Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Νυχτερινή τραγωδία...




Με το μάτι στην οθόνη τού λάπτοπ και το αυτί στη φορητή, είμαι συντονισμένος με την Ανατροπή τού Πρετεντέρη. Ακούω Σταθάκη. Τι πολιτικάντης, Θεέ μου, τι πολιτικάντης! Πρέπει να είναι πολύ βαριές οι αμαρτίες μας, για να πληρώνουμε τόσο ακριβά...



19 σχόλια:

spiral architect είπε...

Όπως αποδεικνύεται είχε δίκιο ο Φωτάρας!
Τελικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ + .... θα κόψει δραχμές ή ευρώ;
Για να ξέρουμε δηλαδή ...

Μάρκομ Ξ είπε...

Εντάξει, υπάρχουν οι Σταθάκηδες από τη μια, αλλά υπάρχουν και αυτά:

http://left.gr/news/yperpsifisi-epi-tis-arhis-apo-ton-syrizaekm-tis-protasis-nomoy-toy-kke-gia-ta-yperhreomena

για να μην τα βάφουμε και όλα μαύρα,
Μάρκομ Ξ

Υ.Γ. blogger sucks

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπειροειδή,


Αμ δεν είναι θέμα ψεκασμών.

(Παρεμπιπτόντως και για να τα λέμε όλα, τι έγινε με τον Μπογιό; Οπορτούνα σάς βγήκε κι αυτός; ;-) )


Τα λέμε


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Θα θυμάσαι βέβαια ότι εμείς δεν είχαμε βάλει τζίφρα στήν κοινοβουλευτική ...επανάσταση; :-)

Σε κάθε περίπτωση: Ασφαλώς και δεν τα βάφουμε όλα μαύρα. Αλλά, ρε γμτ, κι αυτός ο άνθρωπος... Άσε εκείνο το χαμογελάκι του...


Τα λέμε


ΥΓ Τι σου έκανε ο blogger;

spiral architect είπε...

Ψες είχαμε μια νυχτερινή τραγωδία. Πυροβολήθηκε όλως τυχαίως ένα κουνέλι στο κήπο του μεγάρου.
Την ευθύνη ανέλαβε η χοντρουλή αρκούδα που εκ συγχύσεως μπέρδεψε τα ανέκδοτα και αντί να πει: Κουνέλι μαδάς; πήγε και κάθισε πάνω στο κουμπί emergency.

Το πυροβοληθέν κουνελάκι αφού αναρρώσει θα προταθεί για πρόεδρος του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου.

Για το γραφείο Τύπου του κονικλοτροφείου
Κ.Λ.

Μάρκομ Ξ είπε...

Ναι, ναι ξέρω... και η πλάκα είναι ότι και αυτός, ο Σταθάκης, (αν δεν κάνω λάθος) είναι από το ευαγές προερχόμενος.

Αν δούμε τα πράγματα στη λεπτομέρειά τους, με ιστορικούς όρους και με προοπτική τελικής νίκης... κλάφ' τα.

Αν πάλι τα δούμε λίγο πιο "χοντρά", σε καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης η αριστερά δεν έχει ταυτόχρονα προοπτικές εξουσίας και (κάποια) επαφή με τα (όποια) κινήματα.

Όχι, όχι. Από τον αναχωρητισμό και τον στείρο καταγγελτισμό, χίλιες φορές η ελπίδα. Και ας είναι ροζ και όχι κόκκινη. Τα παιδιά μας δεν τα ενδιαφέρουτν οι χρωματικές αποχρώσεις. Να χουν προοπτική και μέλλον τα ενδιαφέρει.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ


Υ.Γ. Για να κάνω σύνδεση στον blogger θέλω ένα σωρό κλικ. Καλύτερα όπως το κάνω τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Μα ετσι εξηγουνται ολα.Το πονηρο γελακι, ο πολιτικαντης...κλπ.
Ο ανθρωπος προερχεται απο το ευαγες ιδρυμα.Οπου βλεπετε ευαγες ιδρυμα,λαθρεπιβατες,παρεα των 5 του ΠΓ σημαινει ΚΚΕ.
Διευκρινηση για περαστικους στο μπλοκ και μη μυημενους στη διαλεκτο ορισμενων αριστερων-ανενταχτων-υπερασπιστων της ενοτητας της Αριστερας.
Α ναι και οπου βλεπετε ενοτητα της Αριστερας σημαινει συνεργασια σε επιπεδο πολιτικων κορυφων.

Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Δεν το ξέρω με σιγουριά και δεσμεύομαι να το τσεκάρω: Έχω την εντύπωση ότι προέρχεται από το ΚΚΕ εσωτερικού. Έχει όμως ιδιαίτερη σημασία; Από την Αριστερά πέρασαν πολλοί και πολλοί από αυτούς την έκαναν. Δεν νομίζω ότι βοηθάει η ποσοστιαία κατανομή. Ας πούμε:

Απ' όσο μπορώ να εκτιμήσω ακούγοντας και διαβάζοντας, σε ποσοστά ως προς τη δύναμή του τουλάχιστον, το ΚΚΕ εσωτερικού πρέπει να έχει αναδειχθεί πρωταθλητής στις προσχωρήσεις στο ΠΑΣΟΚ (αυτό δεν το συνδέω με τον Σταθάκη, μην παρεξηγηθώ). Εντάξει είναι μία καταγραφή και ως τέτοια έχει τη θέση της στην ιστορία. Αλλά μέχρι εκεί. Γιατί δυστυχώς πολλοί, μέσω επαγωγικής σκέψης (λέμε τώρα), καταλήγουν πως όλοι οι προβληματισμοί που έφερε στην επιφάνεια η διάσπαση του '68 ήταν για πέταμα.

Ένα άλλο (κι εδώ θα συμμεριστούμε το "παράπονο" του Greg): Δεν νομίζεις ότι είναι αρκετές οι τόσες διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν για να ανοίγουμε κι άλλα "μέτωπα";

Βεβαίως, δεν αμφισβητώ τις ενωτικές σου διαθέσεις, αυτό να το δηλώσω ρητά. Μάλλον συμβαίνει το εξής: Επειδή το τσαρδί εδώ δεν είναι αποκλειστικά Κουκουέδικο, νιώθεις μεγαλύτερη ελευθερία για να βγάζεις το "άχτι" σου. Όσο κι αν είναι βάσιμο ένα τέτοιο "άχτι", δείξε αυτοσυγκράτηση. :-) Μας διαβάζουν και Κουκουέδες. Το να γράφεις έχοντας αυτό στο μυαλό σου είναι, νομίζω, μια καλή μέθοδος! Eγώ τουλάχιστον αυτό προσπαθώ να κάνω.

Σε κάθε περίπτωση όμως, γιου αρ δε μπος! :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Δηλαδής; Σε παρέμβαση του δαίμονα του τυπογραφείου οφείλεται αυτό;;;


Τα λέμε (αλλά, είπαμε: να τα λέμε όλα! ;-) )

LeftG700 είπε...

Φίλε Greg,


Εντάξει, προσυπογράφουμε την ένστασή σου. Μη βγάζεις όμως γενικά και λανθασμένα συμπεράσματα. Ο Μάρκομ Ξ δεν θα είχε αντίρρηση να καθήσει και να συζητήσει σε ένα τραπέζι με ανθρώπους τού ΚΚΕ. Για πόσους ανθρώπους τού ΚΚΕ μπορεί να πει κανείς το ίδιο;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

To KKE και οι ανθρωποι του δε φοβουνται τον διαλογο.Αντιθετα(βασιζομενοι και στην υπεροχη των πολιτικων επιχειρηματων τους) επιδιωκουν να συζητανε ανοιχτα οχι μονο σε τραπεζια αλλα και στους χωρους δουλειας και παντου. Με κοσμο απο ολο το πολιτικο φασμα και προσπαθουν να τον πεισουν πανω απ ολα οτι οι ιδιος εχει τη δυναμη να παρει την κατασταση στα χερια του.Ο προσυνεδριακος διαλογος που ομοιος του δεν υπαρχει σε κανενα κομμα ειναι ενα ακομα παραδειγμα.
Τι συζητηση να κανει ομως ενας ΚΚες (εγω παρολαυτα το επιδιωξα εδω μεσα) με καποιον που λιγο πολυ του λεει οτι το κομμα που στηριζει κουμανταρεται απο μια ηγετικη ομαδα λαθρεπιβατων που σε μια νυχτα πηρε τα κλειδια του κομματος και της εφημεριδας;
Δεν τον γνωριζω προσωπικα βεβαια και δεν εχω αντιρρηση να πιστεψω αυτο που λες.Απλα κρινω απο αυτα που γραφει εδω μεσα.Δε παιζω κανενα παιχνιδακι εντυπωσεων ουτε ο ρεβανσισμος μου ταιριαζει και ουτε πιστεψε με επιθυμω μια γηπεδικου τυπου ανιπαραθεση. Με ενδιαφερει η πολιτικη συζητηση με επιχειρηματα.Καπου μπορει να ξεφυγα και γω αλλα σχολια του στυλ τραβα να κανεις κανα τατου με τον Σταλιν δεν εκανα.

LeftG700 είπε...

Φίλε Greg,


Δεν έγραψα όσα έγραψα επειδή αισθάνθηκα ότι ξέφυγες (δεν το αισθάνθηκα). Ούτε θέλω να δικαιολογήσω κανέναν. Ο Μάρκομ Ξ έχει την αυτονομία του όπως και όλοι. Απλώς, επειδή μιλάω μαζί του καιρό, ξέρω πολύ καλά ότι είναι κι αυτός υπέρ τής ειρηνικής συνύπαρξης σε πρώτη φάση και της συμπαράταξης σε δεύτερη. Κι αν λέει και καμιά κουβέντα παραπάνω, ε, μη πιάνεσαι κι εσύ από αυτό. Αφού είναι φανερό ότι δεν έρχεσαι εδώ για να "πιαστείς στα χερια", είναι προτιμότερο να μη πιάνεσαι από το παραμικρό και να το τεντώνεις. Γνώμη μου και κάνε την ό,τι θες.


Τα λέμε






Μάρκομ Ξ είπε...

Δηλαδή ρε φίλε, Greg εσύ περίμενες να κάνω το σχόλιο για τον Σταθάκη για να παρέμβεις στη συζήτηση; Δεν σε καταλαβαίνω πραγματικά. Τι να κάνουμε δηλαδή, να αλλάξουμε την ιστορία; Πλήθος στελεχών του ΚΚΕ και του ΚΚΕ εσ. (δηλ. παλιότερα του ΚΚΕ πάλι), έχουν απεμπολήσει τις κομμουνιστικές τους καταβολές και έχουν ανακρούσει πρύμναν. Είναι ψέμμα αυτό;

Τώρα όσον αφορά τα σχόλια που κάνεις και που είναι μόνο με επιχειρήματα, διάβασε τα ξανά και καλύτερα. Δεν νομίζω ότι είναι πολιτικό επιχείρημα ότι ο στόχος μου είναι να διαλύσω το κόμμα; Λοιπόν, όπως σου γράφουν και οι Λέφτηδες παραπάνω, εγώ γράφω μερικές φορές εδώ μέσα χωρίς να απευθύνομαι σε κάποιον συγκεκριμένα και χωρίς να ξέρω ποιος θα απαντήσει. Φυσικά, δεν περιμένω να συμφωνήσεις ότι η ηγεσία του Περισσού είναι λαθρεπιβάτες, ούτε πασχίζω να σε πείσω. Άλλωστε, δεν το είπα εγώ αυτό πρώτος. Πρώην ΚΚες το είπε και μάλιστα γνωστός (στους περισσότερους τουλάχιστον). Αν θες λοιπόν πραγματικά να συζητήσουμε με πολιτικά επιχειρήματα, θα αφήσουμε στην άκρη τις αλληλοκατηγορίες, θα αφήσουμε στην άκρη τις ειρωνείες και θα μιλήσουμε επί συγκεκριμένων θεμάτων. Αν είναι να μιλήσουμε για θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάμε γι αυτό. Αν είναι για θέσεις του ΚΚΕ αντίστοιχα. Και όταν ρωτάμε συγκεκριμένα πράγματα παρακαλώ για απαντήσεις επί των συγκεκριμένων. Στο είπα και το ξαναλέω: εγώ σε συζητήσεις με υπεκφυγές και επιλεκτικές απαντήσεις δεν συμμετέχω. Ούτε κοινό ψάχνω, ούτε ψήφους μαζεύω, ούτε απολογούμαι σε κανένα όργανο.

Λέφτηδες, δεν βγάζω το άχτι μου. Όπως έχω πει επανειλλημένα και δεν θα βαρεθώ να λέω ο λόγος που τα χώνω στη γραμμή του ΚΚΕ είναι επειδή γνωρίζω κάποια πράγματα και επειδή περιμένω πολύ περισσότερα από ένα κομμουνιστικό κόμμα από ότι από κάποιο άλλο. Εσείς πιστεύω ότι με πιστεύετε και το καταλαβαίνετε αυτό. Για τους άλλους εδώ μέσα δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις. Οπότε δεν θα προσπαθήσω να τους πείσω για τις προθέσεις μου. Στο κάτω κάτω, ο καθένας μας καταλαβαίνει τελικά αυτά που θέλει να καταλάβει, πέρα από επιχειρήματα και ντοκουμέντα.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό έλειπε τώρα ... να αρχίσουμε να αμφισβητούμε προθέσεις των εδώ σχολιαστών , είτε τα επιχειρήματα τους "υπερέχουν" είτε όχι. Το επόμενο θα είναι να στήσουμε και ένα τοπικό Μπούλκες , όπως επιχείρησαν οργανωμένα εδώ προ καιρού ορισμένοι μπαμπουίνοι

Γιάκοβ

ΥΓ για τα παλαιά ( κάποτε προβεβλημένα ) στελέχη του ευαγούς που απεχώρησαν υπάρχουν πορείες και πορείες . Άλλο δρόμο πήρε ο Νίκος ο Μπίστης και άλλο η Ιωάννα . Αυτό ισχύει και για άλλους χώρους : παράβαλλε πχ Τσουκάτο - Κουμάνταρο . Έτσι γίνεται στη καθ ημάς αριστερά από καταβολής....

LeftG700 είπε...

Βρε, βρε, βρε... Καλώς τους τούς товарищи που βρήκανε το δρόμο! ;-) :-)


Увидимся


ΥΓ Την κάνω σε λίγο για ένα μπαράκι με ρεμπέτικη κομπανία. Έχεις καμιά παραγγελιά; Άμα είναι και "σταλινίζουσα" (ας πούμε: η μπολσεβίκα), ακόμα καλύτερα! ;-)

Ανώνυμος είπε...

το πρόβλημα μάρκομ είναι ότι δεν υπάρχει κανένας αντικειμενικός λόγος που να επιβάλει το δίλημμα ανάμεσα στον αναχωρητισμό και την ροζ ελπίδα .

μια γραμμή κοινοβουλευτικής ομαλότητας , συνέχειας του κράτους και των συμμαχιών του κεφαλαίου ( ευρώ , ΕΕ ) θα οδηγήσει σε καταστροφή την αριστερά , τους εργαζόμενους , τον τόπο , πάντα έτσι γίνεται , και θα ξαναγίνει .

εδώ είναι και το λάθος του ΚΚΕ , δεν το βλέπει , δεν το καταλαβαίνει , αρνείται να σχεδιάσει για την αριστερά , να δει πως μπορεί να σταματήσει αυτή η πορεία .

κ. σ.

Μ είπε...

"μια γραμμή κοινοβουλευτικής ομαλότητας , συνέχειας του κράτους και των συμμαχιών του κεφαλαίου ( ευρώ , ΕΕ ) θα οδηγήσει σε καταστροφή την αριστερά , τους εργαζόμενους , τον τόπο , πάντα έτσι γίνεται , και θα ξαναγίνει."

Ξεκινάω με την παραδοχή, ότι ο πολιτικός και ιστορικός χρόνος είναι πολύ πυκνός. Τουτέστιν, κάθε μήνας που περνάει με αυτή την κυβέρνηση στην εξουσία και αυτή την εφαρμοζόμενη πολιτική είναι καταστροφικός για τον λαό. Μιλάω κυριολεκτικά. Μιλάω για θανάτους. Μιλάω για μη πρόσβαση σε βασικά για την επιβίωση αγαθά.

Ας τα πάρω ένα - ένα.

1) Κοινοβουλευτική ομαλότητα

Πιστεύεις πραγματικά ότι στα επόμενα 2 με 3 χρόνια υπάρχει περίπτωση να αλλάξει το καθεστώς με ανατροπή της κοινοβουλευτικής ομαλότητας; Μόνο προς την αντιδραστική κατεύθυνση φρονώ. Αν έχεις άλλα στοιχεία ή πληροφόρηση παρακαλώ φανέρωσέ τα.

2) Συνέχεια του κράτους

Τι ακριβώς εννοείς με αυτό; Γενικά το κράτος στην αστική δημοκρατία πρέπει να έχει συνέχεια. Αντιπροτείνεις κατάργηση του κράτους; Κάτι άλλο; Διευκρίνισε παρακαλώ.

3) Συμμαχίες του κεφαλαίου (ευρώ, ΕΕ)

Εδώ πάλι τίθεται το δεδομένο της συγκυρίας. Έχεις πραγματικά πειστεί από κάποια δομημένη πρόταση ότι μπορούμε αυτή τη στιγμή να φύγουμε από ευρώ και ΕΕ; Και καλά από το ευρώ που στο κάτω κάτω είναι μόνο το νόμισμα. Αλλά και από την ΕΕ; Εγώ πάντως δεν έχω πειστεί. Με μια χώρα με διαλυμένο τον παραγωγικό ιστό, με ταξική συνειδητοποίηση υπό του μηδενός, στο συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο και χωρίς άμεσους και βέβαιους πολιτικούς και οικονομικούς συμμάχους; Προσοχή, δεν ισχυρίζομαι ότι είναι καλό που είμαστε στο ευρώ και την ΕΕ. Λέω ότι δεν μπορεί να είναι άμεσος στόχος η έξοδος (κυρίως για την ΕΕ). Στο κάτω κάτω, όσοι υποστηρίζουν αυτές τις θέσεις, ας παρουσιάσουν συγκεκριμένες εναλλακτικές (ειλικρινά θα με ενδιέφερε). Γιατί να με συμπαθάς, αλλά το να λες "έξω" και εμπρός για τη λαϊκή οικονομία ή τα εργοστάσια στους εργάτες (ποια εργοστάσια;) είναι ωραίο σαν μακροπρόθεσμος στόχος, αλλά δεν φτιάχνει πρωτογενή παραγωγή αύριο, δεν ρυθμίζει το καθεστώς δασμολόγησης, δεν περιορίζει προς όφελος του λαού την κίνηση κεφαλαίων, δεν γεμίζει με αποθέματα ειδών πρώτης ανάγκης τις αποθήκες μέχρι να ορθοποδήσει η παραγωγή.

Δεν ισχυρίζομαι ότι η πέραν του ΣΥΡΙΖΑ αριστερά και δη η κομμουνιστική δεν έχει κάτι να προσφέρει. Ίσα ίσα. Θεωρώ ότι πρέπει να παρέμβει πιο ουσιαστικά. Να επιδιώξει τη συμμαχία, τόσο στη βάση όσο και στην κορυφή, έχοντας πολιτικό σχέδιο και προαπαιτούμενα. Όχι όμως τέτοια που ουσιαστικά να αποκλείουν εκ των προτέρων τη συμμαχία. Κυρίως, όχι τέτοια που να αποκλείουν τη συμμαχία στη βάση. Γιατί φίλε μου (και προς όλους), όταν λες στο λαό "έξω από την ΕΕ" δεν αρκεί να του εξηγείς μόνο πόσο κακή είναι η ΕΕ, αλλά πρέπει να τον πείσεις ότι εκτός της θα είναι καλύτερα.

Ποιο πολιτικό σχέδιο λοιπόν; Ένα τέτοιο που να στρώνει το δρόμο προς την παραγωγική ανασυγκρότηση, να βοηθά την οργάνωση του εργατικού κινήματος, να δίνει κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα στο λαό, να βοηθάει τον κόσμο να βρει δουλειά με αξιοπρέπεια, να αντιμετωπίζει άμεσα την ολοένα αυξανόμενη φτωχοποίηση. Τα εξασφαλίζει όλα αυτά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από μόνος του θα τα υλοποιήσει; Κατά τη γνώμη μου όχι. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να πάρει πρωτοβουλία η κομμουνιστική αριστερά! Αυτή πρέπει να "στριμώξει" τον ΣΥΡΙΖΑ και να απαιτήσει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τρόπο να υλοποιηθούν, ώστε να συμμετέχει σε μια συμμαχία κατά του ληστρικού κεφαλαίου.

Αυτά προς το παρόν, γιατί μακρυγόρησα.

επανέρχομαι ευχαρίστως αν χρειαστεί,
Μάρκομ Ξ

Μάρκομ Ξ είπε...

Όντως ο Σταθάκης είναι από το Εσωτερικόν (το "ρουμάνικο" ντε :-) ).

προς αποκατάσταση της αλήθειας,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

1 ) κοινοβουλευτική ομαλότητα και συνέχεια του κράτους μπορούσα να τα βάλω μαζί . Δεν έχεις ακούσει ότι " ο ΣΥΡΙΖΑ αποτρέπει την κοινωνική έκρηξη ? " . Πιστεύεις ότι το " ώριμο φρούτο " είναι κάτι που άδικα χρεώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ?

ότι υπάρχει κρίση εκπροσώπησης στην Ελλάδα , δεν υπάρχει ανάγκη να βρω στοιχεία για να το αποδείξω . Τα ανθρώπινα τσουνάμι του μισού εκατομμυρίου στην Αθήνα , οι 30 απεργίες , οι πλατείες , το 40 % της αριστεράς σε μισθωτούς και ανέργους δείχνουν το ξεπέρασμα του αστικού κοινοβουλευτισμού . Το ότι εκκρεμεί η άλλη μορφή οργάνωσης της εξουσίας , και το ότι δεν θα είναι μια φαντασμαγορία δυαδικής εξουσίας αλλά θα έχει κοινοβουλευτική διάσταση δεν πάει να πει ότι η αριστερά στέκει να υπερασπίζεται την " δημοκρατία " τους .

απόρροια όλων αυτών η εγκατάλειψη της κυβέρνησης της αριστεράς από συμμαχίες με ότι πιο αντιδραστικό και μαύρο από τον παλιό δικομματισμό .

2) για ευρώ και ΕΕ έχω πειστεί ότι δεν υπάρχει παραμονή με άλλον τρόπο από το μνημόνιο , και μάλιστα από όλο και χειρότερα μνημόνια . Βασικός υπεύθυνος για το ότι πείστηκα είναι οι θεωρίες του ΣΥΡΙΖΑ , που μου ακούγονται θλιβερές , και αποδείχτηκαν θλιβερές στην Κύπρο . Το ότι αυτή την ατάκα την λέει η δεξιά δεν σημαίνει τίποτα , και αυτό δεν σου το χρεώνω , αλλά η πρωτοφανής τρομοκρατία καταστολής της κριτικής από τον Τσίπρα και τους κολλητούς του , δεν θα περάσει , δεν πρέπει να περάσει μιας και είναι κρατική συμπεριφορά της αριστεράς .

Γενικότερα δεν πιστεύω πως η αριστερά πρέπει να κάνει σημαία την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ , αλλά το κοινωνικό μέτωπο , την ενότητα της αριστεράς και την ανυπακοή στις μορφές του σύγχρονου ιμπεριαλισμού . που σημαίνει ότι η αφήγηση για παραμονή στο ευρώ - εθνικό νόμισμα ισοδυναμεί με ένταξη στο μνημονιακό μπλοκ . Έτσι θα καταστήσει την έξοδο ταξικά μονοσήμαντη υπέρ των δυνάμεων της εργασίας .

ελπίζω να απάντησα στα βασικά .

κ. σ.