Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Τα δυο πρόσωπα της Βίας



Δυο πρόσωπα. Δυο εικόνες.

Στην πρώτη, ο Κωστής Χατζηδάκης, τέως υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης, της ΝΔ, αυτός που έβαλε την ταφόπλακα στην «Ολυμπιακή» (ο «θάνατος» της οποίας όμως, προετοιμάστηκε επιμελώς για χρόνια και χρόνια και από τους πράσινους και από τους βένετους), χτυπημένος από κάποιους άγνωστους αγανακτισμένους πολίτες.

Στη δεύτερη, ένας Ιρλανδός φοιτητής από τις μεγάλες φοιτητικές διαδηλώσεις της 3ης Νοεμβρίου στο Δουβλίνο, όταν και κατελήφθη το Υπουργείο Οικονομικών από καμιά τριανταριά γενναίους συμπατριώτες του, χτυπημένος από κάποιους επίσης άγνωστους επαγγελματίες φύλακες του Νόμου και της Τάξης. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιον Έλληνα, Εγγλέζο, Ιταλό ή Γάλλο, κάποιον Αφρικανό, Ασιάτη, ή Αμερικανό. Όχι πως έχει βέβαια καμιά ιδιαίτερη σημασία (Gens una sumus…), αλλά προτιμήσαμε τον Ιρλανδό, μια κι εδώ και λίγες μέρες είμαστε μαζί στην ίδια τρύπια βάρκα…

Σε αντίθεση με τον Χατζηδάκη, ο φοιτητής δεν αναφέρεται επώνυμα, ήταν και παρέμεινε άγνωστος. (Εμείς τον βαφτίζουμε Michael —ή «Mick»— Collins, έτσι, προς τιμή του μεγάλου Ιρλανδού αντάρτη). Να ’ταν μόνο αυτή η αντίθεση, να ’ταν μόνο αυτή… Από πού να αρχίσει και να τελειώσει κανείς;

Δεν θα αρχίσουμε από πουθενά! Και θα τελειώσουμε μόνο με μια. Όμως τώρα, πριν φτάσουμε σ’ αυτή τη μια, θέλουμε να σταθούμε σε κάτι άλλο. Θέλουμε να σταθούμε όχι στις αντιθέσεις των δυο προσώπων, αλλά στην ομοιότητα των εικόνων. Ομοιότητα, που, στα δικά μας μάτια, είναι τόσο στενή ώστε να καταλήγουμε να βλέπουμε μια εικόνα.

Βλέπουμε την εικόνα του χτυπημένου ανθρώπου. Βλέπουμε την εικόνα της Βίας και μάλιστα μιας Βίας άδοξης, αφού ασκήθηκε άνισα και μονομερώς. Ως αριστεροί, δεν μπορούμε να μη σταθούμε εδώ. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον φόβο που διακρίνεται στο πρόσωπο του πρώτου μεσήλικα ανθρώπου· ο φόβος ταπεινώνει και μικραίνει τον άνθρωπο. Και δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για τον πόνο της «σειράς μας»· ο πόνος σημαδεύει τον άνθρωπο.

Μας χρειάζεται αυτή η αφαίρεση των διαφορών που καταλήγει στην ομοιότητα; Εμάς τουλάχιστον, ναι, μας χρειάζεται. Είναι κι αυτό μια αναγκαία υπενθύμιση του τελικού προορισμού μας. Που μπορεί να μην καταφέρουμε να φτάσουμε ποτέ σ’ αυτόν, αλλά θέλουμε, προσπαθούμε, να μην τον ξεχνάμε.

Δεν μπορούμε όμως να μείνουμε στην αφαίρεση, όπως θα έκαναν οι κάθε λογής «ανθρωπιστές». Είμαστε υποχρεωμένοι να διαλέξουμε. Και δεν έχουμε καμία τύψη με την επιλογή μας. Δεν είμαστε εμείς που επιλέγουμε αυτά από τα οποία πρέπει να επιλέξουμε. Και στην προκειμένη περίπτωση το ‘ούτε ούτε’ δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια λεπτομέρεια της γραμματολογίας, άνευ ουδεμιάς πρακτικής αξίας, εκτός βέβαια από το να αποτελεί το φύλλο συκής που αναζητούν απεγνωσμένα οι ηθικολόγοι της πολιτικής…

Όχι ‘ούτε ούτε’ λοιπόν, δεν έχει ‘ούτε ούτε’. Αυτά τα αφήνουμε για τους Μανδραβέληδες, τους Προκόπηδες και τους «δημοκρατικούς» κάθε κοπής, κατασκευής και προελεύσεως, που έχουν αρχίσει ήδη τους υποκριτικούς θρήνους.

Από τα δυο πρόσωπα της Βίας, από τα δυο πρόσωπα που έχουν χτυπηθεί με βία, εμείς είμαστε με τον άγνωστό μας Michael —ή «Mick»— Collins. Γιατί η ριζική αντίθεση είναι αυτή ακριβώς: Ο δικός μας είναι ο «Mick» και μ’ αυτόν είμαστε. Πώς αλλιώς;

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τις ομάδες μας. Όταν οι αντίπαλοι μάς κάνουν φάουλ, γιουχάρουμε. Αλλά δεν αποκηρύσσουμε την ομάδα μας όταν το φάουλ το κάνουμε εμείς.

Σε τελική ανάλυση, δεν ξέρουμε καμία ομάδα να νίκησε ποτέ, χωρίς να χρεωθεί ούτε ένα φάουλ…



Η πρώτη εικόνα, από το newsbomb.gr, η δεύτερη, από το occupyca.wordpress.com

32 σχόλια:

cynical είπε...

Φιλοι left@g700

δεν θα σχολιασω στο ποστ αυτο, αλλά στο περιστατικο απο την εκπομπη του Γεωργιου, που αναφερετε επανω δεξια στο βλογ.

Πριν απο λιγες ωρες ειχα πιασει τυχαια μια εκπομπη σε αθλητικο σταθμο στο ραδιο, (ΝΟVA sport) και ενώ ημουν ετοιμη να την παρακάμψω (διοτι κοριτσι πραμα, δεν ασχολουμαστε με αντρικες δουλειες), αντιλήφθηκα οτι δεν σχολίαζαν αθλητικά αλλα πολιτικά, κι όχι οι παραγωγοί, αλλά κόσμος απ' το τηλέφωνο.

Ομολογω, οτι αλλαξα γνωμη για τους ποδοσφαιροφιλους (και το αντρικο φυλο συναμα). Περιττο να σου πω οτι ειχαν κατεβει ολοι στη διαδηλωση, και οτι ο λογος τους, πηγαιος και γλαφυρος, ηταν ατόφιος, εύστοχος και απαλλαγμενος απο τα σουσουμια που κολλας απο την τηλεόραση και τις εφημεριδες.

Ηταν εκπληξη.

LeftG700 είπε...

Φίλη cynical,


Είναι γεγονός αυτό που λες, συμβαίνει έντονα τον τελευταίο καιρό. Πάντως, αν δεν μιλάμε για κάτι κολλημένους, μη νομίζεις ότι οι ποδοσφαιρόφιλοι, είναι κάτι ξεχωριστό από την ευρύτερη κοινωνία. (Αυτό στο λέμε πληροφοριακά, από τις δικές μας εμπειρίες, μια και δεν σε συγκινεί το συγκεκριμένο άθλημα, οπότε, μοιραία, δεν έχεις την "αίσθηση" που λένε).

Ένα δείγμα αυτής της μη διαφοροποίησης είναι και ο διάλογος που παραθέτουμε στο πλάι.

Πολύς κόσμος τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει το "δει δη χρημάτων". Δυστυχώς έχει δυσκολία να καταλάβει το "δει δη οργάνωσης" (με την ευρύτερη έννοια της λέξης).

Τι να κάνουμε; Υπομονή και κάβες!


Τα λέμε

not_me είπε...

καλημερα,

τα πραγματα ειναι απλα ,εχουμε πολεμο ? Εχουμε!
Τον ξεκινησαμε εμεις ? Οχι !
Θα υπαρχουν θυματα? Σιγουρα,αλλα με αιματα και αλλα χωρις...
Ειναι στεναχωρο ? Ναι ,αλλα και αναγκαιο !

χαιρετω

demetrat είπε...

και γω λέφτηδες, θεωρώ πως αφού είμαστε σε πόλεμο (πως αλλιώς δηλαδή;) θα υπάρξουν τα θύματα.Και σαφώς έχω διαλέξει και πλευρά όπως και σεις.Σε δυό βάρκες δε γίνεται , γίνεται; εκτός κι αν είσαι σημερινό λιβανιστήρι με παλιές περγαμηνές. τις οποίες συντηρείς. βλέπε τον καημένο το σουρλελέ τον συγγραφέα (και άλλους αρκετούς )
Και όντως αυτό το σιχαμένο δήθεν πολιτίκαλυ κορέκτ και καλά , ο όχλος ..
Όλα έχουν αρχη μέση και τέλος .
Δεν ξύπνησαν ένα πρωί οι πολιτες και είπαν , α τι ωραία μέρα σήμερα, ας δείρουμε μερικούς κυβερνητικούς.(όχι που θα με χάλαγε δηλαδή )
Ας δήμευαν μερικές περιουσίες, να μη γινόταν όχλος ο λαός.
και δεν μπορώ βέβαια να μη σιχτιρίσω, τα πουλημένα της δημοσιογραφίας,χτες το βράδυ, τα οποία θυμήθηκαν τους φραστικούς προπηλακισμούς του Κακλαμάνη, του Παυλόπουλου, και δεν ξέρω γω ποιόν άλλον, αλλά ξέχασαν τα γιαούρτια του Αλαβάνου.
Επίσης την παρωχημένη μαλακία του Παπουτσή χτες που ζήταγε τα ρέστα από τον σύριζα γιά τα γεγονότα.Κάποιος να του πει , πως περσινά ξυνά σταφύλια , και να βρει άλλες παπαρολογίες γιατί κανένας δεν νοιάζεται πιά.
(σου απάντησα και στο προηγούμενο ποστ)
δ

LeftG700 είπε...

Φίλε george,


Συμφωνούμε με το πνεύμα σου, που είναι και το πνεύμα του ποστ άλλωστε. Θέλουμε μόνο να βάλουμε ένα αστερίσκο στη λέξη ‘αναγκαίο’:

Συχνά, στους κοινωνικούς πολέμους το αναγκαίο δεν είναι και απαραίτητο. Όμως, πιο συχνά, τα αναγκαία που δεν είναι απαραίτητα είναι αναπόφευκτα…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Δήμητρα,


Τα σούργελα που αναφέρεις τα αφήσαμε απ’ έξω γιατί πραγματικά κανείς δε νοιάζεται πια.

Εμείς κάναμε μια στάση στις δυο εικόνες, που, αφαιρώντας ποιος είναι ποιος και τι ρόλο παίζει και σε ποια ομάδα παίζει, είναι δυο εικόνες ανάξιες του ανθρώπου.

Όπως όμως είδες, συνεχίσαμε. Γιατί μέχρι να πραγματοποιηθεί το gens una sumus και να μην υπάρχουν ομάδες, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και πολλές κλωτσιές να φάμε και να δώσουμε.

Ψυχή βαθιά!


Τα λέμε


ΥΓ Έχουμε δει την απάντησή σου στο άλλο ποστ και έχουμε ήδη απαντήσει. Αμ τι νόμιζες κυρία μου; ;-)

demetrat είπε...

συμμαζευτείτε λέφτηδεεεεςςςς
Τι ψυχη βαθιά ορέ.Εγώ δεν αντέχω τα κορφοβούνια.Ντοματούλες θα καλλιεργώ και θα αγριεύομαι.
δ

LeftG700 είπε...

Κι επειδή θα καλιεργείς ντοματούλες, νομίζεις ότι θα τη γλυτώσεις; Στην επιμελητεία θα είσαι! Δεν είπαμε; Από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του! ;-)


Τα λέμε

demetrat είπε...

αχ! δε μι πιαν'τι δε μι πιάν'τι.

δ

LeftG700 είπε...

Μα, ρε Δήμητρα, είσαι κι εσύ πολύ του υπονοούμενου! Ε, στα πολλά, θα μας φύγουν και κάποια. Για λέγε!

Ανώνυμος είπε...

Ο Χατζηδάκης περνάει ΜΕΣΑ από την πορεία της 15-12

http://www.youtube.com/watch?v=l1GK3QJIdUg

Tόσο πολύ υποτιμούν τους πολίτες...?

kapetanios είπε...

πολύ εύκολα θα μπορούσε και να λυντσαριστεί από τον όχλο. Προσυπογράφω το από πάνω μου σχόλιο, σαφώς και υποτιμούν τον κόσμο. Για το νεότερο πολιτικό προσωπικό η οργή του κόσμου δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια χιλιοειπωμένη πολιτική ατάκα, δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αυτό μεταφραζόμενο στην καθημερινότητα. Κι όταν ακόμη βρίσκονται μπροστά στο αληθινό πρόσωπο της οργής προσπαθούν να το ερμηνεύσουν με όρους Μπους τζούνιορ, τρομοκρατίας.

Στο πρόσωπο του νεαρού από την άλλη βλέπουμε κάτι τελείως διαφορετικό, το αποτέλεσμα μιας οργανωμένης και κρατικής βίας. Την βία εν ψυχρό δηλαδή και αυτό το χαρακτηριστικό της διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό ακόμη και με όρους αστικής ποινικής δικαιοσύνης την ετυμηγορία και το βαθμό της καταδίκη της. Η πολιτεία και οι θεσμοί δεν εκδικούνται, οι άνθρωποι από την στιγμή της γέννησης τους εκδικούνται . Μάλιστα όταν αυτό το κάνουν όταν προκαλούνται από το θύμα ,εν βρασμό ψυχής, η καταδίκη και η τιμωρία τους πρέπει να είναι επιεικής –πολύ περισσότερο στην περίπτωση που η βία είναι αποτέλεσμα της ψυχολογίας του όχλου.

καλημέρα παίδες

Ανώνυμος είπε...

Κάπταιν

Βλέπω ξύπνησες πουρνό ;

Γιάκοβ

kapetanios είπε...

ντα, και πήρα τους δρόμους :))

demetrat είπε...

οκ, θα πω.
θα σας την κάνω την ανάλυση του κειμένου,αλλά δεν έχω άλλα κουράγια.Σκάτε γάιδαρο.
όλη η απάντηση ηταν ένας σαρκασμός και αυτοσαρκασμός συγχρόνως.
όχι διότι δεν δύναμαι να ανέβω στα κορφοβούνια αλλά πρώτον διότι τα χειμερινά ανάκτορα τα πρόλαβαν άλλοι, και δεύτερον γιά ψυχή βαθειά, χρειάζονται πολλά κιλά ..ίδια, τα οποία θεωρώ πως δεν τα κατέχω.Έτσι λοιπόν , και με σεβασμό σε συνθήματα που εγώ ουδέποτε θα τολμούσα να πω, αφού ουδέποτε θα είχα και τη μαγγιά να πετάξω απ' το Χάρο ..ειπώθηκε το ..

"συμμαζευτείτε λέφτηδεεεεςςςς
Τι ψυχη βαθιά ορέ.Εγώ δεν αντέχω τα κορφοβούνια.Ντοματούλες θα καλλιεργώ και θα αγριεύομαι"

και όχι γιά να μου βρείτε θέση στην επιμελητεία.
Ούτε υπονοούμενα , ούτε κωδικοί υπάρχουν.
δ

demetrat είπε...

καλώς τον καπετάνιο τον σουρτουκιάρη.
:))
δ

demetrat είπε...

παπούλη

εναποθέτω τις ελπίδες μου σε σένα , που αποδεδειγμένα έχεις τιτανοτεράστια υπομονή.Μάθε στη Λεφτουριά να μη κολλάνε στις λέξεις.
δ

Ανώνυμος είπε...

Δήμητρα , έχουνε ακόμα θέμα με τις λέξεις και δεν τους βλέπω να ξενερίζουν εύκολα. Μου θυμίζουν καμμιά φορά σεναριογράφους της Λάμψης με το τρόπο που τα κάνουν όλα φύλλο φτερό

Συμπαθάτε με Λέφτηδες , αλλά το ζουμί είναι πάντα ελλειπτικό . Αν τα λέμε όλα δε θα μείνει τίποτε για να κάνουμε ;)

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε/φίλη (αμάν με τις άφυλες ανωνυμίες ρε παιδιά! :-) )


Αν πρωτοέρχεσαι, καλώς ήρθες!

Αυτό το βιντεάκι δεν το είχαμε δει. Είναι πράγματι εντυπωσιακό! Μες την καλή χαρά ο δικός σου! Να υποτιμά τον κόσμο; Μπορεί. Νομίζουμε πάντως ότι το πιθανότερο είναι να έχει πιστέψει την «αντιμνημονιακή» στάση του Σαμαρά τόσο πολύ ώστε να θεωρεί πως ήταν κι αυτός διαδηλωτής, ή, συμβολικά, να θέλησε κι αυτός, έστω και για λίγα μέτρα, να το έπαιξε «παιδιά, κι εγώ δικός σας είμαι»! Θυμάσαι τον Παπαντρέου στις διαδηλώσεις του 2008;


Τα λέμε


ΥΓ Αν υποψιαστούμε ότι είσαι η λ.κ., που ξέχασε (πάλι!) να υπογράψει, θα πηδηχτούμε από το παράθυρο!

LeftG700 είπε...

Φίλε Καπετάνιε,


Συμπάθα μας που σε αφήσαμε να περιμένεις στο χωλ μια ολόκληρη μέρα, αν και μας ξαναέρχεσαι μετά από καιρό!

Η πολιτεία και οι θεσμοί έχουν το προνόμιο της νομιμοποιημένης βίας βλέπεις. Βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις που καταφεύγουν στο …outsourcing! Ενίοτε μάλιστα, μισθώνουν όχι μόνο έμψυχο «δυναμικό» αλλά και …τρίκυκλα!

Καλημέρες κι από μας. Έστω και μετά από μια μέρα!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Δήμητρα,


Ο σαρκασμός περίσσευε! Γιατί ο αυτοσαρκασμός δεν μας λείπει. Κάνε τον κόπο να πας στο http://leftg700.blogspot.com/2010/09/20.html και να διαβάσεις το VII σημείο. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μη νομίζεις ότι πάμε να το παίξουμε …Βελουχιώτηδες!

Το σύνθημα αυτό δεν το ξέραμε. Το μάθαμε από την ταινία του Βούλγαρη. Και μας συγκίνησε. Το λέμε κι εμείς από ’δω που και που, προσπαθώντας να πάρουμε θάρρος…

Βλέπουμε ότι, μαζί με τον товариш Яков, μάς κολλάς άσχημα για τις λέξεις! Καλάαα… Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια!... :-)

Καλή Κυριακή


Τα λέμε


ΥΓ Άμα δεν είναι οι καπετάνιοι σουρτουκιάρηδες, ποιοι θα είναι;

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Βλέπουμε, έκανες αντιλεφτική φράξια με τη Δήμητρα. Το σημειώνουμε. Άμα δεις να σου έρχεται μετάθεση για τα …Ουράλια, μην απορήσεις! ;-)

Καλή Κυριακή.


Увидимся


ΥΓ Ε, όχι και σεναριογράφοι της Λάμψης! Θες να τ’ ακούσει ο «Μεγάλος» και να μας στείλει κι εμάς κανέναν Βισίνσκυ; ;-)

Ανώνυμος είπε...

καλή Κυριακή λέφτηδες

σας γράφω ήδη από το Ιρκούτσκ ευρισκόμενος σε μεταγωγή προς Καμτσιάτκα...


Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Μόλις μας διαβεβαίωσε η Γραμματεία της Κεντρικής μας Επιτροπής ότι τούτο (το μακρινό ταξίδι που ήδη κάνεις) δεν έχει ουδεμία σχέση μ' εμάς, μια και εις ουδεμία ενέργεια είχαμε προβεί μέχρι την ώρα που σου ήρθε το μπουγιουρντί.


Увидимся (Γράψε μόλις εγκατασταθείς στο νέο σου πόστο!)

demetrat είπε...

Και γώ που πάντα ήθελα ένα ονειρεμένο ταξίδι με τον υπερσηβιρικό και τον δόκτωρα ζιβάγκο πακέτο;Έχω ελπίδες;

(έχεί τίποτα καλό στην καμΤΣΙάτκα ;)
αν είναι να αλλάξω κατεύθυνση)

βρε άντε που σας έχουμε κάνει και αντιλεφτική φράξια!!!! σας αγαπάμε και σας έχουμε στα πούπουλα.

δ

LeftG700 είπε...

Γειά σου ορέ Δήμητρα μονομάχισσα!

(Ποιος κολλάει τώρα με τις λέξεις; ;-) )

demetrat είπε...

χα χα χα

όταν η χειρότερη βρισιά που νομίζεις είναι το " ψαράντερα " και το βιβλίο που σε κάνει να κλαις στα 12 είναι ο 41ος (SOROK PERVYZ)σε μιά βελούδινη αγκαλιά σας έχω ορέ.
Με γαρνίρισμα φτερά μαραμπού.
φούξ.
χα χα χα
νάστε καλά αγαπητότατα λεφτόπουλα.



:))

LeftG700 είπε...

Δήμητρα, σε φιλούμε σταυρωτά. Τρεις φορές, όπως συνηθίζουν στα μέρη του товариш Яков!


Τα λέμε

Greek Rider είπε...

Χαιρετώ τους πραγματικούς G700 που θα πρέπει ίσως σύντομα να μετονομαστούν σε G500 χωρίς καμία υπερβολή. Για να μην πω G400 και με πουν πάλι κάποιοι υπερβολικό.

Το ότι οι γιατροί έκαναν δηλώσεις-ανακοινώσεις λέγοντας ότι θα πρέπει η αστυνομική βία να μειωθεί γιατί είχαν ιδιαίτερα πολλά περιστατικά με ανοιγμένα κεφάλια, δείχνει ποια πλευρά προχωράει απροκάλυπτα στην κλιμάκωση της βίας.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι του μπλόγκ γειά και χαρά σας!

Το βίντεο με το αμέριμνο Χατζηδάκη,εγώ το έβαλα γαιτί πραγματικά μου έκανε τρομερή εντύπωση!

Μάλλον στη Ν.Δ. νομίζουν ότι είναι "δεξιομαρξιστές",γι'αυτό αυτή η τριφυλλότητα!!!

Χαχα

Βασίλης

LeftG700 είπε...

Φίλε Greek Rider,


Σε αντιχαιρετούμε! Κάπως έτσι είναι οι οικονομικές προοπτικές, όπως τα λες. Για όσους έχουν δουλειά, εννοείται…

Ναι, το ακούσαμε (διαβάσαμε) κι εμείς αυτό που λες για τους γιατρούς. Ήταν φανερές οι διαθέσεις τους. Πρώτη φορά είδαμε τέτοια πρόκληση και (τζάμπα) τσαμπουκά. Δεν το παραγνωρίσαμε, όπως ίσως κάποια επιπόλαιη ματιά μπορεί να συμπεράνει. Απλώς στο ποστ θελήσαμε να κάνουμε την αντίστιξη μεταξύ των δυο εικόνων και να δούμε, πέρα από το προφανές που τις χωρίζει, και το μακροπρόθεσμα προφανές που τις ενώνει…


Τα λέμε


ΥΓ Από το σχόλιό σου στο ποστ με τον Ζίζεκ, καταλάβαμε (εκ των υστέρων, τόσο έξυπνοι!...) ότι είμαστε σταθερά προτεινόμενοι προς ανάγνωση. Πέρα από το ότι για ορισμένα ποστς αυτό πάει πολύ, να πούμε ότι δεν το είχαμε προσέξει και να μη μας περάσεις για αγενείς ή αδιάφορους. Σ’ ευχαριστούμε πολύ από εδώ λοιπόν!

LeftG700 είπε...

Εσύ ήσουνα βρε Βασίλη; Θα σε βάλουμε μαζί με τη λ.κ., την ξεχασιάρα! ;-)

'Δεξιομαρξιστές'! Εκ του 'αρχειομαρξιστές', έ; Καλόοο!


Τα λέμε