Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Ανώφελο γράμμα σε ένα μέλος τής Κεντρικής Επιτροπής τής ΔΗΜΑΡ


Αγαπητέ leo,


Πριν από καμιά δεκαριά μέρες σε είδαμε να σπεύδεις να ανακηρύσσεις το τέλος τής διαμάχης μεταξύ τών εργαζομένων και της ιδιοκτησίας τής «Ελληνικής Χαλυβουργίας» και να ανακοινώνεις την κατά κράτος ήττα των απεργών με το κλείσιμο του εργοστασίου από τον Μάνεση, μετά από το οποίο έχαναν τα πάντα, ακριβώς όπως ο Μέγας Ναπολέων στη μάχη τού Βατερλώ. Ομολογώ ότι μας εντυπωσίασες σε σημαντικά μεγαλύτερο βαθμό από όσο κατόρθωνες να το κάνεις στο παρελθόν. Κι αυτό, γιατί, ενώ τις περισσότερες φορές τα όσα διαβάζαμε στις αναρτήσεις σου —να τα χαρακτηρίσουμε ‘‘μαργαρίτες’’, σύμφωνα με τον τίτλο τού blog σου;— ήταν τα συνήθη κηρύγματα[1] του ‘‘προοδευτικού’’ εκσυγχρονιστικού ευαγγελίου, αυτά δηλαδή που πάντα περιμένει κανείς από ένα μέλος τής ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, από την Καθημερινή και τα Νέα, από τα δελτία τού MEGA και του ΣΚΑΪ, από τα άρθρα τού Γεωργελέ στην Athens Voice, του Βασιλάκη στην Athens Review of Books και του Κανέλλη στο BooksJournal, ή τις αναλύσεις τής Alpha Bank και τις ανακοινώσεις τού ΣΕΒ και ούτω καθ' εξής, τώρα, με αυτό σου το κείμενο, συνέτριβες θεαματικά, για να μη πω φαντασμαγορικά, κάθε προηγούμενο ρεκόρ, δικό σου ή των συνοδοιπόρων σου που με μεγάλη προθυμία και χαρά ανεβάζεις στο βήμα κάθε λίγο και λιγάκι.

Ίσως αναρωτιέσαι σε ποια από όλες τις προσπάθειές σου καταγράψαμε τη νέα φανταστική επίδοσή σου. Όχι, δεν ήταν εκεί που χαρακτηρίζεις την ελληνική οικονομία σοβιετική, αναπαράγοντας ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα που διαδίδουν οι παπαγάλοι τού συστήματος. Ούτε εκεί που αποκαλείς τους συνδικαλιστές τού ΠΑΜΕ «ιδεόληπτους ή υστερόβουλους κομματανθρώπους» και θεωρείς τους εργάτες (περίπου) πρόβατα που τάχα τους ακολούθησαν τυφλά —είναι γνωστή η ‘‘αγάπη’’ σου, όπως και της ΔΗΜΑΡ, για το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ούτε όταν, αργότερα στα σχόλια, ισχυρίζεσαι ψευδώς, ψευδέστατα ότι οι απεργοί «δεν είχαν κανενός τελικά τη συμπαράσταση» κι ότι το ΠΑΜΕ δέχτηκε τη ΧΑ επειδή «ήταν η μόνη που πήγε»! Ούτε ακόμα κι όταν γράφεις το ‘‘μεγαλειώδες’’ …«μάθαμε στα θρανία του κομμουνισμού ότι […]», ενώ είναι ηλίου φαεινότερο πως ό,τι κι αν έμαθες στα θρανία τού κομμουνισμού (για να τα λέμε όλα, δεν πιστεύουμε ότι τελείωσες καν το δημοτικό!) το έχεις γράψει προ αμνημονεύτων ετών εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Όχι, αγαπητέ leo, σε τίποτε από όλα αυτά δεν οφείλεις το νέο σου ‘‘καταπληκτικό’’ ρεκόρ. Όλα αυτά εντάσσονται στα συνήθη κηρύγματα που αναφέραμε παραπάνω. Καλά και άγια, αλλά μας τα ’χεις ξαναπεί· κι εσύ και οι άλλοι ‘‘σύντροφοι’’ και ‘‘συναγωνιστές’’ σου.

Εκείνο που σου χάρισε τη μεγάλη ‘‘δόξα’’, εκείνο που θα αποτελέσει την αιτία να γραφτεί το όνομά σου με χρυσά γράμματα στην Ιστορία είναι η ανείπωτη χαρά που αναβλύζει σαν ορμητικός χείμαρρος από το γραπτό σου για την επιβεβαίωση τής γραμμής υποταγής άνευ όρων την οποία προωθεί το κόμμα σου κι εσύ την υπηρετείς με ζέση και ενθουσιασμό. Και είναι τόσο μεγάλη αυτή η χαρά και τόσο ορμητικός ο χείμαρρός της που σε συνεπαίρνει και σε παρασέρνει σαν καρυδότσουφλο. Έτσι, φτάνεις να ανακοινώνεις ως συντελεσμένο γεγονός το κλείσιμο του εργοστασίου, κάτι που δεν είχε συμβεί όταν ανέβαζες την ‘‘είδηση’’[2] και που δεν έχει συμβεί ούτε μέχρι σήμερα (κάτι ‘‘άλλο’’ έχει συμβεί, αλλά επ’ αυτού πιο κάτω)! Δηλαδή καταντάς —διότι περί αυτού πρόκειται, περί κατάντιας, για έναν άνθρωπο που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός— να αναπαράγεις, και επομένως να προωθείς, μια διαπραγματευτική κίνηση της εργοδοσίας! Πώς λοιπόν να μη πιστώσουμε το νέο σου ρεκόρ στη χαρά που ένιωσες, όταν αυτή η χαρά σε οδήγησε τόσο κοντά στον πάτο τού βαρελιού;

Φανταζόμαστε, από τα ξημερώματα της Παρασκευής που μας πέρασε, η χαρά σου θα μεγάλωσε[3] και θα προσέγγισες ακόμα περισσότερο αυτόν τον πάτο. Όπως ξέρεις κι όπως ξέρει όλη Ελλάδα, μετά την επέμβαση των δυνάμεων του Νόμου και τής Τάξης προς υπεράσπιση του ‘‘ιερού δικαιώματος στην εργασία’’ το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο όχι μόνο δεν έκλεισε όπως διαλαλούσες, αλλά ‘‘λειτουργεί’’ κανονικά. Κι εσύ, αγαπητέ φίλε leo, δεν μπορεί να μη χάρηκες. Γιατί το έχεις αποφασίσει από καιρό με την πλευρά ποιου ακριβώς Νόμου και Τάξης είσαι. (Το θυμάσαι αυτό, φίλε leo, από τα χρόνια που «καθόσουν στα θρανία τού κομμουνισμού»; Θυμάσαι ότι ο Νόμος, αυτός ο Νόμος που προσκυνάς γονατιστός τώρα, είναι πρώτα και κύρια Νόμος τού κεφαλαιοκράτη κι όχι τού εργάτη; Σύμφωνοι, το έχεις γραμμένο κι αυτό όπως όλα εκείνα που κάποτε πίστευες(;), αλλά το θυμάσαι τουλάχιστον;)

Να μας συμπαθάς, αγαπητέ leo, αλλά θα στην ψαλιδίσουμε λίγο αυτή τη χαρά. Δεν μας πηγαίνει να σε αφήσουμε να απολαύσεις ανενόχλητα αυτόν τον ‘‘θρίαμβο’’ των δυνάμεων της ‘‘προόδου’’ κόντρα στις δυνάμεις τής ‘‘οπισθοδρόμησης’’ και της ‘‘παρακμής’’. Γι’ αυτό, θα σου θυμίσουμε ότι χθες οι απεργοί σε μυστική ψηφοφορία ψήφισαν με απόλυτα συντριπτική πλειοψηφία (164/5) τη συνέχιση της απεργίας. Ναι αυτής τής απεργίας που εσύ εδώ και αρκετές ημέρες έσπευσες να αναγγείλεις πανηγυρικά το οικτρό τέλος!

Όχι δεν φτάνει, είναι λίγο. Δεν σου χαλάμε το Κυριακάτικο βράδυ όσο θέλει η ‘‘χαιρέκακη’’ και ‘‘μοχθηρή’’ αριστερή φύση μας που θέλει να βλέπει τους ανθρώπους δυστυχισμένους για να αισθανθεί όμορφα. Έτσι θα σου θυμίσουμε μία άλλη περίπτωση, με την ελπίδα να σε κάνει αρκούντως ‘‘δυστυχισμένο’’. Θα σου θυμίσουμε την περίπτωση των εργαζομένων τής Phone Marketing, οι οποίοι μετά από 114 ημέρες απεργίας (σχεδόν 4 μήνες μάς κάνουν αυτές οι 114 ημέρες, φίλε leo!) πέτυχαν να ανατρέψουν τις αποφάσεις τής εργοδοσίας που προέβλεπαν εξευτελιστική εκ περιτροπής εργασία με αμοιβή 140 ευρώ το μήνα μικτά!

Το χειρότερο, φίλε leo, στο φυλάμε για το τέλος, δείξε θάρρος:

Αυτή η νίκη των εργαζομένων στη Phone Marketing συντελέστηκε με την ουσιαστική συμμετοχή και στήριξη των …«ιδεόληπτων ή υστερόβουλων κομματανθρώπων» τού ΠΑΜΕ!

Άσχημη που ’ναι η ζωή ώρες-ώρες, έ; ;-)


[1] ‘‘Υπευθυνότητα’’, ‘‘αντιλαϊκισμός’’, ‘‘μεταρρύθμιση’’, ‘‘εκσυγχρονισμός’’, ‘‘έλλογη’’ ‘‘αριστερά’’, ‘‘δίκαιη’’ κατανομή των βαρών, ιδιωτική ‘‘πρωτοβουλία’’, ‘‘αντικρατισμός’’, ‘‘εξευρωπαϊσμός’’ και άλλα συναφή που τα ξέρεις απ’ έξω κι ανακατωτά.

[2] Ξέρεις βέβαια την παροιμία που έχει ο λαός για όσους δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους, αν και θα τους συνέφερε να το κάνουν. Δεν την αναφέρουμε από σεβασμό στα αντιλαϊκιστικά σου αισθήματα (αλλά και για να μη μας κακοχαρακτηρίσουν ως ρατσιστές και σεξιστές οι ‘‘φιλελεύθεροι’’ και πολιτισμικά ‘‘αριστεροί’’ φίλοι σου). 

[3] Αν και πρέπει να παραδεχθούμε πως αυτή τη φορά κατάφερες να την κρύψεις…


Η εικόνα, από το xaxor.com






44 σχόλια:

Leo Kastanas είπε...

G ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια και τη διαφήμιση. Ξέρεις είμαστε φίλοι οπότε μπορούμε να διαφωνούμε πολιτισμένα. Εχω γράψει δυο κείμενα για τη χαλυβουργία. Απράδεκτη η είσοδος των ΜΑΤ γιατί ξελάσπωσαν το ΠΑΜΕ που δεν ήξερε πως να τελειώσει την απεργία χωρίς να το κράξουν οι Συριζονταρσίες. ΌΛοι περίμεναν να κλείσει Ο Μάνεσης το μαγαζί αλλά φαίνεται ότι πήρε δουλειές και ίσως να σωθεί. Τώρα θα κανονίσουν να γυρίσουν όλοι στις δουλειές τους και μακάρι να σώσουν όλοι το μεροκάματο γιατί η ζωή είναι δύσκολη. Φυσικά δε πρόκειται για κανένα αγώνα εργατικής τάξης. ¨Ηταν ένα Project του ΚΚΕ που το χρηματοδότησε, τόπαιξε, εγκλωβίστηκε, οι εργάτες διασπάστηκαν, εκλογικά δεν το βοήθησε και έπρεπε να λήξει. Είσαι νεώτερος και αγνοείς ότι τέτοια project το ΚΚΕ τα έπειξε πολλές φορές με ολέθρια αποτελέσματα για την οικονομία της χώρας και το προλεταριάτο. Σε καταλαβαίνω είσαι ένας ενθουσιώδης επαναστάτης καλά κάνεις αλλά εγώ που γέρασα παρατηρώντας την Αριστερά και συμμετέχοντας στα νιάτα μου κατάλαβα ότι όλα αυτά είναι ένα παιχνίδι. Δίκιο είναι νάχει γάλα το παιδάκι του μεταλλουργού. Αν τώρα του το εξασφαλίζουν οι δωρεές μπορεί και να κλείνει το εργοστάσιο. Οι υπόλοιποι όμως οι 180 πως και γιατί μπήκαν στο κόλπο; Δεν κατάλαβαν τι παιζότανε; Τέλος πάντων μακάρι να μείνει ανοικτή η επιχείρηση για νάχουμε και προλεταριάτο. ¨Οταν η Αριστερά σου θα πάρει τα όπλα πρέπει νάχει και κάποιους που ξέρουν πως δένεται το ατσάλι. Εγώ ελπίζω νάχω πεθάνει και να γλυτ'ωσω τη ΜΑκρόνησο. Φιλιά και πάλι ευχαριστώ, φίλε.

Leo Kastanas είπε...

Κάνεις ένα λάθος. Τους πρότεινε να δουλεύουν για μερικούς μήνες τις μισές μέρες με μισό μεροκάματο, γιατί δεν έβγαινε λόγω έλλειψης παραγγελιών. Η σύντροφός μου είναι άνεργη γιατί η επιχείρηση που δούλευε δεν έβγαινε και έκλεισε. Ελεύθερη οικονομία έχουμε. Δυστυχώς η Ελλάδα δουλεύει ως σοβιετία μόνο για το δημόσιο τομέα. Στον ιδιωτικό ισχύουν ακόμα οι όροι της αγοράς εργασίας. ¨οταν με το καλό θα γίνουμε κούβα της Μεσογείου φαντάζομαι ότι ο Αλέξης θα τα κρατικοποιήσει όλα αυτά οπότε θα γίνουν όλοι ΔΥ και θα καθαρίσουν. Αλλά αυτό αργεί ακόμα. Λίγο αλλά αργεί. Ως τότε καπιταλισμός. Ας γυρίσουμε στο Μαρξ.

Κωστής είπε...

Ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Αν καταλαβαίνω καλά ο μεν κ. leo υποστηρίζει ότι το ΚΚΕ με τους κομάντος του ΠΑΜΕ μηχανεύεται μαφιόζικα συνδικαλιστικά πρότζεκτς της μαύρης συμφοράς, οι δε g700 υποστηρίζουν ότι ο κύριος Κουρέλης και η συμμορία των κυριλέ λιγούρηδων της ΔΗΜΑΡ έχουν πουλήσει τον κώλο τους στους υπαλληλίσκους της τρόικας.

εντάξει μας φωτίσατε.

Ανώνυμος είπε...

"Είσαι νεώτερος και αγνοείς ότι τέτοια project το ΚΚΕ τα έπειξε πολλές φορές με ολέθρια αποτελέσματα για την οικονομία της χώρας και το προλεταριάτο."

από πότε η οικονομία της χώρας πάει χέρι-χέρι με την(όποια) ευημερία του προλεταριάτου;

Ωραίες ταυτίσεις!
Γι αυτό τα φτύσαμε!

Ανώνυμος είπε...

"...Σε καταλαβαίνω είσαι ένας ενθουσιώδης επαναστάτης καλά κάνεις αλλά εγώ που γέρασα παρατηρώντας την Αριστερά και συμμετέχοντας στα νιάτα μου κατάλαβα ότι όλα αυτά είναι ένα παιχνίδι."

Μάϊστα.
Κάποιοι προβληματικοί , παίζουν με τις ζωές του προλεταριάτου.
Και κάποιοι πεφωτισμένοι μετά από καταβύθιση στα απόρρητα και στις μαύρες ψυχές των προηγούμενων, ανέλαβαν να μας ξεστραβώσουν.
Φυσικά!

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Σωστά δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι
Τον Οκτώβριο γίνεται μια απεργία με αίτημα καμία απόλυση και εννέα μήνες μετα γίνονται αποδέκτες ογδόντα απολύσεις και αποδοχή του δικαιώματος του Μανεση να τις άρει αμε του γουστάρει
Η απεργία ήταν χρήσιμη μέχρι τις εκλογές
Βέβαια για τους οπαδούς του χαβαλέ η αποδοχη των ογδόντα απολύσεων λέγεται με τη γλώσσα που καταλαβαίνουν : άμεση επαναπροσληψη των σαράντα ( αποσιώπηση ..... απο τους 120)
Σωπα καλε δεν γίνεται παιχνίδι ......

LeftG700 είπε...

Φίλε leo,


Από τη γωνία που έχεις αποφασίσει να βλέπεις τα πράγματα, τα περισσότερα από όσα ισχυρίζεσαι είναι σωστά. Αλλά τι σχέση έχει αυτή η γωνία με τις αριστερές θέσεις, έστω και με ρεφορμιστικές αριστερές θέσεις;

Το ΚΚΕ προώθησε και στήριξε την απεργία. Και λοιπόν; Αυτό που έκανε το ΚΚΕ το έχει κάνει για δεκαετίες η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία (όταν ακόμα ήταν σοσιαλδημοκρατία, πριν πολλά-πολλά χρόνια). Χάρη σε τέτοιου τύπου στηρίξεις οι εργαζόμενοι κέρδισαν μία σειρά από πράγματα και υποχρέωσαν το κεφάλαιο να μοιραστεί κάποια από τα κέρδη του. Και χάρη σε τέτοιες στηρίξεις κέρδισε η σοσιαλδημοκρατία την ηγεμονία των ευρωπαϊκών εργατικών τάξεων. Πού βλέπεις το παράλογο; Εργατικά κόμματα δεν είναι τα αριστερά κόμματα; Δεν είναι φυσικό επόμενο να επιδιώξουν να διευρύνουν την επιρροή τους στις τάξεις των εργαζομένων συνεισφέροντας στην πράξη και ουσιαστικά στην καλυτέρευση της ζωής τους και αποδεικνύοντας με πραγματικούς όρους ότι προασπίζονται τα συμφέροντά τους; Από όλα τα κόμματα και ρεύματα της ελληνικής Αριστεράς το ΚΚΕ έχει τη μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη παρουσία σε εργατικά και παραδοσιακά μικροαστικά στρώματα. Εσύ φαίνεται να το στήνεις στον τοίχο γι’ αυτό. Δεν το καταλαβαίνω! Αριστερό κόμμα είναι, με τους εργαζόμενους φροντίζει να συνδεθεί. Με ποιους ήθελες να κάνει ‘‘παιχνίδι’’, όπως υποτιμητικά βαφτίζεις την αυτονόητα επιβεβλημένη προσπάθεια ενός εργατικού κόμματος να κερδίσει την αποδοχή των εργαζομένων; Με τους εφοπλιστές ή τον ΣΕΒ; Είναι άλλης τάξεως ζήτημα αν έπαιξε σε όλο το ‘‘παιχνίδι’’ σωστά (δεν έχει υπάρξει ακόμα ο τέλειος παίκτης για κανένα παιχνίδι!) και άλλο να επιχαίρει κανείς επειδή (υποτίθεται ότι) απέτυχε. Γιατί η αποτυχία σε μία απεργία είναι πρώτα και κύρια ήττα για τους απεργούς. Εντάξει, δεν είσαι με το ΚΚΕ, σεβαστό. Ούτε με τους απεργούς όμως; Ε, τότε τι στο διάολο τη θέλεις την αριστερή ταυτότητα στο τσαρδί σου, φίλε leo;

Ώστε έχουμε ελεύθερη οικονομία; Ακόμα κι ο Μπερνστάιν θα μπορούσε να σε στείλει στη Μακρόνησο γι’ αυτό, φίλε leo! (Και δεν σου λέμε καν τι θα σου έκανε ο Κάουτσκι, για να μη σε ταράξουμε!) Και μόνο αυτή η διατύπωση αποδεικνύει περίτρανα ότι από όσα έμαθες στα θρανία τού κομμουνισμού δεν θυμάσαι ούτε την άλφαβήτα! Αυτό δεν λέγεται ρεφορμισμός και δημοκρατικός δρόμος για το σοσιαλισμό και σοσιαλισμός με δημοκρατία και ελευθερία. Αυτό λέγεται τερατώδης μετάλλαξη για έναν αυτοπροσδιοριζόμενο ως αριστερό, δεν το καταλαβαίνεις;

Γιατί πρέπει η σύντροφός σου, φίλε leo, (η σύντροφός σου κι άλλο ενάμισο και βάλε εκατομμύριο ανθρώπων) να είναι άνεργη; Αυτό είναι το τίμημα της ‘‘ελευθερίας’’, άραγε; Όπου όταν η επιχείρηση βγαίνει και παραβγαίνει τα κέρδη μου είναι κέρδη μου και ο μισθός σου μισθός σου, αλλά όταν δεν βγαίνει σου στερώ την εργασία και τα μέσα προς το ζην; Δεν είναι προτιμότερο να είναι όλα όλων; Και οι ζημιές, αλλά και τα κέρδη;

Τι να σου πω, βρε φίλε! Μας έχεις αφήσει ξερούς. Κι άσε την ηλικία σου κατά μέρος, εμείς δεν τα πιστεύουμε αυτά. Καταλαβαίνουμε τη συντηρητικοποίηση που φέρνουν τα χρόνια, την έχουμε δει. Αλλά, πρώτον, δεν είναι απόλυτος κανόνας (ο φίλος που γράφει κάτω από σένα σου ρίχνει κάμποσα χρονάκια, όμως, …καμία σχέση που λέει και το ανέκδοτο, παρά τις διαφωνίες που έχουμε με τις απόψεις του) και δεύτερον, στην περίπτωσή σου, δεν μιλάμε για συντηρητικοποίηση. Εσύ έχεις περάσει απέναντι, βρε leo! Έλεος!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Στα πεταχτά: Λανθασμένα με χαρακτηρίζεις επαναστάτη, αν με αυτό εννοείς ότι έχουμε βγει στα κεραμίδια και καλούμε σε επανάσταση. Έχουμε ειρωνευθεί κάμποσες φορές από εδώ την αριστερίστικη επαναστασιολαγνεία. Σωστά όμως με χαρακτηρίζεις έτσι, αν με αυτό εννοείς πως είμαι υπέρ μιας ριζικά διαφορετικής κοινωνίας ισότητας και κοινής μοίρας.

Το κλείσιμο του εργοστασίου από τον Μάνεση ήταν μια μάλλον απλοϊκή μπλόφα. Και μόνο το δάνειο του Φεβρουαρίου για το λιμάνι είναι μία επαρκής απόδειξη.

Δεν είναι καθόλου απαράδεκτο το ντου των ματατζήδων στο εργοστάσιο. Είναι απόλυτα φυσική συνέπεια της εφαρμογής τού αστικού δικαίου. Αν πας στην προηγούμενη ανάρτηση με τα 12 ‘‘πειραγμένα’’ τσιτάτα, στάσου για λίγο στο #6. Φανταζόμαστε ότι το είχες διδαχθεί στα θρανία τού κομμουνισμού αλλά το ξέχασες. Στο αφιερώνουμε. Όχι ειρωνικά, κυριολεκτικά. Με την ελπίδα ότι θα ξανασκεφτείς ορισμένα πράγματα και θα επιστρέψεις εκεί από όπου ξεκίνησες. Ρεφορμιστής; Ρεφορμιστής! Εμείς δεν απορρίπτουμε τίποτε. Όπως συχνά γράφουμε: άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια! Πιάσε λοιπόν εσύ τα ποντίκια με όποιο τρόπο θεωρείς κατάλληλο κι εμείς όχι μόνο δεν θα σε στείλουμε στη Μακρόνησο, αλλά θα σε χειροκροτήσουμε κι από πάνω!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Κωστή,


Ωραία, αφού σε φωτίσαμε, περιμένουμε να μας το ανταποδώσεις: πότε με το καλό θα συγκροτηθεί σε σώμα η Αριστερά τής κοινωνικής βάσης για να έρθουμε να γραφτούμε;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε (φίλη;),


Κι όμως, από μια άποψη, έτσι είναι. Αυτός δεν είναι ο εκβιασμός τού κεφαλαίου; Αν θέλετε να ’χετε δουλειά, πρέπει να δεχθείτε να σας εκμεταλλεύομαι στο βαθμό και με τους όρους που μου εξασφαλίζουν κέρδη. Όποιος βαστάει τα κλειδιά των μέσων παραγωγής έχει και αυτή τη δυνατότητα: να εκβιάζει. Γι’ αυτό δεν θέλουμε να τους τα πάρουμε;


Τα λέμε


ΥΓ Πάρε ένα ψευδώνυμο, πλίιζ! Διευκολύνει το διάλογο.

LeftG700 είπε...

Γεια σου mbiker!

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε (φίλη;)


Δεν μας τα λες και πολύ καλά. Τι αποδεικνύει η οπισθοχώρηση των απεργών στο ζήτημα των επαναπροσλήψεων; Ότι είναι πουλημένοι; Υπάρχει αγώνας που γίνεται ερήμην τής πραγματικότητας, των συνθηκών (που βέβαια τροποποιούνται κατά τη διάρκεια του αγώνα) και με μηδενισμένη την ανάγκη για συμβιβασμούς;


Τα λέμε


ΥΓ Πάρε κι εσύ ένα ψευδώνυμο, πλίιζ.

Ανώνυμος είπε...

"Βέβαια για τους οπαδούς του χαβαλέ η αποδοχη των ογδόντα απολύσεων λέγεται με τη γλώσσα που καταλαβαίνουν : άμεση επαναπροσληψη των σαράντα ( αποσιώπηση ..... απο τους 120)
Σωπα καλε δεν γίνεται παιχνίδι ......"
(δεν μου δουλεύει αυτό το κόλπο της απάντησης, οπότε, νέο σχόλιο)


Οπαδοί του χαβαλέ, ε;;;
Απεργία τόσους μήνες. Αγωνία, άγχος, εκβιασμοί, ανασφάλεια, οικομομικά προβλήματα, εξέλιξη από απεργία σε φορτίο-σύμβολο στα καλά καθούμενα και εκτός του βιομήχανου, κυβέρνηση, δικαιοσύνη, αστυνομία, κράτος εναντίον, ανασφαλείς και εκβιαζόμενοι τρομοκρατημένοι κάποιοι εργαζόμενοι, τι περίμενες δηλαδή;
Χαμένα τάχουν ίσως κι αυτοί, να περισώσουν ό,τι μπορούν προσπαθούν.
Εσύ για νάχουμε καλό ρώτημα, πόσο έχεις αντέξει σε παρόμοια "παιχνίδια" όπως τα λες, σκληρέ (σκληρή); Και πόσα πενητάρικα κατέθεσες στην οικονομική βοήθεια;
Και πόσες φορές διαδήλωσες γι αυτούς μες στο κατακαλόκαιρο;
Στο μόνο που θάχε ευθύνη το ΚΚΕ, είναι η μαλακία του σεχταρισμού που τους μείωσε τα ποσοστά και ενδεχομένως και το πρόσωπο στην πιάτσα.
Άλλο είναι να πιέζεις με 10-12% κι άλλο με τα πρώην του συριζα (πως τα φέρνει η ζωή καμμιά φορά ρε γαμώτο...)
Αλλα μερικοί να ξεπεράσουνε και τον Λιακό σε συνομωσίες, δεν το αντέχω!

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Left g 700
mbiker

Ταυτίζετε τον ταξικό αγώνα με το Παμε.

Ο ταξίκός αγώνας γίνεται για τη θέση των εργαζομένων μέσα απο προσπάθεια αντιμαχία δράση και συμβιβασμό. Σωστά

Τον Δεκέμβριο είχε επιτευχθεί το μέγιστο.Λιγώτερες απολύσεις πληρης απασχόληση.
Ομως το Παμε /ΚΚε έχουν αλλη ατζέντα και οι μικροαστοι των Συριζα Ανταρσυα που έχουν δει φαμπρικα μονο από ντοκυμαντερ, γουστάρουν "εργατικό θέαμα"

Αντι να κάνουν τον συμβιβασμό τον Δεκέμβριο συνεχίζουν .Το σκληρό αποτέλεσμα είναι απλό
Σήμερα η απεργία δέχεται το απολυτο δικαίωμα του Μανεση να επαναπροσλάβει αμα λάχει ογδόντα άτομα. Εχει πάει πίσω ολη η υπόθεση των εργατών.Εχει παει μπροστά μονο το " εργατικό θέαμα"

Αν η Χαλυβουργική δεν ήταν στην εθνική οδο,αν δεν προσφερόταν για show, θα ήταν η μεγαλύτερη επιτυχια του εργοστασιακού συνδικαλισμου.Σήμερα είναι η μεγαλυτερη ηττα με ευθύνη αυτών που δεν έχουν ουτε ενα μεροκαματο στη φάμπρικα

Παραμένω ανώνυμος με 3000 ένσημα στην κλωστουφαντουργία.

Τελος δεν θα σας ενοχλήσω απλά γιατί θα μου φάτε τη μέρα να σας εξηγήσω τι είναι εργατης και φαμπρικα.

Αναπαυθείτε στο "θεαμα της απεργίας" όπως απολαμβάνετε τα show της Κανέλη.

Καλό καλοκαίρι σε ολη την παρέα

Ανώνυμος είπε...

Leftg700, λίγη αυτοκριτική δεν θα σε έβλαπτε. Γιατί; Μα γιατί η ΔΗΜΑΡ είναι το κόμμα με το οποιο ο προσφιλής σου ΣΥΡΙΖΑ (υπέρ του οποίου έκανες προεκλογική σταυροφορία) δήλωνε ότι θα επεδίωκε το σχηματισμό κυβέρνησης της "αριστεράς". Τι θα ήταν αυτή η κυβέρνηση με τη συμμετοχή των ανθρώπων της ΔΗΜΑΡ γίνεται εύκολα αντιληπτό σήμερα. Και παραπέρα, επιβεβαιώνει την κριτική του ΚΚΕ το οποίο και αυτό εκαλείτο από το κόμμα σου να συν-κυβερνήσει (με αυτούς που σήμερα υποστηρίζουν το Μάνεση).

Κάποιος που είχε άλλο nick

LeftG700 είπε...

Φίλε με τα 3.000 ένσημα στην κλωσοϋφαντουργία,


Σε ό,τι αφορά την αφεντομουτσουνάρα μας και αυτό το μπλογκ, σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζουμε τον ταξικό αγώνα με το ΠΑΜΕ (ή οποιοδήποτε ΠΑΜΕ). Εκείνο που έχουμε για σίγουρο είναι ότι στη συγκεκριμένη απεργία (όπως και στις περισσότερες επιχειρησιακές απεργίες) η εμπλοκή τού ΠΑΜΕ ήταν δεδομένη και καθοριστική. Τα έκανε όλα σωστά; Δεν το ξέρουμε αλλά το θεωρούμε απίθανο (εσύ, εμείς ή ο Χατζηπετρής είμαστε αλάνθαστοι;).

Αν θέλεις να καταλάβεις καλύτερα πώς το βλέπουμε εμείς και δεν βαρυέσαι, διάβασε τι λέμε παραπάνω προς τον leo.

Καλό καλοκαίρι και σε σένα. Θα θέλαμε όμως να μας ξανάρθεις με τη νέα σαιζόν. Αν και, για να τα λέμε όλα, εκτός από έναν μας που έχει κάτι λίγα εργατικά ένσημα σε αποθήκη ανταλλακτικών, κι αυτό στα φοιτητικά του χρόνια, όλοι οι άλλοι είμαστε χαρτογιακάδες (ένας άλλος φιλοδοξεί κάποτε να αποκτήσει "χρυσάφι στο μανίκι", αν με εννοείς). Τόσο κακό είναι; Στο κάτω-κάτω, κι ο Λένιν, από πλευράς ταξικού αντικειμενικού προσδιορισμού, στη μερίδα τής μικροαστικής διανοητικής εργασίας δεν κατατάσσεται; ;-)


Τα λέμε

Κωστής είπε...

Κάποιε που κάποτε κάποτε είχε άλλο nick ...

Ας μη στενοχωρηθούμε που δεν θα δούμε "Τι θα ήταν αυτή η κυβέρνηση με τη συμμετοχή των ανθρώπων της ΔΗΜΑΡ".

Θα δούμε τι θα είναι μια κυβέρνηση με σκέτο ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι ακόμα καλύτερα.

Όσο για την κριτική του ΚΚΕ .. εντάξει ας μην πούμε σήμερα τίποτα .. αλλά γιατί πρέπει σώνει και καλά να συμφωνήσουμε με κάποια από της υπάρχουσες πολιτικές συγκροτήσεις που το παίζουν αριστερές;

Και τουλάχιστον αν πρέπει να "στρατευθούμε" σε μια από αυτές τις κουρελαρίες ας εκθέσουμε τουλάχιστον τους λόγους που έχουμε να το κάνουμε και ας προπαγανδίσουμε τουλάχιστον την πολιτική τους.

Δεν βαρέθηκε κανείς την κριτική αερολογία;

επιτέλους να ακούσω κάποιον να πει το τάδε κόμμα με την δείνα πολιτική θα αναπτυχθεί με τον εξής τρόπο και θα οδηγήσει στην κοινωνική χειραφέτηση και τι στον κόσμο.

Κωστής είπε...

Αμάν ρε παιδιά,

ο Λένιν ήταν μικροαστός, ο Λένιν ήταν οπορτούνα, Ο Λένιν σπούδασε δικηγόρος ...

Δεν σας έχει πει ποτέ κανείς ότι του θεωρήματος δεν ισχύει και το αντίθετο;

Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο κάθε μικροαστός Gχχχ είναι Λένιν

Το ξέρω ότι το ξέρετε ... αλλά τότε γιατί το λέτε ????

Και επιπλέον δεν μπορείτε να φανταστείτε τουλάχιστον ότι αυτός ο προβληματισμός για την ταξική θέση των ανθρώπων σχετικά με την συνείδησή τους είναι μια τεράστια παρεξήγηση;

φιλάκια

Κωστής είπε...

Φίλε ανώνυμε με τα 3000 ένσημα,

έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με το πόσο καταλαβαίνουν τι λένε όσοι αναφέρονται στην ταξική πάλη .. χωρίς να έχουν ούτε ένα ένσημο.

Αλλά θα πρέπει να παραδεχτείς ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που έχουν ένσημα που ψαρώνουν μπροστά στην μεγαλοφυΐα των χαρτογιακάδων (όπως λέει και ο φίλος μας ο Gxxx) και έχουν κλειστεί στην στρούγκα του ΚΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ της ΔΗΜΑΡΙΑΣ και άλλων ευαγών επιχειρήσεων.

Αυτοί είναι που έχουν ανεβάσει τους επιτελείς των διαφόρων λυκοσυμμαχιών στα βάθρα του Λένιν του Μαρξ και του Γκράμσι.

(Τα βάθρα του Στάλιν, του Μάο και άλλων τέτοιων παρακατιανών ούτε τα καταδέχονται)

Τέλος πάντων όμως, η απορία που έχω εγώ είναι αν έχει σκεφτεί κανείς από τους σοβαρούς ανθρώπους της κοινωνικής βάσης ότι οι ίδιοι οι λεγόμενοι "αγώνες των εργαζομένων" πάσχουν, είναι αδιέξοδοι... ότι γίνονται μόνο και μόνο για να βγάλουν μεροκάματο (διαφόρων ειδών) τα μέλη αυτού του τεράστιου μηχανισμού της εξουσίας που παρασιτεί σε βάρος της κοινωνίας.

Αν έχεις μια άποψη πάνω σ' αυτό όταν θελήσεις γράψε την εδώ και ελπίζω να πάρω μια ιδέα.

(Σε παρακαλώ εδώ, όχι σε άλλο blogg, ;-) για να κάνουμε αβάντα και στα παιδάκια γιατί τα πικράναμε τα καημένα και δεν είναι σωστό)

spiral architect είπε...

Μετά το εμπεριστατωμένο μάδημα της μαργαρίτας (ένα "αστικό" παιχνίδι, άλλωστε είν' κι αυτό) και αφού νιώσαμε ότι περνώντας τα χρόνια συντηρητικοποιούμεθα, αναμένωμεν εναγωνίως μιαν τοποθέτησιν και του σ. Φαύλου Κρεμυδιώτη επί του ζητήματος της χαλυβουργίας.
(τι σκ@τ@, ακόμα και η κουτσή Μαρία ετοποθετήθη επί του ζητήματος)

Πάντως εδώ στο γηροκομείο ακόμη δεν μας έκοψαν το ιντερνέτ και τα όπλα πάντα τα έχουμε παρά πόδα και γομωμένα ...

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβω ρε παιδιά.
Από πότε εργαζόμενοι, καταπιεζόμενοι, εκμεταλευόμενοι, προλετάτιοι (ή όπως θέτε πέστε τους), θεωρούνται οι έχοντες ένσημα εργάτη βαριάς βιομηχανίας κι όλοι οι άλλοι λογίζονται σαν από αστοί και πάνω;
Από πότε ο οιοσδήποτε υπάλληλος γραφείου (άλλο το τι νομίζει αυτος τι είναι, έτσι; γιατί έχω να σας δείξω ουκ ολίγους εργάτες με ακριβά αυτοκίνητα και γούστα που λόγω κάποιας σχετικής και κάποτε αξιόλογης διαφοράς στην αμοιβή τους λόγω βάρδιας κλπ, κατάταξαν εαυτόν σαν κάτι λιγότερο από κλαουδάτο, σε επίπεδο τζίπ νύχτας και μεζονέτας τουλάχιστον, αν κρίνω από κάποιους που ξέρω), θεωρείται κάτι περισσότερο από αυτό που είναι; Ένας προλετάριος χωρίς φόρμα και κράνος. Άντε και χωρίς κάλους.
Η παπαριά της προεκλογικής διαφήμισης του ΚΚΕ, είν αλήθεια πως συνέβαλε σ αυτό, αφού έδειχνε κάποιον μάλλον ηλεκτροσυγκολητή με φόρμα και κράνος, άρα πας μη μουτζούρης δεν μας ενδιαφέρει.
Εγώ έχοντας κάποτε χρυσάφι στο μανίκι (α ρε λέφτη τι μου θύμισες...) και κάποια χρόνια στη θάλασσα και κάποια πολλά περισσότερα λεφτά τότεςςςς, γιατί να μην θεωρούμαι προλετάριος; Απ τον μισθό μου δεν τάπαιρνα; Κάνοντας μια σκατοδουλειά δεν τα κέρδιζα; δεν κινδύνευα; και σε τι έμοιαζα με τον εφοπλιστή εργοδότη μου;
Αν τότε ήμουν προλετάριος ζώντας μες στη μουτζούρα και το θόρυβο του μηχανοστασίου και μέσα σ όλα τ άλλα αρνητικά, αλλά με το χρήμα που κάποιοι δεν θα δούν ούτε σαν συνολική αμοιβή του εργασιακού τους βίου (πάνε αυτά τώρα όμως απ ότι μαθαίνω), τι είναι αυτό που με εξαιρεί τώρα που είμαι μέσα σ ένα γραφείο της ΔΕΗ και αμοίβομαι με κλάσμα όσων έπαιρνα τότε;
Τ είδους διαχωρισμός είν αυτός που μας κάνει να νομίζουμε πως είμαστε κάτι άλλο απ αυτό που και νοιώθουμε και πραγματικά είμαστε;
Το πάμε φιρί-φιρί στο να παίξουμε το παιχνίδι που οσωνούπω έρχεται και θα στοχοποιεί τους έχοντες ακόμη εργασία, έναντι των υπολοίπων;
Τι θα πεί πως ο φίλος έχει 3000 ένσημα στη κλωστουφαντουργία, άρα ξέρει τι είναι βιομηχανία και εργαικές διεκδικήσεις κι η κοπελίτσα στο τυχαίο λογιστήριο. ή στο τηλεφωνικό κέντρο της όποιας κοσμοτέ, με το μινάκι της και το κλιματιστικό, ανήκει αλλού;
Κι από πότε η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι σκληραγωγημένοι οικοδόμοι, χαλυβουργοί, ηλεκτροσυγκολητές ή ναυτικοί κι όλοι οι άλλοι δεν δικαιούνται δια να ομιλούν;
Αν τους βάλουμε κάτω, οι φιγούρες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, μειοψηφία είναι στον εργατικό πληθυσμό.
Πήραμε φόρα και κάνουμε πως απευθυνόμαστε στους κατοίκους μιας χώρας που είναι γεμάτη εργοστάσια, υψικαμίνους, χυτήρια, αυτοκινητοβιομηχανίες και όλα τα συναφή, ξεχνώντας πως στην πραγματικότητα απευθυνόμαστε στους κατοίκους μιας χώρας αυτοαπασχολούμενων, υπαλλήλων υπηρεσιών, ΔΕΚΟ, καθηγητών, πωλητριών, φοιτητών, μια χώρα κυριολεκτικά δευτερογενούς παραγωγής.
Όλοι αυτοί, δεν ξέρουν τι θα πει μεροκάματο, ή έχουμε την εντύπωση πως βγαίνει πιο εύκολα απ το αντίστοιχο του χειριστή ελασματουργείου στο χαλυβουργείο;
Ο Λένιν δεν εμπιστευότανε (και σωστά) τους χαρτογιακάδες, μα μεγάλωσε και ζούσε στην εποχή της βιομηχανικής επανάστασης, όπου ο κάθε τυχόν μη εργάτης ή αγρότης, ήταν πράγματι αστός ένα σκαλί κάτω απ τον κεφαλαιούχο. Οι τότε γιατροί, δικηγόροι, οι γραμματιζούμενοι τέλος πάντων, δεν ήταν οι άνεργοι δικηγόροι του σήμερα, ούτε οι νοσοκομειακοί γιατροί των 1100 ευρώ.
Ούτε οι πτυχιούχοι επιστήμονες έπαιρναν πίπες στον πρώτο τυχόντα μαλάκα πολιτευτή για διορισμό στο δημόσιο έστω και σαν απόφοιτοι δευτεροβάθμιας, αυτοξεφτιλιζόμενοι μα και τι να κάνουν, γαμώ την ανεχειά μου.
Αν είμαι λάθος κι αν αφού δεν φοράω κράνος και φόρμα τώρα πια, άρα δεν δικαιούμαι νάχω άποψη, διαγράψτε το σχόλιό μου...

mbiker

Ενη είπε...

Αγαπητέ mbiker

Αν δεν κάνω λάθος, κάποτε συμφώνησες με κάποιες αποψεις που ειχα εκφράσει και μάλιστα το ειπες με αρκετά ¨κολακευτικό" τρόπο.

Ηρθε η σειρά μου να πω το ιδιο.

Υποκλίνομαι

Εχεις απόλυτα δίκαιο, νομίζω οτι και πολλοι εδω θα συμφωνουν μαζίσου, μόνο

κοίτα, δεν ειμαστε χώρα "δευτερογενους παραγωγής" αλλά χώρα του

τριτογενη τομέα, δηλαδή των υπηρεσιών και οχι της μεταποίησης, οπως ακριβως το περιέγραψες

ουτε τη βαριά βι ομηχανία διαθέτουμε, ουτε την αυτοκινητοβιομηχανία, ουτε τις υψικαμίνους κλπ.

εξ΄ου και οι βιομηχανικοι εργάτες δεν ειναι η πλειοψηφία του ελληνικου εργατικου δυναμικου, αλλά οι υπηρεσίες ειτε του ιδιωτικου ειτε του δημόσιου τομέα.

Και η Αριστερή συνείδηση δεν απορρέει ουτε απο την καταγωγή κάποιου αλλά ουτε και απο τον εργασιακό τομέα στον οποιο βρίσκεται.
Ειναι αλλη διεργασία του μυαλου και της σκέψης........
Νομίζω

Ανώνυμος είπε...

Ναι, έχεις δίκηο.
Μα βιαστικά το ανέφερα γενικά σαν δευτερογενούς.
Εν πάσει περιπτώσει, σαν δεν παράγουμε τίποτα λόγω μάαστριχτ ενα πράμμα...:-)

mbiker

Ενη είπε...

Οχι, παράγουμε στον πρωτογενη τομέα, στη γεωργικη παραγωγή, που

αν δεν "ξυπνησει" το κράτος και δώσει τη δέουσα προσοχή στον αγροτικό τομέα

που συνιστα τις ιδιαιτερότητες μας ως χώρα αλλά και
τις δυνατότητες μας στον τομέα αυτό που θα μπορουσε να αποτελέσει την "ατμομηχανή" της ανάπτυξης
που θα εχει αποτελέσματα και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τότε ισως χάσουμε το τραίνο

και θα περιμένουμε να ερχονται .....τα δανεικά επ΄απειρον, και να αναλώνονται στην καταβόθρα ενός υπερογκου και αντιπαραγωγικου ΔΤ. (-;

Ανώνυμος είπε...

χε χε χε ... χέσε μέσα πολυχρόνη που δε γίναμε ευζώνοι

Γιάκοβ

( με 20 κοντά χρόνια μεροκάματο τεχνικού στη νύχτα αποκόμισα λιγότερα από 200 ένσημα. Σε ποιά κατηγορία κατατάσσομαι ;;;;; )

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το ποστ ,λεφτ, για όσους δεν ασχολούνται με τα δημαρομπλογκ για να μην παθαίνουν κρίσεις, εχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το πώς αντιμετωπίζουν πχ την σπεργία στη χαλυβουργία ( αν και ήταν γνωστή η σχετ. ανακοίνωσή τους). Το παμε στήριξε όπως είχε υποχρέωση αλλά μη ξεχνάμε ότι τους λοιπούς αλληλλέγγυους δεν τους άφηνε να πλησιάσουν, ακόμα και το βράδυ της πρωτοχρονιάς τους είχαν στην άκρη, ακόμα και προχτές με τα ματ. Το πώς την πάτησε με την Χ. Α και τα 5 κουτιά γαλα
με το αυτοκόλλητο " για να ξεβρωμίσει ο τόπος" είναι άξιο απορίας, έπρεπε όμως να ξεπλυθεί ταυτίζοντας τους χρυσαυγίτες με συριζαίους και λοιπούς σε κείνη τη σιχαμερή ανακοίνωση που θα θυμάστε φυσικά
Επίσης πολύ σωστά, πώς πήγαινε για κλείσιμο το εργοστάσιο όταν καο δάνειο πήρε και άδεια για το λιμάνι;
Από τους 100 απεργοσπάστες πώς βρέθηκαν 30 με επικεφαλής μια γελοία να υπογρσ´ψουν καταγγελία ενάντια στον Στρατούλη ειδικά;
Δεν υπαρχει μεγαλη αισιοδοξία για την έκβαση αυτής της σπεργίας, όπως δεν είναι ακριβώσ όπως αναφερεις η νίκη στη phone marketing- υπσρχει κι άλλη εκδοχή μιας εργατριας-πιθανώς θα την έχεις δει
Τα υπόλοιπα ,πιθανά αργότερα
Το μέλος του συλλόγου για τη διάδοση των πολυνησιακών χορών

Ανώνυμος είπε...

τι βιτσιο να ασχολειται κανεις με το θλιβερο Λεο. Πατε καλα ρε? zx

Κωστής είπε...

Δεν είναι βίτσιο είναι the way of political life που έχει επιβάλει ο οπορτουνισμός - λενινισμός ...

... ζούμε σε ένα κλίμα καυγάδων περί πεθαμένου όνου σκιάς που είναι ότι πρέπει για να καλυφθεί η κοινή ουσιαστική προσήλωση των επιτελείων στην συντήρηση του πτώματος του εξουσιαστικού συστήματος.

Με τον Κουρέλη και την ΔΗΜΑΡΙΑ συμφωνούν όλοι όσοι γουστάρουν μια θεσούλα στον ήλιο της εξουσίας το πρόβλημα τους είναι πως δεν θα αποκαλυφθεί η λιγούρα τους γι αυτό πέφτουν να κατασπαράξουν όποιον αναγκαστεί να πετάξει πρώτος την μάσκα του "αριστερού" ...

... και αυτό όχι γιατί ντρέπονται, αλλά γιατί χάνουν την έξωθεν μαρτυρία και πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων ...

Αυτά βεβαίως είναι θεωρία δεν με ενδιαφέρει να χαρακτηρίσω κανέναν από τους παρόντες, αλλιώς δεν θα είχα κανένα λόγο να ασχολούμαι με τα λεγόμενα εδώ ...

LeftG700 είπε...

Φίλε που είχες άλλο nick,


Δεν κωλώνω στην αυτοκριτική, αλλά δεν βλέπω το λόγο να την κάνω. Υποστηρίξαμε την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ στις δεύτερες εκλογές, βάσει τής κατάστασης που είχε διαμορφωθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι προσυπογράφαμε ή προσυπογράφουμε οτιδήποτε υποστηρίζει ο άλφα ή ο βήτα Συριζαίος. Και όπως έχουμε εξηγήσει πολλάκις, θεωρούμε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα ανοιχτό και παιζόμενο στοίχημα. Δεν είμαστε αντίθετοι στην ιδέα μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, άσχετα αν υπήρχαν ελάχιστες πιθανότητες να υλοποιηθεί, κι αυτές μόνο θεωρητικά. Ούτε μπορούμε να κρεμάσουμε στο τσιγκέλι τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έκανε σημαία του αυτό το σύνθημα, αν και ήξεραν ότι είχε μόνο συμβολική και ψηφοσυλλεκτική αξία (στον πόλεμο όπως στον πόλεμο, λένε οι Γάλλοι…).

Η μοναδική επιβεβαίωση του ΚΚΕ είναι η κατάληξη της χώρας μετά από το μακροχρόνιο σφιχταγκάλιασμα με την ΕΕ. Μοναδική, αλλά τεράστια. Δυστυχώς, τα κατάφερε έτσι ώστε να είναι στη γωνία, ενώ η στρατηγική του ανάλυση είναι σωστή. Αν νοιάζεσαι για το ΚΚΕ (και δεν έχουμε ουδεμία αντίρρηση), αναπροσανατόλισε τα ‘‘πυρά’’ σου. Μ’ άλλα λόγια, άλλαξε στόχο. Αντί να τα βάζεις με τους ενδοαριστερούς ανταγωνιστές τού ΚΚΕ, βαλ’ τα με την παροιμιώδη πια ανικανότητα της ηγεσίας του να κάνει έστω και στοιχειωδώς πολιτική. Κάντο αυτό και μη σε νοιάζει για τα υπόλοιπα: θα τα δείξει η ζωή! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Όχι για εμάς δεν είσαι λάθος (καλά, το σχόλιό σου δεν θα το διαγράφαμε έτσι κι αλλιώς, μη λες τέτοια και τα πάρει κανείς κυριολεκτικά! ;-) ). Καταλαβαίνουμε απόλυτα το πνεύμα τού σχολίου σου και το συμμεριζόμαστε (εξ άλλου, τα έχουμε ξανασυζητήσει). Υπάρχει όμως μία παράμετρος δυσκολίας σημαντικής. Οι συνθήκες εργασίας σε συνδυασμό με τη θέση στην παραγωγή και την εργασιακή διαδικασία, ζητήματα που συνδέονται απ’ ευθείας με τον βασικό διαχωρισμό μεταξύ πνευματικής και χειρωνακτικής εργασίας, παίζουν σημαντικό ρόλο στην αποσύνδεση της δομικής ταξικής θέσης και της ταξικής συνείδησης. Το ΚΚΕ νομίζει ότι λύνει το πρόβλημα προβάλλοντας τη χειρωνακτική βιομηχανική εργασία. Δεν είναι τόσο απλό. Η πολιτική είναι και διαχείριση συμβόλων αλλά όχι πάντα (και σχεδόν ποτέ δεν είναι κάτι τέτοιο αρκετό). Όπως πολύ σωστά λες, προς το παρόν είμαστε μία χώρα μικροαστών αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών κυρίως τού τριτογενούς τομέα. Το βάρος δεν μπορεί να πέφτει στο «κοίτα φίλε, δεν είσαι εργάτης», αλλά μάλλον στο «φίλε, μπορεί να μην είσαι εργάτης, αλλά η ζωή σου εξαρτάται στον ίδιο βαθμό με εκείνον από το κεφάλαιο».


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Αν ήσουν όλα αυτά τα χρόνια αυτοαπασχολούμενος, πώς εξηγούνται τα 200- ένσημα; Δεν έφτανε το μεροκάματο και έριχνες την ασφάλιση παραπίσω; Αμέλεια; Δεν ξέρω, ρωτάω σοβαρά, ίσως και αφελώς.


Увидимся

LeftG700 είπε...

Φίλε του συλλόγου για τη διάδοση των πολυνησιακών χορών,


Την Πρωτοχρονιά, χόρευαν μαζί Παμίτες με την αναρχοαυτονομία. Δεν θα διαφωνήσω για τα ξινισμένα μούτρα, τα έχουμε δει. Απλώς θέλω να πω ότι ραγίσματα στο κόκκινο μπετόν υπήρξαν σε όλη αυτή την ιστορία.

Σιχαμερές ανακοινώσεις έχουμε πολλές να θυμόμαστε, όχι όμως από τη μία πλευρά μόνο, πιστεύω να συμφωνήσεις. Και είναι αυτό που έχουμε σιχαθεί —ίσως περισσότερο κι απ’ τους φασίστες…

Όχι, τη φάση με την εργάτρια που λες σχετικά με τη Phone Marketing δεν την ξέρω. Για λέγε (δεν θέλω να εμφανιζόμαστε μονομερείς στα ‘‘εσωτερικά’’ μας —ξέρεις, η γυναίκα τού Καίσαρα κ.λπ., κ.λπ.).


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε(φίλη;) zx, καλωσόρισες.


Την παροιμία τα λέω στην πεθερά για να τ’ ακούσει η νύφη, την ξέρεις; ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

Φίλε spiral architect, λες:


(τι σκ@τ@, ακόμα και η κουτσή Μαρία ετοποθετήθη επί του ζητήματος)

Να σε πληροφορήσουμε κι εμείς ότι μερικές κουτσές Μαρίες τοποθετήθηκαν εν είδει ρούχων σε πλυντήριο... ;-)


Τα λέμε

Κωστής είπε...

Φίλοι,

Εκ μέρους της Αριστεράς της κοινωνικής βάσης σας πληροφορώ: μη σκοτώνεστε !!!

α) διότι είσαστε απολύτως ανίκανοι να φτάσετε στο Α' του κενταύρου όπου πολύ σωστά καταλάβατε ότι βρίσκεται αυτή ως προς εσάς.

β) διότι η Αριστερά της κοινωνικής βάσης δεν δέχεται φράξιες και μάλιστα μυστηριώδους συστάσεως (περί του πότε μιλάνε ως άτομα και πότε ως σύνολα), δέχεται μόνο άτομα.

γ) διότι δεν συμφωνείτε στο βασικό δόγμα της Αριστεράς της κοινωνικής βάσης που είναι ο ιστορικός χαρακτήρας των πολιτικών εξελίξεων. Για να είμαι σαφής δεν έχετε καν ιδέα περί του τι μπορεί να σημαίνει αυτό το δόγμα.

δ) διότι στην Αριστερά της κοινωνικής βάσης οι άνθρωποι δεν "γράφονται", είτε στρατεύονται είτε στρατολογούνται. Δεν σας εξηγώ την διαφορά διότι δεν είσαστε ικανοί να την καταλάβετε.

ε) διότι η πολιτική της αριστεράς της κοινωνικής βάσης δεν διεξάγεται με εξυπναδούλες της συμφοράς στις οποίες έχετε συνηθίσει.

ζ) διότι για να ανήκει κανείς στην Αριστερά της κοινωνικής βάσης πρέπει να έχει μια στοιχειώδη αντίληψη του κόσμου και του εαυτού του από την πλευρά του ανθρώπου της κοινωνικής βάσης.

η) διότι αντίστροφα αν είχατε μια στοιχειώδη αντίληψη του εαυτού σας και του κόσμου από την πλευρά του ανθρώπου της κοινωνικής βάσης θα ανήκατε αυτοδικαίως στην αριστερά της κοινωνικής βάσης και δεν θα ζητούσατε να γραφτείτε.

θ) διότι η αριστερά της κοινωνικής βάσης αναπτύσσεται ενάντια στην κουρελαρία (λουμπεναρία, αν με εννοείτε) της μη-αριστεράς των επιτελείων στην ουρά της οποίας ή στην κεφαλή της οποίας (το ίδιο είναι) συνωστίζεστε και εσείς.

ι) επομένως ΜΟΝΟ ως αιχμάλωτοι πολέμου και αφού περάσετε από μπουγάδα εγκεφάλου καμιά δεκαριά χρόνια μπορεί να βρεθείτε στην αριστερά της κοινωνικής βάσης.

συμπέρασμα: που βγήκε από την αρχή μη βιάζεστε.

Κ.Π.

Υ.Γ.01
Εγώ σας το είπα από την αρχή ότι δεν θέλετε να συζητήσετε (να προβληθείτε θέλετε) και δεν το ακούσατε.
Υ.Γ.02
Η ανάρτηση για την χαλυβουργία και τα χαστουκάκια στον κ. Λεό της ΔΗΜΑΡΙΑΣ ήταν ατυχής έμπνευση. Η υπόθεση βρωμάει από πολλές μεριές. Τα αστειάκια δεν σας σώζουν..πραγματικά μας φωτίσατε..άλλη μια τέτοια εμπνευσμένη επίθεση στην και ο Κουρέλης θα σας κόψει ποσοστά.
Υ.Γ.03
Δεν με ενδιαφέρει να αποκτήσω οπαδούς ένας - δυο έντιμοι αντίπαλοι μου αρκούν και μένα και την αριστερά της κοινωνικής βάσης στην οποία ελπίζω να ανήκω.

Ανώνυμος είπε...

Όσα μού έγραψες ως απάντηση είναι άσχετα με τον πυρήνα του επιχειρήματός μου (ότι δηλ. προεκλογικά η ΔΗΜΑΡ εθεωρείτο από το ΣΥΡΙΖΑ μελλοντικός του εταίρος στην "αριστερή κυβέρνηση").

Κάποιος που είχε άλλο nick

Ανώνυμος είπε...

Χε Χε χέσε μέσα πολυχρόνη που γενήκαμε ευ ( ρω ) ζώνη

Λέφτηδες , φαίνεται πως δεν το έχετε το θέμα του πώς λειτουργεί η νύχτα...

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Φίλε με το κάποτε άλλο nick,


Δεν νομίζω ότι είναι άσχετα, γιατί το λες αυτό; Σου έγραψα ότι το γεγονός πως προωθήσαμε (σιγά την "προώθηση", λες κι είμαστε οι NYT, αλλά τέλος πάντων...) δεν σημαίνει ότι προσυπογράφουμε κάθε κίνησή του. Θέλει φιλοσοφία να σκεφτεί κανείς πως αυτό σημαίνει ότι δεν συμμεριζόμαστε την άποψη που θέλει τη ΔΗΜΑΡ εν δυνάμει μέλος αριστερής κυβέρνησης; Από την άλλη, κι εμείς θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μία τέτοια πρόσκληση με σκοπό την αποκόλληση από τη ΔΗΜΑΡ καλόπιστων αλλά αφελών αριστερών αλλά και το ξεμπρόστιασμά του. Τι διαφορετικό κάνει το ΚΚΕ (άσχετα αν είναι λάθος η κίνηση, για άλλους λόγους) όταν ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν την πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Φάνηκε ότι δεν το 'χουμε το θέμα με τη νύχτα, ε; Και φάνηκε πολύ; Φτου ρε γμτ! :-)


Увидимся

Leo Kastanas είπε...

Αναστολή της απεργίας αποφάσισαν νωρίτερα σε συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας Ελλάδας. Από τους 150 παρόντες, 107 τάχθηκαν υπέρ της αναστολής, 14 κατά και 26 δεν ψήφισαν.

Ο Μάνεσης δεν είναι λούμπεν επιχειρηματίας. Φαίνεται ότι θέλει να κρατήσει το εργοστάσιο ως συμπληρωματικό του άλλου που έχει στο Βόλο. Έχει και παραγγελίες τώρα. Το ΠΑΜΕ δεν κατάφερε να του κλείσει το μαγαζί, οπότε δεν έχει νόημα να συνεχίσει το project. Λύνει την απεργία ( αναστολή χαχαχα) αλλά χωρίς να εξασφαλίσει την επιστροφή όλων των απολυμένων. Τελικά τι ακριβώς έπαθε το εργατικό κίνημα;

LeftG700 είπε...

Φίλε leo,


Μπορείς να θεωρήσεις το ποστ που ανέβασα πριν από λίγο ως την απάντησή μας στο σχόλιό σου.

Μη περνάς απέναντι, φίλε leo. Μην ακολουθείς, αν δεν το θέλεις ή αν έχασες την πίστη σου, εμείς δεν θα σε κρεμάσουμε στο τσιγκέλι γι' αυτό. Αλλά μην περνάς απέναντι!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

http://www.red-pep.blogspot.gr/
Μαραντζιδης ολε!!!

LeftG700 είπε...

Η πιπεριά έχει σαλτάρει από καιρό. Ίσως και εκ γενετής... ;-)


Τα λέμε