Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Το άκρον άωτον της τυφλότητας: Να σου δείχνουν με το δάχτυλο ένα φράχτη, κι εσύ να κοιτάς ακριβώς αυτό: το φράχτη!


ΕΓΙΝΕ ΟΠΩΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι θα συμβεί. Μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης της κυβέρνησης δια χειλέων του υπουργού Δημοσίας Τάξεως (Δημοσίας Τάξεως, για να μη ξεχνιόμαστε κι εμείς, όπως πολλά αριστερά ΜΜΕ που επιμένουν να υιοθετούν το Πασοκικό New Speak!...), να ανεγείρει φράχτη στο εύκολα προσβάσιμο τμήμα των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων του Έβρου, οι κυριακάτικες εφημερίδες μας (της Αριστεράς), έδωσαν τα ρέστα τους (χωρίς να έχουν όμως το ίδιο ακριβώς κακό φύλλο όλες τους). Να διευκρινίσουμε εκ προοιμίου ότι, πρώτον, η φράση ‘έδωσαν τα ρέστα τους’ είναι άκρως ειρωνική και, δεύτερον, ότι δεν συμπεριλαμβάνουμε στις εφημερίδες για τις οποίες θα κάνουμε λόγο τον «Ριζοσπάστη». Όχι βέβαια επειδή δεν θεωρούμε τον «Ριζοσπάστη» αριστερή εφημερίδα ή το ΚΚΕ αριστερό κόμμα, αλλά επειδή, στην προκειμένη περίπτωση, όχι μόνο δεν μπορούμε να τους ασκήσουμε κριτική, αλλά, αντίθετα, σκοπεύουμε να επικαλεστούμε κάποιες θέσεις τους, για να ισχυροποιήσουμε την κριτική μας. Είμαστε σίγουροι πως αυτό, σε ένα κάποιο ποσοστό αναγνωστών, θα ενισχύσει τις υποψίες ότι διακατεχόμαστε από «κουκουέδικη νοοτροπία»[1]. Μας αφήνει παγερά αδιάφορους! Δεν ανοίξαμε αυτό το ρημάδι για να το γυρνάμε κατά πού φυσάει ο άνεμος της αριστερής κοινής γνώμης —και ξέρουμε πολύ καλά ότι το ΚΚΕ, συχνά, συχνότατα, και με δική του ευθύνη κυρίως, βρίσκεται στη μπούκα πολλών αριστερών. Το ανοίξαμε για να λέμε χωρίς φόβο (αλλά με πάθος) τις απόψεις μας.

Το θέμα, είναι αυτονόητο, σχετίζεται με το μεταναστευτικό ζήτημα. Δεν είναι μέσα στις στοχεύσεις αυτού του post η πολύπλευρη ανάλυση του μεταναστευτικού. Είναι πολύ(;) ταπεινότερες: να αναδείξει την ανεπάρκεια που χαρακτηρίζει συχνά τον λόγο της Αριστεράς στην αντιμετώπισή του. Προς τούτο θα κάνουμε κατ’ αρχήν μια σύντομη περιήγηση στην αρθρογραφία που διαβάσαμε προχθές την Κυριακή, σχολιάζοντας ορισμένα, χαρακτηριστικά για ό,τι θέλουμε να πούμε, σημεία.

Επισκόπηση

ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ σειρά ανάγνωσης, ξεκινάμε από τον «Δρόμο». Εκεί, ο εξαιρετικός κατά τα άλλα Κώστας Δουζίνας, σε πρωτοσέλιδο άρθρο, αφιερώνει πολλές λέξεις για να καταγγείλει το φράχτη (τείχος, όπως το αποκαλεί) και να εξυμνήσει τον ‘άλλο’ μέσα από φιλοσοφικοψυχαναλυτικό πρίσμα, υπενθυμίζοντας παράλληλα τη συμβολή των ξένων στη διαμόρφωση του ελληνικού πολιτισμού. Σε άλλο άρθρο, «ρεπορταζιακό» αυτό, η ίδια εφημερίδα μας πληροφορεί για τα σχεδιαζόμενα μέτρα, καταγγέλλοντάς τα φυσικά, καθώς και για τη σύμφωνη γνώμη τής γαλλικής κυβέρνησης για τις προσπάθειες της Ελλάδας να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση όπως την εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λοράν Βοκιέζ, ο οποίος, όμως, —σπεύδει να υποσημειώσει ο αρθρογράφος, αλλά όχι και να ερμηνεύσει— απέφυγε να «πάρει, ωστόσο, θέση για την ‘‘τεχνική’’ λύση που σχεδιάζεται, δηλαδή την κατασκευή συνοριακού φράχτη».

ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ «ΕΠΟΧΗ». Ένα ολόκληρο δισέλιδο, τρία άρθρα. Στο πρώτο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος, συναισθηματολογεί και προχειρολογεί εντυπωσιακά, χωρίς δομή και αλληλουχία σκέψης. Έτσι, δεν αποφεύγει αντιφάσεις όπως, π.χ., στην παρακάτω χαρακτηριστική περίπτωση:

Ενώ ξεκινάει το άρθρο του γράφοντας «Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όσους νόμους και αν ψηφίσουμε, δεν θα μπορέσουμε να αναστείλουμε το κύμα μετανάστευσης εκτός κι αν καταστρατηγήσουμε το δικαίωμα στη ζωή, που είναι το θεμελιώδες δικαίωμα στην οικουμενική διακήρυξη του 1948. Αν υψώσουμε δηλαδή συρματοπλέγματα και στήσουμε πολυβολεία», συνεχίζει, λίγες αράδες πιο κάτω:

«Αν δεν θέλουμε να είμαστε υποκριτές, πρέπει να δούμε το πρόβλημα της μετανάστευσης κατάματα. Και το πρόβλημα δεν είναι οι ανεπαρκείς νόμοι, διεθνείς ή εθνικοί, ή οι ανεπαρκείς κατασταλτικοί μηχανισμοί. Το πρόβλημα είναι η διαρκώς αυξανόμενη ανισότητα ανάμεσα στις πλούσιες και φτωχές χώρες. Τους πλούσιους και φτωχούς ανθρώπους και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, πραγματικούς ή οικονομικούς, στους οποίους η Ελλάδα συμμετέχει».

Στο δεύτερο άρθρο της «Εποχής» επιχειρείται μια «αποκρυπτογράφηση» των κυβερνητικών επιδιώξεων που βρίσκονται πίσω από την ανέγερση του συνοριακού φράχτη. Εκεί, αφού ως πρώτη επιδίωξη αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση θα ήθελε να εκτρέψει την κίνηση των μεταναστών και των προσφύγων»(sic!), στη συνέχεια, και στο ίδιο έμμεσα αλλά σαφώς επικριτικό πνεύμα που διαπερνά όλο το άρθρο, διαβάζουμε «Τρίτον, με την ανέγερση του Τείχους στον Έβρο επιδιώκεται η αναμόχλευση του ζητήματος που θέτει η Συνθήκη του Δουβλίνου 2» (Σημ. συντ.: οι αιτήσεις ασύλου εξετάζονται στην πρώτη χώρα εισόδου, ανεξαρτήτως της χώρας προορισμού). Η ενότητα αυτή δε, κλείνει με τη σιβυλλική φράση «Εν ολίγοις, κάνουμε σαματά για να ανοίξει η κουβέντα». Τι θέλει να πει ο ποιητής; Είναι κακό που κάνουμε σαματά γι’ αυτό το θέμα; Είναι καλό; Είναι καλό αλλά λίγο, χρειάζεται, ας πούμε, καβγάς και όχι απλός σαματάς, όπως είναι η δική μας άποψη[2]; Διαλέξτε και πάρτε! Την «Εποχή» την πιάνουν ώρες-ώρες τα «αντιεξουσιαστικά» της και δεν θέλει να δίνει γραμμή…

Από το τρίτο άρθρο, πάντα της «Εποχής», στο οποίο επαναλαμβάνονται οι αναμενόμενες καταγγελίες, αξίζει να παραθέσουμε το κλείσιμό του:

«Το υπουργείο με τα μέτρα αυτά επιχειρεί να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Η πολιτική για τη μετανάστευση απαιτεί ολική προσέγγιση, διαχείριση από ειδικούς επιστήμονες και όχι αποκλειστικά από αστυνομικούς χωρίς εκπαίδευση πάνω στο θέμα, και βέβαια οικονομικούς πόρους. Θα πρέπει, τέλος, να συνειδητοποιήσουν οι πολιτικοί διαχειριστές αυτού του τόπου ότι κανένα τείχος στην ιστορία δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει την μετακίνηση ανθρώπων».

‘Μετακίνηση’ η αναγκαστική μετανάστευση και προσφυγιά; Όπως λέμε ‘συνωστισμός’ στην προκυμαία της Σμύρνης το Σεπτέμβριο του ’22; Μυστήρια πράγματα. «Μετανεωτερικά»…

ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ την «Εποχή» και το «μετανεωτερικό» της λεξιλόγιο και να μεταφερθούμε στο «ΠΡΙΝ».

Το δισέλιδο άρθρο της εφημερίδας στο κεντρικό σαλόνι, αποτέλεσε μια μεγάλη απογοήτευση για μας (το πού ακριβώς οφείλεται η μεγάλη απογοήτευση, θα εξηγηθεί παρακάτω). Ο συντάκτης θίγει en passant και παρενθετικά τις βασικές αιτίες της σύγχρονης μετανάστευσης και αναλίσκεται στη γνωστή, επιβεβλημένη, πλην όμως ατελέσφορη καταγγελιολογία. Το άρθρο συμπληρώνεται από μια πολύ καλή ενημέρωση για τις περιπτώσεις ανέγερσης τέτοιου ή παραπλήσιου τύπου τειχών ανά τον κόσμο.

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΥΓΗ». Τι έχουμε εδώ; Τι έχεις «ΑΥΓΗ», τι είχα πάντα!…

Αν εξαιρέσουμε τις διάφορες νύξεις εδώ κι εκεί από αρθρογράφους που αναπτύσσουν άλλα θέματα, αλλά ο ανθρωπισμός τους δεν τους κρατάει[3], η «ΑΥΓΗ» καλύπτει το επίμαχο ζήτημα με τρία άρθρα.

Το πρώτο είναι το κύριο άρθρο της εφημερίδας: αριστερές κοινοτοπίες και το κεφάλι στην άμμο. Δεν αξίζει να αναφερθούμε ούτε σε ένα κόμμα από δαύτο!

Το δεύτερο, της Ντίνας Βαΐου, καθηγήτριας του ΕΜΠ. Είναι πρωτοσέλιδο (στη σειρά των άρθρων με τον γενικό τίτλο «Συναντήσεις»). Η κυρία καθηγήτρια είναι σύγχρονη διεθνίστρια. Δηλαδή …«ευρωπαΐστρια»! Έτσι, προφανώς για να προφυλάξει τους αναγνώστες της εφημερίδας από τον ολισθηρό κατήφορο του «εθνικισμού», σπεύδει να μας πληροφορήσει:

«Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, ο υπουργός παραδέχτηκε πως αυτό δεν αποτελεί πρόταση της Frontex ή επιταγή της Ε.Ε. ή της τρόικας, αλλά μέρος συνολικότερων σχεδιασμών για τον έλεγχο της ‘‘λαθρομετανάστευσης’’. Εξ άλλου οι αντιδράσεις από την Ε.Ε. μόνο θερμές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν».

Και, ίσως, φοβούμενη ότι αυτό δεν είναι αρκετό, προσθέτει παρακάτω (για να το εμπεδώσουμε):

«Δεν είναι τυχαίο ότι οι σχολιασμοί της Κομισιόν για τον φράχτη περιλαμβάνουν την υπενθύμιση πως η Ελλάδα πρέπει να λάβει υπ’ όψη της ‘‘την εξέταση των αιτήσεων ασύλου και τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μεταναστών’’».

Ακούσατε; Δεν είναι τυχαίο! Πώς τα λένε μερικοί-μερικοί από τους εκπροσώπους της «ακαδημαϊκής αριστεράς», πώς τα λένε!...

Το τρίτο άρθρο, εκτός από κάποια εισαγωγικά μπλα – μπλα, περιλαμβάνει δυο μίνι συνεντεύξεις. Η μια είναι του πανεπιστημιακού ερευνητή Jaume Castan Pinos —ερευνά το θέμα της περίφραξης των ισπανικών θυλάκων της Θέουτα και Μελίγια στο Μαρόκο εδώ και τέσσερα χρόνια— και η άλλη, μιας από τους αντιπροέδρους του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και υπεύθυνης των Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας, της Μαϊτέ Μόλα.

Ο μεν πρώτος, διαψεύδοντας τις απόψεις περί αναποτελεσματικότητας των φραχτών, μάς δίνει την ακριβή εικόνα λέγοντας πως «οι αφίξεις παράνομων μεταναστών στους δυο θύλακες έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια». Η δε δεύτερη, αν και δεν ερωτάται[4] σχετικά, βρίσκει την ευκαιρία να πει:

«Καταρχήν η ρίζα του θέματος είναι η ανάπτυξη των χωρών από τις οποίες προέρχονται αυτοί οι μετανάστες. Αν τα χρήματα που δίνουν οι ‘‘πλούσιες’’ χώρες για την ανάπτυξη των χωρών αυτών δεν πιάσουν τόπο, τότε είναι αδύνατον να μπει τέλος στα ρεύματα της μετανάστευσης. Αυτή είναι η λύση, όχι οι φράχτες και τα τείχη».

Συμπεράσματα

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ που μπορούμε, εμείς τουλάχιστον, να βγάλουμε απ’ όλο αυτό το χαρτομάνι με τα ήξεις αφήξεις, τα σου ’πα μου ’πες και τ’ άλλα λόγια (ν’ αγαπιόμαστε) δεν είναι και πολύ ευχάριστα για τον αριστερό λόγο που αναπτύχθηκε εναντίον (φυσικά!) του σχεδιαζόμενου φράχτη. Και δεν είναι και πολύ ευχάριστα γιατί δεν κάνουν σαφές στον κόσμο που μας ακούει και μας διαβάζει ότι όσο είμαστε υπέρ των μεταναστών, άλλο τόσο [πρέπει να] είμαστε κατά της μετανάστευσης! Ναι, ακριβώς έτσι!

Υπέρ των μεταναστών και κατά της μετανάστευσης!

Τι υπέροχο σύνθημα! Και πόσο εύστοχα και λιτά περιγράφει τη στρατηγική που θα έπρεπε να ακολουθεί η Αριστερά απέναντι στο πρόβλημα της σύγχρονης δηλαδή αναγκαστικής, μαζικής και απότομης μετανάστευσης!

Μακάρι να ήταν δικό μας αυτό το σύνθημα! Δεν είναι όμως. Το διαβάσαμε πρόπερσι το καλοκαίρι στο «ΠΡΙΝ»[5]. Έγραφε τότε (28 Ιουνίου 2009) ο Παναγιώτης Μαυροειδής σε ένα άρθρο του:

«[..] Η μετανάστευση εμπεριέχει για τους εργαζόμενους, πόνο και βία, δεν είναι κατά βάση ελεύθερη επιλογή και ελευθερία. Ας σκεφτούμε λίγο και το ανάλογο με την απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας. Ωραίο θα είναι σε μια άλλη κοινωνία. Να το ζητήσουμε μήπως και στον καπιταλισμό, προτάσσοντάς το ως “κομμουνιστικό” αίτημα; Με αυτή την έννοια, είμαστε κατά της μετανάστευσης και υπέρ των μεταναστών, ενώ το κεφάλαιο είναι υπέρ της μετανάστευσης και κατά των μεταναστών. Το “ανοιχτά σύνορα” για κεφάλαια, φτηνό εργατικό δυναμικό, εξαγωγή “δημοκρατίας” κλπ, είναι ιδεολογία και πολιτική της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και του ιμπεριαλισμού, και όχι της διεθνιστικής, επαναστατικής Αριστεράς. [..]».

Τι σημαίνει αυτό το σύνθημα; Σημαίνει μερικά απλά —αλλά όχι εύκολα— πράγματα.

Σημαίνει ότι όσο καταγγέλλουμε την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και γενικότερα των ανεπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών, άλλο τόσο [πρέπει να] αναλύουμε και εξηγούμε στον κόσμο τη …«φιλομεταναστευτική» πολιτική των ίδιων χωρών που υλοποιείται μέσα από την εκμετάλλευση των εταιριών τους και τους πολέμους των στρατών τους, φουσκώνοντας έτσι στη συνέχεια το μεγάλο ποτάμι των απελπισμένων. Κάτι που, απ’ όλη την Αριστερά, κάνει, συγκριτικά πάντα, σταθερότερα και αποτελεσματικότερα το ΚΚΕ.

Σημαίνει ότι όσο αντιπαλεύουμε το φράχτη του Έβρου, άλλο τόσο [πρέπει να] παλεύουμε και ασκούμε τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας 2, εδώ και τώρα[6]. (Κάτι που επίσης κάνει με μεγαλύτερη επάρκεια από όλη την Αριστερά το ΚΚΕ). Φοβόμαστε μη μας πούνε «αντιευρωπαϊστές»; Ε και; Δεν είναι προτιμότερο από το να μας λένε μαλάκες;

Σημαίνει ότι συνειδητοποιούμε και αφομοιώνουμε το απλό, απλούστατο γεγονός πως η αναγκαστική, μαζική και απότομη μετανάστευση δεν είναι πηγή ευδαιμονίας, αλλά πηγή δεινών, τόσο για τις χώρες προέλευσης και διέλευσης, όσο και για τις χώρες προορισμού. Δεν είναι μετακίνηση, είναι διωγμός. Δεν είναι εκπολιτιστική εκδρομή, είναι εξορία και ξερίζωμα (ναι, και οι άνθρωποι έχουν ρίζες).

Ας αφήσουμε λοιπόν τα εύκολα συνθήματα και τις ανέξοδες φιλοσοφίες κι ας πιάσουμε δουλειά. Όσο κοιμηθήκαμε, κοιμηθήκαμε. Όσο βολευτήκαμε στα κλισέ και τις κοινοτοπίες, βολευτήκαμε. Όσο καταφύγαμε στο φιλομεταναστευτικό κίνημα για να κρύψουμε τα χάλια μας στο φιλεργατικό, καταφύγαμε.

Το πάρτι των «ανέμελων, ευτυχισμένων ημερών» για την Αριστερά τελείωσε. Τα πράγματα σκουραίνουν —και δεν είναι από τους μετανάστες, ούτε μόνο για τους μετανάστες. Ας μη τα κάνουμε πιο σκούρα, κρατώντας ακόμα και τώρα τα μάτια μας «ερμητικά κλειστά», περιοριζόμενοι να φωνάζουμε (όπως έκαναν πολλοί αρθρογράφοι από αυτούς που αναφέραμε) «το αυγό του φιδιού επωάζεται, το αυγό του φιδιού επωάζεται!».

Επωάζεται, ωραία. Είναι ανάγκη να διευκολύνουμε την επώαση, στρώνοντας και την κούνια του με πούπουλα;…


[1] Όπου, ‘κουκουέδικη νοοτροπία’ σημαίνει δογματική εμμονή, εξουσιαστική διάθεση, αλαζονεία, πολύς συγκεντρωτισμός και λίγη δημοκρατία. Συνήθως, όταν ακούμε κάτι τέτοιο από αριστερούς (και όχι μόνο…), μας έρχεται στο νου ο Αίσωπος και το «έκαστος δυο πήρας φέρει· την μεν έμπροσθεν, την δε όπισθεν»…

[2] Εδώ, ενδεχομένως, να ανιχνευθεί από μερικούς αναγνώστες κάποια «ντροπαλή» φιλοπασοκική διάθεση εκ μέρους μας. Αυτό, όχι μόνο δεν μας αφήνει παγερά αδιάφορους, αλλά θα το δεχόμασταν και με ανακούφιση, καθώς μας δίνει έναν αέρα πολυσυλλεκτικότητας!...

[3] Ένας όμως από αυτούς τους «ασυγκράτητους» και «ασυμβίβαστους» πολέμιους των τειχών, ο οποίος διατηρεί και blog, δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα προ μηνών να υψώσει σ’ αυτό τείχη για μας, βαφτίζοντάς μας troll, επειδή «αυθαδιάσαμε» (δηλαδή, δεν μασάγαμε τα λόγια μας όπως εκείνος!)! Πουτάνα που είναι η ζωή, ε;

[4] Πάντα υπάρχει πρόβλημα χώρου για τις αριστερές εφημερίδες που δεν έχουν την οικονομική άνεση να τυπώνονται σε πολλές σελίδες…

[5] Το διαβάσαμε πρόπερσι στο «ΠΡΙΝ», αλλά δεν το διαβάσαμε προχθές, ούτε το είδαμε να εφαρμόζεται στην ανάπτυξη της επιχειρηματολογίας του άρθρου της Κυριακής που μας πέρασε. Να γιατί κάναμε λόγο πρωτύτερα για μεγάλη απογοήτευση από τη συγκεκριμένη εφημερίδα…

[6] Αν δεν το κάνουμε, η καλύτερη επόμενη λύση για τη μείωση της μεταναστευτικής πίεσης στην Ελλάδα είναι αυτό ακριβώς που δεν θέλουμε: ο φράχτης! Μπορεί πολλοί από εμάς να μη το καταλαβαίνουν αυτό, αλλά ο Ισπανός ερευνητής, που αναφέραμε πιο πάνω, το έχει καταλάβει μετά από τέσσερα χρόνια έρευνας. Το κυριότερο (και χειρότερο για μας): το καταλαβαίνει ο κόσμος!


Στην εικόνα, το εξώφυλλο του θρυλικού δίσκου των Pink Floyd. (Λείπουν γιατί, ως «κακά παιδιά», τους …«φάγαμε»).

107 σχόλια:

Αντωνης είπε...

Υπέρ των μεταναστών και κατά της μετανάστευσης!

Επειδή αυτό, με την παρούσα διατύπωση, θυμίζει το γνωστό αμερικανικό "Δεν υποστηρίζω τον πόλεμο στο Ιράκ, υποστηρίζω τους στρατιώτες", καλό θα ήταν να εξηγήσουμε τι ακριβώς σημαίνει "κατά της μετανάστευσης". Το τι σημαίνει "υπέρ των μεταναστών" είναι όσο ξεκάθαρο είναι και το "υπέρ των στρατιωτών" στο σύνθημα που προανέφερα. Το "κατά της μετανάστευσης" όμως είναι λίαν δυσκολότερο να εξηγηθεί, όπως και το "κατά του πολέμου." Οι στρατιώτες είναι αυτοί που διεξάγουν με υλικά μέσα τον πόλεμο και οι μετανάστες αυτοί που μεταναστεύουν. Το κάνουν φυσικά αναγκαστικά, χωρίς την θέλησή τους, με ρίσκο ακόμα και της ζωής τους, όπως άλλωστε και πολλοί στρατιώτες. Και εφόσον το ζητούμενο, όπως προκύπτει από το πιο πάνω κείμενο είναι, και δεν μπορεί παρά να είναι, "μια άλλη κοινωνία" όπου οι άνθρωποι δεν θα είναι αναγκασμένοι να μεταναστεύουν, τότε ποια είναι η χρησιμότητα του "υπέρ των μεταναστών, κατά της μετανάστευσης" αντί απλώς "υπέρ των μεταναστών, κατά του παγκόσμιου φιλελεύθερου καπιταλισμού";

Αντωνης είπε...

ΥΓ. Όχι τίποτε άλλο, αλλά υποπτεύομαι ότι είναι επειδή διάλεξες τη μία διατύπωση και όχι την άλλη που σε μπαζάρει η ΦΙΣ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Αντώνη,


Μας σχηματίστηκε η εντύπωση ότι έχεις μια σοβαρότερη ένσταση για τη φράση που παραθέτεις από αυτήν που επισύρει μια άχρηστη μετωνυμία, όπως διασαφηνίζεις στο τέλος. Μπορεί να κάνουμε λάθος. Θα ήταν χρήσιμο όμως να μας διευκρινίσεις αν είναι έτσι πριν απαντήσουμε στο σχόλιό σου και, στην περίπτωση που είναι, σε τι εντοπίζεται η ριζικότερη διαφωνία. Να διευκρινίσουμε ότι ‘χρήσιμο’ δεν σημαίνει απαραίτητο.


Τα λέμε


ΥΓ Μπαίνοντας για να το ξαποστείλουμε, είδαμε το δεύτερο σχόλιό σου. Προφανώς, δεν έχουν καταλάβει Χριστό από το ποστ! ;-)

Αντωνης είπε...

Κοίτα, δεν θεωρώ την μετωνυμία άχρηστη, ακριβώς επειδή κάποιοι που δεν θα μπορούσαν να πιαστούν από αυτό το κείμενο αν υπήρχε η διατύπωση στην οποία φαντάζομαι συμφωνούμε, μπορούν να πιαστούν τώρα. Για να το πω αλλιώς, δεν θεωρώ ότι η αριστερά που μας ενδιαφέρει οφείλει να έχει οποιαδήποτε θέση "για τη μετανάστευση". Οφείλει να έχει θέση για την μεταναστευτική πολιτική, για τη συμπεριφορά του κράτους απέναντι στους μετανάστες, βεβαίως. Αλλά για την μετανάστευση, εφόσον δέχεται ότι είναι συνέπεια και όχι αιτία, όχι, δεν έχει κανένα λόγο να μιλά η αριστερά που μας ενδιαφέρει. Αντί να ασχολείται με "την μετανάστευση", πολύ καλά θα κάνει να ασχοληθεί με τον ιμπεριαλισμό και τις συνεπαγωγές του, τη φτώχεια και την ανεργία.

Ανώνυμος είπε...

Σόρυ για το σπαμ (νομικός είμαι, νομικά σου στέλνω), αλλά ειδικά σε συνάρτηση με την ευρωπαΐστρια της Αυγής, συνέκρινε http://radicaldesire.blogspot.com/2010/12/l-dambrosio.html. Τα ωά του σαμιαμιδιού έχουν επωαστεί προ πολλού εν Βρυξέλλαις - και η «έγκυρη» Αυγή όπως το το πάει, καλύτερα να το κλείσει το μαγαζί.

Ανώνυμος είπε...

Α, και να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο με «ευρωπαϊκούς» αγώνες για την «τροποποίηση» της περίφημης Συνθήκης - όπως θα δεις και από το άρθρο, οι «θεσμοί» της ΕΕ έχουν αποκτήσει πλέον τέτοια αδράνεια (και μέσω, βέβαια, της συνεργιστικής δράσης των κυρίαρχων ακροδεξιών εθνικών πολιτικών) που πλέον το θεσμικό μονοπάτι «της ελάχιστης αντίστασης» οδηγεί σε ό,τι πιο πολιτικά φαύλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

zalion είπε...

http://www.rednotebook.gr/details.php?id=1426.

B.Δ.Καργούδης είπε...

Αγαπητοί @Λέφτηδες, πολύ λίγα θα είχα να προσθέσω και ακόμα λιγότερα να αφαιρέσω από το κείμενο και την αναφορά στις (όσο περνάει ο καιρός και περισσότερες) αυτοαναφορικές (και εξ αυτού και μ;oνο αυτοκαταστροφικές) μανίες μιας ορισμένης(ιδίως) εκδοχής της Αριστεράς. Και τη μανία της να έχει συνέχεια τεντωμένο το δάχτυλο απέναντι στους πολλούς, τους ταπεινούς, χωρίς φωνή, και τα δικά τους προβλήματα που τους ρημάζουν τις ζωές.
Όοοχι, αυτοί(οι πολλοί, οι πονεμένοι και χωρίς φωνή) δεν ξέρουν τι λένε, και κινδυνεύουν να μεταπέσουν σε...κλπ κλπ. Σε πράματα με λίγα λόγια που απαντούν πλέον μόνο σε αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες ή εργαστήρια, και σίγουρα στις σκιαμαχίες βλαμμένων συνειδήσεων που βλέπουμε να εκτυλίσσονται τόσο μελαγχολικά μπροστά μας.
Κάτι μόνο που ενοχλεί όσο δεν φαντάζεστε το παλιό σπασίκλικο κομμάτι μου:
Άνθρωποι με τη μορφωτική και πολιτική επάρκεια που δείχνουν να έχουν οι σχολιαστές σας, δεν γίνετε να εαγνοούν πως η προστακτική, (με την απειλή γραμματικού θανάτου!) ΔΕΝ πάιρνει ΠΟΤΕ εσωτερική αύξηση:
Λέμε πχ. σύγκρινε και όχι συνέκρινε, που παραπ,εμεπι σε ενέργεια εξακολουθητική που σημειώθηκε σε παραλθόντα χρόνο.
Τι σου είναι όμως αυτοί οι παλιότεροι με τις εμμονές τους, έτσι;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ωχ, ωχ, τώρα μόλις το είδα, άρχισαν και τις απειλές για «γραμματικές εκκαθαρίσεις» οι του ΣΥΝ! Γρήγορα, γρήγορα, τα ΕΚΑΜ, τα ΕΚΑΒ, τα Τάγματα Ασφαλείας, την Πυροσβεστική, τι κακό μας βρήκε! Η προστακτική πήρε αύξηση!

«δεν γίνετε να εαγνοούν πως η προστακτική, (με την απειλή γραμματικού θανάτου!) ΔΕΝ πάιρνει ΠΟΤΕ εσωτερική αύξηση

demetrat είπε...

αφιερωμένο εξαιρετικά, δύο σέ ένα, μιάς και τοιχοκολήσατε ροκιές.


http://www.youtube.com/watch?v=-isEdSq7ECg&feature=related

δ

demetrat είπε...

πολύ κουβέντα γιά το τίποτα ρε παιδιά.
Φράχτης;Κάποιος χέστηκε.
Το καλύτερο σ' αυτή την ιστορία, είναι πρώτον, που τα παιδιά τα δικά μας δεν έχουν τον κώλο να διεκδικήσουν τα δίκια τους σύμφωνα με τους νόμους της εε.
Δηλαδή να κάνουν τις προβλεπόμενες συμφωνίες με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών
.Ότι κάνουν όλοι σ αυτήν την ευρώπη δηλαδή.Να κάνουν φασαρία μ άλλα λόγια.
Και εξ αιτίας αυτής της αφωνίας, αρχίσανε να παίζουν με τα λέγκο.
Και το δεύτερο που με έκανε εντύπωση, είναι που πήγε ο υπηρεσιακός να πάρει και την άδεια της Τουρκικής πολεοδομίας γιά να βάλει φράχτη στα σύνορα της ελλάδας!
δ

Β.Δ.Καργούδης είπε...

Είδες αγαπητέ @L(εσύ τέλος πάντων που τυχαίνει να είσαι στη...βάρδια) ότι δεν αρκεί ούτε η θέληση για κουβέντα ούτε το ήθος αυτού που έχει ατην πρωτοβουλία (το δικό σας δηλαδή).
Eίναι πάντα και αυτό το ρημάδι το αντικειμενικό και πέραν των προθέσεων, το σε ποιούς δηλαδή απευθύνεσαι και ποιά κρυπτόμενη περιθωριακή σαβούρα προσελκύεις...

LeftG700 είπε...

Φίλε Δήμο,


Στο σχόλιό σου νωρίτερα, στις 10.26 π.μ., απευθύνεσαι εν μέρει κ α ι σ’ εμάς. Αξίζει να πούμε μερικά πράγματα σχετικά με όσα μας λες, που, νομίζουμε, ότι μας αφορούν όλους. Από αυτή την άποψη θέλουμε να το συζητήσουμε και μάλιστα πολύ.


Δεν μπορούμε όμως φίλε Δήμο να γράψουμε ούτε μια λέξη. Με πολύ μεγάλη λύπη μας βλέπουμε να περιέχει καραμπινάτους υβριστικούς χαρακτηρισμούς για έναν άλλο σχολιαστή και μάλιστα διαφωνούντα με βασικές πολιτικές θέσεις του μπλογκ μας, αλλά και αυτού στο οποίο συμμετέχεις εσύ.

Σε παρακαλούμε θερμά κ α ι συντροφικά να το αποσύρεις το ταχύτερο και να το ξαναστείλεις, λέγοντας ό,τι θέλεις να πεις, χωρίς όμως τις ύβρεις.

Επαφιέμεθα κ αι στην λογική κ α ι στην ευαισθησία σου.


Τα λέμε


ΥΓ Αν το σχόλιό μας αυτό σου θυμίζει κάτι, είναι επειδή, πριν περίπου ένα μήνα, είχαμε χρησιμοποιήσει τα ίδια σε μεγάλο ποσοστό λόγια για ένα άλλο σχόλιο με υβριστικό χαρακτηρισμό για σένα (http://leftg700.blogspot.com/2010/12/blog-post_13.html?showComment=1292536735976#c3722189027834909537). Τότε, είχαμε χαρεί για τη γενναιότητα που είχε επιδείξει ο παρεκτραπείς. Και ξ έ ρ ο υ μ ε πως είσαι κι εσύ γενναίος…

Ανώνυμος είπε...

Σόρυ, αλλά να μην το γ* τελείως, ο Καβλίδης άρχισε πρώτος, εγώ μιλάω καλά σε όσους με σέβονται όχι στα συνασπισμένα σκουληκάκια.

Ο Καβλίδης γράφει:

Άνθρωποι με τη μορφωτική και πολιτική επάρκεια που δείχνουν να έχουν οι σχολιαστές σας, δεν γίνετε να εαγνοούν ---> σε απλά ελληνικά, είμαι πολιτικά & διανοητικά ανεπαρκής

σκιαμαχίες βλαμμένων συνειδήσεων που βλέπουμε να εκτυλίσσονται τόσο μελαγχολικά μπροστά μας.---> έχω βλάψιμο, νοητικά καθυστερημένος, ψευτοδιανοούμενος μαλάκας(ο «κύριος» Καβλίδης προφανώς αναφέρεται στα όσα γράφηκαν τις τελευταίες ημέρες για Ζίζεκ).


Και θες να ζητήσω εγώ συγγνώμη, να αποσύρω σχόλια και εγώ δεν ξέρω τι άλλο;

Κόψτα τα σχόλια, αλλά κόψε και το σχόλιο του ζωντόβολου.
Τέλος, εγώ δεν είμαι «υπέρμαχος» της «δημοκρατικής» κωλογλειψίας και της «ελευθερίας» του αιδειολείχειν.


Κάνε όπως θες, αρκετά ασχολήθηκα με τα νυν και πρώην συνασπισμένα κουμάσια.

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει ούτε καν το λόγο ύπαρξης αυτού του ποστ , ούτε επιπλέον τη θέση σας πάνω στο ζήτημα.

Τα ερωτηματικά μου συμποσούνται στα παρακάτω ζητήματα :

Ποιά λύση μπορεί να δοθεί στο ζήτημα της μετανάστευσης ;;

Μήπως στο μέτρο που ισχύουν οι παρούσες συνθήκες - συσχετισμοί μια οριστική λύση είναι σήμερα αδύνατη ;;

Μπορεί η όποια σημερινή λύση του "φράχτη" να είναι οριστική ή έστω στοιχειωδώς αποτελεσματική ;;

Παρ' όλα αυτά το πρόβλημα υπάρχει ή απλά είναι μια συνέπεια του ιμπεριαλισμού και της παγκοσμιοποίησης και επομένως η λύση του πρέπει να παραπεμφθεί στο εγγύς ή το απώτερο μέλλον , όταν θα εκλείψει το παρόν κυρίαρχο σύστημα ;;

Με ποιά επιχειρήματα και ποιές τακτικές θα πεισθεί σήμερα ο έλληνας πολίτης ότι το ζήτημα του μεταναστευτικού ρεύματος αποτελεί συνέπεια και όχι αίτιο ;;

Μπορεί κανείς σήμερα να προβάλλει ως μοναδική και οριστική λύση στο ζήτημα της μετανάστευσης την ανατροπή ( σε παγκόσμια υποχρεωτικά κλίμακα ) του κυρίαρχου πόλου εξουσίας , αλλά μέχρι τότε live my May to eat trifold ;;

Αν τελικά αναγερθεί ο 'φράκτης" θα αναμένουμε την επικράτηση των δυνάμεων της "συνεπούς" αριστεράς εδώ , αλλά και στο κόσμο ώστε τότε ( τότε που η ΠΟΤΑ Μεσσηνίας του καπετάν Βασίλη θα χρησιμοποιείται από το λαό και όχι τους αφεντικούς ) να "πέσει" το τείχος ;;


Όπως μπορείτε να δείτε και στο μπλογκ μου , δεν έχω πάρει θέση επί του ζητήματος του "φράκτη" και , ως πολιτικά ανένταχτος και εν πολλοίς αδαής , αναζητώ κάποιες κατευθυντήριες γραμμές ώστε να καταλήξω σε μια άποψη κατά το δυνατόν εμπεριστατωμένη.
Από το άρθρο σας και τη μέχρι τώρα συζήτηση το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι τελικά ούτε εσείς έχετε μια "γαμημένη ιδέα".
Αν μάλιστα εξαιρέσω τη παρέμβαση του Αντώνη που κάτι προσπαθεί να πει , αλλά εγώ ο αγράμματος , δεν το καταλαβαίνω , απομένει το "δεύτερο πρόγραμμα" - ομορφιές ενός διαδικτυακού Φλωρινιώτη ( εκ Φλωρίνης ) που πραγματικά το απήλαυσα . Αν τα αποσύρει ή αν τα σβήσετε θα αρνηθώ να πληρώσω για τα λουλούδια.

Το υπόλοιπο από το μπουκάλι να μου το κρατήσετε κάβα

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Δεν το ήξερα ορέ λέφτηδες ότι είχε και "τρίτο πρόγραμμα".

Γκαρσόν , τη κάβα μου !!

και πείτε στη γκαρνταρόμπα να μου φυλάξει λουλούδια

Γιάκοβ

zalion είπε...

Ομορφος κοσμος αγγελικα πλασμενος. Θα συμφωνησω με τον Γιακοβ για τη χρησιμοτητα αυτου του ποστ. Παρακαλω να μη σβηστουν τα σχολια για να φαινεται ποιος ειναι ποιος εδω μεσα.


Εκ της σκουληκτρυπας των συνασπισμενων.

Υ.Γ. Κομπλεξαρες ολου του κοσμου ενωθειτε.

LeftG700 είπε...

Leftg700Leaks:

Προς αποφόρτιση της ατμόσφαιρας, η οποία ανέβασε ακόμα πιο μεγάλες θερμοκρασίες μετά και την παρέμβαση του товариш Яков, δίνουμε στη δημοσιότητα, εντελώς προδοτικά αλλά απολύτως σοφά, μερικά sms ενδοεπικοινωνίας:

—Την κάτσαμε τη βάρκα!
—Αντί να συζητάμε επί της ουσίας, συζητάμε επί της διαδικασίας…
—Ποιας ουσίας; Αφού δεν καταλάβανε τι θέλαμε να πούμε!
—Τι εννοείς;
—Εννοώ ότι γράφεις μαλακίες που κανείς δεν καταλαβαίνει!
—Όχι και κανείς! Μόνο ο товариш Яков. Εγώ φταίω που δεν παίρνει τα ελληνικά;
—Ναι, είδαμε και τον Δήμο που τα ξέρει φαρσί!...
—Όχι και φαρσί! Ο Καργούδης έχει δίκιο για τον αναδιπλασιασμό της προστακτικής. Καρατσεκαρισμένο!
—Αμ’ το άλλο;
—Ποιο άλλο;
—Που νομίζει ότι ανάκληση σχολίου σημαίνει υποβολή συγνώμης;
—Γάμα τα!
—Με κεφαλαία γράμματα! Γεωργίου σπίκινγκ!


ΕΚ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΗΣ Υ.ΤΣΕ.Κ.Α., Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

Ανώνυμος είπε...

«Φίλε» LG700,

επί της ουσίας απάντησα, το άρθρο στο οποίο σε παρέπεμψα [χύσατε τώρα με την αύξηση;] αντιστοιχεί σε 12 ώρες μετάφρασης (κάνε τον πολλαπλασιασμό - ή μήπως δεν σας αφορά ο μόχθος του άλλου) - αλλά βλέπεις τα «φιλαράκια» σου «συνασπίζονται» για το χαβαλέ (κι έχουν το θράσος να θέλουν να μιλήσουν και για τους μετανάστες και εργάτες)

Και παρεμπιπτόντως, μην κάνεις τον κόπο να περάσεις από το άλλο μαγαζί - εδώ χωρίζουμε τα τσανάκια μας.

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες αυτό το τελευταίο σημαίνει ότι θα κατέβει το όνομα του καλού κυριούλη από τη μαρκίζα ;;;

Θα με χάσετε από πελάτη :)

Φαντάζομαι ότι θα επιστρέψει στο Μέγαρο , όπου προφανώς ανήκει ο δουλευταράς και θα μας αφήσει εδώ στα σκυλάδικα του περιθωρίου μοιραίους και άβουλους αντάμα να προσμένουμε της μόρφωσης το θάμα.

Μόνο ως διαπίστωση να αποτολμήσω να πω ότι ορισμένοι από τους αυτοαποκαλούμενους "διανοούμενους" της αριστεράς , αυτούς του επίμοχθους εργάτες του πνεύματος , διακατέχωνται από μια αλαζονεία άνευ προηγουμένου. Ειδικά μάλιστα όταν δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν αλλά ως μόνη μέθοδο πρόσληψης διατηρούν τις εμμονές τους , ενώ ως μοναδικό αμυντικό μετερίζι προβάλλουν την εμβρίθεια και το 12ωρο μόχθο.

Είναι να τη λυπάται κανείς μια τέτοια αριστερά Λέφτηδες

Θα μπορούσαμε όμως να επιστρέψουμε στο προκείμενο , γιατί , όπως σωστά λέτε και στα μεταξύ σας sms , ο Γιάκοβ δεν έχει ακόμα καταλάβει ποιά είναι τελικά η θέση σας . Τα ερωτήματα μου υπάρχουν λίγο παραπάνω , ενώ η αγραμματοσύνη μου είναι μόνιμη και πιθανώς ανίατη


Γιάκοβ

Νοσφεράτος είπε...

ειναι πολύ αστεια ολα αυτά και δειχνουν γνησιο και βαρβατο χιουμορ .. Και ειδικά τα σχολια του Rdemoυ δειχνει μια οριτζιναλ ευπερπει και δυναμεη χαρκτηρα και ΗΘΟΣ. Τυχαιο ΕΙΝΑΙ που ο Αντωνης τον επελεξε ως Πρωτοαπλικαρο του ιστολογιου του; Δε νομιζω ..

Μπραβο ρε Λεφτηδες .. αυτο το ποστ και ο διαλογος θα σας φερει στην Κορυφή.Μεγαλη πετιχυσιά.

LeftG700 είπε...

Φίλε Δήμο,


Μπορείς να μας εξηγήσεις τι κακό κάναμε και κόβεις τόσο αμείλικτα τις γέφυρες; Μίλησε όσο ελεύθερα θέλεις. Και επειδή θα απευθύνεσαι σ' εμάς (εμείς ρωτάμε, έτσι δεν είναι;), μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιον χαρακτηρισμό θέλεις, ακόμα και τον πιο υβριστικό. Έχουμε πει -και δεν το παίρνουμε πίσω- ότι οι ύβρεις προς εμάς είναι ελεύθερες. Λοιπόν, σε ακούμε. Πραγματικά θέλουμε να κ α τ α λ ά β ο υ μ ε.


Τα λέμε

Νοσφεράτος είπε...

αιντε rdeme εξηγησε .. Γιατι κοβεις τις γεφυρες μετους Λρφτηδες;

Αντωνης είπε...

Εκπλήττομαι και θλίβομαι με πολλά από τα παραπάνω. Εδώ θα αρκεστώ να πω τα εξής:

α) Η λ.κ είναι φίλη και συντρόφισα και με λυπεί η συντήρηση της έντασης χωρίς λόγο.
β) Δεν είμαι μπαμπάς κανενός (εκτός του γιου μου) και δεν έχω "πρωτοπαλίκαρα". Εκπροσωπώ τον εαυτό μου, και γράφω αυτά που θεωρώ εγώ. Α, και δεν χρωστάω πουθενά εξηγήσεις για τους συνεργάτες/συνδιαχειριστές μου: δεν έχω αναλάβει κάποια εργολαβεία ούτε είμαι ιδιοκτήτης εστιατορίου για να ακούω παράπονα από δυσαρεστημένους "πελάτες" από όσο ξέρω.
γ) Δεν έχω ποτέ σχολιάσει στο μπλογκ του επωνομαζόμενου "παπούλη" (Γιάκοβ), δεν έχω ποτέ γράψει οτιδήποτε για αυτόν, και, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κανείς άλλος στο blog μου και δεν κατανοώ το λόγο για τις ειρωνείες του στο πρόσωπό μου και σε αυτό του ιστολογίου μου. Μπορεί να μου δωθεί μια απάντηση επ' αυτού;

Είναι προφανές ότι εδώ εκτυλίσσονται πράγματα πέραν της δικής μου σφαίρας ενδιαφερόντων και διακυβευμάτων. Το "μαγαζί" δεν είναι δικό μου, βέβαια. και συνεπώς δεν μπορώ να κάνω τίποτε. Αυτό που έκανα, παρά τα όσα έχουν γραφτεί εναντίον μου εδώ, είναι να φέρομαι με αξιοπρέπεια και ευθύτητα εδώ. Όπως με αξιοπρέπεια φέρομαι και απέναντι σε άτομα τα οποία με σχολιάζουν βιτριολικά σε κάθε ευκαιρία ενώ δεν έχω σχολιάσει τη συμπεριφορά τους ποτέ (ή ίσως για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ίσως απλώς επιζητούν σημασία).

Αντίο.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ θα έρθει ορέ λεφτόπουλα

έκλεισε συμβόλαιο με άλλο μαγαζάτορα και τώρα βολευτείτε με τη πλέμπα και τους πεζικάριους. Διανόηση τέλος.

Αντί όμως να περιμένετε το Γκοντό ( η μάλλον το Λάκυ ) για να δείτε πως θα ( επανα ) διαμορφώσετε τη θέση σας δεν είναι καλύτερα να μου εξηγήσετε τελικά τι λέτε ;;

Ο Νοσφεράτος , ως πιό ειδικός στα κοινωνιολογικοφιλοσοφικοπολιτικοκαλιαρντά δείχνει να κατάλαβε , αλλά εγώ ο τζούφιος ντιπ ;;;

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Φίλε Αντώνη,


Καταλαβαίνουμε ότι η ακροτελεύτια φράση του τελευταίου σχολίου σου σημαίνει ότι δεν προτίθεσαι να ξανασχολιάσεις εδώ. Αυτό -ελπίζουμε να το ξέρεις και να μη το αμφισβητείς- μας λυπεί ιδιαίτερα. Πριν πούμε τις σκέψεις μας γι' αυτή την αποχώρηση, θα σε παρακαλούσαμε να μας εξηγήσεις σ υ γ κ ε κ ρ ι μ έ ν α για ποιούς λόγους την αποφάσισες και σε τι συνίσταται η δική μας ευθύνη ώστε να επισύρει την ποινή της αποδυνάμωσης -με την αποχώρησή σου- του μπλογκ μας.


Τα λέμε

Αντωνης είπε...

Είναι προφανές ότι η παρουσία του RD (του οποίου είμαι μέλος) εδώ είναι κόκκινο πανί για αρκετούς από τους σχολιαστές σου και δεν έχω καμμία πρόθεση να διαιωνίζω, σε ό,τι με αφορά προσωπικά, μια τέτοια κατάσταση σε χώρους τρίτων. Δεν πηγαίνω εκεί που δεν είμαι ευπρόσδεκτος για να κάνω σούσουρο. Όπως θα γνωρίζεις, αποσύρθηκα πλήρως και από το youpayyourcisis για παρόμοιους λόγους.

Αναμένω, παρ' όλα ταύτα, μια απάντησή στην ερώτησή μου στον Παππούλη (Γιάκοβ).

Αντωνης είπε...

ΥΓ. Σε περίπτωση που σκεφτείς να απαντήσεις "μα είσαι ευπρόσδεκτος" να θυμίσω ότι α) έχω ούτως ή άλλως ήδη καταπιεί πάρα πολλά από εσένα εδώ και ένα χρόνο και ότι β) εφόσον είναι επίσης ευπρόσδεκτα άτομα τα οποία δράττουν της ευκαιρίας για να με μειώσουν και με ειρωνευτούν άνευ λόγου και αιτίας, το αποτέλεσμα για μένα είναι το ίδιο.

Δεν γκρεμίστηκε και κανένας φούρνος, άλλωστε. Από σχολιαστές άλλο τίποτε. Ένας λιγότερος.

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη

μπαίνω , διαβάζω και κατεβάζω πράγματα από το RD , εδώ και καιρό αλλά ποτέ δεν έχω σχολιάσει.Έχω αντιληφθεί ότι και επαρκής και βαθύς αναγνώστης είσαι. Επομένως απορώ γιατί μου προσάπτεις αυτά :

"δεν κατανοώ το λόγο για τις ειρωνείες του στο πρόσωπό μου και σε αυτό του ιστολογίου μου. Μπορεί να μου δωθεί μια απάντηση επ' αυτού;"

Που είδες άνθρωπέ μου να καταφέρομαι εναντίον εσού και του ιστολογίου σου ;;; Θα ήμουν πραγματικά υποχρεωμένος να μου δείξεις έστω και ένα τέτοιο δείγμα ( δήγμα ) γραφής μου με στόχο εσένα ή το ιστολόγιο RD. θα είμαι πρόθυμος να ανασκευάσω στο μπλογκ μου , στο παρόν αλλά και στο δικό σας ιστολόγιο αν μου επιτραπεί.

Ίσα ίσα προσπαθώ ο δόλιος , με τις μικρές μου διανοητικές ικανότητες και το ανεπαρκές μου γνωστικό οπλοστάσιο να καταλάβω τι ακριβώς προσπαθείς να επισημάνεις στους Λέφτηδες με το αρχικό ( πρώτο σου ) σχόλιο .

Το ότι ασχολήθηκα σκωπτικά με τον έτερο από τη τριπλέτα σας , οφείλεται στο ότι , πέραν του γεγονότος πως ελάχιστα κατάλαβε από το σχόλιο και τη λογική του Καργούδη , εθίγη τόσο πολύ από την ορθογραφική του παρατήρηση που απεδύθη σε ένα ορθογραφικό - υβριστικό όργιο , σαν αυτά που συνήθως χρησιμοποιεί. Επ' αυτών μάλιστα απήντησε με το τρόπο που έκρινε κατάλληλο λίγο παραπάνω ο ίδιος.

Σπεύδεις τέλος και εσύ , να μου ζητήσεις το λόγο γιατί ΣΕ κατηγορώ , ΕΣΕΝΑ και το μπλογκ ΣΟΥ.

Αν το αντίο που αναφέρεις δεν είναι υπεκφυγή , μια απάντηση σου προσωπικά προς εμένα θα την εκτιμούσα και θα με τιμούσε συγχρόνως.

Μερικά πραγματολογικά πριν κάνεις το κόπο Αντώνη να ασχοληθείς με αυτά ( αν τον κάνεις ):

Οι αιχμές μου αφορούν μόνο το κο RDEMOS .Σημειώνω μάλιστα στο πρώτο μου σχετικό σχόλιο ότι " αν εξαιρέσω το σχόλιο του Αντώνη που κάτι προσπαθεί να πει αλλά δεν το καταλαβαίνω..."

Η αναφορά μου στο Μέγαρο δεν έχει σχέση με το ιστολόγιο RD , αλλά με τη διαρκή φιλοδοξία των πριμαντόνων να φύγουν από τα σκυλάδικα και να πάνε στο Μέγαρο. Αυτό σχετίζεται με την ατμόσφαιρα ευαγούς κυνο - ιδρύματος που φρόντισε ο επίδοξος Φλωρινιώτης ( και ΟΧΙ ΕΣΥ ) να φέρει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο και καθόλου , σε διαβεβαιώ , με το ιστολόγιο σας.

Τέλος η αναφορά μου στο ίδιο σχόλιο για ορισμένους αυτοαποκαλούμενους αριστερούς διανοούμενους δεν αφορά εσένα , αλλά τον εν λόγω κύριο.Το γεγονός ότι συμπράττετε στο RD με αφήνει αδιάφορο στο προκείμενο. Συμπεριφορές σατιρίζω , όχι ιδέες.

Γιάκοβ

Αντωνης είπε...

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Κατ' αρχάς, σε ένα συλλογικό ιστολόγιο, η όποια γενική αναφορά καλύπτει όλους του συμμετέχοντες εξ ορισμού.

Κατά δεύτερον, εξακολουθώ να μην κατανοώ, ακόμα και μετά την τωρινή διευκρίνηση, για ποιο λόγο ειρωνεύεσαι τον Δήμο. Έχετε παλιούς λογαριασμούς και δεν τον γνωρίζω; Τον γνωρίζεις τον άνθρωπο; Έχει γράψει κάτι για σένα και δεν το ξέρω; Εξ όσων γνωρίζω, ο κος Καργούδης είναι ένας εκ των σχολιαστών σου. Ήρθες στο LG700 να ειρωνευτείς το RD γιατί θίχτηκε σχολιαστής σου; Προσπαθώ να κατανοήσω τι συμβαίνει εδώ.

Κατά τρίτον, είτε σου αρέσει είτε όχι, ο Δήμος, ναι, είναι διανοούμενος και μάλιστα πάρα πολύ καταρτισμένος. Το ότι τα συμπεριφορικά του ανακλαστικά είναι διαφορετικά από τα δικά μου δεν σημαίνει ότι τον πήρα στο blog για πορτιέρη ή για μπράβο όπως υπαινίσσεται έτερος των σχολιαστών σου. Τον προσκάλεσα γιατί έχει και σκέψη και γνώση σε εξαιρετικό και σπάνιο βαθμό (αυτό το κρίνω βάσει των δικών μου σκέψεων και γνώσεων βέβαια) και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που συνεργαζόμαστε.

Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη

( ευχαριστώ και εγώ )

α) Δεν υπάρχει καμμία δική μου αναφορά στο ιστολόγιο σας , γενική ή ειδική . Το αντίθετο συμβαίνει : υπάρχει δική μου αιχμή έναντι ενός εκ των εκεί συνεργατών για την ΕΔΩ συμπεριφορά του. Αν θεωρείς ότι με το "εξ ορισμού" καθάρισες θα μου επιτρέψεις να σημειώσω ότι πάμε έτσι στη συλλογική ευθύνη και τη συλλογική άμυνα και αλληλεγγύη ακόμα και αν το βαλλόμενο μέλος είναι οφφ σάιντ σε άλλο γήπεδο. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή η αποφθεγματικού χαρακτήρα δήλωση σου περιέχει περισσότερο αέρα και ύφος παρά ουσία.

β) Ο λόγος των αιχμών μου κατά RDemos νομίζω είναι προφανής. Αφού αρχικά εισήλθε για να προτείνει ένα μακροσκελές κείμενο ( από μετάφραση δική του , επίπονη και σεβαστή ομολογώ ) χωρίς παρά ταύτα να προσφέρει έστω μια άποψη - γνώμη ,ώστε εμείς οι αδαείς να καταλάβουμε τι παίζει ( αυτό χωρίς καμμία ειρωνεία )ο εξαίρετος συνεργάτης σου εθίγη από το ελαφρό σκώμμα του Καργούδη. Μη έχωντας καταλάβει τίποτε από το σχόλιο του Κ. ( για αυτό σε διαβεβαιώ και αναλαμβάνω όλη την αποδεικτική ευθύνη ανχρειαστεί ) έμεινε στη γραμματολογική παρατήρηση αντιδρώντας με ένα οχετό. Δεν είναι η πρώτη του φορά όπως μπορώ να γνωρίζω.

Με τον Rdemos ούτε γνωρίζομαι , ούτε έχω κάτι εναντίον του , ούτε έχουμε ποτέ συναντηθεί στο διαδίκτυο. Όμως στους Λέφτηδες εμφανίζομαι ως σχολιαστής εδώ και καιρό και αν δεν κατάλαβες ο οχετός εδώ εκφορτώθηκε και μάλιστα ενώ ,εγώ ο ελάχιστος ,προσπαθούσα να ζητήσω είτε από τους Λέφτηδες είτε από όποιον άλλο είχε τη καλωσύνη , διευκρινίσεις και επιχειρήματα σχετικά με το θέμα του ποστ.
Απάντησα με ειρωνεία στον οχετό αγαπητέ μου , όχι για να υπερασπιστώ το σχολιαστή μου Καργούδη ( με τον οποίο έχουμε συχνές και βαθύτατες διαφωνίες , πέραν της προσωπικής μας φιλίας ) αλλά γιατί σε όλα τα πράγματ υπάρχει όριο θραύσεως , όπως καλά γνωρίζεις.

Και χρησιμοποίησα όρους σκυλάδικου γιατί απλούστατα αυτό μου θύμισε η έκρηξη του καλού κυριούλη που επαίρεται για το πνευματικό του επίπεδο. Έχωντας δουλέψει επί 25 χρόνια στη νύχτα γνωρίζω καλά τις εκφάνσεις αυτής της συμπεςριφοράς. Να παρατηρήσω εδώ ότι ουδεμία νύξη υπήρχε στις αιχμές μου είτε για σένα ( αφού παρακολουθώ καιρό τώρα τον ήπιο χαρακτήρα των σχολίων και των παρεμβάσεων σου ) ούτε για το πράγματι αξιόλογο ιστολόγιο σας. Όπως σου είπα και στο προηγούμενο σχόλιο μου δεν ειρωνεύομαι ιδέες αλλά συμπεριφορές ( αφού οι πρώτες δεν διαθέτουν τις δεύτερες )

γ) Δεν αμφισβήτησα ούτε την εμβρίθεια , ούτε το πνευματικό επίπεδο , ούτε τις γνώσεις που μπορεί εσύ , ή οι λοιποί συνεργάτες σου να διαθέτετε. Τον Rdemo ή το Godel μπορείς να τους χαίρεσαι και να συνεργάζεσαι μαζί τους επ' αγαθώ των στόχων του μπλογκ σας. Δεν είναι καν θέμα αν κάτι τέτοιο είναι της αρεσκείας μου ή όχι. Το τι υπαινίσσεται άλλος τις σχολιαστής του δικού μου μπλογκ ( περί μπράβων κτλ ) με αφήνει παγερά αδιάφορο και δεν το υιοθετώ. Ομοίως δεν καταφέρομαι ούτε εναντίον της ιδεολογικής σας ατζέντας , ούτε εναντίον των πολιτικών και πολιτισμικών προτάσεων που προωθείτε μέσω του ιστολογίου σας , οπότε η τρίτη σου παράγραφος είναι άσχετη με τη προκείμενη διαφωνία.


Τέλος να σημειώσω ότι , αν και δεν διακατέχομαι από αστικού τύπου καθωσπρεπισμούς , η ανωτέρω απάντηση σου με έβαλε σε σκέψεις.

Και τούτο διότι κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης μπορεί να αντιληφθεί ότι το δικό μου ερώτημα :

"Που είδες άνθρωπέ μου να καταφέρομαι εναντίον εσού και του ιστολογίου σου ;;; Θα ήμουν πραγματικά υποχρεωμένος να μου δείξεις έστω και ένα τέτοιο δείγμα ( δήγμα ) γραφής μου με στόχο εσένα ή το ιστολόγιο RD. θα είμαι πρόθυμος να ανασκευάσω στο μπλογκ μου , στο παρόν αλλά και στο δικό σας ιστολόγιο αν μου επιτραπεί."


... έμεινε αναπάντητο. !!

Θα προτιμήσω να θεωρώ ότι η φόρτιση δεν σου επέτρεψε να αναγνώσεις επαρκώς και να απαντήσεις δεόντως στο σαφές αλλά ταπεινό αίτημα μου . Εναλλακτικά θα έπρεπε να δεχθώ ότι με την ανωτέρω απάντηση σου πετάς σκόπιμα "τη μπάλλα στην εξέδρα".

Γιάκοβ

Αντωνης είπε...

Και τούτο διότι κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης μπορεί να αντιληφθεί ότι το δικό μου ερώτημα :

"Που είδες άνθρωπέ μου να καταφέρομαι εναντίον εσού και του ιστολογίου σου ;;; Θα ήμουν πραγματικά υποχρεωμένος να μου δείξεις έστω και ένα τέτοιο δείγμα ( δήγμα ) γραφής μου με στόχο εσένα ή το ιστολόγιο RD. θα είμαι πρόθυμος να ανασκευάσω στο μπλογκ μου , στο παρόν αλλά και στο δικό σας ιστολόγιο αν μου επιτραπεί."

1. "Φαντάζομαι ότι θα επιστρέψει στο Μέγαρο , όπου προφανώς ανήκει ο δουλευταράς και θα μας αφήσει εδώ στα σκυλάδικα του περιθωρίου μοιραίους και άβουλους αντάμα να προσμένουμε της μόρφωσης το θάμα."
Όπου "Μέγαρο" και "σκυλάδικα του περιθωρίου";

2. "Μόνο ως διαπίστωση να αποτολμήσω να πω ότι ορισμένοι από τους αυτοαποκαλούμενους "διανοούμενους" της αριστεράς , αυτούς του επίμοχθους εργάτες του πνεύματος , διακατέχωνται από μια αλαζονεία άνευ προηγουμένου"

3. "Είναι να τη λυπάται κανείς μια τέτοια αριστερά Λέφτηδες"

4. "ΔΕΝ θα έρθει ορέ λεφτόπουλα

έκλεισε συμβόλαιο με άλλο μαγαζάτορα και τώρα βολευτείτε με τη πλέμπα και τους πεζικάριους. Διανόηση τέλος."

Γνωρίζεις πάρα πολύ καλά και τι έγραψες και γιατί. Δεν χρειάζεσαι από εμένα μετάφραση των πιο πάνω. Γνωρίζεις επίσης ότι στο δικό σου ιστολόγιο έχουν γίνει επανειλημμένα ειρωνικά σχόλια για το ίδιο μπλογκ στα οποία δεν έχεις απαντήσει. Γνωρίζεις, τέλος, ότι στο παρόν ιστολόγιο έχεις για αρκετό καιρό τώρα πιπιλίσει την πολυφορεθείσα από σειρά συγχρωτιζόμενων μαζί σου πιπίλα περί "διανοουμένων" που δεν ξέρουν τι τους γίνεται, κλπ. Το ότι επιλέγω να μιλώ μια γλώσσα δεν σημαίνει ότι είμαι και κανας αχάμπαρος μαλάκας. Σε λαϊκή γειτονιά μεγάλωσα, με παππού λιμενεργάτη. Αρκετά λοιπόν το "κάνω τον τρελό."

Γεια χαρά.

Αντωνης είπε...

Σε ότι αφορά την δήθεν δική μου υιοθέτηση της "συλλογικής ευθύνης", λυπάμαι, δεν χρησιμοποίησα εγώ τις γενικόλογες αναφορές σε "διανοούμενους" που χαλάν την αριστερά, Μέγαρα, και άλλα τινά χιουμοριστικά (χα χα) αντί να μιλήσω απλά, σταράτα και ανοιχτά για το σε ποιον απευθύνομαι και γιατί.

Οπότε, δοκίμασε άλλο είδος αντιστροφής της πραγματικότητας, αυτό δεν έπιασε.

zalion είπε...

Εγραψα ενα σχολιο αρκετες ωρες πριν και μου το πεταξε. Βαρεθηκα, εκανα αλλες δουλειες και ξαναμπηκα να γραψω το κατιτις μου κι εγω. Με προλαβε ο Γιακοβ και εγραψε περιπου οτι ηθελα να πω. Δυστυχως η κουβεντα οδηγειται σε αδιεξοδο γιατι δε γινεται με προθεση κατανοησης.
Νομιζω ομως πως ενα πραγμα ειναι φανερο περα απο διαστροφες της πραμγατικοτητας. Ο Δημος ειναι υβριστης και μαλιστα χωρις καμια προηγουμενη προκληση. Και μαλιστα χυδαιος υβριστης ενος ολοκληρου πολιτικου χωρου.
Θα υπαρξει καποια δικαιολογηση γι'αυτην τη συμπεριφορα?

zalion είπε...

Ασχετο. Γιακοβ αυτο με τη νυχτα με εκανε να σε συμπαθησω περισσοτερο παρα τις τρομακτικες μας διαφωνιες.

Νοσφεράτος είπε...

Νατανε μόνο υβριστης ...

Νοσφεράτος είπε...

''Σε λαϊκή γειτονιά μεγάλωσα, με παππού λιμενεργάτη. ''

κι εμεναne ο παππους μου ..


ε ρε γλεντια ...

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη

Μέχρι τώρα ήμουν έτοιμος και πρόθυμος να συζητήσω καλόπιστα , αλλά το τελευταίο σου γιγανταιώρημα με άφησε πραγματικά άφωνο.

Αφού κάθησα για λίγο να το σκεφτώ , να το πάρω πάλι από την αρχή βρε διάβολε , να ασκήσω το άγιο μέσο της αυτοκριτικής και της περίσκεψης κατέληξα να σου απαντώ τα παρακάτω :

Λοιπόν στα περί συλλογικής ευθύνης είχα άδικο. Πρόκειται για συλλογική παράκρουση.
Όταν σου εξηγούσα σε πρότερο σχόλιο Αντώνη ότι το Μέγαρο δεν αφορά το ιστολόγιο σου , ούτε και εσένα , το έκανα για να προλάβω τέτοιου είδους αντιδράσεις. Δεν πείθεσαι και λογαριασμός σου . Ειλικρινά αδιαφορώ πλέον.

Τα περί μεγάρου αφορούν στον ίδιο βαθμό τα σημεία [1] και [4] της τελευταίας σου απάντησης.

Τώρα για το θέμα των διανοουμένων της αριστεράς , εδήλωσα σαφώς "ορισμένων" Ο Rdemos δεν είναι ο μόνος που εμφανίζει ως επίκτητο χαρακτηριστικό την αλάζονεία. Έχω εδώ και αλλού συναντήσει και άλλους τέτοιους Αντώνη . Αλλά αυτό που με ενοχλεί βαθύτατα είναι οι συμπεριφορές τους , του Rdemos συμπεριλαμβανομένου στο λογαριασμό.
Τώρα μου δίνεις το δικαίωμα να σε συμπεριλάβω στη λίστα , γιατί τέτοιο Στρεψιάδη είχα καιρό να συναντήσω. Αυτά αφορούν το σημείο σου [2]

Το σημείο [3] που αναφέρεις καθίσταται τώρα ισχυρότερο από πριν , όχι ως δικό σου επιχείρημα για να υποστηρίξεις ότι κάπου , οπουδήποτε ,εδώ σε έθιξα , εσένα και το μπλογκ σου , αλλά επειδή εσύ με τη στάση σου έρχεσαι να το ισχυροποιήσεις. Αν κόπτεσαι παλληκάρι μου για την αριστερά , την ενίσχυση της συνειδητότητας , την άνοδο του επιπέδου των δύστυχων μαζών ( στις οποίες κατατάσσω και τον εαυτό μου ) το πρώτο σου μέλημα θα ήταν να απαντάς σε αυτό που σε ρωτάνε και να μη καταφεύγεις σε κλαυθμηρισμούς τέτοιου τύπου όπως το τελευταίο σου σχόλιο.

Επειδή αναφέρθηκες στο μπλογκ μου , όπου κατ' εσέ έχουν φαίνεται συμβεί σημεία και τέρατα εναντίον κάποιου μπλογκ ( του δικού σου προφανώς , γιατί με τους Λέφτηδες έχουμε κατακτήσει ένα modus vivendi ) , έχεις την εντύπωση ότι θα χρησιμοποιώ φραγγέλιο για να προστατέψω την "αξιοπρέπεια" μου ως μπλόγγερ από τα σχόλια του κάθε εκεί εμφανιζόμενου ;;; Δεν έχω πλατφόρμα ιδεών , ένα απλό μπλογκ έχω Αντώνη. Ούτε όταν κάποια ειπώθηκαν από άλλους , δικαίως ή αδίκως "πικραμένους" , έσπευσα να υιοθετήσω ότιδήποτε. Άρα όλα αυτά που λες είναι προφάσεις και μάλιστα εν αμαρτίαις.

Τέλος για το θέμα της στάσης μου εδώ για τη "διανόηση" , θα μου επιτρέψεις ελπίζω να συνεχίσω να αναμασώ τη "πιπίλα" . Φροντίζεις να μου τη ζαχαρώνεις εσύ και αρκετοί άλλοι που , ενώ θέτουν και αναζητούν μεγαλεπήβολους στόχους , αποδύωνται σε φιλότιμες και παθιασμένες προσπάθειες να εξηγήσουν το γίγνεσθαι , εμβαθύνουν σε απύθμενα ερέβη και λεπτομέρειες , ασκούν με έμφαση και πάθος το ρόλο του διανοούμενου και προπάντων επαίρονται για τις αριστερές τους περγαμηνές , όταν έρχεται η στιγμή να μιλήσουν ίσια και απλά μετατρέπωνται ως εκ θαύματος σε ένα θλιβερό πομφόλυγα ή στη περίπτωση του Rdemos σε οχετό.

Πρέπει τέλος να σου αποδώσω και τα οφειλόμενα : θέλω δηλαδή να σε ευχαριστήσω που με τη συμπεριφορά σου αυτή μου δείχνεις ( για μια ακόμη φορά ) γιατί θα πρέπει ΠΑΝΤΑ να αναζητώ πίσω από τις ιδέες , τις αναλύσεις , τις βιβλιογραφίες και τα περί διαγραμμάτου τα ΠΡΟΣΩΠΑ ( εμμονές , αδυναμίες , ενοχές ). Γιατί σε όσους προβάρωνται στο καθρέφτη ως διανοούμενοι ( και μάλιστα της αριστεράς ) η πρώτη μου αντίδραση θα πρέπει να είναι η δυσπιστία.

Δεν σκοπεύω να συνεχίσω αυτή τη "συζήτηση" και ζητώ εδώ συγγνώμη από τους Λέφτηδες , που η διαμάχη αυτή εξέτρεψε τη συζήτηση σχετικά με το θέμα του ποστ , για το οποίο εξακολουθώ να δηλώνω ότι δε καταλαβαίνω.

Ανώνυμος είπε...

όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, "χύσαμε" με τους λιμανίσιους.

Ελπίζω να μην πειράζει που είμαι των σαλονιών ρε παιδιά...

Πάντως αυτό το "είμαστε με τους μετανάστες" με έβαλε σε σκέψεις. Εγώ όποιον μετανάστη έχω γνωρίσει δεν έχει κομμουνιστικά όνειρα. Τη δουλίτσα του, το σπιτάκι του, το αυτοκίνητό του (λέμε τώρα) όταν γυρίσει στην πατρίδα.

Με το σαλονάτο μυαλό μου λοιπόν, νομίζω πως ο όρος μετανάστης έχει μια ιδεολογική φόρτιση στην αριστερή σκέψη που ίσως να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν καθαροί κόσμοι και αθώα θύματα. Μόνο βρώμικοι κόσμοι και θύματα.

Περίεργος συνειρμός: σα να'μαστε όλοι μετανάστες απ' την πατρίδα της αλληλεγγύης.

araticat
(άλλοτε αισθάνομαι κοριτσάκι, κι άλλοτε αγοράκι).

Β.Δ. Καργούδης είπε...

Αν δεν τόβλεπα με τα μάτια μου, ρε σεις @Λέφτηδες, ειδοποιημένος βραδιάτικα από φίλο άσχετο, ούτε που θα το πίστευα το σύστριγγλο...

Δε θα πίστευα δλδ πως θα προκαλούσε όλο αυτό το κακάσχημο από κάθε άποψη, το εντελώς α-πολιτικό "θέαμα", μια απλή γραμματική παρατήρηση.
Παρατήρηση, όμως, απ αυτές,

-για να λέμε τα πράματα με το ονοματάκι τους, απ αυτό δλδ. που όλοι πρέπει να έχουν από ένα, ιδίως όταν περηφανεύονται (και άριστα κάνουν, όλοι πρέπει!)για τις απόψεις που δημόσια διατυπώνουν-

που η παραβίαση των κανόνων που αφορούν, μας τρελαίνουν, αλλά προερχόμενες μόνο από τηλεοπτικούς ημιαναλφάβητους!
Και για να πω την αλήθεια, καθόλου δεν περίμενα να τη δω να επαναλαμβάνεται αυτή την παραβίαση, και από σχολιαστές μιας άλλης -υποτίθεται πάντα- μορφωτικής επάρκειας, και -εξ αυτής- και ενός άλλου εκφραστικού & πολιτικού (τρομάρα τους!) έθους.

Φυσικά, -"εξ όνυχος τον λέοντα", κατάλαβα πια καλά, έστω και από καραμπόλα σύνθετη
(στο μπιλιάρδο "μπρικόλα"),
με ποιούς και με τί ακριβώς είχα να κάνω.
Τα πράγματα μάλιστα θα ήταν ακόμα πιο διασκεδαστικά, αν ο ανόητος υβριστής, φρόντιζε να είναι κατά τι επιμελέστερος.
Και αντί να αναζητήσει στο δικό μου πρόσωπο
(που άλλωστε καθόλου δεν προσπαθείνα κρυφτεί όπως το δικό του)
τους εφιάλτες που είναι φανερό ότι τόσο άσχημα τον ταράζουν, ότι στοιχειώνουν τις μέρες και τις νύχτες του,το χώρο του ΣΥΝ δλδ, καταλάβαινε πως εγώ προσωπικά
(προς τον οποίο στρέφει το αναίτιο μένος του)
εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, ΔΕΝ έχω την παραμικρή σχέση με το χώρο αυτό.
Άσχετα αν μου πήρε ασυγχώρητα πολύ χρόνο
(είναι βλέπεις και οι ανθρώπινες σχέσεις στη μέση, που αντιστέκονται σε όποιον και ό,τι πάει να τις "εκλογικεύσει")
να αντιληφθώ πως η Οργάνωση
(το Κόμμα ευρύτερα, η ΕΚΟΝ ΡΦ δλδ, το ΚΚΕ εσ. και η ΕΔΑ)
με την οποία δώσαμε τόσες μάχες, στο όνομα της Δημοκρατίας & του Σοσιαλισμού, αλλά εξ ίσου και στο όνομα της πολιτικής τιμής & της αξιοπρέπειας της Αριστεράς, της απαλλαγής της δηλαδή από ότι βάραινε την πολιτική & αγωνιστική της σκευή,
-και στην παρανομία και στη νομιμότητα-,
και στο όνομα της οποίας, διωχτήκαμε,κλπ...κλπ (για να μη λέμε πολλά)τόσοι και τόσοι σύντροφοι προσφιλείς, δεν είχε την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ πλέον ΣΧΕΣΗ με αυτό που υποτίθεται αποτέλεσε τη μετεξέλιξή της, τον ΣΥΝ δλδ και (ιδίως) τον ΣΥ ΡΙΖ Α!
Έναν εν τέλει μη-πολιτικό,
(απλά πολιτικολογούντα)
εσμό ιδιοτελών μειρακίων (αγωνιστικά & πολιτικά),
που κατάφερε τελικά, να θάψει την ελπίδα της ελληνικής Αριστεράς να διατυπώσει "με δικά της λόγια" το αφήγημα της δικής της Επαγγελίας. Και το έκανε, όπως μόνο αυτός το ήξερε:
κάτω από τόνους τζάμπα "ντεμέκ εξέγερσης", και της αδυναμίας της να διατυπώνει έστω και στοιχειωδώς στόχους & συμμαχίες.
Αν ήταν λοιπόν "κατά τι επιμελέστερος" ο υβριστής μου, θα διέκρινε ότι ανοιγόταν μπροστά του πεδίο δόξης λαμπρό, αφού σε όσα εξέμεσε, θα μπορούσε να κολλήσει (πού θα κόλλωνε κι αυτός και οι όμοιοί του;)
και τα "εγκάθετος", "εξωνημένος", "Τσολάκογλου" και τόσα άλλα με τα οποία θα μπορούσε να εμπλουτίσει την "πολιτική" του "ατζέντα", κατά το γνώριμο πια σε μένα ήθος του!...
Αφού θα με εντόπιζε ("συνελάμβανε" μάλλον!)με άλλους 46 συντρόφους μου από την παλιότερη ανανεωτική-δημοκρατική Αριστερά, να έχουμε σπεύσει το 2001-2002 δημόσια να ενισχύσουμε το εκσυγχρονιστικό εγχείρημα Σημίτη.
Όσο φίλοι @Λέφτηδες για το πώς θα υπερσπιζόμουν εγώ δικό μου καλεσμένο στο κονάκι μου, ας το αφήσουμε για χρόνο πιο εύθετο...
Νάστε καλά...

zalion είπε...

Ειναι αληθεια πως εκει στο σημιτικο Πασοκ ηταν ολοι πουροι αριστεροι.
Ευτυχως αφησατε τα μειρακια να προχωρησουν χωρις την αριστερη σας βοηθεια.
Φσσσστ μποινγκ. Αλλος για κακοσαλεσιιιιιιι!

LeftG700 είπε...

Για να τα λέμε όλα σύντροφοι, δεν πήγαμε και πολύ καλά σήμερα, ε;…

Εννοούμε ως αριστερό σ ύ ν ο λ ο μια ομάδας ανθρώπων που ασπάζονται τις ίδιες βασικές ιδέες για το π ο ύ πρέπει να πάμε, άσχετα αν διαφωνούν στο π ώ ς. Ατομικά μπορεί κάποιοι, είτε αποστομώνοντας, είτε αποκεφαλίζοντας, είτε βρίζοντας, μπορεί κάποιοι λοιπόν, να πρώτευσαν, καμία αντίρρηση. Συλλογικά όμως; Για τους πολυπληθείς επισκέπτες από το buzz που ήρθαν εδώ, οδηγημένοι από το μπαζάρισμα που μας έκανε κάποιος φιλελεύθερος αναγνώστης, και που, κατά τεκμήριο, θα ασπάζονται τις ίδιες ιδέες, πιστεύετε ότι έχει την παραμικρή σημασία ποιος τα έγραψε καλύτερα ή ποιος έχει δίκιο; Εμείς νομίζουμε ότι το μόνο που έχει σημασία γι’ αυτούς είναι ότι τους προσφέραμε έναν ακόμα λόγο να λένε «πω πω, ευτυχώς που δεν γίναμε αριστεροί!...» και να αυτοεπιβεβαιώνονται. Η μόνη παρηγοριά: δεν είμαστε διάσημο μπλογκ.

Ο καθένας μας ας σκεφτεί…


ΥΓ @Товариш Яков: Να μας συμπαθάς που δεν διευκρινίζουμε κάποια πράγματα, όπως ζήτησες. Θα γίνει. Δεν υπάρχει όμως κέφι να το κάνουμε τώρα. Με το επόμενο ποστ, μπας και μιλήσουμε όσο πρέπει για την ουσία του ζητήματος.

ΥΓ2 @Β.Δ.Καργούδη: Κράτησε το παράπονο που διατύπωσες για μας στα «εκκρεμή», μέχρι να μιλήσουμε π ο λ ι τ ι κ ά για τη σημερινή μέρα.

Νοσφεράτος είπε...

. Η μόνη παρηγοριά: δεν είμαστε διάσημο μπλογκ.

απο σημερα μαλλον γινατε.. ενετελώς διασημοι

Μπραβο Λεφτάριε..
(και μπραβο και στον rdemo για τις τοσο εξυπνες και με χιουμορ και προπαντως ΗΘΟΣ ατακες του..
και εις ανωτερα παιδες .

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

Αν ξέρατε σε τι ξεκατινιάσματα έχουν στο παρελθόν αποδυθεί αυτοί που σας μπαζάρησαν , θα νοιώθατε γιατί δε πρέπει να σας καταλαμβάνουν ολοσούμπιτους οι αυτοσυντριβές σας.

Νομίζω ότι η εικόνα που παρουσίασε χθες το ποστ σας ήταν μάλλον παραγωγική αν και φορτισμένη. Στη πορεία θα έχετε σίγουρα την ευκαιρία να το καταλάβετε

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Φίλε Δήμο,


Δεν μας έκανες το χατίρι, αν και σε παρακαλέσαμε θερμά κ α ι συντροφικά, να αποσύρεις το σχόλιο. Ήταν ο μόνος τρόπος to save face κι εσύ κι εμείς. Δεν το έκανες ούτε μετά τη ρητή δήλωσή μας, στο χιουμοριστικό «μονόπρακτο» που σκαρώσαμε για να σβήσουμε τη φωτιά, ότι κάτι τέτοιο δεν σήμαινε ούτε συγνώμη, ούτε «ταπείνωση». Έτσι πριν από λίγο εκτεθήκαμε και οι δυο. Εσύ, γιατί, στη συγκεκριμένη περίπτωση, παραμένεις υβριστής, κι εμείς γιατί «κόψαμε» σχόλιο και λογοκρίναμε. Κι επειδή και οι δυο, όσο κι αν, πιθανόν, δεν συμφωνείς ή δεν σου αρέσει, ανήκουμε στην ίδια πτέρυγα, η πτέρυγα αδυνάτισε, έστω και κατά το απειροελάχιστο ποσοστό που εσύ κι εμείς αντιπροσωπεύουμε. Είσαι ευχαριστημένος;

Δεν μας έκανες ακόμα το χατίρι ακόμα, να μας εξηγήσεις για ποιους λόγους αποχωρείς, για ποιους λόγους μάς απαγορεύεις να σχολιάσουμε σε ποστ δικό σου (φανταζόμαστε ότι η απαγόρευση δεν είναι συλλογική απόφαση του RD), ή γιατί δεν μας θεωρείς όχι συντρόφους, αλλά ούτε καν φίλους. Θα θέλαμε να σου υπενθυμίσουμε, κι αυτό πρέπει να το ξέρεις πολύ καλύτερα από εμάς, ως νομικός, ότι αυτό δεν είναι ακριβώς χατίρι, γιατί ακόμα και στα πιο αυταρχικά καθεστώτα απαγγέλλονται συγκεκριμένες κατηγορίες και παρουσιάζονται συγκεκριμένες αποδείξεις…

Ελπίζουμε να σκεφτείς, κάποια στιγμή και σύντομα, περισσότερο ψύχραιμα και ορθολογικά και λιγότερο παρορμητικά ώστε να συνεχίσουμε να


τα λέμε

LeftG700 είπε...

Αμάν βρε Νοσφεράτε! Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι δεν χρειάζεται να στέλνεις το ί δ ι ο σχόλιο ξανά και ξανά για να πεις την ί δ ι α άποψη για το ήθος του Δήμου; Εντάξει, την εμπεδώσαμε!

Και τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι, όσο κι αν μας αρέσει το χιούμορ, όλες οι ώρες δεν είναι ίδιες;


Τα λέμε (αλλά, γμτ, χωρίς περιττές φιτιλιές!)

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Εντάξει, ξεκατινιάζονται κι αυτοί, παρά το αστικό ήθος τους. Ήταν ανάγκη να τους ακολουθήσουμε; Τόσο πολύ βρισκόμαστε υπό την επιρροή της κυρίαρχης ιδεολογίας;

‘Παραγωγική’; Δεν το είδαμε. Και μακάρι να ’χεις δίκιο και να ’μαστε εμείς οι στραβοί!


Увидимся

zalion είπε...

Κανοντας στην ακρη το ξεκατινιασμα και το ποιος ειναι ο μεγαλυτερος διανοουμενος στην υφηλιο να πω δυο λογια με το φτωχο μου το μυαλο για την μεταναστευση. Ειλικρινα δε καταλαβα τι ηθελε να πει το κειμενο. Κι αυτο το τσιτατο που τοσο σας αρεσε δε φτανει για να γραφει ενα ολοκληρο ποστ ουτε βεβαια να απαντησει στην κουβεντα περι μεταναστων.
Ειναι βεβαιο για μενα πως η αγορα του πρωτου κοσμου απομυζα τους πλουτοπαραγωγικους πορους του τριτου κοσμου. Ανεβοκατεβαζει κυβερνησεις και εξοντωνει αντιφρονουντες.
Αρα η αναλυση ξεκινα με τουτο το δεδομενο. Να αλλαξουν οι πολιτικες αλλα και το καταναλωτικο στατους της δυσης.

zalion είπε...

Και μεχρι να γινει αυτο τι? Δε στηνουμε δικτυα υπερασπισης των μεταναστων? Δε πιεζουμε να αλλαξουν τα Δουβλινα και ολες οι αλλες επαισχυντες συμφωνιες? Δε παλευουμε να κανουμε την Ευρωπη χωρο υποδοχης των εξαθλιωμενων και οχι φρουριο?
Ποιο ειναι το προβλημα δεν εχω καταλαβει. Γιατι τετοια χολη για γραφομενα ανθρωπων που ειναι απο τη δικια μας πλευρα?
Καλα ειναι τα τσιτατα αλλα ας δουμε και λιγο ποιο περα απο αυτα.
Απο την σκουληκοτρυπα μου σας χαιρετω.

katerina είπε...

Διάβασα το post προχθές, αλλά προχθές ήταν μια διαβολομέρα στη δουλειά, και σήμερα που μπήκα να σχολιάσω, παρακολουθησα –όσο μπορουσα τον διάλογο. Δηλώ υπευθύνως και με γνώση των συνεπειών του νόμου (πλάκα κάνω) ότι δεν πολυκαταλαβα, τι, ποιος, που, γιατί, όλα δηλαδή αυτά που θα με έκαναν εν πάσει έναν συνομιλητή.

Και την ώρα που ετοιμαζόμουν να φύγω γιατί το να μπαινεις σε μια εν εξελίξει κουβέντα, χωρίς να γνωρίζεις ή να καταλαβαίνεις τις παραμέτρους και την δυναμική της, είναι άχαρο… μου ήρθε η …φλασιά.

Μήπως οι …λέξεις είναι εξωφρενικά ανάπηρες; Μήπως πια τις νοηματοδοτουμε διαφορετικά; Μήπως χάσαμε την δυνατοτητα συν-εννοησης μέσα από την πληθώρα της επικοινωνίας; Μήπως δεν είναι πανακεια η συμφωνία, αλλά λουλουδιάζει η διαφωνία; Που συμφωνουμε; Που διαφωνουμε; Μήπως η «πολιτική» δεν είναι παρά μια εφαρμοσμένη «Ηθική»; Μήπως Η Ηθική είναι ο πιο απλός τρόπος απομειωσης των κινδυνων που ελοχευουν στην συνυπαρξη; Ποιο είναι το ΔΙΚΑΙΟ και ποιο το δίκιο;

Σάμπως ξέρουμε τι είναι …Πατρίδα; Σάμπως ξέρουμε τι είναι …μετανάστευση; Σάμπως ξέρουμε πια τι είναι …πόλεμος; Σάμπως ξέρουμε που, ποιος, τι, συμφέρον εξυπηρετεί; Ποιος να δικάσει; Ποιος να δικαστεί; Ποιος είναι ο Κρέων; Ποια είναι η Αντιγόνη; Ποιος είναι ο Ετεοκλής, Ποιος είναι ο χορός; Ποιο είναι το Νόμιμο; Ποιο είναι το Ηθικό; Τι σημαίνει ομάδα ανθρώπων; Τι σημαινει ένας άνθρωπος; Τι σημαινει δουλέμπορος για μένα; Τι σημαινει δουλέμπορος για τον Αφγανό; Τι σημαινει «σύνορο» για μένα; Τι σημανει συνορο για την Σομαλή;


Ναι, ο πραγματικά ισχυρός είναι σημερα αυτός που έχει την διαχειριση της πληροφορίας. Ποια είναι η πληροφορία; Ποια είναι η προσλαμβάνουσα; Ποιος την έχει; Ποιος την φτιάχνει;

Όταν φοιτητρια διαβαζα νευροφυσιολογία, η πρωτη μου αντιδραση ήταν να σκεπάσω το κεφάλι μου με τα χέρια μου. Να προστατεψω όλα αυτά τα αδιανοητα πολυτιμα που συνυπηρχαν μεσα στον εγκεφαλο μου. Και μετά είπα ότι …μα πρέπει να συνεχίσω να ζω. Και έτσι είπα να ακουμπησω το …μικρό, αυτό που εγώ μπορώ να δω, να ακουσω, να αγγιξω, να ζήσω, και «φανταστηκα» το μεγάλο. Κάνοντας υποθέσεις …εργασίας και για το ένα (μετανάστης) και για το άλλο (μετανάστευση). Αφήνω το κεφάλι μου να κάνει παρτυ ντοπαμινης όταν βλέπω έναν άνθρωπο να διασχιζει τον …μη δρόμο. Και …φανταζομαι ότι αυτός ο ένας είναι όλοι. Ή όλοι, είναι αυτός ο Ένας.

Δεν θα συμφωνησουμε ποτέ. Άραγε χρειαζεται;

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

θεωρώ λάθος την απόφαση σας να διαγράψετε το σχόλιο του Rdemos. Δεν μου αρέσει ο πάγκος του χασάπη και το ξέρετε καλά.

Παράλληλα :

Όσοι στη συνέχεια μπουν εδώ θα καταλάβουν μόνο ότι ο ανωτέρω σχολιαστής χρησιμοποίησε κάποιες ύβρεις εναντίον κάποιου άλλου σχολιαστή και ότι στη συνέχεια άνοιξε μια συζήτηση μεταξύ διαφόρων εδώ συμμετεχόντων ( μεταξύ αυτών και της δικής μου ταπεινότητας ) για το θέμα αυτό.

Νομίζω ότι επιλέξατε τη πλέον βολική λύση :

μια λύση που από τη μία σας βγάζει κατά το δυνατόν από το πρόβλημα αλλά σας δημιουργεί άλλα ζητήματα.

μια λύση που επιτρέπει και στον υβρίσαντα να επαναπαυθεί στις δάφνες του ως θύμα ( αναίτιο ) λογοκρισίας και να μπορεί να δικαιολογεί στο διηνεκές τη στάση του απέναντι στους εδώ σχολιαστές , αλλά πρώτιστα απέναντι σε σας τους "ιδιοκτήτες"


Αλλά τα σχόλια ανήκουν στους ( και χαρακτηρίζουν τους ) συγγραφείς τους . Νομίζω αυτό αρκεί για να αντιληφθείτε τη χρησιμότητα ύπαρξης και αυτού του σχολίου. Στο μέτρο δε που ο υβρισθείς δε σκοπεύει όπως αντιλαμβάνομαι να κινηθεί με άλλα μέσα εναντίον του καλού κυριούλη , οπότε ούτε εσείς θα έχετε μπλεξίματα , θεωρώ πως η απόφαση σας αυτή είναι βόλεμα και όχι πραγματική ανάγκη.

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Φίλε Αντώνη,


Πριν πούμε όσα θέλουμε να πούμε για τις χθεσινές εξηγήσεις της αποχώρησής από εδώ, είναι χρήσιμο να επισυνάψουμε το μισοτελειωμένο σχόλιο με το οποίο απαντούσαμε στις επί της ουσίας παρατηρήσεις σου που προηγήθηκαν. Την απάντηση ξεκίνησα να τη γράφω προχθές αργά, αλλά κάποια στιγμή «τα ’φτυσα» και είπα να το αφήσω για την επομένη (χθες). Την επομένη όμως έσκασε το υβριστικό σχόλιο του Δήμου κι από εκεί και πέρα με πήρε κι εμένα ο διάολος όπως μας πήρε όλους… Εν πάση περιπτώσει το σχόλιο μισογράφτηκε και το βγάζω όπως είναι «στον αέρα». Έχει ως εξής:


Φίλε Αντώνη,


Ok, τώρα διευκρινίστηκαν πιο πολύ τα σημεία που τέμνονται οι απόψεις μας. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Ο παραλληλισμός που κάνεις με το αμερικανικό σύνθημα μάς φαίνεται λίγο «πονηρός» —ποιών α κ ρ ι β ώ ς αμερικανών; ;-) Κι αν σκεφτούμε δε ότι μιλάς για τον πόλεμο στο Ιράκ, μας φαίνεται διπλά «πονηρός»! ;-) ;-) Ωστόσο, δεν θα αποφύγουμε την «πρόκληση»! ;-)

Υπάρχει όντως μια αναλογία. Αλλά τι σημαίνει αυτό; Φοβόμαστε όχι και πολλά. Πολύ περισσότερο αν σκεφτεί κανείς ότι ο πόλεμος στο Ιράκ είναι ένας επιθετικός ιμπεριαλιστικός πόλεμος, οπότε, το «είμαι υπέρ των στρατιωτών» γίνεται λίγο ζόρικο ζήτημα (τους εμψυχώνω πριν φύγουν για τη Βαγδάτη, αφού είμαι υπέρ τους, ή τους υποσκάπτω το ηθικό για να σαμποτάρω τον πόλεμο στον οποίο αντιτίθεμαι;). Αυτό το σημείο που εσύ βλέπεις λυμένο και στις δυο περιπτώσεις, για μας είναι λυμένο μόνο στην περίπτωση των μεταναστών. Δεν υπάρχει το δίλημμα «του λέω να φύγει αφού το θέλει, έστω και αναγκαστικά κι εγώ τον υποστηρίζω, ή του λέω να κάτσει στ’ αυγά του αφού είμαι εναντίον της μετανάστευσης;». Με τους μετανάστες έρχεσαι σε επαφή μ ε τ ά, όχι πριν. Δεν μπορείς να είσαι preemptive στην περίπτωση της μετανάστευσης, παρά μόνο τασσόμενος εναντίον των πολέμων και του οδοστρωτήρα ‘Κεφάλαιο’. Ας τα αφήσουμε όμως τώρα αυτά που είναι και λίγο νοηματικές ασκήσεις επί χάρτου… ;-)


Εδώ, διακόπηκε η «συγγραφή» και επειδή ακολούθησαν όσα ακολούθησαν, ούτε ολοκληρώθηκε ποτέ, ούτε συνεχίστηκε ο διάλογος (σε τι ωφέλησε αυτό;).

Δεν θα ασχοληθούμε με όσα ακολούθησαν (τα οποία σε έκαναν να γράψεις σε ένα άλλο σχόλιο «Εκπλήττομαι και θλίβομαι με πολλά από τα παραπάνω»). Μοιραία όμως θα αναφερθούμε σε κάποια από αυτά. Γιατί, εστιάζοντας σε ό,τι μας ενδιαφέρει (την αιτιολόγηση της αποχώρησής σου, όπως την ανέπτυξες χθες στα δυο σχετικά σχόλιά σου), δεν γίνεται να μη τα θίξουμε.

Στο πρώτο σου σχόλιο (12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 4:33 Μ.Μ.) δικαιολογείς την αποχώρησή σου επειδή το RD του οποίου είσαι ιδρυτικό μέλος αποτελεί «κόκκινο πανί για αρκετούς από τους σχολιαστές» εδώ κι επειδή συνηθίζεις να αποχωρείς από όπου «δεν είσαι ευπρόσδεκτος». Εδώ υπάρχει μια ανακρίβεια και μια μισή αλήθεια (μιλάμε απόλυτα πραγματολογικά και καθόλου αξιολογικά).

Η ανακρίβεια έγκειται στο ότι το RD αποτελεί κόκκινο πανί μόνο για τον Νοσφεράτο και τον zalion (και μόνο κατά τα 2/3, εξ όσων έχουμε αντιληφθεί) κι όχι από αρκετούς σχολιαστές.

Η άλλη μισή αλήθεια, που συμπληρώνει τη μισή που ανέφερες, είναι ότι κ α ι για το RD, πάλι κατά τα 2/3, τόσο ο Νοσφεράτος όσο και ο zalion αποτελούν επίσης κόκκινο πανί. Να τα λέμε όλα.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Έχουμε λοιπόν εδώ να κάνουμε με μια σύγκρουση. Η οποία αναβιώνει εδώ μέσω της συνάντησής σας (ως αναγνώστες και σχολιαστές). Κι εμείς τι πρέπει να κάνουμε κατά την άποψή σου;

Το λες στο δεύτερο σχόλιό σου (12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 4:38 Μ.Μ.): να απαγορεύσουμε σε ορισμένους να παίρνουν τον λόγο εδώ.

Να βάλουμε απαγορευτικό εισόδου σε όσους έχουν συγκρουστεί μαζί σας κι εσείς μαζί τους; Μα, φίλε Αντώνη, εδώ δεν έχουμε βάλει απαγορευτικό εισόδου στον Νοσφεράτο λ.χ., ο οποίος μάς κοπανάει όπου συναντηθούμε και μας έχει κομμένους απ’ το μπλογκ του εδώ και κάνα χρόνο! Δεν καταλαβαίνεις ότι έχουμε μια άλλη αντίληψη για τον διάλογο στα μπλογκς από αυτήν που φαίνετε να έχετε εσύ και ο Δήμος; Μπορεί (υπόθεση κάνουμε) να είναι στραβή, μπορεί να είναι κουτσή, μπορεί να είναι ανάποδη, αλλά είναι βάσιμη και, επιπλέον, είναι μια άποψη, τις αρνητικές συνέπειες της οποίας (αν υπάρχουν και όποτε υπάρχουν) επωμιζόμαστε πρώτοι εμείς, αδιαμαρτύρητα.

Και πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο; Κάνε έναν κόπο φίλε Αντώνη και πήγαινε στο http://leftg700.blogspot.com/2010/12/blog-post_09.html

Εκεί θα δεις να ασκούμε κριτική (και) στον Νοσφεράτο που δεν τον κατονομάζουμε μεν αλλά τον φωτογραφίζουμε φάτσα-φόρα δε. Και στα σχόλια θα δεις τον Δήμο να διασταυρώνει το ξίφος του με τον Νοσφεράτο. Η ξιφομαχία δε αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μας ασκηθεί κριτική από τον Herr K. για το ποστ επειδή έδινε την εντύπωση προσωπικής επίθεσης (ίσως και να έχει την άποψη ότι όντως τα κίνητρά μας ήταν προσωπικά και να μη το είπε από ευγένεια ή από φόβο μη «θυμώσουμε»· φαίνεται, δυστυχώς, ότι δεν έχουμε πείσει πως η κριτική εδώ είναι ελεύθερη…).

Κάναμε λοιπόν αυτό το ποστ. Και στον διάλογο συμμετείχε κι ο Δήμος(!) Ξιφουλκώντας(!) κατά του Νοσφεράτου(!) Πώς θα μπορούσαμε τώρα να απαγορεύσουμε τον σχολιασμό στον Νοσφεράτο, όπως πιστεύεις εσύ κι ο Δήμος(!) (από το σχόλιό του προκύπτει με σαφήνεια ότι είναι της ίδιας άποψης…); Δηλαδή τα δικά μας (των Left G700 και του Δήμου εν προκειμένω) δικά μας, και των άλλων μισά-μισά; Αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε Αντώνη. Και δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι κάτι τέτοιο, δεν είναι απλώς αδικία, είναι ατιμία. Αδικίες έχουμε διαπράξει και για ορισμένες έχουμε λογοδοτήσει. Ατιμίες όμως όχι! Και δεν σκοπεύουμε να πέσουμε τόσο χαμηλά…[1]

Ίσως όλα αυτά είναι περιττά και κακώς σου τα λέμε. Ίσως τα ξέρεις. Ίσως την ίδια τη στιγμή που έγραφες τα σχόλια, τα ήξερες ήδη. Κάτι τέτοιο μάς κάνει να σκεφτόμαστε το γεγονός ότι νιώθεις την ανάγκη να θυμηθείς τις παλιές μας συγκρούσεις, για να ενισχύσεις την επιχειρηματολογία που δικαιολογεί την αποχώρησή σου. Μόνο που εδώ υπάρχει το εξής πρόβλημα: δεν κατατίθεται το παραμικρό πταίσμα που θα δικαιολογούσε τη διακοπή της «αναστολής». (Ο Δήμος, ως νομικός, θα μπορέσει να στο εξηγήσει καλύτερα από εμάς αυτό).

Κι ακόμα, υπάρχει και κάτι άλλο. Όχι πρόβλημα (είπαμε: για μας ό,τι έγινε στο παρελθόν μεταξύ μας, είναι παρελθόν), αλλά λεπτομέρεια: Αν εσύ μας έδωσες «αναστολή», επειδή δεν έμεινες απολύτως ικανοποιημένος από τις εξηγήσεις μας, εμείς σε «αθωώσαμε», χωρίς να ζητήσουμε καν εξηγήσεις…

Φίλε Αντώνη, για να τα λέμε όλα, η αποχώρησή σου είναι καραμπινάτο λάθος. Όπως και του Δήμου. Ο οποίος, επιπλέον, ευθύνεται γιατί ανατίναξε τα πάντα άνευ αποχρώντος λόγου και αιτίας: δεν φτάνει που υπεραντέδρασε (το λέμε κομψά), παρερμήνευσε κιόλας!

Λάθη κάνουμε όλοι. Κ α ι μικρά, κ α ι μεγάλα. Ίσως όμως το μεγαλύτερο να είναι η επιμονή σε αυτά. Ξανασκεφθείτε το ψύχραιμα και ορθολογικά.


Τα λέμε


[1] Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: μιλάμε αυστηρά και μόνο για πάρτη μας και με βάση τους δικούς μας κώδικες. Συνεπαγωγές δεν υπάρχουν.

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Μας γυρνάς το μαχαίρι... :-(

Ζοριστήκαμε πάρα πολύ (είναι η πρώτη φορά) και είχαμε την ελπίδα μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα το αποφεύγαμε. Παρατείναμε μάλιστα αυτή την τελευταία στιγμή λίγο. (Επειδή ο Δήμος είναι ξενύχτης και δεν θα σηκώνεται απ' τα χαράματα, παραβιάσαμε το 24ωρο που έχουμε βάλει ως ένα ικανοποιητικό και επαρκές όριο).

Δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα τώρα -ίσως κάνουμε ποστ. Μόνο δυο πράγματα.

1) Δεν φοβηθήκαμε τον Β.Δ.Καργούδη. Εκτιμούμε ότι δεν θα καταδεχόταν κάτι τέτοιο.

2) Είπαμε: Χαμένοι για χαμένοι, προτιμότερο να επικριθούμε εξ αριστερών και να επαινεθούμε εκ δεξιών. Είμαστε αισχρή μειοψηφία και χρειαζόμαστε κόσμο...


Увидимся

LeftG700 είπε...

Ζητάμε συγνώμη από τους φίλους και τις φίλες που έχουν σχολιάσει επί της ουσίας και μέχρι στιγμής δεν τους έχουμε γράψει ούτε ένα γράμμα (της αλφαβήτου). Θα γίνει αργότερα. Και αύριο, καιρού επιτρέποντος, θα υπάρξει συμπληρωματικό ποστ επί του θέματος.


Τα λέμε

Αντωνης είπε...

@LeftG700: Δεν ζήτησα από κανέναν την απαγόρευση σχολιασμού σε κανένα --δεν έχω ούτε το δικαίωμα ούτε την πρόθεση. Έγραψα ότι αποχωρώ γιατί δεν μου αρέσει, εφόσον είμαι κόκκινο πανί, να δημιουργώ προβλήματων σε χώρους τρίτων (ο τρίτος είσαι εσύ) με την παρουσία μου. Και ότι το δικό μου "ευπρόσδεκτο" ακυρώνεται από το εξίσου "ευπρόσδεκτο" ατόμων που έρχονται εδώ για να ξεράσουν πάνω μου.

Το ότι έχεις διαφορετική πολιτική σχολιασμού το γνωρίζω, είναι δικαίωμά σου, και δεν έχω απολύτως τίποτε να σχολιάσω για αυτό. Επίσης έχεις το δικαίωμα να συχνάζεις σε όποιους χώρους επιθυμείς και να συγχρωτίζεσαι με όποιους επιθυμείς. Και εγώ βέβαια το δικό μου, και κάπου εκεί χωρίζουν οι δρόμοι μας και πάλι. Ήρεμα και χωρίς καμμία υστερία.

Τα ελληνικά μου ήταν, φρονώ, αρκετά καθαρά στα πιο πάνω σχόλιά μου ώστε να μην χρειάζεται να ξαναδώσω τις ίδιες διευκρινήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Όχι μπρε Λέφτηδες

προσπαθώ απλά να σας εξηγήσω ότι με το μπαλτά δουλειά δε γίνεται. ¨οσοι το έκαναν στο παρελθόν έμειναν φτωχότεροι αν με εννοείτε.

και πέρα από όσα ορέα διαμείφθηκαν εδώ , δυστυχώς δεν μας περισσεύουν οι άξιοι άνθρωποι. Επομένως ανεβάστε πάλι το κομμένο ( στο ξύρισμα ) σχόλιο και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.

Και αν με τους RDήδες χαλάσαμε τις καρδιές μας ( και τις δικές σας ) ας το πάρει το ποτάμι για να διαψευσθεί ο μπάρμπας που έλεγε : δις εν τω αυτώ ποταμώ....

Γιάκοβ

ΥΓ : και τα σχετικά με το θέμα του ποστ καλό θα είναι να αναλυθούν περαιτέρω

demetrat είπε...

μετά συγχωρήσεως , δηλαδή που ανακατεύομαι στα του οίκου σου, και διαδικαστικά παντα .
Αλλά με το να κόψεις δύο σχόλια που χαρακτήρισαν θες δε θες αυτό το ποστ, κάνεις όλους τους άλλους αφού αρπάχτηκαν από αυτά και τους απάντησαν, να φαίνονται εντελώς ηλίθιοι .
Σαν να βαράνε τον αέρα , αν μ' εννοείς.
Τόκανα και γω μιά φορά, αλλά μετά αναγκάστηκα να σβήσω κι άλλα δεκαπέντε.
Εσύ θα πρέπει να σβήσεις άλλα πενήντα.


δ

Νοσφεράτος είπε...

''ότι το RD αποτελεί κόκκινο πανί μόνο για τον Νοσφεράτο ''

αυτο ΔΕΝειναι αλήθεια ..

Θεωρουσα και θεωρώ πάντα το ιστολογιο Ραντικαλ ντιζαιρ ως ενα πολύ αξιολογο ιστολογιο. και αυτο μπορει να το διαπιστωσει οποιος παει στο Μπλογκ μου και δει εκατονταδες συνδεσμους και αναδημοσιευσεις του Ραντικαλ ντιζαιρ
-----------------------------------
εκεινο που θεωρώ απιστευτο και αδιανοητο ειναι ο - οπως διαπιστωνουν ολοι που ερχονται σε επαφή - απιστευτη συμπεριφορά του Rd demos και οι εντελώς παραξενες και υστερικες αντιδρασεις του οταν του κανουν η νομιζει οτι του κανουν και την παραμικρή κριτική ή αμφισβητουν τις αποψεις του ..
και η ανεξηγητη καιαπαραδεκτη συμπεριφορά του Αντωνη απέναντι σε οσους τον ειχαν εμπιστευτει και βοηθησει.
Φυσικά συνεχιζωνα θεωρώ το Ραντικαλ ντιζαιρ ως ενα εξαιρετικά αξιολογο ιστολογιο , θα συνεχιζω να κανω συνδεσμους σε οσες αναρτησεις μου φαινονται αξιολογες και να το διατηρω στη Λιστα των Ιστολογιων μου ..Εχω μαθει πιά οτι τα εξαιρετικά κειμενα δεν γραφονται πάνατ απο αντιστοιχης ποιοτητας ανθρωπους οπως και το αντιστροφο.. Καλήνυχτα λεφτηδες ..

LeftG700 είπε...

Φίλε Αντώνη,


Πολλά από αυτά που γράψαμε άξιζαν, νομίζουμε, κάποια τοποθέτηση από τη μεριά σου. Ασχέτως της αφορμής, που είναι συγκεκριμένη, έχουν, πάντα κατά την άποψή μας, γενικότερο ενδιαφέρον για τη δεοντολογία του διαλόγου σε αριστερά στέκια. Δεν το έκανες. Θα είχε το ενδιαφέρον του, έστω και ως τμήμα επιλόγου. Ας είναι. Περιοριζόμαστε σε κάποιες αριθμημένες παρατηρήσεις.

1) Το γεγονός ότι έχουμε ελευθερόφρονη πολιτική σχολίων, δεν σημαίνει ότι προάγουμε ή ενθαρρύνουμε την ασυδοσία, όπου ο καθένας λέει ό,τι θέλει, με την προϋπόθεση να μη βρίζει. Εμετό εις βάρος σου δεν είδαμε. Πολεμική ναι. Η πολεμική είναι βασικό όπλο της πολιτικής σύγκρουσης.

2) Η επαναλαμβανόμενη πολεμική σε ένα μπλογκ λειτουργεί διαλυτικά, είτε υπάρχει πρόθεση για κάτι τέτοιο, είτε όχι. Δεν μας έδωσες την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε τόσο ανόητοι ώστε να παρατηρούμε απαθείς τη διάλυση μιας ομάδας που συζητά στο μπλογκ μας.

3) Συντροφικότητα δεν σημαίνει ότι προσυπογράφεις ή δεν παίρνεις θέση για οποιαδήποτε μαλακία κάνει ο σύντροφος. Σημαίνει ότι δεν τον πουλάς επειδή έκανε μαλακία. (Όλοι κάνουμε).

4) Η συντροφικότητα δεν είναι α λα καρτ. Υφίστασαι τις συνέπειες της μαλακίας του συντρόφου σου. Ιδίως όταν δεν την αξιολογείς και την ανάγεις σε διαφορά «συμπεριφορικών αντανακλαστικών». Μπορείς πάντα, στη βάση μια κακώς εννοούμενης συντροφικότητας, να ακολουθήσεις αυτή την αξιολογικά ουδέτερη στάση. Αλλά τότε δεν μπορείς να ξεχνάς τη συντροφικότητα και να λες «[εγώ] φέρομαι με αξιοπρέπεια και ευθύτητα εδώ». Δεν μπορεί να τρως μαζί με κάποιον και να αρνείσαι να πληρώσεις το μερίδιό σου όταν έρθει η ώρα τού λογαριασμού, μόνο και μόνο επειδή εσύ έτρωγες με βάση το savoir vivre!

5) Πλην του Νοσφεράτου, ουδείς ήρθε εδώ για να ξιφουλκήσει εναντίον σου ή εναντίον του Δήμου. Άπαντες σχολιάζουν εδώ πριν το χθεσινό συμβάν.

6) Είναι τελείως λανθασμένη και λίγο «μπερδεμένη» η έννοια του ‘ευπρόσδεκτου’ ως αφετηριακή βάση ανάλυσης των συμβάντων. Ή βάση επί της οποίας συζητούμε εμείς είναι το απλό γεγονός ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να παίρνουν τον λόγο εδώ ισότιμα.

7) Είναι αλήθεια ότι δεν είχες την πρόθεση να ζητήσεις απαγόρευση εισόδου εδώ για κάποιους σχολιαστές. Είναι όμως η μισή. Η άλλη μισή είναι πως είχες την επιθυμία. Τόσο εσύ, όσο και ο Δήμος. Ο οποίος, για να τα λέμε όλα, σε αντίθεση με σένα, αξιοποιεί την πολιτική σχολίων αυτού του μπλογκ όταν εξυπηρετεί τη δική του πολεμική και την καταδικάζει όταν την αξιοποιούν άλλοι επειδή εξυπηρετεί τη δική τους εναντίον του! Και πάλι: τα δικά μου δικά μου και των άλλων μισά-μισά.

8) Η περιττή (ως αυτονόητη) αναφορά στο δικαίωμα όλων να συγχρωτίζονται με όποιους θέλουν μας κάνει να σχολιάσουμε (τώρα, γιατί πριν, είπαμε να το πάρει το ποτάμι) το εξής σημείο από προηγούμενο σχόλιό σου, αυτό όπου μας είπες αντίο:

«Είναι προφανές ότι εδώ εκτυλίσσονται πράγματα πέραν της δικής μου σφαίρας ενδιαφερόντων και διακυβευμάτων».

Δηλαδή τα δικά μας ενδιαφέροντα και το διακύβευμα αυτού του μπλογκ είναι να προσπαθεί να σβήσει φωτιές ή να αναγκάζεται να διαγράψει (για πρώτη φορά!) σχόλιο;

Αυτό το μπλογκ τα γ ά μ η σ ε ό λ α και μ α ς γ ά μ η σ ε ό λ ο υ ς επειδή είχε, απλώς, συγκεκριμένα «συμπεριφορικά αντανακλαστικά»;

Τέλος:

Καταλαβαίνουμε (γιατί θα έπρεπε να το καταλάβουμε από τα συμφραζόμενα Αντώνη, αντί να μας το πεις στα ίσα όπως ο Δήμος; —πού πήγε η ευθύτητα εδώ; ) καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι μας απαγορεύεται πλέον ο σχολιασμός στο RD εντελώς τελείως. Ok. Να σε ενημερώσουμε για τα μπλογκς που έχουν σηκώσει τους φράχτες (να θυμηθούμε και το ποστ!) για μας; Άντε, να σε ενημερώσουμε. Το λοιπόν:

1) Your painted smile
2) Κόκκινη Πιπεριά
3) Αριστερή Στρουθοκάμηλος
4) Καλύβα
5) TechieChan
6) Left Liberal Synthesis (απλώς ανεπιθύμητοι)

Σου αρέσει (πολιτικά) η παρέα του RD Αντώνη;

Νοσφεράτος είπε...

με την ευκαιρια Λεφτηδες να σας ξεκαθαρισω κατι.

εχω στο Μπλογκ μου μετριασμό σχολιων . Αυτο το εχω εξαρχής .απο τοτε που το εφτιασα .
εχω το δικαιωμα; .. Νομιζω οτι κι εσεις θα αντιλαμβανεστε οτι το εχω οπως και ποιους θα βαλω στη Λιστα των ιστολογιων μου .

Στη Λιστα βαζω οσους θεωρώ οτι κανουν αξιολογες αναρτησεις - ασχετωςαν μρικά ταχω ξεχασμένα- ανεξαρτητως πολιτικής - ιδεολογικής αποχρωσης ..


Εκτιμώ οτι ενα Μπλογκ εχει κατι να πει και το βαζω .. (οπως π.χ το του ραντικαλ - ανεξαρτητως rdemou ....)


εκτιμώ οτι δεν λεει τιπoτε και ταχα μου ολο και καατι θα πει και δεν το λεει και ολο το ριχνει αλλου και στα υποννοουμενα - και το Βγαζω ..
Οπως εκανa με σας ..

Λοιπόν ειστε ελευθεροι να σχολιασετε στα ποστ μου και στο βαθμό που κατι λέτε -θετικό η αρνητικό - θα το δημοσιευσω οπως δημοσιευω σχολια του Χερ Κ καιπολλών αλλων ιστολογιων του ..πατριωτικοαριστερου χωρου

Κατανοητον;
και αν επιτελους αρχισετε να κανετε αναρτησεις οπου θα λέτε ΚΑΤΙ


θα σας ξαναβάλω στην Λιστα .

Απο οτι λέτε δεν σας πολυνιαζει αλλά απο οτι φαινεται ολοκαθαρα σας ...καιει

.. Λοιπόν θα σας ξαναβάλωαν αρχισετε να δημοσιευετε Κατι.. οτι ναναι .. αλλά να ειναι κατι οχι αερολογιες και κακεντρεχεις και προσωπικές επιθεσεις

--- Με την ευκαιρια σας ξαναρωταω - Τι θλετε να πειτε με αυτο το Ποστ;

Ειστε υπερ η κατα τυ Τειχους του αισχους ;

Τι σημαινει ο Τιτλος τουΠοστ;

Κανετε χιουμρο;


Οταν το δαχτυλο δειχνει τον Τοιχο γιατι να μή δουμε τον Τοιχο;

Τι θα δουμε; το ..δαχτυλο;


απαντηστε κατι ξεκαθαρο σε αυτο
και οχι αυτά τα ηξεις αφιξξεις ουκ ..ειμαστε με τους μεταναστες αλλά κατα.... της μεταναστευσης (και εδώ εχει δικιο ο Αντωνης στο πρωτο σχόλιο)
και
τα Λέμε .

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Φιρί-φιρί το πας, να κάνουμε το ζήτημα ποστ! ;-)


Увидимся

LeftG700 είπε...

Φίλη Δήμητρα,


Στην περίπτωσή μας, δεν νομίζουμε να υπάρχει μεγάλη δυσκολία να καταλάβει κάποιος που δεν παρακολούθησε το τι συνέβη (άν υπάρξει έστω και ένας που να ενδιαφερθεί, να μας τρυπήσεις τη μύτη!).

Πρώτον, δεν σβήσαμε δυο σχόλια, αλλά ένα.

Δεύτερον το σβήσιμο φαίνεται (δεν το κάνουν όλοι έτσι).

Τρίτον, υπάρχει η παράκληση που υποβάλλαμε στον Δήμο να το αποσύρει και

Τέταρτον, υπάρχει και το επεξηγηματικό σχόλιό μας μετά το σβήσιμο.

Α, υπάρχει και πέμπτον!

Μη μας ξαναπείς 'μετά συγχωρήσεως' και 'τα του οίκου σου'. Είμαστε υπέρ της συλλογικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Νοσφεράτε, κι αύριο μέρα είναι!


Τα λέμε

Αντωνης είπε...

Προς Left: Θυμίζω ότι δεν είμαι ιδιοκτήτης του RD και ότι εφόσον δεν σου είπα ότι σε αποκλείω εγώ, δεν ενεπλάκην εγώ. Δεν παίρνουμε κεντρικές αποφάσεις για τέτοιου είδους θέματα. Εφόσον συνδιαχειριστής μου δεν επιθυμεί σχολιασμό από εσένα και σου δήλωσε ρητώς ότι θα σε αποκλείσει από σχολιασμό, δεν κατανοώ γιατί απευθύνεσαι σε μένα. Προφανώς η υπερφυσική αρμονία της πενταπλής σου υπόστασης σου καθιστά δύσκολο να καταλάβεις το πώς δουλεύει ένα μπλογκ με μόλις τρία μέλη όταν δεν δέχεται να έχει κεντρική διαχείριση για τέτοιου είδους αποφάσεις.

zalion είπε...

Μερικα διευκρινιστικα (παλι!)
Το RD δεν ειναι κοκκινο πανι για μενα. Δε ξερω απο που το βγαζετε αυτο το συμπερασμα. Παρακολουθω το μπλογκ διαφωνω, συμφωνω και αποφευγω να διαβαζω τα σχολια.
Δεν εχω κανενα προβλημα με τις κριτικες οταν δεν ειναι χυδαιες και δεν διακατεχονται απο απροσμετρητο κομπλεξ.
θεωρω κι εγω οτι κακως εφυγαν τα σχολια.
Χρηστος ο σκουληκαντερας

Β.Δ. Καργούδης είπε...

Ακόμα και να το επιδίωκα φίλοι μου @Λέφτηδες
(εγώ σας θεωρώ πολλούς, απλά γιατί έτσι λέτε, κι αφήνω την αναζήτηση πολλαπλών υποστάσεων σε πιο φερέλπιδες σχολιαστές, μπορούν άμα τελειώσουν με το φύλλο των εντός Αριστεράς αγγέλων να καταπιαστούν και με τις υποστάσεις τις πολλαπλές των Λέφτηδων)
δεν θα μπορούσα να δείξω τόσο καθαρά, την απλή αλήθεια που έχουν μερικές ακόμα πιο απλές παραδοχές:
-Την έκβαση των δημόσιων αναμετρήσεων, ας πούμε, τους δρόμους που αυτή θα πάρει, δεν την κρίνει, ούτε το ήθος ούτε (δυστυχώς) οι προθέσεις όσο εκπλήσσουσας καθαρότητας και σαφήνειας και να είναι.
Κρίνονται 11 φορές στις 10, -ιδίως όταν έχουμε να κάνουμε με πολιτικές αναμετρήσεις-, από την ποιότητα των υποθέσεων που είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν οι αναμετρώμενοι.
Ή, ας πούμε,
-προτάγματα που "αναπνέουν" μόνο τον αέρα του δωματίου, ή στην καλύτερη, της βιβλιοθήκης και του εργαστηρίου, και αποφασίζουν κάποια στιγμή να υποδηθούν την πολιτικη θέση, αργά ή γρήγορα, προσπαθώντας να "αναπνεύσουν" αέρα πιο πλούσιο σε "οξυγόνο" (σε συνθήκες κοινωνίας δλδ) θα αρχίσουν να συμπεριφέρονται όπως ο πνιγμένος που με σπασμούς αναζητάει να "βγάλει κεφάλι έξω" και να αναπνεύσει...
Και θα δυστροπήσουν, και θα προκαλέσουν, και πολλά άλλα.
Δε βαριέστε..
Καθείς και οι ανάγκες του. Αλλά και το τί είναι διατεθειμένος να κάνει, ως πού να φτάσει, για την ικανοποίησή τους.Αν είναι ας πούμε, διατεθειμένος μέχρι και να παραλογίζεται, όπως στο προκείμενο, όπου σχολιαστής, "κομματιάζει" την έννοια του συλλογικού, ως προς μεν την πρόσληψη της προσβολής τη θέλει να ισχύει, ενώ ως προς την απάντηση των προσβαλλομένων επί μέρους, να επαναποκτούν άνευ ετέρου ο καθείς τη δική του ατομικότητα.
Φχαριστώ για το κομπλιμέντο, ελπίζω με τη στάση μου (δυσκολεύτηκα είναι η αλήθεια να συγκρατηθώ)
να σας διακαίωσα..
Ανταποδίδω με το θαυμασμό που ένοιωσα για την ενάργεια που αποπνέι η το ποθέτησή σας "κατ άρθρο"...
Τα λέμε..

demetrat είπε...

Γιά να μή ξαναρχίσουμε καινούριο κύκλο εργασιών (και σχολίων) από το τίποτα.
Και επειδή έχετε μιά τυπολατρεία που προσωπικά εγώ τη βρίσκω ανώφελη στην καλύτερη περίπτωση.....
Ο.Κ. δεν είναι δύο τα σχόλια.
Ένα είναι.
Αλλάζει κάτι;
η αναφορά μου έγινε στην ενέργεια (το σβήσιμο).κι όχι στον αριθμό.


Και όχι, από τα υπόλοιπα σχόλια δε βγαίνει ως συμπέρασμα το συγκεκριμένον καλολογικόν που έσβησες.
Όχι πως με νοιάζει δηλαδή, αλλά όταν υπερασπιζόμαστε το ελευθέρας θα πρέπει και να το εφαρμόζουμε όσο μπορούμε τουλάχιστον.(γιά μένα μιλάω ΄πάντα )
..................
" Είμαστε υπέρ της συλλογικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής"

Πολύ καλό αυτό.
Από μιά πλευρά , και κυρίως λόγω της έκθεσης στο κοινό, έχεις δίκιο.
Απο την άλλη,ίσως επειδή εγώ δεν είμαι υπέρ αυτηνής της συλλογικής που λέτε,πιστεύω πως
άλλο η ελεύθερη επικοινωνία
κι άλλο αυτό που κάνετε (χωρίς νόημα κατ εμέ) να ζητάτε:
- αφ ενός ,τη συγγνώμη κάποιου που επέλεξε να εκτεθεί μέσω του λεξιλογίου του,
- και αφ ετέρου να διαγράφεις τα λεχθέντα του.
Άστο ρε πουλάκι μου εκεί όπως είναι.
Όποιος εκτιθεται εκτίθεται.Έτσι θέλει.
Έτσι κι αλλιώς Με ό,τι γράφει ο καθένας εκτίθεται σ αυτήν εδώ την βλογοκοινωνία.
Άυτό εννοούσα, και έλπιζα πως δεν θα χρειαζότανε το σεντόνι γιά να γίνει κατανοητό.

δ

zalion είπε...

Κι ενω ο Δημος μας καταχεριαζει για την ενδοτικοτητα και την ευρωλαγνεια μας η μπατσοκρατια συνελαβε χτες τον Δημοσθενη Παπαδατο, στελεχος του ΣΥΝ και εκ των ιδρυτων του RNB, τον ξυλοκοπησε και τον ανεκρινε και μετα του ζητησε συγνωμη για το λαθος.
Η ειδηση εδω http://www.alterthess.gr/content/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82

νοσφερατος είπε...

λεφτηδες .
σε ενα απο τα παραπάνω σας σχολια -= απο τα πολλά που αφιερωσατε στην αφεντια μου

αφηνετε να εννοηθει οτι λεει σας εχω ..κομμενους απο το Μπλογκ . μου ..
Η αληθεια ειναι οτι ΔΕΝ εχω κανενα κομμενο και το ξερετε..
Στο Μπλογκ μου εχω εξαρχής μετριασμό σχολιων .. Αυτο το ξερετε επισης.
Δημοσισευω ΚΑΘΕ σχολιο αρκει να μην ειναι υβριστικο ή και προβοκατορικο η φασιστικο -ρατσιστικο ..

Καποιες δε φορες εχω δημοσιευσει και ακρως υβριστικά εναντιον μου σχόλια
και το ξερετε ..
Γιατί λοιπόν λετε οτι σας εχω ..κομένους ;
Δεν σας βαζω στη λιστα των ιστολογιων μου αυτό ναι ..οπως και πολλά αλλα Μπλογκια ..
αλλά - αν σχολιαζετε με σχετική ευπρεπεια και ανευ προφανους δολου Φυσικά δεν θα σας κοψω.

εμπρος λοιπόν ..Σχολιαστε ..αντε ..
(μπορει να καθυστερσω λίγο να το δημοισευσω αλλά οχι οτι σας εχω και ..κομένους..)

LeftG700 είπε...

Φίλη Δήμητρα (απαντάμε στο σχόλιό σου της 12ης Ιανουαρίου 2011 11:31 π.μ.),

Εννοείται ότι δεν έχουν τον κώλο να πατήσουν πόδι! Εδώ δεν έχουν τ’ αρχίδια να πατήσουν πόδι γι’ αυτούς που τους ψηφίζουν και από τους οποίους εξαρτάται το βουλευτιλίκι τους!

Νομίζουμε ότι οι συμφωνίες με τις χώρες προέλευσης δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Οι περισσότερες χώρες προέλευσης είναι μπάχαλο. Κι έπειτα, οι μετανάστες που μεταναστεύουν δραπετεύοντας δεν ελέγχονται. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης πώς να το δαμάσουν οι «νόμοι»;

Αυτό με την τουρκική πολεοδομία δεν το ξέραμε. Μήπως είναι θέμα τυπικό-νομικό; Αν όχι, πρόκειται για μια ακόμα καραμπινάτη εκδήλωση ραγιαδισμού (μήπως προτιμάς ‘διεθνισμού’; ;-) .


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε[1] araticat,


Καθόλου δεν πειράζει που είσαι των σαλονιών! Όλοι οι καλοί χωράνε εδώ. Και ξέρουμε πως πολλοί καλοί είναι των σαλονιών!

Το σχόλιό σου θίγει γενικότερα το μεταναστευτικό, κάτι που δηλώσαμε πως δεν ήταν μέσα στις φιλοδοξίες του ποστ. Ωστόσο θα κάνουμε ένα-δυο παρατηρήσεις.

Το ‘είμαστε με τους μετανάστες’ έχει την έννοια ότι συμπαραστεκόμαστε στους (αναγκαστικά) ξεριζωμένους και προσπαθούμε να απαλύνουμε τη δυστυχία τους όσο μπορούμε. Δεν χρειάζεται να έχουν κομμουνιστικά όνειρα για να το κάνουμε. Ο πόνος είναι ανθρώπινος, δεν είναι κομμουνιστικός, έτσι δεν είναι;

Από την άλλη θα συμφωνήσουμε μαζί σου ότι η έννοια ‘μετανάστης’ έχει ιδεολογική φόρτιση για την Αριστερά. Πιστεύουμε ότι καλώς έχει (με την έννοια που αναλύσαμε παραπάνω). Εκείνο που δεν έχει καθόλου καλώς είναι η ιδεολογική παραμόρφωση στην οποία συχνά παγιδεύεται. Με τρόπο, το λέμε αυτό στο ποστ.

Τέλος: Δεν καταλάβαμε τι εννοείς όταν λες «Περίεργος συνειρμός: σα να'μαστε όλοι μετανάστες απ' την πατρίδα της αλληλεγγύης». Αν θέλεις, μας το εξηγείς;


Τα λέμε


[1] Δεν είσαι εντάξει! ;-) Μας πετάς το μπαλάκι για το πώς να σε αποκαλούμε. Δεν μπορούμε όμως εμείς να αποφασίσουμε για λογαριασμό σου! ;-) Μέχρι νεωτέρας διαταγής από τον μόνο αρμόδιο 9δηλαδή εσένα) θα σε αποκαλούμε εναλλάξ ‘φίλε’ και ‘φίλη’. Αμ πώς; ;-)

LeftG700 είπε...

Φίλη Κατερίνα,


Πάντα πληθωρική και με συναισθηματικές εκρήξεις! ;-)

Δεν καταλάβαμε απόλυτα το σχόλιό σου. Βάζεις κάποια δύσκολα ερωτήματα. Φαίνεται σαν να πιστεύεις πως επειδή είναι δύσκολα πρέπει να τ’ αφήσουμε στην πάντα; Μήπως τότε θα εξακολουθήσουμε να γυρνάμε από την ουρά μας χωρίς την παραμικρή ελπίδα να την πιάσουμε κάποτε; Κι αν δεν συμφωνήσουμε σε κάποια βασικά, πώς θα προχωρήσουμε εν σώματι;

Μπορεί όλα αυτά που λέμε να είναι μαλακίες και να μην έχουν σχέση με ό,τι ήθελες να πεις. Αν είναι έτσι, βοήθα! :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ:


Τα υπόλοιπα σχόλια επί της ουσίας θα απαντηθούν στο επόμενο ποστ. Hold your horses! ;-)

Τα υπόλοιπα σχόλια επί της λογοκρισίας θα απαντηθούν στο μεθεπόμενο ποστ. Hold your tomatoes!!! ;-) ;-) ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

@WIMC:


Συχνά[1], ναι!


[1] Συχνότατα ;-)

demetrat είπε...

να βλέπετε τι εννοώ..

άντε πάμε πάλι...
Δεν πήγε επακριβώς στην πολεοδομία της γείτονος,
αλλά πήγε στον κουμπάρο ο οποίος , (αν πας και παρακολουθήσεις τις δηλώσεις του εκείνες τις μέρες), δήλωσε, πως τον ενημέρωσε ο δικός μας ο πρόεδρας,και ...συμφωνεί, και πως η Τουρκία δεν έχει αντίρρηση επ' αυτού....
Δηλαδή γιά σκέψου , θα μπορούσε και νάχει..!!Γιά κατασκευή που θα γίνει στα δικά μας τα εδάφη..

Τώρα γιά το άλλο.
Σίγουρα ο κυνηγημένος από τη στιγμή που θα αποφασίσει να φύγει, θα φύγει.
Ακόμα κι αν στα κράτη από όπου προέρχονται οι μετανάστες γίνεται το μπάχαλο της αρκούδας, Οι εδώ πρέπει να διεκδικήσουν αυτά που διεκδικούν όλοι στην ευρώπη.
Αφού δεν το κάνουν, πως είναι δυνατόν να προεξοφλείται πως δε θα γίνει τίποτα;
Δεν θα λυθεί το πρόβλημα γιατί οι αιτίες που το δημιουργούν συνεχίζουν να ισχύουν.
Αλλά με χαλάει να βλέπω τα παιδιά τα δικά μας σκυμμένα και να μη βγάζουν άχνα.

"Εδώ δεν έχουν τ’ αρχίδια να πατήσουν πόδι γι’ αυτούς που τους ψηφίζουν και από τους οποίους εξαρτάται το βουλευτιλίκι τους"

χα χα , ωρε λέφτηδες, με εκπλήσσετε συνεχώς,φανταζόσαστε πως αυτοί οι τυπάκοι, που σφάζονται να γίνουν κυβερνητικοί βουλευτές το κάνουν από αγάπη γιά την πατρίδα;
Γιά την παρτίδα γίνονται όλα.
Υψηλοσυνταξιούχοι με 8χρόνια δουλειάς δικέ μου.
Και όσο θα δίνονται αντιπαροχές, γιατί ακόμα δίνονται, θα βρίσκονται και πολλοί που θα τους ψηφίζουν.

δ

LeftG700 είπε...

Φίλε zalion (muzahedin),


Το τέλος ενός προχθεσινού σχολίου σου (12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 10:04 Μ.Μ.) είναι καμιά εικοσαριά (και βάλε) μέτρα οφσάιντ! ;-)

Και μας βλέπουν! :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Αντώνη,


Από τη στιγμή που μας ανατίναξε όλους μέσα εδώ ο Δήμος κάνεις τη μια πατάτα μετά την άλλη. Και, φοβόμαστε, τη μια μεγαλύτερη από την άλλη.

Τώρα, έχεις φτάσει στο εξής μέγεθος: να απορείς γιατί απευθυνθήκαμε σε σένα για το τι θα παίζει σε σχέση με τη δυνατότητα σχολιασμού από τη μεριά μας στο RD και, επιπλέον, να ειρωνεύεσαι, ποδηλατών βέβαια στον αέρα. Ένα-ένα.

Πριν απορήσεις γιατί απευθυνθήκαμε σε σένα θα έπρεπε να έχεις προσέξει τη διατύπωση του Δήμου όταν μας ανακοίνωσε τον αποκλεισμό μας από τα δικά του ποστ. Δες τι οραία το διετύπωσε:

«Και παρεμπιπτόντως, μην κάνεις τον κόπο να περάσεις από το άλλο μαγαζί —εδώ χωρίζουμε τα τσανάκια μας».

Τι εννοεί εδώ ο ποιητής; Ότι μας αποκλείει μ ό ν ο από τα δικά του ποστς;

Παρ’ όλα αυτά, και ακριβώς επειδή ξ έ ρ ο υ μ ε ότι τέτοια ζητήματα δεν τα αποφασίζετε συλλογικά (αν και όχι πάντα) γράψαμε εμείς παρακάτω, όταν, απευθυνόμενοι στον Δήμο, εξηγούσαμε τα περί διαγραφής του σχολίου του:

«[…] για ποιους λόγους μάς απαγορεύεις να σχολιάσουμε σε ποστ δικό σου (φανταζόμαστε ότι η απαγόρευση δεν είναι συλλογική απόφαση του RD), […]».

Μετά από αυτά μας γράφεις:

«Επίσης έχεις το δικαίωμα να συχνάζεις σε όποιους χώρους επιθυμείς και να συγχρωτίζεσαι με όποιους επιθυμείς. Και εγώ βέβαια το δικό μου, και κάπου εκεί χωρίζουν οι δρόμοι μας και πάλι».(Γιατί «χωρίζουν οι δρόμοι μας», αν εμείς έχουμε το δικαίωμα να σχολιάζουμε σε αναρτήσεις δικές σου ή του Gödel;).

Μετά από όλα αυτά, εμείς βγάλαμε το συμπέρασμα ότι κοβόμαστε εντελώς τελείως. Λάθος; Εσύ δηλαδή θα έβγαζες το αντίθετο συμπέρασμα; Αν είναι έτσι, και φαίνεται ότι είναι έτσι, σου λέμε κι εμείς λοιπόν:

Τα ελληνικά σου, και στη γραφή και στην ανάγνωση, έχουν σοβαρό πρόβλημα και να το κοιτάξεις!

Κι ερχόμαστε τώρα στην ειρωνεία για την «υπερφυσική αρμονία της πενταπλής σου[1] υπόστασης».

Κατ’ αρχήν γιατί η ειρωνεία Αντώνη; Σε όλα αυτά που σου είπαμε μετά τη μλκ του Δήμου υπήρχε ειρωνεία; Δεν σου εξηγήσαμε με σαφήνεια και επαρκή, απολύτως σοβαρά επιχειρήματα τα προβλήματα που προέκυψαν; Γιατί μας ειρωνεύεσαι;

Και άντε, το κάνεις. Πηγαίνεις και ανασύρεις αυτή την παλιά μλκ για το αν είμαστε πέντε, κι αν δεν είμαστε πέντε, πόσοι να ’μαστε, κι αν είμαστε τόσοι, γιατί να ’μαστε τόσοι κι όχι τόσοι, και πάει λέγοντας και κλαίγοντας; Έγιναν εδώ σημεία και τέρατα, ανέδειξαν κάποια προβλήματα σημαντικά για το πώς συζητάμε μεταξύ μας, δεν βγάζεις κιχ, και ξαναθυμάσαι να ασχολειθείς με το πόσοι είμαστε;

Τι είναι αυτά τα πράγματα ρε Αντώνη πάλι; Πάλι επί του «προσωπικού»; Ήρθαμε ποτέ να σας πούμε «εμείς πέντε, εσείς τρεις, κερδίζουμε»; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις ότι αυτό είναι άσχετο, ιδίως σε αυτή την περίπτωση που προέκυψε μετά την «ατομική πρωτοβουλία» του Δήμου;

Μια τελευταία απόπειρα να βοηθήσουμε μπας και υποχρεωθείς να το καταλάβεις.

Έρχεται ένας στο μπλογκ σας, κι εκεί που συζητάτε για τον Μπαντιού ωραία και καλά, και τον έχεις στριμώξει γιατί παίζεις τον Μπαντιού στα δάχτυλα και δεν ξέρει από πού τού ’ρχονται, σου πετάει: «Πού γεννήθηκες αγόρι μου, Θεσσαλονίκη; Παοκτσής είσαι, φως φανάρι!».

Τι θα του απαντούσες Αντώνη; Δεν θα του απαντούσες «φίλε, πρώτον, είμαι γαύρος· και δεύτερον τι σχέση έχει με τον Μπαντιού το τι ομάδα είμαι;»

Ε, αυτό σου λέμε κι εμείς Αντώνη! Aυτό ακριβώς (μόνο με λίγο μεγαλύτερη έμφαση):

Πρώτον, είμαστε πέντε· και δεύτερον, δεν έχει την π α ρ α μ ι κ ρ ή γ α μ η μ έ ν η σημασία το πόσοι είμαστε!

Γκέγκε;


ΥΓ Σ’ αυτή την ιστορία τα ’χεις κάνει μούσκεμα. Μην εκτίθεσαι άλλο. Όσο περισσότερο μούσκεμα τα κάνεις, τόσο πιο δύσκολο γίνεται το στέγνωμά τους…


[1] Εμένα που γράφω εννοεί ο ποιητής.

zalion είπε...

Φιλοι λεφτηδες, καταρχην σας επιστρεφω τον χαρακτηρισμο μουτζαχεντιν ειτε ειπωθηκε σοβαρα ειτε ως χιουμορ. Ως εδω!
Δευτερον περιμενω να μου εξηγησετε γιατι ειναι οφσαιντ το τελος του σχολιου μου.
Τριτον εκτος του οτι δε κανετε τον κοπο να πειτε κουβεντα για οτι εχω γραψει εδω βρισκετε ως μονο σημαντικο να γραψετε δυο γραμμες εξυπνακισμου.
Ξερω θα απαντησετε σε αλλο ποστ.
Δεν ειναι ετσι ομως τα πραματα.
Δεν εισαστε Ραν ταν πλαν. Σας δινουν μια σφαλιαρα και φωναζετε αχ μετα απο δυο σελιδες.
Τρεις μερες τωρα ανεχτηκα διαφορα σχολια "διανοουμενων" αλλα και αλλων.
Ως εδω! Τερμα οι ευγενειες απο μενα.

Ανώνυμος είπε...

ορέα , βρε Ζάλιε.... που με συμπάθησες κιόλας

( αν και έχεις δίκιο για το επίμαχο σχόλιο σου που είναι κανονικό γκόλ και προσπαθούν εδώ να το ακυρώσουν )

ας γίνουμε λοιπόν εδώ όλοι α..γενείς. Θα χρειαστεί να ξυρίσω το μούσι αλλά φαντάζομαι ότι θα τα καταφέρω. Αναλογίσου μόνο πόσο μεγάλη ευκολία είναι να γίνει κανείς αρδήμος έτσι ;)

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Βρε Χρήστο! (επίτηδες χρησιμοποιούμε το "χριστιανικό" σου όνομα)


Γιατί ρε παιδί μου παίρνεις τόσο εύκολα φωτιά; Σου είπαμε μια κουβέντα -βεβαίως και την είπαμε με χιούμορ- κι αμέσως αρπάζεσαι; Δηλαδή ρε Χρήστο, δεν έχει την παραμικρή σημασία για σένα αν κάποιος λέει κάτι με χαμόγελο και κλείνει το μάτι; Για όνομα!

Δεν βλέπεις το οφσάιντ. Ωραία, ανθρώπινο. Να σε βοηθήσουμε να το δεις;

Βάλε τη φράση "Φσσσστ μποινγκ. Αλλος για κακοσαλεσιιιιιιι!" στο ποντίκι κάποιου άλλου σχολιαστή και μπες στη θέση του παραλήπτη. Πώς σου φαίνεται τώρα;

Δεν είναι πολιτικό σχόλιο αυτή η φράση Χρήστο. Είναι κάτι σαν "ντομάτα". Ο Καργούδης ήρθε εδώ ως μειοψηφών και δεν έκρυψε ποτέ τις απόψεις του. Επιπλέον, όταν πρωτοήρθε (είχαμε ήδη συγκρουστεί εμείς μαζί του) του υποσχεθήκαμε ότι εδώ δεν θα τον πετροβολούσαμε εμείς ή κάποιος άλλος. Μπορεί η φράση που παραθέσαμε να μην είναι πέτρα, αλλά για "ντομάτα" μάς μοιάζει. Νομίζεις ότι βοηθάνε οι "ντομάτες" σε έναν διάλογο διαφωνούντων;

Και γιατί βρε Χρήστο "τέρμα οι ευγένειες"; Πρέπει να γίνουμε όλοι εδώ (και αναφερόμαστε στο μικρό σύνολο των ανθρώπων που συχνάζουν εδώ) "θέαμα" και αντικείμενο καγχασμού από το μεγαλύτερο σύνολο των ανθρώπων που περνάνε και ρίχνουν μια ματιά σ' αυτό το τσαρδί;

Γιατί βρε Χρήστο "δεν κάναμε τον κόπο"; Γιατί δεν σκέφτεσαι ότι τα όσα ορέα έγιναν εδώ και η κατάληξή τους μας αποκαρδίωσαν και μας ρίξανε σε μαύρες σκέψεις;

Μη τα βλέπεις όλα από τη μια πλευρά (τη δική σου). Μπες λίγο και στη θέση του άλλου να δεις πώς φαίνονται από εκεί.

Αφού το 'χεις! ;-)


Τα λέμε

zalion είπε...

Ενα ενα με τη σειρα.
Γιακοβ το "τερμα οι ευγενειες" παει σε οσους γραφουν προσβλητικα, κατ'εμε, πραγματα κι οχι γενικα.
Ιδιως στο συγκεκριμενο ποστ εκανε αρκετα τον πελαργο στα γραφομενα απο τον Δημο και τον Καργουδη.
Λεφτηδες τωρα. Στο χαρακτηρισμο μουτζαχεντιν δεν υπαρχει κανενα χαμογελο ή κλεισιμο ματιου. Οποτε δε το βλεπω μονο απο τη δικη μου πλευρα.
Η φραση για την οποια μου ασκειτε κριτικη ειναι απαντηση σε αυτην την χυδαιοτητα "Έναν εν τέλει μη-πολιτικό,
(απλά πολιτικολογούντα)
εσμό ιδιοτελών μειρακίων (αγωνιστικά & πολιτικά),
που κατάφερε τελικά, να θάψει την ελπίδα της ελληνικής Αριστεράς να διατυπώσει "με δικά της λόγια" το αφήγημα της δικής της Επαγγελίας. Και το έκανε, όπως μόνο αυτός το ήξερε:
κάτω από τόνους τζάμπα "ντεμέκ εξέγερσης", και της αδυναμίας της να διατυπώνει έστω και στοιχειωδώς στόχους & συμμαχίες."
(συνεχιζεται)

zalion είπε...

(συνεχεια)
Και συνηθως σε τετοιες χυδαιοτητες απαντω χυδαιοτερα. Μπορει να ειμαι στραβοξυλο αλλα οπως σας εχω πει και στο παρελθον δεν εχω την υπομονη να τα αντεχω ολα πλεον.
Οι ντεμεκ λοιπον επαναστατες δαρθηκαν ανηλεως στην ευελπιδων και πηγαν στο νοσοκομειο πριν ενα μηνα περιπου, συνεληφθησαν ως υποπτοι τρομοκρατες δαρθηκαν ανηλεως, ξεφτιλιστηκαν με καθε τροπο και στοχοποιηθηκαν.
Ολοκληρος ο πολιτικος χωρος φορτωθηκε την κατηγορια της συνεργασιας με "τρομοκρατικες" ομαδες και υπουργοι δηλωνουν δημοσιως οτι ειμαστε ο αυλογυρος της "τρομοκρατιας"
Και γω θα κατσω να μιλησω ευγενικα με υβριστες, ε δε με χεζετε καλυτερα.
Σιγα μη χασω το δικιο μου με κολλημενους πασοκους.
Εαν απαγορευεται να κριτικαρω οπως θελω εγω τις χυδαιοτητες που γραφονται πεστε του μου να μην απαντησω ξανα.
Υ.Γ. Γιακοβ αστο βρε αυτο το ζαλιε. Χρηστο με λενε τα τελευταια 43 χρονια. Ειναι λιγο αργα πλεον για να το αλλαξω.
Υ.Γ.2 Λεφτηδες αντι να χαλατε τοσο χρονο και σκεψη για τα της αριστερας γραψτε και τιποτα πιο γενικο. Ετσι για αλλαγη φτανει με την μονοκαλιεργεια.

LeftG700 είπε...

Φίλε Χρήστο,


Το σχόλιό σου, στα δικά μας μάτια, δείχνει έναν άνθρωπο που, ενώ κατά βάση (όχι όμως και σε όλο το εποικοδόμημα ;-) ) έχει, κατά τη δική μας άποψη, δίκιο κι έχει αρκετά γεμάτη την καρδάρα του, της δίνει μια και τη χύνει! (Αυτό, από μια ορισμένη άποψη, μπορούμε να το πούμε και για τον Δήμο).

Το απόσπασμα που παραθέτεις από το σχόλιο του Καργούδη έχει όλη τη συνήθη αντιΣΥΝ και αντιΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολογία των «εκσυγχρονιστών», που, ορμώμενοι εξ αριστερών, στήριξαν ανοιχτά[1] τον Σημίτη, εκφρασμένη με τον απόλυτο τρόπο που συνηθίζει να το κάνει. (Μέσα εκεί όμως, περιέχονται και πράγματα που συζητούνται κ α ι μέσα στην Αριστερά, κ α ι μέσα στην κοινωνία. Αυτό φαίνεται να σου διαφεύγει…). Ok.

Και γιατί βρε Χρήστο δεν πιάνεσαι από τα λανθασμένα σημεία του σχολίου του να τον κάνεις φέτες πολιτικά; Επειδή το σχόλιο περιέχει «χυδαιότητες»; Σόρυ, αλλά, ενώ είδαμε τα λάθη, τις υπερβολές ή τις απολυτότητες (λαμπρό πεδίο δόξας για όποιον διαφωνεί εξ αριστερών), «χυδαιότητες δεν είδαμε. Είδαμε αξιοποίηση κάποιων λαθών της Αριστεράς από κάποιον που την αντιπολιτεύεται.

Αλλά ας πούμε ότι έχεις δίκιο. Ας πούμε ότι όλα αυτά τα παραπάνω είναι χυδαιότητες. Ποιος ωφελείται από την απάντηση με «μεγαλύτερη χυδαιότητα» (δικά σου λόγια) που δίνεις; Εντάξει, εσύ ωφελείσαι, γιατί βγάζεις τον ατμό σου και το άχτι σου. Η «συνεπής» Αριστερά ωφελείται;

Ναι! Όσο ωφελήθηκε (τηρουμένων των αναλογιών) από το υβρεολόγιο του Δήμου!...

Και σε τι ωφέλησες έναν αναγνώστη π.χ. που ψάχνεται ιδεολογικά κι έτυχε να μπει εδώ και να παρακολουθήσει; Σε τίποτε! (Αυτό ήταν το νόημα σε μεγάλο ποσοστό του «μας βλέπουν» που γράψαμε).

Στο διαδίκτυο, φίλε Χρήστο, σουλατσάρεις για τους ίδιους λόγους που σουλατσάρουμε κι εμείς: για λόγους πολιτικούς και υπέρ της Αριστεράς. Ε, αφού σουλατσάρεις για λόγους πολιτικούς, νομίζουμε ότι πρέπει να έχεις και τις απαιτούμενες αντοχές να συζητάς με «κολλημένους πασόκους».

Όχι υποχρεωτικά επειδή θα τους αλλάξεις τα μυαλά. Αλλά επειδή έχεις σκοπό (ή όχι;) να αλλάξεις τα μυαλά των μη κολλημένων.

Κι αυτό, νομίζουμε, ε ί ν αι υποχρεωτικό!


Τα λέμε


ΥΓ Τη μονοκαλλιέργεια, συχνά, την επιβάλλει η συγκυρία. Και ποτέ δεν πιστέψαμε ότι το να συζητάμε τα της Αριστεράς είναι καταδικαστέο σώνει και ντε ως «εσωστρέφεια» ή «γκρίνια». Πολλές φορές αυτό ισχύει. Συχνά όμως, η καταδίκη της «εσωστρέφειας» γίνεται στην ουσία για να κρύβονται κάτω από το χαλί τα χάλια μας![2]


[1] Το ‘ανοιχτά’ έχει και μια διάσταση ευθύτητας, για να τα λέμε όλα. ;-)

[2] Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις: δεν εννοούμε ότι το κάνεις εσύ αυτό.

Ανώνυμος είπε...

¨ορε Λέφτηδες

το σχόλιο του Ζάλιον με το "κακοσάλεσι" ΔΕΝ είναι χυδαιότητα. Μη τρελλαθούμε εδώ εντελώς. Είναι στα όρια του παραλόγου ίσως αλλά χυδαίο ΔΕΝ είναι. Ούτε πετάει τη μπάλλα στην εξέδρα. Αλλοι πρόλαβαν εδώ να σημαδέψουν τις απέναντι πολυκατοικίες πριν ο Ζάλιος αρθρώσει κιχ. μεταξύ αυτών και ο καλός μας Βαγγέλης.

παρεμπιπτόντως σκέφτομαι ότι αν ο αρδήμος διαβάζει τώρα , θα καταλάβει πόσο παρεξήγησε τη πολιτική θέση του Καργούδη και τις στοχεύσεις του ( καλές ή λάθος δεν ενδιαφέρει στο προκείμενο.

Από την άλλη θα συστήσω στο Χρήστο μεγαλύτετη περίσκεψη και αντοχή. Το θείο δώρο του σκώμματος και της δια του χιούμορ υπονόμευσης διατίθεται και για δική του χρήση.

Τέλος μια διευκρίνηση : ο υποφαινόμαινος Γιάκοβ μπαίνει εδώ και συζητά όχι με στόχο να ανασυστήσει τη πάλαι ποτέ κραταιά αριστερά ( πχ του 1958 ) , αλλά γιατί οι Λέφτηδες ως άτομα ( ο ) , όπως και αρκετοί άλλοι εδώ σχολιαστές του είναι ενδιαφέροντες και συμπαθείς.


Γιάκοβ

ΥΓ : Χρήστο , όπως είδες παραπάνω χρησιμοποιώ όλες τις εκδοχές του ονόματός σου. Δεν έχω εφεύρει ακόμα τη τέταρτη αλλά πού θα μου πάει.

demetrat είπε...

αμαρτωλοί και λέφτες

δεν το κατάλαβα αυτό με τη "ντομάτα"
τι πα να πεί ντομάτα εντός εισαγωγικών;
Είναι η δεν είναι ντομάτα;
Γιά ξεκαθάρισέ το αυτό μη γίνουμε από δυό χωριά χωριάτες.
(Τι στο καλό, όλοι πλακώνονται με όλους εδώ μέσα, εγώ μαλάκας είμαι;)


δ

zalion είπε...

Λεφτηδες κατι δε παει καλα. Ή δε τα λεω καλα ή δεν καταλαβαινετε. Στον δικο μου κωδικα συζητησης εκφρασεις του τυπου "εσμό ιδιοτελών μειρακίων",
"τόνους τζάμπα "ντεμέκ εξέγερσης" ειναι χυδαιες. Για εναν και μονο λογο, γιατι τσουβαλιαζουν και ισοπεδωνουν εναν πολιτικο χωρο με την επιφαση πολιτικου επιχειρηματος.
Αυτο ομως που μου φαινεται παραξενο εως εξοργιστικο ειναι οτι δε λεγεται κουβεντα,οχι μονο απο εσας αλλα απο την αριστερα σχεδον συνολικα, για την απαγωγη και βασανισμο του Δημοσθενη Παπαδατου.
Ο οποιος ειναι μελος της ΚΠΕ του ΣΥΝ συνεργατης του ινστιτουτου Πουλαντζα και υποψηφιος διδακτορας.
Το θεωρειτε απλο πραγμα να συλλαμβανεται στελεχος ενος κοινοβουλευτικου κομματος?

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Τώρα μόλις καταλάβαμε (μας ήρθε φλασιά που λένε) πόσο μεγάλο λάθος κάναμε να σου συστήσουμε για δασκάλα σου στα ιδιαίτερα μαθήματα ελληνικών εκείνη τη μικρούλα και παλιά συμμαθήτριά μας που λέει το ψωμί ψωμάκι στην ιδωτική εκπαίδευση. Προφανώς, την ώρα του μαθήματος, αντί να έχεις το νου σου στα ρήματα και τις πτώσεις, κοιτάς πώς θα λοξοκοιτάξεις τα άλλα "προσόντα" της! Ας προσέχαμε!

Βρε товариш, δεν είπαμε εμείς ότι είναι "μεγαλύτερη χυδαιότητα". Λόγια του Χρήστου χρησιοποιήσαμε, για να γίνει κατανοητό το τι, σε τελική ανάλυση, θέλαμε να πούμε με το σημαιάκι του οφσάιντ που σηκώσαμε. Δεν είναι φανερό ότι δεν υιοθετούμε εύκολα τις κλισέ κατηγορίες τέτοιου τύπου ("χυδαιότητα", "λασπολογία", "προβοκάτσια", κ.λπ., κ.λπ.), όλα αυτά τα ορέα δηλαδή, που ακούγονται στους αριστερούς εμφυλίους;

Товариш, "πρώτοι στα μαθήματα πρώτοι στον αγώνα", λέει η γραμμή. Όχι πρώτοι στο μπανιστήρι! ;-)


Увидимся

zalion είπε...

Οσον αφορα τωρα την συγκυρια. Θεωρω οτι δεν ειναι το σημαντικοτερο πραμα τα εσωτερικα της αριστερας τωρα. Δεν ξερω για τον δικο σας κοινωνικο χωρο παντως ο δικος μου εδω πανω κατεβαινει στον Αδη με γοργα βηματα. Ενα στοιχειο μονο, η ανεργια στις ηλικιες 20-35 φτανει στο 45%.
Υ.Γ. Γιακοβ δεν με ενοχλει το χιουμορ οποτε ψαξε για την τεταρτη εκδοχη του Ζαλιου.
Υ.Γ.2 Ντοματες δεν εχω πεταξει γιατι ειναι ακριβες, εχω ριξει πετρες στη δολοφονια του Καλτεζα το μακρυνο 1985. Και θα το ξανακανω αν μου δοθει η ευκαιρια.

LeftG700 είπε...

Φίλε Χρήστο,


Στο σχόλιό μας έχουμε καλύψει και αυτή την περίπτωση (να είναι όντως χυδαίες). Και σου εξηγούμε γιατί, ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση, αντιδράσεις τέτοιου τύπου είναι πολιτικά λάθος. Δεν το έλαβες όμως υπ' όψη σου. Οπότε, τι να πούμε τώρα;

Για το θέμα του Παπαδάτου, δεν έχεις δίκιο. Ένα μπλογκ δεν είναι πολιτική οργάνωση να εκδίδει καταδικαστικές ανακοινώσεις ή, αν προτιμάς, δεν είναι το δικό μας τέτοιου τύπου μπλογκ. Αυτό όμως τι σημαίνει; Ακόμα κι αν δεν σχολιάσουμε με ποστ ή παράπλευρο κείμενο το γεγονό, σημαίνει ότι μας αφήνει αδιάφορους; Γιατί βρε Χρήστο να μας αφήνει αδιάφορους; Τι είμαστε εμείς; Ή νομίζεις (ενδεχομένως) ότι το "θάβουμε" επειδή είναι μέλος του ΣΥΝ; Δεν έχουμε δώσει, αν όχι επαρκή, τουλάχιστον αρκετά δείγματα ότι δεν σκεπτόμαστε έτσι;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Δήμητρα,


Άμα είναι να μην έχεις "κομματικό πατριωτισμό", και να έχεις "πατριωτισμό" για τις ντομάτες σου, μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς το πράγμα; ;-)

(Μονόλογος) Ρε τι είναι αυτοί οι κουμμουνισταί! Δεν τους πιάνεις πουθενά! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Χρήστο,


Με την αναφορά μας στη συγκυρία εννοούσαμε κ α ι το τι συμβαίνει εδώ (τι συζητείται, τι προκύπτει, κ.λπ.).

Το πώς εξελίσσονται τα πράγματα σε σχέση με το πηγάδι που μας έχουν ρίξει το λένε άλλοι και πολύ καλύτερα από εμάς. Δεν είπαμε "από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του";


Τα λέμε

zalion είπε...

Α καλα δε θα συνεννοηθουμε. Ναι το λαμβανω υποψιν μου αυτο που λετε. Και δεν το αποδεχομαι εσεις θα το καταλαβετε αυτο? 'Η πρεπει να συμφωνησω μαζι σας για να το ληξουμε?
Σας ειπα οτι εισαστε πολιτικη οργανωση? Σας ζητησα να βγαλετε καταδικαστικη ανακοινωση? Σας ειπα οτι το θαβετε?
Θα απαντατε σε αυτα που σας ρωτω ή θα απαντατε σε οτι εσεις νομιζετε οτι σας ρωτω?
Οκ μπορει να μην το θεωρειτε το πιο σημαντικο γεγονος αυτο. Μπορω ομως να σας βεβαιωσω πως αρκετα μπλογκ ακομα και ανταγωνιστικα του ΣΥΝ εκαναν αναρτηση για το γεγονος.

LeftG700 είπε...

Φίλε Χρήστο, είπαμε ότι δεν το έλαβες υπ' όψη σου, επειδή δεν ανέφερες κάτι σχετικό. Και καθόλου δεν είμαστε της νοοτροπίας ότι πρέπει να συμφωνήσεις σώνει και ντέ! Σου έχουμε δώσει τέτοια εντύπωση; Απολύτως σεβαστή η διαφωνία σου που όμως δεν μας την εξήγησες, δεν επιχειρηματολόγησες δηλαδή. Φυσικά, ούτε κι αυτό είναι υποχρεωτικό. Στη συζήτηση όμως, γιατί αυτό κάνουμε, συζητάμε, βοηθάει να αναπτύσσει ο καθένας το σκεπτικό του.

Είναι πολλά αυτά που δεν προλαβαίνουμε να καλύψουμε. Αλλά αυτό είναι αντικειμενική αδυναμία μας. Προς το παρόν, δεν μπορούμε να την καλύψουμε.


Τα λέμε

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Η αρχική δημοσίευση βάζει σημαντικούς προβληματισμούς. Θα μπορούσα να συμφωνήσω σε αρκετούς από αυτούς. Το μεγαλύτερο μειονέκτημά του άρθρου είναι ότι στο δια ταυτα (δηλ. η αριστερά πρέπει να καταγγείλει την ανέγερση του τείχους ή όχι) φαίνεται να μην παίρνει ξεκάθαρη θέση. Άρα μια καλή προσπάθεια έμεινε μισή.

Ποιά η γνώμη μου: δεν μπορείς να είσαι αριστερός και να υποστηρίζεις τείχη για τους μεταναστάτες -τελεία και παύλα. Αυτό δεν ταυτίζεται με τις αφέλειες περί "ανοιχτών συνόρων" διαφόρων συντρόφων του χώρου μου. Η κατάκτηση της διαλεκτικής σχέσης όλων των πλευρών του θέματος είναι δυσκολη. Θα περίμενα η συζήτηση να είναι ένα γόνιμο βήμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων πάνω σε αυτά τα δύσκολα προβλήματα. Αντί γι αυτό βλέπω το ξεκατίνιασμα διάφορων bloggers. Κρίμα! Να ξέρετε κύριοι, όμως, πως υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από το μικρόκοσμό σας.

LeftG700 είπε...

Φίλε ανανεωτικέ κομμουνιστή,


Χαιρόμαστε που βρίσκεις χρήσιμο, έστω και εν μέρει, το ποστ και σ’ ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

Δεν θα συμφωνήσουμε στο συμπέρασμα που έβγαλες ότι στο κείμενο δεν ξεκαθαρίζεται αν είμαστε υπέρ ή κατά του φράχτη. Σου παραθέτουμε δυο χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

1.
«ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ που μπορούμε, εμείς τουλάχιστον, να βγάλουμε απ’ όλο αυτό το χαρτομάνι με τα ήξεις αφήξεις, τα σου ’πα μου ’πες και τ’ άλλα λόγια (ν’ αγαπιόμαστε) δεν είναι και πολύ ευχάριστα για τον αριστερό λόγο που αναπτύχθηκε εναντίον (φυσικά!) του σχεδιαζόμενου φράχτη».

Αυτό το (φυσικά!) δεν είναι σαφές;

Θα μπορούσε κάποιος να πει: «επειδή συχνά ο λόγος σας είναι ειρωνικός, όπως και στο συγκεκριμένο ποστ άλλωστε, εγώ το '(φυσικά!)' το πήρα ως ειρωνικό και όχι κυριολεκτικά». Για να τα λέμε όλα, θα είχε κάποιο δίκιο!

Όμως, λίγο παρακάτω γράφουμε:

2.
«Σημαίνει ότι όσο αντιπαλεύουμε το φράχτη του Έβρου, άλλο τόσο παλεύουμε και ασκούμε τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας 2, εδώ και τώρα[6]».

Κι εδώ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι έννοια είχε το (φυσικά!) του προηγούμενου αποσπάσματος και ποια είναι η άποψή μας για τον φράχτη. Πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσεις.

Τέλος, για τα ξεκατινιάσματα.

Είναι όντως θλιβερά και δυσφημιστικά για την Αριστερά. Όμως, το επίδικό τους σχετιζόταν με ζητήματα δημοκρατίας στον διάλογο. Μας λυπεί που δεν το αναγνωρίζεις αυτό, έστω ως ελαφρυντικό. Και μας κάνει και λίγο εντύπωση, γιατί τα ζητήματα δημοκρατίας από τον χώρο που έχει επικρατήσει να ορίζεται ως ‘ανανεωτική κομμουνιστική αριστερά’ βρισκόντουσαν και βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της.


Τα λέμε (με την ευκαιρία: Καλή Χρονιά!)

Νοσφεράτος είπε...

Το θεωρειτε απλο πραγμα να συλλαμβανεται στελεχος ενος κοινοβουλευτικου κομματος? ''


ειναι απαραδεκτο και οχι μόνο επειδή ειναι στελεχος κοινοβουλευτικου κομματος .. Για καθε πολιτη .. ειναι απιστευτο αδιανοητο και απαραδεκτο.

Νοσφεράτος είπε...

επαναλαμβανω Λεφτηδες
1. Δεν σας εχω κομμενους οπως δεν εχω κομμενο και κανέναν..
2. ''ότι το RD αποτελεί κόκκινο πανί μόνο για τον Νοσφεράτο ''

αυτο ΔΕΝειναι αλήθεια ..

Θεωρουσα και θεωρώ πάντα το ιστολογιο Ραντικαλ ντιζαιρ ως ενα πολύ αξιολογο ιστολογιο. και αυτο μπορει να το διαπιστωσει οποιος παει στο Μπλογκ μου και δει εκατονταδες συνδεσμους και αναδημοσιευσεις του Ραντικαλ ντιζαιρ

Μεχρι τωρα γιατι δεν απαντησατε Γιατι ειπατε οτι ''σας εχω κομένους '' τι εννοουσατε;

; Γιατί ειπατε 'ότι το RD αποτελεί κόκκινο πανί μόνο για τον Νοσφεράτο '';

demetrat είπε...

Από χιούμορ είναι σίγουρο πως δεν παίρνετε χαμπάρι.
Εναποθέτω τις ελπίδες μου μόνο στον σύντροφο Γιάκοβ , που έχει απέραντη ευγενική υπομονή ,μήπως και καταφέρει το αδύνατον.
...............
Πάμε στις καθαρές σύντομες κουβέντες τότε.
η αριστερά οφείλει να καταγγείλει το φράχτη,-γιατί βέβαια τείχος είναι άλλο πράμμα, Και ξέρουμε πολύ καλά τί είναι.Άλλο που δε μας
βολεύει η κυριολεξία-
Γιά δυό τρείς κύριους λόγους κατ εμέ.
Ο πρώτος και κυριότερος γιατί πρέπει να είναι συνεπής με τον εαυτό της.Αν και πιστεύω πως μιά ειλικρινής και ρεαλιστική ματιά στα πράμματα θα της έδινε τους πόντους που ψάχνει απεγνωσμένα.
Ο δύος, πως αντικειμενικά το να βάζεις φράχτες στον πεινασμένο είναι μιά τρύπα στο νερό.
Μιάς ,έχει αποδειχτεί πως ο πεινασμένος θα μπεί από αλλού.΄
Και καλά κάνει να το λέει γιά να γλυτώσουμε τα έξοδα που συνεπάγεται σπό όλο αυτό το χαρούμενο καρναβάλι.
Τριτο δεν έχει,όλοι οι υπόλοιποι είναι συνιστώσες του πρώτου.
(Θερμή παράκληση, μη με περιλάβετε στις ατελείωτες παραγράφους.
Λόγω ηλικίας χάνω την αρχή και ζορίζομαι )

υ.γ
δεν έχεις δίκι.... και με πλιγώνιες..
μεγαλύτερο πατριωτισμό από τον εδρεύονται στις ντομάτες μου, δεν πρόκειται να βρεις σε κανένα ζαρζαβατικό .Εγγυημένο.
δ

LeftG700 είπε...

Ρε Νοσφεράτε, έλεος! Δεν θεωρούμε καθόλου ότι η περίπτωση του Παπαδάτου είναι μικρό πράγμα! Όπως δεν θεωρούμε καθόλου ότι είναι μικρό πράγμα το τι γίνεται στην Τυνησία, λόγου χάρη! Ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο τραβήξαμε γραμμή! Τι σημαίνει αυτό; Ένα μπλογκ έχουμε ρε Νοσφεράτε, όχι την Athens Left Monitor!

Για όλα τα υπόλοιπα, να έχεις το μάτι σου στα σχόλια αυτού του ποστ. Θα σου απαντήσουμε λεπτομερώς. Λίγο υπομονή.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Δήμητρα, δεν φτάνει που μας λες ξενέρωτους, μας λες και πολυλογάδες! Μας έφτιαξες την Κυριακή! ;-) Άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς! ;-)

Επί της ουσίας, συμφωνούμε με όσα λες. Αλλά, για να τα λέμε όλα, μας φαίνεται ότι κι εσένα το μάτι σου έχει κολλήσει στο φράχτη μόνο! ;-)


Τα λέμε


ΥΓ Θα μας αφήσεις καμιά φορά να τελειώσουμε αυτό το ρημάδι το συμπληρωματικό ποστ; :-)

Νοσφεράτος είπε...

Δεν θεωρούμε καθόλου ότι η περίπτωση του Παπαδάτου είναι μικρό πράγμα! Όπως δεν θεωρούμε καθόλου ότι είναι μικρό πράγμα το τι γίνεται στην Τυνησία, λόγου χάρη!

Παλι μου τα μπερδευετε .Ειπα εγώ μωρε Λεφτηδες οτι θεωρειτε την Περπτωση του του Παπαδάτου είναι μικρό πράγμα;

ειπα εδώ περα μεσα κατι τετοιο ;
ε;

Αν ναι Που το ειπα;
βρειτε το σχολιο ;
Γιατι μου απαντατε αλλα αντ αλλων; Γιατι δεν απαντατε σε αυτο που σας ρωτανε;
Που ειπα ρε Λεφτηδες οτι ειπατε

θεωρειτε την Περπτωση του του Παπαδάτου είναι μικρό πράγμα;

αλλα ΔΥΟ πραγματα σας ρωτησα

Γιατι δεν απαντατε στα συγκεριμμένα ;

Νοσφεράτος είπε...

Θα σου απαντήσουμε λεπτομερώς. Λίγο υπομονή.''
υΠΟΜΟΝΉ ΚΑΝΩ ΤΕΣΣΕΡΙς ΜΈΡΕΣ αλλά το μόνο που βλεπω ως δηθεν ..απαντησεις
ειναι ραβδος εν γωνια αρα Βρεχει και απο την πολη ερχομαι και αλλα ανταλλων ..

ξαναρωταω


- Για το ''σας εχωκομένους''
Γιατι δεν δοκιμαζετε να στειλετε ενα ευπρεπες σχόλιο (και οχι αλλα αντ αλλων και αηδιες ) για να δειτε αν σας εχω κομενους ;
Τι κομμένους .; Αφου εχω μετριασμό σχολιων για ΟΛΟΥΣ ..
Το να λές οτι σας εχω κομμένους ειναι σαν να παραπονιεμαι εγω οτι ΔΕΝ με εχετε στη Λιστα των Ιστολογιων σας ..
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ..

καταλαβατε Λεφτηδες;



--------------------------


Γιατι ειπατε οτι ειναι Κοκκινο πανι ειδικά για μένα το R D

-----------------------------
ΑΦΟΥ Αναδημοσιευα και αναδημοσιευω σχεδόν ολες τις αναρτησεις του .. Και το εχω και Στη Λιστα των Ιστολογιων μου ..
---------------------
Σε αυτά να απαντησετε και οχι για πραγματα Που ποτε δεν σας Ρωτησα ..

demetrat είπε...

γενικώς έχω μάθει να βλέπω ως αντικειμενικό ό,τι μπαίνει στο οπτικό μου πεδίο .
Τα υπόλοιπα μόνο να τα υποψιάζομαι, ή να τα συμπεραίνω μπορώ και να μεροληπτώ επ' αυτών.
Θα μου πεις και το δάχτυλο του Παπουτσή μπαίνει , αλλά μη ξεράσω τώρα....
Εάν όμως εννοείς τα συμπεράσματα εκτός φράχτη .Από ποιά μεριά τα θες;Ήδη σου είπα μερικά.

(νεοι είστε και πολλοί.Στο κάτω κάτω μοιράστε αρμοδιότητες χε χε)
δ

nikiplos είπε...

καλησπέρα σε όλους τους σχολιάζοντες...

Είναι αλήθεια ότι με τις προσωπικές αντεγκλήσεις και τα σχοινοτενή σχόλια μερικών που ήταν εκτός θέματος, χάθηκα ολίγον τι, αλλά έχω να παρατηρήσω κάποια πράγματα:

α) Το ποστ θέτει (τουλάχιστον) ένα βασικό ερώτημα: Η αριστερά πρέπει να ξεφύγει από τις περιστροφές και να δώσει μια σαφή απάντηση στο πρόβλημα της μετανάστευσης και της έλλειψης μεταναστευτικής πολιτικής από το επίσημο κράτος.

και πολύ σωστά.

β)Στους επιμέρους προβληματισμούς (που και εσείς θέτετε σωστά) το καλύτερο (επί του θέματος του ποστ)
το διάβασα από
τον κο Καργούδη (12 Ιανουαρίου 2011 10:09 π.μ. - εξαιρέσει των γραμματικών του παρατηρήσεων)
Νομίζω ότι συμπληρώνει κάποιες σκέψεις πάνω στο ποστ σας (αν το δει κανείς σε βάθος).

Συνελλόντι, η Αριστερά ως πολιτικός χώρος στους δύσκολους καιρούς που έρχονται

(και που το πρόβλημα των μεταναστών θα εφευρεθεί εύκολα για να σκεδάσει τις οργανωμένες πολιτικές αντιδράσεις, εφεξής αυτές γίνουν επικίνδυνες και αρχίσουν να κλονίζουν [divide and conquer])

πρέπει να ξεφορτωθεί - αποδυθεί- τον ρόλο του απανταχού άσυλου κατατρεγμένων με ολίγην από Ξανθοπουλιάδα...

γ) (επί του ποστ). Το "Τείχος-Φράκτης" δεν είναι ούτε "του αίσχους" ούτε "της ντροπής".
Είναι η απελπισμένη κίνηση των ταγών μας ώστε να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για τον κόσμο και το σύνολο. Ένα κουνέλι που βγαίνει δλδ από ένα καπέλο για να τραβήξει την προσοχή μας...

κατά τα άλλα μια από τα ίδια:
ούτε μεταναστευτική πολιτική ούτε τίποτε, αλλά:
ασυδοσία (Όλοι οι μεγαλόσχημοι χρησιμοποιούν λαθρο- ή νόμιμους μετανάστες ΛΑΘΡΑΙΑ, δλδ μαύρους και ανασφάλιστους)

και

αδιαφορία (η παραβατικότητα μεγάλων μεταναστευτικών εσμών τύπου μαφίας μασκαρεύεται με την πείνα των αναξιοπαθούντων-γιατί πράγματι υπάρχουν και μετανάστες [λαθραίοι ή μη] που πεινάνε σήμερα 2011 στην Ελλάδα)

δ)Η Αριστερά χρησιμοποιείται ως πολιτικό άλλοθι.

Πολλοί λεν, ότι αν η πολιτεία εφαρμόσει πολιτική κατά της ασυδοσίας και της αθρόας μετανάστευσης τότε "θα ξεσηκωθεί η Αριστερά". Λες και το 20% του πολιτικού βάρους της αριστεράς σήμερα επηρρεάζει τόσο πολύ τα πράγματα.

Απλά βολεύει. Ώστε να προσπορίζεται το κέρδος της μαύρης εργασίας των μεταναστών και φυσικά να αιτιολογείται η αδιαφορία του επίσημου κράτους που κάνει ότι δεν βλέπει...

κι ένα τελευταίο:
ε) Ο ποντικός γυρίζει στον ελέφαντα που έτρεχαν στην έρημο και λέει: "Κοίτα σκόνη που σηκώνουμε"

Δεν μετέχει η χώρα μας ούτε ο λαός μας στην καταλήστευση του τρίτου κόσμου... κακά τα ψέματα. Πρώην μετανάστες είμαστε και νυν και αεί ληστευόμενοι...

LeftG700 είπε...

Φίλε nikiplos καλώς ήρθες. Πριν λίγο ανεβάσαμε ένα συμπληρωματικό ποστ. Αν εμφανιστείς εκεί θα απαντήσουμε εκεί. Αν όχι, εδώ. Σε γενικές γραμμές (και σε αρκετές ειδικές) συμπίπτουμε πάντως.


Τα λέμε