Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ούτε ψωμί ούτε νερό στις λουμπεναρίες και τα χουλιγκάνια τού ΚΚΕ!




Το ιστολόγιο αυτό είναι ένα από τα λίγα αριστερά και μη συντασσόμενα αποκλειστικά με το ΚΚΕ blogs που ουδέποτε μετουσίωσαν τις πολιτικές διαφωνίες τους με το κομμουνιστικό κόμμα σε χολερική έχθρα απέναντί του. Αντίθετα, έπαιρνε πάντα όλες τις δυνατές αποστάσεις από εκείνους που θεωρούν το ΚΚΕ το μοναδικό προβληματικό παιδί τής οικογένειας της Αριστεράς και υπεύθυνο για όλες τις αμαρτίες της, ενώ, σε περιπτώσεις που αυτό υπέστη γενικό λιθοβολισμό από την «άλλη Αριστερά», προσπάθησε να τοποθετηθεί ψύχραιμα, άρα εκ των πραγμάτων το υπερασπίστηκε. Ό,τι θυμάμαι: απολύσεις από την «Τυποεκδοτική» (ένα, δύο, τρία), υπαγωγή τής «Τυποεκδοτικής» στο άρθρο 99, επίσκεψη της Χρυσής Αυγής στην «Ελληνική Χαλυβουργία», συμπλοκές με τους μπάχαλους στο Σύνταγμα τον Οκτώβριο του 2011 —να σημειωθεί ότι στην τελευταία περίπτωση ακούστηκαν και άλλες υπερασπιστικές φωνές.

Το κέρδος από αυτή τη στάση ήταν ότι κατά καιρούς συμμετείχαν  στις εδώ συζητήσεις αναγνώστες που στον έναν ή τον άλλο βαθμό υποστηρίζουν το ΚΚΕ. Αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Μάλιστα, στην παρούσα φάση, οι οπαδοί τού ΚΚΕ αποτελούν και την πλειοψηφία τών τακτικών σχολιαστών. Η αξιοσημείωτη αυτή σύνθεση σχολιαστών για ένα ιστολόγιο που δεν σηκώνει μόνο τη σημαία τού ΚΚΕ είναι αποτέλεσμα, πέραν τής μη αντιΚΚΕ στάσης που τηρούμε σταθερά,  και της όλο και περισσότερο έντονης κριτικής τού ιστολογίου προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κριτικής ευθέως ανάλογης προς τις μετατοπίσεις τού τελευταίου επί τα δεξιά, η οποία και απομάκρυνε από το blog άλλους σχολιαστές προσκείμενους στο κόμμα τής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οφείλεται όμως και στο γεγονός ότι η παρουσία οπαδών τού ΚΚΕ εδώ, ανθρώπων που κατά κοινή ομολογία δεν είναι ‘‘εύκολοι’’ στο διάλογο, επέτεινε και τις τάσεις φυγής αριστερών σχολιαστών που ανήκουν στην κατηγορία εκείνων οι οποίοι προτιμούν να συναντήσουν στο δρόμο τους  μαύρη γάτα ή μαύρο ράσο παρά Κουκουέ. Καθώς πολλοί αριστεροί δεν χωνεύουν τα χνώτα τών ‘‘άλλων’’ αριστερών ξέραμε πως κάτι τέτοιο δεν θα το αποφεύγαμε. Πάντα όμως θεωρούσαμε πως ήταν ένα κόστος μικρότερο από το κέρδος τής συνύπαρξης εδώ διαφόρων ‘‘φυλών’’ τής Αριστεράς και του διαλόγου μεταξύ τους, κάτι που ο παραταξιακός και όχι κομματικός χαρακτήρας τού ιστολογίου επέτρεπε και ενθάρρυνε.

Δυστυχώς (αλλά όχι ανεξήγητα), τόσο η στάση μας απέναντι στο ΚΚΕ όσο και η εναλλασσόμενη σε πρόσωπα αλλά συνεχής παρουσία φίλων τού ΚΚΕ στις διάφορες συζητήσεις που ανοίγουν στο blog δεν μας προστάτεψαν στο παρελθόν από διάφορα ‘‘πεσίματα’’ ανεγκέφαλων οπαδών του, με σχόλια ξεκάθαρου και πέραν πάσης αμφιβολίας πολιτικού χουλιγκανισμού. Επειδή όμως αυτό συνέβη μέχρι τώρα σε περιπτώσεις που ασκήσαμε κριτική στο κόμμα τους, και μάλιστα ορισμένες φορές με έντονο ή και ‘‘προβοκατόρικο’’ τρόπο —όπως το συνηθίζουμε άλλωστε με όλα τα κόμματα της Αριστεράς και δεν βλέπουμε γιατί πρέπει να κάνουμε εξαίρεση για το ΚΚΕ—, είμαι πρόθυμος να αναγνωρίσω σ’ αυτούς τους ανεγκέφαλους κάποια ελαφρυντικά, λόγω τής πολιτικής αγραμματοσύνης τους και της λούμπεν φύσης τους. Αυτό όμως που έγινε με την προηγούμενη ανάρτηση ξεπερνάει κάθε λογικό (ή ακόμα και ελαφρώς παράλογο) όριο.

Τι έγινε στην προηγούμενη ανάρτηση; Με αφορμή ένα δημοσίευμα που διάβασα στο ηλεκτρονικό Βήμα, σύμφωνα με το οποίο χιλιάδες ψηφοφόροι τού ΚΚΕ έβαζαν σταυρό στον Μπάμπη Αγγουράκη, τιμήσαμε το γνωστό στέλεχος και ευρωβουλευτή τού ΚΚΕ που πέθανε πρόσφατα και του οποίου το όνομα δεν είχε γίνει δυνατόν να διαγραφεί από το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Διαπράξαμε όμως το ‘‘φρικτό’’ ‘‘λάθος’’ να το κάνουμε αυτό συμβολικά και, το ‘‘χειρότερο’’, να υπενθυμίσουμε (γενικά και αόριστα και χωρίς να «πούμε ονόματα» και να «θίξουμε υπολήψεις») ότι η σεμνότητα και ο πολιτισμένος τρόπος διαφωνίας, αρετές που χαρακτήριζαν τον Αγγουράκη και χάρη στις οποίες κέρδισε τη γενική εκτίμηση, απουσιάζουν από τον πολιτικό λόγο και τις συμπεριφορές πολλών από τους συντρόφους του. Τα ‘‘εγκλήματα’’ αυτά ήταν ό,τι ακριβώς χρειάζονταν μερικά από τα ‘‘μπουμπούκια’’ τού ΚΚΕ για να κάνουν τον κόπο να έρθουν μέχρι εδώ, ίσως και για πρώτη φορά, και να αφοδεύσουν λεκτικά με χαρακτηρισμούς που ο ‘‘ευγενικότερος’’ ήταν «μπαγλαμάς» και ο χειρότερος «γλίτσα» και «βόθρος».

Ως εδώ! Λουμπεναρίες και χουλιγκάνοι, κατηγορίες κοινού στις οποίες, δυστυχώς, το ΚΚΕ αποτελεί όντως την πρωτοπορία, δεν θα γίνονται πλέον ανεκτοί στο παρόν blog. Οι οπαδοί τού ΚΚΕ που έχουν τη διάθεση να εκφράσουν και να συζητήσουν τις διαφωνίες τους όπως το κάνουν οι στοιχειωδώς πολιτισμένοι άνθρωποι είναι απολύτως ευπρόσδεκτοι (εξ άλλου, έχουμε ήδη τέτοιους). Τσογλάνια (κάθε ηλικίας) που δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν την τεράστια διαφορά μεταξύ τού μαχητικού και του τραμπούκικου λόγου και έρχονται εδώ μόνο και μόνο για να βρίσουν ή να χουλιγκανίσουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, χωρίς να συνεισφέρουν το παραμικρό στις όποιες συζητήσεις, όχι! Οι πέντε μέρες που μας έφαγαν από την περασμένη Τετάρτη είναι και οι τελευταίες χαμένες εξ αιτίας τους μέρες.

Σε πρώτη φάση, που ελπίζω να αποδειχθεί και αποτελεσματική ως μέτρο, η δυνατότητα για ανώνυμα σχόλια καταργείται. Στο εξής, όποιος ή όποια θέλει να σχολιάσει θα μπορεί να το κάνει μόνο μέσω ενός λογαριασμού Google. Η διαδικασία είναι απλούστατη. Το μόνο που χρειάζεται για να ανοίξετε έναν τέτοιο λογαριασμό είναι ένα email (για το οποίο δεν απαιτούνται τα πραγματικά προσωπικά στοιχεία σας) και ένα όνομα (ψευδώνυμο).

Είναι αυτονόητο ότι σχολιαστές που θα εξακολουθήσουν να έρχονται εδώ με τις ίδιες διαθέσεις σαν αυτές που περιέγραψα παραπάνω και με μόνη διαφορά ένα ψευδώνυμο αντί τής απόλυτης ανωνυμίας θα αποκλείονται από αυτό το ιστολόγιο εφ’ όρου ζωής του, όσα emails κι αν δημιουργήσουν, όσους λογαριασμούς κι αν ανοίξουν και με όσα ψευδώνυμα κι αν εμφανιστούν.

‘‘Σταλινισμός’’; Αν θέλετε, όσοι θέλετε, πείτε το κι έτσι! Ουδέν πρόβλημα! Στην τελική, έχουμε δηλώσει ποτέ ‘‘αντισταλινικοί’’;





22 σχόλια:

spiral architect είπε...

Αφιερώνεται δε εξαιρετικά σε όσους εξακολουθούν να ονειρεύονται πως είναι δυνατόν να μεταλλάξουν την Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου σε Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών.
(σε όποια "συνιστώσα" κι αν είναι, προσθέτω εγώ)

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπειροειδή,


Ωραίος ο κύριος Θοδωρής Αθανασιάδης! Ακόμα και η φυσιογνωμία του δείχνει ότι πρέπει να είναι ένας ωραίος άνθρωπος. Έχω ξαναμπεί στο μπλογκ του και παλιότερα. Εξαιρετικό το μικρό κείμενο στην αριστερή στήλη. Το ξαναδιάβασα τώρα και μου έκανε την ίδια καλή εντύπωση.

Φίλε Σπειροειδή, πολύς κόσμος το έχει τούμπανο (μερικοί από αυτούς που θέλουν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους το κρατάνε κρυφό καμάρι) ότι η ΕΕ υπό τη σημερινή διεύθυνση μόνο νεκροταφείο τών ευρωπαϊκών λαών μπορεί να γίνει. Το πώς ξεμπλέκουν οι ευρωπαϊκές χώρες με δαύτην και ιδίως το πώς θα ξεμπλέξει η πρώτη, άντε και η δεύτερη που θα κάνουν την αρχή δεν είναι απλό ζήτημα. Και γίνεται ακόμα πιο σύνθετο αν οι χώρες αυτές δεν είναι η Γαλλία ή Μ. Βρετανία, αλλά κουτσουλιές σαν τη δική μας με ένα κάρο προβλήματα και απειλές.

Πρέπει κάποια στιγμή να προβληματιστείτε (και εσείς) σοβαρά πάνω στο εξής διαπιστωμένο πια φαινόμενο: η πλειοψηφία τού κόσμου προτιμάει να κλείνει τα αυτιά της και τα μάτια της παρά να ακούει για εξόδους τού Μεσολογγίου, κι ας αρχίζει τον κόβει η πείνα όπως έκοβε τους πολιορκημένους μεσολογγίτες. Και η εξήγηση δεν είναι ότι εσείς ζητάτε πολλά από τον ελληνικό λαό (που του ζητάτε, δεν το συζητώ). Είδαμε και την προκοπή τού Αλαβάνου. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οι δάσκαλοι οδήγησης λένε «πάρτο αλλιώς». Ο Λένιν έλεγε «είναι βλακεία να επιτίθεσαι κατά μέτωπο, όταν όλα δείχνουν ότι θα σπάσεις το κεφάλι σου».

Δεν ξέρω... Εσείς που έχετε τα γένια, βρείτε και τα χτένια... :-)


Τα λέμε

spiral architect είπε...

Υπάρχουν δύο εκδοχές:
- Κλείνεις τ' αυτιά και τα μάτια και δεν ακούς και δεν βλέπεις το μαύρο φίδι που θα σε καταπιεί
- Φωνάζεις, φωνάζεις κι όλο κάποιος θα σ' ακούσει παίρνοντας τα μέτρα του για τον κίνδυνο.

Βέβαια υπάρχει και μια παραλλαγμένη "win-win" εκδοχή της πρώτης: Κάνεις ότι δεν βλέπεις και δεν ακούς έχοντας όμως άμεσο και ζεστό αποτέλεσμα. Πού να τρέχεις τώρα να δικαιολογήσεις τ' αδικαιολόγητα, άσε που μπορεί να πας από καμιά αδέσποτη.
Το ΚΚΕ είναι με τη δεύτερη εκδοχή. Αν ποτέ παρεκκλίνει προς την πρώτη ή την "win-win" δεν το ξαναψηφίζω. Άλλωστε δεν είμαι καν μέλος του!

Νευράκια, νευράκια με τις λουμπεναριές και τα χουλιγκάνια; Ε, μην ξύνεσαι και συ στη γκλίτσα του τσοπάνη.

Υ.Γ.: Όλα τα ανθρώπινα, ακόμη κι ο κρυφός έρωτας αξίζουν. Φτάνει να μην πας μ’ αυτούς.

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπειροειδή,


Πολιτική δεν είναι να βάζεις και να ξαναβάζεις την ίδια κασέτα να παίζει, όταν δεν την ακούει κανείς. Αυτό είναι εμμονή, δηλαδή προϊόν ψυχοπαθολογικών καταστάσεων ή παντελούς έλλειψης πολιτικής φαντασίας.

Πού τους είδες τους τσοπάνηδες; Οι άνθρωποι που, υποτίθεται, αποτελούν την πρωτοπορία και δεν είναι σε θέση να κάνουν ούτε τη βασική διάκριση μεταξύ εχθρού και φίλου, όχι για να κολλάνε αφίσες δεν κάνουν, όχι για να πουλάνε κουπόνια, αλλά ούτε καν για τσοπάνηδες!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Πολλά τα κλικ στην ανάρτηση, ελάχιστα στα έξι λινκς που οδηγούν σε παλαιότερες αναρτήσεις, όπου συνηγορούσαμε υπέρ τού ΚΚΕ. Γιατί, κομμουνισταράδες μου; Δεν αντέχετε να δείτε ποιους αποκαλούσατε γλίτσες, βόθρους και πασοκοαυριανιστές;

Κομμουνιστές μ' αρχίδια είσαστε εσείς ρε, ή αρχίδια κομμουνιστές;

spiral architect είπε...

Συμβουλή: Πρόσεχε γιατί μεγαλώνοντας θα απογίνεις σα μια ψυχή -όνομα και μη χωριό- που μιλά για κεντροαριστερά, λύσεις πακέτο 58 ελιές και πράσινα ποτάμια.

"Ένας κομμουνιστής μοιάζει με κροκόδειλο. Όταν ανοίγει το στόμα του δεν ξέρεις αν είναι για να χαμογελάσει ή να σε κατασπαράξει.
Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός Πρωθυπουργός
(με χιούμορ Μόντι Πάιθον)

kolokotronis είπε...

Άκρα του τάφου σιωπή

στον κάμπο ( the size of Arizona κατά Khlysty ) βασιλεύει...

Μ΄αρέσει;

Μπά!!!

Κι αγάπη δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα.

Γειά !

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπειροειδή,


Το κόβω ότι η «ψυχή» είναι ο leo! Άμα νιώσω τέτοια συμπτώματα, θα προτιμήσω να πάω για ψάρεμα. Σιγά μην κάτσω να με κράζεις! :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Κολοκοτρώνη, γεια σου και σένα!


Ποτέ δεν σκίζαμε από αριθμό σχολιαστών. Κι έπειτα, η πλειοψηφία των ‘‘θαμώνων’’ εδώ, απ’ όσο έχω καταλάβει, είναι στη ...δεύτερη νεότητα. :-) Πρέπει να τους δώσεις λίγο χρόνο μέχρι να ρετζιστραριστούν στη Google.

Από τους ‘‘δικούς σου’’ που σύχναζαν εδώ, εγώ εκτιμώ ότι θα έρθουν όλοι. Για την ώρα και μάνι μάνι, δώσατε ήδη το παρών τρεις. Εκτός κι αν το «γεια» που γράφεις στο τέλος σημαίνει ότι εσύ μας κουνάς μαντίλι (δεν το πολυπιστεύω), οπότε πρέπει να σε βγάλω από τον κατάλογο. Όχι τίποτε άλλο! Μη δω αύριο μεθαύριο καμιά καταγγελία στο Ρίζο ότι παραποιώ «αδίστακτα και ξεδιάντροπα» την πραγματικότητα και σε εμφανίζω να συχνάζεις τάχα σε «οπορτουνιστικά» τσαρδιά! ;-) :-)


Τα λέμε

Khlysty είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Khlysty είπε...

Απαντώ εδώ συνοπτικά στον Γκρίσα, γιατί βαριέμαι να επιστρέψω στο ποστ για τον Αγγουράκη (τον οποίο, αν με έπειθε το ΚΚΕ να το ψηφίσω, θα του είχα επίσης βάλει σταυρό, βλέπετε η εκτίμηση στα πρόσωπα ενίοτε υπερβαίνει τα κομματικά όρια...): εκτός από την Ικαρία, που την έχεις κάνει σημαία, προφανώς χωρίς να έχεις μιλήσει με Ικαριώτες (κάνε τον κόπο, δε βλάπτει), έχεις κάτι άλλο να προσθέσεις στη συζήτηση, γιατί βαριέμαι κι εύκολα, όντας τζήμερος και -λέω εγώ- αναγεννησιακός άνθρωπος;

Khlysty είπε...

Λέφτηδες, ελπίζω αυτός ο μπελαλίδικος τρόπος επικοινωνίας μας να αποτρέψει το χάλι του κοντινού παρελθόντος.

Khlysty είπε...

Επίσης, φίλοι Λέφτηδες, θα ήθελα ένα σχόλιό σας για αυτό: http://tvxs.gr/news/ellada/oyte-sto-eyrokoinoboylio-den-thelei-epafes-me-syriza-kke

Гриша είπε...

Khlysty

Οχι φιλε δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο.Οτι ειχα να πω για την αναρτηση σου, το ειπα παραπανω.Εσυ πανω σ αυτα που εθιξα δε λες κατι.Αφου βαριεσαι δικαιωμα σου αλλα οταν γραφεις κατι δημοσια να εισαι προετοιμασμενος και για τον αντιλογο.

ΥΓ.
Εχω συγγενεις απο Ικαρια.Επιτρεψε μου να ξερω και γω 2 πραγματακια.Αν και αυτο που εγραψα αφορουσε τη στηριξη του συριζα στο νησι και ειναι ακριβως ετσι.Τι να κανουμε τωρα;Aς προσεχαν.

Khlysty είπε...

Φίλε Γκρίσα,

Για να σου δείξω γιατί δεν κάνεις διάλογο, από τούδε, σε κάθε κουβέντα μας θα προσθέτω αυτό το κειμένακι:
"Θα μας απαντήσει ποτέ το ΚΚΕ, πώς επετράπη στα χρυσάβγουλα να κάνουν επίσκεψη συμπαράστασης στην απεργία της Χαλυβουργίας ή μπα;"
Κατάλαβες τώρα γιατι δεν κάνεις αντίλογο;

izi είπε...

καιρό είχα να περάσω...
τι πλάκα!

get it on!
http://youtu.be/M3eFQtH-hdk

χαιρετώ αγωνιστικά
(δηλαδή φορώντας κράνος φόρμα και ζώνη ασφαλείας)

Гриша είπε...

Aκου να δεις πως εχει το πραμα φιλε Khlysty.
Aπο τη στιγμη που εκφραζεσαι δημοσια ειτε παιρνοντας το λογο εδω ειτε στο blog σου ο καθενας εχει δικαιωμα να σου ασκει κριτικη και να κανει αντιλογο.Απο κει και περα ειναι στο χερι σου αναλογα με τη διαθεση και την υπομονη που εχεις να αντικρουεις καθε φορα τον αντιλογο και τη κριτικη.
Καταλαβαινω οτι με δεδομενη την ταχεια μετατοπιση του συριζα προς τα δεξια(sic) το εργο αυτο θα γινεται ολο και πιο δυσκολο οταν γινεται απο θεσεις υποστηρικτικες προς αυτον.
Προφανως δεν αρκουν μονο η διαθεση και η υπομονη αλλα και επαρκεια και ακριβεια των οσων γραφεις.
Αλλα εδω θα μου πεις εχουν εκτεθει επανειλημενα αυγη και left.gr και θα τη γλιτωνες εσυ;
Η αναφορα μου στην Ικαρια καθολου ασχετη δεν ηταν με την αναρτηση σου η οποια αφορουσε τα περι υποτιθεμενης στηριξης στον Πελετιδη.Και δεν μιλησα ΜΟΝΟ για την Ικαρια,σου ειπα κι αλλα σχετικα,αλλο αν εσυ πιαστηκες απο κει και κανες γαργαρα τα υπολοιπα.

Khlysty είπε...

Φίλε Γκρίσα, ειλικρινά πες μου τι θέλεις να σου πω μπας και σταματήσουμε αυτό το πράγμα.

Για την Ικαρία έχω ίδια άποψη, όπως και για τις "δεξιές στροφές" του ΣΥΡΙΖΑς, τον οποίο δε νοιώθω καμία ανάγκη να υποστηρίξω, όπως κάνεις εσύ με το ΚΚΕ. Δεν είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑς, βλέπεις...

Επίσης, "θα μας απαντήσει ποτέ το ΚΚΕ, πώς επετράπη στα χρυσάβγουλα να κάνουν επίσκεψη συμπαράστασης στην απεργία της Χαλυβουργίας ή μπα;"

True Infinity είπε...

@khlisty

Οι χαλιβουργοι κανουν οτι καταλαβαινουν οχι οτι λεει το ΚΚΕ.Καποιοι απο αυτους ειναι ΚΚΕ αυτο δεν σημαινει οτι κανουν το σωματειο οτι θελουν.Καποιοι απο αυτους θεωρισαν οτι η ΧΑ τους στηριζε στον αγωνα τους λαθεμενα.ΣΟ ΓΟΥΑΤ?Αποδεικνυει κατι αυτο για το ΚΚΕ?Για πες μας

Για πες μας κατι για το συριζα που πηγε με χα στο συνδικατο οικοδομων ηρακλειου κρητης!Και για το συριζαιο που ηρθε με το παμε στο ιδιο σωματειο και οχι μονο δεν τον ψηφησαν οι συντροφοι του αλλα τον διεγραψαν κι απο πανω.

Οσο για την GNU/NGL καλα εκανε το ΚΚΕ και αποχωρισε.Οταν ο Σοφιανος ελεγε στον Μητροπουλο του Συριζα οτι η GNU πλησιαζει τους ευρωπαιους σοσιαλδημοκρατες στον ενικο του Χατζινικολαου ο Μητροπουλος του απαντησε οτι και το ΚΚΕ ανοικει στη GNU.Οταν ειμαστε στην GNU οχι επειδη συμφωνουμε μαζι τις αλλα μονο για να κανουμε παρεμβασεις ειμαστε τα ιδια σκατα με σας...οταν φευγουμε ειμαστε σεχταριστες αυτιστικοι κτλ.βρε ας τα διαλα.

G.

LeftG700 είπε...

Φίλε Khlysty,


Ναι, η εμπειρία άλλων ιστολογίων σε ανάλογες περιπτώσεις δείχνει ότι αυτό το κάπως μπελαλίδικο (αλλά εφάπαξ, μια κι έξω) κόλπο θα μας απαλλάξει από τους πολύ μεγαλύτερους μπελάδες τών κουφιοκεφαλάκηδων.

Μελέτησα κάπως το θέμα τής αποχώρηση του ΚΚΕ από την ευρωομάδα (και όχι κόμμα) τής Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο. Τα πράγματα δείχνουν να είναι όπως τα λέει το ΚΚΕ, εκ των οποίων, το σημαντικό είναι το καπέλωμα από το ΚΕΑ (Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς), όλης τής ευρωομάδας. Ούτως εχόντων τών πραγμάτων, κι εμείς αν ήμαστε στη θέση τού ΚΚΕ, θα την κάναμε. Συνεπώς, δεν μπορώ παρά να υπερψηφίσω την απόφαση του ΚΚΕ. (Φυσικά, μιλάμε για αυτή την ad hoc περίπτωση. Δεν σημαίνει ότι προσυπογράφω και τη γραμμή απομόνωσής του από ό,τι αριστερό αναπνέει και μιλάει...).


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε izi,


Βρε, βρε, βρε! Σαν τα χιόνια! :-) Και πάνω στην ώρα! :-) Έχουμε περάσει όμως και καλύτερες μέρες, μη βγάζεις συμπεράσματα μόνο από το παρόν χάλι...

Παρεμπιπτόντως: έχετε κάνει μια-δυο αναρτήσεις τώρα τελευταία που με τσίγκλισαν να σας γράψω. Οι ανάγκες όμως με τράβηξαν από το μανίκι. Θα τους ξεφύγω και θα έρθω να πω τα ...δικά μου! :-)

Χαιρετισμούς στον συνοδοιπόρο HS!

LeftG700 είπε...

ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ


Δεν νομίζω ότι βγαίνει άκρη (και το κυριότερο: δεν νομίζω ότι υπάρχει η παραμικρή πραγματική βάση συζήτησης) με το να συζητάμε ποιο κομμάτι τής Αριστεράς κλείνει ματάκι στη ΧΑ. Κανένα δεν κλείνει μάτι! Για όνομα! Εκείνο που συμβαίνει, το μόνο που συμβαίνει, είναι πως είτε κάνει πολιτική απέναντί της (σωστή ή λάθος), είτε πέφτει σε λάθη και παραλείψεις στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει το νεοναζισμό. Ας μην πετάμε λάσπες ο ένας στον άλλον. Μόνο επιχειρήματα. Κι αν αυτά γίνονται καμιά φορά ‘‘βίαια’’, τουλάχιστον ας μην είναι τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη...