Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική κρίση και το Σύμφωνο Σταθερότητας


Του ανταποκριτού μας. Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου Γ.Σ. η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την οικονομική κρίση και τα προτεινόμενα μέτρα σύμφωνα με το Πρόγραμμα σταθερότητας(;) του ΠΑΣΟΚ και το Σύμφωνο Σταθερότητας (των κερδών του Κεφαλαίου) της ΕΕ.

Στην εκδήλωση που είχε ικανοποιητική προσέλευση κόσμου μίλησαν ο Γιάννης Μπανιάς, ο Αντώνης Νταβανέλος και ως κεντρικός ομιλητής ο Αλέξης Τσίπρας. Και οι τρεις ομιλητές τόνισαν ότι τα νέα μέτρα με την πλήρη ανατροπή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που σηματοδοτούν θα οδηγήσουν σε πρωτοφανή εκπτώχευση την ελληνική κοινωνία και θα ρίξουν τη χώρα σε ακόμα βαθύτερη ύφεση.

Ειδικότερα ο Γιάννης Μπανιάς τόνισε τον κοινωνικά άδικο χαρακτήρα των κυβερνητικών σχεδιασμών ενώ ο Αντώνης Νταβανέλος εστίασε την ομιλία του στις ευθύνες που επωμίζεται η ελληνική Αριστερά τόσο έναντι των εργαζομένων της χώρας, όσο και έναντι των ευρωπαίων συναδέλφων τους.

Στις ανάγκες συντονισμού με το Ευρωπαϊκό κίνημα επέμεινε ιδιαίτερα και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος, σημειωτέον, απηύθυνε και ενωτικό κάλεσμα προς τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς, εννοώντας κυρίως το ΚΚΕ, αν και χωρίς να το κατονομάσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία αποστροφή του λόγου του είπε (σε ελεύθερη απόδοση) καταχειροκροτούμενος: «Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η κωμωδία των χωριστών συγκεντρώσεων με απόσταση 500 μέτρων. Δεν είναι υποχρεωτικό να δεχθούν όλες τις απόψεις μας, δεν είναι υποχρεωτικό να προσχωρήσουμε στις δικές τους. Μπορούμε όμως να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι την επίθεση του συστήματος».

Στη συγκέντρωση διακρίναμε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Παναγιώτη Λαφαζάνη, Θοδωρή Δρίτσα, Νίκο Βούτση, Ρούντι Ρινάλντι, Γιώργο Σαπουνά, Δημήτρη Παπαδημούλη, Γιάννη Μπαλάφα, Δημήτρη Μπίρμπα, καθώς και τον παλαίμαχο της Αριστεράς Τάκη Μπενά).

Αξίζει να σημειωθεί ότι απουσίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης όπως και άλλα γνωστά στελέχη της Ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ (Δημήτρης Χατζησωκράτης, Σπύρος Λυκούδης, κ.α.) που αντίθετα από τους Παπαδημούλη, Μπαλάφα και Μπίρμπα επέλεξαν να μην εμφανιστούν.


Της Σύνταξης: Επηρεασμένοι από το ενωτικό κλίμα που επικράτησε στη συγκέντρωση και την αντίθεση που δημιούργησε η απουσία του Φώτη Κουβέλη και των άλλων στελεχών της Ανανεωτικής πτέρυγας κρίνουμε χρήσιμο να κλείσουμε το σημερινό post με ένα ποίημα του Μεγάλου Αλεξανδρινού:


Στα 200 π.Χ.

«Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων»


Μπορούμε κάλλιστα να φαντασθούμε
πως θ' αδιαφόρησαν παντάπασι στην Σπάρτη
για την επιγραφήν αυτή. «Πλην Λακεδαιμονίων»,
μα φυσικά. Δεν ήσαν οι Σπαρτιάται
για να τους οδηγούν και για να τους προστάζουν
σαν πολυτίμους υπηρέτας. Άλλωστε
μια πανελλήνια εκστρατεία χωρίς
Σπαρτιάτη βασιλέα γι' αρχηγό
δεν θα τους φαίνονταν πολλής περιωπής.
Α βεβαιότατα «πλην Λακεδαιμονίων».

Είναι κι αυτή μιά στάσις. Νοιώθεται.

Έτσι, πλην Λακεδαιμονίων στον Γρανικό•
και στην Ισσό μετά• και στην τελειωτική
την μάχη, όπου εσαρώθη ο φοβερός στρατός
που στ' Άρβηλα συγκέντρωσαν οι Πέρσαι:
που απ' τ' Άρβηλα ξεκίνησε για νίκην, κ' εσαρώθη.

Κι απ' την θαυμάσια πανελλήνιαν εκστρατεία,
την νικηφόρα, την περίλαμπρη,
την περιλάλητη, την δοξασμένη
ως άλλη δεν δοξάσθηκε καμιά,
την απαράμιλλη: βγήκαμ' εμείς•
ελληνικός καινούριος κόσμος, μέγας.

Εμείς• οι Αλεξανδρείς, οι Αντιοχείς,
οι Σελευκείς, κ' οι πολυάριθμοι
επίλοιποι Έλληνες Αιγύπτου και Συρίας,
κ' οι εν Μηδία, κ' οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι.
Με τες εκτεταμένες επικράτειες,
με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών.
Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά
ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ως τους Ινδούς.

Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

α,left, χαίρομαι που συμβρεθήκαμε!
"πλην Λακεδαιμονίων", τόσο το χειρότερο για τους "Λακεδαιμόνιους"
λ.κ

LeftG700 είπε...

Φίλη λ.κ.,


Επειδή πάμε σε πολλά αριστερά μαζέματα, ε, μοιραία, κάπου θα βρισκόμασταν. Αλλά εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε ακόμα κι όταν δεν ..συμβρισκόμαστε, εντάξει; :-)

Πάντως, αν ο ανταποκριτής μας δεν ζητήσει επίδομα ...αργίας, θα έχουμε ανταπόκριση κ α ι από τη συνδιάσκεψη της ανανεωτικής πτέρυγας.


Τα λέμε.

The Passenger είπε...

Επειδη τα πραγματα τα γνωριζω και απο τα μεσα,πρεπει να σας ενημερωσω οτι,και στις συνιστωσες και στις τασεις,τα πραγματα δεν ειναι μπετον.Υπαρχουν δηλαδη διαφοροποιησεις στις ταξεις ολων και αυτο ισως ειναι και καλο.
Ας μην βιαζομαστε λοιπον να χαρακτηριζουμε Λακεδαιμονιο τον ενα η τον αλλο.Στη χθεσινη εκδηλωση πηγαν και καποιοι ανανεωτικοι οπως λετε και εσεις.Ουτε απο το αριστερο ρευμα πηγαν ολοι,ορισμενοι πηγαν.
Γιατι ειναι αντιφατικο να λεμε οτι κοπτομεθα για την ενοτητα της Αριστερας και ταυτοχρονα να στοχοποιουμε καποιους,εσεις τους Ανανεωτικους,αλλοι ορισμενες συνιστωσες και παει λεγοντας.
Ειναι γνωστο οτι οι ανανεωτικοι δεν πιστευουν το εγχειρημα του ΣΥΡΙΖΑ γιατι δεν εκτιμουν τις συνιστωσες,το αντιστοιχο ομως ισχυει και για πολλες συνιστωσες που λενε καθαρα οτι το προβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ειναι οι ανανεωτικοι και καλο θα ηταν να μας αδειαζαν τη γωνια.Το νομιμον αλλα οχι και ηθικον,στην τελευταια περιπτωση,ειναι οτι πιεζουν τον Τσιπρα να τους διωξει η να τους περιθωριοποιησει,ωστε να φυγουν μονοι τους!Εχουμε δηλαδη μια πολιτικη συνεργασια στην οποια καποια κομματα ζητανε απο ενα αλλο να <> ενα μεγαλο κομματι του!Ποσο συντροφικο σας φαινεται αυτο?Ειναι δυνατον να λεμε μεταξυ μας,θα συνεργαστουμε, αρκει να διωξεις εσυ αυτον,εσυ τον αλλον και εσυ τον παρ-αλλον?
Και τελειωνοντας θα σας μεταφερω και κατι που ακουγεται αλλα δεν ειμαι σε θεση να το επιβεβαιωσω.Υπαρχει πιθανοτητα στο επομενο συνεδριο του ΣΥΝ,ορισμενοι απο την ανανεωτικη πτερυγα να συνταχθουν με τον Τσιπρα..

LeftG700 είπε...

Φίλε Passenger,


Το σχόλιό σου είναι μια πολύ καλή αφορμή για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα που πολλές φορές σε ένα ποστ δεν είναι σαφή. (Να γιατί αξίζει ο διάλογος!).

Κατ' αρχήν για τον χαρακτηρισμό "Λακεδαιμόνιοι". Λέει το ίδιο με αυτό που λες κι εσύ ("Ειναι γνωστο οτι οι ανανεωτικοι δεν πιστευουν το εγχειρημα του ΣΥΡΙΖΑ [...]"). Η διαφορά είναι πως εμείς, ακριβώς επειδή πιστεύουμε στη ενότητα δράσης της Αριστεράς, υιοθετούμε αυτή την Καβαφική ειρωνεία. Τι είναι η ειρωνεία; Σφοδρή κριτική, έντονη αντίθεση. Όχι όμως στοχοποίηση.
Τι θα πει στοχοποίηση; Δεν το καταλαβαίνουμε καθόλου. Δηλαδή, αν μας κάνει κριτική ένας αναγνώστης, σφοδρή κριτική, εξουθενωτική αν θέλεις, δικαιούμαστε να πούμε ότι "μας στοχοποιεί"; Δεν το βλέπουμε καθόλου έτσι. Το πολύ-πολύ να πούμε ότι μας κάνει άδικη κριτική. Αλλά "στοχοποίηση"; Σε τελική ανάλυση, κάθε κριτική γίνεται επί ενός θέματος, επί ενός "στόχου" δηλαδή. Το να μιλάμε για στοχοποίηση δείχνει ότι έχουμε πρόβλημα με την κριτική αυτή καθ' αυτή. Δεν είναι καιρός φίλε Passenger να γίνουμε πιο γενναίοι απέναντι σ' αυτήν, όταν κάποιος την ασκεί προς εμάς;

Εμείς προσωπικά δεν πιστεύουμε στην αποπομπή κανενός σε τέτοιες περιπτώσεις μετωπικών συμπράξεων. Όλοι έχουν τη θέση τους και το ρόλο τους. Όμως είναι ένας σκληρός πυρήνας της ανανεωτικής πτέρυγας που έχει διαχωρίσει τη θέση του εδώ και καιρό. Και φοβούμαστε ότι δεν έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ απλώς. Έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον στόχο και το όραμα ενός άλλου κοινωνικοοικονομικού συστήματος. (Λίγο να διαβάσεις κείμενά τους το καταλαβαίνεις αυτό, δεν χρειάζεται σοφία πιστεύουμε).

Δεν ξέρουμε αν τους σπρώχνουν προς την έξοδο ή όχι. Πιθανόν, δεν το αποκλείουμε. Υπάρχει μεγάλο άχτι απέναντί τους από πολλούς. Εκείνο που ξέρουμε είναι πως με τέτοιες διαμετρικά αντίθετες απόψεις εμείς στη θέση τους θα την είχαμε κάνει προ πολλού! Αυτό είναι το έντιμο, αυτό είναι το καθαρό. Μετά, θα μπορούσαμε να συνεργαζόμασταν όπου θα συμφωνούσαμε. Αλλά ως ξεχωριστό σχήμα.

Θα συμφωνήσουμε μαζί σου ότι η πτέρυγα δεν είναι ο αμνός που αίρει όλες τις αμαρτίες της Αριστεράς. Μακάρι να ήταν έτσι, θα είχαμε πολύ λιγότερα προβλήματα ως παράταξη. Και είναι μεγάλη ανοησία -πέρα από την ανεντιμότητα- να βρίσκεις έναν αποδιοπομπαίο τράγο και να του τα φορτώνεις όλα. Αυτό το προσυπογράφουμε φαρδιά- πλατιά!

Αυτά είχαμε να πούμε προς το παρόν. Αν έχεις παρατηρήσεις, αντιρρήσεις, κ.λπ. μετά χαράς να το συζητήσουμε παραπέρα.


Τα λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Passenger το ότι γνωρίζεις τ πράγματα από μέσα δεν αναιρούν τις εντυπώσεις και τον αντίκτυπο που έχουν οι κινήσεις των διαφόρων ομάδων προς τα έξω. Και βέβαια ο κόσμος της αριστεράς που είναι έξω, β λέπει τους αναεωτικο πτερυγίτες να λειτουργούν φραξιονιστικά, και σεχταριστικά –για να χρησιμοποιήσουμε την ορορλογία που ταιριάζει στην περίσταση. Βλέπουν να σχηματίζουν τη δική τους ομάδα, τη δική τους συγκέντρωση, μόνοι τους να προβληματίζονται, λες και ο συγχρωτισμός με τους «άλλους» -διάβαζε συριζαίους, που έβαλαν το ληθαράκι τους, θέλοντας και μη για να βραθούν τώρα στα έδρανα της Βουλής- θα τους μιάνει. Σε τι διαφέρει η τακτική τους από εκείνη της ομάδας Παπαρήγα;
Η στοχοποίηση είναι το πρόβλημα, και φαίνεται ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να οριοθετηθεί η ταυτότητα της ανανέωσης, παρά η στοχοποίηση κάθε κίνησης ανοίγματος, ενότητας... Κρίμα, γιατί από αυτό το σύνδρομο πάσχει χρόνια και χρόνια η αριστερά. Και εμείς εκ των έσω ορώντες τα πράγματα, πάσχουμε από στραβισμό όταν μιλάμε για αποχώρηση! Ποιανών; εκείνων που συντονισμένα στις εκλογές ψήφισαν αποχή ή οικολόγους, εκείνων που περίμεναν με αγωνία τη συντριβή για να αδράξουν την ευκαιρία και να καταλάβουν το χώρο. Αυτών που η ποχώρησή τους σημαίνει ότι θα σύρουν το σαρκίο τους λίγο πάρα πέρα και να τους φάει η μαρμάγκα! Γι’ αυτό ουδόλως με ενδιαφέρει! Όμως με ενδιαφέρει οι κινήσεις ττους να μην απωθήσουν συναισθηματικά και πολιτικά τον εν δυνάμει κόσμο της αριστεράς από το εγχείρημα η ενιαίας αριστερής εκφρασης!

Σ.

Ανώνυμος είπε...

περιμενοντας την ανταπόκριση από ΑΠ θέλω να θυμίσω τις εξαιρετικά δυσάρεστες για τους αριστερούς καταστάσεις :
την πρόταση για συμμετοχή σε αντιτρομοκρατική πορεία υπό τα χειροκροτήματα του ΛΑΟΣ.
το χάλι της ΑΡΜΕ στις εκλογές για την Ποσδεπ
την ικανοποίηση του μέλους της ΑΡΜΕ Ε. Μπουρνόβα που τα ΜΑΤ περιφρουρούσαν το άσυλο(!!!) στις 8 του Δεκέμβρη φέτος(αυτό σε συνέντευξη στο 105,5)
και πολλά άλλα που έχουμε κουραστεί να λέμε και να διαβάζουμε.
Και τέλος πάντων,διαβάζοντας το καταστατικό του ΣΥΝ είναι φανερό ότι μάλλον δεν θα έπρεπε να είναι καν μέλη -όχι στελέχη- όσοι το παραβιάζουν συστηματικά, ή όχι;
Επιστρέφω λοιπόν σ’αυτό που λέτε και προσυπογράφω:
….πως με τέτοιες διαμετρικά αντίθετες απόψεις εμείς στη θέση τους θα την είχαμε κάνει προ πολλού! Αυτό είναι το έντιμο, αυτό είναι το καθαρό. Μετά, θα μπορούσαμε να συνεργαζόμασταν όπου θα συμφωνούσαμε. Αλλά ως ξεχωριστό σχήμα.

(τό ξεχωριστό σχήμα μάλλον θα ήταν στις αγκάλες της συναίνεσης και δεν μου φαίνεται να μας απασχολούσε και πολύ)
λ.κ

Ανώνυμος είπε...

@ λ.κ., "το ξεχωριστό σχήμα μάλλον θα ήταν στις αγκάλες της συναίνεσης και δεν μου φαίνεται να μας απασχολούσε και πολύ"... θα έπρεπε ίσως να μας απασχολεί, καθώς τα ΜΜΕ θα αξιοποιήσουν μια τέτοια κίνηση για να απομονώσουν την αριστερά. Δεν είναι άσχετο ότι τα δημοσκοπικά του μπομπολικού έθνους -κι αυτό αμόλυντο πρέπει να μείνει!- παρουσιάζουν μόνο ένα 19% να απορρίπτει την αναγκαιότητα των μέτρων· κι αυτό μια μέρα μετά την αποστροφή του Παπακωνσταντίνου προς Τσίπρα στη Βουλή: ακούστε το λαό! βγείτε από τον κομματικό σας σωλήνα. Το σενάριο χρειάζεται τους συναινετικούς για να κατασκευάσει και να προβάλει κλίμα αγανάκτησης απέναντι σ' εκείνους που αντιτίθενται στη μία και μοναδική αλήθεια των νεοφιλελεύθερων. Δύσκολα τα πράγματα!
Τα λέμε!
Σ.

LeftG700 είπε...

Φίλη λ.κ.,


Σωστά επισημαίνεις συγκεκριμένες θέσεις/απόψεις/αποφάσεις της ΑΠ οι οποίες είναι προβληματικές.

Θέλουμε όμως να τραβήξουμε έναν αστερίσκο σε ένα ιδιαίτερα λεπτό σημείο.

Ανάμεσα στα άλλα γράφεις: "[...] την πρόταση για συμμετοχή σε αντιτρομοκρατική πορεία υπό τα χειροκροτήματα του ΛΑΟΣ".

Αυτό είναι μία εφαρμογή του αποφθέγματος "όταν σε χειροκροτούν οι εχθροί σου, κάτι δεν κάνεις καλά".

Ισχύει σε πολλές περιπτώσεις. Όχι όμως πάντα και αυτό θέλουμε να σου θυμίσουμε. Δύο παραδείγματα. Ένα πραγματικό και ένα υποθετικό.

Πριν από κάποιο καιρό για ένα μείζον θέμα στη Βουλή -που δυστυχώς δεν θυμόμαστε ποιό- τα στρατόπεδα ήταν δύο: Η πλειοψηφία (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και η μειοψηφία (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ). Όπως καταλαβαίνεις ήταν βούτυρο στο ψωμί των θιασωτών της "φαιοκόκκινης συμμαχίας" (Μανδραβέληδες και φίλοι (του) και δεν συμμαζεύεται...).

Το υποθετικό τώρα: Σκέψου το ενδεχόμενο αύριο, μεθαύριο, για λόγους τακτικής, να βγεί ο Καρατζαφέρης και να πει: "Στηρίζουμε την πρόταση Αλαβάνου για δημοψήφισμα κατά του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ"!

Τι θα κάναμε τότε αν δεν φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε επικουρικά και πάντα με προσοχή το επειχείρημα "κοιτάξτε ποιός σας χειροκροτεί"; Μάλλο να "πηδηχτούμε από το παράθυρο" που λένε κι οι Ράδιο Αρβύλα!

Αυτή ήταν η μικρή μας συνεισφορά στο σχόλιό σου κι άλλο δεν έχει! :-)


Τα λέμε.

LeftG700 είπε...

Φίλε Σ.,


Κι εμείς κάπως έτσι το βλέπουμε το ζήτημα της αξιοποίησης της "φρόνιμης Αριστεράς" όπως περίπου προβάλλουν την "υπευθυνότητα" ορισμένων ανανεωτικών τα διάφορα παπαγαλάκια. Είναι "αγκάθι" όντως.

Το πρόβλημα θα ήταν μικρότερο, αν τα υπόλοιπα κομμάτια της Αριστεράς είχαν κάνει την υπέρβαση που απαιτούν οι καταστάσεις και είχαν πετύχει ένα -έστω- μορατόριουμ σε πρώτη φάση. Αλλά δυστυχώς κι αυτό αργεί. Κυρίως, επειδή το ΚΚΕ επιμένει στην απομόνωσή του.


Τα λέμε.

The Passenger είπε...

Καλησπερα και παλι.Χαιρομαι,κατ'αρχας που τα λεγομενα μου μου ετυχαν σχολιασμου και απο αλλους συνομιλητες.Μου φαινεται ομως,σαν να διαβασατε τα μισα απο οσα εγραψα.Ο σκοπος μου δεν ηταν να υπερασπιστω την πτερυγα αλλα να αναδειξω το γεγονος,οτι για τη δεισλειτουργια του ΣΥΡΙΖΑ ευθυνες εχουν και αλλοι,αναφεροντας μαλιστα και καποια παραδειγματα με τα οποια δεν ασχοληθηκε κανενας.Εγω ανεφερα καποια πραγματα που με ενοχλουν και απο τους μεν και απο τους δε,εσεις ομως στις απαντησεις σας συνεχισατε να ασχολειστε μονο με την πτερυγα.Για αυτο μιλαω για στοχοποιηση.Γιατι το να κανει π.χ καποιος κριτικη στο Leftg700 δεν ειναι στοχοποιηση,το να το κατηγορει ομως για ολα τα κακα του internet προφανως ειναι..
Στο φιλο Σ. θα ηθελα να πω οτι συμφωνω μαζι του οτι η πτερυγα, μπορει να πει κανεις,οτι συμπεριφαιρεται ως φραξια.Παρολα αυτα εχουν το δικαιωμα να συζητανε μεταξυ τους.Και η ΚΟΕ βγαζει δικες τις ανακοινωσεις,κολλαει και δικες τις αφισες,κανει και δικο της φεστιβαλ το καλοκαιρι.Δεν ειδα ομως κανενα να ενοχλειται απο αυτα,καλως κατα τη γνωμη μου.Τωρα, για το οτι συντεταγμενα δεν φηφισαν οι ανανεωτικοι ΣΥΡΙΖΑ,μην το ξαναπεις γιατι δεν ισχυει.Δεν αμφιβαλλω οτι μπορει να βρεθηκαν και μερικοι μαλακες που να το εκαναν,αλλα και μονο το γεγονος οτι η μιση κοινοβουλευτικη ομαδα αποτελειται απο ανανεωτικους κατι δειχνει..Και μη μου πειτε οτι η σταση του Αλαβανου βοηθησε το κομμα στις εκλογες γιατι..θα πηδηχτω απ'το παραθυρο..

Ανώνυμος είπε...

@passenger:
μα η ΚΟΕ είναι ΚΟΕ, η ΑΠ είναι εμείς!είναι τμήμα του κόμματός ΜΑΣ-τουλάχιστον μέχρι τώρα- Θέλω να πω δεν είναι συγκρίσιμα.
όσο για τους 3 βουλευτές είναι σαφές ότι βοήθησε και η προβολή από το μμε, ή όχι; ας πούμε η Φιλίνη είχε καθημερινή διαφήμιση στην ελευθεροτυπία.(άσχετο αν δεν βγήκε).
ως προς τον Αλαβάνο για να μην πω καμμιά χοντράδα, "άβυσσος η ψυχή" κτλ κτλ. άσε τα είπα ξείπα: τα του δημοψηφίσματος που λένε πιο πάνω οι λεφτ νομίζω έχουν αποσυρθεί προ πολλού.
λ.κ
υγ @οικοδεσπότες:
ο ανταποκριτής 200
ο ανανεωτικός συντάκτης 300
το βλογ της ΑΠ υπερ400
;;;

LeftG700 είπε...

Φίλε Passenger,


Καλησπέρα κι από εδώ!

Εμείς πάντως γράφουμε με σαφήνεια ότι δεν είμαστε της άποψης ότι για όλα τα κακά του ΣΥΡΙΖΑ ή και της Αριστεράς γενικότερα φταίει η ΑΠ. Αν σχηματίζεται μια τέτοια εντύπωση, ίσως οφείλεται στο ότι το ποστ εστίασε στην εκδήλωση από την οποία απουσίασαν επιδεικτικά μερικοί από τους πρωτοκλασάτους της (μεταξύ των οποίων και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος). Εξ άλλου και η Πανελλαδική σύσκεψή τους πού κατέληξε; Στο ότι μένουν μέχρι το Συνέδριο. Και μετά; (Βλέπε και το σημερινό μας ποστ).

Για τα περί φράξιας: Σε ένα κόμμα που επίσημα επιτρέπει τις οργανωμένες τάσεις, ο όρος καθίσταται σχεδόν άνευ νοήματος. Εμείς δεν θα τον χρησιμοποιούσαμε.

Όμως, το παράδειγμα της ΚΟΕ που φέρνεις δεν είναι ανάλογο: Η ΚΟΕ είναι ξεχωριστή οργάνωση. Η ΑΠ διακριτή τάση ενός κόμματος που αποφασίζει και έχει αποφασίσει περί ΣΥΡΙΖΑ δημοκρατικά. Δηλαδή με πλειοψηφία και μειοψηφία. Πιστεύουμε ότι η συμπεριφορά τους όταν εκπροσωπούν το κόμμα τους ή το σχήμα στο οποίο το κόμμα τους έχει αποφασίσει να συμμετέχει είναι προβληματική και συχνά απαράδεκτη. Έχουμε την αίσθηση ότι αυτό θα σε βρίσκει σύμφωνο, έστω και εν μέρει.

Συμφωνούμε ότι η αποχή των ανανεωτικών στις βουλευτικές ήταν αμελητέα. Δεν είμαστε της ίδιας άποψης όμως για τις Ευρωεκλογές.

Σε αυτό το συγκεκριμένο που ρωτάς για τον Αλαβάνο: Αν πηδηχτείς από το παράθυρο, κι εμείς μαζί σου! Όχι, δεν βοήθησε.


Τα λέμε.

LeftG700 είπε...

Φίλη λ.κ.,


Εμείς, όπως είδες, κάνουμε λόγο μόνο για την Παρασκευή. Το ίδιο κι ο Παπαδόπουλος στην "Αυγή" του Σαββάτου. Το σάϊτ της πτέρυγας συμπεριλαμβάνει και τη δεύτερη μέρα. Γι' αυτήν, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Δεν έχουμε εικόνα και δεν μπορούμε να λέμε μλκς.

Τα ερωτηματικά σου για τα διαφορετικά νούμερα ζητούν απάντηση. Λοιπόν. Δεν μπορούμε όπως καταλαβαίνεις να σου πούμε "εμείς λέμε την αλήθεια, εμείς λέμε την αλήθεια!".

Απλώς σου λέμε ότι ο ανταποκριτής μας είναι τόσο μανιαμούνιας, που σε τέτοιες περιπτώσεις μικρού αριθμού ανθρώπων ...μετράει κεφάλια!


Τα λέμε.