Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

After you have taken Berlin, then you took Manhattan? Αρχίδια πήρατε!
Στη σημερινή Αυγή τής Κυριακής, στην 7η σελίδα και στο πρώτο τμήμα τής εφημερίδας, το πολιτικό, δημοσιεύεται ένα άρθρο το οποίο έχει ως κεντρικό θέμα του την επίσκεψη τού Αλέξη Τσίπρα και του συνοδευτικού κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ (αναχωρούν αύριο) και γενικό πλαίσιο αναφοράς την ‘‘εκστρατεία’’ τού Τσίπρα στο ‘‘μέτωπο’’ του εξωτερικού.

Το άρθρο περιέχει διάφορες ‘‘ομορφιές’’, τις οποίες, όποιος το διαβάσει με αριστερά γυαλιά, δεν θα δυσκολευτεί να εντοπίσει και υπογράφεται από κάποιον Γ. Κ. Πιστεύουμε Ξέρουμε ότι το πρόσωπο με τα παραπάνω αρχικά δεν είναι άλλο από τον Γιώργο Κυρίτση, μέλος τής Συντακτικής Επιτροπής τής Αυγής, μέλος τής νεοεκλεγμένης Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής τού ΣΥΡΙΖΑ και γνωστό ροκά, όπως τουλάχιστον εξάγεται από τα τραγούδια που ‘‘ποστάρει’’ στην  καθημερινή ραδιοφωνική του εκπομπή —συνεταιρική με τον Άγγελο Τσέκερη— στο Κόκκινο 105,5.

Ακριβώς επειδή είναι γνωστός ροκάς, ξέρουμε πιστεύουμε (αυτή τη φορά δεν μπορούμε να ξέρουμε) ότι και ο τίτλος τού άρθρου, (Then we take Manhattan, first we take Berlin – Μετά καταλαμβάνουμε το Μανχάταν, αφού πρώτα παίρνουμε το Βερολίνο) είναι δικός του και όχι κάποιου υλατζή τής Αυγής: πρόκειται για παράφραση του τίτλου ενός τραγουδιού τού Λέοναρντ Κοέν («First we take Manhattan, then we take Berlin»).

Προσωπικά, έτυχε να διαβάσω το συγκεκριμένο τίτλο από χθες τα ξημερώματα —με τα κάπως ‘‘παλιομοδίτικα’’, είναι αλήθεια, αριστερά γυαλιά μου. Όταν όμως ξύπνησα το πρωί,(;) διαπίστωσα ότι είχα χάσει το ένα μου μάτι (ίσως ήταν το τίμημα που χρειάστηκε για να υψώσουμε την Κόκκινη Σημαία στο Empire State Building, αφού την υψώσαμε στη Brandenburger Tor...).

Έτσι, για να εκδικηθώ τον Κυρίτση (μάτι είναι αυτό!) έκανα κι εγώ τη δική μου παράφραση που διαβάζετε στον τίτλο τού σημερινού σημειώματος (ελληνιστί: Αφού πήρατε το Βερολίνο, μετά πήρατε το Μανχάταν;).

Τα ‘‘γαλλικά’’[*] τα πρόσθεσα προς τιμή τού Φρανσουά —ένας είναι ο Φρανσουά!—, εν δυνάμει ‘‘συμμάχου’’ μας για «μια άλλη Ευρώπη»...


[*] Δεν τα μεταφράζω, γιατί υποθέτω μετά βεβαιότητας ότι οι αναγνώστες μας τα στοιχειώδη τής συγκεκριμένης ‘‘γλώσσας’’ τα κατέχουν!  ;-)


Η photo με τον απίθανο μπόμπιρα είναι από το ebaumsworld.com.

6 σχόλια:

Γρηγόρης είπε...

Ξεκίνησε ως "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες",αναβαθμίστηκε σε "5 βδομάδες με αερόστατο" και κορυφώνεται σε "Ροβήρος ο κατακτητής".
Αν υποψιαστώ.. πως θα καταλήξει στο "Οι ναυαγοί του Ιωνάθαν".. θα πεθάαανω!

7Demons είπε...

Ναι,αλλά μέχρι στιγμής,μια χαρά τα πάει στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εάν έχει να προτείνει κάποιος κάτι πιό αποτελεσμάτικο, είμαστε με 14 αυτιά ανοιχτά!

LeftG700 είπε...

Φίλε Γρηγόρη,


Να πάνε να πουλήσουν αλλού καθρεφτάκια για ιθαγενείς, εμείς δεν θα πάρουμε. Και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους χαλάσουμε την πώληση (μιλάω για όσους μας περνάνε για μαλάκες —δεν το κάνουν όλοι).


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλοι Δαίμονες,


Μη γενικεύεις. Πολλά θα είχαμε να πούμε για το πού τα πηγαίνει μια χαρά και πού δύο τρομάρες. Όμως:

Εμείς θίγουμε ένα συγκεκριμένο ζήτημα: τα παχιά λόγια που δεν έχουν καμία αντιστοίχηση με την πραγματικότητα και γι’ αυτό καλλιεργούν όχι την ελπίδα αλλά τις αυταπάτες και τις μεγάλες προσδοκίες. Λόγιας που για να τα καταπιείς, πρέπει να είσαι ούγκα μπούγκα. Τυχαίνει εμείς να μην είμαστε.

Μας ρωτάς αν έχουμε να προτείνουμε κάτι άλλο. Το ίδιο θα μπορούσε να μας ρωτήσει κι ένας οπαδός τού ΚΚΕ σε αναρτήσεις που κάνουμε κριτική στο κόμμα του. Όπως θα απαντούσαμε σ’ εκείνον (ναι! σου προτείνουμε ένα καλύτερο ΚΚΕ!) το ίδιο απαντάμε και σ΄εσένα:

Ναι! Έχουμε να σου προτείνουμε έναν καλύτερο, πιο πειστικό και γι’ αυτό πιο αποτελεσματικό ΣΥΡΙΖΑ!


Τα λέμε

7Demons είπε...

Καλώς να τον δεχθούμε εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα-επίσης καλά θα κάνουμε όλοι μας να "βλέπουμε" προς μια τέτοια κατεύθυνση!
Όμως.......ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη,στυγνή,καπιταλιστική κοινωνία όπου τα περιθώρια για Ανθρώπινη διαχείρηση του Πολιτικού γίγνεσθαι είναι εξαιρετικώς στενά και το όριο ανάμεσα στον Ιδεολογικό εκφυλισμό και την Αριστερή συνέπεια στην πολιτική Πράξη,θολά και δυσδιάκριτα.
Πόσες λοιπόν επιλογές έχουν κι αυτοί οι έρμοι?

LeftG700 είπε...

Φίλοι Δαίμονες,


Στο συγκεκριμένο ποστ εμείς τους ζητάμε ένα (αριθμός: 1) συγκεκριμένο πράγμα:

Να μη μας πουλάνε, δηλαδή να μη πουλάνε στον κόσμο, φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Τόσο απλά. Και σε αφήνω να σκεφτείς το εξής (δεν θα επανέλθω στο συγκεκριμένο θέμα):

Αν και κατά πόσο τέτοιου τύπου ολοφάνερες κοροϊδίες έχουν συμβάλλει στην αναξιοπιστία τής Αριστεράς...


Τα λέμε