Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Vertigo à la SYRIZA (+ UPDATE)




Την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, ούτε μήνα πριν, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε στην εκδήλωση «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας», εις επήκοον εκατοντάδων παρόντων και του Προέδρου τού ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου:


Σήμερα (χθες, Πέμπτη) το μεσημέρι, ο Γιώργος Σταθάκης δήλωσε στο ραδιοσταθμό Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης:


Ρε σεις! Δεν το κλείνετε το ‘‘μαγαζί’’, να πάτε για ψάρεμα;



UPDATE (Παρασκευή, στις 15:44 Μ. Μ.) Αποδείχθηκε ότι οι ισχυρισμοί τής ανάρτησης είναι απολύτως στον αέρα! Δηλαδή ανυπόστατοι. Οι εξηγήσεις για το πώς οδηγηθήκαμε (οδηγήθηκα) στο λάθος και η αποκατάσταση της αλήθειας βρίσκονται στο επόμενο post.  
 



8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μνημόνιο δεν θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, επειδή θα το καταργήσουν και θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Άρα το μόνο που θα διαπραγματευτούν είναι η δανειακή σύμβαση.
Τι δεν καταλαβαίνετε;

thezombies78

Khlysty είπε...

Λέφτηδες, δεν ξέρω αν ο Ζόμπις αποπάνω κάνει πλάκα ή σοβαρολογεί. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ο Σταθάκης σωστά τα λέει: το μνημόνιο δεν χρήζει διαπραγμάτευσης, διότι πολύ απλά είναι... μνημόνιο, δηλαδή, μια συμφωνία (αλληλο)κατανόησης μεταξύ των μερών που την συνάπτουν. Από την άλλη, η δανειακή σύμβαση είναι όλο το ζουμί, διότι από αυτήν απορρέουν οι υποχρεώσεις της χώρας, βάσει της υλοποίησης των οποίων αποδεσμεύονται και οι δόσεις των δανείων.

Τότε, γιατί όλοι κολλήσαμε με το μνημόνιο; Θεωρώ για λόγους... πρακτικούς. Σκέψου, τι ακούγεται πιο "εύκολο" και πιο "βαρύ" στα αυτιά μας: "αντιμνημονιακός" ή "αντιδανειακοσυμβασιακός"; Είναι κατά τον ίδιο τρόπο που ένα νομοσχέδιο ψηφίζεται, αλλά οι αντιτιθέμενοι σε αυτό φωνάζουν ότι "αυτό το νομοσχέδιο/θα μείνει στα χαρτιά". Σου θυμίζω, δε, ότι οι ξένοι δεν μιλούν για "μνημόνιο" ή "δανειακή σύμβαση", αλλά για "πρόγραμμα".

Ανώνυμος είπε...

Ψιλοειρωνικά, ψιλοσοβαρά, γιατί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αρκετές ομοιότητες με το μνημόνιο, αλλά και κάποιες, θέλω να πιστεύω, ουσιαστικές διαφορές.
Ας πούμε ότι θα καταργήσουν τους εφαρμοστικούς νόμους, αυτό που θα τους αντικαταστήσει θα είναι ζόρικο και πάλι εκ των πραγμάτων.

thezombies78

spiral architect είπε...

Ελπίζω να αφήσεις τα υποκατάστατα και να πέσεις επιτέλους στα σκληρά!
(άμποτες ...)

Ενη είπε...


Αριστερα Φιλαρακια

Καιρό εχουμε να τα πουμε.

Αλλά το θεμα ειναι "τι να πουμε τι;"

Την προτροπή σας για "ψαρεμα", τι να γινει, οποιος θελει να "βλεπει" την καταλαβαινει οπως και την "αγανακτηση" που διαφαινεται

Στο σχετικό δημοσιευμα,

μια κοπελια λεει κιαυτή:

" Χαρά 06/03/2014 23:23
Ποια η διαφορά δανειακής σύμβασης και μνημονίου κύριε Σταθάκη; Η δανειακή σύμβαση έχει τους όρους, μνημόνιο τη λένε δημοσιογράφοι και πολιτικοί εντός Ελλάδας. Όλοι διαπραγμάτευση δανειακής σύμβασης κάνανε, αλλά όταν δανίζεσαι δεν βάζεις εσύ τους όρους. Πόσες γελοιότητες θα διαβάσω ακόμη από επίδοξους σωτήρες;"


Τώρα τι να της πεις, οτι δεν εχει δικιο;
Αν δεν εχει, ας της πει καποιος, με λογικα επιχειρήματα, οτι λεει
παπαριες. :-)

LeftG700 είπε...

Φίλοι thezombies78 (καλωσορίζω) και Khlysty,


Ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη του λάθους! Περισσότερες λεπτομέρειες, όχι πολλές, στην επόμενη ανάρτηση, που πέφτω με τα μούτρα να τη γράψω τώρα!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπειροειδή,


Χωρίς να σχολιάζω την ευχή σου, σού λέω ότι στην προκείμενη περίπτωση την …πάτησες. (Δεν φταις εσύ βέβαια. Εγώ φταίω.)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Βεβαίως και έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε. Με δική σου ευθύνη όμως, να το πούμε κι αυτό, να μη νομίσει κάνας φιλελεύθερος ότι σε διώξαμε εμείς! :-)

Κατά τα άλλα: ανοίγεις μια κουβέντα που δεν είναι όμως η ουσία τής ανάρτησης. Έτερον εκάτερον, λοιπόν. Οι ισχυρισμοί τής ανάρτησης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Τα λέμε