Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ευρωσκεπτικισμός ή τι;




Τις προάλλες, η φίλη Cynical, αθεράπευτα ερωτευμένη με τους αριθμούς της,[1] ανέβασε μία πολύ χρήσιμη ανάρτηση στην οποία αναδεικνύεται η ραγδαία αλλαγή που έχει συντελεστεί στους «ευρωπαϊκούς κοινωνικούς σχηματισμούς» (Γ. Μηλιός) ως προς την εμπιστοσύνη που νιώθουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι όπως την κατέγραψε το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο (Νοέμβριος 2012). Η εικόνα που βλέπετε λίγο πιο πάνω είναι κάτι περισσότερο από εύγλωττη. Φυσικά, δεν την είδατε ποτέ αυτή την εικόνα στην Αυγή, στο Left ή στο Red Notebook κι αν την είδατε θα ήταν στα ‘‘ψιλά’’, μαζί με τα φαρμακεία, σύμφωνα με το δόγμα «δημοσιεύουμε μόνο τις εύγλωττες εικόνες που συμφέρουν το λαό»... Όχι σπάνια μάλιστα, προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα πιο ‘‘ενεργητικά’’. Δείτε, για παράδειγμα, πώς ο ανεκδιήγητος Σκουρλέτης εγκαλούσε τον περασμένο Δεκέμβριο τον Τάκη Θεοδωρικάκο της GPO, επειδή είχε ενσωματώσει στη δημοσκοπική ερώτηση περί αποδοχής του ευρώ τη διευκρίνιση  «πάση θυσία»! Δείτε την ταραχή του και τον πανικό του και καμαρώστε στέλεχος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το κόμμα τού οποίου έχει ψηφισμένη θέση «καμιά θυσία για το ευρώ»! (εδώ, από το 6.50 λεπτό μέχρι το 16.18). Εν πάση περιπτώσει, να ’ναι καλά η Cynical που μας πληροφόρησε σχετικά με τα κοινωνικά τεκταινόμενα στην Εσπερία.

Φανταζόμαστε, δεν θα υπάρχουν και πολλές απορίες για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Όταν οι «ευρωπαϊκοί κοινωνικοί σχηματισμοί» (Γ. Μηλιός) δεν τρώνε, παύουν να τρώνε και κουτόχορτο, τουλάχιστον στις ίδιες μεγάλες ποσότητες του παρελθόντος! Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την Ελλάδα τον ενταύθα «κοινωνικό σχηματισμό» (Γ. Μηλιός), όπως καταγράφεται σταθερά στις δημοσκοπήσεις για τη στάση και τα συναισθήματα των Ελλήνων  συμπεριλαμβανόμενων στον ενταύθα «κοινωνικό σχηματισμό» (Γ. Μηλιός).

Πώς διαχειρίζονται αυτή την κατάσταση (που δεν προέκυψε βέβαια από το κεφάλι τού Δία, αλλά εξελίσσεται εδώ και κάποια χρόνια) οι κύριοι παίκτες τής ελληνικής Αριστεράς και πώς σκέπτονται να υποδεχθούν αυτό το μεγάλο ρεύμα τών ευρωσκεπτικιστών; Μ’ άλλα λόγια ποια είναι τα νέα καθήκοντα που κατά τις εκτιμήσεις τους απορρέουν από αυτή τη νέα κατάσταση;

Το ΚΚΕ, που θα έλεγε κανείς ότι είναι το πιο έτοιμο και καλά εξοπλισμένο για να συνδεθεί με όλο αυτό τον κόσμο μια και είναι κατά τής ΕΕ διαχρονικά, είναι ολοπρόθυμο μεν γι’ αυτή τη σύνδεση, μόνο που ζητάει τη μάνα του και τον πατέρα του από πιστοποιητικά! Πιστοποιητικό Λαϊκοσυμμαχοφροσύνης! Πιστοποιητικό αντικαπιταλιστικοφροσύνης (με επισυναπτόμενη δήλωση πως ένας είναι ο σοσιαλισμός, αυτός που γνωρίσαμε)! Πιστοποιητικό Κουκουεδοφροσύνης! Πιστοποιητικό αντισυριζοφροσύνης! Πιστοποιητικό αντιαριστεροπορτουνισμοφροσύνης!  Μιλάμε για τρέλα. Για να προλάβεις να μαζέψεις όλα αυτά τα χαρτιά, ώστε να ευαρεστηθεί μετά το ΚΚΕ να έρθει και να σου κάνει τη σύνδεση, πρέπει να έχεις εφτά ζωές, σαν την άσπρη ή τη μαύρη γάτα τού Τεγκ Χσιάο Πινγκ! Έτσι, μπορούμε να βγάλουμε το απόλυτα ασφαλές συμπέρασμα ότι, για το ΚΚΕ, τα νέα καθήκοντά του είναι να κάνει ακόμα πιο ...δύσκολη τη σύνδεση μαζί του! Είναι δηλαδή σαν να μαζεύεται κόσμος γύρω από ένα μαγαζί και ο ιδιοκτήτης του να κατεβάζει τα ρολά για να χωρέσουν μόνο όσοι είναι κάτω από ένα και τριάντα! Να γιατί έχουμε πει από εδώ και επαναλαμβάνουμε πως, για ένα μέλος ή οπαδό τού ΚΚΕ με έστω και πέντε γραμμάρια μυαλό στο κεφάλι του, ο παραλογισμός αυτός δημιουργεί μία ισχυρότατη παρόρμηση προς αυτοκτονία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Κι αυτή, λόγω τών θέσεών της σχετικά με την ΕΕ, έχει κατάλληλο εξοπλισμό υποδοχής. Επιπλέον, δεν έχει και τα κολλήματα του ΚΚΕ και ζητάει λιγότερα πιστοποιητικά. Όμως, επιμένει σε ένα-δυο βασικά προαπαιτούμενα, ζόρικα προαπαιτούμενα, για τα οποία δεν της  αρκεί ο σκεπτικισμός αλλά θεωρεί απαραίτητη  τη λήψη τής απόφασης εδώ και τώρα. Εδώ και τώρα έξοδος από το ευρώ. Εδώ και τώρα έξοδος από την ΕΕ. Εδώ και τώρα μονομερή διαγραφή τού δημόσιου χρέους. Εδώ και τώρα. Αυτό δηλαδή που έλεγε πάντα. Από αυτή την άποψη μπορούμε να πούμε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν μπαίνει στον κόπο να εξετάσει αν απορρέουν νέα καθήκοντα από τη νέα κατάσταση του αυξανόμενου ευρωσκεπτικισμού. Δεν εξετάζει, ας πούμε, τη στρατηγική να συμπορευτεί με όλο αυτό τον κόσμο, που προς το παρόν έχει φτάσει μόνο στο στάδιο του σκεπτικισμού, καβαλώντας έτσι το κύμα και προσπαθώντας να το οδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση, με τη βοήθεια και των αντικειμενικών συνθηκών που όλο και θα χειροτερεύουν. Όχι! Διότι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι επαναστάτες. Και οι επαναστάτες δεν καταδέχονται να καβαλήσουν τα κύματα. Οι επαναστάτες τα δημιουργούν! Όχι παίζουμε!

Και στον ΣΥΡΙΖΑ, τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, που εκ των πραγμάτων είναι το προπορευόμενο σε κοινωνική αποδοχή πολιτικό σχήμα; Πώς αντιλαμβάνονται εκεί τα νέα καθήκοντα που προκύπτουν από τη νέα κατάσταση;

Α, εδώ τα πράγματα είναι καθαρά! Τα νέα καθήκοντα, όπως τα προσδιορίζει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον, είναι να αυξηθούν οι επικλήσεις σε «μία άλλη Ευρώπη που είναι εφικτή» παράλληλα με τους κλαυθμούς και τους οδυρμούς για την «απειλούμενη συνοχή τής ευρωζώνης και της ΕΕ» και τον «κίνδυνο ανόδου τού εθνικισμού τών λαών» —κόντρα στον ...διεθνισμό τού ...κεφαλαίου, συμπληρώνουμε εμείς, τα μη ευκόλως εννοούμενα από το αριστερό πόπολο! Για την ηγεσία τού ΣΥΡΙΖΑ, τα νέα καθήκοντα που απορρέουν από τον αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό είναι να αυξηθεί η παραγωγή ευχών, ευσεβών πόθων και ...δακρύων! Δακρύων για μία ευρωζώνη και για μία ΕΕ, για τις οποίες όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα στον ενταύθα «κοινωνικό σχηματισμό» (Γ. Μηλιός) και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε άλλους ευρωπαϊκούς «κοινωνικούς σχηματισμούς» (Γ. Μηλιός) χάνουν τις ελπίδες τους και κάνουν δεύτερες σκέψεις!!!

Λοιπόν; Αυτούς τους ευρωσκεπτικιστές που πολλαπλασιάζονται, ποιος θα τους πάρει; Η Αριστερά που κλείνεται στο καβούκι της και στο φρούριο του Περισσού; Η Αριστερά που «θέλει όλο τον κόσμο και τον θέλει τώρα»; Ή αυτή που αναγορεύει το ευρώ «εθνικό νόμισμα», κόντρα στις ίδιες της τις αποφάσεις;

Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να μη τους πάρει η Αριστερά; Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να τους πάρει το πιο ‘‘ριζοσπαστικό’’ κομμάτι τής Δεξιάς, αυτό που είχε την τόλμη να διακηρύξει από το βήμα τής Βουλής: «προτιμάμε το ευρώ, αλλά, αν πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στο ευρώ και την Ελλάδα, διαλέγουμε Ελλάδα!»;

Για σκεφτείτε το! Και μόλις το σκεφτείτε, μη πέσετε σε κατάθλιψη και στη μαύρη απελπισία. Κάντε κάτι πιο χρήσιμο. Απαιτείστε από την Αριστερά να υπερασπίσει τα δίκαια των τάξεων που εκπροσωπεί με την ίδια και μεγαλύτερη τόλμη από αυτή που επέδειξε η ‘‘ριζοσπαστική’’ Δεξιά υπερασπίζοντας το φρικτό δίκαιο του αίματος και του μίσους.


[1] ;-)


Η εικόνα, από το e-cynical.blogspot.gr.



25 σχόλια:

spiral architect είπε...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ


ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πιστοποιητικά απαραίτητα ;-)

Ανώνυμος είπε...

Ενας ειναι ο σοσιαλισμος φυσικα! Αυτος που καταργει στην πραξη την υπεραξια και φυσικα την καπιταλιστικη ιδιοκτισια που ειναι το μεσο αποσπασης της.
Γνωριζεις εσυ lg700 κανεναν αλλο;

G.

Ανώνυμος είπε...

KKE-ΣYRIZA έχουν μεγάλη ευθύνη.
Για τα μικρότερα κόμματα, και κομματίδια, είναι τόσο πια μικρά, που δεν είναι για να αναζητάμε σε αυτά ευθύνες, ή ελπίδες.
Τα κενά όμως που αφήνονται από τα δυο αριστερά κόμματα είναι τρομακτικά.
Πικάπα

Μάρκομ Ξ είπε...

"Μετά από την τετραετία της κυβέρνησης Τοποτηρητών του Γερμανικού Κεφαλαίου, το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής ανέλαβε με τη βοήθεια των ντόπιων κομπραδόρων την εξουσία σε μια αποικοιοποιημένη χώρα με κουρελιασμένο Σύνταγμα και δημοκρατικές ελευθερίες. Αδύναμες, ανέτοιμες, σχεδόν υποταγμένες, οι ηγεσίες της αριστεράς για πολλοστή φορά στην ιστορία τους δεν μπόρεσαν να συσπειρώσουν και να οδηγήσουν τον λαό σε αντίσταση και νικηφόρο αγώνα. Η πρώην Ελλάδα, έμελλε μετά από 50 σχεδόν χρόνια να ξαναμπεί στον γύψο..."

αποσπάσματα μελλοντικών ιστορικών γραφών (;)

δυστυχώς εξαναματαπτωχεύσαμεν (ιδεολογικώς, πολιτικώς, οικονομικώς, κοινωνικώς)
Μάρκομ Ξ

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπειροειδή,


Ευχαριστώ για τα λίνκια, αλλά έχω ήδη τα υλικά σε χαρτί, αφού σας ακούμπησα σήμερα τα δυόμιση ευρουλάκια. Κοιτάξτε να τα αξιοποιήσετε «προς τη σωστή κατεύθυνση». Κλείστε και τις τελευταίες χαραμάδες εκεί στον Περισσό μην τρυπώσει κανένας οπορτουνιστής! ;-)

Κουφιοκεφαλάκηδες, ε κουφιοκεφαλάκηδες! :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε G.,


Αυτό το ξέρουνε κι οι αριστερές κότες! Και λοιπόν; Θα αναπαράξουμε το «σοσιαλισμό που γνωρίσαμε»; Με ποιο μαγικό τρόπο θα γίνει αυτό; Πώς θα γυρίσουμε το ρολόι τής Ιστορίας πίσω και θα ξαναστήσουμε τις κοινωνικοοικονομικοπολιτικές συνθήκες τών αρχών τού 20ου αιώνα; Και το βρίσκεις πολύ σοφό να μην αντλήσουμε διδάγματα από τις τότε εμπειρίες και να μην αναλύσουμε το πώς και το διότι;

Φίλε G, όλοι ξέρουν ότι η συλλογική ιδιοκτησία τών μέσων παραγωγής είναι το πρώτο και αναγκαίο βήμα. Το πώς φτάνουμε εκεί και πώς οργανωνόμαστε ως κοινωνία όταν φτάσουμε εκεί, είναι άλλης τάξεως ζήτημα και πολύ-πολύ ζόρικο. Και μη ξεχνάς: Ο Βλαδίμηρος κάποτε έκανε ένα βήμα μπροστά, μετά είπε «σύντροφοι την πατήσαμε» και έκανε δύο πίσω και μετά εισήγαγε τη ΝΕΠ για να του πρήξανε το συκώτι μέχρι να τους πείσει!

Απ’ όσο μπορώ να καταλάβω, αν ζούσες εκείνα τα χρόνια κι είχες τις αντιλήψεις που φαίνεται να έχεις σήμερα, θα ήσουν ένας από αυτούς τούς πρήχτες τού Βλαδίμηρου! Ντροπή σου! ;-) :-)

Για κάνε και μερικές δεύτερες σκέψεις...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Πικάπα,


Βεβαίως και οι ισχυρότεροι παίκτες έχουν τις βαρύτερες ευθύνες, μαζί σου 100%. Σκέψου όμως τι αποτελεσματικός καταλύτης θα μπορούσε να αποδειχθεί η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, αν είχε απαλλαγεί από μερικές ιδεοληψίες της...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...


Φίλε Μάρκομ Ξ,


Ίσως να υπάρχει ζωή και μετά την επαναματαπτώχευση. Να φωνάξουμε ορέ ναρόντνι κομισάρ, να φωνάξουμε, ρίχνοντας και καμια Χριστοπαναγία, άμα λάχει! Δεν είναι προτιμότερο από το να περπατάμε με το βήμα τής χήνας;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Θεωρεις οτι ο καπιταλισμος στην ελλαδα δεν ειναι ικανοποιητικα ανεπτυγμενος και χρειαζομαστε ΝΕΠ?

G.

LeftG700 είπε...

Φίλε G,


Μια χαρά είναι ανεπτυγμένος ο καπιταλισμός. Μόνο που έχει κάποιες ιδιομορφίες. Είναι καπιταλισμός μικροϊδιοκτησίας με το συντριπτικό κομμάτι τής απασχόλησης να εξαρτάται από "μαγαζάκια". Κι ο σοσιαλισμός δεν είναι μόνο ζήτημα καπιταλιστικής ανάπτυξης. (Αυτό του λέγανε και του Λένιν πριν την Οκτωβριανή κι έτσι έχασε και τα τελευταία μαλλιά του...)

Η ΝΕΠ δεν είχε ως μοναδική αιτία την καθυστερημένη καπιταλιστική ανάπτυξη της Ρωσίας ή τις καταστροφές τού εμφυλίου. Μία από τις πολύ βασικές αιτίες της ήταν το στύλωμα των ποδιών από τους αγρότες για τη συγκέντρωση όλης τής σοδειάς από τη μπολσεβίκικη εξουσία που οδήγησε μεγάλες μάζες στις πόλεις, εργατικές και λαϊκές μάζες, εννοείται, σε κατάσταση σχεδόν λιμού.

Μη μείνεις όμως εκεί. Προβληματίσου και για τη ΝΕΠ τής Κούβας, τώρα, στις μέρες μας...

Φίλε G, μην ακούς τι λένε ότι ο σοιαλισμός είναι σαν το ποδήλατο, που αν δεν συνεχίσει να τρέχει θα πέσεις από αυτό. Είναι πολύ πιο σύνθετη διαδικασία και κανείς μας δεν έχει τα μαγικά κλειδιά ακόμα που ξεκλειδώνει όλα τα προβλήματα...


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ειναι τι να κανουμε.Οποιος δε θελει να ζυμωσει βλεπει παντου πιστοποιητικα και κατεβασμενα ρολα.
Οι υπολοιποι λιγο πριν αυτοκτονησουμε την Τεταρτη 1η Μαη 10.30 στο Συνταγμα.Δε θα ζητηθει και πιστοποιητικο IQ. 5 γρ. μυαλο πανω,5 κατω,θα τα βρουμε.
Οι ξυπνητζηδες ,οι αερατοι,οι αητοι,τα μυαλα ολοι αυτοι οι γαματοι τυποι τελος παντων στον καναπε ή με τον Παναγοπουλο.Οχι εκει δε διαλυονται ουτε φυσικα αυτοκτονουν.Βλεπεις ειναι χρησιμοι ακομα για καποιους.Μονο που Φυτοζωουν και καποιος φιλεσπλαχνος πρεπει να τραβηξει τη πριζα.Ευθανασια...

Гриша

Μάρκομ Ξ είπε...

Ζυμώστε, ζυμώστε...

Μόνο μην βάλετε πολλά υλικά γιατί θα περισσέψει η πίτα. Δεν είναι εποχές τώρα να πηγαίνει χαμένο φαΐ...

ο ξυπνητζής της γειτονιάς σας,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Να φανταστω οτι αυτο που λεει το ΚΚΕ στο προγραμμα του για απαγορευση της μισθωτης εργασιας ακομα και σε μικροιδιοκτητες ή η υπαγωγη του λιανικου εμποριου στον κεντρικο σχεδιασμο σε κανει να ανατριχιαζεις.

G.

spiral architect είπε...

Αυτοί που τρούπωσαν, τρούπωσαν οικεία θελήσει γιατί το αποδέχονται επειδή ξερουν ότι δεν πρόκειται για υποκατάστατο.

Παμ' παρακάτου:
"Ο κόσμος είναι έτοιμος να ακούσει πιο ριζοσπαστικά πράγματα, κι όσο πιο πολύ θα φτάνει στο "να μην εχει να χασει παρά τις αλυσίδες του", τόσο πιο έτοιμος θα είναι. Κάνοντας πρόταγμα τη διαχείρηση του συστήματος, έτσι τον σπρώχνεις στη ΧΑ, που φαινομενικα εχει "ριζοσπαστικο" [όσο κ λαϊκίστικο] λόγο (σε πολλά εισαγωγικα η λέξη).
Και στην τελική, ο ρόλος της αριστεράς είναι να λέει την αλήθεια με το ήθος και την αισθητική που χαρακτηρίζουν την αριστερά.
Αν παίζει το παιχνιδάκι των τερτιπιων, του ηξεις αφίξεις και των κίβδηλων υποσχέσεων κάνοντας τον κόσμο να φαντασιωνεται στην καλύτερη πως θα γίνει [ταχαμου] Βενεζουελα, τότε δεν είναι αριστερά: είναι updated version του Πασοκ του 1977. Φχαριστώ δε θα παρω. Για την ακρίβεια έχουμε ξαναπάρει, κι ας μην πω τι ακριβώς πήραμε εν τέλει."
.
(τo bolt italic σχόλιο αντιγραφή από εδώ)

Ανώνυμος είπε...

Δε βαζουμε πολλα υλικα αγαπητε.Τη ποιοτητα προσεχουμε κυριως.

Ξυπνητζηδες ολου του κοσμου Ενωθειτε!

Гриша

Μάρκομ Ξ είπε...

χα χα χα!

καλό, καλό!

Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

3 σημεία που δεν έχουν αποτιμηθεί πλήρως στην αριστερά .

1. η ανατριχιαστική ομοιότητα , από μαρξιστική άποψη , ανάμεσα στις γραμμές Μηλιού ( των Θέσεων , όχι του κύκλου Τσίπρα , τα καταφέρνει και είναι ... 2 ) και ΚΚΕ , για το ευρώ και την ΕΕ . Με τον δήθεν καθαρό ταξικό αγώνα στην θέση στόχων μετασχηματισμού και ρήξης με τους όρους διεθνοποιησης του ελληνικού καπιταλισμού . Επίσης δεν έχει αποτιμηθεί η συγγένεια της κυρίαρχης άποψης στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ , με το ίδιο ακριβώς .

2 . η ανάγκη πολιτικής συγκρότησης της αντί ΕΕ αριστεράς . Που σημαίνει στόχοι και πρόγραμμα πρέπει να ωριμάζουν μέσα στον κόσμο και να γίνονται πολιτική στρατηγική και όχι το αντίθετο . Και ότι η αντί ΕΕ αριστερά πρέπει να προσπαθήσει να εκφράσει κοινωνικές μερίδες και διεργασίες . Να βάλει πρώτη πρωτεραιότητα την απόδοση του ταξικού πρόσημου που η ίδια θέλει στους αντί ΕΕ στόχους . Να μην υποτιμήσει τον λόγο της ΧΑ , που σημαίνει και να καλύψει το κενό η ίδια ,και να προβληματιστεί για τον μετασχηματισμό του κενού ( κάτι τρέχει , αν το διεκδικεί και η ΧΑ ).

3. αντί ΕΕ απόψεις που δεν βάζουν τον εαυτό τους σε θέση εντός - εκτός ΣΥΡΙΖΑ , που αναγνωρίζουν στρατηγική αξία στην πρωτιά στις εκλογές και όχι στην συγκρότηση αντιηγεμονικού κοινωνικού και αριστερού μπλοκ , που δεν αντιτάσσονται ανοιχτά στην κυρίαρχη στον ΣΥΡΙΖΑ γραμμή κρατικού εκφυλισμού δεν προσφέρουν τίποτα .

αν δεν γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχουν εσωκομματικά επίδικα χωρίς ανοιχτή προοπτική ρήξης ( αυτό δηλαδή που έκανε θέμα τα εσωτερικά του ΚΚΕ τόσους μήνες ) δεν πάμε πουθενά .

κ. σ.

LeftG700 είπε...

Σωστές οι παρατηρήσεις του κ.σ. (με κάποιους αστερίσκους), που όταν υποτάσσει την τσαντίλα του είναι πολύ πιο χρήσιμος και ωφέλιμος στις ενδοαριστερές συζητήσεις από όσο είναι στις περιπτώσεις που αφήνεται να ηττάται από τον φανταμενταλιστή μέσα του, δεύτερο εαυτό όλων τών αριστερών...

Ανώνυμος είπε...

αν συμφωνείς με την ανάγκη διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ , με χαροποιείς και με αιφνιδιάζεις .

αν όμως δεν συμφωνείς , και λογικά έτσι είναι , δεν είναι για αστερίσκους , είναι σοβαρό .

καμία τσαντίλα δεν είχα , αν ξαναγράψεις τα ίδια , τα ίδια και χειρότερα θα ακούσεις , μιας και παραήμουν ευγενικός συγκριτικά με όσα έγραψες .

κ. σ.

LeftG700 είπε...

Είμαστε ακόμα στο νωρίς. Δεν έχει φτάσει ακόμα η ώρα τού τώρα, μετά από την οποία θα είναι αργά...

Ανώνυμος είπε...

Φτάσαμε ήδη στο αργά , το τώρα το πετάξαμε στα σκουπίδια γιατί νομίσαμε ότι ήταν νωρίς

Γιάκοβ

ΥΓ Τέτοια τραγικά παίγνια αρμόζουν στη περίσταση. Απέναντι σας έχετε ένα συμπαγές μπλοκ ... Οπότε πάρτε μαζί σας νερό και ραντεβού : ξέρετε πού ...!

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπειροειδή,


Εκτός γραμμής σε βρίσκω και σε βλέπω να τρως καμιά προειδοποίηση διαγραφής άμα σε πάρει μάτι κανένας από το Κόμμα να ποστάρεεις λίνκια από αυτονομοαριστεροπορτουνιστικές πηγές! Δεν το ξεκαθάρισε το Κόμμα; Με κανέναν, ποτέ και για κανένα λόγο! Ούτε ακόμα και σε επαναστατική κατάσταση!

Τι πίνετε, ήθελα να 'ξερα, και δεν μας δίνετε! :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Εν μέρει ναι, να το φανταστείς. Όχι όμως για τους λόγους που υποθέτεις. Δεν είμαι μικροϊδιοκτήτης. Αυτοαπασχολούμενος είμαι.

Η μικροϊδιοκτησία δεν είναι μόνο στο λιανικό εμπόριο! Και μην υπολογίζεις μόνο αυτούς που είναι ήδη μικροϊδιοκτήτες. Να υπολογίζεις κι αυτούς που φιλοδοξούν να γίνουν τέτοιοι. Ο μικροαστισμός δεν πέφτει με διατάγματα...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Greg,


Το ποστ επισημαίνει ένα πραγματικό πρόβλημα και είναι επικριτικό προς όλους. Κι εσύ εκεί, ΚΚΕ και πάλι ΚΚΕ. Εμείς, εμείς, οι μόνοι συνεπείς! Ρε παιδιά, μέχρι που πρέπει να φουσκώσουν τα ποσοστά τής Χρυσής Αυγής για να αφήσετε λίγο τον κομματισμό στην πάντα;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Το (λογο)παίγνιο δεν ήταν εφ' όλης τής ύλης. Είχε ειδική και εντοπισμένη εφαρμογή.


Увидимся