Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

@Δέσποινα (Samsoonah): Πρόσκληση σε συγγραφή post (Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!)




ΣΤΟ ΤΣΑΡΔΙ τού αισχρού συκοφάντη, ιδεολογικοπολιτικά χαμένου στο διάστημα, διανοητικά καθυστερημένου και, κατά την άποψή μας, ψυχικά διαταραγμένου Νοσφεράτου, εμφανίστηκε πριν από λίγο, σε σχετική μ’ εμάς ανάρτηση, το εξής σχόλιο μίας αναγνώστριας του παρόντος blog και για κάποιο μικρό διάστημα, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, και συνομιλήτριάς μας (το παραθέτουμε αυτολεξεί):


Samsoonah είπε...

Το blog σου δεν το ήξερα και ήταν ακριβώς τα καλά λόγια του Κωστή που μ' έφεραν εδώ.

Τον Κωστή τον γνώρισα σαν σχολιαστή στους L(ol) G700, όπου (μ' εξαίρεση μια άλλη σχολιάστρια η οποια παρενέβη μ' έναν μητρικά προστατευτικο και συμβιβαστικό τρόπο) ήταν ο μοναδικός άνθρωπος ο οποιος από θέσεις ξεκάθαρων αρχων είχε την γενναιότητα να με υπερασπιστεί σε μια μακροσκελή κόντρα που είχα με τους G700. Ναι, συμφωνώ με σένα ότι πρόκειται περί γενναιότητας, γιατί ούτως ή άλλως θέλει κότσια να παίρνεις θέση, ποσο μάλλον όταν είσαι στην απόλυτη μειονότητα (ο ένας) και σ' ένα περιβάλλον από αδιάφορο έως εχθρικό.

Νομίζω ότι στην εποχή της μπλογκοσφαιρας είναι πιθανώς πιο εύκολο να ξεχνάμε ότι το παίρνω θέση στη ζωή δεν είναι η "ανάρτηση" των απόψεων μας (a narcissistic celebration of the ego if ever there was one) αλλα τα λόγια μας να είναι οι πράξεις μας και οι πράξεις μας να είναι τα λόγια μας. Το λέω άγαρμπα αλλα αυτή την διαλεκτική συνεχεια και σχέση την εκφράζει πολύ καλά ο κωδικός που χρησιμοποιούσε ο Gramsci για τον Μαρξισμό στα Τετράδια: philosophy of praxis.

Δέσποινα
8 Σεπτεμβρίου 2012 2:08 μ.μ.


ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ να διαπιστώσει ο καθένας από την διατύπωση L(ol) G700, η φίλη Δέσποινα προβαίνει στην καταγγελία εις βάρος μας ότι, αν είμαστε αριστεροί, είμαστε μόνο κατ’ όνομα, και, επιπλέον, ότι δεν είμαστε παρά μία καρικατούρα αριστερών, οι οποίοι το μόνο που μπορούν να εμπνεύσουν είναι τα ηχηρά και ακράτητα γέλια.


ΑΥΤΟ, όπως καταλαβαίνει επίσης ο καθένας, είναι μία πολύ σοβαρή κατηγορία. Στην πραγματικότητα, είναι μία από τις δεύτερες πιο σοβαρές κατηγορίες που μπορεί να εκτοξευτεί εναντίον αριστερών. [Η μόνη πρώτη και μακράν πιο σοβαρή είναι αυτή την οποία έχει διατυπώσει προ πολλού καιρού, και φροντίζει από καιρού σε καιρό να ανανεώνει με ‘‘πούστικα’’ (= χωρίς ευθύτητα και παρρησία λόγου) υπονοούμενα,  το κνώδαλο που ακούει στο όνομα Νοσφεράτος: το τσαρδί αυτό είναι, λέει, ‘‘στημένο’’,  ασφαλίτικο  blog.]


ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ συνομιλούσαμε με τη φίλη μας τη Δέσποινα, έστω και διαφωνώντας, δεν είχε διατυπώσει αυτή την καταγγελία. Ούτε ευθέως, ούτε πλαγίως. Το κάνει τώρα, από άλλη ‘‘θέση’’ που λένε. Επειδή όμως η καταγγελία είναι σοβαρή και, σύμφωνα με τα όσα πρεσβεύουμε εδώ, τέτοιου τύπου καταγγελίες πρέπει να διερευνώνται και να συζητιούνται, ακόμα κι αν αφορούν τον ίδιο τον ...Λένιν, την προσκαλούμε να αιτιολογήσει αυτή την καταγγελία της. Και ακριβώς επειδή είναι σοβαρή, την προσκαλούμε να τεκμηριώσει τη συγκεκριμένη άποψή της όχι με ένα απλό σχόλιο εδώ, αλλά με ένα κείμενο το οποίο θα αποτελέσει και την επόμενη ανάρτησή μας. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να διατυπώσει με σαφή και κατανοητό τρόπο το σκεπτικό της και να το στείλει στο ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιό μας (παρατίθεται σε ευδιάκριτο μέγεθος στη δεξιά, παράπλευρη στήλη κειμένων). Είναι αυτονόητο ότι, όπως και το παραπάνω σχόλιό της, θα δημοσιευτεί επίσης αυτολεξεί. (Αν δεν έχει τη δυνατότητα να γράψει ένα τέτοιο κείμενο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα των δύο-τριών ημερών, πράγμα απολύτως φυσιολογικό, καθώς ο χρόνος δεν περισσεύει για κανέναν μας, την παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσει με email, πότε περίπου θα είναι σε θέση να το κάνει.)


ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ.


Η εικόνα, από το tetartisumfwnia.blogspot.gr


17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα λέφτηδες αντιλαμβάνεατε τι θα λέει ο εν λόγω : Πρόκειται περί ασφαλίτικης συμπαιγνίας μεταξύ υμών και της αφεντομουτσουνάρας μου που του τα έσουρα προ ημερών για εντελώς διαφορετικό λόγο.

Δεν θα έγραφα αυτό το σχόλιο , αν ο Νοσφεράτος δεν το είχε "προβλέψει" ήδη ως σπεσιαλίστας στις αυτοεκπληρούμενες προφητείες

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία γι' αυτό, товариш. Όπως έγραψες εξ άλλου κι εσύ, από μαζοχιστικές πεοκρουσίες, τρέφεται...

Όμως, όσο κι αν είναι μεγάλη η "χάρη" του, το ποστ μόνο δευτερευόντως έχει να κάνει με αυτόν τον δυστυχή.

Το ποστ έχει να κάνει με τη Δέσποινα των λογισμών μας, κατά τη δική σου διατύπωση,, την οποία, εν προκειμένω, την υιοθετούμε.

Την υιοθετούμε και αναμένουμε στο γραμματοκιβώτιό μας... ;-)


Увидимся

Ανώνυμος είπε...

Το κορίτσι να το αφήσετε ήσυχο Λέφτηδες ... το λέω μετά λόγου γνώσεως

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει , ούτε και με ενδιαφέρει. Αλλά, φράσεις για διανοητικά καθυστερημένους που η θέση τους είναι στο Λοιμωδών (!)
Συνάντηση λούμπεν φασισμού με left κατινιά. ´Ετσι παράγεται και αναπαράγεται ο Χρυσαυγιτισμός. -´ Έχετε ευθύνη.-

Ανώνυμος είπε...

Βαριά καταγγελία ότι δεν είσαι αυτό που παριστάνεις (Left) και ότι είσαι για ακράτητα γέλια; Μα αυτό είναι βαριά διαφήμιση. Οι αρχηγοί όλων των κομμάτων που μπήκαν στην βουλή είναι ακριβώς αυτό.

Αλλά για να σοβαρέψουμε κάπως γιατί τα πολλά γέλια στην πολιτική κουβέντα και μάλιστα στην αριστερή πολιτική κουβέντα είναι για κλάματα:

Όπως λέει σωστά ο μακαρίτης ο Τσαρούχης στην πολιτική είσαι ότι δηλώσεις πράγμα που εσύ δεν αφήνεις ευκαιρία να το εφαρμόσεις, δεν υπάρχει ποστ δικό σου που να μην στηρίζεται στην ΔΗΛΩΣΗ σου ότι είσαι αριστερός και δεν υπάρχει απάντησή σου που να μην υπεκφεύγεις με μια αστειότητα που υπαινίσσεται η να λέει ευθέως πως ο "αντίπαλός" σου δεν είναι αριστερός.

Εγώ προσωπικά μέσα σε 5 μήνες έχω κάνει μια συλλογή από "καταγγελίες" ΣΟΥ ;-) ότι δεν είμαι αριστερός.

Συγνώμη φίλε δεν θέλω να σε θίξω αλλά αυτό που απαιτείς από την Δέσποινα είναι να υποστεί μια (lol) ιερά εξέταση. Εντός τριών ημερών και αν δεν μπορείς όρισε ημερομηνία να σε εξετάσουμε !!!

Λοιπόν ή φρόντισε να προμηθευτείς τροχούς και τσιμπίδες για να την σοβαρέψεις ή εγώ θα έλεγα να σβήσεις, αν γίνεται, όλη αυτή την ανάρτηση και να μην ξαναγίνει λόγος γι αυτήν.

Προσωπικά εγώ θλίβομαι από αυτή την κατάντια και νομίζω δύσκολα ακόμα και κανείς από τους θαυμαστές σου θα σε ακολουθήσει.

φιλικά παρ' όλα αυτά

Κωστής


LeftG700 είπε...

Παρουσίασε εδώ ένα μικρό μέρος από τη συλλογή σου των καταγγελιών μου ότι δεν είσαι αριστερός.

Αναμένω.

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Αυτά γράφεις και έκανες τον Κωστή να μιλάει για τροχούς και τσιμπίδες! ;-)

Μην ανησυχείς για το κορίτσι.


Увидимся


LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε ή φίλη (πάρτε ένα όνομα ρε γαμώτο, να συννεννοούμαστε!),


Το σχόλιό σου, αν και σύντομο, παρουσιάζει πολλά προβλήματα.

Τι θα πει «δεν ξέρω τι συμβαίνει»; Γράφουμε ένα μέρος από αυτό που συμβαίνει: Το περί ου ο λόγος κνώδαλο μας έχει χαρακτηρίσει με το έτσι θέλω χαφιέδες. Θέλεις να πεις «δεν ξέρω αν είναι έτσι όπως ισχυρίζεστε ότι είναι»; Και γιατί δεν το γράφεις έτσι;

Τι θα πει «δεν μ’ ενδιαφέρει»; Η απόπειρα εξόντωσης ιδεολογικώς διαφωνούντων δια της πρακτορολογικής μεθόδου σε αφήνει παγερά αδιάφορο;;;

Καλά, εγώ είμαι η left κατινιά, το έπιασα το υπονοούμενο. Ο λούμπεν φασισμός που παίζει;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Κωστή, ανανεώνω το σχόλιό μου:

Παρουσίασε εδώ ένα μικρό μέρος από τη συλλογή σου των καταγγελιών μου ότι δεν είσαι αριστερός.

Αναμένω.

OverTheHill είπε...

Από το http://kosmaser.pblogs.gr/tags/soda-lemoni-gr.html :

"Λίγο καθαρό νερό ( επιμένω οτι το χλωριομένο νερό..μακροπρόθεσμα καταστρέφει το παχύ μας έντερο..),

ελάχιστη φαρμακευτική σόδα, και λίγο φρεκοστυμμένο λεμόνι..είναι

ΤΟ αντίδοτο στη βαρυστομαχιά, τις καούρες, τη..στομαχική δυστυχία.."

Αφού σας έχω καθίσει τόσο άσχημα στο στομάχι, το συνιστώ ανεπιφύλακτα, είναι θαυματουργό.

Μακάρι να υπήρχε κι ένα γιατροσόφι για τον ρατσισμό σας προς τους ανθρώπους που πάσχουν από νοητική καθυστέρηση η ψυχική ασθένεια. Δυστυχώς δεν υπάρχει.

Το μονο που υπάρχει είναι μια απίστευτα πικρή γεύση στο στόμα όλων εμάς που είχαμε την ατυχία να σας ακούσουμε (διαβάσουμε) να χρησιμοποιείτε αυτούς τους ορους σαν βρισιές. Ντροπή!

Το κατά ποσον είναι κάποιος αριστερός ο οποιος γαβγίζει διαταγές κι εγκαλεί έναν συνάνθρωπο του να απολογηθεί για την "καταγγελία" την οποια συνιστά το ευφυολόγημα 'L(ol) G700', το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών σας.

Κατά τη δικη μου κρίση και συνείδηση, θα ήμουν υποκρίτρια αν:

- Υπάκουα στις διαταγές σας.

- Καταδεχόμουνα να ξεφτιλιστώ με το να μοιράζω πιστοποιητικά (αριστερών) κοινωνικών φρονημάτων. Η άποψη μου δεν είναι καταγγελία, κι εγώ δεν είμαι εισαγγελέας με στοιχεια κι ονόματα σ' ένα εφιαλτικό δικαστήριο όπου οι άνθρωποι δικάζονται γιατί δεν είναι αριστεροί. Ο μονος τρόπος για να "υπερασπιστώ" τον εαυτό μου στο δικαστήριο που στήσατε θα ήταν να μετατραπώ σε κατήγορος - ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Απ' όσα καταλογίζετε στον Nοσφερατο (εκτος από τις ρατσιστικές βρισιές), τείνω να δώσω κάποια βάση στο "ιδεολογικοπολιτικά χαμένο(ς) στο διάστημα"......στο κάτω κάτω της γραφής, πρόκειται για μαρτυρια από αυτόπτες μάρτυρες, πως να το αγνοήσουμε αυτό;*

Ελπίζω μετά τη σόδα κι ένα γερο ρέψιμο να μην ξανά-ασχοληθείτε μαζί μου.

Δέσποινα

*Μπορεί βεβαια εσείς να έχετε χαθεί κι ο Nοσφερατος απλά να κάνει βόλτα στο διάστημα...

LeftG700 είπε...

Κωστή, ανανεώνω για δεύτερη φορά το σχόλιό μου:


Παρουσίασε εδώ ένα μικρό μέρος από τη συλλογή σου των καταγγελιών μου ότι δεν είσαι αριστερός.

Αναμένω.

Ανώνυμος είπε...

Αν διάβαζα ένα μέρος του κειμένου της ανάρτησης χωρίς να προσέξω την ονομασία, Left G700, θα νόμιζα ότι μπήκα σε κανένα blog χουλιγκανοφασιστών! Είναι αριστερός λόγος- τρόπος αυτός;
Γι'' αυτό δεν με ενδιαφέρει το τι και το ποιός.
Ούτε κανείς θα μου υπαγορεύσει τη διατύπωση της γνώμης, γιατί είναι ελεύθερη. Που σημαίνει υπεύθυνη.
´Οσο για την ανωνυμία , πως το παρέλειψα; Θέλετε όνομα; Πάρτε το.
´Ετσι υπογράφω:
Ρίνα
Και δεν τα ξαναλέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Ρίνα,


Τι Left G700 και πράσιν’ άλογα! Μη μασάς, βρε κουτό. Στο λέω εγώ. Πρασιάς Χαράλαμπος, αστυνόμος Β´. Ο φόβος και ο τρόμος των κουμμουνιστών του διαδικτύου με τ’ όνομα! ;-)

LeftG700 είπε...

Φίλη Ρίνα, ποστάρω κι άλλο ένα σχολιάκι γιατί δεν γουστάρω που μου ’τυχε πριν το 13ο σχόλιο. Εμείς οι μπάτσοι είμαστε και προληπτικοί, ξέρεις πατρίς, θρησκεία, κ.λπ. Επιπλέον εγώ είμαι και λίγο χαρτοπαίκτης, καταλαβαίνεις τώρα...

LeftG700 είπε...

Κωστή, ανανεώνω για τρίτη και τελευταία φορά για απόψε το σχόλιό μου (αύριο θα είναι μία άλλη μέρα, πιο "δύσκολη"):


Παρουσίασε εδώ ένα μικρό μέρος από τη συλλογή σου των καταγγελιών μου ότι δεν είσαι αριστερός.

Αναμένω.

Ανώνυμος είπε...

Θα χρειαστεί να περιμένεις πολύ ... γιατί την απάντηση στην έστειλα με ταχυδρομική περιστερά από το Α του Κενταύρου όπου με τοποθέτησες ως αριστερό

"Απόσταση από τη Γη: 4,37 έτη φωτός ..."

η ταχυδρομική περιστερά κάνει τα 60 χιλιόμετρα σε μια ώρα .. κάνε τις σχετικές διαιρέσεις και πολλαπλασιασμούς .. να μάθεις πότε θα σού έρθει το μήνυμα ...

στο μεταξύ μπορείς να θριαμβολογήσεις ότι κώλωσα ... "κωλώνουν ρε οι αριστεροί" και τις γνωστές σε όλους τους φαν σου (μεταξύ των οποίων και εγώ αμετανόητος) μαλακίες.

Κ.Π.



LeftG700 είπε...

@ΚΩΣΤΗ: ΜΙΛΗΜΕΝΑ–ΞΗΓΗΜΕΝΑ


Το τσαρδί αυτό είναι ελευθερόφρον. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι ξέφραγο αμπέλι. Αν εσύ έχεις βγάλει αυτό το παράλογο συμπέρασμα, είναι καιρός να αρχίσεις να διαπιστώνεις πως δεν είναι καθόλου έτσι. Λοιπόν:

Εδώ και πολύ καιρό σε παρακολουθούμε, όπως σε παρακολουθούν και οι τακτικοί αναγνώστες, να επιδίδεσαι στο άθλημα της αγένειας, της αμετροέπειας και του απολύτως αντιπαραγωγικού και επιζήμιου λόγου. Δεν ξέρουμε πού αποβλέπεις, προσωπικά ή πολιτικά, και τι θετικό περιμένεις να προκύψει από τέτοιες πρακτικές. Κατά την άποψή μας, το μόνο που προκύπτει, και το μόνο που μπορεί να προκύψει, είναι μία τρύπα στο νερό στην οποία βυθίζεσαι κάθε μέρα και πιο πολύ, ενώ εσύ έχεις την εντύπωση ότι ξανοίγεσαι στο πέλαγος των υψηλών πολιτικών ιδεών. Μπορείς να εξακολουθήσεις να βυθίζεσαι σε αυτή την τρύπα, αφού δεν έχεις την ικανότητα να συνειδητοποιήσεις πόσο βλαπτική είναι η συμπεριφορά σου. Εκείνο όμως που δεν σου επιτρέπεται πλέον να εξακολουθήσεις να κάνεις είναι να διαστρεβλώνεις συγκεκριμένα γεγονότα από τον διάλογο εδώ ή να διατυπώνεις αυθαίρετα συμπεράσματα και όταν σου ζητούνται εξηγήσεις να υπεκφεύγεις απροκάλυπτα και μάλιστα ειρωνευόμενος.

Έγραψες σε προηγούμενο σχόλιό σου σε αυτό το θρεντ, απευθυνόμενος σ’ εμένα:

Εγώ προσωπικά μέσα σε 5 μήνες έχω κάνει μια συλλογή από "καταγγελίες" ΣΟΥ ;-) ότι δεν είμαι αριστερός.

Μετά από τέσσερις ‘‘ενοχλήσεις’’ απάντησες όπως ‘‘απάντησες’’.

Ποιον θα πείσεις, ρε Κωστή, ότι το νόημα αυτού που παραθέτεις παραπάνω είναι ότι δεν είσαι αριστερός;;; Ποιον θα πείσεις ότι υπάρχει και κάποιο άλλο νόημα σε αυτή την κουβέντα μας περί Άλφα τού Κενταύρου εκτός από το αυτονόητα μοναδικό πως για μας είσαι ένας αριστερός μεν, αλλά εκτός τόπου και χρόνου δε, όπως, ας πούμε, είναι οι τροτσκιστές που σε κάθε πολιτική συγκέντρωση περιφέρονται με πικέτες Γενικη Απεργία Διαρκείας, ή κάτι νεραϊδοπαρμένοι τύπου ΟΑΚΚΕ;;; Ποιον θα πείσεις ότι τα όσα γράψαμε εισαγωγικά και πρωτοσέλιδα στην εδώ αναδημοσίευση του άρθρου σου αφήνουν έστω και την παραμικρή αμφιβολία για το αν σε θεωρούμε αριστερό ή όχι;;; Και ποιον θα πείσεις ότι εσύ, ένας αριστερός με χιλιόμετρα και χιλιόμετρα στο κοντέρ σου, δεν είσαι σε θέση να κατανοείς αυτά τα απλά, απλούστατα νοήματα;;;

Κανέναν, φυσικά. Και σε κάθε περίπτωση κανέναν από εμάς (ή κανένα κομματάκι δικό μου, αφού προτιμάς, να μη σε κακοκαρδίσω γι’ αυτό). Διαστρέβλωσες στην ψύχρα και στα όρια της ψευδολογίας τις απόψεις μας. Δεν ξέρω αν, επειδή νιώθεις μοναξιά στο κουτάκι που γράφει απ’ έξω Ουδείς αριστερός πλην εμού, θέλεις να αποκτήσεις παρέα παίρνοντάς μας μαζί σου, ή αν θέλεις να έχει παρέα η Δέσποινα. Σ’ αγαπάμε, αλλά όχι τόσο για δεχθούμε να μας παρουσιάσεις ως κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που είμαστε παραβιάζοντας κραυγαλέα κάθε πραγματικότητα.

Παίρνεις μία ωραιότατη κίτρινη κάρτα, φίλε Κωστή και σημειώνεσαι στο φύλλο αγώνα. Θα μπορούσαμε άνετα να σου δείξουμε και απ’ ευθείας κόκκινη. Το παράπτωμά σου είναι ο ορισμός τού σκληρού και αντιαθλητικού φάουλ, που το κάνει χειρότερο η ειρωνεία σου και η ‘‘απάντηση’’ που μας έδωσες όταν σου ζητήθηκε να τεκμηριώσεις αυτό που έγραψες σε άλλο σχόλιο (ότι είμαι και …κακός!):

Εσύ ο ίδιος δεν χρειάζεσαι εξήγηση, ξέρεις πολύ καλά τα αισθήματά σου δικά σου είναι.(!!!)

Όπως καταλαβαίνεις, φίλε Κωστή, στο επόμενο παρόμοιο φάουλ θα αντικρίσεις την κόκκινη κάρτα και θα πάρεις την άγουσα προς τα αποδυτήρια. Δεν το θέλουμε αλλά, δεν θα διστάσουμε καθόλου, σε διαβεβαιώνω, να τη βγάλουμε απ’ το τσεπάκι. Μιλημένα-ξηγημένα!

Α, και κάτι άλλο, (αδιαπραγμάτευτο):

Από τώρα και στο εξής θα σχολιάζεις εδώ με το λινκ του πλήρους σου ονόματος, όπως έκανες δηλαδή τον πρώτο καιρό. Όπως καταλαβαίνεις, άλλο Κωστής Παπϊωάννου, άλλο Κωστής Παπαϊωάννου, άλλο Κωστής κι άλλο Κ.Π. Δημιουργείται μπέρδεμα. Κι έπειτα, δεν θέλεις να διευρύνεις τους αναγνώστες τού ιστολογίου σου και το ακροατήριο των απόψεών σου;