Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ψυχαναλυτικά. Ή αλλιώς…


…Θεός φυλάξοι!


Σ’ ένα «μικρομέγαλο» (ή «γεροντοαγορίστικο») blog έγινε πρόσφατα αρσενικοθήλυκος ψιλοκαυγάς σχετικά με την ανδρική βία εις βάρος των γυναικών. Κουβέντα στην κουβέντα, ο ψιλοκαυγάς χόντρυνε κάπως, οπότε μια αναγνώστρια, προφανώς μουτζαχεντίν του φεμινισμού, έγραψε σ’ ένα σχόλιό της:

«Βλέπεις εδώ δεν έχουμε Λορίνες Μπόμπιτ να τους τον κόβουν ΣΥΡΙΖΑ να τελειώνει το πανηγύρι».

Όσο να ’ναι, έναν πανικό τον πάθαμε. Προλάβαμε όμως να φέρουμε τα χέρια μας προστατευτικά στην περιοχή που συνηθίζουν να προφυλάσσουν και οι ποδοσφαιριστές όταν σχηματίζουν «τείχος» για τα φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή τους. (Να πούμε εδώ για ενημέρωση, αλλά και για να κατανοήσουν καλύτερα οι αναγνώστες και αναγνώστριες προς τι ο πανικός, ότι η Λορίνα Μπόμπιτ είναι μια Αμερικανίδα που το 1993 έκοψε[1] το πέος του άντρα της ενώ αυτός κοιμόταν, επειδή τη χτυπούσε και την απατούσε. Μ’ άλλα —αντρικά— λόγια, γαμούσε κι έδερνε!).

Είναι προφανές ότι το σχόλιο ξύπνησε μέσα μας το κατά Σίγκμουντ Φρόιντ Άγχος του Ευνουχισμού. Πιθανολογούμε ότι και το σχόλιο το ίδιο υπαγορεύτηκε από το, πάλι κατά Σίγκμουντ Φρόιντ, Φθόνο του Πέους. (Επειδή έχουν αγριέψει τα πράγματα, το τελευταίο το λέμε ψιθυριστά και μεταξύ μας: φύλαγε το πέος σου…). Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, στην αντίδρασή μας, το στοιχείο της αυτοσυντήρησης του φύλου μας υπερίσχυσε του προβληματισμού για τη μάλλον προφανή —αλλά ακατανόητη, σε μας τουλάχιστον— πολιτική σπόντα του σχολίου, που υπέκρυπτε η αναγραφή της λέξης ‘σύριζα’ με κεφαλαία.

Κορίτσια μη, για το Θεό! Δαγκωματιές αντέχουμε. Μαλλιοτραβήγματα υπομένουμε. Τσιμπιές συγχωρούμε. Ποτήρια στο κεφάλι ξεπερνάμε. Χαστούκια καταπίνουμε. Ακόμα και κλωτσιές στο μαλακό υπογάστριο παραβλέπουμε, αν δεν είναι πολύ δυνατές!

Όχι όμως ρε κορίτσια και μαχαίρι —και μάλιστα σύριζα! Όχι το πουλάκι μας! Όχι αυτό!

Δεν μας πειράζει επειδή θα χάσουμε το «παιχνίδι» μας. Έχουμε ξεπεράσει την ηλικία που παίζαμε με δαύτο! (Είπαμε: να τα λέμε όλα!). Άλλη είναι η αιτία της παράκλησής μας.

Ο αλτρουισμός!

Για σκεφτείτε βρε κουτά:

Ποιανού «παιχνίδι» είναι τώρα αυτό;



[1] Από ασυγχώρητη επιπολαιότητα (ή αξιοθαύμαστη προνοητικότητα;), το έκοψε μεν, δεν το «εξαφάνισε» δε. Έτσι, οι γιατροί τού το συγκόλλησαν κι ο τύπος, προς μια ακόμα επιβεβαίωση της διαλεκτικής εξέλιξης των πραγμάτων, έκανε φοβερή καριέρα ως …πορνοστάρ!


Η εικόνα είναι από το gimmeacd.blogspot.com

22 σχόλια:

tsaousa είπε...

Ευχαριστώ για τη διαφήμιση, αλλά σας το λέω, είστε ζηλιάρες κουτσομπόλες.

LeftG700 είπε...

@tsaousa:


Επειδή εμείς τα λέμε όλα (αντίθετα από τις ζηλιάρες και κουτσομπόλες) σου λέμε: αν και άστοχο, το "καρφί" ήταν καλό και δείγμα ευφυίας. Δεν είναι κρίμα συνεπώς να δίνεις λαβή για τέτοιου είδους "διαφημίσεις"; Σκέψου το...


Τα λέμε (ακόμα κι αν είμαστε ζηλιάρες και κουτσομπόλες, δεν είμαστε ακατάδεχτες!)

Ανώνυμος είπε...

μικρό το κακο αφού αυτά τα πράματα ξαναράβονται και μάλιστα μετατρέπουν τους κατόχους τους σε πορνοστάρ,
επιτρέψτε όμως κάτι άσχετο:
μόλις διάβασα ότι η Δ.Α πρώην Α.Π ψήφισε την άρση του καμποτάζ μαζί με το λάος τη νδ και το πασοκ με τον Ψαριανό να λέει ότι "είναι παρανοϊκό να υπάρχει αυτό το πράγμα εδώ και να οδηγεί στην ανάπτυξη αντίστοιχων δραστηριοτήτων για ισπανικά, ιταλικά,τουρκικά ή κογκολέζικα ή εξωγήινα συμφέροντα και να μην μπορούμε εμείς να επωφεληθούμε από αυτά (...)"

είπαμε μπάνια αλλά όχι και να μην ξέρουμε τί μας γίνεται:-) λκ

Ανώνυμος είπε...

φαντάζομαι πόσο ευχαριστημένο θα είναι το Αλαφουζέικο με αυτή την ευγενή αριστερά.

tsaousa είπε...

Να τα λέτε όλα αν τα λέτε σωστά, αλλιώς θα πρέπει να προσέξετε κι εσείς τι λαβές δίνετε.
Ο Προκόπης Δούκας είναι διαδικτυακός φίλος μου πάνω από χρόνο, τα λέμε, επικοινωνούμε και γουσταριζόμαστε. Η Αριστερή Στρουθοκάμηλος μόνη της με βρήκε.

Αυτά, για να καταλάβετε γιατί σας παρομοίασα με κουτσομπόλες.

Αλλά έστω, είστε κακοί στο ...ρεπορτάζ.
Είστε κακοί και σαν άνθρωποι, γιατί θα μπορούσατε να ερμηνεύσετε διαφορετικά αυτές τις επαφές μου.
Οι οποίες ούτε σας αφορούν, ούτε επηρεάζουν τη ζωή σας, άρα, όπως και να το δει κανείς, δεν είστε κάτι παραπάνω από ΚΑΚΕΣ κουτσομπόλες.

LeftG700 είπε...

Φίλη λ.κ.,


Βλέπουμε ότι ξέρεις πολύ καλά τι γίνεται! Άλλοι είναι που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου!...

‘Ψαριανός’; Έλα βρε φιλενάδα! Για Ψαριανούς να μιλούμε τώρα;


Τα λέμε (keep swimming!)

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε/φίλη (αυτά τα προβλήματα έχουν οι απόλυτες ανωνυμίες...),


Απλώς ευτυχισμένοι; Θα έσφαζαν πρόθυμα και τον Πάσχο τον σιτευτό! (Δεν τους αφήνει όμως ο Χατζησωκράτης!...).


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Tsaousa, για να τα λέμε (σωστά) όλα, το δεύτερο σχόλιό σου πέφτει σε απόδοση.

Μπας και νομίζεις ότι η Υ.ΤΣΕ.Κ.Α. μας δεν έχει καλύτερη δουλειά να κάνει από το να παρακολουθεί ποιος μπαίνει και βγαίνει και από πότε στου Προκόπη και στης Στρουθοκαμήλου; Αυτές τις μέρες το είδαμε, τώρα το γράψαμε. Λογικό δεν είναι;

Και γιατί είμαστε «κουτσομπόλες» παρακαλούμε; Επειδή σχολιάσαμε τις «εκλεκτικές συγγένειες» ετερωνύμων; Δηλαδή δεν ξέρεις ότι το δικό σου ύφος και στυλ δεν ταιριάζει καθόλου με το ύφος του ευγενικού, πολιτισμένου και comme il faut Προκόπη; Τον οποίον τον καις μάλιστα όταν γράφεις «Ο Προκόπης Δούκας είναι διαδικτυακός φίλος μου πάνω από χρόνο, τα λέμε, επικοινωνούμε και γουσταριζόμαστε». Έτσι και τα διάβαζε, θα ’πεφτε να πεθάνει! Ο Προκόπης, που προτιμάει να πεθάνει από την πείνα παρά να φάει μακαρονάδα χωρίς πιρούνι κ α ι κουτάλι, να ξεμπροστιάζεται έτσι φάτσα φόρα; Τσ, τσ, τσ… Όσο για τη Στρουθοκάμηλο (το ‘αριστερή’ το παραλείπουμε ως δυσνόητο…), αυτήν δεν την καις απλώς, την τσιτσιρίζεις! Άκου «σε βρήκε»! Ωραίο!

Tsaousa, κακοί δεν είμαστε και το ξέρεις πολύ καλά. (Μας άλλαξες φύλο και δεν βγάλαμε κιχ!). Αντίθετα, είμαστε τόσο καλοί, που δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα να σου εξηγήσουμε γιατί οι επαφές (τους· όχι οι δικές σου) κ α ι μας αφορούν κ α ι μας επηρεάζουν.

Αυτά τα δυο τσαρδιά είναι πολιτικά αντίπαλα με το δικό μας. (Χοντρικά, εκείνα εκφράζουν τη «δημοκρατική αντίληψη». Εμείς πάλι είμαστε τα «κακά παιδιά» της Αριστεράς —ξέρεις, ‘σταλινικοί», αντιδημοκράτες, κ.λπ., κ.λπ).

Και κοίτα τώρα πλάκα: Αποδεικνύεται ότι τα κουβεντιάζετε (και μάλιστα γουσταριζόσαστε!) παρά το ότι, για να τα λέμε και πάλι όλα, εσύ, με τη θέλησή σου, διεκδικείς το πρώτο βραβείο της μπλογκόσφαιρας στη χυδαιολογία (στη χυδαιολογία, όχι στη βωμολοχία) και μάλιστα με αξιώσεις, ενώ εκείνοι το αντίστοιχο της «ευπρέπειας», του «μέτρου» και της «ευθύνης».

Είναι δυνατόν να χάναμε τέτοια ευκαιρία;

Εμείς Tsaousa μου, δεν βγήκαμε στο κουρμπέτι του διαδικτύου ούτε για να χυδαιολογούμε, ούτε για να προωθούμε την καριέρα μας, ούτε για να πουλάμε φύκια για (αριστερές) κορδέλες. Βγήκαμε προς υποστήριξη της Αριστεράς. Πράγμα που, υποχρεωτικά, συνδέεται με την κατεδάφιση κάποιων μισογκρεμισμένων «ερειπίων»…

Για να τα λέμε όλα!


Τα λέμε

tsaousa είπε...

Το βλέπω ότι βγήκατε στη μπλογκόσφαιρα γι ατη στήριξη της Αριστεράς! Δεν το βλέπω;
Στην κύρια ανάρτηση κουτσομπολιό για το ποιος μαλώνει πού, και παραπλεύρως κουτσομπολιό για το ποιος μιλάει με ποιον!

Αν περιμένει από σας η ετοιμοθάνατη Αριστερά, λέω να μπει από τώρα στον τάφο...
Να΄στε καλά, αλήθεια, με κάνατε και γέλασα!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε LeftG700 , επειδή τα λέμε όλα, ας πούμε και αυτό. Στο μπλογκ του «παλιόπαιδου», στο οποίο αναφέρεσαι, σχολιάζει κατά συρροήν ο ίδιος άνθρωπος που παλαιότερα προσπαθούσε με ψυχασθενική εμμονή να μας πείσει ότι είναι γυναίκα με το ψευδώνυμο Μανταλένα Παριανός. Και όταν λέω κατά συρροήν, εννοώ ότι πολλές από τις γνωστές περσόνες στα σχόλια ανήκουν στον ίδιο άνθρωπο, μεταξύ των οποίων και το σχόλιο που διάβασες. Μιλάμε για αρρωστημένες καταστάσεις που συμπτωματικά τις μαθαίνουμε και εμείς οι απ'έξω από τα ξεκατινιάσματά τους. Οπότε μη παίρνεις τις μετρητοίς τέτοια σχόλια. Αυτά τα λίγα για να ξέρεις τι παίζει εκεί μέσα.

Άρης

LeftG700 είπε...

tsaousa, βλέπουμε ότι χάνουμε τα λόγια μας. Σου εξηγήσαμε γιατί αυτό που λες εσύ 'κουτσομπολιό' δεν είναι καθόλου τέτοιο. Επιμένεις, χωρίς όμως και να μπαίνεις στον κόπο να εξηγήσεις με τη σειρά σου πού και γιατί διαφωνείς. Ναι, αλλά έτσι δε γίνεται δουλειά! Τι νόημα έχουν οι παράλληλοι μονόλογοι; Κουβέντα για την κουβέντα;

Κοίτα, επειδή φαίνεται ότι κάπου σε πείραξε η αναφορά μας σε σένα, να σου πούμε δυο λόγια ειλικρινή:

Κακώς σε πείραξε. Τον τίτλο της "Κυρίας" τον έχεις κερδίσει δικαιωμάτικά και ηθελημένα από τη μεριά σου. Μπορεί στην πραγματική ζωή να είσαι Κυρία, δεν το ξέρουμε και δεν το αποκλείουμε. Στο νετ όμως, έχεις επιλέξει άλλο δρόμο. Δεν ξέρουμε γιατί το κάνεις, αλλά με γειά σου και χαρά σου. Όμως, εκτός από τα "πέστα ρε tsaousa" και τα "μπράβο σου κοριτσάρα μου" και τα "χώσε κι άλλα", υπάρχει και το ανάποδο, η κριτική.

Και στην τελική, η κριτική δεν είχε εσένα ως κύριο στόχο. (Να μη σου κακοφανεί, αλλά δεν αποτελείς άξιο λόγου πολιτικό αντίπαλο για μας). Άλλους είχε.

Εσένα απλώς σε χρησιμοποιήσαμε ως μοχλό.

Σόρυ αν σε στενοχωρήσαμε, αλλά είναι προτιμότερο να μιλάμε μ' ανοιχτά χαρτιά.

Κι αν είσαι πραγματική τσαούσα, αυτό πρέπει να το εκτιμάς, έτσι δεν είναι;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

Φίλε Άρη,


Τέτοιου τύπου "πολυπροσωπίες" τις έχουμε υποστεί κι εμείς εδώ. (Εμείς όμως τελείως αναίτια, μια και, ως "αντιδημοκράτες" αριστεροί, δεν κόβουμε σχόλια, εκτός αν βρίσουν άλλους σχολιαστές). Οπότε, δεν έχουμε καμία δυσκολία να δεχθούμε ότι έτσι όπως λες είναι τα πράγματα.

Όμως στο ποστ που είδαμε εμείς τα σχόλια (κι όχι σχόλιο, ίσως αναφέρεσαι σε άλλο ποστ) δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς για πλαστοπροσωπία. Ακόμα και η ίδια η tsaousa εδώ, δεν λέει κάτι τέτοιο. Κι ούτε εμφανίστηκε κανείς από τη Στρουθοκάμηλο.

Τι να σου πούμε, δεν ξέρουμε. Ένα ξέρουμε: ό,τι γράψαμε, δεν το βγάλαμε απ' το μυαλό μας.


Τα λέμε

tsaousa είπε...

Θα επιμείνω νέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Αν θεωρείτε κριτική το να με αποκαλείτε "κυρία" και να μιλάτε για πρώτο τραπέζι πίστα, διαθέτετε πνευματικούς ορίζοντες εύρους γκαρσονιέρας.
Το να με λέτε πουτάνα, δεν είναι κριτική, είναι κολοκύθια με τη ρίγανη.

Άρα, δεν με πείραξε καμία κριτική, γιατί δεν κάνετε κριτική αλλά κουτσομπολιό σαν κάτι γριές στις αυλές.

Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι έχετε το θράσος να αποκαλείστε Αριστεροί...


Άντε γεια τώρα, καλό καλοκαίρι, τα μεσημεριανά νομίζω αρχίζουν Σεπτέμβρη, το λέω για να κάνετε λίγη υπομονή ακόμα. :)

LeftG700 είπε...

tsaousa, αυτές τις ντρίμπλες όχι σ' εμάς! Είτε αγοράκια είμαστε, είτε κοριτσάκια όπως ισχυρίζεσαι, αυτές τις ντρίμπλες τις έχουμε για πλάκα. Μη συνεχίσεις γιατί θα βρεθείς με καμιά ντουζίνα γκολάκια πριν το καταλάβεις!

Πότε και πού σε είπαμε πουτάνα; Το "Κυρία" για σένα σημαίνει ότι σε αποκαλέσαμε εμμέσως πουτάνα; Ναι; Και πιστεύεις ότι θα συμφωνήσει κανένας με ένα τέτοιο συμπέρασμα; Ούτε οι τρόφιμοι του Δαφνιού!

Αν δεν έχεις κάτι να πεις επί της ουσίας, μη λες, κανένα πρόβλημα και (αστική) δημοκρατία έχουμε -μέχρι στιγμής, για να τα λέμε όλα!

Αλλά δεν μπορείς να μας βάζεις στο στόμα κουβέντες που ούτε είπαμε ούτε υπονοήσαμε!

Αυτό που είπαμε ολογράφως είναι ότι χυδαιολογείς! Δεν σε είπαμε καν χυδαία, γιατί ξέρουμε ότι δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά οι δυο αυτές ιδιότητες.

Ήμασταν πολύ προσεκτικοί. Το μόνο που ζητάμε είναι να είσαι κι εσύ το ίδιο προσεκτική και να μη λασπολογείς με συκοφαντίες.

Καταλαβαρδούγκος;

Καλό καλοκαίρι και σε σένα. Να μας έρθεις φρέσκια και με λίγη μεγαλύτερη αυτογνωσία. Γιατί πραγματικά, όσοι έχουν διαβάσει ενα-δυο ποστ στο μπλογκ σου, θα ρίξουν πολύ γέλιο καθώς βλέπουν να κατηγορείς εμάς για ...μεσημεριανούδες!

Έλεος ρε tsaousa, αυτό δεν το θέλει ούτε ο Θεός σου (ο ΓΑΠ)!

zalion είπε...

Εχει ενδιαφερον οτι οι εξυπνακισμοι της κινουνται σε κοσμιο επιπεδο ενω το μπλογκ της ειναι χαρα της κερκιδας, των χαπακομενων και των ΚΔΟΑ. Για καποιο αδιευκρινιστο λογο πιστευει οτι εχει μυαλο η συγκεκριμενη κυρια. Εξαλλου οι λακεδες παντα θεωρουσαν τους εαυτους εξυπνους γιατι ελισσονταν σα σκουληκια στη λασπη.

LeftG700 είπε...

Φίλε zalion,


Πω, πω, πω... Φαίνεται ότι τα πήρες άσχημα! Μη χαλάς "βόλια". Ο κίνδυνος δεν είναι οι tsaouses. Ο κίνδυνος είναι το πνεύμα του "μέτρου", της "ευθύνης", της συναίνεσης. Αυτό το αθάνατο Πνεύμα του "συρφετού του δημοκρατικού"! ;-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

1.απόλυτη ανωνυμία προηγούμενα εγώ, κατά λάθος.
πάντως άσχετα με σφαγή σιτευτού Πάσχου τέτοιο προμόσιον ευγενούς αριστεράς από κύριο Αριστείδη Αλαφ. δεν είχαμε ξαναδεί

2.τί είναι ΚΔΟΑ;

3."Ο κίνδυνος είναι το πνεύμα του "μέτρου", της "ευθύνης", της συναίνεσης. Αυτό το αθάνατο Πνεύμα του "συρφετού του δημοκρατικού"! ;-)"
θα μπορούσες και να μου το αφιερώσεις αυτό!
λ.κ
υγ :πειράζει που δεν υπάρχει καμμία περιέργεια σχετικά με το τί γίνεται στου Προκόπη ή στην στρουθοκάμηλο;

zalion είπε...

2.ΚΔΟΑ= Κτηνωδης Δυναμη Ογκωδης Αγνοια.

LeftG700 είπε...

Φίλη λ.κ.,


Τι θα γίνει με την πάρτη σου; Εσύ είσαι πιο ξεχασιάρα κι από μας! :-)

1. Δεν είχαμε δει, γιατί, μέχρι τώρα, το κόμμα ήταν στην "παρανομία" βρε κουτό! Τώρα όμως συγκροτήθηκε επισήμως. Δεν υπάρχει λόγος οι υποστηρικτές της "υπεύθυνης αριστεράς" να κρύβουν λόγια!

2. Μας κάλυψε ο zalion

3. Γιατί καλέ να στο αφιερώσουμε; Θα 'χει γούστο!... Μη μας λες τέτοια, γιατί θα πηδηχτούμε απ' το παράθυρο!

4.(υγ) Μωρέ ούτε εμείς έχουμε περιέργεια. Αλλά να: Δεν θυμίζει λίγο τον Αυλωνίτη στην ταινία (την ξεχνάμε) που έλεγε με στόμφο "πνεύμα και ηθική"; Άσε που έχουμε και "έννομο προσωπικό ενδιαφέρον": Είμαστε κομμένοι κι απ' τα δυο αυτά μπλογκς ως "κακά παιδιά"! (Η tsaousa τελείωσε τις καλόγριες!).

Ανθ' ημών ...tsaousa που λένε!

Τα ύστερα του κόσμου!


Τα λέμε (κι όχι στα βαθιά!)

Ανώνυμος είπε...

εννοώ για "τον κίνδυνο που είναι το πνεύμα του μετρου υης ευθύνης , της συναίνεσης" κλπ ότι μ'άρεσε ως saying
(ο καθείς κι οι εμμονές του)
καλό βράδυ
λ.κ

@zalion, ευχαριστώ.