Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Το αίμα κυλάει, αλλά τι ζητάει;


Η προηγούμενη εβδομάδα πρόσφερε άφθονο αίμα. Πρώτο κύλισε το αίμα του Μανώλη Καντάρη που πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης για μια κάμερα, μαχαιρωμένος από αλλοδαπή συμμορία κακοποιών. Την Τετάρτη ήταν η σειρά δεκάδων διαδηλωτών που χτυπήθηκαν με μανία από τα ΜΑΤ. Πιο άτυχος από όλους ο Γιάννης Καυκάς που έφτασε στο νοσοκομείο της Νίκαιας σε προθανάτια κατάσταση, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί, κι ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο να χάσει τη ζωή του. Αργότερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένας νεαρός από το Μπαγκλαντές μαχαιρώνεται στα Κάτω Πατήσια, πιθανότατα από Έλληνες «εκδικητές», και πεθαίνει λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. Πέμπτη και Παρασκευή, συμμορίες ακροδεξιών τραμπούκων και εν δυνάμει δολοφόνων εξαπολύουν πογκρόμ κατά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην Κυψέλη και στα Πατήσια με δεκάδες τραυματίες. Και προχθές το Σάββατο, στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιδρομίου, μολότωφ και εμπρησμοί από κουκουλοφόρους «αγνώστου κατασκευής και προελεύσεως», με τρεις πολίτες στο νοσοκομείο από εγκαύματα —ο ένας μεταξύ ζωής και θανάτου.

Πολύ αίμα και δεν μπορούμε να καταπιαστούμε με όλο σήμερα. Θα ασχοληθούμε με το αίμα του κοινωνικού εγκλήματος (εδώ εντάσσεται η περίπτωση Μανώλη Καντάρη) και το αίμα του πολιτικού εγκλήματος (περίπτωση του νεαρού Μπαγκλαντεσιανού και όλων αυτών των μεταναστών που κατέληξαν στα νοσοκομεία χτυπημένοι από τις ακροδεξιές συμμορίες). Και θα ασχοληθούμε με αυτές τις δυο περιπτώσεις, γιατί, αν και είναι σ’ αυτές που το φαινόμενο των συγκοινωνούντων δοχείων παρουσιάζεται με τη μεγαλύτερη ευκρίνεια (υπάρχει καμία αμφιβολία επ’ αυτού;), είναι ταυτόχρονα και σ’ αυτές που η ανεπάρκεια τής Αριστεράς να παρέμβει αποτελεσματικά, ή έστω υπολογίσιμα, παρουσιάστηκε σε όλη της τη «μεγαλοπρέπεια». Παρουσιάστηκε σε όλη της τη «μεγαλοπρέπεια», τουλάχιστον σε όσους είχαν μάτια για να δουν.

Μεροληψία, όχι επιλεκτικότητα

Τι είδαν αυτοί οι προσεκτικοί παρατηρητές; Είδαν ένα υπολογίσιμο κομμάτι της Αριστεράς να εστιάζει όλη την προσοχή της και τα πυρά της στο πολιτικό έγκλημα και να αγνοεί ή να υποβαθμίζει το κοινωνικό, παρά το γεγονός πως αυτό το δεύτερο αποτέλεσε το εφαλτήριο επάνω στο οποίο πάτησαν οι ακροδεξιοί τραμπούκοι για να ξαμολυθούν στους δρόμους. Εκεί που υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία, αυτό το κομμάτι τής Αριστεράς είδε μόνο το ένα και προσπάθησε να το ταπώσει, αγνοώντας το άλλο που το τροφοδοτεί. Πώς συνέβη αυτό; Συνέβη μέσα από μια ακολουθία πραγματολογικών λεπτομερειών και «ενστικτώδους» (μηχανικής) αντίδρασης εξ αριστερών.

Εξ αρχής, ο φόνος του Καντάρη συνδέθηκε με αλλοδαπούς και μάλιστα αφρικανικού «χρώματος», σύμφωνα τουλάχιστον με όσα γράφεται ότι κατέγραψαν οι κάμερες. Αυτό σήμανε συναγερμό: «υποβαθμίζουμε το θέμα για να μη ρίξουμε κι εμείς λάδι στη φωτιά που θα ανάψουν οι ακροδεξιοί ρατσιστές». Μια τέτοια όμως φοβική αντίδραση, εκτός του ότι δίνει δικαίωμα να κατηγορηθείς για «θετικό ρατσισμό» (ίδια θα ήταν η αντίδραση αν οι φονιάδες ήταν Έλληνες;), δείχνει πως έχεις μπερδέψει την κοινωνική μεροληψία με την επιλεκτική ανάγνωση τής πραγματικότητας! Και στην περίπτωση του κοινωνικού εγκλήματος, δείτε τι παραβλέπει αυτή η επιλεκτική ανάγνωσή του:

Όπου φτωχός και τι;

Το υπόβαθρο τού κοινωνικού εγκλήματος, στο συντριπτικό του ποσοστό, είναι οικονομικό. Είτε μιλάμε για συμμορίες που το κύριο επάγγελμά τους είναι ένοπλες ληστείες τραπεζών, είτε μιλάμε για φτωχοδιάβολους πορτοφολάδες, είτε μιλάμε για ερασιτέχνες μπουκαδόρους σπιτιών που ψάχνουν απεγνωσμένα στα συρτάρια, μπας και βρουν λίγα ευρώ για να συμπληρώσουν τα λεφτά που χρειάζονται για την επόμενη δόση τους, είτε για τις ενδιάμεσες καταστάσεις, ισχύει πάντα αυτό που λένε: follow the money. Και το ίδιο ισχύει βέβαια και στην τραγική περίπτωση τού Μανώλη Καντάρη. Επομένως, αυτό που φουντώνει το κοινωνικό έγκλημα, αυτό που σπρώχνει τους ανθρώπους στην παραβατικότητα και τροφοδοτεί με «εργατικό δυναμικό» τα αφεντικά τού υποκόσμου είναι η φτώχεια και η εξαθλίωση που γεννά. Γίνονται όλοι οι φτωχοί εγκληματίες; Όχι βέβαια. Αλλά και κανείς που γίνεται φονιάς για μία κάμερα δεν μπορεί να ανήκει σε άλλη κατηγορία από αυτή του εξαθλιωμένα φτωχού. Μια ακραία επιβεβαίωση της λαϊκής επωδού «όπου φτωχός κι η μοίρα του», καθώς η «μοίρα» των συγκεκριμένων φτωχών τούς  οδήγησε στο φόνο... Υπάρχει καμία αντίρρηση ως εδώ; Όχι. Πολύ φοβόμαστε ότι θα υπάρχει παρακάτω. Και το παρακάτω είναι η εξής αλήθεια που, παρά το ότι την ξέρουμε όλοι, πολλοί από εμάς προτιμάμε να την κρύβουμε κάτω από το χαλί (ή ανάμεσα σε σελίδες γραφτών τού Μαρκούζε, του Νέγκρι, του Αγκάμπεν ή του Μπαντιού...):

Η μαζική εισροή μεταναστών στη χώρα μας (ή στον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό, αν προτιμάτε), εισροή που οφείλεται στο ότι η Ελλάδα αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου προς την Ευρώπη, έχει συνεισφέρει σημαντικά στην κατακόρυφη αύξηση του ποσοστού τών φτωχών στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με την επελαύνουσα φτώχεια ελέω χρέους, Μνημονίου κ.λπ., κ.λπ, όλο και θα πυκνώνει τις τάξεις, όχι μόνο του εφεδρικού στρατού των ανέργων, αλλά και αυτού τής παραβατικότητας και εγκληματικότητας. Όχι βέβαια γιατί οι μετανάστες έχουν «χαλασμένο αίμα», επειδή προέρχονται τάχα από «κακές ράτσες». Αλλά γιατί, πολύ απλά, είναι φτωχοί, και μάλιστα, σε μεγάλο ποσοστό, εξαθλιωμένα φτωχοί!

Χυμένο αίμα, χαμένο αίμα;

Ας μη γίνει έτσι. Ας μην πάει τελείως χαμένο το αίμα του Μανώλη και του νεαρού από το Μπαγκλαντές. Ας γίνει αφορμή για να δούμε όλο το πρόβλημα. Κι αν το δούμε έτσι, στην ολότητά του, θα πάψουμε να αδιαφορούμε για τα προβλήματα ασφάλειας των κατοίκων του κέντρου και των περιοχών που γκετοποιούνται αργά (ή λιγότερο αργά), αλλά σταθερά. Και τότε θα πάψουμε να στέλνουμε ανθρώπους «πακέτο» στην ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο φόβο και να παρουσιάζονται σαν «φύλακες άγγελοι» —πράγμα που μπορούν να κάνουν, γιατί εμείς, πολλές φορές, δείχνουμε να μην ακούμε αυτό το φόβο.

Μας χαροποιεί το γεγονός ότι έχουν αρχίσει να ακούγονται κάποιες φωνές πιο «έγκυρες» απ’ τις δικές μας που επισημαίνουν με παρρησία το πρόβλημα. Μας χαροποιεί λόγου χάρη το γεγονός ότι ο Ρινάλντι γράφει στον τελευταίο «Δρόμο»: «Δεν είναι ρατσισμός, για παράδειγμα, να μη θέλουν οι κάτοικοι μιας περιοχής να κερδίζουν το χώρο τους νταβατζήδες και συμμορίες, κι όχι τυχαία αυτά πολλαπλασιάζονται με την άφιξη και την εγκατάσταση στις περιοχές αυτές χιλιάδων μεταναστών». Μας χαροποιεί το γεγονός ότι στη χθεσινή «Αυγή» ο Δημήτρης Χριστόπουλος, Πρόεδρος τής Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, υποστηρίζει: «Γιατί όμως να αφήσουμε στη Χρυσή Αυγή το μονοπώλιο του θρήνου τής Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου; Γιατί για ακόμη μια φορά χαρίζουμε στην ακροδεξιά την ευχαρίστηση να εκφράσει αυθεντικά τη λαϊκή αγανάκτηση πάνω στο φέρετρο του ανθρώπου αυτού; Τι σόι πολιτικά αντανακλαστικά είναι αυτά που μας κάνουν να καταδικάζουμε το ένα έγκλημα (και καλά κάνουμε) και να ξεχνάμε το άλλο;».

Δεν θέλετε να ακούσετε εμάς που «τα γράφουμε περίεργα» και «δεν μας καταλαβαίνετε» και αναρωτιέστε «ποιοι είμαστε» και ποιο είναι «το ποιόν μας»; Μας θεωρείτε συνοδοιπόρους του Καρατζαφέρη; Εθνοκομμουνιστές; Υπόπτου πολιτικής ηθικής; Όπως αγαπάτε.

Ακούστε όμως τουλάχιστον αυτούς. Κι αν θεωρείτε και τον Ρινάλντι «γεροσταλίνα που ψάχνει για γκόμενες», και επομένως αναξιόπιστο, ξεγράψτε τον κι αυτόν κι ακούστε τον Χριστόπουλο.

Τι διάολο! Δεν μπορεί να είμαστε όλοι διαβρωμένοι από τον εθνικισμό!


Η εικόνα, από το oynagki.pblogs.gr

126 σχόλια:

the elf at bay είπε...

Δεν υπάρχει Αριστερά στην Ελλάδα.

Θα ποινικοποιηθεί το σολάριουμ σε λίγο από τα Χρυσά Αυγά.

Ο κοσμάκης είναι ύπουλος και βολεμένος.

Σκατά.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλλά αυτά που γράφετε τώρα, θυμίζουν αυτά που λέει η Σώτη στο σχετικό άρθρο της στο Athens Voice. Δεν συμφωνώ μαζί σας. Αυτή τη στιγμή προέχει η στρατιωτική σύγκρουση με τους φασίστες.

LeftG700 είπε...

Φίλε elf,


Για να τα λέμε όλα, από μια άποψη είμαστε τυχεροί που δεν αφήνεις σχόλια εδώ πολύ συχνά. Γιατί, επειδή τα περισσότερα είναι μέσα στη μαύρη απαισιοδοξία, κινδυνεύουμε να πέσουμε σε κατάθλιψη (εννοούμε βαριά, γιατί την ελαφριά την έχουμε συνηθίσει!). ;-)

Η Αριστερά υπάρχει. Αλλά προς το παρόν το παίζει Ωραία(;) Κοιμωμένη...

Τα Χρυσά Αυγά θα επωάζονται μια χαρά αν εμείς δεν ποινικοποιήσουμε τη φτώχεια.

Κι ο κοσμάκης μπορεί να είναι ό,τι τον κατάντησαν. Αλλά είναι δικοί μας (ως κοσμάκης) και δεν πρέπει να τους χαρίσουμε στους μελανοχίτωνες...

Μήπως τώρα σου φαίνονται τα πράγματα λιγότερο σκατά, ή κάναμε μια τρύπα στο νερό; ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε,


Δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό να συμφωνήσεις μαζί μας, αφού δεν έχουμε κανένα θείο προνόμιο να τα λέμε σώνει και ντε όλα σωστά. Φοβόμαστε όμως ότι κάτι άλλο είναι υποχρεωτικό. Όχι ειδικά ή μόνο για σένα, αλλά για όλους μας. Τι εννοούμε;

Υποστηρίζεις ότι αυτά που γράφουμε θυμίζουν απόψεις της Σώτης Τριανταφύλλου. Προφανώς εννοείς αυτό το άρθρο της «φιλενάδας» μας, που έγραψε πρόσφατα στον καλύτερο οδηγό αγορών και πουλημένων της πόλης μας, την «Athens Voice». Εδώ έχουμε να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις.

Γιατί εξ ορισμού πρέπει να διαφωνούμε με όλα όσα λέει μια «κεντρώα» φιλελεύθερη και αντικομμουνίστρια όπως η Σώτη; Επειδή τα λέει ένας ιδεολογικός αντίπαλος; Μόνο και μόνο γι’ αυτό; Ας αποπειραθούμε να εφαρμόσουμε αυτή την αντίληψη σε ορισμένα σημεία τού επίμαχου άρθρου της.

Θα πρέπει να διαφωνήσουμε στη διαπίστωση ότι οι ευρωπαϊκές εθνικές ταυτότητες συγκροτήθηκαν σε βάθος χρόνου στη βάση τής ομοιογένειας, ενώ η αμερικανική (ΗΠΑ) στη βάση της υποβάθμισης των επί μέρους εθνικών ταυτοτήτων τών μεταναστών που συνέρρευσαν εκεί κατά εκατομμύρια. Μα αν ήμασταν φοιτητές ιστορίας, δεν θα παίρναμε πτυχίο ποτέ!

Θα πρέπει να διαφωνήσουμε μαζί της όταν λέει «Κάθε κοινότητα συνεπάγεται μια σχετική ‘‘περίφραξη’’, έναν τρόπο συνύπαρξης που είναι επίσης τρόπος διαχωρισμού από το ‘‘έξω’’». Επίσης θα πρέπει να διαφωνήσουμε μαζί της στο σημείο που υποστηρίζει ότι δεν «μπορεί μια κοινότητα να επιζήσει αν τεμαχίζεται σε υποκοινότητες που απορρίπτουν τους θεμελιακούς κανόνες της κοινοτικής ζωής». Μα αν ήμασταν φοιτητές κοινωνιολογίας, πάλι δεν θα παίρναμε πτυχίο ποτέ!

Θα πρέπει να διαφωνήσουμε μαζί της όταν λέει για την ισλαμική κουλτούρα: «Ακόμα κι όταν δεν υπάρχει φανατισμός, η θεώρηση του κόσμου είναι θεοκρατική, δεν αναγνωρίζει διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας, πολιτικής και θρησκείας». Εσύ διαφωνείς σ’ αυτό;

Θα πρέπει να διαφωνήσουμε μαζί της όταν ρωτάει: «Σε ποιο βαθμό μπορεί να είναι ανοιχτή μια ‘‘ανοιχτή κοινωνία’’»; Μα τότε θα έπρεπε να μας αφαιρεθεί δια βίου η αριστερή μας ταυτότητα! Μας κάνει τέτοιο δώρο μια φιλελεύθερη, έστω και του «κέντρου», μας κάνει το δώρο να παραδεχθεί ότι δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς όρους, κι εμείς θα διαφωνήσουμε;

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε κι άλλο, αλλά δεν έχει νόημα. Νομίζουμε ότι είναι καθαρό το τι θέλουμε να πούμε.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Μια ακόμα παρατήρηση που σχετίζεται άμεσα και με το ποστ.

Αυτό που πυροδότησε κριτική, ακόμα και λοιδορίες για την «αγάπη» μας ήταν το σημείο όπου γράφει:

«Οι άνθρωποι που κατηγορούνται για ρατσισμό ενώ δεν είναι ρατσιστές εξοργίζονται και τελικά γίνονται ρατσιστές».

Αυτό βέβαια είναι μια καραμπινάτη μαλακία, δεν το συζητάμε. Να το διορθώσουμε λίγο για να το φέρουμε στα μέτρα τής Αριστεράς χτυπώντας και ένα "καμπανάκι";

«Οι άνθρωποι που κατηγορούνται για ρατσισμό ενώ δεν είναι ρατσιστές εξοργίζονται και τελικά φορτίζονται αρνητικά απέναντι στο αντιρατσιστικό κίνημα».

Έτσι θα το έγραφε η Σώτη, αν έγραφε πιο προσεκτικά κι όχι στο πόδι. Κι αν, βέβαια, ήταν αριστερή!

Last but not least: Ας μη μας διαφεύγει ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να διαφωνούμε σώνει και ντε με ό,τι λένε οι ιδεολογικοί μας αντίπαλοι είναι και ο εξής:

Συχνά, προλαβαίνουν να πούνε πράγματα που θα έπρεπε να πούμε πρώτοι εμείς!

Γιατί ερχόμαστε δεύτεροι; Η κύρια αιτία, κατά την άποψή μας, είναι ο φόβος μήπως κατηγορηθούμε από κάποια άλλη αριστερή «φυλή» ότι δεν κάνουμε πολιτική αρχών.

Έτσι, πολλές φορές, καταλήγουμε να κάνουμε αρχίδια πολιτική!


Τα λέμε


ΥΓ «Αυτή τη στιγμή προέχει η στρατιωτική σύγκρουση με τους φασίστες». Δεν θα συμφωνούσαμε. Θα εμπνέαμε έτσι την ασφάλεια στους κατοίκους τών περιοχών με υψηλά ποσοστά μεταναστών και φαινόμενα εγκληματικότητας; Όχι. Μα αυτό είναι το πρόβλημά τους. Η ασφάλεια. Βοήθησέ τους σ’ αυτό και τους κέρδισες! Αν δεν τους βοηθήσεις σ’ αυτό, θα τους αφήσουν παγερά αδιάφορους μερικά σπασμένα κεφάλια ακροδεξιών...

katerina είπε...

Κι αν εδώ έχουμε μια συγκρουση του δημοκρατικου δικαιωματος με το ανθρωπινο δικαιωμα;

Οι ιστορικοί λένε ότι ειναι μέγα λάθος να θέτεις υποθετικά ερωτήματα. Ας μου επιτραπει το λάθος ερωτημα. Αν δεν υπηρχε η μεγάλη υφεση θα υπήρχε ο ναζισμός;

Δεν θα διαφωνησω στο ελαχιστο ότι φασίστας δεν γεννιέσαι,φασιστας γινεσαι. Και ο φασισμός βρισκει προσφορο εδαφος στη δημιουργία ευκολων εχθρών.

Τον Μανώλη Καντάρη τον σκοτωσαν άνθρωποι (Ελληνες ή ξένοι) που διεπραξαν ένα ξεκαθαρο ποινικό αδικημα.
Τον Γιάννη Καυκα τον χτυπησε η συντεταγμένη Πολιτεια.
Ειναι παντελώς διαφορετικά πραγματα. Και ειναι παρακινδυνευμένο να τα συγκρινουμε.

όπως ειναι και εξωφρενικά χυδαία η φασιστική επικοινωιακή πρακτική των ΜΜΕ, του να μας βάζουν στη λογική "επιλέξτε νεκρό". Ας πουμε ξεκαθαρα ένα πραγμα. Το αιμα ΔΕΝ συμψηφιζεται. Όπως άλλωστε και ...οτιδηποτε άλλο.

bernardina είπε...

"Τον Μανώλη Καντάρη τον σκοτωσαν άνθρωποι (Ελληνες ή ξένοι) που διεπραξαν ένα ξεκαθαρο ποινικό αδικημα.
Τον Γιάννη Καυκα τον χτυπησε η συντεταγμένη Πολιτεία".

Μάλιστα. Και τώρα ας διατηρήσουμε το πνεύμα του σχολίου και ας αντιστρέψουμε το "επιχείρημα": Τον Καυκά τον χτύπησαν (ανεγκέφαλοι) μπάτσοι που έβγαζαν τα απωθημένα τους. Τον Καντάρη τον σκότωσε συλλήβδην "η υπάνθρωπη φάρα των λαθρομεταναστών".

Δηλαδή τον Καύκα δεν τον χτύπησε άνθρωπος (;) Εκείνη την ώρα, πίσω από την άκρη του γκλομπ υπήρχε μια ολόκληρη συντεταγμένη πολιτεία; Πολύ βολικό, αλλά ας το δεχτούμε.
Ο Παπουτσής δεν ήταν συντεταγμένη πολιτεία όταν ξέχεσε τα ΜΑΤ, απείλησε να τα διαλύσει και πέσανε όλοι να τον φάνε;

Βλέπεις πόσο παράλογα (για να μην πω γελοία) ακούγονται όλα όταν εκφράζονται τόσο απόλυτα, γενικόλογα και αφοριστικά;

Και στις δύο περιπτώσεις το οπλισμένο χέρι είναι ανθρώπινο και πίσω από το χέρι βρίσκεται μια εξίσου ανθρώπινη συνείδηση. Κατά συνέπεια θεωρώ λάθος εδώ να μιλάμε με όρους "συλλογικότητας" (σε εισαγωγικά, γιατί δεν πρόκειται καν για συλλογικότητα αλλά για ψευδο-ομαδοποίηση).

Εν πάση περιπτώσει, όταν λυπάται κανείς επιλεκτικά για τον θάνατο ενός ανθρώπου είναι σα να δέχεται την ανθρώπινη ύπαρξη υπό όρους.

Ανώνυμος είπε...

Λίγο πιο πέρα από το παραπάνω σχόλιο της/του φίλης/ου, νομίζω ότι είμαστε σε σύγκρουση ...γενικά και όχι μόνο με τους φασίστες, αλλά μάλλον γενικά με τους " νυκοκυραίους". Παιδιά δεν πιστεύω ότι αν νιώσουν ασφαλείς οι κάτοικοι θα πάψουν να είναι ρατσιστές. Υπάρχει, αισθάνομαι, μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο αίσθημα ανασφάλειας λόγω της εγκληματικότητας που υπάρχει στη γειτονιά σου και στην άποψη-εντύπωση ότι φταίει το πλήθος των μεταναστών γι' αυτή. Όλη αυτή η αντίδραση είναι καθαρός ρατσισμός νομίζω, και το ξέραμε ότι οι Έλληνες είναι ρατσιστές ήδη από την εποχή που ήρθαν οι Αλβανοί μετανάστες- απλά και οι Αλβανοί και οι Ελληνάρες κάνουν πως το ξεχνούν. Αυτοί που "φορτίζονται αρνητικά απέναντι στο αντιρατσιστικό κίνημα" ...είναι απλά  ρατσιστές

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό άρθρο που επισημαίνει τις αντιφάσεις και την εμφανή αδυναμία της Αριστεράς να παρέμβει αποτελεσματικά με συνολική πρόταση.

Έχουμε στο μπλογκ του κ.Ροϊδη υποστηρίξει με μαχητικότητα και συνέπεια τα δικαιώματα των μεταναστών αλλα δεν μπορουμε να προσυπογράψουμε το "Να μονιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες".
Στην περιοχή που μένω δεν υπάρχει μεταναστευτικό πρόβλημα άρα δεν έχω το δικαίωμα να παριστάνω εκ του ασφαλούς τον άνετο στις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων του κέντρου.

Κι εγώ όταν πηγαίνουμε στο Εθνικό Θέατρο ανησυχώ για το αν θα βρω το αυτοκίνητό μου, που μου το έχουν σπάσει δυο φορές μετανάστες αφαιρώντας απο μέσα λεφτά και πολύτιμα αντικείμενα όπως ένα λαπ τοπ. Αρνήθηκα να υποβάλω μήνυση αλλά δεν παύω να κατανοώ πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Θέλω να σας πω πως αυτά που λέτε τα έχουμε γράψει κι εμείς πολύ νωρίτερα με αφορμή τη δική μας ατζέντα. Πιό συγκεκριμένα αιτία στάθηκε ο τότε πρωθιερέας του Αγ.Παντελεήμονα ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος που παρουσιαζόταν από παντού ως Καλός Άγγελος των μεταναστών.
"Προφητικά" του ασκήσαμε όπως θα δείτε αν μπείτε στον κόπο να μας διαβάσετε κριτική για να δικαιωθούμε λίγο αργότερα όταν ο μωροφιλόδοξος παπάς το έσκασε και εγκατέλειψε τους φτωχούς του, για να γίνει χωρεπίσκοπος Κερνίτσης βοηθός του ρατσιστή και υμνητή των βασανιστών της Χούντας Αμβρόσιου της Αιγιαλείας και τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ηρωοποιήσει αδιαφορώντας για το γεγονός πως ήταν ένας λιποτάκτης. Μάλιστα αρκετές εβδομάδες μετά αποσιωπόντας το γεγονός στις εφημερίδες τους, συνέχιζαν να τον υμνούν ως δήθεν ακόμη εφημέριο του Αγ.Παντελεήμονα. Όταν δηλαδή η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικοτητα.

Στο άρθρο αυτό λοιπόν που υποστήριζε με πολλά επιχειρήματα τα δίκαια των μεταναστών, με αναφορές και στον άγιό τους, τον περίφημο Γάλλο Αββά Πιέρ, τη συνείδηση της προοδευτικής Γαλλίας, κρατούσα και τις δικές σας επιφυλάξεις και έγραφα:

"...Δεν θέλω να κάνω τον καλό άνθρωπο εκ του ασφαλούς, Ούτε υποστηρίζω τον επιζήμιο άκριτο πόλεμο που έχουν ανοίξει κάποιοι ακροαριστεροί ή αναρχικοί με τους περισσότερους κατοίκους για να ικανοποιήσουν τις τυφλές συγκρουσιακές τους ανάγκες, παραβλέποντας υπαρκτά προβλήματα. Ούτε αγνοώ πως και η Αριστερά δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης, πέρα από τη γραμμή της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ούτε υιοθετώ τον χαρακτηρισμό φασίστες ή ρατσιστές που τόσο αβασάνιστα εκτοξεύονται σε ταλαίπωρους ανθρώπους που υφίστανται τις συνέπειες της συγκατοίκησης, απλώς δεν διαθέτουν ούτε πολιτικό κριτήριο ούτε το επίπεδο που χρειάζεται για να δουν ψύχραιμα και ρεαλιστικά το ζήτημα. Ούτε ξεχνώ πως οι μετανάστες σίγουρα αφαιρούν κάποιες θέσεις εργασίας από ντόπιους και χρησιμοποιούνται σαν μοχλός συμπίεσης εργατικών δικαιωμάτων. Καταλαβαίνω επίσης πως ο αντιρατσισμός του κ.Μάνου, της «Δράσης» και κάποιων φιλελεύθερων είναι λιγάκι ύποπτος από τη στιγμή που βουβαίνεται στα εργασιακά δικαιώματα. Υπάρχει πρόβλημα και οι κάτοικοι της περιοχής υποφέρουν. Οι περισσότεροι δεν είναι ρατσιστές. Συνυπάρχουν αρμονικά με τους νοικοκυρεμένους μετανάστες της γειτονιάς. Το πρόβλημα αρχίζει από τη στιγμή που βλέπουν τις συνοικίες τους να γίνονται γκέτο. Οι φασίστες προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν. Η δημοτική αρχή και η κυβέρνηση που θέλουν να κουκουλώσουν την τραγική έλλειψη υποδομών που όφειλαν να έχουν στήσει, υποδαυλίζουν την τυφλή αγανάκτηση για να μην βρει το φως της και στραφεί εναντίον τους....".

http://roides.wordpress.com/2009/06/22/22june09/

Τρόμος και αθλιότητα στο κράτος του Καρατζαφέρη
22/06/2009


Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας στο μπλογκ του κ.Ροϊδη και για την αφιέρωση που τελικά δεν ήταν μια παγίδα όπως άδικα υποψιάστηκα.
Λασκ.

3dio είπε...

Οι στρατιωτικές συγκρούσεις προϋποθέτουν ύπαρξη στρατών και στρατηγικών στόχων. Αν υπάρχει κάποιος λαϊκός στρατός και κάποιος στρατηγικός στόχος πείτε το και σε μένα βρε παιδιά για να πάω να καταταγώ. Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι κάποιοι ευαίσθητοι άνθρωποι προσπαθούν (ματαίως και εσφαλμένα) να υπερασπιστούν -ως άλλοι σταυροφόροι- τους μετανάστες από τη μήνι των ακροδεξιών και των εξοργισμένων, καθυστερημένων πολιτικά κατοίκων του κέντρου. Είναι ακριβώς η ίδια στάση με αυτή της bernardina που θωρεί τα πράγματα από μια ουμανιστική, μη διαλεκτική ματιά. Παραγνωρίζοντας σαφώς και αγνοώντας πλήρως τις ταξικές αντιθέσεις που το καταπιεστικό αυτό σύστημα -όπως και τα παλιότερα του είδους του- μετατρέπει σε ενδοταξικές - κοινωνικές. Όσους φασίστες και να σκοτώσεις ή αλλιώς, όσο και να επικαλεστείς τον ανθρωπισμό (επιχαίρωντας -ανήμπορος για κάτι άλλο- όταν ο Παπουτσής κάνει μια δήλωση στο βρόντο, ενώ αφήνει απείραχτο τον κορμό του ακροδεξιού μηχανισμού της ΕΛΛ.ΑΣ.) το πρόβλημα της γκετοποίησης, της φτώχιας, της πολιτικής καθυστέρησης θα παραμένει εκεί. Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται το ίδιο εύκολα με την τυφλή βία, όπως και με το ουμανιστικό κανάκεμα.
Το ζήτημα δεν είναι ποια επίθεση θα καταδικάσεις πιο έντονα. Το ζήτημα είναι να μην αρνιέσαι το υπαρκτό πρόβλημα και να έχεις τα κάκκαλα να το αντιμετωπίσεις. Ας το πάρουμε χαμπάρι συντρόφια: δεν είναι ώρα τώρα για βραβεία αριστεροσύνης και διεθνισμού (όχι ότι πιστεύω ότι ήταν και ποτέ). Είναι ώρα για ανασήκωμα μανικιών και αποκάλυψη αιτίων και αιτιατών. Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι ναι. Αλλά πως στο καλό υλοποιείται αυτό, πόσοι από αυτούς που το φωνάζουν το έχουν σκεφτεί; Αλλιώς: λέμε όχι στο Δουβλίνο ΙΙ (και καλά κάνουμε), αλλά δε λέμε ξεκάθαρα, τι θα κάνουμε με αυτούς που μας στέλνουν πίσω.
Και για να προλάβω τα μέλη των σοβιέτ: τι θα κάνουμε τώρα, όχι όταν θα έρθει η δικτατορία του προλεταριάτου ή η αυτοοργανωμένη δικτατορία του χαβαλέ...

με πόνο ψυχής και ολίγη πίκρα
3dio

3dio είπε...

Συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου, αλλά αυτή η ανάρτησή σας λέφτηδες έπρεπε να σταλεί σαν άρθρο σε κάποια εφημερίδα.
Είμαστε λίγοι που τη βλέπουμε, αλλά πολλοί που την έχουν ανάγκη.

χωρίς καμιά διάθεση για γλύψιμο
3dio

zalion είπε...

Ημουν σιγουρος οτι σε ενα τετοιο ποστ η αναφορα στον φωτεισμενο τιμονιερη (Ρουντι) θατανε δεδομενη.
Απλα επιβεβαιωνετε αυτα που εχουμε συζητησει σε προσωπικα μεηλ.
Αντι δικων μου λογων ομως θα χρησιμοποιησω καποια λογια ενος συντροφου μου που εκανε μια ακριβη κριτικη για τα γραφομενα του τιμονιερη.
Ο Ρούντι του 1925 θα έλεγε:
"κι όχι τυχαία αυτά πολλαπλασιάζονται με την άφιξη και την εγκατάσταση στις περιοχές αυτές χιλιάδων προσφύγων από την Μικρά Ασία"
Ο Ρούντι από το Μενίδι θα έλεγε:
"κι όχι τυχαία αυτά πολλαπλασιάζονται με την άφιξη και την εγκατάσταση στις περιοχές αυτές χιλιάδων παλιννοστούντων Ποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ (μεγάλη η χάρη της)"
Ο Ρούντι από τον Ασπρόπυργο θα έλεγε:
"κι όχι τυχαία αυτά πολλαπλασιάζονται με την άφιξη και την εγκατάσταση στις περιοχές αυτές χιλιάδων Τσιγγάνων"
Μέσα στην αλήθεια τους αυτά λένε ένα τεράστιο και αηδιαστικό ψέμα.

3dio είπε...

Η απέχθεια προς τους τιμονιέρηδες πηγάζει από την επιθυμία των στεριανών να μην περάσουν από το στάδιο του μούτσου και να γίνουν απευθείας τιμονιέρηδες στη θέση του τιμονιέρη. Αυτοί που έχουν όντως κάνει στη θάλασσα αντιλαμβάνονται την αξία του τιμονιέρη, όπως και του μούτσου, όπως και του μάγειρα, όπως και του ασυρματιστή κλπ.
Κατά τα λοιπά αναμένω αγωνιωδώς με τον κοντυλοφόρο και το μπλοκάκι παρά πόδα την αποκάλυψη του μεγάλου ψέμματος...

σκωπτικά
3dio

zalion είπε...

Θα το εκανα αλλα επειδη ειμαι τιμονιερης το αφηνω στους μουτσους να το καταλαβουν.

bernardina είπε...

3dio,

Συμφωνώ απολύτως με το σχόλιό σου των 2:13, και ειδικά με τις τελευταίες παραγράφους. Εκείνο που δεν μπόρεσα ποτέ μου να καταλάβω (ίσως από προσωπική ανεπάρκεια) είναι γιατί η ουμανιστική ματιά να έρχεται ντε φάκτο σε σύγκρουση με την ταξική ανάλυση. Το ότι θεωρώ την κάθε ζωή πολύτιμη δεν σημαίνει ότι αρνούμαι την ταξική μου τοποθέτηση.

Βέβαια, πάνω που άρχιζε να γίνεται μια παραγωγική ανταλλαγή απόψεων...
Άντε, ας μη συνεχίσω και στεναχωρήσω τα Κλεφτόπουλα

3dio είπε...

Ίσα ίσα, ακριβώς η θεωρία που τεκμηρίωσε με συγκεκριμένο επιστημονικό τρόπο την πάλη των τάξεων είναι αυτή που ξεκίνησε με αφετηρία την αυταξία όχι μόνο της ανθρώπινης, αλλά κάθε είδους ζωής σε αυτόν τον πλανήτη. Η ουμανιστική ματιά στην οποία αναφέρομαι -με λίγα, λειψά λόγια είναι η αλήθεια- είναι η άποψη των πρώτων αστών διανοούμενων που διακήρυτταν ελευθερία, ισότητα, αδερφοσύνη. Είναι αυτή που -αφελώς κατά τη γνώμη μου- θεωρεί ότι όλοι μπορούμε να ζήσουμε αδερφωμένοι και αγαπημένοι, κεφαλαιούχοι και προλετάριοι. Είναι αυτή που -ψευδεπίγραφα- διακηρύσσει ότι τα συσσίτια, τα κυριακάτικα σχολεία και ολίγη φιλανθρωπία είναι αυτά που αρκούν και μπορούμε να κάνουμε για να συμβιώσουμε αρμονικά με τους μετανάστες (και τους φτωχούς γενικότερα). Είναι ακριβώς αυτή που καταδικάζει τη βία "απ' όπου και αν προέρχεται". Εθελοτυφλώντας μπροστά στη συνεχόμενη, απροκάλυπτη, αναγκαία για την άρχουσα τάξη βία που αυτή ασκεί και μέσω του κράτους στις υπόλοιπες καταπιεζόμενες τάξεις.
Παρ' όλ' αυτά, ο ουμανισμός είναι σίγουρα μια καλύτερη αφετηρία για συνεννόηση, συμπόρευση και κοινό αγώνα, απ' ότι η σεχταριστική, μικρόνοη ματιά των υπερέτοιμων, υπερώριμων και υπερφίαλων καθ' έξην μούτσων της ζωής...

συντροφικά
3dio

zalion είπε...

Σε ποια κυριακατικα σχολεια αναφερεσαι? Γιατι αν αναφερεσαι στο κυριακατικο σχολειο μεταναστων εισαι εντελως φαουλ για να μη πω τιποτα χειροτερο.

3dio είπε...

Ναι, σε αυτά αναφέρομαι. Δε λέω ότι είναι λάθος. Προσωπικά επικροτώ. Επειδή όμως μιλάμε για συνολικές λύσεις αυτή η δράση είναι απλά επισυμπτωματική, όχι προληπτική. Κοινώς, καλό, αλλά δε φτάνει.

συντροφικά
3dio


Υ.Γ. "...εισαι εντελως φαουλ για να μη πω τιποτα χειροτερο"
Δεν νομίζω ότι κανέναν εδώ πέρα τον ενδιαφέρει να αρχίσουμε να βριζόμαστε. Οπότε κάνω έκκληση να μαλακώσεις λίγο αυτό το ύφος...

zalion είπε...

Γνωριζεις τι δουλεια γινεται στο κυριακατικο σχολειο μεταναστων? Γνωριζεις τι και ποση βοηθεια παρεχεται απο το σχολειο στους μεταναστες? Γνωριζεις βασικα τι ειναι το κυριακατικο σχολειο μεταναστων?
Υ.Γ. Θα χαμηλωσω το υφος οταν λειψουν οι ισοπεδωτικοι αφορισμοι χαριν μιας δηθεν αριστερης, αλλα βαθεια ξυλινης και συντηρητικης γλωσσας.
Υ.Γ.2 Ειναι πολυ προσβλητικο να γραφεται αυτο, "Είναι αυτή που -ψευδεπίγραφα- διακηρύσσει ότι τα συσσίτια, τα κυριακάτικα σχολεία και ολίγη φιλανθρωπία είναι αυτά που αρκούν και μπορούμε να κάνουμε για να συμβιώσουμε αρμονικά με τους μετανάστες (και τους φτωχούς γενικότερα" και να περιμενεις να σου απαντησω ευγενικα. Ειναι προσβλητικο για οσους εχουν απειληθει, εχουν αφιερωσει ωρες και ωρες, εχουν δωσει απο το προσωπικο τους υστερημα κι εχουν δουλεψει μαζι με τους μεταναστες την προσπαθεια υπερασπισης τους σε δικαστηρια και φυλακες.
Αυτα κι ελπιζω να κατανοησεις τον χοντρο σου φαουλ με την αναφορα που εκανες στο κυριακατικο σχολειο μεταναστων.

3dio είπε...

Ελπίζω να διαβάσεις αυτά που γράφω και όχι αυτά που εσύ βλέπεις ότι γράφω...

συγκεφαλαιώνοντας ανεπιστρεπτί
3dio

zalion είπε...

Καλα καλα απο συνδικαλισμο στα μπλογκ χορτασαμε. Οταν δεν υπαρχουν απαντησεις υπαρχει η μη κατανοηση. Σορυ που ειμαι χαζος και δε καταλαβαινω.

LeftG700 είπε...

Φίλε zalion,


Μια "διαδικαστική" παρέμβαση προς το παρόν.

Γράφεις παραπάνω απευθυνόμενος προς τον 3dio:

"Υ.Γ. Θα χαμηλωσω το υφος οταν λειψουν οι ισοπεδωτικοι αφορισμοι χαριν μιας δηθεν αριστερης, αλλα βαθεια ξυλινης και συντηρητικης γλωσσας".

Παρακάμπτοντας το ζήτημα αν ο 3dio έδωσε ή δεν έδωσε το δικαίωμα για τη συγκεκριμένη κριτική (δεν είναι αυτό το ζήημα) σε καλούμε να σκεφτείς το εξής απλό:

Με δεδομένο ότι όλα όσα αναφέρεις είναι λάθη που συχνά γίνονται από όλους μας στις διαδικτυακές συζητήσεις μεταξύ αριστερών, τι θα γίνει εδώ μέσα αν όλοι αρχίσουμε να αναπτύσσουμε απέναντι σε όλους το ύφος που υπονοείς;


Τα λέμε (αλλά σκέψου! ;-) )

zalion είπε...

Επι της διαδικασιας, το σκεφτομαι αυτο που ειπατε και απολογουμαι. Δε προκειται να συνεχισω.
Εσεις φιλοι λεφτηδες μπορειτε να δειτε και τα σχολια περι μουτσων παραπανω στα οποια απεφυγα να απαντησω?
Αν τα ειδατε και ειναι ολα οκ, καλως.

the elf at bay είπε...

@Left700

Μπα, εξακολουθώ κι είμαι απαισιόδοξος για την Αριστερά και τον φασιστικό 'πολιτισμό' του ελληνάρα. Μην μου πεις ότι το ΚΚΕ είναι αριστερά γιατί θα τα κατεβάσω όλα τα χάπια και θα τα καταπιώ εδώ και τώρα!

zalion είπε...

Μην το κανεις γιατι θα σου το πουν και θα πας τζαμπα.

bernardina είπε...

Εlf,

Προς θεού, όχι απονενοημένα διαβήματα! Άλλωστε το ίδιο το ΚΚΕ αποποιήθηκε επισήμως το χαρακτηρισμό του αριστερού κόμματος και δήλωσε αμιγώς, καθαρώς και... ξαστέρως κομμουνιστικό.
Άσε κάτω τα χάπια λέμε, τζάμπα θα πας :-)

3dio είπε...

Προσπαθώντας να ξεκινήσω από κάπου:
Το ζήτημα είναι ότι για μια ακόμα φορά, σε ένα ακόμα επί μέρους οι πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς (ή έστω της μη αριστεράς του elf) άργησαν. Άφησαν το πρόβλημα και χρόνισε, αφού αρχικά η μόνη τοποθέτησή τους ήταν "ίσα δικαιώματα για όλους, Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι". Δεν μπήκαν στον κόπο οι οργανώσεις αυτές να εξηγήσουν στα λόγια και στην πράξη πως οι μετανάστες γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης, πως αποτελούν την κύρια δεξαμενή τροφοδότησης του εφεδρικού στρατού της ανεργίας, πως στοχοποιούνται εύκολα ως εσωτερικός εχθρός. Δεν μπήκαν στον κόπο να αντιδράσουν το ίδιο μαχητικά όπως αντιδρούν στους νεοναζί, στην αφρικανική μαφία της οδού Αθηνάς, στις ρώσικες συμμορίες και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Με το φόβο ότι θα τις κατηγορούσαν για ρατσισμό. Άλλες δεν μπήκαν στον κόπο να μιλήσουν αμέσως για νομιμοποίηση με το φόβο ότι θα τους γύριζαν την πλάτη τα "μεσαία στρώματα". Για μια ακόμα φορά, σε ένα ακόμα επί μέρους, άλλοι έβλεπαν μόνο το δάσος και άλλοι μόνο το δέντρο.
(συνεχίζεται)

3dio είπε...

(συνέχεια)

Επειδή λοιπόν αργήσαμε ας δούμε τι μπορεί τώρα να μαζευτεί. Ο στόχος των φασιστών και του συστήματος είναι η εκμετάλλευση της πραγματικής εργασιακής και κοινωνικής ανασφάλειας των ντόπιων καταπιεζόμενων στρωμάτων. Φυσικά, κανείς δεν αρνείται ότι φοβούνται και ψάχνουν για εχθρό κατά κύριο λόγο τα πιο καθυστερημένα πολιτικά μικροαστικά και εργατικά στρώματα. Επομένως, ο στόχος ενός πολιτικού φορέα πρέπει να είναι κατ' αρχάς η άρση του φόβου αυτού και στη συνέχεια η προσπάθεια ερμηνείας με όρους ταξικών αντιθέσεων.

(συνεχίζεται)

3dio είπε...

(συνέχεια)

Πως όμως αίρεται ο φόβος; Με τη συμφιλίωση με το αντικείμενο του φόβου. Μόνο; Μήπως κάποιες φορές πρέπει να πολεμιέται το αντικείμενο του φόβου; Με άλλα λόγια, ο μετανάστης που προσπαθεί να βρει δουλειά είναι ακριβώς σαν όλους τους άλλους που προσπαθούν να βρουν δουλειά. Ο μετανάστης μαστρωπός όμως δεν είναι σαν όλους τους άλλους μαστρωπούς; Η δράση της αριστεράς στις γειτονιές εκτός από τα κυριακάτικα σχολεία δεν πρέπει να στοχεύει και στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας; Γιατί στη μια περίπτωση προκρίνεται ο ακτιβισμός, ενώ στην άλλη επαφιόμαστε στη λύση που ΘΑ δοθεί όταν η κοινωνία αλλάξει; Γιατί να επιλέγουμε συσσίτια μεταναστών και όχι συσσίτια φτωχών, αφού όλοι οι φτωχοί το ίδιο χρώμα έχουν; Με άλλα λόγια, αν πράγματι θέλουμε ταξικούς αγώνες, ενωμένη εργατική τάξη, συμμαχίες με τις άλλες τάξεις και όλα αυτά τα όμορφα και ιδεατά ας σηκώσουμε λίγο τα μανίκια. Να τολμάμε να αμφισβητούμε, αλλά πρώτα να τολμάμε να βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι. Να προσπαθούμε να διδάξουμε την αλληλεγγύη, αλλά πρώτα να προσπαθήσουμε να μάθουμε τι σημαίνει αποξένωση. Να επιζητούμε το ιδανικό, αλλά πρώτα να μάθουμε να δουλεύουμε μέσα στο υπάρχον.


πολυλογώντας
3dio

LeftG700 είπε...

Φίλε elf (και λοιποί ...συνοδοιπόροι! ;-) )


Είμαστε τόσο πολλοί για να αρχίσουμε τις ...διαγραφές; Σε τι μας ωφέλησε που τόσα χρόνια ο καθένας διαγράφει όλους τους άλλους; Για να τα λέμε όλα, σε τίποτε!

Α ρε Ιωσήφ! Άφησες αλήθεια τόσο μεγάλη κληρονομιά που φτάνει για ό λ ο υ ς; ;-)


Τα λέμε

bernardina είπε...

3dio
Επίτρεψέ μου να επιχειρήσω μια πρώτη προσέγγιση στα όσα γράφεις, κάνοντας λιγάκι και τον δικηγόρο του διαβόλου, παρόλο που υπάρχουν αρμοδιότεροι από εμένα να υπερασπιστούν αυτά που κριτικάρεις.

Καταρχάς, μακριά από μένα η άποψη πως τα κόμματα της αριστεράς επιχείρησαν μ' αυτόν τον τρόπο να προσεταιριστούν μελλοντικούς συνοδοιπόρους ψαρεύοντας σε θολά νερά. Αυτά τα λένε άλλοι, κι επειδή ανήκω σ' αυτό το χώρο από τα δεξάξι μου τα αποκρούω μετά βδελυγμίας.

Θα τολμήσω ωστόσο να συνδέσω τη στάση τους με αυτό που εσύ χαρακτήρισες πιο πάνω ως ουμανισμό παραβλέποντας κατά έναν περίεργο τρόπο ΈΝΑ ΜΈΡΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ. Ξέρω ότι φαίνεται οξύμωρο, ομως ας μην ξεχνάμε ότι η αριστερά διαθέτει πράγματι ένα ιδιότυπο ανθρωπιστικό αντανακλαστικό που συχνά εφάπτεται σχεδόν της χριστιανικής στάσης -δηλαδή όλοι οι κατατρεγμένοι είναι εκ προοιμίου αδέλφια μας και οφείλουμε να τους υπερασπιζόμαστε.
Μ' αυτή τη στάση όμως -και ειδικά αν τραβηχτεί στα άκρα- συχνά δεν γίνεται αντιληπτό ότι αποξενώνεις (και εντέλει στρέφεις εναντίον σου) αυτούς που θεωρείς εκ προοιμίου προνομιούχους ενώ ουσιαστικά δεν είναι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τους Έλληνες εργαζόμενους που ήταν ήδη εδώ πριν αρχίσουν να καταφθάνουν όλο και πυκνότερες ομάδες ανθρώπων από άλλες χώρες. Αυτούς, δηλαδή, που ως τότε "προνομιακά" υπερασπίζονταν απέναντι στο κεφάλαιο και την εκμετάλλευσή του.
Επειδή όμως συχνά είναι ανθρωπίνως δύσκολο "και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι", έφτασαν πλέον στο σημείο να απαξιώνουν συλλήβδην όσους διαμαρτύρονται για την καταβαράθρωση της ποιότητας της ζωής τους και να συμβάλλουν έτσι στην αυτοεκπλήρωση της προφητείας: με άλλα λόγια, χαρακτηρίζοντάς τους ρατσιστές, φασίστες, ακροδεξιούς και λοιπά χαριτωμένα, να τους στέλνουν τσιφ στην αγκαλιά των χρυσαύγουλων και των λαοτιανών που περίμεναν να πέσουν σαν ώριμα φρούτα.

Αμάν, πάει να γίνει σεντόνι. Το κόβω, κι αν είναι συνεχίζεται, όπως λες κι εσύ

3dio είπε...

Υποτιμήσαμε σύντροφοι και τον Χουντοτζαφέρ Αγά και την τακτική των νεοφασιστών... Απαξιώναμε να τους απαντήσουμε...

πλήρης συναισθημάτων
3dio

bernardina είπε...

Παρένθεση: Συγνώμη για τις ασυνταξίες και τα λογικά άλματα, αλλά ταυτόχρονα δουλεύω και δεν έχω χρόνο να ελέγξω για δευτερη φορά όσα γράφω.

Πάντως η ουσία είναι πως δυσκολεύομαι να συμπεριλάβω στον κατατρεγμένο μετανάστη αυτόν που ήρθε εδώ όντας ήδη κακοποιό στοιχείο και άρχισε να πουλάει πρέζα και ανήλικη σάρκα. Το ότι έχει μελαψό δέρμα δεν τον βάζει αυτόματα στις τάξεις αυτών που θα σπεύσω να υπερασπιστώ. Το πρεζόνι ναι, τον έμπορο όχι, ό,τι χρώμα κι αν έχει. Την πόρνη ναι, τον νταβατζή της όχι, ό,τι χρώμα κι αν έχει. Τον αλλοδαπό που εκμεταλλεύεται τους συμπατριώτες του θα τον αντιμετωπίσω όπως έναν οποιονδήποτε εγκληματία -κι αν μέσα μου του δώσω ελαφρυντικά, θα είναι πολύ θεωρητικής κλίμακας και επιπέδου κοινωνιολογικής μελέτης. Πρακτικά τίποτα περισσότερο. Οι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στη δικαιοσύνη ή δεν είμαστε. Και η δικαιοσύνη συμπεριλαμβάνει στα κριτήριά της την έννοια της επιείκειας για διάφορους λόγους. Όμως ας αντιμετωπιστεί ΕΚΕΙ με επιείκεια, όχι ΠΡΙΝ.
Δυστυχώς όταν κατέθεσα κάπου αλλού αυτή την άποψη έσπευσαν να με βομβαρδίσουν με "ξεστραβωτικές" (sic) μελέτες που "αποδεικνύουν" ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι θύματα που γίνονται τέρατα επειδή τους αντιμετωπίζει με σκληρότητα η κακιά μητριά Ελλάδα και να με κατατάξουν απέξω-απέξω κι εμένα στους ρατσιστές.

(Κλεφτόπουλα, σόρι για το σεντόνι)

the elf at bay είπε...

@bernadina

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, τα χάπια τα πέταξα από τον φωταγωγό.

@LeftG700

Μια κουβέντα είπαμε αμέσως να αναφέρεις τον Στάλιν.

LeftG700 είπε...

Φίλη Κατερίνα,


Κάπου μας μπέρδεψες, γιατί έβαλες στο κάδρο την περίπτωση του Γιάννη του Καυκά. Αλλά το κάδρο που προσπαθήσαμε να φτιάξουμε εμείς ήταν η σχέση μεταξύ εγκληματικότητας και τής εχθρότητας απέναντι στους μετανάστες στην οποία αυτή οδηγεί, με διαμεσολάβηση βέβαια της «ενεργητικής» βοήθειας της ακροδεξιάς και της δικής μας ανεπάρκειας να δούμε το πρόβλημα συνολικά. Τώρα, μιλώντας για συνολικό πρόβλημα. Είναι αυτή η άποψή μας που σου δίνει την εντύπωση ότι βλέπουμε το ζήτημα συμψηφιστικά; Αν είναι έτσι, νομίζουμε ότι κάνεις λάθος. Στην πραγματικότητα το βλέπουμε εντελώς αντίθετα. Και έχουμε τη βάσιμη υποψία ότι ο μανιχαϊσμός «κακοί μετανάστες/καλοί μετανάστες», όπου η κάθε πλευρά εστιάζει στα στραβά και στα ανάποδα τής άλλης είναι ακριβώς αυτό που λέμε συμψηφισμός.

Επαναλαμβάνουμε: η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι η ρίζα τού κακού. Αλλά πρέπει να βλέπουμε κι εμείς (όπως βλέπει όλος ο κόσμος) ότι οι μετανάστες που συρρέουν εδώ (πηγαίνοντας οι περισσότεροι προς τη «Δύση») δεν είναι τουρίστες που βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες στην Ακρόπολη. Εδώ τι κάνουμε; Φωνάζουμε πιο δυνατά «όχι στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία» και «δεν περνάει ο φασισμός»; Ωραία.

Η πλάκα όμως είναι ότι όσο πιο δυνατά το φωνάζουμε, τόσο και περνάει[1] ο φασισμός! Δεν πρέπει λοιπό να ξαναδούμε το μείγμα (που λέει κι ο Σαμαράς!) της αντιρατσιστικής μας πολιτικής;

Βάζεις ένα πολύ καλό ερώτημα: «Αν δεν υπηρχε η μεγάλη υφεση θα υπήρχε ο ναζισμός;». Ίσως και όχι. Αλλά αυτό το ‘ίσως’ γίνεται σχεδόν βέβαιο ‘ναι’, αν τροποποιήσουμε κάπως το ερώτημα, επεκτείνοντάς το:

Αν δεν υπήρχε η μεγάλη ύφεση και η ποδοπάτηση της ηττημένης Γερμανίας από τους νικητές του Α´ Παγκοσμίου Πολέμου, θα υπήρχε ο ναζισμός;

Ας το σκεφτούν όσοι καταριούνται τον εθνικισμό των Γερμανών, παραβλέποντας ποιοι άλλοι εθνικισμοί τον εξέθρεψαν...


Τα λέμε


[1] Αυτό ακριβώς δείχνουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις «ευαίσθητες» περιοχές: όχι ότι οι Έλληνες φασιστικοποιούνται μαζικά, αλλά ότι «περνάει» ο φασισμός!

LeftG700 είπε...

Φίλη bernardina,


Μάλλον σε παρέσυρε η Κατερίνα και λοξοδρόμησες κι εσύ. Αλλά (ως παλιά εσωτερικιά ;-) ) επανήλθες! Τη γλυτώνεις με απλή επίπληξη! ;-)

Πήγαν να σε κατατάξουν «απέξω-απέξω στους ρατσιστές»; Και δεν κάνεις το σταυρό σου; Εμείς τι να πούμε που μας έχουν κατατάξει μερικοί στους «από μέσα-από μέσα»; ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε (16 Μαΐου 2011 6:05 μ.μ., 17 Μαΐου 2011 12:13 π.μ.)*,
(* Θερμή παράκληση: βαφτίσου με ένα ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος και να ξέρουν οι αναγνώστες ποιος λέει τι).


Είμαστε σε σύγκρουση με τους νοικοκυραίους, λες. Μα, φίλε μας, αυτός είναι ο ασφαλέστερος δρόμο για την αυτοαπομόνωση τής Αριστεράς! Τους νοικοκυραίους τους θέλουμε, αν όχι δίπλα μας, τουλάχιστον όχι απέναντί μας! Διαφορετικά θα μείνουμε περίπου όπως είμαστε τώρα, δηλαδή εμείς κι εμείς. Κι αν μείνουμε έτσι, θα πετύχουμε τα όσα «θαυμαστά» έχουμε πετύχει μέχρι τώρα.

Γράφεις: «Υπάρχει, αισθάνομαι, μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο αίσθημα ανασφάλειας λόγω της εγκληματικότητας που υπάρχει στη γειτονιά σου και στην άποψη-εντύπωση ότι φταίει το πλήθος των μεταναστών γι' αυτή».

Μήπως η απόσταση μικραίνει κάπως αν συνυπολογίσουμε ότι οι μετανάστες στην πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι χωρίς μοίρα στον ήλιο; Διότι πρόσεξε τι γίνεται:

Τους λέμε: παιδιά, δεν φταίει το χρώμα τους· φταίει η φτώχεια τους. Σωστά; Ολόσωστα!

Και μας απαντούν: παιδιά, καλό και άγιο αυτό που λέτε, αλλά οι περισσότεροι μετανάστες είναι φτωχοί· δεν μας φτάνει η δική μας φτώχεια, θα ’χουμε και την εισαγόμενη; Κι αν πέσουμε σε κανέναν πιο «διαβασμένο» μπορεί να μας πει: δηλαδή, αν τώρα είχαμε δικτατορία του προλεταριάτου, θα αφήνατε να έρθουν εδώ όλης της γης οι κολασμένοι;

Νομίζεις ότι το «είσαι νοικοκύρης και φλερτάρεις με το ρατσισμό» είναι ικανοποιητική απάντηση;

Το γράφουμε και παραπάνω, στη φίλη μας την Κατερίνα: Δεν πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι όσο πιο πολύ φωνάζουμε «Έλληνες και ξένοι – εργάτες ενωμένοι» (αυτό και μόνο αυτό) τόσο απομακρύνονται από κοντά μας άνθρωποι που, κοινωνικοοικονομικά τουλάχιστον, είναι δικοί μας; Πρέπει δηλαδή να δούμε τη Χρυσή Αυγή να ξεπερνάει το 3% και να μπαίνει στη Βουλή; Πόσο μεγάλο λαγούμι θα πρέπει να ανοίξουμε τότε για να κρυφτούμε;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκ. (Λασκαράτε),


Αρχίζουμε από το τέλος-τέλος, για να δεις (να δούμε όλοι) πώς γίνονται καμιά φορά οι παρεξηγήσεις (δεν μιλάμε για διαφορετικές απόψεις, μιλάμε για παρεξηγήσεις).

Εμείς ποστάραμε το σχόλιο σε σας γιατί μας φάνηκε ότι θίγατε το ζήτημα μονομερώς και επιλεκτικά. Άρα, κατ’ αυτή την έννοια, το σχόλιό μας ήταν «εκ του πονηρού». Δ ε ν ήταν όμως παγίδα! (Για όνομα! Τι νόημα έχει να βάζουμε παγίδες; Αν διαφωνούμε κάπου θα το πούμε φαρδιά-πλατιά. Όχι όμως με παγίδες). Κι εσύ, έρχεσαι εδώ και παραδέχεσαι μεν ότι λανθασμένα ερμήνευσες τις προθέσεις μας, αλλά από την άλλη δεν βλέπεις και το φιλικό πείραγμα (τσίγκλισμα) που σου κάναμε! Δεν έχουμε πλάκα ώρες-ώρες εμείς οι διαδικτυακοί; ;-)

Επί της ουσίας του σχολίου σου, βέβαια, θα συμφωνήσουμε. Τις αναρτήσεις που μας επισυνάπτεις θα τις επισκεφτούμε. Με την επιφύλαξη «παντός νομίμου δικαιώματός μας» που θα προκύψει μετά την ανάγνωσή τους, να καταθέσουμε ένα ελαφρυντικό για την περίπτωση τού Προκόπιου;

Μήπως τα στραβά μάτια έγιναν στην προσπάθεια να αναδειχθεί το γεγονός ότι υπάρχουν και υπερασπιστές των μεταναστών υπεράνω κάθε υποψίας για συνοδοιπορία με τον «αναρχοκομμουνισμό»; Μήπως δηλαδή έκριναν ότι μπροστά στο μείζον τής δημιουργίας ενός αντιρατσιστικού μετώπου, όχι μόνο από αριστερούς, ο οπορτουνισμός του αρχιμανδρίτη ήταν έλασσον;

Δεν ξέρουμε αν έγινε έτσι. Για να τα λέμε όμως όλα, εμείς θα το σκεφτόμασταν κ α ι έτσι. Συνηθίζουμε να επαναλαμβάνουμε επιδοκιμαστικά το απόφθεγμα του Τενγκ: «Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια!».

Μπορεί μ’ αυτό που λέμε να ισχυροποιήσουμε την εντύπωσή σου ότι έχουμε «ύποπτη» πολιτική ηθική. Αλλά τουλάχιστον πιστεύουμε να μας αναγνωρίσεις ότι είμαστε ειλικρινείς! ;-)


Τα λέμε


ΥΓ Ίσως να πρόσεξε ότι ένα σχόλιό σου έχει εξαφανιστεί από το προηγούμενο ποστ. Μη πάει το μυαλό σου σε τίποτε άσχημο. Χάσαμε μερικά σχόλια μετά το μπλακ άουτ του Μπλόγκερ την προηγούμενη εβδομάδα. Την πλήρωσες εσύ, εμείς και κάποιοι άλλοι σχολιαστές. Πιστεύουμε να επανέρθουν κάποια στιγμή, όπως εξ άλλου έχουν υποσχεθεί οι τεχνικοί του...

bernardina είπε...

Επί του πιεστηρίου:

"Μάλιστα επέρριψε ευθύνες στην Αστυνομία χαρακτηρίζοντάς την «υπ' αριθμόν 1 δημόσιο κίνδυνο, είτε γιατί», όπως είπε, «απουσιάζει από εκεί που χρειάζεται προστασία ο πολίτης, είτε γιατί είναι εκεί που δεν πρέπει εξασκώντας βίαιη καταστολή»."

Κουίζ: ποιος αρχηγός κόμματος δήλωσε τα παραπάνω, σε ένα ρεσιτάλ θράσους, υποκρισίας, ξεδιαντροπιάς, λαϊκισμού και ψευτοτσαμπουκά τη στιγμή που ο ίδιος απασχολεί για την προσωπική του ασφάλεια όχι έναν, όχι δύο, όχι τρεις, αλλά ΔΕΚΑΟΧΤΩ αστυνομικούς, ένας από τους οποίους εθεάθη να κρατάει πριν από λίγο καιρό ανοιχτή ομπρέλα για να μη βραχούν οι βόστρυχοι της σύγχρονης αρσενικής Αντουανέτας-από-την-ανάποδη;

Ο ευρών αμειφθήσεται με δωρεάν μεταμεσονύχτια ξενάγηση στο τρίγωνο Πειραιώς-Ευρυπίδου-Αθηνάς.

Κλεφτόπουλα, "φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε η αλήθεια". Γιατί αν είναι να τα λέμε, να τα λέμε όλα, ε; ;-)

LeftG700 είπε...

Φίλη Bernardina,


Ε τώρα, άμα σε πούμε προβοκατόρισσα, εμείς θα φταίμε; ;-) Όχι βέβαια!

Δεν θα πούμε όμως το ίδιο για όποιον "τσιμπήσει"!... ;-)


Τα λέμε

bernardina είπε...

Με έχουν πει και χειρότερα, μην κωλώνετε! Και κυρίως όταν δεν είχαν να μου αντιπαραθέσουν κάτι ουσιαστικό.
Αν λοιπόν ο "όποιος" τσιμπήσει έχει και αντεπιχείρημα, καλώς να ορίσει.

Τα ξαναλέμε!

zalion είπε...

Οταν εισαι προκατειλημενος και διαβαζεις Θεμο για να ενημερωθεις δε θελει και πολυ να γινει ξεφτιλα. Αφηνω κατα μερους το παραληρημα επιθετων μιας αριστερης (ας γελασω) εναντιον του Τσιπρα και παω στην παραμυθα που ξεστομισε χωρις καν να ψαξει την αληθεια. (ωραια αριστερη).
Οι δεκαοκτω αστυνομικοι ειναι η δυναμη που απασχολειται για ολη τη κοινοβουλευτικη ομαδα αλλα και για τα γραφεια του κομματος. Οσο για την ομπρελα ηταν μια ατυχης στιγμη του αστυνομικου που προσπαθησε να φανει ευγενης προς τον Τσιπρα. Φυσικα το μετανιωσε πικρα βλεποντας πως το εκμεταλευτηκαν διαφορα αρθροποδα στην εφημεριδα που εκδιδουν. Καμια φορα καλυτερα να μασας παρα να γραφεις.
Η απαντηση προς την εφημεριδα απο το γραφειο του ΣΥΝ,
Επιστολή του Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, προς τη Διευθυντική ομάδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»
Προς: Διευθυντική ομάδα εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»
Αγαπητοί κύριοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ρεπορτάζ της εφημερίδας σας (13/3/2011) που τιτλοφορείται «18 αστυνομικοί στην υπηρεσία του αντιεξουσιαστή» είναι ανακριβές.
Ο αριθμός των αστυνομικών που αναφέρεται στον τίτλο και το σώμα του κειμένου του ρεπορτάζ, δεν αφορά την προσωπική ασφάλεια του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δεκαοκτώ αστυνομικοί απασχολούνται στο κόμμα και είναι επιφορτισμένοι όχι μόνο με την ασφάλεια του Προέδρου αλλά με την ασφάλεια του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας και των στελεχών μας.
Αντιλαμβανόμαστε απολύτως το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αλλά θεωρούμε δέον να υπογραμμίσουμε, ότι θα περιμέναμε μια προσπάθεια επικοινωνίας μαζί μας πριν το συγκεκριμένο κείμενο δει το φως της δημοσιότητας.
Αυτό θα συνέβαλλε στην εγκυρότητα του ρεπορτάζ.
Τέλος, για την πληροφόρησή σας στην προσωπική ασφάλεια του Προέδρου απασχολούνται τέσσερις αστυνομικοί.
Με εκτίμηση
Νίκος Παππάς

zalion είπε...

Ξερω θα με πειτε παλι οτι δειχνω υπερμετρο κομματικο πατριωτισμο. Δε μπορω ομως να διαβαζω αηδιες και να μην απαντω. Αντε επιτελους με την ανοησια πηξαμε.

LeftG700 είπε...

Φίλε zalion,


Δηλαδή, αν δεν το είχαμε πει, θα κατάπινες, εκτός από το δόλωμα (μαζί με το αγκίστρι!), κ α ι το καλάμι; ;-)


Τα λέμε

bernardina είπε...

"Οι δεκαοκτω αστυνομικοι ειναι η δυναμη που απασχολειται για ολη τη κοινοβουλευτικη ομαδα αλλα και για τα γραφεια του κομματος."


"Τέλος, για την πληροφόρησή σας στην προσωπική ασφάλεια του Προέδρου απασχολούνται τέσσερις αστυνομικοί".

ΙΔΟΥ λοιπόν "η παραμυθα που ξεστομισε χωρις καν να ψαξει την αληθεια". (καλά, την ειρωνεία περί αριστερής από σένα, τη γράφω εκεί που δεν πιάνει το μελάνι).

Άρα οι ΔΕΚΑΟΧΤΩ αστυνομικοί απασχολούνται. Έστω, για όλο το κόμμα. Προφανώς λοιπόν αυτοί δεν συμπεριλαμβάνονται στον "αριθμό 1 δημόσιο κίνδυνο". Ούτε φαντάζομαι και οι τέσσερις (4) που φυλάνε τον πολύτιμο αρχηγό του επειδή όλοι οι πολίτες είναι ίσοι, εκτός από κάποιους που είναι πιο ίσοι από τους άλλους.

"Οσο για την ομπρελα ηταν μια ατυχης στιγμη του αστυνομικου που προσπαθησε να φανει ευγενης προς τον Τσιπρα".

ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΩΡΑ! Έτσι ε;


Όντως, πολύ ατυχής στιγμή. Όχι όμως για τον ευγενέστατο και εξυπηρετικότατο αστυνομικό (φαντάζομαι ούτε αυτός θεωρείται δημόσιος κίνδυνος, ε;), αλλά για την Αντουανέτα που το δέχτηκε και περπατούσε καμαρωτή και δεν του άρπαξε την ομπρέλα από τα χέρια, έστω για το θεαθήναι. Για να μην τον προσβάλει, φαντάζομαι. Ή μήπως για να μην πληγώσει τα λεπτά του αισθήματα;
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι σεμνή, πρέπει και να φαίνεται. Ειδικά όταν φιλοδοξεί να εκπροσωπεί "όλης της γης τους κολασμένους" μη χέσω!

Μερικές φορές καλύτερα να πηγαίνεις μια βόλτα παρά να νομίζεις ότι μπορείς να αντιπαρατεθείς.
Οι υπόλοιποι χαρακτηρισμοί right back at you, για να μην το γράψω ελληνικά και γίνει εδώ της πουτάνας.

LeftG700 είπε...

"της πουτάνας";;; Μα πώς γράφεις τέτοιες #$%&#*@#$# λέξεις, φίλη bernardina; Κι αν είχαμε δώσει εμείς το παράδειγμα θα το καταλαβαίναμε! Αλλά εμείς είμαστε τύποι και υπογραμμοί ρε γμ (την πουτάνα μας!)... ;-)

3dio είπε...

Είχα γνωρίσει κάποτε κάτι νεολαίους του ΣΥΝ που θύμιζαν υπαλλήλους του Μπέρια... Φυσικά, ήταν από τους πρώτους που στήριξαν τον Τσίπρα...
Δεν φανταζόμουν ποτέ όμως ότι αυτή την εποχή θα ευδοκιμούν ακόμα τέτοια φρούτα... Τελικά είμαι μακριά από την πραγματικότητα των μηχανισμών...
Το βέβαιο είναι ότι το βουλευτολάγνο παρεάκι του ΣΥΝ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις δεν πρόκειται να ξαναδεί έδρανο στον αιώνα...


με πολύ φαρμάκι
3dio


Υ.Γ. Εκτός αν αναλάβει να τον σώσει πάλι ο φιλαράκος του ο Πρετεντέρης...

bernardina είπε...

Κλεφτόπουλα,
για να σοβαρευτούμε, προβοκατόρικο ήταν μόνο το ύφος και η μορφή του σχολίου. Και εσκεμμένα. Η ουσία όμως παραμένει. Και η σκοπιμότητά του δεν ήταν άλλη παρά να δείξω με τι τρόπο, για άλλη μια φορά, ο αμετροεπής κύριος Τσίπρας και οι συν αυτώ απαξιώνουν, αποξενώνουν και μετατρέπουν σε εχθρό τους άλλη μία κοινωνική ομάδα. Με τον ίδιο τρόπο που αποξενώνουν και κάνουν εχθρό τους τον πολίτη όπως περιγράφεται από το ποστ.

Η ουσία του σχολίου μου λοιπόν δεν ήταν ότι η αστυνομία είναι τέλεια, ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ, αλλά δεν εκφράζεσαι έτσι. Ειδικά όταν είσαι αρχηγός κόμματος. Που σε προστατεύουν αστυνομικοί. Και ειδικά όταν διακατέχεσαι ολοένα και περισσότερο από ψευδαισθήσεις μεγαλείου και "άλλα λεν τα χείλη σου και άλλα οι πράξεις σου".

Και για να προβοκάρω ακόμα περισσότερο:
Σε έναν ιδανικό/τέλειο κόσμο δεν θα υπήρχε ανάγκη ούτε διαδηλώσεων ούτε αστυνομίας.
Σε έναν δίκαιο κόσμο, αν διαδήλωνες ειρηνικά και ένας αστυνομικός σου άνοιγε το κεφάλι θα έπρεπε να τιμωρηθεί. Εξίσου θα έπρεπε να τιμωρηθεί και όποιος θα έκαιγε αστυνομικό με μολότωφ.
Ζούμε όμως σε μια ιδανική ή έστω δίκαιη κοινωνία; Wake up and smell the coffee! Όχι. Ζούμε στον πραγματικό κόσμο όπου η αστυνομία είναι ο "νόμιμος χρήστης" της βίας.
Ένας αρχηγός αριστερού κόμματος, λοιπόν, που ξέρει τι του γίνεται και κυρίως τι λέει, εκφράζεται ΑΛΛΙΩΣ και διεκδικεί ΆΛΛΑ πράγματα. Διαφορετικά κινδυνεύει να επαληθευτεί αυτό που γράφει από πάνω ο 3dio και να ψάχνουν να βρουν το κουκί τους.

ΥΓ. Συγνώμη για το ξενόφερτο putana. Έχετε δίκιο -έπρεπε να γράψω "της ξεσκισμένης". Θα προσπαθήσω να μην επαναληφθεί.

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια

Να γυρίσω, με την αδεια σας, στο κείμενο του ποστ.
Λοιπόν το "κοινωνικό εγκλημα" και το "πολιτικό εγκλημα" και πως αυτά μπερδεύονται και συνδέονται, στις περιπτώσεις που αφορούν μετανάστες.

Οι μετανάστες (κάνω ενα διαχωρισμό απο τις ομάδες που λειτουργούν στα πλαίσια του οργανωμένου εγκλήματος, οπου φυσικά ανήκουν και ομογενείς και αλλογενείς),λοιπόν ,ζούν μεσα στο γενικότερο πλαίσιο μιας χώρας η οποία "σπαράσσεται" καθημερινά απο γεγονότα που εχουν σχέση με μια κρίση οπου ολοι οσοι αισθάνονται εξοργισμένοι (για πολιτικους λόγους), μπερδεύονται με ομάδες που βιώνουν μια πραγματική φτώχεια και ετσι θεωρούν (οι μετανάστες) οτι συνταυτιζόμενοι με αυτούς, εναντιώνονται στο εκμεταλλευτικό αυτό σύστημα.
Ειτε σπάζοντας και λεηλατώντας τα μαγαζιά των "νοικοκυραίων" ειτε και το χειρότερο σκοτώνοντας εν ψυχρώ.
Απέναντι βέβαια εχουν τις δυνάμεις καταστολής οι οποίες ειναι οι μισητοί "μπάτσοι" επειδή πολλές φορές ξεφευγουν απο τα καθήκοντα τους και γίνονται.....εκδικητές.

Σε μια τέτοια κατάσταση δεν αντθμετωπίζει κανείς ολα αυτά τα φαινόμενα με "φιλανθρωπικά αισθήματα" οπως θα εκαναν π.χ. οργανώσεις φιλανθρωπικές η η εκκλησία.

Και εδώ ερχεται βέβαια το θέμα οτι οι μετανάστες τελικά δεν ειναι οι εχθροί που μας πήραν τις δουλιές. Ας σκεφτούμε ποσες γυναίκες μετανάστριες γηροκομούν γέροντες η υπηρετούν αφεντικά ως υπηρέτριες.
Αυτές οι ομάδες των "ξένων" οταν ειναι οικονομικοί μετανάστες θα πρέπει να θεωρούνται εργατικό δυναμικό οπως και το ντόπιο.
Οι κατασκευές στις τελευταίες δεκαετίες, οπου σημειώθηκε ανάπτυξη ,κυρίως στηρίχτηκαν σ΄αυτό το εργατικό δυναμικό.....το οποίο υπερεκμεταλλευθηκαν..

Ποια λοιπόν πρέπει να ειναι η μεταναστευτική πολιτική ενός κράτους;

Στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες και δεδομένων των γεγονότων σε Λιβύη, Συρία κ.α. δεν αντέχει ο τόπος περισσότερο μεταναστευτικό ρεύμα, για να τα λέμε ολα.

Απο κει και πέρα αυτοί που ειναι εδω νόμιμα και δεν ειναι τα εγκληματικά στοιχεία, που δεν ειναι δύσκολο να εντοπισθούν απο τις αρχές, θα πρέπει να θεωρούνται ως ατομα της εργατικής τάξης. Πού κανένα ρατσιστικό κίνημα δεν μπορεί να επιτίθεται στην "εργατική τάξη" του τόπου.

zalion είπε...

"που ο ίδιος απασχολεί για την προσωπική του ασφάλεια όχι έναν, όχι δύο, όχι τρεις, αλλά ΔΕΚΑΟΧΤΩ"
Ποσο ξεφτιλας πρεπει νασαι ωστε να μην παραδεχεσαι οτι εγραψες ενα ψεμα?
Εγραψε λοιπον η αριστερη (ας γελασω) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Το εγραψε? Το εγραψε. Ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε. Ο καθενας-μια κρινεται απο τα γραπτα του.
3dio ευτυχως που κι εσυ δηλωνεις αριστερος,"Το βέβαιο είναι ότι το βουλευτολάγνο παρεάκι του ΣΥΝ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις δεν πρόκειται να ξαναδεί έδρανο στον αιώνα..."
Κανενας αλλος κομπλεξικος θα γραψει ή τελειωσαμε?
Υ.Γ. Λεφτηδες αν εισασταν σε καποια οργανωση και εγραφαν αυτα που διαβαζουμε εδω εσεις δε θα τσιμπουσατε? Σορυ ρε παιδια αλλα στους φελους δε προκειται να δωσω τη χαρα να γραφουν οτι ναναι.

LeftG700 είπε...

Φίλε 3dio,


Κατ’ αρχήν ευχαριστούμε για τα καλά λόγια (που φυσικά δεν εκλαμβάνονται έτσι όπως φοβάσαι: με τι κέρδος για σένα θα γινόταν κάτι τέτοιο;). Τώρα για τη δημοσίευση σε εφημερίδα, τι να σου πούμε. Εμάς, μια εφημερίδα μας μάς έχει μνημονεύσει και αφού μας κάψανε, μετά μας αλείψανε και λίγο λαδάκι για να μη πονάμε πολύ... ;-)

Κατανοητή η πολυλογία σου, είναι το θέμα τέτοιο. Μοιραζόμαστε το ίδιο πνεύμα. Έχουμε όμως μια παρατήρηση:

Το ζήτημα τής νομιμοποίησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις δεν είναι τόσο απλό. Και δεν νομίζουμε ότι η διστακτικότητα οφείλεται ακριβώς στο τι θα πουν «τα μεσαία στρώματα». Στην πραγματικότητα ο δισταγμός οφείλεται στη σκέψη «και τι θα πούμε στα ‘‘μεσαία στρώματα’’ όταν μας επισημάνουν ότι η νομιμοποίηση άνευ όρων θα φουντώσει ακόμα πιο πολύ την εισροή της μετανάστευσης;». Εδώ είναι ο κόμπος!

Και βέβαια είναι και στο άλλο που λες, ότι υποτιμήσαμε τον ακροδεξιό λόγο. Αυτό ξαναπέστο!


Τα λέμε

bernardina είπε...

To φελλός γράφεται με δύο λ.

Σόρι που έθιξα τον αριστερό (my ass) αρχηγό σου, που εκλέχτηκε αριστερότατα από διαδικασίες της βάσης και δεν πήρε το δαχτυλίδι από τον άλλο τιτανοτεράστιο αρχηγό. Έχεις δίκιο, παραποίησα τους αριθμούς. Επί τις ουσίας κάτι; Πώς; Να 'χαμε να λέγαμε; Μα δεν ακούω να λες και τίποτα.

Είδατε Κλεφτόπουλα; Σας είπα ότι με έχουν πει και χειρότερα, και κυρίως όταν δεν είχαν τι άλλο να αντιπαραθέσουν.
Άντε γεια χαρά ρε zalion. Καλό βόλι αλλά πρόσεχε μην πυροβολήσεις το πόδι σου.

LeftG700 είπε...

ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ, ΟΕ ΟΕ ΟΕ!


Μ' άλλα λόγια, ρε παιδιά, αφήστε τα τζαρτζαρίσματα, τα σκληρά φάουλ και τις μουλωχτές αγκωνιές! ;-)

Όπως στο ποδόσφαιρο οι μπαλαδόροι πάντα κερδίζουν στο τέλος, έτσι και στους διαλόγους, όποιος εξηγεί ήρεμα και απλά τα επιχειρήματά του κερδίζει!


Τα λέμε


ΥΓ Δηλαδή, το καλοκαίρι που θα ανέβουν οι θερμοκρασίες τί θα γίνει; Θα παίρνετε φωτιά με το που θα πατάτε enter; Μπα σε καλό σας!... ;-)

bernardina είπε...

Μη χολιάτε ωρές Κλεφτόπουλα. Έτσι κι αλλιώς εγώ την κάνω -πάω να μαγερέψω για τη φαμίλια.
Φιλιά. Άντε, τώρα έχετε την πάντα ευγενή και μετριοπαθή Ένη να κουβεντιάσετε σαν άνθρωποι. Σας αφήνω σε καλά χέρια.
Κι αύριο μέρα του θεού και του διαόλου είναι. Τα ξαναλέμε!

zalion είπε...

Το συνειδητο ψεμα, η επιχειρηματολογια με συκοφαντιες, τα "καφενειακου" τυπου λογια περι μεγιστων και τιτανων πιστευετε οτι ειναι σοβαρο επιπεδο για κουβεντα ρε λεφτηδες? Δηλαδη ο καθε κομπλεξικος-η που βρισκει τη χαρα του να ξερνα χολη για οτι δε γουσταρει σε ενα κομματι της αριστερας πρεπει να απαιτει να τον αντιμετωπισω ευγενικα και με τακτ?
Σε οτι σας ρωτησα μεχρι τωρα ή σε οτι εγραψα που να αφορουσε το ποστ σας απαντηση δε πηρα.
Απεναντιας πεταχτηκαν διαφορα μεγαφωνα της πιο ρυπαρης "δημοσιογραφιας" να μας πουν για τον Τσιπρα. Και μαλιστα οχι για τις θεσεις που εκφραζει αλλα χρησιμοποιοντας τη πιο χυδαια μορφη κριτικης. Κι οταν απεδειχθει οτι λενε χοντρα ψεματα το γυρισαν στη τρελιτσα. Περιμενω να ακουσω και την Τριαφυλλοπουλεια εκδοχη περι χρηματισμου του για να δεσει το γλυκο.

bernardina είπε...

Και σ' το είπα, μην πυροβολήσεις το πόδι σου, βρε zalion.

Στεναχωρέθηκες; Ποια είναι ωρέ τα; χοντρά ψέματα; Ο αριθμός των αστυνομικών που φυλάνε τον Τσίπρα; Την κολοκυθιά θα παίξουμε; Ή μήπως είσαστε υπεράνω κριτικής; Όταν η κριτική δεν σας αρέσει καταφεύγετε απλώς στους χαρακτηρισμούς; Για την ταμπακιέρα τίποτα; Επιμένω. Τη θεωρείς στάση αριστερού κόμματος και αρχηγού αριστερού κόμματος αυτή; Αν ναι, με γεια σου με χαρά σου. Πάντως σίγουρα δεν σου ζήτησα να με αντιμετωπίσεις ευγενικά και με τακτ. Ουσία σου ζήτησα και δεν πήρα. Το γιατί, οφθαλμοφανέστατο. Και την πίκρα σου καταλαβαίνω και το παράπονό σου. Αλλά σε λάθος δέντρο γαβγίζεις, καημένε...
Άντε καληνύχτα, θα μου καεί και το φαγητό.

Ανώνυμος είπε...

Σα τη μούρη σας τα κάνατε μερικοί μερικοί εδωμέσα...
Ευτυχώς που έχω δουλειά ανεβάζωντας το εκδοτικό μου αριστούργημα και δεν έχω καιρό να ανακατευτώ στη συζήτηση.
Τη ψυχική μου ηρεμία , όσο ακόμα υπάρχουν περιθώρια την έχω ανάγκη.

Δεν θα συγκρατηθώ όμως για να ρωτήσω :

Ξέρουμε από τη "καλή" εφημερίδα πόσοι φυλάνε το Καρατζαφύρερ και τους άλλους δύο "προθύμους" ;;;
Γιατί δε μας το λένε ;;;
Λέτε να μη το ξέρει ο "κομιστής" ;;;

Και , εκτός θέματος , είδατε σήμερα τη δήλωση του κυρ Φώτη ( call me willing ) για την απαίτηση της τρόϊκας για "συναίνεση" ;;; Ούτε η Ντόγα μας δεν τα λέει τόσο καλά :)

( γιατί είναι πολύ εύκολο να πετάξει κανείς τη μπάλα στην εξέδρα )

Γιάκοβ

ΥΓ θα επανέλθω αργότερα , όταν το σύνολο του εκδοτικού μου εγχειρήματος θα έχει ολοκληρωθεί

zalion είπε...

Μα τοσο καλη ψυχολογος και να χαλιεσαι εδω με τους αριστεριστες? Αδικησε κοριτσακι μου.
Εγω κατεφυγα σε χαρακτηρισμους? Η δικια σου παρεμβαση ειχε 5 κοσμητικα επιθετα για τον Τσιπρα. Πας καλα? Νομιζεις οτι αμα συνεχισεις την παραμυθα θα πεισεις τον εαυτο σου?
Η ταμπακερα ειναι ποσους αστυνομικους εχει ο ΣΥΝ ή ο Τσιπρας? Η ταμπακερα ειναι οτι η αστυνομικη βια ξεχειλισε την ημερα της απεργιας? Η ταμπακερα ειναι οτι η αστυνομια δρα μαζι με τους χρυσαυγητες και εναντιον των διαδηλωτων? Αφου εισαι ρε καφενειο μια κουβεντα χωρις επιχειρηματα του κωλου δε μπορεις να κανεις.
Αντε λοιπον πηγαινε να διαβασεις τον Θεμο σου να ερθεις να μας πεις το καινουργιο σου ποιημα.

bernardina είπε...

Mην κλαις ρε ζαλιονάκο, ήρθε ο γιάκοβος να πάρει τα μπόσικά σου από τα καφενεία. Ησύχασε μη μας πάθεις και τίποτα.
Καλώς όρισες, γιάκοβε. Θα περιμένουμε με αγωνία να κατεβάσεις τη μπάλα από την ταράτσα της πολυκατοικίας που την πέταξες και να πάρεις θέση στη σέντρα.
Καληνύχτα σε όλους.

Α, και πού ΄σαι, zalion. Get a life...

3dio είπε...

Προφανώς αυτή τη στιγμή είναι άστοχο να λέμε "νομιμοποίση όλων τώρα". Εγώ θα έλεγα νομιμοποίηση αυτών που θέλουν να μείνουν και να δουλέψουν και πασαπόρτι σε αυτούς που θέλουν να φύγουν. Φυσικά όλα αυτά θέλουν και τον τρόπο και τον χρόνο τους. Αλλά η αλήθεια είναι ότι στο ποστ μου προσπάθησα να καταλήξω όχι στο τι ζητάμε από μια κυβέρνηση, αλλά πιο πολύ στο τι κάνουμε τώρα εμείς.
Όπως και να χει, καλά μυαλά και καλά στομάχια σε όλους μας.


αγωνιστικά, ποτέ βολονταριστικά
3dio

LeftG700 είπε...

Φίλε zalion,


Εντάξει, ας πούμε ότι ο Ρινάλντι είναι φωτισμένος τιμονιέρης. Ο Χριστόπουλος; Είναι κι αυτός το ίδιο; Υπάρχει άνθρωπος με στοιχειώδη λογική και γνώση των κοινωνικών πραγμάτων που δεν δέχεται ότι η φτώχεια και μάλιστα η ακραία είναι λίπασμα για την παραβατικότητα, μικρή και μεγάλη; Γιατί η Αριστερά δεν θέλει τη φτώχεια; Μόνο και μόνο για την ψυχή του παππού της; Φίλε zalion, νομίζουμε ότι η αντίθεσή σου με τον Ρινάλντι σε παρασύρει σε παράλογες θέσεις.

Όπως σε παρασύρει και στην υιοθέτηση αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων που θυμίζουν μπαλκόνι και προεκλογικό λόγο με στόχο τη συσπείρωση των οπαδών και μέσο τις «κορώνες».

Υπάρχουν μεγάλες ποσοτικές και ποιοτικές διαφορές μεταξύ τών περιπτώσεων που ανέφερε ο σύντροφός σου και του σημερινού μεταναστευτικού ζητήματος. Δεν φανταζόμαστε ότι ο Ρούντι του 1925, ή από το Μενίδι και τον Ασπρόπυργο δεν θα τις έβλεπε...

Θα επαναλάβουμε κάτι που έγραψε ο 3dio: «δεν είναι ώρα τώρα για βραβεία αριστεροσύνης και διεθνισμού».


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Δεν νομίζουμε ότι οι κακοποιοί (μικροί και μεγάλοι), Έλληνες ή μετανάστες κάνουν ό,τι κάνουν επειδή θέλουν να εναντιωθούν στο εκμεταλλευτικό σύστημα. Και μη μπερδεύεις την καθημερινή εγκληματικότητα με καταστάσεις «εξαίρεσης», όπως ο Δεκέμβρης τού 2008 (αυτό μας δίνει να καταλάβουμε η αναφορά σου σε λεηλασίες μαγαζιών).

Κατά τα άλλα συμφωνούμε, έστω και με επί μέρους διαφορετικές αποχρώσεις.

«Μεταναστευτική πολιτική»; Δυστυχώς, για ένα κομμάτι τής Αριστεράς και μόνο ο όρος είναι ύποπτος επειδή αντιπροσωπεύει εξ ορισμού μια πρώτη παραδοχή διαχωρισμού...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ


Ανεξάρτητα από το αν αυτά που γράψαμε στο ποστ ήταν σωστά ή οι μεγαλύτερες μαλακίες, ανεξάρτητα από τις επί μέρους συμφωνίες και διαφωνίες, ένα πράγμα δεν μπορεί, νομίζουμε, να αμφισβητηθεί. Αφορούσε σε ένα ζήτημα σημαντικό και κρίσιμο.

Μέχρι ένα σημείο το πράγμα και η συζήτηση πήγε πολύ καλά. Πότε άρχισε να χαλάει; Όταν η συζήτηση έπαψε να εστιάζεται σε απόψεις και στράφηκε σε πρόσωπα. Αυτό οδήγησε σε αερομαχίες που δεν ξέρουμε αν ανέδειξε «νικητές» και «ηττημένους», αλλά σίγουρα ξέρουμε ότι δεν βοήθησε τη συζήτηση. Δυο-τρεις σκέψεις γι’ αυτό.

Ρε παιδιά, όλη η ΚΟΕ είναι ο Ρινάλντι; Κι όλος ο ΣΥΝ ο Τσίπρας; Και το ΚΚΕ η Παπαρήγα, η ΔΗΜΑΡ ο Κουβέλης κι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Δελαστίκ; Τι μανία είναι αυτή; Και τι μανία είναι και η άλλη: να παίρνουμε προσωπικά τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που γράφονται για τον Α ή Β αρχηγό τού κόμματος που προτιμάει ή είναι ενταγμένος ο καθένας; Λίγη ψυχραιμία. Κουλάρετε. Γιατί να χαλάμε έτσι τη συζήτηση;

Από εκεί και πέρα, τρεις παρατηρήσεις για την αφορμή τών αερομαχιών τής δεύτερης και «σοβαρότερης» φάσης.

1) Νομίζουμε ότι η απόσταση μεταξύ του «28 φρουροί για τον Πρόεδρο» και «28 φρουροί για την κοινοβουλευτική ομάδα και το κόμμα» είναι μεγάλη.

2) Δεν βλέπουμε καμία δυσαρμονία μεταξύ του να φρουρείσαι από αστυνομικούς για να προφυλαχθείς από τραμπούκους τής ακροδεξιάς και να καταγγέλλεις την αστυνομία επειδή δεν προστατεύει τους πολίτες από το κοινό έγκλημα, ή επειδή κόντεψε να στείλει στον άλλο κόσμο έναν άνθρωπο (στο παρελθόν, που οι παλιοί το έχετε ζήσει, δεν κ ό ν τ ε ψ ε να στείλει· τους έστειλε! —κι ας μην αναφέρουμε τον Γρηγορόπουλο...).

3) Το να σου βαστάνε την ομπρέλα και να μην αντιδράς, ενώ είσαι Πρόεδρος αριστερού κόμματος δεν είναι υποχρεωτικά απόδειξη ότι θεωρείς τον εαυτό σου βασιλιά Ήλιο. Είναι όμως μια μεγάλη πατάτα στη σημερινή εποχή τής εικόνας. Και ο Τσίπρας έχει κλείσει τρία χρόνια ως Πρόεδρος για να αγνοεί κάποια βασικά πράγματα. Ακόμα κι αν αναφέρονται στη γυναίκα του Καίσαρα...


Τα λέμε (αλλά ψύχραιμα όμως, ε; ;-) )

zalion είπε...

Λεφτηδες αντι δικιας μου απαντησης για τα γραφομενα του Ριναλντι κι επειδη ειμαι και επειδη, "η αντίθεσή σου με τον Ρινάλντι σε παρασύρει σε παράλογες θέσεις." σας παραπεμπω σε δυο κειμενα του του Αντωνη στο Ραντικαλ. Ξερω δεν ειναι και η καλυτερη σας αλλα παρακαλω να απαντησετε με επιχειρηματα αν διαβασετε τα κειμενα και οχι με χαρακτηρισμους περι παραλογισμου.
Υ.Γ. Περι Τσιπρα νομιζω οτι εχω πει τα παντα και δεν επανερχομαι.

http://radicaldesire.blogspot.com/2011/05/blog-post_17.html

http://radicaldesire.blogspot.com/2011/05/blog-post_6864.html

Β.Δ.Καργούδης είπε...

...Μήπως θεωρείται προσωπική επίθεση και το να πει λόγου χάρη εργαζόμενός τις σε δημοτικό ραδιοφωνικό Σταθμό ότι είδε επί κεφαλής κόμματος της
(κατ αυτήν) "Αριστεράς" (Αχ! Αλέξη!...)
να συνοδεύει γνωστή ηλικιωμένη κυρία πανεπιστημιακό-μεγαλοδημοσιογράφο-καρααντιδρστικο-δεξιά
(που τον έκανε, κατ άλλους νούμερο και κατ άλλους, πολυαριθμότερους, τηλεοπτική περσόνα στις μαθητικές καταλήψεις των 90ς)
όχι για να την περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο, αλλά να την ενισχύσει συνηγορώντας
(μπορεί & υπερθεματίζοντας)
προσωπικά στο αίτημά της να μην απομακρυνθεί από την διεύθυνση του Σταθμού και να συνεχίσει να αμοίβεται υπέρογκα για μια ή δυο ωριαίες εκπομπές την εβδομάδα;
(κι αυτές αν...)

LeftG700 είπε...

Φίλε zalion,


Ανεξάρτητα των "ορέων" που έχουν συμβεί, διαβάζουμε σταθερά τα περισσότερα κείμενα τού Αντώνη στο Radical (για να μη δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις υπέρ ημών και εις βάρος του, να πούμε ότι κι εκείνος κάνει το ίδιο με τα δικά μας). Τα συγκεκριμένα που λινκάρεις δεν τα έχουμε δει. Θα επανέλθουμε εδώ, αφού τα διαβάσουμε.


Τα λέμε

Β.Δ.Καργούδης είπε...

(συνέχ)...Ρε σεις,
(βλέπεις, εγώ εκεί! Σταθερός στη ΔΙΚΗ σας διαβεβαίωση ότι είστε πολλοί...)
αντί να καταγίνεστε με θέματα
(εννοώ με σχολιασμούς & "ερωτ"απαντήσεις κάποιων)
που, πιστέψτε με, αν μαζέψετε αυτούς που τους αφορούν & κωλοτρίβονται αργοσχολούντες, δεν γεμίζετε ούτε περίπτερο,
(απ τα παλιά, όχι απ τα νέα, που είναι μικρά μαγαζιά..)

γιατί δεν αρκείστε σε αναρτήσεις σαν κι αυτήν,
και να ξαναπαίρνετε το πληκτρολόγιο ΜΟΝΟ όταν διατυπώνονται είτε ερωτήματα είτε ενστάσεις γενικότερου ενδιαφέροντος;

LeftG700 είπε...

Φίλε Β.Δ.Καργούδη,


Όχι, αυτό δεν το θεωρούμε προσωπική επίθεση. Αυτό το καταδικάζουμε. Κι αν ήταν κάποιος από εμάς στον ΣΥΝ, όπου κι αν είναι το σπίτι σου φίλε Καργούδη, θα είχες ακούσει τις φωνές του...

Να κάνουμε όμως μια απαραίτητη διευκρίνιση, γιατί μας φαίνεται ότι, τουλάχιστον από εσένα, δεν έγινε κατανοητή η ένστασή μας για την εστίαση σε πρόσωπα.

Δεν είμαστε αρνητικοί στις προσωπικές αναφορές, επειδή είναι επιθέσεις ad hominem σώνει και ντε.

Είμαστε αρνητικοί επειδή νομίζουμε ότι έχουν μεγαλύτερη σημασία π.χ. οι απόψεις μας, παρά το αν παίζουμε πόκα ή πειράζουμε καμία κοπελιά στο δρόμο...


Τα λέμε

Β.Δ.Καργούδης είπε...

(συνέχ...)
Η που θάχετε μόνιμα νου και λογισμό στραμμένα στην κοινωνία, ή θα φιλοδοξείτε αενάως να περιληφθείτε στη γραφική...διψήφια "Διεθνή" των μονομανών του Ρινάλντι, της Ρινάλνταινας, και των λοιπών...συστασιωτών της πλάκας..
(Για να μην επεκταθώ κι έχουμε κι άλλο...Δράμα)

LeftG700 είπε...

Φίλε Β.Δ.Καργούδη,


Απαντούμε στο ερώτημά σου:

Γιατί το θεωρούμε λίγο άκομψο, για να μη πούμε αγένεια, να παίρνει κάποιος το λόγο εδώ κι εμείς να τον αγνοούμε.


Τα λέμε

Ενη είπε...

Αριστερα Φιλαράκια
Δεν ειπαμε να μην παιρνετε το λόγο και να απαντάτε, το εντελώς αντίθετο. Να απαντάτε ,ομως οχι για να κάνετε τους διαιτητές (και με τη διαιτησία δίνετε αφορμή για συνέχιση του "αγώνα") αλλά

να απαντάτε επι της ουσίας στα θέματα που εχουν τεθεί στο ποστ και εχουν σχολιασθει αναλόγως.

Για παράδειγμα μου απαντάτε, αρκετά προχειρα, οτι οι μετανάστες που συνταυτίζονται με τους "πολιτικά οργισμένους" και συμβάλλουν,πολλές φορές, σε βιαιοπραγίες ...."δεν αντιστέκονται στο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα".
Σαφώς και οχι, δεν εχουν σίγουρα καμιά ιδεολογική παιδεία και αγνοούν παντελώς αριστερούς, δεξιούς η τον Μαρξ.
Γι αυτούς ομως η φτώχεια και η δυστυχία που βιώνουν καθημερινά βρίσκει διέξοδο σε κάθε ειδους κοινωνική αναταραχή και συμμετέχουν σε πράξεις που αλλες στοχεύσεις εχουν στην πραγματικότητα.
Δηλαδή πράξεις ενάντια π.χ.στο μνημόνιο, τη κυβέρνηση, τους πολιτικούς κλπ., γι΄αυτούς ειναι μια πράξη οργής για τη μιζέρια της ζωή τους.
Αν δε προτεθεί και η αστυνομική βία, ειναι ενα φυτίλι για να φουντώσει η οργή μιας ,ετσι κι΄αλλιως, καταπιεσμένης ομάδας ανθρώπων που αντιμετωπίζεται ως ατομα δευτέρας κατηγορίας.
Από κει και πέρα πολλά μπορεί να συμβούν. Να μαχαιρώσουν κάποιον για να τον κλέψουν η να βάζουν μπουρλότο σε αυτοκίνητα και μαγαζιά. (το Δεκέμβρη του 2008 πολλοι απο τους βιαιοπραγούντες ηταν και αλλοδαποί).

Συνεπώς μια μεταναστευτική πολιτική ενός κρατους που εχει δεχθεί ενα μεγάλο αριθμών μεταναστών, τώρα και δυο δεκαετίες, δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια του και να περιμένει να "ενταχθούν ωραια και ομαλά" στην κοινωνία υποδοχής.
Πρέπει και να τους προστατεύσει και να τους δώσει διεξόδους νόμιμης παραμονής και δουλειά, ειδάλλως θα εχει συνεχώς φαινόμενα να γίνονται θυματα εκμεταλλευσης και απο τους εργοδότες και απο τις πάσης φύσεως πολιτικές σκοπιμότητες (βλ.Υπατία).
Αλλά και οτι με τα νέα δεδομένα Λιβύη, Συρία κλπ. ισως και το Δουβλίνο ΙΙ θα πρέπει να αναθεωρηθει.
Η δε πολιτική των χωρών που ειναι επίσης "αποδέκτες" παράνομης μετανάστευσης δεν μπορεί να ειναι μονομερής.

υγ. Σε ο,τι αφορά την εκμετάλλευση του μεταναστευτικού εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα ,δεν πρέπει να μην αναφερθεί και η αγρια εκμετάλλευση τους στον αγροτικό τομέα. οπου στοιβάζονταν ως ζώα ολοι μαζί σε αποθήκες κοκ.

Ανώνυμος είπε...

Μπέρνυ

τη μπάλα στη ταράτσα τη κλώτσησες εσύ.. εγώ απλά τη κλώτσησα στην επόμενη ( ταράτσα ) .

Λέφτηδες

Για το θέμα του ποστ αργότερα ίσως σήμερα...

Βάγγο

εσύ που είσαι μέσα στα πράγματα και μας έφερες εδώ την ιστορία του αλέξη και της τσουλούφως θα μας πεις πόσοι από τους εργαζόμενους εκεί στο σταθμό είναι ΣΗΜΕΡΑ διπλοτριπλοθεσίτες ;;;;

Γιατί ο έρως προς την αλήθεια θέλει κότσια αγαπητε
( στο ερώτημα μην απαντήσεις , τίθεται για ρητορικούς μόνο λόγους )

Γιάκοβ

zalion είπε...

Παπς τι ρωτας κι εσυ τωρα! Αστο να παει το παλιαμπελο. Εξαλλου το φιμωτρο (γνωστο "εγκυρο" μπλογκ) ναναι καλα που μας ενημερωνει. Για τις διαψευσεις βεβαια δεν εχουμε ματια αλλα τι σοι κρατικοδιαιτοι θαμασταν αν λεγαμε την αληθεια.

Ενη είπε...

Μια διόρθωση στο σχόλιο μου:
Οχι "ως ζώα" αλλά "σαν ζώα".
Αυτό το "σαν" ειναι που κάνει τη διαφορά, δηλαδή σαν να ητανε ζώα.

LeftG700 είπε...

Παπς; Ποιος Παπς; Εδώ δεν υπάρχει κανένας "Παπς"! Άντε μη τα πάρουμε τώρα εμείς! ;-)

zalion είπε...

Λεφτηδες συγχωρηστε μου την ιεροσυλια αλλα παπς συνηθισα να προσφωνω τον παπουλη γνωστο και ως γιακοβ. Τωρα τελευταια που κανει καριερα στα φωτορομαντζα λεω να του βρω κατι καλλιτεχνικοτερο.

Β.Δ. Καργούδης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
3dio είπε...

Mια συνοπτική απάντηση στην κριτική του blog radical desire επί του άρθρου του Ρ.Ρ.:

Ο κριτής - radical καταλήγει σε κάποια συμπεράσματα, βασικό των οποίων είναι ότι στο άρθρο του ο Ρ.Ρ. προτείνει να υιοθετήσουμε τις πρακτικές των ακροδεξιών. Για να φτάσει σε αυτά τα συμπεράσματα ο radical διαπράττει πρώτα σειρά λογικών αλμάτων, κυρίως εξάγοντας συμπεράσματα για τις προθέσεις του Ρ.Ρ. όχι με βάση τις προτάσεις του, αλλά με βάση επιλεγμένες φράσεις από το κείμενό του. Φυσικά, έχει φροντίσει ο radical -για να μην κατηγορηθεί προφανώς για επιλεκτική κριτική- να παραθέσει όλο το άρθρο του Ρ.Ρ. Το ζήτημα όμως είναι ότι η κριτική του δεν στηρίζεται στην όποια συνάφεια των γραφομένων του Ρ.Ρ., αλλά σε απομονωμένες φράσεις από το κείμενό του.
Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν λοιπόν: είτε ο radical οδηγήθηκε από άγνοια της λογικής σε ένα τέτοιο συμπέρασμα, είτε έχοντας προειλημμένο ένα συμπεράσμα, προσπάθησε να ρίξει ένα πέπλο επιστημονικότητας και πολυπλοκότητας πριν το παρουσιάσει σαν μοναδική, λογική κατάληξη. Επειδή λοιπόν από τον τρόπο γραφής, αλλά και από τους διακηρυγμένους στόχους του blog φαίνεται ότι ο radical δεν είναι κανάς άσχετος, μάλλον το δεύτερο "τινό" ισχύει.
Επομένως, τι 'χες Γιάννη, τι 'χα πάντα. Άλλος ένας αδιάφορος σοφιστής που έχει την ικανότητα να λασπολογεί με επιστημονικοφανή τρόπο.

δε μασάμε από αμπελοφιλοσόφους και διανοούμενους του καφενέ
3dio

zalion είπε...

Και γιατι κυριε 3dio δε κανετε αυτην την εμβριθη κριτικη στο μπλογκ του για να εχει την ευκαιρια να σας απαντησει?

Β.Δ.Καργούδης είπε...

@Γιάκοβ μου

(θα ξεχνιόμουν να σε προσαγορεύσω και "σεβαστέ", έλα όμως που θυμήθηκα έγκαιρα ότι σου ρίχνω κάμποσα, και είναι μόνο η διαχρονική γεροντολαγνεία σου (ηλικιακή τε αλλά καιιδιοτύπως... ...ιδεολογικο/πολιτική)
αυτή που σε ωθεί σε "περίεργες(;)επιλογές".
Έλα, κάτσε κάτω, που βιάζεσαι...
Επιλογές νίκ νέϊμς, εννοούσα μόνο!...)

υποθέτω ότι με ρωτάς ΜΟΝΟ για να μου δώσεις την ευκαιρία να πω ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ, ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΘΕΣΙΤΗΣ εκεί μέσα με καθημερινή (Δευτέρα/Πέμπτη) δίωρη εκπομπή...

β)Ναι, υπάρχουν ΑΚΌΜΑ, πέρα απ τους προκλητικά & φόρα παρτίδα υψηλόμισθους & μη ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥς που τους "έφυγαν",
και κάμποσοι ακόμα, που πέρα από κάποιους λίγους -ΌΧΙ ΠΆΝΩ ΑΠΌ 10-12 που
α) έχουν οικογένεια με παιδιΑ και
β) από την ετεροαπασχόλησή τους αυτή
(που ΔΕΝ μπορεί να είναι σε μέσο ομοειδές ή ανταγωνιστικό δυνάμει, ΑΛΛΆ ούτε και του ευρύτερου δημόσιου τομέα)
προσπορίζονται ΚΑΤ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ 1000 ευρώ,
ΟΛΟΙ οι ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, θα μας "το κουνήσουν το μαντήλι", το αργότερο μέχρι το 2ο δεκαήμερο του Ιουνίου (αυτού του Ιουνίου εννοείται, του άλλου μήνα δλδ).

....Και ελπίζω να ΜΗΝ βρω μερικές "εξεγερμένες μούρες" από δω σε "αγωνιστικές κινητοποιήσεις" για "το ψωμί 7 το μεροκάματο" κάποιων απατεώνων σαν και κείνον τον γνωστό" ταπεινό αγωνιστή" εξεγερμένης μεγάλης εφημερίδας, που κονόμαγε( γράψε ενθυλάκωνε) απ τον δόλιο τον ΑΘΗΝΑ 984 μόνο, 6000 ευρώπουλα /μήνα Χ 14 διαμένοντας μόνιμα στη Ζάκυνθο(!!)

Και πού είσαι, ενημέρωσε και το...δραματικό σου φιλαράκι, ότι η είδηση για τον ομοίως εξεγερμένο ζεν πρεμιέ "ηγέτη" του
(που κι αυτός την κάνει επαναστατικότατα χάπατις)
είναι "πρωτοχεράτη" που λέμε,
(όπως άλλωστε ξέρεις)
με ίδια δλδ αντίληψη!
Και δεν είναι καθόλου επιδεκτική
ούτε διάψευσης, ούτε τρωκτικών της ενημέρωσης
ή της περιθωριακής πολιτικής,
ή άλλων μικρών θηλαστικών στη βάση της τροφικής (διάβαζε: δημόσιας) αλυσίδας...

ΥΓ1:Την επόμενη φορά που θα πιάσω τόπι δικό σου σε ταράτσα @Γιάκοβ, μη διανοηθείς να το ζητήσεις πίσω.
Θα του ξηγηθώ στα ίσια (του τοπιού)
σουγιά στη σαμπρέλα του(Έχουν ακόμα σαμπρέλες τα τόπια @Γιάκοβ, ή εκτίθεμαι;)
ΥΓ2:Επαφή επετεύχθη ΣΤΟΠ.
Συγκίνησις άμα και ακάματος αποφασιστικότης επανεβεβαιώθηΣΤΟΠ.
Τα χαιρετήματά του & την αγάπη του, -λέει-,ΣΤΟΠ...
18 ΜΑΪΟΥ 2011 3:36 Μ.Μ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Β.Δ.Καργούδη,


Σόρυ, αλλά τα πήραμε! (Διάβασε το προηγούμενο σχόλιό μας!) ;-)


Τα λέμε

Β.Δ. Καργούδης είπε...

Tην ειλικρινή μου συγγνώμη. Πρέπει όμως και σεις να δεχτείτε ότι
α)Δεν είναι δα και η πρώτη
(ούτε καν η χειρότερη)
φορά που τέτοιες...εισπηδήσεις νομιμοποιούνται σαν πρακτική του συρμού, ιδίως όταν αυτό καλή τη πίστει γίνεται ανάμεσα σε φιλικές (τουλάχιστο) ιστοσελίδες.
β) Χώρια που το ακαταμάχητο ελαφρυντικό μου είναι το ότι με πήρε στο λαιμό του εκείνος ο Σατανάς ο @Πάπς,
που μέρα-νύχτα βυσοδομεί ο κερατάς πως θα τα καταφέρει να σπείρει σύγχιση & πανικό στις γραμμές...φίλων & αντιπάλων..

bernardina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

Φίλε Β.Δ.Καργούδη,


Για να τα λέμε όλα, έχεις κάποιο δίκιο. Όντως, αυτός ο @Πάπς, απ' όσο έχουμε δει κι εμείς, πρέπει να είναι μεγάλη ...λέρα! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη bernardina,


Εντάξει. Έγραψες όσα έγραψες. Βάλε ρε παιδάκι μου κι ένα ;-)!

Ένα ;-) είν' αυτό. Γράψτο κι ας πέσει χάμω! ;-)


Τα λέμε

bernardina είπε...

Εντάξει, ωρές Κλεφτόπουλα.
Για τον τρόπο που το θέσατε, χαλάλι σας αν και αρχικά δεν είχα την πρόθεση.
Άντε, σας δίνω την άδεια να το βάλετε εσείς εκ των υστέρων, αφού δεν μπορώ να το βάλω εγώ.
Πάρτε το ;-) :-)))

bernardina είπε...

Καημένε zalion, ούτε ψύλλος στον κόρφο σου...
Σου λέει ο άλλος (ο...κρατικοδίαιτος, ντε!) τι είδε με τα ίδια του τα μάτια κι εσύ τρέχεις να μαζέψεις τα αμάζευτα γιατί προφανώς τέτοια χοντροπατάτα δεν καταπίνεται.
Σε λυπήθηκε η καρδούλα μου, δύστυχε. Τόσο που λέω να μη σε στεναχωρήσω άλλη φορά από 'δω κι εμπρός...
Άντε, ζήσε. ;-)

18 Μαΐου 2011 4:27 μ.μ.

bernardina είπε...

Merci! ;-)

bernardina είπε...

Κλεφτόπουλα, κοιτάξτε κι αυτό. (Για την ώρα το αφήνω ασχολίαστο, αλλά έχει ενδιαφέρον να παρακολουθείς την πορεία ενός ανθρώπου μέσα στο χρόνο...)


Δ. Σαββόπουλος: «Οι μετανάστες σε αραιοκατοικημένα νησιά για καλλιέργεια γης»
Δηλώσεις του γνωστού δημιουργού στην κοινή εκπομπή με θέμα τη βία, από ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, με αφορμή τα επεισόδια των τελευταίων ημερών

"Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Διονύση Σαββόπουλου, ο οποίος συμμετείχε στην κοινή εκπομπή με θέμα τη βία που έγινε πριν από λίγο, από ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, με αφορμή τα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Ο γνωστός τραγουδοποιός πρότεινε να κηρυχθεί η Αθήνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τον “καθαρισμό” των κτιρίων της Αθήνας από τοξικομανείς και μετανάστες και τη μεταφορά τους σε αραιοκατοικημένα νησιά, με χαμηλό πληθυσμό και μάλιστα υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ. Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου Α. Τσέκερη ότι τα ξερονήσια δεν είναι η λύση, ο ίδιος απάντησε παραφράζοντας στίχους του, ότι “ήρθε η ώρα να αποφασίσεις αν θα πεθάνεις ή θα ζήσεις”. Τέλος, τόνισε ότι η Αθήνα υποφέρει από την τρομοκρατία και τη βία."


Από εδώ:
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=401400&h1=true#commentForm

3dio είπε...

@zalion
1ον, δεν είναι εμβριθής η κριτική μου.
2ον, δεν με απασχολεί να μου απαντήσει γι αυτό δεν σχολιάζω στο συγκεκριμένο μπλογκ.

Όσο για τις δηλώσεις (πατ)Σαββ(ουρ)όπουλου:

O tempora o mores!

συντροφικά
3dio

zalion είπε...

Ο καημενος ρωταει την γνωστη τιμωρο. Γιατι ο κολλητος σας κρατικοδιαιτος δε το κανει θεμα απο ραδιοφωνου αυτο το τοσο κατακριτεο ζητημα?
Γιατι δε ζητα απαντησεις απο τους εμπλεκομενους?
Οχι γιατι τοτε θαπρεπε να αποδειξει τα αναποδεικτα. Αυτη ειναι δημοσιογραφια του περιπου. ΚΑτι μου ειπαν, κατι ακουσα, απο σιγουρη πηγη κτλ. Ρε σα δε ντρεπεστε μεγαλοι ανθρωποι να καθεστε να ξεφτιλιζεστε στα γεραματα.
Υ.Γ. Επειδη με κατατροπωσαν εδω οι αμεμπτοι και υπευθυνοι πασοκοι δε θα το συνεχισω. Κι εσεις ομως ρε λεφτηδες οτι παπαρια πει ο καθενας τη ρουφατε σα σφουγγαρι.

bernardina είπε...

Ρε συ ζάλιε, αφού είπα ότι δεν θα σε ξαναστεναχωρήσω, μη με προκαλείς. Κανείς δεν του είπε, πουθενά δεν άκουσε. Με τα μάτια του το είδε. Τι δεν κατάλαβες; Τι δεν θες να καταλάβεις;

Τέλος πάντων, εγώ για το Νιόνιο ήθελα να σχολιάσω και τη θλιβερή καινούργια μπαρούφα του. Μη με απασχολείς.

Φαίνεται λοιπόν, Κλεφτόπουλα, πως τον τελευταίο καιρό οι κάποτε προοδευτικοί και στρατευμένοι στον αριστερό σκοπό μουσικοσυνθέτες έχουν προσβληθεί από κάποια μορφή μαλάκυνσης. Αλλιώς δεν εξηγείται τόση αμετροέπεια, τόση εμπεριστατωμένη τρικυμία εν κρανίω. Εμπρός για νέα Μακρονήσια, λοιπόν. Άλλωστε την τεχνογνωσία την (κατ)έχουμε, έτσι δεν είναι;
Θλίψη και πάλι θλίψη γαμώτο :-(((

zalion είπε...

Χμ... Μαλλον να βαλεις τα γυαλακια σου γιατι διαβαζεις οτι ναναι. Εγραψα, "...κατι ακουσα..." Αλλα δε πειραζει οτι θελει βλεπει ο καθενας. Για τις ερωτησεις βεβαια την παπια. Παπαπαπαπα.
Υ.Γ. Γνωστος τιτανας εγκυροτητας και αντικειμενικοτητας ο κρατικοδιαιτος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί leftG700,
είμαι πάλι ο Λασκ.

Μου λέτε @Μπορεί μ’ αυτό που λέμε να ισχυροποιήσουμε την εντύπωσή σου ότι έχουμε «ύποπτη» πολιτική ηθική. Αλλά τουλάχιστον πιστεύουμε να μας αναγνωρίσεις ότι είμαστε ειλικρινείς! ;-)

Ασφαλώς και είστε ειλικρινείς, δεν είστε πολιτικά ανήθικοι, αλλά επιτρέψτε μου να πω πως βλέπω μια νεανική κουτοπονηριά στο επίμαχο θέμα της δικαιολόγησης της στάσης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του παπα-Προκόπη του αγ.Παντελεήμονα και ήδη τ.χωρεπισκόπου Κερνίτσης και νυν Χριστιανουπόλεως ή κάτι τέτοιο.

Στο θέμα του λιποτάκτη "αντιρατσιστή" της πλάκας παπά, δεν νομίζω πως χρειάζεται η Αριστερά να παίζει θέατρο ούτε να κολακεύει κανέναν.
Ειδικά στο ζήτημα του αντιρατσισμού ή Αριστερά δεν χρειάζεται το δεκανίκι κανενός καριερίστα παπά. Ο χριστιανισμός είναι αντιρατσιστικός και μπορεί αν θέλει να προσεταιριστεί ή να πείσει στο θέμα αυτό Χριστιανούς η Αριστερα να χρησιμοποιεί λόγια του Χριστού κι όχι θεατρινισμούς παπάδων.

Ο ίδιος ο πάπας Βενέδικτος έχει καταδικάσει το ρατσισμό, οι Ιταλοί επίσκοποι διαμαρτρήθηκαν επίσημα κατά των σκληρών απελάσεων του μπερλοσκουνισμού και υπάρχουν και στην Ελλάδα πολλοί αστοί και μεγαλοαστοί αντιρατσιστές.

Η Αριστερά χρειάζεται εντιμότητα στις μεθόδους της, καθαρότητα στο λόγο της και όχι κουτοπονηριές.

Λασκ.

Ανώνυμος είπε...

Βάγγο

τι την ήθελες τέτοια μακροσκελή απάντηση , αφού σου είπα ότι το ερώτημα είναι ρητορικό.
Όσο για τη μπάλα στη ταράτσα σουγιάδασε την , δεν ήταν δική μου καρντιά μου :) :)

Λέφτηδες
επειδή βλέπω κάτι σχόλια σβησμένα ( 2 τον αριθμό ) θα μπορούσατε να με ενημερώσετε ιδιωτικώς γιατί σβηστήκανε ;;
Δε πιστεύω να απευθύνονταν σε μένα , γιατί προστασία δε χρειάζομαι και το ξέρετε.

Μπέρνυ

Ο Σαββόπουλος είναι Ο ορισμός του προθύμου. Αυτό το κατάλαβα από την εποχή που βγάζωντας τα τραπεζάκια έξω , τόρριξε στο σερβίρισμα του Λαμπρακιστάν... Θα ακολουθήσουν και άλλοι εκλεκτοί του σταυροψυχαριστάν το δρόμο του άραγε ;;;

Λασκαράτε

Μερικές φορές , με το τρόπο που τα θέτεις , δεν αφήνεις κανένα περιθώριο για κριτική , ακόμα και κακόπιστη. Νάσαι καλά ( και για να μην αναρωτιέσαι είμαι ο Papoylis )

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Αδίκως πήγε ο νους στο ...κακό!

Το πρώτο σχόλιο που σβήστηκε είναι του Καργούδη. Σβήστηκε, επαναστατικώ δικαίω, για να ξαναποσταριστεί από εμάς με το σωστό σου όνομα. ;-)

Το δεύτερο ήταν της bernardina και σβήστηκε με την άδεια της για να προστεθεί σε ένα σχόλιό της προς τον zalion ένα emotikon ( ;-) )που της προτείναμε.

Ok?


Увидимся

LeftG700 είπε...

Φίλε zalion,


Όπως υποσχεθήκαμε, επανερχόμαστε για να σχολιάσουμε το ενιαίο κείμενο τών δυο αναρτήσεων τού Αντώνη (εφεξής, RD).

Να πούμε εκ προοιμίου ότι πρόκειται για ένα εξόχως προβληματικό κείμενο. Σ’ αυτόν το γενικό χαρακτηρισμό χωράνε άνετα και οι κατηγορίες του αυθαίρετου, ασυνάρτητου, διαστρεβλωτικού, κακόπιστου ή και κακόβουλου. Θα μείνουμε όμως στο προβληματικό. Είμαστε πεπεισμένοι πια ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα η σκέψη του RD είναι όχι απλώς απογειωμένη, αλλά εξωγήινη! Επομένως, ο καλύτερος χαρακτηρισμός για την εξωγήινη σκέψη είναι αυτός της προβληματικότητας. Και μετανιώνουμε πικρά που δεν κρατήσαμε την ψυχραιμία μας όταν υπονόησε για μας τα όσα υπονόησε! Γιατί τώρα χάνουμε την ευκαιρία να του κάνουμε το κείμενο φύλλο και φτερό, εκεί, στο δικό του τσαρδί. Φυσικά, τίποτε δεν μας εμποδίζει να ανεβάσουμε εδώ κάποιο ποστ και ίσως το κάνουμε. Αλλά το πανηγύρι τής εκεί και τώρα απάντησης το χάσαμε. Ίσως, —λέμε ίσως— , εκεί να αποσκοπούσε και η πρόκλησή του. Να απαλλαγεί από τη ριζικά αντίθετη άποψη και εκφρασμένη με την αντίστοιχη «ριζοσπαστική» έκφραση (αυτό που μερικοί δικοί μας χαρακτηρίζουν ‘αμετροέπεια’). Δεν πειράζει. Μπορεί να οδήγησε τα πράγματα στο οριστικό κόψιμο τών γεφυρών, αλλά τα μεγάφωνά μας έχουν κάμποσα βατ και μπορούν να ακούγονται κι από απόσταση... Λοιπόν:

Στο πρώτο μέρος τού κειμένου του ασχολείται κυρίως με μια ανάλυση του τίτλου τού άρθρου («Να σταματήσουμε τα πογκρόμ, αλλά πώς;»). Ο τρόπος που αναλύει μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι ίσως, λόγω επαγγελματικής «ασθένειας», νομίζει πώς οι τίτλοι στις εφημερίδες γράφονται από Έλιοτ ή Σεφέρηδες... Αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρώτο πρόβλημα προκύπτει όταν, μέσα από μια σειρά περίπλοκων διαδρομών στο λαβύρινθο τής λογικής, στις οποίες όμως διαδρομές χάνει κάπου το μίτο του, καταλήγει στο εξής συμπέρασμα (τα bold δικά μας):

«Και συνεπώς, ο τίτλος δεν είναι στην πραγματικότητα παραπλανητικός, διότι η πραγματική απάντηση στο ερώτημα "πώς να σταματήσουμε τα πογκρόμ" υπάρχει στο σώμα του κειμένου και είναι η εξής: "κατανοώντας καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού εχθρού και προσαρμόζοντας την δική μας δράση στις προκλήσεις που αυτός θέτει με τον δικό του τρόπο δράσης."».

Αυτά που ο RD υποστηρίζει ότι υπάρχουν στο σώμα τού κειμένου τού Ρινάλντι δεν υπάρχουν ούτε καν στα νυχάκια του! Υπάρχουν μόνο στο μυαλό του! Φυσικά, αυτό δεν τον εμποδίζει να δομεί εκεί το πρώτο μέρος του αντιλόγου του. Αλλά και δεν τον εμποδίζει να ανατρέπει ο ίδιος αυτά που αποδίδει στον Ρινάλντι!!! Πώς; Να πώς:

Ρωτά ο ίδιος ρητορικά (βάζοντας βέβαια στο μυαλό του Ρινάλντι πράγματα που υπάρχουν μόνο στο δικό του):

«Τι σημαίνει "προσαρμόζω την δική μου δράση στον τρόπο δράσης του πολιτικού εχθρού;"».

Και ο ίδιος δίνει την απάντηση:

«Οπότε, ουσιαστικά, η απάντηση του κυρίου Ρινάλντι στο δικό του ερώτημα "πώς να σταματήσουμε τα πογκρόμ;" είναι "παραδεχόμενοι ότι υπάρχει μεταναστευτικό πρόβλημα·».


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Έτσι λοιπόν, η παραδοχή από κάποιον αριστερό ότι υπάρχει μεταναστευτικό πρόβλημα από τη μαζική και απότομη εισροή μεταναστών σε μια χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα τής διάλυσης, σημαίνει ότι «προσαρμόζει την δική του δράση στον τρόπο δράσης του πολιτικού εχθρού», γίνεται δηλαδή ουρά του!!! Όπως ακριβώς ο Λένιν έγινε ουρά των αστών όταν είπε: «Σύντροφοι, στ’ αρχίδια μου ο σοσιαλιστικός τρόπος παραγωγής! Για να επιβιώσει η σοσιαλιστική επανάσταση πρέπει να κάνουμε δυο βήματα πίσω, προς τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής! Στη ΝΕΠ!»...

Πάμε στο δεύτερο μέρος. Τι καταμαρτυρεί ο RD στον Ρινάλντι εδώ; Εδώ δομεί τον αντίλογό του σε ένα βασικό εύρημα:

Υποπίπτει (ο Ρινάλντι) στο έγκλημα καθοσιώσεως να συνδέει τους μετανάστες με παραβατικότητα και εγκληματικότητα όπως ακριβώς και οι ακροδεξιοί. Μάλιστα.

Ας πάμε λίγο ανάποδα. Οι μετανάστες δεν αναπτύσσουν παραβατικές ή εγκληματικές συμπεριφορές. Τέτοιες συμπεριφορές αναπτύσσουν μόνο οι Έλληνες. Ωραία; Ωραία, καλά και κάργα αντιεθνικιστικά. Ο Τριαρίδης θα μας αγαπήσει!

Τι πιστεύουμε για τους έλληνες παραβατικούς ή εγκληματίες; Ότι έχουν χαλασμένο αίμα; Ότι τους έχει καταραστεί ο Θεός; Ότι είναι ανυπότακτοι, που έλεγε κι ο Σβορώνος; Πού αποδίδουμε μ’ άλλα λόγια τη ντόπια εγκληματικότητα εμείς οι αριστεροί; Δεν την αποδίδουμε στη φτώχεια (και στα συνεπακόλουθα δεινά που κουβαλάει μαζί της: αμορφωσιά, καθυστέρηση, αντικοινωνικότητα, κ.λπ., κ.λπ); Δεν την αποδίδουμε στην τρομακτική ανισότητα; Δεν την αποδίδουμε στην κοινωνική αδικία, που εκφράζεται κατ’ αρχήν υλικά, βεβαίως βεβαίως; Εκεί την αποδίδουμε. Μάλιστα. Προχωράμε.

Αν η φτώχεια κάνει τον Έλληνα παραβατικό γιατί δεν κάνει τον μετανάστη; Είναι οι μετανάστες από ανώτερες φυλές; Όχι βέβαια. Μήπως δεν έχουν φτωχούς στις τάξεις τους; Έχουν. Άρα, αποδεικνύεται ότι αυτό που ρητορικά υποστηρίξαμε παραπάνω, δηλαδή ότι οι μετανάστες δεν αναπτύσσουν παραβατικές συμπεριφορές, είναι μια καραμπινάτη μαλακία. Την αποσύρουμε.

Πάμε τώρα σε μια «λεπτομέρεια» που «ξεχνάει» ο RD και κάθε RD. Είναι το συντριπτικό ποσοστό των μεταναστών που εισρέουν στην Ελλάδα φτωχοί και μάλιστα εξαθλιωμένα φτωχοί; Είναι. Αφού λοιπόν είναι σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τους ντόπιους σε ακραία φτώχεια δεν είναι λογική συνέπεια και τα ποσοστά παραβατικότητας να είναι μεγαλύτερα; Είναι. Γιατί λοιπόν στήνει στον τοίχο τον Ρινάλντι επειδή γράφει ότι «Δεν είναι ρατσισμός, για παράδειγμα, να μη θέλουν οι κάτοικοι μιας περιοχής να κερδίζουν το χώρο τους νταβατζήδες και συμμορίες, κι όχι τυχαία αυτά πολλαπλασιάζονται με την άφιξη και την εγκατάσταση στις περιοχές αυτές χιλιάδων μεταναστών».

Γιατί, λέει, τα ίδια υποστηρίζουν και οι ακροδεξιοί. Οπότε, στην προσπάθειά του να τους αφοπλίσει από επιχειρήματα τούς αφοπλίζει μόνο και μόνο επειδή υιοθετεί την επιχειρηματολογία τους και γίνεται ακροδεξιός στη θέση τών ακροδεξιών!

Εμείς λέμε: Κολοκύθια μετά ριγάνεως! Δεν είναι η καταγραφή των κοινωνικών φαινομένων που χωρίζει ή δεν χωρίζει την αριστερή ή την ακροδεξιά σκέψη. Είναι η ερμηνεία τών κοινωνικών φαινομένων και οι μέθοδοι για τη θεραπεία τών κοινωνικών προβλημάτων. Δυο πρόχειρα παραδείγματα στο τσάκα-τσάκα:


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Ο ακροδεξιός λόγος: Οι αφρικανοί είναι καθυστερημένοι (οικονομικά, μορφωτικά, πολιτιστικά), γιατί είναι κατώτεροι φυλετικά.

Ο αριστερός λόγος: Οι αφρικανοί είναι καθυστερημένοι (οικονομικά, μορφωτικά, πολιτιστικά) γιατί είναι θύματα εκμετάλλευσης και καταλήστευσης.

Άλλο παράδειγμα:

Ο ακροδεξιός λόγος: Οι εβραίοι είναι τσιγκούνηδες, φιλοχρήματοι και τοκογλύφοι εκ γενετής.

Ο αριστερός λόγος: Οι εβραίοι, θύματα διωγμών επί αιώνες και σε ορισμένες κεντροευρωπαϊκές χώρες στερούμενοι δια νόμου τού δικαιώματος ιδιοκτησίας γης ή ακινήτων δεν είχαν άλλη διέξοδο από την επένδυση σε κινητά περιουσιακά στοιχεία και ιδιαιτέρως χρυσά νομίσματα, πολύτιμους λίθους, κ.λπ., κ.λπ.

Τι «αποδείξεις» καταθέτει ο RD για την κατηγορία τής υιοθέτησης εκ μέρους του Ρινάλντι τής ακροδεξιάς οπτικής; Για να δούμε.

Ως πρώτη-πρώτη απόδειξη θεωρεί το ότι δεν καταθέτει διαφορετικές προτάσεις. Λες κι ο Ρινάλντι δεν έχει μιλήσει ή γράψει ποτέ για νομιμοποίηση μεταναστών, ή για την αναθεώρηση τής συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ που κρατάει εγκλωβισμένους στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες! Αλλά κι έτσι να ’τανε. Ας πούμε ότι ο Ρινάλντι δεν έχει τίποτε διαφορετικό από τους ακροδεξιούς να προτείνει. Ο RD και όσοι συμμερίζονται αυτές τις ανόητες και δογματικές απόψεις έχουν σκοτωθεί να προτείνουν λύσεις στο πώς θα λυθεί το πρόβλημα τής ανεργίας αυτών τών ανθρώπων ας πούμε, για να αναφέρουμε μόνο ένα πρόβλημα; Δεν θα το λέγαμε. Πώς γίνεται τότε και η ανυπαρξία προτάσεων να σημαίνει για κάποιους ότι έχουν προσχωρήσει σε ακροδεξιές λογικές και για κάποιους άλλους το ακριβώς αντίθετο; Kατά το μυαλό του RD γίνεται μια χαρά. Εμ βέβαια! Όταν γαμάς τη στοιχειώδη λογική με τερτίπια επαρχιώτη εισαγγελέα για να βγάλεις τον κατηγορούμενο ένοχο, όλα γίνονται!...

Πάμε και στις άλλες «αποδείξεις»:

1) Δεν αναφέρεται ούτε ρητά ούτε υπόρρητα στους μετανάστες ως αυτό που είναι, ένα μέρος δηλαδή από την ευρύτερη κατηγορία ‘εμείς’. Εδώ τι να πούμε φίλε zalion; Για επαρχιώτη εισαγγελέα μιλήσαμε παραπάνω; Λάθος, λάθος! Εδώ έχουμε να κάνουμε με τη μετεμψύχωση του Βισίνσκι! Στο λίγο πιο ηλίθιο, για να τα λέμε όλα! Γιατί τι άλλο από ηλιθιότητα είναι το επιχείρημα ότι ο Ρινάλντι αναφέρει τον Μανώλη Καντάρη ως ‘οικογενειάρχη’ ενώ τον νεαρό από τον Μπαγκλαντές νέτο σκέτο, πράγμα που σημαίνει (με το μυαλό του) ότι τον θεωρεί παιδί ενός κατώτερου Θεού και άρα όχι ως έναν από εμάς; Δεν έχει διαβάσει ποτέ ο RD σε αριστερή εφημερίδα την είδηση κάποιου εργατικού ατυχήματος όπου ο δημοσιογράφος, κάνοντας λόγο για τα θύματα αναφέρει «τον Χ.Ψ., 24 ετών, τον Α.Β. 19 ετών και τον Γ.Δ. 38 ετών και πατέρα δυο μικρών παιδιών»; Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο δημοσιογράφος θεωρεί τους μη παντρεμένους παιδιά ενός κατώτερου Θεού; Τι να πούμε ρε πούστη μου, τι να πούμε...

2) Δεν κάνει λόγο «για την πολυμορφία και ετερογένεια της εγκληματικότητας στο κέντρο (Έλληνας εγκληματεί σε βάρος μετανάστη, μετανάστης εγκληματεί σε βάρος Έλληνα, Έλληνας εγκληματεί σε βάρος Έλληνα, μετανάστης εγκληματεί σε βάρος μετανάστη». Τα στενεμένα μέχρι ασφυξίας μυαλά αδυνατούν να καταλάβουν πώς είναι δυνατόν ένας αριστερός να εστιάζει σε μια κοινωνική κατηγορία (μετανάστες). Για τέτοια μυαλά και μόνο αυτό είναι για ντουφέκι! (Ίσως γιατί δεν έχει συζητήσει ποτέ με κάποιον ο οποίος όταν του επισημαίνεις αυτό ακριβώς το (αυτονόητο) γεγονός σου απαντάει: «Στα λόγια μου έρχεσαι παλικάρι μου! Αυτό σου λέω κι εγώ! Δεν μας φτάνουν οι δικοί μας, να ’χουμε και τους ξένους;!».


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


3) Αποδέχεται τον όρο μετανάστευση = εγκληματικότητα, πράγμα που δεν είναι κάτι διαφορετικό από τον ρατσισμό. Πού γράφει στο άρθρο του ο Ρινάλντι ότι «μετανάστευση = εγκληματικότητα»; Πουθενά! Το εννοεί όμως, (κατά τον RD), όταν, αναφερόμενος σε νταβατζήδες και συμμορίες, γράφει «κι όχι τυχαία αυτά πολλαπλασιάζονται με την άφιξη και την εγκατάσταση στις περιοχές αυτές χιλιάδων μεταναστών». Για τον RD o εξαθλιωμένος μετανάστης που δεν έχει να φάει ούτε ψωμί, αποκλείεται να το γυρίσει στο νταβατζιλίκι ή στις κλοπές και τις ληστείες. Σωστά. Είναι ο Άγιος Μετανάστης! (Μίλησε κανείς για ρατσισμό; Μίλησε κανείς για ανώτερες φυλές;) Νταβατζήδες και μέλη συμμοριών γίνονται οι Βαρδινογιάννηδες, οι Μαρινάκηδες και οι κυρίες τής Εκάλης!!! Οι λιμοκτονούντες μετανάστες κάθονται σε ένα παγκάκι και πεθαίνουν από την πείνα αδιαμαρτύρητα! ; Έτσι τους έχει πλάσει στη φαντασία του RD. Χωρίς καν ένστικτο αυτοσυντήρησης (τι να το κάνουν το ένστικτο αυτοσυντήρησης οι άγιοι και οι ανώτερες φυλές;)

*****

Φίλε zalion, αυτές ήταν οι απόψεις μας για τα άρθρα που μας λίνκαρες. Και είναι συνοπτικά διατυπωμένες! Θα μπορούσαμε να γράφουμε για ώρες. Αλλά για την ώρα φτάνει.

Πρόκειται για απόψεις που κάνουν μπαμ ότι έχουν διαμορφωθεί ερήμην τής πραγματικής ζωής. Όπως είπαμε και στην αρχή, πρόκειται για απόψεις ενός εξωγήινου!

Και κάτι χειρότερο: πρόκειται για έναν αριστερό εξωγήινο για τον οποίο οι μετανάστες αντιπροσωπεύουν το έσχατο όριο, το τελευταίο κλαράκι για να πιαστεί, το μόνο πράγμα που δίνει κάποιο νόημα ακόμα στη λέξη Αριστερά. . Δεν είναι πολύς καιρός που έγραφε:

«Όταν αποτυγχάνεις να σταματήσεις έναν καπιταλισμό που έχει ήδη εγκαταλείψει το ευκαιριακό ούτως ή άλλως προσωπείο της δημοκρατίας, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τον φασισμό. Αλλιώς: ο αντιφασιστικός αγώνας διαδέχεται τον αντικαπιταλιστικό γιατί στον αντικαπιταλιστικό αποτύχαμε παταγωδώς, ντροπιαστικά, αξιοθρήνητα»..

We rest our case!...


Τα λέμε

zalion είπε...

Λεφτηδες τωρα κανατε κριτικη στο κειμενο με αυτα που γραψατε? Σας απαντω χρησιμοποιοντας τα λογια σας, "Να πω εκ προοιμίου ότι πρόκειται για μια εξόχως προβληματικη κριτικη. Σ’ αυτόν το γενικό χαρακτηρισμό χωράνε άνετα και οι κατηγορίες του αυθαίρετου, ασυνάρτητου, διαστρεβλωτικού, κακόπιστου ή και κακόβουλου. Θα μείνω όμως στο προβληματικό. Είμαι πεπεισμένος πια ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα η σκέψη των λεφτηδων είναι όχι απλώς απογειωμένη, αλλά εξωγήινη! Επομένως, ο καλύτερος χαρακτηρισμός για την εξωγήινη σκέψη είναι αυτός της προβληματικότητας.
Μαγκες εισαστε far out. Και η αντιπαθεια που τρεφετε για τον Αντωνη (κατι το οποιο δε μ'ενδιαφερει) ειναι πατομπουκαλο στα ματια σας, τα παραμορφωνει ολα. Τοση διαστροφη κειμενου ειχα να δω χρονια. Για να σας το πω λοιπον διαφορετικα για τον Ριναλντι. Στη μικροπολιτικη του προσπαθεια να καρπωθει κατι κι αυτος απο την πελατεια του κεντρου υιοθετει την προβληματικη των χρυσαυγουλων με ορους ταχαμου αριστερους.
Καλα η προσπαθεια να δικαιολογησετε που κανει μεταξυ οικογενειαρχη και μεταναστη ειναι για εντελως γελια.
Σας το ειπα και προσωπικα μην εισαστε τοσο Μετωπικοι καρφωνεστε.
Υ.Γ. Ξερω οτι το θεμα θα μας οδηγησει στα ακρα οποτε εγω δε προκειται να ξαναγραψω. Αν θελετε να σας απαντησω μπορουμε να το κανουμε με μεηλ.

3dio είπε...

Τι; Δεν θα ξαναγράψεις zalion; ΟΧΙ! ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ! Σε παρακαλώ...

προφανώς ειρωνικά και ζητώντας συγγνώμη από τους άλλους συνομιλητές, αλλά ο τύπος είναι φαινόμενο
3dio

zalion είπε...

Τριοδιο να προσεχεις τα φαινομενα και δη τα καιρικα.
Και να διαβαζεις προσεκτικοτερα. Ενταξει δε περιμενω και θαυματα αλλα κανε μια προσπαθεια.

3dio είπε...

zalion Τις απειλές σου αλλού... εδώ δεν είναι συνέδριο του ΣΥΝ.

...και όταν λες ότι δεν θα ξανασχολιάσεις να το τηρείς. Αλλιώς ρεζιλεύεσαι...κρίμα είναι. Που θα βρει ο πρόεδρας άλλους πρόθυμους υπερασπιστές σαν εσένα;

3dio είπε...

Α, και που σαι... πες εκεί στο ίδρυμα της Κουμουνδούρου να σας μάθουν να βάζετε τόνους στα ποστ. Μονοτονικό είναι το σύστημα γραφής, όχι α-τονικό. Ξέρεις εσύ, στον τιτάνα της στρατηγικής σ/φο Βούτση και τον αρχι-μάνατζερ Βίτσα.

zalion είπε...

Οτι πεις τριοδιο δε θα σου χαλασω χατηρι. Να περασει ο επομενος παρακαλω.
Υ.Γ. Ειπα δε περιμενω πολλα αλλα εσυ εισαι ντιπ...

3dio είπε...

"Αν δε χωράς μέσα σε μια άδεια πατρίδα
Αν δε σου φτάνει μια ελπίδα τυφλή
Αν δε χωράς μέσα σε μια ονειροπαγίδα
Αν δε χωράς σε μια αγκαλιά φυλακή...


Τότε τι κρίμα, τι κρίμα, τι κρίμα
Παντού περισσεύεις και παντού ξεψυχάς
Τότε τι κρίμα, τι κρίμα, τι κρίμα
Δε χωράς πουθενά, δε χωράς πουθενά
πουθενά, πουθενά, πουθενά..."

Τρύπες

και για την αντιγραφή
3dio

zalion είπε...

Πήδα γύρω από μεγάλους στρατώνες
φυλάξου από ανύπαρκτους εχθρούς
βράδια παρέα μ' εφιάλτες στους κοιτώνες
μέτρα το χρόνο με άρρωστους σφυγμούς

Για την πατρίδα κι όλους αυτούς
που δεκάρα για σένα δεν δίνουν
για γυναίκες παιδιά, κουφούς και τυφλούς
που κατάμουτρα στους δρόμους
σε κοιτάν και σε φτύνουν

Κάνε πίσω ήρθε ο καιρός να ξεχάσεις
όσα ως τώρα νόμιζες απλά
στις τουαλέτες τα όνειρα σου θα ξεράσεις
θα χαλαρώσεις και θα μπεις στη σειρά.

Για την πατρίδα κι όλους αυτούς
που δεκάρα για σένα δεν δίνουν
για γυναίκες παιδιά, κουφούς και τυφλούς
που κατάμουτρα στους δρόμους
σε κοιτάν και σε φτύνουν.

Τρυπες
Στιχοι Γιαννης Αγγελακας

zalion είπε...

Ενα κειμενο ακομα απο καποιον εξωγηινο (κατα την προσφιλη σας κριτικη),
http://www.aformi.gr/2011/05/%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B8%CE%AD%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%BA%CF%81%CF%8C%CE%BC/

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

ΟΚ , κανένα πρόβλημα...!

Για τα λοιπά εδώ τεκταινόμενα μεταξύ ( δυνητικά ) συντρόφων να εκφράσω μόνο τη λύπη μου
Σε ένα πράγμα έχει δίκιο ο Αρντής :
"«Όταν αποτυγχάνεις να σταματήσεις έναν καπιταλισμό που έχει ήδη εγκαταλείψει το ευκαιριακό ούτως ή άλλως προσωπείο της δημοκρατίας, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τον φασισμό. Αλλιώς: ο αντιφασιστικός αγώνας διαδέχεται τον αντικαπιταλιστικό γιατί στον αντικαπιταλιστικό αποτύχαμε παταγωδώς, ντροπιαστικά, αξιοθρήνητα».."

..όχι με τις προεκτάσεις που δίνουν οι Λέφτηδες , αλλά σαν ομολογία της αποτυχίας της Αριστεράς και μόνο...:)

Γιάκοβ

Β.Δ.Καργούδης είπε...

....Μάλσ'τα, τ ακούσαμε κι αυτό, ότι δηλαδή η Δημοκρατία είναι ευκαιριακό -λέει- προσωπείο του καπιταλισμου και κατ ευθείαν συνεπαγωγή και της αστικής τάξης.

Και σαν ποιανού βρε ερίφηδες αστοιχείωτοι

(Γιάκοβε ΔΕΝ πιστεύω να είσαι εσύ αυτοπροσώπως, κάποιος αμόρφωτος σίγουρα θα σε παριστάνει...)

είναι δημιούργημα και κατάκτηση η Δημοκρατία;
Μην και την ηύρε και την κατοχύρωσε κανένας συνεταιρισμός αρχαίου Περικλή και Σοβιετίας;...

LeftG700 είπε...

Φίλε zalion,


Θα αρχίσουμε απ’ το τέλος. Γράφεις:

«Υ.Γ. Ξερω οτι το θεμα θα μας οδηγησει στα ακρα οποτε εγω δε προκειται να ξαναγραψω. Αν θελετε να σας απαντησω μπορουμε να το κανουμε με μεηλ».

Γιατί, φίλε zalion, το θέμα θα οδηγηθεί στα άκρα; Και πώς ξέρεις ότι, ακόμα κι αν γίνει έτσι, εμείς θα είμαστε μέρος αυτής τής ακρότητας; Αν μιλάς για τον εαυτό σου, δικαίωμά σου και δεν μας πέφτει λόγος. Αλλά πώς μπορείς να είσαι σίγουρος για μας; Και γιατί δεν μπορούμε να συζητάμε δημόσια τις διαφορετικές απόψεις μας, ώστε όσοι θέλουν να συμμετάσχουν να μπορούν να το κάνουν κι όσοι θέλουν απλώς να παρακολουθήσουν τα επιχειρήματα τής μιας και τής άλλης πλευράς να έχουν αυτή τη δυνατότητα; Δεν το καταλαβαίνουμε. Φτιάξαμε ένα μπλογκ για να συζητάμε δημόσια. Όχι για να ανταλλάσσουμε μέιλ ιδιωτικά. Γιατί δεν μπορείς να παραμείνεις σε έναν διάλογο και κάθε τρεις και λίγο αποσύρεσαι; Σε τι βοηθάει αυτό; Αν θέλεις, σε τι βοηθάει αυτό το κόμμα σου;

Και μετά γράφεις:

«Καλα η προσπαθεια να δικαιολογησετε που κανει μεταξυ οικογενειαρχη και μεταναστη ειναι για εντελως γελια».

Από τη φράση σου φαίνεται να λείπει μια λέξη. Από τα συμφραζόμενα εμείς βγάζουμε το συμπέρασμα ότι η πλήρης φράση είναι έτσι:

«Καλα η προσπαθεια να δικαιολογησετε [τη διάκριση] που κανει μεταξυ οικογενειαρχη και μεταναστη ειναι για εντελως γελια».

Για να το δούμε αυτό.

Γιατί είναι για γέλια; Εμείς θυμίσαμε ότι σε περιπτώσεις τραγικών γεγονότων, κι ένα τέτοιο είναι ασφαλώς ο θάνατος, αποτελεί συνήθη πρακτική η αναφορά σε οικογενειακή κατάσταση όταν το θύμα έχει δική του οικογένεια με προστατευόμενα μέλη. Γιατί αυτό είναι το νόημα τής αναφοράς σε οικογένεια. Τα προστατευόμενα μέλη. Είναι ανακριβές αυτό; Το βγάλαμε από το μυαλό μας; Εμείς οι ίδιοι, οι αριστεροί δηλαδή, δεν υποσημειώνουμε με σημασία και έμφαση σε περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων «κι είχε ρε γμτ και μικρά παιδιά ο φουκαράς!...»; Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε διάκριση; Όχι. Γιατί στην περίπτωση του Ρινάλντι η αναφορά του σε οικογένεια δεν μπορεί να έχει αυτό το νόημα; Επειδή ο Ρινάλντι έχει γίνει ρατσιστής (κι έχει γίνει ρατσιστής επειδή υποστηρίζει ότι το μεταναστευτικό ζήτημα έχει και προβληματικές πλευρές); Μα δεν καταλαβαίνεις ότι εδώ έχουμε μια καραμπινάτη περίπτωση δίκης προθέσεων; Γιατί τόση τυφλότητα;

Και μετά παρακάτω μιλάς για «μικροπολιτική του προσπαθεια να καρπωθει κατι κι αυτος απο την πελατεια του κεντρου».

Ώστε η προσπάθεια που πρέπει να κάνει η Αριστερά (ή δεν πρέπει;) για να διευρύνει την επιρροή της σε μικροαστικά στρώματα είναι ‘μικροπολιτική’. Και ο κόσμος, χωρίς τον οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε είναι ‘πελατεία’. Εμείς δηλαδή, που αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε, είμαστε ‘μικροπολιτικάντηδες’ που ψάχνουν για ‘πελάτες’. «Ορέα» μωρέ φίλε, «ορέα»...

Τέλος:

Θα σου είμαστε υποχρεωμένοι αν μας υποδείξεις σε ποια σημεία διαστρεβλώσαμε το κείμενο του RD. Και δεν σχολιάζουμε καθόλου «την αντιπάθεια που τρέφουμε για τον Αντώνη». Τόσα έχεις καταλάβει, τέτοια λες...

Last but not least:

Από ορισμένες απόψεις (δηλαδή, για κάποιες απόψεις), ναι, είμαστε Μετωπικοί. (Και Κουκουέδες. Και Συνασπιστές. Και Συριζίτες. Και Ανταρσύα. Και αναρχικοί. Και Δημαρίτες).

Αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε το Φλεβάρη να τραβήξουμε ανάρτηση για τη γραμμή του Μετώπου «Πάμε Σύνταγμα – Μένουμε Σύνταγμα» με τίτλο «–Κι αν μέναμε Σύνταγμα; –‘‘Να κι αν μείνετε, να κι αν δεν μείνετε!’’»...

Εσύ τολμάς και να σκεφτείς ακόμα κάτι ανάλογο για σένα και το κόμμα που υποστηρίζεις;


Τα λέμε

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Τελικά η συζήτηση ξεστράτησε και αναγκάζομαι και εγώ να τοποθετηθώ επί της αντιπαράθεσης που γίνεται στα τελευταία ποστ. Το κείμενο του κ. Ρινάλντι (ο οποίος, ως πολιτικό πρόσωπο, μού είναι μάλλον αντιπαθής για πολλούς και διάφορους λόγους) είναι όντως προβληματικό γιατί αναμασά κοινοτυπίες και δεν προτείνει λύσεις (για την πολιτική της αριστερά). Από αυτό το σημείο όμως μέχρι την ισοπεδωτική και όντως κακόβουλη κριτική του Radical Desire υπάρχει μεγάλη διαφορά. Είχες δίκιο, φίλε leftg700 όταν έγραψες για το συντακτη του RD ότι "έχει απόψεις που κάνουν μπαμ ότι έχουν διαμορφωθεί ερήμην τής πραγματικής ζωής". Κριμα, γιατί ο RD είναι ένας διανοουμενος της αριστεράς με ξεχωριστή κατάρτιση.

Επί της ουσίας, το ζήτημα είναι δύσκολο. Και οι καιροί δεν περιμένουν. Η αριστερά έχει μείνει πίσω και μπορεί αυτή την καθυστέρηση να την πληρώσει πανάκριβα.

Και "για να τα λέμε όλα" φίλε leftg700, ούτε εσύ προτείνεις κάποια πολιτική αντιμετώπισης των ζητημάτων που συζητάμε.

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Αν διαβάσεις πιο προσεκτικά το σχόλιό μας θα δεις ότι δεν αναφερόμαστε γενικά στους μετανάστες, αλλά στους παραβατικούς (Έλληνες και μετανάστες). Γι’ αυτή την κατηγορία γράψαμε ότι τα κίνητρά τους δεν είναι η εναντίωση στην εκμετάλλευση (χωρίς να αποκλείουμε και την ύπαρξη κάποιων «Ρομπέν των δασών»...).

Τώρα, το τι συμβαίνει σε καταστάσεις «εκρηκτικές», όπως ο Δεκέμβρης του 2008, ασφαλώς και είναι διαφορετικό. Και μέσα εκεί βεβαίως και θα υπάρξει το ξέσπασμα ανθρώπων που υφίστανται καταπίεση, αισχρή εκμετάλλευση, ή και κυνηγητό, επειδή είναι ξένοι και χωρίς μοίρα στον ήλιο. Τι περιμένουμε; Να μη ξεσπάσουν κι αυτοί κάπου;

Το Δουβλίνο ΙΙ ίσως πρέπει να αναθεωρηθεί; Ίσως; Αν δεν αναθεωρηθεί φίλη Ένη, την έχουμε βάψει κανονικά —ντόπιοι και μετανάστες! Κι αν περιμένουμε από τον ΓΑΠ, ζήσε Μάη μου...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη bernardina,


Ο Σαββόπουλος έδωσε τις δικές του «απαντήσεις» οι οποίες είναι ανάξιες και σχολιασμού ακόμα. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι το πρόβλημα υπάρχει.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Αχ, τι θα κάνουμε μ’ εσένα που δεν μας καταλαβαίνεις; ;-)

Δεν πήγαμε να δικαιολογήσουμε ούτε τον ΣΥΝ, ούτε τον Σύριζα. Δεν ξέρουμε τα γεγονότα (ακόμα δεν έχουμε διαβάσει τις αναρτήσεις που μας είπες) και μιλήσαμε υποθετικά. Και σε διαβεβαιώνουμε ότι δεν είχαμε καμιά κουτοπονηρίστικη διάθεση.

Ο «αστερίσκος» που τραβήξαμε ήταν για να υπενθυμίσουμε μια από τις διαφορές μας: Εμείς πιστεύουμε ότι στην πολιτική δράση υπάρχουν πάντα προτεραιότητες, ανάλογα και με τη συγκυρία. Δεν είναι λίγες οι φορές που σε υποχρεώνουν να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς στο (πρόσκαιρα) έλασσον, για να πετύχεις κάτι (πρόσκαιρα) μείζον. Αυτό δίνει αφορμή να μας χαρακτηρίσουν κάποιοι (ίσως κι εσύ) «οπορτούνες τού κερατά»! Αλλά έχουμε τον Μεγάλο Οπορτουνιστή, τον Λένιν, στο ίδιο εδώλιο μ’ εμάς και δεν κωλώνουμε! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Την αποτυχία τής Αριστεράς (μέχρι στιγμής) όλοι την ξέρουμε. Μέχρι κι ο Σαββόπουλος (καλή του ώρα! ;-) ) δεν την έχει τραγουδήσει σ’ ένα παλιό τραγούδι του; Αλλά τι θα κάνουμε; Θα αυτοκαταργηθούμε ως Αριστερά και θα αντικαταστήσουμε τον αντικαπιταλισμό με τον αντιφασισμό (ποιανού πατέρα παιδάκι είναι ο φασισμός και μήπως έχουμε μια κάποια συγχώνευσή του σήμερα με την αστική δημοκρατία;) ή με το κίνημα υπέρ των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» γενικώς, φλου και αορίστως;

Αφού τα ξέρεις αυτά!


Увидимся

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια΄
Να πω μερικά πράγματα αλλά ενα ενα.
Πρώτον ολη η παραπάνω συζήτηση, εν πολλοις, ακομα και με την αναλυτικότατη και θάλεγα σωστή "επεξηγηση προς Ζαλιον για κείμενο RD", δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να επαναλαμβάνει τα ηδη διατυπωθέντα απο πολλους σχολιαστες.
Καιπαρεμπιπτόντως να πώ οτι το θέαμα "ολων εναντι ενος" σε μια συζήτηση δεν ειναι τόσο και ενδεδειγμένη αλλά και ενδιαφέρουσα.
Αλλά δεν ειναι και το ουσιώδες.

Κατα δεύτερον δυο λόγια για την απάντηση σας σε μένα.
Οταν μιλώ για εξαθλιωμένες ομάδες μεταναστών που δεν εναντιώνονται ενσυνειδήτως σε κανένα "καπιταλιστικό σύστημα" ,αλλά στο εκμεταλλευτικό σύστημα που βιώνουν κάθε μέρα, δεν χωρά πουθενά η απάντηση σας για "Ρομπέν των δασων" ουτε ως ειρωνεία.

Κτα τρίτον, αυτό που για μένα ηταν το πιο ενδιαφέρον και χρήσιμο ειναι οτι μου δόθηκε η ευκαιρία να διαβάσω το ποστ σας που δίνεται ως λινκ, και να μου επιτρέψετε να σχολιάσω κάποια σημεία του.

Χωρίς να εχω αντίρρηση για τη γενική ιδέα δικαιολογησης του τίτλου του, θάθελα να επισημάνω τα εξης:
Λέτε λοιπόν κάπου
"Σ' ενα μηνα κλείνει ενας χρόνος απο την επέλαση του ΔΝΤ στη χώρα"

οπως και

"με τη διαμορφωμένη κατάσταση που μας οδηγεί ολοταχώς στη μαζικη εξαθλίωση" (ωραιο πράγματι τσιτάτο)

αλλά

πουθενα δεν εξηγειται πως συνέβησαν αυτά τα γεγονότα, ηταν κάποια νομοτέλεια, ηταν καμιά κατάρα θεικη, πως διαολο προέκυψαν ετσι ανεπάντεχα και "ανεπαισθήτως";

Εδω λοιπόν δεν ειναι δυνατό να πέρασουν ετσι ασχολίαστα τα παραπάνω.

Τι συνέβαινε λοιπόν; Δεν ηταν οτι απο τον Οκτώβρη και δώθε εγινε γνωστό, σε παγκόσμια κλίμακα (δες και διεθνή τύπο), οτι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή εχει ελλειμμα 36 δισ. και χρεός 360 δισ;
Τότε ακριβώς που τον ελληνα πρωθυπουργό (μόλις εκλεγέντα) τον υποδέχονταν και οι εταίροι με τη ρήση το party is over, οπως και στο Νταβός ως εναν πρωθυπουργό μιας χώρας παντελώς αναξιόπιστης που εδινε επι εξαετία (με αλλη κυβέρνηση) εντελώς ψευτικα στοιχεια δημοσιονομικης κατάστασης του κράτους και μάλιστα στις συζητήσεις αρμοδίων υπουργών, τοτε, τα μέτρα που ελεγαν οτι θα πάρουν τα εγραφαν.....σε χαρτοπετσέτες. (υπουργος κ. Παπαθανασίου προς γαλλιδα υπ. Λαγκαρντ.)

Τοτε,λοιπόν ο Παπανδρέου (ναι αυτός τον οποιο πολύ ευκολα η Αριστερά λοιδωρεί), αρχισε ενα αγώνα πρώτον να πείσει τους εταίρους οτι μια αλλη κυβέρνηση βρίσκεται στην Ελλάδα ,η οποία δεσμευεται να αποκτήσει η χώρα αφένος την αξιοπιστία της και αφ΄ετέρου να επιχειρηματολογήσει, γιατί μια συμμαχική βοήθεια προς την Ελλάδα ειναι και προς οφελος της ιδιας της ευρωζώνης.
Γιατί; διότι αν καταρρεύσει μια χώρα της ευρωζώνης θα καταρρεύσει και το κοινό νομισμα δηλαδή το ευρώ.
Οπως επίσης να αντιληφθούν οτι τα ελλλειμματα του Νότου διμιουργήθηκαν απο τα πλεονάσματα του Βορά. (οι εξαγωγές Γερμανίας Γαλλίας κυρίως πραγματοποιούνταν προς τις εσωτερικές αγορές.)

Αυτά ειναι, εν ολίγοις, μια τοτε εικόνα που η Αριστερα την παραβλέπει και παρουσιάζει τα φαινόμενα αλλά οχι τα προσφατα αίτια. (να μην αρχίσουμε να λέμε για ΑΠ κλπ. γιατί τοτε η συζήτηση θα πάει και στη δεκαετία '50 και μετά ολες τις δεκαετίες της Δεξιας).

Επίσης κάποτε αυτή η περί ΔΝΤ "δαιμονολογία" να γίνει γνωστό οτι, αφενός μας εχουν δανείσει οι 17χώρες μέλη της ευρωζώνης (δηλαδή οι φορολογούμενοι πολιτες της) το 75% του δανείου των 110 δισ. και το 25% το ΔΝΤ.

Οπως επίσης οτι κατα τις διαπραγματεύσεις για τον ευρωπαικό μηχανισμό στήριξης προς την Ελλάδα (που εγινε με την επιμονή του ΓΑΠ), αυτή που επέμενε να συμμετάσχει και το ΔΝΤ ηταν η Μερκελ. (οσοι παρακολουθούσαν τα γεγονότα εκείνη την εποχή το γνωρίζουν πολύ καλά).
Aυτα, και λυπάμαι για το εκτενές κείμενο, συνήθως ειμαι κ'απως λιγόλογη.

Ανώνυμος είπε...

Βάγγο

το πάθος σου για τη "δημοκρατία" τελικά είναι ανίατο. Ως πρόσθετο δε σύμπτωμα σου παρουσιάζεται τελευταία και η αδυναμία επαρκούς ανάγνωσης : διάβασε πάλι το "τσιτάτο" του Αρντή και τη δική μου παρατήρηση , έτσι ως μια προληπτική φαρμακευτική θεραπεία. :)

Λέφτηδες

η απάντηση μου προς τον αγανακτισμένο δημοκράτη Βάγγο ισχύει ( ανάποδα ) και για σας . Εξηγούμαι :

Δεν υπήρξε στην ιστορία γνήσιο αντιφασιστικό κίνημα που να μην είχε και αντικαπιταλιστικό ή αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα. Οι λοιποί θιασώτες της αστικής δημοκρατίας που πολέμησαν το φασισμό ( τουλάχιστον οι ηγέτες τους ) είχαν άλλες τελικά βλέψεις
Άρα δε βλέπω να διαφωνούμε σε κάτι.

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Όχι (ή μάλλον ναι), ούτε εμείς πιστεύουμε ότι διαφωνούμε σε κάτι. Ίσως να "διαβάζουμε" διαφορετικά το "τσιτάτο", που λες κι εσύ, του RD. Αλλά αυτό δεν πιστεύουμε κι εμείς πως σημαίνει ότι διαφωνούμε επί της ουσίας...


Увидимся

Ανώνυμος είπε...

Και μια παρατήρηση προς το φίλο μου το Ζάλιο , επειδή εδώ έγινε εκτενής συζήτηση για τη κριτική του Αρντή στο κείμενο του Ρινάλδη :

Δεν θα ασχολιόμουν με τον ένα κομψομόλο ή τον άλλο μπαρουτοκαπνισμένο , αλλά η εδώ συζήτηση με εξίταρε.. έπαθα σύνδρομο DSK

Το κείμενο του Ρινάλδη είναι προφανώς ελλειμματικό. Απολογητικό και γεμάτο ερωτηματικά χωρίς απάντηση . Από ένα ηγέτη όπως αυτός θα περίμενε κανείς μια σαφή απάντηση στο δια ταύτα , στο ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Από την άλλη άντεξα να διαβάσω μόνο το πρώτο τεμάχιο του Αρντή , χωρίς να προχωρήσω στο δεύτερο. Ο λόγος του ομολογημένου αυτού μου ατοπήματος ;;; Πολύ απλά : η κριτική "επεξεργασία" του Αρντή , ειδικά όσον αφορά το απόσπασμα του Ρινάλδη περί ΛΑΟΣ και ΧΑ είναι είτε αποτέλεσμα τεράστιας παρανόησης - ψυχαναγκαστικής επέκτασης , είτε ηθελημένη και καραμπινάτη διαστρέβλωση.

Για όποιον θέλει να με αμφισβητήσει υπάρχουν τα κείμενα. Εγώ άποψη επ αυτού άλλη δεν έχω , ούτε προτίθεμαι να την αλλάξω.

Επομένως Ζάλιε είναι άλλο πράγμα το να προβάλλει κανείς και να προπαγανδίζει τον άνευ όρων αντιρατσισμό και άλλο πράγμα να εθελοτυφλεί μπροστά σε τέτοιες , τουλάχιστον περιέργες , κριτικές αρθρογράφων έστω και αν ούτε αυτοί διαθέτουν τα πιό αξιόπιστα εχέγγυα.....

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Φίλε ανανεωτικέ,


Ξεκινάμε από αυτό που γράφεις:

«Το κείμενο του κ. Ρινάλντι (ο οποίος, ως πολιτικό πρόσωπο, μού είναι μάλλον αντιπαθής για πολλούς και διάφορους λόγους) είναι όντως προβληματικό γιατί αναμασά κοινοτυπίες και δεν προτείνει λύσεις (για την πολιτική της αριστεράς)».

Φυσικά, παραβλέπουμε την πολιτική αντιπάθεια ή συμπάθεια προς τον Ρινάλντι. Και δεν μας απασχολεί εδώ η συνολική κριτική προς τις πολιτικές αντιλήψεις του. Δεν ήταν αυτό το θέμα μας και ποτέ δεν είναι αυτό το θέμα μας όταν αναφερόμαστε σε πρόσωπα για κάτι συγκεκριμένο. Προχωράμε λοιπόν στα σημεία εκείνα από όσα λες στο απόσπασμα που παραθέσαμε τα οποία εφάπτονται στο θέμα μας.

Είναι τα δυο συμπτώματα που διακρίνεις (κοινότοπο και άνευ θετικών προτάσεων) και τα οποία σε οδηγούν στη διάγνωση: προβληματικό.

Θα παραδοξολογήσουμε: συμφωνούμε απόλυτα!

Άκου και το γιατί όμως:

1) Γιατί όντως είναι κοινοτοπία το να λες ότι το (σύγχρονο) φαινόμενο τής μετανάστευσης αποτελεί καιπρόβλημα!

2) Γιατί όντως δεν υπάρχει θετική πρόταση στο άρθρο, αφού εστιάζει σε κάτι που προηγείται (βλ. 1).

3) Γιατί όντως είναι προβληματικό, σήμερα, κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώνονται να μη βλέπουμε ότι η μέχρι τώρα στάση μιάς μερίδας τής Αριστεράς στο μεταναστευτικό μάς αποξενώνει από κόσμο και κοσμάκη! Υπάρχει πρόβλημα και μεγάλο. Όχι όμως με τον Ρινάλντι και το άρθρο του. Μ’ αυτό το «τυφλό» (αλλά θορυβώδες) κομμάτι τής Αριστεράς.

Ναι, είναι αλήθεια ότι στο ποστ ούτε μείς ασχολούμαστε με θετικές προτάσεις διεξόδου. Στο ποστ αυτό όμως. Γιατί έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η προώθηση τής αναθεώρησης τής συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ είναι, πρέπει να είναι, κατεπείγουσα ανάγκη για την Αριστερά. Τώρα για τα υπόλοιπα (φροντίδα, περίθαλψη, καταλύματα διαμονής, κ.λπ., κ.λπ.), ε, τα αυτονόητα να λέμε;

Σε πολλούς όμως δικούς μας, ούτε η αναθεώρηση τής συγκεκριμένης συνθήκης τούς κάθεται καλά. Κάπου τους ενοχλεί η «συνείδησή» τους. «Μα είναι σαν να τους διώχνουμε!», σκέφτονται με το αριστερό αλλά φτωχό μυαλό τους. Αγνοώντας ότι αυτό ακριβώς θέλουν κι οι ίδιοι οι μετανάστες, σε μεγάλα ποσοστά: να φύγουν για τη Δ. Ευρώπη!

Μωραίνει Κύριος...


Τα λέμε

zalion είπε...

Παπς κανεις λαθος κατ'εμε αλλα κρινεις πως μπορουμε να την κανουμε εδω την κουβεντα?

Aργυρώ είπε...

΄΄Γίνονται όλοι οι φτωχοί εγκληματίες; Όχι βέβαια. Αλλά και κανείς που γίνεται φονιάς για μία κάμερα δεν μπορεί να ανήκει σε άλλη κατηγορία από αυτή του εξαθλιωμένα φτωχού. Μια ακραία επιβεβαίωση της λαϊκής επωδού «όπου φτωχός κι η μοίρα του», καθώς η «μοίρα» των συγκεκριμένων φτωχών τούς οδήγησε στο φόνο... Υπάρχει καμία αντίρρηση ως εδώ; Όχι.΄΄
ΒΕΒΑΙΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ , ΑΥΤΗ:
ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙς ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΕΝΩ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΑΠΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΠΙΘΑΝΗ ΣΟΥ ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΚΕΙ Ή ΕΔΩ.

LeftG700 είπε...

Φίλη Αργυρώ,


Κατ’ αρχήν σε καλωσορίζουμε εδώ, ανεξάρτητα από τη διαφωνία σου.

Πάμε στη διαφωνία σου. Νομίζουμε ότι ακολουθείς λάθος συλλογιστική. Θα προσπαθήσουμε να το εξηγήσουμε αυτό όσο καλύτερα μπορούμε, αλλά πρέπει κι εσύ να βάλεις λίγο το χεράκι σου, δηλαδή να διαβάσεις με προσοχή. Δεν ζητάμε να συμφωνήσεις σώνει και ντε με ό,τι θα πούμε. Αλλά την προσοχή σου τη ζητάμε.

Ποιο είναι το βασικό σου λάθος; Η εκκίνηση! Γράφεις:

«ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙς ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΕΝΩ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ». Μάλιστα.

Πώς τα ξέρεις όλα αυτά φίλη Αργυρώ; Ήσουν μάρτυρας στο περιστατικό; Είναι προφανές ότι το θύμα αντιστάθηκε. Κι απ’ ό,τι γράφτηκε στις εφημερίδες άρχισε να φωνάζει. Άρα, το σχέδιο «βουτάμε την κάμερα και την κοπανάμε» πήγε κατά διαόλου. Γιατί είναι υποχρεωτικό να έφτασαν στο φόνο λόγω «καθαρόαιμης εγκληματικότητας» κι όχι λόγω φόβου ή πανικού; Δεν λέμε ότι έγινε έτσι, αλλά γιατί δεν μπορεί να έγινε έτσι; Θα μας πεις: «Ας φεύγανε». Σωστό. Αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι σήμαινε μια κάμερα γι’ αυτούς εκείνη την ώρα. Κι ακόμα δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ήθελαν σώνει και ντε να σκοτώσουν τον Καντάρη ή απλώς να τον εξουδετερώσουν. Ενώ από την άλλη ξέρουμε ότι σε κάθε κατάσταση που «στραβώνει», άσχετα αν είναι κατάσταση τής νορμάλ ζωής, ή τής ζωής που έχει να κάνει με κλοπές και ληστείες, δεν αντιδρούν όλοι οι άνθρωποι με τον καλύτερο για τις περιστάσεις τρόπο, δεν έχουν όλοι την ίδια ικανότητα να εκτιμήσουν σωστά αυτές τις περιστάσεις και να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες από το «στράβωμα» του σχεδίου.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Ένα δεύτερο. Γράφεις:

«ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΑΠΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ».

Κατ’ αρχήν, εδώ πρέπει να αποφασίσεις. ‘Καθαρόαιμη εγκληματικότητα’, δηλαδή εγκληματίας εξ αίματος, από γεννησιμιού που λένε, ή εγκληματίας επειδή η κουλτούρα τού τόπου καταγωγής σου είναι εγκληματική; Ή και τα δυο; Ας τα δούμε ένα-ένα.

Για το πρώτο: Με βάση τι στοιχεία πιστεύεις (αν πιστεύεις) ότι υπάρχουν άνθρωποι γεννημένοι εγκληματίες; Εννοούμε σε υπολογίσιμα ποσοστά, μη μας πεις για ψυχοπαθολογικές καταστάσεις ορισμένων κατά συρροή δολοφόνων κ.λπ.

Για το δεύτερο: Ξέρεις πολλές κοινωνίες με εγκληματική κουλτούρα; Και εν πάση περιπτώσει, αν υπάρχουν τέτοιες κοινωνίες είσαι σίγουρη πως αυτή η κοινωνία είναι η αφγανική (από το Αφγανιστάν λένε ότι είναι οι δράστες, έτσι δεν είναι;) κι όχι η γερμανική του μεσοπολέμου που αιματοκύλισε τον κόσμο, η των Ισπανών και των Πορτογάλων του 15ου και 16ου αιώνα που ξεκλήρισαν τους κατοίκους του Νέου Κόσμου ή των αποίκων «πολιτισμένων Ευρωπαίων» που δεν άφησαν ρουθούνι ινδιάνικο στις σημερινές ΗΠΑ; Για πόσα θύματα είναι υπόλογη η «εγκληματική αφγανική κοινωνία» και για πόσα η «εγκληματική γερμανική ή ισπανική ή πορτογαλική ή εγγλέζικη, κ.λπ., κ.λπ., κοινωνία»;

Δεν υπάρχουν εγκληματικές κοινωνίες, φίλη Αργυρώ. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί λαοί. Μη κάνεις αυτό το λάθος. Υπάρχουν διαφορετικοί πολιτισμοί, ήθη και έθιμα, γλώσσες, θρησκείες, ό,τι άλλο θες. Αλλά καλοί και κακοί λαοί δεν υπάρχουν.

Εκείνο που υπάρχει σε όλες τις κοινωνίες είναι άνισες και εκμεταλλευτικές κοινωνικές σχέσεις, όπου οι λίγοι είναι οι εκμεταλλευτές και οι πολλοί είναι αυτοί που υφίστανται την εκμετάλλευση. Όπως υπάρχουν και άνισες διεθνικές σχέσεις όπου τα ισχυρά και πλούσια έθνη (δηλαδή οι ισχυροί και πλούσιοι αυτών των χωρών) καταδυναστεύουν τα ανίσχυρα και φτωχά έθνη (όχι όμως και τους ισχυρούς και πλούσιους αυτών των χωρών· μ’ αυτούς είναι συνεταιράκια).

Και μια και μιλήσαμε για ισχυρά και ανίσχυρα έθνη. Για σκέψου, φίλη Αγγελική, πόσοι Αφγανοί θα ήταν αναγκασμένοι να φύγουν από την πατρίδα τους αφήνοντας πίσω μανάδες, πατεράδες, αδέρφια και φίλους, για να καταλήξουν φονιάδες στη μακρινή Ελλάδα, αν οι «πολιτισμένοι Δυτικοί» δεν είχαν κατσικωθεί εδώ και δέκα χρόνια στο Αφγανιστάν;

Και σκέψου και το άλλο (και μ’ αυτό, σ’ αφήνουμε, γιατί ήδη είπαμε πολλά):

Αν οι Αφγανοί μικροληστές που σκοτώνουν για μια κάμερα είναι γεννημένοι εγκληματίες και, επιπλέον, γεννήματα εγκληματικών κοινωνιών, οι Αμερικανοί φαντάροι που κάνουν συλλογή από αυτιά Αφγανών ανταρτών τι είναι;


Τα λέμε