Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

In der Zeitung Bild mit Klassenhass




Στην εικόνα, το σημερινό μεσημεριανό πρωτοσέλιδο της Bild στην ηλεκτρονική της έκδοση. Γράφει με τευτονική λιτότητα και εξουσιαστική έπαρση:

Οι Έλληνες ζητούν νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων
Η Γερμανία λέει ΟΧΙ!

Κι εμείς τη γράφουμε. Και βάζουμε στο τζουκ μποξ ένα δισκάκι, αφιερωμένο εξαιρετικά στη μαυροκίτρινη  φυλλάδα. Είναι γραμμένο για τα ντόπια φιλαράκια της, τους σύγχρονους Γερμανοτσολιάδες, τους Χρυσαυγίτες. Ταιριάζει όμως φούστα-μπλούζα και στα μούτρα της.


12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

@Ανώνυμος:


Το σχόλιό σου το τρώει η μαρμάγκα όχι γιατί έγραψες «είσαι πολύ ρηχός τελικά...», αλλά γιατί έγραψες στα παλιά σου τα παπούτσια τις προϋποθέσεις σχολιασμού (βλέπε κείμενο πάνω από το κουτάκι τώ σχολίων).


Τα λέμε (είπαμε πώς)

Syriza boy είπε...

Τι θέλεις να πουν ναι;
... και επειδή λένε όχι τους παρομοιάζουμε με... ναζί;

είναι λογική αυτή;

LeftG700 είπε...

Φίλε Syriza boy, πριν σού απαντήσω, μπορείς να μου πεις αν ο παραπάνω ανώνυμος είσαι εσύ;


Τα λέμε

ελληνοφρενικος είπε...

Γαμω τα τραγουδια εβγαλαν οι συντροφοι....Το βαζω που που στη διαπασον να τη σπασω σε ενα φασιστακο γειτονα.Βεβαια δεν ταιριαζει καθολου σε διαπραγματευσεις μεταξυ εταιρων ουτε μπορει να ακουστει απο συριζαιικα αυτια λογω της αναφορας στον γεωργιανο που για αυτους ειναι τουλαχιστον το ιδιο εγκληματιας με τον Χιτλερ....Υ.Γ.Κατι τετοια βαζεις εκει που λεω να κοψω τις διπλωματικες επαφες με την σελιδα και με κρατας ατιμε......

LeftG700 είπε...

Φίλε ελληνοφρενικε,


Θα σου πω κάτι κι ό,τι πιάσεις:

Αν είμαι Συριζαίος, δεν είμαι από αυτούς που βγάζουν τον Ιωσήφ δαίμονα.

Κι αν είμαι Κουκουές, δεν ανήκω σε εκείνους που τον έχουν ανακηρύξει άγιο.


Τα λέμε

Eriugena είπε...

Vre Λέφτη, πόσα θέλετε να μας τρελλάνετε τελικά;
Σου είπα πριν 1-2 βδομάδες πως αν η κυβέρνηση έρθει σε σύγκρουση με τους γερμανοσυντηρητικούς την στηρίζω όπως η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας. Αν τεθεί, επίσης, ερώτημα σε δημοψήφισμα (για το ευρώ) πάλι θα βρεθούμε σε ένα κοινό μέτωπο (θυμίσου το θέμα Σκωτία, και την συμφωνία μας μετ'εμποδίων). Αλλά δεν νομίζεις πως το πράγμα αρχίζει να βρωμάει λίγο με την ηγετική ομάδα του συριζα (δεξιά και αριστερή); Δεν καταλαβαίνεις πως το "μέτωπο" του όχλου "Βάστα Ρόμμελ" έχει αρχίσει να σηκώνει πάλι κεφάλι με ευθύνη του ίδιου του συριζα; Δεν καταλαβαίνεις πως ο συριζα θα έχει την μεγάλη, τεράστια ευθύνη για την άνοδο ενός ξεκάθαρα αντιδραστικού εθνικισμού, αν πουλήσει όλο αυτό τον λαό που μέχρι σήμερα ήταν έτοιμος να προχωρήσει σε θυσίες για την εθνική ανεξαρτησία, και τώρα παρακολουθεί άναυδος την κωμική φιγούρα του Βαρουφάκη να δίνει δίνει δίνει ακόμα και το σώβρακό του για μια συμφωνία, η οποία δεν θα λέγεται μνημόνια, για μια τρόικα που δεν λέγεται τρόικα αλλά 3 θεσμοί; Γιατί δεν αισθάνεσαι κάποια ντροπή για όλα αυτά, μπορείς να μου πείς; Εγώ έχω μετανιώσει ήδη για την όποια αβάντα σας έδωσα, χωρίς ούτε μια στιγμή να σας πιστέψω βέβαια, αλλά ελπίζοντας πως θα συρθείτε από τους ευρω-αφέντες σε μια ρήξη, και σεις είστε ακόμα στην καρακοσμάρα σας; Με το συμπάθειο κι όλας...

LeftG700 είπε...

Φίλε Eriugena,


Εκπλήττομαι! Γιατί πρέπει να αισθανθώ ντροπή; Επειδή τον Ιούνιο του 2012, τότε και μόνο τότε, προέτρεψα τους αριστερούς αναγνώστες τού μπλογκ να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ; Είναι δυνατόν, την ίδια στιγμή που οι Συριζαίοι μου κόβουν την καλημέρα, εσύ να με καθίζεις στο εδώλιο του κατηγορούμενου;

Για πες.


Τα λέμε

ελληνοφρενικος είπε...

Φιλε Eriugena 1.Δεν υπηρχε καμια περιπτωση η ηγεσια του συριζα(δεξια η αριστερη)να ερθει σε συγκρουση και ρηξη με τους εταιρους γιατι πολυ απλα εχει εμμονη με τον μονοδρομο της παραμονης στην ΕΕ και στο ευρω.2.Ας υποθεσουμε(εντελως για εντελως φανταστικο σεναριο)οτι εφτανε στην ρηξη με τους φιλτατους εταιρους μας(δεν βαζω μονο τους γερμανους)να εισαι σιγουρος οτι η μεγαλη πλειοψηφια του ποπολο θα τους ετρωγε με τα δοντια(την κυβερνηση εννοω φυσικα οχι τους εταιρους).Πολυ απλα παλι γιατι κανενας δεν προετοιμασε το ποπολο για τετοιες ρηξεις.Γιατι καλλιεργηθηκε συστηματικα απο τα παπαγαλακια η αποψη οτι εκτος ΕΕ και ευρω υπαρχει μονο θανατος οδυνη πλυμμηρες και καταποντισμοι....Και απο τους κυβερνωντες η αποψη οτι μεσα στην ΕΕ(ναι ναι αυτο το δημιουργημα των πολυεθνικων για να κανουν παρτυ τα αφεντικα)μπορεις να ασκησεις μια αριστερη φιλολαικη πολιτικη και μαλιστα απο καποιους πιο προχωρημενους αριστερους(εκει κατατασεται και ο φιλος left)οτι μπορει να αλλαξεις και λιγο τον συσχετισμο στα μεσα παραγωγης!!!Αυτες οι αυταπατες πεφτοντας οντως ριχνουν πολυ νερο στο μυλο του φασισμου που θα τον βρουμε μπροστα μας γρηγορα.3 Τι κανουμε απο δω και περα;;;Ισχυροποιηουμε τον μονο παραγοντα αντιβαρο σε αυτο τον ολεθρο.Δεν ειναι αλλος απο το ΚΚΕ(ξερω οτι ξινιζει πολλους και υπαρχουν πολλες ενστασεις)αλλα οι διασπασεις που θα προκυψουν παλι απο συριζα μερια (λαφαζαναοι κλπ)για μενα θα ειναι απλα αφερεγγυοι....Υ.Γ.1.Βεβαια αυτο ειναι και ευθηνη του κομματος να συσπειρωσει τον αντικαπιταλιστικο κοσμο αλλα και ευθηνη των αριστερων(αντικαπιταλΗστων παντα)να μην ξαναπεσουν σε αναχωματα που σπερνουν αυταπατες.2Η μεγαλυτερη ζημια παντος εγινε.Εχουν αλλοιωθει και μολυνθει πολλες συνειδησεις ανθρωπων αριστερων που εγιναν χεστες και ηττοπαθεις και καταμπερδευτηκαν απο μπ(β)αρουφολογιες τοσα χρονια και ειδικα με την ελευση της κρισης που ειναι μεγαλο χρεος μας οσοι συνεχιζουμε να αισθανομαστε αριστεροι με την αντικαπιταλιστικη εννοια και ειδικα των κομμουνιστων να ξανακερδισουμε αυτο τον κοσμο πισω.Οχι πια σας τα λεγαμε εμεις κλπ κλπ.Ψηλα το κεφαλι!Αντισταση στα νεα μετρα που ερχοντε με την τετραμηνη παραταση και ειδικα με το νεο μνημονιο του απριλιου.Εκει τον Απριλιο πρεπει να δειξουμε οτι εμεις ειμαστε η επομενη μερα και οχι οι φασιστες τα τομαρια των αφεντικων.....

Οργουελ είπε...

Eνας απο τους πιο σταθερους προπαγανδιστες της αποψης οτι εξω απο την ΕΕ θα μας φαει ο λυκος ηταν, no other than, his-hers majesty ΚΚΕ. (ΕΝΤΕΛΩΣ τυχαια).
Καληνυκτα σας.

Syriza boy είπε...

Left, ειλικρινά δεν είμαι ο Ανώνυμος.
αν θέλεις μου απαντάς.

LeftG700 είπε...

Φίλε Syriza boy,


Φυσικά και θα σου απαντήσω. Όπως θα σου απαντούσα και στην περίπτωση που ήσουν εσύ ο ανώνυμος. Την ερώτηση δεν την έκανα για να αποφύγω την απάντηση. Λοιπόν:


Με ρωτάς: «Τι θέλεις να πουν ναι;»

Τι να απαντήσω σε μια τέτοια ρητορική ερώτηση; Δεν έχει κανένα νόημα. Θα το καταλάβεις αυτό αν στην αντιγυρίσω και σου πω:

Τι ήθελες να πω; Ευχαριστώ;

Όσο κι αν δεν είναι ναζί, μοιράζονται κάτι μαζί τους: Την εξουσιαστική, κυνική και άτεγκτη επιβολή πάνω στον αδύναμο. Οι πρόγονοί τους το έκαναν με τα όπλα. Αυτοί το κάνουν με τη δύναμη του χρήματος. Και το τραγουδάκι είναι για να τους θυμίζει πού αναγκάστηκαν τελικά να βάλουν τα όπλα τους στο Β´ ΠΠ, ποιοι τους ανάγκασαν να τα βάλουν εκεί που τα έβαλαν και πως, αφού έβαλαν τα όπλα τους στον κώλο τους, δεν είναι και τόσο απίθανο να αναγκαστούν κάποτε να βάλουν και τα λεφτά τους στο ίδιο σημείο.

ΟΚ;


Τα λέμε