Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ: 2,78 % Αλήθεια, 17,63 % Διαστρέβλωση, 28,11 % Παραπλάνηση, 11,43 % Εντυπωσιασμός και 40,05 % Ψέμα!


Δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα τα ευρήματα του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου (Νοέμβριος 2010). Σ’ αυτό καταγράφεται η αύξηση της απαισιοδοξίας των Ελλήνων για τις μελλοντικές προοπτικές καθώς και οι πεποιθήσεις τους και η στάση τους απέναντι σε θεσμούς, καταστάσεις και προβλήματα. Μέχρι εδώ, τίποτε το μη αναμενόμενο, αν αναλογιστεί κανείς τον ουρανό που έχει πέσει στο κεφάλι μας (κι ως γνωστόν, ο ουρανός δεν έχει τέλος…).

Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι, σύμφωνα με το «έγκυρο» (our ass) «Βήμα» κατ’ αρχήν, «Οι πολίτες της χώρας μας εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερο από την κυβέρνηση»! Αυτός ακριβώς είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος. Και παρακάτω, στα «ψιλά» γράφει:

«Οι 1.000 ερωτηθέντες εξέφρασαν την δυσπιστία τους και για την πολιτική, τα κόμματα, την κυβέρνηση και τα κοινοτικά όργανα ωστόσο σημείωσαν εμπιστεύονται πιο πολύ την ΕΕ από ό,τι την κυβέρνηση για να λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον τους!».

Και να ’ταν μόνο το «Βήμα»! Η είδηση αναπαράχθηκε από πλείστα όσα ηλεκτρονικά Μέσα (αυτά έψαξε η Υ.ΤΣΕ.Κ.Α. μας) ή ηλεκτρονικές εκδόσεις εφημερίδων: inews.gr, zougla.gr, «Ημερησία», capital.gr, parapolitika.gr, insideinfo.gr, elladanews.gr, thebest.gr, κ.λπ., κ.λπ.

Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα δημοσιεύματα προβάλλουν στον τίτλο τους το εύρημα της απαισιοδοξίας και της δυσαρέσκειας (με την εξαίρεση του thebest.gr, όπου, οι αθεόβοφοι, ξεπερνώντας το «Βήμα» με «θαυμαστό» τρόπο, γράφουν: «Ευρωβαρόμετρο: οι Έλληνες προτιμούν μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση»!!!). Όμως όλα στο σώμα του κειμένου τους εκφράζουν σαφώς και με σχεδόν ταυτόσημο τρόπο (επειδή προφανώς η κοινή πηγή είναι το ΑΠΕ) το «συνταρακτικό» εύρημα της έρευνας: Οι Έλληνες

«[…] εμπιστεύονται πιο πολύ την ΕΕ από ό,τι την κυβέρνηση για να λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον τους!».

Η αλήθεια

Η αλήθεια είναι λεπτά αλλά πολύ διαφορετική!

Αυτό που έδωσε την αφορμή στα «σαΐνια» της «ενημέρωσης» να διασπείρουν την καραμπινάτη ψευτιά είναι το εξής σημείο από το report της έρευνας, το οποίο περιέχεται στην ενότητα «Οι Ευρωπαίοι και η κρίση» (τα bold είναι του πρωτότυπου):


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι περισσότερο ικανή, τουλάχιστον συγκριτικά με την ελληνική κυβέρνηση (17%), το G20 (10%), το ΔΝΤ (7%), και τις ΗΠΑ (4%), να λάβει αποτελεσματικά μέτρα ενάντια στις επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης (EL: 37% - EU27: 23%). Σημειώνεται δε ότι το ελληνικό ποσοστό εμπιστοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το υψηλότερο θετικό του συνολικού δείγματος.» !!!

Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της διαστρέβλωσης; Οι Έλληνες αναγνωρίζουν ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, που η Ευρωπαϊκή Ένωση κρατάει όλα τα κλειδιά και αντικλείδια στα χέρια της, αυτή είναι περισσότερο ικανή από την ελλαδίτσα να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της παγκοσμίων διαστάσεων χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, και αυτό το παίρνουν οι «φωστήρες» και το μετατρέπουν σε εμπιστοσύνη προς την ΕΕ «να λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον τους»!!!

Τόσο «διεθνιστές» οι Έλληνες; Κι εμείς κοιμόμαστε ακόμα με τα τσαρούχια; Τσ, τσ, τσ…


INFO:

The Eurobarometer report
«Βήμα»
inews.gr
zougla.gr
elladanews.gr («Ημερησία»)
capital.gr
parapolitika.gr
insideinfo.gr
thebest.gr


Η εικόνα, από το facthai.wordpress.com

2 σχόλια:

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Ευτυχώς που τη λέξη "διεθνιστές" της τελευταίας παραγράφου την έβαλες μέσα σε εισαγωγικά αλλιώς θα γινόμαστε μπίλιες.

BTW, ο Φλεβάρης τελειώνει και το άρθρο για τις αντιλήψεις Μηλιού δεν το είδαμε ακόμα...

LeftG700 είπε...

Φίλε ανανεωτικέ, καλημερίζουμε


Μα ήταν ποτέ δυνατό να μη βάλουμε εισαγωγικά;;; ;-)

Θα το δείτε, θα το δείτε. Έστω κι αν, λόγω επικαιρότητας, το δεύτερο κομμάτι του θα ανέβει το Μάρτη.

Τα λέμε.