Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Καλή Ανάσταση!




Όσο κι αν φυσάει, να κρατήσουμε το κερί αναμμένο!



4 σχόλια:

Βερενίκη-η ιδία είπε...

Καθόλου πρωτότυπες χιλιοειπωμένες κοινοτοπίες στο μότο να τα έχουμε καλά με όλους, πολύ δευτεράντζες τα λένε αυτά, κάτι πασόκοι το 85.

LeftG700 είπε...

Αγαπητή μου κυρία (που αρχίζω να σας συμπαθώ),


Μα δεν υπάρχει τίποτε το πρωτότυπο στην προσπάθεια του Σίσυφου! Και μη μου πείτε ότι δεν νιώθετε τίποτε το καλό (κι ας μη φτάνει να είναι αγάπη ή θαυμασμός) για τον Σίσυφο, γιατί πολύ θα με απογοητεύσετε!

«Δευτεράντζα»; Χμ... Και λίγα λέτε! Βλέπετε, τυχαίνει να ανήκω κοινωνικοοικονομικά στην πιο περιφρονητέα και απεχθή τάξη, τη μικροαστική. Τόσο από άποψη οικογενειακών καταβολών, όσο και από άποψη κοινωνικών συναναστροφών —κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τουλάχιστον. Επομένως, σιγά μη στάξει η ουρά τού γαιδάρου με αυτό που μου προσάπτετε. Όμως (πάντα υπάρχει ένα όμως, νόμος τής διαλεκτικής):

Εκείνο που με σώζει (και με τρώει) είναι ότι ποτέ δεν ανήκα ιδεολογικά στη μικροαστική τάξη. Ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου. Γι’ αυτό και σε κάτι παλιές οικογενειακές φωτογραφίες τής πρώτης πασοκικής δεκαετίας, άλλες σημαίες από αυτές με τον πράσινο ήλιο βλέπω να υπήρχαν γύρω μου, ιφ γιου νο γουατ α μίιν... ;-) :-)


Τα λέμε


ΥΓ Θα σας παρακαλούσα να μου κάνετε ένα χατίρι: Είχατε μία πολύ ωραία ιδέα. Να πάρετε τα υλικά τού τίτλου που σκαρφίστηκε ο Γραμματικάκης για το βιβλίο του και με αυτά να φτιάξετε ένα καταπληκτικό nick! Γιατί το χαλάτε, μια με τον πολιτικό αυτοπροσδιορισμό σας, μια με την τωρινή διευκρίνιση —αύριο ποιος ξέρει τι; Είναι πολύ να σας ζητήσω να το επαναφέρετε ατόφιο στην αρχική μορφή του; Δεν νομίζω. Να το θεωρήσω, λοιπόν, δεδομένο ότι θα μου κάνετε το χατίρι; :-)

Oscar-the-Tamed είπε...

Κι εγώ θα προτιμούσα κάτι λιγότερο κοινότοπο, συμφωνώ με τη δεσποσύνη Της, ιδιαίτερα από κάποιον που ισχυρίζεται ότι παίζει τη διαλεκτική στα δάχτυλα του ενός. Κάτι που να ξεφεύγει από τα τετριμμένα. Απογoήτευση...

Διαβάστε το σημαντικό έργο μου, το "The importance of being Ernest" ...

LeftG700 είπε...

Φίλε Oscar,


Μη μιλάς σαν ψευτράκος (ιδιότητα που, όπως ελπίζω να καταλαβαίνεις, είναι όχι αμελητέα χειρότερη από αυτήν τού ψεύτη). Ουδέποτε δήλωσα expert της διαλεκτικής ή οποιουδήποτε άλλου φιλοσοφικού ή πολιτικού θέματος.

Λυπάμαι που σε απογοήτευσα. Στην πραγματικότητα είμαι συντετριμμένος. Σου ορκίζομαι ότι από αύριο θα αρχίσω να σκέφτομαι κάτι πραγματικά πρωτότυπο για την ημέρα τής Ανάστασης του χρόνου!


Τα λέμε