Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

«Λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά»




Έτσι, με αυτή τη φράση από το παλιό τραγούδι τού Κουγιουμτζή, έκλεισε την εισήγησή του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, γυρνώντας το μέσα έξω. Κι εμείς, αφού βαρεθήκαμε να είμαστε τα ‘‘κακά’’ παιδιά και να τρώμε ‘‘ξύλο’’ από τους οπαδούς κάθε κόμματος και αποκόμματος της Αριστεράς, αποφασίζουμε να γίνουμε γραμμιτζήδες και διαγράφουμε τα σημεία από την Πολιτική Απόφαση του Ιδρυτικού Συνεδρίου τού ΣΥΡΙΖΑ που αποδείχθηκαν σκέτα συνθήματα και καθόλου αποφάσεις όπως νομίζαμε μέχρι τώρα...

13. 1. Ακυρώνουμε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα οικονομικής, κοινωνικής ανόρθωσης, παραγωγικής και οικολογικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα επουλώνει τα πλήγματα που έχουν δεχθεί οι εργαζόμενοι και θα αποκαθιστά σταδιακά τους όρους ασφαλούς εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης, με τους ανάλογους μισθούς και συντάξεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Πρώτο βήμα αποτελεί η αποκατάσταση στα προ του μνημονίου επίπεδα των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του κατώτερου μισθού, της κατώτερης σύνταξης, του επιδόματος ανεργίας και των οικογενειακών επιδομάτων. Δεν θα αναγνωρίσουμε τις συνταγματικές και παράνομες ενέργειες της κυβέρνησης που οδήγησαν το τελευταίο διάστημα σε διαθεσιμότητα χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων και σε κατάργηση σημαντικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα. Στη δική μας προσέγγιση του δημόσιου ως μοχλού ανασυγκρότησης της χώρας όλοι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν έχουν ρόλο και θα επαναπροσληφθούν.

13. 2. Αποτρέπουμε τη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία χρέους. Επαναδιαπραγματευόμαστε τις δανειακές συμβάσεις και ακυρώνουμε τους επαχθείς όρους τους, θέτοντας ως πρώτο θέμα τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, πραγματοποιώντας λογιστικό έλεγχο. Όπως συμπυκνώνει το σύνθημα «καμιά θυσία για το ευρώ», απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι, υποθηκεύοντας τη χώρα. Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε ήδη έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι ότι, σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει.

Όπως είπε και ο σύντροφος Άγγελος Τσέκερης για τους διαφωνούντες με την παράταση του Μνημονίου της Συμφωνίας Συριζαίους:

Ρε δεν πάτε στο διάολο! 



Δεν υπάρχουν σχόλια: