Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Allonsanfàn!



Για μια ακόμα εκλογική Κυριακή, ο ίδιος τίτλος και η ίδια εικόνα. Όπως συνέβαινε πάντα σε όλες τις εκλογές που έγιναν σε αυτά τα τρία και παραπάνω χρόνια ζωής τού blog. Παρά τα φαινόμενα όμως υπάρχει μία σημαντική διαφορά που οι τακτικοί αναγνώστες ήδη ξέρουν: Οι σημερινές εκλογές είναι οι πρώτες στις οποίες πήραμε συγκεκριμένη θέση υπέρ συγκεκριμένου αριστερού κόμματος, υποστηρίζοντας και προτείνοντας την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ. Και τούτο, γιατί είμαστε κι εμείς από τους συντριπτικά πολλούς που πιστεύουν ότι αυτές οι εκλογές είναι οι κρισιμότερες τής σύγχρονης ιστορίας. Όχι μόνο επειδή για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση και μετά υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες το πρώτο κόμμα να είναι κόμμα τής Αριστεράς, αλλά και γιατί η κατάσταση στη χώρα μας έχει φτάσει πια σε οριακό σημείο. Κατά τα άλλα δεν αλλάζει τίποτε. Εξακολουθούμε να είμαστε πολύ περισσότερο αριστεροί παρά ΣΥΡΙΖΑ —ή οτιδήποτε άλλο. Μ’ άλλα λόγια, εξακολουθούμε  να βλέπουμε την Αριστερά ως ενιαία πολυφωνική παράταξη. Και βέβαια, ως αριστεροί, ξέρουμε πολύ καλά ότι με τις σημερινές εκλογές, όπως με όλες τις εκλογές, δεν τελειώνει τίποτε. Ενδεχομένως όμως να αρχίζει κάτι…

Το σκεπτικό τής επιλογής μας το έχουμε αναλύσει όσο καλύτερα μπορούσαμε. Ό,τι είπαμε, είπαμε. Δεν κρίνουμε σκόπιμο να προσθέσουμε κάτι παραπάνω. Εκτός από το εξής: Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε πως πράξαμε κατά συνείδηση, μετά από αρκετές δύσκολες και ορισμένες φορές στενάχωρες συζητήσεις. Κι αν υπάρχει κάτι που πιστεύουμε ότι μας επιτρέπεται να προτείνουμε σε όσους αριστερούς φίλους δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, είναι ακριβώς αυτό και μόνο αυτό: να πράξουν κι εκείνοι κατά συνείδηση.

Allonsanfàn!

34 σχόλια:

Κωστής είπε...

Χαχα, οι πρώτες εκλογές που πήρατε θέση και κατά σατανική σύμπτωση οι πρώτες που υπάρχει "ενδεχόμενο" ...
Ρε παιδιά τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό οι αριστεροί δεν τον λένε για τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει "ενδεχόμενο" για τέτοιες περιπτώσεις τον λένε.
Δεν λέω περισσότερα γιατί δεν θέλω να γίνω εκλογοκρετίνος από την ανάποδη, δεν πρόκειται να γίνει καμία καταστροφή άμα βγούνε οι καραγκιόζηδες του ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, αντίθετα στην επόμενη έκρηξη της πλατείας θα ξέρουν οι άνθρωποι ποιους μουτζωνουν.
Αλλά εσείς, είμαι περίεργος, τι θα λέτε.

Κωστής Παπαϊωάννου είπε...

Μόλις τώρα πρόσεξα την πρώτη και μόνη αξιοπρόσεκτη πληροφορία που έχω διαβάσει στα τελευταία σας άρθρα (ξέρετε ποια εννοώ αυτά στα οποία διαφημίζετε το καραγκιοζιλίκι του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα την αντίθεσή σας στον "αναχωρητισμό" του ΚΚΕ), την δήλωση ότι:

"πράξαμε κατά συνείδηση, μετά από αρκετές δύσκολες και ορισμένες φορές στενάχωρες συζητήσεις"

Λοιπόν το είχα απορία .. έβλεπα που έχετε σιωπήσει τις τελευταίες μέρες και έλεγα μέσα μου .. δεν μπορεί, να δεις που διαφωνούνε .. αν είναι, αυτά τα παιδιά, πάνω από δύο είναι αδύνατο να συμφωνούνε σ' αυτό που βγάζουν προς τα έξω και πάνω που έλεγα να σας ρωτήσω δια σχολίου αν έχετε πλακωθεί να πάει η καρδιά μου στην θέση της ... έσκασε η προηγούμενη ανάρτηση σαν να διαφημίζετε κόκα κόλα ένα πράμα !!!
Και τώρα μας λέτε ότι πράξατε κατά συνείδηση ... ωραίο καλαμπούρι ... κατά ποιανού την συνείδηση ρε παιδιά ?? γιατί εγώ ήδη έχω ξεχωρίσει κάτω από την ίδια υπογραφή τουλάχιστον δυο "πένες".
και δεύτερο ψηφίζω κατά συνείδηση υπάρχει αλλά προπαγανδίζω - διαφημίζω κατά συνείδηση δεν υπάρχει ...
Και μιας που έχετε μια αδυναμία στον Λένιν να σας θυμίσω ότι αυτή η "οπορτούνα του κερατά" όταν είχαν μια δύσκολη συζήτηση στην συντακτική επιτροπή της ΙΣΚΡΑ βγήκε και είπε την άποψή του αβέρτα πάγκα στον κόσμο και όταν οι "ορθόδοξοι" του είπαν γιατί δεν το βουλώνει είπε την εξής αμίμητη οπορτουνιά: μα εγώ έχω την υποχρέωση να λέω ότι η άποψή μου μειοψήφησε όχι να κρύβω την άποψή μου.
Εσείς λοιπόν πια τόσο ορθόδοξοι ?? Δημοκρατικό Συγκεντρωτισμό και στα βλόγκς !!!
Για να ακούσουμε και καμιά μειοψηφική άποψη γιατί προς το παρόν η ρητορεία σας με έχει κοιμίσει !!! Δε λέω ωραία γράφετε .. σας ζηλεύω .. αλλά δώστε και μια σημασία στο περιεχόμενο .. αμάν πια ..

Νταντόν είπε...

Η αφασική κατάσταση στην οποία έχει ξεπέσει το ΚΚΕ συμπυκνώθηκε στις σημερινές εκλογικές δηλώσεις της ΓΓ του κόμματος. Για τίποτε άλλο δε μίλησε παρά μόνο για τον πλαστό λογαριασμό στο twiter. Λες κι αυτό είναι το ζήτημα που παίζεται σ' αυτές τις εκλογές, λες κι αυτό είναι που καίει σήμερα το λαό. ΑΦΑΣΙΑ! Το ΚΚΕ βούλιαξε στο σχολαστικισμό, στις ρητορικές ταχυδακτυλουργίες και τελικά στην ομφαλοσκόπηση την ώρα ακριβώς που έπρεπε να βγει μπροστά.

κάστορας είπε...

Εγώ πάντως, αν έβγαινε ο Σύριζα και τα σκάτωνε, θα έβριζα ΚΚΕ και Ανταρσυα που τον αφήσανε να τα σκατώσει. Πιστεύω και αρκετοί άλλοι, τόσοι ώστε να αρκούν για να τους παρασύρουν κι αυτούς τους καθάριους μέσα στα σκατά

ΕΟΣ είπε...

Τράτζικ!...

Ανώνυμος είπε...

Προς οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.
(Το βάζω εδώ, γιατί δεν γουστάρω να μου ανέβει κι άλλο η πίεση-που θα μου ανέβει, αν παίξω σε ΚΚΕ ΜΠΛΟΓΚ)

Από αύριο που θα αρχίσει η εφαρμογή των όρων του μνημονίου.
Να δω εγώ, που θα βρείτε εργαζόμενους για "δουλειά στους χώρους δουλειάς".
Που θα βρείτε διαδηλωτές στη μια πλευρά του πεζοδρομίου.
Που θα βρείτε αγωνιστές μέσα απ τις χιλιάδες των πικραμένων που ενώ ως τώρα ψήφιζαν αυτό το έρμο γαμωκόμμα ελπίζοντας πως θάρθει ο καιρός να διεκδικήσει έστω και με συμβατικές υποχωρήσεις την εξουσία, μαθαίνει πως ο ρόλος που του έχουν αναθέσει οι σοφοί χαρτογιακάδες-"δημόσιοι" υπάλληλοι, είναι αυτός της οιωνεί αντιπολίτευσης.
Αυτό βεβαίως να το πείτε κυρίως σ αυτούς τους συντρόφους που πέθαναν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και βασανίστηκαν με την αυταπάτη της εκδοχής του να γίνει επιτέλους ένα αριστερό κόμμα κυβέρνηση.
Κάνοντας έστω, τα ελάχιστα.
Αφού λοιπόν ήταν τόσο τρομερές οι υποχωρήσεις κι η παρέα με τους οπορτουνιστές (τα ίδια σκατά κι αυτοί οι ευρωλιγούρηδες, μην υποχωρώντας ανάλογα), αφού ακόμα σε ένα και μοναδικό να συμφωνούσατε όπως για παράδειγμα την αλλαγή του εκλογικού ληστρικού νόμου, θεωρήσατε πως δεν ωφελεί τον λαό, φάτε στη μάπα τώρα μαζί με μας την συνέχιση της ΝΔΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησης και την υλοποίηση των όρων του μνημονίου.
Κάνοντας φαντασιώσεις για αγώνες, απεργίες, περιφρουρήσεις, καταλήψεις, δουλειά στις γειτονιές και άλλα μεγάλα, όπου δεν θα συμμετέχει πια ο κόσμος, κουρασμένος, απογοητευμένος, αδρανοποιημένος, ζαβλακωμένος και κυρίως μέσα στην καταστολή που όμοιά του δεν έχετε δεί, καταστολή συνεπικουρούμενη και με τους ταγματασφαλίτες (στους οποίους παρεπιπτόντως η αλέκα απάντησε με μεγάλη εξυπνάδα, πως στο ξύλο του κασίδη, ο λαός θα απαντήσει με το αποτέλεσμα των εκλογών. Ας πάει να τα μαζέψει τώρα, γιατί ο άντρακλας θα της απαντήσει με τη σειρά του, πως ο λαός απάντησε).
Το σενάριο του άναρχου ξεσηκωμού, ξέρετε κι εσείς πως μπορεί να παίξει με μεγάλες πιθανότητες.
Κι είναι ό,τι καλύτερο για να λουφάξει ο κόσμος μετά την επίθεση του κράτους, για τα επόμενα εκατό χρόνια.
Νάστε περήφανοι λοιπόν, γιατί τα καταφέρατε.
Δεν χρειάζεται να βγάλουν το ΚΚΕ εκτός νόμου. Μπορεί κι από μόνο του να βγεί εκτός βουλής.
Σας ξέφυγε κάτι λίγο ποσοστό, μα μην απελπίζεστε.
Λίγη προσπάθεια ακόμη...

mbiker

7Demons είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε.
Τα ΜΜΕ επιβεβαιωσαν περίτρανα τη δύναμη του ρόλου τους.
Ο κόσμος έδειξε πάλι ότι είναι διχασμένος,άτολμος και φοβισμένος απέναντι σε αριστερές επιλογές.
Η ΧΑ ξανατρίζει περιχαρής τα δόντια που της έδωσε το προλεταριάτο κυρίως-ή μήπως να το πω πλέμπα και να ενοχληθούν πολλοί από τους αναγνώστες εδώ μέσα?
Και ξαφνικά-μέσα σε 2 μήνες- πληγλωθηκα,θύμωσα και ματαιώθηκα,"ανακαλύπτοντας την Αμερική" :
το ΚΚΕ επέλεξε την "καθαρότητα" των ιδεολογικών του θέσεων και τη "βρωμιά" σαν αντίδραση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.Επέλεξε την απομόνωση όχι μόνο από τα πολιτικά γεγονότα,αλλά και από τις Ιστορικές ευθύνες του απέναντι στο Λαό αδυνατώντας να καταλάβει ότι αυτός ο Λαός χρειάζεται να ξαναγίνει Λαός και όχι χειραγωγήσιμη πλέμπα που ψηφίζει άκρα συντήρηση.

Διαφωνώ σε πολλά με το Συριζα.
Ψήφησα πάλι Συριζα.
Κάποια πρόσωπα στο Συριζα μου προκαλούν ναυτία.
Το γεγονός ομως ότι το ΚΚΕ έχει πλέον λιγότερους βουλευτές και ποσοστά,από τη ΧΑ,λιγότερους από τη ΔΗΜΑΡ και λιγότερους από όσους είχε ποτέ, μου προκαλεί απέραντη θλίψη.
Η κοινωνία κάνει στροφή προς τη λαγνεία της βαθιάς συντήρησης και το ΚΚΕ με παράδοξο αριστοκρατικό εκλεκτισμό,το φτύνουν κι αυτό νομίζει ότι ψιχαλίζει.Εμμένει στο φορμαλισμό του και θεωρεί ότι εργατική τάξη είναι μόνο τα κομματικά του στελέχη.
Ντροπή.

Νταντόν είπε...

Δεν θέλει και πολλή σκέψη. Αρκεί να έβλεπε κανείς πού έριξε το βάρος το ΚΚΕ στην προεκλογική εκστρατεία του.

Το θυμόσαστε; "Μην εμπιστεύεσαι τον ΣΥΡΙΖΑ" και "Καθόλου δεν αποκλείεται άτακτη πτώχευση της χώρας (=εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει την εξουσία)".

Και τα δυο αυτά ΚΕΝΤΡΙΚΑ συνθήματα-μηνύματα της προεκλογικής εκστρατείας του ΚΚΕ δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να ΑΝΑΜΑΣΑΝΕ τα κεντρικά προεκλογικά μηνύματα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δίνοντάς τους "αριστερή" κάλυψη.

Με άλλα λόγια, η ανάγνωση των προεκλογικών μηνυμάτων του ΚΚΕ αποδείχνει πως έπαιξε χοντρά το ρόλο του νεροκουβαλητή στο μαύρο μνημονιακό μέτωπο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Μάρκομ Ξ είπε...

Συμφωνώ σε αρκετά με τους προλαλήσαντες, ιδιαίτερα με την τελευταία παράγραφο του Νταντόν.
Η ηγεσία του ΚΚΕ παίζει πλέον ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τον ρόλο του αναχώματος για το λαϊκό κίνημα.
Όσοι συνεχίζουν να ακολουθούν ΤΥΦΛΑ τη γραμμή του Περισσού, είναι χαμένη για χαμένη υπόθεση, αφού είναι φανερό πια ότι όλους εμάς τους υπόλοιπους μας θεωρούν κάτι χειρότερο και από Λαλιώτηδες.
Από κει και πέρα όμως σ/φοι, φίλοι και συνοδοιπόροι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέτυχε και λίγα. Ξέρω, πολλοί από εμάς πιστέψαμε σε κάτι περισσότερο (και καλά κάναμε). Όμως, ας αναλογιστούμε που ήταν η αριστερά πριν 2 μήνες και που είναι τώρα. Φυσικά, δεν ασπάζομαι τη γνώμη κάποιων που λένε ότι ίσως είναι και καλύτερα έτσι και ότι είναι νομοτελειακή η πτώση της διαφαινόμενης κυβέρνησης και η μετέπειτα πανηγυρική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα, με την ΕΡΕ στην εξουσία (και μάλιστα με αριστερό άλλοθι) και την "καρφίτσα" να αλωνίζει, να σφάζει και να εκφασίζει τα πιο εξαθλιωμένα στρώματα του λαού.
Όμως υπάρχουν δυνατότητες να δοθεί ο αγώνας από καλύτερες θέσεις, από αυτές που είχαμε πριν 2 μήνες. Ξαναλέω, υπάρχουν δυνατότητες, τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Είναι σαν να χάσαμε μια παρτίδα σκάκι στο τουρνουά, αλλά ξεκινάμε αμέσως την επόμενη με την εμπειρία της πρώτης ήττας...

Κωστής είπε...

Υπάρχει και το αντίστροφο Μαρκομ ... ξεκινάτε για μιά επόμενη παγίδα παρά την πικρή πείρα της προηγούμενης ...
Αυτά που διαβάζω στο διαδίκτυο μετά τις εκλογές από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πιο λυπηρό έχω διαβάσει χρόνια τώρα.
Τουλάχιστον κόψτε την καραμέλα του ΚΚΕ ... το ΚΚΕ είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος. Ο ένας δίνει άλλοθι στον άλλο και οι δύο μαζί κρατάνε ζωντανό ένα σύστημα που έχει ψοφήσει και βρωμάει. Τόσο δύσκολο είναι να δεις πως ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε επειδή ακριβώς ξεπούλησε ότι αριστερό είχε μείνει
Δεν σου κάνει εντύπωση γιατί οι "αριστερές" συνιστώσες κρύψαμε άρον άρον τα σφυροδρέπανα στις συγκεντρώσεις.
Όχι πως κι αν δεν τα έκρυβαν θα γινόταν τίποτα αλλά ...
Τέλος πάντων τι σου λέω τώρα ...

άντε και στην επόμενη βουλή με 40% στην κυβέρνηση κάπου θα βρούμε να κρυφτούμε να μη μας σφάξετε.

Μάρκομ Ξ είπε...

Προς το παρόν, ιδιαίτερα προκλητικέ και χολωμένε συνομιλητή Κωστή, φυλάξου μη σε σφάξουν οι Χρυσαυγίτες...

λυπημένος για λογαριασμό σου,
Μάρκομ Ξ

7Demons είπε...

Για εμένα πάλι,ότι πιο λυπηρό άκουσα πριν και μετά τις εκλογές, είναι η χολή του ΚΚΕ κατά του ΣΥΡΙΖΑ,σε συνδυασμό με το ύφος του Παπικού Αλάθητου.
Ίσως να ξανά-"ανακαλύπτω" την Αμερική,αλλά τρομάζω (μικροαστικά,αν θες) με το νοηματικό ύφος, την περιχαρακωμένη φρασεολογία,τη λεκτική ομοιογένεια,την ανυπαρξία διαλογικής διάθεσης,την επιθετικότητα στη διατύπωση του λόγου,την κατήφεια και την παγωμένη έκφραση στά πρόσωπα,σα να είναι ζηλωτικοί ιεροεξεταστές που μόνο η δική τους θέση αντιστοιχεί στην Υπέρτατη Αλήθεια.
Και όλα αυτά, για να ξαναπούν ουσιαστικά ότι το βαθύτατα συντηρητικό και δεξιόστροφης αντίληψης plebus, μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη σκεπτόμενο και προοδευτικό προλεταριάτο.Για να μας ξαναπούν -χωρίς ούτε ένα επιχείρημα- ότι ένα κράτος και μια κοινωνία,μπορεί με την καθοδήγηση του ΚΚΕ να μετατραπεί άρδην από εξαρθρωμένη αστική κοινωνία-μπάχαλο,σε σοσιαλιστικό παράδεισο,χωρίς καμιά αρνητική επίπτωση...

Την Καλημέρα μου.

Κωστής είπε...

Τρομαγμένος μπορεί να είμαι, αλλά χολωμένος δεν είμαι .. και σίγουρα είμαι συνομιλητής .. εσύ όμως Μάρκο Μου σίγουρα είσαι χολωμένος (πράγμα που κανονικά είναι περίεργο γιατί το πολιτικό μπουρδέλο του οποίου είσαι οπαδός κέρδισε μια περιφανέστατη νίκη) και δεν είσαι συνομιλητής αλλά κράχτης ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Μας είπες εδώ προεκλογικά ότι έχεις όνειρα σχετικά με την επικράτηση του μπουρδέλου σου και για να μη διαταράξω τον ύπνο σου σου έδωσα την ευχή μου να σου βγουν τα όνειρα αληθινά και αν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε το συζητάμε μετά. Η ευχή μου έπιασε και πήρε το μπουρδέλο ένα ποσοστό που γκαρίζουν οι ίδιοι ότι δεν το περίμεναν και σωστά δεν το περίμεναν γιατί δεν έκαναν τίποτα για να το περιμένουν μιλάμε τίποτα εκτός από εκπτώσεις από 100% - 99% για να μαζέψουν όλους τους άσχετους να τους ψηφίσουν.

Και τώρα κάτι οπαδοί σαν εσένα αντί να έρθουν και να μας ποια πολιτική θα ακολουθήσει το μπουρδέλο σου τώρα που έγινε αξιωματική αντιπολίτευση στο μεγαλύτερο ελληνικό μπουρδέλο που είναι η βουλή (το μόνο σίγουρο πόρισμα του λαού που μαζεύτηκε στις πλατεία) εσύ έρχεσαι και τα βάζεις με το ΚΚΕ που δεν ξέρω τί θα ήθελες να κάνει και δεν το έκανε ...

Εντάξει ρε φίλε χαλάλι σου πες ότι νομίζεις προφανώς έχεις μαύρα μεσάνυχτα και από πολιτική και από ιστορία (δεν ξέρω και την ηλικία σου για να καταλάβω τί ελαφρυντικά έχεις) αλλιώς θα καταλάβαινες ότι το επιτελείο του ΚΚΕ είναι μια από τις τρεις εκδοχές του φασισμού στην ελληνική πολιτική μαζί με τα επιτελεία της Χρυσαυγής και του αναρχοφασισμού.

Αλλά ότι και να είναι η κριτική που κάνει στον σύριζα είναι απολύτως σωστή. Ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησε την υπαγωγή της ελληνικής κοινωνίας στην ευρωπαϊκή εξουσία και αν θες να ξέρεις την γνώμη μου η Παπαρήγα και ο Μαϊλης λυσσάνε γιατί το μπουρδέλο ο ΣΥΡΙΖΑ τους πήρε την μπουκιά από το στόμα γιατί μέχρι σήμερα ήταν αυτοί που νομιμοποιούσαν το καθεστώς.

Δεν ξέρω ποιος θα κρατάει το μαχαίρι Μαρκο αλλά υπεύθυνος για την σφαγή μου θα είναι αυτός που δεν τον σταμάτησε ... όσο για το τί είναι ικανοί να κάνουν οι ίδιοι εμείς οι πιο παλιοί το ξέρουμε καλά και άλλωστε έχει αρχίσει να φαίνεται ήδη και από τον τρόπο σου

Μάρκομ Ξ είπε...

Κωστή

Πρώτα από όλα δε με σέβεσαι γιατί το ψευδώνυμο με το οποίο εμφανίζομαι εδώ δεν είναι μάρκος, αλλά Μάρκομ Ξ.

Αλλά αυτό είναι πταίσμα μπροστά στον οχετό που επιμένεις να ξερνάς ("μπουρδέλο", "θα μας σφάξετε" κλπ). Μιλάς συνεχώς υποτιμητικά προς όλους όσους δεν συμφωνούν μαζί σου και κάνω υπομονή καιρό τώρα, αλλά μέχρι εδώ! Δεν μπορείς να έχεις το ακαταλόγιστο αγαπητέ, όποια και αν είναι η ηλικία σου, η θέση σου, η κατάσταση της υγείας σου ή εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Τα "μπουρδέλα" σου, οι χουλιγκανικοί χαρακτηρισμοί σου και ο απαξιωτικός λόγος για όσους δεν συμφωνούν μαζί σου, αλλού. Να μάθεις πρώτα να μιλάς και να σέβεσαι τον συνομιλητή σου και μετά να βγάζεις τα περισπούδαστα συμπεράσματά σου. Αυτό μάλλον είναι κάτι που δεν έμαθες, παρά τα όσα χρόνια εμπειρίας μπορεί να έχεις. Όσο για τα "ελαφρυντικά", μάλλον έχεις μπερδευτεί λίγο. Ποιος είσαι εσύ που μπορείς να δίνεις ή όχι "ελαφρυντικά"; Έχεις τα πολιτικά κότσια να αντιπαραθέσεις απόψεις και όχι ύβρεις; Αν ναι, άσε να κρίνουν άλλοι ποιος δικαιούται και ποιος όχι ελαφρυντικών.

Μέχρι λοιπόν να απαλείψεις από τον λόγο σου το χυδαίο υβρεολόγιο και την υποτίμηση του συνομιλητή σου, πορεύσου μόνος σου με τις απόψεις σου.

διπλά λυπημένος για λογαριασμό σου,
Μάρκομ Ξ

Κωστής είπε...

Μα τους 7 δαίμονες που επικαλείσαι .. η χολή του ΚΚΕ κατά του ΣΥΡΙΖΑ είναι δικαιολογημένη γιατί όπως έγραψα και στον Μάρκο Μ' ο ΣΥΡΙΖΑ τους πήρε την μπουκιά από το στόμα.

Η κριτική σου όμως για το Παπικό Αλάθητο και όλα τα περιδιαγραμμάτου με τα οποία κρίνεις το ΚΚΕ είναι λυπηρά όσο και τα "παράπονα" του Μαρκου Μ'.

Θα βγάλω απ' έξω αυτή την φράση:

"το βαθύτατα συντηρητικό και δεξιόστροφης αντίληψης plebus, μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη σκεπτόμενο και προοδευτικό προλεταριάτο"

... γιατί αυτή κρύβει και μια δική σου άποψη που δεν την κατάλαβα και αν θέλεις μου λες τι εννοείς γιατί με ενδιαφέρει.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα η "κριτική" σου έχει δύο στοιχεία που είναι λυπηρά:

το ένα είναι ότι χρησιμοποιείς τις εκφράσεις Αλάθητο του Πάπα και Υπέρτατη Αλήθεια ... που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον εναντίον της μαρξιστικής θεωρίας ... για να καταπολεμήσουν ουσιαστικά την έννοια της "συγκεκριμένης ανάλυσης της συγκεκριμένης κατάστασης".

Αλλά αν ρίξεις μια κάπως προσεκτική ματιά στο τί γράφεται σε όλη την υφήλιο θα ανακαλύψεις την Αμερική για άλλη μια φορά με την έννοια ότι όλοι εκφράζονται "αξιωματικά" σαν η άποψή τους να είναι υπέρτατη παπική αλήθεια μέχρι και οι απολογητές του κάθε πολιτικού μπουρδέλου.

Το δεύτερο λυπηρό είναι ότι ενώ πράγματι ανακαλύπτεις την Αμερική ... θλίβεσαι που την ανακαλύπτεις για πολλοστή φορά και δεν χάνεις την ευκαιρία να μας το ανακοινώσεις και μάλιστα προβάλεις την θλίψη σου σαν αντίστιξη στην δική μου θλίψη για την εντελώς φρέσκια και πρωτοφανή κατάντια των μετά την πλατεία αριστερών της κοινωνικής βάσης.

Αυτό ως προς την "λύπη" της συγκυρίας ... ως προς την ουσία του ΚΚΕ όμως υπάρχει κάτι σημαντικότερο ... δεν σε ενδιαφέρει (αναρωτιέμαι) τι συμβαίνει όταν ένα κόμμα που μέχρι πριν 3-4 χρόνια εμφανιζόταν απλά και μόνο σαν κληρονόμος μιας "ένδοξης" παράδοσης και σαν εργατικό κόμμα (έχοντας ωστόσο και ένα σημαντικό ποσοστό της "εργατικής τάξης" στις καπιταλιστικές επιχειρήσεις του) αποφασίζει να το παίξει και "αντεπιτιθέμενη" επαναστατική πολιτική δύναμη;

Δεν σου λέει τίποτα περισσότερο, από το να σε λυπήσει επειδή τα βάζει με το ΣΥΡΙΖΑ, ...

(που τον "ζηλεύει" (;) γιατί έγινε αξιωματική αντιπολίτευση στο "μπουρδέλο την βουλή", την οποία "προστάτευε" μέχρι πρότινος από τις "επιθέσεις" των "συνιστωσών";)

... το γεγονός ότι η αντεπίθεση του ΚΚΕ συνίσταται στην αναμόχλευση παλιών ξινών σταφυλιών ????

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!!!!!!

Δεν μπορεί οι διαχειριστές του βλόγου να απουσιάζουν τόσες μέρες τώρα. Αφύσικο.
Άρα, μπορώ εύλογα να συμπεράνω πως κάποιοι απ αυτούς σίγουρα εργάζονται ή είναι πρώην εργαζόμενοι σε ΜΜΕ τιβι.
Αλλοιώς δεν μπορώ να εξηγήσω την πασιφανή και υπομονετική απουσία παρέμβασης ενώ τα πράγματα οξύνονται.
Κάτι σαν τον παπαδάκη που προκλητικά άφησε τις εντάσεις να βαρέσουν κόκκινο και το ευχολόγιο να πραγματωθεί στις μπουνιές του κασίδη.

Επί της ταμπακιέριδος τώρα.
Γιατί έχω την εντύπωση πως και οι δυό σχολιαστές που μαλώνουν (αν εξαιρέσεις τα επί προσωπικού), έχουν δίκηο; Έχουν μπλέξει τόσο πολύ τα πράγματα, που (εγώ τουλάχιστον) αδυνατούμε πια να βγάλουμε κάποια άκρη;

mbiker

Κωστής είπε...

Τον συνομιλητή μου τον σέβομαι, και το ότι μιλάω μαζί του είναι ένδειξη σεβασμού και δεν μίλησα υποτιμητικά για κανέναν ...

Αντίθετα εσύ γίνεσαι θηρίο γιατί δεν συμφωνώ μαζί σου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα και όχι μπουρδέλο δηλαδή "κόμμα ανοχής" όποιος μπορεί να πληρώσει με μερικές ψήφους μπαίνει και απολαμβάνει την θαλπωρή και τις υπηρεσίες ενός κόμματος εξουσίας.

Αντίθετα, εσύ έχεις μια άνεση να μιλάς για οχετούς και ξεράσματα ... προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι ίσως ότι αυτά είναι υβριστικά ... ή μάλλον ως έχων το σκήπτρο του οπαδού ενός κόμματος εξουσίας θεωρείς ότι έχεις το δικαίωμα να βρίζεις ... κοντά είναι και η σφαγή.

Λοιπόν άκου:
1) Τον ΣΥΡΙΖΑ τον θεωρώ τμήμα του "μπουρδέλου" που είναι η βουλή και το σάπιο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Μπουρδέλο δεν το είπα εγώ, η πλατεία το είπε και εγώ πολύ απλά το θεωρώ ότι πιο πετυχημένο έχει πει ο κόσμος της κοινωνικής βάσης μετά από το "Παπανδρέου παπατζή" το 1944 και το υιοθετώ.

2) Δεν έχω κανέναν σεβασμό για τα κόμματα που παριστάνουν τα αριστερά και στρώνουν το χαλί στον φασισμό και αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

3) Μόνος μου πορεύομαι χρόνια τώρα και τα καταφέρνω μια χαρά. Δεν μου χρειάζεται πολιτική παρέα με ανθρώπους που υποτάσσονται στα επιτελεία ή παριστάνουν οι ίδιοι τους επιτελείς και τους νικητές και αν θεωρείς τον εαυτό σου οτιδήποτε από αυτά καλά θα κάνεις να φυλάς την λύπηση για τον εαυτό σου.

Μάρκομ Ξ είπε...

Φίλε mbiker

Δεν μαλώνω με κανέναν. Απλά ξεκαθάρισα στον αγενή (που επιμένει να είναι αγενής) συνομιλητή ότι δεν ανέχομαι άλλο το υβρεολόγιό του και μπορεί να συνεχίσει να συζητά μόνος του.

Όσο για την ταμπακιέρα, εξέφρασα μια σύντομη άποψη παραπάνω. Ας περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και να κρίνουμε. Το σίγουρο είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον λαό και το κίνημα, αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζονται δυνατότητες που μέχρι πριν λίγο καιρό κανείς μας νομίζω δεν μπορούσε να διανοηθεί.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Κωστής είπε...

mbiker,

Δεν βλέπω τόσο μπλεγμένα τα πράγματα τους ανθρώπους βλέπω μπλεγμένους πολύ απλά γιατί κάνουν τις πολιτικές τους κινήσεις (από την συγκρότηση πολιτικών συμμαχιών μέχρι την προπαγάνδιση αυτών που συγκροτούνται) χωρίς να σκέφτονται τί ακριβώς κάνουν και μέσα σε πιο πλαίσιο και μετά τα αποτελέσματα των κινήσεών τους, τους μπερδεύουν.

Και τότε αρχίζουν να επικαλούνται "τον λαό και το κίνημα" ένα είδος θεού που τον επικαλούνται όπως γουστάρουν για όπου γουστάρουν και όποιος τους πει την γνώμη του για τον ΣΥΡΙΖΑ και για το ΚΚΕ (τα επιτελεία και όχι βεβαίως για τον κόσμο που ακολουθεί αυτά τα πολιτικά εξαμβλώματα) είναι "αγενής" !!!

Εδώ όμως τα πράγματα είναι καθαρά και χοντρά:

Ο ΣΥΡΙΖΑ καθόλου τυχαία είναι στο κέντρο των εξελίξεων. Αναρωτιέται κανείς γιατί; Μήπως επειδή ο Τσίπρας, όπως μας είπαν εδώ (ούτε λίγο ούτε πολύ) τα αριστερά παιδιά είναι μαέστρος της τακτικής και έκανε την σωστή στιγμή την σωστή κωλοτούμπα, όπως ο Λένιν την κωλοτούμπα της ΝΕΠ;

Συγνώμη αλλά (μέσα σε μια ιστορική στιγμή που συγκλονίζεται ολόκληρη η υφήλιος από μια κρίση τόσο σημαντική που δεν τολμάει κανείς να πει το όνομά της) αυτά είναι φαιδρά πράγματα.

Έχει τεράστια σημασία να αναλογιστούμε τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στον κόσμο και αυτό δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε αν δεν ξεκαθαρίσουμε την θέση μας ο καθένας χωρίς να πιεζόμαστε από τον εαυτό μας και από τους άλλους.

Αφήνω τους άλλους γιατί εγώ μπορεί να στεναχωριέμαι αλλά δεν πιέζομαι, έχω συνηθίσει (για να μην πω εθιστεί με την έννοια του μιθριδατισμού) να ακούω ευγενικούς χαρακτηρισμούς εκ μέρους των οπαδών των κομμάτων εξουσίας και έρχομαι στον εαυτό μας.

Το μπέρδεμα είναι πως αυτοί που παρακολούθησαν ως οπαδοί ή μέλη κάποιας συνιστώσας (όχι σαν επιτελείς) την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν από δύσκολα μονοπάτια γιατί έπρεπε να αποβάλουν τις όποιες αντιλήψεις τους για να ταυτιστούν κάτω από μια μη-αντίληψη, μια αφασία, που είναι το ιδεολόγημα της "ενότητας" της Αριστεράς. Το μόνο "στήριγμα" αυτής της αφασίας τους το παρείχε η αφασία του ΚΚΕ με την ορθοδοξία του και την δευτέρα παρουσία του σοσιαλισμού.

Παρά την σθεναρή στήριξη από το ΚΚΕ ο πρώτος ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε μόλις βρέθηκε μπροστά σε μια πρώτη "επιτυχία" και άρχισε ο καυγάς για την μοιρασιά.

παραλείπω την ενδιάμεση ιστορία παρ' όλο που έχει σημασία και φτάνω στον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ ...

πάλι η ενωτική αφασία, μετωπική αυτή την φορά: Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, μια διαφανής επικοινωνιακή ονομασία που δεν έχει καμιά σχέση ούτε με την κοινωνική πραγματικότητα ούτε με την πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ. ας είναι όμως ...

(συνεχίζεται)

Κωστής είπε...

(συνεχεία)

Κατά παράξενο τρόπο .. ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει στις εκλογές μια θέση που δεν την φανταζόταν κανείς (ας μην πω εκτός από μένα για να μη πείτε ότι καβάλησα το καλάμι) και οι οπαδοί του βλέπουν ότι "παρουσιάστηκαν δυνατότητες" χωρίς να το ψάχνουν από πού παρουσιάστηκαν και πως τις εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ (οι επιτελείς του) και προς όφελος ποιανού.

Εδώ είναι το μυστικό της αντίφασης και επομένως της σύγχυσης:

Είναι γεγονός ότι ο κόσμος της βάσης έχει αποκτήσει βαρύνουσα πολιτική σημασία και επομένως η "νίκη" του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ανεξάρτητη από τους αγώνες των ανθρώπων της κοινωνικής βάσης που έχουν προηγηθεί.

Αλλά η "νίκη" του ΣΥΡΙΖΑ είναι (θα το ξαναπώ άλλη μια φορά) σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από την κατεύθυνση των αγώνων του "λαού"

.. ο λαός αποφάσισε ότι η βουλή είναι μπουρδέλο και σφράγισε την απόφασή της με εκατομμύρια μούντζες.

.. στον ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε η δυνατότητα να μπει στο μπουρδέλο σε μια σημαντική θέση που είναι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο σαν πραγματικό γεγονός.

Τώρα πώς εξηγούνται οι γκρίνιες και οι κατάρες στο ΚΚΕ και σε μερικούς σαν εμένα που δηλώνουν ότι δεν έχουν σχέση με ΚΚΕ ..

εξηγούνται γιατί η άποψή μου κάνει διπλή ζημιά στα σχέδια των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ ... από την μια μεριά αποκαλύπτεται η κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να βολευτεί στο μπουρδέλο την βουλή χωρίς όμως να χάσει και την λαϊκή υποστήριξη ... και από την άλλη μεριά αφαιρεί το ποθητό πρόσχημα που του δίνουν οι φασίστες του επιτελείου του ΚΚΕ με την δευτέρα παρουσία του σοσιαλισμού.

βεβαίως το όλο ζήτημα έχει πολλές και σοβαρότατες προεκτάσεις που δεν μπορούν συζητηθούν στο πλαίσιο του σαβουρά βίβερε που προκρίνουν τόσο ευγενικές πολιτικές ψυχές σαν τον φίλο μας τον Μαρκομ Ξ.

Νταντόν είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει στη συγκεκριμένη στιγμή: βγήκε μπροστά και δήλωσε ότι θέλει να πάρει την εξουσία και να ακυρώσει το μνημόνιο. Και επιπλέον, το έκανε με ένα λόγο που επιζητούσε σταθερά τη συμμαχία της Αριστεράς κι αφήνοντας εντελώς στην άκρη κάθε διαχωριστική και διασπαστική ρητορική. Γι' αυτό και ανέβηκε θεαματικά στην εκτίμηση των ευρύτερων ΛΑΪΚΩΝ στρωμάτων, στα οποία προηγουμένως (όσο αρκούνταν στη διαμαρτυρία) δεν είχε σοβαρή απήχηση.

Απεναντίας, το ΚΚΕ έμεινε στα μαμαμού και στη διασπαστική ρητορική (και πράξη: θυμηθείτε την περιχαρακωμένη παρουσία του στις αντιμνημονιακές διαδηλώσεις, σαν να είχαν όλοι οι άλλοι χολέρα). Αντί να βγει μπροστά και να διεκδικήσει την εξουσία, άρχισε μια γενικόλογη μαξιμαλιστική ρητορική χωρίς ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ προοπτική (την οποία εγκατέλειπε αφηρημένα στο "αν θέλει ο λαός...") και συνάμα καταπιάστηκε ολοένα και πιο έμμονα με επιθέσεις ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ κουβαλώντας νερό στο μαύρο μνημονιακό μέτωπο (όπως έδειξα πιο πάνω). Μ' άλλα λόγια έκανε ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ από αυτό που πρέπει να κάνει σε τέτοιες στιγμές ένα κόμμα που θέλει να είναι πρωτοπορία του λαϊκού κινήματος. Γι' αυτό και βούλιαξε. Και εκλογικά αλλά και νοητικά.

Αυτή είναι η αλήθεια, όσο κι αν πονάει.

Κωστής είπε...

Νταντον δες τί λες χωρίς το απεναντίας:

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει στη συγκεκριμένη στιγμή: βγήκε μπροστά και δήλωσε ότι θέλει να πάρει την εξουσία και να ακυρώσει το μνημόνιο. Και επιπλέον, το έκανε με ένα λόγο που επιζητούσε σταθερά τη συμμαχία της Αριστεράς κι αφήνοντας εντελώς στην άκρη κάθε διαχωριστική και διασπαστική ρητορική.

LeftG700 είπε...

Αγαπητοί φίλοι,


Κατ’ εξαίρεση ένα σχόλιο για όλα όσα ειπώθηκαν. Κι όταν λέω όλα, …δεν εννοώ όλα! ;-) Τις απόψεις μας για τις εκλογές θα τις πούμε στο επόμενο ποστ. Αυτό θα γίνει αύριο. Μένουν τρία ζητήματα.

Για το φίλο μας τον Κωστή το πρώτο (με δυο-τρία υποζητήματα).

Δεν νομίζω ότι μας διακατέχει ούτε εμάς ούτε τους σχολιαστές κοινοβουλευτικός κρετινισμός. Βέβαια, καταλαβαίνω ότι, για κάποιον που έχει καταλήξει στον κοινοβουλευτικό μηδενισμό, κάτι τέτοιο είναι μία πολύ βολική κριτική. Έλα όμως που δεν είναι βάσιμη!...

Επίσης αβάσιμη είναι η απορία σου τι θα πει πράξαμε κατά συνείδηση. Κάθε αριστερός στις εκλογές δεν έχει μία μόνο επιλογή. Αυτό θα πει. Όπως εσύ έπραξες κατά συνείδηση και απείχες από τις εκλογές, έτσι κι εμείς κάναμε κάποια άλλη επιλογή. Προς τι η απορία;

Μη μπερδεύεσαι με δημοκρατικούς συγκεντρωτισμούς και μειοψηφίες/πλειοψηφίες. Υπάρχει γρανιτένια ομοφωνία σε αυτά που περιγράφει η ταυτότητά μας. Τα άλλα, μα έτσι μα αλλιώς τα βρίσκουμε. Κι όταν στραβώνει η βέργα προς τη μία μεριά, προσπαθούμε να την ισιώσουμε απ’ την άλλη!

Το δεύτερο ζήτημα κυρίως για τον Νταντόν (λόγω ονόματος) και κυριότατα για τον Μάρκομ Ξ (λόγω μιας επικίνδυνης λέξης που υπήρχε σε ένα σχόλιό του)

Αυτή η προσέγγιση περί τής αντικειμενικής βοήθειας που πρόσφερε το ΚΚΕ στο σύστημα θέλει λίγο προσοχή. Γιατί; Γιατί τη χωρίζει μία λεπτή γραμμή από τον καταλογισμό υποκειμενικής πρόθεσης. Η εξίσωση του λάθους με την ενσυνείδητη προδοσία είναι τυπικό χαρακτηριστικό τής ολοκληρωτικής σκέψης. (Ο Δαντών —ο ιστορικός Δαντών, όχι ο συνομιλητής μας— είχε την ατυχία να το διαπιστώσει αυτό στο λαιμό του όταν έπεσε το λεπίδι τής γκιλοτίνας.) Και ο Μάρκομ Ξ, μέσα στην απογοήτευσή του νομίζουμε ότι την πέρασε αυτή τη λεπτή γραμμή όταν απέδωσε στο ΚΚΕ τον ρόλο τού συνειδητού αναχώματος στο λαϊκό κίνημα.

Το τρίτο ζήτημα.

Είναι πολύ εύκολο στον οποιονδήποτε σχολιαστή να προσβάλει κάποιον συνομιλητή του. Δεν εννοώ να διαφωνήσει έντονα, να επικρίνει σφοδρά, να διαχωρίσει πλήρως τη θέση του. Εννοώ αυτό που λέει η λέξη που έγραψα και που όλοι μέσα εδώ μπορούμε να καταλάβουμε: να

Ας κρατήσουμε τις προσβολές για τους εχθρούς μας!


Τα λέμε (αύριο)

Νταντόν είπε...

Το είδα. Και;

Νταντόν είπε...

Εγώ τουλάχιστον δεν αποδίδω καμιά τέτοια υποκειμενική πρόθεση, ούτε πολύ περισσότερο προδοσία. Για αφασία μίλησα άλλωστε! Χωρίς λοιπόν να με απασχολήσουν οι προθέσεις, εξήγησα μέσα από τα πεπραγμένα το λάθος που κόστισε τελικά και στο ίδιο το ΚΚΕ.

Κωστής Παπαϊωάννου είπε...

Αγαπητοί φίλοι συγνώμη, προφανώς κάτι δεν κατάλαβα σχετικά με το τι προσπαθείτε εδώ ...

Κοινοβουλευτικός κρετινισμός δεν είναι δική μου έκφραση και σημαίνει αυτό ακριβώς που κάνετε εδώ ... φαντάζεστε αλλαγές που δεν γίνονται.

Κοινοβουλευτικός μηδενισμός είναι μια φτηνή δικαιολόγηση του κοινοβουλευτικού κρετινισμού.

Είσαστε γρανίτες στις απόψεις σας, κανένα πρόβλημα ένα καλαμπούρι ήταν

Για το "κατά συνείδηση" μου φαίνεται απίστευτο ότι προσποιείστε πως δεν υποψιαστήκατε τι ακριβώς είπα.

Ζητώ συγνώμη ειλικρινά ΔΕΝ φαντάστηκα ποιο είναι το στυλ της "συζήτησης" εδώ.

Θα σας διαβάζω με ενδιαφέρον χωρίς να σας ενοχλώ με αβάσιμες παρεμβάσεις

;-)

Κ.Π.

Μάρκομ Ξ είπε...

Ένα τελικό σχόλιο για το θέμα ΚΚΕ

Το ΚΚΕ διευθύνεται από την ΚΕ, δηλ. από το ΠΓ, δηλ. από την Παπαρήγα. Επομένως όταν αναφέρομαι σε αποφάσεις και επίσημες κινήσεις του ΚΚΕ ουσιαστικά τις χρεώνω στην ηγετική ομάδα.
Αδυνατώ να πιστέψω ότι η ηγετική αυτή ομάδα δεν μπορεί να κατανοήσει τις ανάγκες των καιρών, την πραγματική κατάσταση στο λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα, τη διεθνή συγκυρία και την κοινωνικο - οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Τουλάχιστον στον βαθμό που μπορώ και εγώ, ένας ασήμαντος τυχάρπαστος σχολιαστής σε ένα blog. Προφανώς, στην πραγματικότητα αυτοί έχουν πολύ περισσότερα στοιχεία από εμένα και πολλή περισσότερη πείρα και γνώσεις για να μπορούν ακόμα καλύτερα να κατανοήσουν όλα τα παραπάνω.
Προσθέτω στα παραπάνω τα εξής: Το γεγονός ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο ακολούθησαν την τακτική λάσπης και ψέματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι μετά το αποτέλεσμα το συμπέρασμα που έβγαλαν είναι ότι φταίει ο λαός και... ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν κουνήθηκε φύλο σε σχέση με πρόσωπα και τακτική. Το γεγονός ότι απώλεσαν τη μισή σχεδόν εκλογική τους επιρροή μετά από 15 χρόνια σταθερότητας και μάλιστα ενόσω είχαν ανάγει σε μεγάλη υπόθεση τις εκλογές (θυμίζω ότι η Παπαρήγα μετά την 6η Μάη είχε ζητήσει εκλογές). Το γεγονός ότι προβλήθηκαν πολύ (αντίθετα με όσα διατεινόταν η Παπαρήγα) από τα ΜΜΕ (θυμίζω ότι η Παπαρήγα εμφανιζόταν σχεδόν καθημερινά σε κάποιο κανάλι, η Κανέλλη ειδικά μετά την επίθεση επίσης (μέχρι και στη Μελέτη πήγε!)). Τέλος, το γεγονός ότι και οι πέτρες έβλεπαν ότι η τακτική που ακολουθούν είναι αδιέξοδη, καθώς ούτε εμπόδια στο αστικό μπλοκ έβαζε (το αντίθετο μάλιστα), ούτε το ίδιο το κόμμα ευνοούσε.
Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν είναι απλά ανεπάρκεια ή κομπλεξισμός η γενεσιουργός αιτία της καταβαράθρωσης του ΚΚΕ και ο ξεπεσμός του ιστορικού Ριζοσπάστη σε κίτρινη φυλλάδα. Είναι ξεκάθαρη και συνειδητή προδοσία της υπόθεσης του κομμουνισμού, προκειμένου αυτοί οι κύριοι και κυρίες να κρατήσουν τις θεσούλες τους. Δεν έχει καμιά σημασία αν αυτοί οι ηγετίσκοι είναι "πράκτορες του εχθρού". Για την ακρίβεια δεν χρειάζεται να είναι. Δεν μπορεί να βλέπεις όλες τις δυνάμεις των αστών να συνασπίζονται απέναντι στον κίνδυνο να κλονιστεί η απολυταρχία τους και εσύ να επιλέγεις συνειδητά την αντιπαράθεση με τους μόνους εν δυνάμει συμμάχους σου. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ! Δεν χρειάζεται να είσαι ο Λένιν για να το δεις αυτό. Το είδαν οι 200.000 ψηφοφόρων που εγκατέλειψαν το ΚΚΕ. Το είδαν οι διανοούμενοι που επιμένοντας στην έξοδο από το ευρώ στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ. Το είδαν τόσοι και τόσοι και μόνο η Παπαρήγα δεν το είδε;

Φίλοι και σύντροφοι λέφτηδες, δεν νομίζω ότι χρησιμοποιώ επικίνδυνες λέξεις. Επικίνδυνες τακτικές ακολουθούν άλλοι. Και όσο πιο οξυμένη είναι η ταξική πάλη, τόσο πιο επικίνδυνες είναι.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ


Υ.Γ. Θεωρώ άδικη τη γενική τοποθέτησή σας περί προσβολών. Μου θυμίζει το "καταδικάζω τη βία από όπου και αν προέρχεται". Δεν είπα εγώ σε κανέναν ότι θα με σφάξει, δεν χαρακτήρισα "μπουρδέλο" καμιά άποψη ή ιδεολογία και δεν υποτιμώ άμεσα ή έμμεσα τους συνομιλητές μου. Ακόμα και στο αμυντικό σχόλιό μου ήμουν προσεκτικός παρότι αρκετά φορτισμένος. Ο θιασώτης της γηπεδικής διαλεκτικής, βρήκε τη λέξη "οχετός" για να με κατηγορήσει. Ε, τι να κάνουμε; Ας μίλαγε καλύτερα για να χρησιμοποιούσα και εγώ άλλες λέξεις. Παρ' όλ' αυτά, είμαι πρόθυμος να ανακαλέσω σεβόμενος το blog και τους υπολοίπους. Εξάλλου, αν ανατρέξουμε και σε προηγούμενα σχόλια σε άλλες αναρτήσεις εύκολα θα διαπιστώσουμε ποιος χρησιμοποιεί κατεξοχήν και κατά κύριο λόγο προσβλητικές και υποτιμητικές εκφράσεις για άλλους εδώ μέσα. Και μπορούσα να τα ανεχτώ όλα αυτά. Αλλά ότι θα "σφάξω" κάποιον... ε, όχι φίλοι μου! Αυτό δεν μπορώ να το σηκώσω και μάλιστα χωρίς να πω κάτι που έστω το υπονόησε.

Κωστής είπε...

Μάρκομ Ξ ηρέμησε,

παραιτήθηκα από την συζήτηση η οποία δεν έχει κανένα νόημα και στην οποία κακώς μπήκα.

ούτε για μια στιγμή δεν θεώρησα ότι με πρόσβαλες, την άποψη που έχεις είπες και πολύ καλά έκανες.
αντίθετα η πείρα μου από την συζήτηση είναι πολύτιμη, και η κατανόηση της ματαιότητας της συζήτησης ακόμα πιο πολύτιμη και οφείλω να σε ευχαριστήσω.

εύχομαι γρήγορα το κόμμα σου να γίνει να γίνει κόμμα και να γίνει και κυβέρνηση.

Μάρκομ Ξ είπε...

Κωστή

Είμαι ήρεμος σε σχέση με εσένα. Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος σε σχέση με την γενικότερη κατάσταση. Ναι, το παραδέχομαι. Φοβάμαι για αυτά που σίγουρα έρχονται, αλλά ταυτόχρονα ελπίζω σε αυτά που μπορεί να έρθουν, ανατρέποντας τα πρώτα.
Χαίρομαι πάντως (ειλικρινά) για το τελευταίο σου σχόλιο. Ελπίζω μελλοντικά να βρούμε προσφορότερο έδαφος να συζητήσουμε.

Μάρκομ Ξ


Υ.Γ. Δεν έχω κόμμα "δικό μου", υποστήριξα και υποστηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ με βάση αυτά που κάνει και λέει, ακριβώς όπως παλιότερα δεν τον υποστήριζα με βάση αυτά που έκανε και έλεγε. Εύχομαι λοιπόν σύντομα οι καταπιεζόμενες τάξεις να καταφέρουν να εκφραστούν δια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης (προς το παρόν) και να κρατήσουν την κυβερνητική εξουσία τόσο, ώστε να μπουν γερά θεμέλια για την ολοκληρωτική τους εξουσία.

Μάρκομ Ξ είπε...

Ενδιαφέρουσα ανάλυση εκλογικού αποτελέσματος από τον Ηλία Νικολακόπουλο (αναδημοσίευση από το rednotebook.gr)

http://vimeo.com/44369658

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να είμαι συριζαίος χωρίς να τόχω έστω και περιστασιακά ψηφίσει, χωρίς ν ασπάζομαι (απεναντίας, συχαίνομαι) την ακαταννόητη δι εμέ ευρωλαγνεία του συριζα, δεν μπορώ να διαφωνήσω στο πολύ καλό τελικό σχόλιο που παρέθεσε λίγο πριν ο μαρκομ ξ.
Σε άλλο καυγά πούχω ανοίξει κάπου αλλού, το διατυπώνω ως εξής.
Μάλλον βρισκόμαστε μπροστά σε μια αδιόρατη μεν, υπαρκτή δε μετάλλαξη του κομμουνιστικού κόμματος ελλάδας σε κουκουέ και των κομμουνιστών οπαδών του σε κουκουέδες πιστούς. Εναντίον όλων ένα πράμμα, όλοι θέλουν το κακό μας, κάτι σαν κανείς δεν μας παίζει.
Εγώ τουλάχιστον, δεν τη βρίσκω έτσι.
Έχω βίτσια, δε λέω...
Μα αυτό πια καταντάει διαστροφή!

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Είστε καλά ορέ Λέφτηδες ;;;

Γιάκοβ

Μάρκομ Ξ είπε...

Αφιερωμένο...

http://www.youtube.com/watch?v=RtMrYvFG7qw

LeftG700 είπε...

ΞΑΝΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ


Ο γραφιάς εδώ φαίνεται ότι έχει κάψει μερικά λαμπάκια. Έτσι τουλάχιστον αποφάνθηκε ένας γιατρός, παιδικός φίλος τού πατέρα μου που διέγνωσε υπερκόπωση και συνέστησε να το ρίξω για κάποιο διάστημα στην πόκα ή στις γκόμενες! (Товариш Яков Федотович, —αλλά και mbiker— έχεις την απάντησή σου. Σ’ ευχαριστώ ειλικρινά για το ενδιαφέρον! Προχθές το βράδυ που δεν μπορούσα να κοιμηθώ, ξαναείδα στην τηλεόραση αυτή την αισχρή προπαγανδιστική ταινία —Ο εχθρός προ των πυλών— και σε θυμήθηκα…) Θα δούμε. Προς το παρόν, παίρνοντας δύναμη κι από το αφιερωμένο εξαιρετικά τραγούδι τού Μάρκομ Ξ (ευχαριστώ πολύ, φίλε!) επανέρχομαι στο διάλογο εδώ.

@νταντόν: Ok! :-)

@Κωστή Παπαϊωάννου: Φίλε Κωστή, κανείς εδώ, ούτε καν ο Μάρκομ Ξ, δεν σου υπέδειξε την πόρτα εξόδου. Με αυτή την έννοια, δεν κατανοώ την απόφασή σου να μας κουνήσεις μαντήλι. Μπορεί αυτό που έγραψα περί προσβολών να πήγαινε σε σένα, αλλά δεν είχε από πίσω ή κάτω τέτοιο υπονοούμενο. Να μας κάνεις λοιπόν τη χάρη ν’ αφήσεις τα πείσματα! :-) Αλλά, βάλε λίγο περισσότερο συντροφική ενσυναίσθηση, βρε Κωστή! Ας πούμε, γράφεις προς εμάς: Μόλις τώρα πρόσεξα την πρώτη και μόνη αξιοπρόσεκτη πληροφορία που έχω διαβάσει στα τελευταία σας άρθρα (ξέρετε ποια εννοώ αυτά στα οποία διαφημίζετε το καραγκιοζιλίκι του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα την αντίθεσή σας στον "αναχωρητισμό" του ΚΚΕ), […]. Οι διαφωνίες σου σε σχέση με κάποιες απόψεις μας είναι παραπάνω από ευδιάκριτες. Τι παραπάνω προσφέρει αυτή η ‘‘κατεδάφισή’’ μας; Δεν στο λέω γιατί είμαι δυσανεκτικός στην απόρριψη. Στο λέω γιατί πραγματικά δεν χρειάζονται τέτοια μεταξύ μας. Ή το άλλο: γιατί πρέπει σώνει και ντε να διαφημίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ (κατά τη διατύπωσή σου) με πρόσχημα το οτιδήποτε; Γιατί τέτοια κακοπιστία και δίκη προθέσεων; Στο έχω ξαναπεί: πριν φτάσεις σε τέτοια συμπεράσματα σκέψου απλά την πιθανότητα του λάθους που μπορεί να έχουμε σε κάποιες διαπιστώσεις ή σε κάποιες απαντήσεις που εμείς δίνουμε στο ερώτημα τι να κάνουμε.

@ κάστορας: Κι εσύ και πολλοί άλλοι αυτό θα έκαναν. Έλα όμως που άλλα μυαλά κουβαλάνε οι ηγεσίες!...

@mbiker: Έχουμε γίνει μάρτυρες ενός περιστατικού που σου ανέβηκε η πίεση! ;-) Δυστυχώς μερικές περιπτώσεις είναι πέρα από λογική εξήγηση. Γι’ αυτό και μιλάμε στο επόμενο από αυτό ποστ για Leninoia

@ 7Demons: Θα κάνουμε ξεχωριστή ανάρτηση για τον Μεγάλο Ασθενή.

@ Μάρκομ Ξ: Η τοποθέτησή μας περί προσβολών ήταν γενική γιατί ήταν διπλωματική. Αλλά, με την ευκαιρία: περισσότερη ψυχραιμία και νηφαλιότητα! :-)


Τα λέμε