Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Μεταμεσονύκτιο αλήτικο σχόλιο




Μας ενημέρωσαν τα σημερινά (χθεσινά) Νέα ότι οι 58 «έσονται εις παράταξιν μίαν». Και πριν από λίγο μάς πληροφόρησαν ότι ονόμασαν αυτή την παράταξη (που μυρίζει ψοφίμι κι ας μην είναι σάρκα) «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη», υπό τις σημαίες τής οποίας θα κατεβούν στη μάχη τών ευρωεκλογών.

Στ’ Αρχαία μας, στα Νέα μας, στα Μαθηματικά μας!



44 σχόλια:

spiral architect είπε...

Σιγά ρε, θα μαδήσουν οι μαργαρίτες και θα κοκκινίσει η Κιντή αντάμα με τη Σώτη!

Ο Πιγκουϊνος είπε...

Γιατί δεν την λένε
Προοδευτικη Οικολογική Ριζοσπαστική ΔΗμοκρατική Παράταξη;

spiral architect είπε...

Ασε τους να τρέμουν, καθότι Ο Τσίπρας πήρε το Λόουερ. Πλησιάζει η ώρα. #erxetai_o_syriza

Ανώνυμος είπε...

Το φαινόμενο του να μην μπορούμε να μοιράσουμε δυό γαϊδάρων άχυρο, ό,τιδήποτε αριστερό νάναι διάσπαρτο και ένα ιστορικό κόμμα να επιμένει να βρίσκεται στη ζώνη του λυκόφωτος αρνούμενο πεισματικά να παίξει με την εξουσία, δηλοί πως αυτό που θα προκύψει απ τις (όποτε γίνουν) εκλογές, θάναι μια αδυναμία της γενικότερης αριστεράς να σχηματίσει κυβέρνηση.
Ούτε πιθανόμ και με τις λίγες πιθανές συμμαχίες.
Αυτονόητο λοιπόν, να δημιουργούνται τέτοια διάφορα σχήματα και καλά κάνουν. Και μας λένε (και ξεδιάντροπα μάλιστα).
Αφού εσείς οι άλλοι είστε τόσο μαλάκες και κλωτσάτε την καρδάρα με το γάλα, καθείστε λοιπόν στην άκρη και εξακολουθείστε να μας βλέπετε νάμαστε στο γκουβέρνο.
Καλά πάμε...

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Μην ανυσηχεις για την καρδαρα με το γαλα.Ανταρσυα,σχεδιο β ,συριζα.Υπαρχει φλερτ εσχατως.Και στο βαθος μην ξεχνας υπαρχει κι ο Καμμενος.

Αυτο το σεχταριστικο παλιο-ΚΚΕ σας τα χαλαει λιγο αλλα σαν θελει η νυφη κι ο γαμπρος...

Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Πρέπει κάποια στιγμή να αναρωτηθείς γιατί, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ πλανίζει τις γωνίες του εδώ και πάνω από ένα χρόνο τώρα, το ΚΚΕ αδυνατεί να συσπειρώσει έστω και αυτούς που έχασε τον Ιούνιο του 2012. Θα μου πεις: Το ΚΚΕ δεν είναι σαν όλα τα άλλα κόμματα, δεν είναι εύκολο να το προσεγγίσει κανείς.

Θα σου πω: Μα εγώ σού μιλάω για αυτούς που είχατε, τα κεκτημένα.

Και θα σου πω και το άλλο: Ωραία και καλά όλα αυτά. Κάνα ντεντ λάιν παίζει; Διότι μακροπρόθεσμα θα είμαστε όλοι νεκροί!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Λεφτ σαφως και υπαρχει προβληματισμος γι αυτο που λες.Αλλα εγω προσωπικα εχω μια αποψη που ειναι ισως και εκτος γραμμης ,δεν ξερω ,αν και αισθανομαι οτι αρκετοι στον περιγυρο συμφωνουν σε μεγαλο βαθμο.Αρνουμαι να συζητησω στη βαση δημοσκοπησεων.Πρωτον γιατι τις θεωρω μεσο χειραγωγησης της κοινης γνωμης και δευτερον γιατι το ΚΚ δε μπορει να καθοριζει την επειρροη του στη κοινωνια και τη στρατηγικη του μονο με εκλογικα ποσοστα.
Μεγαλυτερος προβληματισμος υπαρχει για την καθιζηση του λαικου κινηματος βεβαια και για αυτο αποφευγουν οι περισσοτεροι να μιλησουν.Γιατι αραγε;
Και βλεπω και το αλλο και ειναι πολυ ανυσηχητικο.Αντι να ριζοσπαστικοποειται ο κοσμος, αντιδραστικοπειειται.Γι αυτα τα τελευταια ομως και με προσφατο το 27% κομματος αριστερου υποτιθεται αλλα και με την ηγεμονικη παρουσια του ΚΕΑ στην Ευρωπη οι μεγαλυτερες ευθυνες οπως καταλαβαινεις ειναι αλλου και οχι στο ΚΚΕ.Επιπλεον δεν μπορω να διαβλεψω τις διαθεσεις του κοσμου ουτε ποτε και ποσο γρηγορα θα αλλαξουν οι αρνητικοι συσχετισμοι για να σου δωσω και ντεντ λαιν.Αισθανομαι οτι πρεπει να επιμεινουμε ομως βασισμενοι στη θεωρια μας και σε οτι μας εχει διδαξει η ιδια η ιστορια.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Θα πιάσω το νήμα από εκεί που το άφησε ο Гриша, γιατί συμμερίζομαι τις τρεις βασικές θέσεις που εξέθεσε, ότι (α) δεν πρέπει να τρέχουμε πίσω από τις δημοσκοπήσεις, (β) η επιρροή ενός κόμματος στην κοινωνία δε μετριέται μόνο με βάση τα εκλογικά του ποσοστά, και -τρίτο και φαρμακερό- ότι (γ) υπάρχει αυτή τη στιγμή τάση συντηρητικοποίησης και όχι ριζοσπαστικοποίησης.

Ας ξεκινήσω από το τρίτο, που το θεωρώ σημαντικότερο: Αν συγκρίνουμε το κλίμα, που επικρατεί στην κοινωνία σήμερα, με αυτό που επικρατούσε το καλοκαίρι του '11, η διαφορά είναι χαώδης. Εμένα αυτό με ανησυχεί βαθύτατα. [Τώρα γιατί ανησυχεί και τον Гриша, που το κόμμα του στάθηκε έντονα επικριτικό απέναντι στη ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου το '11, ας το απαντήσει ο ίδιος.]
Με βάση την ιστορική εμπειρία γνωρίζουμε ότι η ριζοσπαστική διάθεση της κοινωνικής βάσης δε μπορεί να έχει διάρκεια, αν δε μεταφραστεί σε συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο. Και αυτό δε μπορεί να το κάνει ο κόσμος μόνος του. Αυτό είναι δουλειά της "πρωτοπορίας", είναι δουλειά οργανωμένων πολιτικών δυνάμεων με άλλα λόγια. Και αυτή τη δουλειά την έκανε -καλώς ή κακώς- ο ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας σα στόχο την Κυβέρνηση της Αριστεράς.
"Μακάρι να την είχε κάνει το ΚΚΕ" λέω εγώ. "Θα έπαιρνε σαφώς πάνω από 17% το Μάη και 27% τον Ιούνη· θα είχαμε Κυβέρνηση με κορμό το ΚΚΕ σήμερα και θα μπορούσαμε να το 'χουμε καθαρίσει το παιχνίδι, αντί να μπλέξουμε με σαμαροβενιζέλους από τη μια και σταθάκηδες από την άλλη".

Έλα μου όμως που το ΚΚΕ δεν είχε καμία όρεξη να δώσει πολιτική διέξοδο στη ριζοσπαστική διάθεση της κοινωνικής βάσης. Και αυτό ακριβώς είναι που πλήρωσε (και πληρώνει) πολιτικά. Πολιτικά, επαναλαμβάνω· όχι μόνο εκλογικά. Το ΚΚΕ είχε την ευκαιρία να αποδείξει στην πράξη ότι είναι όντως πρωτοπορία. Και αυτή την ευκαιρία την κλώτσησε -και εξακολουθεί να την κλωτσάει. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, πώς είναι δυνατόν να μη δει την πολιτική του απήχηση να μειώνεται;

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

Ανώνυμος είπε...

Φιλιστωρ,
Η περιοδος απο το καλοκαιρι του 11΄ και μετα οντως ανεδειξε μια διαθεση ριζοσπαστικοποιησης του κοσμου που εκφραστηκε με μια σειρα κινητοποιησεων, διαδηλωσεων και απεργιων στις οποιες το ΠΑΜΕ δεν απουσιασε αλλα αντιθετα πρωτοστατησε και δυστυχως στις 20 του Οκτωβρη ειχε και νεκρο, το Δημητρη Κοτζαριδη. Η μαζικοτητα και τα ποιοτικα χαρακτηριστικα αυτων των κινητοποιησεων αφηναν ελπιδες για την ανασυνταξη του Λαικου Κινηματος εναν απο τους στρατηγικους στοχους του ΚΚΕ και του μονου ικανου να αποκρουσει τα αντιλαικα μετρα λιτοτητας που ηρθαν ως αποτελεμα του μνημονιου που υπογραφτηκε το 2010 .
Παραλληλα με αυτες τις κινητοποιησεις ειχαμε και τις πλατειες.Απο το ''κινημα''των πλατειων ομως απουσιαζε παντελως το ταξικο κριτηριο και αναδειχτηκαν ως επι το πλειστον καποια θολα αμεσοδημοκρατικου τυπου αιτηματα.Παρολαυτα το ΠΑΜΕ με οργανωμενο τροπο επιχειρησε να προσεγγισει τις πλατειες οχι πονταροντας στην στειρα αγανακτηση σημα κατατεθεν των πλατειων ,αλλα θελοντας κατα βασει να του προσδωσει ακριβως τα ταξικα χαρακτηριστικα που του ελειπαν ως συνολο, μιας και μια μεγαλη μαζα συμμετεχοντων εκανε για πρωτη φορα το βημα της οργανωμενης παλης.Συναντησε ομως την σφοδρη αντιδραση που εφτασε καποιες φορες μεχρι και σε προπηλακισμους, διαφορων κατα την αποψη μου διολου αθωων πολιτων που απαιτουσαν εξω τα συνδικατα τα σωματεια και τα κομματα ενω ηταν γνωστο στους παροικουντες την Ιερουσαλημ οτι μεσα στις πλατειες με το μανδυα του ακομματιστου συγχρωτιζοταν διαφοροι πολιτικοι φορεις που αποτελουνταν απο ενα ευρυ φασμα που ξεκινουσε απο την εξωκοινοβουλευτικη αριστερα, το συριζα,διαφορα εθνικοπατριωτικα στοιχεια τυπου ΕΠΑΜ μεχρι και την εθνικιστικη δεξια.
Τα συνθηματα που κυριαρχησαν δειχνουν και το στιγμα αυτων των συγκεντρωσεων. Και οι 300 στο Γουδι,να καει να καει το μπ...... η βουλη κλπ.
Στην ουσια και μεχρι να ξεφουσκωσουν, οι πλατειες λειτουργησαν ανασχετικα στη ριζοσπαστικοποιηση που ανεφερα παραπανω, στην αναπτυξη του οργανωμενου λαικου κινηματος. Διοχετευσαν την αγανακτηση σε ανωδυνα για το συστημα καναλια και ετυχαν ιδιαιτερης προβολης απο τα ΜΜΕ. Ειχαν μαλιστα και ενα ακομα ασχημο αποτελεσμα.Ως ενα βαθμο εξεθρεψαν το ''αυγο του φιδιου''.
Ο συριζα ολο αυτο το διαστημα δεν ειχε την απαιτουμενη συνεπεια που θα περιμενε κανεις απο ενα κομμα που προσδιοριζεται ως αριστερο .Καλλιεργησε τη λογικη της αναθεσης ,δε κινηθηκε σε πορεια συγκρουσης και ρηξης με την ΕΕ του κεφαλαιου ,κατηγγειλε γενικα και αοριστα το μνημονιο και υποσχεθηκε καταργηση του. Αποφευγοντας εντεχνως να συγκεκριμενοποιησει τον πραγματικο χαρακτηρα της κρισης .
Δεν το εκανε βεβαια τυχαια και ουτε πρεπει να μας εκπλησσει .Η κυβερνηση αστικης διαχειρισης δεν συμβιβαζεται με αγωνιστικες διαθεσεις.Ηρθαν οι εκλογες του Μαιου-Ιουνιου του 12' και ο συριζα εδρεψε τους καρπους αυτης του της στασης με ενα πλουσιοπαροχο 27%...Εκτοτε η πορεια σοσιαλδημοκρατικοποιησης του εγινε ακομα ταχυτερη και αντιστροφως αναλογη με την αναπτυξη του λαικου κινηματος που ολοενα και φθινει.
Το ΚΚΕ παρολο που πληρωσε τη μη συμμετοχη του στην υποθεση της ''παναριστερας''εν τελει σωστα επραξε και αποτελει την μονη ελπιδα να ξαναφουντωσει το κινημα οσο και αν βρισκεται σε φαση οπισθοχωρησης.Νεες απαιτησεις και δυσκολιες προβαλλουν και ευκολες λυσεις δυστυχως δεν υπαρχουν.
Πιστευω υπο αυτο το πρισμα πρεπει να εκτιμαμε την κατασταση και να μην μιλαμε για αναχωρητισμο του ΚΚΕ με τοση ευκολια.Αρκετα πραγματα ισως μου διαφευγουν τωρα αλλα η γενικη εικονα μεσες ακρες νομιζω ειναι αυτη.

Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Πέρα από τα όσα γράφει ο Φιλίστωρ, με τα οποία εν πολλοίς συμφωνώ, ιδίως στο σημείο που επισημαίνει τα όρια του ακαθοδήγητου πολιτικά λαϊκού κινήματος και τις ευθύνες τής πολιτικά οργανωμένης Αριστεράς, να πω κι εγώ δυο-τρία πράγματα.

Καθόλου για να σε στριμώξω, αλλά θέλοντας να υποβοηθήσω τον προβληματισμό σου (και ιδιοτελώς να βοηθήσω κι εμένα γιατί κι εγώ στους προβληματισμένους ανήκω) να σου επισημάνω μία δομική αντίφαση που υπάρχει στο σχόλιό σου. Από τη μια λες ότι προβληματίζεσαι για το γεγονός πως παρά τις ευνοϊκές αντικειμενικές συνθήκες το ΚΚΕ δεν φαίνεται να ανακάμπτει, κι από την άλλη ότι δεν σε ενδιαφέρουν οι δημοσκοπήσεις κι ότι ένα ΚΚ δεν πρέπει να καθορίζει τη στρατηγική του μόνο με εκλογικά ποσοστά. Ας αφήσουμε κατά μέρος τις δημοσκοπήσεις και ας εστιάσουμε στα εκλογικά ποσοστά (αν κι εγώ μεταξύ σοβαρού και αστείου εγώ συνηθίζω να λέω ότι οι εκλογές δεν είναι παρά μία επίσημη και έγκυρη δημοσκόπηση κι έτσι κάπου τα συγχωνεύω αυτά τα δύο). Ουδείς υποστηρίζει ότι ένα ΚΚ πρέπει να καθορίζει τη στρατηγική του μόνο στην εκλογική επιρροή. Αλλά και ποιος μπορεί να διαφωνήσει ότι πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψη του και τα εκλογικά ποσοστά, από τη στιγμή που, όπως είπα παραπάνω, δεν είναι παρά μια έγκυρη μέτρηση πολιτικής επιρροής; Ποιος; Το ΚΚΕ! Που αρνείται να επανεξετάσει τη γραμμή απομόνωσης (ή μάλλον την επανεξέτασε, τη βρήκε κάπως ‘‘χαλαρή’’ και φρόντισε στο 19ο να την τσιμεντάρει ακόμα περισσότερο!). Πράγμα που επαναφέρει το παλιό και καλό αριστερό κλισέ δεν αρμενίζουμε στραβά, ο γιαλός είναι στραβός που το ΚΚΕ το ‘‘μαλάκωσε’’ λίγο εκτιμώντας ότι οι μοναδικές ευθύνες τού Κόμματος είναι το ότι «δεν κατάφερε να μεταφέρει στις μάζες ικανοποιητικά και πειστικά τις θέσεις του».

Κλείνω αντιγράφοντας τον Μπάουμαν, ο οποίος σε μία συνέντευξή του που βρήκα ψάχνοντας ένα θέμα άσχετο με τα συζητούμενα, είπε:

[Π]ροτιμώ να συγκεντρώνω την προσοχή μου, όχι τόσο στον κόσμο στον οποίο θα θέλαμε να ζούμε, αλλά στον κόσμο στον οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε, απλώς επειδή δεν έχουμε άλλους κόσμους στους οποίους να αποδράσουμε.

Αναφέρομαι σε ένα απόφθεγμα του Καρλ Μαρξ, ο οποίος υποστήριζε ότι οι άνθρωποι φτιάχνουν οι ίδιοι την ιστορία τους, αλλά σε συνθήκες που δεν έχουν επιλέξει. Κάθε φορά που το ακούω θυμάμαι και μια ιρλανδέζικη ιστοριούλα που μιλάει για έναν οδηγό, ο οποίος σταματάει το αυτοκίνητό του και ρωτάει έναν περαστικό: «Με συγχωρείτε, κύριε, θα μπορούσατε παρακαλώ να μου πείτε πώς μπορώ να φτάσω από δω στο Δουβλίνο;».

Ο περαστικός σταματάει, ξύνει το κεφάλι του και μετά από λίγο απαντάει: «Αγαπητέ κύριε, αν θα έπρεπε να πάω στο Δουβλίνο δεν θα ξεκινούσα από δω». Αυτό είναι το πρόβλημα: Δυστυχώς, εμείς ξεκινάμε από δω και δεν έχουμε κανένα άλλο σημείο από το οποίο να ξεκινήσουμε. Θέλω ωστόσο να υπογραμμίσω ότι ο κόσμος από τον οποίο ξεκινάμε «κατευθυνόμενοι προς το Δουβλίνο», ό,τι και αν σημαίνει το Δουβλίνο, είναι γεμάτος προκλήσεις και επείγοντα καθήκοντα που δεν επιδέχονται αναβολή.


Φίλε Гриша, όπως έχω πει πολλές φορές κατά καιρούς στους λίγους φίλους και οπαδούς τού ΚΚΕ που καταδέχονται να έρθουν εδώ για να συζητήσουν:

Γίνεται ένας καβγάς εδώ και τώρα. Σταματήστε να τον παρατηρείτε από τις κερκίδες, περιοριζόμενοι απλώς στο να επισημαίνετε πόσο άχρηστοι είναι αυτοί που τον διεξάγουν εξ ονόματος της Αριστεράς και να καγχάζετε γι’ αυτό, βγάλτε μπουφάν και σακάκια, σηκώστε τα μανίκια και μπείτε στον καβγά!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Ωραια λεφτ,
Τα εκλογικα ποσοστα ομως ετσι νετα σκετα δε λενε και πολλα ,ακομα κι αν δεχθουμε οτι αποτελουν μια εγκυρη αποτυπωση της πολιτικης επιρροης ενος κομματος.
Δε λενε και πολλα αν δεν εξετασουμε και υπο ποιες συνθηκες και με ποιους ορους διαμορφωθηκαν.
Και τι σε κανει ακριβως να πιστευεις οτι εκ του αποτελεσματος 6 μολις μηνες μετα τις εκλογες που ο συριζα εχει κανει 17 κωλοτουμπες 32 διπλα και αλλα τοσα τριπλα τολουπ το ΚΚΕ κανει λαθος που ενισχυει τη γραμμη του;
Nα μπουμε στο καβγα.Μαλιστα.Και που τον ειδες τον καβγα;;;;
Γινεται κανενας καβγας και δε το πηραμε χαμπαρι;
Καβγα για το ποιος θα διαχειριστει καλυτερα το συστημα;
Αν ειναι προτιμοτερο το κουρεμα και ενα σχεδιο Μαρσαλ απο την εκδοχη του Σαμαρα ;
Μηπως η προωθηση της υγιους επιχειρηματικοτητας;Eδω ολοκληρη αναρτηση εκανες για το Ρ και καλα εκανες, και μαλιστα ηθελες και ειδικη ενοτητα για το ποιανου ειναι τα λεφτα.
Tι ακριβως διακυβευεται με βαση τα πεπραγμενα του συριζα που πρεπει να προστρεξουμε σε βοηθεια;
Ο μετασχηματισμος της ΕΕ σε ΕΕ με ανθρωπινο προσωπο;
Μα 40 χρονια τωρα ακουμε για την ''Ευρωπη των Λαων''.Ολα εχουν δοκιμαστει με τις γνωστες τραγικες συνεπειες για τους λαους.

Ε λοιπον σε καλουμε εμεις να σταματησεις να αναμενεις την μαιμου ν ανεβει στο δεντρο και να μπουμε ολοι μαζι εδω και τωρα ο καθενας με τις δυναμεις του στη παλη για ριζικες ανατροπες.
Εδω ειναι ο καβγας!!!

Гриша

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ .Λαθος αν και δεν αλλαζει και πολυ το νοημα. 1,5 χρονο μετα τις εκλογες και οχι 6 μηνες.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Гриша,
Η ιστορική εμπειρία σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και σε όλες τις ιστορικές περιόδους δείχνει το εξής απλό: Η ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου, όταν συμβαίνει, δεν έρχεται με τη μορφή που την περιμένουμε. Εμφανίζει αντιφατικά χαρακτηριστικά, αυταπάτες, επιβιώσεις παρωχημένων ή προβληματικών (ενίοτε δε και επικίνδυνων) τρόπων σκέψης κλπ. Έτσι συνέβη και στις Πλατείες το '11. Και πώς αλλιώς μπορούσε να γίνει δηλαδή; Να ξεπεταχτεί η επαναστατική συνειδητότητα πάνοπλη από το κεφάλι της μάζας, όπως η θεά Αθηνά από το κεφάλι του Δία; Εμ δε γίνονται αυτά! Και, αν θέλεις να λέγεσαι πρωτοπορία, κάτι τέτοια τα καταλαβαίνεις. Αν πάλι δεν τα καταλαβαίνεις, δεν είσαι πρωτοπορία. Και, αν δεν είσαι πρωτοπορία, είσαι σέχτα.

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

Υ.Γ.: Σε διαβεβαιώνω ότι αυτό που έγραψα στο προηγούμενο σχόλιό μου, ότι δηλαδή μακάρι να είχε βγει μπροστά το ΚΚΕ να καθαρίσει κατάσταση, το εννοώ μέχρι κεραίας. Ούτε να σε καλοπιάσω πάω, ούτε -πολύ περισσότερο- να σε ειρωνευτώ.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω που δινεται βημα.

"Είναι καλό λοιπόν να αναδείξουμε όχι μόνο τι ζητούν αυτοό που ζητούν επιστροφή στο ΑΑΔΜ αλλά και τι απορρίπτουν.

Απορρίπτουν την """"λενινιστική αρχή της δυαδικής εξουσίας ως στόχευσης"""" του επαναστατικού κομμουνιστικού κόμματος, και απορρίπτουν την προοπτική της επανάστασης."

ο φιλος σας απλα λεει αυτα που δεν θελουν να πουν οσοι το παιζουν στο φιλικο.

Οποτε τι συζητατε.

Ολο το θεμα γι αυτους ειναι να σε βαλουν στη γραμμη.

Το μελλον ηδη υπαρχει μες το κεφαλι τους και εχει σαφες ονομα. λεγεται δυαδικη εξουσια.

Αν νομιζεται φιλοι οτι καπου εκει υπαρχει χωρος για τους προβληματισμενους εχετε λαθος!!


οργουελ

Ανώνυμος είπε...


Προς φιλίστωρα
Καθήκον των κομμουνιστών για να μην επιβιώνουν τα αντιφατικά χαρακτηριστικά που λες και το χειρότερο τελικά να επικρατούν, ειναι να μην παραιτούνται ποτέ απο το καθήκον ιδεολογικού και οργανωτικού ανεβάσματος του κινήματος φωτίζοντας κάθε φορά τις αντικειμενικές αντιθέσεις και παλεύοντας για την χειραφέτηση των εργαζομένων και αντίληψης του ιστορικού προορισμού τους.
Το δήθεν ακηδεμονευτο και αυθόρμητο των πλατειών ακριβώς επειδή δεν ήταν ούτε το ενα ούτε το άλλο , το μόνο που κατάφερε ήταν να ρίξει νερό στο μύλο της ΧΑ.
Το μεταπολιτευτικό ΠΑΣΟΚ ειναι άλλο ενα πρόσφατο ιστορικό παράδειγμα.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Μιας και είμαι φιλίστωρ, όνομα και πράγμα, θα πάρω το πιο ακραίο παράδειγμα αντιφατικού, καθυστερημένου, ανώριμου, γεμάτου αυταπάτες κλπ κινήματος που μας δίνει η ιστορική εμπειρία: Το κίνημα που οδήγησε εκατοντάδες εργάτες ως πρόβατα επί σφαγή κατά τη Ματωμένη Κυριακή του 1905.

Τα γεγονότα είναι αρκούντως γνωστά, θέλω να ελπίζω. Ιδού πώς τα αφηγείται ο "Ριζοσπάστης" (11/1/2009).
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=4890724&publDate=11/1/2009

«Οι μπολσεβίκοι, που συμμετείχαν ενεργά στη διαδήλωση, αντιτάχθηκαν στον τρόπο που την είχε οργανώσει ο παπά Γκαπόν και στους σκοπούς που αυτός είχε, προειδοποιώντας τους εργάτες της ρωσικής πρωτεύουσας για όσα έμελλε να συμβούν. Εγραφαν στην προκήρυξή τους: "Δεν πρέπει να παρακαλούμε τον τσάρο, δεν πρέπει να ταπεινωνόμαστε μπροστά στον άσπονδο εχθρό μας, αλλά να τον γκρεμίσουμε από το θρόνο. Η απελευθέρωση των εργατών μπορεί να είναι έργο μόνο των ίδιων των εργατών. Μην περιμένετε την ελευθερία ούτε από τους παπάδες, ούτε από τους τσάρους"("Ιστορία του ΚΚΣΕ", Εκδόσεις ΣΕ σελ. 87)»

Και συνεχίζει ακάθεκτος ο "Ρ", λέγοντας ότι «[o]ι εξελίξεις δικαίωσαν το μπολσεβίκικο κόμμα. Η διαδήλωση αιματοκυλήθηκε από το στρατό και την αστυνομία. Περισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές έπεσαν νεκροί, ενώ χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Η μέρα εκείνη έμεινε στην Ιστορία ως "η ματωμένη Κυριακή" της ρωσικής εργατικής τάξης, αλλά και ως η αρχή της ρωσικής επανάστασης. [...] Για τα γεγονότα στις 9 Γενάρη, ο Λένιν έγραφε: "Η εργατική τάξη πήρε ένα μεγάλο μάθημα εμφυλίου πολέμου. Η επαναστατική διαπαιδαγώγηση του προλεταριάτου προχώρησε μέσα σε μια μέρα τόσο, όσο δε θα μπορούσε να προχωρήσει μέσα σε μήνες και χρόνια μιας άχαρης, συνηθισμένης, κακομοίρικης ζωής. Το σύνθημα του ηρωικού προλεταριάτου της Πετρούπολης "ελευθερία ή θάνατος" αντιλαλεί τώρα σε όλη τη Ρωσία"(Β. Ι. Λένιν: "Η έναρξη της επανάστασης στη Ρωσία", "Απαντα", έκδοση ΣΕ, τόμος 9, σελ. 202 - 203).»

Έτσι κάνουν, φίλε Гриша, οι κομμουνιστές. Μέχρι και στην πορεία του παπα-Γκαπόν (τη διοργανωμένη από την ίδια την Οχράνα, αν πιστέψουμε την κυρίαρχη αφήγηση) συμμετέχουν, χωρίς να φοβούνται τους σταυρούς, τα εικονίσματα και τα κάδρα με τη φωτογραφία του Τσάρου, που κυριαρχούν σ' αυτή.

Έτσι κάνουν, επαναλαμβάνω, οι κομμουνιστές. Αν δεν κάνουν έτσι, δεν είναι κομμουνιστές. Όσα βαρέα και ανθυγιεινά κι αν έχουν κολλήσει στο κομματικό τους βιβλιάριο...

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

Ανώνυμος είπε...

Κι άλλος "Ριζοσπάστης" (4/2/2001):
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=641155&publDate=4/2/2001

Tα σέβη μου
Φιλίστωρ

Υ.Γ.: Όταν μιλούσα για "εκατοντάδες εργάτες που οδηγήθηκαν ως πρόβατα επί σφαγή", αναφερόμουν στον αριθμό των νεκρών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στη διαδήλωση ήταν πολλές δεκάδες χιλιάδες.

Ανώνυμος είπε...

Φίλιστωρα μήπως προσπερνας με ευκολία αυτο:



"Παρολαυτα το ΠΑΜΕ με οργανωμενο τροπο επιχειρησε να προσεγγισει τις πλατειες οχι πονταροντας στην στειρα αγανακτηση σημα κατατεθεν των πλατειων ,.......Συναντησε ομως την σφοδρη αντιδραση που εφτασε καποιες φορες μεχρι και σε προπηλακισμους, διαφορων κατα την αποψη μου διολου αθωων πολιτων που απαιτουσαν εξω τα συνδικατα τα σωματεια και τα κομματα ενω ηταν γνωστο στους παροικουντες την Ιερουσαλημ οτι μεσα στις πλατειες με το μανδυα του ακομματιστου συγχρωτιζοταν διαφοροι πολιτικοι φορεις που αποτελουνταν απο ενα ευρυ φασμα που ξεκινουσε απο την εξωκοινοβουλευτικη αριστερα, το συριζα,διαφορα εθνικοπατριωτικα στοιχεια τυπου ΕΠΑΜ μεχρι και την εθνικιστικη δεξια. "

Τις κόκκινες σημαίες δεν τις θέλανε ,αυτούς που κρατούσαν τις Ελληνικές δεν τους βλέπανε;


Гриша

Ανώνυμος είπε...

Гриша
"...Τις κόκκινες σημαίες δεν τις θέλανε ,αυτούς που κρατούσαν τις Ελληνικές δεν τους βλέπανε;"

Και λοιπόν;
Από πότε ένα κομμουνιστικό κόμμα πάει πάσο στην πρώτη πόρτα που τρώει;
Εγώ απ ό,τι ξέρω, η πρακτική είναι πάγια.
Οργάνωση κι αγώνας στους χώρους δουλειάς φερ ειπείν.
Εκεί δηλαδήςςς δεν τρώνε πόρτα; Κι όταν τρώνε, τα παρατάνε και δεν ξανακάνουν κουβέντα για τον καπιταλισμό;
Γυρόφερνα κάποιες φορές στην Θεσσαλονίκη. Μια χαρά είχαν διεισδύσει οι ανταρσύοι εκεί. Με προκυρήξεις, κουβεντούλα προσπαθώντας κι αυτοί όσο μπορούσαν. Κανείς όμως δεν μπόρεσε να τους διώξει.
Μπας και το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ όμως άλλο που δεν θέλανε;
Να τους τάχαμου-τάχαμου διώξουν, επειδήςςς (λέμε τώρα και καμμια μαλακία για να περνά η ώρα) απ την αρχή είχαν επίσημα σνομπάρει τις πλατείες μιας κι είχαν ξεκινήσει ερήμην του και τι να κάνουμε τώρα, πως να το γυρίσουμε το παραμύθι;
Όχι σύντροφε, δεν με πείθεις.
Επανειλημμένες μαλακίες κι εκτιμήσεις κι αποφάσεις λάθος απ την ηγεσία του κόμματος έφεραν αυτά τα αποτελέσματα και να λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου, όπου ο όποιος τέλος πάντων κόσμος είχε όρεξη και κουράγια να παίξει, δεν βρήκε πρόσφορο πολιτικό έδαφος, απογοητεύτηκε, σιχτίρησε, μολυτζωσε και λουστείτε τα τώρα κάνοντας΄πόλεμο με το συριζα και την ανταρσυα και τους αναρχικούς.
Λες κι εκεί είναι ο εχθρός.
Στο άλλο ποστ, ήθελες να απαντήσω στο ποιός είναι ο εχθρός για μένα.
Νομίζω εδώ σου απαντώ. Οι παντελώς ακατάλληλοι γραφειοκράτες σας που ούτε τα σημεία των καιρών δεν μπόρεσαν να δουν, ούτε και θέλαν άλλωστε.
Δεν είναι τυχαία άλλωστε παραμονές των εκλογών του Μαίου η δήλωση της Παπαρήγας, που μέσες άκρες έλεγε, ψηφίστε μας γι αντιπολίτευση.
Όταν ακόμα κι ο Τζήμερος θάκανε κυβέρνηση αν του την έδιναν.
Ε, μια ζωή στην απέξω, νησάφι πια.
Εκτός κι αν αυτό είναι το ζητούμενο...

mbiker


Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ειπες?

Ας δωσουμε τον λωγο στον μυστικο πρακτωρα της CIA

Όπως αποκαλύπτει ο Χρουστσόφ στη μυστική του έκθεση: «Πολλά γεγονότα από την προπολεμική περίοδο έδειχναν καθαρά ότι ο Χίτλερ επρόκειτο να αρχίσει έναν πόλεμο ενάντια στο σοβιετικό κράτος και ότι είχε συγκεντρώσει μεγάλες ένοπλες μονάδες κοντά στα σοβιετικά σύνορα. Ντοκουμέντα που έχουν δημοσιευτει τώρα δείχνουν ότι στις 3 Απρίλη 1941 ο Τσόρτσιλ διαμέσου του πρεσβευτή του στην ΕΣΣΔ, Κριπς, προειδοποίησε προσωπικά τον Στάλιν ότι οι Γερμανοί είχαν αρχίσει να ανασυντάσσουν τις ένοπλες μονάδες τους με σκοπό την επίθεση στη Σοβιετική Ένωση

Πρέπει να τονίσουμε ότι πληροφορίες αυτού του είδους που αφορούσαν την απειλή γερμανικής ένοπλης εισβολής στο σοβιετικό έδαφος προέρχονταν επίσης και από τις δίκες μας στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές. Όμως, επειδή η ηγεσία ήταν αντίθετη σε μια τέτοια πληροφορία, αντιμετωπίζονταν με φόβο και επιφύλαξη.

Έτσι, για παράδειγμα, η πληροφορία που στάλθηκε από το Βερολίνο στις 6 Μάη 1941 από το σοβιετικό διπλωματικό ακόλουθο, Βοροντσώφ, προειδοποιούσε για την εισβολή των χιτλερικών δυνάμεων στην ΕΣΣΔ στις 14 Μάη 1941 διαμέσου της Φιλανδίας, των χωρών της Βαλτικής και της Λατβίας. Στην αναφορά του της 22 Μάη 1941 ο στρατιωτικός ακόλουθος στο Βερολίνο, Κλωπώφ ανακοίνωσε ότι η επίθεση του γερμανικού στρατού σχεδιάζεται για τις 15 Ιούνη αλλά είναι πιθανό να αρχίσει τις πρώτες μέρες του Ιούνη…
Λίγο πριν την εισβολή ο αρχηγός της Ειδικής Στρατιωτικής Μονάδας, Κίρπονος, (αργότερα σκοτώθηκε στο μέτωπο) έγραψε στον Στάλιν ότι ο γερμανικός στρατός βρισκόταν στον ποταμό Μπουγκ, προετοιμάζοντας μια επίθεση και πρότεινε να οργανωθεί μια ισχυρή άμυνα, 300.000 άνθρωποι να εκκενώσουν την περιοχή των συνόρων και να οργανωθούν χαρακώματα για τους στρατιώτες. Η Μόσχα απάντησε ότι αυτό θα ήταν προβοκάτσια ότι δεν θα έπρεπε να γίνουν προπαρασκευαστικά αμυντικά έργα, ότι δεν έπρεπε να δοθεί στον Χίτλερ οποιοδήποτε πρόσχημα για την έναρξη στρατιωτικής δράσης ενάντια μας». (΄ο.π.π., σελ. 29).

«Την παραμονή της εισβολής του χιτλερικού στρατού στο έδαφος της Σοβιετικής Ένωσης, κάποιος Γερμανός πέρασε τα σύνορα μας και ανέφερε ότι ο γερμανικός στρατός είχε διαταγές να αρχίσει την επίθεση στη Σοβιετική Ένωση τη νύχτα της 22 Ιούνη στις 3 το πρωί. Ο Στάλιν το πληροφορήθηκε αυτό αμέσως αλλά ακόμα κι αυτή η προειδοποίηση αγνοήθηκε».

«Όταν τα φασιστικά στρατεύματα εισέβαλαν τελικά στο σοβιετικό έδαφος και άρχισαν οι σοβιετικές επιχειρήσεις, η Μόσχα έδωσε τη διαταγή το γερμανικό πυρ να μην ανταποδοθεί. Γιατί; Γιατί ο Στάλιν παρά τα προφανή γεγονότα σκεπτόταν ότι ο πόλεμος δεν είχε ακόμα αρχίσει, ότι αυτό ήταν μόνο μια προβοκατόρικη πράξη κάποιων απείθαρχων μονάδων του γερμανικού στρατού, και ότι η αντίδραση θα θα μπορούσε να χρησιμεύσει σαν ένας λόγος έναρξης του πολέμου από τους Γερμανούς
Το αποτέλεσμα ήταν από τις πρώτες κιόλας ώρες και μέρες ο εχθρός να καταστρέψει στην περιοχή των συνόρων μας ένα μεγάλο μέρος των αεροπορικών μας δυνάμεων, του πυροβολικού και άλλων στρατιωτικών εφοδίων. Εξόντωσε πολλά στρατιωτικά στελέχη μας και αποδιοργάνωσε τη στρατιωτική ηγεσία μας, με συνέπεια να μη μπορέσουμε να εμποδίσουμε το στρατό να προχωρήσει βαθιά στη χώρα». Στη «σύντομη βιογραφία» του Στάλιν το 1948, την οποία, όπως αποκαλύπτει ο Χρουστσόφ διόρθωσε ο ίδιος, αυτοχαρακτηριζόταν σαν «ο μεγαλύτερος ηγέτης, ο τελειότερος στρατηγός όλων των εποχών και όλων των εθνών». (΄ο.π.π., σελ. 37).


orgoyel

Ανώνυμος είπε...

Σε κάποιο σημείο μάλιστα αυτού του βιβλίου έγραψε ο ίδιος: «Η στρατιωτική μεγαλοφυΐα του Στάλιν φάνηκε στην άμυνα και την επίθεση. Η μεγαλοφυΐα του Στάλιν τον έκανε ικανό να μαντεύει τα σχέδια του εχθρού και να τον νικά. Οι μάχες στις οποίες ο σύντροφος Στάλιν καθοδηγούσε τα σοβιετικά στρατεύματα είναι λαμπρά παραδείγματα επιχειρησιακής στρατιωτικής ικανότητας». (΄ο.π.π., σελ. 37). «Θα ήταν λάθος να ξεχάσουμε ότι μετά την πρώτη σοβαρή καταστροφή και ήττα στο μέτωπο, ο Στάλιν σκέφτηκε ότι έφτασε το τέλος. Σε ένα από τους λόγους του εκείνες τις μέρες έλεγε: “Όλα όσα δημιούργησε ο Λένιν τα χάσαμε για πάντα”. Μετά από αυτό, ο Στάλιν στην πραγματικότητα για πολύ καιρό δεν διηύθυνε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και σταμάτησε να κάνει οτιδήποτε. Ξανάρχισε να ηγείται πραγματικά μόνο όταν τον επισκέφτηκαν ορισμένα μέλη του Π. Γ. και του είπαν ότι ήταν αναγκαίο να κάνει αμέσως κάποια βήματα
για να βελτιώσει την κατάσταση στο Μέτωπο. Όμως, δεν μιλάμε μόνο για τη στιγμή που άρχισε ο πόλεμος, που οδήγησε στην σοβαρή αποδιοργάνωση του στρατού μας και επέφερε σοβαρές απώλειες. Ακόμα και όταν ο πόλεμος είχε πια αρχίσει, η νευρικότητα και η υστερία που έδειξε ο Στάλιν, που ανακατεύονταν στις πραγματικές στρατιωτικές επιχειρήσεις προκάλεσε σοβαρές απώλειες στον στρατό μας. Σε όλη τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, δεν επισκέφτηκε ποτε κανένα τμήμα του Μετώπου ούτε καμιά απελευθερωμένη πόλη εκτός από μια μικρή βόλτα στα υψώματα του Μοζάϊκ όταν η κατάσταση σταθεροποιήθηκε στο μέτωπο – πράγμα στο οποίο αφιερώθηκαν πολλά λογοτεχνικά έργα και ζωγραφικοί πίνακες. Ταυτόχρονα ο Στάλιν ανακατευόταν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και έδινε διαταγές που δεν έπαιρναν υπόψη την πραγματική κατάσταση στο Μέτωπο, με αποτέλεσμα σοβαρές απώλειες

Δεν είναι ψέμα το ότι το 99% των παρόντων είχαν ακούσει και ήξεραν πολύ λίγα πράγματα για τον Στάλιν πριν το 1924, όταν ο Λένιν ήταν γνωστός σε όλους… Ελάχιστος ήταν ο ρόλος του στην Επανάσταση και τον εμφύλιο… Είχε ελάχιστη γνώση για την πραγματική κατάσταση στη χώρα, ιδιαίτερα στις επαρχίες. Δεν είχε ιδέα για τη δύσκολη κατάσταση στη γεωργία. Ποτέ δεν συνάντησε κανέναν εργάτη της πόλης και του κολχόζ. Αντίθετα με τον Λένιν που δεχόταν αντιπροσωπείες αγροτών και μιλούσε σε εργοστασιακές συγκεντρώσεις, επισκεπτόταν χωριά και μιλούσε σε εργοστασιακές συγκεντρώσεις, επισκεπτόταν χωριά και μιλούσε με τους χωρικούς, ο Στάλιν απομονώθηκε από τον λαό και δεν πήγε Ποτε πουθενά. Η τελευταία φορά που επισκέφθηκε κάποιο χωριό ήταν τον Γενάρη του 1928 στην Σιβηρία.

Xoyrtsvf.

Η ψευτιά και η σκηνοθεσία αποτελούν

την ίδια την ουσία της σοβιετικής

γραφειοκρατίας. Στα λόγια

αγωνίζεται για τον κομμουνισμό.

Στην πραγματικότητα αγωνίζεται για

το εισόδημα της, τα προνόμια της,

την εξουσία της. Με τον τρόμο και

τη μοχθηρία ενός κοινωνικού

νεόπλουτου εξοντώνει όλους τους

αντιπολιτευόμενους.

http://www.politiko-kafeneio.gr/istoria/20o33.htm

orgoyel

LeftG700 είπε...

Εμ το άλλο πού το πας; Ποιος σταύρωσε το Χριστό; Και ποιος ευθύνεται για το AIDS;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Гриша,
Τι σόι "προσέγγιση" των Πλατειών επιχείρησε το ΚΚΕ το '11, από τη στιγμή που τις θεώρησε εκ προοιμίου αντιδραστικές -και στην αντίληψή του αυτή επιμένει πεισματικά μέχρι σήμερα; Ναι, ξέρω τι θα μου πεις: "Πήγαμε με το μπλοκ μας και με τις κόκκινες σημαίες μας και με τα σφυροδρέπανά και φάγαμε το γιούχα της αρκούδας!". Και καλώς το φάγατε, θα σου απαντήσω εγώ. Εδώ έφαγε το γιούχα της αρκούδας το μπλοκ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τις πορτοκαλί σημαίες του συνδικάτου· εσείς γιατί θα το γλυτώνατε; Επειδή είστε ωραίοι;

Σας πείραξαν οι ελληνικές σημαίες τάχατες. Εδώ οι μπολσεβίκοι του Λένιν δεν πτοήθηκαν από τους σταυρούς, τα εικονίσματα και τα πορτρέτα του Τσάρου, που κυριαρχούσανε στη διαδήλωση της 9ης Ιανουαρίου 1905· εσείς απ' τις ελληνικές σημαίες πτοηθήκατε; Να χαρώ εγώ λενινιστές...

Φτάσατε στο σημείο να κατηγορείτε τις Πλατείες για το κατοπινό γιγάντωμα της Χ.Α., λες και δεν ξέρετε ότι η Χ.Α. επιχείρησε να εμφανιστεί -και διώχτηκε κλωτσηδόν. Μην ξεχνάμε ότι, το καλοκαίρι του '11, ο Σαμαράς παρίστανε ακόμα τον "αντιμνημονιακό" (τρομάρα του!) και δεν υπήρχε ακόμα ζωτικός χώρος για την ανάπτυξη της Χ.Α. Αυτός ο χώρος εμφανίστηκε μετά τη μνημονιακή κωλοτούμπα του Αντωνάκη και τη συμμετοχή Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση Παπαδήμου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κενό πολιτικής εκπροσώπησης στο φάσμα της δεξιάς πολυκατοικίας.

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

Ανώνυμος είπε...

Φιλε mbiker,
Tελικα ειναι και θεμα ειλικρινειας.Και εξηγουμαι:
Oταν μερικα σχολια παραπανω σου εβαλα το ερωτημα ''Αληθεια για σενα ποιος ειναι ο κοινος εχθρος;" δεν περιμενα οτι η τελικη σου απαντηση θα ηταν αυτη:
''Στο άλλο ποστ, ήθελες να απαντήσω στο ποιός είναι ο εχθρός για μένα.
Νομίζω εδώ σου απαντώ. Οι παντελώς ακατάλληλοι γραφειοκράτες σας που ούτε τα σημεία των καιρών δεν μπόρεσαν να δουν, ούτε και θέλαν άλλωστε.''
Για αυτη σου την ειλικρινεια σου βγαζω το καπελο και σε συχγαιρω.
Ουδεις μπορει να αφαιρεσει το δικαιωμα απο καποιον να καθοριζει το πολιτικο του κριτηριο απο τη διαισθηση του και να συμπεραινει οτι δε του γεμιζει το ματι ή οτι γενικα δεν του κανει η ηγεσια ενος κομματος κλπ.
Δικαιωμα ομως και της αλλης πλευρας ειναι να διατυπωνει αμφιβολιες κατα ποσο αυτη η εκτιμηση ανταποκρινεται αντικειμενικα στη πραγματικοτητα, και ακομα ισως μεγαλυτερο δικιο θα εχει αν πει οτι ειναι με εναν τροπο ισοπεδωτικη και αφοριστικη αφου εξ αντικειμενου απο αυτην απουσιαζει η ουσιαστικη κριτικη που θα μπορουσε καλλιστα να γινει για πολιτικες θεσεις.Οποιαδηποτε περαιτερω συζητηση μαλλον ειναι περιττη ,και τα ωραια και αγνα κελευσματα περι ενοτητας φανταζουν καθρεφτακια για ιθαγενεις .
Παρολαυτα θελω να πω και κατι για τη πορτα που λες.Εγω μιλαω για συγκεκριμενο περιστατικο στο Συνταγμα οπου οι δυναμεις του ΠΑΜΕ επιχειρησαν να συμμετεχουν οργανωμενα και ετυχαν αρχικα υποδοχης με χειροκροτηματα.(και οχι να διεισδυσουν οπως λες οτι εκαναν οι Ανταρσυοι στη Θεσσαλονικη.Εγω ξερω οτι διεισδυεις στη γραμμη του εχθρου...)
Εκει ομως στηθηκε ενα προβοκατορικο σκηνικο που δεν ειχε απολυτα ευτυχες για τους εμπνευστες του αποτελεσμα.
Λιγο πριν τη συμβολη αμαλιας και β.σοφιας καποιοι απαιτησαν απο τα μελη του ΠΑΜΕ να αφησουν τις κοκκινες σημαιες και οταν οι τελευταιοι φυσικα αρνηθηκαν τους επιτεθηκαν βριζοντας και πετωντας πετρες στο βαν που προηγουταν...με την ανοχη και διαφορων πολιτικων αριστερων φορεων που κοιτουσαν απαθεις.Ο στοχος ηταν απλος.Να ερθουν στα χερια οι Παμιτες μ αυτους να δημιουργηθουν επεισοδια και ολοι μαζι την επομενη να σιχτιριζουν ΚΚΕ και ΠΑΜΕ οτι διαλυει και υπομομευει οτι δεν ελεγχει.
Υπαρχει για του λογου το αληθες και βιντεο επιμελως μονταρισμενο ωστε να μην φαινεται το σημειο που ξεκινησε η ενταση .Και εδω καπου αναρρωτιεσαι μηπως το ΠΑΜΕ πηγε εκει ηδη εχοντας αποφασισει οτι θα το διωξουν.Ταχαμου ταχαμου.....
Πρεπει να ξερεις και μαλλον εισαι πολυ εκτος ΚΚΕ για να υποστηριζεις κατι τετοιο οτι στο χωρο το δικο μας δεν υπαρχουν οι λογικες του ταχαμου ταχαμου.Ειναι παραδοσιακα ξενοι αυτοι οι τακτικισμοι στο κουκουεδικο.Συχρονως οπως μπορει να συμπερανεις απο οσα γραφω παραπανω, πολυ οικειοι σε αλλους χωρους.
Αλλα ρε συ mbiker ,εχω και μια απορια.Αφου τελικα οι πλατειες απαλλαγμενες απο το ΠΑΜΕ, βασισμενες στο αυθορμητο και συνεπικουρουμενες απο ολες τις αλλες υγιεις (σε σχεση τουλαχιστον με το " καπελωτικο" και "αρτηριοσκλητρωτικο" ΚΚΕ) αριστερες δυναμεις γιατι κατεληξαν εκει που κατεληξαν;
Гриша
ΥΓ Προς Οργουελ.Μιας και εισαι στο υπογειο με τα σοβιετικα αρχεια τις εκθεσεις της CIA και του Foreign Office,πες και κατι για το ξαναμοιρασμα του κοσμου και το περιβοητο χαρτακι.Το αυτογκολ με το Βελουχιωτη με πληρωσε στο ημιχρονο.Τωρα παμε για το τελικο.

Ανώνυμος είπε...

θα τη φας και θαναι κρυα τη τυροπητα
που μου ντυθηκες και γαμπρος ...τακη

εγω δεν ειμαι σε κανενα υπογειο
στο υπογειο βγαζετε τις γραμμες σας και με πραξικοπηματα τις περνατε μια ζωη

Κρατα σημειωσεις λοιπον για να ρωτησεις τον αρμοδιο στο επομενο μαθημα

βελουχιωτης
Δηλωσια τον ανεβαζε ο νικος , προβοκατορα τον κατεβαζε
τον αποκαταστησατε μετα 60 ετη
ωρε.
ουτε κ ειστε ουτε ε μονο αποκομμα και τριμμα
και ταυτοχρονα (τετοια σκηνοθεσια ουτε ο Βεγγος)αποκαταστησατε και τον ανθρωπο που ανελαβε ακεραια την εφθυνη για το χαμου του.

πλουμπιδης
χαφιες της ιντελιτζεντ σερβισ προδοτης τα τρωει με γκομενες
κατα τον μεγα κουτβη

ανδρονικος χαιτας Γ.Γ. του κ.κ.κε
Τον εφαγε μπαμπεσικα (ΑΦΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ρωσια για να γλυτωσει το μεταξα) ο σταλιν

τα ιδια ο ευτυχιαδης ο μπεζεντακος ο βερουχης ο τζινιερης ο σκαφιδας ο δαμασκοπουλος

και να μηνξυνεσαι στη γκλιτσα

οπου σε βρισκωωω θα σου απαναταωωωω


οργουελ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ θελετε τη γνωμη μου το κκε λαικη συμμαχια και λαικες επιτροπες θα φτιαξη μονο με ιεχωβαδες, βαπτιστες και αυτους που περιμενουν τη β'παρουσια με τα UFO.

ofgouel

Ανώνυμος είπε...

"...Αφου τελικα οι πλατειες απαλλαγμενες απο το ΠΑΜΕ, βασισμενες στο αυθορμητο και συνεπικουρουμενες απο ολες τις αλλες υγιεις (σε σχεση τουλαχιστον με το " καπελωτικο" και "αρτηριοσκλητρωτικο" ΚΚΕ) αριστερες δυναμεις γιατι κατεληξαν εκει που κατεληξαν;..."

Επ αυτού, σημειώνω στο προηγούμενο σχόλιό μου
"...όπου ο όποιος τέλος πάντων κόσμος είχε όρεξη και κουράγια να παίξει, δεν βρήκε πρόσφορο πολιτικό έδαφος, απογοητεύτηκε, σιχτίρησε, μολυτζωσε και λουστείτε τα τώρα κάνοντας΄πόλεμο με το συριζα και την ανταρσυα και τους αναρχικούς..."

Έχεις εν μέρει δίκηο, ποτέ δεν ήμουν μέλλος του κόμματος, απλώς ψηφοφόρος συνεπής, συνεπέστατος μπορώ να πω, ως την ομολογία της Αλέκας πως ποτέ δεν θα προσπαθούσαμε για κάτι καλύτερο από ισχυρή αντιπολίτεση. Εκεί, χαλάστηκα. Στράφι οι θάνατοι, τα βασανιστήρια, οι εξορίες κι οι κατεστραμένες ζωές δεκάδων χιλιάδων αγωνιστών.
Κατά τη δεκαετία του 50τόσο με 60τόσο όταν το κόμμα ήταν παράνομο, έπαιζε με την ΕΔΑ, οι κομμουνιστές τουλάχιστον, εκεί τόριχναν. Λάθος ήταν;
Όμως η εκτίμησή μου για το αν είναι επαρκείς ή όχι οι υψηλά ιστάμενοι δεν είναι ντε και καλά δική μου. Δόξα τω θεώ, πολλοί σύντροφοι μέλη του κόμματος έχουν αρχίσει και προβληματίζονται,
Μην αναφέρω και νέα σπορά και λοιπούς.
Κι όταν λέω ηγεσία, δεν εννοώ τον γραμματέα, μα μια ολόκληρη ομάδα που εμένα δεν με εμπνέουν.
Από παραλλείψεις θες, από άλλου είδους εκτιμήσεις θες, από άλλη οπτικήξ γωνιά, εν πάσει περιπτώσει, εγώ άλλα περίμενα.
Περίμενα στον Μάιο που η δυναμική, ο ενθουσιασμός, η αγανάκτηση, ριζοσπαστικοποίηση ήταν μεγάλες, περίμενα το ΚΚΕ να σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο συριζα, ν αδήσει έστω ένα παράθυρο, ένα κάτι τις, μια ελπίδα πως ίιιισως ααααν συμφωνήσουνε σε πέντε-δέκα σημεία αρχής, ίιισως λέω να υπάρχει κάποια πιθανότητα συνεργασίας.
Κι ας μην γίνοταν ποτέ βρε αδελφέ.
Μα, άσε μια ελπίδα στον κόσμο πάνω που τόπαιζε αγωνιστής.
Σε όλους τα ποσοστά θάταν πιστεύω πολύ μεγαλύτερα.
Αντ αυτού και για να μην τυχόν και δεν καταλάβαμε, μου βγαίνει η Παπαρήγα και μου πετάει στα μούτρα ένα, ξέρεις κάτι μεγάλε;
Εμείς ίσα ίσα να τουπώσουμε θέλουμε, μην κάνεις όνειρα.
Ε, χέσε με λοιπόν.
Δεν τους πάω ρε παιδί μου, πως το λένε;
Και κάτι τελευταίο, για να εμπεδώσεις τον τρόπο σκέψης μου.
όσο και να διαλαλείτε πως στο κόμμα δεν υπάρχουν αρχηγοί, κανείς δεν μασάει.
Πόσο μάλλον οι απολιτίκ, οι δεξιοί και άλλοι τους οποίους θέλετε να έρθουν με το μέρος μας.
Αυτοί αρχηγό ξέραν ως τώρα κι ιδέα δεν έχουν από κεντρικές επιτροπές και άλλα ακαταλαβίστηκα.
Έτσι ψήφιζαν ως τώρα.
Τους θέλεις; Αν ναι, δώς τους και κάποιον που να πουλάει.
Που σε τελική ανάλυση, ούτε σε πας πιάνει αυτό το παραμύθι, γιατί αν ήταν έτσι, δεν θα μνημονεύαμε τον Λένιν, μα την κεντρική επιτροπή. Δεν θα αναφερόμασταν στον Στάλιν, μα στο πολιτικό γραφείο.
Τα ίδια και με τον Κάστρο, τον Τσε και άλλους μεγάλους.
Και μια και ανέφερα τον Τσε.
Ο καλύτερος τρόπος για να πεις κάτι-είχε πει-, είναι να το κάνεις.
Εμείς, σαν να τα ξέρουμε καλύτερα έτσι;
Τι να ξέρει τώρα αυτός, τι ήταν παρά ένας απ τους μεγαλύτερους επαναστάτες;
Έχουμε εμείς εδώ, γίγαντες της μαρξιστικής σκέψης.
Τέτοιος ήταν κι ο μίμης, για να μην ξεχνιόμαστε. Κι ας τόλμαγε τότεςςς κάποιος να τον αμφισβητήσει...

mbiker


Ανώνυμος είπε...

εβαλες κι εσυ το λενιν με το σταλιν παρεα

σα να λεμε τον αχιλλεα με τον αγαμεμνονα


το κοκοκοτρωνη με τον οθωνα

το λιαπη με το κ.κ.


οργουελ

Ανώνυμος είπε...

Φιλιστωρα,

Ωστε ετσι παει ε;
Στο ιδιο τσουβαλι ο Φωτοπουλος με το ΠΑΜΕ.
Και οχι δε μας πειραξαν οι ελληνικες σημαιες.Γι αυτους που τις κρατουσαν στο πανω μερος της πλατειας λεω.
Και ηταν ακραια εθνικιστικα στοιχεια και χρυσαυγιτες που προφανως δεν τους βλεπανε καποιοι ταχαμου-ταχαμου.(εδω παει το ταχαμου mbiker).Και σφυριζαν αδιαφορα ,ενω οταν εμφανιστηκε το ΠΑΜΕ εσπευσαν να υπερασπιστουν ταχαμου... το ακηδεμονευτο της πλατειας...Και ειναι αστειο τελικα αλλα μαλλον εγω περασα περισοτερες φορες απο τις πλατειες παρα εσεις για να λετε αυτα που λετε.

O mbiker μου γραφει:

"Δεν τους πάω ρε παιδί μου, πως το λένε;"

To κατανοησαμε φιλε μου.Παρακατω;
Γιατι ειναι αντιφατικο απ τη μια να εγκαλεις το ΚΚΕ οτι ειναι στην απ εξω κι απ την αλλη αφοριστικα και χωρις αιτιολογια να ξεμπερδευεις μ ενα "Δεν τους πάω".
Κι οταν σου λεω οτι εισαι πολυ εκτος ΚΚΕ εννοω οτι δεν εχεις μυρωδια απο ΚΚΕ και πως λειτουργει σε ολα τα επιπεδα και οχι για οργανωτικη σχεση.Αλλωστε πανε χρονια απο τοτε που ειχα και εγω αμεσα τετοια σχεση.
Και κατι τελευταιο.
Γιατι ρε μαγκες ενω ειστε κοντα σε καποιο πολιτικο φορεα στη συζητηση δε το λετε ανοιχτα οπως τουλαχιστον κανω εγω;Eκτος κι αν μαζευτηκατε ολοι οι ανενταχτοι κι οι ελεθυεριακοι εδω μεσα.


Гриша

Ανώνυμος είπε...

Гриша

Γιατί ρε φίλε μου πιάνεσαι από ένα άστοχο ίσως, δεν τους πάω και παραβλέπεις άλλα παράπονα;
Γιατί δεν μου απαντας στην παρατήρησή μου, πως δεν ξεκινάς προεκλογικό αγώνα αποκλείοντας εκ των προτέρων συζητήσεις, προσεγγίσεις, ενδεχόμενα, ελπίδες, ενθουσιασμούς και κυρίως αισιοδοξίες για το επερχόμενο αποτέλεσμα, λέγοντας στους ψηφοφόρους σου , κοιτάχτε, μην κάνετε σεχουαλικές φαντασιώσεις, εμείς δεν θα παίξουμε στην τσόντα, μόνο θα κοιτάμε;
Ο συριζας τα ίδια έκανε περίπου, παλινδρομώντας και λέγοντας άλλα τη μια μέρα κι άλλα την άλλη, επειδής δεν ένοιωθε έτοιμος για να κερδίσει.
Καλές οι μαλακίες να τις λέμε απ το μπαλκόνι, μα ας τους μπερδέψουμε με ετερόκλητες δηλώσεις μην τυχόν και κερδίσουμε, και τι κάνουμε μετά; Αυτό έκανε κι αυτή του η αδυναμία ήταν που προσκάλεσε σε συνεργασία το ΚΚΕ.
Μόνο που δεν φαντάζοταν πως και το ΚΚΕ σε τέτοιες ανασφάλειες βολόδερνε.
Έλα όμως που δεν το φανταζόμουν ούτε κι εγώ. Γιατί, από ένα κόμμα του χαβαλέ όπως ήταν ο συριζας του 4%, ακτιβιστικό κυρίως και απλά, ας βρίσκεται κι ένα τέτοιο, το περίμενα.
Από το ΚΚΕ των εκατό παρά κάτι χρόνων, της ιστορίας του, του ειδικού βάρους και της αγωνιστικότητας των μελών του όμως, ούτε να το φανταστώ δεν μπορούσα.
Ε, αφού λίγο ως πολύ, όλα τ άλλα λειτουργούν σ αυτό το γαμωκόμμα (ιστορία, αγώνες, γνώση, θέληση, οπαδοί, πιστοί κλπ), τις πταίει που την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια στο ενδεχόμενο να πάρει τα γκέμια στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της χώρας (έστω και με συνεργασίες, έστω και με παραχωρήσεις εκατέρωθεν) και ν αποδείξει πως όσα διατυμπάνιζε τόσα χρόνια τα εννούσε;
Εγώ πιστεύω, όσοι είναι στο τιμόνι.
Τι με κάνει να πιστεύω πως θα γινόταν κάτι διαφορετικό τότε τον μάη του 12;
Η δυναμική, η αγωνιστικότητα, οι ψευδαισθήσεις, οι ελπίδες, η αγανάκτηση, η οργή του κόσμου, ήταν στο φόρτε.
Σιχτίριζαν τόσο αυτούς που τους ψήφισαν κι αυτοί τους δούλεψαν, όπως και τώρα.
Μόνο που οι κινητοποιήσεις κι η αγωνιστικότητα ήταν γαμάτες, επί ένα ολόκληρο χρόνο.
Και τα ποσοστά δύο αριστερών κομμάτων που θα εξήγγειλαν μια ενδεχόμενη συνεργασία (που χέστην κι ας μην την έκαναν μετά, αν ξεμπροστιάζοταν ο συριζας σαν αφερέγγυος), θα έπιαναν διπλάσια νούμερα.
Και το ΚΚΕ, όχι μόνο δεν θάχανε κάποιους ψηφοφόρους του, μα θα κέρδιζε και πολλούς άλλους και θα μιλούσε με άλλη μούρη τώρα.
Κι όχι κάτω απ τους ναζί.
Έτσι λοιπόν, δεν είναι ένα απλό δεν τους πάω.
Γίνανε δυό εκλογικές αναμετρήσεις σε δυό μήνες, με το ΚΚΕ να τσιρίζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί πως, ξέρετε; εμείς μόνο για διακοσμητικοί προοριζόμαστε κι όσα λέγαμε τόσες δεκαετίες, ήτανε το ανέκδοτο της αλεπούς για να περνάει η ώρα.
Ε, λίγο τόνα, λίγο τ άλλο΄συνέβαλαν κι αυτοί στο να γίνονται αυτά που γίνονται σήμερα και να βλέπεις το σουρεαλιστικό φαινόμενο, ένας λαός τόσο απογοητευμένος να παραπατάει και νάχει εγκαταλείψει ακόμα και το ενδεχόμενο να ονειρευτεί.
Επί πλέον, η τακτική αυτή της ηγεσίας του κόμματος, έδωσε τον απαραίτητο χρόνο στο σύστημα να πλευρίσει, να διπλαρώσει ένα κάρο συριζαίους, και να τους ράβουν υπουργικά κοστούμια για να πάρουν σειρά στη διαχείριση. Πράγμα που αλλιώς, δεν θάταν τόσο εύκολο, αν όχι αδύνατο.
Στη βράση κολλάει το σίδερο, λέει ο λαός.
Ε, όλα τώρα έχουν κρυώσει, αν πρόσεξες.
Ακόμα κι οι λιτανείες του ΠΑΜΕ.
Συνεχίστε έτσι, καλά πάτε. όταν μετά λίγο καιρό το σύστημα σας κηρύξει μαζί με τους ναζί εκτός νόμου (γιατί αυτό θα γίνει, όσα νομοθετούν για τους ναζί, εμάς έχουν σαν πραγματικό στόχο), κάντε την αυτοκριτική και κλείστε με εκείνο το κλασικό, κάναμε λάθος.
Σου βάζω το εξής υποθετικό.
Τέτοια ποσοστά σε όποτε γίνουν εκλογές, που οι περιπτώσεις συνεργασίας του συριζα έχουν ανάγκη τη συμμετοχή του ΚΚΕ στη μια, μα στην άλλη περίπτωση που δεν θα συμμετάσχει, η ΝΔ και οι ναζί γίνονται κυβέρνηση.
Διαλιέχτεεεεε...

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Mbiker,
Πρεπει να σου πω οτι στα περισσοτερα απο οσα λες οτι δεν απανταω τα εχω θιξει και με σενα και με αλλους σχολιαστες.Αντιθετα αν ριξεις μια ματια στις συζητησεις μας ειναι αρκετα αυτα για τα οποια εχεις αφησει εσυ εκκρεμοτητες.
Επιπλεον αυτο το ''δε μου κανουν''δεν ειναι η πρωτη φορα που το διατυπωνεις αλλα το προσπερναω αφου το χαρακτηριζεις ατυχες και ρωτω:
Τι σε κανει να πιστευεις οτι 1,5 χρονο μετα τις εκλογες το ΚΚΕ κανει λαθος που ισχυροποιει τη γραμμη του οταν ο συριζα απο τοτε μεχρι σημερα εχει κανει 67 κωλοτουμπες;
Χειροτερεψε ή οχι η κατασταση για το λαο απο την εκλογικη αποδυναμωση του ΚΚΕ;
Πως κεφαλαιοποιησε ο συριζα τον ενθουσιασμο και τις ελπιδες του κοσμου που λες;
Κερδισε ή υποχωρησε σε δραματικο βαθμο το κινημα απο την εκλογικη ενδυναμωση του συριζα που κανονικα με το 27% που πηρε σαν αριστερο κομμα που λεει οτι ειναι επρεπε να πεταει;
Γινεται κανενας καβγας που το ΚΚΕ ειναι απ εξω ή βλεπεις εσυ το συστημα να διακατεχεται απο κανενα πανικο;
Ποιες ακριβως θα ηταν οι αμοιβαιες...υποχωρησεις σε μια πιθανη προεκλογικη συνεργασια οταν εξ αντικειμενου μονο το ΚΚΕ επρεπε να κανει πισω σε ολα;
Tι διακυβευεται σημερα συμφωνα με τα πεπραγμενα του συριζα για τα οποια το ΚΚΕ πρεπει να προστρεξει σε βοηθεια;
Μηπως η υγειης επιχειρηματικοτητα;Μια λυση που περναει απο κουρεμα;Eνα νεο σχεδιο Μαρσαλ;
Ξεχνας οτι τα νομοθετηματα με αφορμη τη ΧΑ που οπως πολυ σωστα λες αυριο μεθαυριο μπορει να χρησιμοποιηθουν για να ποινικοποιησουν τους λαικους αγωνες βασιστηκαν στην ρυθμιση 187α του τρομονομου την οποια υπερψηφισε μεχρι και ο Λαφαζανης με το αστειο επιχειρημα οτι το εκανε για να μη δωσει τη δυνατοτητα στο πασοκ να παιξει βρωμικα παιχνιδια εις βαρος του συριζα;
Τι εχει να πει ο συριζα και το ΚΕΑ για την ποινικοποιηση του κομμουνισμου στην Ευρωπη που ειναι ακριβως επισημη ιδεολογικη κατευθυνση της ΕΕ;
Ποσο ευκολα μπορει να χαρακτηριστουν λιτανειες οι κινητοποιησεις του ΠΑΜΕ ;
Ποιος περιφρουρει τις απεργιες;
Ποιος ειναι απο τα χαραματα στις πυλες των εργοστασιων;
Ποιος σερνεται στα δικαστηρια;
Kαι αληθεια τι σοι πλαστο διλημμα και επικοινωνιακο τρυκ ειναι αυτο το "διαλιεχτε" μεταξυ μιας κυβερνησης ΝΔ-ΧΑ απο τη μια και μιας κυβερνησης της ''αριστερας"απο την αλλη;
Μην ανησυχεις ...αλλωστε υπαρχει και ο Καμμενος.Στο δημοκρατικο τοξο ειναι κι αυτος και συγκλινουν και οι θεσεις τους περισσοτερο.


Гриша

Ανώνυμος είπε...

Гриша


"...Τι σε κανει να πιστευεις οτι 1,5 χρονο μετα τις εκλογες το ΚΚΕ κανει λαθος που ισχυροποιει τη γραμμη του οταν ο συριζα απο τοτε μεχρι σημερα εχει κανει 67 κωλοτουμπες;..."
Δεν ισχυρίστηκα πως κάνει λάθος σήμερα. Πιστεύω πως έκανε λάθος που δεν άφησε μια ανοιχτή χαραμάδα στον κόσμο την εποχή που η έπαρση, η τσαντίλα, η αφανάκτηση ήταν στο φόρτε κι όλοι τόπαιζαν αγωνιστές. Πιστεύω ξαναλέω, πως με μια αφηρημένη έστω υποψία μιας κάποιοας συνεργασίας πέντε δέκα σημείων, λόγω της τότε δυναμικής, ο λαός θα ενίσχυε τα όποια αριστερά κόμματα.
Οι κωλοτούμπες του συριζα άρχισαν μετά τις τότε εκλογές. Οι πρώτες, δεν ήταν ακριβώς κωλοτούμπες. Ήταν ένας πανικός μην τυχόν και βγούν πρώτοι και τι σκατά κάνουν μετά. Παλινωδίες.
Κατόπιν, το σύστημα είχε όλο το χρόνο ν αγκαλιάσει τους περισσότερους και να τους ράψει κοστούμια. Άει μάζεψέ τους τώρα.
Και για να μην το πηγαίνουμε σερί κορδόνι το κουβεντολόι, σου εξηγώ απλά, πως για μένα, δεν είναι απαραίτητο ν αλλάξει το σύστημα για να βάλεις χέρι σε (πάρε χαρτί και μολύβι)
Δικαιοσύνη, αστυνομία, στρατό, διοικητές οργανισμών, αναθεωρήσεις βενιζελονόμων και άλλων παπαρονόμων, να μην αφήσεις να διαλυθούν παιδεία, υγεία, εργασιακές σχέσεις.
Να χώσεις βαθειά, που πιο βαθειά δεν γίνεται αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ.
Μια συμφωνία, πέντε δέκα σημείων.
Δηλαδή, το να εξυγειάνεις τη δικαιοσύνη, απαιτείται κομμουνιστικό καθεστώς; Το να πάει κατηγορούμενος ο βενιζέλος (μόνο τις έρευνες του βαξεβάνη για τους νόμους του να στοιχειοθετήσεις, θα κάνει πολλά χρόνια να ξαναφεί το φως τυ ήλιου ο χοντρός), απαιτείται ν αλλάξει τι; Η λογική μήπως;
Μην τρελλαθούμε κιόλας.
Το προσπάθησε το ΚΚΕ, το πρότεινε στο συριζα κι αυτοί αρνήθηκαν; Αν ναι, ξεμπροστιάστε τους.
Ε, ενάμιση χρόνος μετά, έχουν όλο το χρόνο οι μισοί συριζέοι να φαντασιώνονται μεγαλεία και μεγάλη ζωή. Ένας ένας, αφομοιώνονται, όχι θα περιμένανε εσάς.
Που περιμένετε πότε το 80% του λαού, θ ανοίξει τα μάτια του. Που δεν τάξοιξε εδώ κι εκατό χρόνια. Η πλέμπα.
Και θα σας δώσει την απόλυτη πλειοψηφία στις όποιες εκλογές. Μας κοροϊδύει που μας κοροϊδεύει το σύστημα, ε, όχι και σεις...
Ξαναρωτώ και όχι μόνο εσένα σαν απαδό, ή μέλος του ΚΚΕ, μα κι όλους όσους διαβάζουν το παρόν σχόλιο.
Πιστεύετε, πως έχει κανείς όρεξη απ τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και με εκατέρωθεν υποχωρήσεις να βάλουν τη μαγιά και μια συνεννόηση αρχών για κατάληψη της εξουσίας εις όφελος του λαού κι όχι εις όφελος της πάρτης τους;
Αν ναι, γιατί δεν το κάνουν;

mbiker

Ανώνυμος είπε...

mbiker,
An perimeneis sta plaisia toy yparhontos sistimatos na deis paideia ,ygeia,ergasiaka tote....

PASO file mou.
Kai ontws de xreiazetai na paei seri kordoni to kouventoloi.

Isws epistrepsw analytikotera otan to pc xekolisei kai me afisei na grapsw ellinika.

Гриша

Khlysty είπε...

mBiker, κάποιος φαίνεται ότι σε ακούει.

Ανώνυμος είπε...

Гриша

Παιδεία, υγεία κλπ. δεν περιμένω να δω σαν της Κούβας.
Απ αυτό το σημείο όμως, ως την ανακοίνωση του άρρωστου που είπε πως όποιος πλερώνει θα χειρουργείται, οι άλλοι στην αναμονή για τρίμηνο, δεν νομίζω πως ήμασταν ποτέ. Καπιταλισμό είχαμε και φωνάζαμε για βελτίωση. Και λίγο λίγο και τα ράτζα μειώνονταν και κανένα σχολείο κτιζόταν.
Κατάλαβε πως δεν διαφωνούμε επί της ουσίας.
Μα η πλέμπα που λέτε εσείς λαό, δεν...ντιπ...πως το λένε ρε παιδί μου; Τόσες δεκαετίες πέρασαν. Ούτε και τώρα της κόφτει.
Και τι πρέπει να γίνει δηλαδής;
Θα αφήσουμε να τα κάνουν πουτάνα όλα; Κι εσείς θα κρατάτε την αναπνοή σας ώσπου να σκάσετε επειδή δεν σας ακούν;
Πήγαινε στο λίνκ που παραθέτει ο
khlyst.
Εγώ είμαι και λαϊκός τύπος και τα λέω κάπως. Διάβασε τα κι από καθηγητή πανεπιστημίου. Αστό φυσικά.Κι εγώ αστός είμαι. Αστός, αστότατος. Και λοιπόν; Ο τσε αγρότης ήταν;
Άσε που περισσότερο εμπιστεύομαι κάποιον αστό, παρά κάποιον τελειωμένο που την δεδομένη χρονική στιγμή άφραγκος όντας είναι στο κόμμα και μόλις πιάσει τρείς δεκάρες ξεπερνάει και τον πρετεντέρη.
Κι από τέτοιους, δόξα τω θεώ, γεμάτοι είσασταν και είστε...
Τέλος πάντων. Όταν είσαι στην απέξω, η ιστορία θα σε τιμωρήσει.
Απλούστατα, γιατί τώρα πια ο καπιταλισμός έδειξε το ποιός πραγματικά είναι, έφτασε τ αβγό στον κώλο και το σύστημα πρέπει να μας κρατά μαντρωμένους.
Σιγά μην σου αφήσει χώρο να παίξεις, όταν ηθελημένα σνομπάρεις άλλους κάπως ομόσταβλούς σου και παίζεις μόνος στη γωνία.
Ή, το παίζεις μόνος στη γωνία.
Θα δείξει.
Κι εύχομαι από καρδιάς να είμαι εγώ που εκτίμησα λάθος.
Γιατί αν το πάμε ιστορικά, από λάθη...:-)

mbiker

Khlysty είπε...

MBiker, μόνο μια συμπλήρωση/ερώτηση αν μου επιτρέπεις, στη συζήτησή σου με τον Γκρίσα: στο διάστημα από Μάη ως Ιούνη του 2012, η προεκλογική καμπάνια του ΚΚΕ ήταν ανοιχτά αντιΣΥΡΙΖΑς, ενώ το Τσιπράκι και οι συν αυτώ συνέχισαν τις πάσες προς το τιμημένο. Στις εκλογές του Ιούνη το ΚΚΕ έχασε σχεδόν το 50% των ψηφοφόρων του στις εκλογές του Μάη. Κατά τα φαινόμενα, αυτοί οι ψηφοφόροι πήγαν σούμπιτοι στον ΣΥΡΙΖΑς. Ερώτηση, λοιπόν, φίλε Γκρίσα: ενώπιον αυτού του αντικειμενικού γεγονότος, θεωρείς ότι η συνεχιζόμενη άρνηση του ΚΚΕ για οιαδήποτε συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο βοηθά το κόμμα και συνολικά τον λαό;

Ανώνυμος είπε...

Φιλε mbiker,
H αποψη οτι το ΚΚΕ επρεπε να μπει σαν εγγυητρια δυναμη μαζι με το συριζα για να μην καταφερει το συστημα να διπλαρωσει τους συριζαιους πραγματικα με ξεπερναει.
Μα ειναι σοβαρη πολιτικη θεση αυτη;
Kανενα συστημα δε σε διπλαρωνει φιλε μου αν εσυ ο ιδιος δεν το θελεις να διπλαρωθεις και κυριως αν δεν το επιδιωκεις να ενσωματωθεις οπως κανει ο συριζα.
Το ΚΚΕ δε χαρακτηριζει πλεμπα τον λαο οπως λες ουτε τον υποτιμα αν υπονοεις αυτο.Αν το εκανε θα ειχε προφανως σταματησει να τον καλει να πιστεψει στη δυναμη του.Γι αυτο αλλωστε επιμενει σε ολους τους τονους να του προτεινει μια λυση με πρωταγωνιστη τον ιδιο.
"Και λίγο λίγο και τα ράτζα μειώνονταν..."(!!!)
...Πλακα κανεις ετσι;
Και μετα μου λες "Τόσες δεκαετίες πέρασαν. Ούτε και τώρα της κόφτει"
Δεκαετιες;;;
Nα σου θυμησω οτι το δουλοκτητικο καθεστως στο οποιο προφανως οι σκλαβοι δεν περνουσαν καθολου καλα υπηρξε για σχεδον 5000 χρονια στην ανθρωποτητα...
Γι αυτο χρειαζεται και στο σημερα παλη για ριζικες αλλαγες.Γιατι το υπαρχον συστημα δεν εξανθρωπιζεται,δεν φτιασιδωνεται.Παλη για ριζικες αλλαγες τωρα σε επιπεδο οικονομιας και εξουσιας για να μην χαθουν κι αλλες δεκαετιες.Απο την αλλη παραλληλα ειναι αναγκαια η υπαρξη μιας ισχυρης λαικης αντιπολιτευσης που θα βαζει εμποδια στο κατηφορο.Αυτο ομως ειναι υποθεση ολων μας.Γινεται με ορους μαζικου-λαικου κινηματος και οχι με ορους αναθεσης και κοινοβουλευτικες αυταπατες που διαιωνιζουν το συστημα.
Προς Κhlysty:
Οταν εβαλα σε προηγουμενο σχολιο το link με τη διακυρηξη του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογες δεν το εκανα για να μου πεις αν σου αρεσει ή οχι ουτε για να ρωτησεις εμενα αν με καλυπτει.Ο σκοπος ηταν να καταδειξω οτι ειναι παγια και σταθερη η θεση του ΚΚΕ οτι η εξοδος απο την ευρωζωνη απο μονη της δε λεει τιποτε. Αντιθετα μπορει να αποβει καταστροφικη.Θα περιμενα απο σενα,απο τη στιγμη που δε σου αποδιδω δολο και προθεση να βγεις με θαρρος και να πεις οτι εκανες λαθος.
Στο ερωτημα που βαζεις:"θεωρείς ότι η συνεχιζόμενη άρνηση του ΚΚΕ για οιαδήποτε συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο βοηθά το κόμμα και συνολικά τον λαό;"
Η αρνηση αυτη δε γινεται ουτε απο βιτσιο ουτε απο κανενα πεισμα.
Το κκ υπαρχει για να υπερασπιζεται την εργατικη ταξη και να τη βοηθα να αντιληφθει τον ιστορικο της ρολο.Η αρνηση συμμετοχης σε κυβερνηση αστικης διαχειρισης που οντως αποδυναμωσε εκλογικα το κομμα εγινε στη βαση αυτη.Θα ηταν πολλαπλως επιζημιο και για το λαο αν τελικα το ΚΚΕ ειχε συμφωνησει.Οι οποιες εστιες λαικης αφυπνισης και ανασυνταξης του ταξικου κινηματος απο τις οποιες το ΚΚΕ δεν παραιτειται θα ειχαν κι αυτες εξαλειφθει.Αυτους που εγκατελειψαν στις εκλογες το ΚΚΕ, το κομμα δεν τους εγκαταλειπει.Ειναι ωρα για ολους να βγαλουμε συμπερασματα.Και μπορουμε καλλιστα να αντλησουμε και εμπειρια απο το παραδειγμα κομμουνιστικων κομματων στην ευρωπη που συμμετειχαν σε αστικες κυβερνησεις.


Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Μας τα γράφεις σύμφωνα με την κεντρική πολιτική αφήγηση τού ΚΚΕ ως προς την ευρωζώνη και τις προϋποθέσεις εξόδου από αυτήν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μάς τα λες και καλά! Και να γιατί:

Αφού «ειναι παγια και σταθερη η θεση του ΚΚΕ οτι η εξοδος απο την ευρωζωνη απο μονη της δε λεει τιποτε», γιατί τότε η είσοδος έλεγε κάτι —πάρα πολλά, αν θυμηθεί κανείς ότι είχατε λυσσάξει κυριολεκτικά; Μήπως, στα τέλη τού προηγούμενου αιώνα όταν μαγειρευόταν η ένταξη είχαμε σοσιαλισμό ή, έστω, εν εξελίξει επαναστατική κατάσταση;;;

Elementary, my dear Гриша! ;-) :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Ουτε και η αποδεσμευση συνολικα απο την ΕΕ απο μονη της λεει κατι αν δεν συνοδευεται απο την παλη για αλλαγες σε επιπεδο οικονομιας.Αν δηλαδη η εξουσια παραμενει στα χερια αυτων που εχουν τα μεσα παραγωγης.
Αντιλαμβανομαι οτι δε σου καθεται καλα δεδομενης και της προσηλωσης σου στο συνθημα "καμια θυσια για το ευρω".Ισως θα επρεπε να σε προβληματισει και η συζητηση που γινεται εσχατως στας ευρωπας περι ευρωσκεπτικισμου και οτι κομμα προσκειμενο σε επιχειρηματιες στη Γερμανια προκρινει εξοδο απο την ευρωζωνη.
Επιπλεον δεν θεωρω οτι συνιστα καποια αντιφαση οτι οτι το ΚΚΕ αντιταχθηκε σθεναρα στην αρνητικη εξελιξη της ενταξης της Ελλαδας στη ζωνη με το να λεει σημερα οτι η ατακτη εξοδος θα ειναι επιζημια.Το ερωτημα οπως το διατυπωνεις μου θυμιζει λιγο το γνωστο ανεκδοτο λογικης με το ενυδρειο.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Гриша

Ε, μην ξεφτυλίσουμε τη συζήτηση προκειμένου να βρεις εσύ πάτημα.
Από που εξάγεται το συμπέρασμα της εγγυήτριας δύναμης μην τυχόν και τ αρπάξουν οι συριζέοι;
Εγώ είπα πως ο χρόνος είναι εις βάρος μας κι όσο περνάει, τόσο διπλαρώνονται κι αλλαξοκωλιάζουν.
Τόσο δημιουργούνται πηγαδάκια, υπόγειες συμμαχίες, ρεύματα, τα οποία δεν υπήρχαν, δεν υπήρχε λόγος άλλωστε. Ποιός θα έχανε το χρόνο του να διπλαρώσει τον πρώτο τυχόντα του συριζα του 4%; Για το ενδεχόμενο κάαααποτες να γίνει κυβέρνηση; Τώρα όμως, επικρατεί οργασμός, άσε που από μόνοι τους κάπιοι δίνουν το στίγμα. Του τύπου, κοιτάξτε, αν ποτέ με χρειαστείτε, εδώ είμαι. Τι έκανε ο γκαπ, πριν γίνει πρωθυπουργός, όταν δήλωνε σε διεθνη φόρουμ κι ομιλίες περί παγκόσμιας διακυβέρνησης και της αναγκαιότητάς της; Εδω είμαι, να κάνω παιχνίδι για σας. Προτιμείστε με.
Μήπως βλέπετε και μερικούς να παίζουν κάπως έτσι, απ το συριζα; όταν πια εδραιώθηκε η πεποίθηση πως εμείς είμαστε οι πρώτοι, άρχισαν κάποιοι. Αυτό εννοούσα.
Άλλο. ίσα ίσα που το ΚΚΕ, αναγνωρίζει το λαό και πιστεύει σ αυτόν. Είπα πως εγώ θεωρώ τον λαό πλέμπα, την συντριπτική πλειοψηφία εννοείται.

mbiker

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Αντίφαση;;; Αντιφασάρα καραμπινάτη!!! Διότι παλεύατε για τη σταδιακή μη επιδείνωση της κατάστασης των εργαζομένων που μακροπρόθεσμα θα σήμαινε η ένταξη στην ΕΖ, αλλά απορρίπτετε την έξοδο, αν δεν συνοδεύεται από σοσιαλιστική αλλαγή υπό την αποκλειστική καθοδήγηση του Κόμματος! Διότι, λέει, αυτό είναι ρεφορμισμός. Διότι, λέω εγώ, κάτι τέτοιο θα σας υποχρέωνε να πείτε και καμιά καλημέρα στους εκτός ΚΚΕ και να συνεργαστείτε.

Φίλε Гриша, δεν σώζεται η παρτίδα τής απομόνωσης με τίποτε. Αλλάξτε τράπουλα, ανακατέψτε καλά και πηγαίντε γι' άλλα!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

YΓ.
Καμια αντιρρηση παντως.
Μπορει το οτι ο κοσμος αρνειται να δει τη πολιτικη προταση του ΚΚΕ εν πολλοις να οφειλεται και σε υποκειμενικους παραγοντες πχ. στο οτι "δεν τα λεμε καλα"

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Nαι μωρε λεφτ απομονωση.

Για το φεστιβαλ της ΚΝΕ που πηγες αλλα μας ελεγες.
Αλλοι ειναι απομονωμενοι απο τις λαικες αναγκες.ΟΧΙ ΤΟ ΚΚΕ.


Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Καθόλου άλλα. Κι αυτά που λέω τώρα επιβεβαιώνουν κατά κάποιο τρόπο εκείνα. Έρχεται ο κόσμος, αλλά δεν έρχεται ως πρόβατο. Έρχεται για να ακούσει και να πεί (καλή ώρα: ο mbiker κι εγώ). Αλλά το ΚΚΕ δεν έχει μάθει την αμφίδρομη επικοινωνία, ούτε ξέρει τι θα πει δέκτης. Μόνο πομπός...

Να πώς έρχεται η απόμόνωση και ιδού από πού προέρχεται.


Τα λέμε