Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Γιατί δεν θα υπογράψουμε την πρόταση νόμου τού ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων



1. Γιατί, δεδομένου του γεγονότος ότι από την παρούσα Βουλή επ’ ουδενί λόγω μπορεί να προκύψει η απαιτούμενη πλειοψηφία, δεν καταλαβαίνουμε καθόλου μα καθόλου ποιο θα μπορούσε να είναι το πρακτικά χρήσιμο αποτέλεσμα μιας τέτοιας κίνησης για το εργατικό και αριστερό κίνημα.

2. Γιατί δεν καταλαβαίνουμε, επίσης καθόλου μα καθόλου, τι θετικό για το κίνημα θα μπορούσε να εγγραφεί στο συμβολικό/επικοινωνιακό πεδίο. Οι αντιμνημονιακές διαθέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας τού ελληνικού λαού έχουν καταγραφεί άπειρες φορές από την εποχή τού πρώτου μνημονίου. Με αποκορύφωμα τις πρόσφατες διπλές εκλογές, ιδίως αυτές τού Ιουνίου. Τι είναι μερικές χιλιάδες υπογραφές μπροστά σε κάποια εκατομμύρια αντιμνημονιακών ψήφων;

3. Γιατί όχι μόνο δεν καταλαβαίνουμε τι θετικό μπορεί να προκύψει για το ίδιο το ΚΚΕ —όπως προφανώς υπολογίζει η ηγεσία του, αφού, σύμφωνα με τα προηγούμενα, δεν μένει κάτι άλλο—, αλλά, αντίθετα πιστεύουμε ότι αυτοπυροβολείται:

● επειδή εμφανίζεται να ποδοπατάει τις δικές του διακηρύξεις για την ανεπάρκεια τού αντιμνημονιακού και μόνο αγώνα

● επειδή   εμφανίζεται ανακόλουθο με την πάγια θέση του να μην αποδέχεται το κοινοβούλιο ως κύριο πεδίο αντιπαράθεσης ή ως τον πυροκροτητή τού κινήματος

● επειδή εμφανίζεται να αντιφάσκει με την επίσης πάγια (και σωστή) θέση του ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη για μεγάλες αλλαγές. Έτσι, ακόμα κι αν ως δια μαγείας η Βουλή αποφάσιζε την κατάργηση Μνημονίων και Δανειακών Συμβάσεων, εξέλιξη που θα έδινε το σύνθημα για μία πορεία σύγκρουσης με τα Διευθυντήρια της ΕΕ, τι καλό θα μπορούσε να προκύψει με τον λαό απρόθυμο και ανέτοιμο γι’ αυτή τη σύγκρουση;

4. Γιατί η ιδέα με βάση την οποία θα ωφεληθεί, υποτίθεται, το εργατικό και λαϊκό κίνημα (= η αποκάλυψη των υποκριτικών κατά το ΚΚΕ αντιμνημονιακών διακηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που δεν υπερψηφίσει την πρόταση νόμου) είναι απολύτως περιττή! Η κόκκινη γραμμή, πέρα από την οποία θα επέλθει η σύγκρουση, δεν έχει χαραχθεί ακόμα ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ και, κυρίως, ούτε από τον ίδιο τον κόσμο που τον ακολουθεί, αλλά και από ευρύτερες μάζες. Τι είδους αποκάλυψη είναι αυτή, όταν, εκείνο που υποτίθεται ότι θα αποκαλυφθεί (το οποίο δεν είναι βέβαια η υποκρισία τού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι ταλαντεύσεις του και η ρευστότητα στο εσωτερικό του τοπίο)  ο κόσμος το έχει τούμπανο; —συμπεριλαμβανομένου και τού ΚΚΕ, το οποίο, όπως είπαμε παραπάνω, υποστηρίζει σταθερά τη διάγνωση ότι το επίπεδο της συνειδητοποίησης του λαού είναι ακόμα πολύ χαμηλότερο από το απαιτούμενο;

5. Γιατί μία τέτοια πρωτοβουλία δεν έχει κανένα νόημα, αν δεν συνοδεύεται από κάτι που έπρεπε να έχει προηγηθεί: την προσέγγιση με την υπόλοιπη Αριστερά (κυρίως τον κοινοβουλευτικό ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι μόνο) με σκοπό τη δημιουργία ενός πραγματικού λαϊκού/αριστερού μετώπου, το οποίο, εκκινώντας από αντιμνημονιακές θέσεις, θα επεξεργαζόταν τα επόμενα βήματά του για όλες τις πιθανές εξελίξεις. Αυτό είναι κάτι που το ΚΚΕ το αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας με κύριο επιχείρημα την αντίθεσή του σε συμφωνίες κορυφής. Πώς λοιπόν τώρα ζητάει την ψήφο αυτών τών κορυφών;

6. Γιατί η ιδέα τής πρότασης του συγκεκριμένου νόμου, ιδέα που η ηγεσία τού ΚΚΕ εμπνεύστηκε σε στιγμές πανικού και αδιεξόδου (λίγες ημέρες μετά τις εκλογές τού Μαΐου, όταν τα καμπανάκια χτυπούσαν δαιμονισμένα), δεν είναι τίποτε διαφορετικό επί τής ουσίας από την προσπάθεια του πνιγμένου να πιαστεί από τα μαλλιά του. Δεν μπορούμε να συνεργήσουμε σε μία τέτοια αυταπάτη. Αντίθετα, έχουμε καθήκον να παροτρύνουμε το ΚΚΕ να κινηθεί για να μπορέσει να επιπλεύσει. Κάτι που κάνουμε σταθερά από τις πρώτες ημέρες τού blog.

7. Γιατί όταν δύο αναρτήσεις πιο πίσω, δια μέσου κομψών διατυπώσεων και αθώων (δήθεν) ερωτήσεων σαρκάζαμε τον ΣΥΡΙΖΑ που βρήκε παπά (τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ) και νόμιζε ότι θα έθαβε μόνος του (και μόνος αυτός δοξαζόμενος, αν μας εννοείτε…) το αυγό τού κρατικού φιδιού, δεν μπορούμε τώρα να προσυπογράψουμε μία κομματική συνδικαλιά τού ΚΚΕ, η οποία ως μοναδικό σκοπό έχει το θάψιμο του ΣΥΡΙΖΑ και τη συσπείρωση των εναπομεινάντων πιστών τής αυτοκαταστροφικής γραμμής τού Περισσού. Για λόγους που εξηγήσαμε με σαφήνεια παραπάνω, η συνδικαλιά αυτή δεν χρειάζεται βέβαια τη δική μας καταψήφιση για να πέσει στο κενό. Έτερον εκάτερον. Α left has to do, what a left has to do…    


Στη photo, πιτσιρικάς που καπνίζει μεν, αλλά κρίνει πως δεν είναι ακόμα ώρα να ανάψει το τσιγάρο του. Από το cremitafina.blogspot.gr.

56 σχόλια:

Μάρκομ Ξ είπε...

1. Μια υποβολή πρότασης νόμου εντάσσεται στην κοινοβουλευτική τακτική ξεμπροστιάσματος, την οποία το ΚΚΕ απαξιώνει συστηματικά (όπως αναφέρετε και εσείς στο bullet 2 του σημείου 3). Με καλή πρόθεση, μπορεί κανείς να πει ότι το ΚΚΕ αναθεωρεί την άποψή του αυτή και επιλέγει να χρησιμοποιήσει και το κοινοβούλιο σαν όπλο.

2. Κατά τη γνώμη μου οι υπογραφές που δεν υποστηρίζονται από κάποια θεσμική δέσμευση (π.χ. 500.000 υπογρφές υποχρεώνουν τον πρόεδρα της Δημοκρατίας να προκηρύξει δημοψήφισμα) είναι κάτι περισσότερο από μια τρύπα στο νερό. Ελάχιστους πείθουν και ακόμα λιγότερους κινητοποιούν.

3.

● Σωστό. Από κει που το μνημόνιο - αντιμνημόνιο ήταν μια αυταπάτη, ξαφνικά σηκώνουν τη σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα

● Αναφέρθηκα παραπάνω σε αυτό

● Εδώ διαφωνώ. Με την ίδια λογική δεν έχει νόημα να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση που έχει δεσμευτεί ότι θα καταργήσει το μνημόνιο, γιατί "η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για μεγάλες αλλαγές". Μια κυβέρνηση που θα κάνει κάτι ριζοσπαστικό, ακόμα και να βγει λίγο πιο μπροστά από την πλειοψηφία της κοινωνίας, εφ' όσον έχει με το μέρος της μια κρίσιμη μειοψηφία υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τραβήξει και τους υπόλοιπους μπροστά. Τίθεται δηλ. εδώ το ζήτημα αν μια πρωτοπορία είναι ικανή να καθοδηγήσει. Φυσικά, αυτή η πρωτοπορία δεν μπορεί να εκφράζεται μόνο κοινοβουλευτικά. Όμως για αρχή καλά είναι.

Το κύριο ζήτημα είναι αν τελικά το ΚΚΕ θεωρεί ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για μεγάλες αλλαγές, αφού από τη μια θεωρεί ότι οι ψηφοφόροι έκαναν λάθος και ότι το κίνημα είναι πίσω, από την άλλη όμως αυτά που προτείνει είναι προτάσεις για το 2ο συνέδριο των σοβιέτ.

4. Εδώ σας έχασα. Τι ακριβώς εννοείτε; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει αυτή την περίοδο τίποτα περισσότερο από ένα ρεφορμιστικό πρόγραμμα που όμως βάζει δυναμίτες στα θεμέλια της μεσαιωνικής κοινωνίας που χτίζουν; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ του 2012; Κάτι άλλο;

5. Σωστό. Ολόσωστο.

6. και 7. Εδώ τελικά είναι όλο το ζουμί. Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ (όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των κινήσεων και δηλώσεων του ΚΚΕ εδώ και μήνες) δεν απευθύνεται στην κοινωνία, δεν προσπαθεί να ξεμπροστιάσει το κεφάλαιο και τους υπηρέτες του. Απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στους οπαδούς του (ουγκ και μη ουγκ) προκειμένου να τους κρατήσει μακριά από τον επάρατο ΣΥΡΙΖΑ και την ιδέα του παναριστερού, λαϊκού μετώπου. Ο σ/φος Μαΐλης, "ξαναχτύπησε" πρόσφατα στον Ριζοσπάστη (http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=7/10/2012&id=14228&pageNo=16&direction=1) , όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, απαξίωσε όλη τη δράση και την πολιτική του ΕΑΜ, ενώ υπεράσπισε με σθένος τη γραμμή Ζαχαριάδη, αυτή που οδήγησε στην ολοκληρωτική ήττα του λαϊκού, δημοκρατικού, σοσιαλίζοντος κινήματος (δεν υπονοώ ότι ότι ο εμφύλιος ήταν ευθύνη του Ζαχαριάδη. Η τακτική όμως του ΔΣΕ και του ΚΚΕ στον εμφύλιο ήταν αποκλειστικά δική του ευθύνη).

Συμπερασματικά, προσωπικά θα ψήφιζα την πρόταση νόμου του ΚΚΕ στηλιτεύοντας τις ανακολουθίες και τις σκοπιμότητές του, θέλοντας όμως να δείξω ότι υιοθετώ τη συνεργασία σε συγκεκριμένα ζητήματα, υιοθετώντας τη λενινιστική τακτική.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Για απόψε μόνο αυτό: 'Εχεις δίκιο. Υπήρχε ασάφεια στο 4. Δικαίως μας έχασες. Έκανα ένα ρετούς. Ελπίζω τώρα να είναι σαφές.


Τα λέμε (αύριο)

Μάρκομ Ξ είπε...

ok. Σαφέστατο.

Ανώνυμος είπε...

ποτε μη σωσεις να υπογραψεις, λες κ περιμενε κανεις οτι θα υπεγραφες, οσο περιμενουμε οτι θα καταργησει το μνημονιο ο σφυριζα

LeftG700 είπε...

Εντάξει, εγώ να μη σώσω να υπογράψω. Εσύ γιατί δεν μας λες και δυο λογάκια για το σκεπτικό τής ανάρτησης; Νομίζεις ότι με κραυγές και κατάρες υπερασπίζεσαι το Κόμμα; Δεν ξέρεις τι σου γίνεται! Του σκάβεις το λάκκο ακόμα βαθύτερα! Σύνελθε!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που δεν καταλαβαίνετε οι 'αριστεροί' του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως ο λαός σύσσωμος είναι εναντίον του μνημονίου, ανεξάρτητα από κόμματα. Ο μόνος τρόπος για να εκφράσει τη θέλησή του είναι μ' ένα δημοψήφισμα, που βέβαια το αστικό σύστημα δεν κάνει γιατί γνωρίζει το αποτέλεσμα. Δηλαδή για εσάς ο μόνος τρόπος για να εκφράσει ο λαός την αντιμνημονιακή του διάθεση είναι να ψηφίσει τον Τσίπρα για να γίνει πρωθυπουργός και να βάλει σε μια 'τάξη' στους ντόπιους και ξένους καπιταλιστές που επιβάλλουν μνημόνια δηλαδή που επιβάλλουν την κυριαρχία της αστικής τάξης και των συμφερόντων της. Υπάρχει όμως ένα πολύ σοβαρό θέμα .... ο λαός για εσάς είναι πάντα στη γωνία...τον θυμάστε μόνο στις 'εκλογές'.... οι διαπιστώσεις που κάνετε είναι παιδαριώδεις ή γίνονται συνειδητά για να διαχειριστείτε ως 'άξιοι' τη δίκαιη λαϊκή οργή!

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα το άρθρο σας διαγώνια.
Με μεγάλη γωνία!
Εξ άλλου, δεν θα μπορούσα να το διαβάσω και διαφορετικά!
Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι εκτιμώ την ειλικρίνειά σας, την προσωπική, καθώς και ενός μεγάλου μέρους του ΣΥΡΙΖΑ που σίγουρα εκφράζετε, γεγονός που μου δίνει την ευκαιρία να είμαι κι εγώ απροσχημάτιστα ειλικρινής απέναντί σας.

λαθραναγνώστης

spiral architect είπε...

Έκανε μια φορά το ΚΚΕ κατιτίς το ιντερνετικό και του την πέσατε.
Σκέψου να είχε και official twitter...
Αν δε, έκανε και νέο ΕΑΜ. Μοναχό του θα ήταν!

Σιγά ρε μαστόρια, σιγά. Αν συνεχίσουμε να ψειρίζουμε έτσι τη μαϊμού, θα μας πάρουν κωλοφεράντζα.
(χωρίς ουγκ!)

Ανώνυμος είπε...

Με μια δόση χιούμορ που έχεις ο ίδιος καθιερώσει μόλις έκανες 0 στα 7. Ούτε ελεύθερες βολές του Χαινζ τέτοιο πράγμα.

Για το 1 λες το ίδιο για τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ ? Και είναι όντως το θέμα η αριθμητική ματαιότητα ή ότι για την αριστερά πρέπει το κοινοβουλευτικό πεδίο να είναι δευτερεύον? Μήπως σε αυτή την περίπτωση πρέπει πρώτα να σχολιάσουμε την γραμμή που κυριαρχεί στον ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη αποδοχή του κρατικού πλαισίου και ήπια διαπραγμάτευση της μνημονιακής λεηλασίας (γραμμή Σταθάκη) ?

2.Αναδεικνύει (άσχετα αν η ηγεσία του ΚΚΕ έχει τέτοιο σκοπό ) ότι η σύγκλιση της αριστεράς σε μια ριζοσπαστική λογική είναι εφικτή .

Για το 3 , δεν μπορείς να κατηγορείς το ΚΚΕ ταυτόχρονα για υποτίμηση και για μη υποτίμηση του αντιμνημονιακου. Επίσης αν θες πες μου αν οι όροι των δανειακών συμβάσεων και το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την τρόικα αξίζουν τον χαρακτηρισμό μνημόνια ( όπως ίσως κατάλαβες και από άλλη συνομιλία μας δεν θεωρώ τον ΣΥΡΙΖΑ νέο ΠΑΣΟΚ κλπ , πιστεύω πως γίνεται και πρέπει να είναι στην αριστερή ριζοσπαστική συμπαράταξη που θα εκφράσει πολιτικά το νέο " ιστορικό μπλοκ " έξω από τον καπιταλιστικό καταναγκασμό , αρχίζοντας από την ανατροπή της χρεοευρωκρατίας) .

Για το 4 η αριστερά δεν είναι εταιρία δημοσκοπήσεων να υποκλίνεται στα όρια του κόσμου . Τα αναγνωρίζει , δεν τα υπερβαίνει με το στανιό αλλά δεν υποκλίνεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω από το 1.800.000 που τον ψήφισε παρά και ενάντια στην ευρωτρομοκρατία.

Για το 5 το ΚΚΕ κάνει (άσχετα αν το θέλει ) την αρχή με την διατύπωση της minimum αντιμνημονιακής θέσης . Το θέμα είναι ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την κατάργηση του μνημονίου ( δηλαδή και της δανειακής- άρνηση των δόσεων και του χρέους )

Για το 6 μπράβο στο ΚΚΕ που ακούει τα καμπανάκια.Ας το πιέσουμε να συνεχίσει σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος.

Για το 7 δεν στέκει να λέμε ότι το ΚΚΕ το κάνει μόνο του , όταν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο δεν υπάρχει αριστερό κόμμα να συμφωνεί με την κατάργηση του μνημονίου ( όχι την αντικατάσταση του από καινούριους όρους, δηλαδή μνημόνιο)

Ανώνυμος είπε...

να πούμε για πολιτική σκοπιμότητα που δεν το άνοιξε πχ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα έστεκε, αλλά σιγά μην έκανε τέτοιο άνοιγμα.

να πούμε ότι έπρεπε να το ανοίξει πχ στον Λαφαζάνη , πάλι ναι θα σου πω.

Να προτείνει στον Τσίπρα να κάνουν συλλογή υπογραφών για μια θέση που ο Τσίπρας δεν συμμερίζεται ?

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Εστιάζω στο σημείο που διαφωνείς, αφού η ασάφεια στο σημείο 4 διορθώθηκε και είμαστε σύμφωνοι. (Παρεμπιπτόντως, κάτι που παρέλειψα να κάνω χθες, ως μη όφειλα: ευχαριστώ για την επισήμανση.)

Ποια είναι η ρίζα τής διαφωνίας μας; Νομίζω ότι δεν είναι παρά μία παρεξήγηση.

Δεν διαφωνούμε ως προς το τι (= κατάργηση μνημονίων σε πρώτη φάση). Αν υπάρχει διαφωνία (δεν είμαι σίγουρος), υπάρχει ως προς το πώς.

Ερωτώ (ρητορικά): Αντικειμενικά μία κοινοβουλευτική ακύρωση των μνημονίων ισοδυναμεί με σύγκρουση με τους κλειδοκράτορες των Βρυξελλών; Νομίζω ναι, χωρίς αμφιβολία. Η σύγκρουση αυτή, πάλι αντικειμενικά, μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα στάσης πληρωμών; Νομίζω όχι. Η στάση πληρωμών θα είναι περίπατος σε πρώτη φάση και θα έχει μηδενικές αρνητικές επιπτώσεις στο επίπεδο διαβίωσης του κόσμου; Και πάλι νομίζω όχι. Και φτάνω στην τελική ερώτηση: Είναι έτοιμος ο λαός, ο ίδιος αυτός λαός στον οποίο στηρίζεται η Αριστερά και του οποίου τα συμφέροντα — βραχυπρόθεσμα (για μισθωτούς και συνταξιούχους) και μεσοπρόθεσμα (για τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικροϊδιοκτησία)— υπερασπίζεται, είναι έτοιμος όλος αυτός ο κόσμος για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει στη ζωή του εξ αιτίας τέτοιων εξελίξεων; Είναι; Πώς είναι, φίλε Μάρκομ Ξ; Ποιος του έχει μιλήσει με σαφήνεια, εκτός από το ΚΚΕ (κι αυτό εν μέρει), δηλαδή εκτός από ένα κόμμα που έχει πέσει σε ανυποληψία ακόμα και ανάμεσα στους ίδιους τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του και επομένως, κατά κάποιο τρόπο, «χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι για το τι λέει το ΚΚΕ»; Ουδείς! Τι νόημα έχει λοιπόν να ανοίγεις τον ασκό τού Αιόλου, όταν δεν έχεις προετοιμάσει τον κόσμο για τους θυελλώδεις, ενδεχομένως, ανέμους; Εμάς μάς φαίνεται τυχοδιωκτισμός. Δεν το λέω για το ΚΚΕ. Είπαμε, για το ΚΚΕ είναι μία συνδικαλιά και τίποτε άλλο.

Το λέω όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορούσε όντως να είναι ο κορμός μίας μελλοντικής κυβέρνησης (και μάλιστα στο εγγύς μέλλον). Δηλαδή, αν αύριο γινόταν κυβέρνηση, θα έφερνε μεθαύριο στη Βουλή έναν τέτοιο νόμο; Δεν το πιστέψαμε ποτέ και δεν το πιστεύουμε ούτε τώρα. Και ούτε ήμαστε ποτέ τής γνώμης πως έτσι έπρεπε να γίνει η δουλειά. Με τέτοιους επιπόλαιους χειρισμούς, στηριγμένους στη βλακώδη ιδέα ότι ο κόσμος μπορεί ξαφνικά να αρχίσει να τρέχει, ενώ έχει ξεμάθει ακόμα και να μπουσουλάει, με υποβιβασμένη μέχρι περιφρόνησης την ανάγκη τής προετοιμασίας του για το χειρότερο, χωρίς τη στέρηση των ελπίδων του για το καλύτερο, με τέτοιες ταρζανιές, η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα άντεχε ούτε μήνα, αν στράβωνε το πράγμα.

Και μετά, φίλε Μάρκομ Ξ, ποιοι θα ερχόντουσαν μετά;…


Τα λέμε


ΥΓ Υπάρχει πεδίο λαμπρότερης δόξης για όποιον (δεν εννοώ εσένα, μιλάω γενικά) θέλει να δείξει έμπρακτα ενωτικές και συμφιλιωτικές διαθέσεις. Ένα από αυτά τα υποδείξαμε πριν δύο αναρτήσεις. Ένα άλλο είναι μία μίνιμουμ συνεννόηση για το νεοναζιστικό ζήτημα που έχει προκύψει. Ας μη μας δουλεύει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ειλικρινείς προθέσεις αποδεικνύονται στην πράξη. Όχι στους προεκλογικούς λόγους ή στα ψιλά γράμματα της Αυγής

ΥΓ2 Έχει και παραέχει νόημα να έρθει στο τιμόνι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ένα από αυτά τα νοήματα αφορά στο ότι τότε θα δούμε πόσο καλός τιμονιέρης είναι. Φυσικά, όσο αφορά σ’ εμάς, όχι ως θεατές στην κερκίδα, ούτε ως αντίπαλοι. Ως συνοδοιπόροι (όχι όμως και ως στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα κι αγέλαστα…).

LeftG700 είπε...

ΥΓ3 Έγραψα και μια και δυο φορές για την προετοιμασία τού κόσμου, πρίν από οποιαδήποτε συγκρουσιακή κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει κυβέρνηση. Μαλάκας ήμουνα!

Πριν από αυτήν, προηγείται η προετοιμασία τού ίδιου τού ΣΥΡΙΖΑ!!!

AGIS είπε...

Δεν δικαιούσθε να μιλάτε για "κομματική συνδικαλιά", εφόσον η συγκεκριμένη πρόταση νόμου ανακοινώθηκε από το ΚΚΕ στις 7-5-12 ως η πρώτη του πράξη στην επόμενη βουλή, της οποίας η σύνθεση ήταν εκείνη τη στιγμή άγνωστη. Και δεν δικαιούσθε και για έναν δεύτερο λόγο, ότι η ανακοίνωση αυτή στις 7-5-12 συνέπεσε με την "επικαιροποίηση" των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, την "πολιτική" και όχι "νομική καταγγελία", και την "τελική" (;) θέση του για "ακύρωση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης". Ο τρίτος λόγος: απλά η πρόταση νόμου του ΚΚΕ ζητά την ακύρωση ΚΑΙ του μνημονίου ΚΑΙ της δανειακής σύμβασης, και μάλιστα όχι "πολιτικά" αλλά νομικά, πράγμα που δεν συμπίπτει (και όχι απλώς "δεν συμπίπτει") με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι της όλης τσιριτάντζουλας, και ολα τα άλλα είναι υπεκφυγές και προφάσεις εν αμαρτίαις.

Μάρκομ Ξ είπε...

Μάλιστα. Απαραίτητες διευκρινίσεις (εκ μέρους σας), αναγκαίες αναθεωρήσεις (εκ μέρους μου).

Γράφετε: "Είναι έτοιμος ο λαός, ο ίδιος αυτός λαός στον οποίο στηρίζεται η Αριστερά και του οποίου τα συμφέροντα...Ποιος του έχει μιλήσει με σαφήνεια, εκτός από το ΚΚΕ...Τι νόημα έχει λοιπόν να ανοίγεις τον ασκό τού Αιόλου, όταν δεν έχεις προετοιμάσει τον κόσμο για τους θυελλώδεις, ενδεχομένως, ανέμους;"

Σωστά... εν μέρει. Πολλοί από τον ΣΥΡΙΖΑ (και διάφoροι πέριξ αυτού), ακόμα και ο ίδιος ο αναγνωριζόμενος ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σ/φος Άλεκ Τσίπρες (;-)), έχουν προετοιμάσει τον κόσμο για τις θυσίες που πρέπει να υποστεί μετά από μια τέτοια ριζοσπαστική κίνηση (=κατάργηση μνημονίου και αναθεώρηση συμβάσεων).

Ποιο είναι το πρόβλημα; (ανασκούμπωμα) Το πρόβλημα είναι ότι ο βασικός κορμός των ΣΥΡΙΖαίων έχει γαλουχηθεί με την προπαγάνδιση των θέσεων μέσω των ΜΜΕ και όχι μέσω της δουλειάς του μυρμηγκιού. Λιανά: κανένας (ή σχεδόν κανένας) ΣΥΡΙΖαίος δεν εγγράφει στο πολιτικό του DNA την κουβέντα σπίτι - σπίτι, καφενείο - καφενείο, χώρο δουλειάς, πολιτιστικό σύλλογο κλπ, κλπ. Όλοι περιμένουν τι θα δηλώσει ο Τσίπρας στα κανάλια, τι θα γράψει το left.gr και η Αυγή, έστω η Iskra και τι ερώτηση θα κάνει ο Χουντής στην Ευρωβουλή. Αυτή τη δουλειά που το ΤΙΜΗΜΕΝΟ κομμουνιστικό κόμμα έκανε χρόνια και χρόνια, οι αναθεωρητές, αριστεριστές και λοιποί "μη ορθόδοξοι" δεν την αφομοίωσαν ποτέ (να σημειώσω, ότι πλέον η καρικατούρα του ΚΚ στην Ελλάδα αυτή τη δουλειά την έχει διαστρεβλώσει μέχρι εκεί που δεν πάει). Εδώ να σταθώ: αυτή η δουλειά δεν σημαίνει καθόλου ότι αποστηθίζω την τελευταία ανακοίνωση της ΚΕ και την απαγγέλω, απαξιώνοντας όποιον αντιδρά σε αυτή. Αυτή η δουλειά σημαίνει ότι κατανοώ επαρκώς το συμπερασμα του κόμματος, στο οποίο συμπέρασμα έχω συμμετάσχει αμέσα ή εμμέσα (άλλη συζήτηση το τι σημαίνει αυτό) και προσαρμόζω ανάλογα την περίσταση το πόσα, ποια και πως θα τα πω. Για να ξέρω πόσα, ποια και πως θα τα πω, πρέπει να έχω αναπτύξει την αναγκαία κριτική ικανότητα (την ίδια που μου επιτρέπει να ξεχέζω κομματικές γραμμές που είναι εκτός τόπου και χρόνου!).

(συνεχίζεται, καθώς ακούω nobody's fault but mine, Led Zeppelin)

Μάρκομ Ξ είπε...

(συνέχεια)

Αυτή ακριβώς η ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ, επιτρέπει στους Σταθάκηδες και ενίοτε στους κακομοίρηδες Δραγασάκηδες να κυριαρχούν στο MEGA και αλλού, δίνοντας την εντύπωση ότι οι χιλιάδες που αγωνίστηκαν, αγωνίζονται και θα αγωνιστούν στηρίζοντας την ριζοσπαστική αριστερά δεν θέλουν τίποτα περισσότερο, από ένα '81 με εσσάνς Αλιέντε.

Επειδή λοιπόν όλα τα παραπάνω προβλήματα δεν λύνονται εν μια νυκτί, ούτε το MEGA θα σταματήσει να καλεί τον Σταθάκη, ούτε το Κόκκινο θα σταματήσει να τον προβάλει, αλλά ταυτόχρονα, επειδή σε λίγο δεν θα έχουμε τη δυνατότητα ούτε καν να συζητάμε διαδικτυακά, πρέπει να αρκεστούμε στα ελάχιστα. Ελάχιστα, που όμως στρώνουν ή δύνανται να στρώσουν τον δρόμο για τα περισσότερα.

Ως εκ των άνω, μια κοινοβουλευτική στρακαστρούκα, βληθείσα εν μέσω ενός συνηθισμένου να εκχωρεί την εξουσία λαού, η οποία όμως ταυτόχρονα σπρώχνει αυτόν τον λαό σε δράση, δύναται (δεν εξασφαλίζει) να τον οδηγήσει σε ανέλιξη. Προφανώς, βεβαίως, η δυνατότητα αυξάνεται σημαντικά, αν αυτή η στρακαστρούκα, συνοδευτεί από άμεσες κινήσεις θωράκισης της εθνικής οικονομίας και εξασφάλισης των στοιχειωδών αναγκών των παραγωγικών, ανθρώπινων δυνάμεων που την συγκροτούν.

Δεν ξεχνώ καθόλου την οργανωμένη και από καιρό προετοιμασμένη αντίδραση της καθεστηκυίας τάξης που ακόμα και αν απωλέσει την κυβέρνηση θα απέχει σημαντικά από το να απωλέσει την εξουσία. Δεν επεκτείνομαι όμως, γιατί, όπως λένε και οι έγκριτοι αρθρογράφοι, αυτό αποτελεί αντικείμενο άλλης ανάρτησης...

ελπίζοντας σε εμπλουτισμό και κριτική από όλους τους παριστάμενους,
Μάρκομ Ξ


Υ.Γ. Η πεποίθησή μου είναι ότι με τις αυτοκαταστροφικές πολιτικές που ακολουθούν ΣΥΜΠΑΣΕΣ οι αρχηγικές πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς στην Ελλάδα, οι Κασιδιάρηδες είναι προ των πυλών. Μακάρι η παράδοση, η αυτενέργεια και οι ομοούσιες ευρωπαϊκές εργατικές τάξεις να κάνουν την έκπληξη...

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε (πάρτε, ρε παιδιά ένα όνομα να συνεννοούμαστε, πόσες φορές πρέπει να παρακαλέσω;),


Η γενική αντιμνημονιακή διάθεση είναι δεδομένη, συμφωνούν όλοι σε αυτό. Εκείνο που δεν είναι καθόλου μα καθόλου δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι ως πού είναι διατεθειμένη να φτάσει αυτή η αντιμνημονιακή πλειοψηφία όταν το ζήτημα φτάνει στην ταμπακιέρα (κάτω τα μνημόνια, ακόμα κι αν το τίμημα είναι εκτός ευρωζώνης;). Το ένα φέρνει το άλλο: Ποιος θα διαχειριστεί την κατάσταση αν η Ελλάδα υποχρεωθεί σε έξοδο ή ημιέξοδο (= διπλό νόμισμα) από την ευρωζώνη;

Επομένως η ιδέα του δημοψηφίσματος δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Και να σου θυμίσω το τσίνισμα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ στην ιδέα του δημοψηφίσματος που είχε ο ΓΑΠ. Λες να ήταν μαλάκες ή προδότες και είπαν όχι;

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι το αριστερό σχήμα που συγκεντρώνει τις βασικές προϋποθέσεις για μία κυβερνητική εναλλαγή. Δεν είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί αυτή η εναλλαγή και δεν είναι βέβαιο ότι, κι αν ακόμα γίνει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα καταφέρει. Όπως δεν είναι βέβαιο ότι εγώ θα ζω αύριο. Μήπως θα πρέπει να σταματήσω να αναπνέω εξ αιτίας αυτής τής αβεβαιότητας;

Τέλος: Δεν μπορώ να καταλάβω από πού βγάζεις το συμπέρασμα ότι θέλουμε (εμείς, σ’ αυτό το μπλογκ) το λαό στη γωνία κι ότι τον θυμόμαστε μόνο στις εκλογές. Μπορείς να μας το τεκμηριώσεις;


Τα λέμε


ΥΓ Μου κάνει εντύπωση (αν όντως είσαι οπαδός τού ΚΚΕ) που αρχίζεις το σχόλιό σου, θυμίζοντάς μας ότι ο λαός σύσσωμος δεν θέλει τα μνημόνια. Το ΚΚΕ δεν ήταν (πρώτο και καλύτερο) που έλεγε ότι δεν σημαίνει και πολλά πράγματα η αντιμνημονιακή διάθεση και μόνο; Καμιά εξήγηση;

LeftG700 είπε...

Φίλε λαθραναγνώστη καλώς ήρθες εδώ.


Για να τα λέμε όλα δεν κατάλαβα ακριβώς το σχόλιό σου (εκτός από την αναγνώριση της ειλικρίνειας, για την οποία σε ευχαριστούμε).

Όμως, τι εννοείς όταν λες πως διάβασες διαγώνια; Εγώ από αυτή την έκφραση καταλαβαίνω ότι τη διάβασες στα πεταχτά, στα γρήγορα. Αυτό εννοείς; Μάλλον όχι, αν κρίνω από τη μεγάλη γωνία αυτής τής διαγώνιας ανάγνωσης: από αυτό καταλαβαίνω κάτι άλλο: μεγάλη απόσταση (= ριζική διαφωνία). Μάλλον πρέπει να κάνεις τον κόπο να μας τα ξεκαθαρίσεις, δεν νομίζεις;


Τα λέμε


ΥΓ Ένας λαθραναγνώστης κυκλοφορεί από καιρό στο Γκράνμα. Είσαι εσύ ή πρόκειται για σύμπτωση; Αν συμβαίνει το δεύτερο, μήπως πρέπει να ξαναδείς το ψευδώνυμό σου, για να μη δημιουργούνται μπερδέματα; (Αυτό το λέω με απολύτως καλή πρόθεση, χωρίς την παραμικρή αιχμή, εντάξει;)

LeftG700 είπε...

Φίλε σπειροειδή αρχιτέκτονα,


Ο καβγάς δεν είναι για την ιντερνετική δραστηριοποίηση, για όνομα! Είναι για την ίδια την πρόταση νόμου. Και δεν την πέφτουμε στο ΚΚΕ. Την ίδια άποψη θα είχαμε ακόμα κι αν τη συγκεκριμένη ιδέα την είχε ο ίδιος ο Λένιν ή αν δεν υπέκρυπτε κανένα κομματικό στρατήγημα, χάριν τού κόμματος και μόνο. Μάλλον δεν το πιστεύεις. Οk. Παρακαλάω να συνυπογράψει την πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το βλέπω, αλλά παρακαλάω. Εκεί να δεις γέλιο που έχει να πέσει. Να μας έρθεις όμως σε μία τέτοια περίπτωση. Μη μας το παίξεις σπειροειδής αρχιτέκτονας και ταυτόχρονα …‘‘Γερμανός’’! ;-)


Τα λέμε


ΥΓ Όχι και ψειρίζουμε εμείς τη μαϊμού! Τη μαϊμού την ψείρισε, για να πω ένα σχετικά πρόσφατο παράδειγμα, το παρτσακλό που την έπεσε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ για τους Γκόινγκ Θρου. Μη μας ανακατεύεις με τα πίτουρα! Εκτός αν θέλεις να μας φάνε οι κότες για να μας εξοντώσεις! ;-)

LeftG700 είπε...

Φίλε Βαγγέλη ζ,


Και με χιούμορ και χωρίς χιούμορ, το τσαρδί εδώ είναι απολύτως ανοιχτό στην κριτική. Ακόμα κι αν η κριτική είναι κανονικές βρισιές (είστε μαλάκες, γαμιέστε, και τέτοια) —με την προϋπόθεση βέβαια γι’ αυτό το τελευταίο ότι ο στόχος είμαστε εμείς και όχι κάποιος σχολιαστής. Οπότε, feel free to shoot! ;-) Κι αν είναι με καλό χιούμορ (καλή ώρα), που εγώ προσωπικά πολύ το γουστάρω, ακόμα καλύτερα! :-)

Για να απαντήσω στο ‘‘ζουμί’’ τών αντιρρήσεών σου, το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να ποστάρω ένα μέρος από το σχόλιό μου παραπάνω προς τον Μάρκομ Ξ (κάτι ‘‘ψιλά’’ που μένουν απ’ έξω, θα τα καλύψω μετά). Λοιπόν, έγραφα χθες στον Μάρκομ Ξ:


ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ

Ποια είναι η ρίζα τής διαφωνίας μας; Νομίζω ότι δεν είναι παρά μία παρεξήγηση.

Δεν διαφωνούμε ως προς το τι (= κατάργηση μνημονίων σε πρώτη φάση). Αν υπάρχει διαφωνία (δεν είμαι σίγουρος), υπάρχει ως προς το πώς.

Ερωτώ (ρητορικά): Αντικειμενικά μία κοινοβουλευτική ακύρωση των μνημονίων ισοδυναμεί με σύγκρουση με τους κλειδοκράτορες των Βρυξελλών; Νομίζω ναι, χωρίς αμφιβολία. Η σύγκρουση αυτή, πάλι αντικειμενικά, μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα στάσης πληρωμών; Νομίζω όχι. Η στάση πληρωμών θα είναι περίπατος σε πρώτη φάση και θα έχει μηδενικές αρνητικές επιπτώσεις στο επίπεδο διαβίωσης του κόσμου; Και πάλι νομίζω όχι. Και φτάνω στην τελική ερώτηση: Είναι έτοιμος ο λαός, ο ίδιος αυτός λαός στον οποίο στηρίζεται η Αριστερά και του οποίου τα συμφέροντα — βραχυπρόθεσμα (για μισθωτούς και συνταξιούχους) και μεσοπρόθεσμα (για τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικροϊδιοκτησία)— υπερασπίζεται, είναι έτοιμος όλος αυτός ο κόσμος για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει στη ζωή του εξ αιτίας τέτοιων εξελίξεων; Είναι; Πώς είναι, φίλε Μάρκομ Ξ; Ποιος του έχει μιλήσει με σαφήνεια, εκτός από το ΚΚΕ (κι αυτό εν μέρει), δηλαδή εκτός από ένα κόμμα που έχει πέσει σε ανυποληψία ακόμα και ανάμεσα στους ίδιους τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του και επομένως, κατά κάποιο τρόπο, «χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι για το τι λέει το ΚΚΕ»; Ουδείς! Τι νόημα έχει λοιπόν να ανοίγεις τον ασκό τού Αιόλου, όταν δεν έχεις προετοιμάσει τον κόσμο για τους θυελλώδεις, ενδεχομένως, ανέμους; Εμάς μάς φαίνεται τυχοδιωκτισμός. Δεν το λέω για το ΚΚΕ. Είπαμε, για το ΚΚΕ είναι μία συνδικαλιά και τίποτε άλλο.

Το λέω όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορούσε όντως να είναι ο κορμός μίας μελλοντικής κυβέρνησης (και μάλιστα στο εγγύς μέλλον). Δηλαδή, αν αύριο γινόταν κυβέρνηση, θα έφερνε μεθαύριο στη Βουλή έναν τέτοιο νόμο; Δεν το πιστέψαμε ποτέ και δεν το πιστεύουμε ούτε τώρα. Και ούτε ήμαστε ποτέ τής γνώμης πως έτσι έπρεπε να γίνει η δουλειά. Με τέτοιους επιπόλαιους χειρισμούς, στηριγμένους στη βλακώδη ιδέα ότι ο κόσμος μπορεί ξαφνικά να αρχίσει να τρέχει, ενώ έχει ξεμάθει ακόμα και να μπουσουλάει, με υποβιβασμένη μέχρι περιφρόνησης την ανάγκη τής προετοιμασίας του για το χειρότερο, χωρίς τη στέρηση των ελπίδων του για το καλύτερο, με τέτοιες ταρζανιές, η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα άντεχε ούτε μήνα, αν στράβωνε το πράγμα.

Και μετά, φίλε Μάρκομ Ξ, ποιοι θα ερχόντουσαν μετά;…


Τα λέμε


ΥΓ Υπάρχει πεδίο λαμπρότερης δόξης για όποιον (δεν εννοώ εσένα, μιλάω γενικά) θέλει να δείξει έμπρακτα ενωτικές και συμφιλιωτικές διαθέσεις. Ένα από αυτά τα υποδείξαμε πριν δύο αναρτήσεις. Ένα άλλο είναι μία μίνιμουμ συνεννόηση για το νεοναζιστικό ζήτημα που έχει προκύψει. Ας μη μας δουλεύει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ειλικρινείς προθέσεις αποδεικνύονται στην πράξη. Όχι στους προεκλογικούς λόγους ή στα ψιλά γράμματα της Αυγής…

ΥΓ2 Έχει και παραέχει νόημα να έρθει στο τιμόνι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ένα από αυτά τα νοήματα αφορά στο ότι τότε θα δούμε πόσο καλός τιμονιέρης είναι. Φυσικά, όσο αφορά σ’ εμάς, όχι ως θεατές στην κερκίδα, ούτε ως αντίπαλοι. Ως συνοδοιπόροι (όχι όμως και ως στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα κι αγέλαστα…).

ΥΓ3 Έγραψα και μια και δυο φορές για την προετοιμασία τού κόσμου, πρίν από οποιαδήποτε συγκρουσιακή κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει κυβέρνηση. Μαλάκας ήμουνα!

Πριν από αυτήν, προηγείται η προετοιμασία τού ίδιου τού ΣΥΡΙΖΑ!!!

ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Τα ‘‘ψιλά’’ που έχουν μείνει απ’ έξω:

Το ξέρεις πολύ καλά (σε διαβάζαμε στους ΕΟΣ) ότι η σύγκλιση της Αριστεράς ήταν πάντα εφικτή. Τώρα είναι πια έχει γίνει και ζήτημα ζωής και θανάτου. Το στρατήγημα του ΚΚΕ δεν δείχνει τίποτε άλλο από το τι δεν είναι σύγκλιση! Όπως ακριβώς και η μοναχοφαγική διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επερώτησή του για τους βασανισμούς στη ΓΑΔΑ! Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον! Ή αλλιώς, κατά Γεωργίου σπίκινγκ: Γάμα τα με μεγάλα γράμματα!

Η κριτική προς το ΚΚΕ εν προκειμένω (υποτίμηση ή υπερτίμηση του αντιμνημονιακού) υποκρύπτει, άσχετα αν δεν το έγραψα ολογράφως, ‘‘μομφή’’ για καραμπινάτο οπορτουνισμό στην προσπάθειά του να επιπλεύσει! Άλλο η διόρθωση, άλλο ο οπορτουνισμός —ιδίως ο οπορτουνισμός με τη φτωχή φιλοδοξία τής κομματικής επιβίωσης και μόνο…

Συμφωνούμε απολύτως στο ρόλο ενός αριστερού κόμματος ο οποίος δεν μπορεί να κάνει πολιτική μόνο ακολουθώντας τον κόσμο. Το ζήτημα είναι να τον ωθήσεις (με την καλή έννοια) προς την κατεύθυνση που έχεις καταλήξει ότι είναι η πιο σωστή. Όπως ξέρεις, η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί είναι ακόμα ‘‘παιζόμενη’’ εντός τού ΣΥΡΙΖΑ. Και έχουμε την υποψία ότι μόνο η πραγματικότητα θα βοηθήσει ουσιαστικά να ξεκαθαριστούν τα πράγματα. Από αυτή την άποψη, είναι ευχής έργο να έρθει στα πράγματα. Τότε μόνο θα φάει η μύγα σίδερο και τότε μόνο θα πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του…

Είσαι σίγουρος ότι το ΚΚΕ (= η ‘‘αόμματη’’ τωρινή ηγετική του ομάδα) άκουσε τα καμπανάκια; Τότε γιατί πάει και μου συνδέει την πρόταση νόμου (τεχνηέντως αλλά δεν είμαστε χαζοί) με το δικό του σχέδιο περί «λαϊκής (= Κουκουέδικης) εξουσίας»; Αν δει κανείς αυτό, δεν χρειάζεται να μπει στον κόπο να διερωτηθεί γιατί το ΚΚΕ δεν προσεγγίζει Αριστερό Ρεύμα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αλαβάνο κ.λπ.


Τα λέμε


LeftG700 είπε...

Φίλε Άγη, καλώς ήρθες εδώ.


Κάνεις λάθος. Η πρώτη φορά που έγινε λόγος για την πρόταση νόμου ήταν δια των χειλέων τής Παπαρήγα το βράδυ τής Κυριακής 13 Μαΐου, κατά την έξοδό της από το Προεδρικό μέγαρο ( http://www.youtube.com/watch?v=dW-oQKhvnr0 ). Τότε δηλαδή που είχαν καταλάβει ακόμα και οι θυρωροί τού Περισσού πού θα κατρακυλούσαν τα ποσοστά του κόμματος στις νέες εκλογές.

Πέρα όμως από αυτό: πρέπει να είναι κανείς τυφλός (δεν το λέω για σένα, μιλάω γενικά, εντάξει;) για να μην καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να διατηρεί την ίδια αδιέξοδη γραμμή με αυτή που ακολουθούσε σε πιο ‘‘ήρεμους’’ καιρούς. Όσοι ακολουθείτε το ΚΚΕ (με γειά σας και χαρά σας, κανένα πρόβλημα από εμάς εδώ) έχετε υποχρέωση να διερωτηθείτε πάνω σε αυτό το βασικό ζήτημα. Οι Γάλλοι λένε: στον πόλεμο όπως στον πόλεμο. Μαλάκες είναι;

Τέλος: Φίλε Άγη, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ‘‘σκίσει’’ κανείς μια γάτα. Αν εγώ, ας πούμε, δεν συμφωνώ με τον τρόπο που προτείνεις εσύ, αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά πως δεν θέλω να σκίσω τη γάτα!

Βεβαίως, η διαφωνία αυτή δίνει πάτημα στον οποιονδήποτε να ισχυριστεί: Ρε σεις! Οι Λέφτηδες μας δουλεύουνε! Δεν θέλουν να σκίσουν τη γάτα! Απλώς να φάνε τα ψάρια μισά-μισά και από κοινού μαζί της!

Κρίνε μόνος σου αν αυτό είναι συνδικαλιά ή όχι…


Τα λέμε


ΥΓ Αν σε ενδιαφέρει να καταλάβεις καλύτερα τη σκέψη μας (δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά είναι οπωσδήποτε χρήσιμο για την κουβέντα μας, ιδίως αν εξακολουθήσεις να μας επισκέπτεσαι), διάβασε τα όσα γράφουμε παραπάνω προς τον Μάρκομ Ξ και τον Βαγγέλη ζ.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι συστηματικά αντίθετος με την γραμμή του ΚΚΕ και μάλιστα πρόσφατα έφαγα και κόκκινη κάρτα από φιλοκκεδικο blog για να σιγουρευτώ ότι καλά κάνω.

Δεν κάνεις όμως καλά να θυμίζεις την ΕΟΣ σε αντικκεδισμό . Η ηγεσία είναι η " προσωποποίηση του κόμματος " έλεγε ο Πλουμπίδης και το πιστεύουν ακόμα και σήμερα . Αυτό το στυλ αντιπαράθεσης , γκρουπάρει κόσμο στην αδιέξοδη γραμμή.

Δηλαδή το αριστερό ρεύμα που δεν " χέστηκε " για το ΚΚΕ κάνει καλά η όχι ?Η Αυτόνομη Παρέμβαση στην ΓΣΕΕ , πέφτει τόσο εύκολα θύμα σε κομματικές συνδικαλιές ?

Λες ότι η σύγκλιση της αριστεράς είναι εφικτή και συμφωνώ , αλλά δεν λες για τον Τσίπρα που πιστεύει το αντίθετο ,μην λες μόνο για τα βασανιστήρια , πες για την ΔΕΘ (εκτώς και αν έχεις πει) Η γραμμή είναι καθαρή , η αριστερά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικεί την " δημοκρατική " παράταξη που την " έκλεψε " ο αστισμός.

Σύγκλιση της αριστεράς μπορεί να γίνει μόνο σε μια γραμμή ανοιχτής σύγκρουσης ( χωρίς ντε και καλά προαπαιτούμενα bullet ενός προγράμματος που δεν υπάρχει ακόμα, αυτό είναι το λάθος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ) με την " χρεομηχανή " την ΟΝΕ και την ΕΕ και τις δεσμεύσεις που συνεπάγονται. Χωρίς αυτά έχεις σύγκλιση της αριστεράς με την αριστερή σοσιαλδημοκρατία του Σταθάκη .

Είμαι σίγουρος ότι τα ακούει τα καμπανάκια και αντιδράει κυρίως αδρανειακά , στις συντεταγμένες δηλαδή μιας μέχρι τώρα πορείας αλλά και με κινήσεις που έχουν ενδιαφέρον όπως το σχέδιο νόμου για μονομερή παύση πληρωμών ( αυτό σημαίνει ακύρωση μνημονίων και δανειακών ). Μαζεύει υπογραφές για κάτι που έλεγε αυταπάτη , και το λέει ακόμα. Αυτή είναι μια αντίφαση που όσοι θέλουμε να σύρουμε το ΚΚΕ σε μια ριζοσπαστική σύγκλιση , την οξύνουμε περισσότερο, δεν του δίνουμε χρόνο να συνέλθει και να επιστρέψει στον ταλιμπανίστικο σεχταρισμό,επειδή το άνοιγμα του είναι ατελές.

Δεν μου απάντησες αν μια κυβέρνηση της αριστεράς θέλει να παίρνει τις δόσεις και αν διαπραγματεύεται τους όρους, που εδώ και κοντά τρία χρόνια τους λέμε μνημόνιο ....

Αν η αριστερή κυβέρνηση θα πάει πίσω ακόμα και από αυτό που έκανε ο αριστερός περονισμός.

Και από ότι έχω καταλάβει , δεν απαντάς με συνδικαλιές τύπου Μηλιού ότι το θέμα είναι η όξυνση της ταξικής πάλης πανευρωπαϊκά και όχι να βγάλουμε τον ελληνικό καπιταλισμό από την κρίση ...

Τα λέμε ...

LeftG700 είπε...

Φίλε Βαγγέλη ζ,


Θα απαντήσω αργότερα κάπως πιο αναλυτικά. Αλλά, μια και μίλησες για Μηλιό, που είναι ενας από τους "αγαπημένους" μας, ;-) δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να σε παραπέμψω στην ανάρτηση Ο μάγος EisenheiMηλιός, ο Λένιν και η μέθοδος εκμάθησης —μετά διδασκάλου— των αρχών του ανώδυνου τοκετού. Ανέβηκε σε δύο "δόσεις" (28/2/2011 και 4/3/2011). Σεντονάκια, αλλά αξίζει τον κόπο, όποτε δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις. :-)


Τα λέμε (αργότερα)

Ανώνυμος είπε...

έριξα μια βιαστική , και άρα ανεπαρκή γιατί είναι λίγο " βαρύ " ματιά στο πρώτο μέρος.

γενικά ανατέμνεις καλά το ιδεολογικό " υβρίδιο " του " αντικαπιταλιστικού ευρωπαϊσμού που εκπορεύεται από διανοούμενους σαν τον Μηλιό και το πρώην Κοκκινοπράσινο , και την ΑΚΟΑ.

Γενικά από μεγάλο κομμάτι του αριστερού ευρωκομμουνισμού αλλά όχι όλη την παράδοση του. Δεν τα λέει η ΚΟΜΑΝ και σίγουρα δεν τα λέει η ΑΡΑΝ , αν την βάλουμε κάπου στο έξω αριστερά του χώρου αυτού ( σε σύνθεση με στοιχεία του ΚΚΕ της μεταπολίτευσης μιας και ο συγκεκριμένος μαρξισμός ταλαντευόταν ανάμεσα στην σοσιαλδημοκρατοποίηση και τον φοιτητικοκεντρικό ακαδημαϊσμό ).

Τώρα το αν οι θεωρητικές κατασκευές εξυπηρετούν τις κομματικές σκοπιμότητες ή το ανάποδο είναι κουβέντα αυγού και κότας ( που μεταξύ μας είναι λάθος σαν φράση ,είναι καθαρό ότι η κότα έκανε το αυγό , και την κότα η εξέλιξη , ή τέλος πάντων ότι υιοθετεί ο καθένας )

Πάντως έχω την εντύπωση ότι και η Ροσάνα Ροσάντα ( ιστορική μορφή του χώρου για τον οποίο μιλάμε ) πχ θα σου πει χωρίς δεύτερη σκέψη ότι έξοδος από ΕΕ είναι εθνικισμός. Θέλω να πω ,ότι σε αυτό τον χώρο αυτό το " υβρίδιο " αντικαπιταλιστικού ευρωπαϊσμού υπάρχει και αλλού ... Μην είσαι τόσο αυστηρός για προθέσεις ...

Είναι πολύ πιο μάχιμο σαν αντιπαράθεση με τον Μηλιό να πεις την γνώμη σου για τις κόκκινες γραμμές που πρέπει να βάλουν όσοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τα συμμερίζονται όσα λέει.

Και το διαρκές άνοιγμα στο ΚΚΕ ακόμα και με το ζόρι έχει να προσφέρει πολλά σε αυτές τις κόκκινες γραμμές (για να το ξαναγειώσω στο βασικό θέμα που συζητάμε)

AGIS είπε...

Σωστά, όχι στις 7 αλλά στις 13/5, και πάντως όταν ήταν άγνωστη η σύνθεση της επόμενης βουλής, οι πλειοψηφίες της κι οι μειοψηφίες της, καθώς επίσης και η σύνθεση της κυβέρνησης που θα έβγαινε από αυτήν. Κι αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί με τίποτα. "Κομματική συνδικαλιά" δεν είναι λοιπόν η πρόταση νόμου, αλλά η παραγωγή προσχημάτων και δικαιολογιών για την μη υποστήριξή της.

Κατά τα άλλα, ουδεμία αναφορά στον (ψευδεπίγραφα) "αντιμνημονιακό" παπά της "πολιτικής" και όχι νομικής καταγγελίας, της "ακύρωσης του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σλύμβασης" κλπ, τα οποία ερμηνεύουν "τη σκέψη σας" κατά εξαντλητικό τρόπο. Αντ' αυτών "το κατρακύλισμα των ποσοστών", "ξέρουμε κι εμείς να σκίζουμε γάτες", "στον πόλεμο όπως στον πόλεμο", "διαβάζετε προσεκτικά τις παραδόσεις", και στο δια ταύτα: "ακύρωση μνημονίου και δανειακής σύμβασης; ευχαριστώ δε θα πάρω έχω σκάσει από το φαΐ".

YΓ Το G700 αριστερά της G600, δεξιά ομως από το συριζαϊκό "θα" για "επιστροφή στα 750", που για την ώρα υπηρετείται με κοινοβουλευτική σιωπή για τις ατομικές συμβάσεις, και με συνδικαλιστικές ψήφους μείωσης μισθών προς "διάσωση" (όρα: εξευτελισμό) "του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων".

manolios είπε...

ο πραγματικός λόγος που δεν υπογράφει ο Ελ Τζι Εφτακόσα...

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Είμαι σύμφωνος με το σκεπτικό που εκθέτεις. Κι αφού είσαι σύμφωνος, μπορεί να σκεφτείς, γιατί στο διάολο δεν συνυπογράφετε την πρόταση νόμου τού ΚΚΕ να τελειώνουμε;

Γιατί δεν συμμεριζόμαστε την εκτίμησή σου (με όλες τις επιφυλάξεις που κρατάς, γιατί, βέβαια, δεν είσαι ούτε ανόητος ούτε αφελής) πως μία τέτοια πρωτοβουλία αυτή τη στιγμή και με δεδομένο ότι προς το παρόν ο Περισσός ‘‘αντέχει’’ να υπερασπίζεται την ίδια αυτοκτονική γραμμή μπορεί να οδηγήσει σε κάτι θετικό. Μάλλον λάδι στη φωτιά θα ρίξει: «Ποιοι μωρέ να υπογράψουν; Οι πουλημένοι;», θα λένε οι μεν. Και οι δε: «Άντε ρε από ’δω! Μιλάτε κι εσείς που στηρίξατε το σύστημα όταν κατέρρεε τον Δεκέμβρη τού 2008; Εσείς που κάνετε παρελάσεις; Εσείς που έχετε αναλάβει εργολαβικά την περιφρούρηση της Βουλής;».

Νομίζω ότι αυτό είναι όλο. Σιγά τη διαφορά! :-)

Κατά τα άλλα, δύο μόνο παρατηρήσεις (observations):

1) Δεν μας έχει διαφύγει ότι μεταξύ τυρού και αχλαδίου στελέχη τού ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για δρόμο που δεν είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα. Όμως, από τη στιγμή που ακόμα και για το ΚΚΕ πιστεύουμε ότι «δεν τα λέει όλα», καταλαβαίνεις ότι κρίνουμε αυτές τις νύξεις του ως σχεδόν τελείως ανεπαρκείς.

2) Δεν θέλω να στο χαλάσω, αλλά η μονοπώληση του λόγου τού ΣΥΡΙΖΑ από Σταθάκη, Παπαδημούλη, ετσετερά ετσετερα, δεν οφείλεται σε καπέλωμα από το ΜΕGA ή τη ΝΕΤ. Πολλά λουλούδια ανθίζουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, γνωστό αυτό. Ας μη ξεχνάμε όμως ότι, αυτή τουλάχιστον τη στιγμή, κάποια συγκεκριμένα και μόνο λουλούδια έχουν πάρει την πρώτη θέση, μπροστά στο παράθυρο για να επωφελούνται κατά προτεραιότητα από το φως και τον αέρα… ;-)


Τα λέμε


ΥΓ για το δικό σου ΥΓ: Έτσι είναι. Εκτός αν δεν το επιτρέψουμε όλοι εμείς. Κι όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι: Κουκουέδες, Συριζαίοι, Αντάρσυοι, Μουλούδες οι πάντες όλοι!

LeftG700 είπε...

Φίλε Βαγγέλη ζ,


Αρχή σοφίας παρεξηγήσεων επίλυση. Το λοιπόν:

1) Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό ότι υποστηρίζεις τη διχαστική/σεχταριστική γραμμή τού ΚΚΕ! Δεν σου είπα ότι σε διαβάζω στους ΕΟΣ; Για πι αρ νομίζεις ότι στο είπα; ;-)

2) Η προηγούμενη αναφορά μου στους ΕΟΣ δεν αποσκοπούσε πουθενά. Όπως και αυτή που έκανε δυο αράδες παραπάνω ήταν καθαρά πληροφοριακή, καταγραφή γεγονότος μ’ άλλα λόγια. Αν ήταν ‘‘μπηχτή’’ θα έκανε μπαμ (παίζουμε μ’ ανοιχτά χαρτιά ακόμα και σ’ αυτές).

3) Για το μότο μη πυροβολείτε την ηγεσία κι αυτή μοχθεί για σας έχουμε ένα άλλο μότο: Join the party, comrade! And then, criticize the party ruthlessly! Όσο το κοιτάμε, τόσο το δικό μας μάς φαίνεται καλύτερο! ;-)

4) Περί πανευρωπαϊκής …επανάστασης, Μηλιός κι έτσι, νομίζω το ξεκαθαρίσαμε.

5) Χρειάζεται να πούμε κάτι για το ιδεολόγημα η Αριστερά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (κι ο κάθε ΣΥΡΙΖΑ); Δεν μιλάει από μόνο του, σταθερά στην πρώτη σελίδα τού μπλογκ μας και σε κάθε μου σχόλιο, δεν μιλάει από μόνο του το avatar που έχουμε επιλέξει για τις αφεντομουτσουνάρες μας;;; Για όνομα!

6) Η ‘‘σκληρή’’ αναφορά μου στο ΚΚΕ («χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι για το τι λέει το ΚΚΕ») ήταν ενταγμένη σε μία πρόταση με θετική αξιολόγηση για το Κουκουέ στο ζήτημα της προετοιμασίας τού κόσμου για το παλούκι που έχει μία ανατροπή τής υπάρχουσας κατάστασης. Μη σου διαφεύγει. Και το νόημά της ήταν αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα: Πριν τις εκλογές, ήσαν πολλοί (και όχι μόνο φίλοι τού ΚΚΕ) αυτοί που λέγανε: «καλά τα λέει η Παπαρήγα». Τώρα, με το ΚΚΕ ‘‘φτυμένο’’ από τους δικούς του ψηφοφόρους, το ειδικό του βάρος στην τωρινή συγκυρία έχει μειωθεί κατά πολύ. Αυτή την έννοια και μόνο είχε η συγκεκριμένη φράση.

Αφού ξεμπερδέψαμε με αυτά, ας κλείσω με τα πιο ουσιώδη. Θα προσπαθήσω να συμπυκνώσω (και πάλι όμως είναι χρήσιμο να δεις το σημερινό μας σχόλιο προς τον Μάρκομ Ξ).

Όσοι παρακολουθούν κάπως από κοντά τα πράγματα ξέρουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι το έχουν οι λεγόμενοι ευρωπαϊστές (αριστεροί και δεξιοί —ανάθεμά με αν κατάλαβα ποτέ τη διαφορά…). Από την άλλη, δεν έχει σταματήσει και δεν πρόκειται να σταματήσει η διαπάλη ως προς το τι κάνουμε. Μέχρι να καθίσει σε θέση οδηγού ο ΣΥΡΙΖΑ (αν καθίσει!), το πράγμα θα πηγαίνει κάπως έτσι. Με αντιφάσεις και διακυμάνσεις, όπου κατά περιστάσεις ο συσχετισμός μπορεί και να διαφοροποιείται, χωρίς όμως, κατά την εκτίμησή μου, να χάσουν οι ευρωπαϊστές τα πρωτεία. Πότε θα ξεκαθαρίσει το πράγμα; Αν έρθει στα πράγματα. Τι θα τα ξεκαθαρίσει; Η πουτάνα η πραγματικότητα. Μέχρι τότε ο καβγάς θα συνεχίζεται. Και όπως εσύ, έτσι κι εμείς λέμε να παίρνουμε μέρος. Όποιος δώσει τις πιο πολλές! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Άγη,


Μα δεν είναι μόνο η ημερομηνία τής δημόσιας δήλωσης τής Παπαρήγα για την πρόταση νόμου! Εξηγήσαμε αναλυτικά γιατί δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό επίδικο, ούτε στο πεδίο τής πραγματικότητας, ούτε στο συμβολικό. Και μη παρεξηγιέσαι τόσο πολύ με τον όρο συνδικαλιά. Τι να πουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και κυρίως οι Συνασπισμένοι που τους έχουμε αλλάξει τον αδόξαστο για τις δικές τους συνδικαλιές; —δεν πιστεύω να μας έχεις για αφελείς που πιστεύουν ότι ‘‘συνδικαλίζεται’’ μόνο το ΚΚΕ;

Για τα υπόλοιπα: Έχω κουραστεί να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια σχετικά με τις προβληματικές πλευρές τού ΣΥΡΙΖΑ, για τις οποίες συμφωνούμε σε πολλά από όσα καταθέτουν οι επικριτές του. Περιορίζομαι λοιπόν να κάνω κόπι πέιστ σε ένα σχόλιό μου νωρίτερα στο Σφυροδρέπανο:

Στον ΣΥΡΙΖΑ χωράνε πολλά καρύδια. Και σκάρτα και καλά. (Το ίδιο δεν πάθατε κι εσείς, που είχατε μέχρι πρόσφατα, και μάλιστα σε πόστο τής Κεντρικής Επιτροπής, αυτή την ‘‘οπορτούνα’’ τού κερατά, τον Αλέκο τον Χαλβατζή; ;-) ) Επομένως δεν έχει κανένα νόημα να κάνετε φόκους όπου νομίζετε ότι σας εξυπηρετεί. Κανένας από εμάς δεν είναι ο Παπαδημούλης, ο Σταθάκης, η ωραία Ρένα, ή ο Μηλιός, ούτε εκφράζουμε τις απόψεις τους. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Αφήστε λοιπόν τις συνδικαλιές μεταξύ μας. Στον καβγά που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς είπαμε να πάρουμε μέρος. Εσείς καθίστε απ’ έξω να περιμένετε πώς και πώς να τις φάμε. Αφού έτσι καταλαβαίνετε τα καθήκοντα του Έλληνα κομμουνιστή σήμερα, αυτό να κάνετε, ελεύθερα από εμάς…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

A όλα κι όλα, φίλε μου! Στο λύκειο έχω κάνει ψιλοχουλιγκάνος και τα τελευταία χρόνια παίζω και πόκα! Τι σχέση έχω μ' αυτό το χαζοχαρούμενο που κοτσάρισες; Να τα προσέχεις αυτά! Για μία "μούρη" ζούμε και πας να μου τη στραπατσάρεις;

Μάρκομ Ξ είπε...

Επιτέλους! Να σταματήσει η συκοφαντία περί συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν την ΠΑΣΚΕ, ψηφίζουν αντεργατικές συμβάσεις και δεν ξέρω και γω τι άλλο! Σταματήστε να αναπαράγετε τα "ρεπορτάζ" του Ριζοσπάστη σαν και εκείνο το προεκλογικό για μια δήθεν παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σε σωματείο της ΔΕΗ που όταν διαψεύσθηκε επισήμως ο Ρίζος έκανε τουμπεκί ψιλοκομμένο.

Για να ξέρετε, ντουγάνια, όταν κάποιος κατηγορεί κάποιον άλλον, πρέπει να του δίνει το δικαίωμα να απαντήσει. Ειδάλλως, είναι ψεύτης, κιτρινιστής και συκοφάντης.

Αν θέλετε να δείτε τι γίνεται στα σωματεία, τραβάτε στο συνδικάτο οικοδόμων, που δεν μπορείς καν να γραφτείς άμα δεν είσαι στο ΠΑΜΕ...

άει στο καλό σας πια!

Υ.Γ. και για τους πιο επίμονους, μερικές ερωτήσεις για το σπίτι:

1) Έχει καταστατικό το ΠΑΜΕ; και αν όχι γιατί;

2) Πότε έκανε συνέδριο τελευταία φορά το ΠΑΜΕ;

3) Πως ορίζεται το μέλος του ΠΑΜΕ; Που αναφέρονται οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα;

4) Από ποιους και πως εκλέγεται η εκτελεστική επιτροπή του ΠΑΜΕ;

AGIS είπε...

για τέτοιες απορίες εδώ:
http://www.pamehellas.gr/main.php

κομιξ είπε...

Εγώ έχω άλλο ενα, τον μόνο λόγο να μην υπογράψω: ΦΟΒΑΜΑΙ μη με φανερώσει ο ευρω-ιμπεριαλισμος!

Μάρκομ Ξ είπε...

Καμιά, μα καμιά από τις ερωτήσεις δεν απαντιέται στο site που ποστάρεις. Δεν θα συνεχίσω όμως, γιατί το κύριο ζήτημα για μένα δεν είναι να ψάχνουμε να βρούμε ποιο στέλεχος του ΠΑΜΕ ή της ΑΡ. ΠΑΡ. ή του συντονισμού πρωτοβάθμιων έκανε πατάτα ή είπε βλακεία και με βάση αυτό να χαράσσουμε πολιτική. Να θυμίσω απλώς, ότι σε όλη σχεδόν τη δεκαετία του '80 (και επί γραμματέως Αλέκας) το ΚΚΕ συμμαχούσε στις δημοτικές εκλογές, όχι με τους 'οπορτουνιστές', αλλά με το βαθύ, καταπράσινο ΠΑΣΟΚ. Με την ίδια λογική λοιπόν, θα έπρεπε να αποκλειστεί στον αιώνα τον άπαντα οποιαδήποτε συμπόρευση με το κόμμα αυτό, εφ' όσον αφού συμμάχησε τόσες φορές με το ΠΑΣΟΚ, γιατί να μην το ξανακάνει (βλ. αντίστοιχα "αφού κάποιοι, που είναι τώρα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, κάποτε ψήφισαν το Μάαστριχτ, όλοι όσοι τώρα εκφράζουν, στηρίζουν, συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι υποστηρικτές της κυρίαρχης πολιτικής στην ΕΕ").

Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα αρκεί να πιάνει ποντίκια (ή έστω να τα διώχνει).

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

AGIS είπε...

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα:
αφού το κκε "σε όλη σχεδόν τη δεκαετία του 80" συμμαχούσε (υποτίθεται) με το πασοκ στις δημοτικές εκλογές, γιατί να μην ψηφίσει η απ σσε με μείωση μισθών; Λογικό. Και για τον ίδιο λόγο, τι κι αν ο ΣΥΝ ψήφισε το μάαστριχτ "κάποτε", λες κι είναι δυνατό να το ψηφίζει κάθε μέρα. Κάθε μέρα δεν το "ψηφίζει" αλλά κάθε μέρα δεσμεύει την πολιτική του σ' εκείνη τήν ψήφο που έδωσε "κάποτε", μ' άλλα λόγια δεσμεύει την πολιτική του στα "νεοφιλελεύθερα υποδείγματα" που ξορκίζει φραστικά.
Θυμάσαι τον Τσιπρα προεκλογικά να απαντάει "αυτό δεν γίνεται" σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα πάρει ως "κυβέρνηση της αριστεράς" μέτρα απαγορευσης της φυγής βιομηχανισών στο εξωτερικό; Θες να σου πω γιατί απάντησε έτσι;

Το λινκ του παμε απαντά επαρκώς στις ερωτήσεις σου για τη λειτουργία του (μένει να μας πεις για το "καταστατικό" της απ και των "πρωτοβάθμιων").

Εδώ το κατ' εσένα "τουμπεκί ψιλοκομμένο" για ΔΕΗ:
http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6880570&publDate=2/6/2012

εδώ
http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6867954
τι ψήφισαν τα μέλη της απ "που ακόμα κι αν συμμετέχουν σε άλλη παραταξη είναι προσωπικη τους επιλογη" (!!!!)

εδώ η απ στην ομοσπονδια ιδιωτικών υπαλλήλων:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6972116&publDate=31/7/2012

η απ στα ελπε
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6831843&publDate=3/5/2012

η απ στην εθνική ασφαλιστική:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=7013795&publDate=1/9/2012

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7025570

Η απ σε ναυτιλία-τουρισμό:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=7018773&publDate=5/9/2012

η απ σε χημικούς βιομηχανίας:
http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7077739

η απ σε βεροπουλο και ησαπ:
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6815697&publDate=24/4/2012

εδώ η "ενότητα" που ευαγγελίζεται και καλεί ο συριζα (να την χαίρεται):
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=719121

Δεν ξέρω γιατί θα ήθελες να μην "αναπαράγουμε" αυτά τα ρεπορτάζ του ρισζοσπάστη, και πάντως όλα αυτά φυσικα και δεν συγκαλύπτονται με τάχα μου αδιαφορία και τη "ρητορική" εξομοίωση με φράσεις όπως "ποιο στέλεχος του ΠΑΜΕ ή της ΑΡ. ΠΑΡ. ή του συντονισμού πρωτοβάθμιων έκανε πατάτα ή είπε βλακεία".

Χώρια η πολιτική τσιμουδιά του συριζα για τις ατομικές συμβάσεις, "ενώσεις προσώπων" κλπ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Άγη,


Δεν αποδεικνύουν τίποτε όλα αυτά που παραθέτεις. Ούτε και δικαιολογούν την (προς το παρόν) σεχταριστική γραμμή τού ΚΚΕ Και ξέρεις γιατί; Γιατί άλλα από αυτά μπορεί να οφείλονται σε λάθος αποφάσεις (το ΚΚΕ είναι αλάνθαστο;), κι άλλα σε αναγκαίους συμβιβασμούς (το ΚΚΕ δεν κάνει συμβιβασμούς;).

Ειδικά για το τελευταίο ερώτημα, να σου θυμίσουμε τους συμβιβασμούς που έκαναν οι απεργοί μεταλλουργοί;

Και να σου θυμίσουμε και έναν πρόσφατο;

Δεν ξέρω τι διαβάζουν τα ματάκια σου στην πρόταση νόμου τού ΚΚΕ, αλλά τα δικά μου διαβάζουν στο πρώτο-πρώτο κεφάλαιο (Μισθοί, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα) και στην πρώτη-πρώτη θέση τα εξής (τα bold δικά μου):

Επαναφορά του κατώτερου μισθού της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα 751 ευρώ μεικτά για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας ως βάση για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) με ουσιαστική αύξηση του απαράδεκτα χαμηλού κατώτερου μισθού.

Πού πήγαν τα 1200 ευρώ, οέο; Μήπως στις καλένδες που παραπέμπει η ευχή (γιατί περί ευχής πρόκειται) να υπάρξει ουσιαστική αύξηση του απαράδεκτα χαμηλού μισθού;

Με βάση τη λογική σας λοιπόν, είσαστε ξεπουλημένοι! Είσαστε; Όχι βέβαια! Απλώς, είσαστε αφελείς να νομίζετε ότι θα πείσετε τον κόσμο (πρώτα και κύρια τον δικό σας κόσμο!) πως τα βήματα που κάνετε εσείς προς τα πίσω οφείλονται στην «πλέρια κατανόηση της λενινιστικής κληρονομιάς», ενώ τα αντίστοιχα βήματα όλων τών άλλων πηγάζουν από την προδοσία τους εις βάρος τής εργατικής τάξης! Αυτά δεν πιάνουν πια! Δεν υπάρχουν! Έχουν πεθάνει, πώς αλλιώς να στο πω;

Ξυπνήστε όσο είναι καιρός!


Τα λέμε

AGIS είπε...

Ως ένδειξη ενός μίνιμουμ σεβασμού στον κόπο του συνδιαλέγεσθαι, άνοιξε ένα-ένα τα λινκ της απάντησής μου, δες σε τι ακριβώς απο τα της προηγούμενης συζήτησης απαντάνε, και μετά σκέψου αν αποδεικνύουν ή δεν αποδεικνύουν κάτι αυτά - και τουλάχιστον κάτι περισσότερο από τα περί "πλέριας κατανόησης στη λενινιστική κληρονομιά".

Οι "συμβιβασμοί που έκαναν οι απεργοί μεταλλουργοί" - τζίζ! Πάει πολύ ο ηρωισμός του απεργιακού αγώνα των μεταλλουργών να χρησιμοποιείται σαν άλλοθι των ξεπουλημένων εργατοπατέρων - σε απλά ελληνικά μιλώντας. Και προσοχή: η "δικαιολόγηση" του κατήφορου οδηγεί σε όλο και βαθύτερους πάτους.

Τα 1200 ευρώ είναι διεκδίκηση ανταποκρινόμενη στις συνολικές ανάγκες ζωής των εργαζομένων και στον συνολικό παραγόμενο πλούτο. Τα 751 ευρώ (που αναφέρονται στην αιτιολογική έκθεση της προτασης νόμου) είναι διεκδίκηση απόκρουσης της επίθεσης που δέχεται σήμερα το βιοτικό τους επίπεδο. Τόσο απλά. Διεκδίκηση που υπηρετείται με αγώνες κι όχι με τη διγλωσσία των διφορούμενων υποσχέσεων της "κυβέρνησης της αριστεράς" από τη μία και φαρδιές-πλατιές υπογραφές σε μειώσεις μισθών από την άλλη.

Καλή συνέχεια στον ενωτικό διάλογο ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΕΚΜ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Χιουμοριστικη ανάλυση της άρνησης και της αυτοεπιβεβαίωσης! αρκούσε ένα ΟΧΙ και όχι τόση μελάνι...

Ανώνυμος είπε...

Είναι κεφάτη ,ψωνίζει στου Βερόπουλουουου.....!

Γιάκοβ

ΥΓ ψιλά γράμματα μόνο για μυημένους :)

Ανατολή είπε...

"Γιατί δεν θα υπογράψουμε την πρόταση νόμου τού ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων"
"Γιατί δε θα ξανααπεργήσω"
"Γιατί δε θα ξαναπάω σε διαδήλωση"
"Γιατί δε θα πάω να ψηφίσω"
"Γιατί δε θα πάω να υπερασπιστώ τα λιμάνια/αεροδρόμια/δάση/νερά/νοσοκομεία/νεκροταφεία κλπ από το ξεπούλημα: Διότι το οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ/Καμμένος/Ανταρσία/ΚΚΕ/ΕΠαΜ/φούφουτος και δεν είναι του γούστου μου"

Να γιατί θα πάμε όλοι στο γέρο διάολο λίαν συντόμως και θα γελάνε μαζί μας και οι μπακαλιάροι.
Αναμείνατε περιχαρακωμένοι, εντός της οικίας σας. Ο εχθρός προελαύνει. Παρακαλείσθε όπως τον διευκολύνετε.

Μια παλαβή που υπέγραψε (και δεν ψηφίζει ΚΚΕ).

LeftG700 είπε...

Φίλε Άγη,


Δηλαδή μέχρι τώρα ήμαστε ασεβείς ως προς τον κόπο τού συνδιαλέγεσθαι; (και ήταν ευσεβείς οι ομοκομματικοί σου που ποστάρουν εδώ σχόλια τύπου μεγάλο χαφιεδομπλογκ! ή άι ψόφα ρε!;). Τέσπα…

Εν πάση περιπτώσει, σε πληροφορώ ότι, πριν σου απαντήσω με το προηγούμενο σχόλιο, άνοιξα τα τρία πρώτα άρθρα. Αυτή τη φορά θα τα ανοίξω όλα, για να μη λες. Αύριο όμως γιατί το τσαρδί τού Ρίζου τα έχει παίξει εδώ και κάνα μισάωρο και δεν ανοίγει με τίποτε. Εντάξει;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε symastev, καλώς ήρθες.


Απ’ ό,τι έχω δει σε άλλα τσαρδιά, τα σχόλιά σου συνήθως είναι σοβαρά, ανεξάρτητα αν διαφωνώ ή όχι σε αυτό ή το άλλο ζήτημα που θίγεις. Σέβομαι και τα χρόνια σου και τη διαδρομή σου, αλλά επίτρεψέ μου να σου πω ότι αυτό σου το σχόλιο στερείται σοβαρότητας. Και από αυτή την άποψη, ακόμα και η επιβεβαίωση της συμπαράταξής σου αποκλειστικά και μόνο με το ΚΚΕ που καταθέτεις έχει κουτσό ποδάρι. Πιο συγκεκριμένα:

Υπάρχει ίχνος σοβαρότητας στην άποψη που λέει (κοντολογίς και άρρητα) τι τις θέλατε αυτές τις μαλακίες, ένα σκέτο όχι θα αρκούσε; Όχι!

Αλλά βρήκες καρδιές και πλήγωσες. Εμείς δεν είμαστε από τα παιδάκια που κωλώνουν με τέτοιες συνδικαλιές. Μαλακίες θέλεις; Ok. Μαλακίες, να μη σου χαλάσουμε το χατίρι. Για πες μας όμως τώρα και το σκεπτικό κύριε symastev. Σε ακούμε.

Ακόμα κι αν μας το πεις στα ρώσικα!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Ανατολή, καλώς ήρθες.


Κάνεις λάθος στην κύρια διαπίστωσή σου πως το τσαρδί εδώ καλλιεργεί το διχασμό. Αυτά που γράφουμε στο κειμενάκι τής ταυτότητάς μας (ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ) τα τιμούμε μέχρι κεραίας. Το ΚΚΕ το έχουμε υπερασπιστεί σε ούτε μια ούτε δυο φορές και μάλιστα σε ζόρικες περιστάσεις. Και τον ΣΥΡΙΖΑ τον έχουμε επικρίνει πολύ περισσότερες φορές απ’ όσες έχουμε επικρίνει το ΚΚ. Φαίνεται ότι βιάστηκες να βγάλεις συμπεράσματα σε ένα ζήτημα που αποτελεί θεμέλιο λίθο αυτού τού μπλογκ. Φυσικά, δεν είσαι υποχρεωμένη να διαβάζεις τι γράφεται εδώ. Ο χρόνος είναι λίγος για όλους μας (και πιθανόν για σένα να είναι ακόμα λιγότερος) και, επιπλέον, το μαγαζί εδώ δεν είναι ο Φάρος τής Αριστεράς. Ένα φαναράκι είναι. Όμως, αφού έκανες τον κόπο να έρθεις ως εδώ και να πάρεις το λόγο, θα ήταν πιο χρήσιμο να μας ‘‘ψάξεις’’ λίγο παραπάνω πριν μιλήσεις…

Με γεια σου και χαρά σου που υπέγραψες. Δημοκρατία έχουμε, τουλάχιστον ως προς αυτό. Πρέπει όμως να έχεις υπ’ όψη σου το εξής αναμφισβήτητο γεγονός:

Με την ψήφο δεν κατέθεσες μόνο την αντίθεσή σου με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις κι όλα αυτά τα ‘‘καλά’’. Ταυτόχρονα, θέλεις δεν θέλεις, το ξέρεις δεν το ξέρεις στήριξες και τη σημερινή ηγεσία τού ΚΚΕ που παλεύει με νύχια και με δόντια να τραγουδάει για να ξεχωρίσει απ’ τον κόσμο κι όχι να σμίξει μαζί του…

Να το θυμάσαι αυτό.


Τα λέμε

spiral architect είπε...

Υπάρχουν και χειρότερα:
(ή αλλιώς ο κατήφορος συνεχίζεται)

Σάλος από το... "διεθνές ένταλμα σύλληψης" του ΣΥΡΙΖΑ
(το μάαατι μουουου!)

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

διαπιστώνω ότι από όσους εδώ έρχονται διαπρύσιοι να υπερασπιστούν τη τιμή και την υπόληψη του ευαγούς ,ουδείς τσίπησε στο διαφημιστικό μου . Όθεν αντιλαμβάνομαι ότι όλοι τους είναι νέας κπής

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Α, μη το λες! Οι νέας κοπής έχουμε μάθει να γκουγκλίζουμε ( http://www.youtube.com/watch?v=9NhyMopT-Hc ). Αλλού πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια... ;-)

Καλημέρες.


Увидимся


LeftG700 είπε...

Φίλε Σπειροειδή,


Μία ακόμα απόδειξη της "σοφίας" που διακρίνει την ηγεσία τού ΚΚΕ. Για να αποφύγει τις πιθανές πατάτες, εξακολουθεί να παίζει εδώ και αμέτρητα χρόνια την κασέτα τής λαϊκής εξουσίας...

Απολύτως αλάνθαστοι. Και παντελώς άχρηστοι.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

...και στο λαϊκό πρόγραμμα το εκτόπλασμα της ρεμπέτικης κομπανίας Στέφενσον θα σας τραγουδήσει το λαϊκό ορατόριο " Ελληνικός Νηογνώμονας"

Γιάκοβ

ΥΓ και τέλος για σήμερα

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Αυτό δεν το γκουγκλίζω καν. Κάτι μου λέει πως άκρη με αυτό το γρίφο σου δεν θα βρώ. So, if you please...


Увидимся

Ανώνυμος είπε...

dont mean nothing Λέφτηδες που λέγανε και στο Ναμ

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Ok!

LeftG700 είπε...

Φίλε Άγη,


Με πολύ περισσότερο κόπο από αυτόν που έκανες εσύ να ποστάρεις τα λινκς, κατάφερα να ανοίξω τα περισσότερα. Συγκεκριμένα αυτά που έχουν ημερομηνία, οπότε τα βρήκα με τον ‘‘χειροκίνητο’’ τρόπο (δεν ξέρω γιατί, αλλά εξακολουθούν να μη μου ανοίγουν αυτόματα). Λοιπόν:

Νομίζω ότι σκέφτεσαι αποκλειστικά κομματικά (και μάλιστα με στενή οπτική), αλλά καθόλου πολιτικά. Γιατί το λέω αυτό; Για τον απλούστατο λόγο ότι, στην προσπάθειά σου να ξεμπροστιάσεις τον εργατικό ‘‘οπορτουνισμό’’, μένεις στην ‘‘προδοτική’’ στάση τών συνδικαλιστών τής ΑΠ και αγνοείς παντελώς την κατάσταση που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους και στην κοινωνία γενικότερα. Έτσι, αν τα διάβαζε όλα αυτά ένας κομμουνιστής που θα έφτανε στη Γη σήμερα από τον πλανήτη Άρη, ας πούμε, θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι οι έλληνες εργαζόμενοι είναι έτοιμοι για Επανάσταση και μία χούφτα ξεπουλημένων συνδικαλιστών τούς κρατάει καθηλωμένους! Φυσικά, δεν είναι έτσι! Ποιος το λέει αυτό; Μα το ίδιο το κόμμα που ακολουθείς!

Δηλαδή, όταν λένε τα στελέχη τού ΚΚΕ πως το επίπεδο του λαού είναι αναντίστοιχο με τις απαιτήσεις τών καιρών, θέλει πολύ φαντασία για να καταλάβει κανείς ότι αυτή η αντικειμενική πραγματικότητα έχει αντικατοπτρίζεται και στις διαθέσεις τους σε σχέση με τις πιέσεις που δέχεται ο κόσμος τής εργασίας; Δες τι γράφει η Μπέλλου (Πολιτικό Γραφείο, όχι υπεύθυνη οικονομικών στην Κόβα Άνω Παναγιάς) στην τελευταία ΚΟΜΕΠ (σελ. 15):

Τότε, το 1981, η ρεφορμιστική απάτη και αυταπάτη αναπτύχθηκε στα ιστορικά δεδομένα τριών και πλέον δεκαετιών, όπου η ταχύτατη καπιταλιστική ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν είχε αντιστοιχηθεί με ανάλογη έκφραση στο εργατικό-λαϊκό εισόδημα, στις συνθήκες ζωής, ενώ το θεσμικό αστικό πλαίσιο διατηρούσε σε μεγάλο βαθμό μετεμφυλιακά μέτρα. Ταυτόχρονα, αν και το σύστημα δεν κινδύνευε από την ανάπτυξη ταξικών αγώνων άμεσης αμφισβήτησης της καπιταλιστικής εξουσίας, ωστόσο υπήρχε εσωτερικός και διεθνής συσχετισμός δυνάμεων πολύ ευνοϊκότερος: Η παράταξη του ΚΚΕ ήταν πρώτη δύναμη στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα (στον ιδιωτικό τομέα) με συνδικαλισμένους το 40% των εργαζόμενων. Σήμερα, σύμφωνα με επεξεργασία στοιχείων που κοινοποίησε η ΓΣΕΕ το Μάρτη τού 2010, το ποσοστό συνδικαλισμένων εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα είναι περίπου 20%. Σ’ αυτόν τον υπολογισμό δεν λαμβάνεται υπόψη ένα μεγάλο ποσοστό ανασφάλιστων που δεν καταγράφεται ως εργατικό δυναμικό. Το ποσοστό τής συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ στη ΓΣΕΕ με βάση το συσχετισμό τού 2010 (συμπεριλαμβανομένων και των πρώην ΔΕΚΟ) είναι 21%. Επίσης το 1981 το ΚΚΕ ήταν πρώτη δύναμη σε μαζικά συγκροτημένο φοιτητικό και μαθητικό κίνημα, τα οποία σήμερα το μεν πρώτο είναι πλήρως αποδιαρθρωμένο, στο δε δεύτερο αναπτύσσονται αντιδραστικές δυνάμεις («Χρυσή Αυγή»)


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Όλα αυτά βέβαια η Μπέλλου τα αναφέρει σε ένα άρθρο που ο κύριος σκοπός του είναι να υποβαθμίσει το στραπάτσο τών εκλογών τού Ιουνίου. Έτερον εκάτερον. Καταγράφουν μία πραγματικότητα που, πέρα από την υποχώρηση του ΚΚΕ, δείχνει και το πόσο όντως αναντίστοιχο με τις απαιτήσεις είναι σήμερα το επίπεδο της κοινωνίας. Αλλά, κατά ‘‘μαγικό’’ τρόπο αυτή η πραγματικότητα εξαφανίζεται όταν πρόκειται να ‘‘ξεμπροστιάσουμε’’ τους ‘‘οπορτουνιστές’’ και ‘‘προδότες’’ τού εργατικού κινήματος, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδικαλιστές του…

Φίλε Άγη, άκου ποια είναι η κατάσταση, κατά την άποψή μας. Το ΚΚΕ έχει αποκλείσει (προς το παρόν) κάθε πιθανότητα πολιτικής διεξόδου με τη δική του συμμετοχή. Έτσι, είναι υποχρεωμένο να παρουσιάσει έργο στο συνδικαλιστικό-εργατικό κίνημα. Ένα μέρος αυτού του έργου συνίσταται στην ‘‘ανυποχώρητη’’ στάση του σχετικά με τις επιθέσεις που υφίσταται η εργατική τάξη. Κατανοητό. Όμως, οι εργατικοί αγώνες έχουν περιορισμένο ορίζοντα κι αν δεν αντιστοιχηθούν και με μία πολιτική διέξοδο ξεφουσκώνουν. (Όπως είδες, παρά τον ηρωικό αγώνα τών χαλυβουργών, η Ελλάδα δεν έγινε μια Χαλυβουργία…)

Τέλος: Η αναφορά μας στο προηγούμενο σχόλιο στους συμβιβασμούς τών χαλυβουργών δεν ήταν κανένα άλλοθι. Ήταν για να σου θυμίσουμε ότι και από τον πιο ηρωικό αγώνα δεν λείπουν οι συμβιβασμοί. Τον ίδιο στόχο είχε και η γαργάρα για τα 1200 ευρώ. Βέβαια, ανταποκρίθηκες με τον ενδεδειγμένο κομματικό τρόπο: τα δικά μας καλά και άγια καμωμένα, των άλλων απόδειξη ‘‘ξεπουλήματος’’ και ‘‘προδοσίας’’. Αυτό μπορείτε να το ισχυρίζεστε στον αιώνα τον άπαντα. Αλλά, όπως είδες, δεν πιάνει πια στον κόσμο. Δικαίωμά σας να μην αλλάξετε κασέτα. Προσέξτε όμως μην καταντήσετε από ΚΚΕ σε ΕΚΚΕ…


Τα λέμε


ΥΓ Ούτε όταν πρωτοδιάβασα το κείμενο του Κολλά κατάλαβα τι θέλει να πει ο ποιητής (και πού το πάει), ούτε τώρα που το ξαναδιάβασα. Κι ούτε είδα σε τι συνίσταται η θετική αναδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Εν ολίγοις, παπαριές.

ΥΓ2 Σχετικά με τις προσχηματικές επικλήσεις υπέρ τής ενότητας στις οποίες επιδίδονται πολλοί από τον ΣΥΡΙΖΑ (και κυρίως από τον ΣΥΝ), να μας συμπαθάς, αλλά δεν περιμέναμε εσένα για να τις καταλάβουμε… Το τανγκό τού ξεκατινιάσματος μέσα στην Αριστερά το οδηγείτε εσείς, χωρίς αμφιβολία. Αλλά ποτέ δεν υποστηρίξαμε εδώ ότι το τανγκό είναι χορός για έναν…

Μάρκομ Ξ είπε...

Πλήγμα για τον Περισσό, νίκη για τους κομμουνιστές

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9898:syriza-kke-katargisi-mnimoniou&catid=83:aristera&Itemid=200

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Επ' αυτού, ετοιμάσου να διασταυρώσουμε τα "ξίφη" μας στο εγγύτατο μελλον... ;-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

αντοκκεδες να πατε να πνιγηται