Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Άντε γαμηθείτε ρε! Εδώ είναι Βαλκάνια!Βαλκάνια! Πα να πει, του Ρήγα βιλαέτια! Τι σχέση έχουν τα κωλόχαρτά σας με τη Χάρτα του;

Οργανιτζήδες, πιάστε δουλειά! Ν’ αρχίσουν τα τραγούδια, να μπούμε στους χορούς τους δικούς μας!
Η εικόνα, από το 4-ever-love-metal.tumblr.com

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βαλκάνια, μακεδονική σαλάτα! http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/06/was-ist-syriza_30.html , να γελάσουμε κιόλα

Ανώνυμος είπε...

Έχω σκάσει στα γέλια με το ανωτέρω λίνκ.

Αναρωτιέμαι σε τι ακόμα θα καταφύγουν οι ακραιφνείς μαρξιστές λενινιστές ώστε να καταφέρουν τελικά να καταπιούν τη συντριβή του κώματος .

Όσοι από αυτούς νομίζουν ( πιστεύουν ) ακόμα ότι το επαρχιακό παντοπωλείο του περισσού οδηγείται - άγεται από γνήσιο ενδιαφέρον για το καταπιεσμένο εργαζόμενο , τον άνεργο , τον άστεγο , το μετανάστη μπορούν να διαβάζουν τέτοια "πονήματα" και να ...εκσπερματώνουν.

Όσοι πάλι , εκ του ασφαλούς , έχουν τη πολυτέλεια , τη διάθεση και το χρόνο να αναλώνονται στη συγγραφή και τη μελέτη τέτοιων "κειμένων" , ώστε να καταγγελθεί και να αποκαλυφθεί ο οπορτουνιστικός σύριζας , ας μην αγωνιούν . Το σύστημα δεν θα τους ανταμείψει τόσο πλουσιοπάροχα όσο τους πρετεντέρηδες . Θα γλείφουν πάγκο μέχρι τη δευτέρα παρουσία και σε εξαιρετικές περιπτώσεις μόνο θα κληθούν να παίξουν στο 89ο λεπτό ( αλλαγή καθυστέρησης ).

Τέλος υπάρχουν και αυτοί που επιχαίρουν , επειδή όσα έλεγαν το 43 , το 46 , το 49 , το 53 , το 56 ........ το 61 , το 67 , το 73 και το 74 κοκ μέχρι τις μέρες μας θα τους "δικαιώσουν" . Δυστυχώς μετά το 89 αναγκάστηκαν να τα βγάλουν πέρα εξ ιδίων , αλλά τώρα που έπεσαν οι ψήφοι και η σχετική επιδότηση , τώρα που λιγόστεψαν οι επιρροές , οι οπαδοί κτλ , τώρα που οι γέροι αποχαιρετούν τα εγκόσμια ομαδόν , τώρα που πέφτει καθημερινά ο τζίρος από τα κουπόνια πάνε για άρθρο 99 . Αν ήταν άλλες οι εποχές , όπου ο κάθε αγωνιστής ήταν εκπαιδευμένος - πεισμένος να κάνει και το σκατό του παξιμάδι , η ζημιά θα ήταν αναστρέψιμη. Στην εποχή της πτώχευσης και του φατσαμπούκου ( Facebook ) περιθώρια δεν υπάρχουν.

Ας μην υπάρχουν επομένως αυταπάτες. Οι δύο πρώτες παραπάνω κατηγορίες με την εμπνευσμένη ηγεσία της τρίτης εξ αυτών θα πορευτούν μαζί με το κοσμάκη και ολόκληρη τη χώρα , μαζί με τους κατάπτυστους συριζαίους , μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας στη πηγάδα του νεοφιλελευθερισμού , κουρμπάνι στις τράπεζες και τους αφεντάδες . Γιατί φαίνεται αξίζει πολύ περισσότερο η μαρξιστική - λενινιστική "καθαρότητα" από την αγωνία του πεινασμένου . Τότε και πάλι "δικαιωμένοι" ( οι της τρίτης κατηγορίας ) θα κουνούν το δάκτυλο σε όλους τους υπόλοιπους ( των δύο πρώτων κατηγοριών συμπεριλαμβανομένων ) ή καλύτερα στους σκελετούς και τα κουφάρια μας.

Λέφτηδες

γνωρίζετε καλά ότι με τους πληντρόφους αυτούς ούτε θέλω , ούτε ελπίζω να συζητήσω ποτέ . Η παρέμβαση μου αυτή αφορά το λινκ και μόνο αυτό , στο μέτρο που ο ανωτέρω "ανώνυμος" μας ( σας ) το πρότεινε.

Γιάκοβ

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Η "ερώτηση" "was ist syriza"

απο τον τίτλο του λινκ

δεν παραξενευει καθόλου, κάποιον τρίτο αναγνώστη- παρατηρητή

Ακριβως αυτά τα επιχειρήματα τα "δημοσιοποιουσαν" (αρκετά απλοποιημένα),
πολλα στελέχη του Συριζα κατα το διάστημα της προεκλογικης περιόδου.

Μπορεί οχι σε αυτή την εκταση (με ιδεολογικους ορους), ομως στην ουσία ακριβως αυτά υποστήριζαν, στην πρώτη προεκλογικη περίοδο δηλαδή πριν τις εκλογες του Μαιου.

Αντιμετωπίζοντας ομως στη συνέχεια μεγάλες αντιδράσεις σε αυτές τις "καινοτόμες" πολιτικές, στη συνέχεια

αργά, αργα αλλά σταθερά "απάλυναν" πολλες "επαναστατικες" διακηρύξεις για να μην τρομάξουν τα μικροαστικά στρώματα που ηταν σίγουρα οι νέοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Ετσι επικρατησε προς την κοινωνία μόνο η υπεράσπιση συμφερόντων των κοινωνικων στρωμάτων που ειχαν πληγει απο το μνημόνιο,

και ολες οι αλλες "επαναστατικές" διακηρύξεις εμειναν για αργότερα ισως οταν θα ανελάμβαναν τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ε, μετα το αποτέλεσμα πια της δευτερης εκλογικης αναμέτρησης ολη η Αριστερή πολιτική, περιορίζεται (επι του παρόντος) στην ασκηση της θεσμικης του θέσης (του ΣΥΡΙΖΑ) ως αξιωματικη αντιπολίτευση.

Και ισως απο ενα μεγάλο μέρος των νυν ψηφοφόρων του, αυτή να θεωρειται και η προσήκουσα πολιτικη. Για να τα λέμε ολα.

Αυτή δειχνει να ειναι η πραγματικότητα, ανεξάρτητα
αν κάποιες αλλες πολιτικές δυνάμεις της Αριστερας βρηκαν....
"κατάλληλο εδαφος" για "επίθεση".

Ενη είπε...

Συνέχεια

Δεν νομίζω να χρειάζεται να βεβαιώσω, εκ μέρους μου, οτι καμία σχέση δεν εχω με συριζα η ακόμα και με ψηφοφόρους του.
Απλά εξέθεσα μια αντικειμενικη αποψη. (-;

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε,


Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ο Αντώνης ερμηνεύει σωστά τις αντιφάσεις που καταγράφει, θέλω να σταθώ σε αυτό που γράφεις: να γελάσουμε κιόλα.

Να μας συμπαθάς, αλλά ούτε η γενική κοινωνική κατάσταση είναι για γέλια, ούτε η κατάσταση στην Αριστερά. Το πράγμα δεν αλλάζει αν εσύ θεωρείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κομμάτι τής Αριστεράς. Και πάλι είναι ζόρικη η κατάσταση: 1.650.000 πιστεύουν πως είναι! Αν πιστεύεις λοιπόν πως θα τα διορθώσεις με νοοτροπία οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας που κάνει καζούρα στους αντιπάλους, συνέχισε έτσι. Στα βράχια πας, και τα μούτρα σου θα τα φας τελείως ανώφελα, αλλά μη πεις ότι δεν στο είπαμε.

Όσο για τον Αντώνη να του πεις χαιρετίσματα το εξής (θα του το λέγαμε εμείς, αλλά φρόντισε να μας "ξεφορτωθεί" με αισχρό τρόπο, ανάξιο όχι μόνο για κομμουνιστή αλλά ακόμα και για τον Φόρεστ Γκάμπ!):

Να αφήσει τις καταγραφές τών αντιφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει κανένα ποστ όπου να μας εξηγεί τι του είπε ο Μπαντιού στις συζητήσεις που έκανε μαζί του (έτσι είχε αφήσει να εννοηθεί) σχετικά με την υποστήριξη του Γάλλου προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ζορίζεται να σκοτώσει τον "πατέρα" του; Ή ζορίζεται να χειριστεί τις δικές του αντιφάσεις;

Αυτό λοιπόν να του πεις. Κι αυτό πρέπει να απαιτήσετε από τον Αντώνη. Ποστ για τη στάση τού Μπαντιού. Να δούμε τότε ποιος θα γελάει...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Όλα κατανοητά (αν και όχι σε όλα σύμφωνοι). Αλλά έχουμε συνυπογράψει από καιρό memorandum of understanding, δεν είναι; :-)

Увидимся

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη, à la guerre comme à la guerre!


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

Τελικά, φαίνεται ότι κάποιους (μήπως πολλούς;) τους ενοχλεί ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και τώρα που περνάει μερικές ημέρες εσωστρέφειας. Τους ενοχλεί και μόνο που υπάρχει (τυχαίο; δεν νομίζω).
Αντί λοιπόν να ασχολούνται με τα ξεφτιλίκια πέραν κάθε προηγουμένου της κυβέρνησης - εξαμβλώματος. Αντί να παραδέχονται ότι τέτοια ανυπαρξία εθνικής αντιπροσώπευσης στη σύνοδο θυμίζει αποικία του 18ου αιώνα. Αντί (οι "άλλοι"), να κάνουν έστω και ψήγμα αυτοκριτικής για το χρονοντούλαπο που τους άνοιξε η ιστορία και τους περιμένει οσονούπω.
Όλοι οι παραπάνω λοιπόν, όπως και πριν τις εκλογές, όπως και τότε, "δεξιοί" και "αριστεροί" ενορχηστρωμένα, σε παράταξη, με βήμα σταθερό και αγαστή συνεργασία, ΟΛΟΙ gegen SYRIZA (που θα λεγε και η σιδηρά κυρία νο2).
Ένα έχω να σχολιάσω (προς το παρόν), όχι σαν μέλος/οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σαν εργαζόμενος που με νοιάζει να δούμε όλοι μαζί (εμείς που καταπιεζόμαστε, οι άλλοι ας πρόσεχαν) μια άσπρη μέρα:

Όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις.


Υ.Γ. 1 Συμφωνώ με προηγούμενο ποστ. Κανένα Στάλινγκραντ. Όλα πάνε ρολόι για τους ευρωληστές.

Υ.Γ. 2 Και μια ακόμα σημείωση προς ευαίσθητους "δημοκράτες ευρωπαϊστές": προσέχτε μη μαυρίσετε πολύ στις παραλίες. Αλωνίζουν αυτοί που τους δώσατε έμμεσα το ελεύθερο να υπερασπιστούν την εθνική μας υπόσταση από τους εαμοβούλγαρους και τους 'βρωμιάρηδες'. Ευτυχώς που είναι και τα "λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες", γιατί μόνος του ο Καμίνης δεν προλαβαίνει να μαζεύει μετανάστες...

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

μεταξύ μας ισχύει το MOU. Δεν νομίζω όμως ότι αφορά και αυτά που λινκάρουν εδώ σχολιαστές.

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Μα γι' αυτό το μεταξύ μας MOU έκανα λόγο κι εγώ, εννοείται! :-)Увидимся

Κωστής είπε...

έχει πάψει από καιρό το ΚΚΕ να δίνει άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ να δίνει άλλοθι στο ΚΚΕ ...

ο δικομματισμός της μη-Αριστεράς τέλειωσε (μαζί με τον δικομματισμό των κομμάτων εξουσίας) ... πάει πια πέθανε ... τέλος !!!

Αν κάποιοι δεν ξέρουν άλλο παιχνίδι από τις (πολιτικές) κουμπάρες ... ας καταφύγουν στην δια βίου εκπαίδευση ...

από το περιεχόμενο του Lenin Reloaded γέλασα μόνο με τις τέσσερις γελοίες φατσες ... οι τεσσερις πτωματοφύλακες !!!

Μα σοβαρά μιλάτε τώρα ?