Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

–Μερικοί σύγχρονοι Κουκουέδες είναι πολύ χαϊβάνια, μωρ’ αδερφάκι μου. –Πόσο πολύ; –Να: άμα τους είχαμε στον εμφύλιο, δεν θα βγάζαμε ούτε την άνοιξη του ’47! –Τσ, τσ, τσ...




Ώρες-ώρες, το διαδίκτυο προσφέρει μερικές πολύ καλές ευκαιρίες για να ευθυμήσει κανείς και να σπάσει κάπως τη μαυρίλα που μας περικλείει. Μία τέτοια ευκαιρία μάς προσφέρει εδώ και λίγη ώρα το σε υπερθετικό βαθμό προσκείμενο στο ΚΚΕ ιστολόγιο Lenin Reloaded. Πώς αυτό; Να πώς:

Αναδημοσιεύει μία συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη από το σημερινό φύλλο τής εφημερίδας Αγορά, στην οποία ο Λαφαζάνης, εκτός άλλων, διατυπώνει αριθμητικώς και ολογράφως την άποψη ότι η πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup τής 20ής Φεβρουαρίου δεν είναι καθόλου απαραίτητο και δεν πρέπει να έλθει στη Βουλή προς ψήφιση. Αυτή η άποψη φαίνεται τόσο ‘‘ανήκουστη’’ στον ιστολόγο τού Lenin Reloaded —ο οποίος, να σημειωθεί αυτό, διεκδικεί το ρόλο τού παιδαγωγού στην κομμουνιστική θεωρία, στρατηγική και τακτική—, που την κάνει τίτλο τής ανάρτησής του (προς μεγάλη λύπη των φιλελέδων Ροϊδολασκαράτων, φαντάζομαι, επειδή έχασαν την πρωτιά τής καταγγελίας τού «αντιδημοκρατικού κατήφορου που έχουν πάρει οι εξτρεμιστές τού ΣΥΡΙΖΑ»).

Μπροστά στην πρεμούρα του να ‘‘πυροβολήσει’’ τον Λαφαζάνη και στο πρόσωπό του ολόκληρη την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, μια και τους θεωρεί (δικαίως) πολύ πιο επικίνδυνους για «το Κόμμα» από τους Παπαδημουλοσταθάκηδες και συντροφία, δεν καταλαβαίνει το προφανές. Προφανές ακόμα και σε ένα σχετικά ευφυές παιδί τών πρώτων τάξεων του Δημοτικού:

Με δεδομένη και γνωστή την αναφυλαξία και τα εγκεφαλικά που έχουν πάθει οι ‘‘μενσεβίκοι’’ τού ΣΥΡΙΖΑ με τη τζίφρα τού κόμματος στην παράταση του Μνημονίου της Master Financial Assistance Facility Agreement, τι πιο φυσικό και περισσότερο αναμενόμενο από το να μη θέλουν να επικυρωθεί το deal από την ελληνική Βουλή;;; Επιπλέον (και χειρότερο): αυτό το ίδιο δεν θα έπρεπε να επιθυμεί κάθε Κουκουές και σύσσωμο «το Κόμμα»;;;

Φυσικά, μη ρωτήσετε αν αυτό που δεν κατάλαβε ο «παιδαγωγός», το κατάλαβαν οι «μαθητές» του. Μέχρι αυτή την ώρα που γράφω έχουν εμφανιστεί πέντε-έξι σχόλια (εκτός από αυτά τού «παιδαγωγού»), στα οποία τρεις λαλούν και δυό χορεύουν.

Γάμα τα με μεγάλα γράμματα...



Η εικόνα, από το inspirationboost.com.



15 σχόλια:

LeftG700 είπε...

Προς επίρρωση του κύριου μηνύματος της ανάρτησης:

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, ο Λαφαζάνης είπε στην ομιλία του στην ΚΕ (τα εισαγωγικά από το δημοσίευμα) της πηγής:

«Είναι πολύ θετικό ότι η κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τη χρονική επέκταση μιας δανειακής σύμβασης που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έχει νεοαποικιακά χαρακτηριστικά. [...]»

Για ποιο άλλο λόγο ο Λαφαζάνης δηλώνει ευχαριστημένος που δεν θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή, αν όχι επειδή θέλει τη συμφωνία όσο περισσότερο γυμνή από κύρος γίνεται; (Κύρος, κυρώνω, κ.λπ. Λέει κάτι αυτό στα ‘‘σαΐνια’’ τού ΚΚΕ;)

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορει να εθσαι τοσο ηλιθιος, δεν γινεται δηλαδη
α

LeftG700 είπε...

@Ανώνυμος:


Συγχύστηκες αγορίνα/κοριτσάρα μου; Όταν ηρεμήσεις να μας πεις ποιος είναι ο ηλίθιος και γιατί. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που δεν σου διαγράφω το σχόλιο, αν και παραβιάζεις τους κανόνες (τον κανόνα) σχολιασμού.

Θέλω να διασκεδάσω δηλαδή, αν δεν το κατάλαβες (τι να καταλάβεις, καημένε/η μου...).


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Τι έγινε αγορίνα/κοριτσάρα/κοροϊδάρα; Ακόμα; Έχουμε και να βγούμε. Για συντόμευε!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

@Ανώνυμο Νο2:


Αφού συμφωνείς με τον προηγούμενο ανώνυμο, συνεργαστείτε μπας και μπορέσετε να μας εξηγήσετε το σκεπτικό σας. Περιμένω να το δω όταν γυρίσω.

Ένας ανώνυμος γι’ απόψε φτάνει. Εσύ παίρνεις την άγουσα για τα αποδυτήρια. Άμπαλε!

κάποιος σύντροφος είπε...

μαζί σου είμαι σε αυτό left και γω.

σωστό είναι να μην έρθει στην Βουλή, δεν γίνεται ούτε να μην το ψηφίσουν οι βουλευτές της α.π και οι υπουργοί να το ψηφίσουν, ούτε να αρχίσει σήμερα χωρίς σχέδιο και πλάνο η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε να το ψηφίσει όλη η αριστερή πλατφόρμα, ούτε να φύγει η πλατφόρμα από την κυβέρνηση και να μπει το ... Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

σκατά δηλ, δεν λέω ότι είναι και λύση τέτοιες κοινοβουλευτικές τρίπλες, αλλά αν υποθέσουμε ότι το θέμα είναι η ανατροπή της συμφωνίας, δεν πρέπει να επικυρωθεί περισσότερο.

βέβαια σύντομα αυτή η επιείκεια προς τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει. Δεν θα ανέχονται την μια επαχθή συμφωνία μετά την άλλη, και όλα καλά τι να γίνει. Επίσης θέλει πολιτική πράξη από την μεριά τους, ότι και να λέει ο Τσίπρας να κάνουν δουλειά ενάντια στην συμφωνία, απλά με τις συνεδριακές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

σιγά μην το κάνουν βέβαια.

τώρα βέβαια το ΚΚΕ και οι bloggers του θέλουν να δεθεί η συμφωνία όσο περισσότερο γίνεται, γιατί δεν θέλουν να καταργηθεί. Θέλουν να κάνουν κοινοβουλευτικά παιχνιδάκια, να λένε ότι είναι ρεφορμιστική αυταπάτη η κατάργηση των μνημονίων και να φέρνουν νόμο στην Βουλή να εκθέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

δεν εκτίθεται έτσι όμως. Υποχώρησε, ειναι σαφές αυτό, όπως και το ότι έχει πολιτικό κεφάλαιο που θα κρατήσει για λίγο, γιατί ο κόσμος περιμένει. Θεωρεί έστω το ότι έγινε διαπραγμάτευση, και πήγα πίσω κάποια μέτρα, κάτι αξιόλογο. Περιμένει και βελτιώσεις στην ζωή του.

εγώ θα ήθελα το ΚΚΕ μέσα στην κοινωνία να δημιουργεί κοινωνική τάση για ρήξη, για ανατροπή των συμφωνιών στάση πληρωμών, για έξοδο από το ευρώ. Αλλά τα θεωρεί ρεφορμιστικά, και τα ροζ μνημόνια περίπου μοιραία μέχρι την επανάσταση.

Βουλή βαριέμαι να δω σύντροφοι του ΚΚΕ, στο πραγματικό πεδίο, εκεί θέλω να σας δω.

"κάποιος σύντροφος"

eparistera είπε...

Ρε χαρά στο κουράγιο σας! Σας θαυμάζω για την υπομονή σας. Πως φαίνεται πως είστε νέοι! Εγώ έχω αποφασίσει πως η αντιπαράθεση δεν έχει πάντα νόημα. Κι εννοείται πως δεν τη φοβάμαι. Απλά απαιτώ πλέον να πληρούνται κάποια ελάχιστα. «Ακούσαι ουκ επιστάμενοι ουδ’ ειπείν». … «κρύπτειν αμαθίην κρέσσον ή ες το μέσον φέρειν» (Ηράκλειτος. Ο Μαρξ του υποκλινόταν).

ελληνοφρενικος είπε...

Δηλ.Το οτι η επεκταση δεν ερχεται στη βουλη σημαινει οτι δεν επικυρωνεται απολυτα;;;;;Το ξερεις πολυ καλα πως ο μονος λογος που δεν την φερνουν ειναι γιατι θα την ψηφισουν πασοκ-νδ-ποταμι και θα ξεφτιλιστουν σε ενα αριστερο κοινο που ακομα επιμενει να τους δινει περιοδο χαριτος.Οι βλακειες λαφαζανη βλεπω βρισκουν ακομα αποδεκτες......Αντε τον ιουνιο με το νεο μνημονιο λαφαζανη και λοιποι ''αριστεροι'' απατεωνες μην ψηφιζετε και παιξτε το αντιμνημονιακοι βουλευτες της κυβερνωσας καπιταλιστικης φιλοΕΕ-ΝΑΤΟ αριστερας.....Ειναι πια φανερο πως με τετοιες μπαρουφολογιες που τους εμαθε μαλλον ο βαρουφακης(χιουμορακι φτηνο αντιαμερικανικο) η αριστερη πτερυγα του συριζα ειναι η πιο ξετσιπωτη η πιο βρωμικη και η πιο απατεωνιστικη πτερυγα του συριζα.Την θεωρω οντως πιο επικινδυνη για το ΚΚΕ(και γενικοτερα για την αριστερα που θελει να αλλαξει τον κοσμο) γιατι απευθεινεται σε ενα κοσμο που θελει να ριζοσπαστικοποιηθει και τρωει τον παπα απο τα λαμογια αυτα τυπου λαφαζανη που τους γεμιζουν αυταπατες και συμβιβασμους φιλικους για το περιβαλλον και το κεφαλαιο.(Στρατηγικη θα το ελεγες εσυ βεβαια οπως και καλα εκανε και ο Λενιν αλλα οι φιλοΚΚΕ δεν καταλαβανουμε γιατι ειμαστε στουρναρια)Ακου ρε δεν την φερνουν λεει στη βουλη για να μην της δωσουν ΚΥΡΟΣ......Τα λεει ο λαφαζανης και δεν ντρεπεται......Εγω λεω να μην φερουν και την ιδιωτικοποιηση της ΔΕΗ ετσι για την αφησουν χωρις ΚΥΡΟΣ......Τσου ρε λαμογια....να τους χαιρεστε τους αριστερους αυτους δεν θα παρουμε.....

Ανώνυμος είπε...

Ενας νησιωτης

Σοβαρα τα λες και τα πιστευεις αυτα? Δηλαδη η συμφωνια που υπεγραψε η κυβερνηση δεν εχει κυρος αν δεν ερθει στην βουλη. Η οποια διεθνης συμφωνια που δεσμευει την χωρα υπαρχει απαιτηση να περασει απο τη βουλη για να αποκτησει δημοκρατικη νομιμοποιηση και οχι κυρος . Ειναι μαλιστα και το μοναδικο θεσμικο οπλο οσων κομματων η βουλευτων της συμπολιτευσης διαφωνουν με την συμφωνια να περασει απο την βουλη ωστε να δωσουν εκει την μαχη να αντραπει.
Αν βεβαια διαφωνουν πραγματικα και δεν κρυβονται πισω απο το δαχτυλο τους.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

@Ανώνυμο/η (Κυριακή, Μαρτίου 01, 2015 1:31:00 μ.μ.),


Διαγράφω μεν το σχόλιό σου γιατί δεν τηρεί τον όρο σχολιασμού (βλέπε κείμενο πάνω από το πλαίσιο των σχολίων), απαντώ στο ερώτημά σου δε.

Όταν το 2011 ο Λαφαζάνης έκανε ερώτηση στη Βουλή απαιτώντας η -τότε νέα- δανειακή σύμβαση των 80 δις να τεθεί προς ψήφιση, δεν ήταν επειδή ήθελε να της δώσει επιπλέον κύρος και να κάνει κοινοβουλευτικά παιχνιδάκια.

Ήταν γιατί τότε, τουλάχιστον στα χαρτιά, η ΝΔ ήταν αντιμνημονιακή και υπήρχαν κάμποσες αντιμνημονιακές φωνές, υποκριτικές ή όχι αδιάφορο, και από τη μεριά τού ΠΑΣΟΚ. Ήγουν, τουτέστιν, δηλαδή, οι ελπίδες να απορριφθεί η σύμβαση στη Βουλή δεν ήταν απολύτως στον αέρα, όπως συμβαίνει στην παρούσα περίσταση.

Κατανοητόν;


Τα λέμε (με την προϋπόθεση ότι θα συμμορφωθείς μέχρι κεραίας με τον όρο σχολιασμού· διαφορετικά, μην κάνεις τον κόπο —άσε που ρίχνεις και τον μέσο όρο IQ τών αναγνωστών τού μπλογκ...)

LeftG700 είπε...

@Ανώνυμο (Κυριακή, Μαρτίου 01, 2015 7:43:00 π.μ.),


Ξέρεις, το κύρος έχει βαθμίδες. Κι ο λοχίας έχει κύρος κι ο αντιστράτηγος έχει. Έχουν το ίδιο;;;

Η δημοκρατική νομιμοποίηση προσδίδει (περισσότερο) κύρος. Το πρώτο είναι το μέσο, η διαδικασία. Το δεύτερο είναι το αποτέλεσμα. Μην παίζεις με τις λέξεις για να με τσακώσεις. Χάνεις το χρόνο σου.

Αν ξαναπεράσεις από εδώ και θέλεις να πάρεις το λόγο, να τηρήσεις τον κανόνα που περιγράφεται στο κειμενάκι πάνω από το πλαίσιο των σχολίων. Διαφορετικά, θα τηρήσω εγώ τον κανόνα από τη δική μου μεριά και θα σου διαγράψω το σχόλιο.


Τα λέμε (είπαμε πώς)