Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ευρωπαϊκή Σύνοδος: Ένα νέο Στάλινγκραντ για τη Γερμανία;


Ούτε κατά διάνοια! Μπορεί κάποια δημοσιεύματα ή χαμόγελα στα σημερινά δελτία τών 8 να δίνουν εμμέσως ή άμεσα την εντύπωση ότι οι αποφάσεις τής Συνόδου είναι η αρχή τού τέλους για την κυριαρχία τού γερμανικού άξονα, όπως περίπου ήταν και η μάχη τού Στάλινγκραντ για τις γερμανικές στρατιές, αλλά κάτι τέτοιο απέχει από την πραγματικότητα όσο η γη από το φεγγάρι!

Η δυνατότητα που δίνεται σε ευρωπαϊκές τράπεζες να ανακεφαλαιώνονται απ’ ευθείας από τους μηχανισμούς χρηματοπιστωτικής σταθερότητας χωρίς την εγγύηση (=τον δανεισμό) των κρατών-μελών, αλλά και των δεύτερων να προωθούν τα ομόλογα για την αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους τους στους ίδιους αυτούς μηχανισμούς χωρίς να περάσουν από τα καυδιανά δίκρανα (= τα θηριώδη, τοκογλυφικά επιτόκια) των αγορών χρήματος, έχει πολλές ‘‘ουρές’’!

Ας πούμε, τις ‘‘λεπτομέρειες’’ που πρέπει να διευκρινιστούν στις προσεχείς εβδομάδες (ξέρετε πού αρέσει στο διάβολο να κρύβεται, έτσι δεν είναι;). Ή το γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα επιτρέπεται μόνο για τους ‘‘συνεπείς’’ (ξέρετε πώς εννοεί τη συνέπεια ο σύγχρονος καπιταλισμός, ναι;). Το ‘‘άβολο’’ ερώτημα πόσα είναι τα χρήματα που διαθέτουν οι μηχανισμοί σταθερότητας. Και πάνω από όλα τη …μητέρα όλων των ουρών!

Το γεγονός ότι οι προβλεπόμενες διευκολύνσεις διόλου δεν σημαίνουν παροχές άνευ αντιπαροχών, όπως τις θέλει και τις εννοεί ο κύριος χρηματοδότης, η Γερμανία, αυτές τις αντιπαροχές.  Ουδεμία τέτοια πρόβλεψη θα υλοποιείται χωρίς την υπογραφή μνημονίων ‘‘κατανόησης’’. Τα οποία θα είναι λίγο διαφορετικά από τα μνημόνια της Ελλάδας, αφού η Ισπανία σήμερα (και η Ιταλία μεθαύριο) «δεν είναι Ουγκάντα», όπως είπε κι ο Ραχόι[1] τις προάλλες, αλλά πάντως θα είναι μνημόνια με τα όλα τους (χρονοδιαγράμματα, δεσμεύσεις και δεσμά). Πώς το είχε πει η Άνγκελα; «Νο μπέιλ άουτ γουιζάουτ κοντγόλ!»[2] Έτσι!

Στάλινγκραντ; Ποιο Στάλινγκραντ; Ούτε καν Μάχη τής Κρήτης! Πιο πολύ σαν το ελιγμό των Γερμανών το 1940 να παρακάμψουν τη Γραμμή Μαζινό μέσω των Αρδεννών μάς φαίνεται. Κάψανε λίγο παραπάνω βενζίνη, αυτό είναι όλο!


[1] Για να τα λέμε όλα καμία σχέση η στάση των Μόντι και Ραχόι με τη στάση των δικών μας Νενέκων. Αλλά για να τα λέμε και όοολα, καμία σχέση ο ισχύς τής Ιταλίας και της Ισπανίας με αυτήν της Ελλάδας. Μην ακούτε τι λένε. Το μέγεθος μετράει!

[2] Καμία διάσωση χωρίς έλεγχο.


Στην εικόνα, εξαθλιωμένοι γερμανοί φαντάροι τής αποδεκατισμένης στο Στάλινγκραντ 6ης Στρατιάς, αιχμάλωτοι του Κόκκινου Στρατού. Από το incredibleimages4u.blogspot.com

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεύτερο συνεχόμενο κείμενο που χρησιμοποιείτε εικόνες του Β ΠΠ…(τυχαίο ;-)
Άντε , να δούμε ποιος είναι ο «άξονας» , ποιοι οι «σύμμαχοι», ποιος θα «κερδίσει» , ποιοι θα γραφούν στο τέλος το «χαρτάκι» της μοιρασιάς και , το κυριότερο , ποιοι θα είναι τα εκατομμύρια θύματα….
(άραγε , μετά τον «πόλεμο» θα υπάρξει ξανά «εμφύλιος»..?)

Γιώργος Σ.

ΥΓ
Πολύ ωραίο το σαλονάκι σας και ευχαριστούμε για το φονταν

LeftG700 είπε...

Φίλε Γιώργο Σ.,


Ο εμφύλιος δεν άρχισε το '46. Και δεν τελείωσε ποτέ!


Τα λέμε

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Ε, τάπαμε αυτά και αλλοτε.

Το καπιταλιστικό σύστημα δεν ειναι.......φιλανθρωπικές οργανώσεις. (-;

Ενη είπε...

Δεν τελείωσε ποτέ;

Αρα τα "οπλα ειναι παρά πόδα" πάντα; (-;

Μέχρι την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμου που θα φέρει προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ.

Που ξέρει κανείς, μπορεί. :lol:

Ανώνυμος είπε...

Καλωσορίζω τον παλιό leftg700 που αγαπούσα να μισώ. Welcome back, αγαπητέ! Άντε, γιατι με την προεκλογική σου σταυροφορία υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είχες γίνεις αγνώριστος.

Κάποιος που είχε άλλο nick

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Μη τα παίρνεις όλα κατά γράμμα. Και να ‘‘διαβάζεις’’ κι αυτό που δεν είναι γραμμένο!

Ασφαλώς και το καπιταλιστικό σύστημα δεν είναι φιλανθρωπικές οργανώσεις. Αλλά γιατί μας το λες εμάς αυτό; Να το πεις σ' εκείνους που λένε «Κάτω τα χέρια απ' τους εφοπλιστές! Δίνουν ψωμί σε χιλιάδες οικογένειες!» (Συζητάς με μερικούς από αυτούς —ονόματα δεν λέμε και υπολήψεις δεν θίγουμε! ;-) )

Ο Αντόνιο διαμαρτύρεται στη βιβλιοθήκη σου! Δεν είναι καιρός να τον κατεβάσεις από το πάνω-πάνω ράφι, να πάψει να τον τρώει η σκόνη; ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε,


Και γιατί παρακαλώ ν’ αλλάξεις νικ; Σε υποχρέωσε κανείς; Πώς θα βγάλουμε έτσι άκρη με την κριτική που μας κάνεις, ώστε να βρεις κι εσύ το όποιο δίκιο σου, και να βρούμε κι εμείς το δικό μας; Για κανόνισε! :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Γιατί με προσφωνείς ως ανώνυμο; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Έχω nick και αυτό είναι "Kάποιος που είχε άλλο nick". Θα εκτιμούσα να με προσφωνείς με το nick μου.

Κάποιος που είχε άλλο nick

LeftG700 είπε...

Φίλε μου, να με συγχωρείς. Δεν κατάλαβα ότι αυτή η δήλωση είναι nick. Σχημάτισα την εντύπωση ότι σχολίαζες εδώ παλιά με άλλο ψευδώνυμο.

Έτσι θα γίνει, όπως το θες. Αν και, για να τα λέμε όλα, το nick σου είναι πολύ άβολο ...συντακτικώς! Δεν πειράζει, θα ζήσω! :-)


Τα λέμε

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια

Δεν λέω τίποτα σε σας.

Απλα επιβεβαιώνω τα δικα σας λόγια με ενα ,ας πουμε, σλόγκαν.

Λέτε πιο πάνω, και ετσι ακριβως ειναι

"Το γεγονός ότι οι προβλεπόμενες διευκολύνσεις διόλου δεν σημαίνουν παροχές άνευ αντιπαροχών, όπως τις θέλει και τις εννοεί ο κύριος χρηματοδότης, η Γερμανία, αυτές τις αντιπαροχές. Ουδεμία τέτοια πρόβλεψη θα υλοποιείται χωρίς την υπογραφή μνημονίων ‘‘κατανόησης’’. Τα οποία θα είναι λίγο διαφορετικά από τα μνημόνια της Ελλάδας, αφού η Ισπανία σήμερα (και η Ιταλία μεθαύριο) «δεν είναι Ουγκάντα», όπως είπε κι ο Ραχόι[1] τις προάλλες, αλλά πάντως θα είναι μνημόνια με τα όλα τους (χρονοδιαγράμματα, δεσμεύσεις και δεσμά). Πώς το είχε πει η Άνγκελα; «Νο μπέιλ άουτ γουιζάουτ κοντγόλ!»[2] Έτσι"

Δεν ειναι οτι μιλώ με κάποιους, οπως λέτε, αλλά οτι δεν βλέπω τι αλλο θα μπορουσαμε να κάνουμε ετσι ωστε να μην χειροτερέψει η κατάσταση για πολλους που εχουν φθάσει στα ορια.

Ειμαστε με τα μπουνια, συμπολιτευτικως και αντιπολιτευτικως, μέσα σε ενα συγκεκριμένο σύστημα

και επι του παρόντος μόνο "πολεμος θέσεων" μπορεί να γίνει.

Ετσι μου μήνυσε κάποιος. (-;

υγ. ασχετο με το παρόν ποστ

Να χαιρετήσω τη νέα μέθοδο απο-λινκοποίησης (μια βοήθεια απο τον ΜαρκομΞ δεν ευοδώθη)

και ετσι αρχισα να διάβαζω ενα λίνκ στο τελευταιο σας ποστ



μου προξένησε μια μεγάλη "παραζάλη" (χα, χα, χα,) και το αφησα να το διαβάσω αργότερα. ((;

Θα τα πουμε εκει.

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Να γίνει πόλεμος θέσεων, σωστά στα είπε ο "κάποιος". Το ζήτημα είναι όμως ότι όταν μιλούσε για πόλεμο θέσεων δεν μιλούσε έθετε ως στόχο τη ...σταθεροποίηση του αντιπάλου! Ο στόχος του ήταν ο ίδιος με αυτόν που έθεταν οι θιασώτες τού πολέμου κινήσεων: το τσάκισμα του αντιπάλου. Απλώς, έβλεπε αυτό το τσάκισμα να επέρχεται μέσα από την υπονόμευση.

"Απο-λινκάρισμα"??? Τι εννοείς;


Τα λέμε


ΥΓ Να μιλάς με όποιον θέλεις, δεν σου βάζουμε απαγορευτικό, για όνομα. Όμως κι εμείς παρατηρούμε. ;-)

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια

Οφείλω μια διευκρίνιση.

Οταν ειπα "απο-λινκοποιηση" (λάθος εκφραση)
επρεπε να πω "ανοιγμα των λινκς)

Δηλαδή μπόρεσα και ανοιξα το λινκ του ποστ επειδή ηταν οπως τα περισσότερα στη σφαιρα του ιντερνετ (μπλε χρώματος), και με ενα κλικ ¨εμφανιζεται" το κειμενο.

Η αλλη μορφή, παρ΄ολο που ειχε την καλωσύνη ο ΜαλκομΞ να μου δώσει οδηγίες......δε δουλεψε σε μια απόπειρα που εκανα και εκτοτε.....βαρέθηκα και δεν συνέχισα τις προσπάθειες.

Ετσι μένω και "αδαής" σε ο,τι λινκάρεται εδω. (-;