Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

«Αναγνώριση αθέλητου λάθους» από τον Λασκαράτο; Ε, καλά! Κόψτε κι εσείς κάτι! (update στο update της προηγούμενης ανάρτησης)



ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ που ανεβάσαμε τη χθεσινή ανάρτηση, ο Λασκαράτος ήταν απόλυτα ευχαριστημένος και με ήσυχη τη συνείδησή του πως είχε πράξει τα δέοντα μετά την αποκάλυψη ότι η επί τής ουσίας συκοφαντική καταγγελία του σχετικά με την περίφημη πια ‘‘συνάντηση’’ του Τσίπρα με τον κατά τη φαντασία του (του Λασκαράτου) μάρτυρα υπεράσπισης του Περίανδρου Μητροπολίτη Νοτίου Αμερικής Ταράσιο ήταν αέρας κοπανιστός (και λίγο πολύ ‘‘κίτρινος’’). Δείξαμε στα δύο προηγούμενα σημειώματά μας  γιατί κάτι τέτοιο απαιτούσε συνείδηση-λάστιχο τόσο ανθεκτικό, ώστε να αρκεί για να κάνει κάποιος μπάντζι τζάμπινγκ από την κορυφή τών Ιμαλαΐων άφοβα.

Είναι χαρακτηριστικό αυτής τής ελαστικότητας —και διασκεδαστικό ταυτόχρονα— να διαβάσει κανείς τι απάντησε χθες σε σχολιαστή τής επίμαχης ανάρτησης, ο οποίος, πριν την παρέμβαση του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά που αποκατέστησε την αλήθεια, τον καλούσε να την εξακριβώσει και είτε να την τρίψει στη μούρη εκείνων που τον διέψευδαν, είτε να παραδεχθεί το λάθος του «με τριπηχαίους τίτλους με το μότο mea culpa» και «χωρίς δικαιολογίες του κ..» (τα bold τού κειμένου δικά μας):








ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ και καλά λοιπόν για τον ‘‘έντιμο’’, ‘‘φιλαλήθη’’ και ‘‘άγρυπνο’’ ‘‘φρουρό’’ τής Ηθικής Λασκαράτο! Ακόμα και μετά την παρέμβαση Ψαρρά που τον ξεβράκωνε, πίστευε πως όλα τα είχε καλώς καμωμένα και το ...μόνο που απέμενε ήταν να φύγει η ...φωτογραφία!!! Δεν άλλαξε γνώμη ούτε όταν διαπίστωσε ότι Κυριακάτικη Αυγή, που κυκλοφόρησε όπως όλες οι εφημερίδες τής Κυριακής χθες, ανέφερε ονομαστικά το τσαρδί που διατηρεί μαζί με τον άλλο μεγάλο ‘‘αστέρα’’ τής ‘‘έντιμης’’ ‘‘Αριστεράς’’, όπως εξάγεται με απόλυτη βεβαιότητα από σχόλιό του στην ίδια ανάρτηση λίγο αργότερα,  στις 2.25 μμ. Ούτε τότε, στο παρά και πέντε δηλαδή, σκέφτηκε να ανεβάσει ένα πρωτοσέλιδο επανορθωτικό post! Από κοντά κι ο Ροΐδης (αυτός δεν σκέφτηκε ούτε καν να προστατεύσει το όνομά του που είναι και ο τίτλος τού blog τους )! Σήκω Ιμάνουελ να δεις τα παιδιά τής Ηθικής!


ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ όλα έβαιναν ‘‘καλώς’’, ξαφνικά, ταράμ ταράααμ! Ανεβαίνει μια ανάρτηση γραμμένη δια χειρός Λασκαράτου, λίγο πριν τις έξι το απόγευμα, υπό τον λιτό αλλά επιβλητικό τίτλο Αναγνώριση αθέλητου λάθους. Τι έγινε, ρε παιδιά; Ε-γί-νε-κατο-λίσθηση-κιεπέ-σε-κάνας-βράχος;;;


ΜΗΔΕ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ έγινε, μηδέ κάνας βράχος έπεσε! Απλώς ανεβάσαμε το χθεσινό μας σημείωμα στο οποίο αναδεικνύαμε όλη την ξεφτίλα που χαρακτήριζε τα καμώματα και τους χειρισμούς του διδύμου κατά την εκτύλιξη της υπόθεσης roides.wordpress.com vs Tsipras via Tarasios.


ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ η χαρά μας που υποχρεώσαμε τους διαπρύσιους κήρυκες της (ψευτο)Ηθικής να φάνε με το κουταλάκι του γλυκού όλα τα περιττώματα που πέταξαν στον Τσίπρα και μέσω αυτού στον ΣΥΡΙΖΑ και στην πάσα όλη Αριστερά. Τα έφαγαν μέχρι την τελευταία μπουκιά και είπαν κι ένα τραγούδι! Και, φυσικά, όχι μόνο τα έφαγαν, αλλά έκαναν και μία τρύπα στο νερό! Γιατί αναγνώριση λάθους που γίνεται μόνο και μόνο επειδή κάποιος σε έσυρε προς αυτήν με το ζόρι κι όχι επειδή αυτόβουλα (και προ εορτής) την αποφάσισες εσύ ο ίδιος, δεν είναι κανενός είδους αναγνώριση. Και το μόνο που επιβεβαιώνει είναι τις κακές προθέσεις σου εξ αρχής και τη δειλία που χαρακτηρίζει όχι αυτούς που έκαναν απλώς λάθος, αλλά τους ανέντιμους!


ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ είναι μεγάλη η χαρά μας, θα χαρίσουμε στους Ροϊδολασκαράτους όλες τις ‘‘ομορφιές’’ που έχουν κρύψει στην ‘‘αναγνώριση’’ του μισοαθέλητου-μισοηθελημένου  λάθους τους. Στα μάτια μας κάνουν μπαμ πού να τα δουν όμως ορισμένοι αφελείς ή πανύβλακες τύπου Νοσφεράτου, οι οποίοι, όπως είδαμε σε μερικά σχόλια, εκδηλώνουν το ...θαυμασμό τους για το ‘‘θάρρος’’ τών δίδυμων ‘‘βράχων’’ τής (ψευτο)Ηθικής... Δεν πειράζει. Όσο κι αν κάνουν μπαμ κι όσο κι αν ξύνονται στη γκλίτσα τού τσοπάνη, με αποτέλεσμα να μας τρώνε τα δάχτυλά μας, θα τις αφήσουμε να περάσουν στο ντούκου. Δεν θα σχολιάσουμε ούτε τις κραυγαλέες διαστρεβλώσεις στις οποίες καταφεύγουν, ούτε τις μισές αλήθειες, ούτε τα κλαψουρίσματά τους για ανέντιμη ή κακόπιστη κριτική εκ μέρους μας (κοίτα ποιοι μιλάνε!), ή τα σκουξίματα που βγάζουν για δίκες προθέσεων που στήσαμε (εδώ κι αν ισχύει το κοίτα ποιοι μιλάνε!). Άλλη φορά.


ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ όμως να αποφύγουμε τον πειρασμό να δώσουμε ένα τελευταίο (προς το παρόν!) χαστούκι στο φίλο μας τον Λασκαράτο προσωπικά. Ένα χαστούκι τόσο δυνατό, που υπολογίζουμε βάσιμα ότι δυο-τρία δόντια θα τα χάσει! Τουλάχιστον αν έχει λίγη τσίπα... Ας διαβάσει λοιπόν παρακάτω ο ηθικολόγος τής ελληνικής μπλογκόσφαιρας, μπας και αρχίσει να ψυχανεμίζεται ποια είναι η ‘‘ηθική’’ του και ποια είναι η Ηθική μας! (ή, αν προτιμάει: ποια είναι η Ηθική τών «Μπράβων τής (lol) Αριστεράς», σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του θλιβερού εταίρου του Ροΐδη...)

Αυγή: Γάμα τα με μεγάλα μικρά γράμματα

Όπως γράψαμε παραπάνω η σημερινή Κυριακάτικη Αυγή αναφέρεται ονομαστικά στην υπόθεση roides.wordpress.com vs Tsipras via Tarasios. Πολύ καλά κάνει. Δεν κάνει όμως καθόλου καλά σε ένα κρίσιμο ζήτημα.

Η συντάκτρια Αναστασία Γιάμαλη που υπογράφει το άρθρο με την αναφορά στο roides.wordpress.com κάνει λόγο για ‘‘πείραγμα’’ της είδησης. Δηλαδή, κατηγορεί τους Ροϊδολασκαράτους για λαθροχειρία, ρετούς, πλαστογράφηση (πείτε το όπως θέλετε) της πραγματικότητας. Κανένα ‘‘πείραγμα’’ δεν έκανε ο Λασκαράτος. Το πείραγμα είναι στο μυαλό τής Αναστασίας (μωρό μου, σόρυ! ;-) ). Όπως εξηγήσαμε αναλυτικότατα και πειστικότατα στην πρώτη ανάρτηση της ‘‘σειράς’’, εκείνο που έκανε ο Λασκαράτος ήταν να ταυτίσει αυθαίρετα τον Ταράσιο με τον Μητροπολίτη που κατέθεσε υπέρ τού Περίανδρου στη δίκη του. Όμως, δεν παραποίησε το ρεπορτάζ τού Δημήτρη Ψαρρά στο οποίο στηρίχτηκε, δεν έκρυψε λέξεις, δεν μετέθεσε κόμματα για να αλλάξει το νόημά του. Δεν έκανε δηλαδή τίποτε από όλα αυτά τα ‘‘πειράγματα’’, εκ των οποίων έστω και ένα θα αρκούσε για στοιχειοθετηθεί η κατηγορία που εκτοξεύει από τις σελίδες τής Αυγής η Γιάμαλη.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι είχε στο μυαλό της η συντάκτρια της Αυγής, όταν έγραφε. Εκ των πραγμάτων όμως αυτό που γράφει είναι καραμπινάτο ‘‘πείραγμα’’ της αλήθειας! Μιλημένα ξηγημένα! Πάντως, τείνουμε να την απαλλάσσουμε από κακοπροαίρετη πρόθεση. Αν δεν κάνουμε λάθος, η Γιάμαλη ήταν αυτή που είχε τη ‘‘φαεινή’’ ιδέα να την πέσει στην ΚΝΕ, επειδή στο τελευταίο Φεστιβάλ της είχε κάνει το ‘‘έγκλημα’’ (άκουσον άκουσον!) να προσκαλέσει το συγκρότημα Goin’ Through!!! Όπως αντιλαμβάνεστε, με τέτοια μυαλά, πού να καταλάβει το κορίτσι πώς ακριβώς εξελίχθηκαν τα πράγματα και βρέθηκε ο Αλέξης τυλιγμένος σε μία κόλλα χαρτί (με υπογραφή Λασκαράτου)! Κι έτσι, όπως πολλοί αριστεροί στόκοι που ό,τι και όποιους δεν καταλαβαίνουν τους βαφτίζουν οπορτουνιστές, φασίστες, προβοκάτορες, χαφιέδες και τα συναφή, είπε κι αυτή να βαφτίσει τους Ροϊδολασκαράτους πλαστογράφους! (Παρακαλούμε όμως: Να μη πληρώσει όλα τα σπασμένα η Αναστασία που είναι και πιτσιρίκα για αμαρτίες μυριάδων και μυριάδων αριστερών!) Πάντως, είναι τυχερή που δεν πήρε είδηση αυτό το λεπτό σημείο ο Λασκαράτος να την κάνει μισής πεντάρας!

Είναι όμως άτυχη γιατί έπεσε σε κάποιους που συνηθίζουν να τα λένε όλα! ;-)


ΥΓ Ο θλιβερός Ροΐδης συχνά γίνεται αστεία θλιβερός. Έγινε άλλη μια φορά, λίγο νωρίτερα σήμερα: Με ανάρτησή του στο άλλο τσαρδί που διατηρεί, τον Ασμοδαίο, προσπαθεί ο καημένος να βαφτίσει το κοτόπουλο ψάρι και να βγει κι από πάνω επειδή, λέει, βιαστήκαμε να ανεβάσουμε τη χθεσινή ανάρτηση. Βιαστήκαμε, λέει, διότι (...λίγο ...μετά!!!) αναγνώρισαν το λάθος τους!!! Είδαμε όμως παραπάνω, μέσα από τα δικά τους τα λογάκια, πόσο ‘‘πρόθυμοι’’ ήταν να κάνουν κάτι τέτοιο —έστω και όπως το έκαναν... Ας μη τους τρίβαμε τη μούρη στα κακά τους για να τους υποχρεώσουμε να τα φάνε, και σου ’λεγα εγώ!

Να είναι καλά! Μας ευθύμησε με αυτή τη χιουμοριστική ανάρτησή του. Ιδίως επειδή μάς θύμισε και τον πιτσιρικά στο γνωστό ανέκδοτο που, καθισμένος στους ώμους ενός θηριώδη μαύρου, φωνάζει με όλη τη δύναμη της φωνούλας του: «Γάμησα τον αράπη! Γάμησα τον αράπη!»... ;-)


Στη photo: τα κουταλάκια που χρησιμοποίησαν ο Λασκαράτος και ο Ροΐδης για το ‘‘γεύμα’’ στο οποίο υποχρεώθηκαν! ;-)

4 σχόλια:

προσεκτικός αναγνώστης είπε...

Οφείλω να παρατηρήσω ότι ο κ. Λασκαράτος ακόμα και στο τελευταίο ποστ όπου τάχα "γενναία" αναγνωρίζει το "λάθος" του συνεχίζει να ρίχνει το βάρος,μ επίμονα όσο δεν παίρνει, στο δημοσιογράφο γιατί, λέει, δεν έγραψε ότι ο δεσπότης ήταν πρώην. Την ηλικία δεν τη πρόσεξε;
Δεν πονηρεύτηκε από τα γρενικά χρονολογικά συμφραζόμενα; Εντάξει, βιάσατηκε. Γιατί όμως δεν λέει αυτό ακριβώς αλλά σαν παιδάκι που το έπιασανβ να κάνει αταξία λέει ότι το παρέσυρταν, δεν φταίει, δεν ήταν καθαρό τοπράγμα κλπ. Κομπλεξισμοί...

Ανώνυμος είπε...

Ροίδης:

"Σωστή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Λίστα Λαγκάρντ"

O άνθρωπος είναι γλυώδης

Βάζει ένα αβανταδόρικο τίτλο στο ποστ για να "γλύψει" εκεί που φτύνει,ενώ πάντα βάζει αφαιρετικούς τίτλους

Γελοίος..........

LeftG700 είπε...

Φίλε προσεκτικέ αναγνώστη,


Ναι, έχεις δίκιο. Και συνυπολόγισε ότι αυτά που λες του τα είχαν εξηγήσει σχολιαστές του από τις πρώτες δυο μέρες τής επίμαχης ανάρτησης!!! Όπως και να το κάνουμε θέλει θάρρος ένα "γεύμα" σαν αυτό που υποχρεώθηκε να κάνει. Ε, δεν το έχει!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε (πάρε ένα όνομα, πλίιζ!),


Δεν υπάρχουν πολλές κατσίκες πλέον να μασήσουν ταραμά. Όσες υπάρχουν είναι οι "πρόθυμες" από καιρό...


Τα λέμε