Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

«Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν υποκύπτουμε, Δεν φοβόμαστε, Δεν κάνουμε πίσω, Νικάμε»




Στο Σύνταγμα. Σήμερα. Έξι η ώρα το απόγευμα. Μαζί μ’ εκείνους, στο σωρό. Αλλά όχι ένα με το σωρό!




Εικόνα: Η τέταρτη εξουσία. Πίνακας του Giuseppe Pellizza da Volpedo.

21 σχόλια:

ΕΟΣ είπε...

Ο λαϊκός παράγοντας στον δρόμο, η κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=1TskA8xdcWQ

LeftG700 είπε...

@Ανώνυμο:


Τώρα, αυτή την παπαριά γιατί μάς την ποστάρισες; Τι ήθελες να πει η Βαλαβάνη; Μην πληρώνετε φόρους; Δηλαδή, στη Σοβιετική Ρωσία τής ΝΕΠ, έβγαινε ο Λένιν στο ραδιόφωνο και έλεγε «μην πληρώνετε φόρους»;;; Για σύνελθε. Γιατί ακόμα κι αν υπογράφεις ως ανώνυμος[***] εκτίθεσαι με τέτοια αντιπολιτευτικά επιχειρήματα-μαλακίες!


Τα λέμε


[***] Αν κάνεις τον κόπο να απαντήσεις (άιντε να δω τι θα απαντήσεις...), να πάρεις ένα όνομα, διαφορετικά το σχόλιό σου θα διαγραφεί με συνοπτικές διαδικασίες εκτάκτου στρατοδικείου εν καιρώ εμφυλίου πολέμου. Οι κανόνες σχολιασμού (στην πραγματικότητα ένας και μοναδικός) είναι σαφείς —βλέπε το κείμενο πάνω από το κουτάκι τών σχολίων). ΟΚ;

Ανώνυμος είπε...

ατυχής η αναφορά στο Λένιν.οι φόροι που έχουν ως σκοπό την εξυπηρέτηση του χρέους ή την χρηματοδότηση ομιλών πόσο μάλλον από αυτούς που δεν είναι σε θέση να πληρώσουν δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με κανένα Λένιν.

G.

Ανώνυμος είπε...

G.
sorry Για το πρώτο ποστ και την υπογραφή στο τέλος.

LeftG700 είπε...

Και γιατί είναι ατυχής η αναφορά στον Λένιν, παρακαλώ; Επειδή μέρος (μέρος) τών κρατικών εσόδων από τη φορολογία πηγαίνει στο ελληνικό χρέος, ενώ ο Λένιν διέγραψε μονομερώς το χρέος; Το άλλο, το μεγαλύτερο μέρος, πού πηγαίνει; Στο Θεό σου, με τέτοια έωλα και συνδικαλιάρικα επιχειρήματα νομίζετε εκεί στο ΚΚΕ ότι θα πάρετε το πάνω χέρι από τον ΣΥΡΙΖΑ; Αμ θα σας πάρει και τα σώβρακα, φίλε G. Και τα σώβρακα! Δεν σε προβληματίζει το γεγονός ότι μετά από 2 ½ χρόνια ‘‘πλαγιολισθήσεων’’ του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ κατάφερε μετά χιλίων κόπων και βασάνων να επαναπατρίσει έναν (1) στους τέσσερις (4) ψηφοφόρους του στις τελευταίες εκλογές; Τι άλλο θέλετε για να καταλάβετε ότι, στο βαθμό που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόβλημα, εσείς δεν αποτελείτε σε καμία περίπτωση τη λύση;;;


Τα λέμε


ΥΓ Ζητάς sorry, αλλά τα ίδια Παντελάκη μου. Πόσο πιο καθαρά πρέπει να γράψω και να εξηγήσω τη διαδικασία για να μας κάνεις τη χάρη ώστε η πρώτη-πρώτη λέξη τού σχολίου σου να είναι G και όχι Ανώνυμος;;;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
G. είπε...

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6869:argeitis-daneia-sovietiki-enosi-ellada&catid=110:istoria&Itemid=329

orguel είπε...

#6 Θ. Πέτρος 27-01-2014 21:34
Τελικά οι Ρώσοι πληρώσανε ή δεν πληρώσανε; Ανεξάρτητα με το τι λέγανε το 21 ως το 70 πληρώνανε ή όχι;
Απορία

Οργουελ είπε...

Eξω οι βασεις του θανατου (του Γουανταναμο-Κουβα)

-ΤΙς ΒΑΣΕΙς θα τις διωξετε? (Η ΓΝΩΣτΗ λΙΑΝΑ στο Μηλιο)

ORGOUEL είπε...

Αυτοι που προτειναν να ΜΗΝ ψηφιστει ο συριζας ηθελαν προφανως να συνεχιστει ΑΥΤΟ :
Στην Ελλάδα έγιναν "δωροδοποιήσεις" όχι ιδιωτικοποιήσεις» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

«Παρόμοιες ιδιωτικοποιήσεις με αυτές που έγιναν στην Ελλάδα ο οικονομολόγος Στίγκλιτς τις αποκαλούσε ‘δωροδοποιήσεις’: δεν είναι ιδιωτικοποίηση τα μεταλλεία χρυσού που πωλήθηκαν προς 11 εκατ. ευρώ και μετά μεταπωλήθηκαν προς 90 εκατ. ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός «έχουν χαθεί τα φιλέτα χωρίς να μειωθεί το χρέος. 1 δισεκ. ευρώ μειώνεται τα τελευταία δυο χρόνια με αυτό το πανδαιμόνιο ιδιωτικοποιήσεων».

oORGOYEL είπε...

OI ιδιοι παραπανω επιχειρουν την εξισωση ΣΙΡΙΖΑ=ΠΑΣΟΚ=ΝΕΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΔΗΛΑΔΗ καθε αριστερο κομμα που δεν ΠΙΣΤΕΥΕΙ στη σταλινικη δικτατορια (επι ) του προλεταριατου. Αληθεια.... τοτε η Βενεζουελα τι κομμα κυβερναει ? αραγε και η οικομ ενισχηση των ΗΠΑ προς την αντιπολιτευση
https://amerika21.de/2015/02/111819/warnungen-putsch-venezuela
ειναι ERROR 404.....

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
κάποιος σύντροφος είπε...

2 πράγματα με κέντρισαν εμένα από αυτά απο βλέπω πιο πάνω

1)για Βαλαβάνη και το "πληρώστε οι φτωχοί". Προφανώς υπάρχει θέμα που δεν μπορεί να τελειώσει με το και επί Λένιν υπήρχαν φόροι. Επίσης υπάρχει θέμα με το ότι καμία αριστερά, δεν έκανε κίνημα άρνησης πληρωμών φόρων τύπου ΕΝΦΙΑ, χαράτσια κλπ, και τώρα από κυβερνητικές θέσεις έχουμε και τέτοιες κοτσάνες.

Φόροι βέβαια πρέπει να υπάρχουν, για κοινωνική ανάπτυξη, και να είναι αναδιανεμητικοί, από το κεφάλαιο δηλ και όχι από τους μικροιδιοκτήτες κατά πρωτεραιότητα και όχι για να έχουμε ... πλεόνασμα, να πληρώνουμε το δημόσιο χρέος, η επιτομή δηλ της μνημονιακής λογικής. Βέβαια κανένα κόμμα της αριστεράς δεν είναι στην συγκυρία με το,συγκεκριμένα, να εκτροχιαστεί ο προυπολογισμός, να έχουμε έλειμα, να κάνουμε χρεοστάσιο, να βγούμε από το ευρώ. Υπαρχει θέμα δηλ και με την Βαλαβάνη, αλλά και με την αποδόμηση της από το ΚΚΕ πχ, αν η Βαλαβάνη ρωτήσει εκβιαστικά τι να γίνει ο προυπολογισμός, το ΚΚΕ δεν έχει απάντηση, επανάσταση σου λέει κάποτε. Παύση πληρωμών, σύγκρουση, ρήξη, έξοδος=καταστροφή σου λέει το ΚΚΕ, άρα, πάμε πληρώνουμε τα χαράτσια της πολύ αξιόλογης Νάντιας, που έχει και απόλυτη συνείδηση πόσο λάθος είναι αυτά που λέει, αλλά αν δέχεσαι το διεθνές πλαίσιο, σημαίνει επώδυνους συμβιβασμούς.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκτάει το ότι η κυβέρνηση μάλλον δεν καταργεί τον ΕΝΦΙΑ, αλλά τον μειώνει, και απαλλάσει μόνο την πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας. Παραμένει δηλ φόρος κατοχής σε μη προσοδοφόρα ιδιοκτησία, για να έχουμε πλεόνασμα, να πληρώνουμε το χρέος. Αυτό είναι χαράτσι και δεν είναι αναδιανομή, ανακύκλωση της φτώχειας, ούτε καν για κοινωνικούς λόγους αλλά για το πλεόνασμα.

2)μακάρι να έχουμε στην Ελλάδα εξελίξεις τύπου Βενεζουέλα, αυτό που βαραίνει όμως στην στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια σοσιαλφιλελευθερη στρατηγική "μεταρρυθμίσεων που συμφωνούν και οι εταίροι". Ως και το κάστρο του νεοφιλελευθερισμού, τον ΟΟΣΑ επιστράτευσαν, για να φτιάξουν μαζί του μεταρρυθμισεις. Ως και την Παναρίτη εντελώς απέναντι στις εξεγέρσεις και τις κυβερνήσεις (και πολύ παραπάνω, υπάρχουν σημεία λαικής εξουσίας) της Λατινικής Αμερικής (με παρελθόν η Παναρίτη στον ΠΟΕ, με πολύ και καταστροφική δουλειά στο Περού, επι νεοφιλελεδικης δικτατορίας Φουτζιμόρι)

"κάποιος σύντροφος"

Гриша είπε...

Πρωτον,αποκλειεται να μη ξερεις οτι το ΚΚΕ εχει πει να μη πληρωσει κανεις το χαρατσι οχι μονο αυτος που δεν εχει και ουτως η αλλως δε θα πληρωσει αλλα και αυτος που εχει.Δευτερον...
Παμε παλι.(για τον κσ και οχι μονο):

" Αλλο πράγμα προϋποθέσεις σοσιαλιστικής επανάστασης και άλλο πράγμα η αναγκαιότητα ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος.Η αναγκαιότητα ανατροπής του ως αναγκαιότητα έχει ωριμάσει αντικειμενικά. Δεν έχεις επαναστατική κατάσταση, ο υποκειμενικός παράγοντας δεν υπάρχει, ούτε από την πλευρά της αστικής τάξης, γιατί η αστική τάξη έχει δυνατότητα να διαχειριστεί τα πράγματα, δεν είναι σε φάση που δεν μπορεί, ούτε οι από κάτω είναι αποφασισμένοι για ρήξη. Δεν υπάρχει υποκειμενικός παράγοντας.Εμείς όταν λέμε αναγκαιότητα και ρεαλιστικότητα του σοσιαλισμού εννοούμε ότι απάντηση στον καπιταλισμό, στα προβλήματα, είναι ο σοσιαλισμός. Από εκεί και πέρα όμως δε ρίχνουμε ως κόμμα το σύνθημα: Εμπρός πάμε για τη σοσιαλιστική επανάσταση. Το σύνθημα που λέμε "πάρτε την εξουσία" θα δοθεί σε συνθήκες επαναστατικής κατάστασης και ελπίζω το Κόμμα μας τότε να είναι σε τέτοια κατάσταση, γιατί και η επαναστατική κατάσταση δε φαίνεται μια ωραία ημέρα. Ωριμάζει, δεν τη βλέπεις."

Ανώνυμος είπε...

αυτά τα πράγματα (η πολιτική ανυπακοή εν ολίγοις) δεν είναι πράγματα που τα λέει ένα κόμμα, και εντάξει, είναι πράγματα που τα κάνει. Οργανώνει τον κόσμο, κάνει ακτιβισμούς, οργανώνει την νομική βοήθεια, μπλοκάρει τις εφορίες, καταλαμβάνει το ΥΠΟΙΚ, καίει ο Κουτσούμπας και άλλοι το ειδοποιητήριο.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

@Ανώνυμο (Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2015 4:59:00 μ.μ.):


Δεν μπορείς να βάζεις δισκάκια στο τζουκ μποξ αν δεν τηρείς τους κανόνες που διέπουν το τζουκ μποξ (βλέπε το κείμενο πάνω από το κουτάκι τών σχολίων).


Τα λέμε (ξέρεις πώς)

ελληνοφρενικος είπε...

H κατρακυλα του συριζα εχει ξεφυγει εντελως.....Μετα την αλητικη αυριανιστικης εμπνευσης τοθετηση της ραχηλ(πρωην φασιστομουτρο)για την διαφημιση της coca cola κλπ που απαντηθηκε οπως επρεπε απο τους ιδιους τους απεργους εργατες,τωρα η κυβερνηση της αριστερας εστειλε εκπροσωπο σε φασιστοσυναξη στην φλωρινα για τους φονευθεντες υπο των κομμουνιστων!Εκει παρευρεθει ως εκπροσωπος της κυβερνησης στελεχος των ΑΝΕΛ(νην φασιστομουτρο).Δεν θελω να το πιστεψω αλλα βλεπω μια διολισθηση απο τον οππουρτονισμο στον σοσιαλοφασισμο με τις απαραιτητες αντικομμουνιστικες πινελιες.Υ.Γ.Τι ακριβως να διαδηλωσουμε στο συνταγμα;;;;Το μη κουρεμα του χρεους;;;το 70%μνημονιο;;;τα 751 στο τελος του 2016 και με την συμφωνη γνωμη του εργοδοτη;;;Το τελος της λιτοτητας αλλα ΗΠΑ δηλ να δινουμε απο τον κρατικο προυπολογισμο απ ευθειας ζεστο χρημα στα φεγαλοαφεντικα;;;;Εκκολαπτετε το αυγο του φιδιου με τις μπαρουφολογιες σας.Ευτηχως που κρατησε το ΚΚΕ γιατι καποιος πρεπει να ξαναπατησει το φιδι...

τσογλαν μπου είπε...

Καποιος ΚΚΕς διαμαρτύρεται γιατί η κ.Μακρή ξεβράκωσε την υποκρισία του ΚΚΕ σχετικά με την coca cola.
Δεν έχει σημασία ο χρόνος που διαφημίζεις μια πολυεθνική,αλλά ΟΤΙ την διαφημίζεις.Δηλαδή το 2012 ήταν καλή η πολυεθνική για να την διαφημίζει το ΚΚΕ,ενώ τώρα σκάρτεψε?.Μην τρελλαθούμε.
Το ίδιο και με την διαφήμιση της ALPHA-BANK.Ο ριζοσπάστης διαφημίζει τραπεζίτες τώρα που μιλάμε.
Αστεία πράγματα,όπως αστεία και η απορία του ιδίου για ποιόν λόγο ο ελληνικός λαός πλημμύρισε τις πλατείες και οι ευρωπαικοί λαοί πλημμύρισαν χθές 62 πόλεις τις Ευρώπης σε συλλαλητήρια συμπαράστασης.
Αν ήθελε να του λυθεί η απορία,ας κατέβαινε σε μια απο τις συγκεντρώσεις να ρωτήσει τον οποιονδήποτε για το λόγο που γίνονται τα συλλαλητήρια.
Αλλά δεν τόλμησε.
Προτίμησε την ακίνδυνη μάχη του πληκτρολόγιου,για να λασπολογήσει εκ του ασφαλούς.

Гриша είπε...

"Δηλαδη το 2012 ηταν καλη η πολυεθνικη για να τη διαφημιζει το ΚΚΕ,ενω τωρα σκαρτεψε;"

Αυτα πηγαινε να τα πεις καλυτερα στο κομμα σου που διαχωριζει τους καπιταλιστες σε καλους και κακους,υγιεις και αρρωστους...Γιατι για την "υγιη επειχειρηματικοτητα ο Συριζα μας εχει ζαλισει και οχι φυσικα το ΚΚΕ.
Η αναφορα στο χρονο εγινε γιατι υποστηριξατε οτι το ΚΚΕ προδιδει τον αγωνα των εργαζομενων.Γελαμε..Και ερχονται μετα οι ιδιοι οι εργαζομενοι της cc και σας απαντανε.Και παρολαυτα μερικοι συνεχιζετε την ιδια αθλια προβοκατσια.Αλλα τι περιμενεις απο ανθρωπους που επικαλουνται ενα ακροδεξιο ρεταλι οπως η Μακρη;Συγγνωμη η Κυρια Μακρη ηθελα να πω.Αλλωστε τα τσογλαν μπους και η αστικη ευγενεια πανε πακετο.Σε λιγο θα βαλουνε τη κυρια τζακρη να μας κανει μαθηματα μαρξισμου-λενινισμου.Οσο για τα σωβρακα που λεει ο λεφτ, το πιθανοτερο οπως το πανε, δεν ειναι να μας τα παρει,αλλα να μας πιασει με τα σωβρακα.
Νυχτα...οπως καποτε φιλε λεφτ.