Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Δεν καταλαβαίνουμε τίποτε!




Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά και προγραμματισμένα μετατρέπεται από κόμμα τής Αριστεράς σε κόμμα τής Δημοκρατίας!

Όταν το ΚΚΕ πρόκειται, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, να επικυρώσει στο επικείμενο Συνέδριό του τη θέση «ούτε ψωμί ούτε νερό στους οπορτουνιστές που να βγάλει ο ήλιος κέρατα!», θέση που συμπεριλαμβάνει κι εμάς ολοσούμπιτους, ενώ, στον Προσυνεδριακό Διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, πολλά μέλη του εκφράζουν τις ίδιες πάνω-κάτω ‘‘οπορτουνιστικές’’ απόψεις μ’ εμάς!

Όταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε επανάσταση, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να συστρατευθούν στην ανάσταση μιας Ιδέας όσο εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Ιδέα αυτή έχει πεθάνει για τα καλά!

Κι όταν το σύνθημα που θα γράφαμε και οι πέντε με ένα χέρι (τάξη εναντίον τάξης) έχουν προλάβει να το γράψουν οι εγγενώς ανήμποροι να επιβάλλουν την επι-κράτησή του αναρχικοί!


Η εικόνα είναι τού Jesus Gun. Από τοxaxor.com.

33 σχόλια:

Ενη είπε...

Aριστερά Φιλαράκια

Μηπως να ξανα-διαβάσετε το Γκραμσι;

Πάντως θα ελεγε κανείς οτι σας .....κατανοει (-;

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Μπα δεν έχουμε ανάγκη! Γραφτήκαμε εδώ για να παρακολουθούμε τα Κρίση-μα Σεμινάρια περί κοινωνίας και δημοκρατίας. Εκεί τον κάνουν λιανά τον Γκράμσι (δηλαδή τον λιανίζουν!). Συντονίζει, μεταξύ άλλων ‘‘γκραμσιανών’’, και ο ...Αντώνης Λιάκος, ο πάλαι ποτέ Πρόεδρος τού ...Σημιτικού ΟΠΕΚ!


Τα λέμε


ΥΓ Μπορεί να μη το ξέρεις ακόμα, αλλά εγώ το έχω δει ολοζώντανο το όνειρο και θα στο πω: πλησιάζει η ώρα κι έρχεται η στιγμή που, όταν σε ρωτήσουν σε κάποια δημοσκόπηση «και ποιο κόμμα σκέφτεστε να ψηφίσετε αν γίνουν εκλογές σε μία εβδομάδα;», να μην έχεις κανένα πρόβλημα να απαντήσεις «μάλλον ΣΥΡΙΖΑ»! ;-)

Μάρκομ Ξ είπε...

Μαστόρια, όλοι όσοι αναφέρετε δεν μπορούν (θέλουν) να κάνουν κάτι περισσότερο από αυτά που αναφέρετε. Με μια εξαίρεση για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν νομίζω ότι απεμπολεί την έννοια του αριστερού. Ρεφορμιστή μεν, αριστερού δε. Ή μήπως και ο Αλιέντε δεν ήταν αριστερός;

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Υ.Γ. Περιμένω καυστικά σχόλια για την αναφορά μου στον Αλιέντε :-)

Ανώνυμος είπε...

Οι ''θελουμε σοσιαλισμο με δημοκρατια'' κοβουν τα σφυροδρεπανα με photosop.
Oι απολιθωμενοι απομωνομενοι σταλινες διεξαγουν ενα υποδειγματικο προσυνεδριακο διαλογο και ριχνουν ολες τις δυναμεις τους για την επιτυχια της απεργιας.

Δε καταλαβαινετε ε;

Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Ξέρεις βέβαια ότι δεν ταυτίζουμε τον ρεφορμισμό με την απάρνηση των οραμάτων και σκοπών τής Αριστεράς (η περίφημη άσπρη ή μαύρη γάτα μας περιλαμβάνει και αυτό το ζήτημα). Βλέπουμε όμως μία συνεχή διολίσθηση στον δημοκρατισμό. Με αυτό δεν εννοώ αιτήματα δημοκρατικού περιεχομένου. Πρέπει να είναι κανείς πολύ μαλάκας για να προτιμά τη δράση σε συνθήκες παρανομίας. Με τον όρο δημοκρατισμό εννοώ τη σταδιακή μετατόπιση μέσω διαφόρων ιδεολογικών επεξεργασιών (δεν έχει μόνο το αστικό κράτος ιδεολογικούς μηχανισμούς, έχει και η Αριστερά, έτσι δεν είναι;) σε μία κατάσταση όπου παγιώνεται το αίσθημα στον πολύ κόσμο ότι η πραγμάτωση της Δημοκρατίας (έτσι, Δημοκρατίας, γενικά και αόριστα), είναι ο ορίζοντάς μας.


Τα λέμε


ΥΓ Περί Αλιέντε δεν θα κάνουμε κανένα καυστικό σχόλιο. Μπορεί να είμαστε ψαράκια, αλλά δεν είμαστε και χάνοι! ;-)

LeftG700 είπε...


Φίλε Greg,


Μη μετατοπίζεις το θέμα. Αδικείς την κουβέντα και αδικείς κι εμάς (έχουμε καυτηριάσει το φώτοσοπ της σημαίας τής ΚΟΕ και δεν έχουμε να πούμε κάτι αρνητικό για τον προσυνεδριακό). Στην ανάρτηση θίγουμε μία μεγάλη αντίφαση. Σε αυτό πάνω πρέπει να προβληματιστείτε εσείς οι φίλοι τού ΚΚΕ. Κι ας μη μας το πείτε, αφού ορισμένοι έτσι κατανοείτε τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Φτάνει να προβληματιστείτε για το ότι, αν γράφαμε όσα γράφουμε (εντάξει, πιο ‘‘ευγενικά’’) και τα στέλναμε ως μέλη ή φίλοι τού ΚΚΕ στον Ρίζο θα δημοσιευόντουσαν μια χαρά, ενώ τώρα μάς έχετε στη δίαιτα (ορισμένοι και στο βρισίδι...).


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

Υποδειγματικός διάλογος που θα καταλήξει σε πανηγυρική επιβεβαίωση των εισηγητικών θέσεων. Ο άνεμος "ελεύθερου διαλόγου" που πνέει στο Κόμμα, είναι το ελάχιστο που έπρεπε και το μέγιστο που μπορεί να κάνει ο Περισσός. Η αδιέξοδη τακτική στις εκλογές, η ατελέσφορη στρατηγική στο κίνημα είχε οδηγήσει ακόμα και τις γλάστρες του Περισσού να αρχίσουν να έχουν αμφιβολίες. Έπρεπε λοιπόν να χαλαρώσουν λίγο τα σκοινιά. Μην ανησυχείτε όμως. Εδώ είμαστε και θα δείτε ότι όσοι τόλμησαν έστω και να αλλάξουν ένα κόμμα από την εισήγηση έχουν καταγραφεί και θα τύχουν της ανάλογης περιποίησης σε κατάλληλο χρόνο. Όταν για μια ακόμα φορά, ο "εσωτερικός εχθρός", οι "αδύναμοι", οι "αναχωρητές" και οι "προδότες" του κινήματος θα φταίνε για τη στασιμότητα, τα χαμηλά ποσοστά, την αδράνεια των μελών. Η συνταγή είναι γνωστή από παλιά, δοκιμασμένη και ικανή να κρατάει ακόμα και 50 χρόνια μια ομάδα κρατικών μηχανισμών. Πόσο μάλλον μια γκρούπα λαθρεπιβατών που κράτησαν τα κλειδιά από ένα κτίριο και τα γραφεία μιας εφημερίδας.

Ψυχή βαθιά και καλούς αγώνες σύντροφοι,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Επι του αρχικής δημοσίευσης του Leftg700

Η συζήτηση για τη τακτική δυνάμεων της αριστεράς έχει αξία, αλλά είναι ατελέσφορη έξω από την ευρύτερη συζήτηση για το τι θέλει η «κοινωνία», τι γίνεται στην κοινωνία, ή ορθότερα για την ταξική πάλη σήμερα. Στο κείμενο σας το ευρύτερο αυτό πλαίσιο εισέρχεται παρενθετικά, μόνο στην αναφορά για την ανταρσία. Έτσι κινδυνεύει να αναπαράγει μια συζήτηση στο πλαίσιο κομματικής ρητορικής, ενός μικρόκοσμου δυνάμεων και προσώπων που νομίζουν ότι εκφράζουν την εργατική τάξη, ή την πρωτοπορία της τάξης, ή ταξικές συμμαχίες κλπ, μια εκδοχή «κειμενισμού» της αριστεράς. Υπάρχει όμως και ο «πραγματικός κόσμος», οι πραγματικοί εργάτες, οι πραγματικοί άνεργοι, οι πραγματικοί αγρότες, οι πραγματικοί μαγαζάτορες κλπ. Υπάρχουν πραγματικοί συνδικαλιστικοί συσχετισμοί στο υποσύνολο της συνδικαλισμένης εργασίας, υπάρχουν μικροί ή μεγάλοι αγώνες σε όλα τα επίπεδα. ¨Οσο για το «τάξη εναντίον τάξης» αν προσπαθήσουμε να ορίσουμε το τι σημαίνει, όπως και πως ορίζουμε την τάξη και την ταξική πρακτική, ίσως εκπλαγούμε…..Ας προσπαθήσουμε για παράδειγμα να εικάσουμε πως διάφορες δυνάμεις θα τοποθετούσαν το σχήμα «τάξη εναντίον τάξης» στην γενική απεργία της 20/2, στις καταλήψεις και ανακαταλήψεις διαφόρων βιλών, στα αγροτικά μπλόκα, στους συνδικαλιστικούς αγώνες των εργαζόμενων στις εφορίες, στη συγκοινωνία κλπ. Μετά ας αναλογιστούμε πως σκέφτονται οι εργάτες για τα ίδια θέματα…..
Σε αυτό το πλαίσιο ίσως καταλάβουμε καλύτερα και τα αδιέξοδα κομματικών ρητοριών, η συζήτηση για τα οποία δεν στερείται βέβαια σημασίας.
Με άλλα λόγια το κύριο ζήτημα δεν είναι πως τσακώνονται διάφοροι αριστεροί για την τάξη και την ταξική πάλη, αλλά το τι σχέση έχουν όλοι αυτοί με την τάξη που υποτίθεται εκφράζουν σε πολιτικό επίπεδο.
Σταύρος.

Μάρκομ Ξ είπε...

"Με άλλα λόγια το κύριο ζήτημα δεν είναι πως τσακώνονται διάφοροι αριστεροί για την τάξη και την ταξική πάλη, αλλά το τι σχέση έχουν όλοι αυτοί με την τάξη που υποτίθεται εκφράζουν σε πολιτικό επίπεδο."

Το ζουμί της υπόθεσης.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Σκασμός!Οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε...

Εγώ βασικά πιστεύω μόνο στους "Αγανακτισμένους".


"Παρατράγουδος"

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Παραδοσιακά, οι μόνοι περίοδοι που τα μέλη τού ΚΚΕ έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν δημόσια τις απόψεις τους είναι αυτές των προσυνεδριακών διαλόγων. Με αυτό κατά νου, που δεν νομίζω ότι επιδέχεται διάψευση ή διαφωνία, δεν θα έλεγα ότι συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο τώρα, επειδή η ηγεσία είναι στριμωγμένη από την κριτική στην αυτοκτονική γραμμή της (κριτική που, όπως όλοι μπορούν να διαπιστώσουν, δεν ασκείται πια μόνο από τους "πράκτορες" της Νέας Σποράς...).

Ποια θα είναι η τύχη τών επικριτών; Αυτό μένει να αποδειχθεί. Δεν το λέω επειδή αμφισβητώ τις προθέσεις τής ηγεσίας, όπως τις περιγράφεις. Λίγο πάνω, λίγο κάτω, αυτές που λες είναι. Ας μη βιαστούμε όμως να προδικάσουμε και την "επιτυχή" υλοποίησή τους...

Προτιμότερο είναι, νομίζω, να απευθύνουμε την τελευταία σου ευχή στους "μενσεβίκους" τού ΚΚΕ. Τι λες;


Τα λέμε

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια

Εμ, αν ειναι να επιλέξει κανεις τους μεγαλο-παλαιο-συν-συριζαιους οπως Κωνσταντοπουλο (πατέρα), Παπαδημουλη και αλλους,

πλαισιωμένους με παλαιο-πασοκους/ες

γιατί να μην επιλέξει τους νέους ανθρώπους (βλ. λινκ)
οπου, οπως ειδα βρίσκονται και κάποιοι αλλοι G700 (σκετο,
και οι οποιοι, υποθέτω, οτι ειναι μάλλον της ιδιας ηλικίας με σας;;; (-;

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5002810/h-magia-toy-neoy-pasok/




Ανώνυμος είπε...

έλλειψη ταξικής μεροληψίας είναι το βασικό που κρατάει την αριστερά πίσω από το αναγκαίο σε μια τέτοια συγκυρία .

αν υπήρχε αυτό τότε και τα brookngs θα είχαν θέση ,και οι μεσοβέζικες θέσεις για το ευρώ , και όλα ... δεν θα είχε θέση το κυβέρνηση " του τόπου " με όποιον να ναι , ευρώ εθνικό νόμισμα ,οι νοικοκυραίοι , το ώριμο φρούτο κ.α

απέναντι σε αυτή την γραμμή έρχονται και οι διάφορες παραλλαγές του KPD να καταγγείλουν τον σοσιαλφασισμό .

" αντί-ΑΝΕΛ " ( πρώην κ.τ.α , με το καινούριο όνομα να δηλώνει την αφορμή της έναρξης των εδώ παρεμβάσεων μου , δηλ τον πανικό μου μπροστά στην προοπτική κυβέρνησης με τον Καμένο , αν έτσι είναι οι ανεξάρτητοι τότε εγώ χίλιες φορές εξαρτημένος )

Μάρκομ Ξ είπε...

Η ευχή απευθύνεται σε όλους όσους αγωνιούν και αγωνίζονται για τον έρμο αυτό λαό. Μενσεβίκους, μπολσεβίκους και κάθε λογής "απροσάρμοστους".

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

LeftG700 είπε...

Φίλε Σταύρο,


Το ποστάκι δεν είχε φιλοδοξίες καμιάς βαθιάς ανάλυσης. Ήταν μία καταγραφή κάποιων παράδοξων(;), αντιφατικών(;), ‘‘κωμικοτραγικών’’ καταστάσεων που κάνουν πολλούς (και όχι μόνο εμάς βέβαια) να λένε: «τι γίνεται ρε πούστη μου εδώ πέρα;;;». Μία από αυτές τις καταστάσεις είναι βέβαια και η υποβάθμιση ή και αγνόηση του ερωτήματος «τι θέλει η κοινωνία;». Όπως κι εσύ αναγνωρίζεις, δεν το ξεχάσαμε. Να προσθέσω όμως εδώ πως γι’ αυτό «που θέλει η κοινωνία» είναι υπεύθυνη και η πολιτικά οργανωμένη Αριστερά. Εν μέρει βέβαια, και όχι από θέσεις κυριαρχίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν της πέφτει λόγος. Επομένως, αν αυτό «που θέλει η κοινωνία» είναι αναντίστοιχο με ό,τι εμείς πιστεύουμε πως θα έπρεπε να θέλει, το ζήτημα που προκύπτει δεν είναι μόνο αν αρμενίζουμε στραβά, αλλά και αν έχουμε βάλει το χεράκι μας για να είναι στραβός ο γιαλός...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

???

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Αυτό που προτείνεις είναι απλώς νέα μπουκάλια για ένα παλιό ξινισμένο κρασί...

Και σιγά τον τζόβενο τον Βενιζέλο! :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε αντί-ΑΝΕΛ (τι θα γίνει με σένα; κάθε βδομάδα και νέο ψευδώνυμο; ;-) ),


Μήπως είναι καιρός να ξεκολλήσεις από ένα υποθετικό πρόβλημα και να αρχίσεις να ανησυχείς για πραγματικά; Π.χ. τις αντιλήψεις που εκφράζουν κάποια πολιτικάντικα κλεισίματα; ;-)

Δεν το έπιασα αυτό με το KPD και τον σοσιαλφασισμό.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JV6ClVchVzo

Ανώνυμος είπε...

επικοινωνούμε βλέπω , χαίρομαι ... για όλα προβληματίζομαι ...

δεν το άκουσα στην λαϊκή , κάποιος Τσίπρας , για τους φίλους " Αλέξης " το λέει . Εσύ ο ίδιος το έχεις χαρακτηρίσει πιθανό , θεμιτό και διαχειρίσιμο ...

τα περί kpd έχουν να κάνουν με έναν διάλογο που υπάρχει περί του τι είναι η ηγεσία του ΚΚΕ , και ορισμένοι και εντός ΚΚΕ ( οι φίλο ΑΑΔΜ ) έχουν προτείνει ότι είναι τροτσκιστές .

αυτό βέβαια δεν ισχύει , είναι απλά σταλινικοί πριν τα λαϊκά μέτωπα , δηλαδή την περίοδο του λεγόμενου σοσιαλφασισμού ( υποθέτω δεν ήταν ως προς αυτό η απορία σου , έτσι αποκαλούσε η ΚΔ και το kpd τους σοσιαλδημοκράτες ) , όταν η ΚΔ έλεγε ότι η κρίση και ο εκφασισμός είναι τα δείγματα ότι πάμε για επανάσταση .

" αντί - ΑΝΕΛ "

LeftG700 είπε...

Φίλε αντί - ΑΝΕΛ,


Όχι, όχι, εννοούσα ότι δεν μπορούσα να βρώ τις αντιστοιχίες τής εποχής τού σοσιαλφασισμού με την τωρινή κατάσταση στο ΚΚΕ. Εξηγήθηκε και καλύφθηκα.

Έχω ακούσει κι εγώ δεξιά και αριστερά την άποψη το ΚΚΕ διολισθαίνει στον τροτσκισμό. Δεν μου φαίνεται και πολύ σόι ως επιχείρημα (το τροκσιστικό ρεύμα έχει και θετικές συνεισφορές). Στο βαθμό που χρησιμοποιείται από τους μενσεβίκους τού ΚΚΕ μου φαίνεται ότι ο κύριος λόγος γι' αυτό είναι συνδικαλιστικός (αξιοποίηση της καλιεργημένης απέχθειας του μέσου Κουκουέ για τους τροσκιστές). Τους βγάζει όμως από την ουσία. Και η ουσία είναι η ορθότητα ή όχι τής γραμμής που ασκολουθεί μέχρι τώρα το κόμμα τους.

Σχετικά με την περίπτωση ΑΝΕΛ:

Νομίζω ότι η διαφορά μας εντοπίζεται στο εξής κύριο, πέρα από διαφορετικές εκτιμήσεις για το κατά πόσο είναι πιθανό ή θεμιτό ή διαχειρίσιμο:

Εσύ το θεωρείς κόκκινη γραμμή, ζήτημα αρχής, και αρνείσαι να εξετάσεις έστω και τις προϋποθέσεις που πιθανόν θα επέτρεπαν έναν τέτοιο συμβιβασμό συμφερτικό. Εγώ όχι. Δεν θεωρώ ότι αυτή η θέση σου είναι προσχηματική (όπως πολλών για τους οποίους είναι μία καλή δικαιολογία για τη συντήρηση στην προνομιακή θέση τής αξιωματικής αντιπολίτευσης). Ελπίζω να μη με θεωρείς κι εσύ ...σοσιαλφασίστα! ;-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά…

Καλή ανάρρωση με την βοήθεια του Γιώργου του Κοινούση:

Δεν καταλαβαίνω τίποτα

Δεν καταλαβαίνω τίποτα, τίποτα
κι ας χάσω τη ζωή μου τη μισή.

Με τα μάτια μου κλειστά
θα σ’ ακολουθώ πιστά.

Φτάνει να ’μαι δίπλα σου
κι ας είμαι θύμα σου.

Ό,τι πιο ωραίο έχω στη ζωή μου είσ’ εσύ.

Δεν καταλαβαίνω τίποτα, τίποτα
κι ας χάσω τι ζωή μου τη μισή.

Ό,τι να ’σαι. Τι μ’ αυτό;
Δεν με νοιάζει, δεν ρωτώ.

Όσοι λόγια μου ’χουν πει
’γίναν όλοι μου εχθροί.

Με το σπίτι μου μαλώνω επειδή σε αγαπώ.

Δεν καταλαβαίνω τίποτα, τίποτα
και παντού θα το φωνάξω θα το πω!


Περαστικός

LeftG700 είπε...

Φίλε Περαστικέ,


Πέρασες αλλά δεν μας ακούμπησες! Εννοώ δεν μας εξηγείς κάπως προς τι οι ευχές σου. Ας πούμε: Δεν έχουμε καταλάβει επειδή δεν μπορούμε; Δεν έχουμε καταλάβει επειδή δεν υπάρχει τίποτε για να καταλάβουμε στις περιοχές που ψάχνουμε εμείς, οπότε η αλήθεια που πρέπει να καταλάβουμε υπάρχει σε κάποιο άλλο πολιτικό σύμπαν; Τι ακριβώς ή έστω περίπου;


Τα λέμε (με την προϋπόθεση ότι δεν κάνεις απλώς την πλάκα σου για να περνάς τον καιρό σου)

Ανώνυμος είπε...

είμαι πεισμένος ότι η καταστροφή για την αριστερά θα είναι ανυπολόγιστη , και για τους εργαζόμενους ...

πως θα χειριστεί μια τέτοια κυβέρνηση μια κρίση στο Αιγαίο ? στην Θράκη ? το μεταναστευτικό ? τον πολιτικό έλεγχο της αστυνομίας , με ένα κόμμα που έχει θέση ... de facto υπουργοποίηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ ? Το μνημονιακό εργασιακό πλαίσιο ,η διατήρηση του οποίου είναι ζωτικό συμφέρον της μικρής επιχείρησης , δηλ σε μεγάλο βαθμό της βάσης του Καμένου ?

Σε όλα αυτά ο Καμένος θα έχει βέτο , δεν θα φοβάται την πτώση της κυβέρνησης στο όνομα του ότι δεν υιοθετούνται αυτά που λέει σαν δεξιά , ενώ η αριστερά θα αγωνίζεται να μην πέσει μια κυβέρνηση που δεν θα είναι καν δική της , μιας και οι ιδεολογικές και κοινωνικές ροπές πίσω από την συγκρότηση της θα είναι της δεξιάς ( εθνική ενότητα - καμία σχέση με την στρατηγική της Γ διεθνούς που οδήγησε στο ΕΑΜ , μιας και κάτι της ΚΟΕ πολλές φορές αυτό φέρνουν σαν επιχείρημα , σταθερότητα του κοινωνικού καθεστώτος , ούτε δεξιά ούτε αριστερά - κατάργηση της ταξικής πάλης ) . Δεν το λέω σαν σχήμα λόγου , μιλάμε για κυβέρνηση της δεξιάς ( είναι θέμα κοινωνικής τάσης και όχι ποιος έχει 120 βουλευτές )

αν ήμουν επικοινωνιακό επιτελείο του ΚΚΕ ( ανένταχτος εδώ και χρόνια είμαι ,ούτε βολεύομαι ούτε όχι στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης , που ο ΣΥΡΙΖΑ κακώς χρησιμοποιεί και την ίδια την φράση , δείχνει αποδοχή συστημικού ρόλου και συμπεριφορών ) δεν περιγράφεται το τι κιτρινισμό θα έριχνα για το συγκεκριμένο θέμα ...

Προσπαθώ να περιορίζω την εμμονή μου , αλλά μου έδωσες πάτημα , δε φταίω ...

" αντί - ΑΝΕΛ "

Ανώνυμος είπε...

σοσιαλφσίστα όχι , κοινοβουλευτικολάγνο όμως σε θεωρώ , να στα λέω στα ίσια ...

" αντί - ΑΝΕΛ "

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά και πάλι…

Άντε, μπας και σας φωτίσει αυτήν την φορά ο Γρηγόρης Μπαγιόκας:


Είναι η αρρώστια του καιρού μας να οδηγούν τρελοί στραβούς

Βλέπω να χάνονται μακριά, πολύ μακριά
στα βάθη των ονείρων μας τα τελευταία λόγια,
τα λόγια των σοφών και των μεγάλων συνταγών
που θα ’φερναν καλύτερες ημέρες.

Μα οι μέρες δεν αλλάζουνε
χιλιάδες χρόνια τώρα γιατί
είν’ η αρρώστια του καιρού μας,
να οδηγούν τρελοί στραβούς,
είν’ η αρρώστια του καιρού μας,
να οδηγούν τρελοί στραβούς.

Βλέπω τους φίλους να σωπαίνουν πιο πολύ,
στα μάτια τους να κρύβουν τις αλήθειες,
κι οι άγκυρες καρφώνονται ακόμα πιο βαθειά
στα χρόνια που πολύ τους αγαπούσα.

Μα οι μέρες δεν αλλάζουνε
χιλιάδες χρόνια τώρα γιατί
είν’ η αρρώστια του καιρού μας,
να οδηγούν τρελοί στραβούς,
είν’ η αρρώστια του καιρού μας,
να οδηγούν τρελοί στραβούς.


Περαστικός

Ανώνυμος είπε...

tvxs.gr/node/120837


LeftG700 είπε...

Ρε παιδί μου, μη μεγαλοποιείς τα πράγματα. Σου έχω ξαναπεί κι άλλη φορά ότι και μόνο η άποψη των ΑΝΕΛ για φορολογία τών επιχειρήσεων με 10% καθιστά τη συγκεκριμένη περίπτωση συγκυβέρνησης επιστημονική φαντασία. Εσύ το περνάς στο ντούκου και μπας στη Θράκη και στο Αιγαίο. Έλεος. Στην πολιτική υπάρχουν και πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται, μη το ξεχνάς.

Όχι και κοινοβουλευτικολάγνος! Με τσάκισες! Δεν υπάρχει όμως αυτό. Και για να μη κουράζεσαι, να σου πω εγώ πού βρίσκεται το κόλλημά μου. Στην αριστερή προπαγάνδα και διαφώτιση. Εκεί πες μου ό,τι θες!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Κοίταξε όμως ανώνυμε/ανώνυμη (όνομα! ένα όνομα!),


Υπάρχει κι αυτό. Δεν είναι το μόνο, αλλά το έχω πρόχειρο γιατί το διάβασα χθες και επιπλέον αναφέρεται ευθέως στον Σταθάκη. Όπως έχουμε πει αναρίθμητες φορές, στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται καβγάς. Από αυτή την άποψη όλα είναι παιζόμενα. Και να σου πω και κάτι; Δεν τον έχουμε παντρευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Προτείναμε την υποστήριξή του στις δεύτερες εκλογές, τού Ιουνίου, και το ίδιο θα κάναμε και τώρα αν προκηρυσσόντουσαν εκλογές για τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Από εκεί και πέρα, άμα κάτσει η μίλια στο μαύρο και μείνουμε ταπί, πάμε παρακάτω. Τα κόμματα είναι εργαλεία. Αν αποδειχθεί ότι δεν δουλεύουν, ε, υπάρχει και το delete!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Τι περίμενες από τον Κυρίτση;

LeftG700 είπε...

Κάτι θέλεις να πεις. Τι ακριβώς όμως; Από τους παραπάνω στίχους μπορούν να βγουν μισή ντουζίνα διαφορετικά συμπεράσματα. Γίνεται έτσι δουλειά; Δεν είναι προτιμότερο να γίνεις πιο σαφής;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=ASDTDxcw4Kg

'Ντάξει μωρέ στο Συριζα άμα δεν σου αρέσει ο Σταθάκης ψηφίζεις Συριζα γιατι σου αρέσει ο Λαφαζάνης και άμα δεν σου αρέσει ο Λαφαζάνης ψηφίζεις Συριζα γιατί σου αρέσει ο Δραγασάκης ξερω'γω...
Απ'όλα και για όλους έχει ο μπαξές..
Και όπως είπε και ο Σταθάκης:"Το κόμμα μας έχει χώρο για πολλές και διαφορετικές στρατηγικές"...όλοι οι καλοί χωράνε.

"Παρατράγουδος"

LeftG700 είπε...

Ε, δεν πάει έτσι, από πάρτη μας τουλάχιστον. Όπως λέω παραπάνω και σε κάποιο άλλο σχόλιο, δεν τον έχουμε παντρευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ...


Τα λέμε (αλλά να μη πληρώνουμε εμείς όλα τα σπασμένα του ΣΥΡΙΖΑ...)