Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Γράμμα στους φίλους και φίλες που σκέπτονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φοβούνται να το κάνουν.



Αγαπητοί φίλοι και φίλες,


Αν και γράφουμε στα τυφλά —εκτός από τους λίγους σχολιαστές που παίρνουν το λόγο εδώ και εκφράζουν τις απόψεις τους, δεν ξέρουμε ποιοι μας διαβάζουν ούτε τι σκέφτονται—, ωστόσο, δεν είναι αυθαίρετο να κάνουμε μια απολύτως βάσιμη και λογική υπόθεση: κάποιοι από όσους μάς διαβάζετε βρίσκεστε στην πολύ δυσάρεστη θέση από τη μία να αισθάνεστε την επιθυμία, και ανάγκη μαζί, να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ, κι από την άλλη να φοβάστε να το αποφασίσετε οριστικά. Σε σας λοιπόν θέλουμε να απευθυνθούμε σήμερα. Ω, μη νομίσετε ότι σας επιφυλάσσουμε κι εμείς τους γνωστούς αριστερούς κεραυνούς εναντίον εκείνων που «δειλιάζουν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους» ή τα εύκολα κηρύγματα υπέρ τής «αισιοδοξίας τής βούλησης που πρέπει να νικήσει την απαισιοδοξία τής γνώσης». Τίποτε από όλα αυτά δεν θα διαβάσετε. Όχι επειδή είναι άνευ αξίας τέτοιες συζητήσεις. Αλλά επειδή δεν είναι της ώρας, τώρα, στην τούρλα τού Σαββάτου, μία μέρα πριν τις εκλογές. Τέτοιες ώρες χρειάζονται άλλα λόγια: συγκεκριμένα λόγια για το συγκεκριμένο δίλημμά σας. Αυτό είναι το μόνο που θα είχε, ενδεχομένως, κάποια χρησιμότητα.

Ελπίδα ή φόβος; Να το συγκεκριμένο δίλημμά σας με τρεις λέξεις. Να εμπιστευθείτε την ελπίδα που σας καλεί να ψηφίσετε  για μια κυβέρνηση η οποία θα επιχειρήσει να σταματήσει την πορεία προς την εξαθλίωση ή να ακούσετε τους φόβους σας, που μπορείτε να τους πείτε και φρόνηση, χρυσώνοντας το χάπι προς τον ίδιο τον εαυτό σας, ότι αυτή η κυβέρνηση ίσως σημαίνει ‘‘τα χειρότερα’’ και να κάνετε κάποια άλλη επιλογή, φέρνοντας τη Νέα Δημοκρατία σε θέση οδηγού, ακόμα κι αν δεν ψηφίσετε αυτήν; Και το δίλημμά σας μεγαλώνει ασφαλώς, καθώς ενδόμυχα ξέρετε πολύ καλά ότι στη δεύτερη περίπτωση η ‘‘σώφρων’’ κυβέρνηση με πυρήνα τη Νέα Δημοκρατία δεν θα κάνει τίποτε καλύτερο (πλην ίσως της χορήγησης μερικών ασπιρινών εναντίον τού εθνικού καρκίνου που μας κατατρώει) από το να ακολουθήσει  ‘‘ομαλά’’ αυτή την πορεία προς την εξαθλίωση μέχρι το τέλος —δεν φανταζόμαστε βέβαια να δίνετε την παραμικρή αξία στις υποσχέσεις ότι θα επαναδιαπραγματευτούν το Μνημόνιο αυτοί ακριβώς που το υπέγραψαν με χέρια και με πόδια ή ότι τα ευρωπαϊκά διευθυντήρια είναι πρόθυμα να μας προσφέρουν κάτι ουσιαστικότερο από λίγα παραπάνω γραμμάρια μουχλιασμένου καρότου!

Για την ελπίδα σας, που είναι και δική μας ελπίδα, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι, πέρα από το ότι πιστεύουμε ακράδαντα πως είναι βάσιμη και καλώς την έχετε. Θέλουμε να μιλήσουμε λίγο για τους φόβους σας. Και καθώς θέλουμε αυτό το σημείωμα να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομο, θα περιοριστούμε να μιλήσουμε για τον Μεγάλο Φόβο, αυτόν που σχεδόν τρία χρόνια τώρα και με τρομακτική ένταση και έκταση τους τελευταίους μήνες  προσπαθούν να σας εμφυσήσουν ‘‘θεοί’’ και δαίμονες, ημεδαποί ή αλλοδαποί σε πλανητική κλίμακα:

Η ζωή χωρίς το ευρώ!

Δεν σκοπεύουμε να αναπαράγουμε εδώ όλη τη φιλολογία επί τού θέματος, παραθέτοντας δηλώσεις επί δηλώσεων στελεχών τού ΣΥΡΙΖΑ. Εξ άλλου, θα ήμαστε οι τελευταίοι που θα ισχυριστούμε ότι ο λόγος τού ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πώς ακριβώς σκοπεύει να ανατρέψει το μνημόνιο και τις εξοντωτικές για την ελληνική κοινωνία συνέπειές του είναι ενιαίος, χωρίς αντιφάσεις ή αμφισημίες —άλλο ζήτημα βέβαια το ότι εμείς δεν θεωρούμε εξ ορισμού, ή τάχα από θέση αρχών, ανεπίτρεπτες τέτοιες μη ‘‘καθαρές’’ στάσεις. Για να αποπληθωρίσουμε (όχι να διασκεδάσουμε!) το φόβο σας, θα αρκεστούμε σε δύο ακλόνητα επιχειρήματα που ακυρώνουν πλήρως τους δύο βασικούς άξονες της τρομοκρατικής προπαγάνδας.

Α.
Ανεξάρτητα από τι πιστεύει για το ζήτημα του ευρώ ο Τσίπρας, ο Σταθάκης, ο Δραγασάκης, ο Παπαδημούλης, ο Μανώλης Γλέζος, ο Θεωνάς, ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης ή ο Ρινάλντι, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουμε εμείς, εσείς ή ο Χατζηπετρής, ένα είναι βέβαιο και πρέπει να το πάρετε απολύτως τοις μετρητοίς:

Δεν είναι σε καμία μα καμία περίπτωση στόχος τού ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα φάση η έξοδος από την ευρωζώνη! Γιατί; Για έναν απλό, απλούστατο λόγο: Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα (αριθμός: 1) κομμάτι τής ελληνικής Αριστεράς, από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το μικρότερο αριστερό γκρουπούσκουλο, που να μην έχει πλήρη συνείδηση του γεγονότος ότι η κοινωνία στις παρούσες συνθήκες δεν είναι έτοιμη και ώριμη να ακολουθήσει έναν τέτοιο δρόμο! Μ’ άλλα λόγια, ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ με καταθλιπτική ομοφωνία θεωρούσε ότι η χώρα πρέπει να βγει εκτός ευρωζώνης τώρα (πράγμα που δεν συμβαίνει βέβαια), με άλλη τόσο  εξ ίσου καταθλιπτική ομοφωνία θα αποφάσιζε ότι μία τέτοια έξοδος στην οποία θα τον ακολουθήσει ένα μικρό μέρος τού λαού είναι ο ασφαλέστερος δρόμος προς την αυτοκτονία τού ίδιου ως κόμματος, αλλά και μία ‘‘πρώτης’’ τάξεως αιτία για να ανοίξει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ τής ελληνικής κοινωνίας και της Αριστεράς. Μην ανησυχείτε λοιπόν. Όπως ακριβώς η Αλέκα Παπαρήγα, λόγου χάρη, πιστεύει ότι μία επιστροφή στη δραχμή υπό τις παρούσες συνθήκες θα ήταν καταστροφή, το ίδιο ακριβώς πιστεύει και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι συνιστώσες του! —αν και όχι για τους απολύτως ταυτόσημους λόγους. Εντελώς τελείως το ίδιο! Ξέρετε ποια είναι η βασική διαφορά τους; Ότι το ΚΚΕ αρνείται να ‘‘παίξει μπάλα’’ από κυβερνητική θέση και να βοηθήσει στην όποια ανακούφιση του λαού, συμβαδίζοντας και σεβόμενο παράλληλα τις διαθέσεις του σε αυτή τη δεδομένη φάση, επειδή αυτός δεν είναι ξεκάθαρα, πλειοψηφικά, οριστικά και αμετάκλητα ταγμένος κατά τού ευρώ! Μ’ άλλα λόγια, θα μπορούσε να πει κάποιος χωρίς να αυθαιρετεί ότι δεν είναι τόσο απέναντι στην Τρόικα και στην ΕΕ που το ΚΚΕ τηρεί ασυμβίβαστη στάση. Στην πραγματικότητα είναι ασυμβίβαστο απέναντι στον ‘‘ανώριμο’’ λαό και αρνείται να πράξει το καθήκον του απέναντί του μέχρι αυτός να ‘‘μάθει’’!

Β.
Ακόμα κι αν σας έπεισαν τα παραπάνω, ξέρουμε ότι παραμένει μια ακόμα μεγάλη ανησυχία: τι θα γίνει αν, κατά τη διάρκεια των αναπόφευκτων συζητήσεων μιας κυβέρνησης της Αριστεράς με την Τρόικα,  συμβεί κάποιο ‘‘ατύχημα’’, όπως άλλωστε φροντίζουν να υπενθυμίζουν ευάριθμοι ‘‘καλόπιστοι’’ πολιτικοί αντίπαλοί ή δήθεν καλοπροαίρετοι και ‘‘αμερόληπτοι’’ παρατηρητές;

Κανένα ατύχημα δεν θα συμβεί! Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα να μας εκδιώξει κανείς από την ευρωζώνη, εκείνο που —ενδεχομένως— θα μπορούσε να συμβεί θα ήταν να φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Δηλαδή να προσκρούσει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόλυτη άρνηση των ευρωπαϊκών ηγετικών μηχανισμών για αλλαγή τής καταστροφικής πορείας, την οποία μάς έχουν υποχρεώσει να ακολουθήσουμε. Τι θα κάνει τότε μία αριστερή κυβέρνηση, δηλαδή μία κυβέρνηση τής οποίας, σε τελική ανάλυση, μοναδική ισχύς είναι η υποστήριξή της εκ μέρους τού λαού και, επομένως, δεν μπορεί ούτε να τον προδώσει, αλλά ούτε και να τον δεσμεύσει χωρίς τη θέλησή του (θυμηθείτε το σκεπτικό που αναλύσαμε στο Α); Μα τι άλλο από το να δώσει το λόγο στον ίδιο το λαό για να αποφανθεί! Και τότε αγαπητοί φίλοι, σε ένα έντιμο δημοψήφισμα, θα έχετε όλες τις ευκαιρίες να εκφράσετε την άποψή σας και να πάρετε τις αποφάσεις σας, όποιες κι αν είναι αυτές!

Να λοιπόν γιατί δεν πρέπει να φοβάστε αυτό που προσπαθούν με κάθε τρόπο να σας κάνουν να φοβάστε, καταφεύγοντας ακόμα και στις μεγαλύτερες διαστρεβλώσεις ή σε απίστευτα αισχρές όσο και φανταστικές ‘‘κατασκευές’’ και ‘‘επινοήσεις’’. Αντίθετα, πρέπει να θυμάστε αυτό που προσπαθούν να σας κάνουν να ξεχάσετε ή να το διασκεδάσουν με υποσχέσεις ‘‘ανάπτυξης’’ και ‘‘χαλάρωσης’’ των στραγγαλιστικών δεσμών, αυτό που λένε και ξαναλένε εδώ και πολύ καιρό όχι τα στελέχη τού ΣΥΡΙΖΑ ή εμείς, αλλά εκατοντάδες οικονομολόγοι και πολιτικοί αναλυτές σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι, να σημειωθεί, δεν μπορούν ούτε με την πιο διασταλτική ερμηνεία τής λέξης να χαρακτηριστούν ως αριστεροί —πασίγνωστο παράδειγμα επ’ αυτού ο Αμερικανός οικονομολόγος Paul Krugman. Τι είναι αυτό που προσπαθούν να σας κάνουν να ξεχάσετε ή να παραβλέψετε; Είναι το εξής απλό:

Ότι εκείνο που καταλήγει με μαθηματική βεβαιότητα ή στην κοινωνική βαρβαρότητα ή, προκειμένου να την αποφύγουμε, στην υποχρεωτική πια έξοδο από την ευρωζώνη κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον —αλλά υπό πολύ δυσμενέστερες συνθήκες—, είναι ακριβώς αυτός ο δρόμος τής εξαθλιωτικής στέρησης στον οποίο μας σπρώχνουν με τον βούρδουλα της οικονομικής και πολιτικής τους ισχύος! (Και δεν θίγουμε καθόλου αυτό που επίσης γράφεται και λέγεται καθημερινά: με τις ακολουθούμενες πολιτικές ολόκληρη η ευρωζώνη, όπως την ξέρουμε τουλάχιστον, κατευθύνεται πάνω στα βράχια!)

Η ζωή με τη Νέα Δημοκρατία!

Κλείνουμε με μια υπενθύμιση. Λέμε υπενθύμιση γιατί αφορά σε ένα  προβληματικό ζήτημα που το ξέρετε πολύ καλά, ειδικά οι μεγαλύτεροι από εμάς και ιδίως όσοι έχουν ζήσει σε σκοτεινές εποχές. Μπορεί να σας αδικούμε, αλλά είναι αναγκαίο να την κάνουμε: οι διάφορες εμπειρίες από την πραγματική ζωή αυτής τής περιόδου μάς έχουν δείξει ότι πολλοί από όσους αντιμετωπίζουν τα ίδια μ’ εσάς διλήμματα έχουν τη γνωστή στην κοινωνική και ατομική ψυχολογία τάση να θάβουν αυτό το αγκάθι βαθιά μέσα στον σκουπιδοτενεκέ τους —είναι πολύ μεγάλο για να σκεπαστεί από ένα χαλί…

Ενδεχόμενη πρωτιά τής Νέας Δημοκρατίας (νίκη που περνάει υποχρεωτικά μέσα από την άρνηση ψήφου προς τον ΣΥΡΙΖΑ) σημαίνει ότι τη Δευτέρα θα έχουμε δεξιά κυβέρνηση με πυρήνα βέβαια το κόμμα τού Σαμαρά. Κι αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται, πέραν της περαιτέρω οικονομικής εξαθλίωσης για ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού, και περαιτέρω συρρίκνωση της δημοκρατίας. (Ναι, αυτής της αστικής δημοκρατίας, που εμείς οι αριστεροί έχουμε ως όραμα να την υπερβούμε. Να την υπερβούμε όμως, αντικαθιστώντας την με μια ανώτερη μορφή δημοκρατίας, όχι να την αφήσουμε να κατρακυλήσει προς τα πίσω σε αντιδραστικά αυταρχικές ή και ανοιχτά δικτατορικές αντιλαϊκές μορφές διακυβέρνησης. Υπό αυτή την έννοια, την υπερασπιζόμαστε!) Είναι άφθονα τα δείγματα στους λόγους τού Σαμαρά τις τελευταίες μέρες και υπεραρκετά για να εξάγουμε με ασφάλεια το συμπέρασμα ότι πρώτη του προτεραιότητα είναι να θωρακίσει τη δημοκρατία έναντι του ‘‘εχθρού’’ λαού, επανιδρύοντας όχι το κράτος, όπως  δήθεν θα έκανε ο Κώστας Καραμανλής, αλλά το αστυνομικό κράτος!

Οικονομική εξαθλίωση + αστυνομικό κράτος, τι μας κάνουν, αγαπητοί φίλες και φίλοι; Ξέρετε εσείς καλύτερο έδαφος για την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της νεοναζιστικής συμμορίας που ακούει στο όνομα Χρυσή Αυγή; Όταν μάλιστα, πολλοί από τους σκληροπυρηνικούς δεξιούς ψηφοφόρους τη βλέπουν ως «αδελφό κόμμα», όπως, λόγου χάρη, εκμυστηρεύτηκε δημοσία πριν λίγες μέρες ότι τη βλέπει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, το πρωτοπαλίκαρο —με διαταγή Σαμαρά— τού προεκλογικού αγώνα στη Μακεδονία; Αντιλαμβάνεστε πόσο θα φουσκώσει τα μαύρα πανιά τής Χρυσής Αυγής μία ενδεχόμενη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με τα αισθήματα ‘‘αδελφικής’’ εξουσίας που θα της εμπνεύσει; Και χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε, εκτός από όλα αυτά, και τα λόγια τού Μπρεχτ;

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, δεν είναι απαραίτητο να είστε αριστεροί για να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ στις αυριανές εκλογές.

Το να είστε αντιφασίστες φτάνει και περισσεύει!


Η εικόνα (via xaxor.com) είναι της Jessica Neuwerth, από τη συλλογή της Fearless (= Χωρίς φόβο).

20 σχόλια:

RED FAITH είπε...

Eγω παντως συμφωνω οτι δεν πρεπει να φουσκωσουν τα πανια των ναζιστων,και δεν πρεπει με τιποτα να περασει το ποσοστο της Χ.Α.το ποσοστο του ΚΚΕ της πραγματικης αριστερας που κραταει ψηλα την σημαια και λεει απλα την αληθεια.Φανταστειτε τωρα στην μεγαλυτερη καπιταλιστικη κριση ολες οι δυναμεις που θεωρουντε αριστερες να επαιρναν θεση αντικαπιταλιστικη και αντι ΕΕ.Σιγουρα ενα μεγαλο τμημα του λαου θα καταλαβαινε τι πραγματικα παιζεται η σταση του ΣΥΡΙΖΑ εχει κανει τον κοσμο φοβισμενο και υποταγμενο εναντια στην ΕΕ των πολυεθνικων με αποτελεσμα ενα μεγαλο πισωγυρισμα στις συνειδησεις και ταισμα του θεριου της μοιρολατρειας.Μακαρι να κυβερνησει τωρα ο ΣΥΡΙΖΑ να τελειωνουμε πια με τις αυταπατες περι ανθρωπινου καπιταλισμου σε περιοδο υφεσης,αλλα μετα συντροφοι που θεωρειτε τους εαυτους σας αντικαπιταλιστες θα εχουμε πολυ δουλεια να ξανακερδισουμε τις συνειδησεις ενος απογοητευμενου λαου.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ. Υ.Γ Ξερω οτι πολλοι θα ειρωνευτουν αυτην την θεση με το σκεπτικο οτι το ΚΚΕ με το 5-6%δεν θα εχει λογο στις εξελιξεις,κανετε λαθος φιλοι το ΚΚΕ ειναι η μονη σοβαρη απαντηση στην κριση και στο φασισμο και θα συναντηθουμε στο μελλον οταν το καταλαβετε.Υ.Γ2ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ! Υ.Γ3 Ο Τσιπρας ειπε οτι οι αριστεροι δεν υπογραψαν στα ξερονησια θα υπογραψουν τωρα;;;;Για να παραμεινουμε φιλε στην ΕΕ που γουσταρεις με χιλια θα πρεπει να υπογραψεις πολλα μα παρα πολλα κειμενα που δεν θα υπεγραφαν ποτε οι εξοριστοι κομμουνιστες,να υπογραψεις την εκχωρηση και των τελευταιων ψιγματων ανεξαρτητης πολιτικης της χωρας και να την παραδωσεις στην κομισιον.ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΘΕΙΣ ΤΟΤΕ ΑΛΕΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ!Υ.Γ 4 Αν κυβερνηση βγει η ΝΔ ελατε μαζι μας στους τοπους δουλειας εκει θα γινει η μαχη της υπερασπισης εκει υψωνεται ο λαος και διωχνει τον φοβο,κανενας Ολαντ και καμια ΕΕ δεν θα μας σωσουν παρα μονοι μας.

bandiera rossa είπε...

Ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ στο μεγαλείο του.
Αυτό το κείμενο είναι ο ορισμός του οπορτουνισμού, της αυταπάτης και της απάτης.
Αποδεικνείεται για ακόμα μία φορά πως ο βασικότερος εχθρός του λαικού κινήματος είναι οι οπορτουνιστές, σοσιαλδημοκράτες, καρεκλοκένταυροι μνηστήρες της αστικής δημοκρατίας.
Αυτά τα έλεγε πρίν πολλά χρόνια το PCI (Κομμουνισ. Κομμα Ιταλιας) και βέβαια κατέληξε σήμερα να γίνει Πασοκ (PD), ταυτόχρονα όμως διέλυσε και το λαικό κίνημα, αυτό είναι και το μέλλον του Συριζα...
Εμπειρίες υπάρχουν πολλές απο αυτοαποκαλούμενα αριστερά κόμματα, την κατάληξη τους την γνωρίζουμε.
Οποιος υποστηρίζει συγκεκριμένες θέσεις απλά υπηρετεί το καπιταλιστικό σύστημα με τον καλύτερο τρόπο.
Η ιστορία διδάσκει και αλλοίμονο σε αυτούς που είναι ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ.

Κωστής Παπαϊωάννου είπε...

Παιδιά,

πολύ ωραία τα λέτε .. ελπίζω αν σας διαβάζει κανένας φοβισμένος να ξεφοβηθεί .. από την παρουσία της μη-Αριστεράς στην κυβέρνηση δεν κινδυνεύουμε .. από την απουσία της Αριστεράς στην ελληνική κοινωνία κινδυνεύουμε.

:-)

RED FAITH .. από κόκκινη πίστη καλά πας .. και λίγη κόκκινη σκέψη δεν θα σε βλάψει

Μάρκομ Ξ είπε...

(αναδημοσίευση από το iskra.gr)

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8307:ti-na-kanoume-politis&catid=78:ygeia&Itemid=178

Γερά, με λογισμό και μ' όνειρο (και μπόλικο νερό που λέει και ένας φίλος).

Περήφανα, για εμάς και τα παιδιά μας.

Αφήνουμε πίσω τους αναχωρητές της "καθαρούτσικης" "αριστεράς", ξεπερνάμε τους τρομοκράτες της σαπισμένης αστικής τάξης.

Στον φόβο απαντάμε με ελπίδα, στην καταστροφολογία απαντάμε με τόλμη.

Οι συνειδητοί και "ασυνείδητοι" στυλοβάτες του συστήματος που δηλώνουν ξεκάθαρα ότι από την επόμενη μέρα θα πολεμήσουν με νύχια και με δόντια τον λαό μας, να ξέρουν ότι θα μας βρουν αντιμέτωπους.

Τέρμα πια στις αυταπάτες.
Ή με τον λαό, ή με τους κεφαλαιοκράτες.

Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Μαρκομ Ξ Αφου δεν ειστε με τους κεφαλαιοκρατες γιατι αφηνετε τα πλοια στους εφοπληστες,τα διυληστηρια στους βαρδινογιανναιους τα εργοστασια στον καθε Μανεση και γενικα ολα τα μεσα παραγωγης στους κεφαλαιοκρατες;Ειναι αποτομα αυτα τα πραγματα στο λαο;δεν ειναι ετοιμος;πως θα ετοιμαστει ο λαος μονο απο τα λεγομενα του ΚΚΕ;Εσεις γιατι δεν βαζετε ενα χερακι;Μεσα στην ΕΕ που ολη η εξουσια πηγαζει απο τους κεφαλαιοκρατες εσεις ειστε και καλα εναντια στο κεφαλαιο;Τετοιο δουλεμα;Η φουσκα του οπορτουνισμου θα σκασει σε δυο μηνες.........ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΦΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.........

Ανώνυμος είπε...

Και μόνο για να δω αυτές τις σκατόφατσες Σαμαρά-Μπακογιάννη-Βενιζέλο ξινισμένες να ωρύονται αξίζει!

και μόνο για να τη βουτιά των χρηματιστηρίων τη Δευτέρα αξίζει!

και μόνο που θα παραμιλάει όλη η Ευρώπη αξίζει!

και ναι, αυτή τη φορά εμείς πρώτοι, ΕΜΕΙΣ!!!

dimitris t

ΥΓ: το ξέρω, αυτά είναι γηπεδικού επιπέδου, αλλά δεν τους αντέχω άλλο πια!

LeftG700 είπε...

Παιδιά, καλή ψήφο σε όλους! Τα λέμε αύριο βραδάκι.

bhoy είπε...

Kαλά αν το ΚΚΕ φοβίσει τους φασίστες,που βγάζει απλά ανακοινώσεις και δεν ρίχνει τα μούτρα του ούτε καν για μυνήσεις,χαιρετίσματα!

υ.γ. να πέσει κάτω από την χ.α. να καταλάβει πόσο χαμηλά έχει πέσει...(ρεαλισμός,όχι ευχή)

RED FAITH είπε...

Φιλε Δημητρη οταν δεις τον Βενιζελο να στρογγυλοκαθεται σε υπουργικη καρεκλα στην κυβερνηση Αλεξη θα δεις τι ξινισμενα μουτρα που θα κανει.......Φιλε bhoy ευχη εκφραζεις οταν λες να πεσει αλλα δεν πειραζει αφου πιστευεις οτι το ΚΚΕ εχει πεσει χαμηλα γιατι μας λεει την αληθεια και δεν συνεργαζεται με το νεο ΠΑΣΟΚ.Εγω αντιθετα ευχομαι να βγει ο Τσιπρουλης πρωτο κομμα να καμαρωσετε τι σημαινει ανθρωπινος καπιταλισμος σε συνθηκες υφεσης και κρισης μπας και ξυπνησετε και αγωνιστειτε για λαικη εξουσια πριν μας φαει εντελως το μαυρο καπιταλιστικο ποταμι.Κωστη Παπαιωαννου εσενα παντως η σκεψη σου σιγουρα δεν ειναι κοκκινη αν στην χαρακτηρισω με χρωμα μαλλον πορτοκαλι ροζε μου φαινεται

Κωστής Παπαιωάννου είπε...

Μπορεί η σκέψη μου να είναι ροζέ, φίλε RED FAITH, αλλά πρώτον είναι σκέψη και δεύτερον είναι δικιά μου. Δεν είναι ψαλμωδία και δεν είναι αναπαραγωγή από κασέτα που την γράφουν άλλοι.

Δεν έχω τίποτα μαζί σου .. και άλλωστε δεν με ενδιαφέρει και μια συζήτηση που απλώς αναπαράγει στερεότυπα κομματικής επικοινωνίας.

Απλά θέλησα να σε πειράξω καλοπροαίρετα επειδή μου έκανε εντύπωση το ψευδώνυμό σου. RED FAITH .. κόκκινη πίστη .. βρες κάτι άλλο ρε φίλε .. αυτό θυμίζει κατηχητικό.

LeftG700 είπε...

Φίλε RED FAITH,


Όπως και το ίδιο το κόμμα που υποστηρίζεις λέει —και εμείς τουλάχιστον συμφωνούμε— ο κόσμος στην παρούσα φάση δεν είναι έτοιμος ούτε για αντικαπιταλιστικά άλματα, ούτε για μετωπικές συγκρούσεις με την ΕΕ. Και το ερώτημα είναι πώς αντιμετωπίζεις αυτή την κατάσταση. Εδώ είναι οι διαφορές μας φίλε μου. Φαίνεται να πιστεύεις πως για να ανεβάσεις την πολιτική συνείδηση των ανθρώπων το κύριο και πρωταρχικό είναι να επαναλαμβάνεις σταθερά τα αντικαπιταλιστικά και αντί ΕΕ επιχειρήματα. Αυτό είναι αναμφίβολα ένας τρόπος να ανεβάσεις το ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο. Δεν είναι όμως ο μόνος. Και όπως φαίνεται, όπως φαίνεται από την ίδια την εμπειρία της πορείας τού ΚΚΕ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (δεν έχω στο μυαλό μου μόνο τις τελευταίες εκλογές) μάλλον δεν είναι ο καλύτερος. Το είπαμε πριν λίγο καιρό μέσα από τα λόγια τού Βλαδίμηρου: Δεν υπάρχει μόνο η κατά μέτωπο επίθεση, υπάρχει και η πλαγιοκόπηση ή η υπονόμευση. Και μία τέτοια τακτική και στρατηγική γίνεται ακόμα ελκυστικότερη αν σκεφτεί κανείς ότι οι περιστάσεις τον ευνοούν: Υπάρχουν δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν ότι ο κόσμος τώρα, σε ποσοστό περίπου φίφτι-φίφτι, παρά τους φόβους του και τους δισταγμούς του, δεν είναι διατεθειμένος να το γμσουν προκειμένου να έχει στις τσέπες του ευρώ. Για σύγκρινέ το αυτό με τις διαθέσεις του κόσμου στα χρόνια τής ευφορίας τού EURO 2004 και των Ολυμπιακών Αγώνων…

Σύντροφε, πρέπει να σκεφτείτε. Και πρέπει να σκεφτείτε πολύ και σοβαρά. Τα ψέματα σιγά-σιγά τελειώνουν για όλους μας…


Τα λέμε (συντροφικά, παρά τις διαφορές μας)

LeftG700 είπε...

Φίλε bandiera rossa,


Τα ανακάτεψες όλα και τα έκανες ένα πολύ ωραίο χαρμάνι. Μόνο που αυτό το χαρμάνι δεν έχει καμία σχέση με τις αντιλήψεις αυτού τού μπλογκ και τις αντιλήψεις των σταθερών συνομιλητών μας. Για να μην επαναλαμβάνομαι: διάβασε το σχόλιό μας παραπάνω προς τον RED FAITH. Να προσθέσω μόνο το εξής: πρέπει κάποτε να το πάρετε απόφαση ορισμένοι τού ΚΚΕ, που υπογράφετε με κλειστά μάτια τις στρατηγικές τής τωρινής ηγετικής του ομάδας, ότι δεν είστε οι μόνοι θεματοφύλακες του αντικαπιταλιστικού αγώνα.


Τα λέμε (αλλά λιγότερο στενόμυαλα…)

LeftG700 είπε...

Φίλε Κωστή,


Μη μας πειράζεις τον φίλο μας τον RED FAITH. Με βάση τις επικρατούσες αντιλήψεις στους κύκλους τού ΚΚΕ, θέλει μια κάποια γενναιότητα να έρχεται να σχολιάζει εδώ…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Συνεχίζουμε…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε,


Υπάρχουν πολλοί δρόμοι που οδηγούν στη Ρώμη. Και υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξεδοντιάσεις μια οχιά. Όποιος δεν συμφωνεί με τους τρόπους που φαίνεται ναπροτείνεις δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι είναι με το μέρος τής οχιάς (το ίδιο ισχύει και για σένα που δεν συμφωνείς με τον δικό μας τρόπο). Ξέρεις, στην πολιτική σήμερα, σε σχέση με ό,τι συνέβαινε στις αρχές τού 20ου αιώνα, έχουμε αναλογικά τις ίδιες αλλαγές που έχουν υπάρξει στον κινηματογράφο: Το μαυρόασπρο έχει τελειώσει. Έχουμε περάσει στην εποχή τής πολυχρωμίας.


Τα λέμε (αλλά όχι πια με δύο μόνο χρώματα· δεν φτάνουν…)

LeftG700 είπε...

Γειά σου dimitris t,


Ούτε αυτή τη φορά εμείς πρώτοι. Την άλλη! Είναι μαζί μας ο καιρός!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε bhoy,


Καταλαβαίνουμε πώς το λες αυτό το να πέσει κάτω από τη χ.α. να καταλάβει πόσο χαμηλά έχει πέσει και δεν το παρεξηγούμε. Όμως, θα διαφωνήσουμε. Είναι δική μας δουλειά και υποχρέωση να καταλάβει το ΚΚΕ. Με βάση τη μέχρι τώρα στάση του, θέλει γερό στομάχι κάτι τέτοιο, σύμφωνοι. Αλλά είναι δική μας δουλειά.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι δίκαιο εκ των υστέρων να παρεμβαίνω, αλλά μια και σαν γνήσιο μέλος του συλλόγου για τη διάδοση των πολυνησιακών χορών ψήφισα σύριζα ξεκάλτσωτα - όπως λέγαμε και στις ευρωεκλογές του ´09- , θέλω να πω για τη βεβαιότητα του πρώην συντρόφου εδώ για κυβερνηση Τσίπρα,Βενιζ´ελο, νεο πασοκ και λοιπές παπαριές .ελπίζω να αλλάξει το τροπάρι γιατί εκτός από κουραστικό δεν οηγεί και πουθενά. σημειωτέον δεν θεωρώ ´οτι το 4,5 αξίζει στο ΚΚΕ και στο εργατικό κίνημα, αλλά με τέτοια γελοία προεκλογικά συνθήματα και μονομανία επόμενο ήταν, δεν τρ´ωνε και κουτόχορτο οι οπαδοί και ψηφοφόροι.
(στο διπλανό εκλογικ´ο τμ´ημα όπου ήμουν αντιπρόσωπος, ο αντιπρόσωπος του ΚΚΕ έλεγε με βεβαιότητα ότι ο σύριζα δεν θα ξεπεράσει το 22%...)

LeftG700 είπε...

Φίλε τών πολυνησιακών χορών,


Εκ των πραγμάτων το σενάριο της συμμετοχής ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση ...Εθνικής Σωτηρίας (εδώ γελάνε) έχει ακυρωθεί (όχι πως έπαιζε και ποτέ, αλλά λέμε τώρα...). Πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουν οι φίλοι τού ΚΚΕ ότι δεν έχουν να κάνουν με δικέφαλα τέρατα που ξερνάνε φωτιές και τρώνε παιδάκια... ;-)


Τα λέμε

RED FAITH είπε...

Tο σεναριο ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνηση με το ΠΑΣΟΚ ακυρωθηκε πολυ απλα γιατι δεν βγηκε ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτο κομμα αλλιως μια χαρα θα κανατε κυβερνηση με το ΠΑΣΟΚ και τον Κουβελη οσο και να μην θελετε να το πιστεψετε.......