Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Οι αστοί τρομάξανε… και Μεγάλους Συνασπισμούς ονειρεύονται!




Με σταθερά πια δεύτερη τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ σε κατάσταση προϊούσας αποσύνθεσης, τη ΔΗΜΑΡ στα πρόθυρα τριχοτόμησης και τις διεργασίες στο χώρο τής μακαρίτισσας Κεντροαριστεράς να θυμίζουν νεκροψία ζόμπι, έχει πέσει μέγας πανικός στο όλο σύστημα. Ένα τέτοιο δείγμα πανικού είναι και η δημοσκόπηση που παρήγγειλε και προβάλλει στο σημερινό του πρωτοσέλιδο το Έθνος. Σύμφωνα με τα ευρήματα «το 58% των πολιτών τάσσεται υπέρ ενός ιστορικού συμβιβασμού ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς και της Δεξιάς και τη συγκρότηση ενιαίου κυβερνητικού μετώπου για την ανάταξη της οικονομίας». Προστίθεται δε με σημασία: «Μάλιστα η άποψη για μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό είναι ισχυρή σε όλο το κομματικό φάσμα».

Δεν έχουμε δει όλη την έρευνα στις λεπτομέρειές της, προς το παρόν είναι ‘‘κλειδωμένη’’. Ωστόσο, στην πρώτη σελίδα, μας πληροφορεί το Έθνος ότι την ιδέα τού Μεγάλου Συνασπισμού (ή του «ιστορικού συμβιβασμού Αριστεράς – Δεξιάς» σύμφωνα με την ‘‘καλή’’ εφημερίδα, που είπε να επιστρατεύσει και τον Μπερλινγκουέρ) την υιοθετεί το 65% των ψηφοφόρων τής ΝΔ, το 64% εκείνων της Νέας Δημοκρατίας και το 45% των ψηφοφόρων τού ΣΥΡΙΖΑ.

Εντάξει, οι ψηφοφόροι τού ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και μπολσεβίκοι, γνωστό αυτό. Αλλά και το 45άρι που μας σερβίρει η έρευνα βρωμάει τόσο πολύ, που λέμε να φωνάξουμε τον Μπόμπολα και να του το δώσουμε εκείνου να το φάει. Με το κουταλάκι τού γλυκού, για να κρατήσει το μαρτύριό του περισσότερο!



31 σχόλια:

spiral architect είπε...

Α, κοίτα να δεις, αν είστε ευέλικτοι και κόψετε λίγο πιο κεντροαριστερά, θα πέσετε πάνω στις στρατιές των 358 του Λεωνίδα, στην Αλίκη στη χώρα των νικολοθαυμάτων και πηδώντας τα καφάσια με τις μπύρες του Πσαριανού, θα φτάσετε στο άρθρο 99 του ΠΑΣΟΚ. Φτάσατε, εδώ είσαστε, μαζεύετε λίγα απ' τα παρτάλια που άφησε πίσω του το άρθρο και προχωράτε..
Παρ' όλα αυτά μη νομίζετε ότι η πορεία είναι εύκολη γιατί στο δρόμο σας παραμονεύουν ματσαγγάνια που με τα εκσυγχρονιστικά τους γλυκά λογάκια θα σας προσεγγίσουν με πονηρούς σκοπούς, παραμονεύουν επίσης Βούλγαροι κατσαπλιάδες, Σιμήτες φουρναραίοι και έξαλλα πιπίνια από τη Δράση. Προσοχή μην παρασυρθείτε απ' τα κελεύσματά τους. Στο μυαλό σας να έχετε τα λόγια του Σταθάκη για το απεχθές χρέος, χαράζοντας ρότα για τον Ισημερινό και τον Κορέα.

Syriza and dry bread!

Khlysty είπε...

Απορώ γιατί ασχολείστε... ;-Ρ

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπειροειδή,


Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα: μπορείς να κάνεις όση καζούρα τραβάει η ψυχή σου! Απορώ και εξίσταμαι όμως γιατί και τα χρονάκια σου έχεις, και τις εμπειρίες σου από οργανωμένη ένταξη στο παρελθόν έχεις (αν θυμάμαι και έχω καταλάβει καλά), και του Δημοτικού, που λέει ο λόγος, δεν είσαι:

1. Η καζούρα είναι πολιτική;;; Εγώ ξέρω ότι είναι μόνο για τη μπάλα, την πόκα και τις περιπτώσεις που κάποιος τρώει χυλόπιτα από γκόμενα και κυκλοφορεί το νέο στην παρέα!!!

2. Σε αυτό το τσαρδί έρχεσαι να κάνεις καζούρα;;;

3. Αλήθεια, πόσο μαλάκες μας θεωρείς;;; Sorry κιόλας που το ρωτάω αυτό, αλλά, όσο να ’ναι, κάνω την εξής σκέψη: Άμα θεωρείς και πολύ μάγκες εκείνους από τους ‘‘δικούς σου’’ που ακόμα κι αν βήξεις λίγο ‘‘περίεργα’’ (= κριτικά για το Κόμμα) στο τσαρδί τους σε ξωπετάνε με συνοπτικές διαδικασίες και τα ‘‘συμπαρομαρτούντα’’ («ουστ χαφιέ», «πες μας πόσα παίρνεις» και όλα τα παρόμοια), δεν μπορεί, εμάς πρέπει να μας θεωρείς και πολύ μαλάκες που δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα όχι απλώς για κριτική, αλλά ούτε ακόμα και για καζούρα!

4. Καταλαβαίνεις καθόλου τα αδιέξοδα στα οποία σας έχει στριμώξει «το Κόμμα», όταν ο μόνος τρόπος που σας αφήνει για να συζητήσετε πολιτικά είναι είτε για να καταγγείλετε όλους τους εκτός ΚΚΕ είτε για να κάνετε καζούρα;

5. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ίσως και να είναι άχρηστος για την ελευθερία αυτός που δεν μπορεί να την αξιοποιήσει;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Βισίνσκι, Αντρέι (1883-1954). Αστός δικηγόρος στην προεπαναστατική Ρωσία που προσχώρησε στους μενσεβίκους. Αργότερα «βαπτίστηκε» επαναστάτης και συμφιλιώθηκε με τον μπολσεβικισμό –μετά φυσικά από την εδραίωση της εξουσίας του (1920). Το 1925 ο Βισίνσκι γίνεται Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας και το 1928 Λαϊκός Επίτροπος Παιδείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το 1931 περνάει στο δικαστικό σώμα, για να παίξει στις μεγάλες Δίκες της Μόσχας (1935-1939) το ρόλο του γενικού εισαγγελέα της ΕΣΣΔ, στέλνοντας, με εντολή του Στάλιν, κατά χιλιάδες τους μπολσεβίκους και τους απλούς εργάτες στο εκτελεστικό απόσπασμα.
marxists.org

orguyel

Ανώνυμος είπε...

Ο Βισίνσκι ήταν αδίστακτος και γιʼ αυτό ικανός για όλα. Να ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των υπηρεσιών που πρόσφερε στους νέους αφέντες του Κρεμλίνου και που αφορά τους αντιπροσώπους στο 17ο Συνέδριο του Κόμματος (1934), το περίφημο «Συνέδριο των Νικητών», και όσους εκλέχτηκαν τότε στην ΚΕ του Κόμματος:

«Εξακριβώθηκε ότι από τα 139 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος που εκλέχτηκαν στο 17ο Συνέδριο πιάστηκαν και εκτελέσθηκαν (κυρίως στην περίοδο 1937-1938) οι 98, δηλ. το 70 %…

Από τους 1966 αντιπροσώπους στο Συνέδριο με θετική ή συμβουλευτική ψήφο, οι 1108, δηλαδή πολύ περισσότεροι από τους μισούς (56,3%) συνελήφθησαν βάσει κατηγοριών για αντεπαναστατικά εγκλήματα», (Μυστική Έκθεση του Ν. Χρουστσόφ στο 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ, σελ. 35-36, εκδόσεις «Θεμέλιο»).

Και πρέπει να τονίσουμε ότι οι αντιπρόσωποι στο 17ο Συνέδριο δεν ήταν νεοστρατoλογημένοι καριερίστες ή βολεμένοι γραφειοκράτες: το 80% των αντιπροσώπων είχαν μπει στο Μπολσεβίκικο Κόμμα στη διάρκεια της παρανομίας και γενικά πριν την κατοχύρωση της νίκης, δηλαδή πριν το 1920, ενώ το 60% των αντιπροσώπων ήταν εργάτες.

Γιʼ αυτές του τις υπηρεσίες, ο Βισίνσκι προωθείται και εκλέγεται μέλος της ΚΕ του Κόμματος στο 18ο και 19ο Συνέδριο και μέλος του Ανώτατου Σοβιέτ. Το 1939 τον βρίσκουμε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου των Λαϊκών Επιτρόπων της ΕΣΣΔ και το 1949 αντικαθιστά τον Μολότοφ στο υπουργείο Εξωτερικών
marxists.org

orgoyel

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Σε παρακολουθώ μέρες τώρα να ποστάρεις και να ξαναποστάρεις σχόλια που η θέση τους είναι σε αναρτήσεις σχετικές με τα χρόνια τής διακυβέρνησης Στάλιν και γενικότερα την ανάλυση και αποτίμηση του σοβιετικού συστήματος. Τέτοιες αναρτήσεις όμως δεν υπάρχουν. Τα κοτσάρεις όπου σού κάνει κέφι. Το λοιπόν:

Δεν έχω καμιά αντίρρηση να κάνεις το κέφι σου. Αλλά μέχρι ενός σημείου. Το έφτασες. Γι' αυτό, σταμάτα να γαμάς τη μία ανάρτηση μετά την άλλη. Μιλημένα ξηγημένα.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

εγινεε

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω λέφτη...
Αν οι εκλογές γίνουν κανονικά, σε 2 χρονάκια δλδ, εγώ δεν αποκλείω μια κάποια συριζαϊκή μερίδα να γουστάρει συγκυβέρνηση με ΝΔ.
Όσο περνάει ο καιρός κι όσο κάποιοι λιγουρεύονται καρέκλες, θεωρώ πολύ πιθανόν να έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν πια ν αντισταθούν στην εξουσία.
Βοηθουντος και του συστήματος βέβαια, που ήδη τους έχει εντοπίσει κι αξιολογήσει.
Είπαμε, οι καιροί άλλαξαν (άσχετα αν δεν το αντιλήφθηκε το ΚΚΕ)και το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο για να τ αφήσουν να χαθεί αυτοί που κάνουν τώρα κουμάντο.
Μπορεί να θυσιάσουν και κάνα-δυό χοντρούς για ξεκάρφωμα (ήδη κάνουν καψώνια στον Γιακουμάτο και θ ακολουθήσουν κι άλλοι), και ίσως να μην δυσκολευτούν να πλαισιωθούν από συριζαίους που για το καλό της χώρας και υπέρ της ενότητας της εθνικής και άλλα πατριωτικά και πως γίνεται αλλού στην ευρώπη κι εδώ δεν μπορούμε κα πότε θα τελειώσει ο εθνικός διχασμός και άλλα πατριωτικά, για να πάρουν επι τέλους την καρέκλα.
Τυχαία γίνονται τέτοιες παπαροθεματολογίες, στα καλά του καθουμένου;
Μας προετοιμάζουν νομίζω...

mbiker

Khlysty είπε...

@mbiker: τίποτα δεν είναι τυχαίο, αλλά και τίποτα δεν είναι αληθινό εν τη απουσία της ίδιας της αληθείας (καλά μέχρι και Χασάν ι Σαμπάχ επιστρατεύουμε εδώ).

Τα σενάρια περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-δεγκζερωποιωνάλλων εκπορεύονται από τους ίδιους κύκλους που νόμιζαν ότι μπορεί να υπάρξει νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, χωρίς Σαμαρά πρωθυπουργό. Ε, ας συνεχίζουν να καίνε τις οπσιόν τους, εμάς τι μας κόφτει;...

Εμάς άλλα μας κόφτουν (αυτά που συζητάμε εδώ), αλλά αυτά παραμένουν... ιδεολογικώς άλυτα!

spiral architect είπε...

Λέφτη μου, αυτά τα σκωπτικά που γράφω, τα δείχνει η διαχρονική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά από τις πρώτες προηγούμενες εκλογές ως τα σήμερα.
Αν και δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ κι έτσι μπορώντας να μιλήσω περισσότερο "εκ του ασφαλούς", θαρρώ ότι, το Κόμμα φοβάται για την εξέλιξη που θα έχει το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από μια κυβέρνηση αυτού, μη δυνάμενη να συγκρουστεί με τα κέντρα λήψης αποφάσεων, με το κεφάλαιο, μη καταφέρνοντας να συσπειρώσει την (όποια) ευρωπαϊκή αριστερά απέναντι στο ευρωπαϊκό τραπεζικό και μονοπωλιακό κεφάλαιο.
Για φαντάσου πως θα συμπεριφερθεί ο λαός κατά τη διάρκεια ή ύστερα από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας και σαν πρόσφατο την κυβέρνηση ΓΑΠ: "Αριστερά; ΚΚΕ, Κουτσούμπας και Παπαρήγα; ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Καζάκης; (λέμε τώρα!) Σκατά, όλοι ίδιοι είναι!"
Τι θα έχει να πει τότε το ΚΚΕ, που όχι μόνο ήταν άμοιρο ευθυνών, αλλά και κατάγγελλε τότε;
Κοινώς, η πολιτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ σαν αντιπολίτευση και (μάλλον) σαν μελλοντική κυβέρνηση στο όνομα της αριστεράς (τώρα δεν τη διαχωρίζω σε κομμουνιστική και μη) είναι εις βάρος της αριστεράς και του ΚΚΕ.
Δεν ξεχνώ τον Σταθάκη στην συνέντευξη στον Αρβανίτη (στο Κόκκινο) και το Μηλιό στον Εισαγγελάτο, για να μην πάω σε προηγούμενες κινήσεις (Σιμόν Πέρες, ΗΠΑ, Ευρώπη). Έτσι αναπόφευκτα το σύστημα (εδώ οι διαπλεκόμενοι Μπομπολαίοι και ΣΙΑ) τον βάζει εύκολα πια σε ένα τσουβάλι "κυβέρνησης δεξιάς-αριστεράς για να βγει η χώρα απ' την κρίση".

Αν μη τι άλλο, σε εκλογικό επίπεδο το ΚΚΕ ψηφίζεται γιατί ποτέ δεν έχει πει ψέμματα.
(και εν πολλοίς, αυτό το πληρώνει)

Αυτά και σόρι για το σεντόνι.

spiral architect είπε...

Ψήφισε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ «κούρεμα χρέους» ή διαγραφή του μεγαλύτερου τμήματος; Ψήφισε μήπως «ρήτρα ανάπτυξης»; Μήπως ψήφισε ότι θα παρθεί νέο πακέτο αλλά που δεν θα είναι δάνειο αλλά κάτι σαν σχέδιο Μάρσαλ; Και ποιος θα το δώσει αυτό στην χώρα μας;
(δεν τα λέω εγώ)

spiral architect είπε...

Επίσης:
Το τελευταίο διάστημα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των βασικών «εκφωνητών» της γραμμής του κόμματος, προβάλλουν με δημόσιες τοποθετήσεις τους κάποιες «νέες ιδέες» για κεφαλαιώδη ζητήματα του προγράμματος και του πολιτικού σχεδίου του κόμματος, που όχι μόνο είναι εκτός των πρόσφατα ψηφισθέντων θέσεων στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι ταυτόχρονα και εξαιρετικά επικίνδυνες. ...
λίγο πιο μαζεμένες οι πρόσφατες δηλώσεις Δραγασάκη, Σταθάκη και Μηλιού.

Ανώνυμος είπε...

Αυτη η πτυχη που αναδεικνυει ο Σπειροειδης "Σκατά, όλοι ίδιοι είναι!" μπορει να ειναι δευτερευουσης σημασιας αλλα ειναι ιδιαιτερως επικινδυνη.
Ας μην ξεχναμε οτι διαφορα ρεταλια θελοντας με "αθωο" τροπο να διαμαρτυρηθουν για την αναποτελεσματικοτητα του δημοσιου τομεα δε διστασαν να τον χαρακτηρισουν ως κρατισμο Σοβιετικου τυπου!


Гриша

Ανώνυμος είπε...

Гриша

Τι σε κάνει να πιστεύεις πως το ΚΚΕ θα γλυτώσει απ αυτό τον χαρακτηρισμό;
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως τώρα το κόμμα το βλέπουν να διαφέρει;
Απέλυσε υπαλλήλους του; Ξεπούλησε επιχειρήσεις του; Ομολόγησε πως λειτουργεί σαν καπιταλιστική επιχείρηση, μιας και δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στο χώρο του καπιταλισμού;
Αν ήδη δεν το πίστευαν, δεν θα το απαξίωναν κιόλας.
Ειδικά τη σημερινή εποχή.
Και να προσθέσω εγώ κάτι το οποίο για μένα είναι κάπως σαν όλοι ίδιοι είναι; Όπως ο καπιταλιστής προωθεί στην ιεραρχία πειθήνιους στη δική του σκέψη και στα δικά του συμφέροντα (κι αυτα όχι κατ ανάγκην νάναι και συμφέοντα της επιχείρησης, πρέπει να καταλάβουμε τη διαφορά) μάνατζερς, έτσι και το κόμμα λειτούργησε παρόμοια και προώθησε τον ανάλογο κι όχι κάποιον που ενδεχόμενα νάβγαζε την "επιχείρηση" απ το τέλμα στο οποίο βρίσκεται. Μάλιστα, φρόντισε να βάλει στο ψυγείο άλλα στελέχη με διαφορετική εκτίμηση για το πως πρέπει να κινηθεί η "επιχείρηση" τη δεδομένη στιγμή. Κάτι που είναι καλό για την επιχείρηση, δεν είναι απαραίτητα καλό και για τον επιχειρηματία προσωπικά, το ξέρουμε όλοι πολύ καλά.
Λοιπόν;

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Τιποτα δεν με κανει να το πιστευω εκτος απο τη συνεπη του σταση.
Με αποθαρρυνει δε ιδιαιτερως εκτος των αλλων και η συνεπης αντιΚΚΕ σταση ορισμενων που αυτοχαρακτηριζονται ως κομμουνιστες ιδιως οταν αντλουν επιχειρηματα απο ορκισμενους αντικομμουνιστες.

Tα υπολοιπα ειναι χιλιοειπωμενα.

Το ΚΚΕ για να βγαζει εφημεριδα και να εχει τηλεοπτικο σταθμο επρεπε να λειτουργει επιχειρηση με μορφη ΑΕ.Τι επρεπε δηλαδη να κανει; Αρυτοδιαχειριζομενο στεκι μαζικης παραγωγης χαιμαλιων;

Mπορεις να μου βρεις εναν καπιταλιστη που πουλαει την επιχειρηση του για να πληρωσει εργαζομενους και ασφαλιστικα ταμεια;

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

Αν την έρευνα την έκανε ο Τάκης ( ένας είν ο Τάκης ) το 45 θα ήταν 65% και θα περιλάμβανε και τους ψηφοφόρους του ευαγούς , γιατί εκεί τα έχει τα κονέ.

μη σου πω ότι στο δείγμα θα περιλάμβανε και το Γκρίσα σας

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Παππου Γιακοβ ξερεις μετα τις βροχες ετοιμαζομαι για το βουνο.Το νου σου δε θα αφησω πικραλιδα για πικραλιδα.
Εγω στα πα.Οχι τιποτ αλλο μη μου τρεχεις ξοπισω ασθμαινοντας παλι.

Гриша


LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Ρε παιδί μου! Συζητάμε ωραία και καλά. Οι διαφωνίες διαφωνίες, αλλά πάντως συζητάμε. Γιατί απλώνεις το ζωνάρι σου; Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος, ούτε και βοηθάς σε κάτι τη συζήτηση (αλλά και αυτό το τσαρδί).


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

"μη σου πω ότι στο δείγμα θα περιλάμβανε και το Γκρίσα σας"



Αλλος απλωνει ζωναρια σε καθε ευκαιρια.Οχι πως ειμαι αθεος,αλλα δε γυριζω και το αλλο μαγουλο φιλε.


Гриша

LeftG700 είπε...

OK, φίλε Гриша. Δεν το είχα προσέξει. Mea culpa!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Товарищ Яков Федотович,


Ρε παιδί μου! Συζητάμε ωραία και καλά. Οι διαφωνίες διαφωνίες, αλλά πάντως συζητάμε. Γιατί απλώνεις το ζωνάρι σου; Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος, ούτε και βοηθάς σε κάτι τη συζήτηση (αλλά και αυτό το τσαρδί).


Увидимся

Ανώνυμος είπε...

Гриша


"...Με αποθαρρυνει δε ιδιαιτερως εκτος των αλλων και η συνεπης αντιΚΚΕ σταση ορισμενων που αυτοχαρακτηριζονται ως κομμουνιστες ιδιως οταν αντλουν επιχειρηματα απο ορκισμενους αντικομμουνιστες."

Εγώ δεν το χρησιμοποιώ αυτό το επιχείρημα όπως εσύ αφήνεις να εννοηθεί.
Έχω κατά καιρούς δηλώσει σε εδω κι εκεί σχόλια, πως αν είναι με καποιες κινήσεις να κάνουμε ζημιά στο κόμμα μεγαλύτερη απ το όποιο (ακόμα και σημαντικό) οινοκομικό όφελος, προτιμότερο είναι να το σκεφτούμε δύο φορές.
Ο αντίκτυπος και κυρίως η τροφή στο σύστημα για να παίξει με το ΚΚΕ, θάναι μεγάλος. Κι αν τα κουκιά δεν βγαίναν αδελφέ, πότε με το καλό το αντιλήφθησαν οι σοφοί;
Γιατί, αν μιλήσουμε επί ίσοις όροις, εγώ πολύ καλά θυμάμαι πως η αλέκα αρνείτο (τι αρνείτο, τάχε στηλώσει για τα καλά)πως υπάρχει δομική κρίση του καπιταλισμού και ισχυρίζοταν πως είναι παιχνίδια των πλουτοκρατών.
Πως ένα κόμμα που έχει ιστορία στις αναλύσεις δεν πήρε χαμποάρι και πιάστηκε στον ύπνο; Τιςςςςς πταίει; Στο σπίτι του. Αφού στον καπιταλισμό δεν λειτουργούσε;
Πως ο ινστρούστορας ο μεςγάλος δεν το πρόβλεψε και πτώχευσαν οι επιχειρήσεις του κόμματος; Συνέπεια καμμιά;
Άλλη λύση. Απόλυση όλων ρων επαγγελματικών στελεχών. Τόλεγε κι ο Κάππος (αν έχεις κάποια ηλικία, θα το ξέρεις).
Ό,τι περισσέψει, σε μισθούς υπαλλήλων. Γιατί έτσι πως γίνεται, είναι ακριβώς αυτό που κάνει αυτό το πυροβολημένο ο Γεωργιάδης.
Λεφτά για τον μισθό του υπάρχουν, μα δεν περισσεύουν για την υγεία.
Μειώσεις κι άλλο στο μερτικό των βουλευτών του και συμμετοχή στο να κρατηθούν το κανάλι κι ό,τι άλλο μπορούν.
Συμμετοχικό κανάλι όπως έγινε πρόταση μαζί με άλλα αριστερόστροφα κόμματα. Τίποτα δεν άρεσε, ειδικά το τελευταίο, μα η καραμέλλα του ζούμε στον καπιταλισμό να κυριαρχεί. Λες και δεν το ξέραμε που ζούμε.
Πλέμπα, πλέμπα ο κοσμάκης, μα κάτι τέτοια είναι που προσέχει. Γιατί; Γιατί έτσι βολεύεται στις ήδη ειλημμένες αποφάσεις του, βρίσκει και προφανείς δικαιολογίες.
Όλοι ίδιοι είναι. Ε, αφού κι εμείς κουνάμε την ουρά μας γι αυτό...

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Φιλε mbiker,

Εγω δεν ειμαι της αποψης να κρυψουμε κατι κατω απ το χαλακι.Να τα πουμε ολα.Ομως φιλε μου εχεις μια θα μου επιτρεψεις να πω κακη συνηθεια.Πηδας απ το ενα θεμα στο αλλο.Συζηταμε κατι ,τσουπ πεταμε κατι αλλο.Δεν γινεται δουλεια ετσι.
Στο προκειμενο.Το θεμα με τα οικονομικα του ΚΚΕ το εβαλες σαν επιχειρημα.Εγω το προσπερναω ομως αφου μου λες οτι γενικα δεν το χρησιμοποιεις για να μη δωσεις τροφη στο συστημα και να πληγει το ηθικο κυρος του ΚΚΕ.
Μα αληθεια πιστευεις οτι δεν εξετασαν αλλες λυσεις για να καταληξουν τελικα στη πωληση;
Μπορουσε να γινει κατι αλλο και δεν το εκαναν;
Kαι προτιμησαν να χασει το κομμα ενα εργαλειο προπαγανδισης των θεσεων του;
Ξερεις τι σημαινει κομματικο μεσο και μαλιστα του ΚΚΕ;
Mηδενικη διαφημιση σημαινει.
Και με ρωτας πως δεν το προεβλεψαν;
E τοσο καπιταλιστες ειναι..Τι να σου κανουν.
Ε τωρα οι συγκρισεις με το Γεωργιαδη νομιζω ειναι ατυχεις παλι.
Aπ οσο ξερω οι βουλευτες του ΚΚΕ αμοιβονται με το μισθο των στελεχων δηλαδη με ενα 800αρι και τα υπολοιπα πανε στο κομμα.Μπορει να σου φαινεται κι αυτο πολυ.Να μειωθει κι αλλο;
Συμμετοχικο καναλι;;;
Aπο που κι ως που φιλε;;;
Aλλοι δωσανε το αιμα τους και το υστερημα τους για το σταθμο.Για το σταθμο του ΚΚΕ το δωσανε.Οχι για να πουλανε μουρη οι σταθακηδες και οι πλιατσικολογοι της οδου Μπουμπουλινας.Αλλωστε οι πρωτοι δεν εχουν και μεγαλη αναγκη προβολης.


Гриша


Ανώνυμος είπε...

Гриша

Για το θέμα του σταθμού, δεν ξέρω αδελφέ.
Αν δεν μπορούν να μοιράσουν δυό γαϊδάρων άχυρα (για όλα τα υπ όψιν ενδιαφερόμενα μέρη μιλώ), να συμφωνήσουν σε χρόνους, σε χτυπήματα κάτω απ τη μέση και σε ευγένειες, δεν ξέρω.
Δεν τόβλεπα και ποτές να σου πω την αλήθεια. Είχα βαρεθεί τις πολεμικές αρετές των πολωνοσοβιετικών.
Περίμενα να δω πως "η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο".
Και μάλίστα να επαναλαμβάνεται, άπαξ μηνιαίως, μπας και κανένας απολιτίκ που θα τύχαινε να τόβλεπε άνοιγε τα στραβά του.
Περίμενα εν καιρώ καμμιά κ
Κανέλλη νάχει τακτική ώρα ανάλυσης, το ίδιο κάνας Μπογιόπουλος.
Τους προτάθηκε και δεν δέχτηκαν;
Δεν είχε διαφημίσεις είπες. Επειδή ήταν κομματικό όργανο, ή ενώ γύρευε δεν τούδιναν;
Γιατί στη δεύτερη περίπτωση, προφανώς, δεν είχε θεαματικότητα. Θεαματικότητα που δεν θάφτανε των άλλων με τις μαλακίες ασφαλώς. Δεν θάχε κάποια θεαματικότητα, αν έκανε ρεπορτάζ σε στέκια αυτοδιαχείρησης και στη συνέχεια πολιτική συζήτηση μαζί τους, για το πόσο καλύτεροι είμαστε εμείς απ αυτούς; Αν έστω και ΚΚΕ, πρόβαλε τις θετικές τους παρεμβάσεις στις γειτονιές, δείχνοντας μάλιστα κι ανωτερότητα;
Δεν θάχε θεαματικότητα, αν δεν σνομπάριζε (κακώς κάκιστα για μένα, εδώ δεν μπορέσανε να κρατήσουν πέντε υπαλλήλους κι ένα κανάλι κι εκφράζουν άποψη για τις προσπάθειες άλλων) την αυτοδιοίκηση της φίλκεραμ;
Πόσο κόστιζε το να παίζεις άπαξ ημερησίως το βιντεοκλίπ του "Ηλεκτρικού θησέα";
Ίδέα ούτε για το τραγούδι, κι ακόμα περισσότερο ούτε για τους στίχους που είναι περισσότερο επίκαιροι παρά ποτέ, δεν έχουν οι σοφοί.
Αν είχαν, θα τ ακούγαμε και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, γιατί η "Μαργαρίτα η Μαργαρώ" κοντεύει να γίνει πλατινένια απ τη συχνότητα παιξίματος.
Κατόπιν εορτής βέβαια όλ αυτά, μα με φούντωσες για το αίμα που έδωσαν για το κανάλι οι σύντροφοι.
Διότι η απορία παραμένει. Πότε αντελήφθησαν πως παίζουν στον καπιταλισμό; Όταν τ ανοίγανε, ή όταν το κλείνανε;
Διότι εγώ που είμαι άσχετος από τηλεόραση και από κόμμα, σου πρότεινα ήδη στο πόδι ένα-δυό τρόπους να επιβιώσεις στον καπιταλισμό.
Και χωρίς να παρεκτραπείς απ τις αρχές σου.
Ξεκίνησε στραβά κι ακόμα πιο στραβά εξελίχτηκε.
Και τώρα που έκλεισε και βλέπω τη μούρη του ανοιχτοαυτιά όταν ζιπάρω κατά κει, τι κέρδισε το κόμμα; Τις αποζημιώσεις στους απολυμμένους;
Δουλευόμαστε μήπως;

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Γκρίσα

να βρεθούμε να πάμε παρέα για πικραλίδες , εγώ με κονσερβοκούτι , εσύ με swiss knife :)

Λέφτηδες

είναι καταπληκτικό ότι στο σχόλιο σας προς εμένα αντιγράφετε σχεδόν κόπυ παστέ την ορολογία του Γκρίσα , ο οποίος παρεμπιπτόντως τσίμπησε σαν χάνος . Εσείς δηλαδή πού κολλάτε αν πάμε με το Γκρίσα σας παρέα στο βουνό , να θυμηθούμε και τα ορέα της "Ενωμένης αριστεράς" του 74 , του Συνασπισμού του 89 ...

Αλλά βέβαια περίμενα ματαίως να αντιληφθείτε εσείς και ο Γκρίσα τι ακριβώς υπονοούσα στο αρχικό μου εδώ σχόλιο . Σχόλιο που είναι εντός των πλαισίων της συζήτησης

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товарищ Яков Федотович,


Έκανα κόπι πέιστ για λόγους ίσης αντιμετώπισης! Να μη γκρινιάζει ο Γκρίσα, να μην έχεις παράπονο κι εσύ. :-) Από τα άλλα που λες ότι εννοούσες, δεν κατάλαβα Χριστό! Ποιος είναι ο Τάκης, ρε γμτ, με τους γρίφους σου;


Увидимся


ΥΓ Σου ανέβασα μία ανάρτηση που ούτε παραγγελιά να την είχες κάνει, σαν τον Κοεμτζή! Να μπεις να δεις. Αλλά όχι τσαμπουκάδες και μαχαιρώματα, εντάξει; ;-) :-)

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό μου θυμίζετε μερικές φορές τις νεαρές δεσποινίδες της αριστοκρατίας που έκαναν εκπαίδευση στο Σμόλνυ προεπαναστατικά ορέ Λέφτηδες ...

Τάκης = θεοδωρικάκος GPO . Το συνεταιρικό μαγαζί με το πρετεντ5έρη , όπου Τάκης παλαιο προβεβλημένο στέλεχος του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΝΕ την εποχή των παχιών αγελάδων . Τα υπόλοιπα τώρα δεν θέλουν εξήγηση , ειδικά αν γνωρίζατε αυτό το Τάκη που τη δεκαετία του 70 ( επί Παπαλόμπα δηλαδή) ήταν το παιδί για τους καφέδες ;)

Κατά τα λοιπά δεν χρειάζεται νομίζω να ασχοληθώ με το μάθημα καταστατικού που πάτε να κάνετε στο γνωστό κομψευόμενο ( δεν εννοώ το Γκρίσα για να μη παρεξηγούμαστε πάλι , αυτός τουλάχιστον τα φόρεσε τα παντελόνια του και όταν μιλάει δεν κλάνει μπάμιες . αυτό του το αναγνωρίζω ) . Το καταστατικό επί της ουσίας και τότε και τώρα είναι κουρέλι .

Γιάκοβ

ΥΓ : Γκρίσε , εδώ ακόμα βρέχει , οπότε οι πικραλίδες από βδομάδα

LeftG700 είπε...

Λύσαμε το ένα ζήτημα (Τάκης), μπλέξαμε με άλλο: ...Παπαλόμπας!!! Ποιος είναι πάλι αυτός ο Παπαλόμπας;;; (και γμώ τα ονόματα! :-) )

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Εντάξει, παλιός είσαι, καμένος στο χυλό είσαι. Μη φυσάς όμως και το γιαούρτι, ρε παιδί μου! Συνεργασία Αριστεράς – Δεξιάς (δεν μιλάω για κάνα μεμονωμένο πουλητάρι) είναι εφικτή μόνο στην περίπτωση που η ΧΑ χτυπήσει δεύτερη θέση —κι αυτό υπό προϋποθέσεις. Αλλά, για μισό λεπτό. Τι θα πεις τότε; Καλύτερα κυβέρνηση ΝΔ – ΧΑ παρά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπειροειδή,


Όπως σού είπα και χθες, δεν με ενοχλεί ούτε προσωπικά ούτε πολιτικά που γράφεις σκωπτικά. Το σκώμμα το χρησιμοποιώ κατά κόρον και θα ήμουν το λιγότερο ηλίθιος να σου κάνω κριτική γι’ αυτό. Το πρόβλημά μου είναι ότι γράφεις άσκεφτα. Προφανώς, γιατί βαυκαλίζεσαι κι εσύ, όπως βαυκαλίζεται και ο Гриша, επειδή «εσείς – εσείς [θα αποδειχθείτε] οι – μόνοι – συνεπείς!». Κολοκύθια μετά ριγάνεως! Κι εσάς θα σας πάρει η μπάλα. Και θα σας πάρει άσχημα, όταν ο κοσμάκης θυμηθεί ότι το μόνο που κάνατε ήταν να καγχάζετε από την κερκίδα τούς άμπαλους Συριζαίους. Γιατί τότε το ερώτημα θα αναδειχθεί αυτομάτως: Κι «εσείς, εσείς, οι μόνοι συνεπείς» γιατί δεν κατεβήκατε στο γήπεδο να βάλετε ένα χεράκι, βρε μαλάκες;;; Άλλη ομάδα είσαστε εσείς;;;

Τα ψέματα του ΚΚΕ είναι και λιγότερα και όχι φτηνιάρικα όπως είναι πολλά τού ΣΥΡΙΖΑ. Ο προσχηματικός λόγος όμως στο ΚΚΕ είναι δομικός και αναπόσπαστο στοιχείο τής πολιτικής του.

Τζάμπα κόπο κάνεις να μας ενημερώνεις για τα διάφορα ‘‘ορέα’’ (αυτά για τα οποία συμφωνούμε ότι είναι τέτοια). Τα παίρνουμε πρέφα πριν προλάβετε να πιείτε τον πρωινό καφέ σας. Αλλά έχουμε μια διαφορά: Εσείς (την ηγεσία σας εννοώ και τους κουφιοκεφαλάκηδες που χάφτουν ό,τι λέει) τρώτε μέλι, κι εμείς χύνουμε μαύρο δάκρυ!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Η ανάρτηση πίάνει ένα μεγάλο θέμα και ουσιώδες.
Δεν μπορεί κανένα κόμμα που εχει στόχο τον Σοσιαλισμό, παρά να λειτουργεί με τον Δημοκρατικό Συγκεντρωτισμό.
Σωστή η άποψη των Λέφτηδων οτι στο ΚΚΕ ισχύει μόνο ο Συγκεντρωτισμός.Γι΄αυτό και δεν μπορεί να αντιληφθεί διαλεκτικά τον κόσμο.
Στον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί μιας μορφής Δημοκρατίας που ακυρώνεται από τις φράξιες. Για Συγκεντρωτισμό ας μην ον αναφέρουμε.
Εχει πολύ δουλιά μπροστά μας η υπόθεση και δύσκολη.

markos