Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Έχει πλάκα να ψάχνεις την Αριστερά, όταν αυτή κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της!...



ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ δεν πήγαινε μια παλιότερη διαφήμιση; Έχει πλάκα να ψάχνεις το Joker; Ε, το ίδιο μπορείς να πεις και για την Αριστερά, με τις απαραίτητες αντικαταστάσεις και συμπληρώσεις, που παρουσιάζονται στον τίτλο τού σημερινού μας σημειώματος.


ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΓΕΝΝΑΙΑ απόπειρα να καταμετρήσουμε τις προσκλήσεις του ΚΚΕ προς τον κόσμο να «ξεσηκωθεί». Και προσπαθήσαμε με όσο σθένος διαθέτουμε να εντοπίσουμε όλα τα γάντια που ρίχνει ο Αλέξης Τσίπρας περί εκλογών, με τις οποίες «απειλεί», ως «αντισυστημικός», το σύστημα. Και ορκιστήκαμε ότι, ακόμα κι αν έπρεπε να πεθάνουμε για να καταγράψουμε το σύνολο τών αναφορών τής επονομαζόμενης επαναστατικής Αριστεράς στην «ανατροπή με αντικαπιταλιστική κατεύθυνση», θα το κάναμε. Φευ!... Παρά το ότι «κλέψαμε» και λίγο και περιοριστήκαμε στον τρέχοντα μήνα, ηττηθήκαμε κατά κράτος! Και παρατήσαμε την προσπάθεια έντρομοι, πριν φτάσουμε καλά-καλά στη μέση...


ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΕΙ τις ηγεσίες(;) τής Αριστεράς. Και δικαίως οι Ισπανοί που γεμίζουν τις πλατείες μάς έχουν κάνει την «τιμή» να λένε σε ένα σύνθημά τους «Μη φωνάζετε δυνατά, θα ξυπνήσετε τους Έλληνες», όπως μάθαμε ότι πληροφόρησε σήμερα τους ακροατές του ο ραδιοσταθμός του ΣΥΝ —τι κωμική ειρωνεία! Συνεχίζουν «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα[1] να προσμένουν, ίσως, κάποιο θάμα»...


ΠΡΟΣΜΕΝΟΝΤΑΣ, λένε και καμιά μαλακία για να περνά η ώρα. Μαλακίες τύπου «εμείς τα έχουμε πει έγκαιρα» (δηλαδή, ό,τι ακούμε στις ποδοσφαιροκουβέντες: π.χ.: «δεν τα ’λεγα εγώ ότι ο Νίνης είναι λίγος;»). Ή μαλακίες τύπου «με το Μνημόνιο 2 έρχονται νέα επώδυνα μέτρα» (απλώς «επώδυνα» μέτρα(!), όταν προγραμματίζεται με ελεγχόμενη(;) έκρηξη η κατεδάφιση τών πάντων κι όταν, επί τής ουσίας, δεν υπάρχει πλέον ούτε στοιχειωδώς κυρίαρχο ελληνικό κράτος![2]). Ή μαλακίες τύπου «εμπρός για την αντικαπιταλιστική επανάσταση!» (αντικαπιταλιστική επανάσταση που, ακόμα κι αν ως εκ θαύματος γινόταν, ακόμα κι αν νικούσε, δεν θα τη στήριζε ο «απελευθερωμένος λαός» —με τα μυαλά που κουβαλάει ύστερα από δεκαετίες πλύσης εγκεφάλου— ούτε για τρεις βδομάδες!).


ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΜΑΣ, είπαμε να πιαστούμε από την «Αριστερά τής Ευθύνης», τη ΔΗΜΑΡ. Τι το θέλαμε;[3]. Εκεί πάθαμε το Βατερλό μας! Πέσαμε πάνω σε ένα post οπαδού της όπου περιγράφεται το ζοφερό μας μέλλον με ψυχρότητα «αντικειμενικού» αγγλοσάξονα δημοσιογράφου τού «Economist», πράγμα που μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι η ΔΗΜΑΡ, ακριβώς επειδή είναι «υπεύθυνη», δεν σκοπεύει να το κουνήσει από τη θέση τού θεατή ούτε με βίντσι! Το πολύ-πολύ να αφιερώσει το χρόνο της για να βρει τις πιθανές συγκλίσεις με την «άλλη», την «κυβερνώσα αριστερά» ντε!...


ΕΤΣΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τραγουδάμε (αλλά σε αριστερή εκτέλεση, αυτό να λέγεται!) το «Que sera sera». Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Σωστά, ολόσωστα. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Εκτός βέβαια από αυτό που πρέπει να γίνει! Δηλαδή ένα Πολιτικό Μέτωπο με τους απαραίτητους μίνιμουμ στόχους και την αντίστοιχη στρατηγική, για να αποτρέψουμε την υλική και ηθική καταστροφή τής κοινωνίας.


ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ. Ο Κύριος είναι δεξιός! Δεν εξηγείται αλλιώς να μας έχει μωράνει τόσο πολύ...


[1] Αλλά και «πονηροί» και κουτοπόνηροι και αφελείς...

[2] Το ότι δεν υπάρχει ελληνικό κράτος θάβεται δια λόγους «ιδεολογικής καθαρότητας». Δεν υπάρχουν έθνη-κράτη. Υπάρχουν μόνο κοινωνικοί σχηματισμοί!

[3] Εντάξει, εντάξει. Αλλά δεν λένε ότι η απελπισία είναι κακός σύμβουλος; ;-)


Το γκράφιτι δικό μας

45 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Μα τι θα πει "έχετε τον λόγο"!
Τι λόγο να αρθρώσω,μήπως καλύτερα να κάνω την πάπια;
Θα μιλήσω λοιπόν διά στόματος του καθοδηγητή μου:

Οι Κομμουνιστές πρέπει να αξιοποιούν
"κάθε έστω και ελάχιστη δυνατότητα να αποκτήσουν μαζικό σύμμαχο.Έστω και προσωρίνό,ταλαντευόμενο,ασταθή,
αβέβαιο και συμβατικό.Όποιος δεν το κατάλαβε αυτό,δεν κατάλαβε ουτε κόκκο από τον Μαρξισμό και από τον επιστημονικό σύγχρονο σοσιαλισμό γενικά"
Απαντα Λενιν εκδ.Σύγχρονη εποχή τομ.41 σελ.55
Γι΄αυτό σου λέω τι να πω!

LeftG700 είπε...

Φίλη blackbedlam,


Κι αν έχεις να πεις! Να πεις Χριστούς! Να πεις Παναγίες! Να κατεβάσεις καντήλια και καμπαναριά! Νομίζουμε ότι αυτό πια γίνεται ίσως και το πρώτο καθήκον για όλους μας. Κι ο καθένας μας πρέπει να τα πει, πρώτα και κύρια και πιο δυνατά, στο κομμάτι εκείνο τής Αριστεράς με το οποίο αισθάνεται πιο κοντά και, κατά συνέπεια, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες ν' ακουστούν οι φωνές του!

Αν κοιμούνται οι αγωγιάτες, ας γίνουμε εμείς το αγώγι που θα τους ξυπνήσει, αφού η πραγματικότητα δεν είναι αρκετή.


Τα λέμε

dimitris t είπε...

Μη ζητάς πολλά από την αριστερά, κάνει ότι μπορεί και λυπάμαι που θα το πω αλλά μπορεί λίγα. Εδώ και δυο δεκαετίες έπαψε να είναι η εναλλακτική στο σύστημα και θα περάσει καιρός για να ξαναγίνει, τουλάχιστον στη συνείδηση του κόσμου!

Β. Δ. Καργούδης είπε...

Υπάρχουν χονδρικά δυό δρόμοι για να καταλάβει κανείς ότι αυτό που σήμερα (έστω και συμβατικά) περιγράφουμε σαν "Ελληνική Αριστερά"
(για το παραπέρα είναι ΑΛΛΗ κουβέντα)
*ούτε έχει
*ούτε μπορεί ποτέ να αποκτήσει
*ούτε και πρέπει να αφεθεί να παριστάνει πως έχει

την παραμικρή σχέση με το χτίσιμο του πολιτικού υποκειμένου που
(προσέξετε: όχι θα προκαλέσει και θα ιδιοποιηθεί αλλά)
θα λειτουργήσει σαν η σκανδάλη αλλά και το εύφορο κοινωνικοπολιτικό έδαφος

για τη διαδικασία που θα επιφέρει ριζοσπαστικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία στο όνομα και για τα συμδφέροντα των δυνάμεων της Εργασίας:

*είτε να έχει κανείς την υπομονή αλλά και τη διανοητική οκνηρία να μετράει χάντρα-χάντρα το απίστευτο κομπολόϊ των ιστορικών και δομικών ανεπαρκειών της,
*είτε αποφασιστικά και με ρίσκο να μπει σε μια περιπέτεια αφαιρετική, επώδυνη φυσικά, που θα τον οδηγήσει όμως τάχιστα στο ίδιο συμπέρασμα, απαλλάσσοντάς τον από άνευ λόγου και νοήματος απώλειες χρόνου, ενέργειας, αλλά και αξιοπρέπειας....

markos είπε...

Η Αριστερά που υπάρχει είναι αντίστοιχη του Λαού.
Αν δυναμώσει ο Λαός θα δυναμώσει και η Αριστερά. Μην προτρέχετε.

Ανώνυμος είπε...

Δεκαετίες κοινοβουλευτικής ζωής, αποκατάσταση, αναγνώριση των αγώνων, συναναστροφές με κουστουμάτους, με προέδρους δημοκρατίας, λυμένα προβλήματα κομματικά, πολιτικά, υπαρξιακά, οικονομικά, ακόμα και γκομενικά.
Κι έρχεται εκείνη η ρημάδα η εποχή, που πρέπει ν αποδείξεις πως εννοούσες αυτά που έλεγες στους εύκολους καιρούς.
Δυστυχώς μικροί κι αυτοί.
Κατώτερος μισθός στα 1200-1400 (δεν θυμάμαι καλά) ευρώ ζητούσε το ΚΚΕ στην εποχή την εύκολη (σε σχέση πάντα με το σήμερα).
Απολύσεις (αν αληθεύουν) από 902 και τυποεκδοτική, κρίση βλέπεις...
Παίρνει ο τόπος φωτιά μ αυτά πούρχονται;
Πουυυ να ξεσηκωνόμαστε τώωωρα...
Δεν σας ζητάμε να πάρετε τα όπλα ρε!
Ο κόσμος καθοδήγηση, έναυσμα, μια λέξη, μια κάλυψη από ένα γαμοαριστερό κόμμα ζητάει. Έστω να του πουν κατέβα στο σύνταγμα και μην φύγεις ούτε για κατούρημα.
Αλλά, που αυτοί.
Και δυστυχώς για μάς, το τι ΔΕΝ θα κάνουν τα αριστερά κόμματα, το ξέρουν καλύτερα οι κακοί.
Δυστυχώς, αυτό το έρμο κόμμα, όταν κι αν με το καλό ηρεμήσουμε, στο 5% βλέπω να το πηγαίνουν με τήν τόση απογοήτευση που θάχουνε δώσει στον κόσμο.
Κρίμαςςςςς...

mbiker

JLT είπε...

Δεν ξέρω τι πρέπει να πεί κανείς σε αυτούς τους συμπλεγματικούς νάρκισσους "ηγέτες" της Αριστεράς, ολόκληρης της Αριστεράς, που σε αυτό που συμβαίνει μπρος στα μάτια τους, το περισσότερο που κάνουν είναι να ταυτολογούν ασύστολα, να ηθικολογούν ξεδιάντροπα και εν τέλει να αποδεικνύουν, κάτι που δεν ήθελα να ομολογήσω, το πόσο απελπιστικά ευήθεις είναι.
Φαντασιώθηκα κάποια στιγμή, γιατί περί φαντασίωσης πρόκειται, όλους τους "ηγέτες" της Αριστεράς να δίνουν από κοινού έκτακτη συνέντευξη τύπου, να καλούν σε συσπείρωση τον Ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους, να εγγυώνται οι ίδιοι μιά άλλη πορεία για τη χώρα, με μιά άλλη δημοκρατική κυβέρνηση, συμφωνώντας σε πέντε, ίσως σε τέσσερα, έστω και σε τρία που να πάρει, σημεία. Είναι αρκετά προς το παρόν. Υπεραρκετά θα έλεγα.
Το φαντασιώθηκα αλλά συνήλθα γρήγορα και έτσι το μόνο που μπορώ να τους ζητήσω είναι να πάνε σπίτι τους, επιτέλους ας σιωπήσουν για πάντα.

aphrodite's child είπε...

Η ελληνική αριστερά δε θα μπορούσε ποτέ να δώσει λύση στο πρόβλημα της χώρας γιατί απλούστα αποτελεί και αυτή μερος του προβλήματος.

Παιδιά έχω να σας διαβάσω καιρό αλλά αυτό το ποστ μου βγάζει κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενά σας: πιο ήρεμο, πιο νηφάλιο, απαλλαγμένο από πολλές αναλύσεις και αριστερή ρητορία.

Μάλλον παραδεχτήκατε την αμείλικτη πραγματικότητα.

Έχετε πάντως δίκιο. Όλα θα γίνουν έτσι ακριβώς όπως δεν πρέπει να γίνουν.

Εξαιρετικό ποστ του @Καργούδη όπως πολύ καλό και το @JLT

LeftG700 είπε...

Φίλε dimitris t,


Μα ακριβώς γι’ αυτό φωνάζουμε! Και φωνάζουμε ακόμα περισσότερο γιατί εμείς τουλάχιστον δεν είμαστε από εκείνους που πιστεύουν ότι η ιδέα τής πολιτικής οργάνωσης τού εργατικού κινήματος είναι κάτι άχρηστο ή ξεπερασμένο. Το ακριβώς αντίθετο! Αλλά, αν έχει κάποια αξία αυτή η ιδέα, είναι γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ξεκλειδώσουμε την υπάρχουσα εξουσία. Όχι για να σκούζει και να μαλλιοτραβιέται! Αυτό το κάνει και μόνος του ο κόσμος. Η περίσταση δεν απαιτεί απλώς «αγανακτισμένα κόμματα». Απαιτεί κόμματα που θα πάρουν την αγανάκτηση τού κόσμου και θα της δώσουν πολιτική δυναμική και, κυρίως, προοπτική.

Οι κλειδοκράτορες, εντάξει μπορεί και να βολεύονται να μη τα καταλαβαίνουν όλα αυτά. Αλλά οι συνιδιοκτήτες, τα μέλη δηλαδή, δεν τα βλέπουν ρε γμτ;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Β.Δ.Καργούδη,


Ωραία όλα αυτά, και σε πολλά θα συμφωνήσουμε. Αλλά, για πες μας με το χέρι στην καρδιά:

Εμάς μάς έχουν μάθει ότι ο αριστερός έχει χρέος να προσπαθεί να διορθώσει τα στραβά και τα ανάποδα τού σπιτιού του, έστω και κόντρα στο ρεύμα. Στη χειρότερη, να πάει σπίτι του (άνθρωπος είναι και έχει όρια). Ποτέ όμως δεν περνάει «απέναντι».

Στραβά μάς τα έχουν μάθει;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκο,


Αυτό που λες, ως γενική αρχή, είναι σωστό. Τα κόμματα δεν προέρχονται από κάποιο Μπιγκ Μπανγκ! Όμως, φίλε Μάρκο, υπάρχουν και ζητήματα στα οποία είναι πίσω από το λαό! Για παράδειγμα: Αν είχαμε φράγκα, θα κάναμε μια δημοσκόπηση στον κόσμο της Αριστεράς με ένα και μόνο ένα απλό ερώτημα:

Συμφωνείτε με τη δημιουργία ενός Πολιτικού Μετώπου το οποίο θα είχε ως κύριο και άμεσο στόχο την αποτροπή τής κοινωνικής καταστροφής στην οποία οδηγείται η χώρα;

Θα έβαζες έστω και πέντε ευρώ στοίχημα, έστω και με απόδοση 1/50, ότι η απάντηση θα ήταν, έστω και με ποσοστό 50,001, όχι;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Ναι, ήρθε η εποχή, έτσι είναι. Και φάνηκε η γύμνια... Αλλά, πάντα υπάρχει καιρός να τους ξυπνήσουμε. Και εν πάση περιπτώσει, τι άλλο να κάνουμε όσοι θεωρούμε ότι χωρίς πολιτική δεν πάμε πουθενά;

Οι απολύσεις στην Τυποεκδοτική είναι αλήθεια. Όμως, το θέμα δεν είναι τόσο απλό, όσο εκ πρώτης φαίνεται. Εμείς έχουμε καταπιαστεί με το ζήτημα αυτό (αλλά και σε ορισμένα παράπλευρα ζητήματα) σε ...πέντε αναρτήσεις! Όταν βρεις καιρό και διάθεση, πήγαινε στις αναρτήσεις τής 1ης, 5ης, 11ης, 16ης και 19ης Οκτωβρίου τού 2010. Νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε (φίλη;) JLT, καλώς ήρθες.


Όχι να μη πάνε σπίτι τους! Να αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους!!! Κι αν αυτοί οι συγκεκριμένοι δεν μπορούν, ας παραμερίσουν για κάποιους άλλους που έχουν τα κότσια.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Βρε καλώς το τό Αφροδιτοκόριτσο!


Αποτελεί μέρος τού προβλήματος (όχι όμως στην έκταση που καλλιεργείται από κύκλους και κυκλώματα απόλυτα εχθρικά προς την Αριστερά...) κι εμείς προσπαθούμε όσο μπορούμε να το βγάλουμε απ’ έξω!

«Πιο ήρεμο»; «Πιο νηφάλιο»; Μέτρησες πόσες φορές γράγουμε τη λέξη ‘μαλακία’; ;-)

Για το άλλο, έχεις δίκιο. Αποφύγαμε την ανάλυση.

Για το παράλλο, δεν έχεις δίκιο ή μάλλον έχεις μισό δίκιο): Παραδεχόμαστε την αμείλικτη πραγματικότητα, αλλά δεν μπορούμε να την «καταπιούμε» με τίποτε! ;-)


Τα λέμε

Β.Δ.Καργούδης είπε...

Πάλι τα ίδια;
Κι αν κάποιος, λόγου χάρη, έχει πολλούς λόγους
(πέρα από μια ακράδαντη πεποίθηση, προϊόν οδυνηρού βιώματος)
όχι μόνο να πιστεύει αλλά και να παλεύει (όπως χρωστάει) για να δείξει πως αυτό το ΑΠΕΝΑΝΤΙ
που
(σχωρνάτε με, με τόσο ασυγχώρητη ελαφράδα & ατεκμηρίωτη -κυρίως- προχειρότητα)
ΕΣΕΙΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ
έχει ακριβώς για εσώτατο σκληρό του πυρήνα το αποστεωμένο-ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΌΤΑΤΟ μυθικό/ιδεολογικό περίβλημα του μεγαλύτερου κομματιού "αυτού που σήμερα συμβατικά λέμε Ελληνική Αριστερά",

τί γίνεται στην περίπτωση αυτή;

(μη με βάλετε να θυμηθώ τί είπε η Αλέκα όταν τη ρώτησαν για τις απολύσεις στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, δλδλ το αμίμητο ότι
"Ναι, αλλά οι επιχειρήσεις του κόμματος ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ σε ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ οικονομικό περιβάλλον",
λες και όλες οι άλλες ελληνικές επιχειρήσεις λειτουργούν σε αταξική κοινωνία στο Α' του Κένταυρου...)
Συνέρθετε ρεεεε
Οι καιρόί ου μενετοί, σεβαστείτε & προστατέψτε την ανιδιοτελή κατάθεση εαυτού και την αξιοπρέπεια της αγωνιστικής σας διαθεσιμότητας...

Ανώνυμος είπε...

ορέ Λέφτηδες

Για να καταλάβετε ότι όταν μιλάτε στην ηγεσία και στη τεράστια πλειοψηφία των οπαδών του ΚΚΕ βαράτε στου κουφού τη πόρτα να σας πω κάτι που είδα χθες και τι μου ανέβηκε μετά στο μυαλό :

Κατά τις 7 η ώρα το απόγευμα ανέβαινε τη Σταδίου μια μικρή πορεία.
Οι μπάτσοι είχαν διακόψει τη κυκλοφορία με εμβόλιμους τροχονόμους χιλιόμετρα πριν και χιλιόμετρα μετά από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα , προς αγανάκτηση των πολιτών...

Βγαίνωντας πίσω από τη παλιά Βουλή κατάλαβα ότι πρόκειται για πορεία του ΠΑΜΕ ( γι αλλού ). Ρυθμικά συνθήματα μακροσκελή , ειπωμένα σαν ποιηματάκι με μια χροιά οργής στη φωνή. Βήμα σταθερό και έξαρση "επαναστατική" να σε πιάνει ύπνος. Καθοδηγούμενοι από λίγους μπαρμπάδες και κωλοπετσωμένους ινστρούχτορες καμμιά 500αριά νεαρά παιδιά ( μαθητιώντες και φοιτητιώντες και ελάχιστοι εργαζόμενοι ) περιέφεραν παρελαύνοντες την ..άδολη χαρά τους.

Έχωντας σχηματίσει πίσω και μπροστά γραμμές περιφρούρησης ( που όπως θα εξηγήσω αποδείχθηκαν άχρηστες ) πέρασαν από μπροστά μου και συνέχισαν μόνοι και έρημοι μέχρι το Σύνταγμα. Όταν η ορέα παράσταση έλαβε τέλος διελύθησαν εις τα εξ ων συνετέθησαν με εκείνη τη σιδερένια πειθαρχία που χαρακτηρίζει τη πρωτοπορεία του εργατικού κινήματος , τύλιξαν σημαίες και πανώ και μην τους είδατε. Προφανώς οι πλέον μπασμένοι στο κόλπο κλέιστηκαν στα γραφεία τους για να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα της επαναστατικής τους γυμναστικής και να σχεδιάσουν την επόμενη έφοδο προς τα χειμερινά ανάκτορα......

Ελάχιστος έως καθόλου κόσμος στα πεζοδρόμια παρατηρούσε αδιάφορος το αγλάισμα της επαναστατικής νεολαίας να πορεύεται προς τη τελική νίκη. Πουθενά δεν φαίνονταν δυνάμεις των ΜΑΤ. Είδα τα στενά , τις στοές και τις παρόδους. Δε φαινόταν "ψυχή" από τα ευαίσθητα παλλουκάρια των σωμάτων ασφαλείας. Προφανώς θα ετοιμάζονταν για το επόμενο μπάτσελορ πάρτυ με τους κολλητούς τους χρυσαυγίτες....

Μόνη συνοδεία απόμακρη , μπροστά και πίσω από τη κατ' ευφημισμό διαδήλωση δυό τρείς αξιωματικοί και ασφαλίτες με πολιτικά κρατώντας μοτορόλες και ένας μοτοσυκλετιστής. Οι πλέον ξεκούδουνοι : δύο αξιωματικοί της πυροσβεστικής κινούμενοι παράλληλα και πίσω , πάνω στο πεζοδρόμιο , με μοτορόλες διασκέδαζαν την αφόρητη πλήξη τους , μια πλήξη για μένα πολύ διασκεδαστική , αποτυπωμένη στα πρόσωπα και των πυροσβεστών και των μπάτσων.

Μια κωμωδία καταστάσεων δηλαδή , ένα κομ ιλ φω μπουλεβάρ για να μη τα πολυλογώ.

Αυτά ως προς το θέαμα.

Λίγο αργότερα σκεφτόμουν που κατάντησε το κόμμα που κάποτε πρόσφερε αίμα και πόνο στην υπόθεση της αριστεράς και κάγχασα. Θυμήθηκα άλλες εποχές που μεγάλο μέρος των διαδηλωτών που μετείχαν στα μπλοκ του ΚΚΕ ήταν εργάτες , οικοδόμοι , άνθρωποι που ο μόχθος είχε χαραχτεί στα πρόσωπά τους. Σπάνια οι μπάτσοι τολμούσαν να επιτεθούν στα τότε μπλοκ ( δεν υπήρχε ούτε Πάμε ούτε Γυρίζουμε ) και ακόμα σπανιότερα με επιτυχία. Γι αυτό και συνήθως τη λέζα τη πλήρωναν οι αριστεριστές , τα ανάρχια και οι κομψευόμενοι "αναθεωρητές" . Ο παλμός , τα συνθήματα , το βήμα δεν ήταν τόσο τακτοποιημένα και στιβαρά , αλλά πολύ περισσότερο ζωντανά . Τότε οι απάτσι παρακολουθούσαν και κάποτε απειλούσαν τα μπλοκ του κώματος με ζέση και όρεξη.

Χθές οι νεαροί κομψομόλοι πορευόντουσαν προς Σύνταγμα ... ( ΣΥΝΤΑΓΜΑ .... ! ; ) χωρίς καμμία σοβαρή αστυνομική παρουσία. Το είχαν ΔΕΔΟΜΕΝΟ οι απάτσι ότι το κόκκινο ιππικό θα έκανε πάλι μια ακίνδυνη επίδειξη ιππικής τεχνικής και τους είχαν κυριολεκτικά γραμμένους. Στις υπώρειες του Αγνώστου Μαλάκα πέντε δέκα κρανοφόροι με τον εξοπλισμό παραπόδα έκανα τσιγάρο αμέριμνοι την ώρα που οι τουρίστες τάιζαν τα περιστέρια και παρακολουθούσαν τους ευζώνους να σηκώνουν το ποδάρι με τη φούντα....!!!

Ορέες στιγμές ειρηνικές..... ουδέν νεώτερον καλέ μου Έριχ...

Βγάλτε Λέφτηδες τα συμπεράσματα μόνοι σας....

Γιάκοβ

Β.Δ.Καργούδης είπε...

Γειά σου ρε Γιάκοβε, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΕΊΠΕΙΣ να μας κερνάς ξηγημένα μεζεδάκια, όταν βέβαια αφήνεσαι στον παροδικό οίστρο των φωτεινών σου διαλειμμάτων (lucida intervalla). ε
Eίχες δεν είχες το σκάρωσες το (έξοχο) αφήγημα-μικρό διαμαντάκι.
Ντεκούπαρέ το εσύ για μικρού μήκους ταινιάκι, και για το funding της υλοποίησής του, πού ξέρεις, μέχρι που μπορεί να ψηθεί να εξαγοράσει τις εοχές του και κανας παλιός, νυν "εγκάθετος-συστημικό/καθεστωτικό παπαγαλάκι..."

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το τελευταίο σχόλιο του Γιάκοβ για τις πορείες λειτανείες του ΠΑΜΕ είναι που σχολιάζω συχνά-πυκνά κι εγώ και είναι που με τρελαίνει!
Θεωρώ πως είναι ατιμωτικό για ένα πάλαι ποτέ επαναστατικό κόμμα, το να μην ασχολουνται μαζί σου ούτε τροχονόμοι.
Να σε σνομπάρει το καθεστώς, να μην εμπνέεις ανησυχία, προοπτική ανατροπής, να μην εκφράζεις οργή.
Το επαναστατικότερο τραγούδι την ώρα της συγκέντωσης νάναι το "η Μαργαρίτα η Μαργαρώ".
Το πιο παθιασμένο σύνθημα νάναι το "φέ-ρτε, πί-σω, τααααα κλε-μέ-να".
Και η μόνιμη επωδός συντρόφων φίλων μου για την απουσία από κινητοποιήσεις τύπου Ισπανίας, το α, αυτοί ίναι δεκανίκια του συστήματος. Για εκτόνωση γίνεται (σεμινάρια του πως θ απαντούν στις κριτικές τους κάνουν ρε γαμώτο;).

mbiker

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Η κατάσταση της αριστεράς δεν είναι καλή -βρίσκεται πολύ πίσω από τις απαιτήσεις των καιρών. Το άρθρό σου φίλε leftg700 εκφράζει την αγωνία που οι περισσότεροι αριστεροί, στην εκτός ΚΚΕ αριστερά, έχουμε εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

Δυο παρατηρήσεις μόνο:

1) αφού αναφέρθηκα πριν "στην εκτός ΚΚΕ αριστερά", δεν μπορώ να μην σχολιάσω αυτό που έγραψες για το πιθανό ενδο-αριστερό δημοψήφισμα που θα έδινε πλειοψηφία στις απόψεις υπέρ της ενότητας της αριστεράς. ΜΗΝ είσαι καθόλου σίγουρος ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο αν ψήφιζαν και οι οπαδοί του ΚΚΕ (βέβαια το πιο πιθανό είναι να μην ψήφιζαν αφού η κυρία Παπαρήγα λεει "εμείς δεν είμαστε αριστερά -είμαστε κομμουνιστές").

2) Το μόνο που δεν μού άρεσε στο κείμενό σου ήταν η απουσία αρνητικής αναφοράς στο "Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής" όταν υπήρχαν αρνητικές αναφορές για τις υπόλοιπες συνιστώσες της όλης αριστεράς (είναι απίστευτο το πόσο έχει απαξιωθεί ο κύριος Αλαβάνος στη συνείδηση του μέσου αριστερού). Βέβαια για να είμαι δίκαιος ούτε και θετική αναφορά υπήρχε στο ΜΑΑ.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ορέ Βάγγο που είσαι σε Lucid continuum τα πιάνεις αμέσως αυτά που νομίζεις ότι σε συμφέρουν :)

Αγαπητέ ηζυράιντερ ... κάνεις κακές παρέες..!

Να τους πεις ( αν είναι νέοι ) ότι είναι πνευματικά και συναισθηματικά τεμπέληδες : Εκχωρούν και την ανεξαρτησία σκέψης τους και το όνειρο στα πλέον "αρμόδια" χέρια...!

Μαύρο πρόβατο είπε...

ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΓΕΝΝΑΙΑ απόπειρα να καταμετρήσουμε τις προσκλήσεις του ΚΚΕ προς τον κόσμο να «ξεσηκωθεί».

Τίποτα δεν κάνατε, φοβάμαι, εκτός από το ν'ανοίξετε το γνωστό κυτίο παραπόνων, όπου άλλοι καταθέτουν τον πραγματικό πόνο και την αγωνία τους, υπονοώντας άλλη μια φορά, χωρίς να τις ομολογούν, τις μοναδικές προσδοκίες τους από το ΚΚΕ, και άλλοι, που διατρανώνουν αλλού οτι το λαϊκό καθήκον είναι να ενισχύσει την "υγειή επιχειρηματικότητα" (sic), βγάζουν τις χλεμπόνες του φθυσικού εσωτερικού τους κόσμου.
Είστε εξίσου αντιπαραγωγικοί και άδικοι προς άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις, αλλά σταματώ εδώ καθώς με ενδιαφέρει να δω αν θα υπάρξουν σχετικές αντιδράσεις.

LeftG700 είπε...

Φίλε Β.Δ.Καργούδη,


Τα σεβόμαστε όλα. Και την ακράδαντη πεποίθηση, και τα βιώματα, και όλα. Σ’ ένα πράγμα δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Στο βήμα που έχεις επιλέξει για να παίρνεις το λόγο και να ασκείς την κριτική σου (μιλάμε συμβολικά βέβαια, μη πάει το μυαλό σου στο επάγγελμά σου). Κι εμείς ασκούμε κριτική. Και συχνά, όχι λιγότερο αυστηρή από τη δική σου. Αλλά το βήμα από το οποίο την ασκούμε είναι από την εδώ μεριά, τη δικιά μας. Να στο πούμε αλλιώς, καταφεύγοντας στην Ιστορία;

Καταλαβαίνουμε και σεβόμαστε τον Αλκιβιάδη και αναγνωρίζουμε και την αξία του. Και έχουμε έλλειψη από τέτοιες αξίες στην Αριστερά. Αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ένας Αλκιβιάδης είναι πιο χρήσιμος από έναν Μιλτιάδη!

Δεν ξέρουμε αν είσαι Αλκιβιάδης και δεν μας ενδιαφέρει, γιατί αφορά το χθες και το τώρα. Εμάς όμως μας ενδιαφέρει το μέλλον.

Μπορείς να γίνεις Μιλτιάδης;


Τα λέμε


ΥΓ Αν από εδώ λέμε πράγματα που συχνά σε ερεθίζουν δημιουργικά, γιατί μας υπονομεύεις το δικαίωμα να παίρνουμε το λόγο στο τσαρδί τού товариш Яков; Δεν είναι αντίφαση αυτό;

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Η περιγραφή σου ήταν σαν να ήμασταν κι εμείς μπροστά! —όπως ήμασταν μπροστά σε άλλες περιπτώσεις. Αλλά δεν μπορούμε να ξεγράψουμε το μεγαλύτερο κομμάτι τής Αριστεράς. Κι ούτε πιστεύουμε ότι μέσα σ’ αυτό το κομμάτι δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν βλέπουν τα αδιέξοδα.

Εκτός από μαρξιστές λενινιστές, είμαστε και λίγο μαοϊκοί: εμπιστευόμαστε το λαό!

Εμείς έχουμε πάρει κάτι από την απαισιοδοξία σου. Πάρε κι εσύ κάτι από την αισιοδοξία μας! :-)


Увидимся

LeftG700 είπε...

Φίλε ανανεωτικέ,


Για την πρώτη παρατήρησή σου: Έχουμε στη μνήμη μας σχετική δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στο «Παρόν» (πριν από κάνα χρόνο;). Το υπέρ της συνεργασίας ποσοστό στους αριστερούς ψηφοφόρους που είχαν ψηφίσει ΚΚΕ ήταν 67% και κάτι ψιλά!

Για τη δεύτερη: Είσαι παρατηρητικός!

Γιατί δεν είχαμε αναφορά στο ΜΑΑ; Γιατί μείναμε στα τρία βασικά ρεύματα/κομμάτια τής Αριστεράς: ΚΚΕ, ΣΥΝ με ΣΥΡΙΖΑ, αντικαπιταλιστικό ρεύμα. Μέχρι στιγμής, το ΜΑΑ μας δίνει την εντύπωση ενός υβρίδιου. Και συμφωνούμε μαζί σου για τα αυτογκόλ που έχει βάλει ο Αλαβάνος... Κοντεύει να κάψει όλο το λάδι τού καντηλιού του... Και είναι λυπηρό, γιατί σε ορισμένα πράγματα έβλεπε μακριά. Πράγμα που είναι λίγο σπάνιο στην Αριστερά...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μαυροπρόβατε,


Θα μας επιτρέψεις να σου πούμε αύριο τις απόψεις μας γι’ αυτά που επισήμανες στο σχόλιό σου; Σε έχουμε έναν και πρέπει να σε προσέχουμε σαν τα μάτια μας! ;-)


Τα λέμε (αύριο)

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Πες χαιρετίσματα στους συντρόφους φίλους σου, να ξαναρίξουν μια ματιά στα βιβλία της Φυσικής τού Λυκείου:

Το κενό πληρούται! ;-)


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

Και αν μέχρι τώρα στην κουβέντα δεν μετέχω,
είναι γιατί δεν την κατέχω
πια τη γνώση για το κίνημα.
Λέω να κάνω νέο ξεκίνημα.
Επίδοξος παρατηρητής και ακρο(β)άτης
της άσβεστης ελπίδας παραστάτης.
Ελπίδα για τον κόσμο αυτόν τον άλλο
που κάθετί μικρό είναι μεγάλο.

με ενδιαφέρον παρατηρώντας
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Ορέ Λέφτηδες

...ποιός σας είπε ότι πρέπει να αγνοηθεί το 8% των ψηφοφόρων - πολιτών ;;;

Οι σεχταριστικές πολιτικές πρέπει να στοχευθούν και οι κωλοπετσωμένοι ινστρούχτορες να αποκαλυφθούν στα μάτια αυτών των παιδιών που είδα στη παρέλαση του ΠΑΜΕ που σας περιέγραψα.

Στις παρούσες συνθήκες η περιχαράκωση είναι προδοσία.

Θα μου πείτε γιατί δεν ασχολούμαι με τους λοιπούς φορείς της "αρτιστεράς"

Πολύ απλά οι περισσότεροι από αυτούς είτε για λόγους μικροπολιτικούς , είτε για λόγους βαθύτερης πολιτικής ανάλυσης επιλέγουν τη συνεργασία και το "άνοιγμα". Ανεξάρτητα από τους λόγους που τους σπρώχνουν σε αυτή την επιλογή , νομίζω ότι αυτή είναι η μόνη σοβαρή δυνατότητα για την επιστροφή της Αριστεράς στο προσκήνιο της πολιτικής.

Γιατί δεν είναι δυνατόν να ασχολούνται σήμερα και χθες όλοι ( ΜΜΕ και κοσμάκης ) με το κίνημα και τη συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων" και την ίδια ώρα ο Ριζοπιάστης να γράφει τις ίδιες και τις ίδιες μαλακίες.
Παρεμπίπτον αλλά εξίσου γελοίο : οι φωστήρες - μαγαζάτορες του Περισσού έστειλαν τα παιδιά στη χθεσινή συγκέντρωση να μοιράσουν φυλλάδια για τη δική του συγκέντρωση το Σάββατο , αν δε κάνω λάθος. Να δείτε που αν συμπέσουν χρονικά αγανακτισμένοι και ΠΑΜΕιτες , τους δεύτερους οι τσομπάνηδες θα τους πάνε βόλτα συντεταγμένη μακρυά από τους αγανακτισμένους....

Πρόκειται για φαινόμενο , που αν γίνει , θα εκφράζει αυταπόδεικτα το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει εκεί στο ...σπίτι του Λαγού

Γιάκοβ

( δε νομίζω να θέλετε να γράψω και άλλα σχετικά.... στεναχωρώ και το φίλο μου το Μπλακσίπιο ;) )

Μαύρο πρόβατο είπε...

στο ...σπίτι του Λαγού
...είναι λοιπόν ο λαγός, και η αρκούδα δίπλα που του λέει:
-ΛΑΓΕ! ΤΣΙΓΑΡΑ!
-Ορίστε αρχηγέ, λέει ο λαγός και του βγάζει ένα πακέτο Μάλμπορο
ΠΑΦ (σφαλιάρα)
-ΑΦΙΛΤΡΑ! η αρκούδα, και κόβει το φίλτρο απ'το Μάλμπορο
Την άλλη μέρα, πάλι:
-ΛΑΓΕ! ΤΣΙΓΑΡΑ!
-Ο,τι πει ο αρχηγός, λέει ο λαγός, και του βγάζει ένα πακέτο Σαντέ
ΠΑΦ (σφαλιάρα)
-ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ! η αρκούδα, και φτιάχνει μια τζιβάνα για το Σαντέ.
...Βέβαια, την άλλη μέρα, η αρκούδα ξαναθέλει:
-ΛΑΓΕ! ΤΣΙΓΑΡΑ!
-Μάλιστα αρχηγέ μου. Με φίλτρο ή χωρίς φίλτρο; λέει ο λαγός, κρατώντας στο ένα χέρι τα Μάλμπορο και στο άλλο τα Σαντέ
ΠΑΦ (νέα φάπα)
-...
-ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΦΟΡΑΣ ΚΑΠΕΛΟ;

Αφήνω το σφο Γιάκοβ να σκεφτεί τι θέλει να πει η ιστοριούλα, για τις προσδοκίες του από τον οίκο του λαγού...

nikos__alfa είπε...

Βρε
μαυροπρόβατε,με τους μύθους σου(Γ Α),δεν το κάνεις πενηνταράκια και για μας που δεν είμαστε της ..ιντελιγκέντσιας;

Με σας Λέφτηδες θα τα πούμε αργότερα

LeftG700 είπε...

"Με σας Λέφτηδες θα τα πούμε αργότερα"

Ωχ!... ;-)

Ανώνυμος είπε...

Μπλακσίπιε

Ξεχνάς φαίνεται το συμβολισμό που εμπεριέχει η ...αρκούδα :)

Όπως ξέρεις δεν έχω τίποτα μαζί σου και θα σου το πω ευθέως και χωρίς ιστοριούλες και παραβολές :

Κοίταξε να ξεστραβωθείς και να καταλάβεις πως έχει αυτή τη στιγμή η πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Επειδή δεν υπάρχουν περιθώρια για φοβίες , αμφιταλαντεύσεις και πολύ περισσότερο για σεχταρισμούς , όπως και δεν υπάρχουν άμεσα προοπτικές για έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα , όσοι από τους ηγέτες των πολιτικών σχηματισμών της Αριστεράς κάνουν πως δεν το έχουν αντιληφθεί και ελπίζουν ότι με το δικό τους μπαϊράκι θα συσπειρώσουν τη κρίσιμη μάζα με στόχο την αποτροπή του τελικού ξεπουλήματος των πάντων είτε καιροσκοπούν είτε είναι συνειδητοί προδότες.

Ελπίζω να μη χαλάσουμε τις καρδιές μας για αυτές τις μεταξύ μας διαφωνίες , στο μέτρο που θεωρώ ( και νομίζω και εσύ ) πως ανάμεσα σε ενήλικους οι σχέσεις εμπιστοσύνης εδράζωνται σε καθαρές κουβέντες... ;)

Γιάκοβ

Β.Δ. Καργούδης είπε...

...για το υστερόγραφό σας που με στενοώρησε,
εγώ πάλι γιατί ήμουν τόσο πια σίγουρος πως ήταν πια φως-φανάρι ότι στο κονάκι του Παππούλη, εξελισσόταν στην πραγματικότητα

(όπως και ο ίδιος λέει και σε μένα και σε σας)

μια ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ κουβέντα/αμάχη ανάμεσα στον ίδιο και τον προπάτορα;

Και γιατί πάλι το θεωρώ άλλο τόσο φως φανάρι,
ότι όλο που έκανα ο δόλιος
(με τον τρόπο μου φυσικά)
ήταν να προλάβω να σας κλείσω το μάτι,
προειδοποιώντας σας, ότι μπαίνοντας σε τέτοια κόζα,
(και ιδίως με τον άγαρμπο τρόπο που το κάνατε)
το πολύ που μπορούσατε να περιμένετε
(και να εύχεστε)
θα ήταν ένα όσο γίνεται πιο ανώδυνο ξεπουπούλιασμα;

nikos__alfa είπε...

Λέφτηδες
μάλλον θαργήσω στο ραντεβού λόγω ανωτέρας βίας!Σόρυ!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα Λέφτηδες , μετά και το ανωτέρω σχόλιο του Βαγγέλη , γίνεται ελπίζω κατανοητό ότι αυτός και όχι εγώ φροντίζει για την ιδεολογική σας επάρκεια :)

Γιάκοβ

Μαύρο πρόβατο είπε...

Ελπίζω να μη χαλάσουμε τις καρδιές μας
Κάθε άλλο! Αν έχω λίγο χρόνο Κυριακή, που θα υπάρχει χρόνος (ελπίζω και σύνδεση, καθότι εκτός έδρας...) θα επανέλθω

Ανώνυμος είπε...

Με χαρά θα σε διαβάσω πάλι Μπλακσίπιε

Γιάκοβ

Λέφτηδες έχετε μαιλ ...

LeftG700 είπε...

Φίλε Μαυροπρόβατε, καλησπερίζουμε.


Θα ξεκινήσουμε από κάτι που μας στενοχώρησε. Από το συμπέρασμα που έβγαλες ότι είμαστε αντιπαραγωγικοί και άδικοι. Επειδή δεν έχεις τίποτε προσωπικά μαζί μας, όπως κι εμείς άλλωστε απέναντί σου, είναι φανερό ότι το ποστ σού έδωσε αυτή την εντύπωση και δεν σε τσίμπησε κάποια μύγα. Κι επειδή δεν θέλουμε να μείνεις μ’ αυτήν την εντύπωση, γιατί μας ενοχλεί αφόρητα να φαινόμαστε αντιπαραγωγικοί και μας ρίχνει σε κατάθλιψη η ιδέα ότι εμφανιζόμαστε άδικοι, πρέπει να εξηγηθούμε κάπως.

Μπορεί να σου κακοφάνηκαν οι «βαριές λέξεις», αλλά αφορούν μόνο στο συγκεκριμένο ζήτημα που θίγουμε στο ποστ. Κι αυτό είναι το εξής απλό, το οποίο δεν το λέμε για πρώτη φορά βέβαια:

Ο κόσμος έχει έρθει τα πάνω-κάτω, γίνονται σημεία και τέρατα, μας έχουν πάρει και τα σώβρακα, και για την ελληνική Αριστερά στο σύνολό της, με ελάχιστες ατομικές εξαιρέσεις, που δεν αρκούν όμως, είναι σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε! Να μας συμπαθάς φίλε Μαυροπρόβατε, αλλά αν δεν το βλέπεις αυτό (δεν μας νοιάζει αν θα το παραδεχθείς δημοσίως, μας κόβει και μας σφάζει όμως αν δεν το βλέπεις), νομίζουμε ότι κάτι τρέχει, σχετικά με το πώς εκτιμάς την πολιτική κατάσταση. Εμάς πάντως μας βγάζει τα μάτια. Γιατί βλέπουμε ολοκάθαρα τη νέα κατάσταση (σιγά το κατόρθωμα, για να τα λέμε όλα!), αλλά δεν βλέπουμε πουθενά τα νέα καθήκοντα. Και δεν νομίζουμε ότι αδικούμε το ΚΚΕ, αν πούμε ότι σε αυτή την ακινησία τύπου business as usual, πρωτοπορεί.

Αν ασχοληθείς λίγο με τις ταπεινότητές μας, θα διαπιστώσεις ότι η κριτική μας δεν έχει καμία σχέση με την αντικομματική ρητορεία τής σιωπηλής πλειοψηφίας. Και ειδικά για την περίπτωση του ΚΚΕ, σε προτρέπουμε να κάνεις τον κόπο να διαβάσεις μια ...πεντάδα αναρτήσεων που του αφιερώσαμε (αυτό το αποκρύψαμε από τον Καργούδη, για να μη χάσει πάσα ιδέα για μας! ;-) ). Συγκεκριμένα πήγαινε στις αναρτήσεις (μην παραλείψεις όμως κ α ι τα σχόλια) της 1ης, 5ης, 11ης, 16ης και 19ης Οκτωβρίου.

Έχουμε προσδοκίες από το ΚΚΕ; Φυσικά! Και προσδοκίες και απαιτήσεις! Είναι κακό αυτό; Ή νομίζεις ότι είμαστε τίποτε κομπλεξικά; Είναι δυνατόν να μην έχουμε απαιτήσεις από ένα κομμουνιστικό κόμμα; Από την άλλη όμως, θα θέλαμε να θυμίσουμε σε αυτό το κομμουνιστικό κόμμα ότι η μοναδική στιγμή που η Αριστερά, έστω και δημοσκοπικά, βγήκε από το περιθώριό της, ήταν στις καλές στιγμές τού ΣΥΡΙΖΑ —άσχετα αν οι «κλειδοκράτορες» έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τα γαμήσουν όλα...

Κυτίο παραπόνων, φίλε Μαυροπρόβατε; Θέλεις η κριτική μας να μην είναι κάτι παραπάνω από ανώνυμα ραβασάκια σε ένα κυτίο παραπόνων; Κανένα πρόβλημα από μας! Ό,τι πεις! Άνοιξε όμως καμιά φορά αυτά τα γαμημένα ραβασάκια να τα «διαβάσεις»! Δηλαδή να τα καταλάβεις...


Τα λέμε


ΥΓ Απολογούμαστε για την καθυστερημένη απάντηση. Φυσικά εμπόδια! ;-)

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Μη μας στενοχωρείς τον Μαυροπρόβατο! Τον έχουμε έναν και μονάκριβο! Θέλεις να μας καταστρέψεις και να μιλάμε μόνο με τον Δρόμωνα και την ΚΝΕ Ιατρικής; ;-)


Увидимся

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Παράλειψη: Στην τελευταία ανάρτηση ασχολούμαστε με κάποιες πλευρές τού ζητήματος των Αγανακτισμένων. Περιμένουμε σχόλιο. Και σχόλιο σοβαρό. Μη σε πιάσουν πάλι οι τεμπελιές σου! ;-)


Увидимся

LeftG700 είπε...

Φίλε Β.Δ.Καργούδη,


Εμείς δεν θέλαμε να σε στενοχωρήσουμε. Κάναμε απλώς ένα παράπονο. Και σε πληροφορούμε ότι αν είχαμε καταλάβει ότι το ποστ ήταν μια «μονομαχία» μεταξύ του Προπάπου και του товариш Яков, ούτε που θα μπερδευόμασταν. Αλλά κάτι τέτοιο, ακόμα κι αν υπήρχε, δεν ήταν καθόλου ορατό. Εν πάση περιπτώσει, το ζήτημα έληξε όπως έληξε. Με θρίαμβο της «δημοκρατίας» αφού ο Προπάπους απέδειξε ότι είναι αυθεντικός και απ’ ευθείας απόγονος τού αρχαίου ...Περικλη!

Τροφή για σκέψη: Αφού λες ότι είσαι Υδραίος, τι διάολο θέλεις εσύ στη Λάρισα; ;-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Αύριο Λέφτηδες σχόλιο στο άλλο ποστ ... μόλις το διάβασα , αλλά είμαι κουρασμένος από το διήγημα που ανέβασα... :)

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Εντάξει, εντάξει. Όποτε αδειάσεις. Δεν το βάλαμε ως ...καθήκον, ούτε θα εισηγηθούμε και καμιά αυστηρή ...επίπληξη! ;-)


Увидимся

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάσια τα λέτε, εγώ δεν θα μπορούσα να τα πω ετσι καλά.
Σας αδίκησα σε μια βιαστικη μου απάντηση στη σημερινή σας επίσκεψη στου Ρ, σε σχέση με το θέμα αυτό, τρέχω να το παραδεχτώ.
Ευτυχώς είχα κρατήσει μια επιφύλαξη.
Λ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Κανένα πρόβλημα! Μπορεί να είμαστε "κακά παιδιά", αλλά έχουμε καλή και καθαρή καρδιά και κακίες δεν κρατάμε!... ;-)

Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια.


Τα λέμε