Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

«Ανοικτή επιστολή προς τον ιδιοκτήτη του leftg700.blogspot.gr» (του Κωστή Παπαϊωάννου —αναδημοσίευση)



Για να ‘‘δικαιωθεί’’ κάποιος σχολιαστής, ο οποίος έγραψε στο προηγούμενο post «Κατάλαβα.. τέρμα η ενασχόληση με τα του Κ.Π, σειρά του Αντώνη. Σε κίνηση να βρισκόμαστε ρε παιδιά :)», αναδημοσιεύουμε σήμερα κατά πιστή αντιγραφή την απάντηση του Κωστή Παπαϊωάννου στο δικό μας πλαϊνό κείμενο (Σημείωση περιθωρίου #62) που ανήρτησε στο δικό του site. Θεωρούμε κάτι τέτοιο επιβεβλημένο από τη στιγμή που του έχουμε απαγορεύσει να παίρνει πλέον το λόγο εδώ, για τους λόγους που εκθέσαμε στο κείμενό μας. Για τον ανωτέρω σχολιαστή, που «ανέγνω αλλ’ ουκ έγνω» …Χριστό! (αλλά και για οποιονδήποτε άλλο αναγνώστη ή αναγνώστρια που δεν θέλει να δαπανήσει ούτε ένα λεπτό από την υπόλοιπη ζωή του για να σκεφτεί τι ακριβώς μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας και αναδημοσιεύουμε την ανοικτή επιστολή του Κωστή Παπαϊωάννου), το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παραπέμψουμε στις πολύ λίγες λέξεις αυτής τής ανάρτησης…

Επειδή δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση το σημερινό σημείωμα να μετατραπεί σε δίκη, ούτε, πολύ περισσότερο, σε ‘‘ματς’’ τύπου «Οι φίλοι τού leftg700.blogspot.com εναντίον τών φίλων τού Κωστή Παπαϊωάννου», τα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά. Αργότερα, θα πούμε τη δική μας άποψη για το γράμμα που μας έστειλε με ένα σύντομο σχόλιο κι ο καθένας θα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

ЖOЖOЖOЖOЖ


Αγαπητέ Big Mac Carthy

Μόλις διάβασα το "σκεπτικό" με το οποίο μου αφαιρείς το προνόμιο να χειροκροτώ τα υψηλού πολιτικού επιπέδου δημοσιεύματά σου στο εξαιρετικής ποιότητας blog σου, το οποίο είχες την μεγαλοψυχία να δημοσιεύσεις στο έγκριτο blog σου και σε ευχαριστώ ιδιαιτέρως.

Είχα έτσι κι αλλιώς την πρόθεση να επιχειρήσω μια ερμηνεία της πολύπλοκης προσωπικότητάς σου. Ο λόγος που έχω να το κάνω είναι ότι όπως έγραφα στο άρθρο που και εσύ αναφέρεις χωρίς νέους ανθρώπους με αυξημένη ευφυΐα και αίσθηση καθήκοντος όπως εσύ, θα ήταν αδύνατο η οπορτουνιστική πολιτική που παράγεται από τους επιτελείς της μη-Αριστεράς να καλλιεργηθεί στην κοινωνική βάση.

Σε ευχαριστώ λοιπόν γιατί με το δημοσίευμα σου διευκολύνεις το έργο της ερμηνείας της χαρισματικής προσωπικότητας σου. Σε εύθετο χρόνο θα ασχοληθώ με την πολιτική πλευρά της περίπτωσής σου. Απαιτείται βεβαίως και μια μελέτη της ψυχολογικής πλευράς, πρέπει όμως να ομολογήσω ότι δεν είμαι ειδικός για την ψυχολογική ανάλυση εξαιρετικών περιπτώσεων σαν την δική σου.

Προς το παρόν δημοσιεύω και στις Σελίδες Κριτικής το εξαιρετικής και θαρραλέας ακρίβειας δημοσίευμά σου που αποτελεί μια εξαιρετικά περιεκτική σύνοψη της θέσης σου, σε σχέση με την ταπεινότητά μου. Παρεμβάλω απλώς δύο-τρεις διευκρινήσεις για χάρη των αναγνωστών που θα θελήσουν να θαυμάσουν την ακρίβεια των ισχυρισμών σου.

1) Ο Νοσφεράτος (με τον οποίο έτσι κι αλλιώς κακώς με συνδέεις) δεν σε ονόμασε "χαφιέ" αλλά "μανιαδάκη". Σου είπα ότι δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό ή την κατηγορία "χαφιέ" επειδή δεν πιστεύω ότι καμιά υπηρεσία ασφαλείας έχει ανάγκη να πληρώσει για να κάνει ζημιά στην μη-Αριστερά, από την στιγμή που άνθρωποι σαν εσένα κάνουν την δουλειά εκ των έσω με την άδεια της και για την ευχαρίστησή τους.

2) Για τον χαρακτηρισμό "μανιαδάκης" δεν συμφωνώ επίσης αν και τον θεωρώ βάσιμο. Ο Μανιαδάκης με την Κεντρική Επιτροπή του δημιούργησε σύγχυση στην Αριστερά. Εσύ ούτε κεντρική επιτροπή είσαι ούτε ξένος από την οπορτουνιστική Αριστεράς της εποχής μας είσαι στο φασιστικό τμήμα της οποίας προφανώς ανήκεις. Εσύ κατά την άποψή μου παίζεις με εξαιρετική ακρίβεια τον ρόλο ενός αριστερού McCarthy χρησιμοποιώντας τον ίδια μέθοδο όπως το φασιστικό πρότυπό σου.

3) Ο Μακαρθισμός σου είναι κυρίως το στοιχείο που σε κάνει εξαιρετικό παράδειγμα για μελέτη. Αυτός ο ρόλος είναι που σε κάνει ενδιαφέροντα για μένα και σ' αυτόν τον ρόλο οφείλεις και το καλοπροαίρετο παρατσούκλι Big Mac Carthy γιατί είσαι φουσκωτός σαν τον McCarthy και φτηνός (και άρα η χαρά των φτωχών του οπορτουνισμού) σαν το Big Mac των Μακ Ντόναλντ.

4) Δεν νομίζω ότι χαρακτήρισα το blog σου μυστηριώδες, χαρακτήρισα εσένα μυστηριώδη, έγραψα συγκεκριμένα "την παρεξήγηση που επεξεργάστηκε ο μυστηριώδης και πολυπρόσωπος  (κατά τις δηλώσεις του) νεαρός κύριος leftG700" και αυτό δεν έχει να κάνει με καμιά κατηγορία για χαφιεδισμό, έχει να κάνει με το μυστήριο που καλλιεργείς για τα δήθεν πρόσωπα που αντιπροσωπεύεις.

Αυτά προς το παρόν, θα ασχοληθώ όπως είπα εν ευθέτω χρόνω με την ουσία των γραφομένων σου. Προς το παρόν δημοσιεύω πιο κάτω το κείμενό σου, προς χάρη αυτών που ενδιαφέρονται για την πολύπλοκη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον πολιτικό χώρο της ελληνικής Αριστεράς.

Με πολλές ευχαριστίες για την εκ μέρους σου τεκμηρίωση της άποψής μου


Κωστής Παπαϊωάννου, 28 Σεπτεμβρίου 2012

1 σχόλιο:

LeftG700 είπε...

Θεωρούμε ότι είναι απολύτως περιττή κάθε ενασχόληση με τα αξιολογικούς πολιτικούς ισχυρισμούς του Κωστή Παπαϊωάννου σχετικά με το παρόν μπλογκ (πολυπρόσωπο ή μονοπρόσωπο, για να μη τον στενοχωρήσουμε). Και θεωρούμε περιττό και να αιτιολογήσουμε αυτή την άρνησή μας. Η πολιτική σκέψη τού ΚΠ στο συγκεκριμένο ζήτημα μιλάει από μόνη της κι όποιος έχει αυτιά ας ακούσει.

Δυο λόγια για κάποιες άλλες παρατηρήσεις του:

Είναι κωμικός ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να αιτιολογήσει (και να δικαιώσει(!!!) το χαρακτηρισμό τού μυστηριώδους που μας κόλλησε. (Φοβερό ‘‘μυστήριο’’ και ‘‘ζωτικής’’ σημασίας ζήτημα αν αυτό το μπλογκ έχει έναν, πέντε, ή 45 ιδιοκτήτες, από τη στιγμή που ουδέποτε δηλώσαμε ότι είμαστε κάτι περισσότερο από μία αγοροπαρέα!)

Και είναι αφελώς (στα όρια της μειωμένης ευφυίας) κωμικός ο ισχυρισμός ότι δεν χαρακτήρισε μυστηριώδες το μπλογκ, αλλά …μόνο τον γραφιά!!! Αν δεν υπήρχε η έκφραση «δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης» θα τη γεννούσε αυτός ακριβώς ο ισχυρισμός…

Τέλος: Είναι επίσης αφελώς (αλλά στα όρια της αυξημένης ηλιθιότητας αυτή τη φορά) κωμικός ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να μαλακώσει τη συκοφαντία τού κνώδαλου Νοσφεράτου (εκτός από το βήχα και τον έρωτα, ούτε οι συμπάθειες κρύβονται! ;-) ). Οι βαλτοί από τον Μανιαδάκη να παριστάνουν τους Κεντρικοεπιτροπάριους του ΚΚΕ …δεν ήταν χαφιέδες!!! Ήταν απλώς Μανιαδάκια! Δηλαδή ‘‘στημένοι’’ ασφαλίτες. Σε ...καμία όμως περίπτωση και ...χαφιέδες!!! (Όπως θα έλεγε και κάποιος, ονόματα δεν λέμε και υπολήψεις δεν θίγουμε, «ο Αϊζενχάουερ προελαύνει ακάθεκτος»!...)

Όσο για τη σύνδεση με το κνώδαλο για την οποία παραπονιέται, ας μη ψάχνει κατά ’δω. Αύριο το πρωί που θα ξυρίζεται, να ρίξει μια προσεκτική ματιά στον καθρέφτη του για να βρει τι είναι αυτό που τον συνέδεσε μαζί του…

Κατά τα άλλα, peace. Εμείς ακολουθούμε το δρόμο μας κι ο Κωστής είναι ελεύθερος να ακολουθεί τις εμμονές του…