Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Μιλάνε όλοι, μιλάνε κι οι ...Κανέλληδες!




Ειρωνεύεται ο θλιβερός (και κωμικός ταυτόχρονα, όπως οι κλόουν)  εξωμότης τής Αριστεράς Ηλίας Κανέλλης από τη στήλη του στα σημερινά Νέα τον Δημήτρη Στρατούλη. Τον ειρωνεύεται επειδή, λέει, απαίτησε να αντικατοπτρίζεται στην τηλεοπτική οθόνη το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. (Γιατί αυτό απαίτησε o Στρατούλης, όταν ζήτησε να του αλλάξουν παράθυρο, ώστε να εμφανίζεται μετά τον εκπρόσωπο τού Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού της Νέας Δημοκρατίας Μάκη —ένας είναι ο Μάκης και τσιτάρει και Γκράμσι άμα λάχει να ούμε!) Οπότε, αφήνει να εννοηθεί ο Κανέλλης-Ξεπλένης τής Δεξιάς, τι χρεία άλλων μαρτυριών έχομεν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται μόνο για την εικόνα και όχι την ουσία τής πολιτικής! Επιπλέον δε, του προσάπτει και μία δεύτερη προσωπική κατηγορία. Αυτή τού ...νάρκισσου!

Ο καημένος ο φίλος μας ο Ηλίας! Μας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν η περίπτωσή του. Τότε, όταν χώριζε τα τσανάκια του από το ομόσταβλο (στον αντικομμουνιστικό στάβλο) περιοδικό Athens Review of Books, τον είχαμε συλλάβει να ‘‘λενινίζει’’ ασύστολα, με όλη την υποκρισία που χαρακτηρίζει τους φιλελεύθερους και δη τους αριστερόμορφους. Τώρα τον βλέπουμε, προκειμένου να υπονομεύσει την Αριστερά, να φτάνει στο σημείο να βγάζει άκυρη και τη σημειολογία τής εικόνας! Ποιος; Αυτός! Ένας κοτζαμάν εκδότης ενός κοτζαμάν περιοδικού που ασχολείται με τις τέχνες, τα γράμματα, τις ιδέες και την πολιτική (ιδίως την αντικομμουνιστική!).

Να είναι άραγε αυτό που λέει ο Κάλβος, πως θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία; ;-)


Το πορτρέτο, από τα tanea.gr.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα πιο σιχαμένο από έναν πρώην αριστερό!

dimitris t

Ανώνυμος είπε...

Ηλίας δεν είναι;
Τα ίδια γράφει (σε ύφος αδιανόητο μέχρι πρότινος για τάχα σοβαρή εφημερίδα) το γνωστό ψώνιο της Καθημερινής: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_16/01/2013_478737

LeftG700 είπε...

Φίλε dimitris t,


Τίποτε πιο σιχαμένο από έναν πρώην αριστερό που στηρίζει ενεργά τη Δεξιά, θα έλεγα. Μου φαίνεται ότι πρέπει να διαχωρίσουμε την περίπτωσή του από αριστερούς που κάποια στιγμή αποστασιοποιήθηκαν. Δεν ξέρω. Έτσι μου φαίνεται, φέρνοντας στο νου μου διάφορες περιπτώσεις από τον κοινωνικό μου περίγυρο.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ουπς! Έχεις δίκιο. Διορθώνω. Σ' ευχαριστώ.

Ο Κασιμάτης; Πιο "μαύρος" σε παίρνουν να παίξεις Οθέλο!!! ;-)


Τα λέμε

spiral architect είπε...

"Ο θεός να σε φυλάει από παλιά πουτάνα και από πρώην κομμουνιστή"
(γνωμικόν)

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπειροειδή,


Όπως λέμε και στον Δημήτρη Τ παραπάνω, υπάρχουν κάποιες διαβαθμίσεις σ' αυτό το πρώην. Άλλο τα πορτοκάλια, άλλο τα μήλα, κι άλλο τα ...γεώμηλα!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Μιλάνε όλοι, μιλάνε κι οι ...Κανέλληδες, και υιοθετούν το πνεύμα τών όσων λέει και οι ...πανύβλακες! ;-)

spiral architect είπε...

ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ!

Τώρα μιλούν οι Καστανάδες:
Παλιέ μου σύντροφε Χριστόφορε
σε απάντηση αυτού:
Ερωτικό γράμμα σε παλιούς συνοδοιπόρους
όπου σχολιάζει και ο Ματσαγγάνης.
Eρωτες, μίση, πάθη και αχαλίνωτο σεξ.

Οχι για να μην λέτε ότι το (ιδεολογικό) πρόβλημα δυσανανεξίας το'χει το ΚΚΕ απέναντι τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπειροειδή,


Διάβασα λίγο διαγώνια λόγω πίεσης χρόνου. Δεν είδα καμία αναφορά σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εκτός αν εννοείς τα περί φαιοκόκκινων του φίλου μου του leo. Για βόηθα!


Τα λέμε

spiral architect είπε...

Αναφέρομαι στις έριδες μεταξύ δύο παλιών Ρηγάδων, όπως εμείς ερίζουμε ιδεολογικά με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Εγώ πάντως υιοθετώ το σχόλιο ενός ανώνυμου που μάλλον πρέπει να'ταν σειρά μου:
(και του "καθοδηγητή" Λεό)

Παντως το καλυτερο σεξ το εκαναν οι ρηγουδες. Αν εξαιρουσες το ταγαρι ηταν οι πιο καλογουστες. Οι κνιτισες ήταν αξυριστες, οι πασπιτισες και οι δαπιτισες -οσες υπήρχαν- κρυοκωλες.
Αχ τι αξεχαστα σεξουαλικά χρονια!
Ευχαριστουμε ΕΚΟΝ Ρ.Φ, ευχαριστουμε Β' Πανελλαδικη.

LeftG700 είπε...

Α, τώρα σε έπιασα! Μου φαίνεται ότι οι τσακωμοί τών παλιών Ρηγάδων είναι πιο στενάχωρη κατάσταση...

Αυτό σχετικά με την αξιολόγηση των κοριτσιών (από πλευράς εμφάνισης και στυλ μόνο, χωρίς λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές ικανότητες) το έχω ακούσει κι εγώ. Η Μαρία η Δαμανάκαινα όμως δεν ήταν άσχημο κομμάτι στα νιάτα της... ;-) Έχω ακούσει από παλιούς δικούς σου του ΕΜΠ ότι την κυνήγαγε όλο το Πολυτεχνείο να την πηδήξει! ;-) (Τι λέξεις γράφω ο αλήτης, ο σεξιστής! ;-) )


Τα λέμε

nikos__alfa είπε...

Για να σας επαναφέρω στην ...τάξη θα πω ότι ο Στρατούλης με τον τρόπο που έθεσε το θέμα ρισκάρισε να χάσει το αναμφισβήτητο δίκιο που είχε για την παραβίαση μιας τακτικής που ακολουθούν τα κανάλια στην παρουσίαση των κομμάτων σε σχέση με τη δύναμη τους, καθ όλην την αντιπολίτευση.Αντί να διαμαρτύρεται θα μπορουσε ψύχραιμα με πλάγιο λόγο και χρησιμοποιώντας ερωτήσεις περί δεοντολογίας στους δημοσιογράφους να εκμαιεύσει τις παραδοχές που χρειαζότανε για να προλειάνει την κατάσταση και να θέσει το θέμα. Επίσης στις ειρωνείες του Τσεκουροφόρου θα μπορούσε να αντιτάξει και να ζητήσει, αφού ήταν τόσο επουσιώδες το ζήτημα, να αλλάξουν θέσεις, κάτι που ή το δεχόταν ή δεν το δεχόταν ο Βορίδης, θα κέρδιζε τις εντυπώσεις.
Φυσικά αν δεν έχεις κάποιο σχέδιο παρά μόνο την κλάψα δεν βάζεις τέτοια ζητήματα ή τα διεκδικείς εκ των προτέρων πριν ανάψουν τα φώτα. Άσε που η θέση που διεκδίκησε και πήρε ήταν χειρότερη από αυτήν που είχε ,στο άκρο της οθόνης ενώ ήταν στη μέση και από πάνω συνέχισαν να κυριαρχούν έχοντας από ένα τέταρτο της οθόνης ο Βορίδης και οι δημοσιογράφοι.
Ο Στρατούλης τα καταφέρνει πολύ καλύτερα όταν γράφει άρθρα παρά στο γυαλί και στο βήμα. Κάποιος καταμερισμός δουλειάς εκεί στον Σύριζα χρειάζεται επειγόντως. Σε ένα μέσο που η εικόνα έχει τόση σημασία και χρειάζεται μια ελάχιστη σκηνοθεσία για κάθε μικρό ζητηματάκι να αντιδράς έτσι ασχεδίαστα είναι μέγα λάθος. Αν ένας άσχετος σαν και μένα μπορεί να κάνει κάποιες, βάσιμες πιστεύω, παρατηρήσεις σε τέτοια θέματα τότε είναι σίγουρο πως κάποιο επικοινωνιολόγοι, αν υπάρχουν, του Σύριζα τζάμπα τρώνε το παντεσπάνι τους! ;)

Khlysty είπε...

Νικάλφα συμφωνώ ως προς τον καταμερισμό εργασίας στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο ότι ο Στρατούλης ΔΕΝ γράφει στο γυαλί. Ο Γιάκοβ έχει πολύ δίκιο στα όσα λέει στις Ριζούπολές του... Shit...

LeftG700 είπε...

Φίλε Νικάλφα και φίλε Khlysty,


Εμείς δεν μπήκαμε στο ζήτημα του πώς διεξάχθηκε ο καβγάς. Αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, που έπεται όμως και δεν προηγείται. Αυτό που προηγείται σε έναν καβγά είναι ποιος πλακώνεται με ποιον (και για ποιο λόγο βέβαια). Εδώ λοιπόν πλακώθηκε ο Στρατούλης επειδή στην πραγματικότητα, για την εγχώρια TV, αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπάρχει από τον Ιούνιο και μετά! Μήπως θυμάστε τι γινόταν στην τουβούλα όλη τη δεκαετία τού 2000 μέχρι να καταρρεύσει ο δικομματισμός; Μήπως θυμάστε ότι σε κάθε δελτίο ειδήσεων, ιδιωτικού ή κρατικού καναλιού, έβγαιναν πάντα οι δύο ‘‘μονομάχοι’’ και διασταύρωναν τα (σκουριασμένα) ξίφη τους; Ασφαλώς και τα θυμάστε. Ε, αυτό είναι το κύριο... κύριοι! :-) Και η ουρά του είναι η κουτοπονηριά τού Κανέλλη-Ξεπλένη να καμώνεται πως όλα αυτά τα σημειολογικά τής εικόνας είναι ...επουσιώδη!!! Χωρίς να θέλω να εκφέρω συνολική άποψη για το πόσο μετράει στο γυαλί ο Στρατούλης, να πω ότι αυτό, δηλαδή το ότι η σημειολογία τής εικόνας δεν είναι ‘‘λεπτομέρεια’’ (ιδίως μάλιστα στην εποχή τής εικόνας), το ξέρει και το παραξέρει. Ε, πείτε μια καλή κουβέντα! Έστω και μόνο γι’ αυτό! :-)


Τα λέμε

nikos__alfa είπε...

Λέφτες δεν διαβάζετε προσεκτικά και παραβιάζετε ανοικτές θύρες. Το αν θυμάμαι ή όχι εμπεριέχεται στο σχόλιο μου αλλά μια που επισημαίνετε το κύριο και το δευτερεύον γιατί το πήρατε ανάποδα το θέμα, από την ...ουρά;
ΙΜΗΟ στην ουρά, αφού είμαστε σε θέμα επικοινωνίας, μόνο διαφήμιση της κάνετε βάζοντας την στο μπλογκ σας, καθώς χρησιμοποιείτε το βήμα που διαθέτετε, τη δική σας δύναμη, για να μάθουν πολλοί που δεν την ήξεραν, την εμπαθή κριτική που όντως έκανε εις βάρος του Στρατούλη και του Συριζα. ¨Ετσι γίνεστε εκόντες, άκοντες ιμάντες μετάδοσης της άποψης του και όσα αποστομωτικά και σωστά και να γράψετε εναντίον του δεν θα πείσετε σε καμία περίπτωση το σύνολο αυτών που θα τα διαβάσουν! Εάν θέλετε αυτήν την προπαγάνδα να την ανασκευάσετε ο μόνος σωστός τρόπος είναι να το κάνετε σε και για αυτούς που την έχουν υποστεί. Δλδ να γράψετε ένα σχόλιο ή ένα άρθρο στα ....Νέα! ;)
Ή να προσδιορίσετε θετικά και μόνο θετικά τη θέση του Στρατούλη!
Είπα πως ο Στρατούλης ρισκάρισε να χάσει το δίκιο του γιατί ενώ συμφωνώ πως γνώριζε τη σημασία της εικόνας, κάτι που δεν εμπνέει δα και για έπαινο, πολύ αμφιβάλλω με τον τρόπο που κινήθηκε αν πέτυχε κάποιο θετικό αποτέλεσμα παρά μόνο ότι έθεσε ένα σοβαρό ζήτημα που θα χρειαστεί συντονισμένη προσπάθεια από τον Σύριζα ώστε να γίνει συνείδηση σε τμήμα του λαού, γιατί αρκετοί το γνωρίζουν ήδη, ότι το παιχνίδι των καναλιών είναι στημένο για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους και όχι την αλήθεια!

LeftG700 είπε...

Φίλε Νικάλφα,


Μα το ξέρω ότι το θυμάσαι (ασφαλώς και ο Khlysty). Ρητορικό ήταν το ερώτημα.

Ως προς τα υπόλοιπα, να επαναλάβω ότι κακώς ή καλώς δεν μας απασχόλησε το πώς διξήχθη ο καβγάς από τη μεριά τού Στρατούλη. Πρέπει όμως κατ' αρχήν να του πιστωθεί ότι τον έκανε. Δεν το πολυεισέπραξα αυτό (ιδίως από τον Khlysty) και γι' αυτό τσίνισα κάπως! ;-) :-)

Δεν θα συμφωνήσω καθόλου μαζί σου ότι αναπαράγουμε τον Κανέλλη κι ότι τον αβαντάρουμε άθελά μας επειδή τον κάναμε πρωτοσέλιδο. Αναπαράγουμε την παπαριά του και κάνουμε πρωτοσέλιδο την υποκρισία του. Δες το κι αλλιώς: Πώς μπορείς να κάνεις κριτική ή πολεμική αν δεν αναδείξεις τις παπαριές τού αντιπάλου; Δεν έχει λογική αυτό που λες. Μήπως δεν εκφράστηκες καλά εκ παραδρομής;


Τα λέμε

nikos__alfa είπε...

Χο χο :
« Πώς μπορείς να κάνεις κριτική ή πολεμική αν δεν αναδείξεις τις παπαριές τού αντιπάλου;

Το ζήτημα είναι σε ποιους αναδεικνύεις τις παπαριές του αντιπάλου. Αν τις γνωστοποιείς σε αυτούς που δεν τις γνωρίζουν παίζεις το παιχνίδι (του) όπως σας είπα προηγουμένως.
Φαίνεται καθαρά πως όταν σας έγραψα την ιστορία του Ουμπέρτο Εκο πριν από δυο χρόνια, για τον περιθωριακό δημοσιογράφο που διαψεύστηκε μετά μανίας από όλον τον μηχανισμό του Βατικανού για την κατηγορία του ότι ο Πάπας ήταν ομοφυλόφιλος, με αποτέλεσμα το 50% των εκατομμυρίων που έμαθαν τα νέα να καταλήξουν στην πεποίθηση πως αυτό ήταν αλήθεια, από το ένα αυτί μπήκε, από το άλλο βγήκε! ;)
Αυτό που εσείς λέτε παπαριές για πολλούς μπορεί να καταγραφούν ως επιχειρήματα ή απλά να λειτουργήσει το πασίγνωστο « όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά ». ΟΚ;

LeftG700 είπε...

Φίλε Νικάλφα,


Διάλογοι τετ α τετ που τραβάνε σε μάκρος μπορεί να δώσουν την εντύπωση φιλονικίας. Γι’ αυτό, κλείνω το συγκεκριμένο γύρο με ένα τελευταίο σχόλιο.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοι ακριβώς μάς διαβάζουν. Θέλω να πιστεύω όμως ότι, μιλώντας για μέσους όρους, δεν είναι και το κοινό που διαβάζει τον ...Αχόρταγο. Άρα ξέρουν τα βασικά.

Το παράδειγμα με τον Έκο και τη συκοφαντική φημολογία για τον Πάπα που ήταν αδελφή δεν έχει αναλογίες με το θέμα που θίξαμε στην ανάρτηση. Ο Κανέλλης δεν εκπροσωπεί αυτό που αποκαλούμε κίτρινη δημοσιογραφία, αρθρογραφεί στα Νέα, έχει δικό του περιοδικό και είναι πρώην αριστερός. Επιπλέον, δεν διέσπειρε με το άρθρο του κάποια συκοφαντική φήμη σε βάρος τού Στρατούλη (τα περί νάρκισσου, δεν ήταν η αιχμή τού άρθρου του, ούτε πάλι το γεγονός ότι τον χαρακτήρισε νάρκισσο ισοδυναμεί με το να τον είχε πει ...καμπούρη! —σιγά τα ωά).

Το περιστατικό τού Έκο ταιριάζει περισσότερο με τις λασπολογίες Νοσφεράτου και την υπόθαλψη εκ μέρους τού Lenin Reloaded άλλων αντίστοιχων λασπολογιών. Όπως ξέρεις, γι’ αυτές τις παπαριές τσινίσαμε και παρατσινίσαμε. Θα έβαζα όμως άνετα ένα μικρό στοιχηματάκι ότι μία ενδεχόμενη δημοσκόπηση στο νετ, δεν θα έδειχνε ότι το 50% του δείγματος μας θεωρεί Μανιαδάκια ή Ευπιτζήδες (ούτε ότι το όποιο αρνητικό ποσοστό για μας θα ήταν μικρότερο αν κάναμε τον Γερμανό...).


Τα λέμε

nikos__alfa είπε...

Έχει κάποιες αναλογίες ως προς τον μηχανισμό διασποράς ειδήσεων και «ειδήσεων» .
Τέσπα κάποια συμπεράσματα μπορείς να βγάλεις γιατί δείχνει πόσο δυσανάγνωστο είναι το σκηνικό της επικοινωνίας εν γένει και ότι αυτονόητα σ αυτό δεν υπάρχουν.
Ας μείνουμε σύμφωνοι στο ότι ποτέ δεν ξέρουμε ποιος μας διαβάζει και δεν μπορείς να διαπιστώσεις τα αποτελέσματα παρά μόνον μετά από συγκεκριμένη έρευνα! ;)