Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ποιο 19ο Συνέδριο; Τώωωρα το 19ο; Εμπρός για το 20ο!



Όπως βλέπετε στη φωτό, ο σημερινός Ριζοσπάστης υπενθυμίζει πως στην εβδομάδα που αρχίζει αύριο θα διεξαχθεί το 19ο Συνέδριο. «Ξεκινάνε την ερχόμενη Πέμπτη 11 Απρίλη οι εργασίες στην έδρα τής ΚΕ τού Κόμματος στον Περισσό και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 14 Απρίλη» διευκρινίζει με κάθε σαφήνεια ο υπότιτλος του πρωτοσέλιδου. 

Αυτοί οι άνθρωποι! Μανία να είναι μονίμως πίσω από τα γεγονότα και να μη λένε να απαλλαγούν από το παλιό ρολογάκι τους που χάνει στροφές και ώρες και μήνες και χρόνια!... Οι παλαιοημερολογίτες, με μόνο 13 μερούλες καθυστέρηση, φαντάζουν σαν την επιτομή τής χρονολογικής ακρίβειας μπροστά τους! Διότι:

Το 19ο Συνέδριο ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου όταν δημοσιεύτηκαν τα πρώτα κείμενα/τοποθετήσεις πάνω στις Θέσεις τής Κεντρικής Επιτροπής και τελείωσε εδώ και μια ολόκληρη βδομάδα, την Κυριακή 31 Μαρτίου, με τη δημοσίευση και της τελευταίας παρτίδας κειμένων! Το ουσιαστικό Συνέδριο ήταν ο Προσυνεδριακός Διάλογος. Αυτό που έχουμε μπροστά μας, ό,τι παρουσιάζεται ως 19ο Συνέδριο δηλαδή, δεν είναι παρά τυπικές διαδικασίες, νοθευμένες εκ των προτέρων και, συνεπώς, έχουσες μηδενική αξία. Καθώς όμως η νόθευση έχει προκύψει απολύτως νομότυπα, με σεβασμό  ακόμα και της τελευταίας άνω τελείας του καταστατικού, μπορεί να μη διαθέτουν αξία, αλλά, αντ’ αυτής, διαθέτουν όλη την ισχύ τού κομματικού Νόμου. Τρομακτική ισχύς.

Όπως όλοι όσοι έχουν μία ιδέα για το πώς λειτουργεί το ΚΚΕ ξέρουν, τα συλλογικά όργανά του συγκροτούνται με βάση «την εισήγηση του Κόμματος» (όπου Κόμμα είναι πάντα το αμέσως ανώτερο καθοδηγητικό όργανο). Τυπικά, τίποτε δεν εμποδίζει τον οποιονδήποτε να καταψηφίσει την εισήγηση, καταθέτοντας ταυτόχρονα και τη δική του ‘‘αντιεισήγηση’’. Ουσιαστικά όμως, τίποτε δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, αν λάβει κανείς υπ’ όψη του ότι τα μέλη έχουν γαλουχηθεί με την ιδέα πως οι ‘‘πρωτοβουλίες’’ αυτού τού τύπου ισοδυναμούν ‘‘αντικειμενικά’’ με αντικομματικές ενέργειες που κινούνται στα όρια της ανταρσίας, αφού στρέφονται κατά του Κόμματος (είπαμε: Κόμμα είναι πάντα τα αμέσως ανώτερα καθοδηγητικά όργανα). Με βάση τα ανωτέρω, όλοι, από τον Γραμματέα ή τον Ταμία τής ΚΟΒ Άνω Κερασίτσας μέχρι τα μέλη τής Κεντρικής Επιτροπής, καταλαμβάνουν τη θέση τους στην κομματική πυραμίδα κατόπιν εισήγησης. Εισήγησης η οποία, όπως είπαμε, γίνεται πάντα σεβαστή καθώς είναι πάντα το Κόμμα (δηλαδή η καθοδήγηση) που εισηγείται.

Κατά παράβαση κάθε δημοκρατικού πνεύματος και λογικής, η ίδια διαδικασία ακολουθείται προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιπρόσωποι (σύνεδροι). Είναι η καθοδήγηση που εισηγείται, και τα μέλη, βάσει δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, υπερψηφίζουν. Όμως εδώ συμβαίνει κάτι το τερατώδες! Δεδομένου ότι κάθε Συνέδριο Κομμουνιστικού Κόμματος, πέραν τών πολιτικών αποφάσεων που θα λάβει για το μέλλον, καλείται να κρίνει και να αξιολογήσει τα έργα και τις ημέρες τής απερχόμενης ηγεσίας, παρέχεται το δικαίωμα στη λογοδοτούσα απερχόμενη ηγεσία  να καθορίσει εκείνη και μόνο εκείνη το σώμα που θα την κρίνει! (Κατ’ αναλογία των όσων ήδη είπαμε: τίποτε δεν απαγορεύει στο οποιοδήποτε μέλος να αυτοπροταθεί ή να προτείνει κάποιο άλλο μέλος για σύνεδρο και τίποτε δεν τον ενθαρρύνει να κάνει κάτι τέτοιο!)

Για να γίνουν τα πράγματα εντελώς τελείως χειρότερα και να πάρουν τη μορφή παρωδίας για γέλια και για κλάματα: Όπως είναι λιγότερο γνωστό στον πολύ κόσμο, οι Θέσεις τής ΚΕ που —υποτίθεται— ότι θα συζητηθούν και θα κριθούν στο τετραήμερο του τύποις Συνεδρίου, έχουν ήδη κριθεί και υπερψηφιστεί πανηγυρικά! Πώς έγινε αυτό; Μέσω τών συζητήσεων σε κάθε οργάνωση του ΚΚΕ, στις οποίες τα μέλη, αφού ‘‘τοποθετήθηκαν’’, κλήθηκαν στο τέλος να ψηφίσουν υπέρ ή κατά τών Θέσεων. Δηλαδή, σύμφωνα με όσα εξηγήσαμε πρωτύτερα, υπέρ ή κατά τού ...Κόμματος! Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι βγάζει η κάλπη κάτω από αυτές τις συνθήκες... Να σημειωθεί δε εδώ, ότι αυτές οι οργανωμένες συζητήσεις μέσα στις οργανώσεις αποτελούν και μία πολύ καλή κρησάρα, ώστε η πάντα παρούσα καθοδήγηση να προβεί στις απαραίτητες ‘‘διορθώσεις’’, όσο αφορά στις συνήθως προαποφασισμένες προτάσεις της για το ποιοι θα πρέπει να είναι σύνεδροι...

Κατόπιν όλων αυτών, πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να έχουν μείνει και πολλές απορίες γιατί έχουμε κηρύξει εδώ και μια βδομάδα το πέρας τών εργασιών τού 19ου Συνεδρίου τού ΚΚΕ, κρατώντας προς επεξεργασία και μελέτη μόνο τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια του τετράμηνου Προσυνεδριακού Διαλόγου, το πραγματικό για εμάς Συνέδριο. Φυσικά, δεν αγνοούμε ότι το εχθρικό σε κάθε διαφωνία κλίμα που κυριαρχεί καταθλιπτικά μέσα στο ΚΚΕ, θα αποθάρρυνε αρκετά μέλη και οπαδούς να εκφράσουν τις διαφωνίες τους. Όμως, αυτοί που υπερέβησαν τα ορατά και αόρατα τείχη δεν ήταν λίγοι —ορισμένοι δε από αυτούς είχαν ένα κάποιο ιδιαίτερο και διόλου αμελητέο πολιτικό βάρος. Έτσι, στις ημέρες που έρχονται, θα έχουμε πολλά να πούμε.


  

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και να μην ξεχναμε την ολοκληρωτικη ιδεολογια του μαρξισμου λενινισμου που αναγκαζει ακομα και τους αντιπαλους της να παρουσιαζουν τις διαφορετικες αποψεις τους απο θεση υποτιθεμενης υπερασπισης της.

G.

LeftG700 είπε...

Φίλε G.,


Προφανώς ειρωνεύεσαι. Δεν έχω πρόβλημα μ' αυτό, είναι μέσα στα πλαίσια της ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης. Εκείνο που βρίσκω προβληματικό είναι που δεν καταθέτεις μαζί με την ειρωνεία και κάποιο ουσιαστικό αντεπιχείρημα. Έτσι όμως δεν κάνεις κάτι. Απλώς επιβεβαιώνεις τη διαφωνία σου και πείθεις τους ήδη πεισμένους. Αυτό θέλεις; Γι' αυτό και μόνο έφαγες τρία-τέσσερα λεπτά από τη ζωή σου μέχρι να διαβάσεις το ποστ και να ποστάρεις το σχόλιο που πόσταρες; Λίγο δεν είναι;

Για σκέψου το.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=_XxQ-fuIRC8

I fly in my head, leave terminal narcosis
A poisoned mind will make you blind
Beware of trojan horses
A dead head, a blunt needle
You've broken your wings
You've lost your demon
Drop the bomb, spread the virus
Marxist priests teach defiance
Change through violence

G.

LeftG700 είπε...

Κάτι θέλεις κι έρχεσαι εδώ, σε κάτι ελπίζεις. Πείσε με. Με επιχειρήματα, όχι με πολύσημα μηνύματα. Ή μήπως φοβάσαι μήπως από το διάλογο συμβεί το αντίθετο; Έλα, ξεπέρνα το φόβο σου, θα περάσεις μια ζωή με το φόβο;

Ανώνυμος είπε...

υπερ 95%, ποναει ε;

LeftG700 είπε...

Κι έτσι να 'ναι, και παραβλέποντας πώς προκύπτει αυτό το 95% (κιχ δεν έβγαλες για τα όσα λέει το ποστ!), εσένα θα έπρεπε να πονάει, αν δεν ήσουν κουφιοκεφαλάκης. Διότι, ρε μπουμπούνα:

95 : 5 μάς κάνει 19. Όπερ, τουτέστιν, δηλαδή, σε 19 χρονάκια πάπαλα! Πουφ! Εξαέρωση!

Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει! Μην είστε τυφλοί!


Τα λέμε


ΥΓ Πάρε κι ένα ονοματάκι! Τι φοβάσαι; Μήπως αναγκαστείς κι εσύ σε δήλωση μετανοίας σαν τον Μπογιό; ;-) Ψευδώνυμο θα 'ναι βρε κουτό! Πού θα σε βρούνε; ;-)

Ανώνυμος είπε...

το ΚΚΕ έχει μια ορισμένη τεχνική ελέγχου του μηχανισμού , εδώ και δεκαετίες .

δεν είναι αυτό όμως το πρόβλημα .

δεν είναι αυτό που θα κάνει το συνέδριο να υπερψηφίσει τα πάντα .

είναι η συνείδηση ότι η γραμμή φετιχισμού της δυαδικής εξουσίας , όντως μπορεί να προστατέψει το ΚΚΕ καλύτερα , και ας κατέρρευσε εκλογικά και ας πιέζεται οργανωτικά .

στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν σήμερα εσωκομματικές μάχες που όντως να κρίνουν στρατηγικές στην ταξική πάλη . Δεν υπάρχει καμία αριστερά με αυθεντική αντιστοίχηση από τα κάτω κοινωνικής κίνησης στο εσωτερικό της , και όχι με όρους εκλογικού μηχανισμού .

το μόνο που μένει να ελπίζουμε από το συνέδριο του ΚΚΕ είναι στην απελευθέρωση δυνάμεων , και αυτό δεν είναι ούτε παρέμβαση στο ΚΚΕ ούτε τίποτα , η ΚΕ μιλάει για διασπάσεις και πράκτορες . και στο ξεδίπλωμα δευτερευουσών όψεων που τώρα κάπου κρύβονται πίσω από την μανία του ΑΑΔΜ , και τον υποκριτικό έρωτα όλης της υπόλοιπης αριστεράς για το 15ο , 17 χρόνια μετά .

οι δυνάμεις αυτές , αν προκύψουν , μαζί με άλλες από την υπόλοιπη αριστερά , αν προκύψουν , πρέπει μέσα στην συγκρότηση του κοινωνικού μετώπου , την πάλη για την κυβέρνηση της αριστεράς , την ρήξη με τις μορφές του σύγχρονου ιμπεριαλισμού , την αλλαγή του κοινωνικού υποδείγματος , να βρουν την γραμμή που θα έπρεπε να έχει το ΚΚΕ , αλλά δεν την έχει , όπως και κανείς μέσα στην αριστερά .

σε αυτό να είμαστε ειλικρινείς . οι κριτικές της υπόλοιπης αριστεράς , και της μειοψηφίας του ΚΚΕ , είναι για να λέγονται , δεν είναι για να υιοθετηθούν .

η γραμμή του ΚΚΕ είναι μια ορισμένη αμυντική ηττοπαθής αριστερίστικη γραμμή , όχι έξω από όψεις της πραγματικότητας , με μια ορισμένη ικανότητα αναπαραγωγής του ΚΚΕ .

δυστυχώς , με όλες τις υπόλοιπες μεταβλητές δεδομένες , τώρα που μιλάμε , για το 19 ο δεν υπάρχουν επιλογές . ελπίζω να μην υπάρχουν και για τους αντί ηγετικούς άλλες από κάποια ρήξη , αν και δεν το ξέρω καθόλου .

γενικά πάντως μην αναπαράγουμε εύκολα σχήματα . μια κακή αντιδημοκρατική και για πολλούς πραξικοπηματική ηγεσία , που φταίει αν όχι για όλα , για πολλά .

δεν τα λέω ντε και καλά για την ανάρτηση . και όλος ο διάλογος ήταν ρηχός , ας ελπίσουμε τα επίδικα να βαθύνουν στην μετά την σεμνή τελετή περίοδο . άλλωστε η " κομματική νομιμότητα " ( του " ισχύοντος " προγράμματος εν προκειμένω ) πολλές φορές στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος κρύβει πολύ βαθύτερες διαφωνίες .

συνολικά το 95 - 5 δεν είναι ούτε για πανηγυρισμούς , ούτε για αμφισβήτηση . είναι απλά ασήμαντο .

τα λέμε

κ. σ.


Ανώνυμος είπε...

Γι'αυτό εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολούμαστε με συνέδρια και άλλες τέτοιες σταλινικές βλακείες και κόμμα Νεου Τύπου και μαλακίες.

ΑΛΕΞΗΣ!!(και συμβούλιο πρωινού καφέ,στη καμαρούλα μια σταλιά 2χ3) και λήγει το ζήτημα.

Μαθαίνουμε ένα πρωί οτι ο Αλέξης πάει ΗΠΑ.
Μαθαίνουμε το άλλο πρωί οτι ο Αλέξης πάει στο Ιδρυμα Καραμανλή του ριζοσπάστη εθνάρχη.
Μαθαίνουμε το άλλο πρωί οτι συνεργαζόμαστε με ΑΝΕΛ.
Μαθαίνουμε το άλλο πρωί οτι το νομισμά μας είναι το ευρώ.
Μαθαίνουμε το άλλο πρωί οτι τελικά το ευρώ δεν είναι φετίχ.

Απλά πράματα.
Έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Πες τους τα.

Ούστ σταλινικά απολιθώματα.

υ.γ1 και εγώ ουδέτερος με μια κλίση(κριτικά) προς το Συριζα είμαι.

υ.γ2 Μεταξύ μας,το υ.γ1 είναι βλακείες για τα σταλίνια οτι τάχαμου είμαι ψιλοουδέτερος για να "μετράει" πιο πολύ ο λόγος μου.

υ.γ3 Καλά τι ξενέρωτα είναι αυτά τα σταλίνια και συμφωνούν 95% μέσα στο ίδιο τους το κόμμα;

υ.γ4 Άσε που είναι και βλάκες γιατί με το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό βγαίνουν όλοι με κοινές θέσεις και μπορούμε να τους κάνουμε κριτική.Ενώ εμείς...,δεν γουστάρουν Μήλιο; Θα πάρουν Λαφαζάνη ότι και να μας πουν εμείς μπορούμε να το αρνηθούμε.Γιατί Συριζα είμαστε όλοι μαζί αλλά κανένας μόνος του.Και δεν μπορεί κανένας να διαφωνεί με το ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι αδύνατο να ξέρει τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.Μαγκιά!






LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Ως συνήθως, θίγεις πολλά και ενδιαφέροντα. Δεν με παίρνει όμως τώρα. Τα κλείνω σε λίγο. Συνεχίζουμε αύριο. Άιντε, καλό βράδυ.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε/φίλη ανώνυμε,


Τώρα αυτό είναι διάλογος; Για να καταλάβω δηλαδή. Αυτό είναι σαν να έκανα ανάρτηση κατά τού Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού και να έρχεσαι εδώ να υπερασπιστείς την ομάδα σου. Άλλο υπεράσπιση ενός κόμματος, άλλο οπαδιλίκι, μη τα μπερδεύεις.

Βάζεις ένα σωρό ζητήματα που τα περισσότερα τα έχουμε ήδη καυτηριάσει από εδώ. Και δεν μας λες ούτε συλλαβή για την ουσία τού ποστ.

Επιπλέον, κάνεις και μία χοντρή λαθροχειρία:

Πού είδες να τα βάζω με τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό ως συνολική αρχή; Έχω τραβήξει μία διαγραφή να στο επίθετο δημοκρατικός. Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις πως εννοώ ότι ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός αλά ΚΚΕ είναι πολύ από συγκεντρωτισμό και λίγο από δημοκρατία; Γιατί λοιπόν διαστρεβλώνεις; Είναι αυτό πολιτική αντιπαράθεση σοβαρή;

Θα συνεχίσω αύριο. Μη φύγεις. Και πάρε ένα ψευδώνυμο. Δεν στο επιβάλλω όπως κάνει ο Αντώνης, λόγου χάρη, και τραβάει διαγραφές σχολίων. Απλώς, όπως έχω πει εκατοντάδες φορές σού ζητώ να διευκολύνεις τη συζήτηση εδώ και όσους τυχόν την παρακολουθούν.


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

Σωστά τα λέει η κοτούλα ε... ο ανώνυμος από πάνω ήθελα να πω. Αλλά και εμείς στο ΚΚΕ δεν πάμε πίσω.

Χαρίζουμε άγαλμα του Ηρακλή στον Γκορμπατσόφ πριν χρόνια; Οπορτούνας ο Γκορμπατσόφ όταν δεν μας κάνει πια.

Πιστεύουμε στην επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού; "Στην επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε τζάμι", όταν τα πράγματα ζορίζουν.

Δολοφονείται εν ψυχρώ παιδί από μπάτσο και γίνεται μια μικρο - εξέγερση; Δε μασάμε μία! Εμείς με τη νομιμότητα πάντα. Άμα λάχει δημοσιεύουμε και καμιά "ανώνυμη" επιστολή για να βγάλουμε λάδι τον δολοφόνο. Παιδί του λαού είναι και αυτός άλλωστε...

Βγαίνει το βλήμα ο GAP και ψελλίζει για δημοψήφισμα για το ευρώ; Τι και αν η θέση μας είναι υποτίθεται έξω από ΕΕ (άρα και ευρωζώνη); Κάνουμε τις πάπιες (σε αυτό το τελευταίο, οι οπορτούνες του ΣΥΡΙΖΑ μας μιμίθηκαν).

Για να μην αναφερθώ για το ΕΑΜ, που δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μέσω Μάκη (του Μαΐλη, όχι του άλλου) να το ψιλοξεφτιλίσουμε και αυτό αν μας βολεύει.

Διότι πρέπει να ελίσσεται κανείς για να πετυχαίνει το στόχο του. Τα πε και ο Λένιν στο "Ζητήματα Λενινισμού", υπό Ι.Β. Στάλιν.

Λαβρέντι Μπέρια

Υ.Γ. 1 Σωστά το κόμμα έδωσε γραμμή να πιάσουμε το πλάνο 95% τουλάχιστον αποδοχής των Θέσεων. Στη δική μας την κοβα πάντως πιάσαμε 98%!


...και για την αντιγραφή,
Μάρκομ Ξ


Υ.Γ. (στα σοβαρά) Τελικά λέφτηδες, πονάνε αυτά που γράφετε. Πονάνε πολύ...

spiral architect είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω, πως στην ευχή γίνεται,

- στον προσυνεδριακό διάλογο να συμμετέχουν και μη μέλη του ΚΚΕ,
- να δημοσιεύονται έντυπα, ηλεκτρονικά και ενυπόγραφα,
- να ακούγονται διάφορες απόψεις, συχνά αντίθετες μεταξύ τους, (βλέπε Μπογιό)

γεγονότα ασυνήθιστα για ένα κόμμα σταλινικό, αντιδημοκρατικό, κολλημένο και παλαιολιθικό.

Ενα ακόμα πράμα που θα ήθελα να σχολιάσω είναι ότι στον προσυνεδριακό διάλογο του ΚΚΕ, τουλάχιστον σε ό,τι έχει πέσει στην αντίληψή μου, είναι περιορισμένη η αυτοκριτική. Εκείνο που θα ήθελα να δω περισσότερο είναι πως εξηγείται, με βάση την εικόνα και την εμπειρία καθενός, η αντίφαση ότι από τη μια το ΚΚΕ ήταν το κόμμα το οποίο είχε προβλέψει με ακρίβεια την επερχόμενη κρίση δίκην Κασσάνδρας και ταυτόχρονα παρουσιάστηκε ανέτοιμο στην διάρκεια αυτής. Αποτέλεσμα αυτής της ανετοιμότητάς του ήταν και η συρρίκνωση των εκλογικών ποσοστών του.

Αυτά τα ολίγα και ο καιρός γαρ εγγύς, όπως λέει και ο Λιακό!

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Ακούμε εδώ και κάποια χρόνια τώρα (εσύ φαντάζομαι για περισσότερα) γι’ αυτόν τον περίφημο μηχανισμό τού ΚΚΕ, αυτό το ‘‘ατσάλινο κουστούμι’’ που φοριέται σε όλα τα μέλη. Δεν αρκεί αυτή η γενικόλογη αναφορά. Στο κάτω-κάτω, μηχανισμούς έχουν όλα τα κόμματα, το ίδιο το κόμμα αποτελεί έναν μηχανισμό αυτού ή του άλλου τύπου. Επομένως, πρέπει να προσδιορίσουμε τι είναι εκείνο που τον κάνει τόσο θηριώδη, απροσπέλαστο και ανεξέλεγκτο. Εμείς έχουμε καταλήξει ότι το κεντρικό γρανάζι τής λειτουργίας του είναι η καλλιέργεια τής ιδέας ότι για κάθε μέλος ή οργάνωση το Κόμμα είναι πάντα η καθοδήγηση της αμέσως επόμενης βαθμίδας. Αυτό είναι το κουμπί τής υπόθεσης. Κι αυτό είναι που πρέπει να σπάσει. Οι ελευθεριακοί αριστεροί (όχι η πούρα αναρχία) φλερτάρουν με την ιδέα τής αντιιεραρχικής οργάνωσης. Πηγαίνουν ριζοσπαστικά (με το μυαλό τους). «Κάτω η ιεραρχία», «κάτω η καθοδήγηση», «φωτιά στα Γενικά Επιτελεία», όπως λένε οι φίλοι μας τής ΕΟΣ. Εμείς αυτό δεν το πιστεύουμε. Εκείνο στο οποίο πιστεύουμε είναι η αποϊεροποίηση, η απομάγευση της καθοδήγησης, η ενθάρρυνση ακόμα και του δόκιμου μέλους να πάρει το λόγο και να κάνει κουρελόχαρτο την εκάστοτε εισήγηση. Έτσι την καταλαβαίνουμε εμείς την αντιεραρχικότητα και μ’ αυτήν την έννοια λέω καμιά φορά μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι μπορεί να μην είμαστε ανάρχες αλλά αν μας ξύσεις καλά-καλά, όλο και κάτι από το πνεύμα τής ανυποταξίας που έχουν εκείνοι θα βρεις. Αντιδημοκρατική ηγεσία; Εγώ θα έλεγα γενικευμένο αντιδημοκρατικό πνεύμα. Από κάπου ξεκινάει όμως αυτό, δεν εκπορεύεται εκ Θεού ή, ακόμα χειρότερα, εκ ...Λένιν! Και καθόλου πραξικοπηματικά ή ως αποτέλεσμα λαθρεπιβίβασης , όπως υποστήριξε μέσα στην τσαντίλα του ο Αλέκος ο Χαλβατζής.

Δεν θα πολυσυμφωνούσα στην άποψη ότι η όποια διαπάλη στους κομματικούς μηχανισμούς δεν αντανακλά την κοινωνική κίνηση. Κάτι τέτοιο μάς οδηγεί στην ιδέα τής πλήρους αυτονόμησης των μηχανισμών. Μου φαίνεται λίγο μεταφυσικό και δυσκολεύομαι να το υιοθετήσω, ακόμα και για το ΚΚΕ, αν και κάνει πρωταθλητισμό στο ζήτημα αυτό. Μπορώ άνετα να προσυπογράψω ότι τμήματα των μηχανισμών αξιοποιούν το ανακάτεμα που γίνεται στην κοινωνία για να ‘‘προωθηθούν’’, αυτό ναι, καμία αντίρρηση.

Σε σημαντικό βαθμό η ρητορεία τών ‘‘μενσεβίκων’’ του ΚΚΕ για το ΑΑΔΜ οφείλεται στην προσπάθειά τους να αμυνθούν εκ των προτέρων απέναντι στις εκφρασμένες και επίσημα πια κατηγορίες ότι δρουν αντικομματικά («πώς είναι δυνατόν να είμαστε αντικομματικοί αφού επικαλούμαστε ντοκουμέντα και στρατηγικές τού Κόμματος;»). Νομίζω ότι ξέρουν και οι ίδιοι ότι το ΑΑΔΜ δεν είναι φάρμακο δια πάσα νόσο. Και δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι όλη αυτή η βαβούρα στο ΚΚΕ για πολλούς εντός τού ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια καλή αφορμή για να το χτυπήσουν. Νομίζω ότι αρκετοί από δαύτους θα έβαζαν πλερέζες ακόμα και για συνεργασία με το «καλό ΚΚΕ», αν μας προέκυπτε κάτι τέτοιο...

η γραμμή του ΚΚΕ είναι μια ορισμένη αμυντική ηττοπαθής αριστερίστικη γραμμή , όχι έξω από όψεις της πραγματικότητας: ναι σε όλα.

Αντικειμενικά, οι ‘‘μενσεβίκοι’’ τού ΚΚΕ ωθούνται εκτός κόμματος. Αυτό είναι προαποφασισμένο και θα επιδιωχθεί είτε με έμμεσο τρόπο είτε με άμεσο (έτσι στα ξαφνικά τής ήρθε τής ηγεσίας η ιδέα για την επανακαταγρφή των μελών; χάσανε τα ...αρχεία;). Δεν μπορώ ποια ιδέα θα επικρατήσει για το πώς θα κινηθούν και θα αντιδράσουν. Υποθέτω πως όλα είναι ανοιχτά, ακόμα και διάσπαση. Εξαρτάται από τα κουράγια τους και από το αν θα υπερβούν το φετίχ τής ενότητας του Κόμματος...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Λοιπόν, ανώνυμε/μη, (Δευτέρα, Απριλίου 08, 2013 1:36:00 π.μ.) συνεχίζοντας από χθες:


Αυτά που έγραψες δεν είναι σοβαρά, ούτε μπορείς με βάση αυτά να πείσεις κανέναν πραγματικά ουδέτερο (κι όχι πράκτορα του ΣΥΡΙΖΑ όπως εγώ).

Όλα αυτά για σταλινικούς, σταλίνες και συνέδρια που δήθεν δεν μας αποσχολούν είναι αποκυήματα της φαντασίας σου στην προσπάθειά σου να αντιπαρατεθείς. Ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε σταλινογενείς όρους χωρίς εισαγωγικά (ξέρεις τι σημαίνουν τα εισαγωγικά βέβαια, έτσι δεν είναι;) και πάμπολλες φορές καυτηριάσαμε το ‘‘σταλινισμό’’ τών ‘‘αντισταλινικών’’. Τα συνέδρια μας απασχολούν και μας ενδιαφέρουν όσο κι εσένα. Όχι όμως όπως εσένα. Δηλαδή με προεπιλογή από την ηγεσία αυτών που θα κρίνουν αν η ηγεσία τα κατάφερε καλά ή τα έκανε μούσκεμα!!! Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια τού κερατά. Μη γίνεσαι κι εσύ καραγκιόζης λοιπόν.

Για το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό τα είπαμε από χθες. Να επαναλάβω με άλλα λόγια. Δεν έχετε στο ΚΚΕ δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Για να πιαστώ από αυτό που έγραψες εσύ ή κάποιος άλλος (πού να ξέρω με τη ‘‘συνωμοτικότητα’’ της ανωνυμίας που σας δέρνει;) περί 95-5: Έχετε συγκεντρωτισμό 95% και δημοκρατία 5%. Αυτό έχετε. Την είδαμε τη ‘‘δημοκρατία’’ σας και πρόσφατα. Μας την έδειξε ο Μεντρέκας, ο Μαΐλης και τ’ άλλα τα ‘‘παιδιά’’...

Κοινές θέσεις έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξάρτητα αν βγαίνει ο καθένας και λέει ό,τι του κατεβαίνει. Αυτοί έχουν άλλου τύπου μπουρδέλο από το δικό σας: 5% συγκεντρωτισμό και 95% ‘‘δημοκρατία’’. Γι’ αυτό και τους ξεχέζουμε (πολύ πιο συχνά και πολύ πιο σκληρά απ’ όσο κάνουμε για το ΚΚΕ).

Χαίρομαι που από πράκτορας της ΕΥΠ προβιβάστηκα σε πράκτορα του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά, να ξέρεις: Αυτοί που πείθονται ακόμα από τέτοιες ανοησίες (και αναφέρομαι σε δικούς σας οπαδούς) λιγοστεύουν μέρα με την ημέρα...


Τα λέμε (κι όπως είπαμε, πάρε ένα όνομα, ρε γμτ!)

LeftG700 είπε...

Υ.Γ. 1 Σωστά το κόμμα έδωσε γραμμή να πιάσουμε το πλάνο 95% τουλάχιστον αποδοχής των Θέσεων. Στη δική μας την κοβα πάντως πιάσαμε 98%!

Φίλε Μάρκομ Ξ, αυτό έγραψε! ‘‘Ζηλεύω’’ που δεν σε πρόλαβα να το πω εγώ!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπειροειδή αρχιτέκτονα,


Από το σχόλιό σου καταλαβαίνω πως δεν έχεις αντίρρηση, το αντίθετο, να κάνουμε μια καλή συζήτηση. Ας την κάνουμε λοιπόν.

Όπως ξέρεις, οι περίοδοι των προσυνεδριακών διαλόγων είναι οι μόνες στις οποίες τα μέλη και οι φίλοι τού κόμματος μπορούν να εκφράσουν δημόσια τις απόψεις τους. Είναι οι χρονικές στιγμές δηλαδή στις οποίες αίρεται μία από τις βασικές αρχές τού δημοκρατικού συγκεντρωτισμού (ΔΣ). Αυτό έγινε και τώρα (και δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο, αντίθετα, είναι το σύνηθες). Ουδείς στοιχειωδώς σοβαρός υποστήριξε πως δεν τηρήθηκε. Αυτός είναι και ο λόγος που μας κάνει εμάς να λέμε «το Συνέδριο ήδη έγινε». Όμως, η ανάρτηση βάζει ένα σοβαρό ζήτημα.

Χωρίς να ασχολούμαστε γενικά με τον ΔΣ (είναι πολύ ζόρικο για να το πιάναμε κι αυτό, θέλει ξεχωριστή ανάρτηση) χαρακτηρίζουμε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι για την ανάδειξη των συνέδρων δεν αίρεται επίσης και μία άλλη από τις αρχές τού ΔΣ, αυτή της υπόδειξης των στελεχών (εν προκειμένω αντιπροσώπων) από την εκάστοτε καθοδήγηση. Είναι τόσο εξόφθαλμα αντιδημοκρατικό αυτό, είναι τόσο κόντρα στην καλώς εννοούμενη λειτουργία ενός κόμματος (του οποιουδήποτε κόμματος) που θα απορούσα πραγματικά αν διαφωνούσες. Για να μη σου αφήσω περιθώρια διαφωνίας, ακόμα κι αν θα το ήθελες, να σου τραβήξω μία αναλογία: Είναι σαν να πρόκειται γίνεται αξιολόγηση του δικού μας μπλογκ από τους αναγνώστες μας και να καθορίζουμε αποφασιστικά ...εμείς οι ίδιοι ποιοι θα μας κρίνουν! Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν θα έλεγες ότι είμαστε και ...πρότυπα δημοκρατικών αντιλήψεων, έτσι δεν είναι;

Προχωρώντας:

Είναι αυτή η περίοδος, του Προσυνεδριακού Διαλόγου, απόδειξη εύρυθμης και ισορροπημένης λειτουργίας τού ΔΣ; Κατά την άποψή μας, ούτε κατ’ ελάχιστο. Εκείνο που θα αποτελούσε μία τέτοια απόδειξη (αναφέρομαι στην καθημερινή, συνεχή λειτουργία του κόμματος, όχι στον Προσυνεδριακό) θα ήταν το πνεύμα ενθάρρυνσης της έκφρασης της διαφωνίας. Δεν υπάρχει τέτοιο πνεύμα, το ξέρουν κι οι πέτρες στην Ελλάδα, μην κοροϊδευόμαστε. Υπάρχει το ακριβώς αντίθετο! Μέσω τής με όλους τους τρόπους καλλιέργειας της ιδέας ότι για σένα που, λόγου χάρη, είσαι ο γραμματέας τής Κόβας τών Σπειροειδών Αρχιτεκτόνων, εγώ που τυχαίνει να είμαι γραμματέας τής Κόβας των Ε-Μου-Πούδων (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), για σένα λοιπόν δεν είμαι απλώς ο καθοδηγητής, που μπορεί, ως άνθρωπος, να είμαι ο μεγαλύτερος μαλάκας τού Κόμματος, αλλά είμαι το Κόμμα! Αυτή η αντίληψη καλλιεργείται. Από εδώ πηγάζει η διαστροφή του πνεύματος του ΔΣ η οποία κατά την άποψή μας, και κατά την άποψη πολλών που δεν διαφωνούν επί τής αρχής με τον ΔΣ, βασιλεύει στο ΚΚΕ.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Και μήπως όλα αυτά τα αρνητικά που επισημαίνω δεν τα είδαμε να εκδηλώνονται μέσα από τήν αρθρογραφία στο Ρίζο ή στις ομιλίες σε διάφορες Συνδιασκέψεις Περιοχών, όπου οι κεραυνοί έπεφταν βροχή; Κι εμείς τα είδαμε κι όλοι τα είδαν, φίλε Σπειροειδή. Θέλω να ελπίζω ότι δεν σου διέφυγαν ούτε εσένα.

Και μπορεί να ισχυριστεί κανείς και να περιμένει να γίνει πιστευτός ότι όλο αυτό το κλίμα που υπονομεύει αντί να ενθαρρύνει την έκφραση αντίθετης γνώμης δεν έκοψε τη φόρα σε καμπόσους από τα μέλη και τους οπαδούς (κυρίως τα μέλη βέβαια) που ενδεχομένως είχαν πάρει για να εκφράσουν τις όποιες αντιρρήσεις τους;

Κλείνω με τα ζητήματα που θίγεις στο τέλος.

Νομίζω ότι σε συλλογικό υπήρξε αυτοκριτική («δεν κάναμε αυτό», φανήκαμε λίγοι σ’ εκείνο» και πάει λέγοντας). Απλώς δεν υπήρχε ατομική αυτοκριτική. Την αυτοκριτική τη θεωρούμε ύψιστη αρετή, αλλά, εν προκειμένω δεν βλέπουμε κάτι το μεμπτό. Σε έναν Προσυνεδριακό Διάλογο έχει μεγαλύτερη αξία να σχολιαστεί από ένα μέλος ή στέλεχος η προτεινόμενη κατεύθυνση, παρά να αναλυθεί από τον ίδιο γιατί δεν κατάφερε να πουλήσει πολλούς Ρίζους ή γιατί του ‘‘έφυγαν’’ δυο τρεις επιρροές και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ξέρω αν θα σε καλύψει η εξήγηση στην οποία έχουμε καταλήξει εμείς σχετικά με τους λόγους που έφεραν το ΚΚΕ στη θέση να έχει χάσει τη μισή του κοινωνική επιρροή (αυτό δείχνουν σε τελική ανάλυση οι εκλογές: την κοινωνική επιρροή ενός κόμματος), παρά το γεγονός ότι έχει επιβεβαιωθεί σε πολλά. Εγώ θα στην πω πάντως και κάνε την ό,τι θέλεις:

Ο κόσμος, ο δικός σας κόσμος πρώτα και κύρια, σας γύρισε την πλάτη γιατί κουράστηκε να είναι μόνος του, όπως το Κόμμα μονότονα τον προτρέπει. Δεν θέλει πια ο κόσμος σας να είναι μόνος του, πρέπει να το καταλάβετε. Και δεν είναι μόνο που βαρέθηκε αυτή τη μοναξιά. Είναι που σιγά-σιγά αρχίζει να βλέπει αυτό που η ηγεσία σας προσπαθούσε για χρόνια να του κρύβει:

Δεν είστε οι μόνοι, φίλοι Σπειροειδή που ξέρετε ότι η δομική αιτία τών δεινών μας είναι ο καπιταλισμός, ούτε οι μόνοι που κάνετε την εκτίμηση ότι η ΕΕ δεν αλλάζει, για να περιοριστώ σε δύο κεντρικά ζητήματα. Πότε επί τέλους θα συμφιλιωθείτε με αυτή την ιδέα, ότι δεν είστε οι μόνοι; Αυτό είναι το πιο επείγον καθήκον που κατά την άποψή μου πρέπει να εκπληρώσετε ατομικά, ο καθένας μόνος του, με τον εαυτό του, αλλά και συλλογικά, σε παρέες ή οργανώσεις.

Αν το πετύχετε αυτό κι αρχίσετε να βλέπετε εμάς τους υπόλοιπους όχι με μάτι που στάζει αίμα και χολή (εννοείται ότι δεν μιλάω για σένα ούτε για κάποιο άλλο πρόσωπο, μιλάω γενικά), αν αρχίσετε να μας λέτε καλημέρα στη δουλειά και στη γειτονιά, αν αρχίσετε σιγά-σιγά να μιλάτε ανοιχτά κι από καρδιάς, αν αρχίσετε να ανταλλάσσετε ιδέες μ’ εμάς, να δεις που όλα θα αρχίσουν να πηγαίνουν πολύ καλύτερα. Και για το κόμμα σας και για το αριστερό κίνημα.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Πάντως Λέφτηδες ήρθε το Συνέδριο και ακόμα περιμένω εκείνο το ποστ για τις Θέσεις

Γιάκοβ

ΥΓ Σύντροφε Ναρκόμ στη ΚΟΒα σας από τους πενήντα σας διέφυγε ο εις ;;; Αναρωτιέμαι ποιά ΚΟΒα έχει πλέον τη πολυτέλεια των 50 ενεργών μελών .... αυτά ούτε στην εποχή μου δεν υπήρχαν

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Όπως έλεγε κι ο "δικός σας", ο Χαρίλαος, δεν πρόκανα, ρε γμτ... Τι μου ρίχνεις αλάτι στην πληγή;

Η τελευταία ευκαιρία μου: ένα ανοιχτό γράμμα που φιλοδοξώ να αναρτήσω την Πέμπτη. Ελπίζω να τα καταφέρω και να μη ξεφτιλιστώ στα μάτια σου εντελώς τελείως! :-)

Νομίζω ότι με την ατάκα τού πλάνου συμφωνίας ο Ναρκόμ έβαλε σοβαρή υποωηφιότητα για το witty saying of the year εδώ! :-)


Увидимся


ΥΓ Στο τσαρδί σου σε βλέπουμε στη χάση και στη φέξη, απ' την Καλύβα δεν περνάς... Ελπίζω να οφείλεται σε τεμπελιές κι όχι σε ακεφιές ή, ακόμα χειρότερα, σε τίποτε "ντράβαλα"! Μη χάνεσαι! :-)



Πέμπτη

Ανώνυμος είπε...

Aν θες δυνατη υπευθυνη αριστερα,πρεπει να τολμησουμε!
http://www.metarithmisi.gr/el/readAuthors.asp?authorID=149&page=1&textID=6871

LeftG700 είπε...

Ότι ειρωνεύεσι ειρωνεύεσαι (βουλωμένο γράμμα διαβάζω ο πούστης!). Εκείνο που δεν ξέρω είναι αν ειρωνεύεσαι τις απόψεις τού Μάκη ή αυτά που γράφω εγώ εδώ. Αν συμβαίνει το δεύτερο και πας να μας μπερδέψεις με τον Μάκη, να σε ενημερώσω ότι μας έχει κομμένους από το τσαρδί του εδώ και κάτι χρόνια άνευ λόγου και αιτίας (πέραν βέβαια της διαφωνίας -"αντισταλινικός" κι ο Μάκης, τι νόμισες;).

Συνεπώς, διευκρίνισε για να μπορέσω να πω δυο κουβέντες, ξέροντας τι έχεις στο νου σου. Και όνομα! Ό-νο-μα! Π΄πως το λένε; Τι κακό είναι αυτό, ρε παιδιά;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Δε θελω να σταθω στα οσα ειπωθηκαν περι δημοκρατικου συγκεντρωτισμου,αν τον τηρει ή οχι το ΚΚΕ,πως τον ερμηνευει ο καθενας και ποσο μαλλον καποιος που δεν εχει περασει ουτε απ εξω απ το κομμα.Ειναι μεγαλο θεμα και θα συμφωνησω οτι αυτο θα μπορουσε να γινει στα πλαισια μιας ξεχωριστης αναρτησης.
Το μελος του ΚΚΕ που διαβασε τις θεσεις και κληθηκε να ψηφισει υπερ ή κατα των θεσεων οφειλε να ζυγισει πολλα πραγματα τουλαχιστον οσων αφορα το προγραμμα του.
Κατα την αποψη μου τα σημαντικοτερα ηταν:
H στρατηγικη του Κομματος.Αποδεσμευση απο την ΕΕ-Σοσιαλισμος με Λαικη Οικονομια-Λαικη Εξουσια.
Σε οικονομικο επιπεδο για τη ουσια της κρισης(κριση υπερσυσωρευσης).
Για τη Λαικη Συμμαχια.(Φυση της συμμαχιας-Διαφορες με το ΑΑΔΜ-πως θα αναπτυχθει;ειναι πιο στενη όπως λενε οι επικριτες της;Απο που προκυπτει αυτο;
Για την Εργατικη Ταξη.(Συνθεση της ΕΤ ποσοτικη-ποιοτικη-για την διευρυνση της και σε αλλους παραγωγικους τομεις περαν της μεταποιησης).
Τη παλη του KKE για την χειραφετηση του Λαου την ανασυνταξη του Λαικου Κινηματος.Τι βηματα εγιναν-τι πρεπει να γινει απο δω και περα.
Η σωστη ή οχι τακτικη του κομματος και η πολιτικη συμμαχιων.
Τις εκτιμησεις του για τις διεθνεις εξελιξεις σε γεωστρατηγικο επιπεδο..(υπαρχουν και αυτες στις Θεσεις και σε μεγαλο βαθμο επιστημονικα τεκμηριωμενες και χρησιμοτατες)και τι λενε τα αλλα κομματα,αν λενε.
Το εκλογικο αποτελεσμα και ως αποτελεσμα της αναμορφωσης του πολιτικου συστηματος(και εδω νομιζω οτι υποτιματε το συγκεκριμενο κομματι.Ειναι παραγματικοτητα δεν ειναι δικαιολογια)
Την πειρα του απ την καθημερινη του δουλεια ως μελος και πως αυτη συνδεεται με τις Θεσεις.
Τα καθημερινα αμεσα προβληματα του Λαου και η παλη του ΚΚΕ γι αυτα.
Βελτιωση προπαγανδας-επικοινωνιας-εκλαικευσης των θεσεων του ΚΚΕ.
Θεωρω οτι το μελος ακομα και αν διαφωνησε με επιμερους ζητηματα και διατυπωσεις, ακομα και με την αντικατασταση του ΑΑΔΜ με τη ΛΣ( που κατα την αποψη μου δεν ηταν αντικατασταση αλλα αναβαθμιση του βασει των αντικειμενικων συνθηκων καπιταλισμος στο ανωτερο σταδιο του-ιμπεριαλισμος-μονοπωλιακος καπιταλισμος-εποχη περασματος στοΣοσιαλισμο(εδω φιλε Left ειναι η συγκεκριμενη αναλυση της συγκεκριμενης καταστασης) δεν μπορει να μην υπερψηφισε τις Θεσεις αντιλαμβανομενος οτι κινουνται γενικα σε σωστη κατευθυνση.Με λιγα λογια ενιωσε οτι ειναι πολυ περισσοτερα αυτα που τον ενωνουν παρα αυτα που ενδεχομενως τον χωριζουν ή τον διαφοροποιουν με το ΚΚΕ ή θα του στοιχιζαν οπως γενικα προεξοφλειτε τη διαγραφη του.
Αναλογιζομενος τις δυσκολες και συνθετες συνθηκες που καλειται να δρασει το Κομμα απο δω και περα(ποινικοποιηση των αγωνων-εξισωση φασισμου κομμουνισμου απο την ΕΕ κ.α) αλλα και με πιστη οτι οι κομμουνιστες ποτε δεν καμφθηκαν απ αυτες και ουτε τωρα θα το κανουν ευχομαι καθε επιτυχια στις εργασιες του 19ου συνεδριου του ΚΚΕ.

ΥΓ.Δηλωση μετανοιας ο Μπογιοπουλος;Τον υποτιμας.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

.....ο Χρήστος Τέγος, μέλος του ΚΚΕ και πρώην δήμαρχος Καρδίτσας, αναφέρει: «Την περασμένη εβδομάδα, σε διάφορες θεσσαλικές εφημερίδες και sites, παρουσιάστηκαν ρεπορτάζ με ονόματα μελών του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και το δικό μου, για δήθεν μεθοδεύσεις αποκλεισμού λόγω των απόψεών μου ως αντιπροσώπου από το επικείμενο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Μάλιστα, αυτή η "πληροφορία", που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, συνοδεύτηκε με διάφορες πολιτικές προεκτάσεις, με κύριο στόχο να πληγεί το κύρος, ο τρόπος λειτουργίας και η πολιτική του Κόμματος, στο οποίο είμαι οργανωμένος για περισσότερα από 35 χρόνια.

Η στράτευσή μου στο ΚΚΕ, αδιάλειπτα για δεκαετίες ολόκληρες, είναι πράξη συνειδητή, είναι στάση ζωής και δεν επιτρέπω σε κανέναν να χρησιμοποιεί το όνομά μου αυθαίρετα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αντι-ΚΚΕ πολιτικές επιδιώξεις του....

Πηγη:902.gr

Гриша

Ανώνυμος είπε...

"Εμείς έχουμε καταλήξει ότι το κεντρικό γρανάζι τής λειτουργίας του είναι η καλλιέργεια τής ιδέας..."

"Τυπικά, τίποτε δεν εμποδίζει τον οποιονδήποτε να καταψηφίσει την εισήγηση, καταθέτοντας ταυτόχρονα και τη δική του ‘‘αντιεισήγηση’’.Ουσιαστικά όμως, τίποτε δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, αν λάβει κανείς υπ’ όψη του ότι τα μέλη έχουν γαλουχηθεί με την ιδέα..."



Τεκμηρίωση με αδιάσειστα αντικειμένικα κριτήρια.Τι να λέμε,εκατό φορές το δοκιμάσαμε στο εργαστήριο και τις εκατό αυτή η ρημάδα η γαλουχιμένη η ιδέα ήταν.Φως φανάρι καλέ,τι να λέμε.Μιλάμε το πρόβλημα στο ΚΚΕ είναι οτι όλοι είναι ζόμπι,άσχετα αν φαίνεται οτι συμφωνούν κατα 95%,πάλι η ηγεσία είναι από πίσω που τους έχει γαλουχίσει με ιδέες.Πρόβατα ντίπ.


ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!!!

Καημένε..


Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν μπορείς να βρεις μεμπτό σημείο στον τόπο λειτουργίας του ΔΣ,τότε σου φταίνε τα μέλη γιατί είναι βλαμμένοι,πρόβατα,ζόμπι.Η "ιδέα" και μαλακίες.

Αν δεν ταιριάζει η πραγματικότητα με την επιθυμία μας τόσο το κακό για την πραγματικότητα...ε;

Καημένε...

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε/η, ας μη το κάνω θέμα που ενώ έχει μαλλιάσει το ποντίκι μου να σας ζητάω με καλό τρόπο να παίρνετε ένα ψευδώνυμο για να διευκολύνετε τη συζήτηση, εσύ με γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια. Να κάνω όμως θέμα αυτό που λες.

Επαναστατείς πως αυτά που γράφονται στο ποστ δεν τεκμηριώνονται. Τι εννοείς τεκμηρίωση; Να σου πούμε ότι στην τάδε Κόβα ο τάδε σύντροφος θέλησε να βάλει υποψηφιότητα για σύνεδρος (ή Γραμματέας τής Κόβας) κόντρα στην εισήγηση και πριν προλάβει να σηκώσει το χέρι του για να μιλήσει τον κλείσανε στην τουαλέτα; Ρε φίλε/φίλη, τρέλα πουλάς;;; Πόσες μέρες πέρασαν από τα ξεχεστήρια άρθρα τού Μεντρέκα, του Μαΐλη, του Λουκά, του Μαρίνου;;; (Για να μη σε πάω σε άλλα, στον Αλέκο τον Χαλβατζή, λόγου χάρη ‘ή τον Γιώργο τον Ρούση.) Βρε κουφιοκεφαλάκη ποιον νομίζεις ότι θα πείσεις από όσους παρακολουθούν και δεν έχουν πέσει μικροί από δέντρο ή δεν έχουν κόκκινη τσίχλα στο μυαλό; Δες ρε μπουμπούνα πώς ‘‘ενθαρρύνει’’ τη διαφωνία η Γραμματέας σου η Αλέκα πριν λίγες μέρες στη Συνδιάσκεψη της ΚΟ Αττικής:

Η πιο ουσιαστική κριτική και βαθιά είναι όταν συμφωνείς με τη στρατηγική του Κόμματος. Γιατί τότε μπορείς να κρίνεις ουσιαστικά, όχι αυτός που διαφωνεί, αυτός που διαφωνεί δεν μπορεί να κρίνει γιατί κυριαρχεί η διαφωνία του. Κρίνει με βάση τη διαφωνία του.
Αντίθετα, αυτός που συμφωνεί με τη στρατηγική, μπορεί να γίνει ο πιο σκληρός κριτής και του συγκεκριμένου καθοδηγητή και της ΚΕ. Γιατί έχει τη δυνατότητα και μπορεί να κρίνει αν ο καθοδηγητής στο κάτω κάτω τον καθοδηγεί και σωστά. Αυτός που διαφωνεί δεν μπορεί.
Και τέλος, κοιτάξτε, όταν διαφωνεί κάποιος με το πρόγραμμα του Κόμματος, λέει εφαρμόζω τις αποφάσεις. Μα τις αποφάσεις και μάλιστα τις προγραμματικές - δεν λέω ένα συγκεκριμένο ζήτημα - άμα διαφωνείς δεν μπορεί να το κάνεις. Εδώ πρέπει να βάλεις δημιουργικό πνεύμα, μια τολμηρή κίνηση, μια προσαρμογή. Αμα διαφωνείς δεν μπορεί να το κάνεις. Αμα διαφωνείς με το πρόγραμμα, με τη λαϊκή συμμαχία, δεν μπορείς, όση καλή διάθεση να έχεις να εφαρμόσεις το καταστατικό, δεν γίνεται. Εδώ κάνουμε λάθη, πολλές φορές δεν μπορούμε να δώσουμε ολοκληρωμένα τη γραμμή του Κόμματος, που συμφωνούμε 200%. Και μπορεί ένας που διαφωνεί;


Κατάλαβες, ρε κουφιοκεφαλάκη/κισσα, τι σας λέει εδώ η Γραμματέας;;; Σας λέει ότι η μόνη κριτική που είναι αποδεκτή είναι εκείνη η οποία εστιάζει μόνο στο κατά πόσο ο καθοδηγητής καθοδηγεί σωστά με βάση το Πρόγραμμα. Το ίδιο το Πρόγραμμα είναι εκτός κριτικής!!! Τι άλλη τεκμηρίωση ζητάς και θέλεις;;;

Κι ενώ στα λέει όλα αυτά, ενώ σας λέει δηλαδή κατάμουτρα ότι το Πρόγραμμα είναι γραμμένο από Σοφούς και δεν μπορεί να κρίνεται από αγράμματους μαλάκες (το πρώτο μόνο είπε, το δεύτερο όχι, αλλά μη πιστέψεις ότι δεν το έχει στο μυαλό της), εσύ κάθεσαι από κάτω και χειροκροτάς σαν πανύβλακας!!!

Και λες εμένα καημένο;;;


Τα λέμε (αλλά βάλε το μυαλουδάκι σου και λίγο στο φορτιστή!)


ΥΓ Δεν πρόκειται να σου πω βέβαια αν έχω περάσει εγώ ή άλλος κι από πού. Σκέψου μόνο πως αυτοί που έχουν περάσει από την ΚΝΕ ή το ΚΚΕ ή κι απ’ τα δύο από τότε που είναι πάλι νόμιμο πρέπει να προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο. Αυτοί φτάνουν και περισσεύουν για να έχω μία πολύ καλή ιδέα για το πώς ‘‘ενθαρρύνει’’ το τωρινό ΚΚΕ την έκφραση της διαφωνίας...

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Βεβαίως όλα αυτά που αναφέρεις είναι ζητήματα που πρέπει να απασχόλησαν και να απασχολούν τα μέλη, καμία διαφωνία. Το πώς σκέπτεται όμως το κάθε μέλος, πώς ζυγίζει τα πράγματα, τι εκτιμήσεις κάνει και σε ποιο συνολικό συμπέρασμα καταλήγει είναι πολύ σύνθετη διαδικασία. Εγώ δεν μπορώ να μπω στο μυαλό κανενός. Στην ανάρτηση έθιξα ένα κανονιστικό πρόβλημα (οι κρινόμενοι καθορίζουν τους κριτές τους), το οποίο το βρίσκω πραγματικά και κυριολεκτικά τερατώδες. Κι έθιξα ακόμα και το πρόβλημα της αποθάρρυνσης των μελών στο να εκφράζουν τις διαφωνίες τους, γεγονός επίσης απαράδεκτο και επιβεβαιωμένο από χιλιάδες ανθρώπους με άμεσες, προσωπικές εμπειρίες.

Εντάξει, ήταν ακραία έκφραση αυτό με τη δήλωση μετανοίας τού Μπογιό, δεν κυριολεκτώ. Όμως, τα έκανε μούσκεμα. Δεν σου κρύβω ότι δεν περίμενα ότι θα έβγαινε με κόκκινο στην ηγεσία με την τοποθέτησή του για τις Θέσεις. Αλλά δεν το περίμενα δυο φορές ότι θα έγραφε όσα έγραψε την Τρίτη 2 Απριλίου και το Σάββατο 7 Απριλίου. Καταλαβαίνω ότι προσπάθησε να στείλει το μήνυμα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λπ. «μη σπεκουλάρετε μέσα από μένα» και το κατανοώ. Ο τρόπος όμως που υλοποίησε την πρόθεσή του αυτή ήταν πολύ άτσαλος.


Τα λέμε


ΥΓ Για τα πολιτικά ζητήματα των Θέσεων που προφανώς θα γίνουν και Απόφαση, θα υπάρξουν αναρτήσεις. Να έρθεις να τα συζητήσουμε.