Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη…


…κι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος τον Τζίγκερ να ξεπλύνει!


Σύμφωνα με την πολύ φρέσκια ηλεκτρονική ειδησεογραφία, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του Συνασπισμού μέχρι τον Δεκέμβριο του 2004, πρόκειται να αναλάβει Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας του Παναθηναϊκού!

Όπως αναφέρεται, «ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είναι προσωπικός φίλος της οικογένειας Βαρδινογιάννη καθώς και του Παύλου Γιαννακόπουλου».

Πριν από λίγα χρόνια ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είχε βάλει πλώρη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τότε δεν του βγήκε και η Αριστερά γλύτωσε κάμποσες ροχάλες. Τώρα δεν μας σώζει τίποτα.

Εμείς πάντως θα τις γλυτώσουμε και πάλι. Λείπουμε στον καμπινέ για εμετό…


UPDATE (22.36): Πάνω που είχαμε ακούσει την προτροπή ενός φίλου αναγνώστη να βγάλουμε τα κεφάλια μας από τον καμπινέ, διαβάσαμε ανάμεσα σε
άλλα κι αυτό (τα bold δικά μας):

«Εξέφρασα τις απόψεις που με διακατέχουν, σε όλους τους μετόχους. Για εμένα είναι δέσμευση ευθύνης και πρόκληση προσφοράς η ανάληψη της προεδρίας του Παναθηναϊκού. Το ποδόσφαιρο αποτελεί μέρος της κοινωνίας. Βρίσκεται σε συνεχή αλληλεπίδραση με όλο τον κόσμο της χώρας. Ελπίζω η συμμετοχή μου στα κοινά του Παναθηναϊκού να έχει συμβολή και στη γενικότερη αναδημιουργία της χώρας. […]».

Όπως καταλαβαίνετε, το διάλειμμα τελείωσε. Τα κεφάλια μέσα!...


UPDATE II (Τετάρτη, 14 Ιουλίου, 21.ο2): Όπως έμαθε ο επικεφαλής της Υ.ΤΣΕ.Κ.Α. μας από έμπιστο πληροφοριοδότη του, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στη νέα του θέση θα έχει, μεταξύ άλλων, την υποχρέωση να συνεργαστεί και με τον Πρόεδρο του ερασιτέχνη ΠΑΟ Μιχάλη Κίτσιο. Πού είναι το μεμπτό; —θα πείτε. Με το δίκιο σας. Ποιος θυμάται ότι ο Μιχάλης Κίτσιος, λοχαγός των καταδρομέων τότε, είχε οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1971 στο Γουέμπλεϊ ως διορισμένος Πρόεδρός του, την ίδια εποχή που ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ήταν φυλακισμένος από τη Χούντα; Λεπτομέρειες εδώ.


54 σχόλια:

καλωδιο είπε...

κανένα πρόβλημα(για μένα)!
Για τον συγκεκριμένο δεν ισχύει καν το "που 'σαι νιότη πουλεγες πως θα γινόμουν άλλος". Από σπόντες βρέθηκε στην αριστερά και από μια μεγαλύτερη σπόντα πρόεδρος του ΣΥΝ.
Αλλά...
Πρόβλημα σαφώς υπάρχει-και να ήταν μόνο αυτό...

Ανώνυμος είπε...

Καμία θέση για τον Τσίπρα δεν υπάρχει, να γλιτώσουμε κι απ'αυτόν;

Ανώνυμος είπε...

Βγάλτε το κεφάλι σας απ' τον καμπινέ... και δέστε το αλλιώς: Ο "πρόεδρος" ιδιώτευσε και γούστο του καπέλο του. Κάποιοι άλλοι όμως, Λεωνίδες χωρίς ή με τους 300, Αλέκοι που κάνουν τους "Αλέκους" και Φώτηδες με τρίπλες, πίβοτ, και φάουλ είναι που θα πρέπει μια και καλή να φάνε την αριστερή ροχάλα.

Παρατηρητής και ψύχραιμος
(όπως λένε ταπί και ψύχραιμος)

Ανώνυμος είπε...

...άλλωστε αν η είσοδος πολιτικού στο χώρο του ποδοσφαίρου μας σοκάρει, θα έπρεπε να είχαμε βγάλει τα άντερά μας με τους κάθε λογής ποδοσφαιριστές, ντοπαρόβιους αθλητές και κάθε είδους αρτίστες που μπαίνουν ανέκαθεν στην πολιτική...
Γι' αυτό λέω: ψυχραιμία

Παρτηρητής

Ανώνυμος είπε...

left,λέω να μην σας ακολουθήσω στην κατρακύλα του διαλείμματος:-)))
κεφάλια μέσα μέχρι νεωτ'ερας.
λ.κ

Ανώνυμος είπε...

Ts ts ts ts!
Μήπως αυτή η ιστορία σας πείραξε λίγο πάρα πάνω;
Μας ενοχλεί ο αριστερός πολιτικός στον αθλητισμό και δεν μας ενόχλησε η απολωλυία των γενναίων του Βορρά -που τη σταυρώναμε το πάλαι ποτέ την χωρίς ενδοιασμούς- στην αριστερή πολιτική...

(παλαιο-) Παρατηρητής

LeftG700 είπε...

Φίλε καλώδιο,


Είσαι μεγαλύτερός μας (έχουμε λίγο μελετήσει το μπλογκ σου) και προφανώς ξέρεις τον άνδρα καλύτερα αφού έχεις παρακολουθήσει συνολικότερα τη διαδρομή του. Εμείς έχουμε ενδείξεις για το ειδικό βάρος του από το 2000 (χοντρικά) και μετά. Ποτέ δεν είχαμε την αίσθηση ότι πρόκειται για άνθρωπο της Αριστεράς, ψυχή τε και σώματι. Οπότε συμφωνούμε.

Ωστόσο —φαίνεται ότι συμφωνούμε και σ’ αυτό— κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειό μας όταν αναδεικνύουμε στην ηγεσία τέτοιους ανθρώπους. Με αυτή την έννοια, κανείς μας δεν είναι αθώος…

Μακάρι αυτό που θα περάσουμε ως ελληνικός λαός να μας αφυπνίσει εμάς τους αριστερούς.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε (φίλη;),


Είναι αρκετά αυτά που δεν μας κάθονται καλά με τον Τσίπρα. Από την άλλη, θέλουμε να είμαστε δίκαιοι:

Δεν ξέρουμε πόσο στηρίχτηκε και πόσο έγινε προσπάθεια να πατροναριστεί. Έπειτα, συνυπολογίζουμε την απειρία του. Δεν ξεχνάμε την «ατυχία» του να τού «κληρωθούν» πολύ δύσκολες καταστάσεις. Και σε τελική ανάλυση δεν μπορούμε να βάλουμε στην ίδια ζυγαριά τα λάθη με την ενσωμάτωση και την παραίτηση από το όραμα της Αριστεράς.

Θα κριθεί κι αυτός, όπως όλοι μας. Αλλά νομίζουμε ότι πρέπει να περιμένουμε (όχι βέβαια απαθείς και όχι ως χειροκροτητές).


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Παρατηρητή,


Δεν έχεις παράπονο! Σε κάναμε (εμμέσως) πρωτοσέλιδο!

Δεν είναι η είσοδος ενός πολιτικού αριστερής καριέρας —αυτό για μας ήταν ο Κωνσταντόπουλος— στο ποδόσφαιρο, που σοκάρει. Είναι ο εναγκαλισμός ενός αρχηγού αριστερού κόμματος με το μεγάλο κεφάλαιο ελάχιστα χρόνια μετά την απόσυρσή(;) του από την ενεργό πολιτική και όλα όσα αυτός ο εναγκαλισμός σηματοδοτεί. (Οι πρώτες δηλώσεις του είναι εύγλωττες ακόμα και για τα μικρά —αριστερά— παιδιά…).

Μας τα ’χουν πάρει όλα. Ακόμα και τις ομάδες που αγαπήσαμε από πιτσιρίκια (όλες τις ομάδες, όχι φυσικά μόνο τον ΠΑΟ). Και οι ηγέτες μας, αυτοί που σε άλλους καιρούς «τους σκοτώναν χωρίς απολογιά τους», να καταντάνε Πρόεδροι-πλυντήρια; Δεν το αντέχουμε φίλε Παρατηρητή, δεν το αντέχουμε ρε γαμώτο!


Τα λέμε


ΥΓ Να διαβάσεις και την απάντησή μας στο καλώδιο. Θα μας καταλάβεις (πολιτικά) καλύτερα.

LeftG700 είπε...

Φίλη λ.κ.,


Ναι ρε φιλενάδα! Ναι ρε γαμώτο! Έτσι, για ένα φιλότιμο!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε (παλαιο-) Παρατηρητή,


Δυο ερωτήσεις:

1) Είσαι ο γνωστός Παρατηρητής;

2) Δεν καταλάβαμε σε τι αναφέρεσαι όταν μιλάς για την υποστηρίκτρια των γενναίων του Βορρά.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ναι, ο Παρατηρητής είμαι με το bonnet του "παλαιό", όπως λέμε παλαιοκομμουνιστής.

Όσο για την ξεστρατισμένη νέα στους γενναίους του Βορρά είναι ένα ακόμα κουίζ για την απάντηση του οποίου πρέπει να πάμε κάποιες δεκαετίες πίσω.

Καλημέρα σας.

Παρατηρητής

Ανώνυμος είπε...

Από το "Ένας αριστερός στον ΠΑΟ" του Γιάννη Σιδέρη, στο Protagon για τους νεότερους που ίσως δεν γνωρίζουν την πορεία του Κωσταντόπουλου πριν το 2000. Αξίζει:

"Σε εποχές φωτιάς και ζόφου όπου «όλα τα΄ σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά» κάποιοι έπαιξαν κορώνα γράμματα την ζωή τους. Κάποιοι ήταν εκεί όπου «χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Αντρέα». Κάποιοι δεν λογάριασαν να φύγουν από ένα κόμμα εξουσίας (το ΠΑΣΟΚ) όπου θα ήταν σήμερα κορυφαίοι υπουργοί, αν όχι αρχηγοί και πρωθυπουργοί, επειδή δεν τους ταίριαζε η σιδηρά πυγμή διοίκησης (πλέρια αντι-σοσιαλιστική, για να θυμηθούμε και την παλιά γλώσσα του ΠΑΣΟΚ) που είχε επιβάλει ο Αντρέας στο κόμμα.

Κατά τη διάρκεια της χούντας ο Κωνσταντόπουλος έγινε μέλος της Δημοκρατικής Άμυνας, μιας γνωστής αντιστασιακής (χωρίς εισαγωγικά) ομάδας κατά της χούντας. Συνελήφθη, βασανίστηκε και καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση. Έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ το 1974. Ένα χρόνο αργότερα, διαγράφηκε λόγω της διαφωνίας του με τον Ανδρέα Παπανδρέου (σ.σ. δεν αντιτάσσονταν πολλοί στο Αντρέα). Μαζί με τον καθηγητή Σάκη Καράγιωργα ίδρυσε την «Σοσιαλιστική Πορεία» (σ.σ. ο καθηγητής Καράγιωργας έχασε το ένα του χέρι του βάζοντας βόμβα κατά της χούντας - και όταν αντιτάχθηκε στον Αντρέα σε μια Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ένας από τους «πασοκάρες» της γαλαρίας του φώναξε το αιωνίως ντροπιαστικό για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ: «κάτσε κάτω κουλοχέρη!!!).

για την αντιγραφή: Παρατηρητής

Υ.Γ. Καλοί Left G700 ποτέ δεν είχα παράπονο... όσο για το update που με έκανε πρωτοσέλιδο, ναι πλάκα είχε!

Ανώνυμος είπε...

να συνεχίσω κι εγώ λιγάκι, σε τί κατάσταση πήρε το κόμμα, αυτός, ένας έντιμος κεντρώος, και πώς έφυγε μόνος του και χωρίς πολλά-πολλά όταν το κόμμα ήταν έτοιμο για την αριστερή στροφή.επιπλέον ήταν πάντα δίπλα, χωρίς να πετάει δηλητηριώδη βέλη και να αδειάζει τους πάντες. Στ'ηριξε τον Τσίπρα (αυτό το λέω γιατί έχω ακούσει τον Δραγασάκη να λέει ότι τους προέδρους τους έχουμε για να τους στηρίζουμε)
καλημέρες
λ.κ

not_me είπε...

καλημερα,

να πω κατι που μπορει να μην εχει σκεφτει κανεις σας ?

Για μενα ειναι καλο αυτο που εγινε.

Ειναι ακομα ενα βηματακι προς την αφυπνιση του λαου.
Ετσι απλα!

Μου φαινεται οτι συμβαινουν "μαγικες" συμπτωσεις (μνημονια,δημιουργια κομματων κτλ κτλ ) που ολες ομως εχουν ενα κοινο παρονομαστη : να πεφτουν οι μασκες! Παντου!

Εγω ετσι το βλεπω και αν επρεπε να βαλω ενα προσημο σε ολα αυτα αυτο θα ηταν θετικο.(προφανως και δεν αναφερομαι στο ΔΝΤ και οτι αυτο ειναι θετικο....αλλα ακομα και απο εκει κατι θετικο θα βγει θελω να πιστευω)

not_me είπε...

και για να σταματησετε λιγο τον εμετο ,μην αφυδατωθειτε κιολας, διαβαστε αυτο να γελασετε λιγο !

http://old-boy.blogspot.com/2010/07/blog-post_13.html

απο old boy φυσικα.

χαιρετω

καλωδιο είπε...

Καλημέρα και πάλι παιδιά.
Ήθελα να γίνω λίγο πιο σαφής μιας και το πρώτο σχόλιο ήταν "εν θερμώ".

Ο νέος πρόεδρος του Βάζελου δεν ανήκει καν στη "σαλονάτη" αριστερά. Ανεξάρτητα από την πολιτική του διαδρομή (ΕΔΗΝ-Δημοκρατική Άμυνα-Σοσιαλιστική Πορεία-ΣΥΝ-Πρόεδρος,γενικώς)ποτέ του δεν έκρυψε τις "κεντρώες" του θέσεις. (με μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε κοινωνικά θέματα, αποτέλεσμα της πολύχρονης φυλάκισης του επί χούντας, προφανώς).

Πρόεδρος του ΣΥΝ βρέθηκε το '93 (επικρατώντας οριακά του Αλαβάνου)επειδή οι σύνεδροι πείστηκαν πως είναι ο κατάλληλος ισορροπιστής. Η συνέχεια γνωστή...
ο ΣΥΝ επί των ημερών του αποκόπηκε από το πιο ζωντανό κομμάτι των ανένταχτων της αριστεράς και καταγράφηκε, καλώς ή κακώς, σαν εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ. (Θυμίζω πως στο συνέδριο του ΣΥΝ το 2000, ο Σημίτης χειροκροτήθηκε περισσότερο από τον Πρόεδρο του).

Αυτά προς εξήγηση των όσων έγραψα και όχι για να προσθέσω πράματα που είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους.

Κατά τα λοιπά όντως συμφωνούμε -:)

LeftG700 είπε...

Φίλε Παρατηρητή,


ΟΚ, ξέρουμε γενικά για το δημοκρατικό παρελθόν του. Όπως λέει κι η λ.κ., ένας έντιμος κεντρώος ήταν. Το πρόβλημα είναι ότι με τούτα και μ’ εκείνα ένα κομμάτι της Αριστεράς είχε για 11 χρόνια έναν έντιμο κεντρώο για Πρόεδρο! Κάτι δεν μας κάθεται καλά φίλε Παρατηρητή και δεν νομίζουμε ότι μας πήραν τα χρόνια για να πει κανείς ότι γεροντοκοριάσαμε! :-)

Δες τώρα τον αντίκτυπο. Γελάνε μαζί μας. Και βέβαια πολλοί από τον «λαουτζίκο» σκέφτονται: «Ρε αυτοί τρώνε και πίνουνε στα τραπέζια με τα ασημένια σερβίτσια! Εμάς θα υπερασπιστούνε;».


Τα λέμε


ΥΓ Γιατί μας παιδεύεις με το κουίζ; Πες το ρε παιδάκι μου και έσκασες!

LeftG700 είπε...

Φίλη λ.κ.,


Θα μπορούσαμε να κάνουμε κ/π την απάντηση στον Παρατηρητή που ισχύει και ως απάντηση στο δικό σου σχόλιο. Αλλά δεν λέει να πέσουμε σε τέτοια τυπολατρία, έτσι; :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε george,


Το είχαμε διαβάσει. Πολύ καλό όντως και βγάζει και γέλιο (που να μην έβγαζε!...). Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε καλώδιο,


Όπως γράψαμε και στον Παρατηρητή:

«Το πρόβλημα είναι ότι με τούτα και μ’ εκείνα ένα κομμάτι της Αριστεράς είχε για 11 χρόνια έναν έντιμο κεντρώο για Πρόεδρο! Κάτι δεν μας κάθεται καλά και δεν νομίζουμε ότι μας πήραν τα χρόνια για να πει κανείς ότι γεροντοκοριάσαμε!».

Σ’ ευχαριστούμε για τις ιστορικές πληροφορίες.


Τα λέμε


ΥΓ Καλημέρα εσύ, καλησπέρα εμείς! :-)

Ανώνυμος είπε...

Οι γενναίοι του Βορρά, νέοι μου Left G700, ήταν σήμα κατατεθέν του προπαγανδιστικού κινηματογράφου της Χούντας. Στην ταινία οι Γερμανοί μετά την εισβολή τους στην Ελλάδα διαβεβαιώνουν (με την τιμή που διέθεταν) ότι οι Βούλγαροι δεν θα εισβάλουν στην Ανατολική Μακεδονία(!!!) συμφωνία όμως που δεν τήρησαν οι άτιμοι οι Βούλγαροι. Η εκ Πύργου Ηλείας ορμώμενη Αιμιλία Υψηλάντη ως αδελφή του Γιάννη Βόγλη, στην ταινία του ανθρώπου που οργάνωσε την αντίσταση κατά των Βουλγάρων (ίσως αυτός να ντεμποτάρησε το "τι γυρεύουν οι Βουλγαροι στη Μακεδονία" ιστορικά δεν τεκμηριώνεται), πέρασε τα πάνδεινα από τους Γερμανούς κλπ. κλπ.
Η Αιμιλία Υψηλάντη, λοιπόν, η διασυρμένη -στην ταινία βεβαίως, βεβαίως- από τους Γερμανούς κόρη, διετέλεσε βουλευτής του ΚΚΕ το 1981.

Καλό σας βράδυ,
Παρατηρητής

Ανώνυμος είπε...

Δες τώρα τον αντίκτυπο. Γελάνε μαζί μας. Και βέβαια πολλοί από τον «λαουτζίκο» σκέφτονται: «Ρε αυτοί τρώνε και πίνουνε στα τραπέζια με τα ασημένια σερβίτσια! Εμάς θα υπερασπιστούνε;».

αυτό μου θυμίζει λίγο τό: είναι πάμπλουτος ο Αλαβάνος ή έχει ακριβή μοτοσυκλέτα ο Τσίπρας και άλλα παρόμοια. Δεν μας πολυαφορούν όσοι σκέφτονται έτσι, όποιος θέλει βλέπει ποιός τους υπερασπίζεται και ποιός όχι.
μπορούμε όμως να συζητήσουμε το ότι είχαμε για 11 χρόνια είχαμε για πρόεδρο έναν έντιμο κεντρώο κι ένα κόμμα για το οποίο ισχύει το fluctuat nec mergitur :-)
λ.κ

LeftG700 είπε...

Φίλε Παρατηρητή,


ΟΚ, ευχαριστούμε για τη λύση του κουίζ. Όμως υπάρχουν κάποιες δυσαναλογίες με την περίπτωση της Υψηλάντη. Μια κατά βιοποριστικό επάγγελμα ηθοποιός που συμμετέχει σε ταινία της χούντας είναι κάτι διαφορετικό από αριστερό ηγέτη που αναλαμβάνει μέσα σ’ αυτό το χαμό Πρόεδρος ΠΑΕ, ιδιοκτήτης της οποίας είναι μια οικογένεια, κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος του μεγάλου κεφαλαίου.

Όσο πιο ψηλά βρίσκεται κανείς, τόσο πιο όρθιος πρέπει να στέκεται, δεν νομίζεις;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη λ.κ.,


Θυμίζει, αλλά δεν είναι το ίδιο. Για τον Αλαβάνο πρέπει να καταφύγουμε στην οικογενειακή (δηλαδή συλλογική) ευθύνη. Δεν είναι για μας αυτά τα πράγματα, έτσι δεν είναι;

Ο Κωνσταντόπουλος ξεκίνησε από επαρχιωτόπεδο. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αν τα επαρχιωτόπεδα παίρνουν τα λεφτά των κεφαλαιοκρατών επειδή, ας πούμε, είναι καλοί δικηγόροι ή μουσικοί ή αρχιτέκτονες. Έχουμε όμως πρόβλημα όταν βάζουν τις προσωπικές τους επιθυμίες πάνω από το συμφέρον αυτών που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται. Και δεν βλέπουμε σε τι ωφελούμαστε ως εργατικό ή αριστερό κίνημα επειδή ο Κωνσταντόπουλος ανέλαβε Πρόεδρος μιας ΠΑΕ.

Σε τελική ανάλυση, φίλη λ.κ.: Τι εκπέμπει αυτή η κίνηση (ακόμα και χωρίς τις γελοίες και κατάπτυστες δηλώσεις του);

Ένα είναι το μήνυμα: Business as usual!

Αυτό λέμε εμείς στον κόσμο;

Και μόνο από αυτό που γράφεις («[…] μπορούμε όμως να συζητήσουμε το ότι είχαμε για 11 χρόνια είχαμε για πρόεδρο έναν έντιμο κεντρώο […]») νομίζουμε ότι καταλαβαίνεις το νόημα των όσων λέμε. Αυτό για μας αρκεί. Ακόμα και μόνο εσύ να συμμερίζεσαι αυτόν τον προβληματισμό μπορείς να τον μεταγγίσεις και στους άλλους μέσα στο κόμμα σου. Γιατί βέβαια, όπως και για όλα τα αριστερά κόμματα, ο σκοπός δεν είναι να επιπλέουν απλώς. (Σ’ αυτό το τελευταίο είμαστε σίγουροι ότι συμφωνούμε απολύτως!).:-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημά μας, φίλοι Left, δεν είναι να ηθικολογήσουμε, αλλά να εντοπίσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν -αν πρροκύπτουν- από τις συμπεριφορές, εξ ου και η αναφορά στην -για να μιλήσουμε σοβαρά- καθ' όλα συμπαθή και αξιοπρεπή ηθοποιό: η ενασχόληση του πολιτικού με τα αθλητικά ή τον κινηματογράφο έχει πολύ λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις , από ότι των αθλητών ή ηθοποιών με την πολιτική. Στην α περίπτωση ουσιαστικά ο πολιτικός ιδιωτεύει, στη δεύτερη πολίτες συνήθως χωρίς τα εφόδια νομοθετούν και κυβερνούν. Όσο για την συμπεριφορά του Κωνσταντόπουλου, για την Αριστερά επιπτώσεις ουσιαστικά δεν υφίστανται, πέρα από τα σχόλια εκείνων που έτσι κι αλλιώς σχολιάζουν. (Ο Πρετεντέρης θα πήγε να σκάσει που δεν είχε δελτίο προχτές το βράδυ, ο δε Τσίμας θα ένιωσε μια απέραντη ανακούφιση...)
Νομίζω πως πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με τις συμπεριφορές των "εν ενεργεία" στο χώρο της πολιτικής αριστερών και μη.
Ο Ψωμιάδης Νομάρχης, ο Κακλαμάνης Δήμαρχος, ο Αλαβάνος τουμπεκί, ο Κουβέλης "σάμαλι, παστέλι, κώκ" στη Βουλή -έχω πραμάτεια: πάρε κόσμε-, ο ΓΑΠ σοσιαλιστής στη Σύρο -που είναι ο Πόρος-, και εργοδηγός στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου εντός των τειχών...

Καλημέρες,
Παρατηρητής

Ανώνυμος είπε...

σας τσάκωσα, ξερόλες! επαρχιωτόπαιδο και όχι επαρχιωτόπεδο (δις)! :-))
τα υπόλοιπα το βράδυ
λ.κ

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο, επαρχιωτόπαιδο.

Ουφ!...

not_me είπε...

χαχαχαχαχαχ
ετσι ρε λ.κ. !!!
παρε το αιμα μας πισω !!!
κατω οι τυραννοι της ορθογραφιας!

ανορθογραφοι ολου του κοσμου ΑΙΝΟΘΟΙΤΑΙ !!!!

καλημερες :)

zalion είπε...

Τζιγγερ θεε παρε τη ΓΣΕΕ

Ανώνυμος είπε...

άντε πάλι συγκινήθηκα μ' αυτ'ο το τημ left & george!
αλλά να αφήσουμε για λίγο στην άκρη την παε και τον πρόεδρό της και να ασχοληθούμε με το λαμόγιο του εκσυγχρονισμού που παρόλη την υποβάθμιση από τους μούντηδες θέλει τώρα να πάρει την αγροτική και το ταμιευτήριο αντί πινακίου φακής -αλλά τοις μετρητοις!-
σε τί λάκκο έχουμε πέσει...
λ.κ

μάλλον την έχει πάρει ήδη ο τζιγγερ τη γσεε

Ανώνυμος είπε...

Καλοί μου φωστήρες, ο Κωνσταντόπουλος δεν είναι κεντρώος, είναι σοσιαλιστής (με την έννοια του όρου που το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε ποτέ δυστυχώς να είναι), και ήταν μεγάλη επιτυχία του Συνασπισμού τότε που μπόρεσε να τον έχει πρόεδρό του -- Συνασπισμός τότε σήμαινε «δυνάμεων σοσιαλιστικών, κομμουνιστικών και οικολογικών», όχι τη σημερινή παιδική χαρά). Τα ποσοστά του, αν έχει αυτό κάποια σημασία, στις εκλογικές αναμετρήσεις δεν θεωρήθηκαν ικανοποιητικά μόνο σε σχέση με τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί στον κόσμο της αριστεράς (θυμίζω 1994 Ευρωεκλογές 6,30%, 1996 Βουλευτικές 5,12%, 1999 Ευρωεκλογές 5,16 %, και τέλος 2000 Βουλευτικές 3,20%). Στο τέλος, από μόνος του θεώρησε ότι δεν πέτυχε αυτό που είχε υποσχεθεί και παραιτήθηκε αξιοπρεπώς (και χωρίς να δώσει δαχτυλίδι σε διάδοχο). Μακάρι να είχαμε και άλλους Κωνσταντόπουλους στην Αριστερά ...
Φιλικά, ΜΑ

LeftG700 είπε...

Φίλε Παρατηρητή,


Θα διαφωνήσουμε —και μάλιστα τσιρίζοντας! :-)— για το ότι «δεν υφίστανται επιπτώσεις» από την περίπτωση Κωνσταντόπουλου για την Αριστερά. Δεν λέμε ότι αυτό είναι που θα μας καταστρέψει ή ότι όλα τα άλλα βαίνουν καλώς. Αλλά αυτό το περί ιδιώτευσης δεν το καταλαβαίνουμε. Ο Κωνσταντόπουλος μέχρι πρόσφατα έδινε συνεντεύξεις επί παντός του επιστητού. Και ήταν Πρόεδρος αριστερού κόμματος για 11 χρόνια, όχι αναπληρωτής υπεύθυνος για τα οικονομικά κάποιας συνοικιακής κόβας!

Συμφωνούμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το πρωτεύον. Αν το θεωρούσαμε πρωτεύον δεν θα γράφαμε μετά βίας 100 λέξεις (χωρίς τα updates)!...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη λ.κ.,


Δεν καταλάβαμε! Ποιο «τημ left & george»; Πες τα μας να μη στα πούμε; Εσύ τακίμιασες μαζί του και μας έβαλες να γράφουμε τιμωρία καλοκαιριάτικα! Ya basta! Ορίστε μας! :-)


Τα λέμε


ΥΓ Θριαμβολογούσαν σήμερα στα σκουπίδια των 8 για τον Σάλα! «Άλλαξε το κλίμα», λέει! Να είναι κι αυτή η κίνηση στα πλαίσια της «γενικότερης αναδημιουργίας της χώρας», που είπε και κάποια «πράσινη» ψυχή; (Άρπα τη! Νομίζεις ότι ξεχάσαμε τόσο εύκολα την ανάλγητη τιμωρία;) :-)

LeftG700 είπε...

Φίλε george,


Οι πολλοί φεμινισμοί να σου λείπουνε! Τα θηλυκά, σήμερα σου κάνουνε το φίλο κι αύριο σου σκάβουνε το λάκκο! Δεν έχουνε μπέσα!

Α! Είπαμε ‘μπέσα’ και θυμηθήκαμε τους «πεθαμένους» που κερδίσατε και έχετε φωταγωγήσει το Πασαλιμάνι!


Τα λέμε (στο πρωτάθλημα!)

LeftG700 είπε...

Φίλε zalion,


Χέστηκε ο Τζίγκερ για τη ΓΣΕΕ! (Την έχει έτσι κι αλλιώς!). Τώρα έχει βάλει πλώρη για το Βοτανικό! Το Κεφάλαιο δεν είναι σαν κι εμάς τους μαλάκες! Βάζει στόχους. Δηλαδή προτεραιότητες! Δεν φοβάται μη του πουν ότι ακολουθεί τη ("σταλινική") στρατηγική των σταδίων!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε (φίλη;) ΜΑ,


Κατ’ αρχήν σε καλωσορίζουμε στο τσαρδί μας!

Κατά δεύτερον, για να δεις ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο του ‘φωστήρα’ είναι η προθυμία της παραδοχής του αντιρρητικού λόγου, έχεις δίκιο. Έχεις δίκιο στο εξής: Όντως, ο Κωνσταντόπουλος θα μπορούσε να περιγραφεί με μεγαλύτερη ακρίβεια ως ‘σοσιαλιστής’.

Από εκεί και πέρα όμως; ΟΚ, διέσωσε εκλογικά τον ΣΥΝ. So what? Μήπως η καλύτερη απόδειξη για το ότι δεν υπήρχε ‘what’ είναι η φθίνουσα πορεία του ΣΥΝ από το 1999 και μετα; Ο ΣΥΝ, χωρίς τη συνεργασία με την ΑΚΟΑ και το σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αμφίβολο αν θα έμπαινε στη Βουλή. Κι έπειτα, εμείς τουλάχιστον θυμόμαστε ότι ενώ έλεγε σε όλους τους τόνους ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στρατηγική επιλογή για τον ΣΥΝ» λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές του 2004 του έδωσε και κατάλαβε (του ΣΥΡΙΖΑ).

Καταλαβαίνουμε τι θέλεις να πεις όταν γράφεις «Μακάρι να είχαμε και άλλους Κωνσταντόπουλους στην Αριστερά ...».

Μήπως όμως αυτό, όσο έπαινος είναι για τον Κωνσταντόπουλο, άλλο τόσο είναι μομφή για την Αριστερά;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μομφή για την αριστερά, φίλε LeftG700. Επίτρεψέ μου να θυμίσω ότι αυτό έκανε πάντα η αριστερά (Πασαλίδης, Ηλιού -- ήταν σοσιαλιστές, διανοούμενοι, άνθρωποι με κύρος στην ελλ κοινωνία, από το οποίο κέρδιζε η αριστερά). Και η ιδέα της αριστεράς τα χρόνια εκείνα της δεκαετίας του 90 ήταν να φτιάξει μια νέα ΕΔΑ (ή ΕΑΜ αν προτιμάς) που θα έφερνε πίσω τον κόσμο που της είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ. Απέτυχε, και ο Κωνσταντόπουλος ένιωσε ότι ως πρόεδρος είχε τη μεγαλύτερη ευθύνη και αποσύρθηκε ευπρεπώς. Ο «κλήρος» έπεσε στον Αλαβάνο, και τη συνέχεια την ξέρεις.

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Καλή δύναμε στο ωραίο σας blog.
MA

Ανώνυμος είπε...

Καλοί Left G700

...χωρίς την Α.Π. να πλαγιοκοπεί και να ψηφίζει οικολόγους και να παρακινεί σε αποχή είναι σίγουρο ότι θα έμπαινε με άνεση στη Βουλή και χωρίς τον Τσίπρα και τον Βίτσα να τρέχουν, είναι σίγουρο πως δεν θα έμπαινε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Καλημέρες,

Παρατηρητής

Υ.Γ. Ο Νίκος έπραξε ως εβούλετο κι ο ΣΥΡΙΖΑ συζητάει την πρόταση Μπανιά περί της οργάνωσής του. Ποιος όμως παράγει πολιτική θέση είναι το θέμα!... κι όλ' αυτά τσιρίξεις, δεν τσιρίξεις ;-)

zalion είπε...

Φαινεται οτι ξεχναμε ποια ηταν η λειτουργια του ΣΥΝ επι Κωνσταντοπουλου. Αιωνοβια επαγγελματικα στελεχη, στρογυλεμενος λογος, ανυπαρξια στρατηγικης για την αναπτυξη του κομματος, διαλυση του πρωτου ΣΥΡΙΖΑ πριν τις ευρωεκλογες του 2004, αποφασεις που λαμβανονταν απο προεδρικο κονκλαβιο χωρις συμμετοχη των μελων κομματος, απουσια διαπαιδαγωγησης και ενημερωσης των μελων, διαφωνιες αντιπαλοτητες και απλη συνεργασια προ των εθνικων εκλογων για να μη βουλιαξει το σχημα, εξαφανιση της νεολαιας οταν αυτη εδειχνε να εχει δυναμικη αναπτυξης και αλλα πολλα.
Οχι δε διεσωσε τιποτα ο Κωνσταντοπουλος απλα διαχειριστηκε μια κατασταση η οποια οταν αποφασισε να στριψει αριστερα αυτος θεωρησε οτι δε θα μπορουσε να συνυπαρξει. Και δε ξεχναμε τις συνεντευξεις του οπου ελεγε εντελως διαφορετικα πραματα απο τον ΣΥΝ οταν αφησε τη προεδρια. Για να μη τρελαθω δηλαδη με την αγιοποιηση. Και τελος ας ρωτησουν κι ας μαθουν μερικοι ποιος ηταν ο δικηγορος του Αλαφουζου ολα αυτα τα χρονια.
Υ.Γ. Στο ΣΥΝ μπηκα οταν επαψε να ειναι αυτη η κεντροαριστερη σουπα της δεκαετιας του 90 και αποφασισε να γινει επιτελους αριστερο κομμα. Το 2004 δηλαδη. Χωρις να σημαινει βεβαια οτι βελτιωθηκε θεαματικα απο τοτε.

καλωδιο είπε...

Α να "αγιάσει" το πληκτρολόγιο σου φίλε zalion!

Αυτό το ο έντιμος και αυθορμήτως παραιτηθείς Πρόεδρος δεδικαίωται (καλό είναι κ.λ. ;) πολλά θέλει να ξεχάσουμε.

Εκτός από τις ζέστες έσφιξαν και οι κώλοι εσχάτως και το έντιμος σκέτο σε μερικούς δεν μας φτάνει.

Κεντρώος ή σοσιαλιστής, δεν έχει σημασία, μια και κάποιοι γράψαμε αναλυτικά τις ενστάσεις μας για την πολιτική διαδρομή του Προέδρου.

Η αντίσταση στη χούντα είναι τίτλος τιμής, αλλά όχι και κριτήριο πολιτικής συμπόρευσης με κάποιον το 2010. Αντίσταση έκανε και ο Ιπποκράτης Σαββούρας, για να περιοριστώ σε ένα μόνο όνομα.

Τέλος για την επαγγελματική διαδρομή του Προέδρου υπάρχουν όντως σκιές που δεν θέλω προσωπικά να επικαλεστώ.

Ανώνυμος είπε...

Για να αλλάξει το κλίμα, παραθέτω ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ που μου έστειλε φίλος. Αν το καλοσκεφτείτε πρόκειται για παραβολή με ευθεία αναφορά σε αριστερά μέτωπα, βήματα κλπ.

Σε μια επίσκεψή μου στο ψυχιατρείο, ρώτησα τον διευθυντή πώς διακρίνει
αν ένας ασθενής πρέπει ή όχι να εγκλειστεί.


«Είναι απλό», είπε ο διευθυντής «γεμίζουμε μια μπανιέρα και προσφέρουμε
στον ή την ασθενή ένα κουταλάκι, ένα φλιτζάνι του τσαγιού και έναν
κουβά, ζητώντας να αδειάσει τη μπανιέρα».

«Α, κατάλαβα», είπα, «ένα φυσιολογικό άτομο θα χρησιμοποιήσει τον κουβά
γιατί είναι μεγαλύτερος από το κουταλάκι και το φλιτζάνι».

«Όχι», είπε ο διευθυντής, «ένα φυσιολογικό άτομο θα τραβούσε την τάπα,
προτιμάτε κρεβάτι κοντά στο παράθυρο?»

Παερατηρητής

LeftG700 είπε...

Φίλε[1] ΜΑ,


Ευχαριστούμε θερμά για την ευχή σου και τα καλά σου λόγια για το μπλογκ.

Έχουμε την εντύπωση (όχι τη βαθιά γνώση) ότι οι προσωπικότητες στις οποίες αναφέρεσαι έχουν μια κάποια (θετική) διαφορά "ύψους" από τον Κωνσταντόπουλο που δεν μπορεί να μη σημειώνεται. Επιπλέον, ας μη μας διαφεύγει ότι οι μετεμφυλιακές συνθήκες ήταν ριζικά διαφορετικές από τις συνθήκες της ώριμης φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας.


Τα λέμε (να τα λέμε δηλαδή)


[1] Εξακολουθείς να μη μας διευκρινίζεις το φύλο σου. Διακινδυνεύουμε το αρσενικό, βασιζόμενοι στις ...στατιστικές του μπλογκ!...

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

Φίλε Παρατηρητή,


Χωρίς τον ΣΥΝ, φυσικά και δεν θα έμπαινε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή. Όμως, το ζήτημα δεν είναι μόνο ποσοτικό, έτσι δεν είναι; (Επιπλέον, δεδομένου ότι ο ΣΥΝ είχε τη μερίδα του λέοντος, δεν είναι φυσικό να είχε και τα τρεξίματά του;).

Σ' αυτά τα ζητήματα, το πράγμα μοιάζει με τα ...οινοπνευματώδη ποτά! Δεν αρνείται κανείς ότι στο τζιν-τόνικ το τζιν είναι "μειοψηφία"! Αλλά...


Τα λέμε


ΥΓ Ελπίζουμε να μη θεωρήσεις ότι ολισθαίνουμε σε κομματικό πατριωτισμό υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και εναντίον του ΣΥΝ. Ο πατριωτισμός μας παραμένει ανυποχώρητα παραταξιακός! Πράγμα που σημαίνει ότι υπερβαίνει κατά πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΓ2 Στο τεστ πατώσαμε άπαντες! Ν’ αρχίσουμε ν’ ανησυχούμε μήπως ο ανώνυμος σχολιαστής 3 ποστς πιο πίσω που μας χαρακτήρισε ψυχικά ασθενείς είχε δίκιο; ;-)

Ανώνυμος είπε...

Καλό Σαββατοκύριακο. Χρειαζόμαστε ξεκούραση γιατί -ποιος ξέρει;- η Δευτέρα μπορεί να κρύβει εκπλήξεις!

Παρατηρητής

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

Φίλε Παρατηρητή,


Καλό Σαββατοκύριακο σ' εσένα. (Δεν λέμε 'κ α ι σ'εσένα' γιατί πάλι μας έβαλες στην πρίζα μ' αυτό το "η Δευτέρα μπορεί να κρύβει εκπλήξεις!").

Τι έχουμε κάνει και μας παιδεύεις έτσι ρε γαμώτο; :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

test

LeftG700 είπε...

Φίλη λ.κ.,


Καλησπέρα. Τι έγινε ρε γαμώτο; Πάλι βγάζει προβλήματα ο μπλόγκερ στο ποστάρισμα σχολίων;

λ.κ είπε...

δεν ξέρω, είδα διάφορες διαγραφές και είπα να είμαι πιο καθωςπρέπει αλλά πάλι θέλει επαληθευση

LeftG700 είπε...

Φίλη λ.κ.,


Μη σε μπερδεύουν οι διαγραφές. Είναι αυτόβουλες. Αν δεις γράφει από κάτω: «Αυτή η ανάρτηση αφαιρέθηκε από το σ υ γ γ ρ α φ έ α». Συμπτωματικά δε, είναι και οι τρεις δικές μας. Αποσύραμε προς στιγμή κάποια σχόλια για να διορθώσουμε λαθάκια. (Πληροφοριακά: Όταν πατάς τον τίτλο του ποστ και πας στα σχόλια, φαίνεται ποιός σχολιαστής έχει αποσύρει σχόλιο). Στις περιπτώσεις διαγραφής σχολίων από τον διαχειριστή βγαίνει αυτόματα η φράση «Αυτή η ανάρτηση έχει καταργηθεί από ένα δ ι α χ ε ι ρ ι σ τ ή του ιστολογίου». Πάντως, ανεξάρτητα από όλα αυτά, καλά έκανες και άνοιξες λογαριασμό. Σε (μας) προφυλάσσει από «πλαστοπροσωπίες» —είχαμε κάποια κρούσματα προ καιρού.

Καλημερίζουμε.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Ουφ! Δευτέρα! και ψάχνω εναγωνίως το τι μας επιφυλάσσει! Μετρήσανε την Μπακογιάννη αλλά δήλωσαν ότι δεν μπορούν να την μετρήσουν (όχι γιατί είναι ψηλή!), το ΚΚΕ εμφανίζει άνοδο, το ΛΑΟΣ είναι στα down του, ο Συριζα τσιμπάει λίγο και σε κλίμα ομόνοιας έληξε χτες η συνάντηση στην ΑΣΟΕ. Όσο για το ΔΥΑΡΙ, περιμένει όλο αγωνία τους στη γωνία 15 της Βασούλας να τους σφυρίξουν ! Οι μέρες πάντως είναι γκαστρωμένες! και η Δεευτέρα δεν τελείωσε ακόμα!

Καλημέρες,

Παρατηρητής