Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Έ – έ – έρχεται! Τρέ – τρέ –τρέχετε!
Πέντε ψιλοχουλιγκάνικα συνθήματα για την επιστροφή τού Καβαλιέρε (που ίσως αποδειχθεί μαύρη γάτα για να πιάσουμε κάνα ποντίκι):


*****

Θα γίνει χαμός, θα γίνει πανικός, έρχεται ο Σίλβιο να ’ρθουν τα πίσω μπρός!

*****

Πέρασέ τους όλους ματσακόνι, Μπερλουσκόνι, Μπερλουσκό-ό-νι!

*****

Ποιος, ποιος, ποιος, ο Σίλβιο ο Θεός!

*****

Όσο νυχτώνει, ο cazzo Μπερλουσκόνει!

*****

Τώρα η Αγγέλα είναι τάβλα, πώ πω κάβλα, πω πω κά-ά-βλα!

*****

12 σχόλια:

herrk είπε...

επισης: felicita, lasciate mi cantare ...:-) ποιος να το λεγε θα κρυφοελπιζαμε να βγει ο μπερλουσκονι!

herrk είπε...

επισης: felicita, lasciate mi cantare ...:-) ποιος να το λεγε θα κρυφοελπιζαμε να βγει ο μπερλουσκονι!

LeftG700 είπε...

Φίλε Herr K,


Κατ' αρχήν, σόρυ για την "πλαστοπροσωπία", αλλά ενώ έβλεπα το σχόλιό σου στα εισερχόμενα mails, ο Blogger δεν καταδεχόταν να το εμφανίσει. Έτσι, πήρα το θάρρος...

Τώρα για τον Σίλβιο, ναι, έτσι είναι όπως τα λες. Κάτι τέτοια χαμογελάκια είδα κι εγώ σε κάτι φίλους και γνωστούς απόψε, και είπα να βγάλω τα συναισθήματά μου (μας) φάτσα κάρτα! ;-)

Γάματα με μεγάλα γράμματα! Ποιος να το 'λεγε...


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

Ψάρωσαν όπως με τον Αντώνη,
ψεύτη Μπερλουσκόνι, ψεύτη Μπερλουσκόνι...

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

spiral architect είπε...

Ξεχάσατε τον Μπαλοτέλι!
Λέφτη, χέσε θέατρο και κατούρα παράσταση.
Ο λαός δεν μπορεί να βγει απ' το μιντιακό κλουβί του, ψηφίζει όποιον κάνει τζέρτζελο, όποιον έχει περισσότερους φίλους στο fb.
Το υγιές (ο θεός να το κάνει!) είναι ότι ψήφισε το αντίθετο απ' ότι του κανοναρχούσαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου.
Αν εσύ ήσουν στην Ιταλία, άκουγες ότι, "ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξήρε σήμερα τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι διότι κατέγραψε προόδους και εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης", τι θα ψήφιζες;
Ελα όμως που κάτω απ' αυτές τις συνθήκες και ο Ιούλιος Καίσαρας να ανασταινόταν και να κατέβαινε στις εκλογές θα υπερψηφιζόταν.
Η λογική του μη χείρον βέλτιστον, μας έφαγε.

herrk είπε...

Ναι (Σπάιραλ) αλλά με τη διαφορά ότι σε Ελλάδα και Κύπρο τους λες ψηφίστε Μέρκελ και ψηφίζουν. Και δεν είναι μόνο θέμα προπαγάνδας των ΜΜΕ. Κάτι άλλο παίζει ( τι; )

(ορθώς έπραξες Λεφτ, μερσί!)

spiral architect είπε...

E, τι παίζει: Η αντίδραση στη δράση για να έχουμε ισορροπία.
(με όρους φυσικής-κινηματικής)
Αν το καλοδείς κι εδώ έγινε κάτι αντίστοιχο: Ψήφισαν ΧΑ και ΑΝΕΛ, σάρκες εκ της σαρκός του συστήματος.
(για την Τζύμπρον εν κατέω)
Την προπαγάνδα των ΜΜΕ, κατά πως φαίνεται, την προσπέρασαν και το γύρισαν στο fb και στις συγκεντρώσεις πλατειών όπου αναδείχθηκε ο Γκρίλο.
Πάντως τους καταλογίζω ότι έκαναν ένα ποιοτικό άλμα, με την έννοια ότι άλλη εναλλακτική δεν είχαν.
Ούτε ΚΚΕ, ούτε ΑΝΤΑΡΣΥΑ παίζει στην Ιταλία. Παίζουν τα παρτάλια του ευρωκομμουνισμού, της Ελιάς που έγινε ... Κουβέλης fabricio en Italia.
E, φτανει πια, aspetta!

spiral architect είπε...

... και φυσικά η ιταλική Αριστερά πλήρωσε τους απαράδεκτους συμβιβασμούς της, τις υποχωρήσεις, τους τακτικισμούς της με βιτρίνα την υποταγή της στο ευρώ και την ΕΕ.
(σας θυμίζει κάτι;)

Ανώνυμος είπε...

Μας θυμίζει, μας θυμίζει αρχιτέκτονα.
Και δε με λες, για νάχουμε καλό ρώτημα.
Τι βοήθησε εδώ, που η εδώ αριστερά (ένα μέρος της τουλάχιστον- το ορθόν), κρατάει χαρακτήρα;
Έγινε αυτή η πολυπόθητη αφύπνηση του λαού;
Δημιουργήθηκε κάποιοι περιβόητο αντιμνημονιακό μέτωπο και δεν τόμαθα;
Συστάθηκε εκ του μηδενός το ΕΑΜ προς δόξαν της ενότητας, ή έπαψε να υφισταται η διαχρονική αξία του διαίρει και βασίλευε;
ΟΙ ιταλοί χωρίς ΚΚΙ μαλακίζονται με μπερλουσκόνι. Αν είχαν, ίσως και νάταν κυβέρνηση.

mbiker

spiral architect είπε...

Επειδή πλέον έχω αποδεχθεί ότι η βλακεία είναι ανίκητη, αν ο λαός θέλει (εκβιαζόμενος πανταχόθεν) να ψηφίζει το δυνάστη του, ας τον ψηφίσει και κακό της κεφαλής του.
Βέβαια το κακό σκάει και στην κεφαλή τη δικιά μου αλλά τουλάχιστον κρατώ την αξιοπρέπειά μου. Μπορεί το κόμμα που υποστηρίζω να έχει καταντήσει Κασσάνδρα, πέφτοντας μέσα σε όλα όσα έχει προβλέψει, αλλά (κακά τα ψέμματα) αυτά τα πραματάκια δεν λύνονται δια της κοινοβουλευτικής οδού και της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας

Οπότε για ποιο νέο ΕΑΜ μού μιλάς; Τι ειν΄ τούτου; Με ποιους; Με τους Σταθάκηδες & ΣΙΑ; Φχαριστώ (εγώ προσωπικά) δεν θα πάρω. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου έγινε ... ούτε και γω δεν ξέρω και για μένα η εποχή της συγκατάβασης ως προς τις "λοιπές αριστερές δυνάμεις" έχει περάσει.

Το "διαίρει και βασίλευε", δεν το ξεκίνησε το ΚΚΕ, αλλά το (πάλαι ποτέ) ΚΚΕεσ, προσεταιριζόμενο τους Μπερλίγκουερ, Μαρσέ, Καρίγιο κλπ ευρωκομμουνιστές - αναθεωρητές.
Άλλοι λοιπόν ήρξαντο χειρών αδίκων και ιδού τα αποτελέσματα: Viva Bepe, Viva Silvio, Viva Milan!

Ανώνυμος είπε...

Η Ιταλία ελλίψει αριστερής εναλλακτικής πρότασης ψήφισε τον Σίλβιο και τον Γκρίλο.Τουλάχιστον δεν ψήφισε τους ναζι όπως έκαναν οι Έλληνες.Το σημαντικό είναι πως ο αγαπητός της Μέρκελ και της ΕΕ,πάτωσε.Αξιοσημείωτη επίσης η ολοσχερής απουσία αξιόπιστου κομμουνιστικού κόμματος μετά την αλλωτρίωση του κάποτε πανίσχυρου ΚΚΙ.Τύχη που ακολουθεί και το εν Ελλάδι λεγόμενο κομμουνιστικό κόμμα.

Ανώνυμος είπε...

υγιές κίνητρο αντίδρασης στην γερμανική Ευρώπη , που όμως δεν βρήκε υγιή έκφραση λόγω του ότι η αριστερά στην Ιταλία διαλύθηκε από τον κοινοβουλευτισμό ( να δώσουμε κυβέρνηση στον " τόπο " , με τους χριστιανοδημοκράτες πχ , αν τα βρούμε ρε παιδί μου , δεν είμαστε κολλημένοι ) και τα εθνικά ακροατήρια .

από κει και κάτω το ότι ο αντί ευρώ τόνος αναδεικνύεται εκλογικά προσοδοφόρος πρέπει να ανησυχήσει την αριστερά που αφήνει το ευρώ στο απυρόβλητο και την αριστερά ... που δεν το αφήνει στο απυρόβλητο .

μιας και είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να το δεις διαλεκτικά . Ότι τα κενά κάποιος τα καλύπτει , αλλά και η ευκολία και το ποιόν αυτού που τα καλύπτει χαρακτηρίζουν και την ποιότητα των κενών .

" αντί - ΑΝΕΛ "