Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Είναι μαύρα σκυλιά. Και γαβγίζουν, για τον ίδιο λόγο που γαβγίζουν όλα τα σκυλιά: φοβούνται!



Η εδώ και δύο περίπου χρόνια ασκούμενη τρομοκρατία από το αστικό σύστημα εξουσίας σε βάρος τού ‘‘εχθρού λαού’’ κορυφώθηκε με πρωτοφανώς αναίσχυντο τρόπο τις τρεις τελευταίες ημέρες. Οι τραμπούκοι με τα κουστούμια —πολιτικό υπηρετικό προσωπικό τών επικυρίαρχων, δημοσιογράφοι-ιμάντες μεταβίβασης της γραμμής, ενοικιαζόμενοι οργανικοί συστημικοί διανοούμενοι— ζωγράφισαν με τόσο μελανό τρόπο την επόμενη μέρα μιας ενδεχόμενης απόρριψης της νέας δανειακής σύμβασης, που, αν ζούσε ο Δάντης, θα ένιωθε τόσο μειονεκτικά, ώστε θα έσκιζε σελίδα σελίδα την «Κόλασή» του.

Γιατί γαυγίζουν τη μαύρη προπαγάνδα τους; Γιατί μιλούν για Βαϊμάρες και σημεία μηδέν, για εικόνες και σκηνές τής Αποκάλυψης, για σημεία και τέρατα, τρομοκρατώντας με τέτοια ένταση και σε τέτοια έκταση; Μα θέλει και ρώτημα; Φοβούνται! Φαίνεται στα μάτια τους, αν τα προσέξεις καλά. Έχουν δίκιο να φοβούνται; Ναι! —αν και, δυστυχώς, μόνο ως ένα βαθμό.

Όταν μέχρι κι ο ορκισμένος ‘‘ευρωπαϊστής’’, καθόλου επαναστάτης αλλά σκέτος νεοκεϊνσιανός, και μέχρι πριν λίγα χρόνια σύμβουλος του ΓΑΠ Γιάννης Βαρουφάκης εξηγεί με το νι και με το σίγμα γιατί η νέα δανειακή σύμβαση απλώς μεταθέτει τη χρεοκοπία στο εγγύς μέλλον, αλλά με πολύ δυσμενέστερους όρους και συνθήκες απ’ ό,τι αν συνέβαινε σήμερα, όταν κι αυτός ο κάποτε γραμματέας τής ΚΝΕ Λονδίνου και μετέπειτα εξωμότης και γενίτσαρος με χαμόγελο Γιώργος Κύρτσος λέει το ίδιο μ’ άλλα λόγια, όταν ακόμα και ο επί κεφαλής της τέως Αριστεράς, αυτής που έχει πετάξει προ πολλών ετών το μωρό μαζί με τα βρωμόνερα και που δεν βλέπει την ώρα να πάρει τη θέση τού ΠΑΣΟΚ στην ελληνική πολιτική σκηνή, Φώτης Κουβέλης δηλώνει ότι θα την καταψηφίσει, σε διαμετρική αντίθεση με τους ίδιους που υποστηρίζουν ότι το νέο Μνημόνιο αποτελεί μονόδρομο σωτηρίας, είναι να μη φοβούνται; Και είναι να μην τείνει ο φόβος τους να μετατραπεί σε ανεξέλεγκτο πανικό, όταν θυμούνται ότι εδώ και μήνες πολλούς τα ίδια κατεδαφιστικά επιχειρήματα εναντίον τής πολιτικής τής Τρόϊκας υποστηρίζουν στους σχολιασμούς τους όχι τίποτε νεομπολσεβίκοι, αλλά αμέτρητοι συστημικοί οικονομολόγοι, αναλυτές και ψυχή τε και σώματι οργανικοί διανοούμενοι και υμνητές τής ‘‘ελεύθερης’’ οικονομίας, που εξακολουθητικά κρούουν τον κώδωνα για το γκρεμό στον οποίο σπρώχνουν την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση αγκαλιά με το ΔΝΤ; Πώς να βαφτίσουν το κρέας ψάρι; Πώς να πείσουν, και να πειστούν, ότι οι New York Times τού 2012 είναι η Правда τού 1917;

Αν ο φόβος τους τείνει να γίνει ανεξέλεγκτος πανικός χωρίς όμως να γίνεται, αν είναι δικαιολογημένος, αλλά ως έναν μόνο βαθμό, αν μπορούν ακόμα να γαυγίζουν, όπως γάβγιζε χθες προς τον Λαφαζάνη το παχύσαρκο μαύρο σκυλί που ακούει στο όνομα Βαγγέλης Βενιζέλος, είναι γιατί η Αριστερά αδυνατεί ακόμα να εμπνεύσει τον ελληνικό λαό με ένα σχέδιο που, παρά τις θυσίες και τις δυσκολίες τις οποίες θα συνεπάγεται, θα τον οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον και σε μια δικαιότερη κοινωνία.

Για πόσο ακόμα;


Η εικόνα, από το abunchofpansies.blogspot.com

68 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο μιά συμπαγής καί ξεκαθαρισμένη Αριστερά είναι η λύση ,δέν ύπάρχει τίπ[οτε άλλο .
γιώργος-λευκαδα

Eriugena είπε...

Στάση πληρωμών και λαϊκή-εργατική επίταξη των μέσων παραγωγής μέσων κατανάλωσης και των κέντρων διάθεσης των ζωτικών καταναλωτικών αγαθών, κεντρικός καθορισμός των τιμών, άμεση έξοδος απο το ευρώ, οργάνωση λαϊκων επιτροπων στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς..

Ανώνυμος είπε...

Καιρό είχατε να γράψετε κάτι τόσο μεστό, συμφωνώ απόλυτα!

dimitris t

Ενη είπε...

Απο το ποστ:

"είναι γιατί η Αριστερά αδυνατεί ακόμα να εμπνεύσει τον ελληνικό λαό με ένα σχέδιο που, παρά τις θυσίες και τις δυσκολίες τις οποίες θα συνεπάγεται, θα τον οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον και σε μια δικαιότερη κοινωνία."

Αριστερά Φιλαράκια,
Εσεις δηλαδή πως το ερμηνεύετε οτι
Δεν θέλει;
Δεν μπορεί;
Δεν γίνεται (τουλάχιστον επι του παρόντος);

Οποιος το δει ρεαλιστικά μάλλον κλίνει προς την τρίτη εκδοχή.

Γιατί ομως;

Επειδή δεν ειναι πρόθυμη καμιά αριστερή υπεύθυνη πολιτική δύναμη να κηρύξει επανάσταση σε μια ευρωπαικη χώρα της ΕΕ ΤΟ 2012.
Πρωτα γιατί θα δημιουργήσει εμφύλια διαμαχη και δευτερον γιατί κυριολεκτικά δεν γίνεται.

Τι επιλέγει λοιπόν η Αριστερά;

Να ειναι μεν αντιπολίτευση αλλά με σκληρότατη πολιτική των κυβερνώντων, μεχρι λοιδωρίας ακόμα και λαικισμου απο τη μια μεριά,

και απο την αλλη να δίνει στους οπαδούς της φρουδες ελπίδες για μια αμεση ασκηση της εξουσίας, οπότε θα προβει σε ολα οσα λέει και ο eriugena.

Eαν αυτή η πολιτική θεωρείται οτι δημιουργεί ελπίδα στο λαό, λυπάμαι, αλλά ειναι "ψευτικη".

Ολο το λάβρο κείμενο του ποστ, ειναι απολύτως ταυτόσημο με τα παραπάνω.
Επιπλέον δε καλλιεργεί και μια απίστευτη εμπάθεια, που αντί να προσελκύει ανίθετα απομακρύνει, ομως

ικανοποιεί τα αισθήματα των σκληροπυρηνικών οπαδών.

Οπότε ερχόμαστε στην αρχή του σχολίου δηλαδή στην τελευταία παράγραφο του παρόντος ποστ.

Λιγάκι δεν σας αναγνωρίζω, αλλά ισως επιδρά το κλιμα των ημερών.
Οχι πλέον "παρά πόδα" ......
αλλά επίθεση σε ολα τα μέτωπα, (εντός των πλασίων του συστήματος και σωστά κατά τη γνώμη μου), ομως

ο τελικός στόχος η καταρρευση του καπιταλισμου ετσι παρατείνεται δεν επιταχυνεται, νομίζω

μπορεί να κάνω λάθος ομως.

Theoprovlitos είπε...

Αδερφε,

Απλα επειδη είμαι ολίγον βραδύνους. Με το κραξιμο στον protagon Βαρουφακη, τον Κουβελη και τον Κυρτσο υπονοείς ότι θα ηταν προτιμότερη η υπερφήφιση της Συμβασης;

Επειδή έχεις συγκροτημενη σκεψη, καθαρό λογο και ειλικρινη κίνητρα ό,τι και να πεις θα το σκεφτω με προσοχή.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ BLOG LEFT G700 ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ (600 minus) ΕΥΡΩ

(600 minus) ΕΥΡΩ !!!!!!!!!!!

:Pppp
Κάντε όρεξη. Σε 3-4 μήνες θα το ξαναλάξετε.
Μ αρέσει η αισιοδοξία σας πάντως :-)

Στα σοβαρά τώρα.

Εύη υποκλίνομαι.
Είπες τα πάντα σωστά.
Όλοι τα σκεφτόμασταν, βαυκαλιζόμασταν λόγω των κρίσιμων καιρών πως ίσως και να κάναμε λάθος, τελικά όμως...
Ο λαός (ακόμα κι αυτή η πλέμπα για μένα), αποκρίθηκε.
Τελικά φαίνεται πως δεν υπήρχε βλάβη!!
Ο οδηγός ήταν για τα μπάζα.
Δυστυχώς...:-(

mbiker

demetrat είπε...

κανένας οίκτος γιά τα πουλημένα καθάρματα που τρομοκρατούν με τις παρακρατικές τους ομάδες τον λαο .
Κανενας οικτος γιά τα πουλημένα καθάρματα που τολμούν με τις προβοκατόρικες εμφυλιακές τους αναφορές να ακουμπανε με τα βρωμόχερά τους την μεγάλη πληγη του λαού μας.
Να μαντρώσουν τα σκυλιά τους , γιατί θα τους μαντρώσουμε στα σπίτια τους.
πουλημένα τομάρια.
δ

Ενη είπε...

mbiker,

Ναι, αλλά ουτε και η "πλέμπα" (που λες κι' εσυ) θα φέρει στον κοσμο αυτή τη νεα μορφή κοινωνικης οργάνωσης, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο καπιταλισμός ειναι παγκόσμιος και αυτή την ωρα κυριαρχεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας δηλαδή οι Αγορές.

Μόνο λοιπόν με ευρύτερες συμμαχίες εντος των εθνικών δυνάμεων, των υπερεθνικών, α΄λλά καισε παγκόσμια κλίμακα,

υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται μια σταδιακή αλλαγή συσχετισμών των δυνάμεων (κοινωνιων-κεφαλαίου), που θα τείνει επίσης και στη σταδιακή κατάρρευση του συστήματος, ομως

μόνο σε επίπεδο κρατών που θα εχουν την υποστήριξη των λαών τους για μια τέτοια μετάβαση.

Κι' ας ονομασθει οπως θέλει το αποτέλεσμα, αρκει να συντελεσθεί ε ο επιδιωκόμενος στόχος.



Και αν επιτευχθει κάτι τέτοιο ισως θα ειναι και η μεγαλύτερη επανάσταση στο σημερινό κόσμο.

Μπορει ομως να κάνω και σε αυτό λάθος, δεν ξέρω.

Theoprovlitos είπε...

@demetrat

Και με τους παρακρατικους bloggers-υπαλληλάκους τι γίνεται; Αυτους που καμουφλαρισμενοι ως αριστεροί περνουν ακραια φιλελευθερη πολιτική και την ατζεντα της αστικης ταξης; Αυτους που περνουν την παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου ως αντεθνισμό ή διεθνισμό;

Χαρακτηριστικό παραδειγμα η σειρα ομιλιων στο Nosotros με ομιλητες μια σειρα χρηματοδοτουμενων πρακτορων του κεφαλαίου που ανηκουν στην ουσια στο χωρο της διαπλοκης του Μανου και της Μπακογιαννη.(Καρατσεκαρισμενο)

Να παρουμε τα χθεσινα επεισοδια που ενω όποιος ειχε στοιχειωδως αριστερη ή πατριωτικη συνειδηση ητνα κατω στο Συνταγμα και ο άλλος, ο ορκισμενος εχθρος του Γλεζου, του Θοδωρακη και τον αγανακτισμενων εγραφε από το laptop του στο σπίτι

"Κώστας Κοροβίλας

Aπορώ κι εγώ. Αυτή τήν στιγμή 10.30 βράδυ Κυριακης 10-2 -12 στίς ειδήσεις μάς μιλάνε γιά πυρπολύσεις τραπεζών, καί πολλών άλλων κτιρίων καί κανείς από τούς θρυλικούς πυρπολυτές δέν στρέφεται εναντίον τής Αρχιεπισκοπής, τού ναού τής Μητροπόλεως καί άλλων ναών. Κανείς δέν διανοήται νά χτηπίσει αυτούς, τούς κληρικούς καί όλα τά χριστιανικά τέρατα τήν εκκλησία,που είναι Ο μεγαλύτερος καί πιό επικίνδυνος εχθρός του."

Ολα αυτα σε ενα Φιλελευθερο blog με αριστεριστικη ρητορικη.

Εκτος λοιπον από μια εναλλακτικη προταση μηπως η αριστερα θα πρεπει να ξεκαθαρισει και τι ανηκει ΟΝΤΩΣ στην αριστερα και τι στο διαολο του φιλελευθερισμου;

demetrat είπε...

Θεό
Επειδή έχεις έναν αχταρμά στο κεφάλι σου όπου αριστερά είναι τα πάντα εκτός από το αριστερό σου χέρι, την επόμενη φορά που θάχεις τη σύγχρονη με το Θεό, παρακάλεσέ τον,να στα δώσει σε τεύχη (μη σου πω σε παραγράφους ).
δ

LeftG700 είπε...

Φίλε Γιώργο Λευκαδίτη,


«Συμπαγής και ξεκαθαρισμένη» λες. Δεν θα διαφωνήσουμε. Η δυσκολία εν προκειμένω είναι η εξής:

Εκτός άλλων, πρέπει να ξεκαθαρίσει τι δικαιολογημένους από τα πράγματα συμβιβασμούς καλείται να κάνει προκειμένου να δώσει μια εφικτή διέξοδο στα αδιέξοδα που μας πνίγουν εδώ και τώρα. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό έρχεται σε αντίφαση με το ‘‘ξεκαθάρισμα’’ (αυτός που κάνει συμβιβασμούς δεν είναι ποτέ ξε-καθαρός). Αυτή την αντίφαση καλούμαστε να διαχειριστούμε, κατά τη γνώμη μας.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Eriugena,


Ναι σε όλα! Αλλά: ποιος και τι τα συντονίζει όλα αυτά στην κλίμακα ενός έθνους-κράτους; Ιδίως από τη στιγμή που, σύμφωνα με τη δική μας άποψη, δεν είναι ανέτοιμη μόνο η Αριστερά γι’ αυτό που προέκυψε, αλλά και ο λαός; Εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε dimitris t,


Να σε κάψω Γιάννη, αλλά να σ’ αλείψω και λίγο λάδι, μας το πας! ;-)

Να σε βλέπουμε λιγότερο …σπανίως! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Μας ρωτάς πώς εμείς ερμηνεύουμε την αδυναμία τής Αριστεράς να ηγηθεί.

Το ζήτημα είναι περίπλοκο και υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες. Πάντως, εδώ και κάμποσο καιρό έχουμε καταλήξει στο (όχι αμετάκλητο) συμπέρασμα ότι φοβάται. Έχει λόγους να φοβάται, δεν λέμε. Κι εμείς φοβόμαστε, δεν το παίζουμε «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω». Αλλά, επί τέλους, υπάρχουν και κάποια όρια. Και στο κάτω-κάτω, ο φόβος δεν μπορεί να ξεριζωθεί από τον άνθρωπο. Πρέπει όμως να τον ελέγξεις, να συμφιλιωθείς μαζί του, αν θέλεις να προχωρήσεις, δεν γίνεται αλλιώς.

Φίλη Ένη, τι σε έχει πιάσει με την επανάσταση; Είδες να καλούμε σε καμιά επανάσταση (με την παραδοσιακή έννοια);

Εμείς καταγγέλλουμε τον απίστευτο εκβιασμό και τρομοκράτηση του πληθυσμού. Και λέμε ότι πίσω από αυτόν υπάρχει ο φόβος. Είναι ο φόβος τής πλήρους απονομιμοποίησης των αστικών πολιτικών δυνάμεων (πρώτη θέση πίστα το ΠΑΣΟΚ) και της συνακόλουθης κατάρρευσης. Και χτυπάμε για άλλη μια φορά το καμπανάκι στην Αριστερά να καλύψει το επερχόμενο κενό. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.

Το τι είναι εφικτό και τι δεν είναι εφικτό, θα φανεί στην πορεία, ποιος μπορεί να το ξέρει; Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πάρουμε τα ποδαράκια μας, να ξεκινήσουμε. Και όσο αφορά τις αφεντομουτσουνάρες μας, εμείς δεν είμαστε παιδιά τού Παρισινού Μάη. Ούτε όλα τα θέλουμε, ούτε εδώ και τώρα. Μόνο να ξεκινήσουμε. Μετά, βλέπουμε.

Εμπάθεια; Είδες την παραμορφωμένη από το μίσος φάτσα τού Βενιζέλου στο λινκάκι που έχουμε βάλει, όταν απευθύνεται στον Λαφαζάνη; Αν την είδες, πώς μπορείς να μιλάς σ’ εμάς για εμπάθεια;;;

Και σε τελική ανάλυση: πώς μπορείς να μας επικρίνεις για εμπάθεια, ακόμα κι αν την είχαμε, απέναντι σε ανθρώπους που μας έχουν στερήσει κάθε προοπτική ανθρώπινης ζωής;;;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Θεοπρόβλητε,


Υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης; Όχι, για όνομα! Νομίζω πως είναι καθαρό τι εννοούμε. Φυσικά δεν εννοώ ότι είσαι όντως βραδύνους. Και επειδή μπορεί να έχω και λάθος ως προς τη σαφήνεια του κειμένου, έκανα και κάποιες προσθήκες βοηθητικές.


Τα λέμε


ΥΓ Αριστερά και ‘‘Φιλελευθερισμός’’. Μεγάλη ιστορία. Και περίπλοκη.

ΥΓ2 Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ.

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Κανένας οδηγός δεν είναι απολύτως αυτόνομος και ανεξάρτητος από τους επιβάτες.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η Αριστερά που εκσφενδονίζει τόμους στη Βουλή δεν έχει την εκτίμηση των έντιμων ανθρώπων.


Όποιος δεν διαθέτει Λόγο άσκεί Βία.
Μέχρι τώρα επεισόδια στη Βουλή έκαναν οι Δεξιοί (αρπαγές κάλπης-Ελ.Καλογιάννης, εικόνα του Χριστού-Γιακουμάτος κλπ) με εξαίρεση τα καραγκιοζιλίκια με το πανώ της βουλευτίνας των Οικολόγων Εναλλακτικών, ασχήμια που “ανάγκασε” την Άννα Συνοδινού (ΝΔ) να παραιτηθεί (υπερβολή της βέβαια, είχε καταπιεί πολύ χειρότερα) από βουλευτίνα (Έληγε βέβαια και η θητεία της τότε Βουλής).
Οι κομμουνιστές σεβόντουσαν το Κοινοβούλιο γιατί ξέρανε με τι αίμα κατακτήθηκε η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Ζακλίν ντε Ρομιγί:
«Το να µάθεις να σκέφτεσαι, να κρίνεις, να είσαι ακριβολόγος και να ζυγίζεις τις λέξεις σου, να ανταλλάσσεις ιδέες, να ακούς τον άλλον σηµαίνει ότι είσαι ικανός να κάνεις διάλογο. Είναι ο µόνος τρόπος για να µετριάσεις τη βία που ορθώνεται γύρω µας. Οι λέξεις είναι το φρούριο που προφυλάσσει από την κτηνωδία.

Όταν δεν γνωρίζουμε, όταν δεν µπορούµε να εκφραστούμε, όταν χειριζόσαστε τα πράγµατα κατά προσέγγιση όπως κάνουν πολλοί νέοι σήµερα, όταν τα λόγια δεν είναι αρκετά για να ακουστούν, όταν ο λόγος δεν είναι επεξεργασμένος επειδή η σκέψη είναι ασαφής, τότε δεν µένει παρά η γροθιά, το ξύλο, η τυφλή βία. Κι αυτή απειλεί να στραγγαλίσει τον δυτικό, ανθρωπιστικό ιδανικό µας κόσµο»

Σε ανάλογο πλαίσιο (εντάξει, πάρα πολύ χειρότερο), εντάσσω και τα κουκουλοφόρα καθάρματα που έκαψαν χτες την Αθήνα

LeftG700 είπε...

Φίλη Δήμητρα,


Φανταζόμαστε να καταλαβαίνεις πού θα παιχτεί το δεύτερο έργο τής τρομοκρατίας. Στο πότε θα γίνουν εκλογές. Και το μεθεπόμενο, στις ίδιες τις εκλογές! Έχουμε ακόμα να δούμε πολλά…


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να υπογράψω το παραπάνω:
Λ.

Ανώνυμος είπε...

Theoprovlite,
Διαθέτεις ένα συνωμοσιολογικό αντισημητικό, χυδαιoλογικό μπλογκ (μια απλή επίσκεψη το επιβεβαιώνει),
το οποίο ρυπαίνει το διαδίκτυο με φυλετικό, ομοφοβικό και θρησκευτικό μίσος.

Βρίζεις μανιακά τον εβραϊκό λαό, επιτίθεσαι ακόμη και στους Φινλανδούς ορθόδοξους επισκόπους που σέβονται τους ομοφυλόφιλους συνανθρώπους μας, βλέπεις παντού "εβραιομασωνικές συνωμοσίες".
Σε μια φυσιολογική χώρα θα είχε ενεργοποιηθεί εναντίον σου ο αντιρατσιστικός νόμος.

Ο φαρισαϊσμός σου, σε κάνει να χρησιμοποιείς διπλή γλώσσα και μπαίνοντας στους Left να μετριάζεις το μίσος σου και να αλλάζεις το λεξιλόγιό σου. Δεν καταδέχομαι να ανασύρω τα αυθεντικά κείμενά σου τα οποία διεκδικούν μια θέση στους ιστότοπους της "Χρυσής Αυγής", του Βατοπεδίου και των προφητειών του Παϊσιου, απλά θα επισημάνω άλλη μια ασχήμια που έχεις διαπράξει σε αυτό το μπλογκ:

Μπήκες στο άρθρο των Left για τον Αλαβάνο (Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012) και έγραψες:

“Ο σαλος που δημιουργησε στις διασημες ιντερνετικές αθεούσες η εκκλησιαστικη κηδεια του Αγγελοπουλου ειναι ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα. Αν δεν σκοτωνοταν από μονος του θα τον δολοφονουσαν οι ίδιοι. 2 Φεβρουαρίου 2012 8:38 μ.μ.”.

Eίχα εκφράσει σε ένα εγκωμιαστικό για τον νεκρό άρθρο του κ.Ροϊδη, συνοδευόμενο και από δικά μου επαινετικά σχόλια, την αντίθεσή μου στην θρησκευτική κηδεία του (καταραμένου από την Εκκλησία) σκηνοθέτη ύστερα από σχετικό σχόλιο επώνυμου λόγιου αναγνώστη μας. Αυτό λέγεται συνέπεια, ειλικρίνεια και αμερόληπτη κριτική.

Εσύ όμως στο μπλογκ σου είχες γράψει στο χολερικό ποστ "ΩΡΑΙΑ, ΝΕΑ ΚΙ' ΑΤΥΧΗΣ" (26/1/12) με το οποίο στοχοποιείς, μεταξύ πολλών, χαιρέκακα και την κα Ρέα Γαλανάκη:
"Η ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ.
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ - ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΓΥΡΙΣΜΑΤΩΝ - ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ 9.84 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΕΡΓΗ",

στο οποίο όπως πάντα συνδέεις με απίθανα παρανοϊκά λογικά άλματα τα ασύνδετα και συλλαμβάνεις συνωμότες:

"...Εδω βεβαια εκλήθη να συνεισφερει σεναριακά και η κα Γαλανάκη της οποίας το λαθρομεταναστευτικό ειναι και το προσφιλες της θεμα, αφού ως Δημοτικη Συμβουλος του Δημου Αθηναίων, μαζι με άλλους του κλιματος του Στεφανου Μανου και του συνδυασμου Πορτοκαλί - υπό τον Τασο Αβραντίνη - δεν διστασε να συμμετασχει στην Νεοφιλελευθερη φραξια εντος του συνδυασμου της πλειοψηφίας στον οποίο συμμετείχε και να καταψηφίσει την μετριοπαθη και συμβιβαστική πρόταση Καμίνη για το ζητημα των 300 λαθρομεταναστων από τα Χανια Κρητης - έδρα του Νεοφιλελευθερου κομματος της κας Μπακογιαννη - που υπό σχηματισμό βρεθηκαν στο κτιριο της Νομικης και εν συνεχεία στην Υπατία χωρις να τους παρει κανένας χαμπάρι. Η κα Γαλανακη και οι λοιποί νεοφιλελευθεροι συμβουλοι ήταν της άποψης να ικανοποιηθούν άμεσα όλες οι απαιτησεις των καταληψιών".

Με την ευκαιρία ερμηνεύεις θεολογικά και το τέλος του αμαρτωλού Αγγελόπουλου, ως θεία δολοφονία. Δεν προλάβαμε λοιπόν να τον δολοφονήσουμε εμείς, όπως μας κατηγορείς, γιατί το έκανε ο αντίχριστος θεός του μίσους στον οποίο απροκάλυπτα πιστεύεις, ο θεός που μισεί τους μετανάστες (τους αδελφούς δηλαδή του Χριστού) και όσους τους προστατεύουν:

"..Οπότε κατοπιν Ανωθεν παρεμβασεως και με σημαδιακό τρόπο - από ειδικο φρουρο - ο Αγγελοπουλος εφυγε προτου προλαβει να διασυρει παγκοσμιως ενα λαό δια της γραφιδας του Μαρκαρη και της Γαλανακη, υπονοώντας οτ ειμαστε λαμογια και καλα να τα παθουμε.
Και δεν εφυγε ως απόβλητος από το Θεό. Τουναντιον, εσωσε την υστεροφημια του πριν καταστει Νανα Μουσχουρη και ξεφτιλιστεί. Το ραπισμα το εφαγε το βαθυ φιλελευθερο κρατος και οι Τυραννοι, στην υπηρεσια των οποίων εχει περασει και η Τεχνη, και η Τηλεοραση κλπ".

(Σχόλιό σου κάτω από το άρθρο σου,
26 Ιανουαρίου 2012 4:25 μ.μ.).

Λ.

Ανώνυμος είπε...

Το παραπάνω σχόλιό μου ως απάντηση στη χαφιεδίστικη τακτική σου Theoprovlite εδώ,
να ερμηνεύσεις δηλαδή προβοκατόρικα κατά το δοκούν σχόλιο αναγνώστη μας και να μας αποδώσεις με το ασύντακτο σχόλιό σου (13 Φεβρουαρίου 2012 12:45 μ.μ.) υπόγειες διασυνδέσεις και πεποιθήσεις τις οποίες φαντασιώνετι το εν τρικυμία κρανίο σου.

Ας ελπίσουμε πως η μία από τις τέσσερεις θαυματουργές νεκροκεφαλές (αυτή του Βατοπεδίου) του τετρακέφαλου Ιωάννη Χρυσόστομου, το εσώβρακο του Αγίου Γρύφωνος και η τίμια βρακοζώνη του Εφραίμ θα σε θεραπεύσουν.

Λ.

demetrat είπε...

Έτσι και πριν τη χουντα του '67 είχε ξεκινήσει η τρομοκρατία πως θα βγει η αριστερά και θα μας ξανασφάξει.Ο φασίστας ο Καρατζαφέρης έχει απο καιρό που το φέρνει σαν επιχείρημα , φάτσα κάρτα, και δεν βρέθηκε ένας ΕΝΑΣ πουλημένος δημοσιογράφος να του το πετάξει στα μούτρα.
Αυτοι τώρα ξεκίνησαν νωρίτερα.
Το πραξικόπημα ωστόσο ήδη έχει συντελεστεί.Οι εκλογές θα αναβάλονται συνεχώς μέχρι να μας το επιτρέψουν οι τοκογλύφοι μας.
Γιαυτό εμείς πρέπει να είμαστε παντού.
Θέλουν δε θέλουν , θα γίνουν εκλογές γιατί θα αναγκαστούν να τις κάνουν.
Θα τους περιμένουμε, ευτυχώς, πάντα τα ίδια παλιά κόλπα ξανακάνουν τα τομάρια.
δ

demetrat είπε...

Λασκαράτε,
αν εννοείς το δικό μου σχόλιο ,σ' ευχαριστώ γιά το στόλισμα που του προσέφερες..
Όμως μη σκάς τη ζαχαρένια σου γιά δαύτον.Σ' αυτά τα νούμερα, δε χρειάζεται διαλεκτική.
πρόγκηξέ τον μ' ένα ούστ , και πολύ του πάει.
δ

LeftG700 είπε...

Ορέ Δήμητρα! Όχι τέτοια ρε γμτ... Θερμή παράκληση.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

demetrat,
σε ευχαριστώ γιατί του απάντησες πρώτος εσύ.

Όχι εννοώ σχόλιο του αναγνώστη μας Κ.Κ. το οποίο θεώρησε καλό να προσκομίσει αποσπασματικά και να σχολιάσει εδώ, δημιουργώντας χωροφυλακίστικες εντυπώσεις σε βάρος του.

Έχω απόλυτη συναίσθηση πως δεν του αξίζει απάντηση, μας βρίζουν παρανοϊκά στο μπλογκ του που βρίθει χυδαιολογιών χαμαιτυπείου, ακόμη και με κεντρικά συνωμοσιολογικά ποστ, αυτός και οι σχολιαστές του, ως πράκτορες ξένων συμφερόντων, Εβραιομασώνους, Σατανιστές, Ιεχωβάδες, Δωδεκαθεϊστές, μας ταυτίζουν με εφοπλιστές, δημοσιογράφους, συνεργάτες της Ντόρας και του Μάνου, στοχοποιούν με τη νοσηρή φαντασία τους έναν καλό ιερέα σχολιαστή μας, εδώ και μήνες χωρίς να του απαντήσουμε, μπήκα στον κόπο γιατί επιτέθηκε εδώ σε σχολιαστή μας και είχα την υποχρέωση να τον υπερασπιστώ.
Σημείωσε πως σχολιάζει ο ανόητος στο μπλογκ μας ως Periklis, με το πολύ εύκολα αναγνωρίσιμο ύφος του.
Λ.

demetrat είπε...

"Ορέ Δήμητρα! Όχι τέτοια ρε γμτ... Θερμή παράκληση."

΄Λέφτες, πιαριλίκια με φασίστες έχω σταματήσει από καιρό να κάνω.
Αν ο κάθε ένας απ' αυτούς θεωρεί πως έχει τον κώλο να μου βάλει χέρι, τότε να περιμένει και το δικό μου.Σιγά μη πιαστώ κι αλα μπρατσέτα .
δ

demetrat είπε...

Λασκαράτε

Του απάντησα γιατί έκανε το λάθος και απευθύνθηκε σε μένα , με τον ευγενικό τρόπο που έχω να μιλάω σ' αυτούς.(Έχω κι άλλον, αλλά τον φυλάω γιά το Πάσχα να πάει πακέτο με το γολγοθά.
χα χα )

υ.γ
είμαι γυναίκα παντως.
:)
δ

Ανώνυμος είπε...

Δήμητρα συγνώμη,
γυναίκα απο αυτές που αξίζει να θαυμάζουμε και να αγαπάμε για την παρρησία τους.
Λ.

Ανώνυμος είπε...

λασκαράτε

Μη μου κάνεις τώρα διαχωρισμούς ΟΛΕΣ οι γυναίκες είναι άξιες θαυμασμού. Το λέει ένας αθεράπευτος θαυμαστής τους.

Λέφτηδες

με το θεοπυροβολημένο δεν έχετε τίποτα το κοινό. Αυτό σας επισημαίνουν Δ. και Λ. Σε αυτή τη περίπτωση η ευγένεια είναι φερετζές για υποψήφια χανουμάκια. Στο δικό μου τσαρδί επιχείρησε μια φορά να μπεί. Τον έπιασε η σπαμιέρα και έφαγε χώμα

Γιάκοβ

Ενη είπε...

Διόρθωση:

Τώρα το ειδα, ειχα γραψει stiw 12/2 6,30mm.

Τι επιλέγει λοιπόν η Αριστερά;

"Να ειναι μεν αντιπολίτευση αλλά με σκληρότατη πολιτική των κυβερνώντων, μεχρι λοιδωρίας ακόμα και λαικισμου απο τη μια μεριά

και ειναι λάθος η λέξη "πολιτική" εννοουσα "κριτική των κυβερνώντων"

που ειναι εντελώς αλλο

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

μου λέτε:

"Εμπάθεια; Είδες την παραμορφωμένη από το μίσος φάτσα τού Βενιζέλου στο λινκάκι που έχουμε βάλει, όταν απευθύνεται στον Λαφαζάνη; Αν την είδες, πώς μπορείς να μιλάς σ’ εμάς για εμπάθεια;;;"

Οχι δεν το ειδα το λινκάκι, επειδή δεν μπορώ να το...ανοίξω. Ομως

το παρόν ποστ (και η επιλεγείσα φωτογραφία του αγριόσκυλου), προκαλεί αντίστοιχα ανακλαστικά, δηλαδή οσοι ειναι εναντίον εκδηλώνουν ενα επίσης μεγα μίσος.

Ε, πως να σας το πώ, αυτή η "επίδειξη" αισθημάτων μίσους και εκδίκησης (οσο δικιο και να εχουν αυτοί που τα εκφράζουν), δεν συνεισφέρουν σε τίποτα

φωτιά στη φωτιά ποτέ δεν ειναι η λύση.
Μπορεί κι εδω να κάνω λάθος.

Σε ο,τι αφορά την επανάσταση, υπάρχουν πολλων ειδών επαναστάσεις, εσεις πιστεύετε σε μια εξελισσόμενη επανάσταση (αν δεν κάνω λάθος) και καλά κάνετε. (-;

Αυτό που πράγματι σας τιμά ειναι η εντιμη σκληρή κριτική που κάνετε στους δικούς σας ,δηλαδή σ΄αυτούς που διαμορφώνουν την αριστερή πολιτική και οχι βέβαια στους συντρόφους σας.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε theoprovlitos/periklis,
από πού συνάγεται στό σχόλιό μου πως έγώ είμαι "ορκισμένος εχθρός τού Γλέζου, τού Θεοδωράκη καί τών αγανακτισμένων"? Δέν ξέρω σέ τί αποβλέπετε μέ τό νά περιφέρετε τό σχόλιό μου στό διαδύκτιο. Τί νά πώ? Νά σάς ευχαριστήσω γιά τήν διαφήμιση που μού κάνετε? Δέν τήν χρειάζομαι, ιδιαίτερα από εσάς.
Περιμένετε νά γίνετε πιστευτός από όποιονδήποτε διαθέτει έστω καί λίγο ορθολογικό μυαλό?
Κώστας Κοροβίλας

Ανώνυμος είπε...

Γιάκοβ,
έ όχι και όλες οι γυναίκες άξιες θαυμασμού!
Μάλλον υπήρξες εξαιρετικά τυχερός στη ζωή σου με τς γυναίκες.
Λ.

Μάρκομ Ξ είπε...

Τι θα γίνει ρε παιδιά;

Θα συζητήσουμε καθόλου;

Ή θα συνεχίσετε να ανταγωνίζεστε ποιος/ ποια την έχει πιο μεγάλη

την ικανότητα να λογοπαίζει με τον άλλο;

Παραθέτω (ελπίζω με την άδεια του συγγραφέα και των blog/ ιστοτόπων που είναι αναρτημένο το άρθρο του, ελέω ACTA, PIPA, SOPA) ένα απόσπασμα, γιατί όπως έχω ξαναπει κάποιοι τα λένε καλύτερα από μένα:

"Το στίγμα της σημερινής Ελλάδας καθορίζεται από τις Καρτεσιανές συντεταγμένες: Διεθνής ταπείνωση και υποβάθμιση- Κοινωνική καταστροφή και ανάφλεξη- Πολιτικό κραχ, με διάλυση του ΠΑΣΟΚ κατάρρευση του δικομματικού συστήματος. Στο συνδυασμό τους, αυτές οι τρεις εξελίξεις οδηγούν σε μια εθνική κρίση ιστορικών διαστάσεων, συγκρίσιμη μόνο με τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη Ναζιστική κατοχή. Σ’αυτό το φόντο, απέναντι στο μαύρο μέτωπο ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ, η μαχόμενη, αντικαπιταλιστική Αριστερά, το θέλει δεν το θέλει, το φοβάται δεν το φοβάται, είναι υποχρεωμένη όχι απλά να «αντισταθεί», αλλά να σηκώσει στους ώμους της την υπόθεση της λαϊκής, δημοκρατικής αναγέννησης της Ελλάδας. Να συμπεριφερθεί όχι απλώς σαν δύναμη διαμαρτυρίας, αλλά σαν δύναμη μιας νέας, εργατικής- λαϊκής εξουσίας, στηριγμένης σε ένα ευρύ, ενιαίο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο, που θα υπερβεί την παραλυτική πολυδιάσπαση. Αν δεν το πράξει, κινδυνεύει όχι μόνο να χάσει μια ιστορική ευκαιρία, αλλά κυριολεκτικά να σαρωθεί από το αντιδραστικό τσουνάμι που έρχεται, έστω και μετά από κάποια πρόσκαιρη εκλογική επιτυχία, που θα επιβεβαιώσει απλώς ότι τα μυρμήγκια, προτού πεθάνουν, βγάζουν φτερά…"

από το άρθρο του Π. Παπακωνσταντίνου δημοσιευμένο στο thepressproject.gr και επανα - αναρτημένο στο iskra.gr.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Σας δίνω ενα λινκ, που η Αλέκα θα με κατακεραύνωνε, σε περίπτωση που υποστηρίζω οτι πολλά πράγματα μπορουν να γίνονται στο μεταξύ (μέχρι την κατάρρευση), αλλά

που προιδεάζουν οτι τέρμα οι μέχρι τουδε πολιτικές σε παγκόσμιο επίπεδο, κάποιες κυβερνήσεις (παρουσες η μελλοντικές) το εχουν πάρει χαμπάρι,οτι οι λαοι δεν αντέχουν τη σημερινή κατάσταση, οι πλουσιοι πιο πλουσιοι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Βέβαια στη Βουλή η Αλέκα λοιδώρησε τυχόν νεες τάσεις σοσιαλδημοκρατικές που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον στην Ευρώπη σε αντικατάσταση των σημερινών συντηρητικών κυβερνήσεων σε πολλές χώρες της ΕΕ. Ομως

οποιος θέλει να δει και την πραγματικότητα θα δει οτι μόνο με συμμαχίες των πολιτικών δυνάμεων θα προχωρά σταδιακά η ριζική Αλλαγή. Επειδή η αμεση ανατροπή, πως να το κάνουμε, ειναι πολύ δύσκολη να γίνει και αυτό το ξέρουν καλά ολες οι Αριστερές δυνάμεις.

Δυο λόγια για τα επεισόδια τα προχθεσινά. Πολλοι θέλουν να τα χρεώσουν σε "κοινωνική επανάσταση" των νέων, αν ομως κανείς δει οτι εκτός απο τις φωτιές υπήρξε και μεγάλο πλίατσικο, δεν μπορεί να σκεφτει οτι αυτές οι δραστηριότητες εχουν να κάνουν με οποιαδήποτε ιδεολογία.

Περισσότερο η κοινή γνώμη, εχοντας διαβάσει επανειλημμενα για τα τεράστια ποσά που εχουν επενδύσει διάφορα funds ανα τον πλανήτη, στην χρεοκοπία της Ελλαδας

δικαιουται να σκεφθεί μήπως ηταν "επανάσταση των κερδοσκόπων";
Να τρομοκρατηθεί η ελληνικη βουλή και να ψηφίσει οχι. Οπότε η "λεηλασία" της χώρας θα ειναι "ενας περίπατος".

Και το λινκ:

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231165855

Ανώνυμος είπε...

νά ξεκαθαρίσει ότι καί τήν "εξουσία" νά πάρει θά είναι άδύνατον νά κάνει αύτά πού θέλει .Να κάνει τό καλύτερο δυνατόν μέσα σέ όσα είναι δυνατά .
giorgos-lefkada

YOSEF22ADAR είπε...

«Ουκ έστιν άφοβον είναι φοβερόν φαινόμενον»
(«Δεν είναι δυνατόν να μην φοβάται κάποιος που προκαλεί τον φόβο», Επίκουρος απ. 84)

Ανώνυμος είπε...

ορέ Μαρκομ

υπάρχουν εδώ αρκετοί για να συζητήσεις επί παντός επιστητού. Μίλα πχ με τη κα Ένη

εμείς σε πειράξαμε με τους μεταξύ μας χαριεντισμούς ( Λασκαράτος και η αφεντομουτσουνάρα μου ) ;;;;

Στη κοιωνία που οραματίζεσαι αγαπητέ δεν θα υπάρχει προφανώς χώρος για χιούμορ και χαλάρωση ... θα είναι όλα στα πλαίσια της σοβαρότητας και του καθήκοντος.... λέμε τώρα

Λασκαράτε

τα λέω αυτά περί θαυμασμού επειδή ακριβώς ήμουν άτυχος ( αν με εννοείς )

Γιάκοβ

Μάρκομ Ξ είπε...

φίλε Γιάκοβ

Μόνο τα χόρτα με πειράζουν καμιά φορά.

Κατά τα άλλα, όλα νιάτα, που λέει και μια αγαπημένη μου...

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

demetrat είπε...

λέφτηδες , επι του θέματος
Ποθώ διακαώς να καταλάβω επιτέλους, Τι παραμέτρους παίρνεις υπ' όψιν και η αριστερά σου βγαίνει κατωτέρα των περιστάσων, και αναξία ψήφου.Αυτή που υπάρχει, και έτσι όπως υπάρχει.
Επίσης, όταν λέμε ξεκαθάρισμα;Τι εννοούμε ; κάτι σε δόγμα ας πούμε;
Γιατί εγώ με το φτωχό μου το μυαλό, μόνο τότε είμαι ξεκαθαρισμένη εντελώς.Αλλιώς έχω πάντα αμφιβολίες.
δ

demetrat είπε...

Λασκαράτε

χα χα χα , με κακομαθαίνετε κύριε πρέσβυ..
:)
δ

demetrat είπε...

Γιάκοβ
Ε όχι και όλες, ε όχι και όλες.
παρεκτός κιαν την δρακουμέλισσα, και την φράου , την βάζεις σε άλλη κατηγορία.
(σκέψου τώρα να σου πώ εγω, πως αγαπάμε όλους τους άντρες;Και τον Πετσάλνικο μο'τιν Μπίστιν'μ ?)
χα χα

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Γράφοντας προχθές οτι για ολα τα εκτροπα τα προχθεσινά γίνεται μια προσπάθεια να ενοχοποιηθουν πλέον οχι, οι διάφορες ομάδες ακροαριστερών, αναρχοαυτόνομων κλπ., αλλά

η ιδια η ιδεολογία της Αριστεράς (βλ. το λινκ:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_14/02/2012_472462

Εδω ομως μπορεί κανείς να δει τον πραγματικό φόβο του κατεστημένου, επειδή ,ο,τι εγινε προχθές στην Αθήνα δεν μοιάζει καθόλου με το Δεκέμβρη του 2008, που ηταν πράγματι μια εξέγερση των νέων.

Προχθές, σύμφωνα και με πολλά δημοσιευματα κατά καιρούς, διακυβεύονταν μεγάλα οικονομικά συμφεροντα, , οπου με μια αρνητική ψήφο στη βουλή, θα "καταστρέφονταν" ολες οι επενδεδυμένες "ελπίδες" των απανταχου κερδοσκόπων (funds κλπ), που περίμεναν μια χρεοκοπία της Ελλάδας. Ισως δε να ηταν και η αρχή για ενα ντόμινο με αλλες υπερχρεωμένες χώρες της Νοτιας Ευρώπης.

Τα προχθεσινά βίαια γεγονότα δε δικαιολογουνται ως "κοινωνικη αγανάκτηση" δεδομένου οτι παρουσιάσθηκαν σοβαρά φαινόμενα πλιάτσικου, που δεν το κάνουν ασφαλώς οι αριστεριστές αλλά μάλλον δειχνει να ειναι ενα σχέδιο προγραμματισμένο, που μόνο στοιχεία εξωκοινωνικά θα μπορουσαν να το εκτελέσουν.

Με μια λογική εξήγηση δεν στέκει ουτε η αποψη της προβοκάτσιας.
Τώρα δε με δημοσιεύματα (οπως το παραπάνω λινκ), γίνεται προσπάθεια για την κατασυκοφάντηση της Αριστεράς και της εν γένει προοδευτικής ιδεολογίας που επικρατησε με τη μεταπολίτευση.
Η οποία με διάφορους τρόπους εχει μπεί στο στοχαστρο, για να δημιουργηθεί, ως φαίνεται, μια

δεξιόστροφη αντίληψη της ελληνικης κοινης γνώμης.

υγ. Ειναι αλλο οι "απαλλοτριώσεις" που κάνουν διάφορες ομάδες στα καταστήματα τροφίμων (και τα μοιράζουν μετά στον κόσμο), και αλλο το πλάτσικο που παρατηρήθηκε στα καταστήματα της Αθήνας.

Φυσικά οι παντός ειδους αριστεριστές ξέρουν πολύ καλά οτι δεν επιτίθενται στο καπιταλιστικό σύστημα με

την πλατσικολόγηση των μαγαζιών, δεν ειναι αφελείς.

Ομως το πλάτσικο εγινε και μένει να αποδειχθεί ποιος ηταν ο στόχος.

υγ2. Φυσικά το πλαίσιο μιας μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρομένων πολιτών,τους εδωσε τη δυνατοτητα να εχουν το καλύτερο "καμουφλάρισμα" για τέτοιες ενέργειες.

Ενη είπε...

Συνέχεια:

Και εν πάη περιπτώσει ας μας πουν ολοι αυτοί που υποστήριζαν τη χρεοκοπία, ως λύση, (επιχειρηματικά συμφέροντα, διάφορα funds και οι εκπρόσωποί τους κλπ.) αν,

αντιτίθενται στη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, επειδή συμπονουν τον ελληνικό λαό και οχι επειδή θίγονται μεγάλα δικά τους συμέροντα.

Η απάντηση ειναι αυτονόητη μόνο που δεν αποκαλύπτεται........

Ανώνυμος είπε...

Μαρκομ

να είσαι καλάορέ

Κυρά ντομάτα

... τόπιασες : οι δύο κυράδες δεν έχουν καμμία σχέση με τον όρο "γυναίκα" . Περί ζόμπι πρόκειται.
Δέκα φορές η λαίηντι Άντζι με τα είδη υγιεινής της

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Για να τα λέμε όλα, μας φαίνεται εντελώς ακατανόητη η άποψή σου για το ‘‘ατόπημα’’ του Μαυρίκου να εκσφενδονίσει το Μνημόνιο κατά τον Βενιζέλο. Το οποίο μάλιστα, το χαρακτηρίζεις και αθλιότητα σε σχόλιό σου στο προηγούμενο ποστ τον δε Μαυρίκο κομμουνιστή εντός εισαγωγικών.

Ειλικρινά, δεν μπορούμε να σε παρακολουθήσουμε. Ώστε το πέταγμα ενός …βιβλίου στη Βουλή είναι …αθλιότητα;;; Και αυτή η ‘‘αθλιότητα’’ είναι κριτήριο για να χαρακτηριστεί κάποιος ‘‘κομμουνιστής’’ και όχι κομμουνιστής;;; Αυτό είναι το κριτήριο;;;(!!!) Ο Μαρξ, που ήταν μέγας καβγατζής δηλαδή, τι ήταν;;; ‘‘Κομμουνιστής’’;;; Κι οι κομμουνάροι που στήθηκαν δέκα-δέκα στον τοίχο, από τους οποίους πολλοί όχι μόνο βιβλία θα πέταγαν, αλλά θα τράβαγαν και μαχαίρι άμα λάχει, για ψύλλου πήδημα, κι αυτοί ‘‘κομμουνιστές’’;;; Κι αυτοί …τζούφιοι;;;

Φίλε Λασκαράτε, να μας συμπαθάς αλλά έχουμε αποσβολωθεί. Είναι τέτοια η σύγχυση που φαίνεται να σε διακατέχει, ώστε έχουμε την πεποίθηση πως δεν έχει νόημα να πούμε κάτι. Και εν πάση περιπτώσει, αισθανόμαστε και λίγο άβολα να μιλήσουμε για την αλφαβήτα τής πολιτικής με έναν μεγαλύτερό μας.

Ένα μόνο: αν έχεις την εντύπωση ότι η πολιτική είναι μια παρτίδα μπριτζ (ούτε καν πόκας!), η εντύπωσή σου είναι βαθιά, βαθύτατα λαθεμένη. Νομίζουμε ότι πρέπει τάχιστα να γίνεις ρεβιζιονιστής! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Πυρομανείς δεν είμαστε. Αλλά άντε, να σου κάνουμε το χατίρι και να παραδεχθούμε πως είμαστε. Εσύ τι προτείνεις; Γιατί μας φαίνεται ότι τώρα, αφού είδες κι απόειδες από την Ευρώπη, έχεις στηρίξει τις ελπίδες σου στον …Ομπάμα που θα κάνει ντα τους πλούσιους των ΗΠΑ! Και στο μεταξύ;

Ε, μας το λες κι αυτό: Στο μεταξύ ναι σε όλα και τα μυαλά στα κάγκελα!

Έχεις καμιά κόκκινη γραμμή, φίλη Ένη;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

Φίλε YOSEF22ADAR, καλώς ήρθες. Έτσι είναι. Και κερδίζει όποιος ελέγξει το φόβο του καλύτερα.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Δήμητρα,


Αυτό που έχουμε ως σταθερά το επαναλαμβάνουμε και σε αυτό το ποστ. Η Αριστερά είναι υποχρεωμένη εκ των πραγμάτων συσπειρώσει τον κοσμάκη γύρω από ένα μίνιμουμ πρόγραμμα σωτηρίας. Το πόσο μάξιμουμ μπορεί να γίνει αυτό, θα το δείξει η πορεία. Αλλά δεν μπορεί να οχυρώνεται πίσω από μελλούμενα για να αποφύγει την καυτή πατάτα των ευθυνών που της αναλογούν. Εδώ είναι που αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Και είναι περιττό να πούμε ότι τις μεγαλύτερες ευθύνες γι’ αυτό τις έχει το ΚΚΕ. Τις μεγαλύτερες όμως. Όχι τις αποκλειστικές.

Αναξία ψήφου; Όχι ορέ Δήμητρα, για όνομα! Η κριτική μας δεν σημαίνει ότι καλούμε σε μποϊκοτάζ τής Αριστεράς! Και στις επόμενες εκλογές (λέμε τώρα… ;-) ) το ίδιο ποστ θα αναρτήσουμε.

Αυτό που βάζουμε πάντα από τότε που ανοίξαμε το τσαρδί μας.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Το διαβάσαμε το άρθρο. Πολύ καλός ο Πέτρος, όπως πάντα. Να μην ήταν και τόσο αισχρή μειοψηφία…

Καταλαβαίνουμε το παράπονό σου (να μη συζητηθεί το δια ταύτα τού ποστ, το οποίο εσύ το έπιασες). Αλλά έτσι γίνεται συχνά παντού σε όλη τη μπλογκόσφαιρα. Όμως, από τους ‘‘λογοπαίζοντες’’ που είπες, ο ένας σοβαρολογεί πάντα κι ο άλλος, ακόμα κι αν αστειεύεται, επίσης το ίδιο όταν μας επισκέπτεται. Ε, χθες ήταν πιο ‘‘χαλαροί’’. That’s all.


Τα λέμε

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Αν η απάντησή σας δείχνει οτι αυτά "προσλάβατε" απο τρία σχόλια μου, τι να πώ;

Σχόλιο 13/2, 10,33 μμ.

Για την γενική εικόνα καλλιεργειας στην κοινωνία, αισθημάτων μίσους

Σχόλιο 14/2 11,16 π.μ

1) Για μια πολιτική συμμαχιών των πολιτικών δυνάμεων , σε παγκόσμιο επίπεδο, για τη δημιουργία κανόνων που θα εμπεδώνουν σταδιακά μια κοινωνία δικαιοσύνης. (σ΄αυτό μόνο απαντήσατε, λοιδορώντας)

2)Για το θέμα χρεοκοπία και διεθνεις κερδοσκόποι¨

Σχόλιο 15/2 12,56 μμ.

Η προσπάθεια αποπροσανατολισμου της κοινής γνώμης οτι τα εκτροπα τα δημιουργεί η... Αριστερή ιδεολογία

Αυτά συνοπτικά.

Εντάξει απο δω και στο εξης θα γράφω σε στυλ χρησμών η χιουμορ.

Οχι δεν εχω κοκκινες γραμμές γιατί τα δεδομένα αλλάζουν σε χρόνο dt. παρά μόνο εχοντας μια γενικη σταθερή θέση ιδεολογικης κατεύθυνσης. Δεν ειμαι αιθεροβάμων να νομίζω οτι μπορώ να καθορίζω καταστάσεις μεγάλης εμβέλειας και πολλαπλων προσεγγίσεων.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Left,
κλείνοντας, φοβάμαι οριστικά, τους σχολιασμούς μου εδώ και ελπίζοντας πως δεν έγινα η αιτία να αποχωρίσει προσωρινά ο αριστερός συναγωνιστής σας Theoprovlitos (έστω και με νέο θρησκευτικό ψευδώνυμο), θα σας πω μόνο δυο πράγματα:

1.Για την πράξη του κ.Μαυρίκου και για τον ασκό του Αιόλου που ανοίγει θα γράψω αναλυτικά τη γνώμη μου, όχι εδώ.
Ελπίζω μόνο να μην μπει στη Βουλή η "Χρυσή Αυγή", γιατί φοβάμαι πως θα δούμε τότε το βουλευτή της (περιφερείας Ζωνιανών), Χάνιμπαλ Λέκτορ να πετάει τα άπαντα του Μπρέζνιεφ στο κεφάλι της Λιάνας Κανέλλη.

2.Δεν διαθέτω το δικό σας αριστερόμετρο για να δω αν ανήκω στην Αριστερά, πάντως σίγουρα δεν ανήκω στην Αριστερά που (μου) είπε:
@"Ό,τι κι αν πρεσβεύεις για το ΚΚΕ, δεν πιστεύουμε να έχεις την άποψη ότι προσβλέπει σε κοινωνίες και καταστάσεις τύπου Β.Κορέας. Από την άλλη είναι υποχρεωμένο να συμπαρασταθεί σε μια χώρα (=λαό) που βρίσκεται στο στόχαστρο των ‘‘γερακιών’’. ".
Το θεωρώ ανάξιο κάθε σχολιασμού.

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη, καλημερίζουμε.


Μα δεν είναι η πρώτη φορά που σου απαντήσαμε στα σχόλιά σου. Έχουμε ξαναμιλήσει.

Για την καλλιέργεια μίσους σου απαντήσαμε. Και μας ανταπάντησες ότι δεν έχεις δεις τον Μπένι να γαυγίζει! (Το λινκ το τσεκάραμε. Ανοίγει κανονικά. Ξαναπροσπάθησε.) Σου έμεινε μόνο το δικό μας μαύρο ροντβάιλερ.

Για την πολιτική συμμαχιών των παγκόσμιων δυνάμεων. Σου έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι η συμμαχία έχει συντελεστεί εδώ και πολλά χρόνια. Και είναι αυτή που μας έφερε ως εδώ. Δεν θέλεις να το καταλάβεις. Θέλεις να συνεχίσεις να έχεις τις αυταπάτες σου. Τι νόημα έχει να λέμε τα ίδια;

Το ζήτημα της αντιαριστερής προπαγάνδας με αφορμή τις καταστροφές των μπάχαλων είναι ένα έργο που παίζεται συνέχεια τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά τον Δεκέμβρη τού 2008. Συμφωνούμε, αλλά είναι πια κοινός τόπος. Δεν είχαμε κάτι άλλο να προσθέσουμε.

Τέλος, μιλάς για λοιδορίες. Μπορείς να μας πεις πού και πώς σε λοιδορήσαμε;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε, καλημερίζουμε.


Με λύπη μου βλέπω ότι κάνεις μερικά φάουλ με το τελευταίο σου σχόλιο.

Το πρώτο φάουλ είναι η αποχώρησή σου. Η οποία, βεβαίως, μας υποχρεώνει σε αυτοδιαγραφή από τον κατάλογο των ομιλητών στο τσαρδί σας (δεν κατσικωνόμαστε με το ζόρι εκεί που είμαστε ανεπιθύμητοι) αφού δεν είναι πια το μόνο το 50% που δεν γουστάρει παρτίδες μαζί μας, αλλα το 100%. Δεν καταλαβαίνουμε τι σε υποχρέωσε σε αποχώρηση, φίλε Λασκαράτε. Υποπτευόμαστε όμως. Στο κλείσιμο θα πούμε τι.

Το δεύτερο φάουλ: Μιλάς για ‘‘αριστερόμετρο’’. Ατυχές, ατυχέστατο. Θα είχες κάθε δικαίωμα να μας το πεις αυτό, αν σου κατεβάζαμε εδώ τίποτε τσιτάτα περί διαγραμμάτου και περί φύλου αγγέλλων και σε μετράγαμε με βάση αυτά. Εμείς μιλήσαμε για τα βασικά, βασικότατα αξιώματα της Αριστεράς. Δηλαδή αν έρθει εδώ κάποιος σχολιαστής και δηλώσει χορτοφάγος αλλά στην πορεία αποδειχθεί ότι πλακώνεται στα σουβλάκια και στους γύρους μέρα παρά μέρα, δεν θα πρέπει να του πούμε «ρε μάστορα, τι παίζει μ’ εσένα;»;

Αυτός είναι ο λόγος που χαρακτηρίσαμε ατυχές το περί αριστερόμετρου. Ο λόγος που το χαρακτηρίσαμε ατυχέστατο είναι άλλος. Μιλάς για αριστερόμετρο σ’ εμάς, την ίδια στιγμή που εσύ βάζεις σε εισαγωγικά το κομμουνιστικό φρόνημα του Μαυρίκου, μόνο και μόνο επειδή πέταξε ένα βιβλίο προς τον Μπένι, μέσα στη Βουλή!!! Δεν ξέρουμε αν το καταλαβαίνεις και δεν ξέρουμε αν θα το καταλάβεις, αλλά οφείλουμε να σου πούμε ότι αυτό που κάνεις είναι ο ορισμός τής προβολής.

Το τρίτο φάουλ είναι αντιαθλητικό. Ο Θεοπρόβλητος είναι ένας σχολιαστής που έρχεται εδώ αραιά και πού. Δεν είναι συναγωνιστής μας. Ομολογώ ότι αυτό δεν το περίμενα ποτέ από σένα.

Κλείνοντας, εμείς σε προσκαλούμε να αναθεωρήσεις την απόφασή σου. Νομίζω ότι παρά τις διαφωνίες μας συζητάμε μια χαρά. Και μπορεί να μην πείθει ο ένας τον άλλον στα βασικά, όμως ο διάλογος δεν έχει μόνο αυτή τη χρησιμότητα. Έχει και μια άλλη: δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους τρίτους να ακούν αντιτιθέμενες απόψεις και να βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα. Εν πάση περιπτώσει, δημοκρατία έχουμε και η απόφαση είναι δική σου. Θέλουμε όμως να σου πούμε ευθέως το εξής —την ξέρεις την ‘‘αρρώστια’’ μας να τα λέμε όλα! ;-)

Μας δίνει την ισχυρή, ισχυρότατη εντύπωση ότι δραπετεύεις.[***] Δεν νομίζουμε ότι ο πραγματικός Ανδρέας Λασκαράτος θα το έκανε ποτέ αυτό. Ήταν μαχητής. Με αυτή την έννοια, και στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν νομίζουμε ότι θα είναι και πολύ ευχαριστημένος, αν υπάρχει άλλη ζωή… ;-)


Τα λέμε (έτσι ελπίζουμε τουλάχιστον)


[***] Και μόνο το γεγονός ότι ανασύρεις και εμφανίζεις (κουτσουρεμένο) ένα σχόλιό μας, τόσο μπαγιάτικο (μιας εβδομάδας!) για να στηρίξεις εμμέσως και σ’ αυτό την αποχώρησή σου είναι αρκετά ενδεικτικό…

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λασκαrάτε.
Θα επαναλάβω το σχόλιο που άφησα στην προηγούμενη ανάρτηση και αφορά τον Μαυρίκο, αφού συμπληρώσω κάτι ακόμα.
Σε ποιόν να δείξει καλούς τρόπους;
Και σε τελική ανάλυση, τι είναι οι καλοί τρόποι;
Έχει γραφτεί κι ολόκληρο βιβλίο από έναν ιταλό του οποίου μου διαφεύγει το όνομα και λέει αυτό ακριβώς.
"Οργιστείτε"
Τα ίδια έλεγε κι ο μακαρίτης ο Γκάρλιν.
Δεν διάβασα ποτέ δική σου κριτική για μια υστερική της Νέας Δημοκρατίας που την στέλνανε να συμμετέχει σε διάφορα παράθυρα ακριβώς για να μην είναι ευγενική και να τσιρίζει μην αφήνοντας καμμιά φωνή να ακουστεί.
Εκτός κι αν για σένα πολιτισμένη εκπροσώπιση θεωρείται ο Κολοζώφ ας πούμε, που δεν αντιδρά και δεν εξίσταται όταν δεν τον αφήνουν να μιλήσει. Πολύ θα τους βόλευε τέτοια αριστερά (και δυστυχώς εν πολλοίς τους βολεύει).
Τον Μαυρίκο το έστειλαν εκεί, ακριβώς για να τσαντίζεται, να τα παίρνει, να αντιδρά και να υπερασπίζεται τα στοιχειώδη (τονίζω, ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ) συμφέροντά τους (μας). Μακάρι να το υιοθετούσαν κι οι υπόλοιποι.
Αυτό είναι παλληκαριά και μακάρι να του πετύχαινε την κεφάλα του. Στο κάτω κάτω, ας πιάσει τόπο η ασυλία τους.
Χορτάσαμε καθωσπρεπισμό.
"Η σιωπή μου προς απάντησή σου" και
"δεν θα κατέβω στο επίπεδό σου".
Πολιτισμενιές του είδους, πιάνουμε τον μάγκα να μας βιάζει τη κόρη και αντιδρούμε κάπως σαν
"΄ντάξει ρε φιλαράκι, να το συζητήσουμε...", έχουν σαν τελική κατάληξη το 199.
Κι αν το να πετάξεις (για να σε προλάβω) το μνημόνιο στην κεφάλα κάποιου είναι βία, δώσε μου τότε τον ορισμό για την πραγματικότητα που ζούμε.

mbiker

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Λέτε:

"Για την πολιτική συμμαχιών των παγκόσμιων δυνάμεων. Σου έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι η συμμαχία έχει συντελεστεί εδώ και πολλά χρόνια. Και είναι αυτή που μας έφερε ως εδώ. Δεν θέλεις να το καταλάβεις. Θέλεις να συνεχίσεις να έχεις τις αυταπάτες σου. Τι νόημα έχει να λέμε τα ίδια;"

Πότε εγινε αυτό το κοσμοιστορικό γεγονός και δεν το πηρα πρέφα;

Δηλαδή μια συμμαχία των προοδευτικών-αριστερών πολιτικών δυνάμεων και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο;
που αναπόφευκτα θα ειχε δημιουργήσει και τις προυποθέσεις για την κατάρρευση του ισχύοντος παγκόσμιου καπιταλιστικου συστήματος;

Πως μου ξέφυγε γμτ;

Δεν λοιδορίσατε εμένα.
Λοιδορίσατε (πολύ συχνό επιχείρημα και της Αλέκας), το γεγονός οτι στη Μεκκα του καπιταλισμου στις ΗΠΑ επιχειρείται απο τον Ομπάμα μια εντελώς διαφορετική πολιτική απο τον Μπους. Ο ενας περιέκοπτε φόρους απο τους πλούσιους και ο αλλος επιβάλλει κανόνες για να σταματήσει (εκει οχι σε ολο τον κόσμο) το συνεχές ανοιγμα του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Που δεν ειναι να το πούμε οτι "εκανε ντα στους πλούσιους", αλλά

οτι ειναι μια αλλη στρατηγική μιας πολιτικης δύναμης της υπερδύναμης, που οσο και να θέλουμε να την αγνοήσουμε καθορίζει και τα πράγματα σε παγκόσμιο επίπεδο και δη στην οικονομία.

Ειναι σαν να λέμε επι Σοβιετικης Ενωσης να εκανε ολος ο αλλος κόσμος τα στραβά μάτια για ο,τι συντελούνταν εκει, ειτε προς θετικη κατεύθυνση (επιστημες κλπ.) ειτε τις αρνητικές (μονολιθικότητα κλπ).
Αυτό το λένε "τύφλωση" . (-;

Ενη είπε...

Συνέχεια:

Οπως και σε δύο σχόλια μου 15/2 , για Hedge Funds και κερδοσκόπους σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, τίποτα.
Δεν μπορεί κάτι θα γραφουν οι οικονομικές σελίδες και του Ριζοσπάστη και της Αυγής και αλλα εντυπα που παρακολουθείτε.

Εμένα κατηγορείτε οτι εχω αυταπάτες και δεν αντικρύζω την πραγματικότητα.

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Να σε ενημερώσω, αν δεν το πρόσεξες, ότι ο φίλος Λασκαράτος μάς κούνησε μαντίλι!... ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

"Πότε εγινε αυτό το κοσμοιστορικό γεγονός και δεν το πηρα πρέφα;"

Ε, ξέρω κι εγώ; Για βάλε στο ψαχτήρι Μπλερ, Τρίτος Δρόμος, Σρέντερ, Σημίτης, κ.λπ., κ.λπ., να δούμε τι παίζει!

Φίλη Ένη, μάς δουλεύεις ή μας επεξεργάζεσαι; Πόσες φορές πρέπει να σου πούμε ότι δεν έχουμε 1974, 1977 ή 1981;

Θα μας πεθάνεις! ;-)


Τα λέμε


ΥΓ Τι να σου πούμε φίλη Ένη για τους κερδοσκόπους; Δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι όλος ο καπιταλισμός είναι μια κερδοσκοπική επιχείρηση; Κρίμα τον Γκράμσι, ρε γμτ!... ;-)

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Τώρα τι να σας πω;

Οταν εγω εγραφα στις 13/2 12,37 μμ. για συμμαχίες αυτά:

"Ο καπιταλισμός ειναι παγκόσμιος και αυτή την ωρα κυριαρχεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας δηλαδή οι Αγορές.

Μόνο λοιπόν με ευρύτερες συμμαχίες εντος των εθνικών δυνάμεων, των υπερεθνικών, α΄λλά καισε παγκόσμια κλίμακα,

υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται μια σταδιακή αλλαγή συσχετισμών των δυνάμεων (κοινωνιων-κεφαλαίου), που θα τείνει επίσης και στη σταδιακή κατάρρευση του συστήματος, ομως

μόνο σε επίπεδο κρατών που θα εχουν την υποστήριξη των λαών τους για μια τέτοια μετάβαση.

Κι' ας ονομασθει οπως θέλει το αποτέλεσμα, αρκει να συντελεσθεί ε ο επιδιωκόμενος στόχος"

εχουν καμιά σχέση με αυτά που μου λέτε (Μπλερ, Σημίτης κλπ);
οταν ο καπιταλισμός ισχύει παγκόσμια και ανελιπως εκατοντάδες χρόνια πρίν;

Η ιστορία δεν αρχίζει το 1974 πως να το κάνουμε (-;

Σε ο,τι αφορά το δευτερο μέρος του σχολίου σας ο καπιταλισμός εχει ξεπεράσει προ πολλου "την επιδίωξη της αυξησης του ποσοστου κέρδους" πλέον και εξειδικεύεται εκτοτε σε

συγκεκριμένες καταστάσεις αγριώτερον, βλ. σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση.
Τι να πουμε τώρα

Ανώνυμος είπε...

Left

"Να σε ενημερώσω, αν δεν το πρόσεξες, ότι ο φίλος Λασκαράτος μάς κούνησε μαντίλι!... ;-)"

!!!!!
Έχω χάσει τη μπάλα γμτ...
Επιμένει πάντως στην ίδια άποψη στον Ροίδη.

mbiker

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Οι Μπλεροσημιτοσρέντερ έχουν απόλυτη σχέση γιατί έχουν κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά τού κεφαλααίου. Και δεν χρειάζεται να σου πούμε ότι "σοσιαλιστές" έβαλαν την Ελλάδα στο ΔΝΤ!

Ευρύτερη συμμαχία; Δεν λέμε κάτι διαφορετικό! Αλλά συμμαχία με αριστερό πρόσημο, φίλη Ένη.

Όπως ακριβώς ο καπιταλισμός δεν έγινε από τη μια μέρα στην άλλη παγκόσμιος, έτσι και η κατεδάφισή του δεν μπορεί να γίνει ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο. Πόσες φορές πρέπει να το πούμε αυτό;

Ο καπιταλισμός δεν ενδιαφέρεται από πού βγαίνει το κέρδος. Είτε βγαίνει από ηλεκτρικά ψυγεία είτε από παράγωγα και τόκους κέρδος είναι. Ένας είναι ο καπιταλισμός, φίλη Ένη.

Και τι μας λες; Ότι δεν ενδιαφέρεται για την αύξηση του ποσοστού κέρδους; Και τότε γιατί επιβάλλει νηστεία και προσευχή σε όλο τον κόσμο; Επειδή είναι κακοί εκ φύσεως οι καπιταλιστές;;;

Αχ φίλη Ένη. Ξέχασες και τα βασικά... ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Φρόντισε λοιπόν να μη κάνεις κοπάνες για να μη μένεις πίσω, χάνοντας προπονήσεις! ;-)

Φυσικά και επιμένει στην ίδια άποψη. Το αποδεικτικό του όμως υλικό δεν θα το δεχόταν ούτε επαρχιακό πταισματοδικείο! ;-)


Τα λέμε

Theoprovlitos είπε...

Left

Σ' ευχαριστω για την σταση σου η οποία δικαιωνει την γνωμη που εχω για το παρον blog.

Σαφως δεν χρειαζομαι υπερασπιστες καθοτι καθαρος ουρανος αστραπες δε φοβαται. Μου αρκει που δινεις βημα σε όλους εν αντιθεσει με άλλους που ενοχλουνται επιλεκτικά.

ΔΥΟ blog με εχουν αποκλεισει λογω του καυστικού αλλα ειλικρινους σχολιασμου μου που απλά αναδεικνυει το αυταποδεικτο. Το Antinews και του Ροϊδη. Αμφοτερα Φιλελευθεροδεξιά. Τυχαιο; δεν νομιζω.

Σαφως τα του Καισαρος το Καισαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Μονο που

Α. Η σχεση αυτη πρεπει να ειναι αμφιδρομη διαφορετικά εχουμε ενα κρατος με συγκεκριμενες θρησκευτικες πεποιθησεις - όπως και στην Αλβανια του Χοτζα μπροστα στην οποία το Ιραν φανταζει δημοκρατικό - τις οποίες μαλιστα επιβαλει στους πολίτες του.

Β. Να αφορά όλα τα θρησκευματα, και οχι μερικα να νομιμοποιούνται να πολιτικολογουν ενω άλλα όχι (βλεπε τις εμφανισεις της Μπακογιαννη στη Θεσσαλονικη σε συγκεκριμενους χωρους άλλων δοιγματων)

Γ. Να αποφασιστει πια ειναι αυτα τα όρια διοτι βλεπουμε μερικους εκ του πονηρου την μια να εγκαλουν την Εκκλησια οτι πολιτικολογει και ανακατευεται στα της πολιτειας και την ιδια στιγμη να την εγκαλουν οτι παραγει πειθηνιους δούλους του συστηματος που δεν διαμαρτυρονται για τιποτα. Ας αποφασισουν.

Δ. Τελος θα πρεπει να αποφασισθεί αν το κρατος και η εξουσια θα ανηκει σε μια πεφωτισμενη ελιτ η οποία θα ποδηγετει και θα κατευθυνει την πλεμπα συμφωνα με τα δικα της πιστευω τα οποία θα εχει μαλιστα καταστησει ως Κοράνι ή Βιβλο προς την οποία η πολιτες οφειλουν να υπακουν με θρησκευτικη ευλαβεια ή τουναντιον αν η εξουσια και το κρατος θα ακολουθει και θα σεβεται τα ιστορικα δεδομενα, την Παιδεια και τα πιστευω του λαού του, διαμορφωνοντας π.χ. την νομοθετικη εξουσια ή την Παιδεια λαμβανοντας υπ οψιν και αυτα.

Για μενα η απαντηση ειναι σαφης. Οποιος ομως φοβαται το διαλογο περιοριζεται στο να φιμωνει. Παντα δημοκρατικα και... "αριστερα".

Theoprovlitos είπε...

@demetrat

Εγω δεν εχω κανενα αχταρμα στο κεφαλι μου. Απλα λειτουργω σαν φωτογραφικη μηχανη που αποτυπωνει το το τι συμβαινει γυρω μας. Και ενιοτε συλλαμβανει διαφορους σε διαφορα ινσταντανε που δεν τους κολακευουν καθολου ή μαλλον τους χαλουν το image.

Δεν μπορω να σου δσω δεκαλογο του τι ειναι αριστερα αλλα παντως μπορω να πω πανευκολα τι ΔΕΝ ειναι.

Εκτος αν εννοείς ότι η αριστερα είναι στολή συγκεκριμενου πατρον ενίοτε δε και για χορο μεταμφιεσμένων.

Theoprovlitos είπε...

Λ.-Λασκαρατε

Επανω μου λασπη δεν πιάνει γιατι πολυ απλά ξερω το τι πιστευω καλυτερα από σενα.

Τωρα αν εσυ πιανεσαι από υπόπτως θεσμοθετημενα κλισέ τα οποία χρησιμοποιούνται όπως και τα γνωστα κίτρινα αστερακια και ροζ τριγωνακια για να φιμώνουν την αντιθετη άποψη και να καταστελλουν την ελευθερία του λόγου εκδιδοντας ιντερνετικα πιστοποιητικά πολιτικων ή κοινωνικών φρονηματων δεν με αφορα καθολου.

Αν με τον όρο αντισημιτισμό πάντως αναφερεσαι στον αντιθετο του Σημιτισμού, μιας εθνοφυλετικης ρατσισιτκης αθλιότητας δηλαδή που χρησιμοποιείται κατα κορον από μια συγκεκριμενη ελίτ τοτε ναι, υπ αυτη την εννοια αποδεχομαι τον όρο, όπως εσυ φανταζομαι με χαρα τον όρο ανθέλληνας. Μαλλον τους δικους σου Ελληνοπαγανες σχολιαστες θα πρεπει να εγκαλεσεις που εκδηλώνουν κεκαλυμενα τον αντισημιτικο χριστιανισμό τους σε καθε ευκαιρία.

Για το συνωμοσιολογος επισης θα πρεπει να εγκαλεσεις του σχολιαστες σου που αρθρογραγουν περί διονυσιακων τελετων θεοτήτων από άλλο πλανητη. Εγω ότι γραφω το τεκμηριωνω όπως για απραδειγμα οτι ο Στεφανος Μανος ανηκει μαζι με τον Παπαδημο και τον Μοντι στην περιβοητη λεσχη του Rothschild Trilateral Commision. Και μαλιστα ήδη από το 2001

http://www.truedemocracy.net/w01/3c.html

Το Μανο λεω, τον ομοτραπεζο του Σηφουνακη, του Κυρκου, του Σταθοπουλου και των τεκνων Μπακογιάννη.

Οσον αφορα τις δημοκρατικες ευαισθησιες θα πρπει να βεις μια καλη δικαιολογια. Γιατι σε επιασαν ευαισθησιες επειδη ενας αριστερος εκσφεντονισε στο κεφαλι ενος παχυδερμου ενα ντοσιέ αλλα δεν σε επιασαν οι ευαισθησιες στο να βαλεις στη θεση του ενα σχολιαστη που υπιοκινει σε σφαγες ιερεων και καψιματα ναών και της Αρχιεπισκοπής. Εκει η ευασιθησια σου εξαντληθηκε στο να φιμωσεις πλεον εκεινον που το επισημαινει.

Ή που επισημαινει τη σκοταδιστικη και μισαλλοδοξη παραπληροφορηση του Σαιεντολογου Κωστα Γαβρα εναντιων την Χριστιανικη θρησκειας απο καποιον που πιστευει οτι ειναι μετενσαρκωση εξωγηινου από τον πλανητη Ξενου. Αυτα ειναι υπερ λογικα.

Theoprovlitos είπε...

Επίσης, θα ηθελα να σε παρακαλεσω να μην δημοσιευεις αποσπασματικά τα γραφομενα μου και μαλιστα καθολου αν αδυνατεις να τα ερμηνευσεις.

Το οτι οι σεναριογραφοι της τελευταιας ταινιας του Αγγελοπουλου ήταν νεοφιλελευθεροι και κρατικοδιαιτοι διαπλεκομενοι παπαγαλοι ειναι γεγονος. ¨οπως ειναι και γεγομνος οτι η τελευταια ταινια του Αγγελοπουλου ήταν θαματολογικα κατα παραγελλια αφου ο στοχος της ήταν να διασυρει τον ελληνικο λαος στο εξωτερικο ως διεφθαρμενο και υπευθυνο για την κρίση όπως γραφει και ο σεναριογραφος της.

Μαρκαρης στο Der Spiegel
"Οι Έλληνες πρέπει να υποφέρουν λογω της Βαλκανικης νοοτροπίας"
και επισήμανε την
"ανάγκη αυστηρής επιτήρησης από τους ξένους για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση".

Την σχεση τους δε με τον Αρχαιοελληνισμο και την Μασονια την εχω τσεκαρει και περαν των αναφερομενων πηγων. Απλά εκμεταλευτηκαν την ψυχολογικη ή και την οικονομικη αναγκη ενος σκηνοθετη να γυρισει μια ταινια σε εποχες οικονομικης κρισης, τον οποίο εκτιμουσατε τοσο πολυ δε ώστε να τον κανετε ξεφτιλα επειδη κηδευτηκε στην Εκκλησια.