Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Άγιοι (Ανάργυροι) και Δαίμονες (αριστεροί) [& IMPORTANT UPDATE —2 MAIOY 2011]


ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΌ στους Αγίους Αναργύρους, όπου μια μικροομάδα πολιτών την «έπεσε» στον Λοβέρδο και τη σχεδόν ατομική επιθετική αντίδραση προς τον βιολόγο και γενετιστή James Watson, βγήκαν τα μεγάλα μαχαίρια. Και τα μεγαλύτερα ήταν —καμία έκπληξη— αυτά της ΔΗΜ.ΑΡ.

«Ιδεολογία του τραμπουκισμού» βλέπει ο Ανδρέας Νεφελούδης. «Υπονόμευση της δημοκρατίας» ο Θόδωρος Μαργαρίτης.

Αναρωτιέται «αντικειμενικά» ο πρώτος:

«Δηλαδή ποια η διαφορά αυτών των συμπεριφορών, στους Αγίους Αναργύρους σήμερα, στο Υπουργείο Οικονομίας χθες και ποιος ξέρει σε ποια άλλα σημεία από αύριο από την συμπεριφορά των χουλιγκάνων που έκαψαν το θέατρο που δεν τους άρεσε, ή από τις συμπεριφορές των ακροδεξιών που έκαιγαν βιβλία στην Θεσσαλονίκη κλπ.».

Και υπενθυμίζει δηλητηριωδώς ο δεύτερος (αν και φροντίζει τουλάχιστον να διευκρινίσει, σε αντίθεση με τον Νεφελούδη που προτιμά να αφήνει να αιωρείται η σκέψη, ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. «δεν ταυτίζει τους φορείς των περιστατικών»):

«Από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας όπου επιχειρήθηκε να διακοπεί η διάλεξη ενός νομπελίστα Ιατρικής έως τα επεισόδια έξω από την κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής, οι λεγόμενοι ‘‘αγανακτισμένοι πολίτες’’. Τους είχαμε δει -με άλλα χρώματα και απόψεις- όταν επιχείρησαν άλλου τύπου ‘‘αγανακτισμένοι πολίτες’’ να σώσουν τη χώρα από τους μετανάστες στον Αγ. Παντελεήμονα με γιαούρτια και βία εναντίον αριστερών πολιτικών».[1]

Τι το κοινό έχουν τέτοιες απόψεις; Ότι αποσυνδέουν, κατά παράβαση όχι απλώς κάθε κοινωνιολογικής λογικής, αλλά και της στοιχειώδους, το αιτιατό από το αίτιο. Τι βολική μεθοδολογία για τους θιασώτες της «Καθαρής Ηθικής»! Πώς απλοποιούνται έτσι όλα! Και πώς εξισώνονται «ανωτέροι και κατωτέροι»! Δεν υπάρχει η βία αυτού που αδικεί και η βία του αδικημένου. Δεν υπάρχει η βία του Βασιλιά και η βία του υπηκόου. Δεν υπάρχει η βία του επιτιθέμενου και η βία του αμυνόμενου. Η βία είναι βία! Έτσι, η βία του εξεγερμένου σκλάβου του Σπάρτακου είναι ίδια με τη βία του Ρωμαίου λεγεωνάριου. Η βία των Γιακωβίνων ίδια με τη βία του αριστοκράτη. Η βία των εκτελεστών της τσαρικής οικογένειας ίδια με τη βία ενός serial killer παιδιών. Η βία των Δημοκρατικών του ισπανικού εμφυλίου ίδια με τη βία των Φαλαγγιτών. Είπαμε: η βία είναι βία. Και στη δημοκρατία, ακόμα κι αν υπάρχουν, ενίοτε, αδιέξοδα, δεν πρέπει να υπάρχει βία ποτέ.

Καμία μεροληψία. Λες και δεν υπάρχουν πια οι δικοί μας και οι άλλοι. Λες και η δημοκρατία, σαν μάννα στοργική, αγκαλιάζει με την ίδια στοργή όλα τα παιδιά της. Λες και το Τέλος της Ιστορίας έφερε μαζί και το Τέλος των Τάξεων…


ΛΟΙΠΟΝ; ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ; Δεν υπάρχει θέμα;

Υπάρχει και παραϋπάρχει! Είναι το μεγάλο θέμα του πώς παρεμβαίνουμε δημόσια σε τέτοιες περιπτώσεις. Πώς παρεμβαίνουμε στην ομιλία ενός βιολογικού ντετερμινιστή όπως ο Watson, ή σε μια κομματική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος, όπου κάποιος προσκεκλημένος υπουργός ή στέλεχος του ΠΑΣΟΚ προπαγανδίζει τις κυβερνητικές επιλογές.


ΕΓΙΝΕ Ο,ΤΙ ΕΓΙΝΕ. Θα το αντιπαραβάλλουμε με δυο παραδείγματα. Συγχωρείστε μας που και τα δυο είναι αυτοαναφορικά (γειά σας φίλοι της ΕΟΣ!), αν και, όταν διαδραματίστηκαν τα όσα θα σας διηγηθούμε, ούτε το blog υπήρχε, ούτε, πολύ περισσότερο, η συγκεκριμένη παρέα.

Το πρώτο περιστατικό: παρουσίαση βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη. Δεν έχει σημασία ποιο, δεν έχει σημασία πού. Προετοιμασία: προσεκτικό διάβασμα του βιβλίου, σημειώσεις, μελέτη των σημειώσεων, καταγραφή των κυριότερων αιχμών (δυο), γραπτό προσχέδιο της παρέμβασης. Αποτέλεσμα: Ο Μίμης στριμώχνεται, «τα στρίβει» (όχι ‘στρίβει’, товариш Яков  ;-)  ), προφέρει στο τέλος τη λέξη «σύντροφε». Ξέσπασμα (χωρίς ούτε ένα ‘ρε’) και πατιρντί. Αίσθηση στο ακροατήριο και αποχώρηση.

Το δεύτερο: Ομιλία της Σώτης Τριανταφύλλου (αλά μπρατσέτα με τον Ηλία Ιωακείμογλου, συν-συγγραφέα του βιβλίου τους «Για τη σημαία και το έθνος»). Η ίδια διαδικασία. Η κατάληξη λίγο διαφορετική: αφαίρεση του λόγου από τον συντονιστή τής συζήτησης (αν και πάλι δεν ακούστηκε ούτε ένα ‘ρε’). Ακόμα όμως μεγαλύτερη αίσθηση στο ακροατήριο πριν τη «θριαμβευτική» και «θεατρική» αποχώρηση διαμαρτυρίας.  


ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ, οι αξιολογήσεις και τα συμπεράσματα, δικά σας. Αλλά, για όνομα των δικών μας των Αγίων (και των Αγίων Αναργύρων όσοι θέλετε· κανένα πρόβλημα από μας): μεροληπτώντας κάντε τα όλα αυτά παιδιά. Μεροληπτώντας!

Η αμεροληψία στην πολιτική ισούται με αχρωματοψία. Αλλά η εικόνα μας έχει δυο χρώματα, δεν έχει;


[1] Ο Γιώργος Λακόπουλος την προχώρησε λίγο περισσότερο αυτή τη σκέψη γράφοντας στα «Νέα» του Σαββάτου για τα γεγονότα στους Αγίους Αναργύρους: «∆εν ήταν η ‘‘αυθόρµητη’’  αποδοκιµασία υπουργού σε δηµόσιο χώρο. Ηταν αντισυγκέντρωση. Σε µια εκδήλωση ενός κόµµατος συναθροίστηκαν οπαδοί άλλου κόµµατος, έστω και χωρίς την αιγίδα του. Σε τι ακριβώς παραπέµπει αυτό, το ξέρουν όσοι λένε ότι έχουν πάντα στο πάνθεον των ηρώων τους τον Γρήγορη Λαµπράκη».

Και Γκοτζαμάνηδες λοιπόν… 


Η εικόνα, από το altheforce.wordpress.com




IMPORTANT UPDATE: Το post αυτό μπορεί να οδηγήσει τον αναγνώστη σε εσφαλμένα συμπεράσματα για τον Ηλία Ιωακείμογλου. Συμπεράσματα που ούτε στην πραγματικότητα ανταποκρίνονται, ούτε δικές μας σκέψεις απηχούν. Συνεπώς, όσοι αναγνώστες και αναγνώστριες ενδιαφέρονται για ακριβέστερες αποτυπώσεις της πραγματικότητας, προτρέπονται από εμάς να επισκεφτούν το http://leftg700.blogspot.com/2011/04/post.html

155 σχόλια:

bernardina είπε...

Το δικό σας πρόβλημα ποιο ακριβώς είναι, Κλεφτόπουλα; Ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν μάσησε τα λόγια της, δεν είχε "ήξεις αφήξεις", δεν ψάρεψε σε θολά νερά αλλά καταδίκασε απερίφραστα τη βία όχι απλώς, όχι μόνο "απ' όπου κι αν προέρχεται" όπως λέτε, αλλά και την πολύ συγκεκριμένη έκφανσή της; Για μια ακόμα φορά (δεν είναι η πρώτη) δεν καταλαβαίνω τη δική σας θέση. Ναι, η βία ΕΙΝΑΙ καταδικαστέα απ' όπου κι αν προέρχεται. Ειδικά αν αποτελεί προσωπική και απολίτικη στάση "αδικημένων" και όχι ξεσηκωμό ενός υποδουλωμένου καταπιεζόμενου λαού. (Τότε λέγεται επανάσταση και αποτελεί άλλη τάξη μεγέθους). Όσο λοιπόν εγκρίνω το γιουχάισμα του Λοβέρδου άλλο τόσο εγκρίνω το γιαούρτωμα του Αλαβάνου στους Αγ. Αναργύρους. Δηλαδή καθόλου. Εσείς; Ίσως έχω πρόβλημα αντίληψης. ;-) ή ίσως εσείς έχετε πρόβλημα θέσης γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς σημαίνει "η εικόνα μας έχει δύο χρώματα"; Κάτι πιο καθαρό πριν συνεχίσουμε;

Α, και κάτι για τον γενετιστή/βιολόγο. Χωρίς να συμφωνώ με τις αντιλήψεις του που αγγίζουν (ηλιθίως) τον ρατσισμό, δεν μπορώ να παραβλέψω τη συμβολή του στην επιστήμη και την πρακτική της εφαρμογή που ευαγγελίζεται, ανάμεσα σε πολλά άλλα, τη θεραπεία πολλών μορφών καρκίνου μέσα στην επόμενη δεκαετία. Εν τοιαύτη περιπτώσει, αν θα έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στο ανεγκέφαλο μειράκιο με το καδρόνι και τον "ρατσιστή"-"ναζί" γενετιστή που ανακάλυψε την έλικα του DNA μαζί με τον Κρικ, μάλλον δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομπελίστας για να το καταλάβει, ε;

bernardina είπε...

Kαι φυσικα εννοούσα στον Άγιο Παντελεήμονα για το γιαούρτωμα του Αλαβάνου. Μπλέξαμε τους αγίους, που να πάρει!

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Ετσι λοιπόν η" αμεροληψία στην πολιτική ειναι αχρωματοψία".

Ομως συνήθως στην πολιτική επικρατεί η μεροληψία.

Αν π.χ. κάποιος κάνει μια ιστορική αναδρομή μιας εποχής ,στιγματίσει καταστασεις που τα κατα τη γνώμη του αποκλειστικός φταίχτης ειναι μια συγκεκριμένη πολιτική δύναμη,και αγνοεί επιδεικτικά (η απο αγνοια) ολο το παρελθόνκαι το αρόν στο οποιό ειναι χρεωμένες οι αντίθετες πολιτικές δυνάμεις με πράξεις καταδικαστέες και γενικώς περνάει "αβρόχοις ποσί" αυτές τις πολιτικές δυναμεις ,(ειτε του παρελθόντος ειτε του παρόντος), με το να παραλείπει ολα τα αρνητικά τους στοιχεία

αυτός ο "εκτιμητής" δεν κανει μονομερή εκτίμηση; Δεν μεροληπτεί;

Η αμεροληψία στην πολιτική χρειάζεται γεναιότητα οχι διάκριση χρωμάτων.

Τα παραπάνω αφορούν μια γενική θεώρηση της αμεροληψίας.

Και για να ερθουμε στο ποστ.
Λετε οτι σε μια κομματική συγκέντρωση πηγε ενας υπουργός για να προπαγανδίσει (δική σας λέξη) τις κυβερνητικές επιλογές.
Λοιπόν; δεν εχει δικαίωμα ενας υπουργός να κάνει μια ομιλία σε μια κομματική εκδήλωση;
Θα επρεπε να πάρει την αδεια των διαφωνούντων πολιτικών δυνάμεων η επρεπε να υποστεί "επίθεση" η γιουχαίσμα;

Πως ονομάζεται μια τέτοια "παρέμβαση" δεν ειναι εκδήλωση βίας;

υγ. Ασφαλώς υπάρχουν πολλές μορφές βίας των ισχυρών πρός τους αδύνατους.
Δεν νομιμοποιειουνται για το λόγο αυτό και ολες οι πράξεις βίας.

LeftG700 είπε...

Φίλη bernardina,


Μα, όταν γράφουμε «ΛΟΙΠΟΝ; ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ; Δεν υπάρχει θέμα; Υπάρχει και παραϋπάρχει!», δεν φαίνεται ποια είναι η θέση μας; Κι αν υπάρχει μια κάποια αμφιβολία, όταν φέρνουμε τα παραδείγματα που φέρνουμε (τα οποία είναι πραγματικά συμβάντα κι όχι «λογοτεχνική» φαντασία) δεν γίνεται τελείως ξεκάθαρο τι προκρίνουμε και σε τι προτρέπουμε;[1] Μάλλον διάβασες βιαστικά μας φαίνεται… :-)

Θα διαφωνήσουμε ότι η βία είναι καταδικαστέα απ’ όπου κι αν προέρχεται. Και νομίζουμε ότι κι εσύ συμφωνείς σ’ αυτό (ή έστω μισοσυμφωνείς). Όταν καταδικάζει κάποιος τη βία, δεν μπορεί να εξαιρεί την επαναστατική επειδή τότε αποτελεί «άλλη τάξη μεγέθους», όπως γράφεις. Άρα, η βία είναι καταδικαστέα εκτός εάν.

Εμείς συμπληρώνουμε: Εκτός εάν είναι περιττή. Οπότε, εκτός των άλλων αυτονόητων για έναν αριστερό (εξ ορισμού είναι εχθρικός προς τη βία) μάς κάνει και ζημιά.

Όμως (πάντα υπάρχει ένα όμως), άλλο ζήτημα αυτό, κι άλλο ζήτημα η ουδετερότητα. Όταν είσαι με κάποιους, είσαι με κάποιους, πάει και τελείωσε. Δεν παίρνεις «ίσες αποστάσεις» επειδή ακολουθούν τακτικές που (σωστά) δεν εγκρίνεις. Όσο υπάρχουν καταπιεζόμενες τάξεις πώς μπορούμε να είμαστε ουδέτεροι; Και πώς μπορούμε να διαχωρίζουμε τις κοινωνικές αιτίες από τα κοινωνικά φαινόμενα; Δεν το καταλαβαίνουμε καθόλου αυτό.

Εμείς το «είμαι αριστερός» το καταλαβαίνουμε ως «είμαι κοινωνικά μεροληπτικός». Κι εδώ ακριβώς είναι το δικό μας πρόβλημα φίλη bernardina με τέτοιες δηλώσεις και αρθρογραφίες. Γιατί αυτή τη μεροληψία δεν την είδαμε…


Τα λέμε


[1] Αν δεν σου αρκεί ούτε αυτό, ρίξε μια ματιά εδώ . Κι αν θέλεις κι εδώ .

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Πριν οτιδήποτε άλλο, σου συνιστούμε να διαβάσεις το σχόλιο που γράψαμε στη bernardina. Μετά, θα πρέπει να ξαναγράψεις διορθωμένο το σχόλιό σου το οποίο αποδεικνύει ότι εσύ μεν έχεις πέσει θύμα παρανάγνωσης, εμείς δε ...παραχάραξης! ;-)


Τα λέμε

bernardina είπε...

To "είσαι με κάποιους" δεν σημαίνει "είσαι με κάποιους πάει και τελείωσε". Με άλλα λόγια ότι συμφωνείς και εγκρίνεις οποιαδήποτε μεθόδευση και πρακτική τους. (Έλεος, ούτε στο ΚΚΕ δεν γίνονται αυτά!) Γιατί τότε δεν στέκεσαι κριτικά απέναντι σ' αυτό που ασπάζεσαι αλλά γίνεσαι άκριτα οπαδός. Και στην αριστερά, αν δεν με απατά η μνήμη μου, μια ζωή γκαρίζουμε ότι "αριστερός" και "οπαδός" είναι έννοιες ασυμβίβαστες.

Αν δέχομαι την επαναστατική βία και τη θεωρώ άλλη τάξη μεγέθους γίνεται απλό και κατανοητό αν αφαιρέσουμε τη βαρύτητα από τη λέξη "βία" και την τοποθετήσουμε εκεί που πρέπει -δηλαδή στην έννοια "εξέγερση των υποδουλωμένων". (Εκτός αν εννοείτε ότι οι καταπιεσμένοι από δικτατορικά καθεστώτα ή υπό ξένη κατοχή λαοί δεν πρέπει να εξεγείρονται αλλά να ανέχονται τους δυνάστες τους για να μη βιαιοπραγήσουν. Ασφαλώς δεν πιστεύετε κάτι τέτοιο, έτσι δεν είναι;)
Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση ασφαλώς δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Όσο για το αν είμαι "αμερόληπτη" ή "μεροληπτική" γίνεται ηλίου φαεινότερο εφόσον δηλώνω ότι είμαι χίλιες φορές με το μέρος ενός "ρατσιστή" που βάζει τις βάσεις για να σωθούν εκατομμύρια συνανθρώπων μου (ίσως κι εγώ η ίδια) από τον καρκίνο, παρά κάποιον "αντιρατσιστή" που ξέρει να επιβάλει την άποψή του μόνο με το μαρκούτσι και μάλιστα εναντίον ενός ενενηντάχρονου! Οι "λάθος" ιδέες πολεμιούνται μόνο με "σωστές" αν κρίνει κάποιος ότι έχει στέρεα αντεπιχειρήματα. Όχι με καδρόνια που τα κρατούν άνθρωποι με καλυμμένα πρόσωπα. Σαφής η "μεροληψία" μου;

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες


χτυπήσατε κέντρο....

Αν κανείς είχε επαφή με τα προηγούμενα και τα επόμενα λεπτά του βίντεο στους Αγ. Ανάργυρους και όχι τα πετσοκομμένα που δείξανε τα "κανάλια" θα καταλάβαινε ακριβώς γιατί μιλάτε στο ποστ...

Εγώ ένα πράγμα έχω πια να πω .... γιούχα στους πρόθυμους και τους προσκυνημένους...

( Πάντως ο Αντρέας ήταν και ο πρώτος γκόμενος στην ΑΣΟΕΕ , από το καιρό της χούντας ... όχι όμως μάγκας σαν τον Αποστόλη το Λουλουδάκη .... μη γαμίσω σήμερα που τάχω πιεί ... )

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Και επ' ευκαιρία από αυτό εδώ το ταπεινό ιστολόγιο να ευχηθώ ολόψυχα στις δύο πριμαντόννες της ανανέωσης και εις ανώτερα ( ήτοι με θώκο ) δια τας επομένας εκλογάς.... Θα κάνουν καλό χωριό με τους εκλεκτους της κας Ντόρας και όλοι μαζί υπό τη μπαγκέτα της Αννούλας.... δείτε το και ως πρόβλεψη Λέφτηδες γιατί σπάνια πέφτω έξω.

( έτσι για να μιλάμε έξω από τα δόντια )

Γιάκοβ

bernardina είπε...

Ευτυχώς ρε Γιάκοβ που παραδέχεσαι από μόνος σου οτι αυτά τα γράφεις πιωμένος.
Γι' αυτό θα περιμένω να ξενερώσεις και θα σου απαντήσω όπως αρμόζει στο μυαλό σου, στην καρδιά σου και στη σχέση μας.

Ανώνυμος είπε...

Μη μου πεις ότι παρεξηγήθηκες ορέ Μπέρνυ γιατί θα κλαίω όλη νύχτα...

Τις απόψεις μου για τους κομψευόμενους την ξέρεις καλά... όταν είμαι ξενέρωτος ΚΑΙ όταν είμαι πιωμένος :

Είναι η ΙΔΙΑ.....

( βέβαια ίσως δεν θα αναρωτιέσαι γιατί σήμερα είμαι τόσο "άγριος" , αλλά δε γαμιέται.... ας το να πάει στο διάολο )

Και επειδή έχω ακούσει και στο παρελθόν διάφορα για το 'ήθος' μου να δηλώσω εδώ ότι ένας βρωμιάρης , αδαής και ξεφτίλας είμαι ...

Δεν θέλει KANEIΣ να δώσει συνέχεια σε αυτό το νήμα φαντάζομαι.... και γι αυτό σταματώ εδώ , ζητώντας συγγνώμη από τους Λέφτηδες ...

(αυτούς που κανείς δεν τους θυμήθηκε όταν ένα "παλλουκάρι της διανόησης" τους απείλησε με μήνυση...)

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Φίλη bernardina,


Το «είσαι μ’ αυτούς πάει και τελείωσε» διόλου δεν το εξισώνουμε με την απάλειψη της κριτικής; Σ’ εμάς το λες αυτό; Θα πέσει ο ουρανός να σε πλακώσει! :-) Δηλαδή, το προηγούμενο σχόλιό μας προς εσένα τζάμπα το γράψαμε; Ούτε μετά από αυτό δεν διέκρινες την κριτική μας;

Αυτή η κουβέντα, που ναι θυμίζει οπαδούς,[1] σημαίνει ότι παρά την κριτική (ή και την καταδίκη) φροντίζεις όχι μόνο να μη διαχωρίζεσαι από αυτούς, (αυτό για μας είναι αδιανόητο) αλλά και να μη δίνεις αυτή την εντύπωση.

«(Εκτός αν εννοείτε ότι οι καταπιεσμένοι από δικτατορικά καθεστώτα ή υπό ξένη κατοχή λαοί δεν πρέπει να εξεγείρονται αλλά να ανέχονται τους δυνάστες τους για να μη βιαιοπραγήσουν. Ασφαλώς δεν πιστεύετε κάτι τέτοιο, έτσι δεν είναι;)».

Φυσικά και δεν εννοούμε αυτό. Αλλά και δεν εννοούμε μόνο αυτό. Για μας, το υπάρχον κοινωνικοοικονομικό σύστημα είναι προς ανατροπή. Και μ’ αυτή την έννοια το συμπεριλαμβάνουμε στις αιτίες δικαιολογημένης εξέγερσης. ( Ίσως εδώ να είναι μια βασική διαφορά μας).

Δεν θέλουμε να σχολιάζουμε τα όσα λες για τον Γουότσον. Απλώς, να σου θυμίσουμε ότι ο χαρακτηρισμός ‘ρατσιστής’ ούτε υπάρχει, ούτε υπονοείται στο ποστ. Εμείς κάνουμε λόγο για ‘βιολόγο ντετερμινιστή’. Κι ακόμα να σου θυμίσουμε ότι το ποστ δεν είχε ως στόχο να αναλύσει την περίπτωσή του. Φυσικά, ως αριστεροί, είμαστε πολέμιοι του βιολογικού ντετερμινισμού. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επικροτούμε αντιδράσεις τύπου «παίρνω το μαρκούτσι μου και σε κυνηγώ». Νομίζουμε ότι είναι περιττό να επιχειρηματολογήσουμε πάνω σε αυτό.

Τέλος, να διευκρινίσουμε κάτι, γιατί σε ένα-δυο σημεία το σχόλιό σου μας ανησύχησε. Δεν συζητάμε προσωπικά. Δεν διαφωνούμε, όπου διαφωνούμε, με τη bernardina ως πρόσωπο. Συνεπώς, αν το παίρνεις προσωπικά, μη το παίρνεις. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση ούτε καν στο υποσυνείδητό μας!


Τα λέμε


[1] Όχι οπαδούς ενός κόμματος, αλλά μιάς Ιδέας.

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Οι προβλέψεις σου είναι πολύ πιθανόν να επαληθευτούν (δεν νομίζουμε όμως με βουλευτιλίκια, με ανάθεση θα γίνει η δουλειά —μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να εννοείς κι εσύ, φανταζόμαστε).

Δεν ξέρουμε φυσικά το λόγο που είσαι «φτιαγμένος» απόψε. Ευχόμαστε ο οίνος να σου ευφράνει την ψυχή και να ξεκινήσεις τη βδομάδα ήρεμος.

Να συμπληρώσουμε κάτι που ξέχασες μόνο και σ’ αφήνουμε: τη συμπαράστασή του στο περιστατικό που θυμήθηκες είχε καταθέσει κι ο Β.Δ.Καργούδης. Άμα είναι να τα λέμε, να τα λέμε όλα (αυτό το τελευταίο το γράφουμε για μας στη συγκεκριμένη περίπτωση, όχι για σένα· δική μας υποχρέωση είναι να το θυμόμαστε).

Καλό βράδυ


Увидимся

LeftG700 είπε...

Α, και κάτι που ξέχασα товариш Яков. Τι θα γίνει μ' αυτές τις συγγνώμες που τσαμπουνάς κάθε τρεις και λίγο; Περίεργοι που είσαστε εσείς οι βόρειοι... ;-)


Увидимся

LeftG700 είπε...

Όχι πάλι το 13 ρε γμτ!

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

για όλους αυτούς τους κομψομόλους της πάλαι ποτέ ανανεωτικής αριστεράς , που τους έτρωγα κάποτε ΕΑΔΕίτες στη μάπα στα αμφιθέατρα , έχω τη χείριστη των εντυπώσεων. Έσπευσαν πρόσφατα να μου το επιβεβαιώσουν , ότι δηλαδή είναι γνήσια πνευματικά τέκνα του ...γέροντα της ανανέωσης ( και όχι του γάτου του ) και είμαι βέβαιος ότι η "ιστορία" θα τους ανταμείψει με το κατάλληλο τρόπο , τον ίδιο με τον οποίο αντάμειψε τον( εκ σπλάχνων ) Νικόλα το Μπίστη.... Στα ελικόπτερα ούτε για αυτούς θα έχει θέση , όσο και αν σήμερα σκίζονται για να την εξασφαλίσουν....

Γιάκοβ

ΥΓ1 Το Καργούδη τι μου τον φέρνετε στη συζήτηση ;;;; Νομίζετε ότι του δίνω γραμμή ;;;

ΥΓ2 Να είστε , τέλος , βέβαιοι ότι ακόμα και ντίρλα ποτέ δεν λέω πράγματα τυχαία ...

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

τις συγγνώμες μου τις εννοώ μέχρι το μεδούλι .... αν δε τις γουστάρετε , αγνοήστε τις

( δεν θα το ξαναπώ )

Γιάκοβ

zalion είπε...

Κανω μια εξαιρεση γιατι οντως βλεπω να γραφονται ασυναρτησιες απο τους-τις προθυμους-ες κι επειδη η εμπλοκη μου σε αυτον τον χωρο μου δινει το δικαιωμα λογω εμπλοκης να ξερω καποια πραματα. Δε θα μιλησω για το ηθος ανθρωπων που εχουν να δουλεψουν 20 και βαλε χρονια επειδη ηταν επαγγελματικα στελεχη. Δε θα μιλησω για τη δημοκρατικοτητα τους οταν διερεαν στη Κεχαγια με το νι και με το σιγμα οτι λεγοταν στην ΠΓ αλλα και σε προσωπικες κουβεντες.Δε θα μιλησω για το οτι οι 4 βουλευτες εκλεχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν παραιτηθηκαν για να μη εξαφανισθουν απο την επικαιροτητα αλλα και απο την βουλευτικη αποζημιωση. (συνεχιζεται)

zalion είπε...

(συνεχεια)
Δε θα μιλησω για την προθυμοτητα στηριξης παοσικκων μετρων και ενθουσιωδους υποδοχης του ΓΑΠ στο συνεδριο τους. Δε θα μιλησω για τον κυριο Νεφελουδη και την ποινικη του εμπλοκη στο δημο Ν. Σμυρνης (ο αμεμπτος). Δε θα μιλησω για τον κυριο Λεβεντη και τον διορισμο του γιου του στη βουλη κοντρα στην αποφαση του κομματος.
Τελος εχω βαρεθει να μιλουν για την αριστερα οι Κυρκοι και οι Μπιστηδες, τα στελεχη δηλαδη που εκαναν οτι περνουσε απο το χερι τους για να εξαυλωσουν την αριστερα.
Συνολικη απαντηση για το Δηαρι δινει με αναλυτικο τροπο ο Σεβαστακης εδω, http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=611418.
Υ.Γ. Δεν εχω ξεχασει λεφτηδες τα προβληματα μεταξυ μας ουτε τις διαφωνιες. Η διαστρεβλωση ομως τις πραγματικοτητας απο μερικες-ους ειναι που με οδηγησε στην παρεμβαση μου αυτη. Φανταζομαι οτι δεν θα το ξανακανω.

bernardina είπε...

Για το τελευταίο παραλήρημα σηκώνω τα χέρια ψηλά, όπως και η επιστήμη φαντάζομαι. Δεν έχω ιδέα σε τι αναφέρεται ούτε και με αφορά. Όποιος θεωρεί ότι του ταιριάζει το παπούτσι ας το φορέσει.

Όσο για τα σχόλια του φίλου μου του Γιάκοβ, προτιμώ να τα αφήσω ασχολίαστα ίσως γιατί είμαι πια σε μια ηλικία που οι ουσιώδεις προσωπικές σχέσεις με ενδιαφέρουν περισσότερο από τις virtual κλωτσοπατινάδες στα μπλόγκια. I'm too old for this shit που έλεγε και κάποιος. Αυτή είναι η μοναδική σημαντική διαφορά μας ωρέ Γιάκοβε. Τα υπόλοιπα είναι για όσους έχουν την πολυτέλεια να ασχολούνται. Ή τον πόνο των προσωπικών ματαιώσεών τους.

Λέφτηδες, εγώ δεν έκανα καμιά επίθεση ad hominem κατά τον προσφιλή ορισμό του Γιάκοβ. Γι' αυτό και δεν απαντώ σε τέτοιες. Απ' όπου κι αν προέρχονται και κυρίως όταν είναι πέταγμα της μπάλας στην κερκίδα.
Σας υπόσχομαι όμως πως όταν η Αννούλα (;)με κάνει υφυπουργό τύπου θα περάσω τις πιο γαμάουα αποφάσεις για τα μπλογκ. Όση αξία κι αν έχει η υπόσχεση μιας πρόθυμης προσκυνημένης. Εντάξει;
Καλημέρα και καλή εβδομάδα και καλά κρασά.

Α, και κάτι άλλο. Όταν οι "γέροντες" και οι γάτοι τους θα αγωνίζονται να πάνε λίγο παραπέρα το θέμα "Αριστερά", από εκεί που έχει βαλτώσει τώρα (ας πούμε μέσα από το Κέντρο Πολιτικού Προβληματισμού Μιχάλης Παπαγιανάκης) άλλοι θα μετράνε ποιος πέταξε πιο μακριά το γιαούρτι. Και όταν η Δημ. Αρ. θα κάνει, ευελπιστώ, υπεύθυνες και βιώσιμες προτάσεις, άλλοι θα συνεχίζουν να μετράνε πόσο μεγάλη την έχουνε, την αριστεροσύνη εννοώ, σύμφωνα με το πόσο πιο δυνατά φωνάζουνε "Έξω από το Μνημόνιο, επιστροφή στη δραχμή". Ή θα φτιάχνουνε συλλόγους οπαδών. Άντε, με το καλό και Θύρα.
Όλα τ' άλλα είναι για να 'χουμε να λέμε.

ΕΟΣ είπε...

Αγαπητοί λέφτηδες,
Αυτά που λέει ο Ανδρέας Νεφελούδης και ο Θόδωρος Μαργαρίτης, είναι γνωστά εδώ και πολλές δεκαετίες και δεν είναι κάτι καινούργιο. Η πραγματική τους διάσταση βρίσκεται στο φόβο της κομμουνιστικής αριστεράς απέναντι στο αυθόρμητο μαζικό κίνημα που δεν μπορεί να το ποδηγετήσει. Τα έλεγε ο Λ. Κύρκος εδώ και δεκαετίες. Τα έλεγε όμως και το ΚΚΕ όταν χαρακτήριζε "προβοκάτσια το 73 το Πολυτεχνείο"...

Εσείς όμως "αλλού τρώτε, αλλού πίνετε, αλλού πάτε και το δίνετε"! Τα βάζετε με την ΔΗΜ.ΑΡ., αλλά στην πραγματικότητα πάτε να καλύψετε πρακτικές που γίνονται με πρωτοβουλία από εθνίνια (σαν αυτά που έχουν μαζευτεί στην ΣΠΙΘΑ), πρακτικές που ενώνουν από τους φασίστες ως κάποιους αριστεριστές και αναρχικούς.

Όσο απεχθής είναι ο Λοβέρδος, άλλο τόσο είναι και ο Σημίτης και ο Τσοχατζόπουλος. Το νέο στην τωρινή συγκυρία βρίσκεται σε αυτή ακριβώς την "πανεθνική" συμπόρευση μέσα από παρόμοιες πρακτικές. Γνωρίζετε πόσοι αριστεροί επιβραβεύεσαν τις διαμαρτυρίες τύπου "πόρτα - πόρτα" του Κολλάτου έξω από τα σπίτια του Σημίτη και του Τσοχατζόπουλου; Κάποιοι αριστεροί συμμετείχαν μάλιστα και σε αυτές...

Το πρόβλημα για μας δεν είναι οι απόψεις του Νεφελούδη και του Μαργαρίτη, αλλά ότι με πρακτικές σαν αυτές που αναφέρεστε βαδίζουν χέρι - χέρι από ακροδεξιοί ως αριστεριστές και αναρχικοί...

ΕΟΣ είπε...

Επίσης, μια ματιά σε αυτές τις δημοσιεύσεις, είναι αρκετά διαφωτιστική για το πως βλέπει αυτά τα ζητήματα και η ...άλλη πλευρά:

Διαμαρτυρία πόρτα - πόρτα στο σπίτι του Σημίτη

Επίθεση στον Λοβέρδο στους Αγίους Αναργύρους

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,



Εμείς τα παλιά τα ξέρουμε κυρίως μέσα από διηγήσεις και λίγα γραφτά. Δηλαδή «ακαδημαϊκά» κι όχι βιωματικά. Κάτι αυτό, κάτι που σήμερα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, δεν πολυγυρνάμε πίσω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουμε τα όσα λες ή ότι δεν μπαίνουμε στη θέση σου.

Η μετάλλαξη του Κύρκου είναι ιδιαίτερη περίπτωση, ιδίως αν λάβει κανείς υπ’ όψη του την ιστορία του και τη διαδρομή του. Εμείς πάντως, που στα χρόνια που εκείνος περίμενε κάθε πρωί να τον πάρουν για εκτέλεση γκομενίζαμε και ρεμπελεύαμε, έχουμε μια κάποια αρκετή δυσκολία να «βγάλουμε γλώσσα». Είναι και η ηλικία του βλέπεις.

Τον Καργούδη τον αναφέραμε για να θυμίσουμε απλώς ότι κι εκείνος, με το δικό του τρόπο, κατέθεσε εδώ τη συμπαράστασή του. Μόνο και μόνο γι’ αυτό. Και φυσικά δ ε ν έχουμε καμία ένδειξη ότι του δίνεις ή σου δίνει γραμμή. Για όνομα!

Τέλος: Δεν είναι ότι δεν γουστάρουμε τις συγγνώμες. Αφού το ξέρεις ότι δεν έχουμε τέτοια νοοτροπία. Αν έτσι αισθάνεσαι, να σου πούμε εμείς κάνε αλλιώς;;; Από πού κι ως πού;;; Δεν είχε αυτό το νόημα η κουβέντα μας. Είχε το νόημα ότι, αφού πολλοί από εδώ τα λένε και αλλού κι από παλιότερα, το θεωρούμε απόλυτα φυσικό ο διάλογος να παίρνει άλλες διαδρομές. Γι’ αυτό και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Σου λέμε λοιπόν με την ευκαιρία ότι όλες οι συγγνώμες που πρόκειται να πεις στο μέλλον γίνονται δεκτές από τώρα! :-)


Увидимся

LeftG700 είπε...

Φίλε zalion,


Εσύ κάνεις μια γενικότερη αναφορά. Σεβαστή, αλλά το ποστ δεν είχε τέτοια κατεύθυνση. Ελπίζουμε να το καταλαβαίνεις.

Εμείς δεν έχουμε και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με την παρουσία σου εδώ. Και νομίζουμε ότι δεν μας επιτρέπεται κιόλας για να έχουμε. Επομένως, από τη μεριά μας καλοδεχούμενος.

Το λινκ που μας έστειλες είναι η αποθέωση του …λευκού!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη bernardina,


Γιατί ρε παιδί μου παίρνεις τόσο εύκολα φωτιά; Αυτό σε κάνει, εκτός των άλλων, και να παρερμηνεύεις.

Δεν είπαμε ούτε υπονοήσαμε ότι μας έκανες προσωπική επίθεση. Είπαμε ότι μας έδωσες την εντύπωση ότι πήρες τα λόγια μας, ή κάποια απ’ τα λόγια μας, προσωπικά. Και τώρα μας την ισχυροποιείς. Τι είναι όλα αυτά για προσκυνημένους και τα παρόμοια; Και πού κάναμε επίθεση ad hominem εναντίον σου; Θα σε παρακαλούσαμε να μας το εξηγήσεις.

Καταλαβαίνουμε ότι διάκεισαι φιλικά προς τη ΔΗΜΑΡ. Αυτό σημαίνει ότι η κριτική μας προς ένα κόμμα απευθύνεται προσωπικά στη … bernardina; Γιατί ρε παιδί μου το παίρνεις έτσι; Πώς θα βρούμε την άκρη αν ο καθένας γαντζώνεται στο «κομμάτι» του;


Τα λέμε

bernardina είπε...

Ρε σεις, χαλαρώστε! Δεν εννοούσα εσάς, για όνομα! Βρε με τις μύγες σααας.

LeftG700 είπε...

Φίλη bernardina,


Α, εντάξει τότε! Πάντως, αν θες την άποψή μας (που δεν τη θες ;-) ) δεν νομίζουμε ότι έγινε εδώ ad hominem κριτική από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε.


Τα λέμε

zalion είπε...

Η αποψη του Σεβαστακη ειναι η αποθεωση του λευκου? Μαλιστα.
Η αναφορα ειναι γενικη? Οκ
Στην αριστερα παντα επαιζε μεγαλο ρολο και η προσωπικη σταση ζωης. Και αυτα που γραφω στο πρωτο μου σχολιο ειναι κυριως αναφορες στη σταση ζωης των δυο συγγραφεων των κειμενων. Μπορει για σας να ειναι γενικα επιτρεψτε μου ομως εγω να τα λεω ως ειδικα γι' αυτους τους δυο.
Υ.Γ. Δε νιωθω καλοδεχουμενος εδω αλλα αυτο ειναι κατι που δε συζητιεται δημοσια.

LeftG700 είπε...

Φίλοι της ΕΟΣ,


Εντάξει, μπορεί να είναι γνωστά από δεκαετίες, αλλά εμείς περιοριστήκαμε στο τώρα γιατί εδώ κι ένα χρόνο έχουμε περάσει σε άλλη φάση, έτσι δεν είναι; Κι έπειτα, δεν είμαστε και οι πιο αρμόδιοι να μιλήσουμε για τα παλιά που κάποιοι με περισσότερα "χιλιόμετρα" στο "κοντέρ" τα ξέρουν από πρώτο χέρι. Όμως, σε αυτό το σημείο έχουμε μια ένσταση: Κομμουνιστική αριστερά η ΔΗΜΑΡ; Μήπως κάνετε κάποιο χοντρό λάθος -ή μήπως ο δαίμονας του πληκτρολογίου έβαλε το χεράκι του;

Η επόμενη ένστασή μας είναι έντονη. Ρε παιδιά, πού είδατε ότι καλύπτουμε τέτοιες πρακτικές; Τα (πραγματικά) περιστατικά που αναφέρουμε για το τι κάνανε δυο από εμάς σε παραπλήσιες περιπτώσεις δείχνουν κάτι τέτοιο; Και ο διαχειριστικός βίος και πολιτεία μας, εδώ στο blog, σ’ αυτή τη μικροεξουσία μας, που την αγνοούμε παντελώς όταν λέμε π.χ. «παιδιά, όχι βρισιές, όποιος θέλει να βρίσει, ας βρίσει εμάς» οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είμαστε της νοοτροπίας «πίσσα και πούπουλα» ή, μάλλον, «ματσούκια και γιαούρτια»;

Και τι δουλειά έχουμε εμείς με τα εθνίκια; Επειδή κριτικάρουμε τον τυφλό, δογματικό και χυδαίο αντιεθνικισμό, ο οποίος, εκτός των άλλων, είναι και μια καλή πηγή τροφοδοσίας της ακροδεξιάς; Γιατί μας αδικείτε έτσι;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Μπέρνυ

για να μη ξοδεύουμε τζάμπα μονάδες στα τηλέφωνα θα σε παρακαλούσα να μου πεις εδώ ( όπου και άνοιξε η συζήτηση ) πώς και με ποιό τρόπο δέχθηκες προσωπική επίθεση και από ποιόν. Γιατί αν , όπως λες λίγο παραπάνω , δεν ήταν από τους Λέφτηδες , απομένει μόνο το δικό μου "παραλήρημα"....

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Φίλε zalion,


Όχι ρε παιδί μου! Για όνομα! Το λ ι ν κ είναι η αποθέωση του λευκού! Δηλαδή, δεν μας δείχνει τίποτε η σελίδα εκτός από το λογότυπο της "Αυγής", και τα γενικά στοιχεία του site! Τι νόμισες;

Σεβόμαστε αυτό που νιώθεις για εδώ. Αλλά δεν νομίζουμε ότι έχουμε φταίξει γι' αυτό. Δεν είναι και έγκλημα καθοσιώσεως να λες σε κάποιον ότι δεν καταλαβαίνει κάτι ή ότι κάνει πως δεν το καταλαβαίνει. Και σε κάθε περίπτωση το σωστό είναι να φροντίζει κανείς να αποκαθιστά τις γραμμές επικοινωνίας. Αυτό όμως δεν γίνεται με το να κουνάει μαντήλι. Γίνεται;

bernardina είπε...

Διάβασε και κάνα σχόλιο πιο κάτω απ' τα δικά σου ωρέ Γιάκοβε. Και βάλε το γιαταγάνι στο θηκάρι, δεν έχω να χωρίσω τίποτα μαζί σου. Άντε ρε πουλάκι μου μη χαλάσουμε άδικα τις καρδιές μας. Τώρα μαθαίνεις τις απόψεις μου διάολε;
Και μάζεψε κι εσύ τις μύγες σου, λέμεεε! ΤΩΡΑ θα πάρω ανάποδες.

Κι εσάς, ωρέ Κλεφτόπουλα, ποιος σας είπε ότι δεν θέλω τη γνώμη σας; (έστω και με κλεισμένο ματάκι; ε;) Άμα δεν την ήθελα θα ξαναρχόμουν εδώ μέσα, και μάλιστα ύστερα από το κλωτσομπουνίδι που ρίξαμε το πάλαι ποτέ; Τι έχετε πάθει όλοι σήμερα αδερφάκι μου;
Να τ' αφήσουμε για μια άλλη φορά τα σχόλια γιατί δε μπορώ τόση αγριάδα μαζεμένη σήμερα; ;-)

LeftG700 είπε...

Αποκατάσταση παράλειψης από το σχόλιο προς zalion:


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη bernardina,


Ωραία λοιπόν. Αφού δεν σου είναι περιττή η γνώμη μας να πούμε δυο λόγια παραπάνω.

Καταλάβαμε τι σε έκανε να αισθανθείς ότι υφίστασαι προσωπική επίθεση. Είναι όμως έτσι;

Αν κάποιος γράψει υπαινικτικά για εμάς (που γράφει) "κάποιοι κατ' όνομα αριστεροί" σημαίνει ότι μας επιτίθεται προσωπικά ή ότι μας ασκεί πολιτική κριτική; Εμείς νομίζουμε το δεύτερο. Ακόμα κι αν τα κίνητρά του είναι προσωπικά (με την έννοια ότι δεν μας γουστάρει).

Θέλουμε να πούμε: μην είσαι τόσο ευερέθιστη ρε παιδί μου! ;-) Το ότι μιλάνε πίσω από κάποιες διαδικτυακές περσόνες πρόσωπα δεν σημαίνει ότι κάθε πολιτική αντιπαράθεση είναι προσωπική.


Τα λέμε

zalion είπε...

Lol. Ok ξαναδοκιμαστε εδω,
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=611418.
Αλλιως θα το κοπυπαστωσω κι ειναι και σεντονι το ατιμο.
Εαν θελετε να δειτε εαν εχετε φταιξει καπου παρακαλω να συνεννοηθουμε με μεηλ και οχι δημοσια.

LeftG700 είπε...

Φίλε zalion,


Πάλι τίποτε. Αντί να το κοπιποστάρεις μήπως είναι προτιμότερο να μας δώσεις ημερομηνία δημοσίευσης για να το βρούμε στο αρχείο;

Καμία αντίρρηση. Περιμένουμε μέιλ σου.


Τα λέμε

bernardina είπε...

"Κανω μια εξαιρεση γιατι οντως βλεπω να γραφονται ασυναρτησιες απο τους-τις προθυμους-ες..."
"Η διαστρεβλωση ομως τις πραγματικοτητας απο μερικες-ους ειναι που με οδηγησε στην παρεμβαση μου αυτη."

Βλέπετε εσείς κανένα πολιτικό επιχείρημα σ' αυτές τις προτάσεις; Το να χαρακτηρίζει κάποιους ειρωνικά "πρόθυμους-ες"(τι χαριτωμένη η προσθήκη της θηλυκής κατάληξης, φαντάζομαι για λόγους ισοτιμίας προστίθεται πάντα ;-), και τις θέσεις τους "ασυναρτησίες" και "διστρέβλωση της πραγματικότητας" (δηλαδή;;;) είναι πολιτική θέση; Θα με τρελάνετε ωρέ Κλεφτόπουλα; Άντε, να δεχτώ ότι οριακά είναι. Αλλά είπαμε, καμιά φορά παρερμηνεύουμε (το έχει αυτό το εγγενές πρόβλημα η σχολιαστική μέθοδος στα μπλογκ), αλλά όχι κι έτσι!
Σ' αυτό το παραλήρημα αρνήθηκα να απαντήσω. Μη με βάζετε λοιπόν να το κάνω από το παράθυρο, να χαρείτε. Δεν έχω το στομάχι να εμπλέκομαι σε τέτοια αλισιβερίσια, όχι γιατί δεν ξέρω τι να απαντήσω αλλά επειδή είναι εκατό τοις εκατό αδιέξοδο να συζητάς με ανθρώπους που έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι είναι "ου με πείσεις κάν με πείσης". Εντάξει;
Ελπίζω να λύνω και τις απορίες του καλού μου Γιάκοβ μ' αυτό το σχόλιο.

LeftG700 είπε...

Φίλη bernardina.


Ok. Δεν έχει νόημα να κάνουμε τους δικηγόρους ή τους μεσολαβητές. Όποιος πρέπει να πάρει τον λόγο για να εξηγηθεί, ας το κάνει.


Τα λέμε

bernardina είπε...

Not me. Εγώ σταματώ εδώ τα σχόλια στο συγκεκριμένο ποστ. Όβερ! ;-)

ΕΟΣ είπε...

Μια σύντομη απάντηση:

1. Αυτά τα σύνδρομα αυτά κληρονομούνται. Η ΔΗΜΑΡ τα έχει κληρονομήσει από την εποχή του ΚΚΕεσ. Άλλα ανάλογα σύνδρομα έχουν κληρονομήσει για παράδειγμα και αυτοί που έχουν απομακρυνθεί κατά καιρούς από το ΚΚΕ, ακόμα και αν βρίσκονται σήμερα στο ΠΑΣΟΚ...

2. Καλύπτετε τον “εθνικισμό” όταν θεωρείται ότι το κύριο ζήτημα που προκύπτει από ανάλογα περιστατικά είναι οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ. To ζήτημα σήμερα στην ελληνική κοινωνία δεν είναι αν “Η βία των Δημοκρατικών του ισπανικού εμφυλίου ίδια με τη βία των Φαλαγγιτών” . Το ζήτημα είναι το πώς η Αριστερά ενστερνίζεται και επικροτεί πρακτικές της ακροδεξιάς. Το ζήτημα είναι εκεί που χάνονται οι διαχωριστικές γραμμές. Όχι εκεί που βάζετε τις αυτοαναφορικές/φαντασιακές διαχωριστικές γραμμές εντός μιας αριστεράς που έχει εξαντλήσει τον κύκλο της ζωής της. Ας μάθουμε να βλέπουμε και να σκεφτόμαστε με το τι συμβαίνει λίγο παραπέρα από τον αφαλό μας!

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της σύγχυσης είναι αυτό το δημοσίευμα: Kίνημα Πόρτα-Πόρτα: Έξω απ' τη δική τους πόρτα. Η σύγχυση δεν αφορά μόνον το περιεχόμενό του κειμένου, αλλά και το γεγονός ότι αυτό βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την προτροπή για συνυπογραφή για την δημιουργία της ΕΛΕ.

Αν δεν σας προβληματίζουν λοιπόν αυτά τα φαινόμενα συμπόρευσης αντιλήψεων και πρακτικών που θεωρούνται προοδευτικές ή αριστερές με ακροδεξιές, τότε μάλλον ζείτε σε άλλη χώρα ή σε άλλη εποχή..

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

Το φαινόμενο που προσεγγίζετε με αυτό σας το ποστ έχει πολλές όψεις και δε σηκώνει καθωσπρεπισμούς.

Στη σημερινή συγκυρία , όπου κάθε επόμενη εξέλιξη , γεγονός , επεισόδιο έχει πρώτιστα επικοινωνιακή αξία χρήσης τα πράγματα αποκτούν άλλες διαστάσεις.

Επειδή δεν υπάρχουν προσδοκίες , εμπιστοσύνη και σταθερότητα στο γενικό πολιτικό σκηνικό , το μόνο ζητούμενο των πολιτικάντηδων είναι η επικοινωνιακή εκμετάλλευση κάθε επόμενου επεισοδίου στο σήριαλ Νομιμότητα - Ανομία , στο προσφιλές δηλαδή πεδίο όπου ομοθυμαδόν κορυβαντιούν οι διάφοροι καθεστωτικοί κονδυλοφόροι συνεπικουρούμενοι από τους αναμένοντες στο προθάλαμο προθύμους.

Ποιά είναι τώρα η ατζέντα ;;;

Μα προφανώς να επιχειρηθεί η "Πορεία προς το λαό" τις "άγιες" τούτες μέρες. Να διασκεδαστεί ή να υπονομευτεί με κάθε τρόπο η βαθύτατη απαξία των πολιτών απέναντι στα μόμολα με επίσημη ιδιότητα. Γιατί αυτό που τσούζει περισσότερο από κάθε τι άλλο είναι ότι όπου επιχειρούν να εμφανιστούν , να κουβεντιάσουν , να πλησιάσουν το "πόπολο" συναντούν περιφρόνηση , εντάσεις , διαμαρτυρίες.

Φαινομενικά η στάση αυτή του κοσμάκη που αρνείται πλέον να πειστεί , αρνείται να ακούσει και να συζητήσει , θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επικίνδυνη ( με αστικοδημοκρατικούς όρους ). Αυτό ακριβώς επιχειρούν να εκμεταλλευτούν με κάθε τρόπο οι "τεχνικοί". Σε αυτό το καλάμι επιχειρούν να καβαλλήσουν οι "πρόθυμοι" . Σε αυτά τα θολά νερά προνομιακά ψαρεύονται οι αθερίνες και οι κοκκοβιοί που ούτε μνήμη έχουν ούτε αντίληψη.

Ειδικά για το επεισόδιο στους Αγ. Ανάργυρους από το τρόπο που στήθηκε , μονταρίστηκε και προβλήθηκε το σχετικό βίντεο από όλα τα "κανάλια" ( αυτά που επί 22 χρόνια λειτουργούν με "προσωρινές" άδειες ) , είναι φανερό και το στήσιμο και η υπερβολή . Επίσης προφανές το γεγονός ότι ο κος Αντρέας , προνομιακός συνομιλητής του Μπουμπούκου , δέχθηκε "επίθεση" από ΕΝΑ άτομο , προστατευόμενος από μπάτσους με πολιτικά και πρασινοφρουρούς , ενώ φωνές , διαμαρτυρίες και αντιδράσεις λεκτικές άλλων παρόντων θάφτηκαν επιμελώς.

Είναι μεγάλη η δύναμη της εικόνας και ακόμα μεγαλύτερη όταν μαγειρεύεται.

Γιατί το ζητούμενο καλοί μου Λέφτηδες από αυτή τη προφανή προβοκάτσια είναι το ίδιο πρόσκαιρο όσο και ο στόχος :

Να μπορέσουν οι επικοινωνιακοί "γίγαντες" να δημιουργήσουν το έδαφος πάνω στο οποίο οι υπουργοί , οι βολευτάδες και τα προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα "πορευτούν προς το λαό" με το "άλλοθι" που επιμελώς χτίζεται το τελευταίο διάστημα.

συνεχίζεται...

( Γιάκοβ )

Ανώνυμος είπε...

....Συνέχεια από το προηγούμενο

Η ευρύτερη συζήτηση για τη χρησιμότητα , την επικινδυνότητα ή τέλος την ¨ηθική βάση" των έντονων διαμαρτυριών , των "αντισυγκεντρώσεων" , των Γκοτζαμάνηδων κτλ είναι πυροτέχνημα και ηθικολογία υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

Η καταδίκη της βίας , για όσους δεν την έχουν βιώσει , είναι εύκολη και ανέξοδη. Για όσους την έχουν νοιώσει ( και τη νοιώθουν ) στο πετσί τους αυτονόητη. Μόνο που θα πρέπει να σκεφτεί κανείς γιατί ΤΩΡΑ κοάζουν οι εγκάθετοι και οι πρόθυμοι για δημοκρατία και κοινωνική συνοχή. Γιατί κόπτονται και σκίζονται για αυτές τις "αξίες" που οι ίδιοι καταρράκωσαν επί δεκαετίες.

Με σκληρό νόμισμα καλούνται τώρα να πληρώσουν τα επίχειρα οι πολιτικά ανευθυνο-υπεύθυνοι και δεν το αντέχουν.

Αντί για επεισόδια και φασαρίες θα πρότεινα πλήρη περιφρόνηση , γυρισμένες πλάτες και σιωπή απέναντι στους "εκδρομείς" του πολιτικού κατεστημένου , δεν την αντέχουν.

Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι οι καταστάσεις είναι τόσο πιεσμένες που θα βρεθούν αρκετοί που , τις "άγιες" τούτες μέρες, δεν θα αντέξουν αδιαμαρτύρητα το καραγκιοζηλίκι της "Πορείας προς το Λαό".

Επομένως χρήσιμη και καλή η συζήτηση για τη βία , όπως εξελίχθηκε εδώ στο τσαρδί σας Λέφτηδες , αλλά να μη ξεχνάμε ότι πέρα από τις γενικότητες υπάρχει και το τακτικό , άμεσο , πρόταγμα του επικοινωνιακού παιγνίου. Ένα πρόταγμα φτηνό και πρόσκαιρο στη φτηνή και πρόσκαιρη συγκυρία που ζούμε. Στη σκέψη και τη πρόθεση επομένως όλων αυτών των κοπτόμενων στημένων και προθύμων είναι αυτό το "τακτικό" πλεονέκτημα που επιδιώκεται πάση θυσία...

Διαβάζωντας και το τελευταίο σχόλιο των ΕΟΣ σκέφτομαι ότι δεν έχει γίνη ακόμα αντιληπτό το ιδιόμορφο και πέραν του ορίου θραύσεως σκηνικό που ζούμε σε όλη του την έκταση.

Γιάκοβ

Eνη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Απαντώ στο σχόλιο σας προς εμένα.(σημειωτέον δεν εχω διαβάσει ολα τα σχόλια του ποστ).

Πρώτον δεν υπάερχει καιμιά παραχάραξη (της ιστορίας) απο σας.
Υπάρχει ομως μια γενική εικόνα που χαρακτηρίζει πολλές εκδηλωσεις απο διαφορες πηγές (η κομματικές η προσωπικές), που θυμούνται με πρώτη ευκαιρία την περίοδο '81 και μετά(καταδικάζοντας την) και αγνοούν η ξεχνούν δεκαετίες(του ΄50 '60,74-81 οπως και την πρόσφατη περίοδο 2004-2009 που εδωσε τη χαριστική βολή στη χώρα).Ειναι οι περίοδοι που χάραξαν την ιστορία του τόπου απο μια διακυβέρνηση μιας
αυταρχικής Δεξιας.

Με κατακλείδα ενα φανερό μίσος πλέον για τη σημερινή διακυβέρνηση που φτάνει μέχρι σε εκδηλώσεις εναντίον προσώπων (π.χ. ο Λοβέρδος πρόσφατα). Και με προέκταση τελικά και σε ολες τις αριστερές πολιτικές δυνάμης (βλ.ΔΗΜΑΡ),που δεν εχουν ενδεχομένως τον ιδιο τρόπο αντιπολίτευσης .

Ενα τέτοιο πνεύμα εμπάθειας θα δικαιολογούνταν απο τη Δεξια η ακροδεξιά, ομως οχι απο την Αριστερά.

Δεν εχει να κάνει ολο αυτό το πνεύμα με εσας η το μπλόγκ σας, ομως ειναι μια πραγματικότητα απογοητευτική για μια απεμπλοκή απο εμπάθειες.

Ειναι αλλο η πολύ δυσχερής θέση της χώρας στη σημερινή συγκυρία και οι επιπτώσεις της στους πολίτες και άλλο η εμμονή προς μια κατεύθυνση, που δεν ειχε ποτε εκδηλωθει με αυτό τον εντονο τρόπο, για να τα λέμε ολα, στο διάστημα 2004-2009. Ακριβώς η περίοδος που μας εφερε στο χείλος της χρεοκοπίας.

Β.Δ.Καργούδης είπε...

@Αγαπητοί @Λέφτηδες.
Ό,τι λέω δημόσια,
πάντα προσπαθώ να το τιμώ...
Απλά γιατί ΚΑΙ έτσι καταλαβαίνω ότι τιμώ αυτούς στους οποίους απευθύνομαι, και μου κάνουν την τιμή να μοιράζονται μαζί μου τις πολιτικές κ.ά αγωνίες τους.

Έτσι λοιπόν, θέλω να καταλάβετε πως καθόλου δεν "σπάω" τα λόγια
ή τις κούπες μου, ακόμα κι αν σπεύδω
-σε πρώτη ανάγνωση-
να κάνω πάλι χρήση της φιλόξενης γωνιάς σας.
Και το κάνω δικαιολογημένα πιστεύω, όχι για τα συνεχίσω την κουβέντα που είχαμε και που σημειώστε νοσταλγώ ήδη,αλλά μόνο γιατί δεν μπορώ πια

όση
*διάθεση κατανόησης-επιείκειας, και
διαθεσιμότητα να μπω στα δικά τους "παπούτσια"
και να επιφυλάσσω εντός μου για κάποιους-,

να αφήσω αναπάντητα και ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, κάποια "λογάκια" του
αγαπημένου μου @παπς.
Που όμως λυπάμαι να πω ότι συλλαμβάνεται πάλι να υποτροπιάζει, "κλέπτων οπώρας".
Και μάλιστα υπό το ανάξιο
(και για τον ίδιο και για όλους μας)
πρόσχημα του
"πάλι τον καύκον έπιε -ο "καημένος"-, πάλι τον νουν απώλεσε".
Και άρα εξ όρισμού έχει το Ηθικό τούκα-προ

Πρόσχημα που κατ επανάληψη εχει και στο παρελθόν χρησιμοποιήσει!
Και μάλιστα υπό το πιο ανάξιο λυπάμαι να πω και ΑΘΛΙΟ σχήμα:
"Εμένα που με κατάντησε στην αδιέξοδη πενία η εντιμότητα και η πολιτική μου συνέπεια, και που ο δόλιος πίνω για να ξεχάσω"!
ΤΈΡΜΑ πια ΤΑ ΜΙΣΌΛΟΓΑ,
ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΓΑΝΙΕΣ,
ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΜΑΤΑ.
ΓΙΑΤΊ (εκτός των άλλων), ΜΑΣ ΑΚΟΎΝΕ...)
Σχήμα όλο αυτό, που
δείχνει (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) να θεωρεί
(ο πάντα πολύ αγαπημένος μου @παπς)
ότι εκτός από το "φιλικό ακαταδίωκτο", μπορεί να του εξασφαλίζει ΚΑΙ προνομιακή χρήση ενός χώρου ασύγγνωστης πολιτικής(;)
& συνειδησιακής

(υπό την έννοια ότι ΚΑΙ η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, μορφή ΨΕΥΔΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΟΤΟΣ είναι)

ελευθεριότητας!...

Ενός χώρου δλδ μη μνήμης & μη κόστους.
Όπου μπορεί να λέγεται το οτιδήποτε, με "χαριτωμενιές", παιγνιώδεις υπαινιγμούς, πολιτικούς παλιμπαιδισμούς.Με "λόγια μπερδεμένα" με ατμούς της τόσο βολικής
(δείχνει να πιστεύει ακόμα αφελώς)
αιθυλικής αλκοόλης.


Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μια και καλή:

Κακώς, κάκιστα
(αλλά και με αφέλεια ασύμβατη με την όποια ηλικία τους)
πιστεύουν κάποιοι, ότι
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΟΤΕΡΟ ΟΧΗΜΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ποικίλων ΕΝΟΧΩΝ ΤΟΥΣ.

ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ
(η κρίση πάντα)
ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΝ "ΒΟΛΙΚΟ ΠΑΠΑ" ΠΟΥ ΘΑ είναι πρόθυμος να θάψει πεντ έξι, και μαζί, συμπούρμπουλες τις λαθεμένες επιλογές ζωής, και τον εξ αυτών ζόρικο ύπνο

Ένας looser στο κάτω-κάτω, και πριν από την κρίση looser υπήρξε, καιlooser θα παραμείνει και μετά!

Το πολύ-πολύ,
(καθόλου λίγο και καθόλου εύκολο)
να καταφέρει να διασώσει την αξιοπρέπεια & τη σοβαρότητά του
(και ίσως και το μυθικό κουκούλι της ύπαρξής του).
Μόνο όμως αναλαβαίνοντας στο ακέραιο τις δικές του ευθύνες!... Κι αφήνοντας τίμια έξω απ το λογαριασμό,
-για τις ΔΙΚΕΣ του "ΠΡΟΚΟΠΕΣ" και τα ΚΑΖΑΝΤΙΑ-,
την "κακούργα κενωνία" μαζί με τον "απάνθρωπο-εγκληματικό καπιταλισμό". Παρακολουθήματα όλα της τρέχουσας "τζάμπα εξεγερμένης" εύκολης αθλιότητας.

Ξηγηθήκαμε λοιπόν;

Τα περί
"προσκυνημένων", & "ελικοπτέρων",τέρμα!

Αν βέβαια θέλουμε στ αλήθεια να μην κοπεί και το τελευταίο νήμα-απόδειξη για την ύπαρξη του πολιτικού λώρου που πάντα μας επέτρεπε
(και σε άλλους καιρούς επέβαλλε)
τη δημόσια ανταλλαγή Λόγου.
Τα "άλλα", σε ΑΛΛΕΣ συζητησούλες..
Και κυρίως με "άλλα" άθλια α-πολιτικά "ΜΕΘΥΣΜΕΝΑΚΙΑ".
Που δεν είναι δα και τόσο δύσκολο αυτές τις ώρες να ανευρεθούν...
Προσφέρονται βλέπεις τζάμπα, τρία στο τάλληρο, ανά τας ρύμας της "αριστερής" διαδικτυακής αθλιότητας, της τραγικής πολιτικής ανεπάρκειας, και της τόσο φωναχτής μορφωτικής & γνωστικής υστέρησης.....

zalion είπε...

Λεφτηδες το κειμενο βρισκεται στα τελευταια ενθεματα της Κυριακατικης Αυγης 17/4. Το μεηλ θα σας στο στειλω απογευμα γιατι εχω αρκετα μπινελικια για τη γουνα σας :).
Με λοιπα αθυρματα δε προκειται να ασχοληθω εδω μεσα. Ο παπουλης εδωσε μια συνολικη απαντηση που με καλυπτει στο 100%.
Αν ηταν να συνδιαλεγομαι με πασοκους το κανω και κατα προσωπο που εχει πιο μεγαλο ενδιαφερον.

LeftG700 είπε...

Φίλε Β.Δ.Καργούδη,


Μια και απευθύνεσαι σ' εμάς δεν μπορούμε (αν και θα το θέλαμε, εν προκειμένω) να μη πούμε δυο λόγια που ελπίζουμε θα τα διαβάσει και η φίλη μας η bernardina.

Το σχόλιό σου είναι υπόδειγμα ad hominem επίθεσης. Μας λυπεί πολύ γιατί πιστεύουμε ότι έχεις πολιτικό λόγο και μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν και μόνο αυτόν. Εκτός από πολύ, μας λυπεί και ιδιαίτερα, γιατί στόχος είναι ένας άνθρωπος που εκτιμούμε.

Αυτά από εμάς. Υπάρχουν κι άλλα ζητήματα στο σχόλιό σου, που αξίζει και είναι χρήσιμο να συζητηθούν.

Όχι όμως κάτω από αυτές τις συνθήκες.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ε, όχι και 'αθύρματα' βρε φίλε zalion! Δεν πάμε πουθενά έτσι ρε γμτ!

Ανώνυμος είπε...

Εύκολο στόχο βρήκες και σήμερα Βάγγο μου...

Μεθυσμένο , looser , απογοητευμένο και γεμάτο ενοχές...

Από του βάθρου της αυθεντίας σου κατήγαγες περιφανή νίκη.... ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ..!!!

( Δεν θα επεκταθώ παραπέρα για διάφορους λόγους , αλλά να σημειώσω ότι : το τί θα λέγεται σε αυτό το ιστολόγιο ( των ελικοπτέρων συμπεριλαμβανομένων ) δεν το αποφασίζει άλλος από τους ίδιους τους Λέφτηδες , οπότε το

"Τα περί
"προσκυνημένων", & "ελικοπτέρων",τέρμα!"

ας απευθυνθεί στους υπεύθυνους εδώ ιστολόγους. .... γιατί εγώ θα συνεχίσω )

Γιάκοβ


ΥΓ Να δείξω εδώ καλοί μου Λέφτηδες πόσο το παίγνιο που περιγράφω στα δύο προηγούμενα σχόλια μου είναι "χρήσιμο" : δείτε το τελευταίο σχόλιο της κας Ένης και θα καταλάβετε ;)

άθυρμα είπε...

"Δε θα μιλησω για το ηθος ανθρωπων που εχουν να δουλεψουν 20 και βαλε χρονια επειδη ηταν επαγγελματικα στελεχη."

Δεν ντρέπεται να μιλάει έτσι για τον σύντροφο Αλαβάνο;

zalion είπε...

Λεφτηδες οχι και παραληρημα η πραγματικοτητα. Οπως μου απαντανε ετσι απαντω. Το σαβουαρ βιβρ ηταν ενα μαθημα που εχασα λογω κοπανας.
Υ.Γ. Ασε που με τους συγκεκριμενους-ες δεν θελω να παω πουθενα σας τους-τις χαριζω.
Προς εξυπνοπουλι που αλλαξε νικ για να γραψει τον εξυπνακισμο περι Αλαβανου του προτεινω να απευθυνθει στο ΛάΟΣ. Εχει κι αλλους σαν κι αυτον εκει. Game over

bernardina είπε...

Δράμα...

3dio είπε...

Δράμα:

α) Νομός με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα. Η εθνοσωτήριος κυβέρνησις προωθεί και εκεί τη ΒΙΩΣΙΜΗ λύση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης. Δούλευε πολύ, παίρνε τα ψίχουλά σου και καταδίκαζε τη βία απ' όπου και αν προέρχεται. Για την ακρίβεια ειδικά όταν προέρχεται από τα ΜΑΤ καλό είναι να την αποδέχεσαι σαν καθαρτήρια, για όσες ακραίες πρακτικές έχεις εφαρμόσει ή έχεις επιτρέψει να εφαρμόζονται δίπλα σου. Πρακτικές που δεν συνάδουν με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, την αναγεννησιακή κουλτούρα, τη δημοκρατικότητα της αριστεροσύνης, την αριστερότητα της δημοκρατίας, τον σοσιαλισμό με ολίγη δημοκρατία πασπαλισμένη με κοινοβουλευτισμό και τον σεβασμό προς τον άλλον, το όλον και... το αυτόν.

β) Κατηγορία ταινιών ή θεατρικών έργων που χαρακτηρίζονται συνήθως από τραγικές για τους πρωταγωνιστές καταστάσεις. Σκοπό έχουν να προβληματίσουν, να συγκινήσουν ή ενίοτε αηδιάσουν τους θεατές. Κάτι σαν την αηδία που προκαλείται από την είδηση ότι με ψήφους και της παράταξης της πλειοψηφίας (Καμίνης=ΠΑΣΟΚ-ΔΗ.ΑΡΙ) στο δήμο Αθήνας εκλέχτηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής. Αυτός που προεκλογική του δέσμευση ήταν να γεμίσει την Αθήνα με ένοπλους μισθοφόρους που θα κρατούν "καθαρή" την πόλη. Η επιλεκτική ευαισθησία της "Αριστεράς της Ευθύνης" για μια ακόμα φορά είναι προφανής.

γ) Ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα που βρίσκεται τώρα στα Τάρταρα της Δ' (ή και πιο χαμηλά) εθνικής. Η ιστορία της είναι παρόμοια με αυτήν κάποιων ιδεολογικών ρευμάτων στον ευρύτερο χώρο της κομμουνιστικής ή και αριστερής ιδεολογίας που ενώ κάποτε επηρέασαν σημαντικά τμήματα του προλεταριάτου, αλλά κυρίως της διανόησης, σήμερα παραπαίουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Νικημένα σχετικά πρόσφατα από την αμείλικτη πράξη, εδώ και κάμποσα χρόνια από την ζωογόνα θεωρία. Αναστημένα από τα ΜΜΕ και όχι από τις ανάγκες της κοινωνίας. Με ενέσεις από το σύστημα και τροφή από τις σάρκες των σπαρασσόμενων κομμουνιστικών μορφωμάτων, λυμαίνονται επιφανειακά τα αντανακλαστικά της προοδευτικής διανόησης και των classy μικροαστών.

Δυστυχώς για αυτούς, ευτυχώς για μας αυτή η διαταξική μειοψηφία βαίνει μειούμενη και ανεπιστρεπτί εξανδραποδιζόμενη.

Δυστυχώς για μας, ευτυχώς για αυτούς η κατάντια μας μας επιβάλλει να ασχολούμαστε ακόμα μαζί τους.

Όσο για την ταμπακιέρα του ποστ δεν έχω τίποτα σημαντικό να προσθέσω. Τα λένε όλα οι λέφτηδες στο ίδιο το ποστ και στα επακόλουθα σχόλιά τους.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς ένθεν κακείθεν

3dio

Ενη είπε...

Κάνε λίγο κράτει, βρε παιδάκι μου Γιάκοβ, στα φανταστικά συμπεράσματά σου.

υγ. Αναφέρομαι στο υστερόγραφό σου οπου με εμπλέκεις με παίγνια. Δεν ειμαστε καλά. :shock:
Mη μπερδεύεις εκφρασμένες προσωπικές απόψεις με πιθανολογημένες απο σένα προερχόμενες πηγές. Πως εχεις μια τέτοια βεβαιότητα;
Δεν ειναι ολοι και ολα "εγκάθετα", υπάρχουν και οι προσωπικές εκτιμήσεις, μην τις υποτιμάς.

3dio είπε...

Το Π.Γ. της Κ.Ε. της Ένωσης Απανταχού Ταχυδρόμων, Μεταφορέων και Λοιπών Διακομιστών Ειδήσεων και Μαντάτων αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί προς την Ένωση τη διάθεση προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής στο βλογκ leftg700 προκειμένου να προχωρήσει στην πολυθρύλητη έκδοση - ανάρτηση - αποστολή των επιστολών προς τα (παρα)μορφώματα της αριστεράς.

Το Π.Γ. της Κ.Ε. της Ε.Α.ΤΑ.ΜΕ.Λ.Δ.ΕΜ.

Υ.Γ. γεράσαμε να περιμένουμε!

για την αντιγραφή,
πάντα φιλικά
3dio

Ανώνυμος είπε...

Κα Ένη

για μια ακόμα φορά δυσκολεύεστε να καταλάβετε τι λέω ( στη περίπτωση προς τους Λέφτηδες )

Δε πειράζει , να είστε καλά

Γιάκοβ

bernardina είπε...

Mελόδραμα...

LeftG700 είπε...

Πέφτουν τα αιχμηρά σχόλια σαν το χαλάζι
κι ο γραφιάς ο Λέφτης αναστενάζει! ;-)

dimitris t είπε...

Οι πιο παλιοί, αν θυμούνται ας μας πουν, ο Λαμπράκης πήγαινε στις πορείες με οπλισμένους φουσκωτούς και αγριεμένα κομματόσκυλα γύρω του;

zalion είπε...

Ασχετο. Μια μικρη διορθωση στον 3dio. Η Δοξα Δραμας παιζει στη β' εθνικη και μεχρι την προηγουμενη κυριακη το παλευε για ανοδο.
Για τα υπολοιπα που λες συμφωνω απολυτα.
Υ.Γ. Λεφτηδες δεν εχω ξεχασει την υποσχεση μου.

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Προφανώς είμαι αντίθετος με τα σχόλια των κ.κ. Νεφελούδη και Μαργαρίτη. Όμως τι σχέση έχει με την αριστερά η απόπειρα προπηλακισμού του Watson στην Πάτρα; Πιστεύω, καμμιά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε μου Ανανεωτικέ

υπάρχει ορέ σοβαρός άνθρωπος που να θεωρεί ότι το επεισόδιο στη Πάτρα έχει σχέση με τον επικοινωνιακό ορυμαγδό που δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα , προκειμένου τα πράσινα κοθώνια να πραγματοποιήσουν τη διατεταγμένη άνωθεν "Πορεία προς το Λαό" ;;;

Δες τι έγινε χθές με την συμφωνία "ανακωχής" στη Κερατέα. Ακόμα και τα μηχανήματα του εργολάβου θα μπουν σε "κλειστό" πάρκινγκ του Δήμου. Τράβηξαν την αντιπαράθεση όσο μπορούσαν , αλλά δεν τους βγήκε η "ανομία" στη περίπτωση και έτσι , της επικοινωνιακής ατζέντας μεταβληθείσης πλέον , προχώρησαν σε αυτό που θα έπρεπε ( και μπορούσαν ) να είχαν κάνει από καιρό. Το επί της ουσία πάγωμα του ζητήματος... Από τη Κερατέα προκύπτουν πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα με γενική εφαρμογή , αλλά περί αυτών σε άλλη ευκαιρία.

Το ότι ο Αντρίκος και ο Θόδωρος έσπευσαν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του κατάλληλου κλίματος προφανώς δεν εκπλήσσει κανένα. Οι πρόθυμοι πλέον δεν κρατιούνται με τίποτα.

Αντίθετα το επεισόδιο στη Πάτρα είναι άλλης τάξεως , σε σχέση με τους Αγ. Ανάργυρους ( βοήθεια μας ) , αλλά στα πλαίσια του "όλα τα σφάζω , όλα τα μαχαιρώνω" αναδείχθηκε σε εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα .

Δε νομίζω ότι θα μπορούσες να διαφωνήσεις σε αυτά , αλλά δεκτή ( και ευπρόσδεκτη ) κάθε δική σου ένσταση.

Το γενικό άξονα της άποψης μου μπορείς να τον δείς λίγο παραπάνω σε ένα διπλό μου σχόλιο

Γιάκοβ

bernardina είπε...

Σε τι δεν κρατιούνται πλέον με τίποτα οι "πρόθυμοι" ρε Γιάκοβ; Μπας και περιμένουν να επιπέσουν για να φάνε με χρυσά κουτάλια; Από πού; Από μια χρεοκοπημένη χώρα; Kαι γιατί δεν το έκαναν νωρίτερα οι χαζοί, τότε που το πάρτι ήτανε πραγματικά χοντρό;
Ε, ρε, πόσο δίκιο είχε ο Λυκούδης όταν έλεγε πως κάποιοι νομίζουν ότι οι φαντασιώσεις τους είναι πολιτική... Τελικά όσο περισσότερο ακούω τον "αντίλογο" τόσο περισσότερο αρχίζω να συμπαθώ τους ΔημΑρίτες.

Β.Δ.Καργούδης είπε...

A ρε "φτωχέ"

(και όλο και πιο "μόνε", γιατί όσο νάναι, μερικοί-μερικοί, ακόμα και εντός των περίκλειστων γκέτο των "εκεγερμένων α-νοϊκών", αρχίζουν & ξεστραβώνονται)
παππούλη-γιάκο-βε.
(ή μήπως -βίνε;)

Απομονωμένος εκεί "ψηλά" στον φαντασιακό κολοφώνα των ματαιώσεών σου,
μπλέκεις ακόμα και τους "άξονες", (που λες και συ)!
Πάλι τον μπροστινό (άξονα)τον έβαλες πίσω παλικάρι μου, και το διάλυσες πάλι το όχημα.

Εκεί που το θολωμένο μάτι σου προσλαμβάνει επικοινωνιακές συνομωσίες καημένε μου,
όλο και επεκτείνονται ανθούντες θύλακοι "απελεύθερης" ανομίας τοπικών & υπερτοπικών μαφιών, που εκμεταλλεύονται προφανώς τους δικούς τους
"χρήσιμους ηλίθιους",
χωρίς καν να χρειάζονται να επικαλούνται τη λενινιστική ρήση.

Έχουν βλέπεις φροντίσει
"πριν απ αυτούς για αυτούς"
κάτι σαν και του λόγου σου, που εκπαιδεύουν τις τζάμπα
(για τους πανευτυχείς χρήστες τους)
ψωραλέες στρατιές των "ανο-ϊκών εξεγερμένων", πολύτιμο προσάναμμα στις "επαναστατικές" φλόγες των ποινικών κονιμισάριων!
Έναν δλδ απίστευτης πολιτικής κακοσμίας α-πολιτικό αχταρμά ακροδεξιών & ακροαριστερών νεαρών" βιτζιλάντες..
Που το μόνο που τους ενώνει, είναι το κοινό μίσος για το αστικοδημοκρατικό Κοινοβούλιο.

Τόσο χαράμι ρε συ @παπς, τα "γράμματα", πολιτικά και άλλα, που έμαθες και κοντά σε δασκάλους άξιους (καθ όσον γνωρίζω) και απ τη δικιά σου δράση και πολύχρονη τριβή;...

Και να σου το πω κι αλλοιώς, μακάρι να είμαι εγώ αυτός που κάνει λάθος, γιατί στο κάτω-κάτω, μάλλον καλύτερα θα κουλαντρίσω τις συνέπειες, ακόμα και από τέτοιο κακοπάθημα.
Ενώ εσύ καλέ μου....

Ενη είπε...

Να σου πώ Γιάκοβ, εντελώς φιλικά, μιας και αναφέρεσαι στο σχόλιο μου θα πρέπει οπωσδήποτε να εξηγήσεις το σκεπτικό σου.

Με το "να ειμαι καλά" δεν ειναι απάντηση.

υγ. Θυμάμαι, μιας και τοφερε η κουβέντα οτι κάποτε σε ενα δικό σου κείμενο, εκανα ενα πολύ θετικό σχόλιο,επεσήμανα ορισμένα σημεια που δέχονταν περαιτέρω συζήτηση και εσύ μου απάντησες ευχαριστώντας με και να "ειμαι καλά".
Λες και το σχόλιο μου εγινε για μια κολακευτική εκ μέρους μου αποψη προς εσένα και οχι για να γίνει μια συζήτηση επί του κυρίως κειμένου.
Τι ειδους "ανάγνωση" κάνεις καμιά φορά ειναι αξιοπερίεργο.

LeftG700 είπε...

Φίλοι της ΕΟΣ,


Νομίζουμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο γκαπ στο συλλογισμό σας που καταλήγει στο συμπέρασμα της εκ μέρους μας κάλυψης του εθνικισμού. Δεν βλέπουμε πώς προκύπτει από το γεγονός ότι επικρίναμε τον λόγο στελεχών της ΔΗΜΑΡ από τη στιγμή που κάναμε σαφές ποια (διαφορετική) προσέγγιση ακολουθήσαμε εμείς και, επομένως, τι συνιστούμε.

Σχετικά με το ποιο είναι το μεγάλο ζήτημα. Φίλοι της ΕΟΣ το ποστ νομίζουμε ότι βάζει ένα άλλο, μεγαλύτερο από αυτά που αναφέρετε. Το μεγάλο ζήτημα δεν είναι οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ. Κι όσο κι αν είναι μεγάλο ζήτημα (όπως γράφουμε εξ άλλου και στο κείμενο) οι τακτικές και πρακτικές, κι αυτό έρχεται δεύτερο, μετά από ένα άλλο που δεν πρέπει να το ξεχνάμε, ακόμα και σε θολές καταστάσεις. Κι αυτό είναι το εξής:

Η Αριστερά είναι με αυτούς που είναι από κάτω. Όταν λοιπόν οι αποκάτω πατιούνται ακόμα πιο βάναυσα, και όταν δεν βλέπουν φως στον ορίζοντα, πρέπει να περιμένουμε πως κάποιοι θα «τρελαθούν» (πολύ περισσότερο που η πλειοψηφία τους δεν έχει σοβαρή πολιτική συγκρότηση —για να μη μιλήσουμε καν για ιδεολογική). Θα τους πετάξουμε αυτούς; Την «τρέλα» τους θα την επικρίνουμε, καμία αντίρρηση. Και θα εξηγήσουμε γιατί είναι ατελέσφορη. Αλλά όχι αυτούς. Γιατί αν είμαστε με τους από κάτω, είμαστε κ α ι με τους «τρελαμένους». Όχι με την «τρέλα» τους, επαναλαμβάνουμε· με αυτούς που η απελπισία και η ανημπόρια να προστατέψουν τη ζωή τους τούς σπρώχνει στα άκρα. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα, εν προκειμένω. Και, παρακαλούμε πολύ, φίλοι, να λάβετε υπ’ όψη σας, ότι εμείς που τα γράφουμε τώρα αυτά δεν ανήκουμε ούτε στους άκριτους υμνητές του Δεκέμβρη του 2008, ούτε στους λάτρεις του αυθόρμητου, ούτε στους κήρυκες τού χωρίς κόμματα (ή και εναντίον των κομμάτων) αγώνα.[1]

Ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με τη ΔΗΜΑΡ γιατί είναι πρωταθλητές στην ηθικολογία και, κυρίως, επειδή στη «φανέλα» τους φέρουν κι αυτοί τον προσδιορισμό ‘αριστερά’.

Και, επαναλαμβάνουμε, μόνο μια πολύ επιπόλαιη ανάγνωση τού ποστ επιτρέπει να υποψιάζεται κανείς ότι δεν μας προβληματίζει και δεν μας απασχολεί η κινηματική παρέμβαση. Αλλά μας παίρνει, σε τέτοιους καιρούς, να διαβάζουμε επιπόλαια;


Τα λέμε


[1] Δείτε κάτι που έχει τη σημασία του: Στο λινκ που επισυνάπτετε, στη σχετική ανάρτηση, υπάρχει και το εξής απόσπασμα:

«[…] Βρίσκω το κίνημα συγκέντρωσης έξω από τα σπίτια τους εξαιρετικό. Χωρίς βία και ένταση, η παρουσία μας και μόνο εκεί, έξω από την πόρτα τους, θα είναι το μήνυμα για να την κάνουν σιγά-σιγά και έξω από τη ζωή μας.

Οι σ υ ν δ ι κ α λ ι σ τ έ ς, τα κ ό μ μ α τ α και οι "υ π ο σ τ η ρ ι κ τ έ ς" σου, κόψανε λάσπη. Δεν θα σε υποστηρίξει κανένας εκτός από τον εαυτό σου».

bernardina είπε...

Kλεφτόπουλα,
"Πρωταθλητές της ηθικολογίας" λέτε εσείς, "τεμπελχανάδες των ιδεών που αναπαράγονται κοιμώμενοι σε απλοποιήσεις και στερεότυπα" λένε οι απέναντι.
Κι όσο κι αν μου δημιουργεί μια χαιρέκακη ικανοποίηση ως όρος, τελικά τι θα κάνουμε; Διαγωνισμό εντυπωσιακότερου λεκτικού πυροτεχνήματος ή συζήτηση ουσίας; Γιατί από τσιτάτα και αφορισμούς έχουμε βάλει και στις τσέπες μας τόσα χρόνια στο κουρμπέτι. Αυτό είναι το ζητούμενο;

Τέλος, για μένα το "Δεν θα σε υποστηρίξει κανένας εκτός από τον εαυτό σου» επιβεβαιώνει με τον πανηγυρικότερο τρόπο αυτό που φωνάζω τόσον καιρό: ότι αυτού του είδους οι αντιδράσεις είναι ό,τι πιο απολίτικο και ατομιστικό υπάρχει. Κατόπιν τούτου Ι rest my case, τα είπαν όλα μόνοι τους.

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Δεν είναι η πρώτη φορά που πάνε να μας στριμώξουν σε αυτή τη βάση (νομιμότητα/ανομία). Είναι προνομιακό πεδίο γι’ αυτούς και δεν είναι μαλάκες. Νομίζουμε ότι για την Αριστερά δεν είναι εύκολο να βγει απ’ τα σκοινιά. Όχι μόνο επειδή δεν ακούγεται η φωνή της ή βγαίνει παραμορφωμένη και διαστρεβλωμένη από τους «αναμεταδότες». Αλλά κι επειδή —εδώ είναι, ίσως, ένα σημείο που διαφωνούμε—, έτσι όπως εγκατέλειψε τον ιδεολογικό αγώνα και τις θεωρητικές αναζητήσεις και θεμελιώσεις τα τελευταία χρόνια, κ α ι η ίδια αδυνατεί να ισορροπήσει συνδυαστικά ανάμεσα στο αυθόρμητο και το οργανωμένο, αλλά κ α ι ο κόσμος την πληρώνει με το νόμισμα «ποιος τη γαμεί την Αριστερά»…

Ναι, ακόμα κι αν δεν είμαστε πέραν του ορίου θραύσεως, όπως εμείς πιστεύουμε, είμαστε κοντά του. Κι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν βλέπουμε πώς θα μετατρέψουμε, ως Αριστερά, την έκρηξη σε ελεγχόμενη (με την έννοια της επωφελούς κατεύθυνσης των θραυσμάτων κι όχι της επιβολής ή του «μαντρώματος»).


Увидимся

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Πρέπει να προσπαθήσεις, βάζοντας στην άκρη κατανοητούς απ’ τη μεριά μας συναισθηματισμούς, το εξής:

Υπάρχουν αυτό που λέμε ‘δεξιά κόμματα’. Και υπάρχουν κι αυτό που λέμε ‘δεξιές πολιτικές’. Το πρώτο είναι αυτό που φαίνεται. Το δεύτερο αυτό που γίνεται. Πώς βλέπεις μόνο το πρώτο και αγνοείς το δεύτερο; Πραγματικά δεν το καταλαβαίνουμε. (Όπως δεν καταλαβαίνουμε και μερικούς δικούς μας που ό,τι έγινε στον 20ο αιώνα στις σοσιαλιστικές χώρες εξακολουθούν να το βρίσκουν καλώς καμωμένο).

Βοηθάμε: Πώς είναι δυνατόν (στο θύμισε ο товариш Яков τις προάλλες) ο Σημίτης (ο Σημίτης!) να βγαίνει αριστερά του Γιωργάκη όταν είπε την Κυριακή στο «Βήμα» όσα είπε; Δεν σε προβληματίζει; Εμείς στη θέση σου θα «παθαίναμε»!

Αυτά είναι τα σημαντικά φίλη Ένη που νομίζουμε ότι πρέπει να σε απασχολούν. Αυτό δεν αλλάζει από λανθασμένες[1] αντιδράσεις.

Τότε ίσως καταλάβεις γιατί είναι άνευ νοήματος να παραπονιέσαι διερωτώμενη «μα πώς ξεχνάνε τη Δεξιά και τα βάζουν μ’ εμάς;»


Τα λέμε


[1] Λανθασμένες. Όχι ανήθικες.

LeftG700 είπε...

Φίλε 3dio,


Μια διόρθωση που θέλαμε να κάνουμε για τη Δόξα Δράμας, μάς την πρόλαβε ο zalion, παίρνοντας τη μπουκιά απ’ το στόμα μας! Πάει αυτό.

Ένα άλλο: μακάρι να νιώθαμε την αισιοδοξία σου. Πάντως, τη χαιρετίζουμε.

Κι ένα τρίτο: αμάν πια, λύσσαξες με τις επιστολές! :-)

Κατ’ αρχήν, μας …κομπλάρεις! Γιατί καλλιεργείς προσδοκίες λες κι είμαστε κι εγώ δεν ξέρω τι. Κι έπειτα, μας αγχώνεις! Νομίζουμε ότι γράφουμε …Πανελλήνιες γμτ! :-)

Κάνε υπομονή. Μετά το Πάσχα με ΔΗΜ.ΑΡ.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Γειά σου dimitris t.


Χρήσιμη η υπενθύμισή σου σε όσους δεν τα ξέρουν (ή τα ξέρουν αλλά έχουν ξεχάσει). Έτσι καταλήγουν να θεωρούν πως, επειδή δεν είμαστε Παρθένες, είμαστε ίδιοι με τους Σατανάδες…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Ανανεωτικέ,


Αμ έλα που έχει! Προπηλακίζουν κ α ι αριστεροί. Εδώ είναι ο κόμπος! Ο οποίος δεν λύνεται με το παλιό (που το έφαγαν στη μάπα οι παλιότεροι κι εμείς δεν γουστάρουμε ούτε να το φάμε, ούτε να το πετάξουμε): «Α υ τ ο ί δ ε ν είναι αριστεροί!».

Για να λυθεί ο κόμπος νομίζουμε ότι θέλει πολύ περισσότερο κ α ι κόπο κ α ι τρόπο!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη bernardina,


«[…] ‘‘τεμπελχανάδες των ιδεών που αναπαράγονται κοιμώμενοι σε απλοποιήσεις και στερεότυπα’’ λένε οι απέναντι».

Έλα που εμείς όμως συμμεριζόμαστε σε σημαντικό βαθμό αυτό που λένε οι απέναντι!;

Είναι αυτό μια αντένδειξη για το ότι μας αρέσουν τα λεκτικά πυροτεχνήματα;


Τα λέμε

Β.Δ. Καργούδης είπε...

Επιτρέψτε μου καλοί μου @Λέφτηδες να παρατηρήσω ότι μ αυτό το ιδιότυπο και τελείως αφασικά α-πολιτικό
ψιλοκυνηγητάκι

(εγώ βλέπετε ΔΕΝ κολακεύω, χώρια που γουστάρω τις γωνίες και σιχαίνομαι τα βολικά στρογγυλέματα)

"ΤΩΡΑ αυτός τη βγαίνει ΔΕΞΙΑ κι εκείνος ΑΡΙΣΤΕΡΑ", & v/v,
μοιάζετε και σεις να συντάσσεστε με το γενικότερο αλαζονικό
(αλλά τόσο κατακαημένο στην πραγματικότητα)
αφασικό καρατεμπελαριό της "Αριστεράς", που πέρα απ το ότι βλέπει τον ίσκιο των φαντασιώσεών του και νομίζει πως ξύπνησε, νομίζει κιόλας πως με τον ίδιο τρόπο που (κατά Χίτσκοκ) ο σινεμάς είναι "στιγμιαίες φέτες ζωής", μπορεί και η Πολιτική να "κόβει φέτες" την πραγματικότητα και να την προσλαμβάνερι κατά τα γούστα της.
Μια πολιτική είναι Αριστερή η Δεξιά,
(όπως ξέρω πια, ότι καλύτερα από μένε ξέρετε)
ανάλογα με παρά πολλές & ερξαιρετικά "χοντροκέφαλες & πεισματάρες" μεταβλητές, μεταξύ των οποίων είναι και
*στο όνομα & για τα δίκια τίνος, & με ποιά "πολιτική νομιμοποίηση" ασκείται,
* στο όνομα τίνος ιστορικού αφηγήματος επιχειρεί να διεκδικήσει την πρωτοβουλία & να γράψει τη συνέχεια,
*υπό το βάρος ποιάς ιστορικής συγκυρίας & τίνος συσχετισμού δυνάμεων επιχειρεί,
για να αναφέρουμε ενδεικτικά μόνο μερικές από τις πιο σοβαρές...

Οπότε, καταλαβαίνετε ότι επιχειρώντας να "δείτε" αν ο Χ βγαίν4ι τούτη τη στιγμή από γωνία του δρόμου αριστερή ή δεξιά, το μόνο που καταφέρνετε, είναι σε λάθος μεριά να στρέφετε τα μάτια, και να χάνετε το "ζουμί" της Μεγάλης Εικόνας
Χώρια που αν καλοπροσέξετε, θα διακρίνετε και την Α.Μ την Πραγματικότητα να σας βγάζει τη γλώσσα κάπου απ το βάθος του δρόμου...

bernardina είπε...

Kλεφτόπουλα,
δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά οι "απέναντι" τους οποίους αναφέρω είναι η ΔημΑρ. Επιμένετε τώρα ότι συμμερίζεστε πολλά απ' αυτά που λένε;
Ενδιαφέρον...

LeftG700 είπε...

Φίλη bernardina,


Το καταλάβαμε και το παρακαταλάβαμε. Αλλά κι εμείς είμαστε της ίδιας άποψης. Τι να κάνουμε τώρα; Να το αλλάξουμε επειδή το λέει και η ΔΗΜΑΡ; Εμείς δεν παίζουμε έτσι! Γιατί στο τέλος, μη λέγοντας αυτό επειδή το λένε κάποιοι με τους οποίους διαφωνούμε σε βασικά, μη λέγοντας το άλλο επειδή το λένε κάποιοι άλλοι και μη λέγοντας και το παράλλο επειδή το λένε οι παράλλοι, θα καταλήξουμε στο ...φρενοκομείο!

Πόσες φορές πρέπει να γράψουμε και να πούμε "άμα είναι να τα λέμε, να τα λέμε όλα"; ;-)


Τα λέμε

bernardina είπε...

Ok, just checking ;-)

Μαύρο πρόβατο είπε...

Η φλυαρία περί ανομίας κτλ θα γίνεται όλο και πιό έντονη...

Αν θέλει κανείς να ξεφύγει από την ατζέντα των ομίλων Λαμπράκη, Αλαφουζοτεγόπουλων κτλ, επιβάλλεται να εκκινήσει κατανοώντας την πραγματικότητα με πολυεπίπεδο τρόπο, χωρίς να μπερδεύει τα επίπεδα και να μπερδεύεται πολιτικά ανάμεσά τους:
1) Το ατομικό: οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι όπως και οι μπάχαλοι ή οι αγανακτισμένοι, είναι άλλοι τους καλοί κι άλλοι τους καθίκια. Είναι απολύτως παραπλανητική η αίσθηση οτι η παρακολούθηση της ειδησεογραφίας επιτρέπει τη συναγωγή συμπερασμάτων για το ατομικό του ποιόν και ακόμη περισσότερο την ιδιοσυγκρασία τους. Σκεφτείτε, οτι στην καλύτερη περίπτωση, μαθαίνετε έτσι τι άνθρωπος είναι λχ ο Λοβέρδος ή η Ντόρα, από κάποιον σαν τον Καργούδη πχ...
2) Το πολιτικό: Οι επιθέσεις σε πρόσωπα ως μορφή εκδήλωσης πολιτικής αντιπαράθεσης είναι μήτρα των πιό ανώμαλων καταστάσεων, επιτρέπει και τροφοδοτεί διεξόδους στα αδιέξοδα της αστικής διακυβέρνησης. Οι ιερεμιάδες της Δημαρ έχουν από αυτήν την άποψη το στοιχείο της πολιτικής διορατικότητας, καθώς όλες οι συνθήκες υπάρχουν για να διαδοθούν και να χοντρύνουν τέτοια κρούσματα. "Κάνει μπάγκα" κατά κάποιον τρόπο ο Κουβέλης, για την ενδεχόμενη επίθεση με καραμπίνα που θα πραγματοποιήσει "αγανακτισμένος πολίτης" σε κάποιον υπουργό ή τραπεζίτη. Λογικό, αυτός είναι ο (πολιτικός )πόνος του: να μη χάσει το στασίδι στις πολιτικές εξελίξεις οι οποίες εκτιμά (και σωστά, κατά τη γνώμη μου) οτι θα επιταχυνθούν με απότομη όξυνση των αντιθέσεων. Τώρα, κάποιοι στην ουρά των εξελίξεων σαν τους συμπαθείς μπλογκοδεσπότες, κρίνουν ακόμα σκόπιμο να παραπονεθούν για την αποστασιοποίηση/αγνόηση εκ μέρους του, της λαϊκής αγανάκτησης... Τι λέτε ρε παιδιά;;
3) Το επίπεδο της κοινωνικής ψυχολογίας: εδώ ο,τι έσπειρε το καθεστώς μας, θα θερίσει. Όταν από τις βασικές προσπάθειες όλων των ιδεολογικών μηχανισμών του κράτους, πριν και από την κρίση, ήταν να παροχετεύσει την ταξική αντιπαλότητα στον κοινωνικό φθόνο, όταν η διαφθορά εργαλειοποιήθηκε για να παρουσιαστεί ως αιτία της κρίσης, όταν τα μέτρα διαφημίζονται ως "νοικοκύρεμα, συμμάζεμα τακτοποίηση", λογικό είναι να υπάρξουν και κάποια εργατικά ατυχήματα από ανθρώπους που περνάνε στην κρεατομηχανή αυτών των μέτρων, ανθρώπων που γαλουχήθηκαν στην αντίληψη "γιατί αυτός ο πούστης κι όχι εγώ" ώστε να είναι επί της ουσίας πειθαρχικοί. Σε αυτό το καλλιεργητικό μέσον, περιττό να επισημανθεί πόσο μπορεί ν'ανθίσει και η προβοκάτσια...

Θα έλεγα λοιπόν οτι αντίστοιχα
α) σε ατομικό επίπεδο μου είναι τελείως αδιάφορο το γιαούρτωμα του Πάγκαλου ή οι φάπες στο Λοβέρδο. Ακόμα και οι δολοφονίες δε με αγγίζουν περισσότερο απ'ό,τι αυτές που διαβάζουμε στα faits divers των εφημερίδων.
Επίσης μου είναι αδιάφορο αν οι γιαουρτορίπτες είναι καλά παιδιά, στην ίδια γραμμή που μου ήταν αδιάφορο αν ο Σάββας Ξηρός είχε ευαισθησίες
β) Στο πολιτικό επίπεδο, πιστεύω οτι όλα αυτά είναι επιζήμια για την υπόθεση του πολέμου ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική. Μόνο η οργανωμένη απειθαρχία με τη βία που δεν στρέφεται κατά ατόμων, μπορεί να νοείται ως τακτική σήμερα. Τονίζω το σήμερα, γιατί δεν θα έλεγα το ίδιο πχ για τις βομβιστικές απόπειρες του Παναγούλη.
γ) Στο επίπεδο της κοινωνικής ψυχολογίας, είναι σαφές οτι αυτές οι εκδηλώσεις αυθόρμητης αγανάκτησης είναι σημάδια οτι η κατάσταση δεν πάει στους κυβερνώμενους, όπως και οι προβοκάτσιες οτι δεν πάει στους κυβερνώντες. Είναι λοιπόν σημάδι οτι ο πόλεμος πρέπει να ενταθεί. Ο καθείς ας ερμηνεύσει την επιταγή και ας τη μεταφράσει σε πολιτικά καθήκοντα.

Μαύρο πρόβατο είπε...

Τέλος, έχω την εντύπωση οτι η περίπτωση του νομπελίστα πρέπει πλήρως να διαχωριστεί και οτι το τσουβάλιασμα ήταν ένα ακόμα από τα αίσχη της καθεστωτικής δημοσιογραφίας.
Θα ήθελα να ήξερα τι έλεγαν αυτοί οι νεαροί. Είδα επίσης ένα σχετικό βίντεο και μου φάνηκε οτι απλώς ήθελαν να τον εμποδίσουν να μιλήσει και όχι να βιαιοπραγήσουν εναντίον του. Το όλον πράγμα ήταν πολύ θεατρικό, σιτουασιονιστικό θα έλεγα. Τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στον εσχατόγερο, από την απόδειξη οτι οι απόψεις του ακόμα ακούγονται και προκαλούν πάθη στη νεολαία;;; Δε γνωρίζω πώς αντέδρασε, αλλά ένας του αντίστοιχου βεληνεκούς θα όφειλε να ήταν ευτυχισμένος, εκείνο το βράδυ...

bernardina είπε...

Mε το καλό να έρθεις λοιπόν απο τα μέρη μας για να εντείνεις τον αγώνα έως και σε επίπεδο δολοφονιών αφού δεν σε "αγγίζουν περισσότερο απ'ό,τι αυτές που διαβάζουμε στα faits divers των εφημερίδων" αναλαμβάνοντας και την αντίστοιχη ευθύνη, φυσικά. Μέχρι τότε άσε να μαθαίνουμε για το ποιόν του Λοβέρδου από ανθρώπους σαν τον Καργούδη και πίνε ατάραχος το κρασάκι σου στα ασφαλή και ειρηνικά ξένα, καλέ μου γευσιγνώστα της ορθόδοξης κομμουνιστικής αριστεράς

bernardina είπε...

Όπως βλέπετε, Κλεφτόπουλα, τα πράγματα πάνε απ' το καλό στο καλύτερο. Απ' τα γιαούρτια και τις φάπες στις δολοφονίες.
Των Μωρών (Παρθένων) σήμερα σύμφωνα με το εορτολόγιο. Τυχαίο; Δε νομίζω!

Μαύρο πρόβατο είπε...

Δεν νομίζω οτι έλειψα από κανέναν, αγαπητή καμηλοκαταπιούσα ευαίσθητη ψυχούλα μου εσύ. Άσε που εδώ που είμαι γίνονται/διακυβεύονται πολύ σημαντικότερα πράγματα, που θα επηρρεάσουν και το δικό σας μέλλον!

Περίμενε εσύ τώρα να μάθεις το τι καπνό φουμάρει ο Λοβέρδος, και να σε νοιάζει κιόλας, στην καλύτερη - επαναλαμβάνω περίπτωση από κάποιον που έβλεπε τη Φώφη Γεννηματά στο Δήμο Αθηναίων, 45% ΠΑΣΟΚ και "δε θα γίνει ποτέ αναδιάρθρωση"... Θυμάσαι ή κοιμάσαι φιλτάτη;;

Μαύρο πρόβατο είπε...

Και των μωρών παρθένων ανήμερα, έμαθες για το ενδεχόμενο ένοπλης βίας κατά προσώπων, γιατί από μόνη σου δε μπορύσες να το σκεφτείς...
Έχεις πρόσβαση σε κανέναν από το γραφείο τύπου της Δημαρ, να τ'ακούσεις κι από κει που αντέχουν ;να δουν τ'αυτάκια σου;;

bernardina είπε...

Aν το έχαψες πως όλη μου η έγνοια ήταν τι καπνό φουμάρει ο Λοβέρδος, συνέχισε να με κατατροπώνεις με τα ατράνταχτα επιχειρήματά σου. Και, σε παρακαλω, ω ναι, σε ικετεύω, μείνε εκεί που διακυβεύεται το μέλλον μου και κάνε ό,τι μπορείς για να το σώσεις, επειδή εγώ εδώ έχω απλώσει τραχανά για να συνοδεύσω την καμήλα που καταπίνω και δεν αδειάζω να ασχοληθώ. Άβε Μαυροπρόβατε, σωτήρα των αναξιοπαθούντων κοιμώμενων ιθαγενών, οι αφελείς μελοθάνατοι σε χαιρετούν.
Ναι, η αλήθεια είναι πως δεν μου έλειψαν καθόλου οι αιθεροβασίες και οι ψευδαισθήσεις του κομμουνιστικού μεγαλείου σου. Αν θες να μιλήσουμε για γκουρμεδιές, ευχαρίστως.

Μαύρο πρόβατο είπε...

Το ίδιο αδιαφορώ για το αν είναι έγνοια σου ο Λοβέρδος ή όχι. Πάντως αν ήταν να σε σώσω θα τα παράταγα όλα για να το κάνω. Δυστυχώς, δε σώζεσαι με τίποτα, τουλάχιστο από ελόγου μου...

Μ'ενδιαφέρει πάντως να μάθω εσύ τι λες, θα γίνει αναδιάρθρωση; :-))))

Για τα υπόλοιπα, καλό θα ήταν ν'αναρωτηθείς μήπως είναι λίγο ρατσιστικό για τους μετανάστες το σχόλιό σου. Ξέρεις τους émigrants, ὀχι τους immigrants.

bernardina είπε...

Δόξα τω θεώ, ένας σωτήρας λιγότερος για το τομάρι μου. Πάλι φτηνά τη γλίτωσα!

"Για τα υπόλοιπα, καλό θα ήταν ν'αναρωτηθείς μήπως είναι λίγο ρατσιστικό για τους μετανάστες το σχόλιό σου".
Όταν ξεμένουμε από επιχειρήματα αρχίζουμε τα ανέκδοτα. Οκέι, θεμιτό.

Μ'ενδιαφέρει πάντως να μάθω εσύ τι λες, θα γίνει αναδιάρθρωση; :-))))
΄
Ασταδγιάλα, πάλι γέλασα!

Επίσης θεμιτό και να το ρίχνουμε στην ειρωνεία. Αλλά ξέρεις τι λένε για τις γνώμες και για κάτι άλλο, ε; Απ' αυτό που όλοι έχουμε από ένα; Δυστυχώς δεν προλαβαίνω γιατί με περιμένει ο κύριος Λαπαβίτσας να μιλήσουμε περί στάσης πληρωμών και πρέπει να ετοιμάσω τις θέσεις μου. Σόρι, ε;

Μαύρο πρόβατο είπε...

||Μ'ενδιαφέρει πάντως να μάθω εσύ τι λες, θα γίνει αναδιάρθρωση; :-))))


Ασταδγιάλα, πάλι γέλασα!


Τι δε θες να πεις μπερνουλίνι;
Ή δεν έχεις γνώμη; Πες (κάποιου σαν) του Βαγγέλη έστω, ή μαντεψιά, δε βαράμε :-)))

Μαύρο πρόβατο είπε...

με περιμένει ο κύριος Λαπαβίτσας
πώς να σωθείς λοιπόν, εκεί που έχεις ξεπέσει (άντε το κόβω) :-))

bernardina είπε...

Kι ένα μικρό επιδόρπιο στην τοσο εύγευστη κουβέντα μας για λόγους ηθικής τάξης, σχετικά με τη φράση σου "άτομα σαν τον Καργούδη".
Με τον Καργούδη μπορεί κανείς να διαφωνεί ή να συμφωνεί (προσωπικά τις περισσότερες φορές διαφωνώ και με το ύφος και με το περιεχόμενο των σχολίων του), αλλά "άτομα όπως εσύ κι εγώ" που υπογράφουμε με ψευδώνυμα και έχουμε την ασυλία της ανωνυμίας, θα πρέπει να το σκεφτόμαστε δεύτερη φορά πριν μιλήσουμε τόσο απαξιωτικά για κάποιον που, σε ακραία περίπτωση, μπορεί να βάζει και το κεφάλι του στον πάγκο του χασάπη υποστηρίζοντας όσα υποστηρίζει.

Κατάλαβες... προβατούκο;

Το ανέκδοτο για τον Λαπαβίτσα δεν το 'πιασες, μάλλον γί' αυτό δεν γέλασες, ε;
Άντε, το κόβω κι εγώ εδώ για να διατηρήσουμε όση συμπάθεια απομένει ανάμεσά μας, που δεν ειναι και λίγη.

Ενη είπε...

Aριστερά Φιλαράκια,
Φαντάζομαι οτι μου απαντάτε στο προς εσας σχόλιο μου (18/4 12,23μμ).

Λοι-πόν εκει εξέθεσα ξεκάθαρα τον πολιτικό προβληματισμό μου γιατί επικρατεί στην Αριστερά σήμερα αυτή η εμπάθεια και το μίσος προς τη σημερινή διακυβέρνηση που ποτέ δεν ειχε εκδηλωθεί οταν π.χ.

τα βατοπέδια (η Αλέκα ειχε πεί οτι για μας το Βατοπέδι ειναι σκάνδαλο), το σκάνδαλο των ομολόγων οπου ασφαλιστικά Ταμεία ειχαν μεγάλες ζημιές,το νόμιμον ειναι και ηθικόν, οι offshore εταιρειες κ.α αλλά και μετά τον Οκτώβριο 2009, οταν ανακαλύφθηκε ολη η ανεύθυνη και εγκληματική πολιτική της NΔ (που μας ειχε φέρει στο χείλος της χρεοκοπίας)

δεν ειχαν παρατηρηθεί αυτά τα φαινόμενα της αγανακτισμένης εκφρασης και διαμαρτυρίας απο ολη την Αριστερά. Ποτέ τότε δεν γιαουρτώθηκαν γιουχαισθηκαν πολιτικά στελέχη της ΝΔ, την εποχή εκείνης της διακυβέρνησης.

Δεν αναφέρομαι στο παρελθόν ΄50,'60, ΄70, οταν το 1979 τα ΜΑΤ δολοφονούσαν μπροστά στα μάτια μας σε μια πορεία (1979) στη γωνία Πανεπιστημίου- Βουκουρεστίου τους Κουμη- Κανελλοπούλου, δυο νέα παιδιά διαδηλωτές.
Αυτό το ξεχασμένα περασμένα ειναι που προκαλεί σε κάποιον τα "ερωτηματικά" (που λέτε κι εσείς), γιατί τοσο μίσος και εμπάθεια τώρα;

Πως χαρακτηρίζονται με τους παρόντες "διαχωρισμούς" που μου βάζετε ολες οι παραπάνω πολιτικές ωστε να εντάσσονται στη "Δεξια πολιτική" που εσεις αντιπαρατίθεστε και σωστά;

υγ. Δεν πιστεύω να θέλετε να εκφράσω απόψεις για προσωπικές εκτιμήσεις πολιτικών (ακόμα και του Σημίτη) ,γιατί αυτό που πάντα υποστηρίζω και πιστεύω ειναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ που χαράσσεται, απο μια κυβέρνηση η και απο ενα αντιπολιτευόμενο κόμμα, και οχι τα πολιτικά πρόσωπα που την υλοποιούν η και ενδεχομένως την κριτικάρουν.

Μαύρο πρόβατο είπε...

Με τον Καργούδη μπορεί κανείς να διαφωνεί

ναι μωρέ ντάξει, απλώς τον προβοκάρω από τη μέρα που βγήκε ο Σημίτης με την αναδιάρθρωση και αποφεύγει επιμελώς να τσιμπήσει ;-)

Άντε σου αφιερώνω αυτό το καλτ και εις ἀλλα

LeftG700 είπε...

ΦΩΝΑΧΤΕΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ


Ευτυχώς που η bernardina και ο Μαυροπρόβατος είναι επιδέξιοι στη σπάθη κι έτσι τη γλύτωσε το κεφαλάκι μας![1] ;-)


[1] Αν και, για να τα λέμε όλα, κάνα-δυο ξώφαλτσες τις φάγαμε... ;-)

Ανώνυμος είπε...

Κα Ένη μου

Αν και σήμερα δεν έχω τα κουράγια θα σας πω γιατί αναφέρθηκα ( απευθυνόμενος στους Λέφτηδες ) στο δικό σας σχετικό σχόλιο ( βρίσκεται αρκετά πιό πάνω στο thread )

Επειδή ακριβώς η κυρίαρχη φάρα των ΜΜΕδων και του καθεστωτικού συστήματος κόπτεται και σκίζεται για όλα αυτά τα "επεισόδια" έρχεται ο απλός πολίτης ( όπως εσείς - όχι "εγκάθετος" όπως οι ανωτέρω κύριοι ) να σχολιάσετε εκφράζωντας την απορία σας για το "μίσος" που εκδηλώνεται από την Αριστερά ( τάχα μου ) απέναντι στη κυβερνητική πολιτική , τους πολιτικάντες γενικώτερα και τους λακέδες τους.

Ως άποψη τη θεωρώ αποτέλεσμα - παράγωγο του κεντρικού επικοινωνιακού άξονα που προωθείται από τους ανωτέρω κυρίους.
Θεωρώ αναμενόμενο να καταλήξει κάποιος απλός και καλοπροαίρετος πολίτης ( όπως εσείς ) σε τέτοια ερωτηματικά και τέτοια συμπεράσματα , αλλά θα μου επιτρέψετε να νομίζω ότι έχετε πέσει στην επικοινωνιακή λούμπα που στήθηκε μέχρι και τις τρίχες του κεφαλιού.

Γιάκοβ

bernardina είπε...

A, ρε κλεφτόπουλα, πάνω που ετοιμαζόμουν να σας γράψω: Άντε ρε σεις, φτου ξελεφτερία, έληξε ο συναγερμός! Βγείτε από τα καταφύγια, χαχαχα.
Μη μασάτε, με τον Μαυροπρόβατο είμαστε παλιοί... συμπολεμιστές ;-)

Μπλακίσιπιε, μερσώ και ανταποδίδω:

http://www.youtube.com/watch?v=6_bm_HKFAM4

Μαύρο πρόβατο είπε...

Αγαπητοί λεφτ, περιμένω με ανυπομονησία αν θέλοιτε να δώσετε ένα φηντ μπακ σας σε αυτό και το επόμενό του, που κανέναν αθλητικό χαρακτήρα δεν είχαν. Αν είναι να ξεκινήσουμε την πλακίτσα και παρέα, να σας επισημάνω οτι το εικονίδιόν σας προσομοιάζει σε αυτό της société générale, που είναι υπεράνω υποψίας για ο,τιδήποτε εμπλέκει το καλό...

Β.Δ. Καργούδης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Μπλακσίπιε

Καλά και άγια αυτά που λες λίγο πιό πάνω ( στο σεντονάκι ) ορέ , αλλά δυστυχώς ο "μοναδικός συνεπής πολιτικός εκφραστής των λαϊκών συμφερόντων" δε μπορεί ούτε να ελέγξει πλέον , ούτε να ενσωματώσει το διογκούμενο κύμα απαξίας που χαρακτηρίζει τους πολίτες αυτής της χώρας . και τούτο διότι νομίζει ότι ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ είναι "μοναδικός συνεπής πολιτικός εκφραστής των λαϊκών συμφερόντων" , αν με εννοείς. Η χθεσινή φιέστα στο Σύνταγμα το απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας.

Δε πρόκειται να μαλώσουμε γι αυτό , τις απόψεις μου για το ΚΚΕ τις ξέρεις , όπως εγώ γνωρίζω και τη καλή σου προαίρεση . ;)

Γιάκοβ

bernardina είπε...

Eπί του πιεστηρίου και ζεστό ζεστό:

Απολύθηκε η διοικητής του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» κυρία Ελενα Ρογδάκη και μαζί της ο υπεύθυνος για τις εφημερίες αναπληρωτής διοικητής, με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου μετά την κατάθεση του πορίσματος της ΕΔΕ, που διενήργησε ο κ. Αρης Μουσιώνης, διοικητής της Α΄Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής για θέμα της διακοπής εφημεριών με τη δικαιολογία της ανεπάρκειας κλινών και υλικών.

Ο κ. Μουσιώνης διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τα υλικά στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ενώ μεγάλος αριθμός κρεβατιών ήταν μεν ελεύθερα, αλλά είχαν κρατηθεί από γιατρούς του νοσοκομείου για "δικούς" τους ασθενείς.

«Για μας το θέμα δεν έληξε εδώ» είπε ο κ. Λοβέρδος, αφήνοντας μάλιστα αιχμές και για τους συντάκτες του πορίσματος διότι δεν προχώρησαν στην απόδοση ευθυ6νών και σε γιατρούς. Γι' αυτό και υπουργός διέταξε τη διενέργεια δεύτερης ΕΔΕ, η οποία θα διερευνήσει τις ευθύνες γιατρών, υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Γιάννη Πολύζου.

Εις βάρος της διοικητικής διευθύντριας του νοσοκομείου, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής και διοικητικών υπαλλήλων ασκούνται πειθαρχικές διώξεις.

Ο διοικητής του «Ελενα» κ. Νίκος Φαλδαμής αναλαμβάνει με απόφαση του υπουργού και τα δύο νοσοκομεία.

Εν τω μεταξύ στο νοσοκομείο παραμένουν ο συνεργάτης του υπουργού και ένα ακόμη άτομο, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση εναντίον του από αντι-διαδηλωτές, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατήγγειλε η κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης του ΠαΣοΚ, με ομιλητή τον κ. Λοβέρδο, την περασμένη Παρασκευή στους Αγίους Αναργύρους.

Ο συνεργάτης του κ. Λοβέρδου νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» με βλάβη νεύρων ακοής, ενώ στο νοσοκομείο παραμένει και ο δεύτερος τραυματίας, ο οποίος έχει σπάσει το ένα ζυγωματικό.

Τι να πω τώρα; Λοβέρδος-λαμόγια 1-0; Θα με κατηγορήσουνε για φιλοπασοκισμό. Άσε που είναι σταγών εν τω ωκεανώ.
Αλλά άμα είναι να τα λέμε, να τα λέμε όλα, έτσι λέφτηδες;

Μαύρο πρόβατο είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

Φίλε Μαυροπρόβατε,


Βεβαίως και θα έχεις φηντ μπακ από μας για την ανάλυσή σου. Αργότερα όμως. Αυτό το σχόλιο ήταν εμβόλιμο και πλακατζίδικο, για να αποφορτίσουμε, κατά το δυνατόν, την ένταση με τη bernardina, (αλλά και για να ρίξουμε τη σπόντα μας για τις σπόντες σου. ;-) )

Όταν λες "το εικονίδιό μας" εννοείς την εικόνα του ποστ ή το άβαταρ; Για την εικόνα του ποστ, εντάξει δεν θα το κάνουμε θέμα. Αλλά να αλλάξουμε το (πολυχρωματικό) άβαταρ που συμβολίζει την πολυχρωμία της Αριστεράς; Δεν το βλέπουμε να γίνεται ούτε με ...έκτακτο Συνέδριο! ;-)


Τα λέμε

Μαύρο πρόβατο είπε...

Γιάκοβ, χαίρομαι το όσο συμφωνούμε στο πλαίσιο. Το ποιός ο εκφραστής των λαϊκών συμφερόντων, μπορούμε μόνο α ποστεριόρι να το κρίνουμε. Τώρα εκείνο που έχει σημασία είναι να κάνει ο καθένας ο,τι καταλαβαίνει κι εκείνο που έχει σημασία στα μλογκια είναι ν'ανταλλάξουμε απόψεις για την κατάσταση.
Μπέρνυ, ενδιαφέρουσα αυτή η ιστορία, αλλἀ τι θέλει να μας πει;

Ανώνυμος είπε...

Μπέρνυ

γιατί ( αρκετά πιό πάνω στα σχόλια ) τσίμπησες τόσο άγρια με τους "προθύμους" ;;;
Είναι δηλαδή επιχείρημα "αθωότητας" το γεγονός ότι πλέον Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν και άρα οι προστρέχοντες πρόθυμοι θα βολευτούν με καμμιά φασολάδα και μάλιστα χωρίς ρέγγα ;;;

Να στο θέσω αλλιώς :

Με ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ εξαιρέσεις , όσοι από τη δεκαετία του 50 και μετά προσεχώρησαν στα κυβερνητικά χαρακώματα ( κάθε λογής ) δεν πήραν ποτέ τίποτε καλύτερο από μια φασολάδα μετά ρέγγας. Εξαίρεση αποτελεί η εκφωνήτρια που τώρα σιτίζεται στας Βρυξέλλας και ο γενικός κουμανταδόρος Πάγκαλος.

Μαθημένοι στη πείνα και τη "στέρηση" , σε συνθήκες δύσκολες σαν τις σημερινές θα αρκεστούν και σε σκέτη από γιουβέτσι , αν με εννοείς.

Γιατί όποιος μπορεί να διαβάζει ανάμεσα στις γραμμές ( νομίζω και εσύ ) μπορεί να δει στις δηλώσεις , ανακοινώσεις , προτάσεις της ΔΗΜΑΡ τη σφραγίδα του "πρόθυμου" . Το σημάδι δηλαδή ότι περιμένουμε μια θέση στο τραπέζι ( έστω και σκαμνί ) όταν θα έρθει η πολυπόθητη ώρα.

( Θυμάμαι μόνο τη τιμιότητα και το ήθος ενός Ηλιού και καγχάζω για τα σημερινά καταντήματα )

( Πήραν τρομάρα τους και χρησιμοποιούν και το όνομα του Μ. του Παπαγιαννάκη για το θεωρητικό τους Σμόλνυ , μεταξύ αυτών και πολλοί που όταν έπρεπε δεν το στήριξαν... )

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Φίλε Β.Δ.Καργούδη,


Να χαρείς ό,τι αγαπάς, άφησε τις επί προσωπικών δεδομένων κριτικές και επιθέσεις. Έχει καμιά σημασία πού ζει ο ένας και ο άλλος; Άμα είναι έτσι, να ξυρίσουμε τα γένεια του Μαρξ, να τον βάλουμε ανάποδα πάνω σε γάιδαρο και να τον περιφέρουμε Ομόνοια-Σταδίου-Σύνταγμα-Πανεπιστημίου.

Μια και διαφωνούμε σε βασικές πολιτικές επιλογές θα μας συνέφερε να σε αφήνουμε να εκτίθεσαι (γιατί εκτίθεσαι, πίστεψέ μας, στο λέμε καλοπροαίρετα). Αλλά δεν το γουστάρουμε έτσι. Να αντιπαρατεθούμε (και να αντιπαρατεθείς) πολιτικά κι όποιον πάρει ο χάρος. Κανένα πρόβλημα.

Όχι όμως έ τ σ ι, φίλε Καργούδη. Όχι έ τ σ ι...


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Βάγγο

Να σε ευχαριστήσω εκ βάθους ( καρδίας ) και για το δεύτερο απανωτό "πολιτικό" μάθημα που μου έδωσες ..

Χαράμι πήγαν τα γράμματα που έμαθα , χαράμι οι ταλαιπωρίες και τα παθήματα.

Μόνος , εμμονικός , άνοος , βαρύθυμος , παραληρηματικός , ένας εγγενώς λούζερ πνίγομαι μέσα στις ενοχές μου και ξερνώ άντερα και χολή.... παράδειγμα προς αποφυγήν για τους εδώ "νεολαίους" και δείγμα του πως καταντά ο άνθρωπος όταν, δερόμενος από τις θύελλες της ζωής , ταλανιζόμενος τα προσωπικά του πάθη , αποκομμένος από τη πραγματικότητα αδυνατεί να αντλήσει από τα νάματα του πολιτισμού και της έννομης κοινωνίας. Δράμα ( όπως είπε παραπάνω και η Μπέρνυ )

Ζώ κοντολογίς Βάγγο μου ένα δράμα , αλλά θα μπορούσα ίσως να το βιώσω λιγότερο επώδυνα αν , από του βάθρου του επώνυμου κύρους σου απαντούσες ( και για λογαριασμό μου ) στο ερώτημα του Μπαλκσίπιου :

Θα γίνει ή όχι αναδιάρθρωση και πότε ;;

( μήπως προλάβω να βγάλω έγκαιρα και εγώ στο εξωτερικό τα καζάντια από το τελευταίο , προ εβδομάδος μου μεροκάματο )

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Φίλη bernardina,


Μασήσαμε γιατί καθώς δεν ξέραμε ότι "τα λέτε" από παλιά και είδαμε τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν, είπαμε μη γίνουμε ...Φουκουσίμα!

Κατά τα άλλα, κανένα πρόβλημα. Λέμε ναι στη μαχητικότητα (την εχθρότητα φοβόμαστε μόνο).


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Μπλακσίπιε

Η "ιστορία" της Μπέρνυ είναι απόσπασμα από το "μεγάλο αφήγημα" της σοσιαλιστικής μας κυβέρνησης

Ένα αφήγημα που εξαντλείται ( και αναπαράγεται ) σε κάθε επόμενη ευκαιρία . Δες τώρα το παίγνιο κερατέα και θα καταλάβεις. Εκεί που πήγαιναν για μηδενικό άθροισμα ( τα μηδενικά ) τους βγήκε μεικτό γιατί έρχεται το Πάσχα και ο οβελίας αναμένει στας επαρχίας τους βολευτάς...

Κατά τα λοιπά πράγματι οι τρείς άξονες που βάζεις ( ατομικο , πολιτικό , κοινωνική ψυχολογία ) είναι μεν διακριτοί και υπαρκτοί , αλλά στις παρούσες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν συνολικά , ακόμα και να χαρακτηριστεί αιτιολογημένα κάθε επόμενο επεισόδιο ως προερχόμενο ή συναρτημένο με τον α , β ή γ άξονα
Από αυτά που μπορώ να θυμηθώ παρόμοιες καταστάσεις βιώσαμε τρείς ιστορικά : 63-65 , Μεταπολίτευση , 89 . Σε καμμία από αυτές το μείγμα δεν ήταν τόσο εκρηκτικό ( και μη διαχειρίσιμο )

Γιάκοβ

( Λέφτηδες ... σκίζετε ... θα φτάσουμε με αυτά και τα άλλα τα 200 σχόλια )

bernardina είπε...

Καλέ μου Γιάκοβε, μην ξεχνάς και τους Φαήλους και σία, αν είναι να τα λέμε όλα, ε;
Ρε συ Γιάκοβε, όμως αν το θεωρείς σοβαρό επιχείρημα ότι οι ΔημΑρίτες σκίζονται για να βολευτούν με ρέγγα και φασολάδα, ε τι να πω. Χαρά στο επιχείρημα.
Κι ας πούμε για χάρη της κουβέντας πως αυτό είναι που τους κόφτει (όσο κι αν ευτελίζει την κουβέντα μια τέτοια παραδοχή εκ μέρους και των δυο μας, αφού συνήθως έχουμε καλύτερα επιχειρήματα). Ε, τότε θα είναι άξιοι της μοίρας τους. Αλλά δεν νομίζεις πως τόσο έξυπνοι άθρωποι θα έτρεχαν να φάνε τότε που τρώγανε και οι άλλοι σολομούς και χαβιάρια; Τόσο χάπατα είναι νομίζεις; Ή τους λείπει το ρεφλέξ του άπληστου και τους έχει μείνει η καρμιριά του λιγούρη;
Εκεί καταντήσαμε λοιπόν εμείς οι αριστεροί: να θεωρούμε ύποπτο κάθε τι που φέρει το γνώρισμα της ευθύνης, να θεωρούμε υστερόβουλο καθε τι που έχει τη σφραγίδα της αγωνίας και της προσφοράς, να θεωρούμε ανόητο οτιδήποτε δεν έχει το χρώμα του κυνισμού αλλά παλεύει να βρίσκει προτάσεις και απαντήσεις χωρίς εξαλλοσύνες και κραυγές για τα μάτια του κόσμου.
Αυτό όμως δεν κακοχαρακτηρίζει εκείνους αλλά εμάς που σκεφτόμαστε με τέτοιο τρόπο.
Πες με αφελή, πες με ό,τι θέλεις, αλλά δεν μου βγαίνει η εξίσωση που δίνεις. Ή στυγνοί οπορτουνιστές είναι λοιπόν ή λούζερς. Αποφάσισε και πες μου. Και τα δύο δεν γίνεται, αδερφέ. Είναι οξύμωρο. Επιεικώς.
Δονκιχώτες μπορεί. Να ματαιοπονούν επίσης παίζει. Να διαψευστούν πιθανότατο. Να είναι κολλημένοι, άλλο τόσο.
Αν όμως είναι οι μόνοι που με χίλια βάσανα, αντιφάσεις και παλινωδίες καταφέρουν να σώσουν έστω και ένα ίχνος από την χαμένη τιμή της μη δογματικής αριστεράς; Τότε τι θα χουμε να λέμε;
Οψόμεθα, ο γαρ καιρός εγγύς. Ως τότε ας μη σπεύδουμε να τους αναθεματίζουμε ελαφρά τη καρδία αλλά ας τους κριτικάρουμε δημιουργικά, όπως λέγαμε επί παλαιοτέρου. Και κυρίως ας αφήσουμε τους μανιχαϊσμούς στην άκρη. Κανείς δεν είναι πολιτικά παρθένος και τίποτα δεν γενιέται στο κενό. Και πάνω απ' όλα ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. Θα κριθούν και θα κρίνονται κι αυτοί σύμφωνα με τα λόγια και τα έργα τους. Αλλά με σοβαρά επιχειρήματα, όχι με ρετσινιές του κώλου.

bernardina είπε...

Κλεφτόπουλα,
από μεριάς μου καμιά εχθρότητα για κανέναν, όσο κι αν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες. Ειδικά εσείς έπρεπε να το έχετε εμπεδώσει ;-)
Αν ήταν να μπαίνω στα μπλόγκια για χάρη της κλωτσοπατινάδας, ε, νισάφι, έχω καλύτερα πράγματα να κάνω, πιστέψτε με. (Εδώ θα κόλλαγε ένα get a life! μια χαρά. Αλλά δεν πάει έτσι ;-) )
Ακόμα και στον πιο ακραίο και επιθετικό από εμάς, εγώ διακρίνω μόνο έγνοια και αγωνία για το παρόν και το μέλλον όλων μας και ο καθένας έχει το θάρρος της γνώμης του χωρίς να ψαρεύει σε θολά νερά. Οι υπόλοιποι ας πάνε να παίξουν μπάλα παρακατούλια γιατί μάλλον σε λάθος μπλογκ μπήκανε και δεν το έχουνε καταλάβει. (Και σόρι που μιλάω σαν να φαίνεται πως το θεωρώ τσιφλίκι μου. Ασφαλώς ΔΕΝ το θεωρώ. Μην το πάρετε στραβά. Απλά προσπαθώ να γίνω όσο πιο σαφής γίνεται, οκέι;)

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Σκεφτόμαστε τι έχει να γίνει εδώ, όταν μετά το Πάσχα ανεβάσουμε το "μπουγιουρντί" προς τη ΔΗΜΑΡ, και μας σηκώνεται η τρίχα κάγκελο! Λες να φροντίσουμε να "λείψουμε για δουλειές", αμέσως μετά το ποστάρισμα; ;-)


Увидимся

zalion είπε...

Σ' ενα και μονο ποστ (στα σχολια του εννοω) αναδειχθηκε ολη η κυριαρχη προπαγανδα. Οι κακοι ψευτες νοσηλευτικοι που σαμποταρουν τον επιτυχημενο υπουργο (και εργασιας)υγειας. Η μπαχαλη αριστερα vs της υπευθυνης αριστερας. Οι νομοταγεις πολιτες vs στους ανομους πολιτες. Στα παραπουλια αυτων των λογων βεβαια ξεχαστηκε η βια των εργατικων (θανατηφορων)ατυχηματων, η βια των 130, και βαλε, ημερων στην Κερατεα, η βια του αποφασιζομεν και διατασσομεν περικοπες μισθων, επιδοματων, κοινωνικων παροχων. Ξεχαστηκε και η χρεοκοπια που ερχεται με γοργους ρυθμους, η αναδιαρθρωση που ειναι ηδη εδω και τελος φυσικα το ελικοπτερο που κοβει βολτες πανω απο το Μαξιμου.
(συνεχιζεται)

LeftG700 είπε...

Φίλη bernardina,


Εδώ ορέ είναι Λαική Δημοκρατία! Σιγά μη θεωρήσουμε το μπλογκ τσφλίκι μας ή τσιφλίκι σου! ;-)


Τα λέμε

zalion είπε...

συνεχεια
Κι επειδη οντως στο Βιετναμ οι συνεργατες των αμερικανων γονυπετεις παρακαλουσαν για μια θεση στον "ηλιο" μενει να δουμε την αντιστοιχη εικονα και στην δικια μας γειτονια.
Υ.Γ. Λεφτηδες αν καποιος αλλος εγραφε τετοιους οχετους εναντιον διαφωνουντων σχολιαστων θα τον πιεζατε να σβησει τα σχολια του, Δυστυχως εδω βλεπω οτι ισχυουν δυο μετρα και δυο σταθμα. Και ειναι κι ενας λογος που σταματησα να διαβαζω το μπλογκ σας. (χεστηκατε θα μου πειτε για την περιπτωση μου και θα 'χετε δικιο)
Χρηστος Καραγιαννιδης (γιατι μερικοι θεωρουν μαγκια να γραφουν με το ονοματεπωνυμο τους)

bernardina είπε...

Σόρι για το Φαήλους. Λαζαρίδηδες ήθελα να πω.

bernardina είπε...

Eπίσης ξεχάστηκε και το "Ναι αλλά κι εσείς καταπιέζετε τους μαύρους".
Βάλτε το κι αυτό στο λογαριασμό ρε λέφτηδες να πληρώσουμε για όλα.

Φαίνεται πως κάποιοι παραφυλάνε πίσω από την πόρτα και περιμένουν την "κατάλληλη στιγμή" να σκάσουνε μύτη και να μας αποστομώσουν. Φτου γαμώτο, δεν μελέταγα κάνα εξάρι αριθμούς να πιάσω και το λότο...

bernardina είπε...

Λέφτηδες, έχετε το λόγο μου ότι στην ιερεμιάδα σας για τη Δημοκρατική Αριστερά δεν πρόκειται να βγάλω κιχ. Αλήθεια σας λέω. Μόνο θα το διαβάσω με ευλάβεια. Και θα λάβω σοβαρότατα υπόψη μου ό,τι πείτε.

Μαύρο πρόβατο είπε...

στις παρούσες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν συνολικά , ακόμα και να χαρακτηριστεί αιτιολογημένα κάθε επόμενο επεισόδιο ως προερχόμενο ή συναρτημένο με τον α , β ή γ άξονα
Γιάκοβ, η προσέγγισή μου είναι οτι κάθε επεισόδιο των αντιδράσεων κάθε φύσης στη σημερινή συγκυρία πρέπει εμπλέκει αντικειμενικά και τις τρεις αυτές διαστάσεις, και οτι όποιος αντιπαλεύει τη σημερινή κατάσταση πρέπει να αποφύγει να συγχέει τα ίχνη επί του κάθε άξονα. Μια τέτοια σύγχιση ή αν θες απαράδεκτο βραχυκύκλωμα, είναι να ερμηνεύονται/αιτιολογούνται δόλια πολιτικά παιχνίδια ως προσωπικές παλιανθρωπιές.
Δε λέω οτι όλοι καλοί είμαστε, ούτε οτι η πολιτική πραγματικότητα δεν είναι ο,τι προκύπτει και από προσωπικές βλέψεις και υπολογισμούς, στρατηγικές κατίσχυσης και φιλοδοξίες. Κανένας δεν τα έχει πει αυτά καλύτερα από το Μπαλζάκ... Λέω όμως οτι ούτε μπορούμε να ξέρουμε ποιοί είναι οι 'καλοί ἀνθρωποι' ούτε στο κάτω κάτω ενδιαφέρει. Από μια παρόμοια σκοπιά, ας πούμε οτι σε φιλοσοφικό επίπεδο κάπου έχει δίκιο και η Άρεντ.
Για τη δημαρ, είμαι πολύ μακριά για να έχω γνώμη. Το πιθανώς λανθασμένο φίλινγκ μου όμως είναι οτι παρά τις ευκαιρίες (θα χρειαστούν άφθαρτοι...) παρά τις πιέσεις (κινδυνεύουν άνετα να μη βγουν αν κατέβουν μόνοι τους...) θα ήταν πολιτικά αυτοκτονικό να συμπράξουν με το ΠΑΣΟΚ, πριν να διαλυθεί το πολιτικό σκηνικό όπως το ξέρουμε.

LeftG700 είπε...

Φίλε Χρήστο,


Το σχόλιό σου σηκώνει κάποιον αντίλογο από, εμάς τουλάχιστον. Προς το παρόν παίρνουμε το λόγο μόνο για το ΥΓ σου:

Έχουμε διευκρινίσει (και το επαναλαμβάνουμε γιατί δεν είσαι υποχτρεωμένος να διαβάζεις και την τελευταταία αράδα εδώ) ότι θεωρούμε υβριστικά σχόλια αυτά που περιέχουν τις γνωστές χυδαίες βρισιές. Στον αντιθετικό διάλογο, και μάλιστα τον διαδικτυακό, η (προσωπική) απαξίωση του διαφωνούντος είναι, δυστυχώς, σύνηθες φαινόμενο, όχι συχνό πάντως εδώ. Δεν είναι όμως αυτό που λέμε 'βρισιά'. Πάντως, όπως μπορείς να δεις, δεν μένουμε αδιάφοροι όταν παρουσιάζεται. Διακρίσεις δεν κάνουμε. Μπορεί να μας φύγει κάτι από λάθος, όχι από σκοπιμότητα. Κάτι τέτοιο θα μας ακύρωνε ως μπλογκ. (Δες πάλι τι γράφουμε στην ταυτότητά μας). Τέλος: ουδέποτε έχουμε δηλώσει ή υπονοήσει (ή έχουμε δώσει το δικαίωμα σε τέτοιες σκέψεις) ότι "χστκμε" για ό,τι λέει κάποιος (οποιοσδήποτε!) στο τσαρδί μας. Αυτό είναι άδικο και δεν χαρακτηρίζει τη νοοτροπία μας.

Δεν σου καταλογίζουμε κακή πρόθεση, αυτό να το πούμε. Περιμένουμε όμως από τους αναγνώστες, άρα κ α ι από σένα, μια κάποια προσοχή στα συμπεράσματά τους.


Τα λέμε
΄

zalion είπε...

Λεφτηδες παραμενω στην αποψη μου. Πειτε με στραβο. Τις χυδαιες επιθεσεις δεν τις κρινω απο το αν περιεχουν μπινελικια αλλα απο το αν απαξιωνουν με χυδαιο τροπο τον συνομιλητη. Δεστε λιγο τα σχολια.
Εν παση περιπτωση αυτο ειναι δευτερευον.
Παμε παρακατω.
Χρηστος Κ.

bernardina είπε...

Mπλακσίπιε,
τίποτε δεν ήθελα να πω μ' αυτή την ιστορία, Απλώς όταν οι εργαζόμενοι έκλειναν το νοσοκομείο με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχαν κλίνες και υλικό, μέσα γίνονταν δεκαχοτώ χειρουργεία και τα λαμόγια οι γιατροί κρατούσαν πενήντα κρεβάτια άδεια για προσωπικούς πελάτες τους. Και κανείς δεν ήξερε τίποτα για το έγκλημα!
Ε, αδελφέ μου το χάρηκα που πέσανε κεφάλια, έστω κι αν τα έκοψε ο "πουλημένος ο Λοβέρδος". Έστω κι αν το έκανε για επικοινωνιακούς λόγους. Αυτό μόνο, τίποτ' άλλο. Δες το σαν να είναι το δικό μου "γιαούρτωμα", κατάλαβες;

Ενη είπε...

Δεν ξέρω τι γίνεται αλλά μου φινεται οτι μερικοί ζούν σε εναν "φαντασιωμένο κόσμο¨".
Ενα "εκρηκτικό μειγμα" "μη διαχειρίσιμο" και άλλες εκφράσεις που "σπανε ακουστικά τύμπανα".....

Τι εγινε δηλαδή, (και γίνεται και ντόρος δηθεν με ορους πραγματικότητας ),και θεωρείται και μέγιστη κυβερνητική στρατηγική
στον παρόντα χρόνο και εχουν χαραχθεί σχέδια επικοινωνιακής πολιτικής για να αντιμετωπισθούν ......τα γιαουρτώματα!!!!!!!!
Λες και ειναι πολύ δύσκολο να μαζευτούν 30 40 ατομα αγανακτούντα και να "προβάλουν" την αγανάκτησή τους.

Επειδή αναφέρονται σε ενα ποστ (στο παρόν εν προκειμένω) και κάποια περιστατικά "αγανάκτησης" και εγιναν και κάποιες τοποθετήσεις επί του θέματος

αυτό συνεπάγεται οτι μια ολόκληρη κυβέρνηση δεν εχει άλλη εννοια παρά το ....γιαουρτωμα;

Εδω χάνεται ο κόσμος, εκει στις ΗΠΑ το δημόσιο χρέος κόντεψε να δημιουργήσει "παύση πληρωμών"....

Ενας καταιγισμός ειδήσεων, δηλώσεων, γνωμών κλπ. εχει κατακλύσει ολη την πρόσφατη διεθνή ειδησεογραφία για το αν θα γίνει "αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πως και πότε",
δημιουρ΄γωντας αναταραχή σε παγκόσμιο επίπεδο, με επακόλουθο τις συνεχείς διαψεύσεις απο το ελληνικό ΥΠΟΙΚ, απο την ΕΚΤ, από την Κομμισιον, απο τους αξιωματούχους της ευρωζώνης, και με ολη αυτή την διεθνή αναμπο υμπούλα κάποιοι εδω νομίζουν οτι ολη η κυβέρνηση και η ελληνική κοινωνία εχει στραμμένα τα βλέμματα στην .......διογκούμενη δηθεν σε ενα (τουλάχιστον) τσουνάμι γενικευμένης αγανάκτησης ενος εκρηκτικού μείγματος και .....δεν συμμαζεύεται.

Χθές στο μεταξύ οι δημοσκοπήσεις εδειξαν αποδοχή ΠΑΣΟΚ 33% και κάτι...

Ολη ομως αυτη η πλευρά της ελληνικής κοινωνίας δεν βγαίνει στούς δρόμους (για να τους δουμε), εχουν επιλέξει να στηρίξουν μια μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον κόσμο οπως και σε ολη την ευρώπη οπου η οικονομική κρίση εχει γονατίσει ολόκληρα κράτη και η λιτότητα που εχει επιβληθεί απο τις κυβερνήσεις τους (χωρίς μνημόνιο) εχει εκφρασθεί με αλεπάλληλα μέτρα.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση (πέστε τη κρίση του καπιταλισμού)
διαχέεται σε ολο τον κόσμο και αντί να συζητάμε εδω αυτά τα προβλήματα μιλάμε για "επικοινωνιακή πασχαλινή εξοδο" της κυβέρνησης για να ¨ξεγελάσει" το λαό λες και ο λαος ειναι ατομα "μειονεκτικής αντίληψης".

Εν τάξει να ακούγεται η φωνή της αντιπολίτευσης που ισως και να βοηθάει ομως οχι και τα γεμάτα "πάθος μανιφέστα".

LeftG700 είπε...

Φίλη bernardina,


Μην περιμένεις καμιά Ιερεμιάδα, γιατί θα σου κοπεί η σούπα. Κι αν δεν πάρεις το λόγο εδώ, θα σου κόψουμε την καλημέρα! ;-)


Τα λέμε

Μαύρο πρόβατο είπε...

Μπέρνυ, περιμένω να δω αμα κυκλοφορήσει το πόρισμα της ΕΔΕ για το "Αλεξάνδρα", για να καταλάβω τι ακριβώς παίχτηκε. Έχω και μια ηλίθια ερώτηση που σκοτώνει: αυτή η ρεζερβασιόν κρεβατιών για ασθενείς γιατρών του νοσοκομείου, είναι σίγουρα παράνομη;

Ανώνυμος είπε...

Μπλακσίπιε

Συμφωνούμε ότι άλλο τα πολιτικά παίγνια και άλλο οι προσωπικές παλιανθρωπιές. ΤΟ ζήτημα είναι όμως ότι το ένα φέρνει το άλλο και μας έχουνε χορτάσει στη ξεφτίλα....
Πράγματι ο Μπλαζάκ τα είπε μια χαρά και σε ανύποπτο ( για μας ) χρόνο.

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

δεν θα σε χαρακτηρίσω καλή μου Μπέρνυ.... δεν το συνηθίζω .
Μόνο θα πω και πάλι ότι το επιχείρημα περί της φασολάδας που έβαλες δε στέκει. Επειδή έχεις γνωρίσει και ξέρεις καλά το ψοφοδεή "αριστερό" χαρακτήρα , φαντάζομαι να καταλαβαίνεις ότι προκειμένου να βρεθούν ( ορισμένοι ) σε θώκο θα τους φανεί η φασολάδα χαβιάρι ακόμα και χωρίς ρέγγα.
Αν τώρα οι δικές μου "θέσεις" δεν αποτελούν αντικείμενο για πολιτική συζήτηση ,να το αποδεχθώ αδιαμαρτύρητα. Αλλά πίσω δεν τις παίρνω..

Μαύρισε ο μάτης μου να βλέπω τέτοιους "αφελείς" σαν και τον Θ.Μ. επί κοντά τέσσερεις δεκαετίες...

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Μπλακσίπιε

και παράνομη και γνωστή και αποδεκτή επί δεκαετίες είναι η ρεζερβασιόν.
Την "ανακάλυψε" και θα τη πατάξει τώρα ο Αντρέας , επειδή πρέπει να μαζέψει τα 100.000 για τους νοσηλευόμενους της Υπατίας , τότε που χαριεντιζόταν με το Μπουμπούκο... μη χέσω

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Κα Ένη

Αν θέλετε καταλαβαίνετε τι λέω... μπορεί να μη το αποδέχεσθε αλλά μη φαντασθείτε ότι τα "γεμάτα πάθος μανιφέστα" δεν χαρακτηρίζουν πρώτιστα το αφήγημα που εσείς υποστηρίζετε...

Ανώνυμος είπε...

... Ο Γιάκοβ υπογράφει και το προς κα Ένη προηγούμενο βεβαίως βεβαίως

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Πέντε σχόλια ξεχωριστά το ένα πίσω απ' τ' άλλο;;; Εσύ που δεν το συνηθίζεις;;; Κάτι μας λέει ότι έχεις τζογάρει στην πιθανότητα να φτάσουν τα σχόλια τον αριθμό 200! Ορέα!

Χαρτοπαίκτες εμείς, στοιχηματατζής εσύ, πότης ο Μαυροπρόβατος, χουλιγκάνος της Δόξας Δράμας ο zalion...

Καημένη Αριστερά, από ποιούς περιμένεις να 'ξερες...


;-)

LeftG700 είπε...

ΥΓ Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά θα λένε ότι μας έδωσες κι εμάς μίζα! Φτου!

Μαύρο πρόβατο είπε...

Ναι απλώς με το νόμο 2889/2001 (ΠΑΣΟΚ) ένα δημόσιο νοσοκομείο έχει τη δυνατότητα να εκχωρήσει μέχρι 20% των κλινών του προς εκμετάλευσιν σε ιδιώτες (σχετικές δυνατότητες επέκτεινε η ΝΔ με το νόμο του 2005 [περί ΣΔΙΤ), και είπα μήπως το περιστατικό ενέπιπτε στο νόμιμο πλιάτσικο...

Μαύρο πρόβατο είπε...

Πιό επακριβώς: άρθρο 9 παρ. 2.
Γενικώς λοιπόν, είναι νόμιμο και καλά το θυμόμουν. Πρόκειται απλώς για σύγκρουση προτεραιοτήτων, και άντε τώρα να ξεμπλέξεις με τα λεγόμενα των τύπων που κάνανε το ρεζερβέ.

zalion είπε...

Οταν η ενημερωση για τα νοσοκομεια γινεται απο την Τρεμει τοτε μη περιμενετε να εχει και πολλα ψηγματα αληθειας η "ειδηση" τους. Βεβαια απο τον ορυμαγδο παραπληροφορησης που να περασουν οι ειδησεις για τα περιφερειακα νοσοκομεια. Συριγγες δανεικες απο την Καβαλα. Αδεισμα της ΜΕΘ γιατι ο γιατρος επρεπε να παρει αδεια μετα απο δυο χρονια. Γαντια που φερνουν οι νεφροπαθεις απο τα σπιτια τους. Μερικα απο τα ωραια στα νοσοκομεια.

zalion είπε...

Σχολεια που δεν εχουν φραγκα για πετρελαιο. (ξερετε εχει χειμωνα ακομα εδω). Οδηγοι αστικων που δεν πληρωνονται εδω και τρεις μηνες (ο Δημος λεει δεν εχει λεφτα) Κατα τ' αλλα ολα καλα. Η ανεργια, καταγεγραμενη, στις ηλικιες 18-35 ξεπερνα το 35%. Και μερικοι νομιζουν πως οι κοινωνια βραζει μονο στο μυαλο μας. Καλως. Μονο που οσο τρομαξαν το δεκεμβρη του 08 αυτοι οι νοικοκυραιοι θα τρομαξουν τοσο κι αλλο τοσο στο μελλον.
Υ.Γ. Λεφτηδες η τελευταια φορα που πηγα στο γηπεδο ηταν το 1981. Με την Δοξα εχω μια τουριστικη σχεση. Απλως διαβαζω τα νεα στην εφημεριδα.

Ανώνυμος είπε...

Δράμα ( στη πραγματική ζωή ) Ζάλιε

Μελόδραμα ή συχνότερα όπερα μπούφα στα "κανάλια"

Λέφτηδες

Βλέπω ότι ο επώνυμος και έγκυρος κριτής των πάντων σήμερα απουσιάζει , αν και ξυπνάει νωρίς , όπως μπορώ να γνωρίζω.

Εύχομαι να είναι καλά ώστε να έρθει να συνεχίσει το έργο της νουθεσίας του υποφαινόμενου λούζερ , γιατί να απαντά επί της ουσίας στο ερώτημα του μαυροπρόβατου περί αναδιάρθρωσης που υιοθέτησα και εγώ , το βλέπω χλωμό.

Γιάκοβ

zalion είπε...

Παπς ακουσα οτι θα εχεις προμηθεια αν πιασουν τα 200 σχολια οι λεφτηδες οποτε κανω μια προσπαθεια.
Φοβαμαι πως τα περι αναδιαρθρωσης θα μεινουν αναπαντητα. Τι να πουν εξαλλου? Συγνωμη αλλαξαμε για πεντακοσιοστη φορα τις προβλεψεις μας?
Υ.Γ. Λεφτηδες εαν εχετε παρει το μεηλ ενημερωστε.

LeftG700 είπε...

Φίλε Β.Δ.Καργούδη,


Φοβόμαστε ότι στην υπενθύμιση προς την Ένη της δήλωσης Σημίτη περί αναδιάρθρωσης έδωσες διαστάσεις που δεν είχε. Στην πραγματικότητα και στην ουσία της ήταν μια αποστροφή. Δηλαδή:

«Άσε τι λέμε εμείς, με τους οποίους διαφωνείς. Δες τι είπε ένας δικός σας και μάλιστα θιασώτης του αντιλαϊκισμού και του ‘‘εκσυγχρονισμού’’».

Αυτό ήταν όλο. Και νομίζουμε ότι δεν έχεις ξεχάσει πως από τη μεριά της Αριστεράς (και όχι μόνο) οι επισημάνσεις του τύπου «το Μνημόνιο δεν βγαίνει» ξεκίνησαν αμέσως μόλις άρχισαν να γίνονται γνωστοί οι όροι του και οι στρατηγικές που υπαγόρευε. Η Ένη, απ’ όσο έχουμε δει, κωφεύει σ’ όλα αυτά. Ε, είπαμε κι εμείς να «επικαλεστούμε» τον Σημίτη. Δεν βλέπουμε τίποτε το αφασικό σ’ αυτό.

Συμφωνούμε με τα κριτήρια που βάζεις για τον χαρακτηρισμό μια πολιτικής ως αριστερής ή δεξιάς. Όμως, είναι το περιεχόμενο που δίνει η κάθε πλευρά σ’ αυτά τα κριτήρια[1] (και, ίσως κυρίως, στο αν και προς ποια κατεύθυνση προσπαθεί να μεταβάλλει τους συσχετισμούς).


Τα λέμε


[1] Παράδειγμα: Επειδή σχεδόν κάθε ριζοσπαστική μεταρρύθμιση προς τα Αριστερά συνεπάγεται πρόσκαιρο κόστος μεγαλύτερο από αυτό που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι υπό «κανονικές συνθήκες», κάθε κυβέρνηση με δεξιόστροφες πολιτικές μπορεί να ισχυριστεί: «Μα τι θέλετε επιτέλους; Ορίστε! Εμείς σας προφυλάσσουμε από τα χειρότερα!».

LeftG700 είπε...

Φίλε Μαυροπρόβατε,


Ακολουθούμε την ανάλυσή σου:

1) Ατομικό επίπεδο
Συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε (το δεύτερο σημαίνει πως όλα αυτά τα θεωρούμε δεδομένα γι’ αυτό και δεν μας απασχόλησαν). Έχουμε όμως μια ένσταση

2) Πολιτικό επίπεδο
Κι εδώ συμφωνούμε. Τραβάμε όμως έναν αστερίσκο (πιθανόν να συμμερίζεσαι εν μέρει τα όσα περιλαμβάνει, δεν το ξέρουμε). Γράφεις:

«Μόνο η οργανωμένη απειθαρχία με τη βία που δεν στρέφεται κατά ατόμων, μπορεί να νοείται ως τακτική σήμερα».

α) Δεν θεωρούμε πως οργανωμένο μπορεί να είναι μόνο ό,τι έχει τη σφραγίδα ενός κόμματος ή κομματιού της Αριστεράς. Υπάρχει και η αυτοοργάνωση

β) Μπορεί κάτι να είναι οργανωμένο και, ταυτόχρονα, λανθασμένο. Π.χ.: Γράφτηκε ότι τα γεγονότα στους Αγίους Αναργύρους είχαν ενορχηστρωθεί από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το ξέρουμε, δεν το παίρνουμε ως δεδομένο. Το θεωρούμε όμως ένα πιθανό ενδεχόμενο.

γ) Δεν είναι υποχρεωτικό η παρέμβαση να είναι πάντα ή μόνο βίαιη. Κι εδώ δυο λόγια για το περιστατικό της Πάτρας.

Μας είναι παγερά αδιάφορο αν η πρόθεση των νεαρών ήταν απλώς να τον εμποδίσουν να μιλήσει και όχι να βιαιοπραγήσουν. Το θεωρούμε ηλίθιο. Και μια καλή ένδειξη για το «αφασικό, α-πολιτικό ψιλοκυνηγητάκι από το καρατεμπελαριό της Αριστεράς», για να θυμηθούμε και τα λόγια του Β.Δ.Καργούδη (απλώς βγάλαμε τα εισαγωγικά του από το ‘Αριστεράς’ ;-) ). Δηλαδή, οι δυο από εμάς που κάθισαν, διάβασαν, ανέλυσαν, σχεδίασαν το πώς θα αντιπαρατεθούν στον Μίμη και τη Σώτη —όπως περιγράφουμε στο ποστ— ήταν μαλάκες; Και η παρέμβασή τους ήταν λιγότερο αριστερή, επειδή δεν έκαναν τσαμπουκάδες, αλλά προσπάθησαν να τους βάλουν στη θέση τους με τον λόγο;

3) Κοινωνική ψυχολογία
Εδώ διαφωνούμε με την «ανάγνωσή» σου. Δεν νομίζουμε ότι στις περιπτώσεις που αναφέρει το ποστ εκείνο που θερίζουν είναι αυτό που λες (καλλιέργεια του φθόνου). Νομίζουμε ότι θερίζουν έναν άλλο καρπό από άλλη σπορά που έχουν φροντίσει να κάνουν: Αυτή που λέει (το γράφουμε απλοποιημένα) ότι «τα πάντα είναι στο χέρι σου, ευθύνη σου και υποχρέωσή σου· εσύ κρατάς τα κλειδιά της τύχης σου, χρησιμοποίησέ τα!». Κι αυτό συναντιέται, κατά την άποψή μας, με τις αντικομματικές (χωρίς εξαίρεση για τα αριστερά κόμματα) διαθέσεις ενός πολύ μεγάλου μέρους ανθρώπων, ταξικά δικών μας. Διαθέσεις που, δυστυχώς, τροφοδότησαν κ α ι όλα τα κομμάτια της Αριστεράς, με πρωταθλητή όμως το ΚΚΕ, για να τα λέμε όλα! ;-)

Δυο λόγια επί «προσωπικού»: ;-)

«Τώρα, κάποιοι στην ουρά των εξελίξεων σαν τους συμπαθείς μπλογκοδεσπότες, κρίνουν ακόμα σκόπιμο να παραπονεθούν για την αποστασιοποίηση/αγνόηση εκ μέρους του, της λαϊκής αγανάκτησης... Τι λέτε ρε παιδιά;;».

Σκέψου απλώς το ενδεχόμενο αυτό που κρίνουμε σκόπιμο να μην είναι «να παραπονεθούμε», αλλά να συνομιλήσουμε. Με δεδομένο, για μας όπως και για σένα, ότι η ΔΗΜΑΡ (και εννοούμε τα 10, 20 ή 50 στελέχη που καθορίζουν τη γραμμή της) κινείται εκτός αριστερής τροχιάς, αλλά, επιπλέον (για μας), ακολουθείται σ’ αυτή τη διαδρομή κ α ι από καλόπιστους κ α ι καλοπροαίρετους οπαδούς, σε τι βλάπτει αυτή η συνομιλία (εκτός από εμάς φυσικά που «εκτιθέμεθα» με το να βρισκόμαστε στην «ουρά των εξελίξεων»); ;-)


Τα λέμε


ΥΓ Φίλε Μαυροπρόβατε, πάλι για να τα λέμε όλα, το ΚΚΕ δεν περφορμάρει και άριστα στο να διαχωρίζει τη θέση του από πολιτικά επιζήμιες πρακτικές, χωρίς να μη διαχωρίζεται όμως από τους απελπισμένους που καταφεύγουν σ’ αυτές, ή από όσες σειρές μας παίρνουν κατά γράμμα τις προτροπές της Αλέκας («να ξεσηκωθεί ο λαός»), χωρίς όμως να είναι και μέλη του… ;-)

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Πρέπει να καταλάβεις τι ακριβώς γίνεται στην Ελλάδα αυτή την περίοδο και πού μας οδηγούν. Αν δεν καταλάβεις αυτό, ό,τι και να σου εξηγήσουμε εμείς θα είναι αναποτελεσματικό. Φίλη Ένη, σε τελική ανάλυση είναι ατομική ευθύνη του καθενός το πώς θα τοποθετηθεί. Πέρα από κόμματα, θετικές ή αρνητικές προκαταλήψεις και ιστορικές καταβολές.

Αν κρίνουμε από το ΥΓ που προσθέτεις, έχεις πολύ δρόμο ακόμα. Είναι δυνατόν να μην εκφέρεις άποψη σε ένα μπλογκ(!) για τη συνέντευξη Σημίτη;;; (Συνέντευξη που, αν μη τι άλλο, πρέπει να σε προβληματίζει;).

Ξέραμε ότι αυτό που αποκαλείται ‘σταλινισμός’[1] έχει εκπροσώπους σε ό λ α τα κομμάτια της Αριστεράς. Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ ρε γμτ, και στο ΠΑΣΟΚ;;; ;-).


Τα λέμε


[1] Εν προκειμένω με την ακραία εφαρμογή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και με την αντίληψη «ό,τι κάνει ο Πατερούλης(*) καλό και άγιο»!

(*) Περιττό να διευκρινίσουμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση Πατερούλης είναι ο ΓΑΠ. ;-)

Β.Δ.Καργούδης είπε...

Και νωρίς ξυπνάει
(όπως ξέρεις) και νωρίς πέφτει ΠΙΑ για ύπνο
(όπως μάλλον θα έπρεπε αν δεν ξέρεις να υποθέτεις),
καλέ μου φίλε @Παπς.
Όμως αν τις ευθείες βολές μου προς τις "επιδόσεις" σου των (τελευταίων) "ημερών"
(όπου ημέρες=τέρμινα)
δημόσιες και ιδιωτικές, τις λογαριάζεις για νουθεσίες, πάει να πει ότι όπως ΠΙΑ και νάχει,τζάμπα τυραννιόμαστε, και εσύ και εγώ...

Επειδή όμως 100 η αλεπού και 101 τ αλεπουδάκι ΔΕΝ πάει,
και η τακτική των παραπομπών σε σεντόνια πολιτικά ή νομικά & πάντως τεχνοκρατικά και σχεδόν πάντα γραφειοκρατικά, με ταυτόχρονο ποντάρισμα στην χαρακτηριστική πνευματική ραστώνη του ακροατηρίου σου να ψάχνει κατεβατά,
είναι κολπάκι απ τα παλιά,
κάντε παρακαλώ σας τον κόπο να ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ παραπάνω Ο @Μαυροπρόβατος,
θύμα της παντελούς
(εκ της απομάκρυνσής του)
άγνοιας για το πώς δουλεύουν κάποια πράγματα εδώ "στο Ελλάντα".
Κι αν μεν "ξέχναγε" να διαβάσει ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ (άρθρο 9 &2)
τα σχετικά με την
"ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ της ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ του Νοσοκομείου"
(όταν μέρος των ΑΔΙΑΘΕΤΩΝ κλινών ΠΑΡΑΧΩΡΕΊΤΑΙ, αλλά και πάλι όχι κάτω απ το τραπέζι σε γιατρούς του συγκεκριμένου Νοσοκομείου για "μαύρα πελατάκια" τους, αλλά ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ιδιωτικό φορέα),
το πράγμα θα ήταν "μία απ τα ίδια", στις γνωστές ιστορίες με τις μαγικές εικόνες που κάτι σαν και του λόγου του, βολεύει να τις παίρνουν για πραγματικές.
Από τον τρόπο όμως που "ομιλεί", νομίζοντας ότι "χτύπησε φλέβα", αποκαλύπτει ο εν Εσπερία "κομμουνιστάκος" μας, το πώς νομίζει ότι λειτουργούν τα Νοσοκομεία:
Ότι δλδ, με το που έρχεται το απόγευμα, τα Νοσοκομεία μας μπορεί να γίνονται "σαράφικα" του κάθε Μεγαλο γιατρού, ή των σκλαβακίων τους!
Άφεριμ, "αναλυτά". Άξιος
(των πιο σκοτεινών παραδόσεων του "θρησκεύματός" σας...)
Όσο για μνημόνια και αναδιαρθρώσεις, γι αυτά έχω μιλήσει απ την άνοιξη ακόμα του 2010, όταν το ίδιο κεφαλαιώδες και βαθύτατα πολιτικό ερώτημα κυριαρχούσε και τότε, μόνο με όρους παντελούς ανυποληψίας τότε,που κληροδότησαν στην πατρίδα τα υπεράνω κριτικής
(Εθνοπροδοτικά όπως αποδείχτηκε ΚΑΙ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ)
Δεξιά "συνεταιράκια" του εν θέματι ξενιτεμένου "κομμουνιστάκου" μας...(συνεχίζεται)

zalion είπε...

Μια μικρη παρασταση απο τον "μαζι τα φαγαμε"
Ηχητικό από "Hurriyet" για τους "τεμπέληδες"

Για "τεμπέλικο τρόπο ζωής" έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" έδωσε στη δημοσιότητα το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης, ενώ δόθηκε και ηχητικό απόσπασμα. Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα (vid)
Ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, είχε διαψεύσει πως χρησιμοποίησε το χαρακτηρισμό "τεμπέληδες" για τους Έλληνες, το ηχητικό ντοκουμέντο και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο έρχεται να τον διαψεύσει.

Μετά από τρεις ανακοινώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου και τα πυρά που εξαπέλυσε σε Νέα Δημοκρατία και "Ελεύθερο Τύπο", η τουρκική εφημερίδα παρείχε την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξής του Hurriyet και το ηχητικό απόσπασμα, φέρνοντας σε ακόμα δυσκολότερη θέση τον αντιπρόεδρο.

Αναμένεται πλέον μία νέα τοποθέτηση του Θεόδωρου Πάγκαλου, που ουσιαστικά εκτέθηκε από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, καθώς και η επίσημη θέση της κυβέρνησης στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει.

"Συστηθήκαμε του τόνισα ότι έιμαι από την "Χουριέτ". Κατέγραψα στο κασετόφωνό μου την ομιλία του κ. Πάγακαλου. Δεν καταλαβαίνω γιατί τώρα διαψεύδει", επισήμανε ο δημοσιογράφος της "Hurriyet" Σεφά Καπλάν μιλώντας στον "Ελεύθερο Τύπο".

Β.Δ.Καργούδης είπε...

...(συνέχ)
Από τότε λοιπόν, έλεγα πως το θέμα εξ αρχής ήταν απλό στην κατάστρωσή του:
Η χώρα μας, "συνελήφθη" με τα βρακιά κατεβασμένα" στην κρίση του 07-08, ήτοι "συνελήφθη" σε ντιπ για ντιπ άβολη τακτικά & στρατηγικά (εντός ΕΕ αυτό το τελευταίο)θέση,
σε μια εποχή που για 8-10 χρόνια, επιχειρούσε να παγιώσει μια "αναπτυξιακή" συσσώρευση πόρων, με μια σταθεροποιημένη μεγέθυνση του ΑΕΠ της τάξης των 2,5 - 4,5% / έτος,και με τους ίδιους πάνω-κάτω όρους & μέθοδες που το επιχείρησαν οι περισσότερες πλην Γερμανίας & Σκανδιναυών χώρες της ΕΕ.
(Γι αυτό δεν σταματάω να λέω πόσο αυτοκτονικά α-νόητη είναι αυτή η μανική αναζήτηση του παππα΄που θα θάψει πεντ-έξι, μαζί και ΟΛΕΣ τις καταχτήσεις της Μεταπολίτευσης! Το μωρό δλδ μαζί με τα βρωμόνερα, για να μιλήσω κι εγώ στο μοδάτο ιδιόλεκτο των προνομιούχων "τζάμπα εξεγερμένων" πανεπιστημιακών).
Που όμως (αυτές οι χώρες της ΕΕ), ευτύχησαν να έχουν νετάρει ο καθείς με το δικό του τρόπο με την πρωταρχική φάση αυτής της συσσώρευσης, κι έτσι υπό διαφορετική γωνία (και άρα με διαφορετική ταχύτητα πρόσκρουσης) τους χτύπησε η κρίση.
Αφού λοιπόν η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας
(όπως και εντός Ευρώπης αντίστοιχα των φορέων που έκφραζαν τις δυνάμεις της Εργασίας)
ήταν στο χαμηλότερο δυνατό σημείο της καμπύλης
(αφού πρόσθετα η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ουσιαστικά ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΤΕΙ εγκληματικά λόγω εσωτερικών αναγκών της κυβερνώσας Συντήρησης, ήδη ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 06)΄

ΠΙΣΤΕΥΑ & εξακολουθώ να ΠΙΣΤΕΥΩ ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το
α) να ακολουθήσουμε το δρόμο που υποδεικνύουν οι χειριστές του χρέους μας και εξ αυτού ισχυροί, και
β) σταδιακά, να αποκαταστήσουμε τη δυνατότητά μας να συνομιλούμε (και ίσως σε δεύτερο χρόνο δυναμικά να διαπραγματευόμαστε)
με τις αγορές και τους κυρίαρχους πολιτικούς τους εκφραστές, στο βαθμό που οριακά ΜΟΝΟ μπορούμε να υπαινισσόμαστε ότι αν παραχοντρηνουν οι όροι σε σημείο για μας αβίωτο, έχουμε μπροστά μας και την "επιλογή Σαμψών"!
Να "απωλεσθούμε" δλδ μαζί τους, αφού πρώτα εξάγουμε το δηλητήριο μιας κρίσης που ΣΗΜΕΡΑ η Ευρώπη ΔΕΝ μπορεί να διαχειριστεί, ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά....(συνέχ)

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Λοι-πόν, ας μιλήσουμε πρώτα για την πραγματικότητα

Οκτώβριος 2009 η Ελλάδα εχει ελλειμμα 15,6% και χρέος 280 δις, (απο τα 160 δισ. που το παρέλαβε), η ΝΔ το 2004.

Η νεα διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να εχει μια μείωση του ελλειμματος 5%, και να εχει εξασφαλίσει, υστερα απο σκληρές διαπραγματεύσεις μια επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. και μια μείωση του επιτοκίου.
(σημ. το δάνειο ηταν μια υποχρεωτική λύση για να μη χρεοκοπήσει η χώρα, δόθηκε επίσης υστερα απο μεγάλη προσπάθεια της Ελλάδας και δεν ηταν καμιά "σοσιαλιστική¨επιλογή. Μόνο μια εθνική ευθύνη που την εκανε πάσα η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ.(αυτοί ελεγαν "αστο για αργότερα").
Φυσικά ξέρανε οτι θα χάσουν στις εκλογές και ασε τους αλλους να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα.
(τώρα κυκλοφορούαν ανετα χωρίς γιαουρτόματα και γιουχαισματα, ελευθεροι και ως ωραίοι Μπρούμελ)'

Καλά αυτά ειναι γνωστό οτι εσας δεν σας απασχολουν και δεν σας προβληματίζουν.

Εσας ομως σας απασχολούν το τί θα πει ο ενας και ο αλλος πολιτικός η και κονδυλοφόρος, που θα παρουσιάζει αντίθετες απόψεις απο την κυβερνητική πολιτική.
Αυτό για την Αριστερά ειναι το ζητούμενο;
Η πως θα μπορέσουμε ως χώρα (με πολλές θυσίες ειναι αλήθεια που τις εχουμε υποστεί ολοι και περισσότερο αυτοί που δεν εχουν το αποκούμπι των καταθέσεων στο εξωτερικό, το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, τη γνωστή μέθοδο της φοροδιαφυγής-εισφοροδιαφυγής κ.α. κόλπα)

να βγούμε απο την κρίση που βιώνουμε σήμερα και να μπορε΄σει να ορθοποδήσει κάποτε κι αυτή η ερμη πραγματική οικονομία και οχι η παραοικονομία και ο παρασιτισμός, που κυριαρχούν στην Ελλάδα απο πάντα.

Και μιας και γίνεται κι΄εδω μια συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καλά δύσκολο ειναι να αντιληφθεί κανείς τι ακριβώς διαμείβεται;

Πολλοι τις τελευταίες ημέρες, διεθνή ΜΜΕ, διεθνείς διαμορφωτές της κοινής γνώμης, εγχώριοι γκουρου και πλήθος αλλοι, ασχολούνται με το θέμα "αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους".
Αγνοούν παντελώς τις επαναλαμβανόμενες επίσημες διαψεύσεις και της Ελλάδας και των αρμοδίων οργάνων της ευρωζώνης και επιμένουν μετα ζήλου γιατί άραγε;

Επειδή ειναι πολλά τα λεφτα, Φιλαράκια, που χάνουν πολλοι που εχουν επενδύσει στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενα καθαρό τζογάρισμα διεθνές.

Επειτα μου ζητάτε να σχολιάσω τι ειπε ο Σημίτης, μα και το κείμενο που ειχα διαβάσει προχθές ηταν γεμάτο αντιφάσεις και ειλικρινά βαρέθηκα να γράψω οτιδήποτε.
Αυτού του είδους οι ""γνώμες" εξιτάρουν αυτούς που προσβλέπουν σε σωτήρες, που δεν θέλουν να συνεχίσει η Ελλάδα την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, για απεγκλωβισμό αφ΄ενος απο το χρέος και αφ΄ετέρου στην αναδιοργά,νωση του κράτους απο τα θεμέλια, αλλά μια κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων που θα προέρχεται απο ....παντού.

Αυτοί που σε αντίθεση με τη δική μου αποψη, πιστεύουν στους "πατερούληδες" που θα τους σώσουν, οι οποίοι θα ειναι το απάυγασμα της πολιτικής αποτελεσματικότητας (ομως χωρίς να θίγεται το κυρίαρχο σύστημα των μεγάλων και μικρών προνομίων, με τα οποία εχει κηρύξει "πόλεμο" η σημερινή διακυβέρνηση , η οποία ενεργεί ως σύνολο πολιτικής και οχι μιας πολιτικής προσώπων).

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί η δική μου προσέγγιση δεν ταυτίζεται με τη δική σας που δείχνει οτι "πετρώνοντας" τα μυαλά, ολα μπορεί να γίνονται ειτε απο ενα πρόσωπο ειτε απο ενα κόμμα; (ενα ειν' το Κόμμα).

Αυτή ηταν και η δική μου παρέμβαση εδώ ,οταν μιλούσα για μια αριστερή προσέγκιση για λύσεις, σε μια απο τις δυσκολότερες περόδους της ιστορίας μας. Δεν βιώνουμε μια οποιαδήποτε εποχή, αλλά μια μεγάλη κρίση και περισσότερο οικονομική με ολες τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των απλών πολιτών.

zalion είπε...

Ας μιλησουμε για την πραγματικοτητα!
Το παρακατω κειμενο εχει δημοσιευθει στην Αυγη σημερα.

http://techiechan.com/?p=984

Για οσους ταϊζουν ακομα το παραμυθι του μονοδρομου. Και για οσους στην ταξικη αντιπαραθεση περνουν το μερος των εργοδοτων.

Ανώνυμος είπε...

Η αναμενόμενη ( τρίτη ) συνέχεια του Βάγγου δεν ανέβηκε , οπότε θα περιμένω για μια απάντηση συνολική , επειδή από τα δύο πρώτα τεύχη ο αγαπητός μας συνομιλητής προσπαθεί ( με το τρόπο του βέβαια ) να απαντήσει στο ερώτημα που τέθηκε...

Λέφτηδες

Με τη Κα Ένη να τα βγάλετε πέρα μόνοι σας... :)

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ Ν/Σ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»


Είμαστε της γνώμης ότι σε περιπτώσεις που γίνονται μαϊμουδιές δεν θα πρέπει να αποφεύγουμε να τις καταδικάσουμε μόνο και μόνο επειδή τις καταδικάζει ή επεμβαίνει τιμωρητικά η κυβέρνηση. Έχουμε την εντύπωση ότι στην Αριστερά έχει αναπτυχθεί ένα φοβικό αντανακλαστικό που σε πολλές περιπτώσεις εμποδίζει τις καθαρές κουβέντες από τη μεριά μας. Και, ειλικρινά, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Δεν έχουμε την ικανότητα να εξηγήσουμε πως το γεγονός ότι καταδικάζουμε καραμπινάτες αντιλαϊκές συμπεριφορές διόλου δεν σημαίνει ότι επικροτούμε αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές; Νομίζουμε πως ναι, τις έχουμε.

Αυτά τα γράφουμε με αφορμή το σχόλιο της bernardina, χωρίς να εξετάζουμε τι ακριβώς έγινε στο «Αλεξάνδρα». Ακόμα κι αν δεν έγινε τίποτε εκεί, όλοι έχουμε ακούσει για τα καμώματα κάποιου «κύριου» καθηγητή της Ιατρικής…

LeftG700 είπε...

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ


Όπως μπορείτε να δείτε, έχουν διαγραφεί από εμάς δυο σχόλια. Το πρώτο ήταν του Β,Δ.Καργούδη και το δεύτερο του Μαυροπρόβατου.

Προχωρήσαμε στη διαγραφή κατόπιν αιτήματος του φίλου Μαυροπρόβατου. Για το δεύτερο, το δικό του, δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε. Θα μπορούσε να το έχει διαγράψει κι ο ίδιος, αλλά, προφανώς σεβόμενος το μπλογκ, ζήτησε να το κάνουμε εμείς. Τον ευχαριστούμε.

Για το πρώτο χρειάζεται να πούμε δυο λόγια παραπάνω.

Όπως είχαμε προσέξει κι εμείς και το είχαμε επισημάνει με σχόλιό μας προς τον φίλο Β.Δ.Καργούδη, το σχόλιο περιείχε, έστω και εκ πλαγίου, «πληροφορίες και υλικό» προσωπικού χαρακτήρα. Οι πληροφορίες δεν ήταν καραμπινάτες (όνομα, οδός και αριθμός, επάγγελμα κ.λπ., κ.λπ) —αν ήταν, θα το είχαμε διαγράψει με δική μας πρωτοβουλία. Όμως, ακόμα κι αν δεν σχετιζόντουσαν με καραμπίνα, τουλάχιστον μ’ ένα εννιαράκι πήγαιναν φούστα-μπλούζα, που λέει κι η Αλέκα. ;-)

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ζήτησε κι ο φίλος Μαυροπρόβατος τη διαγραφή του. Ήμασταν υποχρεωμένοι (όχι μόνο νομικά, αλλά, πάνω απ’ όλα η θ ι κ ά) να ικανοποιήσουμε το αίτημά του, όσο κι αν μας λύπησε η απάλειψη από την μικρή ιστορία αυτού του μπλογκ δυο σχολίων. Με άλλες ευκαιρίες έχουμε πει ότι δεν μας αρέσει η διόρθωση της Ιστορίας, ακόμα κι αν είναι μικροϊστορία. Εδώ όμως, όπως και στην περίπτωση ύβρεων, δεν μπορούσαμε και δεν θέλαμε να πράξουμε διαφορετικά ούτε για χάρη της κυρα-Ιστορίας…

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν για κανέναν και από κανέναν.


Τα λέμε


ΥΓ Τα σχόλια έκλεισαν γι’ αυτό το μικρό διάστημα μόνο και μόνο για να διατυπώσουμε τις παραπάνω οφειλόμενες εξηγήσεις.

bernardina είπε...

Kαλημέρα Κλεφτόπουλα
Επειδή θεωρώ πως στο συγκεκριμένο ποστ ό,τι ήταν να ειπωθεί από πλευράς μου ειπώθηκε, μόνο δυο τελευταία σχολιάκια έτσι για κλείσιμο, επειδή δε μου αρέσουν οι πουστίτσες του στυλ΄"κακοί νοσηλευτικοί εναντίον καλού υπουργού" που αφήνουν αισχρές υπόνοιες.
Από πότε οι μεγαλογιατροί έγιναν "νοσηλευτικοί"; Στάθηκα εγώ ποτέ απέναντι σε κανέναν εργάτη της υγείας που δεινοπαθεί; Ή είπα ποτέ ότι ο Λοβέρδος τα κάνει όλα καλά κι άγια; Με τέτοιου είδους διαστρεβλώσεις των λεγομένων του άλλου δεν στέκονται αντεπιχειρήματα.
Κι όσο για το "Μιχάλης Παπαγιαννάκης" που ενόχλησε τον καλό μου τον Γιάκοβ, φαντάζομαι πως τις ίδιες αντιρρήσεις είχε και για το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς. Εκτός αν εκείνου τού στείλανε μήνυμα στο υπερπέραν και ζήτησαν την άδεια να χρησιμοποιήσουν το όνομά του.
Και να φανταστείς πως κάποια ψυχή αποκάλεσε εμένα καμηλοκαταπίνουσα. Εδώ άλλοι καταβροχθίζουν όλο το εργοστάσιο του Κατράδη αμάσητο...

"Δεν έχουμε την ικανότητα να εξηγήσουμε πως το γεγονός ότι καταδικάζουμε καραμπινάτες αντιλαϊκές συμπεριφορές διόλου δεν σημαίνει ότι επικροτούμε αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές;"

Ναι, ωρέ Κλεφτόπουλα. Εμείς έχουμε την ικανότητα να το εξηγήσουμε. Οι άλλοι έχουν την ικανότητα να το αντιληφθούν; Κι ακόμα χειρότερα, όταν το αντιλαμβάνονται, έχουν τα κολόνια να το παραδεχτούν; Γιατί ΕΚΕΙ είναι ο κόμπος.
Το νου σας, είσαστε οριακά να χαρακτηριστείτε "πρόθυμοι" ;-)

zalion είπε...

Κυρια μπερναρντινα συνεχιζετε να προκαλειτε με την χυδαια πασοκοθεωρια σας. Η διαστρεβλωση ειναι απο εσας και μονο απο εσας. Οταν διατυπωσα τη συγκεκριμενη προταση τη διατυπωσα εντελως διαφορετικα αλλα εσεις εχετε τον πασοκοτροπο σας να κανετε το μαυρο ασπρο. Εγω λοιπον μιλησα για νοσηλευτικους στο συνολο τους κι εσεις αναπαραγετε την προπαγανδα περι μεγαλογιατρων. Οπως καταλαβαινετε. Αλλα δε θα λετε κι οτι θελετε ελεος δηλαδη.
Υ.Γ. Επειδη εχετε μαυρα μεσανυχτα απο τον χωρο της υγειας διαβαστε και τιποτα αλλο εκτος απο τον κυβερνητικο τυπο και δειτε κατι διαφορετικο εκτος απο δελτια των 8.

bernardina είπε...

Το Zalion βγαίνει από το ζάλη; Περαστικά. Επίσης περαστικά κι από το ύφος, αλλά φαίνεται πως είναι ανίατο.
Προφανώς για σένα είναι ίσα κι όμοια ο καθηγητής που παίρνει το φακελάκι με τη νοσηλεύτρια που λιώνει στα πόδια της κρατώντας μια ολόκληρη πτέρυγα για τρεις κι εξήντα. Μούρλια ισοπεδωτική λογική.
Παρεμπιπτόντως, μιας και πιάσαμε αυτή τη χαριτωμένη συζήτηση, μήπως θέλεις να κλάψω και για τους αναξιοπαθούντες συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που πούλησαν τους εργαζόμενους τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπούν για να παίρνουν τα εκατομμυριάκια για "επιμορφωτικά ταξίδια" και διακοπές αναψυχής από τα κουραστικά καθήκοντά τους; Αυτούς που ως επιχείρημα για το "νομιμο και ηθικόν" του πράγματος πρόβαλλαν το ότι ήταν... αντισταθμιστικό όφελος επειδή δεν διεκδίκησαν αύξηση 3% αλλά 2.9% από την κυβέρνηση κι έτσι τους επέτρεπαν να έχουν τα τυχερά τους; Είναι αυτό πούλημα του εργαζόμενου της ΔΕΗ, ο οποίος επιπλέον τους χρηματοδοτεί για να ΜΗΝ εργάζονται ή δεν είναι;
Όσο εξισώνεις τους εργαζόμενους με τους στυγνούς εκμεταλλευτές τους απλώς και μόνο επειδή στέκονται (;) απέναντι στην κυβέρνηση είσαι απλώς κοντόφθαλμος και κολλημένος στα βολικά ρεφλέξ σου.
Εγώ δεν διαβάζω πασοκότυπο ούτε βλέπω ειδήσεις των 8΄. εσύ ομως φρόντισε να ενημερώνεσαι και από κάτι σοβαρότερο από το debtocracy και διάφορα μπλογκάκια που θεωρείς ευαγγέλιο, ε;

Τα υπόλοιπα κατά το βραδάκι, γιατί κάποιοι από εμάς δουλεύουμε για να ζήσουμε. Είσαι ελεύθερος να οργιάσεις.

zalion είπε...

Ουαου με κατατροπωσες. Και ζαλισμενος και τεμπελης και κολλημενος και κατα τ' αλλα το δικο μου υφος ειναι ανιατο. Απο που βγαινει απο τα γραφομενα μου αυτο για τον καθηγητη με το φακελακι μονο το δικο σου προχω μυαλο μπορει να μας εξηγησει. Πως μπλεχτηκαν οι συνδικαλιστες της ΔΕΗ στη κουβεντα παλι το προχω μυαλο σου θα μας πει. Στο ξαναλεω κοψε τον Πρετεντερη. Σαν κασσετοφωνο ακουγεσαι τα ιδια και τα ιδια πασοκικα επιχειρηματα.
Ενημερωτικα να σου πω οτι δε συμφωνω με το debtocracy αλλα εσυ ως γνησια δημοκρατης ξερεις που να κατατασσεις τους ανθρωπους μονο με το καλημερα. Το τελευταιο σχολιο σου ειναι γεματο "πουστιτσες" κατι που ετρεξες να καταγγειλεις πριν για μενα.
Υ.Γ. Ευτυχως δουλευεις και ταϊζεις και εμας του τεμπεληδες τους αριστεριστες. Δε μας παρατας λεω γω.

LeftG700 είπε...

Ρε παιδιά... Ρε παιδιά... Δεν μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να τσακωνόμαστε; Κι όσοι είστε πιο έμπειροι (μην πούμε 'παλιότεροι' και μας "τα χώσει" η bernardina ;-) ) κι έχετε πιο πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ σας, δεν τα έχετε βαρεθεί όλα αυτά;

Είναι ανάγκη να φλερτάρουμε κάθε τρεις και λίγο με το σημείο θραύσεως που λέει κι ο товариш Яков;


Τα λέμε (αλλά πιο cool ρε γμτ!)

Ανώνυμος είπε...

Τώρα κυρα Μπέρνυ , ξύνεσαι για να τα ακούσεις :

Κάθε επόμενο απόκομμα της πάλαι ποτέ Αριστεράς οικειοποιείται αυτοδικαίως και αυθαίρετα ένα συμβολικό όνομα που τη βολεύει. Ένα όνομα σαν του Μ.Π. πχ που κουβαλάει πέρα από τη μνήμη και την εγγενή αξία του και διάφορες υποδηλώσεις.
Εγώ μόνο παρατήρησα ότι οι εξυπνάκηδες ( και υποψήφιοι πρόθυμοι ) της ΔΗΜΑΡ έσπευσαν να αναρτήσουν τη ταμπέλλα , ενώ υπάρχουν αρκετοί στις τάξεις τους που όταν έπρεπε να στηρίξουν το πιό χαρισματικό , έξυπνο και βαθύτατα συνειδητοποιημένο ηγέτη , του γύρισαν τη πλάτη για να μη χάσουν πόντους στο τότε αγαζάκι.
Μόνο αυτό είπα... επομένως όσα μου σερβίρεις με το αλήστου μνήμης Ινστιτούτο Ν. Πουλαντζά είναι επί της ουσίας παραπλάνηση και ντρίπλα.

Ελπίζω αυτά να φτάνουν για τώρα ;)

Γιάκοβ

Β.Δ.Καργούδης είπε...

Αγαπητοί μου @Λέφτηδες, χρώστα γα μια συνέχεια, αλλά επιτρέψτε μου να προτάξω εν τω μεταξύ δυο κουβέντες καθαρές:
Απ την πρώτη ακόμα στιγμή
-γύρω εκεί στα 17-18 μου-,
που άρχισα να ανακατεύομαι & να κουλαντρίζω κατά πως κάθε φορά το δύναμαι,
όχι μόνο τις στροφές & τα ανεβοκατεβάσματα της δικής μου, της προσωπικής περιπέτειας,
αλλά και της συλλογικής,
αν με το μυαλό & την καρδιά σιχάθηκα ένα πράμα όλα αυτά τα χρόνια,
αυτό δεν είναι άλλο από
*την κλαούρα του ηττοπαθούς & (εν τέλει)ηττολάγνου,
*το παράπονο του εξ επαγγέλματος και κατ ευήθεια "αδύναμου", και
*τη διαμαρτυρία σαν πάγια πραχτική που κυνηγάει την ουρά της,
χωρίς ποτέ
(ως οφείλει για να νοείται πολιτικά)
να υποστηλώνει την προοπτική της δυναμικής διεκδίκησης "με λογισμό (όμως) και μ' όνειρο"!

Και είναι γι αυτό, που ούτε στιγμή δεν διανοήθηκα,
δεν μου πέρασε απ το μυαλό,
να βγάλω κιχ, να "μιξοπαραπονεθώ"
*ούτε για τις κατ επανάληψη "παληκαρίσιες" (τρομάρα τους! των απόντων)απόπειρες "ξεμοναχιάσματός" μου πολιτικού,
*ούτε για τους υβριστικότατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς της άκρας απαξίωσης και του πόθου για τον απόλυτο εκμηδενισμό του απέναντι,
από άκαπνα
(πολιτικά-αγωνιστικά)
κακομαθημένα μειράκια,
που την α-γενή & α-νοϊκή αλαζονεία τους, πολιτική και προσωπική,
την τρέφει μόνο το βολικό συνήθειο να εκλαμβάνουν τον ανεπαίσθητο και μετά βίας ορατό ίσκιο τους,

(ανθρώπινο & πολιτικό κι αυτόν)

σαν το πραγματικό τους ανθρώπινο μέγεθος.
(Για πολιτικό δεν συζητιέται, ούτε και προσμετράται σαν τέτοιο η διαδικτυακή αλητεία)

Εγώ βλέπετε,

(και η εδώ παρουσία μου έχει σα βάση την ευχάριστη για μένα έκπληξη πως και σεις, κάπως έτσι βλέπετε τα πράγματα)

τα δίκτυα,
(δια-δίκτυα, παρα-δίκτυα, μετα-δίκτυα & τα ρέστα)
και τα ιντερνέτ, και τις εντός αυτών & δι αυτών κουβέντες, τα βλέπω, όλα αυτά, ΜΟΝΟ σα μέσα τεχνικά, κατακτήσεις υπέροχες,"δοχεία" & "κοίτες" πρόσφορες για την επέκταση & την αναβάθμιση
(ποσοτική & ποιοτική)
της
(τόσο επιτακτικά αναγκαίας) δημόσιας συζήτησης.
Και όχι σαν έννοιες και μορφώματα αυθύπαρκατα,
ικανά να επιβάλλουν και τη δική τους δεοντολογία, τη δική τους "κατ έθος" προσέγγιση, και τελικά να αποκτήσουν και δική τους Ηθική
(συνεχίζ...)

Ενη είπε...

Τελικά με το να καλλιεργείται ενα τόσο "τυφλά" αντιπασοκικό μένος, παίρνει η μπάλα και αυτούς που δεν βάζουν ντε και καλά παρωπίδες, βλέπουν ολες τις πλευρές (ενός θέματος) και κρίνουν αναλόγως, δηλαδή με μια στοιχεώδη αντικειμενικότητα.
Ετσι πήρε η μπάλα εδω την Bernardina η οποία εχει διευκρινίσει πολλάκις οτι δεν εχει καμιά σχέση με ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η εναντίον του ΠΑΣΟΚ αγανάκτηση απο αριστερούς,, δε διαφαίνεται πουθενά να ισχύει και προς τη Δεξια, ουτε καν ως απλή μνεία κάποιων γεγονότων, οχι πολυ μακρινών ,απλά κατα την τελευταία διακυβέρνηση της 2004-2009.

Οι παραπάνω επισημάνσεις δεν αφορούν, ολους αλλά κάποιους οι οποίοι επιτίθενται συνεχώς επι δικαίων και αδίκων, ειτε εδω ειτε αλλου.

υ.γ. Οι παλαιότερπο αριστεροί που γνωρίζουν και εγνωρισαν την πολιτική ιστορία του τόπου, επιδρούν καταλυτικά στίς απόψεις των νεωτέρων και ετσι δημιουργείται μια ατμόσφαιρα μίσους μονομερής.
Ας μην ξεχνάει κανείς οτι η Δεξια κυβερνησε αυταρχικά τη χώρα επι δεκαετίες απο το 1935 ανελλιπώς. (πλην πολύ λιγόχρονων περιόδων).
Για να μην δοθεί η ερμηνεία οτι οι Αριστεροί επιτίθενται στο ΠΑΣΟΚ επειδή ηταν και ειναι κυβέρνηση.

Επίσης και λόγω της ημέρας (21 Απριλίου) να μην ξεχνάμε οτι και η χούντα απο τα σπλαχνα της Δεξιας προέκυψε.

Και ας μου επιτραπεί λοιπόν και η σύντομη εξιστόρηση μιας ανάμνησης της μέρας εκείνης:

Ξημερώματα λοιπόν στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορούσαν ενστολοι με πολυβόλα , σε ολες τις συνοικίες,
και μας απειλούσαν να κλείσουμε τα παράθυρα γιατί θα ......πυροβολούσαν.
Σε λίγη ωρα καταφθάνουν στο σπίτι μας κατατρομαγμένοι και αιφνιδιασμένοι κομμουνιστές φίλοι/ες μας, τους οποίους κρύψαμε επι αρκετές μέρες μέχρι να βρούνε κάποιο πιο μόνιμο καταφύγιο, επειδή ηδη ειχαν πάει στα σπίτια τους για να τους συλλάβουν.
Οι κομμουνιστες ηταν κυρίως στο στοχαστρο της χούντας, γιατί ηθελαν να προφυλάξουν την Ελλάδα απο το κομμουνιστικό κίνδυνο.

Αυτά για να μη ξεχνιομαστε.

Β.Δ.Καργούδης είπε...

(συνέχεια από προηγούμενο σχόλιο)
...Με την έννοια αυτή λοιπόν, ούτε χαμπαριάζω,
ούτε σκοπεύω στο μέλλον να περιλάβω στον προσωπικό μου κώδικα του "ευ αγωνίζεσθαι"(;)
τρικάκια φτηνά
(το κατ εμέ βέβαια)
σαν τα νικνέϊμς,
τα ψευδώνυμα
(σταθερά ή εναλλασσόμενα)
κι εκείνα τα αντχόμινεμ,
μαζί με -δεν ξέρω κι εγώ ποιά- άλλα βολικά παραφερνάλια.
Βολικές μικροπουστίτσες επι της διαδικασίας
-έτσι που τα βλέπω εγώ βέβαια-, που
*για μεν τους εμπνευστές και κομπραδόρους της χρήσης τους εξασφαλίζουν,
-πέρα από την πανταχόθεν επιθυμητή πλαστή "ευνομία" και τους τόνους τους εύκολα ελεγχόμενους-,
και μια καθόλου αριθμητικά ευκαταφρόνητη "πελατεία",
που αλλιώτικα, θα το σκέφτονταν δυο & τρεις φορές πριν "πάρει το λόγο" & βγάλει τα (όποια) της "σώψυχα".
*Ενώ για τους ποικίλους χρήστες (εξασφαλίζουν ομοίως)
την άξια περιφρόνησης
(λέω τώρα εγώ)
"ασφάλεια" της περσόνας, ενός άλλου "ομιλούντος εαυτού" δλδ στην πραγματικότητα,
ή μιας θλιβερής"δεύτερης ευκαιρίας"
για ανακυβιστήσεις (κωλοτούμπες χυδαϊστί)!...
Πάει να πει "ευκαρίες"
για να
"αγαπήσουν την Κική, την ίδια όμως ώρα που θα τους αρέσει "για θάνατο" ΚΑΙ η Κοκό"

Τα λέω αυτά,
καλά μου φιλαράκια, όχι για να προσχωρήσω κι εγώ όψιμα στους Διαμαρτυρόμενους
(για την με δύο μέτρα & σταθμά απάλειψη ΚΑΙ σχολίου μου).
Καθόλου μάλιστα...

Το κάνω όμως, μόνο για να θυμίσω πως η α-νόητη πεποίθηση κάποιων ότι απευθύνονται σε αμνήμονες Λωτοφάγους,

(μόνο & μόνο επειδή έκπληκτοι διαπιστώνουν ότι παρά την πρόκληση, ΔΕΝ ηχεί κι από απέναντι το δικό τους κακόφωνο βιολί με "τα παραπονάκια & τις διαμαρτυρίες επί της διαδικασίας", πάντα σε ήχο πλάγιο)

είναι της ίδιας τάξης,
και κατάγεται από την ίδια άθλια διανοητική & γνωστική μήτρα που δεν τους επιτρέπει ίσα με σήμερα να μπορούν να χωρίζουν δυο (πολιτικών)
γαϊδάρων τα άχερα...

(Όσο γι αυτό
-τη συνέχεια του σχολίου μου δλδ-
που χρωστάω,
-και λέει πως τόσο "ανυπόμονα" περιμένει και ο καλός μου -πάντα- φίλος ο @γιάκωβος-,
ούτε να το "κουρέψω" προτίθεμαι, ούτε βέβαια να το "αναδιαρθρώσω" μονομερώς.
Σοβαροί νάμαστε!...
Απλά διεκδικώ τη δυνατότητα να κάνω και καμιά άλλη πρακτική δουλίτσα, μέρες πούναι...
Α bientot, λοιπόν, και
νάστε καλά, χρονιάρες μέρες...

Ανώνυμος είπε...

Ο "καλός σου πάντα φίλος Γιάκωβος" θα περιμένει ( προφανώς μετά τις Άγιες μέρες ) την επί της ουσίας απάντηση στο ευθύ ερώτημα του μαυροπρόβατου που και ό ίδιος υιοθέτησε. ( παραπλανητικό , δες παρακάτω γιατί )

Μέχρι τότε θα "απολαμβάνει" , διαβάζωντας τα δύο ανωτέρω καργούδεια τεύχη , τα ζογκλερικά καμώματα ένός "επώνυμου" και ούτω πως "έγκυρου" σχολιαστή που έχει το κουράγιο και το χρόνο να εκτίθεται και να ξοδεύεται ( τόσο αλόγιστα ) σε χώρους και συζητήσεις πολύ κατώτερες του επιπέδου και των προοπτικών του ,συνομιλώντας με πολιτικά και ηθικά μειράκια.

Διότι αγαπητέ μου Βαγγέλη δεν αντιλαμβάνομαι τελικά γιατί μπαίνεις σε τέτοια "έξοδα" , όταν το εδώ κοινό δεν τα παίρνει τα υψηλά "πολιτικά" γράμματα που επιχειρείς να διδάξεις με τα ορέα σχόλια σου.

Με αυτή την έννοια : την εμμονή ενός λούζερ , σαν και μένα , στο να απαντήσεις το επί της ουσίας ( αναδιάρθρωση ) ερώτημα που εκκρεμεί , μπορείς να την εκλάβεις ως ρητορική κωλοτούμπα και να την αγνοήσεις . ( για να κλείσει η κωμωδία )

Άλλωστε υπάρχει ο κίνδυνος να στραβωθούμε οριστικά και αμετάκλητα , οι εδώ φουκαράδες , από την υπέροχα εκτυφλωτική φωταύγεια μιας ( ενδεχόμενης ) επί της ουσίας απάντησης σου...

( τις ευχές για όλους στο σχετικό ποστ )

Γιάκοβ

3dio είπε...

Τα κατάφερε λοιπόν και φέτος ο μπαγάσας! Σε αντίθεση με την ιστορία ο Κύριος (με τα σου) ακολουθεί μια ντετερμινιστική πορεία χιλιάδες χρόνια τώρα.
Ζητώ ταπεινά συγγνώμη, αλλά λόγω παρατεταμένης απουσίας αδυνατώ να παρακολουθήσω το διάλογο στο συγκεκριμένο ποστ.
Ζητώ συγγνώμη για την παραπληροφόρηση σχετικά με την Δόξα Δράμας και δίνω ραντεβού σε άλλο ποστ.

πάντα φιλικά
3dio

Υ.Γ. προς λέφτηδες: δεν πειράζει που σας αγχώνω λίγο. Οι καιροί απαιτούν εγρήγορση!