Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ο χολερικός αντιαριστερός κιτρινισμός τού κυρίου Αναγνώστη Λασκαράτου
Δεν κομίζουμε γλαύκα εις Αθήναν. Οι αριστεροί που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ασφαλώς και έχουν πάρει μυρωδιά τον υπονομευτικό, συκοφαντικό και εχθρικό γενικά λόγο προς όλη την Αριστερά, που εκπέμπεται σταθερά από το roides.wordpress.com, με πρωταγωνιστή τον Λασκαράτο (και δεύτερη φωνή τον Ροΐδη). Με κάθε αφορμή, πραγματική, τραβηγμένη απ’ τα μαλλιά ή βγαλμένη από το θολωμένο του μυαλό, εξαπολύει τους μύδρους του, δήθεν ως κριτική που βοηθάει την Αριστερά να διορθώσει τα λάθη της.

Ποια λάθη;;; Ο Λασκαράτος, πρώτη ανάμεσα στις πρώτες φιλελεύθερη ‘‘σταλίνα’’, δεν δέχεται καν ότι υπάρχει αυτή η κατηγορία, του λάθους (καλά, για την αναγκαιότητα, δεν συζητάμε· αυτή κι αν δεν υπάρχει! —όπου τον βολεύει φυσικά). Όλα κατ’ αυτόν είναι συνειδητά, προμελετημένα, προγραμματισμένα. Έτσι, ο Βισίνσκι της ‘‘Μεγάλης Φιλελεύθερης Παράταξης’’ στήνει στο πι και φί δημόσιες και πανηγυρικές δίκες προθέσεων με τεχνηέντως ή λιγότερο τεχνηέντως κατασκευασμένα, διαστρεβλωμένα ή διογκωμένα στοιχεία, στις οποίες, όπως είναι εύκολο να υποθέσει κανείς, οι καταδίκες πέφτουν βροχή επί δικαίων και αδίκων.

Το ίδιο κάνει και στη σημερινή χολερική ανάρτησή του. Ποια ήταν η αφορμή για να αποδομήσει την Αριστερά; Ο Κατίδης, ο ποδοσφαιριστής τής ΑΕΚ που πανηγύρισε το γκόλ της ομάδας του και προσωπικό δικό του χαιρετώντας ναζιστικά! Πώς τα καταφέρνει, ο σοφός, και τη στήνει πάλι στα έξι μέτρα μέσω τού ...Κατίδη; Με τις συνήθεις μεθόδους του. Χοντρικά: Ψευδολογική διαστρέβλωση, υπαινικτική δημιουργία δυσμενών εντυπώσεων, ταύτιση των ματιών του λαγού με αυτά τής ηλεκτρικής κουζίνας επειδή και τα μεν και τα δε είναι στρογγυλά και πλασάρισμα των εμμονικών αλλά και κακόβουλων φαντασιώσεών του ως γεγονότα πέραν πάσης αμφισβήτησης. Υπόρρητα, ως ‘‘στέρεο’’ υπόβαθρο της απροκάλυπτης αντιαριστερής προπαγάνδας του, αυτής που κάνει ακόμα και ψηφοφόρους τής Χρυσής Αυγής και του ΛΑ.Ο.Σ. να αισθάνονται άνετα στο τσαρδί που διατηρεί με τον Ροΐδη, δεν είναι δύσκολο να ανιχνεύσει κανείς το περίφημο μότο τών Ροϊδολασκαράτων: Το άκρως ‘‘δικαιοκρατικό’’, ‘‘δημοκρατικό’’, ‘‘φιλελεύθερο’’ και, βεβαίως βεβαίως, ‘‘αντισταλινικό’’ η ανοχή είναι συνενοχή!

Απολαύστε υπεύθυνα. Προς διευκόλυνσή σας, έχουμε χρωματίσει τις απροκάλυπτες κιτρινιές του.


ΥΓ Οι φίλοι τού ΚΚΕ να μη βιαστούν να χαρούν, επειδή η χολή τού Λασκαράτου, εκ πρώτης αναγνώσεως, δεν τους λερώνει.  Να κάνουν και μια δεύτερη ανάγνωση, πιο προσεκτική. Και να μη τους διαφύγει κι η προτελευταία μουτζούρα... 

ЖΟЖΟЖΟЖΟЖΓράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,

Δεν ξέρω αν αξίζει να λυπηθώ το Γ. Κατίδη, που αντί να δουλεύει στην οικοδομή ή σαν γκαρσόνι, απολάμβανε τα δυσανάλογα προνόμια που προσφέρει η χώρα μας στους ποδοσφαιριστές της.  Λυπάμαι όμως τους εκατοντάδες συνομηλίκους του μετανάστες, που βίωσαν και βιώνουν χάρις στην ανοχή της κυβέρνησης, τη βία των Νεοναζί, χάνοντας το ένα τους μάτι το ένα τους νεφρό ή και τη ζωή τους. Είναι άνθρωποι χωρίς πατρίδα, παντέρημοι, περιφερόμενοι στους σκουπιδοτενεκέδες πεινασμένοι, σε μια χώρα που δηλώνει ότι έχει τάχα για θεό της ένα λαθρομετανάστη, που αποκάλεσε κάθε ξένο αδελφό του. Θέλω μόνο να κάνω μερικές σκέψεις.

Φοβάμαι πως ο Κατίδης δεν θα πάθαινε σπουδαία πράγματα, αν δεν έπαιρνε το θέμα διεθνή δημοσιότητα κι αν κάποιοι αθλητικοί κανονισμοί, που επιβλήθηκαν έξωθεν, δεν ήταν τόσο δίκαια αυστηροί. Δυστυχώς εδώ είναι  η χώρα που έχει το μεγαλύτερο ναζιστικό κόμμα στον κόσμο, εδώ είναι το μόνο ευρωπαϊκό κράτος που βάζει τους μαθητές του να παρελάσουν, που δεν γιορτάζει την ήττα του Ναζισμού αλλά την έναρξη του πολέμου και το αναγκαστικό ΟΧΙ ενός φασίστα δικτάτορα, που πολύ εύκολα αν μπορούσε θα είχε πει και ΝΑΙ, εδώ η εθνική κρατική Εκκλησία, η οποία συνεργάστηκε με δυο φασιστικές τυραννίες, «ορκίζει» τη Βουλή, βρίσκοντας πρόθυμους αριστερούς βουλευτές (Γλέζο, Κουβέλη, κλπ) να συμπροσευχηθούν με τη Χρυσή Αυγή, να ευλογηθούν από χουντικούς δεσποτάδες και να ποδοπατήσουν τις αρχές των κομμάτων τους και τις εντολές του Χριστού.

Το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας, η ΝΔ, που συγκυβερνά κατά το ήμισυ με το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και στο άλλο της μισό με τη Χ.Α. και τους «Ανεξέλ» (σε θέματα μεταναστών, ατομικών δικαιωμάτων , κλπ), δεν βρήκε μια λέξη για να αποδοκιμάσει τον Κατίδη και οι φερέλπιδες αυριανοί σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ «Ανεξέλ», έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία, αποδοκιμάζοντάς τον με μεγάλη χρονική καθυστέρηση (17/03/2013 – ώρα 22) και αφού πρώτα και ο ίδιος ο αθλητής είχε αναγκαστεί από αθλητικούς παράγοντες να αυτομαστιγωθεί, με τον πιο σκληρό τρόπο που αυτομαστιγώθηκε δημόσια κάποιος ποτέ σε αυτή τη χώρα, αναγκάζοντας έτσι τη Χ.Α. να αποσύρει στα μουλωχτά την αρχική της υποστήριξη, αφού ο φίλος της την αποκήρυξε πριν να λαλήσει ο πετεινός. Αυτό δεν είναι παράξενο, αφού μας έχουν συνηθίσει οι φασίστες να κρύβονται και να λουφάζουν κάθε φορά που αποκαλύπτεται η εγκληματική και μισάνθρωπη ιδεοληψία τους. Πρώτη αντέδρασε η Δημάρ και ακολούθησαν ιδρωμένοι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, υποψιάζομαι όταν φάνηκε πως είχε δημιουργηθεί ρεύμα ψηφοφόρων φιλάθλων κατά του ανόητου  και μοχθηρού νεαρού, που νόμιζε πως έχει την ίδια ασυλία με τους ιερείς που κάτω από τη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ ευλογούν τα γραφεία της Χ.Α. ή με τον Αμβρόσιο που υμνεί τη Χ.Α. και προΐσταται του μνημόσυνου των θυμάτων του Ναζισμού, παρουσία του κ. Τσίπρα, ο οποίος κάθεται προσοχή μπροστά του σαν τρομαγμένο κατηχητόπουλο ή με τον κ. Κεφαλογιάννη που περιμένει λέει να μετανοήσει ο Κασιδιάρης ή με τη Ζαρούλια του Hotel New Dream, που η Ελλάδα έστειλε στην Ευρώπη να την εκπροσωπήσει,  αναγκάζοντας ευρωπαίους βουλευτές να ασκήσουν ένσταση εναντίον της.

Τι ήταν αυτό που ξεσήκωσε όλο αυτό το θόρυβο κατά του αλαζονικού και κακότροπου, όπως περιγράφεται και όπως φαίνεται, Κατίδη; Οι φίλαθλοι δεν τον αποδοκίμασαν όπως όφειλαν την ώρα που ασχημονούσε, ακόμη κι όταν δυο συναθλητές του προσπάθησαν να τον μαζέψουν, αλλά εκείνος μεθυσμένος από τη στιγμιαία «δόξα», επέμενε. Αν στα Θρησκευτικά όμως που διδάσκονται τόσο μίζερα και ανόητα στα σχολεία μας, όπου οι νεαροί που ασχολούνται με το αθλητισμό περνούν τις τάξεις με επιείκεια μεγαλύτερη και από την μεγάλη επιείκεια που απολαμβάνουν οι υπόλοιποι, είχαν διδάξει στον επηρμένο αγράμματο τον προφήτη Οβδιού, ίσως να είχε σωθεί: «Κι αν ακόμη πετάξεις ψηλά σαν αετός κι αν τη φωλιά σου στήσεις στ’ αστέρια, εγώ κι από κει θα σε γκρεμοτσακίσω». Αυτό νομίζω που σήκωσε όλη αυτή την κατακραυγή, ήταν το ίδιο που καταδίκασε και την ανόητη φίλη του Κασιδιάρη, που δεν φανταζόταν ποτέ της ότι αποκαλύπτοντας τις ρατσιστικές της ιδέες στο twitter, θα αυτοεκτίθονταν στα παγκόσμια φόρα της πληροφόρησης.

Στον αθλητισμό, κατ’ εξοχήν χώρο συνάντησης όλων των λαών, δεν χωράει καθόλου ρατσισμός. Αυτό αποτελεί μια κατάκτηση της ανθρωπότητας, που πρέπει να διαφυλαχθεί. Η Ελλάδα που δεν έχει εφαρμόσει ούτε μια φορά τον αντιρατσιστικό της νόμο για να καταδικάσει ρατσιστές μαχαιροβγάλτες, η Ελλάδα που αθωώνει τον Κασιδιάρη λόγω αμφιβολιών και στο ίδιο δικαστήριο  την ίδια ώρα, καταδικάζει συνοπτικά ένα νεαρό Αφγανό, έχει υποχρεωθεί θέλοντας και μη να προσαρμοσθεί. Όπως διαβάζω η ΑΕΚ κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι με βάση τον κανονισμό, πράγμα που εξηγεί αυτήν την πρωτόγνωρη ευαισθησία φιλάθλων και αθλητικών παραγόντων και ευρύτερου κοινού, πέρα από την αξιέπαινη παρουσία των αντιφασιστών οπαδών της Original 21, μιας προσφυγικής ομάδας, που σίγουρα διαθέτει καλύτερα αντιρατσιστικά ανακλαστικά από οποιαδήποτε άλλη. Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 23 του πειθαρχικού κώδικα:

«2.α) Εάν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, … ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή, η οποία για μεν τις ΠΑΕ ανέρχεται από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, για δε τα σωματεία από χίλια (1.000) ευρώ έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, εκτός της κατά τα άνω απώλειας του αγώνα, η παραπάνω χρηματική ποινή θα διπλασιάζεται και σε περίπτωση νέας (τρίτης) παράβασης, η ομάδα θα υποβιβάζεται στην λήξη του οικείου πρωταθλήματος».

Νομίζω πως το παραπάνω εξηγεί και βάζει τα πράγματα στη θέση τους, γιατί βέβαια η αντίπαλη ομάδα δεν θα έχανε την ευκαιρία.

Κανένα κόμμα, από αυτά που φωνάζουν τώρα, ανάμεσά τους και το ΠΑΣΟΚ που ανέχθηκε τη Χ.Α. όταν εύκολα μπορούσε να τη στείλει στο σκουπιδοτενεκέ που ανήκει, δεν διαμαρτυρήθηκε για τη μοίρα του Αφγανού της καλής Κατερίνας Κατή της «Εφημερίδας των Συντακτών» (8/3): «Τον δίκασαν και τον καταδίκασαν σε λίγα μόλις λεπτά της ώρας. Χωρίς μάρτυρες, χωρίς καν να του δώσουν το περιθώριο να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Η μόνη λέξη που ακούστηκε από το στόμα του, εν είδει απολογίας, και μεταφέρθηκε στο ακροατήριο διά του διερμηνέα, ήταν «είμαι αθώος». Ένα λεπτό πριν, είχε επιχειρήσει να πει κάτι για το θύμα που στην «ανάκριση άλλαξε κατάθεση, δεν με αναγνώρισε». Κανείς δεν τον άκουσε, δεν έψαξε τα χαρτιά της δικογραφίας. Όπως αγνοήθηκε και το αίτημα του διορισμένου δικηγόρου του για αναβολή, ώστε να προσέλθει έστω ένας εκ των μαρτύρων. Για να γίνει κανονική δίκη, όπως δικαιούται κάθε κατηγορούμενος. Ο δικηγόρος που ο ίδιος είχε προσλάβει και πληρώσει για να τον υπερασπιστεί δεν εμφανίστηκε. «Δεν είχα κάνει κάτι κακό» ήταν η αποστομωτική απάντησή του στη μοναδική ερώτηση του προέδρου «γιατί δεν έτρεξες να φύγεις;», εννοώντας μετά τη ληστεία -με σουγιά- για την οποία κατηγορούνταν και είχε ως λεία 50 ευρώ. Και μετά από καταδικαστική εισαγγελική εισήγηση, δευτερολέπτων, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών και διατάχθηκε η απέλασή του». Ο Αφγανός δεν έχει φωνή για να ακουστεί, καμία κάμερα δεν κατέγραψε τη διαδικασία για να κατεβεί στο youtube κι έτσι ο κ. Ρουπακιώτης της Δημάρ δεν θα μπορέσει να αγανακτήσει.

Σίγουρα είναι λυπηρό να καταστρέφεται ένας νέος άνθρωπος, πληρώνοντας αυτός, σαν άλλος Τσοχατζόπουλος ή Παπαγεωργόπουλος, τις αμαρτίες πολλών ακόμη υπεύθυνων,  που υπέθαλψαν αυτό το κλίμα. Είμαι όμως απόλυτα πεισμένος ότι θα επιστρέψει, όπως και οι δυο πολιτικοί μας.  Θα βγουν έξω λόγω βλάβης της υγείας τους ή λόγω γήρατος,  με πιθανόν ανέγγιχτες τις περιουσίες τους, που προστατεύονται από πραγματικό νομικό οπλοστάσιο και από μηχανισμούς, πιο καλά και από τα μισθό του Κορκονέα ή από τους «τυφλούς» του σαμαρικού βουλευτή Γάσπαρου.  Έτσι κι ο Κατίδης, όπως αθωώθηκαν οι Κεντέρης και Θάνου (η δεύτερη παρά τις ρατσιστικού χαρακτήρα δηλώσεις της είχε βραβευτεί και από το ΣΥΝ στη Βουλή!), όταν πέσει ο θόρυβος θα ξανατρέξει στα γήπεδα, σαν ορθόδοξος παπάς, που οι πομπές του μαθεύτηκαν αλλά αλλάζει ενορία ή σαν αστυνομικός που μπήκε σε διαθεσιμότητα επειδή συμμετείχε σε ρατσιστικές εκδηλώσεις της Χ.Α.


Στην εικόνα, έργο τού Maxim Veherin. Από το xaxor.com.  

4 σχόλια:

pantelis είπε...

Πιθανώς. Μάλλον, το περιεκτικότερο κείμενο που διάβασα για τις ‘περιπτώσεις’ όπως αυτή του Κατίδη κ.α. αυτό ειδικά το κείμενο του Λασκαράτου, κάνουν να φαντάζουν μικροσκοπικές κι ασήμαντες τις…‘έγκυρες’ αριστερές, πληρωμένες πένες του Ριζοσπάστη, της Αυγής, του left.gr , του Βήματος κλπ.κλπ.
Σορρυ για την αντίθετη με σένα άποψη…

LeftG700 είπε...

Φίλε Παντελή,


Δυστυχώς φίλε μου, δεν κατάλαβες καθόλου τι διάβασες στην ανάρτηση του Λασκαράτου! (Δεν μου προξενεί εντύπωση γιατί, από το λίγο που έχουμε συζητήσει, φαίνεται καθαρά ότι γενικώς δεν ξέρεις τι σου γίνεται περί τα κοινωνικοπολιτικά πράγματα.) Από αυτή την άποψη λοιπόν, η διαφωνία σου είναι εντελώς τελείως στο αέρα και δεν μου δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα Και να μην ήταν όμως, πάλι δεν θα είχα πρόβλημα. Το τσαρδί μας δεν είναι φιλελεύθερο όπως τών Ροϊδολασκαράτων, αλλά είμαστε πολύ πιο ελευθερόφρονες από δαύτους: δεν έχουμε πει εμείς ποτέ σε σχολιαστή, απειλώντας τον έμμεσα, ότι θα πρέπει να μας χρωστάει χάρη που δεν τον κόβουμε, απαγορεύοντας τη σκέψη του. Εκείνοι το έκαναν! Το ‘‘έγκλημά’’ του; Εκμυστηρεύτηκε ότι του πέρασε από το μυαλό η ιδέα (απλώς τού πέρασε!) πως ένα σχόλιό του που είχε αργήσει να ανεβεί, είχε κοπεί επειδή εξέφραζε διαφωνία!!! Είδες ‘‘αντισταλινικό’’ πνεύμα τα ‘‘καμάρια’’ σου; Το είδα, να λες!

Επανέρχομαι: Το θέμα τού Λασκαράτου δεν ήταν ο Κατίδης. Το θέμα ήταν η μόνμη επιδίωξή του (πώς θα ξεκατινιάσει την Αριστερά). Προκειμένου να το πετύχει (έτσι ελπίζει και φιλοδοξεί με το φτωχό του το μυαλό), καβαλάει κατά καιρούς διάφορα ‘‘οχήματα’’. Αυτή τη φορά το ‘‘όχημα’’ ήταν ο Κατίδης. Τόσο απλά.

Σε περίπτωση που δεν το έχεις πάρει πρέφα, να σε ενημερώσω για το πώς σχολίασαν την ανάρτησή μας οι Ροϊδολασκαράτοι. Μπορείς να τα δεις εδώ κι εδώ. Και να πεις χαιρετίσματα στο φίλο μας τον Λασκαράτο ότι για τα μισοκακόμοιρα και κουτοπόνηρα παράπονα που εκφράζει να παρακαλάει να βαρεθώ και να μη του δώσω όλες τις απαντήσεις με ειδική ανάρτηση.[***]

Είδες τι καλός που είμαι; Σε ενημερώνω εκ των προτέρων γι’ αυτό το ενδεχόμενο κι έτσι, μια και ενδιαφέρεσαι τόσο πολύ για τα ινδάλματά σου, θα μπορείς να έχεις το νου σου και να σπεύσεις εδώ να τα υπερασπιστείς αν πάρει φως η σχετική ανάρτηση! ;-)


Τα λέμε


[***] Προς το παρόν έχω γράψει μόνο τον τίτλο της: Και πάλι για τον κύριο Αναγνώστη Λασκαράτο (από ξεφτίλα σε ξεφτίλα μέχρι ο εξευτελισμός του να γίνει τέλειος!)


Ανώνυμος είπε...

Ρε λεφτ700 γμτ γιατί συμφωνώ με όλα τα κίτρινα;
Είμαι κολοκύθας και χολερικός;
Μια χαρά τα λέει ο Ροϊδης.
Κέρδισες έναν αναγνώστη γιατί από σπόντα σούρθα αλλά μου φαίνεσαι τρολ

LeftG700 είπε...

Και πού να ξέρω γιατί συμφωνείς; Εννοώ πού να ξέρω ακριβώς γιατί. Υπάρχουν διάφορα ενδεχόμενα. Λόγου χάρη:

1. Δεν είσαι ενημερωμένος

2. Δεν μπορείς να καταλάβεις τα συμφραζόμενα του Λασκαράτου και όσα υπονοεί ανάμεσα στις αράδες

3. Μοιράζεσαι τα ίδια εχθρικά συναισθήματα για την Αριστερά μ' εκείνον

4. Έχεις την ίδια σύγχυση σχετικά με τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ Δεξιάς/Αριστεράς και αντί διαίρεσης κάνεις πολλαπλασιασμό όπως εκείνος

5. Σου φαίνομαι τρολ, δεν γουστάρεις τα τρολ και συντάσσεσαι μ' εκείνους που κριτικάρουν τα τρολ

6. Είσαι φαν τού Λασκαράτου από παλιά

7. Όταν ήσουν μικρός, ήσουν κοντός και αδύνατος, σε πλάκωνε ο χοντρός τής τάξης και σου έχει μείνει να συντάσσεσαι με όποιον (νομίζεις ότι) του "την πέφτουνε"

8. Όλα αυτά μαζί (ή σε συνδυασμό).

Ε, πώς διάολο να βγάλει άκρη από όλα αυτά ένα τρολ; ;-)

Σε κάθε περίπτωση: Ποτέ δεν λέμε όχι σε έναν αναγνώστη. Απλώς, θα σε παρακαλούσα να πάρεις ένα σταθερό ψευδώνυμο, αν ξαναπεράσεις από εδώ.


Τα λέμε