Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα, κρεμούν οι Λιάνες τα νταούλια...




Δεν ξέρουμε πόσοι από τα μέλη, τους οπαδούς και τους φίλους τού ΚΚΕ σκέφτηκαν, με αφορμή το τελευταίο της ‘‘κατόρθωμα’’ να δικάσει και να καταδικάσει τον Αλέξη Τσίπρα σε μία υποδειγματική δίκη ανύπαρκτων προθέσεων, αποκαλώντας τον μάλιστα και «τσογλάν μπόυ», ότι πολύ συχνά τα καμώματα της Λιάνας Κανέλλη εκθέτουν το κόμμα τους και πλήττουν τα καλώς εννοούμενα πολιτικά συμφέροντά του (ξέρουμε όμως ότι, από όσους το σκεφτούν, ούτε ένας δεν πρόκειται να το παραδεχθεί δημόσια —είναι αυτή η ‘‘ιδιότυπη’’ αντίληψη περί δημοκρατικού συγκεντρωτισμού που έχουν και η οποία τούς απαγορεύει μία τέτοια παραδοχή…). Την προσπάθειά μας πάντως για να πείσουμε όσο γίνεται περισσότερους πως αυτό ακριβώς συμβαίνει θα την κάνουμε. Ευτυχώς, δεν απαιτείται παρά ελάχιστη —ευτυχώς γιατί το θέμα είναι θλιβερό και σου έρχεται να πεις «μάνα γιατί με άφησες να γίνω αριστερός» και να προσπαθήσεις να το ξεχάσεις.

Πώς ξεκίνησε η Τσιπριάδα με αφορμή το ντοκυμαντέρ που γυρίστηκε στην προεκλογική περίοδο των διπλών εκλογών τού 2012; Ξεκίνησε όταν ο Άρης Δημοκίδης, σταθερός συνεργάτης τής LIFO και αναλόγων προσόντων με αυτό το προπύργιο της έντυπης και ηλεκτρονικής ‘‘προωθημένης’’ ‘‘πολιτικής’’ ‘‘σκέψης’’, ανέβασε μία ανάρτηση στην οποία παρέθετε τις εντυπώσεις του από το ντοκιμαντέρ (προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και ο Δημοκίδης, προφανώς, ήταν ένας από τους θεατές). Για την επίμαχη σκηνή, στη διάρκεια της οποίας η κάμερα καταγράφει τις αντιδράσεις τού Αλέξη Τσίπρα όταν βλέπει το επεισόδιο Δούρου – Κανέλλη – Κασιδιάρη, γράφει τα εξής:

Από τα highlight της ταινίας είναι η αντίδρασή του όταν βλέπει για πρώτη φορά το επεισόδιο Κασιδιάρη, Κανέλλη, Δούρου. «Αυτός είναι ψυχασθενής», λέει καθώς περιμένει να το δει στην τηλεόραση. Και έχει δίκιο. Με το που ολοκληρώνεται το επεισόδιο, και η Κανέλλη έχει φάει τα χαστούκια, ο Τσίπρας γελάει δυνατά. Και λέει κάτι του στυλ: «Σηκώθηκε η άλλη πρώτη ε;» (εννοώντας την Κανέλλη). Δεν είναι η καλύτερη αντίδραση που θα μπορούσε να καταγραφεί on camera. Το να βλέπεις μια βιαιοπραγία και να γελάς, και να τονίζεις κιόλας ότι η Κανέλλη έκανε πρώτη κίνηση ‘‘εναντίον’’ του Κασιδιάρη δεν ήταν αυτό που θα περίμενα, εικάζω όμως ότι ήταν απ’ το σοκ και την αμηχανία και την έκπληξη του Τσίπρα, ή ότι δεν κατάλαβα καλά εγώ. Λίγο μετά ξαναλέει για τον Κασιδιάρη, «Καλά, ο τύπος είναι ψυχασθενής».

Τι μας λέει εδώ ο Άρης Δημοκίδης; Μας λέει τρία πράγματα. Το ένα είναι ασαφές, το άλλο αντιφατικό και το τρίτο παντελώς αυθαίρετο.

Η ασάφεια εντοπίζεται στο σημείο που γράφει «[κ]αι [0 Τσίπρας] λέει κάτι του στυλ». Κάτι. Δεν μας μεταφέρει τα ακριβή λόγια τού Τσίπρα.  

Η αντιφατικότητα κάνει την εμφάνισή της όταν από τη μια ισχυρίζεται ότι ο Τσίπρας «γελάει δυνατά» (κάτι που παραπέμπει σε πηγαίο γέλιο ως αντίδραση σε μία όντως αστεία σκηνή) και από την άλλη γράφει «εικάζω όμως ότι ήταν απ’ το σοκ και την αμηχανία και την έκπληξη του Τσίπρα». Πώς ένα τέτοιο «δυνατό γέλιο» (που, επαναλαμβάνω, παραπέμπει σε πηγαία αντίδραση ύστερα από τη θέαση μιας όντως αυθεντικά αστείας σκηνής) μπορεί να αποδοθεί σε αμηχανία και έκπληξη, όπως εικάζει ο Δημοκίδης λίγες αράδες παρακάτω; Ρωτήστε το ‘‘τρομερό’’ παιδί τής LIFO (που εδώ, για να τα λέμε όλα, σύμφωνα τουλάχιστον με ό,τι προλαβαίνουμε να δούμε από την επίμαχη σκηνή στο trailer τού ντοκιμαντέρ, αποδεικνύεται και ψευτράκος: δεν υπάρχει κανένα «δυνατό γέλιο» τού Τσίπρα παρά μόνο το αχνό μισοχαμόγελο της έκδηλης αμηχανίας).

Η αυθαιρεσία στις εκτιμήσεις του εκδηλώνεται φαντασμαγορικά όταν από τη φράση τού Τσίπρα, που δεν τη θυμάται ακριβώς αλλά στο περίπου, «[σ]ηκώθηκε η άλλη πρώτη ε;» βγάζει το συμπέρασμα πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ευθύνες στην Κανέλλη στη βάση τού ότι εκείνη πρώτη ήρξατο χειρών αδίκων. Φυσικά, το συμπέρασμά του είναι σαθρό εκ θεμελίων! Γιατί αυτό που είπε ο Τσίπρας είναι μία κουβέντα που ταιριάζει απόλυτα με έκφραση έκπληξης (μια γυναίκα και να τα βάζει με έναν τραμπούκο!;), η οποία, βέβαια, έκπληξη ελάχιστα απέχει (αν απέχει) από θαυμασμό για τη γενναία πράξη τής Κανέλλη.

Θέλετε και το κερασάκι στην τούρτα που μας σέρβιρε ο Δημοκίδης, παρασκευασμένη με βασικά υλικά τις μπαρούφες του, και το οποίο καθιστά σε τελική ανάλυση περιττές όλες αυτές τις τεχνικές αναλύσεις κειμένου; Θα το έχετε.

Λέει όσα λέει, αλλά δεν παίρνει την ευθύνη για τίποτε από όσα λέει! Γιατί φροντίζει να κλείσει τη διήγηση των εικασιών του κρατώντας μία μεγαλοπρεπή πισινή! Αυτήν: Ίσως «[…] δεν κατάλαβα καλά εγώ»!!! Πιάσταυγόκαικούρευτο…

Το έπιασε και το κούρεψε η Λιάνα Κανέλλη! Η οποία, χωρίς καν να έχει δει την επίμαχη σκηνή όπως παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ, χωρίς έστω να κρατήσει την πισινή που κράτησε ο ‘‘γίγαντας’’ της δημοσιογραφίας Άρης Δημοκίδης, ‘‘εξιχνίασε’’ τις προθέσεις τού Τσίπρα και εκτόξευσε τις ιερεμιάδες της εναντίον του, επειδή τάχα «το έριξε στην πλάκα» και «της έριξε τις ευθύνες» —παραμύθια για μικρά παιδιά και κουφιοκεφαλάκηδες Κουκουέδες. Και μετά; Μετά, όποιον πάρει ο Χάρος! Δηλαδή το …ΚΚΕ! Το οποίο λούζεται για άλλη μία φορά τις συνέπειες των εξωφρενικά βλακωδών ισχυρισμών τής συντρόφισσας-βουλευτίνας-ταλιμπάν, εις βάρος τής σοβαρότητας, τού κύρους και της κομμουνιστικής ηθικής που πρέπει να χαρακτηρίζουν ένα Κομμουνιστικό Κόμμα...


ΥΓ Άκουσα ζωντανά και είδα και στο διαδίκτυο καλόπιστες ενστάσεις για τη ‘‘χαμογελαστή’’ αντίδραση του Τσίπρα. Τις συμμερίζομαι. Ένας ηγέτης τής Αριστεράς και εν δυνάμει πρωθυπουργός πρέπει να ξέρει ότι η εικόνα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει (ιδίως αν υποστηρίζεται και από γλώσσες τύπου Κανέλλη). Και πρέπει ακόμα να ξέρει ότι στα πολιτικά ντοκιμαντέρ, που δεν υπάρχει σκηνοθέτης με την κλασική έννοια, πρέπει ο ίδιος να σκηνοθετεί τον εαυτό του. Με το ανώτατο στάδιο τής σκηνοθεσίας να είναι το ξαναγύρισμα μιας σκηνής που, πέρα από τις δικές σου προθέσεις, αλλά εξ αιτίας τών προθέσεων κάποιων άλλων, μπορεί να αποδειχθεί προβληματική...




74 σχόλια:

LeftG700 είπε...

Τα ‘‘τσακάλια’’ εκεί στα Νέα, κατάφεραν να ‘‘συλλάβουν’’ και να ‘‘απομονώσουν’’ το «δυνατό» (και λίγο σατανικό) γέλιο τού Τσίπρα. Φυσικά, πρόκειται για μοντάζ τής κατωτάτης υποστάθμης. Όπως μπορείτε να δείτε στο trailer, ο Τσίπρας στην επίμαχη σκηνή φοράει μόνο πουκάμισο κι όχι το σακάκι με το οποίο εμφανίζεται στη φωτογραφία τής μονταζιέρας τού ΔΟΛ…

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

Όργουελ, είσαι αδιόρθωτος! Και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν γαμάς μόνο την ανάρτηση, αλλά αδικείς και μία ζωή που χάθηκε τζάμπα και βερεσέ! Σόρυ, αλλά το σχόλιό σου πήρε ήδη την άγουσα για τα αποδυτήρια...

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειραζει δεν σε υποχρεωνει κανεις να ασχοληθεις με 'ασχετα' θεματα.

Κι οσο για το αν αδηκησα, τωρα που το λες, σιγουρα την αδικησα.

οργουελ

Ελληνοφρενικος είπε...

Ασε τις αναλυσεις εσυ προσωπικα οταν ειδες τις φαπες του μπασταρδου νεοναζι χασκογελουσες η εβραζες απο τα νευρα;;;;;Ο χαρακτηρισμος τσογλανι και ηπιος ειναι....Να τον χαιρεστε τον Αλεξη.......Υ.ΓΤην Λιανα κατα τα αλλα δεν την εχω σε εκτιμηση.

LeftG700 είπε...

Φίλε Ελληνοφρενικέ,


Ωραία. Να αφήσω τις αναλύσεις. Και μετά να κάνω τί; Να συμφωνήσω μαζί σου που μιλάς για γέλιο ή χασκόγελο; (δεν πιάνω τη Λιάνα, που μόνο ότι ο Τσίπρας δεν πίνει αίμα μικρών παιδιών δεν μας είπε!) Σύνελθε φίλε μου. Και να μπεις να ακούσεις τη σημερινή Ελληνοφρένεια. Να δεις τις αποστάσεις που παίρνουν οι μάγκες εκεί. Σεμνά και ταπεινά βέβαια τις παίρνουν (να μη θιγεί το νούμερο που έχετε μαζέψει!), αλλά τις παίρνουν.

Μην είσαστε μπουμπούνες. Και να κοιτάτε να κάνετε πολιτική. όχι κατινιές!


Τα λέμε

Khlysty είπε...

Λέφτηδες με προλάβατε... και καλά κάνατε! Βασικά, δεν είχα καμία όρεξη να γράψω, αλλά επισκέφθηκα -δεν ήξερα, ο βλαξ;...- ένα πρόχειρο κτίσμα, όπου γινόταν σχολιαζμός και ψιλοέφριξα με αυτά που διάβασα. Αυτό, δε, που μου έκανε χείριστη εντύπωση ήταν ότι κανένας δεν κατάλαβε την προσπάθεια του Κατρούγκαλου να βάλει φρένο στην κατηφόρα της Λιάνας, χωρίς ταυτόχρονα να την εκθέσει.

Κατά τα λοιπά, όταν βλέπω τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς, ομολογώ ότι το Τσιπράκι μοιάζε γίγαντας μπροστά τους (άσε που, από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω ότι το σκηνικό είναι καταφανώς έκφραση πλήρους αμηχανίας εκ μέρους του: δεν μπορεί καν να φανταστεί ότι αυτό που βλέπει συμβαίνει στα αλήθεια...).

LeftG700 είπε...

Φίλε Khlysty,


Με το χέρι στην καρδιά και μιλώντας αυστηρά για μένα:

Αυτό το σύστριγκλο που λες και που δεν το έχω δει αλλά το φαντάζομαι, όσο κι αν σε βγάζει απ' τα ρούχα σου, αντέχεται. Στο κάτω κάτω, απέναντι είναι. Εκείνο που δεν αντέχεται είναι όταν τα βέλη προέρχονται από τη δική σου πλευρά (το αμάρτημα δεν βαρύνει μόνο το ΚΚΕ, δυστυχώς είναι γενικό το κακό...). Εγώ τουλάχιστον αυτό είναι που ούτε μπορώ, ούτε και θέλω να το καταπιώ...

Τι να πω; Υπομονη και κάβες που λέμε κι εμείς οι χαρτοπαίκτες...


Τα λέμε

Kαντριανιώτης είπε...

Δεν θα σταθώ στην στάση της Κανέλλη και στο υστερικό παραλήρημα της,με την αμέριστη συνδρομή του παρουσιαστή-αρχιλαμόγιου.
Αποδείχθηκε οτι το σόου ήταν στημένο εξ'αρχής.
Αυτό που με εντυπωσίασε είναι η στάση του καθηγητή Κατρούγκαλου,που αφού ξεπέρασε το πρώτο σόκ απο αυτό που ακούγαν τα αυτιά του,προσπάθησε να σώσει το κύρος του ΚΚΕ,υποστηρίζοντας πως αυτό δεν είναι το ήθος που ταιριάζει στο ΚΚΕ.Με την ψυχραιμία που τον χαρακτηρίζει,και τον νηφάλιο λόγο του,έσωσε κατά κάποιον τρόπο την τιμή ολόκληρης της Αριστεράς.Παρόλο που η Κανέλλη με τις υστερικές τσιρίδες της,και ο παρουσιαστής-συνεργάτης της, έκαναν τα πάντα για να μην ακουστεί ο καθηγητής,νομίζω ότι έπραξε αυτό πού έπρεπε και όσοι καταλαβαίνουν,κατάλαβαν.
Δεν γνωρίζω που πρόσκειται πολιτικά ο Κατρούγκαλος-ΚΚΕ πάντως αποκλείεται να είναι-,αλλά τον τιμά η στάση του σαν Δάσκαλο και πολιτικό άνδρα.

Ανώνυμος είπε...

http://plagal.wordpress.com/2014/03/25/mansplaining/
Αυτο μου αρεσε
φαουλ να χρησιμοποιήσει σε ενα κομματικό προπαγανδιστικό βιντεο ενα σκηνικό πολιτικου αντιπαλου με παρελθόν και μελλον,,,, ο καλο σιδερωμένος Αλέξης
υγ
η Δουρου συμμετέχει στο "ντοκιμαντέρ" Δεν τ εχω δει

κουσιατε ναζνταροβια

Ανώνυμος είπε...

Ενταξυ ρε λεφτ.Το λες και μονος σου οτι η Κανελη δεν ειδε την σκηνη αν την ειχε δει να μιλαγες για κατινιες.Αλλα το ενδιαφερον για το γεγονος ειναι καθαρα συριζαικο.
Γιατι δεν βγαζεις αντιστοιχα σοβαρα γεγονοτα που αφορουν το συριζα πρωτοσελιδα οπως ας πουμε τους 2 υποψηφιους χρυσαυγιτες στο συνδιασμο του συριζα στο συνδικατο οικοδομων ηρακλειου?
Δεν στο επιτρπει η δικη σου αποψη για το συγκεντροτισμο?

G.

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο
ΣΥΡΙΖΑ ( δια στοματος Δραγασακη χτεσινες δηλωσεις σε ολες τα ΜΜΕ )
"...η κριση ειναι δικη μας , δεν μας
φταινε οι ξενοι..." δηλαδη κατι σαν ολοι μαζι τα φαγαμε...
Ρε μπας και ηταν επιεικεις οι χαρακτηρισμοι της Κανελλη λεω εγω...
ΥΓ Πρωτη φορα βλεπω αρχηγο κομματος και μαλιστα "αριστερου" να διαφημιζει
το προσωπικο του "big brother" !!! χρησιμοποιωντας σκηνες ξυλοδαρμου βουλευτινας απο φασιστα η οποια -ακουσον ακουσον- σηκωθηκε να υπερασπιστει αλλη βουλευτινα του κομματος του...το μαναριτου ντε...

Ανώνυμος είπε...

Τα γνωστα.
Δυο μετρα και δυο σταθμα...
Για το ΚΚΕ κι απ τη μυγα ξυγκι.
Για το συριζα και για απειρως σοβαροτερα πραγματα...γαργαρες.

Гриша

Ελληνοφρενικος είπε...

Δεν απαντας ομως φιλε ποτε!Εσυ οταν ειδες τις φαπες χασκογελουσες;;;;Εγω και πιστευω ολοι οι αριστεροι με τσιπα σιγουρα θυμωσαμε και τσιτωθηκαμε!ΑΥΤΟΙ που χασκογελουσαν ηταν το λιγοτερο απολιτικ η φασιστοειδες.Αυτοι που αυτοαποκαλουντε αριστεροι αν χασκογελουσαν ειναι το ηπιοτερο τσογλανια.Υ.Γ.1 Φυσικα και ακουσα την εκπομπη και σχεδον παντα την ακουω.Το θεμα το πρωτοακουσα στην Ελληνοφρενεια πριν καιρο και το χαρακτηριζουν μαλιστα πολυ σοβαρο,απλα περιμενουν να δουν το ντοκυμαντερ για να τοποθετηθουν συνολικα και να εισαι σιγουρος οτι η αποψη τους για τον αλεξη μπορει να ειναι και χειροτερη της λιανας...Γιατι;Γιατι απλα εχουν τσιπα!Πραγμα που ο αλεξης σιγουρα δεν εχει...Υ.Γ.2 Οσο για την ηθικη της αριστερας που δεν συναδει με τετοιους χαρακτηρισμους(κατρουγκαλος)τα ακουω βερεσε απο ατομα που θεωρουν ηθικο να συνεργαζοντε με φασιστες σε συνδικατα και πασοκονεοδημοκρατες σε δημους περιφερειες και ανηθικο να λες αυτον που το κανει τσογλανι....

Ανώνυμος είπε...

φαουλ να χρησιμοποιήσει σε ενα κομματικό προπαγανδιστικό βιντεο το προσωπο ενος πολιτικου αντιπαλου
Εκτος εαν ρωτησε το θυμα της επιθεσης ..Ρωτησε ο Αλεξ?

Θυμα ομως διοτι σαν μπουφος υπερασπιστηκε την Δουρου με μιλιταριστικη Σταλινικη νοοτροπια,σε αντιθεση με την κυρα -Δουρου που πηρε ποζα στην καμερα, οπως αρμωζει σε μια συριζαια ,αυριανη υπουργο...της αριστερης κυβερνησης

aeras kopanostos

...

Ανώνυμος είπε...

«Τι συμβαίνει με τους γελωτοποιούς του ΣΥΡΙΖΑ; Όση πολιτική σαρδάνη προεκλογικής σκοπιμότητας και αν καταναλώσουν, το σαρδόνιο ύφος τους αποκαλύπτεται από τις ιδεολογικές και πραγματικές αντιφάσεις τους. Η κυρία Δούρου φέρεται στο δημοσίευμά σας να θέλει να ξεχάσει, και προφανώς μπορεί, το χαστούκι που έφαγα από το φασίστα για ...χάρη της. Τέτοια έμπρακτη προεκλογική αντιφασιστική αριστερή αλληλεγγύη, όταν προέρχεται από βουλευτίνα του ΚΚΕ πρέπει να την ξεχάσεις αν είσαι ΣΥΡΙΖΑ...

Ας παραπονεθεί λοιπόν στον αρχηγό της, που όχι μόνο θυμάται το χαστούκι πάλι προεκλογικά, αλλά το χρησιμοποιεί ως διαφημιστικό της αυτοπροσωπογραφίας του, σαρκάζοντάς το. Ας τον εγκαλέσει αυτή που θέλει να το ξεχάσει, επειδή το απαθανατίζει κόντρα στην εκούσια αμνησία της.

Εγώ αντίθετα δεν θέλω, δεν μπορώ και δεν πρόκειται να ξεχάσω ή να μετανιώσω που όρθωσα ανάστημα στο κτήνος, όπως θα έπραττε οποιοσδήποτε κομμουνιστής-στρια. Δεν φαντάστηκα βεβαίως ότι η υποψηφία κυβερνώσα αριστερά του κόμματος Τσίπρα, "θα κατέβαζε γραμμή" σαρκασμού και απαξίωσης μιας γενναιότητας που δεν είναι συνιστώσα τους!

Όσο για το διαστρεβλωτήριο, προφανώς κύρια πολιτική επιλογή, που λέγεται γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, το προειδοποιώ ότι το πιστόλι για α',β',γ´ γύρους εκλογών, στο δικό τους κρόταφο το στρέφουν. Τα γελάκια θα κοπούν. Γιατί αν μπορώ να "μουντάρω", όπως έκρινε ο αρχηγός τους, σε έναν "ψυχοπαθή", όπως επίσης έκρινε ο αρχηγός τους, τότε με τα χαλκεία μπορώ και να διασκεδάσω κι εγώ με τη σειρά μου. Χωρίς μηνύσεις και αγωγές. Δεν τις χρειάστηκα ποτέ μου γιατί δεν είμαι σενάριο, όπως ο αρχηγός τους...».
http://902.gr/eidisi/politiki/40319/i-apantisi-tis-lianas-kanelli-pros-vimatodoti


Гриша

Kαντριανιώτης είπε...

Και να θέλεις να αγιάσεις δεν σε αφήνουν οι διαόλοι,όπου διαόλοι οι επαγγελματίες κομματικοί του Περισσού.
Λέει ένας για την Κανέλλη.''Ορθωσε το αναστημά της μπροστά στο ναζιστικό κτήνος σαν κομμουνίστρια''.Αν η Κανέλλη είναι κομμουνίστρια,τότε ο Τρεπεντέρης είναι...ο Τσέ Γκεβάρα.Θα εννοεί το ίδιο ανάστημα που όρθωσε και το ΚΚΕ στην Χαλυβουργία απέναντι στο κτήνος Κασιδιάρη!!!.Λέει ο άλλος.''Σηκώθηκε να υπερασπιστεί την Δούρου''.Τρίχες.Της Δούρου,αν μπορούσε αυτή και όλο το ΚΚΕ,θα τις έβγαζαν τα μάτια.Λέει ένας τρίτος.''Ο χαρακτηρισμός τσογλάνι και ήπιος είναι''.Αυτός μάλλον θα ήθελε η ψυχοπαθής της Εκάλης να τον πεί ''τσόγλανο'' όπως ο Πάγκαλος χθές στο twitter.Eξάλλου Πάγκαλος,ΚΚΕ και λοιποί,στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπουν και το ίδιο πολιτικό ήθος διαθέτουν.
Για να τελειώνουμε.Ο Συριζα είναι εκτσογλανισμένος,εκπασοκοποιημένος,είναι δεξιός-οπορτουνιστής,είναι όλα τα κακά της μοίρας του.Πρέπει να του αναγνωριστεί όμως πως ποτέ δεν χρησιμοποίησε αθλιότητες για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις του ΚΚΕ και των άλλων κυβερνητικών.
Το ΚΚΕ μέσω της Κανέλλη,και σε συνεργασία με Μέγκα-Πρετεντέρη,έστησε μια καλοδουλεμένη,όσο και χυδαία προβοκάτσια ενάντια σε Τσίπρα και Συριζα.Ο σκοπός,φανερός.Αυτός που τα τελευταία χρόνια το ΚΚΕ υπηρετεί με συνέπεια και πάθος.Να παραμείνουν πάση θυσία στην εξουσία αυτοί που ευθύνονται για την καταστροφή του λαού.Σκατάς είναι ο Συριζα,αλλά αυτή την στιγμή,αυτόν βλέπει ο λαός σαν ελπίδα για να πιαστεί απο κάπου.
Η προβοκάτσια του ΚΚΕ,είχε σκοπό να μειώσει τον Τσίπρα και να ωφεληθεί ο Σαμαράς,αφού το ΚΚΕ όχι μόνο δεν κέρδισε τίποτα απο το καραγκιοζιλίκι της Κανέλλη,αλλά έχασε και όποια αξιοπιστία και όποιο κύρος του είχε απομείνει.
Παρόλες τις προσπάθειες του Κατρούγκαλου,αν θέλεις να χάσεις και το τελευταίο ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας,δεν σε σώζει κανένας.
Αλλά ούτε τον Σαμαρά μπορεί να βοηθήσει άλλο το ΚΚΕ.Είναι τόσο το μίσος του λαού για τους εγκληματίες δοσίλογους,που στις εκλογές του Μάη θα τους σηκώσει και θα τους πάρει.
Και για να μαθαίνουν οι νεώτεροι.
Το ΚΚΕ για χάρη της Κανέλλη,θυσίασε ένα Μήτσο Κωστόπουλο.Και για να παραφράσω τον τίτλο του άρθρου:''Εκεί που κρέμαγε ο Κωστόπουλος τους αγώνες του,κρεμάν οι Λιάνες και οι Κουτσούμπες τις προβοκάτσιες''.

Ανώνυμος είπε...

Προς Καντρανιωτη
Ο Αρχηγος σου εχει μιλησει για ψυχιατρεια... κατι θα ξερει...
Συμβουλεψου τον...

Καλα εσεις ζητατε ενοτητα με αυτους
τους ξεπουλημενους Ημαρτον που θαλεγε κι ο Γεωργιου
Οι πολλες αγκαλιτσες με τον ΣΕΒ και τα αμερικανικα ινστιτουτα αυτα κανουν...

Ανώνυμος είπε...

Πότε ακριβώς πρέπει να το λέμε κατινιά;
Πικάπα

LeftG700 είπε...

@Ανώνυμο (Πέμπτη, Μαρτίου 27, 2014 6:58:00 μ.μ.)


Πόσες φορές πρέπει να παρακαλέσω, γαμώ τα καντήλια μου γαμώ, να υπογράφετε με ένα όνομα;;;

Ανώνυμος είπε...

Kαντριανιωτης
"Ο Συριζα είναι εκτσογλανισμένος,εκπασοκοποιημένος,είναι δεξιός-οπορτουνιστής,είναι όλα τα κακά της μοίρας του.Πρέπει να του αναγνωριστεί όμως πως ποτέ δεν χρησιμοποίησε αθλιότητες..."

Ποτε;
προσυνεδριακος,μπογιοπουλος,κονιτσα,παπαδημουληδες-twet-tweet.......;
Mε αποκορυφωμα τη θλιβερη προσβολη της μνημης του συντροφου Τ.Τσιγκα απο την iskra σε συνεργασια με τη μαφιοζικη σεχτα του εργ.αγωνα.

Χαιρομαι ομως κατα βαθος,επειδη ετσι αποδεικνυεται οτι στη τεκμηριωμενη πολιτικη κριτικη που ασκει το ΚΚΕ δεν υπαρχει αλλη διεξοδος για το συριζοσυρφετο απο την συκοφαντια τη βρωμια και το ψεμμα.

Гриша


LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Ποια είναι «η θλιβερη προσβολη της μνημης του συντροφου Τ.Τσιγκα απο την iskra σε συνεργασια με τη μαφιοζικη σεχτα του εργ.αγωνα»; Το ότι εμφανίζει τον Τσίγκα ως διαφωνούντα με ορισμένες επιλογές τής ηγεσίας τού ΚΚΕ; Και για τον ίδιο λόγο η παρέα τού Εργατικού Αγώνα είναι μαφιόζοι; Ως διαφωνούντα με την ηγεσία τον εμφανίζουν. Είναι κανένα έγκλημα αυτό; Σύμφωνα με αυτά που γράφεις και το ύφος που τα γράφεις, έτσι φαίνεται να πιστεύεις.

Όσο είναι καιρός: αλλαξοπίστησε!


Τα λέμε

Khlysty είπε...

Προς Γκρίσα, Τζι και Ελληνοφρενικό: ΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑς συνεργάζεται με όλους αυτοί τους κακοί σε συνδικάτα και δήμους. Ο Σιφωνιός που άφησε να κάνουν παρέλαση τα χρυσάβγουλα στον Μάνεση στη διάρκεια της απεργίας, θα μου πει κάποιος από σας σε ποιο πλαίσιο τό'κανε;

Στο θέμα μας, τώρα, ο Τσίπρας, λυπάμαι που σας ενημερώνω, αλλά από το τρέιλερ προκύπτει ότι δεν χασκογελάει, είναι σοκαρισμένος και αμήχανος μπροστά στο απίστευτο θέαμα. Αντιδρά σαν κανονικός άνθρωπος, δηλαδή, ενώ αυτό που λέει για την Κανέλλη μόνο ως προσβλητικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αλλά ως έκφραση θαυμασμού για το θάρρος της μπροστά στον "psycho". Δεν πειράζει, όμως, παιδιά: έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.

Καντριανιώτη, το ΚΚΕ δεν θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, απλώς επιδιώκει αυτό που πάντα επεδίωκε: την απόλυτη κυριαρχία στο χώρο της αριστεράς. Πόσο μάλλον τώρα, που έχουν σφίξει τα γάλατα.

Kαντριανιώτης είπε...

Ακούστε θλιβεροί κκεδες.
Αν νομίσετε πως με συντονισμένη επίθεση απο κομματικά επαγγελματικά στελέχη του περισσού,θα σταματήσετε όποιον κάνει κριτική στο ΚΚΕ,πλανάσθαι πλάνην οικτρά.
Να σας το πώ ωμά.Χέστηκα για τον Συριζα, και τον αρχηγό του.Χέστηκα αν έγινε πασοκ,αν έγινε δεξιός ή ότι άλλο γουστάρετε να διαλαλείτε.
Νομίζετε μωρέ άσχετοι,πως όποιος γράφει κάτι για το κκε,πρέπει να είναι απαραιτήτως με τον συριζα?
Πού το είδατε αυτό γραμμένο?
Εγραψα πως ο Συριζα δεν χρησιμοποιεί τις χυδαίες μέθοδες του ΚΚΕ,και απο αυτό συμπεράνατε πως είμαι Συριζα.Τόσο πολύ πολιτική αντίληψη διαθέτετε τόσο καταλαβαίνετε,και γιαυτό το ΚΚΕ βρίσκεται στο 4%.
Απο ανθρώπους που έχουν σαν πρότυπο τύπους σαν την Κανέλλη και την υπερασπίζονται με πάθος,δεν μπορεί να περιμένει κανείς κανένα καλό.Κάτι ήξερε ο λαός που σας έστειλε στον αγύριστο.
Οπως και ο Μ.Κωστόπουλος που ακούει για κκε σήμερα,και φτύνει στον κόρφο του!!

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Λεφτ,

Απο που κι ως που προκυπτει διαφωνια του εκκλιποντος συντροφου μας με το κομμα;Ποιες ειναι οι "ορισμενες επιλογες" οπως λες που διαφωνησε;

Τα κειμενα του στο προσυνεδριακο ειναι ακομα νωπα.Παρε ενα αποσπασμα:

Πρωτίστως, όμως, απαιτεί την αποφασιστική αντιμετώπιση και ξεπέρασμα των κάθε λογής αυταπατών, περί φιλολαϊκής κυβέρνησης στο πλαίσιο του συστήματος. Κι όχι μόνο, γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή τέτοια δυνατότητα, ενώ, το ενδεχόμενο αποδοχής της θέσης αυτής από το Κόμμα θα συνιστούσε -σε τελευταία ανάλυση- προδοσία της εργατικής τάξης και απώλεια του επαναστατικού χαρακτήρα του, με όλα όσα αυτά συνεπάγονται. Οι αυταπάτες αυτές εμποδίζουν και υπονομεύουν την αποτελεσματική και επιτακτικά αναγκαία σήμερα αντιμετώπιση των γενικότερων κοινοβουλευτικών αυταπατών, που είναι κυρίαρχες στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ακόμη και σε μεγάλη μερίδα των οπαδών του Κόμματος. Εμποδίζουν και υπονομεύουν την αντιμετώπιση και ξεπέρασμα των κυρίαρχων λογικών της ανάθεσης στους «ειδικούς» (στα κόμματα και την κυβέρνηση με τις βουλευτικές εκλογές, στα ΔΣ με τις αρχαιρεσίες, κλπ.), έως και της πρακτικής του «καναπέ».

Φιλε Λεφτ οσο ειναι καιρος,
ΜΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ!

Гриша

Ανώνυμος είπε...

@καντρανιωτης

Αλλη δουλεια δεν ειχαν τα επαγγελματικα στελεχη του ΚΚΕ απ το να καθονται να απαντανε σε σενα νομιζεις;

Με τον τελευταιο κουκουε μιλας ρε, οχι με κανενα στελεχος.Ασε λοιπον τα σαπια και βγαλε το κεφαλι σου απ τη γυαλα γιατι κοιμασαι με τα τσαρουχια.Οσον αφορα τις αθλιες μεθοδους τους/σας εχουν παρει χαμπαρι κι οι πετρες.
Συντονιμενες επιθεσεις..,εμμισθα οργανα,...μια ζωη τα ιδια παραμυθια.
Παρτο χαμπαρι επιτελους.
Το ΚΚΕ δε το βαζετε στο χερι!

Гриша

Kαντριανιώτης είπε...

Khlysty
Αγαπητέ,σαφώς και το κκε,επιδίωκε πάντοτε την κυριαρχία στο χώρο της αριστεράς.
Ασχετα αν υποστηρίζει ότι δεν είναι το κκε αριστερά.Αυτό το λέει για εσωτερική κατανάλωση και για φανατισμό των οπαδών-μελών.Και λέω οτι επεδίωκε γιατί σήμερα η μόνη επιδίωξη που του απέμεινε είναι να σώσει το μαγαζάκι του και το ιερατείο τις καρέκλες του.
Αυτό όμως δεν αναιρεί την στήριξη προς τον Σαμαρά,για τον απλούστατο λόγο πως μέσα απο την σωτηρία του συστήματος που σήμερα εκπροσωπεί ο Σαμαράς,πιστεύει πως θα σωθεί και το ίδιο.Μπορεί αυτή η τακτική να είναι αυταπάτη και να το εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια της κοινωνίας,αλλά ως γνωστόν ο πνιγμένος απο τα μαλλιά του πιάνεται.

Kαντριανιώτης είπε...

Μπήκα επίτηδες στιν ισκρα για να δώ την ''προσβολή''Τσίγκα,επειδή κάποιος κκες το έθιξε.
Καμμιά προσβολή δεν υπάρχει.Το μόνο που αναφέρουν,είναι πως ο μακαρίτης διαφωνούσε σε κάποια ζητήματα.Αντίθετα του πλέκουν το εγκώμιο του συνεπούς αγωνιστή.
Στο κκε την διαφωνία την χαρακτηρίζουν προσβολή,έκλημα,και είναι κακούργος όποιος εκφράζει την ελάχιστη διαφωνία.Μαθημένοι στην ολοκληρωτική σκέψη,δεν μπορούν να διανοηθούν πως κάποιος μπορεί να διαφωνεί.
Αφού θέλουν να δούν τι σημαίνει προσβολή,ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τι έγραφε ο Ριζοσπάστης για τον θάνατο του Χρόνη Μίσσιου,και τότε θα καταλάβουν πως σκυλεύεται ένας νεκρός!.

Ανώνυμος είπε...

κακομοιρη ειχα αλλα να σου στειλω αλλα ...ελεος

μιας και εμείς δεν είμαστε Μπλανκιστές ώστε να αδιαφορούμε για τη λαϊκή πλειοψηφία, συνιστά επιτομή του αντικαπιταλιστικού αγώνα γιατί οικοδομεί λαϊκή πλειοψηφία, που δικό της έργο με επικεφαλής την εργατική τάξη είναι η Επανάσταση, καθώς προωθεί τις αναγκαίες συμμαχίες που δεν αποτελούν τίποτα λιγότερο από τον ίδιο τον πυρήνα του πολιτικού σχεδίου ανατροπής του καπιταλισμού.

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7365865

αν σε βασταει διεγραψε το.

μπλανκοργουελ

Kαντριανιώτης είπε...

Το σχόλιο αυτό αφορά το τελευταίο μέλος του ΚΚΕ που υπογράφει με τα κυριλλική γραφή,και νούμερο 9.59.00
Τελευταίο υποθέτω στην ιεραρχία,και όχι απο τους τελευταίους εναπομείναντες.
Αν θέλουμε σε πιστεύουμε ότι ιεραρχικά είσαι τελευταίος γιατί μια περιήγηση σε παλιότερες αναρτήσεις του μπλόγκ,το μυστήριο ονομά σου φιγουράρει σε όλα τα σχόλια.
Αυτό σύμφωνα με την τακτική που μετέρχεται το ΚΚΕ στο διαδίκτυο,αποδεικνύει πως ούτε χαμηλόβαθμος είσαι ούτε τυχαία βρίσκεσαι εδώ.
Ο νοών νοείτο.
Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σου,είναι η επωδός που χρησιμοποιούν όλοι οι κκεδες όταν στρμώχνονται.Το ότι το κκε δεν το βάζουμε στο χέρι.Αυτό είναι αλήθεια γιατί πρόλαβε και το έβαλε στο χέρι η αστική τάξη κάμποσα χρόνια πρίν.

Ανώνυμος είπε...

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως η Κανέλλη αντιδρά με υπερευθιξία σε ένα στιγμιαίο χαμόγελο αμηχανίας του Τσίπρα, πριν αυτός μονολογήσει για τον Κασιδιάρη, "είναι ψυχοπαθής!".


Ας υποθέσουμε πως έχει το δικαίωμα αυτό, δεδομένου ότι ήταν εκείνη που έφαγε τα χαστούκια - αν και ποτέ η Λιάνα Κανέλλη δεν διακρινόταν για τέτοια υπερευθιξία.


Η επιστολή της για τη Ρένα Δούρου στον "Βηματοδότη" ωστόσο, αποκαλύπτει την κατρακύλα της ίδιας, όσο και του ΚΚΕ που σιωπά.


"Η κυρία Δούρου φέρεται στο δημοσίευμά σας να θέλει να ξεχάσει, και προφανώς μπορεί, το χαστούκι που έφαγα από το φασίστα για ...χάρη της. Τέτοια έμπρακτη προεκλογική αντιφασιστική αριστερή αλληλεγγύη, όταν προέρχεται από βουλευτίνα του ΚΚΕ πρέπει να την ξεχάσεις αν είσαι ΣΥΡΙΖΑ..." γράφει η κυρία Κανέλλη.


Τι έχουμε εδώ; Έχουμε μία "πληροφορία" από τις παραπολιτικές στήλες της πλέον αντιδραστικής και βρώμικης αστικής εφημερίδας, του "Βήματος", που λέει πως η Δούρου αναφέρει δεξιά κι αριστερά πως έχει ξεχάσει το περιστατικό, πως δεν θυμάται τίποτα, και πως σχολιάζει απαξιωτικά "μ' αυτά θ' ασχολούμαστε σήμερα;". Η στόχευση του δημοσιεύματος, είναι προφανής: Πρώτον ότι η Δούρου κάνει τα γλυκά μάτια στη Χρυσή Αυγή για να τσιμπήσει ψήφους και δεύτερον, ότι με περισσή αχαριστία απαξιώνει την κίνηση της Κανέλλη να την υπερασπιστεί.


Αυτά ισχυρίζεται το "Βήμα", σε μια ανυπόγραφη στήλη του. Και ως εκ θαύματος, η δημοσιογράφος, "συντρόφισσα Λιάνα", θεωρεί ως αληθινό το δημοσίευμα του "Βήματος", σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, που αντί απλώς να εκδώσει μία ανακοίνωση που να ζητά διευκρινίσεις από τη Ρένα Δούρου, αντί να εκδώσει μια ανακοίνωση που να καταδικάζει έστω τη Ρένα Δούρου, στέλνει δική της επιστολή στον "Βηματοδότη". Και ενώ στην πρώτη πρόταση, χρησιμοποιεί για τα μάτια την έκφραση "η κυρία Δούρου φέρεται να θέλει να ξεχάσει", στη συνέχεια καταφέρεται εναντίον της κανονικότατα, όπως και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, ωσάν να αποδέχεται πλήρως το δημοσίευμα.


Ερωτώ λοιπόν τους επαγγελματίες επαναστάτες-μπλογκογράφους του ΚΚΕ : Από πότε το κόμμα σας θεωρεί ως θέσφατα τα ανυπόγραφα παραπολιτικά του "Βήματος"; Από πότε το κόμμα σας ενισχύει την αξιοπιστία τους βάζοντας βουλευτές σας να επιβεβαιώνουν με σχόλια το περιεχόμενό τους; Από πότε το κόμμα σας καθιστά ως μέσο ανακοίνωσης των σχολίων του το "Βήμα" του Ψυχάρη, του Μαρίνου, της Πανδώρας, του Διόδωρου-Ψυχογιού και του Πρετεντέρη;


Και για να μην ξεχνιόμαστε: Από πότε το κόμμα σας εμπλέκεται στις ενδοαστικές διαμάχες εξουσίας, βγάζοντας "αθώο" το Λοβέρδο για τις χρηματοδοτήσεις στις ΜΚΟ, χωρίς ο ίδιος να το έχει ζητήσει; Τι είδους επαναστατικές εκδουλεύσεις είναι αυτές, "σύντροφοι";


TRAINMAN

Ανώνυμος είπε...

θέσφατα
https://www.youtube.com/watch?v=ilpg3ljkIb0#t=12

και μην ψάχνεσαι για ΜΚΟ μετοχές και υπερακτιες καταθέσεις


η χρησιμοποίηση της μουρης Κανελη προπαγανδιστικά ειναι απαράδεκτη και αυθαίρετη.Εκτος αν εχει καποιος αντίρρηση να μας το πει .Μετα ας μας ορίσει τον τυχοδιωκτισμό μηπως κανουμε κανενα λαθος και εκθέτουμε αδικα προσωπα και συνειδήσεις( αριστερες )
μετα μας έμμηνε η αστικη ηθικολογία στο χερι.. που εγινε αριστερη

κωστοπολουλο ζήτησες Καντριανιωτη
Αναφέρει συγκεκριμένα τον Λαφαζανη .. https://www.youtube.com/watch?v=ksdk9a6XFeI
Μαλλον δεν έπρεπε να βιαστεί να φτύσει στον κόρφο του( κατα τα λεγομενα σου )..Ας κραταγε το σαλιο του για το συνέδριο του ΣΕΚ(Γκίνη) ,κατα τα αλλα μιλάει στο βιδεο για λιβικνταρισμο..Δες το και πες μου ποιους καταγγέλλει ,ρωτα και τον left.ωστε.να εισαι σιγουρος που κανουν καριέρα τωρα,μην παει το σαλιο χαμένο και για σενα


aeras kopanistos

Ανώνυμος είπε...

Θέσφατο, ναι.


Η Δούρου ερωτάται στο βίντεο για την "αντίδρασή της" και απαντά για την "αντίδρασή της". Αναφέρει πως και μετά το σκηνικό δεν αναφερόταν στο γεγονός γιατί "απεχθάνεται τη θυματοποίηση" και λέει πως "το αντιμετώπισε ψύχραιμα αυτή και η μητέρα της".

Κάτι αντίστοιχο, αν και σε άλλο ύφος είχε πει και η Κανέλλη μετά τα χαστούκια: "Δεν καταδέχομαι να του κάνω μήνυση. Ας τον λουστούν εκείνοι που τον ψήφισαν". Και λοιπόν;


Τι σχέση έχει αυτό με τις αναφορές του "Βηματοδότη", ότι "δεν θυμάμαι τίποτα, δεν θέλω να θυμάμαι τίποτα" και πως "μ' αυτά θα ασχολούμαστε τώρα;" - αναφορές που αναπαρήχθησαν απ' όλα τα blog με τον τίτλο "Δούρου: Δεν θυμάμαι τα χαστούκια του Κασιδιάρη στην Κανέλλη";

Η Λιάνα Κανέλλη είναι έμπειρη δημοσιογράφος. Δεν καταλαβαίνει τη διαφορά; Δεν καταλαβαίνει την άθλια χρήση που γίνεται στην δήθεν δήλωση Δούρου; Θα τρελαθούμε εντελώς;

Πότε έστειλε επιστολή κατά του ΚΚΕ η Δούρου στον "Βηματοδότη" για παραπολιτικό του σχόλιο; Από πότε αποφάσισε το ΚΚΕ να ανακηρύξει τον ΔΟΛ σε forum κατηγοριών κατά του ΣΥΡΙΖΑ;

Και φυσικά επαναλαμβάνω το ερώτημά μου: Από πού κι ως πού ξαφνικά το ΚΚΕ θυμήθηκε να υπερασπιστεί τον Ανδρέα Λοβέρδο ως έντιμο πολιτικό; Σε ποια στρατηγική επαναστατικής ταξικής πάλης εντάσσονται τέτοιου είδους δηλώσεις;


TRAINMAN

Ανώνυμος είπε...

ta ιδια λεει και στο βιντεο
Δεν υπερασπίζομαι το τσογλαν alla δεν εχει αξια, ειδικά στο θυμικό πανω, ειναι πταίσμα

Ο Αλέξης χρησιμοποιεί οποιον του κανει κεφι
Αυτο ειναι το πρόβλημα
ειναι χαζοχαρούμενος για τον ρολο που εχει Ποιο επιεικής δεν μπορει να ειναι ανθρωπος μην χάσουμε ολο το μυαλο μας τωρα
Αλλα ειναι μια νοοτροπία ολόκληρη κανενος δεν του έκοψε? Δηλαδη την σκοπιμότητα δεν την βλεπεις

aeras kop....

Khlysty είπε...

Τελικά, μου φαίνεται ότι ουδείς εκ των σχολιαστών εδώ δεν συμπεριφέρεται στην καθημερινότητά του ως άνθρωπος: ποτέ του δεν έχει γελάσει αμήχανα την ώρα που τρέχει για να σηκώσει τον φίλο του που έφαγε τούμπα στο πεζοδρόμιο. Ποτέ του δεν έχει χαμογελάσει -έστω και με αηδία- βλέποντας αυτό το κλιπάκι. Όλοι είμαστε PC και SE τυπάκια που το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι να αντιμετωπίζουν τα πράγματα με τη δέουσα σοβαρότητα. Ως εκ τούτου, ας συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το ύφος του Τσίπρα και το τι είπε ή δεν είπε η Δούρου. Όλα τα υπόλοιπα είναι ασήμαντα...

Ανώνυμος είπε...

@καντριανιωτης
Απο τη πρωτη στιγμη που μπηκα εδω μεσα δηλωσα οτι δεν εχω καμια οργανωτικη σχεση με το ΚΚΕ ή την ΚΝΕ και αυτη ειναι η αληθεια.Ειμαι φιλος του ΚΚΕ και ειναι δικαιωμα μου να υπερασπιζομαι το μονο κομμα που πιστευω παλευει αταλαντευτα για το Σοσιαλισμο.Εσυ εβγαλες το αυθαιρετο συμπερασμα οτι βρισκομαι χαμηλα στην ιεραρχια κανοντας μαλιστα περιηγηση σε παλιοτερα σχολια μου στο blog;Περαστικα...Αυτα παθαινεις οταν εισαι χαφιεδακος γ΄ κατηγοριας.Μην ανησυχεις δεν εισαι ο μονος σερλοκ της κακιας ωρας εδω μεσα.Και αλλοι με εχουν αποκαλεσει εγκαθετο του περισσου και εμμισθο οργανο.Ειναι αυτοι που δεν εχουν ιδεα τι ειναι πραγματικα το ΚΚΕ.Ειναι αυτοι που δεν θα καταλαβουν ποτε τι σημαινει ανιδιοτελης προσφορα, αυτοι που εχουν μαθει ολα να τα μετρανε με ευρουλακια και οφιτσια.

Гриша

Υγ. Λεφτ,περιμενω να μου τεκμηριωσεις τα περι των υποτιθεμενων διαφωνιων με την ηγεσια που γραφει ο ε.α. Το "μαφιοζοι" το παιρνω πισω.Αυτοι τουλαχιστον σεβονται τους νεκρους.

Ανώνυμος είπε...

μυαλο δεν βαζεις

Λάθος πορεία
1) Αντιγράφω (Ντοκουμέντα 16ου Συνεδρίου, σελ. 71, σ. Παπαρήγα):

«Στο 15ο Συνέδριο ξεκαθαρίσαμε το εξής πράγμα: Οτι η συγκέντρωση δυνάμεων, η πολιτική συμμαχιών του Κόμματος χτίζεται πάνω στην αντίθεση μονοπώλια - ιμπεριαλισμός. (...). Τι είναι ο ιμπεριαλισμός; Το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού. Ομως, δεν μπορούμε να χτίσουμε συμμαχία στην αντίθεση καπιταλισμός - σοσιαλισμός, γιατί σημαίνει συμμαχία για τη σοσιαλιστική επανάσταση και συμμαχία για τη δικτατορία του προλεταριάτου. Αυτό δεν μπορούμε να το βάλουμε. Και δεν μπορούμε να το βάλουμε, γιατί είναι και λυμένο θεωρητικά, αλλά και η πείρα αυτό δείχνει». Κανένα νέο δεδομένο δεν επιτρέπει αναθεώρηση όσων θεωρητικά και εμπειρικά, κατά το 16ο Συνέδριο, είναι λυμένα. Εντούτοις στις Θέσεις γίνεται ακριβώς αυτό το λάθος: Προτείνεται οικοδόμηση πολιτικής συμμαχιών στην αντίθεση καπιταλισμός - σοσιαλισμός. Αλλά πάνω σε αυτή την αντίθεση, όπως σωστά διαπιστώναμε στο 16ο Συνέδριο, δεν χτίζεται η - στρατηγικής σημασίας για την Επανάσταση - πολιτική συμμαχιών.

2) Με αυτήν την (μη) πολιτική συμμαχιών «πλησιάζουμε» το σοσιαλισμό μόνο ως αντικατοπτρισμό. Η Λαϊκή Συμμαχία, που δεν είναι πολιτική, δεν συμμετέχει σε εκλογικές μάχες, που απορρίπτει όσους διαφοροποιούνται από το ΚΚΕ (Θέση 67), που «έχει μια ορισμένη μορφή διαμόρφωσης με τη δράση σε κοινό πλαίσιο των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ», είναι «συμμαχία» μόνο με τον εαυτό μας.
....... Αυταπάτες δημιουργούνται όταν αρνούμαστε να ερμηνεύσουμε απροκατάληπτα την ζωντανή εμπειρία από κάθε πολιτική μάχη. Τέτοια μάχη είναι και οι εκλογές. Δεν σπέρνει «κοινοβουλευτικές αυταπάτες» ο Λένιν όταν ισχυρίζεται («Γράμματα στον Γκόργκι») ότι «απ' τα αποτελέσματα των εκλογών εξαρτάται κατά πολύ και η ανάπτυξη του κόμματος».

4) Επί κρίσης, θέτοντας ως προαπαιτούμενο κάθε λαϊκής συσπείρωσης τη συμφωνία με τη θέση μας για λαϊκή εξουσία, αφήσαμε αναξιοποίητους σειρά πολιτικούς «κρίκους». Π.χ. Το «δεν πληρώνω». Εμείς είπαμε: Δεν πληρώνω, αλλά πρώτα λαϊκή εξουσία. Χρέος. Εμείς είπαμε: Οχι στο χρέος, αλλά στη λαϊκή εξουσία. Ευρώ - ΕΕ. Εμείς είπαμε: Δεν αρκεί το όχι στην ΕΕ, χωρίς το «ναι» στη λαϊκή εξουσία. Μνημόνιο. Εμείς είπαμε: Δεν φταίει το μνημόνιο, αλλά ο καπιταλισμός, η κρίση και ότι δεν έχουμε λαϊκή εξουσία. Σωστά. Ομως υπηρετείται ο στόχος της λαϊκής εξουσίας, όταν, στη μαζική πάλη για την ανακούφιση του λαού από τα βάσανά του, τίθεται σαν (διαχωριστική) προϋπόθεση; Πανομοιότυπα απουσιάσαμε από το καθήκον να παρέμβουμε στο αυθόρμητο που εκδηλώθηκε. Δεν δηλώσαμε «παρών» για τον προσανατολισμό και τη συνειδητοποίησή του. Αφήσαμε άλλους να το κατευθύνουν, να το αξιοποιούν. Από τις πλατείες που τις καταγγείλαμε από την Ισπανία κιόλας, πριν ακόμα εμφανιστούν στην Ελλάδα, μέχρι τις πατάτες. Από τις διαδηλώσεις για το μνημόνιο μέχρι τα διόδια - όταν έρχονταν άλλοι εμείς φεύγαμε.

.......Δημοσιεύματα όπως το διήγημα για το δολοφόνο του 15χρονου, τα «πέρασε για λίγο από τον ΔΣΕ» για τον Μίσσιο, ανιστόρητες αναφορές ότι «το ΚΚΕ καμία σχέση δεν έχει με την αριστερά», κείμενα όπου αντί επιχειρημάτων βρίθουν ασυνταξιών και αφορισμών......

.......... ειδικά στις παρούσες συνθήκες εξαθλίωσης του λαού, ότι πρώτα «Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να ζουν για να μπορούν να κάνουν ιστορία» (Μαρξ - Ενγκελς, «Γερμανική ιδεολογία»).

Νίκος Μπογιόπουλος
μέλος ΚΟΒ «Ριζοσπάστη

9ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟς ΔΙΑΛΟΓΟΣ

OTAN σου ταγραφα εγω ημουνα αναρχοφλελευθερος. Ακουσε τα λοιπον τωρα απο ενα 'Αυθεντικο" μαρξιστη.

ΟΡΓΟΥΕΛ

Ανώνυμος είπε...

μπορει να χρησιμοποιηθει και σαν....... ομολογια
ακους γρεζα?

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7365865

οργουελ

Ανώνυμος είπε...

Ακούστε, κύριοι
Κατανοούμε την «έκπληξη» για το βάθος, για την ποιότητα και για το ουσιαστικό περιεχόμενο του Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκ μέρους όσων έχουν συνηθίσει να ζουν και να σκέφτονται με τους κανόνες της ίντριγκας, του μιντιακού παρασιτισμού, της υποκρισίας, του καιροσκοπισμού, της καμαρίλας, της κομματικής ψευτοδημοκρατίας.

Κατανοούμε τον «πόνο» τους να «διορθώσουν» τους κομμουνιστές όσον αφορά τη στρατηγική και την τακτική που θα φέρει το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, μιας και άλλωστε είναι πασίγνωστος ο «καημός» τους και για το σοσιαλισμό και για τον κομμουνισμό.

Κατανοούμε και την εμετική συμπεριφορά τους που άλλοτε μεταμφιέζεται σε «έπαινο», σε συκοφαντικές επιθέσεις «φιλίας» που είναι αηδιαστικότερες και από τον πιο αήθη λίβελο, κι άλλοτε υψώνει την «εισαγγελική» ρομφαία για τις Θέσεις του ΚΚΕ και τις απόψεις που αναπτύσσονται στο διάλογο.

Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν αυτοί, είτε με τη χυδαιότητα, είτε με την «αντικειμενικότητά τους», να καθορίσουν τη σχέση του ΚΚΕ με τα μέλη του και τη σχέση των μελών του ΚΚΕ με το Κόμμα τους.

Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στα εσωτερικά του ΚΚΕ από την «πίσω πόρτα».

Αυταπατώνται ότι έτσι θα καταφέρουν να πλήξουν το φρόνημα, τις συντροφικές σχέσεις και την τιμή των ελεύθερων, σκεπτόμενων και συνειδητά πειθαρχημένων στα ιδανικά τους ανθρώπων που συγκροτούν το ΚΚΕ.
μπογιοπουλος ριζοσπαστης σαββατο 6 απρ. 2013)

.....Εν κατακλείδι, ως μέλος του ΚΚΕ: Στον κάθε λογής συκοφάντη, που με ψιθυρολογίες πασχίζει να "δικαιώσει" την σαπίλα του. Που με διαστρεβλώσεις προσπαθεί να πουλήσει σαν "αλήθεια" το ψέμα του. Που διαπράττει την διατεταγμένη αλητεία να τροφοδοτεί δημοσιεύματα και συζητήσεις γύρω από το πρόσωπό μου, για να "λερώσει" ό,τι δεν φτάνει, του λέω:

Λάθος πρόσωπο διάλεξε. Λάθος άνθρωπο του υπέδειξαν. Να ψάξει αλλού. Δεν προσφέρομαι. Και ο λόγος είναι απλός: Είμαι κομμουνιστής, ηλίθιε!

Τελεία. Και παύλα.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, 14/11/2013»


Ορκ....εχεις μεινει πολυ πισω.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

MEA KOYLPA
Προφαινως προκειται περι συνονυμιας

ργ ουελ

Ανώνυμος είπε...

τι να πω

ικανοποιηθηκες?

να ξερω για να μην ψαχνω δικηγορο.

ελ οργου

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ επι της ουσιας

Τι ειπε ο Μπογιο? Ουτε λιγο ουτε πολυ αμφισβητησε την νεα στρατηγικη γραμμη του κκε η οποια οπως λεει εφαρμοζοταν επι χρονια χωρις να εχει ψηφιστει απο κανενα οργανο και ερχεται τελικα να επικυρωθει στο συνεδριο.
QUOTE
"'παραγραφος 3) Η πολιτική γραμμή των Θέσεων ουσιαστικά εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Εχουμε ήδη δείγματα ότι δεν περπατάει: οργανωτική στασιμότητα, πτώση κυκλοφορίας «Ρ», επίπεδο ταξικού κινήματος, οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα.

Και απο τι θεση μιλαει? Υπερασπιζεται την παλια στρατηγηκη του 15ου συνεδριου και μαλιστα για να ενισχυσει την επιχειρηματολογια του χρησιμοποιει τα λογια της Αλεκας
QUOTE
"1) Αντιγράφω (Ντοκουμέντα 16ου Συνεδρίου, σελ. 71, σ. Παπαρήγα):
«Στο 15ο Συνέδριο ξεκαθαρίσαμε το εξής πράγμα: Οτι η συγκέντρωση δυνάμεων, η πολιτική συμμαχιών του Κόμματος χτίζεται πάνω στην αντίθεση μονοπώλια - ιμπεριαλισμός. (...). Τι είναι ο ιμπεριαλισμός; Το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού. Ομως, δεν μπορούμε να χτίσουμε συμμαχία στην αντίθεση καπιταλισμός - σοσιαλισμός, γιατί σημαίνει συμμαχία για τη σοσιαλιστική επανάσταση και συμμαχία για τη δικτατορία του προλεταριάτου. Αυτό δεν μπορούμε να το βάλουμε. Και δεν μπορούμε να το βάλουμε, γιατί είναι και λυμένο θεωρητικά, αλλά και η πείρα αυτό δείχνει"

QUOTE
παραγραφος 7η ΠΡΟΤΑΣΗ: Επαναφορά - επικαιροποίηση του Προγράμματος του 15ου Συνεδρίου, συγκρότηση Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού - Δημοκρατικού Μετώπου, με κατεύθυνση την ανατροπή του καπιταλισμού. Ενα Πρόγραμμα πιο αναγκαίο κι από την πρώτη φορά που το εμπνευστήκαμε επειδή ακριβώς τα προβλήματα που επιφέρουν ο ιμπεριαλισμός, τα μονοπώλια, οι αντιδημοκρατικές εκτροπές, η αναβίωση του φασισμού, η καπιταλιστική κρίση, έχουν οξυνθεί στο έπακρο. Το ΑΑΔΜ μπορεί να οικοδομήσει αντικαπιταλιστική συμμαχία, διότι:........

Kαποιοι ανωνυμοι καλοθελητες ισχυριστηκαν οτι ο Μπογιο. γραφει σε ιστοσελιδες που εχουν χωριστη οργανωτικη υπαρξη απο το κκε αλλα (οπως ελεγαν) βλαπτουν το κομμα.
Μιση αληθεια.
ΤΟΤΕ αναγκαστηκε ο Μπογιο να διαφοροποιηθει εν μερει αυτα που εγραψε και να γραψει το κειμενο που μοστραρεις (Βλακεια σου)(οποιος εχει ματια βλεπει οτι ειναι ελιγμος) στην ουσια ομως (αποσο ξερω) ποτε δεν ανακαλεσε επι τις ουσιας την ολη τοποθετηση του στον προσυνεδριακο, ομως εφοσον παραμενει στο κομμα δεν θα μπορουσε να συνεχιζει να υπερασπιζεται την αποψη του και μαλιστα εκτος κομματικων διαδικασιων.
Σου τα κανω νιανια γιατι νομιζεις οτι κανοντας το μωρο που δεν καταλαβαινει θα ξεφυγεις.
Η τοποθετηση του Μπογιοπουλου ειναι αυτη που ειναι.Ας την κρινουν οι ενδιαφερομενοι (κι εσυ) Γιατι ομως αραγε σε κανει να ρεταρεις?
οργουελ

Ανώνυμος είπε...

Eπι της ουσιας..
ο Μπογιοπουλος παρα τις διαφωνιες του τις οποιες διατυπωσε στα πλαισια του προσυνεδριακου ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ!To κομμα που στην ηγεσια του-για σενα- βρισκονται πρακτορες της ασφαλειας....
Ατυχησες/σατε!

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπογιοπουλος δεν εχει αναιρεσει την αντιθεση του στη στατηγικη του κκε. Εσυ παλι ουτε καταλαβαινεις τιποτα ουτε θα καταλαβεις.

οργ.

Ανώνυμος είπε...

Στο τέλος αντιγράφω τα λόγια που κάπως έτσι τα θυμάμαι κι εγώ πως τα είπε ο Μπογιόπουλος και πάντως έτσι τα παρουσίασε εδώ ο Όργουελ, και δεν το αμφισβήτησε κανείς.

Όργουελ δε σε ξέρω, και όσο κι αν έχεις κουφάνει εδώ τον οικοδεσπότη, και μόνο για αυτή την παράθεση των λόγων αυτών αξίζει που είσαι στο blog.

Λόγια σαν τα παρακάτω που ξανααντιγράφω ξανά, αξίζει να αναπαράγονται και να ξανα-αναπαράγονται, και είναι αυτό καλύτερο από σχολιασμούς και αντισχολιασμούς εφήμερους.

Εκτός από την παρακάτω αντιγραφή, το πρωτότυπο που έχω να συνεισφέρω είναι το εξής: Δεν είμαι υπερ των προσωπικοτήτων και των ηγετών, αλλά εν προκειμένω:

ο Μπογιόπουλος με την παρουσία του είχε την πλήρη δυνατότητα να συσπειρώσει όλους τους αριστερούς, να κάνει κομμουνιστές ακόμη και δεξιούς, και ακόμη και τους λούμπεν, να παρασύρει -ναι να παρασύρει!- τον κόσμο και να βοηθήσει πάρα πολύ να φουσκώσει και να ενωθεί το ανατρεπτικό ποτάμι, με την κόκκινη σημαία μπροστά!.
(με την κόκκινη σημαία μπροστά, το λέω και ριγώ)
Αντί για αυτό, βλέπετε τα αποτελέσματα, Αυτό ήθελε και αυτό όφειλε στην ιστορία του και στον κόσμο το ΚΚΕ;, Κρίμα, κρίμα, κρίμα..

ακολουθεί η αντιγραφή
Πικάπα

Ανώνυμος είπε...

Ακολουθεί η αντιγραφή:

1) Αντιγράφω (Ντοκουμέντα 16ου Συνεδρίου, σελ. 71, σ. Παπαρήγα):

«Στο 15ο Συνέδριο ξεκαθαρίσαμε το εξής πράγμα: Οτι η συγκέντρωση δυνάμεων, η πολιτική συμμαχιών του Κόμματος χτίζεται πάνω στην αντίθεση μονοπώλια - ιμπεριαλισμός. (...). Τι είναι ο ιμπεριαλισμός; Το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού. Ομως, δεν μπορούμε να χτίσουμε συμμαχία στην αντίθεση καπιταλισμός - σοσιαλισμός, γιατί σημαίνει συμμαχία για τη σοσιαλιστική επανάσταση και συμμαχία για τη δικτατορία του προλεταριάτου. Αυτό δεν μπορούμε να το βάλουμε. Και δεν μπορούμε να το βάλουμε, γιατί είναι και λυμένο θεωρητικά, αλλά και η πείρα αυτό δείχνει». Κανένα νέο δεδομένο δεν επιτρέπει αναθεώρηση όσων θεωρητικά και εμπειρικά, κατά το 16ο Συνέδριο, είναι λυμένα. Εντούτοις στις Θέσεις γίνεται ακριβώς αυτό το λάθος: Προτείνεται οικοδόμηση πολιτικής συμμαχιών στην αντίθεση καπιταλισμός - σοσιαλισμός. Αλλά πάνω σε αυτή την αντίθεση, όπως σωστά διαπιστώναμε στο 16ο Συνέδριο, δεν χτίζεται η - στρατηγικής σημασίας για την Επανάσταση - πολιτική συμμαχιών.

2) Με αυτήν την (μη) πολιτική συμμαχιών «πλησιάζουμε» το σοσιαλισμό μόνο ως αντικατοπτρισμό. Η Λαϊκή Συμμαχία, που δεν είναι πολιτική, δεν συμμετέχει σε εκλογικές μάχες, που απορρίπτει όσους διαφοροποιούνται από το ΚΚΕ (Θέση 67), που «έχει μια ορισμένη μορφή διαμόρφωσης με τη δράση σε κοινό πλαίσιο των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ», είναι «συμμαχία» μόνο με τον εαυτό μας.
....... Αυταπάτες δημιουργούνται όταν αρνούμαστε να ερμηνεύσουμε απροκατάληπτα την ζωντανή εμπειρία από κάθε πολιτική μάχη. Τέτοια μάχη είναι και οι εκλογές. Δεν σπέρνει «κοινοβουλευτικές αυταπάτες» ο Λένιν όταν ισχυρίζεται («Γράμματα στον Γκόργκι») ότι «απ' τα αποτελέσματα των εκλογών εξαρτάται κατά πολύ και η ανάπτυξη του κόμματος».

4) Επί κρίσης, θέτοντας ως προαπαιτούμενο κάθε λαϊκής συσπείρωσης τη συμφωνία με τη θέση μας για λαϊκή εξουσία, αφήσαμε αναξιοποίητους σειρά πολιτικούς «κρίκους». Π.χ. Το «δεν πληρώνω». Εμείς είπαμε: Δεν πληρώνω, αλλά πρώτα λαϊκή εξουσία. Χρέος. Εμείς είπαμε: Οχι στο χρέος, αλλά στη λαϊκή εξουσία. Ευρώ - ΕΕ. Εμείς είπαμε: Δεν αρκεί το όχι στην ΕΕ, χωρίς το «ναι» στη λαϊκή εξουσία. Μνημόνιο. Εμείς είπαμε: Δεν φταίει το μνημόνιο, αλλά ο καπιταλισμός, η κρίση και ότι δεν έχουμε λαϊκή εξουσία. Σωστά. Ομως υπηρετείται ο στόχος της λαϊκής εξουσίας, όταν, στη μαζική πάλη για την ανακούφιση του λαού από τα βάσανά του, τίθεται σαν (διαχωριστική) προϋπόθεση; Πανομοιότυπα απουσιάσαμε από το καθήκον να παρέμβουμε στο αυθόρμητο που εκδηλώθηκε. Δεν δηλώσαμε «παρών» για τον προσανατολισμό και τη συνειδητοποίησή του. Αφήσαμε άλλους να το κατευθύνουν, να το αξιοποιούν. Από τις πλατείες που τις καταγγείλαμε από την Ισπανία κιόλας, πριν ακόμα εμφανιστούν στην Ελλάδα, μέχρι τις πατάτες. Από τις διαδηλώσεις για το μνημόνιο μέχρι τα διόδια - όταν έρχονταν άλλοι εμείς φεύγαμε.

.......Δημοσιεύματα όπως το διήγημα για το δολοφόνο του 15χρονου, τα «πέρασε για λίγο από τον ΔΣΕ» για τον Μίσσιο, ανιστόρητες αναφορές ότι «το ΚΚΕ καμία σχέση δεν έχει με την αριστερά», κείμενα όπου αντί επιχειρημάτων βρίθουν ασυνταξιών και αφορισμών......

.......... ειδικά στις παρούσες συνθήκες εξαθλίωσης του λαού, ότι πρώτα «Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να ζουν για να μπορούν να κάνουν ιστορία» (Μαρξ - Ενγκελς, «Γερμανική ιδεολογία»).

Ανώνυμος είπε...

στο αρχικο σχολιο ειχα δωσει την πηγη αν δεν την τσεκαρες ηδη:
http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7365865.

orgoyel

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν θα βρουμε ακρη μια και ο καθένας κανει υποκειμενική ανάγνωση,μας μένει η αμηχανία σας για εναν προσυνεδριακό διάλογο με νεύρο και απόψεις που αν μη τι αλλο προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον απο όλες τις απόψεις και πλευρες,μεχρι και τωρα
Καντε την σύγκριση των εθιμοτυπικών διεργασιών του συριζα που γελοιοποίησε/ει ,,,τουλάχιστον.. τις γλαστρες της αριστερης πλατφόρμας και την περιθωριοποίηση παλιών συριζαιων συνδικαλιστών απο νεους ΠΑΣΟΚους με ονοματεπώνυμο και ελάτε ξανα με τις αντικειμενικές διαπιστώσεις στα εσωτερικά του ΚΚΕ για τα μελη/στελέχη του
Να διαβάζεται καλυτερα το κκε διοτι οπως εκανε αναλύσεις που δικαιώθηκαν το ιδιο θα συμβει με τις επόμενες
Ο συριζαs ειναι μια πλαδαρη λεσχη συζητήσεων ,κάνοντας πολιτικη με ορους επικοινωνίας και τίποτα παραπάνω
Απλα πράγματα ειναι αρκει να θες να τα δεις

aeras kopanistos

LeftG700 είπε...

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ


Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοι είναι όοολοι οι φίλοι τού ΚΚΕ. Μπορούμε όμως να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που πήραν το λόγο εδώ, στη συγκεκριμένη ανάρτηση. Και μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί, ενώ, αναμφίβολα, αγαπούν το κόμμα τους, στην πραγματικότητα του βγάζουν αν όχι και τα δύο μάτια, τουλάχιστον το ένα!

Στην ανάρτηση αναδείχθηκε με τετράγωνη λογική για ποιους λόγους οι ισχυρισμοί τής Λιάνας είναι στην καλύτερη περίπτωση δίκη προθέσεων (με μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο το ‘‘συντριπτικό’’ «έτσι είναι γιατί έτσι λέω εγώ, ρε!»), και στη χειρότερη χυδαία προπαγάνδα ως συστατικό στοιχείο λασπολογικής εκστρατείας. Γιατί, βέβαια, τι άλλο από λάσπη και μάλιστα ακατέργαστη είναι η κατηγορία, ακόμα και για έναν «οπορτουνιστή» τής Αριστεράς, ότι γελάει στο θέαμα του Κασιδιάρη να χτυπάει την Κανέλλη, όπως θα γελούσε με ένα επιτυχημένο αστείο τού Λαζόπουλου ή του Ράδιο Αρβύλα, κι ότι η θέση του για το όλο σκηνικό ήταν πως «αυτή [η Κανέλλη] τα φταίει όλα».

Αυτές ήταν οι δύο πιο σοβαρές κατηγορίες που επισείουν την ποινή τού πολιτικού θανάτου για τον Τσίπρα. Και ήρθαν εδώ οι φίλοι τού ΚΚΕ που μας τιμούν με την παρουσία τους για να μας πουν τα εξής:

Ο Ελληνοφρενικός για να με ρωτήσει αν εγώ αντέδρασα α λα Τσίπρας όταν είδα τη σκηνή (ξεχνώντας βέβαια πως, όταν εγώ είδα τη σκηνή, δεν είχα καμιά κάμερα να με παρακολουθεί εν γνώσει μου, αλλά ήμουν αραχτός και λάιτ στο σπίτι μου, με σορτσάκι κι ένα κουτάκι μπύρα (όχι λάιτ αυτή) στο χέρι, πράγμα που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα αγνοεί πως, αν του στήσουν μια κάμερα και του ζητήσουν να πει την πρώτη στροφή τού εθνικού ύμνου μπροστά της, οι πιθανότητες να πάθει αμνησία από το τρακ, να μη μπορέσει να πει ούτε καν τον πρώτο στίχο και να γελάει κι από πάνω —από αμήχανη νευρικότητα, π.χ.— είναι πολλές). Επιπλέον, το ότι με ρώτησε αν εγώ αντέδρασα με τον ίδιο τρόπο με κάνει να υποψιάζομαι πως ίσως έχει την ιδέα ότι οι άνθρωποι δημιουργούνται όπως παράγονται τα ηλεκτρικά ψυγεία ή οι τηλεοράσεις 32 ιντσών. Σε δεύτερο χρόνο σκέφτηκα πως είναι πιθανόν να μπερδεύει την έννοια της Ισότητας με αυτήν τής Ομοιότητας...

Ο κουσιατε ναζνταροβια για να μας πει ότι κακώς συμπεριλήφθηκε η σκηνή στο τρέιλερ γιατί κάτι τέτοιο είναι ...διαφήμιση! Λες και το σκηνικό με τον Κασιδιάρη και την Κανέλλη δεν συζητήθηκε επί μήνες, δεν ήταν δηλαδή ένα σημαντικότατο συμβάν τής περιόδου κατά την οποία γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ, ή λες και η ταινία που διαφημιζόταν με το τρέιλερ δεν ήταν πολιτικό ντοκιμαντέρ αλλά το Ράμπο Νο 18 ή το Επικίνδυνες Αποστολές Νο 7! Και στην τελική, μπορεί να μας πει ό κουσιατε ναζνταροβια: αν στο τρέιλερ ενός ντοκιμαντέρ για τον Τσε συμπεριληφθεί η γνωστή φωτογραφία που τον απεικονίζει νεκρό, θα μας πει ότι για λόγους διαφημιστικούς προβάλλονται οι δολοφόνοι του;;; Κανονικά, έτσι πρέπει να μας πει (και έχει να πέσει πολύ γέλιο). Αν δεν το πει, αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα περί διαφήμισης δεν τα είπε καθόλου «από θέσεις αρχής», αλλά, απλώς, από θέση που βρίσκεται απέναντι από τον Τσίπρα. Κοντολογίς, σε αυτή την περίπτωση, οι «αρχές» δεν είναι παρά ...αρχίδια!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Ο τρίτος, ο G, δεν μας είπε τίποτε για την ταμπακιέρα (παπαρολόγησε ή όχι η Κανέλλη;), αλλά προτίμησε να ακολουθήσει τη παμπάλαιη τακτική του ανέκδοτου «και σεις γιατί καταπιέζετε τους νέγρους;»,τακτική που στις μέρες μας (21ος αιώνας!) πιάνει μόνο στους χαζούς και στα παιδιά τού δημοτικού!

Την ίδια αφωνία περί την ταμπακιέρα και την προσπάθεια μετατόπισης τού θέματος στους ...νέγρους επέδειξαν ο Ανώνυμος (Πέμπτη, Μαρτίου 27, 2014 12:03:00 μ.μ.) και ο Гриша.

Ο aeras kopanistos πάλι, αφού πήγε να ανακατέψει και το εντελώς τελείως άσχετο ζήτημα τι έκανε η Δούρου όταν η Κανέλλη έτρωγε χαστούκια για πάρτη της, κινήθηκε στη γραμμή «με ποιο δικαίωμα, ρε, χρησιμοποιείτε τη μούρη τής Κανέλλη για διαφήμιση;»! Λες και η περίπτωση «φασίστας χτυπάει Κανέλλη σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση» είναι η περίπτωση κάποιας γκόμενας που ο φακός την έπιασε σε ‘‘ιδιωτικές’’ και ‘‘προσωπικές’’ στιγμές να βγάζει τα μάτια της με τον καλό της και κάποιοι ‘‘κακοί’’ την έκαναν ρόμπα στο διαδίκτυο!!! Ας του αναγνωρίσω όμως ότι βρήκε το θάρρος, όχι βέβαια να αθωώσει τον Τσίπρα από τις συγκεκριμένες κατηγορίες τής Λιάνας, αλλά τουλάχιστον να τις χαρακτηρίσει «πταίσμα» (είναι τυχερός που η Λιάνα δεν είναι αναγνώστριά μας: θα του έριχνε γι’ αυτό κάτι μπινελίκια που θα ήταν όλα δικά του!).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Οι φίλοι τού ΚΚΕ θεώρησαν υποχρέωσή τους, κατά περίπτωση, είτε να υιοθετήσουν τις ατεκμηρίωτες και παντελώς αυθαίρετες καταγγελίες τής Λιάνας, είτε, όσοι ένιωσαν ότι κάτι δεν πηγαίνει καθόλου καλά με το υστερικό της ξέσπασμα, να μην εκφράσουν ανοιχτά τη διαφωνία τους, προφανώς για να μην την ‘‘αδειάσουν’’. Με την εντελώς παράλογη ιδέα ότι, αν την ‘‘αδειάσουν’’, ‘‘αδειάζουν’’ «το Κόμμα», άρα την Ιδέα τού Κομμουνισμού! Δεν τους περνάει καν από το μυαλό, που φαίνεται ότι το έχουν βάλει στον «αυτόματο κομματικό πιλότο», ότι τα όσα ισχυρίστηκε η Λιάνα για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς και το ύφος με το οποίο εξέφρασε τις απόψεις της και οι χαρακτηρισμοί τύπου «τσογλάν μπόυ», δεν στηρίζονται σε καμιά συλλογική κομματική απόφανση (ούτε καν σε επίπεδο Γραφείου τής Κόβας Κάτω Πετραλώνων!), αλλά είναι καθαρά δικές της προσωπικές απόψεις, προσεγγίσεις και συμπεριφορές!!! Έτσι, σφάχτηκαν στην ποδιά τής Λιάνας σαν αρνιά του Πάσχα, έχοντας την πεποίθηση ότι εκπληρώνουν ένα βασικό κομματικό καθήκον!

Το πόσο ‘‘καλά’’ εκπληρώνουν τα κομματικά τους καθήκοντα μπορεί να το καταλάβει κανείς και μόνο αν αναλογιστεί πόσο πιο ‘‘κοντά’’ στο ΚΚΕ φέρνει αυτή η στάση τους τούς πολλούς απογοητευμένους από το κόμμα τους Συριζαίους...

Αλλά, ποιος έχασε ικανότητα να κάνει πολιτική (να φροντίζει δηλαδή όχι μόνο να συσπειρώνει και να συγκρατεί κοντά του εναπομείναντα μέλη και οπαδούς, αλλά και να κερδίζει σε πολιτική ηγεμονία), για να τη βρει ο μέσος οπαδός τού ΚΚΕ;

LeftG700 είπε...

ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ


Ας σκεφτούν πόσο βοηθούν στην παύση τού ενδοαριστερού εμφυλίου, έστω και υπό τη μορφή τής ανακωχής, τακτικές που περιλαμβάνουν απαξιωτικές εκφράσεις ή την ανάσυρση διαφόρων κατά την άποψή τους ‘‘σκελετών’’ που βαραίνουν το ΚΚΕ.

Οι απαξιωτικές εκφράσεις οδηγούν σε ακόμα περισσότερο απαξιωτικές εκφράσεις εκ μέρους τών οπαδών τού ΚΚΕ (οι οποίοι, για να τα λέμε όλα, έχουν έτσι κι αλλιώς μια έφεση στο συγκεκριμένο ‘‘άθλημα’’). Και σκελετούς όλοι έχουμε λίγο ή πολύ στο ντουλάπι μας...

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Αφού σου πω ότι χάρηκα που πήρες πίσω τον χαρακτηρισμό «μαφιόζοι» για την παρέα τού Εργατικού Αγώνα, κι ότι αυτό σε τιμά, απαντώ σε αυτό που με ρώτησες για τον εκλιπόντα Τάκη Τσίγκα.

Δεν έχω κάποια τεκμηρίωση να σου καταθέσω για τις διαφωνίες του ή για τα ζητήματα στα οποία διαφωνούσε. Ούτε ο Εργατικός Αγώνας καταθέτει κάποια τεκμηρίωση άλλωστε. Καταθέτει κάποιες ενδείξεις (την υποβιβαστική απομάκρυνσή του από θέσεις ευθύνης). Εκεί και μένω. Όμως, το σχόλιό μου, που ήταν παρενθετικό γιατί δεν είναι το θέμα μας ο Τσίγκας κι ούτε σκοπεύω να συμβάλω περισσότερο στην εκτροπή τής συζήτησης, ήταν και μία επισήμανση της ακατανόητης αντίληψης που σας διακατέχει ότι «είναι αμάρτημα βαρύ η διαφωνία με την καθοδήγηση για έναν κομμουνιστή». Απαλλαγείτε όσο το δυνατόν συντομότερα από αυτήν. Είναι ο ασφαλής δρόμος προς την καταστροφή.


Τα λέμε


ΥΓ Μην παραπονιέσαι επειδή κάποιοι σχολιαστές σε θεωρούν μέλος ή και στέλεχος του ΚΚΕ. Χωρίς να σημαίνει ότι αμφισβητώ τη δήλωσή σου για τη σχέση που έχεις με το κόμμα, σου λέω ότι αυτή είναι η εντύπωση που δίνεις και σε μένα. Φυσικά, το ζήτημα δεν με απασχολεί στο ελάχιστο. Δεν είμαστε αντικομματικοί εδώ και με αυτή την έννοια, ακόμα κι αν κάποιος μού έλεγε ότι είσαι Γραμματέας Οργάνωσης Περιοχής, θα σφύριζα αδιάφορα.

Ανώνυμος είπε...

αλλα λεμε αλλα κανεις πως(δεν) καταλαβαίνεις
Και εγω για νευρικό γελάκι το καταλαβαίνω,ομως και μονταζ εγινε και συζητήσανε και ενα σχετικό επιτελείο το επεξεργάστηκε kai kai kai ..Μετα ολοκληρώθηκε και εφυγε το διαφημιστικό τρεηlερ..
Απο εκει και περα
Οι φαπες στην Κανέλλη ηταν απο καμια ταινια δρασης η' ενα πολιτικό γεγονός ενος ανθρωπου που συμμετέχει ενεργά στην ζώσα πραγματικότητα (sic) Του ραμπο αν δεν έπαιρνε άδεια θα ταυ έκοβαν το κωλο (δικο σου το παράδειγμα)..Την ρώτησε αν θελει να βλεπει την μουρη της να την πλακώνουν για να κανει επικοινωνιακά κολπα ο Τσιπρας ? Ακομα και η Δουρου οπως ανέφερε δεν θελει να ανακυκλώνεται το θεμα,ο Αλεξης έγραψε ολουs στα παπάρiα τοu
επαναλαμβάνω πρόκειται για νοοτροπία που την εχουμε συναντήσεικαι σε λιγότερο σημαντικά ζητήματα αλλα χαρακτηριστικά

Αυτο εδω ειναι απο κανέναν κκε ? http://plagal.wordpress.com/2014/03/25/mansplaining/
κανε εναν κόπο να πεις την αντικειμενική σου άποψη και εδω οργισμένη τσούχτρα

aeras kopanistos

Ανώνυμος είπε...


υγ
αν ο Τσιπρας διαλέξει τον Τσε για να αυτοπροβληθει θα ειναι μια τυμβωρυχία,αλλα θα εχει πλακα

aeras....

LeftG700 είπε...

Φίλε aeras kopanistos,


Σόρυ κιόλας, αλλά τα περί τού ατομικού δικαιώματος της Λιάνας και του κάθε δημόσιου προσώπου να μην προβάλλεται η μούρη του από δημόσια περιστατικά πιο νιανιά δεν μπορώ να τα κάνω. Αν δυσκολεύεσαι να τα καταπιείς (= κατανοήσεις), δεν φταίω εγώ, αλλά τα δοντάκια σου (= η αντιληπτική σου ικανότητα). Άλλο τι δεν έχω να δηλώσω και γράμματα γνωρίζω.

Πέρασα στο ντούκου το ότι μου έφερες εδώ ως μάρτυρα τον χαμένο στο διάστημα της «αναρχοαυτονομίας κι έτσι» Plagal, αλλά τώρα πρέπει να σου πω ότι δεν είναι δυνατόν, αριστεροί (= μαρξιστές) άνθρωποι, να βάλουμε επιδιαιτητή και να ασχοληθούμε με τις απόψεις ενός παρμένο στο σασί σαν τον Plagal, που η άποψή του εξαρτάται από την προσωπική του κάβλα (= ό,τι τού καβλώσει: σήμερα αυτό, αύριο το αντίθετο). Πόσο παρμένος και πόσο αξιόπιστος μάρτυρας είναι για τέτοια και άλλα και εν γένει πολιτικά ζητήματα μπορεί να το καταλάβει κανείς (αν δεν είναι κουφιοκεφαλάκης αριστερός) και μόνο από τα όσα γράφει ξεκαθαρίζοντας την πολιτική σχολίων τού ιστολογίου του. Διάβασέ τα και πες μου αν έχεις διαβάσει μεγαλύτερες ατομικιστικές μικραστικές μαλακίες:


Κομμεντ πολισι

Τα παρακατω τα εχω γραψει παλιοτερα στην αναρτηση με τιτλο “I will not apologize” και πρεπει να θεωρουνται απο τους σχολιαστες σαν την πολιτικη σχολιων για το ιστολογι μου:

[Παρα την συχνη παρανοηση για το αντιθετο,] το καθε ιστολογι ξεχωριστα δεν ειναι δημοσιος χωρος. Ολα μαζι δημιουργουν ενα δημοσιο χωρο, ομως το καθενα ξεχωριστα ειναι ιδιωτικη υποθεση, και σαν τετοια, η πολιτικη απεναντι στα σχολια ειναι αποκλειστικα στην αυθαιρετη προαιρεση του ιδιοκτητη.

Οταν λοιπον κοβονται τα ανωνυμα σχολια, ή καποια σχολια που απλα δεν γουσταρει ο ιδιοκτητης του ιστολογιου, αυτο δεν ειναι λογοκρισια: ο “κομμενος” σχολιαστης μπορει καλλιστα να παει να ανοιξει το δικο του μπλογκ και να λεει οτι θελει. Στον δικο μου τον χωρο ομως, τους κανονες τους βαζω εγω οπως μου αρεσει και τους αλλαζω οπως και οποτε και οσο συχνα μου κατεβει , τελεια και παυλα.

Εδω στο Black Cat * Red Cat, η πολιτικη δημοσιευσης σχολιων ειναι απλη: μπορει να σχολιασει ο καθενας, με ευθυνη δικια του. Τα σχολια του καθε σχολιαστη απηχουν αποκλειστικα τον ιδιο και δεν δεσμευουν εμενα. Ακομα και ετσι ομως, διατηρω το δικαιωμα να επεμβαινω στα σχολια που για οποιονδηποτε λογο δεν μου αρεσουν. Το εχω κανει. Πολυ σπανια (μια ή δυο φορες αν θυμαμαι καλα) αλλα το εχω κανει.

Σιγουρα, δεν ειναι μια εντελως δικαιη και τιμια “συμφωνια”: εισαι ελευθερος να γραφεις οτι θες μεχρι να αποφασισω εγω οτι δεν εισαι, και ταυτοχρονα εχεις και την πληρη ευθυνη οσων γραφεις, με τη δικια μου την ουρα απεξω. Αλλα, πολυ απλα, τους κανονες εδω τους βαζω εγω. Τιμιοι – ξετιμιοι, δικαιοι – ξεδικαιοι, αυτοι ειναι, και αλλαζουν οποτε και οπως θελω.

Και δεν νιωθω την παραμικρη αναγκη να απολογηθω για αυτο!



Τα λέμε

Ελληνοφρενικος είπε...

{ξεχνώντας βέβαια πως, όταν εγώ είδα τη σκηνή, δεν είχα καμιά κάμερα να με παρακολουθεί εν γνώσει μου, αλλά ήμουν αραχτός και λάιτ στο σπίτι μου, με σορτσάκι κι ένα κουτάκι μπύρα (όχι λάιτ αυτή) στο χέρι, πράγμα που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα αγνοεί πως, αν του στήσουν μια κάμερα και του ζητήσουν να πει την πρώτη στροφή τού εθνικού ύμνου μπροστά της, οι πιθανότητες να πάθει αμνησία από το τρακ, να μη μπορέσει να πει ούτε καν τον πρώτο στίχο και να γελάει κι από πάνω —από αμήχανη νευρικότητα, π.χ.— είναι πολλές)}. Εxεις δικιο καταλαβα ο Αλεξης τρακαρηστηκε λογω της παρουσιας της καμερας δεν ειναι μαθημενο το παιδι δεν τον ακολουθουν και πολυ οι καμερες αλλωστε....Το οτι δεν απαντησες για την δικη σου αντιδραση στο σπιτι που επινες μπυριτσα μου αρκει για να καταλαβω οτι νευριασες και δεν χασκογελουσες οπως ο αλεξης απλα δεν το αναφερεις για να μην κανεις απλα την αναγωγη για την τσογλανιστικη αντιδραση του τσογλαν μποι..ΥΓ.Πρεπει να με νομιζεις για εντελως γκαου με τα παραδειγματα σου περι ψυγειων κλπ αλλα καταλαβαινω την αγωνια σου να υπερασπιστεις τον νεο αντρεα...

Ανώνυμος είπε...

Ο λογος ειναι φιλε μου το θεμα.Και οχι καποιο νόμιμο κατοχυρωμένο δικαίωμα ,εχει το αυθαίρετο δικαίωμα(εδω δηλώνει αριστερος=μαρξιστής) και εχουμε το ιδιο δικαίωμα να κρίνουμε ποσο τυχοδιώκτης ειναι,σε ολα τα επίπεδα
Κρυψου πισω απο το τυπικό της ιστορίας(που επισης μπαζει),δικαίωμα ειναι και αυτο



aeras kop...

LeftG700 είπε...

Φίλε Ελληνοφρενικέ,


Καθόλου γκάου δεν σε περνάω, φίλε μου. Αλλά και γκάου να σε περνούσα, τι να πω και πόσο δικαιούμαι δια να ομιλώ; Μπορείς να συγκριθείς μέ μένα που είμαι τόοοσο γκάου, ώστε να επιμένω να προσπαθώ να χτίσω πύργους στην άμμο ή να κάνω τρύπες στο νερό, όπως, για παραδειγμα, ξεκάθαρα μου δείχνει ότι κάνω το σχόλιο του aeras kopanistos, ακριβώς κάτω από το δικό σου;...


Τα λέμε

spiral architect είπε...

Με μερικές αλλαγές αναδημοσιεύω ένα σχόλιό μου στο LR:

Προσωπικά πιστεύω ότι, επειδή η Κανέλλη κάνει εξαιρετική χρήση του προφορικού λόγου χωρίς τις συνηθισμένες πολιτικάντικες κοινοτοπίες, χρειάζεται να δένει που και που τη γλώσσα της γιατί παρεξηγείται εύκολα, κάτι που τα στελέχη του Κόμματος τηρούν απαρέγκλιτα, αν εξαιρέσει κανείς το αλήστου μνήμης "όταν γαμάς τη συζήτηση" του Χαλβατζή.
(και πως ν' αντέξει να μην το ξεστομίσει, ακούγοντας μαλακίες)

Από κει και πέρα θεωρώ ότι, η (τότε) επίθεση εναντίον της ήταν καθαρά πολιτικο-σεξιστική και τα παρεπόμενα σχόλια στο ίντερνετ επίσης, μη δυνάμενος προσωπικά να κατηγοριοποιήσω τα τελευταία στα δύο συνθετικά. Το μόνο που μου' ρθε αυτόματα στο νου διαβάζοντας τα σχόλια ήταν το ότι, η ΧΑ θα ανέβει εκλογικά.

Η αντίδραση του Τσίπρα στη σκηνή του ντοκιμαντέρ, αν δεν ήταν σε πραγματικό χρόνο, θα΄πρεπε να ήταν τουλάχιστον πιο κομψή και όχι αντίδραση δεκαπεντάχρονου κάγκουρα, που δεν έχει ακόμα διαπλάσει χαρακτήρα..
(για να το πω κομψά κι εγώ)

Άλλωστε η Κανέλλη αφ' ενός -και προς τιμή της- υπερασπίστηκε τη Δούρου περισσότερο ως γυναίκα και λιγότερο ως "συγγενές" πολιτικό πρόσωπο και αφ' ετέρου έφαγε και την "πλάκα" του άλλου βλάκα στον Σκάι λίγες ώρες πιο μετά. Για ελάτε λοιπόν λιγάκι στη θέση της! Τη Δούρου τη ρώτησε κανένας, τι άποψη έχει σαν γυναίκα για τη στάση της Κανέλλη;

Τελικά από τη μιά σε βαράνε με εμπράγματες πολιτικές πράξεις, ή/και τραμπουκισμούς και έχουν μετά την απαίτηση να είσαι κομιλφό και να τους ραίνεις με λουλούδια!

Ανώνυμος είπε...

"ΦΙΛΟΙ" Του κκε που υπονομευουν το κομμα υπαρχουν παντου.
Ειναι αυτοι π.χ. που αποφευγουν να πουν την αποψη τους αμα εχουν οικονομικη σχεση με αυτο. Και αμα παρουνε συνταξη μετα το παιζουνε μπακουνιστες στα γεραματα.

Ειναι αυτοι (αντιστροφα κι αναλογα)που μεχρι χτες συδιαλεγονταν με αριστεριστικα γκρουπουσκουλα, και τωρα που μπηκανε στο μαντρι φιλοξενουν αποψεις οτι "τα γραφεια της οργανωσης συστεγαζονταν με την ασφαλεια αθηνων και καθε βραδυ ανεβενε ο επικεφαλης και ακουγαμε τραγουδια και τσουγκρισματα.

Δυστυχως οι σκελετοι ειναι πολλοι και βαραινουν πιο πολυ απο τις δαφνες. Ας τους ψαξουν αυτοι που εχουνε "ενδιαφερον" για το θεμα.

ΕΝΑΣ που δεν ειναι σκελετος ειναι ο Μπογιο και ειναι απο τους (πολυ)λιγους που εχουνε κυρος σε ολους τους χωρους. Αυτον λοιπον τον αξιοποιει το "κ"κε?

ΟΧΙ βεβαια!!!

Αντιθετα την Λιανα-μας δεν θελουμε να την πειραζετε γιατι ειναι εθνοπατριωτισσα και φτιανει 15 χρονια τωρα με διαφορα γειτονικα και μη μαντρια.
Στο κατω κατω ποιος ειναι αυτος που κανει αφοριστικη κριτικη στη γραμμη της ηγεσιας ?

ΤΕΤΟΙΑ καμωματα τα κανουνε οι...ΛΙΚΒΙΝΤΑΡΙΣΤΕΣ και σιγουρα αφου πηρανε το μαθημα τους, μονο μετα την υπαρξι;ακη φυγη του ηγετη.

οργουελ

Ανώνυμος είπε...

Αντιθετα την Λιανα-μας δεν θελουμε να την πειραζετε γιατι ειναι εθνοπατριωτισσα και φτιανει ΓΕΦΥΡΙΑ 15 χρονια τωρα με διαφορα γειτονικα και μη μαντρια.


ΟΓΟΥΕΛ

Ανώνυμος είπε...

Εγω σε αντίθεση με τον οργουελ ειμαι της γνωμης πως ο Προκόπης Παυλόπουλος και η ρουλα κορομηλα ειναι επίσης χαρισματικές προσωπικότητες που μπορουν ξυπνήσουν συνειδήσεις
Βέβαια δεν ειμαι απόλυτος διοτι υπάρχει η περίπτωση να σε βαραίνει κανενα τούβλο στο κεφάλι


aeras kopanistos

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

@σακαφιορα & Anita Pania:


Ή θα αποκτήσετε την ικανότητα να γράφετε σαφή τουλάχιστον σχόλια και να παίρνετε ψευδώνυμα που δεν είναι εξόφθαλμα της πλάκας, ή να πάτε να γαμηθείτε!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Khlysty είπε...

Προς τους φίλους του ΚΚΕ:

Το «ήθος της Αριστεράς»...
Μεγάλα πάθη απελευθέρωσε η Λιάνα Κανέλλη χαρακτηρίζοντας τον Αλ. Τσίπρα «τσογλάν boy». Επρεπε, δεν έπρεπε, σωστό, λάθος...

Ακόμη και η «Αυγή» που βρίζει καθημερινά τους πάντες αισθάνθηκε να ενοχλείται το ήθος της.

Απεναντίας δεν άκουσα πολλά για την ουσία της καταγγελίας της Κανέλλη.

Οτι σε ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για «τη ζωή του Τσίπρα» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να γελάει τη στιγμή που ο Κασιδιάρης χαστουκίζει τη βουλευτή του ΚΚΕ στην τηλεόραση.

Ο Τσίπρας παρακολουθεί το επεισόδιο όχι σε απευθείας μετάδοση (ώστε να αιφνιδιάστηκε...) αλλά αργότερα, σε κάποιο δελτίο ειδήσεων. Γνωρίζοντας δηλαδή τι έχει συμβεί.

Για αυτό το περιστατικό δεν άκουσα τίποτε.

Προφανώς δεν θίγει «το ήθος της Αριστεράς».


Ενδιαφέρουσα η ταύτιση των απόψεών σας με αυτή του Πρετεντέρη, δε νομίζετε;...

LeftG700 είπε...

Φίλε Khlysty,


Το σχόλιό σου είναι μία πολύ καλή πάσα! Έτσι, την αξιοποιώ επισυνάπτοντας σε αυτά που γράφεις μία ανάρτηση ηλικίας τρεισήμισι χρόνων την οποία και προσκαλώ τους φίλους τού ΚΚΕ να τη διαβάσουν. Το θέμα της ήταν οι πρώτες απολύσεις που είχαν γίνει τότε στην Τυποεκδοτική και ο τίτλος της Όταν μιλάει ο λαός έτσι, πώς πρέπει να μιλάμε εμείς;

Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Προϋπόθεση βέβαια είναι να κάτσουν να σκεφτούν.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

"Την άναγκη η Ελλάδα να παραμείνει εντός ευρωζώνης ώστε να επωφεληθεί από τις αλλαγές που συντελεούνται σε αυτή, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς."
(http://tvxs.gr/news/ekloges-2012-enimerosi/21-maioy-mia-pikrameni-mera-gia-ton-neo-prothypoyrgo)

Τη διαβεβαίωση ότι μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελεί «αξιόπιστη» πολιτική δύναμη που θα επιδιώξει λύσεις εντός της ευρωζώνης, έδωσε σε Γερμανούς βουλευτές ο Γιάννης Δραγασάκης, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι «για το πρόβλημα της Ελλάδας δεν μας φταίνε οι ξένοι».
(http://www.inewsgr.com/0/dragasakis-o-syriza-tha-epidioxei-lyseis-entos-tou-efro.htm)

Ενδιαφερουσα η ταυτιση των αποψεων του Συριζα με αυτες της ΝΔ,δε νομιζετε;

Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Παίζουμε ποδόσφαιρο και προσπαθείς να μεταφέρεις το παιχνιδι σε πισίνα για να παίξουμε γουοτερ πόλο;;; Δεν λέει, αδερφέ. Αυτά ήταν καλά για ...λαστ σέντσιουρι (κι αν).


Τα λέμε (αν δεν σου είναι πολύ δύσκολο, επί του θέματος)

Ανώνυμος είπε...

Α οχι φιλε μαλλον παιζατε μονο σε σοκκακι στα Πετραλωνα και σου πεσε βαρυ το Μπερναμπεου.
Ε ενταξει καταλβαινω τωρα...Μπορει καποτε να εσκιζες τα ρουχα σου για την καταπατηση των προγραμματικων αποφασεων αλλα για το Δραγασακη αχνα,
τη παπια,
τη κοροιδα...
Βρηκατε ενα "τσογλαν μποι" και μ αυτο θα πορευθειτε προς τας εκλογας.Οverlay,αφου υπαρχει το συστημα...

Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Λυπάμαι αν δεν καταλαβαίνεις πως όταν συζητάμε ένα συγκεκριμένο ζήτημα, συζητάμε αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα στις κύριες και δευτερεύουσες πλευρές του βέβαια, αλλά αυτό. Η τακτική τής μεταφοράς τής συζήτησης αλλού είναι πιο παλιά κι από τις λάσπες και έχει ξεπεράσει προ πολλού την ημερομηνία λήξης. Και η άποψη ότι, επειδή πιάσαμε τη Λιάνα, ξεχνάμε τάχα τον Δραγασάκη και τον όποιον Δραγασάκη που παίρνει τις συλλογικές αποφάσεις και τις γυρνάει όπου (νομίζει ότι) τον βολεύουν είναι παιδικά αφελής και εκτός τού ότι υποτιμά τη νοημοσύνη μου και τη νοημοσύνη τών αναγνωστών, αδικεί πρώτα και κύρια εσένα με αντανάκλαση και στο κόμμα που υποστηρίζεις.

Μην υποβιβάζεις τον πολιτικό διάλογο και τη διαπάλη ιδεών και στρατηγικών σε συνδικαλιάρικες πρακτικές. Είναι κάτι χειρότερο κι από έγκλημα. Είναι λάθος.


Τα λέμε

Khlysty είπε...

Φίλε Γκρίσα,

Αντί απάντησης, σου παραθέτω αυτό:

`Twas brillig, and the slithy toves
Did gyre and gimble in the wabe:
All mimsy were the borogoves,
And the mome raths outgrabe.

"Beware the Jabberwock, my son!
The jaws that bite, the claws that catch!
Beware the Jubjub bird, and shun
The frumious Bandersnatch!"

He took his vorpal sword in hand:
Long time the manxome foe he sought --
So rested he by the Tumtum tree,
And stood awhile in thought.

And, as in uffish thought he stood,
The Jabberwock, with eyes of flame,
Came whiffling through the tulgey wood,
And burbled as it came!

One, two! One, two! And through and through
The vorpal blade went snicker-snack!
He left it dead, and with its head
He went galumphing back.

"And, has thou slain the Jabberwock?
Come to my arms, my beamish boy!
O frabjous day! Callooh! Callay!'
He chortled in his joy.

`Twas brillig, and the slithy toves
Did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves,
And the mome raths outgrabe.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=2wrei5VAY4c

να μην τους επιτρεψουμε να πει η τσουλα η ιστορια οτι ξοφλησαμε αλλα οτι ξεσηκωθηκαμε

οργουελ

Khlysty είπε...

Ώπα!!!