Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Επειδή η καρδιά είναι αριστερά κι επειδή το αίμα νερό δεν γίνεται και είναι πάντα κόκκινο!Στη προηγούμενη ανάρτηση, ένας σταθερός αναγνώστης μας και τακτικός σχολιαστής πόσταρε πριν από λίγο ένα σχόλιο. Το σχόλιό του είναι  κάποιο τραγούδι που το αφιερώνει «με όλη του την αγάπη στους κομμουνιστές συντρόφους του ΚΚΕ (χωρίς καμιά δόση ειρωνείας)» —δικά του λόγια. Ακόμα γράφει πως το τραγούδι είναι κι ένα σχόλιο για την είσοδο τής Χρυσής Αυγής στη Βουλή τών Ελλήνων.

Τυχαίνει τα τραγούδι να μου αρέσει πολύ —μάλλον είναι το αγαπημένο μου από αυτή την κατηγορία. Επιπλέον, συμφωνώ με την ουσία τού σχολίου του. Έτσι, δεν βρίσκω καλύτερη ιδέα από το να ανεβάσω αυτό το τραγούδι στην ‘‘πρώτη σελίδα’’ (με άλλη εικόνα, που ελπίζω να τον βρει σύμφωνο), διατηρώντας στο ακέραιο τη δική του αφιέρωση. Απλώς, τη διευρύνω λίγο ώστε να συμπεριλάβει τον ίδιο και όλους αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ όπως εκείνος. Το δικαιούνται.

Άξιοι! Με την ευχή να φανούν αντάξιοι!Η εικόνα, από το sxoliastesxwrissynora.wordpress.com

1 σχόλιο:

Μάρκομ Ξ είπε...

Η αλήθεια είναι ότι τον ύμνο του ΕΑΜ αφιέρωνα στο ΚΚΕ και σαν σχόλιο για τη Χ.Α. Ίσως με τις πολλαπλές χτεσινές αναρτήσεις μου να έγινε το μπέρδεμα.

Παρ' όλ' αυτά, σας παρακαλώ να μην αλλάξετε ούτε λέξη από την ανάρτησή σας.

Όπως αυτό το τραγούδι συνόδευε τη μεγάλη αντεπίθεση του Κόκκινου Στρατού για να απωθήσει τους ναζί από τα περίχωρα της Μόσχας (αντεπίθεση που σημειωτέον τους ανάγκασε να υποχωρήσουν 200 χλμ), έτσι να συμβολίσει τη μεγάλη αντεπίθεση του λαού, με μπροστάρη την αριστερά και τους κομμουνιστές για την αποτίναξη του ζυγού των ξένων ιμπεριαλιστών και των ντόπιων τοποτηρητών τους.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Υ.Γ. Προφανώς η Χ.Α. περιλαμβάνεται στους ντόπιους τοποτηρητές