Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Η αθλιότητα της αθλιότητας (& IMPORTANT UPDATE –3 Ιανουαρίου 2012)


Αντιγράφουμε από τη Βικιπαίδεια:

Η Συκοφαντία του Απελλή (Μποτιτσέλι)

Η Συκοφαντία του Απελλή (Ιταλικά: La Calumnia di Apelle) είναι ένας πίνακας ζωγραφικής από τον Ιταλό καλλιτέχνη της Αναγέννησης Σάντρο Μποτιτσέλι. Φιλοτεχνήθηκε περίπου το 1494 – 1495. Σήμερα βρίσκεται στη συλλογή του μουσείου Ουφίτσι στη Φλωρεντία, στην αίθουσα που είναι αφιερωμένη στο μεγάλο δημιουργό.
Το θέμα του πίνακα
Ο Μποτιτσέλι άντλησε το θέμα του από ένα διάσημο πίνακα του Έλληνα καλλιτέχνη της ελληνιστικής περιόδου Απελλή, όπως αυτός περιγράφτηκε από το Λουκιανό στον τέταρτο τόμο από τα οκτώ σωζόμενα έργα του, στην πραγματεία του Περὶ τοῦ μὴ ῥᾳδίως πιστεύειν διαβολῆ. Ο λόγος που ο Απελλής φιλοτέχνησε τον πίνακα αυτό ήταν ένας τρόπος να περιγράψει τα συναισθήματα θλίψης και οργής που ο ίδιος ένιωσε όταν κατηγορήθηκε άδικα, από έναν ανταγωνιστή του, τον Αντίφιλο, για τη δήθεν συμμετοχή του στο έγκλημα της συνωμοσίας κατά του φαραώ της Αιγύπτου, Πτολεμαίου Α’ του Σωτήρα. Όταν αποδείχτηκε η αθωότητά του, αποφάσισε να μεταφέρει το προσωπικό του βίωμα στον πίνακα αυτό. Το έργο δεν σωζόταν στις μέρες του Μποτιτσέλι. Ωστόσο η περιγραφή του Λουκιανού είχε μεταφραστεί ευρέως. Στον δικό του πίνακα, ο αναγεννησιακός ζωγράφος διατήρησε το σκηνικό στήσιμο των μορφών από την περιγραφή του Λουκιανού και δημιούργησε ένα περίτεχνα στολισμένο αρχιτεκτονικό φόντο για εκείνες.
Περιγραφή
Στα δεξιά απεικονίζεται καθιστός σε έναν υπερυψωμένο θρόνο, σε μια ανοικτή αίθουσα διακοσμημένη με γλυπτά, ένας βασιλιάς, με μεγάλα γαϊδουρίσια αυτιά, στο πρότυπο του βασιλιά Μίδα. Ο άντρας τείνει το χέρι του στη Συκοφαντία, η οποία στέκεται ακόμη λίγο μακρύτερα, αλλά πλησιάζει. Πλάι του βρίσκονται δύο γυναίκες, οι αλληγορικές απεικονίσεις της Άγνοιας και της Υποψίας ( ή της Υπόθεσης ), που με ζήλο ψιθυρίζουν φήμες στα μεγάλα αυτιά του βασιλιά, πράγμα που υπονοεί την ανόητη φύση του.

Η Συκοφαντία, πλησιάζοντας από τα αριστερά, είναι μια ασυνήθιστα όμορφη γυναίκα, που έχει ωστόσο μία θερμή αύρα που υπονοεί την απάτη και την παρορμητικότητα. Στο αριστερό της χέρι κρατά έναν αναμμένο δαυλό, και με το δεξί έλκει έναν νέο από τα μαλλιά. Εκείνος τείνει τα χέρια στους ουρανούς και επικαλείται τους θεούς να καταθέσουν τη μαρτυρία τους υπέρ της αθωότητάς του. Το δρόμο στη Συκοφαντία δείχνει ένας άντρας με διαπεραστικά μάτια, μα χλωμός, παραμορφωμένος, και ρουφηγμένος σαν από μακροχρόνια ασθένεια. Πρόκειται για το Φθόνο. Δυο κοπέλες, προσωποποιήσεις της Μοχθηρίας και της Απάτης, ενθαρρύνουν τη Συκοφαντία, προσθέτοντας πινελιές στην ομορφιά της.

Ακολουθώντας με πένθιμη αμφίεση, με μαύρα πέπλα και ξέπλεκα μαλλιά, έρχεται η Μετάνοια. Κοιτά δακρυσμένη πίσω της, περιμένοντας με μια έκφραση ντροπής το πλησίασμα της Αλήθειας. Η Αλήθεια, γυμνή, δείχνει προς τα ουράνια. Η γύμνια της Αλήθειας τη συσχετίζει με τον αθώο νεαρό, του οποίου τα ενωμένα χέρια επικαλούνται επίσης μια ανώτερη δύναμη. Η Αλήθεια θυμίζει το κλασικό μοτίβο απεικόνισης της Αφροδίτης, καθώς και αυτές που ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει. Είναι πανέμορφη, σε αντιδιαστολή με την προσωποποίηση της Μετάνοιας, που είναι μια ηλικιωμένη, χτυπημένη από τη θλίψη γυναίκα, με τριμμένα ρούχα. Είναι γυμνή, καθώς δεν έχει να κρύψει τίποτα και η έκφραση του προσώπου της, όπως και η στάση του σώματός της, επικαλούνται την ουράνια δικαιοσύνη.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το σημερινό post είναι αφιερωμένο σε κάποιο αποανθρωποποιημένο ανθρώπινο πράγμα, το οποίο, εδώ και τέσσερις ημέρες, διατύπωσε με ύπουλο και «μαγειρεμένο» σχόλιο την εξοντωτική για αριστερά ανθρωποποιημένα υποκείμενα συκοφαντική κατηγορία ότι αυτό το blog συνοδοιπορεί με την ακροδεξιά! Προ τούτο, «αξιοποίησε» ανάρτηση γραμμένη ένα χρόνο πριν και για την οποία τότε όχι μόνο δεν είχε εκφράσει καμία παρόμοια άποψη, αλλά, αντίθετα, είχε συμφωνήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό με το πνεύμα της και μας είχε επαινέσει!

Επιπλέον, είναι αξιοσημείωτο —και χρεώνεται ως μειονέκτημα στον κατά τα άλλα υπέροχο πίνακα του Μποτιτσέλι όπου απουσιάζει η προσωποποίηση και της Γελοιότητας— ότι το «στοιχείο», που ο ίδιος κατέθεσε με άλλο σχόλιό του για να θεμελιώσει μια διαφορετικού πεδίου, αλλά επίσης απόλυτη διαστρέβλωση των πολιτικών θέσεών μας (πως τάχα συνοδοιπορούμε και με τη ΔΗΜΑΡ!), ακυρώνει αυτομάτως και πανηγυρικά τις περί συνοδοιπορίας με την ακροδεξιά συκοφαντίες. Αυτομάτως και πανηγυρικά, γιατί το «στοιχείο» αυτό δεν ήταν άλλο από ένα δικό μας σχόλιο με το οποίο δηλώναμε τη συμφωνία μας στην απόρριψη του «δικαίου του αίματος»!!! Έτσι, στην προσπάθεια του να μας ταυτίσει με τη ΔΗΜΑΡ (επειδή κάναμε το «έγκλημα καθοσιώσεως» να στείλουμε το «ακροδεξιό» σχόλιό μας, όπως το περιγράψαμε παραπάνω, σε blog φιλικά προσκείμενο στη ΔΗΜΑΡ), στην προσπάθειά του αυτή λοιπόν, εξευτελίστηκε πλήρως!

Αν και όλα αυτά απαντήθηκαν λεπτομερώς[*] με δικά μας σχόλια, και παρά το ότι έχουν περάσει τέσσερις ημέρες, το ως άνω αποανθρωποποιημένο ανθρώπινο πράγμα δεν βρήκε το ελάχιστο θάρρος που απαιτείται για να πάρει το λόγο εδώ και είτε να αποσύρει τις βρωμερές συκοφαντίες και τις αισχρές διαστρεβλώσεις των πολιτικών μας απόψεων, είτε να δηλώσει ότι επιμένει σε αυτές.

Σχόλια κλειστά για όλους. Με την εξαίρεση τού ως άνω αποανθρωποποιημένου ανθρώπινου πράγματος, το οποίο μπορεί να στείλει το δικό του μέσω email, για να το δημοσιεύσουμε.

Το blog αυτό είναι τόσο ελευθερόφρον, που δεν έχει την παραμικρή πρόθεση (ούτε καν σκέψη!) να στερήσει το δικαίωμα λόγου ακόμα και από τους ηθικώς νεκρούς


[*] Όσοι έχουν χάσει την ιλαροτραγωδία μπορούν να κατευθυνθούν εδώ (1 & 2) και μετά εδώ (1, 2 & 3) κι εδώ (1 & 2).

IMPORTANT UPDATE: (Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012) Πώς καταλήγει έτσι μια, σε τελική ανάλυση, ιδεολογική διαφωνία μεταξύ αριστερών; Πώς σχηματίζεται μια τόσο αποκαρδιωτική εικόνα, απολύτως δυσφημιστική και καταστρεπτική για τις αριστερές ιδέες και αξίες; Δεν σκοπεύουμε να απαντήσουμε με πληρότητα στα ερωτήματα αυτά. Κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε πως θα έπρεπε να μιλήσουμε όχι μόνο για τις δικές μας ευθύνες. Κι εμείς θέλουμε να μιλήσουμε μόνο γι’ αυτές. Σε τι συνίστανται λοιπόν;
Συνίστανται στην ολοκληρωτική απώλεια ψυχραιμίας, εξ αιτίας τής οποίας απώλειας έγινε δυνατό να διατυπώσουμε βαρύτατους και εκμηδενιστικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Έτσι, αντί να παραμείνουμε στο πεδίο τής ιδεολογικής αντιπαράθεσης —αντιπαράθεση, που, στη χειρότερη για μας περίπτωση, θα έληγε με τη διαπίστωση ότι η άποψή μας είναι απλώς λανθασμένη και όχι έγκλημα καθοσιώσεως— μετατοπιστήκαμε σε μια περιοχή από την οποία η φωνή μας έδωσε την εντύπωση ότι καταγγέλλαμε ένα έγκλημα καθοσιώσεως. Ενώ θέλαμε απλώς να επισημάνουμε εμφατικά ένα κατά την άποψή μας πολιτικό λάθος, που, στην καλύτερη για μας περίπτωση, θα αποδεικνυόταν όντως τέτοιο.
Με αυτή τη νεότερη ενημέρωση, που είναι και η πρώτη ανάρτηση του καινούργιου χρόνου, συμπληρώνουμε την ιστορία τής συγκεκριμένης διαμάχης όχι ‘‘διορθώνοντάς’’ την ή, ακόμα χειρότερα, διαγράφοντάς την, αλλά ανακαλώντας τους απαξιωτικούς και εκμηδενιστικούς χαρακτηρισμούς. Και τους αφήνουμε πίσω μας μαζί με τον χρόνο που έφυγε.



Η εικόνα, από το kireas.org

42 σχόλια:

LeftG700 είπε...

Στο προηγούμενο ποστ κατετέθη προ ολίγου το εξής σχόλιο που, προφανώς, αφορά το παρόν:


Ο/Η Αντωνης είπε...
Μπορείς να αναμένεις μήνυση για εξύβριση. Και είναι κρίμα, γιατί χρειάζεσαι τα χρήματα για ψυχίατρο.

Αυτή είναι η απάντησή μου.


Κατόπιν αυτής της απρόβλεπτης όσο και αποκαλυπτικής εξέλιξης, τα σχόλια ανοίγουν.

zalion είπε...

Παιδια το εχετε χασει τελειως. Εκτος του οτι η προσβολη προς τον Αντωνη ξεπερνα καθε οριο η ενασχοληση σας με την μπλογκοσφαιρα και η τσατιλα σας αγγιζει τα ορια του ψυχιατρικου.
Φανταζομαι οτι θα απαντησετε γι' αυτο και σας λεω οτι ειναι η τελευταια φορα που γραφω εδω οποτε μην θεωρησετε αδυναμια ή αδιαφορια οτι δεν απαντω.
Προτιμω ανθρωπους με λιγοτερη κακια και περισσοτερη συντροφικοτητα. Χαρακτηριστικα που μετα τα τελευταια τρια ποστ διαπιστωνω, μπορει να κανω και λαθος, οτι δεν τα εχετε.
Καλη τυχη στην αγκυλωμενη κοσμοθεωρια σας.

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώ ότι είτε «ευθυνοφρόνως» είτε «εθνικφρόνως» τα κάματε μπάχαλο...

Χαίρετε!

Παρατηρητής

Ανώνυμος είπε...

Γράψατε 3 σεντόνια με σκοπό να αποδείξετε την κωλοτούμπα του συνασπισμού. Μάλλον δεν σας βγήκε. Η συνέχεια είναι να την πέσετε απίστευτα χυδαία στον RD ο οποίος ας μην ξεχνάμε –ας το πω ευγενικά- πόσο επιθυμούσατε να συμμετέχει στις συζητήσεις εδώ στο μπλογκ.
Για κωλοτούμπες ή μη θα μπορούσαμε να συζητάμε στο διηνεκές, θα είχε και ενδιαφέρον, μετά το σημερινό ποστ όμως σας χαιρετώ, γνωρίζοντας βέβαια ότι δεν θα σταξει και η ουρά του γαϊδάρου.
λ.κ

Β.Δ. Καργούδης είπε...

Πιστέψτε με, καθόλου δεν επιχαίρω ρε σεις @Λέφτηδες,
με την κατάληξη που είχε αυτή η προσπάθειά σας
(στα όρια της εμμονής)
να ανοίξετε κουβέντα καλά & ντε για το
(ανύπαρκτο για τους περισσότερους απ αυτούς)
Μεταναστευτικό, με ανθρώπους και ομάδες που
-σας το ξανάπα-
τους κοινωνικούς αγώνες
(δείχνουν να)
τους "βιώνουν" μόνο μέσα από τις σελίδες "αφηγήσεων" ή από "διακηρύξεις"
Σε κάθε περίπτωση πάντως από σελίδες.
Και δείχνουν επίσης να θεωρούν την ανοιχτωσιά και τον καθαρό αέρα της κοινωνίας, σας απλά πεδία επαλήθευσης ή διάψευσης θεωριών ή εμμονών.
Δικών τους ή άλλων.

Θεωρήστε μωρέ το συμβάν εύνοια και κλείσιμο ματιού της τύχης, και άειντε με το καλό για φρέσκα, νέα και ελπιδοφόρα.
Που πάντως καλύτερα να "βρωμάνε ανθρωπίλα" από οτιδήποτε άλλο.
Καλό κουράγιο...

LeftG700 είπε...

Για να δούμε, τι έχουμε εδώ…


ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ, κατ’ αρχήν και πρώτο-πρώτο, ένα σχόλιο εκ μεταφοράς του …μηνυτή(!) μας. Ο οποίος, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες απέφυγε επιμελώς να μιλήσει για την ταμπακιέρα, και πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα. Για την ακρίβεια, τώρα την πέταξε στην …(αστική) δικαιοσύνη! Στην οποία θα καταφύγει για να βρει το …δίκιο του, αφού αυτό παραβιάστηκε επειδή τον …εξυβρίσαμε (εξύβριση = ...απαξία!)! Προφανώς, θεωρεί ότι έπρεπε να του πούμε κι ευχαριστώ για τις βρωμερές συκοφαντίες του και να εκφράσουμε την εκτίμησή μας προς το πρόσωπό του, κι όχι την απαξία μας. Φαίνεται ότι στο δικό του κόσμο, η συκοφαντία είναι αξιέπαινο και θεάρεστο έργο…

Θα προσπαθήσει να βρει το δίκιο του στο δικαστήριο. Σωστά! Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος; Αφού έγραψε εδώ χιλιάδες λέξεις για να το βρει κι εμείς δεν του το αναγνωρίσαμε, ποιος άλλος δρόμος του μένει; Το δίκιο του βουνό! Δημοκρατία έχουμε!

Και ακριβώς επειδή έχουμε δημοκρατία, έχουμε και ελευθερία γνώμης. Οπότε, μπορεί ο …μηνυτής(!) από τη μια να γράφει χιλιάδες επί χιλιάδων λέξεων, καταγγέλλοντας τη χρηματοποιημένη κοινωνία. Και μετά, μπορεί κάλλιστα να επισείει τη …χρηματοποιημένη απειλή προς αυτούς οι οποίοι δεν δέχονται αδιαμαρτύρητα τις συκοφαντίες του. Δημοκρατία έχουμε. Δεν έχει δικαίωμα να μετατρέψει την καταγγελία της συκοφαντίας σε ποινικό αδίκημα; Για όνομα! Δημοκρατία έχουμε!

Πού είναι ο πάτος του βαρελιού (του); Θα το μάθουμε στα δικαστήρια!...


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ …ΜΗΝΥΤΗ(!) κι ας πάμε στον πρώτο μάρτυρα κατηγορίας (ένα καλό που έχουν τα δικαστήρια είναι ότι γνωρίζεις κόσμο!). Είναι ο καλός μας φίλος zalion. O οποίος είναι τόσο «τσακάλι» που στη φράση μας, από ένα σχόλιο προς τη λ.κ., «[…] γιατί πολιτική ε π ι λ ο γ ή είναι το σήκωμα του μεταναστευτικού και τα διεθνιστικά να τα αφήσετε, δεν είναι η νεολαία του ΣΥΝ εδώ […]», εκτός από μαγκιές είδε και …απειλές!!! Με αυτή λοιπόν την όσφρηση λαγωνικού είδε στο ποστ πολύ κακία και λίγη συντροφικότητα. (Φυσικά, παρέλειψε να μας πει πόσο λίγο κακία και πόσο πολύ συντροφικότητα είδε στις συκοφαντίες περί συνοδοιπορίας με την ακροδεξιά!). Και είδε ακόμα και πολύ …τσατίλα! Τόσο πολύ τσατίλα που αγγίζει, λέει, τα όρια του …ψυχιατρικού! Και τα λέει αυτά ένας άνθρωπος ο οποίος κόντεψε να αποκεφαλίσει τον товариш Яков μόνο και μόνο επειδή τον προσφώνησε …zalie! Ρε πούστη μου, πού να τα πεις αυτά και να σε πιστέψουν;

Το μόνο που δεν μας είπε ο φίλος zalion είναι πόσο πολύ κακία είχαν οι επικρίσεις μας προς τον Β.Δ.Καργούδη επειδή θωρήσαμε πως έκανε ad hominem επίθεση στον …μηνυτή!

Εντάξει, θα μας το πει στο δικαστήριο…


ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ στον δεύτερο μάρτυρα κατηγορίας. Την επίσης καλή μας φίλη λ.κ. Η οποία, αφού κατάλαβε το δύσκολο, δηλαδή ότι ο κρυφός μας πόθος για την τριλογία των 5.500 λέξεων ήταν το ξεμπρόστιασμα της κωλοτούμπας του Συνασπισμού (τόσο μαλάκες κι εμείς, που βγάλαμε τα μάτια μας για να αποδείξουμε αυτό που είδαν όλοι —συμπεριλαμβανομένου κ α ι του …μηνυτή(!) !), κατάλαβε και το άλλο, που ήταν, για να τα λέμε όλα, και πολύ ευκολότερο: την «απίστευτα χυδαία επίθεση» στον …μηνυτή(!)!

Η φίλη μας η λ.κ. δεν είδε καμία χυδαία επίθεση στη λασπουριά της συνοδοιπορίας μας με την ακροδεξιά! Την είδε στις καταγγελίες μας γι’ αυτή τη λασπουριά, κι αφού περιμέναμε σαν τους μαλάκες τέσσερις μέρες!

Εντάξει. Είναι μια στάση κι αυτή. Νιώθεται… Ιδίως όταν έχει θιγεί ο κομματικός πατριωτισμός της. Μας κάνει εντύπωση όμως η στάση της, όσο κι αν τη νιώθουμε. Τι διάολο! Ενώ παραδέχεται η ίδια το «πόσο θέλαμε να συμμετέχει σε συζητήσεις εδώ στο μπλογκ» (παραλείπει βέβαια να πει πόσες προσπάθειες κάναμε γι’ αυτό επί μήνες, με δημοσιεύσεις επί δημοσιεύσεων…), όχι μόνο δεν βγάζει τα αυτονόητα συμπεράσματα, αλλά φαίνεται να στρέφει κι αυτό ακόμα το γεγονός εναντίον μας! Άσε που φαίνεται να ξεχνάει και τις προτροπές μας προς την ίδια να αποκαταστήσει πλήρεις σχέσεις με το RD και να μην περιορίζεται μόνο στις αναγνωστικές! Να υποθέσουμε ότι τότε δεν δείχναμε «απίστευτη χυδαιότητα», αλλά μόνο τη «συνήθη»;

Και πάλι: θα πάρουμε τις απαντήσεις μας στο δικαστήριο…


Τα λέμε (στο δικαστήριο!)

LeftG700 είπε...

Φίλε Παρατηρητή,


Εμείς πάλι δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε ήδη παρατηρήσει: κ α ι με τον αστυφύλαξ, κ α ι με τον χωροφύλαξ… ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Β.Δ.Καργούδη,


Πες μας μ ι α μεγάλη Ιδέα που δεν έγινε αντικείμενο καπηλείας!

Αλλά τι να κάνουμε; Να πάμε σπίτι μας;


Τα λέμε


ΥΓ Αν σκοπεύεις να μας φέρνεις κανένα πακέτο τσιγάρα, να το κάνεις με τρόπο! Θα μας πούνε κ α ι Σημιτικούς! ;-)

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

Πέρα από το γεγονός ότι με το τρόπο μου διαφώνησα στη προσέγγιση σας στο ζήτημα της μετανάστευσης....
Πέρα από το γεγονός ότι με τον επίδοξο κο μηνυτή σας δεν συνομιλώ από τότε που ξέρετε....
Πέρα από το γεγονός ότι εδώ φάγατε "μαύρο" από μια σειρά αξιόλογων σχολιαστών....
Πέρα από το γεγονός ότι θα προσυπέγραφα λέξη προς λέξη το σχόλιο του αγαπητού μου Βαγγέλη Καργούδη....

... δεν αντέχω να μη σημειώσω δύο πράγ(α)ματα :

α) Θεωρώ ότι κακώς είχατε εμπλακεί σε συζήτηση με αυτόν τον εξαίρετο κύριο της αριστερής διανόησης εδώ και πολύ καιρό. Σας είχα προειδοποιήσει πλαγίως , αλλά σαφώς νομίζω. Διακατεχόμενος , και δικαίως , ο καλός αυτός κύριος από την αστική αντίληψη περί αξιοπρέπειας και μη έχωντας ( κατά δήλωσιν του εδώ προ καιρού ) οικονομικό πρόβλημα , δηλώνει έτοιμος να σας αποστερήσει από τα μέσα εκείνα τα οποία θα χρειαστούν για τη ψυχιατρική σας υποστήριξη. Πρόκειται για σύμπτωμα ριζοσπαστικού πόθου προφανώς.

β) Εξ απαλών ονύχων είχα διδαχθεί από το πατέρα μου να αποφεύγω με κάθε δυνατό τρόπο , οποιαδήποτε εμπλοκή με την αστική δικαιοσύνη. Στη συνέχεια και η δική του και η δική μου εμπειρία ήρθαν να επιβεβαιώσουν τη σοφία εκείνης της προτροπής. Και μόνο αυτό καλοί μου Λέφτηδες αρκεί , ως προς τις δικές μου αρχές , για να ταχθώ στο πλευρό σας σε αυτή τη διαμάχη. Μπορεί ίσως να μη κατέφευγα σε ένα τέτοιο ποστ , ως επί των πραγμάτων και των περιστάσεων άχρηστο , αλλά μετά την αντίδραση του προβεβλημένου αυτού διανοούμενου της αριστεράς και επιφανούς ιστολόγου , δεν έχω άλλη επιλογή από το να σταθώ στο πλευρό σας. Και επιπλέον δεν δικαιολογώ την αντίδραση πολλών φίλων εδώ σχολιαστών ( πιστών κατά τα λοιπά στις αρχές τους..! ) που έσπευσαν να σας επιπλήξουν και να σας αποχαιρετήσουν , αγνοώντας το ΜΕΙΖΟΝ : ότι δηλαδή άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται "αριστεροί" προσφεύγουν για τέτοιου είδους διαφορές στην ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Σε αυτό το τελευταίο θα παρακαλούσα να έχω κάποια απάντηση από αυτούς που έσπευσαν να πάρουν το καπελλάκι τους με τόση ευκολία.. !

Γιάκοβ

ΥΓ ( αν ο καλός κύριος διανοούμενος θεωρεί ότι προσβάλλεται η αστική του αξιοπρέπεια και η υψηλή του προσωπικότητα από αυτό ή οποιοδήποτε άλλο δικό μου σχόλιο , ας στείλει ένα σχόλιο στο μπλογκ μου ( θα μείνει κρυφό ) και εγώ θα χαρώ να του στείλω τα προσωπικά μου στοιχεία αμέσως. Να τον πληροφορήσω όμως ότι η οικονομική μου κατάσταση είναι τέτοια ώστε το μόνο που θα μπορεί να ελπίζει είναι να με κλείσει φυλακή )

Νοσφεράτος είπε...

Λοιπόν πρπει να πω οτι ολα αυτά ΕΔΏ σε συνδυασμό με διαφορα αλλα και κατι περιεργα σχόλια που κατα καιρος τα Απο διδατε σε μενα και ισως σε αλλους Μονο και μόνο για να προβοκαρετε και τωρα μου κανετε τις ...ψυχουλες ειναι Εντελώς Π Ε Ρ Ι Ε Ρ Γ Α.
..
Γιάκοβ
επιδή σε ξερω καιρο και σε θεωρώ φιλο. Η δική μου συμβουλή . Τουλαχιστον Μην ανακατευεσαι. Διτι θα σε ..ανακατεψουνε.
Αυτο και τέλος . Δεν ανακατευομαι.
Υ.γ οπως και ναχει - και παρολο που εχω υποστει μια απιστευτη συμπεριφορά απο εκεινο τον αδιανοητο Πρωην -συνιστολογο του την οποια δυστυχώς ανεχτηκε
εχω να πώ οτι ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΆ
το Ραντικαλ Ντιζαιρ του Αντωνη παραμένει ενα απο τα πιο σημαντικά Ιστολογια στην Ελληνοφωνη Μπλογκοσφαιρα και κανει πολύ σημαντική δουλεια .

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

Βρε Νοσφεράτε, βρε Νοσφεράτε! Ρε φίλε, την αξιοπρέπειά σου δεν τη λυπάσαι; Όχι επειδή, παρά το ότι σε έχουμε επισήμως κηρύξει ανεπιθύμητο, έρχεσαι εδώ και σχολιάζεις. Αυτό, εν προκειμένω, είναι ελάχιστο.

Αλλά επειδή έρχεσαι εδώ για να δημιουργήσεις εντυπώσεις εις βάρος μας, ανοιχτές στην κάθε οργιαστική ή μαλακισμένη φαντασία.

Έχεις μπλογκ, δεν έχεις; Πάνε αγόρι μου (έτσι δεν στο είχε πει κάποιος με τραχιά, ναυτική γλώσσα;), πάνε αγόρι μου στο μπλογκ σου και τράβα μια ανάρτηση που να ’ναι όλη δική μας! Και διευκρίνισε εκεί ποια είναι «τα διάφορα άλλα» και ποια είναι τα «εντελώς ΠΕΡΙΕΡΓΑ». Τι φοβάσαι; Μην καταφύγουμε στην (αστική) δικαιοσύνη; Δεν τα κάνουμε αυτά εμείς ορέ Νοσφεράτε! Εμείς δεν είμαστε αριστεροί του περιδιαγραμμάτου. Εμείς ορέ είμαστε αριστεροί της καρδιάς! Ακόμα δεν το ’χεις καταλάβει; Ακόμα δεν θέλεις να το παραδεχθείς;

Εν πάση περιπτώσει και για να σου φύγει κάθε φόβος:

*****

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Εμείς οι Λέφτηδες δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε προκαταβολικά από οποιανδήποτε δικαστική δίωξη για οποιαδήποτε ύβρη ή π ο λ ι τ ι κ ή συκοφαντία που θα εκτοξεύσει ο Νοσφεράτος εις βάρος μας.

*****

Εντάξει; Λοιπόν, ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν! Ξεμπρόστιασέ μας να ξεβρωμίσει και το διαδίκτυο από μας!

Τέλος: Ρε Νοσφεράτε, να σε ρωτήσουμε ένα πράγμα;

Δηλαδή εσύ, απ’ όλη αυτή την ιστορία, εκείνο που κατάλαβες να μας απασχολεί είναι …αν το «το Ραντικαλ Ντιζαιρ του Αντωνη παραμένει ενα απο τα πιο σημαντικά Ιστολογια στην Ελληνοφωνη Μπλογκοσφαιρα και κανει πολύ σημαντική δουλεια .»;;;!!!

Ρε τι άλλο θ’ ακούσουμε σ’ αυτό τον κόσμο…


ΥΓ Για τις διαβολές σου εις βάρος μας προς τον товариш Яков, δυο πράγματα έχουμε να πούμε:

α) Έχουμε κατανόηση ορέ. Ξέρουμε ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν να τους αγαπούνε. Αλλά τι να σου κάνουμε; Ας είχες τις ίδιες συμπεριφορές και θα σ’ αγαπάγαμε το ίδιο!

β) Επειδή εμείς τα λέμε όλα: Οι διαβολές βέβαια είναι διαβολές. Όμως, τουλάχιστον, τις έκανες στο φως, δημόσια και παλικαρίσια! Δεν μπορούμε ορέ να μη στο αναγνωρίσουμε αυτό…

Νοσφεράτος είπε...

καλά ρε ολοι σας διαβάλουν; εσεις ρε διαολια δεν διαβαλετε;

εν πασει περιπτωσει δεν εχετε ανοιτα τα σχόλια; Για να σχολιαζουμε δεν ειναι;
----
και ναι το Ραντικαλ ειναι ενα εξαιρετικά αξιολογο Μπλογκ ..ασχετως αν σας απασχολει η οχι που μάλλον σας ..απασχολει ..

Ανώνυμος είπε...

Δεν αφήνεις τα σάπια ορέ Βάμπιρα ;;;


Γιάκοβ

Νοσφεράτος είπε...

οχι . Και πες μας τι εννοεις..Γιακόβ ..

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Αγαπητέ Leftg700, θεωρώ ότι είσαι λαμπρός σύντροφος. Δεν είναι κρίμα να σπαταλιέσαι με τέτοιο τρόπο;

Ξέρω, ξέρω! Θα πεις πάλι ότι προσπαθώ να τηρήσω ίσες αποστάσεις. Πίστεψέ με, δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, ούτε με ενδιαφέρει "να τα έχω καλά με όλους". Ακόμα και στην περιπτωση που έχεις δίκαιο (δεν είμαι δικαστής να απονέμω ποινές ή να αθωώνω) το παρόν ποστ είναι αχρείαστο.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ε, όχι και μήνυση...

Γιατί, άραγε,διαφωνίες που αφορούν στις γνωστές, παλαιόθεν, διαμάχεις μεταξύ αριστερών να φτάνουν σε υπερβολές;

Οι απολυτότητες, οι περιχαρακώσεις και οι μηχανιστικές αντιλήψεις αποκαλύπτουν την αδυναμία μας στις διαφορετικές αντιλήψεις.
Τα παραπάνω συνιστούν παθογένειες της αριστεράς με τα γνωστά αποτελέσματα, αυτά των πολλαπλασιαστικών διασπάσεων που τελειωμό δεν έχουν.

Παρεμπιπτόντως και με ειλικρινή θλίψη..
" Ο ρατσισμός της ευφυϊας είναι από τους χειρότερους " ( Μπουρντιέ)

( αυτό δεν αφορά τους LeftG700)


Υ.Γ.1
Οι λέφτηδες, μου άφησαν ένα σχόλιο.
Αυτό σημαίνει, ότι συμφωνούν με την ΔΗΜΑΡ;
Ή ότι δεν μπορούμε να σχολιάζουμε, μεταξύ μας, επειδή έχουμε διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις;

Αν είναι δυνατόν.!

Κάποιοι θεωρούν εαυτόν, το κέντρο του κόσμου και κατέχουν την σφραγίδα του αριστερού.


Περισσότερη καλή διάθεση και λιγότερη αλλαζονεία, δεν θα έβλαπτε.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Τα παραπάνω, που συμβαίνουν δεν μπορούν να αφορούν απόψεις και ζητήματα μιας σύγχρονης ανανεωτικής αριστεράς.

Δεν ισχυρίζομαι, ( υποστηρίζοντας την Δημοκρατική Αριστερά,) ότι είμαι κάτοχος μιας προνομιακής άποψης ή κάτοχος απόψεων που συνιστούν πολιτικά θέσφατα.

Υποδηλώνω βασική αφετηριακή πολιτική θέση - αρχών και αξιών- που αντιμάχεται τις απολυτότητες και οφείλει να σέβεται και να "ακούει"

( ακόμη και αυτούς που δεν κατέχουν αριστερόφρονα ISO και πάσης φύσεως παρόμοια πιστοποιητικά )

Νοσφεράτος είπε...

χε χε ... α ρε Σπιθα ..." Ο ρατσισμός της ευφυϊας είναι από τους χειρότερους " ( Μπουρντιέ)

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Έτσι, δεν είναι ή διαφωνείς, Νόσφυ;
Απ αυτό δεν πάσχει η 'αριστερά" και οι "αριστεροί", μεταξύ άλλων ;

Μεταξύ μας, μήπως αυτό σ'αγγίζει και σε αφορά και εσένα λιγουλάκι;

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Με τους LeftG700 έχω γνωστές πολιτικές διαφωνίες.
Αλλά ουδέποτε διέκρινα, στρεψοδικίες, συκοφαντίες, μοχθηρίες από μέρους τους.
Ούτε προς εμένα ούτε προς άλλους.

Δεν διέκρινα επικυριαρχικές τάσεις για - εγωϊστικές επιβεβαιώσεις - μέσω της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Δεν μπορώ να πω ισχυριστώ το ίδιο για πολλούς άλλους που αναλώνονται σε προσωπικές διελκυστίνδες με πολιτικά προσχήματα. ( ααναφέρομαι σε γνωστά ονόματα που δεν αφορούν αποκλειστικά την μπλογκόσφαιρα, βέβαια..)

Νοσφεράτος είπε...

Μεταξύ μας, μήπως αυτό σ'αγγίζει και σε αφορά και εσένα λιγουλάκι;
Αλλά ουδέποτε διέκρινα, στρεψοδικίες, συκοφαντίες, μοχθηρίες από μέρους τους.
Δεν διέκρινα επικυριαρχικές τάσεις για - εγωϊστικές επιβεβαιώσεις - μέσω της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Δεν μπορώ να πω ισχυριστώ το ίδιο για πολλούς άλλους που αναλώνονται σε προσωπικές διελκυστίνδες με πολιτικά προσχήματα.
-----------------------------
------------------
Σπιθα εισαι Μουρλια ... Ειλικρινά στο λέω .. Εισαι πολύ λεβεντοπαιδο .. Μπραβο.

και σιγουρα εχεις πολύ Χιουμορ.
ΠΑΙΔΕς (ΓΙΑΚΟΒ , λΕΦΤΗ , σΠΙΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ..μπραβο ..ετσι ..Να παιζετε: Γυρω γυρω ολοι ..

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Δεν έχω λόγους να αποδείξω σε κανέναν, τίποτα, Νόσφυ.


Όπως βλέπεις δεν κάνω πολιτικές αναλύσεις που αφορούν σεχταριστικές αντιλήψεις, άλλωστε, ούτε μ'ενδιαφέρουν στο ελάχιστο.

Δεν διεκδικώ το δίκιο ή το άδικο στα σχόλια μου. Εκφράζω την άποψή μου.

Αρέσουν ή δεν αρέσουν, αυτό αφορά εσένα και όσους τα διαβάζουν και όχι εμένα.!

Νοσφεράτος είπε...

ε αυτο λεω κι εγω ..εμενα μ αρεσουν.. εχουν πλακα ..
----------------------------
αληθεια σου λέω και χωρις παρεξηγηση .. εχεις ενα Βαθυτατο Χιουμορ .. Και αυτο ειναι καλό ΣΤΟΥς ΚΑΙΡΟΥς ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ..
-----
αιντε μπρε(λεφτηδες , Σπιθα κλποι ..παντα τετοια ..με κανατε και γελασα.. Φυσικά δεν τα πηρα ολα αυτα σοβαρα ..ξερω οτι ειστε μεγαλοι ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΑΙ...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Πάλι συναθροίζεις και σουμάρεις.
..α ρε Νόσφυ, κρίμα.

Αντίος,

Νοσφεράτος είπε...

γιατι Κριμα Σπιθα (μου);
που θαυμαζ το χιουμορ σου;
και γιατι Αντιός; κατσε να τα πουμε

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Προς το παρόν, δεν θέλουμε να πούμε κάτι για το σχόλιό σου. Δεν θέλουμε γιατί δεν γουστάρεις κουβέντες για την πάρτη σου και (προς το παρόν) δεν μας πάει να σου χαλάσουμε το χατίρι. (Μη νομίζεις πάντως ότι θα γίνεται μονίμως το δικό σου… ;-) ).

Μια κουβέντα όμως θα την (ξανα)πούμε:

Οι Λέφτηδες δεν είναι μαλάκες! Όταν γράφανε για το καινούργιο σου σπίτι ότι «Είναι, θα είναι χωρίς αμφιβολία, στην πρώτη γραμμή του μετώπου.», ξέρανε τι γράφανε!...


Увидимся

LeftG700 είπε...

Φίλε ανανεωτικέ,


Κατ’ αρχήν, επειδή δεν θέλουμε να παρεξηγείς τα λόγια μας:

Οι «μπηχτές» μας περί ίσων αποστάσεων και προς εσένα και προς άλλους ήταν φιλικά πειράγματα. Των οποίων το σοβαρό υπόβαθρο, διότι ασφαλώς υπήρχε σοβαρό υπόβαθρο, δεν ήταν η διάγνωσή μας για μια PRίστικη στάση, αλλά για μια κεντρίστικη στάση που από πολλούς θεωρείται το φάρμακο για τους ενδοαριστερούς εμφυλίους. Εμείς αντίθετα πιστεύουμε ότι τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους.

Τώρα, ένα-δυο ακόμα πράγματα. ‘Σπαταλιέσαι’ μας λες. Από μια άποψη, να, έχεις δίκιο. Σπαταλιόμαστε. Γιατί αντί να κάνουμε αναρτήσεις καταρρίπτοντας κατηγορίες αντιπάλων, υποχρεωνόμαστε να κάνουμε αναρτήσεις για να αμυνθούμε από συκοφαντίες «συντρόφων». Οι οποίες συκοφαντίες συνοδεύουν αυτό το μπλογκ εδώ και κάνα χρόνο περίπου. Είναι γελοίες, βέβαια, εκτός από κατάπτυστες. Άλλες «θεμελιώνονται» στην ξεκάθαρα «ρατσιστική» φράση «ωραίος σαν άνθρωπος» που είπαμε για έναν μαύρο, άλλες στο ότι δεν κόψαμε κάποιον σχολιαστή που έγραψε ότι οι «αφρικανές γεννούν σαν κουνέλες», κι άλλες στις «πολύ μεγάλες απορίες» που δημιουργεί η κριτική μας προς τον ΣΥΝ για τη Νομική ενώ «προτείναμε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν, εθνικό δημοψήφισμα» για τους μετανάστες.

Να λοιπόν τι μας υποχρέωσε σε αυτή τη σπατάλη (και στην άλλη σπατάλη προ μηνός). Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο. Θέλουμε να πούμε ότι το πάπλωμα για τον καβγά δεν είμαστε μόνο εμείς.

Το πάπλωμα για τον καβγά είναι αυτή η αρρωστημένη συνήθεια της ιδεολογικής τρομοκρατίας που κρατάει δεκαετίες μέσα στην ελληνική Αριστερά και της οποίας, τα τελευταία χρόνια, οι άθλιοι επωδοί για τα δυο «στρατόπεδα» είναι: «Κρατάτε φανάρι στους φασίστες!». «Όχι, κάθε άλλο. Αντίθετα, εσείς κρατάτε φανάρι στη Νέα Τάξη και στον Soros!» (Αθλιότητα, αυτή η δεύτερη, που ουδέποτε καταδεχτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε, σπιλώνοντας ανθρώπους).

Και δες ακόμα και κάτι άλλο φίλε ανανεωτικέ. Εδώ, στα σχόλια αυτού του ποστ.

Δες τι γράφει λίγο παραπάνω από εσένα ένας άνθρωπος, ο οποίος μάλιστα έχει κηρυχθεί ανεπιθύμητος εδώ, και ο οποίος μας θεώρησε ρατσιστές χειρότερους κι απ’ την Κου Κλουξ Κλαν(!) επειδή γράψαμε το διάσημο πια «ωραίος σαν άνθρωπος»(!):

«Λοιπόν πρπει να πω οτι ολα αυτά ΕΔΏ σε συνδυασμό με διαφορα αλλα και κατι περιεργα σχόλια που κατα καιρος τα Απο διδατε σε μενα και ισως σε αλλους Μονο και μόνο για να προβοκαρετε και τωρα μου κανετε τις ...ψυχουλες ειναι Εντελώς Π Ε Ρ Ι Ε Ρ Γ Α.»

Και δες τι γράφει σε κάποιο άλλο μπλογκ:

«[…] ..Αν ενδιαφερεστε ποραγματι να μαθετε το ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΖΕΙ στειλτε σε εμενα Μέηλ που ξερω ολη την ιστορια .. Οτνα λέω ολη εννοώ Ολη .. Απο τη αρχή .. Αν παλι δεν ενδιαφερεστε και κανετε οτι τοτε μήν .*
ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ
* θα τηρηθει απολυτη Εχεμυθεια …».

Πες μας τώρα εσύ φίλε ανανεωτικέ, τι κάνει κανείς εδώ. Πώς οχυρώνεται απέναντι σε τέτοια δόλια υπονόμευση, ανοιχτή σε οποιαδήποτε ερμηνεία;

Δεν μιλάει; Την έχει βαμμένη («ε, για να μη μιλάνε, κάτι ‘‘παίζει’’ όντως».

Μιλάει; Πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα τη βγάλει καθαρή, ακόμα κι αν τσιρίξει! Για διάβασε μια διδακτική ιστορία που την είδαμε τις προάλλες σε ένα άλλο μπλογκ και την αντιγράφουμε κατά λέξη:


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


*****

«[…]θυμήθηκα μια παλιά ιστορία!
Διηγείται ο Ουμπέρτο Έκο σενα βιβλίο του ,κάτι για σημειολογίες έλεγε μου φαίνεται στον τίτλο!
Υπήρχε ένα περιοδικό ενός αναρχοφιλελεύθερου μπουλουκιού που έβγαινε κάθε βδομάδα σε καμιά χιλιάδα φύλλα, που λες Αναγνώστη ,στη Ρώμη με τον συνήθη καταγγελτικό λόγο και τα μεγάλα οράματα !Ξαφνικά δημοσιεύει μια καταγγελία, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι ο Πάπας έχει το “κουσούρι”που έλεγε και ένας μακαριστός δικός μας!Ναι φίλε μου,ότι ο Πάπας είναι ομοφυλόφιλος!Άκου να δεις!

Αναστάτωση τρελή στο Βατικανό όπως καταλαβαίνεις!Καρδινάλιοι πάνε κιέρχονται!.Ο Πάπας έξαλλος !Απειλεί Θεούς και δαίμονες και απαιτεί να παρθούν μέτρα!
Εκδίδουν λοιπόν οργισμένες ανακοινώσεις, δελτία τύπου όπου διαψεύδουν ,πρόσεξε αυτό το σημείο Αναγνώστη,την κατηγορία ,εμφανίζεται ο εκπρόσωπος τύπου της Αγίας έδρας στα κανάλια καταγγέλοντας τους συκοφάντες του περιοδικού
και πάει λέγοντας !Ένα μήνα και παραπάνω το κάνουν πρώτο θέμα στα ΜΜΕ!Όλοι καταδικάζουν το περιοδικό και τους υπεύθυνους!
Αποτέλεσμα:
Μετά από λίγο καιρό γίνεται μια δημοσκόπηση και μπαίνει το ερώτημα:
Μήπως είναι ο Πάπας ομοφυλόφιλος;
Και τι απαντά το κοινό; Σε ποσοστό 50% απαντά :Ναι ..ο Πάπας είναι ομοφυλόφιλος!
Κατάλαβες φίλε μου πόσο μυστήριοι είναι οι μηχανισμοί της ενημέρωσης; ;-)».

*****


Δεν ξέρουμε αν κατάλαβε ο φίλος προς τον οποίο απευθυνόταν ο παραπάνω σχολιαστής «πόσο μυστήριοι είναι οι μηχανισμοί της ενημέρωσης», γιατί ποτέ δεν απάντησε. Ανανεώνουμε το ερώτημα απευθύνοντάς το προς εσένα αυτή τη φορά…

‘Σπαταλιόμαστε’ φίλε ανανεωτικέ; Ναι, σπαταλιόμαστε. Αλλά δεν βγαίνουν και κάποια πολιτικά συμπεράσματα από αυτή τη σπατάλη; Δεν γίνεται λίγο, ελάχιστα, πιο καθαρό το πόσο δρόμο δύσκολο και μακρύ έχουμε όλοι μπροστά μας μέχρι να αποκαταστήσουμε τη χαμένη τιμή της Αριστεράς;

Δεν γίνεται αυτό σαφές, όταν απειλούμεθα εδώ και δυο ημέρες με π ο λ ι τ ι κ ή δίωξη υπό «ποινικό» μανδύα από «σύντροφο»;

Δεν γίνεται αυτό σαφές όταν έρχονται εδώ αριστεροί άνθρωποι που πριν τρία χρόνια αποκεφάλιζαν τον Βγενόπουλο για τη μήνυση προς τον Τσίπρα (τον πρώτο μεταξύ ίσων του κόμματός τους, για να μη τον αποκαλέσουμε ‘αρχηγό’ και μας κατακεραυνώσουν) και τώρα, ενώ είναι λαλίστατοι για την «κακία» μας ή την «απίστευτη χυδαιότητά» μας, δεν έχουν ούτε ένα(1) ιώτα να πουν για την απόφαση να μας διώξει στα αστικά δικαστήρια σύντροφος (χωρίς εισαγωγικά, κατ’ αυτούς);

Σπαταλιόμαστε φίλε ανανεωτικοί, σπαταλιόμαστε. Αλλά είμαστε της γνώμης ότι το ξόδεμά μας δεν θα πάει επί ματαίω…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπίθα,


Επειδή, μέχρι στιγμής, δεν έχουν πάρει πρέφα ότι στείλαμε σχόλιο στο μπλογκ σου με το οποίο σου ευχόμαστε Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά, δεν το σβήνεις, να πάει στο διάολο, να γλυτώσουμε και καμιά κατηγορία; ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

@Νοσφεράτος:


Δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή ως προς τη θεώρησή μας σχετικά με την παρουσία σου εδώ: εξακολουθείς και είσαι απολύτως ανεπιθύμητος!

Η εξαίρεση που κάναμε ήταν για να σου δώσουμε μια ευκαιρία να περισώσεις κάτι από τη χαμένη σου αξιοπρέπεια. Το ποστ αυτό σχετίζεται με τη δήλωση κάποιου, δια της οποίας εκδήλωσε την απόφασή του να μας διώξει (αστικο)δικαστικά. Επ’ αυτού, ο ύ τ ε κι εσύ δεν πρόφερες ένα(1) κιχ! Έτσι, την κλώτσησες εν ψυχρώ αυτή την ευκαιρία που είχες. Για να τα λέμε όλα, κι ας θεωρηθούμε μαλάκες, δ ε ν το περιμέναμε…

Εν πάση περιπτώσει: Εμείς, όπως είναι γνωστό σ’ εκείνους που η ψυχή τους έχει μάτια, είμαστε fairplayers[1]. Και ακριβώς επειδή είμαστε fairplayers, δεχόμαστε ότι είναι δικαίωμά σου να καταθέσεις εδώ ένα[2] σχόλιο για να πεις την άποψή σου. Κι αφού το δεχόμαστε αυτό, δεν καταδεχόμαστε να στο στερήσουμε! Κι ας μη μας εμποδίζει κανείς. Κανείς, εκτός από την ανθρώπινη συνείδηση της αριστερής ψυχής μας.

Συμμάζεψε λοιπόν το μυαλό σου, συγκεντρώσου και γράψε ό,τι θέλεις να πεις.

Μετά, δ ε ν θέλουμε να σε ξαναδούμε!

Γκέγκε;


[1] Αυτό λαϊκότερα σημαίνει ότι έχουμε αρχίδια κάτω από τα παντελόνια μας ή τις φούστες μας.

[2] Αν ξεπεράσεις το επιτρεπτό μήκος και χρειαστούν δυο, ένα και πάλι θα θεωρηθεί.

LeftG700 είπε...

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ:


Παρακαλούμε πολύ, να μην ανοίξει κανένας σας διάλογο απ’ ευθείας με τον Νοσφεράτο. Εκτός από το σχόλιο που θα στείλει για να απαντήσει (αν θέλει) στο δικό μας, όλα τα άλλα (αν υπάρξουν) θα διαγράφονται ακαριαία. Συνεπώς, τυχόν σχόλια που θα απευθύνονται προς εκείνον θα αιωρούνται στο κενό και το όλο πράγμα θα είναι ένα ωραίο αλαλούμ!

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

araticat είπε...

-κι εσύ παιδί μου την ώρα που η ελλάδα ξεπουλιόταν, τι έκανες;
-με έτρεχε στα δικαστήρια ο αντώνης...

με τις υγείες σας

LeftG700 είπε...

Έτσι και χειρότερα, φίλε araticat!...


Τα λέμε

OMADEON είπε...

Δεν ξέρω ΑΝ θα βοηθήσει το σχόλιο αυτό, την κατάσταση, αλλά... θα το ρισκάρω. Λοιπόν...
1) ΔΕΝ αντιλήφθηκα να σας συκοφαντεί κανένας ότι συμπορεύεσετε με το... ΛΑ.ΟΣ. Ισως κάνω λάθος, αλλά ΔΕΝ δίνετε και στοιχεία που βοηθάνε ξεκάθαρα, σόρυ. Είδα ΟΛΑ τα λινκ που δώσατε, ΔΕΝ αντιλήφθηκα όμως ειδικά αυτό.
2) ΑΝ έγινε αυτό το πράμα είναι ΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ, ή λανθασμένη χρέωση ανύπαρκτων προθέσεων. Η μόνη λογική εξήγηση είναι ένας παραλληλισμός μεταξύ έμμεσων συνεπαγωγών που ΔΕΝ αφορούν συνειδητή πρόθεση κανενός.
3. Κάντε κάτι να επιλυθεί η παρανόηση γιατί ΔΕΝ σηκώνει η κατάσταση διχόνοιες. Το ιστολόγιό σας και το RD είναι σύμμαχοι ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ. Μην ενδίδετε σε θυμό για τις αντιδράσεις του Αλλου. Αντί να τροφοδοτούμε την "αλυσωτή αντίδραση" πρέπει να διασαφηνίσουμε τη βασική παρανόηση ξανά και ξανά, διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προφανής. Σας μιλώ ως παθών και μαθών...

OMADEON είπε...

Υ.Γ. 2-3 πραματάκια ακόμη, ΙΣΩΣ βοηθάνε....

1) Μήνυση για εξύβριση εν διαδικτύω ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, δείχνει απλώς -για πολλοστή φορά- ΑΓΝΟΙΑ των ηθών του διαδικτύου. Επομένως ενίσταμαι φιλικά στον Αντώνη, πρόκειται για ΠΟΛΥ μεγάλο φάουλ, σόρυ, ΑΚΟΜΗ κι αν είχε 100% δίκιο στις αιτίες (που ΔΕΝ γνωρίζω ακόμη).
2) Και... δεν το ξέρω ακόμη διότι εδώ ΔΕΝ μπήκε κάποιο σημαντικό λινκ προς την ΑΡΧΗ της διένεξης. Δίνετε όλα τα άλλα, αλλά... όχι αυτό. Σόρυ, φάουλ (μικρό αλλά σημαντικό)
3) Ο παπούλης ΔΕΝ έχει δίκιο να ανακατεύεται, με τον τρόπο που το έκανε, με ένα σωρό ΠΡΟΒΟΛΕΣ του ΝΟΥ, οι οποίες είναι ΛΑΘΟΣ κι έχω λόγους να το θεωρώ _αποδεδειγμένο_ λάθος. Ας ξεκαθαρίσει αλλού ΤΙ απωυθημένα ή παράπονα έχει και... βλέπουμε.
4) Τελευταία έχουμε έξαρση... μπλογκο-καυγάδων στην αριστερά, συνήθως για ψύλλου-πήδημα, και μάλιστα μεταξύ ομοϊδεατών. ΓΙΑΤΙ? μήπως το ΠΑΣΟΚ προσέλαβε... ειδικούς Υπνωτιστές - Μέντιουμ? χαχαχα
5) Στενοχωρείτε κόσμο που σας εκτιμά αλλά ΕΠΙΣΗΣ εκτιμά τον αντίπαλό σας (και μέχρι χθες φίλο σας). Δεν χρειάζεται να τονίσω την αξία του, όπως... δεν χρειάζεται και να υπενθυμίσω την αξία του Βαν Γκογκ, ΠΑΡΑ το ότι έκοψε το αυτί του! χεχε

LeftG700 είπε...

Φίλε OMADEON,


Ούτε εμείς ξέρουμε αν θα βοηθήσει την «κατάσταση», αλλά ευχαρίστως να απαντήσουμε στο σχόλιό σου, για το οποίο, να δηλώσουμε ρητώς πως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, ούτε θεωρούμε πως μπαίνει σε «απαγορευμένα», προσωπικά χωράφια.

Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσουμε να σε πείσουμε για το ανεπίληπτο των λινκς που παραθέτουμε. Είναι η προσωπική σου άποψη και εκτίμηση και τη σεβόμαστε ως τέτοια, χωρίς σου-ξου-μου (πέρα από την παρατήρηση ότι δεν τα πηγαίνεις και πολύ καλά με την αποκρυπτογράφηση του υπαινικτικού λόγου. ;-) ). Θα σου ζητούσαμε όμως να σκεφτείς το εξής:

Η κατά την άποψή σου παρανόηση διακρίνεται δια γυμνού οφθαλμού στο απαντητικό μας σχόλιο (4 ημέρες πριν την ανάρτηση). Το ίδιο και η πολύ μεγάλη μας ενόχληση. Γιατί δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει επί τέσσερις ημέρες και να διευκρινίσει την παρεξήγηση; Και γιατί δεν το έκανε ούτε καν στο σχόλιό του στο ποστ που τον εξόργισε; Αναρωτήσου αν θα συμπεριφερόσουν κι εσύ έτσι.

Με τον συγκεκριμένο ιστολόγο έχουμε συγκρουστεί και άλλες φορές στο παρελθόν. Όταν κάποτε το πράγμα έφτασε στη ρήξη, όσοι παρακολουθούν το τσαρδί μας ξέρουν πολύ καλά τι κάναμε και πόσες φορές για να αποκατασταθεί η επικοινωνία. Δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα, γιατί μπορεί να φανεί πως ζητούμε επαίνους για κάτι που εμείς θεωρούμε στοιχειώδη υποχρέωση. Και σε κάθε περίπτωση, είναι πάντα στη διάθεσή σου ο επίλογος του επόμενού μας ποστ…

Το ζήτημα της μήνυσης έχει τελειώσει για μας. Το πόρισμά μας: έχασε τον αυτοέλεγχό του προς στιγμή. Κεφάλια δεν κόβουμε, ούτε του το κρατάμε. Αύριο, μεθαύριο, μπορεί να χάσουμε τον αυτοέλεγχό μας εμείς, και να κάνουμε καμιά πατάτα (όχι τόσο χοντρή βέβαια). Άνθρωποι είμαστε όλοι.

Για τους ενδοαριστερούς «πολέμους»: η φτώχια φέρνει γκρίνια, αλλά τους «πολέμους» τους φέρνει η ταύτιση, ακόμα και του λάθους, με «προδοσία». Μπορεί να είμαστε καβγατζήδες, αλλά αυτό δεν το ’χουμε κάνει. Και δεν μπορούμε να δεχθούμε την ακύρωσή μας. Με τον Νοσφεράτο δείξαμε ανεκτικότητα, γιατί, εντάξει, δεν είναι να τον παίρνεις και πολύ στα σοβαρά. Με τον συγκεκριμένο μπλόγκερ όμως, το πράγμα αλλάζει. Επιπλέον: ήταν η δεύτερη φορά που ο σεχταρισμός του και ο καλογερίστικος φανατισμός του τον οδηγούσε σε τέτοιους υπαινιγμούς. Την πρώτη φορά είχε σχηματίσει την άποψη ότι ανεχόμαστε τον εθνορατσιστικό λόγο «μέχρι παρεξηγήσεως»! Το πήρε πίσω, έστω και με μισόλογα, μετά από έναν οργισμένο αντίλογο. Τώρα όμως αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν του βγήκε από το κεφάλι αυτή η γελοία ιδέα. Η ζωή όμως τιμωρεί: του βγήκε και ο συνιστολόγος του …«ψιλοεθνικιστής! ;-)

Τέλος: παπούλης; Ποιος παπούλης; Δεν ξέρουμε κανέναν παπούλη. Πάντως, απωθημένα δεν βγήκανε σ’ αυτή την περίπτωση, από κανέναν από όσους ασχολήθηκαν. Μόνο κάτι μαντήλια που μας κούνησαν κάποιοι… ;-)


Τα λέμε

OMADEON είπε...

Ο παπούλης είναι ο Γιακοβ, φυσικά....
Μα... δεν το ξέρετε? χαχαχα....
Αυτός που του γράφετε για πλάκα στα ρώσικα !

Τα υπόλοιπα που λες θα τα μελετήσω προσεκτικά, μετά από ανάπαυλα ολίγων ημερών, γενικά από το διαδίκτυο.

Είναι αλήθεια, και ΟΡΘΩΣ εντόπισες, ότι... υστερώ κάπως στην κατανόηση του υπαινικτικού λόγου. Εν μέρει είναι συνειδητό αυτό. Προτιμώ χίλιες φορές να μιλάω ευθέως, ακόμη και να... βρίζω ευθέως (σπάνια, ΑΝ χρειαστεί). Ειλικρίνεια Υπεράνω Ολων. Γιατρικό για όλα τα δηλητήρια είναι !

LeftG700 είπε...

Φίλε OMADEON,


Αχ… Άμα είναι να τα λέμε, πρέπει να αρχίσεις να μας «πιάνεις» (το ίδιο ισχύει και για εμάς βέβαια).

Φυσικά και το ξέραμε. Εκείνο που εσύ δεν ξέρεις ότι το άλλο του όνομα, αυτό που γράφουμε στα ρωσικά, είναι δικό μας, εμείς είμαστε οι νονοί με άλλα λόγια. Το μπλογκ μας έχει την τιμή να είναι το μοναδικό όπου ο товариш Яков υπογράφει με το κανονικό του όνομα κι όχι με το ψευδώνυμό του!

Κι εμείς υπέρ του ευθέως λόγου είμαστε κι αυτόν χρησιμοποιούμε (κι ας μην πολυαρέσει). Αλλά δεν γίνεται να τα βγάλει πέρα κανείς, αν δεν μάθει να διαβάζει κ α ι ανάμεσα στις γραμμές. Ξεκίνα (εντατικά) μαθήματα! ;-)


Τα λέμε


ΥΓ Με την ησυχία σου και όποτε σε βολέψει η «μελέτη». Το παράπονό μας δεν είχε το νόημα «περιμένουμε απάντηση εντός 24 ωρών, διαφορετικά, «πόλεμος»! Είχε το νόημα «δώσε ένα σημείο ζωής φίλε μας Οmadeon και μη μας παρατάς στα κρύα του λουτρού»! ;-)

Αντωνης είπε...

Ευχαριστώ για την πρωτοβουλία αυτή αποκατάστασης μιας ανθρώπινης αντίληψης της πολιτικής διαφωνίας. Δεκτή, και αν παρεξήγησα τις δικές σας ιδεολογικές προθέσεις, ξέρετε ότι δεν είχα κίνητρα προσωπικής κακοπιστίας ή μείωσης προσωπικής υπόληψης. Απλά μια συγκεκριμένη κατεύθυνση στη σκέψη μού δημιουργεί έντονες πολιτικές ανησυχίες ως Μαρξιστή.

LeftG700 είπε...

Φίλε Αντώνη,


Μη μας ευχαριστείς. Κάναμε αυτό που θεωρήσαμε πολιτικά σωστό (συμπεριλαμβάνοντας στο πολιτικό και το προσωπικό).
Έτσι, με πολιτικά κριτήρια και με προσωπική ενσυναίσθηση πήραμε αυτή την πρωτοβουλία. Μια και είσαι δάσκαλος (δίνουμε στη λέξη 'δάσκαλος' πολύ υψηλότερη αξία από τη λέξη 'καθηγητής'), αν νομίζεις ότι μπορείς να συμπεριλάβεις το συγκεκριμένο "συμβάν" σε κάποιο δίδαγμα κάνε το. Έχουμε πάντως τη γνώμη ότι θα ταίριαζε (εκτός, ίσως, άλλων), σε αυτό που εμείς τουλάχιστον πιστεύουμε:

Συχνά, μεγαλύτερη σημασία από ένα λάθος έχει η ορθή ή η λάθος αντιμετώπισή του.

Νομίζουμε ότι το αντιμετωπίσαμε σωστά. Και διαβάζοντας το σχόλιό σου χαιρόμαστε να βλέπουμε ότι σωστά αντιμετωπίζεις κι εσύ την όποια παρεξήγηση. Για την οποία, ασφαλώς, ποτέ δεν πιστέψαμε ότι πήγαζε από κίνητρα προσωπικής αντιπαλότητας.


Τα λέμε