Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Η σκόνη στα παπάρια τού Σλαβόι Ζίζεκ




Σήμερα (χθες), οι Ροϊδολασκαράτοι είπαν ν’ αφήσουν για λίγο ήσυχους τους μητροπολίτες και τους δεσποτάδες και τα εξαπτέρυγα και να καταπιαστούν με τον Σλαβόι Ζίζεκ. Αφορμή η ατάκα του «τρομερού παιδιού» («όσοι δεν στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν από εμένα ένα εισιτήριο πρώτη θέση και χωρίς επιστροφή για τα γκουλάγκ της Σιβηρίας») σε συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο φόρουμ του 6ου Φεστιβάλ Ανατρεπτικού Κινηματογράφου, στο Ζάγκρεμπ τής Κροατίας, την οποία την ερμηνεύουν κατά κυριολεξία (και προσπαθούν να πείσουν και τους αναγνώστες τους να κάνουν το ίδιο). Κι έτσι, στην προσπάθειά τους να μεταστρέψουν ένα ξεκάθαρα σαρκαστικό αστείο για την πέραν τού αναγκαίου καταστολή στα χρόνια τού Στάλιν σε σοβαρή και πραγματική πολιτική ...θέση, έβαλαν κι αυτοί υποψηφιότητα, μαζί με τον Κεδίκογλου της Νουδούλας, για το Α´ Βραβείο Γελοιότητας...

Αν το κερδίσουν, θα πρέπει να το μοιραστούν με τον Λεωνίδα Χατζηπροδρομίδη, έναν από τους αμέτρητους οπαδούς τού ‘‘Μεγάλου Φιλελεύθερου Κέντρου’’ που κρύβουν (έτσι νομίζουν με το φτωχό τους το μυαλό!) τον καραμπινάτο αντικομμουνισμό τους μέσα στη μαγική λέξη-ιδιότητα του ‘‘αντισταλινικού’’.[1] Γιατί είναι με όχημα ένα δικό του άρθρο περί Ζίζεκ στο προπύργιο του ‘‘προοδευτικού’’ αντικομμουνισμού, το Athens Review of Books, που την πέφτουν στον Σλαβόι.

Το ωραίο είναι ότι στο άρθρο που επέλεξαν για να χτυπήσουν τον Ζίζεκ ως ‘‘σταλινικό’’ συμπεριλαμβάνεται και το γνωστό από τον ίδιο τον Σλοβένο φιλόσοφο ανέκδοτο με το Μογγόλο χωρικό, μέσω του οποίου διεκτραγωδεί χιουμοριστικά την ανεπάρκεια και αδυναμία τών αντιφρονούντων να κλονίσουν την κομματική νομενκλατούρα (τόσο ‘‘σταλινικός’’ και υπέρμαχος των γκουλάγκ ο Ζίζεκ!!!). Ας το θυμίσουμε από εδώ, όπως το αναφέρει στο βιβλίο του Πρώτα σαν τραγωδία και μετά σαν φάρσα:

Τον δέκατο πέμπτο αιώνα, όταν η Ρωσία ήταν υπό την κατοχή των Μογγόλων, ένας χωρικός και η γυναίκα του περπατούσαν σ’ έναν κονιορτοβριθή επαρχιακό δρόμο· ένας Μογγόλος πολεμιστής καβάλα στ’ άλογό του σταμάτησε πλάι τους και ανακοίνωσε στον χωρικό ότι θα βίαζε τη γυναίκα του· κατόπιν πρόσθεσε: «Όμως επειδή το έδαφος είναι γεμάτο σκόνη, εσύ θα πρέπει να βαστάς τους όρχεις μου, όσο εγώ θα βιάζω τη γυναίκα σου, για να μην λερωθούν». Αφού ο Μογγόλος έκανε ό,τι έκανε κι απομακρύνθηκε, ο χωρικός άρχισε να γελάει και να χοροπηδάει όλο χαρά. Η έκπληκτη σύζυγός του τον ρώτησε: «Πώς μπορείς να χοροπηδάς όλο χαρά, όταν μόλις με βίασαν βάρβαρα μπροστά στα μάτια σου;». Ο χωρικός απάντησε: «Μα του την έσκασα! Τα παπάρια του είναι γεμάτα σκόνη». Αυτό το θλιβερό ανέκδοτο εκφράζει την αδιέξοδη κατάσταση των αντιφρονούντων· νόμιζαν ότι κατάφερναν δεινά πλήγματα στην κομματική νομενκλατούρα, αλλά το μόνο που έκαναν ήταν να λερώνουν ελαφρά τους όρχεις της νομενκλατούρας, ενώ η άρχουσα ελίτ εξακολουθούσε να βιάζει τον λαό.


[ Σημ. συντ.: Είναι χαρακτηριστικό τής ‘‘σταλινικά’’ ‘‘αντισταλινικής’’ νοοτροπίας του Χατζηπροδρομίδη (η εναλλακτική εκδοχή είναι αυτή τής αδυναμίας κατανόησης απλών κειμένων· δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια από τις δύο εκδοχές ισχύει) ότι το παραπάνω ανέκδοτο τον εμπνέει για να συμπεριλάβει στο κλείσιμο του άρθρου του την εξής φράση: «Επιπλέον ο Ζίζεκ, σε μια θρασύτατη αντεπίθεση, κατηγορεί τους αντιφρονούντες ότι προστατεύουν τους όρχεις της εξουσίας!». Αυτό ‘‘κατάλαβε’’ ο καημένος ο Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης! Πως ο Ζίζεκ, με το συγκεκριμένο αστείο, κατηγόρησε τους αντιφρονούντες ότι ...προστάτευαν τους όρχεις τής εξουσίας!!! Αξίζει να προστεθεί ότι στο ίδιο άρθρο παρέχει μία ατράνταχτη απόδειξη (μία από τις πάμπολλες που μπορεί να βρει κανείς στα διάφορα γραπτά του) για την απόκρυψη και παραλλαγή τού αντικομμουνισμού του μέσω τού ‘‘αντισταλινισμού’’. Ξεκαθαρίζει λοιπόν ο καλός ‘‘αντισταλινικός’’ Χατζηπροδρομίδης από την 17η κιόλας αράδα τού άρθρου του: «Ο Ζίζεκ λειτουργεί ως ‘‘φιλόσοφος’’ του λαϊκισμού με τη βεβαιότητα που του δίνει η ιστορική ανευθυνότητα του μαρξισμού-λενινισμού, δηλαδή του σταλινισμού.»!!! ]

Είδατε πόσο ‘‘σταλινισμό’’ βγάζει ο Ζίζεκ με το παραπάνω ανέκδοτο; Και είδατε πόσος ‘‘αντισταλινισμός’’ εκλύεται από το τσαρδί τών Ροϊδολασκαράτων (με την ‘‘πολύτιμη’’ βοήθεια του Λεωνίδα τού αντικομμουνισμού), καθώς εξαπολύουν τα βέλη τους;[2]  Πώς; Μπερδευτήκατε; Νομίζατε ότι η απόλυτη αντιστροφή τής πραγματικότητας χαρακτήριζε μόνο τους σταλινικούς κι όχι τους αντισταλινικούς; Ε, καιρός είναι να το ξανασκεφτείτε το πράγμα! Και ν’ αρχίσετε κι εσείς να βάζετε όλες τις λέξεις που παράγονται από το όνομα του Στάλιν εντός εισαγωγικών.[1]

Διαφορετικά, να το ξέρετε! Θα σας στείλουμε όλους σε γκουλάγκ! ;-)


ΥΓ Οι καλοί μας φίλοι μάς ‘‘αφιερώνουν’’ εμμέσως πλην σαφώς την ανάρτηση, μια και μας θεωρούν ακόλουθους τού Ζίζεκ (εμάς έχουν στο μυαλό τους όταν κάνουν λόγο στη λεζάντα τής φωτογραφίας για «Αήττητους Πιστούς του Μεγάλου φιλοσόφου» και δεν θέλει συζήτηση ποιους εννοούν όταν αναφέρονται σε «lol», στη βοηθητική παράγκα τους, τον Ασμοδαίο). Τους ευχαριστούμε θερμά. Και σε ανταπόδοση, θα παρακαλέσουμε τον Ζίζεκ να τινάξει τα παπάρια του απαλά...


[1] Όπως έχουμε πει σε κάποιες συζητήσεις εδώ, αυτό το χαμαιλεοντικό καμουφλάζ είναι και ένας από τους δυο-τρεις κυριότερους λόγους που φροντίζουμε να βάζουμε πάντα κάθε λέξη που παράγεται από το όνομα του Στάλιν εντός εισαγωγικών.

[2] Δεν χρειάζεται και πολύ σοφία: Το γεγονός πως η εναντίωση του Ζίζεκ στη διακυβέρνηση κατά την περίοδο Στάλιν δεν επεκτείνεται στην Ιδέα τού Κομμουνισμού είναι ο κύριος λόγος που φιλελεύθεροι τύπου Ροϊδολασκαράτων (αλλά και καλύτερων από αυτούς) δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό.


Η photo με τα σωματίδια σκόνης σε μεγέθυνση είναι από τα ...παπάρια τού Ζίζεκ!.. ;-)



17 σχόλια:

LeftG700 είπε...

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΖΙΖΕΚ ΣΤΟ ΤΣΑΡΔΙ ΤΩΝ ΡΟΪΔΟΛΑΣΚΑΡΑΤΩΝ


Πολλά είναι τα μαργαριτάρια που ‘‘έλαμψαν’’ κι άντε να γράφεις τώρα! Μοιραία, θα ξεχωρίσουμε τα πιο ‘‘χτυπητά’’:

Ο Ρο παίρνει αποστάσεις από τον αντικομουνισμό τού Χατζηπροδρομίδη (τον είχε και η Αυγή χρόνια συνεργάτη, για να τα λέμε όλα!)! Διότι, λέει, διαφωνεί με την εξίσωσή του (μαρξισμός-λενινισμός = σταλινισμός). Ε ρε πλάκες! Να μας βγει κι ο Ροΐδης ορθόδοξος μαρξιστής-λενινιστής!

Παρακάτω ο Λασκαράτος εξομολογείται το όνειρό του για μια σοβαρή παράταξη της κεντροαριστεράς! Εδώ έχει γίνει η εκταφή προ πολλού, κι αυτός ακόμα ονειρεύεται νεκραναστάσεις! Λασκαράτος είναι, ό,τι θέλει λέει! Εδώ πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, έβλεπε καλά στοιχεία στον ...Τζήμερο!

Ακόμα πιο παρακάτω, ο ίδιος (‘‘σταλινο’’-) φιλελεύθερος ξαναθυμάται την τρομερή ‘‘αλητεία’’ τού Τσίπρα να πει στον Κακλαμάνη, ο οποίος τον διέκοπτε συνεχώς στη Βουλή, ...«καθίστε κάτω κ. Κακλαμάνη»! Κι εκεί, πάνω στην ‘‘ιερή’’ αγανάκτησή του, γράφει το αμίμητο: «Ποτέ μου δεν θα μιλούσα άπρεπα σε κανένα μεγαλύτερό μου στην ηλικία, [...]»!!! Πραγματικός αθεόφοβος! Να γράφει αυτά, όταν και μόνο οι πράσινοι εμετοί και η κίτρινη χολή που έχει εκτοξεύσει εναντίον ενός μόνο τέτοιου (πολύ) μεγαλύτερου, του Μανόλη Γλέζου, θα έφταναν να γεμίσουν την Νεκρά Θάλασσα!!! Αλλά, τι να λέμε τώρα! Εδώ υπονοεί στα σχόλια (να ’ταν η πρώτη φορά!) ότι ο καημός του στο συγκεκριμένο περιστατικό είναι για να προστατεύσει τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ από τέτοιες ‘‘πατάτες’’! Ποιος; Ο Λασκαράτος! Που αν ξυπνήσει κάποια μέρα και δει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ούτε ο Ρο δεν θα τον προλάβει να μην αυτοκτονήσει!

Last but not least: Η αργοπορημένη συνειδητοποίηση ενός σχολιαστή και μπλόγκερ που αυτοτοποθετείται στην Αριστερά και ο οποίος, κάποια στιγμή, σαν κάτι να ψυχανεμίστηκε και έγραψε:

«Μην τρελλαθούμε τώρα, εγώ υπέθεσα ότι… θεωρείτε ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ το γεγονός ότι αστειεύτηκε ο Ζίζεκ, αλλά θελήσατε να του ρίξετε μια αυστηρή κριτική γενικότερα !!!»

Λίγο νωρίτερα είχε γράψει πως ...εμείς ήμαστε που δεν καταλάβαμε ότι ο στόχος τής ανάρτησης ...δεν ήταν το αστείο τού Ζίζεκ. Μετά, είδε το φως το αληθινόν!

Αχ! Αν είχαν όλοι οι αριστεροί τέτοια ευθυκρισία και διορατικότητα, η Επανάσταση δεν θα ήταν και τόσο μακρινό όνειρο!... ;-)

Ανώνυμος είπε...

κάπως ανεπαρκής η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ .

σε μια χώρα που καταδικάζεται για κυνήγι της δημοκρατίας , των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθεροτυπίας ... που ο αστικός συνασπισμός εξουσίας συνομιλεί ανοιχτά με τον φασισμό , και ανοιχτά μέσα στην Βουλή ( 50 βουλευτές της ΝΔ και 5 των ΑΝΕΛ ( ενδιαφέρον ) ψήφισαν την άρση ασυλίας του Τατσόπουλου που ζήτησε η ΧΑ )

η γραμμή της ακροδεξιάς διακυβέρνησης δεν αποδομείται με χιούμορ .

" κάποιος σύντροφος " ( κ. σ. ))

Μάρκομ Ξ είπε...

Θα συμφωνήσω στο τελευταίο σχόλιο του παραπάνω σ/φου ("η γραμμή της ακροδεξιάς διακυβέρνησης δεν αποδομείται με χιούμορ"). Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι χρήζει σοβαρής κριτικής ο λίβελος του Μαξίμου.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Ενη είπε...


Αριστερα Φιλαρακια

Στο συγκεκριμενο θέμα που εχει γινει αντικειμενο συζήτησης και αλλου,
δεν εχει τοση σημασία τι ειπε ο Ζιζεκ

αλλα τι δεν ειπε ο Αλεξης

ο οποιος αν ηταν πιο εμπειρος πολιτικός και περισσοτερο ετοιμολογος

θα χαμογελουσε βέβαια για το "αστειο"

αλλά θα εδινε και μια απάντηση

Ξερεις σ. Σλαβοΰ οσοι εδω δεν θα μας ψηφίσουν,

μιας και ετσι κι΄αλλιως πιστευουμε οτι θα γινουμε κυβέρνηση,

τοποθετουν τον εαυτό τους αυτοβουλως στα αντιπολιτευτικα

εδρανα της βουλης,

δεν χρειάζεται να τους στειλουμε εμεις πουθενα. (-;

LeftG700 είπε...

Φίλοι κ.σ και Μάρκομ Ξ,


Πρέπει να μην ξεχνάμε πού ειπώθηκε η παραπάνω ατάκα. Όπως φαίνεται κι από το βιντεάκι, ειπώθηκε μπροστά σε ένα κοινό 50, άντε 50+, ζιζεκικών οπωσδήποτε ακροατών. Επιπλέον και ίσως πιο σημαντικό:

Ο Ζίζεκ είναι πολιτικός φιλόσοφος. Δεν είναι πολιτικός (άσχετα αν οι ιδέες του και οι προβληματισμοί του είναι πολλαπλώς χρήσιμοι —ακόμα κι εκείνοι που πρέπει να απορρίπτονται πανηγυρικά!— για την αριστερή πολιτική και στρατηγική). Ακόμα, είναι και λίγο (αρκετά) ‘‘πριμαντόνα’’ που αρέσκεται να ‘‘γράφει’’ στη σκηνή. Έτσι, αν ήταν πολιτικός, ακόμα κι αν ήταν ‘‘πριμαντόνα’’, θα είχε την πρόνοια να προφυλάξει την Αριστερά προσθέτοντας μετά την ατάκα του κάτι σαν αυτό: «Επειδή υπάρχουν πολλοί σταλινικοί δεξιοί που θα υποκριθούν ότι δεν καταλαβαίνουν πως αστειεύομαι, αλλά επειδή υπάρχουν και αρκετοί βλάκες που θα τους πιστέψουν, να πω ότι αστειεύομαι ειρωνευόμενος τους εχθρούς μας και τις κατηγορίες του περί σταλινισμού τής Αριστεράς».

Δεν το έκανε. Κανένα πρόβλημα από εμάς. Είπαμε: δεν είναι πολιτικός. Κι ακόμα, ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό που έχει αναλύσει ως μέθοδο αποδόμησης του αντιπάλου (να τον ξεδοντιάζεις μέσω τής φαινομενικής ‘‘υιοθεσίας’’ των επιχειρημάτων ή των συνθημάτων του, και μάλιστα στην ακραία τους μορφή) το χρησιμοποιεί συχνά-πυκνά ο ίδιος. Αλλά: Δίπλα στον Ζίζεκ υπήρχε ένας πολιτικός τής Αριστεράς, o Τσίπρας. Ο οποίος, αφού αιφνιδιάστηκε και κουνήθηκε αμήχανα στη θέση του (η πουτάνα η γλώσσα τού σώματος μιλάει μόνη της χωρίς να σου ζητάει την άδεια!) μετά χειροκρότησε το ίδιο αμήχανα. Σε αυτό, ήρθε να προστεθεί και η επιεικώς ανεπαρκέστατη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου τού ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος: Ασφαλώς και δεν αρκεί το χιούμορ η ειρωνεία για να αποδομηθεί ο λόγος τών κυρίαρχων. Αλλά ουαί και αλίμονο αν παραιτηθούμε από αυτά τα όπλα. Αν ξέρεις να τα χρησιμοποιείς επιδέξια, μπορείς να στείλεις μ' αυτά κόσμο και κοσμάκη στον αγύριστο!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις την απάντησή μου προς τους κ.σ. και Μάρκομ Ξ, θα διαπιστώσεις ότι συμμεριζόμαστε την κριτική σου. Και ελπίζω να διακρίνεις ότι, για άλλη μία φορά, τιμούμε το μότο μας: άμα είναι να τα λέμε, να τα λέμε όλα! ;-)

Από εκεί και πέρα: Εκεί στο «αλλού» (και κάπου ψηλά στο βουνό! ;-) ), η κριτική στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται από αντιπάλους του, κατά κύριο λόγο. Άρα, υποκριτικά. Διότι δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε ότι εκείνοι που δεν χάνουν ευκαιρία για να αποδομήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή είναι αντιαριστεροί (στην καλύτερη περίπτωση ‘‘κεντρώοι’’) κόπτονται ειλικρινά για να προστατέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ από ‘‘πατάτες’’! Εδώ, η κριτική γίνεται από την ακριβώς αντίθετη σκοπιά (άλλη μία απόδειξη ότι τα λέμε όλα! ;-) )


Τα λέμε


ΥΓ Διακρίνω μία σύγχυση με τις φατσούλες. Μπορεί και να πέφτω έξω και να είναι απλώς λαθάκια εκ παραδρομής. Σε κάθε περίπτωση (και χωρίς να θεωρήσεις ότι πάω να σου κάνω τον έξυπνο) να σου θυμίσω τα βασικά σύμβολα; Λοιπόν:

1) Πειραχτικό ή ‘‘πονηρό’’ κλείσιμο ματιού: ;-)

2) Χαμόγελο: :-)

3) Λύπη, απογοήτευση κ.λπ.: :-(

Ανώνυμος είπε...

διαπιστώνω πως παρεξηγήθηκα 100 % . Μάλλον να μην γράφω όπως τα λέω στην καφετέρια με φίλους .

δεν ζητάω αποστάσεις από τον Ζίζεκ και πιο αμυντική στάση από τον ΣΥΡΙΖΑ , δεν εννοώ αυτό με το ότι το " χιούμορ " δεν αρκεί .

ζητάω πιο επιθετική στάση .

" είστε μια ακροδεξιά κυβέρνηση στο όριο της νομιμότητας , καταδικασμένη για καταστολή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας .

η κυβέρνηση της αριστεράς θα είναι μόνο μια στιγμή σε μια μεγάλη καθεστωτική μεταβολή που θα κατοχυρώνει μέσα από θεσμούς λαϊκής δημοκρατίας και συμμετοχής τον γνήσιο έλεγχο στην ρήξη με την θέση της χώρας διεθνώς , και την αλλαγή του μοντέλου παραγωγής και κατανάλωσης . "

" κάποιος σύντροφος " ( κ. σ. )

Ενη είπε...

Αριστερα Φιλαρακια

Μη με μπερδευετε με πουθενά "αλλου"

Η Ενη υποχρεωνει τον εαυτό της μονο με τα δικα της λογια.

Για τις φατσουλες μαλλον εχετε δίκαιο

συνηθως βαζω το wink ;-) αλλά συνηθως κανω λάθος.

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Δεν σε μπερδεύουμε. Είμαστε πιστοί λενινιστές και αναλύουμε με συγκεκριμένη ανάλυση κάθε συγκεκριμένη κατάσταση! :-)


Τα λέμε


ΥΓ Χαίρομαι που φανήκαμε χρήσιμοι με τις "οδηγίες" μου για τις φατσούλες. Και χαίρομαι που δεν τις παρεξήγησες. Μερικοί-μερικοι (ονόματα δεν λέμε και υπολήψεις δεν θίγουμε) θα τις έβρισκαν ένα καλό πάτημα να μας χαρακτηρίσουν ως "σταλινικούς", που ηδονίζονται να κουνάνε το δάχτυλο στους ανθρώπους και να τους κανονίζουν τη ζωή τους! ;-) :-)

LeftG700 είπε...

Φίλε Μίμη σιδερά,


Να περιμένεις την επόμενη ανάρτησή μας. Και άρχισε να προετοιμάζεσαι ψυχολογικά να καταπιείς τα σίδερά σου. Με όλο το συμπάθιο και χωρίς παρεξήγηση, σκοπεύουμε να στα δώσουμε να τα φας μέχρι το τελευταίο έλασμα! ;-) :-)


Τα λέμε


ΥΓ Οι απαντήσεις για ορισμένα από αυτά που ισχυρίζεσαι δεν χωρούν στη σχετική ανάρτηση. Θα σου απαντήσουμε από εδώ αργότερα.

Ανώνυμος είπε...

"Δείξε μου το φίλο σου να σού πω ποιος είσαι". Να τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας το φίλο του. Να τον χαίρεσαι κι εσύ που τον θεωρείς φιλόσοφο ή έστω παραγωγό θεωρίας ενώ στην πραγματικότητα είναι ένας κλόουν που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ασχολούνται μαζί του τα media. Και βέβαια μπορεί ορισμένοι να νομίζουν ότι ο εν λόγω κλόουν έκανε χιούμορ με τη συγκεκριμένη ατάκα, ενώ στην πραγματικότητα έκανε καραμπινάτο αντικομμουνισμό αναπαράγοντας όλη την αστική φιλολογία περί γκούλαγκ (οι αστοί δεν θα ξεχάσουν ποτέ ότι με ηγέτη το Στάλιν κυμάτισε η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ).

ΑΕΚτζής

Ανώνυμος είπε...

βέβαια , πως να τα βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση .

αυτή την στιγμή που μιλάμε , ο Μπάρκας ( που τον έχω για αξιόλογο ) απολογείται ( που λέει ο λόγος ) στον ΣΚΑΙ , το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ , για την ΧΑ .

γιατί γίνεται αυτό ? Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε την θεωρία του συνταγματικού τόξου , αναγνώρισε ότι η ΝΔ ( αφήνω έξω την ΔΗΜΑΡ ) είναι εν δυνάμει αντίπαλος της ΧΑ .

λες και υπάρχει σύνταγμα και αστική δημοκρατία σήμερα στην Ελλάδα .

κάθεται και ανέχεται ερωτήσεις " γιατί δεν κάθεστε στο ίδιο τραπέζι με την κυβέρνηση για την ΧΑ ? " και απαντάει ... " μας αδικείται , καθόμαστε , η κυβέρνηση φταίει " .

έτσι βγαίνει η ακροδεξιά και λέει ότι το να είσαι αριστερός είσαι ... παράσιτο , παρακμιακός , τέλος η μεταπολίτευση και η ασυλία της αριστεράς , άλλα πάμε στο κράτος έκτακτης ανάγκης , και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει χιούμορ ότι στην ΝΔ είναι ... βλάκες .

καθόλου βλάκες δεν είναι . Ακροδεξιά ανασυγκρότηση του αστικού συνασπισμού εξουσίας κάνουν , και τους βγαίνει μιας και η αριστερά δεν το αντιπαλεύει και τους ονομάζει και συμμάχους .

" κάποιος σύντροφος "

LeftG700 είπε...

Φίλε Μίμη σιδερά,


Σου απαντώ τελικά από εδώ. Δεν θα αφήναμε για χάρη τών Ροϊδολασκαράτων τον πατέρα-σύντροφο Αντρέα τώρα που ‘‘αναχώρησε’’, χωρίς να πούμε δυο λόγια γι’ αυτόν. Αν γίνει ανάρτηση με αφορμή το περιστατικό αυτό τού Ζίζεκ, μπορεί να παίζουν κάπου εκεί (δεν θα είναι μόνοι, θα υπάρχουν ακόμα και δικοί μας —κανονικοί δικοί μας, όχι μαϊμούδες...). Λοιπόν. Ας τα πάρουμε ένα-ένα.

Κατ’ αρχήν, κάτι διαδικαστικό αλλά όχι ασήμαντο: Εκτός του ότι στην απάντησή του ο Λασκαράτος (αυτός σχολιάζει επί της ουσίας την ανάρτησή μας, ο Ρο λέει κάτι άλλα λακούκαλα, επομένως μη μου γράφεις καμαρωτός-καμαρωτός «σας απάντησαν») πέφτει σε ένα σωρό αντιφάσεις, που κάνουν τα σχόλιά του να ισοδυναμούν με ανοησίες, στην πραγματικότητα δεν μας απαντά. Δεν μας απαντά με την έννοια ότι το κάνει εν κρυπτώ και παραβύστω, εκεί, μεταξύ σας. Όποιος θέλει να απαντήσει αλλά και να δώσει δημοσιότητα στο διάλογο που πιθανόν ακολουθήσει βάζει λινκ. Όπως κάναμε εμείς. Πάει αυτό. Προχωρώ.

Τι μας λέει ο Λασκαράτος σε όλα αυτά που παραθέτεις; Μας λέει τα εξής:

1) Μας λέει ότι δεν ερμήνευσαν κατά κυριολεξία αλλά, με την επίμαχη ανάρτησή τους, εκδήλωσαν την αγωνία και τον πόνο τους επειδή η ατάκα τού Ζίζεκ έδωσε τροφή στους αντιπάλους τού ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν μας λέει; Αυτό. ΟΚ. Αφού είναι έτσι γιατί δεν έκαναν μία ανάρτηση που να εξηγεί π.χ. ακριβώς αυτό και να επισημαίνει την ανάγκη να μην αφήνουμε τους πολιτικούς φιλοσόφους να κάνουν πολιτική;;; Γιατί σύνδεσαν την ατάκα τού Ζίζεκ με το κείμενο ενός καραμπινάτου αντικομμουνιστή (τόσο αντικομμουνιστή, που μέχρι κι ο Ρο κατάλαβε ότι έπρεπε να πάρει κάποιες αποστάσεις από δαύτον!), στο οποίο οι ισχυρισμοί και οι ‘‘αναλύσεις’’ τού Χατζηπροδρομίδη οδηγούσαν τους αναγνώστες (τους αφελείς, τους βλάκες, ή τους ομόσταυλους αναγνώστες —εσύ δεν ξέρουμε σε ποια από τις τρεις κατηγορίες ανήκεις) σε ένα(1) και μοναδικό(1) συμπέρασμα: «ο Ζίζεκ είναι σταλινικός και αυτό που είπε το εννοεί»;;;

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λασκαράτος καμώνεται πως δεν καταλαβαίνει τα παιχνίδια τών συνειρμών, των συμφραζόμενων και των υπαινιγμών μέσω των οποίων από τη μια οδηγούν τον αφελή ή βλακα ή επιπόλαιο αναγνώστη στο συμπέρασμα Χ, κι από την άλλη αποκτούν το τυπικό δικαίωμα (έτσι νομίζουν βέβαια) να λένε: «γράψαμε εμείς πουθενά ότι το συμπέρασμά μας είναι το Χ;». Όχι μόνο τα καταλαβαίνει αλλά και τα παίζει συστηματικά. Εκείνο που δεν καταλαβαίνει μέσα στην πολιτική βλακεία που τον δέρνει είναι ότι δεν τα παίζει καθόλου καλά αυτά τα παιχνίδια (πολύ περισσότερο ο Ρο). Και δεν καταλαβαίνει βέβαια και το άλλο: Δεν είναι όλοι οι αναγνώστες τους αφελείς ή βλάκες ή επιπόλαιοι στην ανάγνωση των πονημάτων τους!

2) Έχει την εντύπωση ο ‘‘ξύπνιος’’ Λασκαράτος πως, επειδή ο ίδιος έγραψε σε σχόλιο πριν από την επίμαχη ανάρτηση «[...] εγώ δεν πιστεύω πως το εννοούσε, υποθέτω πως θα αστειευόταν, [...]», καθάρισε;;; Και γιατί δεν επανέλαβε αυτή την εκτίμηση στην ανάρτηση που είχε ως στόχο, με τα παιχνίδια που αναφέραμε προηγουμένως, να οδηγήσει τους αναγνώστες τεχνηέντως (λέμε τώρα) και πλαγίως (= ‘‘πούστικα’’) στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα, παρά μάς αράδιασε αυτά τα νεφελώδη που γράφει στο πρώτο-πρώτο του σχόλιο;;; Γιατί λόγου χάρη δεν μπήκε στον κόπο να γράψει από την αρχή, ως δική του γενική και ξεκάθαρη τοποθέτηση, όσα έγραψε μετά στον Οmadeon;;; Κι ακόμα:


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Γιατί γράφει στον πληθυντικό για μία ανάρτηση που ανέβασε ο Ρο (άρα την προσυπογράφει), και η οποία, όπως εξηγήσαμε, κινείται στην απολύτως αντίθετη κατεύθυνση από τις δικές του εκτιμήσεις;;; Κι ακόμα ακόμα:

Γιατί γράφει εκείνο το φοβερό και τρομερό «Το άρθρο της ARB και του εξαιρετικού Λεωνίδα Χατζηπροδρομίδη [...]»;;; Είναι τόσο πολιτικός βλαξ και δεν κατάλαβε ότι ο Χατζηπροδρομίδης, με αυτά που γράφει, έχει εκ των προτέρων χαρακτηρίσει τον Ζίζεκ ως «σταλινικό που γουστάρει τα γκουλάγκ», άρα είναι ο καλύτερος μάρτυρας για το ότι την ατάκα που πέταξε ο Ζίζεκ την εννοούσε;;; Όχι, δεν είναι τόσο πολιτικός βλαξ! Είναι ακόμα περισσότερο! Γιατί νομίζει ότι αυτές οι αντιφάσεις του θα περάσουν απαρατήρητες, ενώ βγάζουν μάτι!!!

Λοιπόν; Τι τελικό συμπέρασμα να βγάλει κάποιος στοιχειωδώς πολιτικά ευφυής αναγνώστης για όλα αυτά; Ένα και μόνο ένα: Στην καλύτερη περίπτωση, ο Λασκαράτος άφησε ‘‘πούστικα’’ (= πλαγίως) την ‘‘πούστικη’’ (= πλάγια) ανάρτηση του Ρο να κάνει την ‘‘πούστικη’’ (= πλάγια) δουλειά της ανενόχλητη!!!

Τέλος, περί Γλέζου:

Δεν μου λες, Μίμη σιδερά, για να έχω και το καλό ρώτημα:

Η φράση του Τσίπρα «Καθίστε κάτω κ. Κακλαμάνη» είναι υβριστική;;; Ο ίδιος ο Λασκαράτος δεν κάνει λόγο για απρέπεια;;; Μπορεί να το ήθελε, δεν το αποκλείω με τέτοιο διαστρεβλωτή, αλλά πάντως δεν τόλμησε να μιλήσει για ύβρη! Ε, στην απρέπεια εστίασα εγώ και γι’ αυτό αγανάκτησα όταν τον είδα να γράφει με θράσος χιλίων (φιλελεύθερων) πιθήκων «Ποτέ μου δεν θα μιλούσα άπρεπα σε κανένα μεγαλύτερό μου στην ηλικία, [...]» και θυμήθηκα τα όσα άθλια, συκοφαντικά και 100% ‘‘σταλινικά’’ που έχει σούρει στον υπέργηρο Μανόλη Γλέζο. Τι μου γράφεις λοιπόν μέσα στην καλή χαρά «Για το Γλέζο, δεν τον έχουν βρίσει ποτέ.»;;; Νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε τύπους με IQ ραδικιού σαν αυτούς που αποτελο΄πυν την πλειοψηφία τών σχολιαστών στο τσαρδί τών Ροϊδολασκαράτων;;; Το επίπεδο και την ένταση των δύο απρεπειών σύγκρινα (εννοείται ότι η ‘‘απρέπεια’’ του Τσίπρα είναι απρέπεια μόνο στο θολωμένο από (μικρο)αστικές υποκριτικές ευγένειες μυαλό τού Λασκαράτου!), δεν έκανα λόγο για ύβρη όταν αναφερόμουν σε «πράσινους εμετούς» και «κίτρινη χολή». Αν ήθελα να κάνω λόγο για ύβρη θα έγραφα για υβρεολόγιο, έχεις την εντύπωση ότι δεν κατέχω τα βασικά τής ελληνικής γλώσσας;;; Άσε λοιπόν τα σάπια σίδερα!!! Τέτοιες ‘‘πουστιές’’ (να διαφωνείς με κάτι που εμείς ούτε είπαμε, ούτε υπονοήσαμε) δεν περνάνε εδώ!!! Είμαστε από τα παιδάκια που δεν τις μασάνε!

Αντί επιλόγου

Φίλε Μίμη σιδερά, σε κόβω για φιλελευθεράντζα τού κερατά. Κανένα πρόβλημα και δημοκρατίαν έχομεν. Εξ άλλου, έχουμε κάτι κοινό (και μία λεπτή αλλά ουσιωδέστατη διαφορά). Εμείς εδώ δεν είμαστε φιλελεύθεροι βέβαια. Είμαστε όμως ελευθερόφρονες. Μη μπερδευτείς με το κόμμα τού Μεταξά, καμία σχέση. Για να καταλάβεις τι εννοώ όταν λέω πως είμαστε ελευθερόφρονες (και, ταυτόχρονα, να καταλάβεις και τη λεπτή αλλά ουσιωδέστατη διαφορά μας) είμαστε ελευθερόφρονες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ήταν ο Λένιν όταν έλεγε:

«Ελευθερία; ΝΑΙ. Αλλά, ελευθερία για ποιον;».

Ελπίζω να συνεννοηθήκαμε. Και ελπίζω στην απάντησή σου να αποφύγεις ντριπλίτσες, διαστρεβλώσεις και φιλελεύθερες ‘‘συνδικαλιές’’. Σε λυπήθηκα και κάτι λαμαρίνες χοντρές τις άφησα στην πάντα. Αν έρθεις όμως εδώ και μας πεις τίποτε χοντρές παπαριές, να το ξέρεις: θα υποχρεωθείς να καταπιείς μέχρι και το τελευταίο φύλλο λαμαρίνας που έχει απομείνει!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε ΑΕΚτζή,


Πολύ ‘‘οπαδικά’’ βλέπεις τα πράγματα! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με την αναφορά σε γκουλάγκ ο Ζίζεκ κάνει αντικομμουνισμό. Τα γκουλάγκ υπήρξαν και όλοι όσοι κατέληξαν εκεί δεν ήταν ένοχοι (μιλάω για τους πολιτικούς κρατούμενους, όχι τους ποινικούς). Αυτό είναι ο αντικομμουνισμός; Και για να ’χω και το καλό ρώτημα, ο φιλοκομμουνισμός ποιος είναι; Να το παίζουμε γάτες που θάβουν τα κακά τους;

Δεν μας τα λες καλά. Για να τα λέμε όλα, έχεις κοντρολάρει τη μπάλα με το χέρι, για να την πάρεις σακάτεψες τον αντίπαλο και, επιπλέον, είσαι και καμιά δεκαριά μέτρα οφσάιντ!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Όχι μάλλον να μη γράφεις όπως μιλάς στην καφετέρια με φίλους. Οπωσδήποτε! να μη γράφεις έτσι. Είναι που είναι δύσκολος ο επιστολικός διάλογος (τα σχόλια, από πολλές απόψεις, είναι σαν επιστολές, έτσι δεν είναι;), τον κάνεις περίπου ανέφικτο...


Τα λέμε (όχι όπως στην καφετέρια)

LeftG700 είπε...

Ρε Μίμη σιδερά, τι έγινε; Πέρασε μία στρογγυλή μέρα, νύχτωσε κι ακόμα να φανείς... Δεν κατεβαίνουν κάτω με τίποτε τα άτιμα τα σίδερα, ε; Σε καταλαβαίνω. Αλλά τότε, τι τα ήθελες ρε συ όλα αυτά που μας αράδιασες εδώ πέρα; Γιατί δεν καθόσουνα στ' αυγά σου; ;-)