Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Απόφαση της Έκτακτης Πλατιάς Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής



Εν όψει των κρίσιμων αυριανών εκλογών, συνήλθε χθες εκτάκτως η Κεντρική μας Επιτροπή με διευρυμένη σύνθεση. Αφού εξέτασε σε βάθος την διαμορφωμένη πολιτική κατάσταση κατέληξε ομόφωνα στα εξής συμπεράσματα  τα οποία και προτείνει στους ψηφοφόρους να  συνυπολογίσουν πριν από την τελική τους απόφαση.

1. Υπερψήφιση

Αποφασίζουμε και ψηφίζουμε ΚΚΕ επειδή δεν έχει πετάξει το μωρό. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι από φόβο να μη πετάξει το μωρό έχει κρατήσει και το μεγαλύτερο μέρος τών απόνερων. Και σε καμία περίπτωση δεν ψηφίζουμε ΚΚΕ για τη σεχταριστική (απομονωτική) πολιτική του, την αλαζονεία του και τη μονοπωλιακή του αντίληψη για το εργατικό κίνημα και την εξουσία.

Αποφασίζουμε και ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ επειδή είναι ένας τόπος συνάντησης και συνύπαρξης της αριστερής πολιτικής διαφοράς. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές μοιάζει με Βαβυλωνία. Και σε καμία περίπτωση δεν ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ για τις παλινωδίες του, το συχνό καιροσκοπισμό του και την υποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του από το ‘‘κράτος’’  τών μηχανισμών του.

Αποφασίζουμε και ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ επειδή δεν έχει πετάξει το μωρό ενώ, ταυτόχρονα, έχει πετάξει το μεγαλύτερο μέρος τών απόνερων. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι ‘‘διαβάζει’’ την κοινωνική πραγματικότητα σύμφωνα με τις επιθυμίες της. Και σε καμία περίπτωση δεν ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον υπέρμετρο βολονταρισμό της και την υπερβολική λατρεία της στην αριστερή καθαρότητα.

2. Καταψήφιση

Αποφασίζουμε και καταψηφίζουμε ΔΗΜΑΡ επειδή αντιπροσωπεύει το ρεύμα εκείνο τής κάποτε στο μακρινό παρελθόν αλλά  νυν τέως Αριστεράς, το οποίο έχει αποδεχθεί πλήρως και έχει εσωτερικεύσει μέχρι μυελού οστέων την ιδέα ότι η ‘‘φιλελεύθερη’’ αστική δημοκρατία είναι ο τελευταίος και καλύτερος δυνατός τρόπος κοινωνικοπολιτικής οργάνωσης. Το θέτει πολύ εύγλωττα και απολύτως καθαρά ένα μέλος τής Κεντρικής Επιτροπής της, ένα δηλαδή από τα 111 πιο υψηλόβαθμα στελέχη της: «Αριστερά δεξιά πέθαναν. Η αντίθεση είναι ολοκληρωτισμός – δημοκρατία». Όσοι σκέφτονται να την ψηφίσουν με την εντύπωση ότι ψηφίζουν μακροπρόθεσμα υπέρ ενός «σοσιαλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο» ή ενός «σοσιαλισμού με ελευθερία και δημοκρατία» καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν: σε έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο ορκίζεται και για τον δημοκρατικό καπιταλισμό μάχεται.

Αποφασίζουμε και καταψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ επειδή όχι μόνο δεν έχει την παραμικρή σχέση με την Αριστερά εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, αλλά, επιπλέον και κυρίως, επειδή οδήγησε τη χώρα και τους πολίτες της στα σιδερένια σαγόνια τής νέας Ιεράς Συμμαχίας ΔΝΤ – Κομισιόν – ΕΚΤ και των πιο στυγνών μερίδων τού εγχώριου, ευρωπαϊκού και παγκόσμιου κεφαλαίου.

3. Άρνηση ψήφου

Ανεξάρτητα από συμφωνίες σε επί μέρους στόχους και αιτήματα, αποφασίζουμε και αρνούμαστε ψήφο στους Οικολόγους – Πράσινους και στους Πειρατές επειδή η μάταιη έτσι κι αλλιώς προσπάθειά τους να υπερβούν τον άξονα Δεξιάς/Αριστεράς συσκοτίζει την κοινωνική πραγματικότητα και υπονομεύει, σε τελική ανάλυση, τον ιδεολογικό και πολιτικό αγώνα τής Αριστεράς για την ανθρώπινη χειραφέτηση.

Επίσης, αποφασίζουμε και αρνούμαστε ψήφο σε οργανώσεις τής εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς [ΚΚΕ (μ-λ) – Μ.Λ. ΚΚΕ, Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος – Ο.Κ.Δ.Ε., Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές), ΟΑΚΚΕ – Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ] επειδή, πρώτα και κύρια και ανεξάρτητα από άλλες διαφορές, εμμένουν στη διακήρυξη της δικής τους αποκλειστικής αλήθειας  η κάθε μια. Ακόμα και στις περιπτώσεις που εκείνοι οι οποίοι συμμερίζονται αυτή την αλήθεια δεν ξεπερνούν σε αριθμό τις μερικές εκατοντάδες ή και δεκάδες ανθρώπων.

Τέλος, η Κεντρική Επιτροπή ασχολήθηκε ιδιαίτερα με περιπτώσεις κομμάτων ή σχηματισμών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποσπάσουν σε υπολογίσιμους αριθμούς κάποιες ψήφους αριστερών πολιτών.  Αυτά τα κόμματα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΟΧΙ (Δημοκρατική Αναγέννηση, Ε.ΠΑ.Μ, Κινήματα Πολιτών). Η Κεντρική Επιτροπή εκφράζει την πεποίθηση ότι οι πολίτες με αριστερούς προσανατολισμούς θα αρνηθούν τελικά να στηρίξουν κόμματα με ηγετικό πυρήνα στελέχη τής Δεξιάς ή υβριδικά μορφώματα με μοναδικό χαρακτηριστικό την ασαφή και άνευ προσήμων αναφορά τους στον λαό.

Αύριο ψηφίζουμε όλοι. Και ψηφίζουμε Αριστερά! Allonsanfan! 



23 σχόλια:

Μάρκομ Ξ είπε...

Έχω πολλά να σούρω για τον ΣΥΡΙΖΑ και το τι έχει κάνει μέχρι τώρα. Πολλοί από εσάς το ξέρετε, γιατί τα έχουμε συζητήσει μαζί.

Όμως την Κυριακή, παρουσιάζεται για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση μια σοβαρή πιθανότητα να γκρεμιστεί για τα καλά ο δικομματισμός.

Παρουσιάζεται μια πιθανότητα οι ληστές και οι τοκογλύφοι να χάσουν -έστω και προσωρινά- το μαχαίρι (γιατί για να χάσουν και το πεπόνι υπάρχει δρόμος ακόμα).

Ανήκω σε αυτούς που δεν πιστεύουν ότι με μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ή με μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία.

Όμως θα εξασφαλιστούν πολύ καλύτεροι όροι για τη διεκδίκηση της ανθρώπινης χειραφέτησης από το κεφάλαιο και το άψυχο χρήμα.

Βαρέθηκα να γκρινιάζω και να περιμένω μοιρολατρικά να φτάσει ο μισθός μου στα 300 ευρώ.

Δεν αντέχω άλλο να μου λένε οι φίλοι και γνωστοί ότι δεν έχουν δουλειά και προοπτική. Δεν μπορώ άλλο να χαμηλώνω τα μάτια και να το βουλώνω όταν μου λένε ότι φεύγουν μετανάστες.

Δεν μπορώ άλλο να απαγορεύω στον εαυτό μου να ονειρευτώ το μέλλον, να προγραμματίσω και να βάλω στόχους.

Κουράστηκα να μειοψηφώ, ενώ ξέρω ότι ενωμένοι αποτελούμε συντριπτική πλειοψηφία απέναντι στους κρατικοδίαιτους εργολάβους, τους τραπεζίτες, τους αφορολόγητους και ασύδοτους βιομήχανους, εφοπλιστές και εκκλησιαστικούς «πατέρες».

Δεν τσιμπάω με τους διάφορους «καθαρούς», «αδιάφθορους» και «καινοτόμους» που είτε αποτελούν προσωπικό του παλιού συστήματος που δεν τους χρειάζεται πια (Κατσέλη, Δημαράς), είτε προτείνουν ακόμα μεγαλύτερη ισοπέδωση της κοινωνίας με κατάργηση των ασφαλιστικών ταμείων, πλήρη κατάργηση της δημόσιας υγείας και παιδείας (Δράση, Στ. Μάνος) και αφήνουν στο απυρόβλητο της αποικιακές συμβάσεις που υπόγραψαν οι δωσίλογοι της εγχώριας τρόικας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ και της «ουράς» Ντόρας (ΔΗ.ΣΥ.).

Δεν τσιμπάω επίσης με τη ΔΗΜ.ΑΡ. του κου Κουβέλη που πάνω και πέρα από όλα ενδιαφέρεται για την τήρηση της δανειακής σύμβασης, ενώ ταυτόχρονα λέει ότι δεν θα υλοποιήσει τα μέτρα της. Μας δουλεύει; Πως γίνεται να τηρείς κάτι που λες ότι δεν θα τηρήσεις; Δεν εμπιστεύομαι τη ΔΗΜ.ΑΡ. και τον κο Κουβέλη, γιατί η εντιμότητά τους σταματάει εκεί που αρνήθηκαν να παραιτηθούν των εδρών τους, παρότι εκλέχτηκαν σε αυτές με άλλο πρόγραμμα και πολιτική από αυτά που εφαρμόζουν. Εξαπάτησαν δηλαδή τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που δεν τους έστειλαν στη βουλή για να χαριεντίζονται με το ΠΑΣΟΚ και να υπερψηφίζουν μέτρα και νόμους της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Δεν τσιμπάω με τους Οικολόγους Πράσινους που επίσης θολώνουν το τοπίο μην ακουμπώντας το μνημόνιο και μη υποσχόμενοι ότι θα καταργήσουν τους μεσαιωνικούς, αντιεργατικούς νόμους του δικομματισμού και της δωσιλογικής διορισμένης κυβέρνησης Παπαδήμου. Κρατούν μια ήπια κριτική στάση απέναντι στις δανειακές συμβάσεις, στάση καθόλα ανεπαρκής και αναντίστοιχη της ανάγκης των καιρών.

(συνεχίζεται)

Μάρκομ Ξ είπε...

(συνέχεια)

Δεν μπορώ να ρίξω την ψήφο μου σε κόμματα που είναι βέβαιο ότι δεν θα μπουν στη βουλή και έτσι αντικειμενικά θα ενισχύσω τον δικομματισμό. Δυστυχώς, έτσι είναι ο εκλογικός νόμος. Λευκό, άκυρο, αποχή και ψήφος σε εξωκοινοβουλευτικό κόμμα αντικειμενικά μετράει υπέρ του πρώτου και του δεύτερου και σε κάθε περίπτωση δεν αποτυπώνει την πρόθεση του ψηφοφόρου. Άδικο, αντιδημοκρατικό, αλλά έτσι είναι. Προς το παρόν.

Δεν τσιμπάω ούτε με τον κο Καμμένο, απότοκο της διαπλοκής και του κοτζαμπασισμού που θέλει να διώξει τους ξένους, αλλά να κρατήσει τους ντόπιους αφέντες. Δηλώνει καταγγελία των μνημονίων, αλλά αν ψάξει κανείς στο πρόγραμμά του θα δει ότι αυτό θα γίνει αφού γίνουν πρώτα μια σειρά άλλα πράγματα μεταξύ των οποίων και ο λογιστικός έλεγχος του χρέους. Παραπέμπει δηλ. στις ελληνικές καλένδες την ακύρωση μνημονίων και συμβάσεων. Δεν μπορώ να περιμένω. Δεν έχω την πολυτέλεια.

Δεν ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί δεν θέλω απλά να ανήκω σε μια «καθαρούτσικη», οχυρωμένη, αλλά ανήμπορη να πετύχει κάτι ουσιαστικό μειοψηφία. Πώς να εμπιστευτώ ένα κόμμα που λέει ότι παλεύει για την λαϊκή εξουσία, ενώ ταυτόχρονα αγνοεί πεισματικά την επιθυμία του λαού για ενότητα; Πώς να επιλέξω ένα κόμμα που δεν θέλει την εξουσία, ακόμα και αν ο λαός του δώσει την ευκαιρία να συμμετέχει σε αυτή;

Με μια κυβέρνηση της αριστεράς θα έχουμε τη δυνατότητα να σπάμε τα κεφάλια μας, να συζητάμε και να συναποφασίζουμε, να τσακωνόμαστε και να παθιαζόμαστε για το πως και ποια θα είναι η καλύτερη κοινωνία που ονειρεύεται ο καθένας. Δεν θα έχουμε την αγωνία για το αν θα έχουμε να φάμε αύριο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για αυτούς που ακολουθούν κωδικοποιημένα ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ και καλώ και εσάς να κάνετε το ίδιο. Σας καλώ επίσης να μιλήσετε με γνωστούς, φίλους και συγγενείς και να τους προτρέψετε να σκεφτούν με βάση όλα αυτά που αναφέρω.

Καλή δύναμη στη ζωή, καθαρό μυαλό στην κάλπη.

(συνέχεια)

Μάρκομ Ξ είπε...

(συνέχεια)

Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, για να βγούμε αύριο από τα μνημόνια, να απαλλαχτούμε από το βραχνά του χρέους, για να αποκτήσει η χώρα πρωτογενή παραγωγή, να καταργηθούν όλα τα μέτρα που μας έφεραν στο 19ο αιώνα και ακόμα παραπίσω.
Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, για να μην πάει η ψήφος μου στα χαμένα, για να μη μου λένε ότι τα φάγαμε μαζί, για να μην κάθομαι με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας τον χαμό μου.
Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, για να μην ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος, για να μην χαριστούν στο διεθνές και εγχώριο τοκογλυφικό κεφάλαιο τα δάση, οι παραλίες, τα μνημεία του τόπου μου.
Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, για να μπει λουκέτο στις τράπεζες που απομυζούν το μόχθο του λαού, για να εθνικοποιηθούν οι βασικές εξ αυτών.
Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, για να διασφαλιστεί το κοινωνικό κράτος, για να μην κλείσουν νοσοκομεία, σχολεία.
Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, για να μην ιδιωτικοποιηθούν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι σιδηρόδρομοι, το νερό και το ρεύμα, για να μην γίνουν εμπόρευμα τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά.
Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, για να γίνει η παιδεία δωρεάν αγαθό και όχι εμπόρευμα, για να είναι τα πανεπιστήμια χώροι διάδοσης και καλλιέργειας της γνώσης και της κριτικής σκέψης και όχι θυγατρικές πολυεθνικών.
Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, για να συντριβεί η εγχώρια διαπλοκή, να μπει φρένο στη ασυδοσία των κρατικοδίαιτων εργολάβων, καναλαρχών, εφοπλιστών βιομηχάνων.
Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, για να σταματήσει η Ελλάδα να είναι αποθήκη ψυχών, για να απογκετοποιηθούν οι υποβαθμισμένες περιοχές των πόλεων, για να μπορώ να ζω αρμονικά με τους μετανάστες, όπως ακριβώς θέλω να κάνουν οι άλλες χώρες για τους Έλληνες μετανάστες εκεί. Γιατί θέλω να πολεμήσω τη φτώχεια που γεννά τη μετανάστευση και την εγκληματικότητα και όχι να ενισχύω και να συμμετέχω σε ληστρικούς, ιμπεριαλιστικούς πολέμους που δημιουργούν μεταναστευτικά κύματα. Γιατί δεν θέλω στη χώρα μου στρατόπεδα συγκέντρωσης ναζιστικής έμπνευσης.
Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, για να φορολογηθεί επιτέλους το μεγάλο κεφάλαιο, χρηματιστικό ή άλλο, για να φορολογηθεί ο αμύθητος πλούτος της εκκλησίας, για να καταργηθεί η φοροασυλία των εφοπλιστών.
Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, για να αναγεννηθεί η δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε, για να αποφασίζει ο λαός και όχι οι γόνοι πολιτικών τζακιών και τα τσιράκια τους, για να μπουν τα θεμέλια του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας.
Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, για να μπορώ με καλύτερους όρους να διεκδικώ την ολική ανατροπή του καπιταλισμού, για να σπάω το κεφάλι μου πως η γη θα γίνει κόκκινη και όχι αν θα έχω να φάω αύριο, για να έχω την ελευθερία να απεργώ, να διεκδικώ, να συναποφασίζω.
Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, για να δώσω μια ευκαιρία στην κυβέρνηση της αριστεράς, να βάλω ένα λιθαράκι στην ελπίδα για μια καλύτερη, πιο αξιοπρεπή, ανθρώπινη ζωή.
Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι η μόνη δύναμη που παλεύει ενεργά, όπως μπορεί, για την ενότητα του λαού, των καταπιεζόμενων τάξεων, για τη συμμαχία εργατών, αγροτών, μικρομεσαίων.
Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, για να μη γίνει η χώρα μου τριτοκοσμική, για να σταματήσει να είναι αποικία των αμερικανο – γερμανών, να σταματήσω να είμαι ραγιάς και επαίτης. Για να μπορώ να αντικρύσω αύριο το παιδί μου και να του πω ότι έκανα ό,τι μπορούσα για να χει μια αληθινή ζωή. Για να μπορώ να δω τους γονείς μου στα μάτια και να τους πω ότι δεν μάτωσαν άδικα τόσα χρόνια για να με αναστήσουν. Για να μπορώ να ονειρεύομαι και να παλεύω για την αυριανή κοινωνία των ελεύθερων ανθρώπων. Γιατί για πρώτη φορά μετά τη μεταπολιτευση, το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ – ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Αν κρίνω από την έκταση των σχολίων σου και το χειμαρρώδες ύφος τους, πρέπει να "τα μάζευες" πολύ καιρό! ;-)

Καλή ψήφο!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα εγραφα αν δεν ειχα διαβασει αυτα που με τοση πιστη/θερμη, γραφει ο Μαρκος.

Θελω να του πω, να μην απογοητευτει
οταν αυριο διαπιστωσει κωλοτουμπες
ανεπαναλυπτες, κωλοτουμπες που μπροστα τους αυτες του ΓΑΠ και του Σαμαρα θα ωχρειουν.

Θα πρεπει να σκεφτειτε οτι και χωρις μνημονιο, εχεις την ΕΕ.
Εχεις το Συμφωνο Σταθεροτητας,
το οποιο δεχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειναι το συμφωνο ισοσκελισμενων προυπολογισμων, συνταγματικα κατοχειρομενο!

Ειναι απατη, καποιος που δεχεται το συμφωνο αυτο να μιλα για αλλη πολιτικη εκτως αυτη της εξαθλιωσης και της Βουλγαροποιησης.

AntonXXXXX

nikos__alfa είπε...

Σήμερα και αύριο Ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΘΑΣΟΚ μάχονται σκληρά για την δεύτερη Θέση! Ούτε ένας ψήφος χαμένος!
Βγείτε στις γειτονιές και αύριο στα σχολεία!
Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους της εξουσίας! Αλλαγή εδώ και σήμερα !


υγ Μάρκομ συμβιβάζομαι και με τα ...μισά! ;)
Αύριο θα ανοίξει ένας καινούργιος δρόμος ,στενός και κακοτράχαλος αλλά ωραίος και δημιουργικός!
Και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Φτάνει να γίνει! ;) :)

Μάρκομ Ξ είπε...

Λέφτηδες

Δεν τα μάζευα καιρό. Τις τελευταίες μέρες κάθισα και σκέφτηκα πολύ. Παρά τα όσα, αριστερά. Και δη ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα αριστερό κόμμα και σχηματισμός δεν έπαιξε τον ιστορικό του ρόλο μέχρι σήμερα. Όμως τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ τολμά! Και μπροστά σε αυτή την τόλμη, οι άλλοι είτε ποιούν τη νήσσα, είτε τον ανακαλύπτουν για μια ακόμα φορά σαν τον κύριο αντίπαλό τους (ΚΚΕ).

Ε, λοιπόν φτάνει πια! Φτάνει με τις ανέξοδες αποκοτιές του τύπου "ψηφίστε με, αλλά δεν θα αλλάξει και τίποτα τη Δευτέρα". ΕΛΕΟΣ!!!!! Σε ποιους απευθύνονται; Σε τούβλα;

ΑντονΧΧΧΧ

Κάνεις τεράστιο λάθος για το Σύμφωνο Σταθερότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε το στήριξε, ουδέποτε το ψήφισε. Έχει κάνει άλλου είδους πατάτες, αλλά όχι αυτή. Όσο για τις κωλοτούμπες που λες δεν αντιλέγω. Μπορεί να σταθεί και αυτός κατώτερος, για μια ακόμα φορά, των περιστάσεων. Ε, είναι και λίγο στο χέρι όλων μας να μη συμβεί δε νομίζεις;


με ελπίδα,
Μάρκομ Ξ

Leo Kastanas είπε...

Left G
Τιέγινε ρε φίλε. Σευχαριστώ για τη διαφήμιση. Έτσι είναι ο δημοκρατικός σοσιλισμός είναι πια μια δίκαιη αστική δημοκρατία. Αμα γερνάει ο άνθρωπος γίνεται σοφότερος και πιο συντηρητικός. Τα σημερινά επίδικα είναι να σώσουμε τους μισθούς όσων δουλεύουν και πληρώνονται και την όποια δημοκρατία από τους τυχοδιώκτες παντός είδους, δεξιά και αριστερά. Αλλά βγάλε αυτό που έχεις αριστερά ρε φίλε για το χειμώνα και τον ΚΑμίνη. Δεν ήταν άστεγοι. Κάτι Συριζαίοι ήταν στεγασμένοι που μάζεψαν από το δρόμο και δυο μαύρους και πήγαν να κάνουν θέμα σπάζοντας την πόρτα μιας αποθήκης, λερής χωρίς τουαλέτα. Είχα σχολιάσει σχετικά. Τέλος πάντων καλή ψήφο εύχομαι και υγεία.

Ανώνυμος είπε...

Ηταν σοφοί τελικά εκείνοι οι άξεστοι ορεσίβιοι που εύχονταν πριν τη μάχη "καλό βόλι" Λέφτηδες

Αποφεύγωντας να συζητήσω όσα γράφετε στο ποστ , αλλά και όσα αναφέρονται στα σχόλια και όντας εκ φύσεως ( αλλά και εκ πείρας ) απαισιόδοξος θα ευχηθώ λοιπόν ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ

Ακόμα και αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί ιδιόλεκτος αυτισμός και εκλεκτισμός θα το ρίξω στο ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο με την τρελλή ελπίδα ότι θα βγει 2ο κόμμα για να δει τελικά ο Ευάγγελος μπακατσέλος με τα εκατομμύρια των καταθέσεων τι είναι το "tragic" . Επειδή χρειάζεται να τιμωρείται αυστηρά ( και χωρίς βαζελίνη ) η αλαζονεία και η κακεντρέχεια ειδικά όταν προέρχεται από τους λούστρους των αφεντικών και των τοκογλύφων.
Θα ήθελα πολύ , Λέφτηδες , να πίνω το ουζάκι μου στον ακάλυπτο , πίσω από το ημιυπόγειο αύριο βράδυ , ακούγωντας τα μαχαίρια στην Ιπποκράτους να τροχίζονται για λιπαρές σαπιοκοιλιές . Αφού δεν θα έχουμε άρτο , τουλάχιστον ας ελπίζω να έχουμε θεάματα.

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Δε συμφωνώ με τη στάση σας για την εξωκοινοβουλευτική.

Αυτοί ήταν, είναι και θα είναι δίπλα μας στους δρόμους, ας είναι κολλημένοι, ας είναι και λίγοι!

dimitris t

LeftG700 είπε...

Αγαπητοί φίλοι,


Δεν θα σχολιάσουμε βέβαια τις προτιμήσεις σας! Εξ άλλου, στη συντριπτική τους πλειοψηφία (πλην τού leo) "εντός γραμμής" είναι! ;-)

Και ο φίλος dimitris t, να μη στενοχωριέται. Απλώς αρνηθήκαμε ψήφο στους εξωκοινοβουλευτικούς που ενώ τίποτε ουσιαστικό δεν τους εμπόδιζε να συμπαραταχθούν με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν το έκαναν. Δεν τους καταψηφίσαμε! Και σε καμία περίπτωση δεν τους θεωρούμε μη "δικούς μας"!

Καλή ψήφο σε όλους![***]

Ή μάλλον, όπως λέει κι ο товариш Яков Федотович Павлов, καλό βόλι!


Τα λέμε (από καλύτερες θέσεις, ελπίζουμε...)


[***] Ναι, και σε σένα leo! Δεν είσαι ο μόνος δημοκράτης! ;-) (αν και εμείς αντιλαμαβανόμαστε κάπως διαφορετικά τη δημοκρατία). Και ν' αφήσεις τις δικαιολογίες ότι γέρασες! Μια χαρά σε βλέπω, έτσι όπως φοράς και μάγκικα το καπέλο! ;-)

Ανώνυμος είπε...

Τι παει να πει "ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι εναντια στο Συμφωνο Σταθεροτητας;"

Δεν μπορει να εισαι στο ευρω και να λες οχι στο συμφωνο.

Θα βγαλει η αριστερη κυβερνηση την Ελλαδα απο το ευρω;

Χθες ειπαν οτι αυτοι πεθαινουν για
το ευρω.

Δεν ειναι αισχρη ψευτια η αναδιαπραγματευση;

Τι θα αναδιαπραγματευτουν;

AntonXXXX

Leo Kastanas είπε...

Σευχαριστώ ρε φίλε με ξανάνιωσε ο Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ χαχαχαχα. Νάστε όλοι καλά, να τσακωνόμαστε

Unknown είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ τολμά και αναλαμβάνει ευθύνες.

markos



πολύ ωραίο και αντικειμενικό -ως συνύθως- το κείμενο λεφτόπουλα.

Unknown είπε...

θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον σΦ Μαρκομ Ξ γιατί ο ρεαλισμός του συμπορεύεται με το όραμά του.


markos

bhoy είπε...

Eνώ πολύ σωστά αναφέρατε τους Οικολόγους-Πράσινους κ Πειρατές,δεν λάβατε θέση για το Δεν Πληρώνω!
Σας ξέφυγε;Το αγνοείτε;

υ.γ.
πάντως άλλο μια ΕΝΩΣΗ των Μου-Λου,άλλο ο διαχωρισμός των τροτσκιστών.
Κι εν πάσει περιπτώσει,και ΕΕΚ κι ΟΚΔΕ είτε δε τα βρήκαν εξαρχής από ΑΝΤΑΡΣΥΑ είτε έφυγαν στη συνέχεια.Με αυτό εννοώ πως ορθό το επιχείρημά σας αλλά θέλει πιο διεξοδική αιτιολόγηση - κι αν έχετε την όρεξη ν' ασχοληθείτε βεβαίως βεβαίως.

bhoy είπε...

Όσο για τον 'ΜάρκοΞ' που μπορεί και να με πείθει αυτή τη στιγμή για το τί θα ρίξω...οφείλω να του πω ότι ίσως ένα από τα "εξωκοινοβουλευτικά" ν΄αγγίζει και το 3%!!! Κι ως αντίβαρο στα Χρυσά Αυγά -κι όχι μόνο- να είναι η είσοδος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

Ανώνυμος είπε...

Και μόνο για τον δημοσκοπικό αποκλεισμό της. Και μόνο για την έλλειψη διαμαρτυρίας (κοινώς γαργάρα) γι αυτό, απ τα καθεστωτικά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Και μόνο για το ενδεχόμενο να μπουν καμμιά δεκαριά αριστεροί (ή κομμουνιστές, κατά του ΚΚΕ τον όψιμο διαχωρισμό), επί πλέον στη Βουλή.
ΑΝΤΑΡΣΥΥΥΥΑΑΑΑΑ!!!!!!!.....

mbiker

Μάρκομ Ξ είπε...

Δεν περιγράφω άλλο!

http://www.youtube.com/watch?v=BCsSWxFqRCE&feature=related

Μάρκομ Ξ


Υ.Γ. και στα γερμανικά για να καταλαβαίνει ο Σόιμπλε

Μάρκομ Ξ είπε...

Αγνοήστε την εικόνα, η εκτέλεση γαμάει

http://www.youtube.com/watch?v=lixvDPXWORc

μη δίνετε σημασία είμαι σε παραλήρημα,

Μάρκομ Ξ

Μάρκομ Ξ είπε...

...και για να μην ξεχνιόμαστε, αφιερωμένο με όλη μου την αγάπη στους κομμουνιστές συντρόφους του ΚΚΕ (χωρίς καμιά δόση ειρωνίας) και ταυτόχρονα ένα σχόλιο για την είσοδο της Χ.Α. στη βουλή


Μάρκομ Ξ

7Demons είπε...

Εμείς με τύψεις ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ-αν και συμπαθούμε ΠΟΛΥ τον Τσιπρα.
Μπορεί το ΚΚΕ να κρατάει το παιδί,αλλά...έλεος,τα απόνερα μας είχαν πνίξει καιρό τώρα και η ασφυξία της Αλέκας(και όχι μόνο)δεν αντέχεται πια...

Μάρκομ Ξ είπε...

και το λινκ που ξέχασα

http://www.youtube.com/watch?v=P5HiGrTRo1w&feature=related