Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Ψυχή βαθιά!ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και ο Γερμανός σηκώνει τη Σημαία.
Μήπως το παράκανε μια κάποια Αριστερά στο να τα κάνει πλακάκια με το δεξιό θρησκευτικό σκυλολόϊ;

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε (ή φίλη; —πάρτε, ρε παιδιά, ένα ψευδώνυμο, σας έχουμε παρακαλέσει τόσες φορές!... :-) ),


Πρέπει να απαντήσουμε σε δύο επίπεδα. Σe πρώτο επίπεδο, υποθέτοντας ότι αυτό που γράφεις πηγαίνει και σ’ εμάς. Σε δεύτερο, μιλώντας γενικά, μ’ εμάς έξω από το κάδρο.

Για το πρώτο, να διευκρινίσουμε το εξής: Τα βιντεάκια με τα τραγούδια δεν είναι έργο δικό μας, άλλοι είναι οι δημιουργοί. Και το βασικό κριτήριό μας σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι το τραγούδι και η εκτέλεσή του. Φυσικά, αν η εικόνα είναι απαγορευτική πάμε παρακάτω.

Αν κρίναμε απαγορευτικό το γεγονός ότι στο βίντεο ‘‘παίζει’’ ο γνωστός πίνακας με τον Γερμανό, τότε, πρακτικά, δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να ανεβάσουμε κανένα τραγούδι, γιατί σε όλα παίζει. Δεν το θέλαμε. Αυτό όμως σημαίνει ότι αναπαράγουμε το παραμύθι τής Αγ. Λαύρας ή ότι συσκοτίζουμε την ιστορική πραγματικότητα σύμφωνα με την οποία ο Γερμανός έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και προσχώρησε στην επαναστατική μερίδα;[***] Δεν νομίζουμε. Αυτά είναι γνωστά πράγματα πλέον. Και πιστεύουμε ότι το όλο πνεύμα τού ποστ, όλα τα τραγούδια για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, μας αθωώνουν από μια τέτοια ‘‘κατηγορία’’ (αν την έχεις διατυπώσει, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι).

Μιλώντας τώρα γενικά και ερχόμενοι στο δεύτερο επίπεδο. Βρίσκουμε υπερβολική και αναντίστοιχη με την πραγματικότητα τη διαπίστωσή σου ότι η «μια κάποια Αριστερά τα κάνει πλακάκια με το δεξιό θρησκευτικό σκυλολόι». Ποιο είναι αυτό το κομμάτι της που τα κάνει πλακάκια;


[***]Στην περίπτωση αυτή, το ίδιο θα μπορούσες να ισχυριστείς και για το Red Notebook. Κι αυτοί "ένοχοι";


Τα λέμε