Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Φίλε Αναγνώστη Λασκαράτε, είσαι ψεύτης! Ελπίζουμε να μην αποδειχθείς και κότα!



ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ της προπροηγούμενης ανάρτησής μας που αφορούσε στην πολιτική στάση τού ιστολογίου roides.wordpress.com, και ειδικότερα στην αναφορά μας πως o Αναγνώστης Λασκαράτος, ο ένας εκ των δύο  συνιστολόγων εκεί, δεξιίζει (κατά το αριστερίζει, αλλά ακριβώς με την αντίστροφη φορά) και πως είχε εκφραστεί με πολύ κολακευτικά λόγια για τον Τζήμερο, ο ίδιος ο περί ου ο λόγος έγραψε το εξής σχόλιο, απορών, εξιστάμενος και εμμέσως πλην σαφώς (κατά την πάγια και πλάγια συνήθειά του) διαψεύδοντάς μας:

laskaratos στο 03/10/2012 στις 10:35 μμ
Έ όχι και με τη Δεξιά!
Κολακευτικά για το Τζήμερο;
[…]
Είναι δυνατόν;


Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ ο Λασκαράτος!... Νομίζει ότι έχει να κάνει με ορισμένους από τους φανατικούς αναγνώστες τού εξ ημισείας μπλογκ του, αυτούς που περιπλανώνται θεότυφλοι εδώ κι εκεί, κάπου μεταξύ Αθεΐας και …Καρατζαφέρη ή …Χρυσής Αυγής! Ή πάλι νομίζει ότι επειδή έχει να κάνει με νεαρούς κομσομόλους (όπως μας έχουν αποκαλέσει, άλλοι κοροϊδευτικά κι άλλοι χαϊδευτικά), έχει ταυτόχρονα να κάνει και με μικρά παιδιά τού Δημοτικού κιόλας!


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ μας πει ποιο χεράκι έχει γράψει, ανάμεσα σε άλλα, τα παρακάτω λόγια σε σχόλιο στις 7 Μαΐου ενεστώτος έτους και συγκεκριμένα στις 10:26 πμ, στο έγκριτο ιστολόγιο roides.wordprees.com;

Λυπάμαι για τη μη είσοδο των Οικολόγων-τους ψήφισα- στη Βουλή και ελπίζω τα τρία κεντρώα κόμματα Μπακογιάννη-Μάνου-Τζήμερου να ενωθούν για να δώσουν μια σοβαρή κεντρώα αντιπολίτευση σε μια μεθαυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς.


ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ να μας πει ποιο χεράκι έχει γράψει, λίγο μετά, πάλι όμως στις  7 Μαΐου (και παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί σχόλιο αναγνώστη που εξηγούσε με κάθε σαφήνεια ότι: Οι Μανοντοροτζήμεροι ΔΕΝ αποτελούν κεντρώα λύση αλλά απολειφάδια. Αυτό δεν προκύπτει από τα ποσοστά που έλαβαν αλλά από τις πολιτικές και τη δομή τους), μπορεί να μας πει λοιπόν ο φίλος μας ο Αναγνώστης Λασκαράτος ποιο χεράκι έγραψε τα λόγια που ακολουθούν σε ανάρτηση επίσης του ως άνω έγκριτου ιστολογίου;

Θέλω να ελπίζω ότι η κα Μπακογιάννη, ο κ. Μάνος και το ελπιδοφόρο κόμμα-έκπληξη του κ. Τζήμερου, μαζί με φιλελεύθερα στοιχεία της ΝΔ που εκλέχτηκαν στη Βουλή, θα δώσουν στη χώρα το κόμμα του Κέντρου που της λείπει.


ΚΙ ΑΦΟΥ μας τα πεί όλα αυτά και μας τα διευκρινίσει και βοηθήσει να διαφωτιστούν οι αναγνώστες μας, μπορεί να μας πει αν, για όποιον έγραψε τα παραπάνω (μπλε) λόγια δικαιολογείται η διατύπωση «εκφράστηκε με πολύ κολακευτικά λόγια για τον Τζήμερο» που επιλέξαμε στην προπροηγούμενη ανάρτησή μας;


ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ με ‘‘ανοιχτές’’ αγκάλες. Όχι εδώ. Ξέρουμε ότι εδώ δεν θα έρθει, φοβάται μην κολλήσει ‘‘σταλινισμό’’. Περιμένουμε να το κάνει από το τσαρδί του(ς). Κι όχι βέβαια σε σχόλιο, θαμμένο ‘‘ντροπαλά’’ στις μέσα σελίδες. Πρωτοσέλιδα. Από την πρώτη σελίδα τού πετάμε το γάντι και τον αποκαλούμε ψεύτη. Αυτός θα το κάνει ψελλίζοντας με ψιλά γράμματα; Ή μήπως φοβάται ότι θα τον κατηγορηθεί για άγρα αναγνωστών όπως κάνει ο ανεκδιήγητα κωμικός Ροΐδης για εμάς; Ποιος ανόητος θα ισχυριζόταν κάτι τέτοιο με τέτοια αναγνωσιμότητα που έχει το blog τους;


ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ το φίλο μας τον Λασκαράτο λοιπόν, να μας δώσει τις απαντήσεις που του ζητάμε. Τίποτε, εκτός βέβαια από το γεγονός πως έχει εγκλωβιστεί σε μία κατάσταση lose-lose (πραγματική αυτή τη φορά και εις βάρος του, όχι σαν τη μαϊμουδένια τής Δημοκρατίας και εις βάρος τού Τσίπρα για τη …δωροληψία του από το ΙΑΣΩ, στην οποία ο Λασκαράτος γενναιόδωρα ‘‘επένδυσε’’). Δεν έχει στη διάθεσή του ούτε καν τη δυνατότητα του στρατηγού Γρίβα που δοξάστηκε κρυπτόμενος. Είτε κρυφτεί, είτε εμφανιστεί, η κατάληξη θα είναι to lose (political face). Καιρός είναι!


ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ όμως την παραμικρή αμφιβολία ότι θα επιδείξει γενναιότητα και θα πράξει το καθήκον του. Στο κάτω-κάτω, αν δεν αποδείξει αυτός, ο διαπρύσιος κήρυκας της Ηθικής και παθιασμένος υπερασπιστής της, αν δεν αποδείξει ο Αναγνώστης Λασκαράτος ότι τιμά μερικές από τις θεμελιώδεις αρχές της, όπως την ευθύτητα, την ειλικρίνεια και την παρρησία λόγου, ποιος θα το κάνει; Εμείς οι ‘‘σταλινικοί’’;


Η εικόνα, από το fricipaideia,wikia.com

49 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για τις δηλωσεις σκουρλετη θα πεις τιποτα

LeftG700 είπε...

Και για τις δηλώσεις Σκουρλέτη θα σου πούμε (αφού βέβαια μας πεις ποιες εννοείς —δεν είμαστε εδώ παράρτημα τού Γραφείου Τύπου τού ΣΥΡΙΖΑ), και για τις δηλώσεις Φερέιρα μετά το χθεσινό ματς και για τις δηλώσεις τού Τομ Κρουζ μετά το πρόσφατο διαζύγιό του, κι ό,τι θέλεις. Τα πάντα όλα!

Αλλά, φίλε ή φίλη (πάρτε ένα όνομα, πόσες φορές πρέπει να το ζητήσουμε;), πριν γίνουν όλα αυτά να μας πεις για τον πολιτικό φίλο σου που τον τσακώσαμε με τη γίδα στην πλάτη (και πηγαίνοντας τοίχο-τοίχο μέσα στη μαύρη νύχτα για να μη τον πάρει κανένα μάτι!).

Γ κ έ γ κ ε;


Τα λέμε (όχι όμως τέτοιες ντρίπλες σ’ εμάς, τις κόβουμε με δεμένα μάτια!)

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά συνεχίστε έτσι θα πάτε καλά. Μήπως κάπως έτσι δεν ξεκίνησε και το...... καλά δεν ξέρω πως το λένε και βαριέμαι να ψάξω, αλλά εννοώ εκείνο το κουτσομπολίστικο περιοδικό που υπήρχε σε όλα τα συνοικιακά κομμωτήρια.
Συνεχίστε, πιστεύω στις μέρες μας που πια και η κυρά Κατίνα της γειτονιάς, όχι πως έχω τίποτε με τις Κατίνες, Κατίνα λέγαν και την γιαγιά μου,αλλά καθώς τώρα και αυτές έμαθαν να μιλούν για την υπεραξία και την βασική αντίθεση του καπιταλισμού,έχει δημιουργηθεί κενό στην "κοινωνική κριτική"κοινώς κουτσομπολίκι. Έτσι μπορεί να καλύψετε εσείς το κενό με μια ουσιαστική προσφορά διαδικτυακού κουτσομπολιού.
Τι είναι τούτο με σας; Μου είπε, του είπα, μου έγραψε, και τούγραψα, έλεος ρεεεεε χανόμαστε.

LeftG700 είπε...

Και θα εξακολουθήσετε να χανόσαστε και στο τέλος θα χαθείτε οριστικά αν δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε ούτε αυτή τη στιγμή τού παρά πέντε ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι εναντίον μας! Και να σου πω και κάτι; Ακόμα κι αν μας πάρετε κι εμάς στο λαιμό σας, για πάρτη σας δεν θα χύσουμε ούτε ένα δάκρυ!

Έλεος ρεεεεε, ξυπνάτε!


Τα λέμε


Ανώνυμος είπε...

Δυο ποστ από εσάς και ένα από τον Lenin reloaded που με κατηγορεί πιο άδικα και από εσάς, φοβάμαι πως θα μου φουσκώσουν τα μυαλά, γιατί στην Ελλάδα άμα σε βρίζουν παίρνεις αξία.


1. Σε κάθε περίπτωση και ασυζητητί μεταξύ του εθνικιστή και "ευσεβή" κ.Σαμαρά (Μακεδονίες, αφίσσες για την Αγία Σοφία κλπ) και δήθεν αντιμνημονιακού, προτιμούσα προεκλογικά τους Μάνο, Τζήμερο, Ντόρα και θεωρούσα τη δημιουργία ενός κεντροδεξιού ευρωπαϊκού πόλου σαφώς προτιμότερη από τη λαϊκίστικη και ψευδόμενη (ως δήθεν αντιμνημονιακή) ΝΔ Σαμαρά. Αυτό δεν σημαίνει κανενός είδους υποστήριξη προς τους τρεις. Απλώς επιλογή μεταξύ αντιπάλων του καλύτερου.

Για ανάλογους λόγους σας λέω πως προτιμώ π.χ. τη ΝΔ από τη Χρυσή Αυγή ή και από τον δήθεν αντιμνημονιακό εθνικιστή και "ευσεβή" κ.Καμμένο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως συμπαθώ τη ΝΔ.

2. Το μετεκλογικό των πρώτων εκλογών σχόλιο που μου καταλογίζετε (7.5) λέει τα εξής και είναι σαφές σε κάθε καλόπιστο:
"Προς όλους τους φίλους σχολιαστές και αναγνώστες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ:
Xαιρετίζω κι εγώ τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις κατατεθειμένες επιφυλάξεις μου, σαν μια νίκη των δυνάμεων της Δημοκρατίας, του Ανθρωπισμού, της Αριστεράς, σαν μια λαϊκή εντολή για την ενότητα της Αριστεράς, για την εκπόνηση ενός σοβαρού κυβερνητικού προγράμματος και μεταρρυθμιστικών προτάσεων, σαν μια Ελπίδα αγώνα για έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση.

Τα πράγματα δεν εύκολα, η επίσημη χρεοκοπία είναι ante portas, το αυγό του φιδιού έσκασε, η καρικατούρα του κ.Καμμένου ανέβηκε στη σκηνή, αλλά το κακό ΠΑΣΟΚ κουρελιάστηκε, ο Σαμαράς τσαλακώθηκε, ο Καρατζαφέρης συντρίφτηκε.

Λυπάμαι για τη μη είσοδο των Οικολόγων-τους ψήφισα- στη Βουλή και ελπίζω τα τρια κεντρώα κόμματα Μπακογιάννη-Μάνου-Τζήμερου να ενωθούν για να δωσουν μια σοβαρή κεντρώα αντιπολίτευση σε μια μεθαυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς....".

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Είναι αργά τώρα και δεν με παίρνει όχι να απαντήσω, αλλά ούτε καν να διαβάσω με τη δέουσα συγκέντρωση το σχόλιό σου και να μπω στα λινκς που δίνεις (να μπω για να τα ξαναθυμηθώ, γιατί τα έχω διαβάσει).

Θέλω όμως να σου πω εν τάχει δυο-τρία πράγματα (δεν χρειάζεται να απαντήσεις τώρα, αν θέλεις να απαντήσεις συνολικά, κάνε το αύριο μετά τη δική μας απάντηση).

1. Ούτε εμείς σε βρίσαμε ούτε ο Lenin Reloaded. Εμείς σε αποκαλέσαμε ψεύτη. Και αποδείξαμε ότι εν προκειμένω είσαι ψεύτης. O χαρακτηρισμός κότα ήταν υποθετικός. Είναι αυτονόητο ότι η παρουσία σου τον καθιστά όχι μόνο οριστικά υπόθεση αλλά και history. Όσο για την ανάρτηση του Lenin Reloaded, ήταν ένα σίγουρο case εις βάρος σου, που το κατέστρεψε ο επιπόλαιος χειρισμός του από τη μεριά τού Αντώνη. Η πολιτική ουσία όμως της κριτικής του είναι για εμάς ολόσωστη και την προσυπογράφουμε.

2. Πρέπει να κατανοήσεις, επί τέλους!, φίλε Λασκαράτε, ότι είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι. Κακώς έγραψα να κατανοήσεις. Το ξέρεις και το έχεις κατανοήσει. Εσύ δεν είσαι που όταν μας κούνησες μαντήλι τον Φεβρουάριο μας έγραψες ότι με αυτή την Αριστερά (εννοώντας εμάς —δηλαδή τις απόψεις μας) δεν θέλω να έχω σχέση; Εσύ. Λοιπόν;

3. Όπως έχω γράψει πολλές φορές, δεν υπάρχει τίποτε το προσωπικό απέναντί σου. Οι διαφορές μας είναι πολιτικές. Και τις μεγαλώνει η ακατανόητη επιμονή σου να εμφανίζεσαι κι εσύ όπως κι ο Ροΐδης ως ομιλών εκ μέρους τής Αριστεράς. Όπως σας έχει πει κι ο Καστρινάκης, μιλάτε εξ ονόματος μιας καρικατούρας τής Αριστεράς (εξαμβλώματος, θα έλεγα εγώ, αλλά δεν πειράζει, κι αυτό καλό είναι) που έχετε φτιάξει στο κεφάλι σας. Το κακό είναι ότι υπάρχουν κάμποσοι δικοί μας χάνοι (εν μέρει και ο Καστρινάκης!) που δεν έχουν κατανοήσει ότι (συγχώρα μου τον παραλληλισμό) ότι αδερφές (= φιλελεύθεροι) και παλικάρια (= αριστεροί) μπορούν να συμμαχήσουν σε αυτό ή το άλλο ζήτημα, αλλά δεν μπορούν επ’ ουδενί να γίνουν μαλλιά κουβάρια (= να μπερδευτούν τόσο πολύ μεταξύ τους που να μη ξεχωρίζει ποιος είναι ποιος).

Εμείς τυχαίνει να είμαστε αριστεροί. Και τυχαίνει να μην είμαστε χάνοι!

Καλό βράδυ.


Τα λέμε (αύριο)


ΥΓ Σε έχουμε παρακαλέσει να υπογράφεις ολογράφως (Λασκαράτος). Ευχαριστούμε πολύ που μας έκανες το χατίρι...

Ανώνυμος είπε...

μυαλό δε βάζετε με τίποτα Λέφτηδες βλέπω...

με τον Λ. όπως καλά ξέρετε με χωρίζουν πολλά , αλλά αντιλαμβάνομαι και μπορώ να ανεχθώ τις εμμονές ( το λέει ο τίτλος ) και τις ενίοτε γκάφες του. Αυτό που δεν αμφισβητώ είναι η τιμιότητα και το ήθος του . Επομένως η δικιά μου προτροπή είναι :

α) διαβάστε με προσοχή την απάντηση του ( και δείτε το ήθος της )

β) τελειώνετε τώρα με αυτές τις σκιαμαχίες και ασχοληθείτε με τα τρέχοντα και πολύ πιό βαρύνοντα ζητήματα. Στη παρούσα συγκυρία δεν διαθέτουμε τη πολυτέλεια να τρωγόμαστε μεταξύ μας ( στο μας συμπεριλαμβάνω και τους Ρ και Λ ) ούτε για ... να περνάει η ώρα !


Γιάκοβ

ΥΓ όποιο τσουτσέκι θέλει να υποστηρίξει εδώ το Νοσφεράτο , ας περάσει να τα πει στο δικό μου τσαρδί , αλλά ας έχει μαζί του και βαζελίνη

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Άμα λέμε ότι είσαι πιο νέος κι από μας, μάς "μαλλώνεις"! Να όμως τώρα που βιάζεσαι, περισσότερο κι από κομσομόλο (λάθος: περισσότερο κι από πιονιέρο! ;-) ) να βγάλεις συμπεράσματα για την ουσία τής ανάρτησης και τη βάση τού σκεπτικού μας, χωρίς να περιμένεις την απάντησή μας! ;-)

Αδιόρθωτος! Αιώνιος έφηβος! :-)


Увидимся


Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί λέφτηδες, σας εκπροσωπεί το ήθος του τίτλου της ανάρτησής σας.

Παντελής

ΥΓ: τίτλος παρομοίου ύφους με τις "Espresso", "Hello!"

Ανώνυμος είπε...

διόρθωση: στο "σας εκπροσωπεί το ήθος του τίτλου της ανάρτησής σας" να μπει Ερωτηματικό.

συγγνώμη

Παντελής.

LeftG700 είπε...

Ορέ Παντελή! Γιατί δεν προχωράς και παρακάτω, μετά τον τίτλο; Κόκαλα έχει; ;-)

Παντελή, Παντελή... Σε είδαμε, αλλά όχι από τόσο κοντά για να διακρίνουμε ακριβώς! Τζήμερο ψήφισες, ΡΗΜΑΔ ή Οικολόγους Πράσινους, ορέ; ;-)


Τα λέμε (αν δεν αλλάξεις όμως βιολί, θα τρώς όλο και περισσότερο "ξύλο" κάθε φορά —μιλημένα, ξηγημένα!)

Ανώνυμος είπε...

Έχει σημασία τι ψηφίζω;

Ότι και να ψήφιζα πάντως, όποιο το περιεχόμενο του κειμένου (συμφωνώ απολύτως με Γιακόβ), τέτοιο τίτλο δεν θα υιοθετούσα.

Έχετε ακούσει "πες μου τι τίτλο θα βάλεις να σου πω τι είσαι;" (το λέγανε παλιά, μεταξύ τους συντάκτες έντυπων ΜΜΕ)

Τι σημασία έχει όμως εφόσον το ήθος πάει -κατ' εσέ- ανάλογα της ψήφου...

Παντελής

LeftG700 είπε...

Αν δεν τοποθετηθείς και επί τής ανάρτησης, άλλο χρόνο δεν χάνω με την πάρτη σου. Μόνο γι' αυτό:

Δεν συμφωνείς καθόλου με τον Γιάκοβ, το ξέρεις δεν το ξέρεις! (Εμείς το ξέρουμε!)


Τα λέμε (αν πεις κάτι άλλο, πέρα από ηθικολογίες τού —αστικού— κώλου!)

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Δεν θα προλάβω να σου απαντήσω σήμερα, σόρυ. Φεύγω του σκοτωμού για γήπεδο με έναν φίλο που μου τηλεφώνησε πριν λίγο και το βράδυ είμαι καλεσμένος στα γενέθλια μιας κοπελιάς. Ες αύριον. Στο λέω επειδή χθες είπα άλλα που δεν θα τα τηρήσω, αλλά και για έναν ακόμα λόγο: για να σταματήσει να μπαίνει και να ξαναμπαίνει στο τσαρδί μας ο Ροΐδης από εκεί που βρίσκεται κι έτσι να μην έχει κανένα πάτημα να πει ότι θέλουμε να …αυξήσουμε τα κλικ εδώ! ;-) [***]


Τα λέμε


[***] Για να καταλάβεις (θα καταλάβεις;) ότι αυτό που χωρίζει τον ‘‘σταλινισμό’’ από τον ‘‘αντισταλινισμό’’ είναι ό,τι χωρίζει την άσπρη ζάχαρη από τη μαύρη: νωρίτερα σήμερα, σε ένα φιλοΚΚΕ μπλογκ, κάποιος κομμουνισταράς εκεί μάς κατηγόρησε ότι ο βασικός λόγος που ποστάραμε σχόλια στο τσαρδί τους ήταν για να αυξήσουμε τους αναγνώστες μας! Και μία από τις αποδείξεις του ήταν ότι σε ένα από τα σχόλιά μας βάλαμε …λινκ από κάποια ανάρτησή μας, απολύτως σχετική με το συζητούμενο θέμα!!! Αχ φίλε Λασκαράτε και πάλι αχ… Και να με πάρει ο διάολος αν ξέρω με ποιον να αναστενάξω περισσότερο: με τους ‘‘σταλινικούς’’ ή τους ‘‘αντισταλινικούς’’…

Ανώνυμος είπε...

Ορέα...

Γιάκοβ ( στην αναμονή )

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Επανέρχομαι με την πλήρη απάντησή μας. Και βέβαια, θα ξεκινήσω με την αφορμή για να γραφτεί αυτό το σημείωμα και να μας επισκεφτείς εδώ, η οποία, σημειωτέον, δεν ήταν το κύριο θέμα τής προπροηγούμενης ανάρτησης που ήταν και η μήτρα αυτής για την οποία συζητάμε.

Τίποτε (εντελώς τελείως τίποτε!) από όσα γράφεις στο σχόλιό σου δεν καταρρίπτει αυτό που γράψαμε στο προπροηγούμενο ποστ:

[…] για τον οποίο [τον Τζήμερο] είχε εκφραστεί με πολύ κολακευτικά λόγια, […]

Είχες εκφραστεί με πολύ κολακευτικά λόγια; Είχες και παραείχες! Ιδίως αν συνυπολογίσουμε και τη μετεκλογική ανάρτησή σου, στην οποία, όπως αναφέραμε (αλλά εσύ δεν αναφέρθηκες σε αυτή), υποστήριζες:

Θέλω να ελπίζω ότι η κα Μπακογιάννη, ο κ. Μάνος και το ελπιδοφόρο κόμμα-έκπληξη του κ. Τζήμερου, μαζί με φιλελεύθερα στοιχεία της ΝΔ που εκλέχτηκαν στη Βουλή, θα δώσουν στη χώρα το κόμμα του Κέντρου που της λείπει.

Επομένως, τι την ήθελες την έμμεση διάψευσή μας στο σχόλιό σου προς τη σχολιάστρια Ρόζα Λ. (καημένη Ρόζα, ως πότε θα σε σκυλεύουν…) στο τσαρδί σας;;;

Γιατί δεν έγραφες, ας πούμε: «η αλήθεια είναι ότι αρχικά είχα κάνει λάθος εκτίμηση για τον Τζήμερο»; Σε μία τέτοια περίπτωση, η ανάρτηση που θα σου αφιερώναμε (γιατί δεν θα τη γλύτωνες βέβαια, θα γινόσουν και πάλι πρωτοσέλιδο) θα ήταν διαφορετική και το ‘‘ξύλο’’ που θα έτρωγες θα ήταν με άλλου τύπου ‘‘βίτσα’’, καθαρά πολιτική. Δεν το έκανες. Προτίμησες να μας διαψεύσεις. Πρώτος εσύ. Δηλαδή, μ’ άλλα λόγια, πήγες να μας βγάλεις ψεύτες. Πρώτος εσύ. Φυσικά, η ‘‘ηθική’’ σου, αυτή η αστική, υποκριτική ηθική σου, δεν σου επέτρεπε και να μας αποκαλέσεις ρητά ψεύτες. (Είναι η ίδια αυτή ηθική τής αστικής ‘‘ελευθερίας’’ να διαπραγματεύεται κανείς ‘‘ελεύθερα’’ τον μισθό του και να έχει ίση ψήφο με τον Βαρδινογιάννη: μία ψήφο ο ένας, μία κι ο άλλος. Ιδού η Ελευθερία! Ιδού η Ισότητα!) Ούτε και το είχες ανάγκη άλλωστε. Έβγαινε άνετα το νόημα, ακόμα και για αρκετούς από τους σχολιαστές σας εκεί που έχουν δείκτη Political IQ κάτω από 65!

Μας έβρισες; Ούτε κατά διάνοια! Απλώς, προσπάθησες να υπερασπιστείς τον πολιτικό εαυτό σου υπονομεύοντας την αξιοπιστία τών ισχυρισμών κάποιων ιδεολογικοπολιτικών σου αντιπάλων, που, κατά την εκφρασμένη εδώ άποψή σου, εκπροσωπούν μία Αριστερά με την οποία δεν θέλεις να έχεις καμία σχέση. Και προκειμένου να πετύχεις τον πολιτικό σκοπό σου, έκλεισες τα μάτια στο γεγονός ότι μας διέψευδες για κάτι το οποίο, πρώτος και καλύτερος εσύ, ήξερες πως είναι αληθές! Γουάου! Ο Λασκαράτος ‘‘σταλινικός’’!!! Ποιος να το ’λεγε!!!

Τι έρχεσαι λοιπόν τώρα και παραπονιέσαι ότι σε βρίσαμε; Σε τσακώσαμε με τη γίδα στην πλάτη (= πολύ κολακευτικά λόγια για τον Τζήμερο) και προσπάθησες να μας διαψεύσεις, ισχυριζόμενος ότι είδαν πουλάκια τα μάτια μας (= είναι δυνατόν;). Επειδή φρόντισες να κόψεις τις γέφυρες και να την κάνεις από εδώ με πλάγια πηδηματάκια (ο Ροΐδης, πιο ξύπνιος, κατάλαβε από νωρίς ότι δεν τον έπαιρνε), νόμισες ότι θα σε αφήσουμε να λες ό,τι σε βολεύει; Ή νόμισες ότι θα το γυρίσουμε κι εμείς στον πλάγιο και έμμεσο λόγο, όπως εσύ, για να μη μας κατηγορήσουν ως politically incorrect; Μέγα λάθος! Εμείς μιλάμε ευθέως και στα ίσα. Κι αν δεν κάνω λάθος, κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν είναι ανήθικο, αλλά είναι Ηθικό! (Κάνω;)


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Πάμε παρακάτω. Δηλαδή σε όλα όσα καταθέτεις εδώ ως απόδειξη της αθωότητάς σου. Μου θυμίζουν τις σως που βάζουν στο ψάρι τα ‘‘καλά’’ εστιατόρια για να κρύψουν τη μπαγιάτικη γεύση του! Τι αποδεικνύουν αυτά;;; Ότι δεν είχες εκφραστεί με πολύ κολακευτικά λόγια για τον Τζήμερο;;; Κολοκύθια μετά ριγάνεως!!! (Εξακολουθείς και υποτιμάς τη νοημοσύνη μας σε τέτοιο βαθμό, που αρχίζουν να μας μπαίνουν ιδέες για τη δική σου νοημοσύνη!) Αποδεικνύουν ότι κάποια στιγμή αναθεώρησες. Χάρηκα πολύ και χαιρετισμούς στους δικούς σου! Ισχυριστήκαμε εμείς ότι εκφράζεσαι με πολύ κολακευτικά λόγια; Αγνοείς τη χρονική διάσταση του Παρακείμενου χρόνου; «Έχεις εκφραστεί με πολύ κολακευτικά λόγια» δεν γράψαμε; Επομένως; Η θα μου πεις πως δεν κατάλαβες την ειρωνική υπερβολή όταν γράφαμε πως οι ανεπιβεβαίωτες φήμες που τον θέλουν να προσεγγίζει τον Τζήμερο πρέπει να θεωρηθούν βάσιμες; Ε πες μας το κι αυτό, κατηγόρησέ μας για λασπολογική συκοφαντία, να μας στείλεις πριν την ώρα μας στο τάφο!

Όμως οι σως που έβαλες για να κρύψεις τα πολύ κολακευτικά λόγια που αποδείξαμε ότι είπες, μπορεί να απέτυχαν παταγωδώς στην κύρια αποστολή τους, αλλά παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την πολιτική σκέψη σου.

Κατακεραυνώσατε τον Τζήμερο, μας λες. Μάλιστα, έτσι είναι. Αλλά για ποιους λόγους το κάνατε;;; Μα για όλους αυτούς τους λόγους που μία ορισμένη μερίδα τής Αριστεράς, (η ηλίθια Αριστερά λέμε εμείς) έχει επιτρέψει ακόμα και στην κουτσή Μαρία να δηλώνει (και να γίνεται αποδεκτό από αυτή την ηλίθια Αριστερά!) αριστερή! Δηλαδή για λόγους καθαρά αστικοφιλελεύθερους: αντικληρικαλισμός, ανεξιθρησκία τού κράτους, μεταναστευτικό, ‘‘εθνικισμός’’, ατομικά δικαιώματα και δεν συμμαζεύεται. Οι θέσεις τού Τζήμερου για ορισμένα από αυτά τα ζητήματα είναι που σας έκαναν να αναθεωρήσετε και τίποτε άλλο. Αυτά ήταν που δεν είχατε πάρει πρέφα εσύ κι ο Ροΐδης. Και γι’ αυτά τα ζητήματα ανεβήκατε στα κεραμίδια και σκούζατε σαν τους γεναριάτικους γάτους! Αλλά αυτά είναι ο θεμέλιος λίθος τής Αριστεράς;;; Πότε θα καταλάβεις, φίλε Λασκαράτε, ότι ο θεμέλιος λίθος τής Αριστεράς είναι τα δύο-τρία κομβικά ζητήματα της μαρξικής κοσμοθεώρησης; Δεν είναι ταξική εξουσία, ιδιοκτησία τών μέσων παραγωγής, επαναστατική αλλαγή (= ριζική και εξ οικονομικών κατ’ αρχήν βάθρων αλλαγή κοινωνικού παραδείγματος); Στραβά μας τα μάθανε; Όχι βέβαια! Λοιπόν; Υπήρχε κάποιο ίχνος, έστω και το ελάχιστο και το ψευδεπίγραφο σαν αυτό τής ΔΗΜΑΡ, από όλα τα παραπάνω στο λόγο τού Τζήμερου; Όχι! Αυτό όμως δεν σε εμπόδισε καθόλου να χαρακτηρίσεις το κόμμα του πολύ ελπιδοφόροκαι κόμμα-έκπληξη, ευχάριστη προφανώς!!! Να χαρώ εγώ ‘‘ομορφιές’’!!! Μας λες ότι από δύο ή τρία κακά προτιμάς το μικρότερο! Άλλη ‘‘ομορφιά’’ αυτή! Δεν μας λες, φίλε Λασκαράτε: αριστερός δεν ισχυρίζεσαι ότι είσαι; Ναι, αυτό ισχυρίζεσαι. Ποιο πρέπει λοιπόν να είναι το πρώτο μέλημά σου; Να ενισχύσεις το μικρότερο κακό;;; Και γιατί δεν πρέπει να είναι να ενισχύσεις το μεγαλύτερο καλό, την Αριστερά;;; Θα μας τρελάνεις;;; Και πού ακούστηκε, αριστερός άνθρωπος, να θέλει την ενίσχυση του …κέντρου;;; Η Αριστερά θέλει το ξεκαθάρισμα, όχι το θόλωμα των νερών!!! Αν υπάρξει κέντρο θα προσπαθήσει να το κερδίσει ή έστω να το ουδετεροποιήσει. Αλλά να προσπαθήσει να το …φτιάξει;;;

Ρε φίλε Λασκαράτε, σε ό,τι πιστεύεις: Γιατί πρέπει να τρώμε τα συκώτια μας για τα αυτονόητα;;; Γιατί, γαμώ το κέρατό μου;;; Γιατί επιμένετε να ισχυρίζεστε ότι η καρικατούρα που έχετε φτιάξει στο κεφάλι σας είναι Αριστερά και να φτάνετε στο σημείο να λέτε με θράσος χιλίων πιθήκων (ή ανοησία χιλίων μωρών) ότι είναι η …Αριστερά που έχει μετακινηθεί από την ορθότητα και όχι εσείς!; —αν υπήρξατε ποτέ αριστεροί.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


(Μακρύς) Επίλογος

Ανησυχεί ό αγαπητός μας товариш Яков, μήπως το ποστ επιχειρεί να σε βγάλει πολιτικά από τη μέση στη βάση τής ανηθικότητας και της ανεντιμότητας. Κακώς ανησυχεί!!! Ότι το ψεματάκι σου το είπες, το είπες δεν το συζητώ. Αλλά, όπως εξηγήσαμε παραπάνω, αυτό έγινε στα πλαίσια της ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης. Σιγά μη σε κρεμάσουμε στο τσιγκέλι γι’ αυτό (έναν δικό μας, θα τον κρεμούσαμε στο τσιγκέλι γι’ αυτό, όχι όμως έναν ιδεολογικοπολιτικό αντίπαλο). Εξ άλλου, στο παρελθόν έχουμε εκφραστεί κι εμείς με πολύ κολακευτικά λόγια για σένα όσο αφορά στο ότι υποστηρίζεις με σθένος τις απόψεις σου και τις εκφράζεις καθαρά. (Επ’ αυτού, η αλήθεια όμως είναι, για να τα λέμε όλα, ότι μας έκοψες λίγο τη σούπα όταν την έκανες από εδώ τον Φεβρουάριο, στερώντας έτσι κι από μας τη δυνατότητα να ερχόμαστε να σας κοπανάμε —με την καλή έννοια, δηλαδή την πολιτική— στο τσαρδί σας.) Σε κάθε περίπτωση, δεν σε θεωρούμε ούτε ανήθικο, ούτε ανέντιμο ως άτομο.

Σε θεωρούμε όμως κάργα ‘‘σταλινικό’’, και απολύτως ολοκληρωτικής αντίληψης άνθρωπο!!! Και μόνο γι’ αυτό που κατά καιρούς έχεις γράψει —η ανοχή είναι …συνενοχή(!!!)— εγώ προσωπικά, αν πάρουμε την εξουσία, θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να φτιαχτεί ένα άγαλμα με θέμα «Ο Φιλελεύθερος Ολοκληρωτισμός» που θα αναπαριστά τη φιγούρα σου με ένα ποντίκι κομπιούτερ στο χέρι!

Φυσικά, δεν έχεις επίγνωση. Δεν σε αφήνουν οι εμμονές σου να έχεις. Εμμονές που σε παρασύρουν σε υπονόμευση της Αριστεράς με κάθε τρόπο και με χτυπήματα κάθε είδους: πάνω και κάτω απ’ τη ζώνη, ευθέα και πλάγια ή ύπουλα. (Αυτό δεν κάνεις και με το σχόλιο που ποστάρισες κάτω από την αναδημοσίευση του άρθρου τού Μπογιόπουλου;) Όμως, και πάλι: τείνουμε να πιστεύουμε πως ούτε γι’ αυτά έχεις επίγνωση. Είσαι ένας ‘‘τυφλός’’ άνθρωπος, φίλε Λασκαράτε. Τυφλωμένος με τα ίδια σου τα χέρια! Όχι μόνο από τις εμμονές σου, αλλά και από την πολιτική αγραμματοσύνη σου: έχεις μάθει απ’ έξω και ανακατωτά τα ευαγγέλια για να κοπανάς την εκκλησία, αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, κάνα βιβλιαράκι μαρξιστικό με την αριστερή αλφαβήτα δεν έχεις ανοίξει ούτε στα νιάτα σου… Έτσι δεν είσαι σε θέση όχι να κατανοήσεις αλλά ούτε να υποψιαστείς ότι η ιδεολογία την οποία, το ξέρεις δεν το ξέρεις, υιοθετείς (η αστική) είναι η πιο ραφιναρισμένα υποκριτική ιδεολογία που έχει υπάρξει ποτέ!

Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν, επαναλαμβάνουμε: ούτε ως ανήθικο ούτε ως ανέντιμο άτομο κουβεντιάζουμε την αφεντιά σου. Δεν την καταλαβαίνουμε έτσι εμείς την ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση με φιλελεύθερους αστούς (κατά την ιδεολογία, όχι υποχρεωτικά κατά την ταξική σας θέση, πού να την ξέρουμε αυτή;) σαν εσένα και τον Ροΐδη. Θα ασχοληθούμε μαζί σας (όσο ασχοληθούμε) για έναν κύριο λόγο: για να γίνει σαφές στους καλόπιστους πλην αφελείς αριστερούς που σας θεωρούν κι εσάς αριστερούς, ότι ο πολιτικός σας χώρος (και ιδεολογία) δεν είναι παρά αυτός τού πολυπληθούς ‘‘προοδευτικού’’, ‘‘δημοκρατικού’’ και ‘‘φιλελεύθερου’’ κέντρου. Με το οποίο μπορούμε να συμμαχήσουμε σε αυτό ή το άλλο ζήτημα (πάντα με την προϋπόθεση ότι ωφελείται και δεν βλάπτεται το αριστερό κίνημα) αλλά δεν πρέπει επ’ ουδενί να ‘‘μπερδευόμαστε’’ με τρόπο που να μπερδεύει τον κόσμο στον οποίο απευθύνεται η Αριστερά. That’s all and no hard personal feelings at all.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

ΥΓ Θα το θεωρήσω ενσυνείδητη προσωπική προσβολή αν αγνοήσεις για μία ακόμα φορά την επιθυμία αυτού τού μπλογκ να υπογράφεις με το πλήρες διαδικτυακό σου όνομα. Μιλημένα ξηγημένα!

Ανώνυμος είπε...

Είχες δώσει εξετάσεις για εισαγγελέας και σε κόψανε;

LeftG700 είπε...

Ανάλογα με την ηλικία σου (όποια κι αν είναι) καλή η μαλακία σου!

Μάρκομ Ξ είπε...

Δεν μπορώ να υπεισέλθω στα βάθη της ανάλυσής σας για τον κο Λασκαράτο. Μπορώ όμως να πω τα εξής: κατ' αρχάς, συμφωνώ με την κατακεραύνωση της ντεμέκ αριστεράς που δεν μπορεί να διακρίνει τον ταξικό διαχωρισμό, την πραγματική από την αστική δημοκρατία, την ισονομία από το "όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο" κλπ κλπ. Γι' αυτό δεν χρειάζεται να επεκταθώ περισσότερο. Είμαι σίγουρος ότι θα δοθούν πολλές ακόμα αφορμές επί συγκεκριμένων θεμάτων για να κατακεραυνώσω και εγώ με τη σειρά μου τους "διαφωτιστές" φιλελεύθερους "σοσιαλιστές" με δημοκρατία, σάλτσα μουστάρδα και φινόκιο ανθρωπισμού.

Κατά δεύτερον (και σημαντικότερον επί του παρόντος), επιτρέψτε μου μια παρατήρηση. Βλέποντας πολλές από τις τελευταίες αναρτήσεις σας, διαπιστώνων μια προσπάθεια "ξεκαθαρίσματος". Εδώ προσοχή: φαινομενικά, αυτό το ξεκαθάρισμα είναι προσωπικό. Με τον LeninReloaded, με τον κο Λασκαράτο, με τον Π.Ι. Στανγκανέλλη κ.α. Εσείς όμως διατείνεστε και επεξηγείτε ότι το ξεκαθάρισμα αυτό είναι με απόψεις, ιδεολογήματα, πολιτικές πρακτικές. Μήπως όμως φίλοι, σύντροφοι και συνοδοιπόροι λέφτηδες κάτι η γλώσσα, κάτι το πολύ προσωπικό ύφος ρίχνουν πέπλο στην προσπάθεια και για αυτό γίνεται εύκολα παρεξηγήσιμη; Μήπως δηλαδή το γενικό με αφορμή το ειδικό που επιδιώκετε συσκοτίζεται από τον τρόπο παρουσίασής του; Λέω, μήπως...

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

1.Το ύφος σου είναι χωροφυλακίστικο, ιεροεξεταστικό και ανάγωγο, σε συμβουλεύω να το διορθώσεις, ειδικά όταν απευθύνεσαι σε μεγαλύτερους από εσένα ανθρώπους σε ηλικία.
2. Ο Τζήμερος ήταν έκπληξη για το ποσοστό του το Μάη, ευχάριστη για όποιον Αριστερό ήθελε να δει μια καλύτερη Κεντροδεξιά απέναντί του, όπως την περιγράφεις δηλαδή, αντιεθνικιστική, όχι θρησκοκαπηλική, με άποψη για τα ατομικά δικαιώματα κλπ απλά και μόνο γιατί πιστεύει πως η Αριστερά δεν αρκεί για να φτιάξει τη χώρα και τον κόσμο. Δεν πιστεύω στην Επανάσταση, πιστεύω σε συρροή μεταρρυθμίσεων που φέρνουν και ποιοτικό αποτέλεσμα. Τον Τζήμερο δεν θα τον έκρινα ως υποψήφιος ψηφοφόρος του, δεν θα τον ψήφιζα ποτέ, ούτε καν φίλο δεν θα τον έκανα, δεν θα τον έκρινα ούτε από τις θέσεις του στην Οικονομία, δεν είναι σοσιαλιστής, γνωστό αυτό, είναι όμως εχθρός της διαφθοράς του κρατικού μηχανισμού και άρα προτιμότερος και γι’αυτό από τη ΝΔ. Δεν ανήκω στην αυτιστική Αριστερά πιστεύω σε μια "εθνική" Αριστερά που συνομιλεί και ενδιαφέρεται για το τα γίνεται και έξω από το δικό της κόσμο.
3. Αρπάχτηκες κακόπιστα από δυο σειρές ενός σχολίου για να θεμελιώσεις ένα αστείο κατηγορητήριο πως υποστήριξα-έστω αρχικά-τον Τζήμερο, κάποιον για τον οποίο δεν είχα γράψει ούτε λέξη, τον έκρινα με το σχόλιό μου στη βάση πως είναι κεντροδεξιός όχι ως αυτό που θα ήθελα, όπως θα έλεγα για τον Αναστάσιο της Αλβανίας πως είναι πάρα πολύ καλύτερος από τον Ιερώνυμο, και τον επέκρινα μετά, με τα δικά του μέτρα-και τα δικά μου-όπως θα επικρίνω τον Αναστάσιο που θέλει να υψώσει μεγαλοπρεπή καθεδρικό στα φτωχά Τίρανα, και όχι στη βάη πως εγώ θα ευχόμουν να μην υπάρχει κανένας καθεδρικός.
4. Κανείς σύντροφός σου δεν θα σου απαντούσε όπως σου απαντάω, κάτω από τον καταιγισμό των υβριστικών σου τίτλων, ψεύτης, κότα, Πινόκιο κλπ γιατί στις θρησκευτικές σέχτες της Αριστεράς το ιεροεξεταστικό μίσος και οι βρισιές περισσεύουν. Καρφί δεν μου καίγεται στο όσο με αφορά, μερικοί θα το έβλεπαν και ως διαφήμηση, λυπάμαι μόνο για εσένα, πιστεύω πως είσαι καλών προθέσεων ψιλοχαζοβιόλης, γι’αυτό και σου απαντώ. Στον Lenin reloaded που είπε πως υποστηρίζω τη Δημάρ (!!!) και με κατηγορεί γιατί δεν μάντεψα πως το ΚΚ θα έβγαζε καθυστερημένα μια ανακοίνωση για τον Παστίτσιο (και ας είχα κατηγορήσει και τη Δημάρ γι’αυτό, κι ας είχα κρατήσει και επιφύλαξη-είπα προς το παρόν δεν έχουν μιλήσει), δεν καταδέχτηκα να απαντήσω, τον έβαλε στη θέση του όμως ερήμην μου ο Omadeon, τον οποίο και από εδώ ευχαριστώ (ευχαριστώ με την ευκαιρία και τον κοινό μας φίλο Papoylis που συνηγόρησε εδώ και κάποιους ανώνυμους ή μη) κι ας ξέρει πως δεν συμφωνούμε σε πολλά, υπάρχει όμως δημοκρατική ανοχή, αντιφασιστική σύμπνοια και καλή πίστη!
5.Σου απαντώ, παρά τα βρισιές μάλιστα, γιατί δεν διαθέτω την ηθική του κ.Παπαδημούλη που στο πολύ ευγενικό μου άρθρο για τη σιωπή του κόμματός του στην προκλητική ατιμωρησία Τσουκάτου, απάντησε αρχικά με λογοκρισία και μετά με σιωπή κι ας πληρώνεται από τους φόρους μου και για να λογοδοτεί.
6.Μου είναι παγερά αδιάφορο αν με κατατάσσεις στην Αριστερά κλπ Υπάρχουν πολλών λογιών Αριστεροί, πάντως φιλελεύθερος με την οικονομική έννοια του όρου δεν ήμουν ποτέ, ούτε είμαι, πιστεύω στην κοινωνική Δικαιοσύνη στο βαθειά δημοκρατικό κράτος και στο όσο πιο πολύ γίνεται σοσιαλιστικό και και στο βαθμό που μπορώ να ξεπεράσω τον εαυτό μου, το κάνω και έμπρακτα.
7. Όταν ήμουν πιτσιρικάς είχα διαβάσει στην Ελευθεροτυπία διαλόγους μητροπολιτών στην Ιερά Σύνοδο:
- Άγιε αδελφέ είστε κάθαρμα.
-Σεβασμιότατε αδελφέ όλοι γνωρίζουν το αληθές ποιόν σας
Αυτό μου θυμίζουν τα δικά σου «φίλε ψεύτη Λ.»
8. Ο τίτλος που έχει βάλει δεν με προσβάλει σου κάνει κακό. Μην σπαταλιέσαι να χτυπάς ανεμόμυλους, έρχονται θύελλες.
9.Θα υπογράφω όπως θέλω. Το Λ. αποτελεί στοιχειώδη σεβασμό απέναντι σε ένα ψευδώνυμο που δεν μου ανήκει, άλλο να το χρησιμοποιώ στο μπλογκ του κ.Ρο για προφανείς λόγους κι άλλο να περιφέρομαι με αυτό. Δεν θέλω να είμαι γελοίος.

Υπογραφή δυσανάγνωστος

Ανώνυμος είπε...

Τι καταλαβαίνω εγώ;
Αρχίσαμε να βγάζουμε τα μάτια μας, χορό το σύστημα, οι τελευταίες αναρτήσεις παρ όλα όσα σοβαρά και με άλλη προτεραιότητα συμβαίνουν, ακολουθουν τον δικό τους δρόμο της προσωπικής αντιπαράθεσης.
Κάτι σαν το ΚΚΕ που στις τελευταίες εκλογές άφησε στην άκρη τα κόμματα εξουσίας και τάβαλε με τον συριζα.
Τιιιι τρέχει; (πούλεγε κι ο κάποτε σαβόπουλος)...

mbiker

Γιάννης είπε...

όλα αυτά με το τίμιος και ηθικός -λες και γίνεται δικαστήριο χαρακτήρων- περισσότερο σε αγγελίες αναζήτησης νύφης το '50 ταιριάζουν. τέλος πάντων, θυμίζουν το καθεστώς σημίτη: όλοι οι ανήθικοι και άτιμοι έβαζαν μπροστά έναν τίμιο και ηθικό (και "αντιστασιακό" και "καθηγητή") για να περνάει -χάρη στην "ηθικότητα"- ό,τι πιο κατά τα άλλα διεφθαρμένο υπήρχε.

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Τράτζικ! Αυτό θα έλεγε μία αριστερή Τασούλα για το σχόλιό σου. Θα προσπαθήσω να αιτιολογήσω κάπως αναλυτικά την εντύπωσή της, που την προσυπογράφουμε βέβαια. Ακολουθώ τη δική σου αρίθμηση.

1. Το να μας κατηγορείς για χωροφυλακίστικο και ιεροεξεταστικό ύφος εσύ (εσύ!), φίλε Λασκαράτε, αποδεικνύει περίτρανα απύθμενο θράσος ή παντελή έλλειψη αυτογνωσίας και συνεπώς ολοκληρωτική τύφλωση! Εσύ μιλάς γι’ αυτά;;; Ο Μουσχουντής τών Social Media;;; Ο διαδικτυακός Ιερεμίας; Ο Τορκεμάδα τής μπλογκόσφαιρας;;; Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό! Ούτε στο μικρό σου δαχτυλάκι δεν σου μοιάζουμε! (Εντάξει, τα περί ανάγωγου λόγου τα καταλαβαίνω. Θυμάμαι τις τσιρίδες που είχες βγάλει επειδή ο Τσίπρας ‘‘τόλμησε’’ να πει στη Βουλή «Καθίστε κάτω κύριε Κακλαμάνη», όταν εκείνος δεν τον άφηνε να μιλήσει και τον διέκοπτε!)

Και μιλάς και για …ηλικίες;;; Εσύ που, εκτός τού ότι δεν έχεις σεβαστεί στο παραμικρό τον Μανώλη Γλέζο, δεν έχεις σεβαστεί ούτε καν την ηλικία του η οποία είναι πολύ πολύ μεγαλύτερη από όσο είναι η δική σου σε σχέση με τη δική μας;;; Αιδώς ‘‘φιλελεύθεροι’’!!!

2. Ο Τζήμερος ήταν ευχάριστη έκπληξη για όσους είναι ‘‘φιλελεύθεροι’’. Δηλαδή, χοντρικά, για όσους επιθυμούν έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο (μερικοί εξ αυτών έχουν τέτοια σύγχυση στο μυαλό τους, που νομίζουν ότι αυτό είναι η Αριστερά —καλή ώρα η αφεντιά σου κι ο Ροΐδης). Εμείς τυχαίνει να είμαστε αριστεροί και δεν γουστάρουμε κανέναν καπιταλισμό γιατί ξέρουμε ότι ακόμα και ι πιο ανθρώπινος καπιταλισμός είναι ένα άδικο, εκμεταλλευτικό και αντιδημοκρατικό σύστημα. Η εμμονή μας (γιατί έχουμε κι εμείς κάποιες εμμονές, απλώς διαφορετικές από τις δικές σου!) είναι πώς θα τον υπονομεύσουμε, όχι πώς θα τον ανακαινίσουμε!

Ποιος σου μίλησε για Επανάσταση; Εγώ έγραψα επί λέξει: «[…] επαναστατική αλλαγή (= ριζική και εξ οικονομικών κατ’ αρχήν βάθρων αλλαγή κοινωνικού παραδείγματος)». Αυτό κρατάμε εμείς. Το τι. Όχι το πώς. Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια! Αλλά πού να κατανοήσεις αυτά τα ψιλά γράμματα, έτσι όπως, στην προσπάθειά σου να πολεμήσεις τα θυμιατά, έχει λιβανιστεί το μυαλό σου!

3. Είδες ότι δεν αρκούσαν οι σως για να σκεπάσεις τη μπαγιατίλα και το έριξες στη διαστρέβλωση των όσων γράψαμε. Γράψαμε εμείς ότι υποστήριξες τον Τζήμερο; Εμείς γράψαμε ότι έχεις εκφραστεί γι αυτόν με πολύ κολακευτικά λόγια (και έχουμε εξηγήσει ήδη γιατί η Αριστερά δεν έχει καμία δουλειά με συστημικές δυνάμεις και κόμματα). Ήταν ψέμα, όπως εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξες στο σχόλιό σου; Όχι, ήταν αλήθεια. Ποιος ήταν ο ψεύτης εν προκειμένω; Εσύ! Χώνεψέ το και άσε τα μιξοκλάματα!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


4. Ξανά μανά, για να το εμπεδώσεις (δεν θα το εμπεδώσεις βέβαια, γιατί δεν σε συμφέρει· σε συμφέρει να σκούζεις ότι σε βρίσαμε· το γράφουμε για να το εμπεδώσουν οι καλοπροαίρετοι).

α) Ο χαρακτηρισμός ψεύτης δεν είναι βρισιά. Είναι απλώς ένας χαρακτηρισμός, ο οποίος μπορεί να είναι είτε ψευδής (οπότε μιλάμε για συκοφαντικό χαρακτηρισμό), είτε αληθής. Στην προκείμενη περίπτωση αποδείξαμε περίτρανα ότι ήταν αληθής! Και ταυτόχρονα φάνηκε ότι, αντίθετα, η δική σου διάψευση των ισχυρισμών μας ήταν ψευδής! Ο Πινόκιο ήταν η ταιριαστή εικονογράφηση. Ας είχες την ευφυΐα και την προνοητικότητα να μην απαντήσεις στη Ρόζα Λ. όπως απάντησες. Τελεία και παύλα!

β) Αν είναι βρισιά —που δεν είναι!—, εσύ ήσουν αυτός που μας έβρισε πρώτος, όταν μας διέψευδες στο σχόλιό σου! (φυσικά, δεν βγήκαμε στις ρούγες να λέμε κλαίγοντας σαν εσένα «μαμά, αυτός μάς έβρισε», πολιτικά μιλάμε εδώ, δεν ηθικολογούμε!). Στο έγραψα σε προηγούμενα σχόλια και κάνεις τον ψόφιο κοριό! Στο ξαναγράφω τονισμένα, για να σε ρωτήσω αυτή τη φορά όπως αρμόζει στην κουτοπονηριά σου: Εσύ μας έβρισες πρώτος! Γκέγκε;;;

γ) Δεν σου αποδώσαμε τον χαρακτηρισμό κότα. Τον αναφέραμε ως ένα ενδεχόμενο, για το οποίο μάλιστα εκφράζαμε την ελπίδα να μην επιβεβαιωθεί, όπως και έγινε, προκαλώντας σε βέβαια να απαντήσεις (αυτονόητο, αλλά ας το πούμε για να το καταλάβεις). Στο εξήγησα σε προηγούμενο σχόλιο, αλλά και πάλι κάνεις τον ‘‘Γερμανό’’. Από τη μεριά σου καλά κάνεις. Αντιπαρατίθεσαι ιδεολογικοπολιτικά όπως μπορείς. Αλλά αυτά τα κόλπα είναι φτηνά και δεν πιάνουν…

δ) Το πώς θα μου απαντούσε ένας σύντροφός μου είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Κι αν νομίζεις ότι θα επιστρατεύσουμε στον ενδοαριστερό εμφύλιο φιλελεύθερους, είσαι μακριά νυχτωμένος. Λίγο πιο αναλυτικά:

Σου εξηγήσαμε ότι ο Lenin Reloaded είχε ένα πολύ καλό case που το χειρίστηκε επιπόλαια και τσαπατσούλικα. Επί τής πολιτικής ουσίας είχε δίκιο. Θέλεις να ακούσεις γιατί έχει δίκιο όταν ισχυρίζεται ότι πήγες να βγάλεις τα μάτια τού ΚΚΕ; Άκου λοιπόν, αφελή φίλε μας, που νομίζεις ότι μασάμε κουτόχορτο (για να αποδείξεις και μ’ αυτό τον τρόπο ότι είσαι πολιτικά κουτός):

Τι δουλειά είχες ορέ Λασκαράτε να γράφεις:

«KKE (Το κόμμα της μετά θάνατον ζωής) και Δημάρ (Ο αρμόδιος υπουργός είναι δικός της) προς το παρόν σιωπούν».

Γιατί ορέ Λασκαράτε βάζεις τον άντρα τής μυλωνούς με τους πραματευτάδες;;; Γιατί μου κοτσάρεις δίπλα-δίπλα ένα κυβερνητικό κόμμα (και ταυτόχρονα ένα κόμμα εξάμβλωμα της Αριστεράς) που βάζει πλάτη για να τσακιστούν οι δικές μας πλάτες, με το ΚΚΕ;;; Τι σχέση έχει το ΚΚΕ, παρά την τυφλότητά του και τα λάθη του και τα αδιέξοδα στα οποία μόνο του έχει εγκλωβιστεί, τι σχέση έχει με τα πουλητάρια τής Αριστεράς (σαν τον Νικολάκη τον Μπίστη που πολύ τον εκτιμάς);;; Γιατί βάζεις στο ίδιο τσουβάλι το ΚΚΕ επειδή «προς το παρόν σιωπά» (‘‘σιωπούσε’’ για λίγες ώρες, όπως αποδείχθηκε) με τη ΡΗΜΑΔ και τον Ρουπακιώτη, άνθρωπο της ΡΗΜΑΔ και κατ’ εξοχήν υπεύθυνο αφού είναι υπουργός Δικαιοσύνης;;; Επειδή το κόμμα που παρά λίγο θα ψήφιζες έχει ξεφτιλιστεί εντελώς τελείως, πας να λερώσεις και το ΚΚΕ;;; Και νομίζεις ότι δεν σε βλέπουμε, ορέ Λασκαράτε;;; Δεν σε βλέπουμε πώς προσπαθείς να βρωμίζεις μια τον ΣΥΡΙΖΑ, μια το ΚΚΕ, και γενικά όλη την Αριστερά, υπό το πρόσχημα-κουρελού τής δήθεν αδέκαστης αλλά καλόπιστης κριτικής;;; Μη φας! Έχουμε γλαρόσουπα!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

SYNEXEIA


Καλά και άγια κάνεις που ευχαριστείς τον Omadeon (για ορισμένους ανώνυμους, αντίθετα, θα έπρεπε να ντρέπεσαι, αλλά πού!...). Γιατί ανήκει, αν κρίνουμε από τη σχετική του ανάρτηση την οποία και έχουμε διαβάσει, στους αριστερούς χάνους που για τον έναν ή άλλο λόγο σας δίνουν πάτημα να ισχυρίζεστε πως ανήκετε στην εκκλησία τής Αριστεράς. Εν προκειμένω ο λόγος είναι βέβαια ότι στην αντιπαράθεσή του με ένα αριστερό ιστολόγιο κατάντησε να στηρίζει ένα αντίπαλο ιδεολογικά (αν και έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι δεν ξέρει τι του γίνεται ιδεολογικοπολιτικά…). Έχουμε κι εμείς ιδεολογικοπολιτικές διαφορές με τον Lenin Reloaded και μάλιστα σοβαρές. Αλλά, όπως σου ξαναείπαμε πρόσφατα, χάνοι δεν είμαστε! Και έχουμε μάθει τουλάχιστον να ξεχωρίζουμε ποιοι είναι δικοί μας και ποιοι όχι και να υποτάσσουμε το προσωπικό πολιτικό στο συλλογικό πολιτικό.

Εδώ δεν υπάρχει κανένας Papoylis. Και το σχόλιό του, όπως συμβαίνει συχνά και με τα σχόλιά του στο τσαρδί σας, δεν το κατάλαβες —ή κατάλαβες ό,τι θέλεις να καταλάβεις… Βρήκες καρδιά και πλήγωσες!...

5. Το «πολύ ευγενικό σου άρθρο»;;; Αυτή την ύπουλα υπονομευτική αθλιότητα εννοείς;;; Κακώς βέβαια δεν σου απάντησε ο Παπαδημούλης. Εμείς όμως που δεν είμαστε Παπαδημούληδες, μπορεί και να σου απαντήσουμε. Εκεί θα δεις ‘‘γλέντια’’…

6. Καλά, καλά…

7. Να σου θυμίζει ό,τι θέλει η φράση «φίλε Λασκαράτε είσαι ψεύτης». Εμείς το γράφουμε για να γίνει κατά το δυνατόν πιο σαφές ότι δεν έχουμε προσωπικές διαφορές μαζί σου (όπως ότι σε …φθονούμε, π.χ.!), αλλά μόνο πολιτικές. Εσύ διαστρέβλωσέ το κατά πώς σε βολεύει. Ούτε η πρώτη φορά θα είναι, ούτε η τελευταία…

8. Ο τίτλος είναι μια χαρά. Κυρίως επειδή είναι αληθής στο θετικό του σκέλος. Και δευτερευόντως επειδή βοήθησε να έρθεις εδώ και να τα πούμε ένα χεράκι face to face. Παρεμπίπτουσα πιθανή ωφέλεια: να θυμάσαι ότι τουλάχιστον μία φορά συνελήφθης να ψεύδεσαι αποδεδειγμένα κι έτσι να μαλακώσεις λίγο τις Ιερεμιάδες σου…

9. Να υπογράφεις όπως θέλεις. Είπαμε, τα πρωτεία τού ατόμου. Τι σημασία έχει αν δυσκολεύεις τους αναγνώστες στην παρακολούθηση του διαλόγου ή αν μου βγάζεις την πίστη όταν σε βάζω στο ψαχτήρι; Πάνω απ’ όλα η ατομική ελευθερία! (Δηλαδή, άμα πας σε κανένα τζαμί θα τους πεις «άντε ρε που θα βγάλω τα παπούτσια μου, δεν με βολεύει να περπατάω με τις κάλτσες!»;;; Γι’ αυτό είσαι εναντίον τής θρησκείας;)

Ώστε από ‘‘σεβασμό’’ δεν υπογράφεις με το πλήρες όνομα και για να μη γίνεσαι γελοίος, περιφερόμενος με αυτό; Γι’ αυτό μοστράρεις μέχρι και την προσωπογραφία τού ιστορικού Λασκαράτου στο avatar που έχεις επιλέξει; (Α, ξέχασα! Αυτό είναι προς τιμήν τού μαύρου αντιδραστικού και εχθρού τού λαού που υπήρξε ο μακαρίτης…)

Είσαι σίγουρος πως δεν περιφέρεσαι με αυτό πουθενά αλλού εκτός από το τσαρδί σου (σας); Γιατί εμάς άλλα έχουν δει τα ματάκια μας! Πουλάκια βλέπουν;

Ψεύτης (και πάλι) ή πρόωρος Αϊζενχάουερ;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Εν πρώτοις, πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό που εσύ δεν κάνεις: Άλλο ο Στανγκανέλλης και ο Lenin Reloaded, άλλο ο Λασκαράτος και ο Ροΐδης. Οι δύο πρώτοι είναι από εδώ, δικοί μας. Οι Ροϊδολασκαράτοι είναι απέναντι. Αυτό είναι βασικό, βασικότατο.

Κατά δεύτερον: Η πολιτική μπλογκόσφαιρα είναι ένα πεδίο διάδοσης ιδεών και βέβαια ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης. Υπάρχει μία εσφαλμένη εντύπωση, ευρύτατα διαδεδομένη που λέει: «Αν την πέσεις πολιτικά στον Τσίπρα ή στον Αλαβάνο ή στην Αλέκα, κάνεις πολιτική. Αν την πέσεις πολιτικά στο leftg700.blogspot.gr ξεπέφτεις σε προσωπική αντιπαράθεση και κουτσομπολιό».

Αυτό εμάς μας φαίνεται (εξ αρχής, όχι τώρα) α-κα-τα-νό-η-το!

Τέλος, για το ύφος: Συχνά είναι πολεμικό. Και η πολεμική ρητορική είναι κι αυτή ένα ‘‘όπλο’’ ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης, δεν είναι; Ή μήπως την έχουμε εφεύρει εμείς; Μπορεί να μη σου πηγαίνει εσένα προσωπικά αλλά και σε άλλους, σύμφωνοι. Όμως τα κίνητρά της είναι καθαρά πολιτικά. Βέβαια, οι πολιτικοί αντίπαλοι δεν χάνουν την ευκαιρία να το εκμεταλλευτούν: «Είναι αλήτες! Είναι μπήξε, είναι δείξε!». Και λοιπόν; Αν δεν υπήρχε αυτό θα ήταν κάτι άλλο. Εδώ ο Λασκαράτος φόρεσε πλερέζες για την ‘‘αμετροέπεια’’ του Τσίπρα που είπε στον Κακλαμάνη «καθίστε κάτω κύριε Κακλαμάνη» όταν εκείνος τον διέκοπτε στη Βουλή. Και κόντεψε να ανέβει στον άμβωνα της Μητρόπολης για να καταγγείλει τον Μαυρίκο που πέταξε το Μνημόνιο προς το μέρος που καθόταν ο Βενιζέλος!

Αυτοί θα είναι ευχαριστημένοι μόνο αν πίνουμε τσάι στις πέντε ακριβώς και αντί για πόκα παίζουμε μόνο μπριτζ!

Και θα ζορίζονται πάντα όταν παίρνουν πληρωμένες απαντήσεις (και μάλιστα από μικρότερους σε ηλικία). Λέμε να συνεχίσουμε να τους ζορίζουμε… ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Με το χέρι στην καρδιά: νομίζω ότι αυτή τη φορά δεν έχεις καταλάβει καλά, μάλλον από ελλειπή πληροφόρηση. Και να μας επιτρέψεις να συμπληρώσουμε λίγο αυτό που γράφεις (αρχίσαμε να βγάζουμε τα μάτια μας).

Φίλε mbiker, η πολιτική είναι σύγκρουση. Με αυτή την έννοια, πάντα κάποια μάτια θα βγάζεις. Ένα είναι το ερώτημα εν προκειμένω, με το οποίο πρέπει να συμπληρωθεί η διαπίστωσή σου:

Αν βγαίνουν τα σωστά μάτια κάθε φορά.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Γιάννη,


Παραλλάσσουμε ένα γνωστό αφορισμό:

Η Ηθική είναι το τελευταίο καταφύγιο των...

Συμπλήρωσέ το κατά το δοκούν! ;-)


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

"Εν πρώτοις, πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό που εσύ δεν κάνεις: Άλλο ο Στανγκανέλλης και ο Lenin Reloaded, άλλο ο Λασκαράτος και ο Ροΐδης. Οι δύο πρώτοι είναι από εδώ, δικοί μας. Οι Ροϊδολασκαράτοι είναι απέναντι. Αυτό είναι βασικό, βασικότατο."

"Δικοί μας", ε; Ο ελαστικά εργαζόμενος που είναι φανατικός ΚΚές, η ελεύθερη επαγγελματίας που είναι επίσης φανατικά ΚΚΕ, ο μικρο - αγρότης που παλεύει από τα 10 του να βγάλει το μεροκάματο και είναι παραδοσιακός ΠΑΣΟΚος, ο έντιμος δημόσιος υπάλληλος που αισθάνεται ότι υπηρετεί ένα λειτούργημα και είναι αναντάμ παπαντάμ δεξιός κ.ο.κ. είναι πραγματικά δικοί μας. Κάποιος που γράφει ένα blog ή κάποιος που κάνει καριέρα (με την καλή έννοια) σε κόμμα της αριστεράς είναι πάντα υπό αίρεση δικός μας, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Για να το κάνω πιο ξεκάθαρο, δεν είμαι 'εργατιστής', απλά θεωρώ ότι οι "δικοί μας" (τα εισαγωγικά απεικονίζουν ιδιότητα, όχι φαινομενικότητα) δεν κρίνονται τόσο από την ικανότητα αφομοίωσης της θεωρίας, όσο από την εμπράγματη σχέση τους με την παραγωγική διαδικασία και τον ταξικό αυτοπροσδιορισμό τους, που απορρέει από το σύνολο των συνειδητών κοινωνικο - πολιτικών αλληλεπιδράσεών τους με τη φύση και την κοινωνία.

Από κει και πέρα, η -ομολογουμένως- τρόπον τινά δασκαλίστικη παρατήρησή μου αφορούσε, όχι τόσο το πολεμικό ύφος (το οποίο άλλωστε και η αφεντιά μου υιοθετεί συχνά πυκνά), όσο το στοιχείο της πρωσοποποιημένης τιτλοφόρησης των αναρτήσεων (λ.χ. "Λασκαράτε είσαι ψεύτης κλπ"). Με άλλα λόγια, αν ο στόχος είναι η ντεμέκ αριστερά της ΔΗΜΑΡ, ας μην στοιχειοθετείται η επίθεση με βάση το προσωπικό blog του Ψαριανού, αλλά με βάση την μετάλλαξη της σοσιαλδημοκρατίας ανά τις δεκαετίες.

Δεν θα προχωρούσα σε τέτοιου είδους επισημάνσεις, αν δεν πίστευα ότι ο στόχος σας δεν είναι απλά να βγάλετε τα σώψυχα σας στο διαδίκτυο, αλλά να θέσετε ζητήματα, να πείσετε και να πειστείτε. Ως εκ τούτου, εκτός από το ζητούμενο, οφείλετε να λάβετε υπόψη κα τον καταλληλότερο δυνατό δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί προς αυτό.

προς τους χωρίς φόβο (αλλά μήπως με περισσό του δέοντος πάθος;) συντρόφους, φίλους και συνοδοιπόρους λέφτηδες,

Μάρκομ Ξ

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο (γιατί ανοίγει χρήσιμα ζητήματα, συχνά αγνοημένα) το σχόλιό σου. Δεν θέλω να το αδικήσω προσπαθώντας να απαντήσω τώρα. Θα ξεκινήσω να γράφω (όσο πάει), αλλά θα το τελιώσω αύριο.

Καλό βράδυ.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Για τους εδώ απορούντες να ξεκαθαρίσω τρία πραγματολογικά :

α) Ο ανωτέρω αναφερόμενος papoylis ταυτίζεται , κοινή συνεναίσει , με τον εδώ υπογράφοντα σχολιαστή Γιάκοβ. Αυτό είναι γνωστό έκπαλαι σε όλους σχεδόν τους μετέχοντες .

β) Ο papoylis aka Γιάκοβ δεν ...πληγώθηκε από την αναφορά του λασκαράτου με τον οποίο τον συνδέουν σχέσεις μιας ιδιότυπης διαδικτυακής φιλίας αλληλοσυγκρουόμενων ... εμμονών.

γ) στα αναφερόμενα σε τούτο το ποστ καθώς και στα σχόλια ο υποφαινόμενος δεν προτίθεται να παρέμβει περαιτέρω ως μια συμβολή σε μια στόχευση που οι εδώ ιστολόγοι αδυνατούν να αντιληφθούν. Να τονίσω όμως ότι δεν αγνοώ τη πολιτική διάσταση της διαφωνίας ...

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Τραβάω τρία υποκεφάλαια:


1. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
Κατ’ αρχήν, συμφωνούμε σε ένα βασικό ζήτημα. Πρέπει να ορίζουμε, δηλαδή να χαράζουμε κάποια όρια, ποιοι είναι από εδώ (δηλαδή ποιες απόψεις, δεν ενδιαφέρουν τα πρόσωπα ως τέτοια παρά μόνο ως φορείς απόψεων) και ποιοι δεν είναι. Όπως ίσως ξέρεις και έχεις αντιληφθεί, υπάρχει μία ευδιάκριτη τάση μέσα στην Αριστερά που μιλώντας γενικά και αόριστα υποστηρίζει «όχι διαχωριστικές γραμμές, όλοι χωράνε μέσα στο κίνημα και όποιος είναι στο κίνημα πρέπει να θεωρείται δικός μας». Αυτό όμως, όπως έχουν δείξει τα πράγματα, είναι καταστροφικό. Γιατί οδηγεί σε ένα θεμελιώδες λάθος: να συγχέεται ο σύμμαχος ή ο εν δυνάμει σύμμαχος σε αυτό ή το άλλο αίτημα με τον δικό μας. (Το ανάποδο λάθος —λέγε με ΚΚΕ: δεν υπάρχουν σύμμαχοι· μόνο εμείς και οι εχθροί μας).

Τώρα, τι εννοούμε εμείς όταν λέμε «αυτός είναι δικός μας»; Εννοούμε το εξής απλό: θεωρούμε δικόν μας όποιον με εκφρασμένες θέσεις συντάσσεται με τα προτάγματα της Αριστεράς, όπως αυτά διαμορφώθηκαν ύστερα από την καταλυτική επίδραση της μαρξικής θεωρίας. (Η μαρξική θεωρία βέβαια, δεν τα είπε όλα και δεν τα είπε όλα και σωστά, όπως απέδειξε η μεγάλη πουτάνα, η Ιστορία . Έτερον εκάτερον. Μιλάμε για την ψυχή τής μαρξικής θεωρίας, για το κάτω-κάτω τής γραφής της).

Πρόσεξε: Έκανα λόγο για εκφρασμένες θέσεις. Αυτό αφήνει έξω κάμποσα από αυτά που εσύ βάζεις ως κριτήρια. Γιατί; Μήπως επειδή αδιαφορούμε γι’ αυτά; Κάθε άλλο! Αλλά, φίλε Μάρκομ Ξ, μιλάμε για το διαδίκτυο! Μιλάμε δηλαδή για ένα απέραντο πολιτικό φόρουμ όπου, αυτό που κατατίθεται είναι λόγος με τον οποίο ο κάθε ένας διατυπώνει τη σκέψη του και αποτυπώνει άμεσα ή έμμεσα τις πολιτικές του θέσεις. Αρκούν οι εκφρασμένες θέσεις; Όχι βέβαια! Ξέρουμε την περίπτωση (από πρώτο χέρι, αν με εννοείς!) όπου σύντροφος μικροεργοδότης ‘‘ρίχνει’’ αγρίως υπάλληλο και σύντροφό του. Σύντροφό του με τη στενή, στενότατη έννοια. (Σκόπιμα δεν αποκαλύπτω περισσότερα: άντε μετά να βγάλουμε τη λάσπη ότι πετάμε λάσπη. Να πω μόνο ότι άσχετα με ό,τι ξέρουμε και δεν ξέρουμε από πρώτο χέρι, δεν έχουμε κανένα δισταγμό να στοιχηματίσουμε το κεφάλι μας στην πιθανότητα —βεβαιότητα— πως τέτοιες περιπτώσεις καταγράφονται σε όλες τις ‘‘φυλές’’ τής Αριστεράς…)

Επίσης να μη σου διαφύγει και το άλλο: μιλάω απλώς για πολιτικές θέσεις σε βασικά ζητήματα και όχι για επεξεργασμένες σε βάθος και λεπτεπίλεπτες θεωρίες. Αυτό έλειπε! Να θεωρούμε δικόν μας μόνο όποιον έχει μάθει απ’ έξω το Κεφάλαιο και ανακατωτά το Κράτος και Επανάσταση!

Με δύο λόγια: δεν έχουμε καμία δυσκολία να προσυπογράψουμε αυτό το υπό αίρεση δικός μας που γράφεις. Το προσυπογράφουμε με ανεξίτηλο μελάνι. Κι αν το παραλείπουμε είναι επειδή το θεωρούμε ευκόλως εννοούμενο, αλλά και επειδή αυτή η αίρεση είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, μη εξακριβώσιμη. (Π.χ.: Ποιος σου λέει ότι αυτός ο μικροεργοδότης, που ‘‘ρίχνει’’ τον υπάλληλο και σύντροφό του, δεν …είμαι εγώ;;;!!! Πώς θα βρεις την άκρη; Δεν γίνεται. Άρα, το αφήνεις στην πάντα. Δεν το αποκλείεις, απλώς το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ως ένα σταθερό ενδεχόμενο που ισχύει για όλους μας και πας παρακάτω. Πώς αλλιώς;)


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


2. ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ
Όχι για να το παινευτούμε, αλλά είναι αλήθεια ότι φόβο να πούμε τις απόψεις μας δεν έχουμε. Και γιατί να έχουμε; Τι νόημα έχει να παίρνεις το λόγο, αν μιλάς με φόβο —φόβο μη ‘‘παρεκκλίνεις’’, φόβο μη σου κολλήσουν ετικέτα, φόβο μη δυσαρεστήσεις και χάσεις αναγνώστες, φόβο μη σε συκοφαντήσουν; Όλα μέσα στο παιχνίδι τής πολιτικής αντιπαράθεσης είναι. Έχουμε όμως έναν φόβο, που δεν θα μας φύγει ποτέ: να μη κάνουμε ζημιά ενώ προσπαθούμε να συνεισφέρουμε θετικά.

Πάθος; Ναι. Υπέρμετρο, άλλοτε στη μία κι άλλοτε στην άλλη περίπτωση; Ούτε κι αυτό μπορούμε να το αρνηθούμε. Είναι όμως ένα πάθος έντιμο και ανιδιοτελές, χωρίς προσωπική έχθρα, ακόμα κι όταν είναι υπέρμετρο. Κι από την άλλη, δεν θα πρέπει να παραβλέπει κανείς που θα θέλει να είναι στοιχειωδώς δίκαιος απέναντί μας ότι δεν είναι ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις οι φορές που αναγνωρίσαμε ρητά και χωρίς σου-ξου-μου την όποια υπέρβαση ορίων διαπράξαμε (συχνά, πριν καν μας ζητηθεί κάτι τέτοιο). Τέλος…

3. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΧΟΡΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ
Οι διάλογοι στο νετ δεν είναι μονόλογοι, το λέει κι η λέξη. Η αλληλεπίδραση είναι δεδομένη. Έτσι, περιοριζόμενος στην περίπτωση του Λασκαράτου που ήταν και η αφορμή για να σου χτυπήσει άσχημα ο χαρακτηρισμός του ως ψεύτη:

Όπως ξέρεις, του αφιερώσαμε δύο αναρτήσεις. Πρώτα η μία, περί ‘‘διάσπασης’’ του μπλογκ τους, κι ύστερα η άλλη. Δικαιούται κάποιος να πει ότι η πρώτη έφερε τη δεύτερη; Όχι! Είναι μισή αλήθεια αυτό. Όλη η αλήθεια είναι ότι η μία έφερε την άλλη με την παρεμβολή της απάντησης του Λασκαράτου!

Χωρίς να υπάρχει από τη μεριά μας κανένα πρόβλημα με τον σχολιασμό του εδώ ο Λασκαράτος προτίμησε να τοποθετηθεί στο τσαρδί του. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν ήθελε να φανεί ασυνεπής με την απόφασή του τον Φεβρουάριο να μη ξανασχολιάσει εδώ. Ούτε αυτό ισχύει. Γιατί, με αφορμή την καλοκαιρινή ανάρτησή μας για τους αντιφασίστες κροκόδειλους ήρθε εδώ και είπε τις απόψεις του, απολύτως ελεύθερα και με όσο πάθος ήθελε.

Δεν είχε αυτό το δικαίωμα; Δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει από όπου θέλει; Το έχει και το παραέχει! Όμως, από τη στιγμή που ξέρει ότι η αποχώρησή του από εδώ σήμαινε αυτομάτως ότι κι εμείς δεν θα σχολιάζαμε πια στο τσαρδί τους, έπρεπε να υπολογίσει ότι δημιουργούσε μία εκκρεμότητα: Από πού θα μιλούσαμε εμείς, αν θέλαμε να μιλήσουμε; Από τον …αστερισμό τής Ανδρομέδας;;; Άρα, ζήτημα πρώτον: ο ερχομός του εδώ για να απαντήσει (όπως ήθελε εκείνος να απαντήσει, ο λόγος είναι απολύτως ελεύθερος και το ξέρει) θα είχαμε μια σκιαμαχία, που λέει κι ο товариш Яков, στις μέσα σελίδες, στα σχόλια. Δεν έγινε αυτό γιατί εκείνος επέλεξε άλλη λύση.

«Και γιατί να μιλήσετε;», θα μπορούσε να πει κάποιος. E, όχι! Η απάντησή του, όπως εξηγήσαμε και στον ίδιο, δεν ήταν εξήγηση για τα κολακευτικά λόγια του σχετικά με τον Τζήμερο, όπως έκανε όταν ήρθε εδώ, ήταν διάψευση των δικών μας ισχυρισμών. Μας έβγαζε δηλαδή ψεύτες. Δεν μας είπε ψεύτες, αλλά μας έβγαλε τέτοιους, όπως κι ένα παιδί τού Δημοτικού θα μπορούσε να καταλάβει.

Εμείς προτιμήσαμε να μιλήσουμε ολογράφως. Και γιατί ο ίδιος πήγαινε γυρεύοντας, και γιατί το ποντίκι μου σήκωσε επανάσταση, αλλά και γιατί θέλαμε να τον φέρουμε εδώ, έστω και ‘‘με το ζόρι’’, για να ‘‘τ’ ακούσει’’ από κοντά.

I rest our case.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Αφού σου προτείνω να διαβάσεις το 3ο υποκεφάλαιο από το σεντόνι παραπάνω προς τον Ναρόντνι Κομισάρ, να πω κι εγώ τα εξής:

Φυσικά ούτε εμείς …πληγωθήκαμε από την αναφορά τού φίλου Λασκαράτου στο πρόσωπό σου. Όσο διαδικτυακοί φίλοι κι αν είσαστε, όσο κι αν συμφωνείτε όπου συμφωνείτε (ή διαφωνείτε όπου διαφωνείτε), για εμάς δεν τρέχει τίποτε. Εμείς έχουμε μάθει να προσπαθούμε να αναλύουμε συγκεκριμένα μία συγκεκριμένη κατάσταση.

Α! Και οπωσδήποτε να μη θεωρούμε την ανοχή …συνενοχή!

Τέλος: Αυτό που κατάλαβα εγώ από την παρέμβασή σου ήταν η προσπάθειά σου να μας επισημάνεις λάθος στόχευση εκ μέρους μας. Μπορεί να είναι κι έτσι. Αυτό όμως πρέπει να συζητηθεί για να φανεί. Πολιτική συζήτηση βέβαια, αφού, όπως λες κι εσύ, η ‘‘πλαγιομετωπική’’ έχει και πολιτική διάσταση. (Εδώ εγώ θα άλλαζα το και σε μόνο. Αλλά αυτό είναι δευτερεύον ζήτημα —πρωτεύον μόνο για όσους χαρακτηρίζουν το αίτημα της Ισότητας μετωνυμία τού Φθόνου…)


Увидимся

Ανώνυμος είπε...

diaspatai h antarsya to mathate? katevainei keimeno sth syndiaskepsi gia psifoforia pou kalei se proseggisi me syriza. Yparxei kamia pliroforia?

LeftG700 είπε...

Κάτι έχουμε ακούσει, αλλά το θεωρήσαμε ράδιο αρβύλα.Θα δείξει. Συζητήσεις πάντως γίνονται από τις εκλογές και μετά.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Oι Ροιδολασκαράτοι ενοχλήθηκαν που είπαμε Ναζί την Μέρκελ. Δεν είναι καθώς πρέπει μη χέσω.
Αυτοί την βλέπουν ναζιάρα.
Βρε ουστ, πρακτοράκια των Εβραίων τραπεζιτών.

Σταράτος

Ανώνυμος είπε...

Σταράτε

από σιμιγδάλι μηδέν , από πίτουρο 99%

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Φίλε Σταράτε,


Όπως περίπου σου λέει και ο Γιακοβ από κάτω, μπορεί να μιλάς μεν σταράτα, αλλά δεν μας τα λες καθόλου καλά!

Τι δουλειά έχουν ορέ εδώ τέτοιου τύπου "επιχειρήματα";;; Και σε ποια βάση μιλάς για πρακτοράκια Εβραίων τραπεζιτών;;; Στην ίδια που κάποιοι άλλοι βάφτισαν εμάς Μανιαδάκια και Ευπυτζήδες;;;

Διαφωνείς με τις απόψεις τους; Ωραία! Κάτσε και γράψε ένα σχόλιο τής προκοπής να τους κάνεις σκόνη! Όχι όμως συνομωσιολογίες και συκοφαντίες, επειδή νομίζεις ότι έτσι θα βγεις στα ανοιχτά. Δεν γίνεται έτσι δουλειά, πάρτο χαμπάρι. Θέλει επιχειρήματα. Δηλαδή σκέψη. Και επειδή κανείς μας δεν γεννήθηκε σοφός, και κανένα βιβλιαράκι...


Τα λέμε (είπαμε όμως τις προδιαγραφές, έτσι;)

Β. Δ. Καργούδης είπε...

Καλήν εσπέραν, μετά από πολύ καιρό,
@Λέφτηδες
(εκεί εγώ, στον "συμφωνημένο" πληθυντικό).

Διασκεδαστική, ομολογώ, η τσάρκα σ αυτήν ειδικά την ανάρτησή σας.
Αλλά και πολλαπλά ψυχωφελής, μιας και για άλλη μια φορά γίνεται τόσο, μα τόσο φανερό,
(πάντα για όσους στρέχουν να το δουν, βέβαια) κάτι στο οποίο απ την αρχή, ένοιωθα ότι συναντιόμασταν
(αν και από τόσο διαφορετικές αφετηρίες):
Ότι δλδ σε όποιο συνεκτικό πλαίσιο κοινωνικής αναφοράς και πολιτικής τοποθέτησης κι αν ανευρίσκει κανείς εαυτόν,
*η μορφωτική επάρκεια,
*η προσωπική αξιακή αρματωσιά, και
*η βιωμένη περιπέτεια
(λιγότερο ή περισσότερο επώδυνη, αλλά πάντα μαγευτική & προ παντός ακριβή)
μέσα απ την οποία κέρδισε (ή όχι) ο καθένας από μας, τα όποια ενεστώτα κατασταλλάγματά του,
*οι αγκυρώσεις μας, με άλλα λόγια,
είναι, ΟΛΑ αυτά και ΠΑΝΤΑ, εκείνα που κρίνουν "στο τέλος της μέρας" αν θα καταλήγεις πάντα θλιβερός ανεμοδούρας
(εν τη ασυγγνώστω σου ελαφρότητι, όσα κι αν περάσουν χρόνια)
ή αν τα λόγια και τα καμώματά σου, είχαν από μια αρχή ένα βάρος, που λίγο-λίγο, θέλεις δεν θέλεις, πάντα θα μεγαλώνει, όποια κι αν είναι τα κόζα των καιρών...
Έρρωσθε.
Β.

LeftG700 είπε...

Φίλε Β.Δ.Καργούδη,


Βρε, βρε, βρε! Χρόνια και ζαμάνια! Χαίρομαι που μας ξαναήλθες. Πριν λίγες ημέρες, παίξαμε εν απαρτία πλην ενός, την πρώτη πόκα τής σεζόν κι εκεί λέγαμε πού να χάθηκες. Ήθαλα να ρωτήσω τον Γιάκοβ για τα νέα σου, αλλά μου έφυγε. Να που επανεμφανίστηκες.

Αν κατάλαβα καλά, μας κατηγορείς για ανεμοδούρες, υποθέτω πολιτικές. Δεκτός ο φάκελος και ήδη της έδωσα αριθμό πρωτοκόλλου. Αλλά δεν βλέπω (ή δεν καταλαβαίνω) το συνοδευτικό σκεπτικό.

Therefore, μία δεύτερη διευκρινιστική σου επίσκεψη εδώ είναι απαραίτητη.


Τα λέμε

Β. Δ. Καργούδης είπε...

Τί έγινε, έχασες στο μεταξύ και τ αυγά και τα καλάθια;
Μόνο εσάς δεν εννοούσε η αναφορά σε ανεμοδούρες.
*"Σπάστα" αλλιώς λοιπόν,
*διάταξε διαφορετικά χαρτιά και πούλια, *ξαναδιάβασε,
κι άμα έχεις χρόνο (για χάσιμο) και διάθεση, περνάς να αφήσεις και κανα μπιλιετάκι με την άποψή σου.
Νάσαι καλά...
Β.

LeftG700 είπε...

Ωχ! Κατάλαβα. Για άλλον χτυπάει η καμπάνα... Μου πάει σε κάποιον το μυαλό, αλλά δεν διακινδυνεύω να το καταθέσω, γιατί, για να τα λέμε όλα φίλε Β.Δ.Καργούδη, δεν είσαι πάντα "ευανάγνωστος"! ;-)

Να περνάς, μη χάνεσαι!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ να εκληφθεί το "τράτζικ" μου ...συνεναίσει ως παρόραμα ατυχήσαντος προγέροντος και ουχί ώς λάθος πληκτρολόγησης. Δέχομαι κάθε δίκαια τιμωρία

συναινέσει ορέ αμόρφωτε Γιάκοβ ,,,, συναινέσει γαμώ τα γένια μου γαμώ

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Έτσι εκλήφθηκε, έτσι εκλήφθηκε. Η δασκαλίτσα που σου στείλαμε τελείωσε τη Φιλολογία με 8,9 κι εσύ τα παίρνεις τα γράμματα! ;-)


Увидимся

Theoprovlitos είπε...

http://en.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Brzezinski