Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Αν έχω καταλάβει καλά από τις τελευταίες δηλώσεις, κάποιοι προτιμούν για συνέταιρο σε αυτή τη νέα προσπάθεια της Ελλάδας τον Μαδούρο της Βενεζουέλας»




Σύμφωνα με το Έθνος, αυτό δήλωσε εκείνο το σούργελο με το σακίδιο στην πλάτη και τον κάλο στο μυαλό, ο Θεοδωράκης, κατά την περιοδεία του στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. (Αναφερόταν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η μπάλα έπαιρνε  και την πάσα όλη Αριστερά, που βέβαια συμπαρατάσσεται ολόθερμα και ομόφωνα[*] με την κυβέρνηση των Τσαβίστας.) Όσο κι αν προσπαθήσαμε να κρύψουμε τη συμπάθειά μας για τους Βενεζουελάνους συντρόφους, ακολουθώντας τους πιο αυστηρούς συνωμοτικούς κανόνας, κάναμε μια τρύπα στο νερό: το ‘‘τσακάλι’’ μάς κατάλαβε!

Βουλωμένο γράμμα διαβάζει αυτό το παιδί! Πώς να μην τον έκαναν εξώφυλλο; :-) :-) :-) :-) :-)  


[*] Εντάξει, εντάξει! Πλην τού Νικόλα τού Σεβαστάκη που έβαλε έναν αστερίσκο, όπως εξηγήσαμε εδώ και το κάναμε πιο λιανά εδώ.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να είμαστε πιο ακριβείς το ΚΚΕ "συμπαρίσταται στο λαό της Βενεζουέλας". Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, παρόλα τα πολλά θετικά μέτρα που έχει πάρει όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει ακόμα βάλει ζήτημα αλλαγής τάξης στην εξουσία. Το κράτος στη Βενεζουέλα εξακολουθεί να είναι αστικό και σημαντικές μερίδες της αστικής τάξης εξακολουθούν να πλουτίζουν. Το δίλημμα για το λαό της Βενεζουέλας είναι απλό: δικτατορία του προλεταριάτου τώρα ή πισωγύρισμα αιώνων. Η παρούσα ασταθής κατάσταση δεν πρόκειται να συνεχιστεί επ' άπειρο.

Πολύ φοβάμαι ότι ο Μαδούρο και το PSUV συνολικά δεν έχουν στην προοπτική τους το δίλημμα που περιέγραψα. Για τους λόγους αυτούς πάντα οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ μιλούν για αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας αποφεύγοντας, και ορθώς, να χρησιμοποιήσουν τη φράση "αλληλεγγύη στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας".

Άρα, Left, και στο θέμα της Βενεζουέλας δεν είμαστε "όλοι" ίδιοι...

ΑΕΚτζής

Kαντριανιώτης είπε...

Το ζήτημα είναι πολύ απλό,ώστε να πραγματοποιηθεί η πολυπόθητη ''δικτατορία του προλεταριάτου'' και η ''αλλαγή τάξης'' στην εξουσία στην Βενεζουέλα.
Ο Μαδούρο και (το αστικό κράτος του!!!!)
δεν έχει παρά να βγάλει όλη την αντιπολίτευση παράνομη,ή καλύτερα να εκτελέσει με συνοπτικές διαδικασίες την ηγεσία τα στελέχη τα μέλη και τους οπαδούς της στα εξη βήματα.Να απαγορεύσει όλα τα κόμματα εκτός απο το δικό του,να καταργήσει οριστικά τις εκλογές σε όλα τα επίπεδα,απο τις προεδρικές μέχρι την εκλογή για καντηλανάφτη σε εκκλησίες,να απαγορεύσει αυστηρά την κυκλοφορία του τύπου και των ηλεκτρονικών μέσων,συμπεριλαμβανομένου και του ιντερνετ,εκτός φυσικά απο την εφημερίδα του κόμματός του.Να κλείσει ερμητικά τα σύνορα ώστε να απαγορευτεί η είσοδος ενοχλητικών και η έξοδος δυσαρεστημένων.Ακόμα καλύτερα θα ήταν,ο Μαδούρο να χτίσει ένα τεράστιο τείχος που να περιβάλλει όλη την χώρα,για ακόμα πιό αποτελεσματική προφύλαξη.Να απαγορεύσει άμεσα κάθε απεργιακή κινητοποίηση,συλλαλητήριο ή διαμαρτυρία,γενικά να καταργήσει την ταξική πάλη και στους δρόμους να κυκλοφορούν άρματα μάχης που θα πυροβολούν όποιον ενοχλητικό στασιάζει.Να γεμίσει με το πετρέλαιο,που είναι το μοναδικό εξαγώγιμο προιόν της χώρας, όλες τις πισίνες των αστών που θα δεσμεύσει,αφού οι εξαγωγές πετρελαίου θα είναι άχρηστες και οι κάτοικοι της Βενεζουέλας θα ζούν στον παράδεισο της ''δικτατορίας του προλεταριάτου'' στην ''σοσιαλιστική νησίδα'' της ''λαικής εξουσίας'',τρώγοντας ραπανάκια και ο ένας τον άλλον!.
Βέβαια αυτά πρέπει να τα κάνει ο Μαδούρο κρυφά και ερήμην του λαού του,χωρίς να ερωτηθεί-ο λαός- αν γουστάρει τέτοια ''δικτατορία''΄,ούτως ώστε να μην υπάρχουν οι αναμενόμενες αντιδράσεις του λαού,γιατί τότε τι σκατά ''δικτατορία''θα είναι αυτή!!!
Πανεύκολο είναι,και απορώ πως δεν τον σκέφτηκε ακόμα ο Μαδούρο και ο προκάτοχός του Τσάβες,και κάθονται ακόμα και κάνουν εκλογές,έχουν ελεύθερο τον τύπο και την αντιπολίτευση,δέχονται όλες τις προβοκάτσιες και τις επιθέσεις των Αμερικάνων και της δύσης,ακολουθούν δημοκρατικές και πλουραλιστικές διαδικασίες,ομνύουν στις ελευθερίες των πολιτών,και άλλες τέτοιες πεπαλαιωμένες αηδίες.
Το ιδανικότερο θα ήταν το παράδειγμα του Μαδούρο να το ακολουθήσουν και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής,που και αυτές επιμένουν δημοκρατικά,''διαχειρίζονται''τον καπιταλισμό διεξάγωντας εκλογές,και προσφέρουν ελευθερία στους λαούς τους.
Ντίπ για ντίπ ηλίθιοι αυτοί οι Λατινοαμερικάνοι που δεν καταλαβαίνουν το συμφέρον τους!.
Αυτά πρέπει να τα σκεφτεί ο Μαδούρο σοβαρά,δεν γίνεται να τα καταλαβαίνουν αυτά κάποιοι στην Ελλάδα,αποφεύγοντας -σωστά-!!!!να δείξουν την αλληλεγγύη τους στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας,λές και η κυβέρνηση αυτή έπεσε απο τον ουρανό και δεν είναι ψηφισμένη και εκλεγμένη δημοκρατικότατα απο τον λαό της Βενεζουέλας.
Δίκαια λοιπόν στην Ελλάδα ισχύει για μερικούς το:τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε!!!.

LeftG700 είπε...

Φίλε μου ΑΕΚτζή,


Με το λαό παρά τρίχα στο φίφτι-φίφτι (σύμφωνα με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές), οι μισοί υπέρ τών Τσαβίστας και οι άλλοι μισοί εναντίον τους, δικτατορία τού προλεταριάτου δεν γίνεται (κι αν γίνει δεν θα αργήσει να καταρρεύσει). Πρέπει να έχεις μαζί σου τη μεγάλη πλειοψηφία (δεν το λέω εγώ, το ΚΚΕ το λέει!).

Δεν αντέχω να μη σε πειράξω βλέποντας το κλείσιμο του σχολίου σου (Άρα, Left, και στο θέμα της Βενεζουέλας δεν είμαστε "όλοι" ίδιοι...):

Σωστά, σωστά! Απομένει μόνο να ρυθμίσετε την ομοιότητά σας μαζί μας όσο αφορά στο χέρι που φοράμε το ρολόι και στην οδήγηση δεξιά… Μετά, δεν θα σας πιάνει κανείς!... ;-) :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Τί πά να πεί "Αναφερόταν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η μπάλα έπαιρνε και την πάσα όλη Αριστερά, που βέβαια συμπαρατάσσεται ολόθερμα και ομόφωνα[*] με την κυβέρνηση των Τσαβίστας";
Πώς συμπαρατάσσεται ολόθερμα και ομόφωνα σε μιά τόσο κρίσιμη στιγμή; Μόνο στα λόγια; Αν θέλουν να συμπαρασταθούν πραγματικά και να είναι χρήσιμοι, να πάνε εθελοντές μπάτσοι στη Βενεζουέλα, να σκοτώνουν διαδηλωτές. Μόνο τα λόγια δε φτάνουν

LeftG700 είπε...

@Ανώνυμο (Παρασκευή, Μαρτίου 21, 2014 4:11:00 μ.μ.)


Σκέφτηκες πολύ για να γράψεις αυτή τη μπούρδα;

Πρόσεξε κακομοίρη μου/κακομοίρα μου, γιατί το πολύ το Protagon είναι σαν τη μαλακία: κουφαίνει! ;-) :-)

Α, και πού 'σαι! Αν ξαναπεράσεις από εδώ, πάρε ένα ονοματάκι για να ξέρουμε πώς να σε λέμε. Δεν θα πάθεις τίποτε. Το πολύ-πολύ να σε στείλουμε σε κάνα γκουλάγκ στο Καϊμακτσαλάν να κόβεις ξύλα με το μαχαίρι τού ψαριού...