Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Γιατί έχει σημασία να θυμίζουμε τίνος είναι τα λεφτά που ‘‘μοίρασε’’ ο Καρέλιας




Βγήκε ο Καρέλιας και ‘‘μοίρασε’’ 2.500.000 ευρώ σε έξτρα μπόνους και πριμ, και βγήκαμε κι εμείς ξοπίσω και τσινίσαμε, ρωτώντας τον τίνος είναι τα λεφτά χάρη στα οποία ντύθηκε Αγιοβασίλης. Γιατί τσινίσαμε;

Επειδή τάχα έχουμε ασπαστεί τη στρατηγική τού ΚΚΕ, όπως ‘‘καθαρογράφτηκε’’ επισήμως στο 19ο Συνέδριό του, που μιλάει για άμεση κοινωνικοποίηση όλων σχεδόν τών μέσων παραγωγής και απαγόρευση απασχόλησης επί μισθώ έστω και ενός εργαζόμενου από οποιαδήποτε ατομική/ οικογενειακή/πολυμετοχική επιχείρηση δεν θα κοινωνικοποιηθεί σε πρώτη φάση; Ναι, καλά!

Επειδή, κρυφά και μέσα μας, πιστεύουμε κι εμείς ότι «όσο χειρότερα τόσο καλύτερα», δηλαδή ότι η συνειδητοποίηση του συλλογικού εργαζόμενου συναρτάται με ευθέως ανάλογη συνάρτηση από τη δυστυχία του; Ούτε όσο πατάει η γάτα μου!

Ή επειδή φοβηθήκαμε ότι το παράδειγμα του Καρέλια μπορεί να το ακολουθήσουν και άλλοι κεφαλαιοκράτες με αποτέλεσμα να καταστήσουν συμπαθή την τάξη τους στους εργαζόμενους; Ούτε γι’ αστείο!

Το κάναμε επειδή σε αυτό το ρητορικό για αριστερούς ερώτημα «τίνος είναι τα λεφτά», δηλαδή τίνος είναι ο παραγόμενος πλούτος υλικός και άυλος, ‘‘κρύβεται’’ το πιο σημαντικό ζήτημα για την Αριστερά, το πιο καίριο, αυτό από το οποίο δεν πρέπει να παραιτηθούμε ποτέ, αν δεν θέλουμε να καταντήσουμε μεταλλαγμένα αριστεροειδή: τα λεφτά είναι τών εργαζομένων, αφού από αυτούς παράγονται, και δεν ανήκουν σε κανέναν Καρέλια. Στους Καρέλιες δεν ανήκει τίποτε άλλο από τα μέσα παραγωγής. Μόνοι τους, όσες βάρδιες και να βάλουν, αποκλείεται να τα δουλέψουν στο βαθμό που απαιτείται για να παράξουν πλούτο. Είναι πολύ λίγοι για να αντικαταστήσουν τη συλλογική εργασία δισεκατομμυρίων προλετάριων. Για τη διευθυντική τους εργασία (γιατί υπάρχει κι αυτή, κι ας νομίζουν το αντίθετο οι απόλυτοι της Αριστεράς), οι διάφοροι Καρέλιες βεβαίως και δικαιούνται αμοιβής. Αλλά γι’ αυτήν και μόνο. Και φυσικά, το ύψος της δεν μπορεί να καθορίζεται κατά το δικό τους ατομικό δοκούν.

Όλα αυτά αντιπροσωπεύουν τη δική μας λυδία λίθο και κόκκινη (και Κόκκινη!) γραμμή. Και ορίζουν την κατεύθυνσή μας. Όσα ζιγκ-ζαγκ κι αν αναγκαστούμε να κάνουμε, όσους συμβιβασμούς κι αν μας υποχρεώσουν οι συνθήκες να αποδεχθούμε, όσες αναβολές κι αν πάρει η Υπόθεσή μας, το ζήτημα ζωής και θανάτου μας ως διασωστών τής ανθρωπότητας από τη Βαρβαρότητα είναι αυτό: να μην ξεχάσουμε ποτέ μα ποτέ ότι «τα λεφτά είναι τών ανθρώπων τής εργασίας» κι ότι η επιστροφή τους σε αυτούς είναι η υπ’ αριθμόν 1 αναγκαία (αλλά όχι και ικανή) συνθήκη για την απελευθέρωση του ανθρώπου από κάθε είδους δεσμά. Αν συμφωνήσουμε σε αυτό, τα ακανθώδη και δυσεπίλυτα προβλήματα που πάντα μας δίχαζαν, δηλαδή το πώς θα φτάσουμε στην κοινωνία στην οποία τα λεφτά θα έχουν επιστρέψει στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους και το σύστοιχό του (τι μορφή θα έχει αυτή η κοινωνία;) γίνονται κατά τι λιγότερο ζόρικα. Πάει αυτό.

Αναρωτιόμασταν στην προηγούμενη ανάρτηση ποιοι άλλοι θα διατύπωναν το ίδιο ερώτημα για να υπενθυμίσουν ότι «τα λεφτά είναι τών εργαζομένων τού Καρέλια». Βρέθηκε ένα Κουκουέδικο blog κι άλλα δυο-τρία που αναπαρήγαγαν το κείμενό του. Φευ, οι φίλοι μας οι Κουκουέδες κάπου ξεστράτισαν. Αντί να ρίξουν το βάρος τους στο ποιος είναι ο ιδιοκτήτης τού κοινωνικά παραγόμενου πλούτου, ξεπέταξαν το ζήτημα με μία απλή αναφορά στον θεωρητικό όρο τής υπεραξίας και βάλθηκαν να αποδείξουν, πηγαίνοντας πίσω μέχρι  το 1998(!), ότι ο καλός καγαθός κύριος Καρέλιας δεν είναι και τόσο σόι, αφού και εργάτες έχει απολύσει και συνδικαλιστές έχει καταδιώξει δικαστικά επειδή μοίρασαν προκηρύξεις μέσα στο χώρο τού εργοστασίου. Καλά και άγια όλα αυτά. Αλλά δεν προσθέτουν ούτε τρία γραμμάρια βάρους στην επιχειρηματολογία σχετικά με το μείζον «τίνος είναι τα λεφτά». Επιπλέον και χειρότερα: μάλλον αφαιρούν, αν σκεφτεί κανείς ότι με αυτόν τον τρόπο η συζήτηση μετατίθεται στο δευτερεύον ζήτημα της φύσης τού κυρίου Καρέλια. Μα ακόμα κι αν ήταν παρόμοια με του ουτοπιστή σοσιαλιστή Ρόμπερτ Όουεν που θυσίασε όλη την περιουσία του για να στηρίξει τα περίφημα «συνεταιριστικά χωριά» του, και πάλι τίποτε δεν θα άλλαζε: τα 2.500.000 ευρώ που έδωσε δεν θα ήταν δικά του! Εν πάση περιπτώσει, για να μη φανούμε μεμψίμοιροι και για να μη δώσουμε λαβή σε κάποιους κουφιοκεφαλάκηδες του ΚΚΕ να μας κατηγορήσουν για «αντικουκουεδισμό», να πούμε ότι άσχετα με το χειρισμό τού θέματος, πολύ καλά έκαναν οι φίλοι τού ΚΚΕ και το έθιξαν.

Από εκεί και πέρα τίποτε. Nothing! Niente! Nada! Δεν εννοούμε τη μπλογκόσφαιρα. Ούτε εκεί πήρε το μάτι μας κάτι άλλο, όμως, διάολε, δεν έχουμε μάτια σε όλη τη μπλογκόσφαιρα! Εννοούμε την επίσημη Αριστερά. Στο Ριζοσπάστη και το 902.gr, ούτε ένα σχολιάκι! (Γιατί έτσι, ρε σύντροφοι; Βρέθηκε ένας Καρέλιας που μοιράζει κάτι τις από τα ιδιοποιημένα και πνιγήκατε σε μια κουταλιά νερό;) Αυγή, Left.gr κι έτσι; Μούγκα! (Ψέματα! Βγήκε ένα αγανακτισμένο άρθρο τού βουλευτή Μεσσηνίας τού ΣΥΡΙΖΑ Πετράκου επειδή οι δεξιές μονταζιέρες παρουσίασαν ετεροχρονισμένα μία επερώτησή του για απολύσεις στον Καρέλια. Η μονταρισμένη πληροφόρηση είχε στόχο να εμφανίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ μικρόψυχο που τάχα, με το που βγήκε η είδηση για τα έξτρα πριμ τού Καρέλια, πήγε να τον βγάλει κακό εργοδότη. Ο βουλευτής το διέψευσε —όντως, η επερώτηση είχε κατατεθεί τον Νοέμβριο— και μετά ώχετο απιών, βέβαιος ότι έχει επιτελέσει το ρόλο ενός βουλευτή τής Αριστεράς...) Ούτε στην Iskra, ούτε καν στο κατ’ εξοχήν ιδεολογικό Think Tank τών «αριστερών ευρωπαϊστών» τού ΣΥΡΙΖΑ, το Red Notebook, δεν ακούστηκε μιλιά! Και να σκεφτεί κανείς ότι τώρα τελευταία έχει ξεσαλώσει ο Λάσκος να μας μιλάει για σοσιαλισμό και κομμουνισμό! Κι αν το σκεφτεί, αναρωτιέται: Καλά, τι καλύτερη ευκαιρία από αυτή την περίπτωση είχε για να μιλήσει πρακτικά περί σοσιαλισμού και κομμουνισμού, ιδίως από τη στιγμή που εκατομμύρια Έλληνες πιστεύουν ότι «σοσιαλισμός ίσον να δίνουν οι εργοδότες έξτρα πριμ στους υπαλλήλους τους»;

Με τούτα και με κείνα, πώς να μη «θέλει ακόμη πολύ φως να ξημερώσει»;


Η εικόνα, από το rednotebook.gr.



83 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Δεν αρκούν παρά 1 άντε το πολυ 2 ομιλίες βουλευτών η στελεχών του ΚΚΕ να έχει παρακολουθήσει κάποιος και αποκλείεται να μην έχει ακούσει την προτροπή "οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους το πλούτο που παράγουν".
"Δικός σας ειναι ο πλούτος ,πάρτε τον,δεν τους έχετε ανάγκη"(τους καπιταλιστές)φώναζε τις προάλλες ο Παφίλης στον ενικο αν θυμάμαι καλά.
Πόσο πιο ξεκάθαρα ρε συ Λεφτ να το πούνε;

Ο mbiker σε προηγούμενο σχόλιο οχι μόνο είχε απαιτήσεις απ το ΠΑΜΕ αλλα ουσιαστικά μηδενίζε τη προσφορά του και το τςουβαλιαζε μαζί με άλλους για τις ευθύνες οπισθοχώρησης του κινήματος.Μα για στασου μωρ αδερφέ μου σκεφτηκες ποτέ να κανείς το ελάχιστο.Να ρθεις έστω με τις διαφωνίες σου να μας τις τρίψεις στη μούρη.Αλλα να ρθεις.Να πας έστω σε μια λαϊκή επιτροπή στη γειτονιά σου να τη στηρίξεις.Να πεις μια καλη κουβέντα, ενα χτύπημα στη πλάτη.Κατι..Ολα μετράνε.Ολα...Γιατι η κατάσταση στο κίνημα όπως την περιγράφεις ειναι αλλα απαιτήσεις φίλε μου για να έχεις πρέπει και συ να κινητοποιήθεις και να μη τσουβαλιαζεις έτσι με τόση ευκολία.Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες.Ετσι το βλέπω εγώ.Και τελικά σκέψου ρε συ...Αυτά που γράφεις τα διαβάζω εγω και δεν τρέχει και τίποτα.Εναν εργάτη όμως συσπειρωμένο στο ΠΑΜΕ που παίζει το κεφάλι του κορώνα γράμματα και που για τη δράση του δεν ξέρει αν αύριο θα έχει δουλειά η αν θα τον συρουν σε κανένα δικαστήριο ,δεν ειναι άδικο ;


Гриша

Ανώνυμος είπε...

Гриша

Καλή χρονιά

Όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο, συμμετέχω πολύ πιο ενεργά απ ό,τι φαντάζεσαι στο κίνημα.
Και με το ΠΑΜΕ.
Το σχόλιό μου έλεγε απλά πως δεν τα κάνουμε πουτάνα για σοβαρότερα ζητήματα (όλοι και ιδίως το ΠΑΜΕ)και κάνουμε την τρίχα τριχιά, δείχνοντας μικροψυχία.
Τώρα, αν ο καθένας θέλει να καταλάβει αυτό που τον βολεύει...
Ξαι απαιτήσεις από το ΠΑΜΕ, έχω. Όχι όπως τις έθεσες εσύ, όχι απ τα μέλη του που ομολογουμένως έχουν ξεπεράσει τις δυνάμεις απλών εργαζομένων.
Έχω απ όσους το κουμαντάρουν, όπως και κυρίως απ το ΚΚΕ.

Αντί να εκμεταλευτούν το γεγονός πως εν καιρό κρίσης ή ύφεσης, ή ό,τι σκατά θέλουνε και μας πουλάνε πως φταίει για τις μειώσεις μια επιχείρηση μια χαρά μπορεί και παρέχει όχι μόνο τα νόμιμα, μα κάνει και μπόνους, άρα πάπαλα τα δήθεν επιχειρήματά τους, αντί να βάζει τις φωνές (κι αν τις βάζει, να συνεχίσει ομοίως) εκεί που πρέπει, βρίσκει κι ανοίγει καινούρια μέτωπα "επίθεσης" καταγγέλοντας ουσιαστικά το γιατί έδωσε, ενω όλοι οι άλλοι κόβουν.
Σουρεαλιστικό δεν είναι;
Έχουμε λαλήσει τελικά!
Ξαναρωτώ.
Το γεγονός πως κάποιοι λίγοι έστω εργαζόμενοι εξακολουθούν και ωφελούνται από κάποιον καπιταλιστή για λόγους που μόνο αυτός ξέρει, εμάς, σε τι μας χαλάει ακριβώς;
Θα νοιώσουμε καλύτερα αν ψοφήσει κι η κατσίκα του γείτονα;
Μ αυτή τη λογική, να βγεί το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ κι ο συριζας κι οι "άλλε προοδευτικέ δυνάμεις" και να καταγγείλουν το ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι έχουν ακόμα δουλειά.
Απαράδεκτο! Να απολυθούν, πάραυτα.

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Χμμμ...
για το σχόλιό μου
στο σημείο.
"...βρίσκει κι ανοίγει καινούρια μέτωπα "επίθεσης" καταγγέλοντας ουσιαστικά το γιατί έδωσε, ενω όλοι οι άλλοι κόβουν."

Τώρα που το ξαναδιάβασα, σαν να μου φαίνεται ατελές. Κι ίσως παραξηγηθώ.
Σίγουρα δεν κατήγγειλε τις παροχές.
Όμως όταν θυμάσαι πως είχε κάνει κι απολύσεις και τις θυμάσαι τώρα, τι ακριβώς καταγγέλεις;
Λες δλδ κοιτάχτε, δεν είναι δα κι άγιος και σοσιαλιστής, έχει διώξει κι έχει μηνύσει υπαλλήλους του.

Και μεις δεν το ξέρουμε;
Κι όσοι δεν το ξέρουν, όσοι δεκαετίες ώς τώρα ήταν αφελείς και πίστευαν στον καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο κι άλλες τέτοιες παπαριές, τι σας κάνει να πιστεύετε πως θ αλλάξουν μ αυτή την επισήμανση;
Εδώ δεν άλλαξαν και νομίζουν πως οι κομμουνιστές θα τους πάρουν το σπίτι, την ώρα που τους το παίρνουν οι καπιταλιστές.

mbiker




LeftG700 είπε...

Παίδες, νομίζω ότι η συζήτηση ξεστράτισε. Ένα μέρος από αυτό το ξεστράτισμα οφείλεται στο ότι η ανάρτηση παρεξηγήθηκε (ο φίλος μας ο mbiker ειδικά την πήρε από κακό… μάτι! :-) ). Αν στο προηγούμενο ποστ υπήρχαν περιθώρια για παρερμηνείες, σε αυτό εδώ δεν υπάρχουν. Διότι τώρα γίνεται απολύτως σαφές σε τι συνίσταται η ένστασή μας: στο ‘‘θάψιμο’’ (αποσιώπηση) του απλού γεγονότος ότι τα λεφτά που μοίρασε ο Καρέλιας κι αυτά που ενδεχομένως θα μοιράσει κάποιος άλλος Καρέλιας δεν είναι δικά του. Είναι ιδιοποιημένος πλούτος που παράχθηκε από τους εργαζόμενους. Αυτό και μόνο θελήσαμε να πούμε. Ούτε μας χαλάει που δόθηκαν παραπάνω λεφτά, ούτε διατυπώσαμε έστω και έμμεσα κατηγορία ότι το ΚΚΕ ‘‘τα στρίβει’’ ούτε τίποτε από αυτά ή παρόμοια. Ένα ιδεολογικό έλλειμμα επισημάναμε. Μας χαλάει ότι σε μία συγκυρία που ήταν επιβεβλημένο να γίνει σαφές τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και πώς δουλεύει η μηχανή παραγωγής τού κέρδους, όλα αυτά τα βασικά που εμείς οι αριστεροί τα ξέρουμε αλλά ο πολύς κόσμος όχι, επικράτησε είτε αμηχανία (ΚΚΕ) ή λάθος προσέγγιση (Κουκουέδικα μπλογκς), είτε μούγκα στη στρούγκα (ΣΥΡΙΖΑ όλων τών πτερύγων). Ρίξτε όμως μια ματιά σε μερικά σχόλια από ένα και μόνο ένα μπλογκ για να δείτε πώς ερμήνευσαν το γεγονός οι άνθρωποι τών μικροαστικών στρωμάτων και πείτε μας με το χέρι στην καρδιά αν έπρεπε ή δεν έπρεπε η επίσημη Αριστερά να υπενθυμίσει «τίνος είναι τα λεφτά»…

1.
Απίστευτος!
Αλλά τα μπόνους έρχονται με την επιτυχία της επιχείρισης και οχι πριν..
ΠΧ: Επίδομα ανελιπούς παρουσίας στην εργασία..
Τα διαβάζει ο Λαφαζάνης και μιλάει για σκλάβους…

2.
Ευγε. Ελληνικος καπιταλίσμος με ανθρωπινο προσωπο!!!
Οχι σαν κατι αλλους “αριστερους” καπιταλιστες που οξυνουν τις αντιθεσεις για να επελθει η προλεταριακη επαναστασις :-)

3.
Μπραβο και για την σοσιαλιστικη λογικη αναδιανομης, που δινει λιγοτερα στους επανω(οικονομικα) και περισσοτερα οσο κατεβαινουμε σε μισθους!
Ευγε κι ας ειμαστε του…αντικαπνιστικου!

4.
Λίγοι θα εκτιμήσουν στην Ελλάδα αυτόν τον εργοδότη !! Όλοι εσείς, που σαρκάζεται, και βρίσκεται κακό, το που έδωσε και μάλιστα επιπλέον απ΄ότι του επιβάλλει ο νόμος, όλοι εσείς που δίνεται βάση, και τα ξέρετε όλα, τουλάχιστον δεν επέτρεψε να τα φάνε οι διάφοροι εργατοπατέρες, τα μοιράζει στους εργαζομένους του !!! Ο Ριζοσπάστης και η Αυγή, μοιράζουν κάτι στην εργατιά τους; Όχι δεν μοιράζουν, αλλά ήταν και οι πρώτη που τήρησαν κατα γράμμα το νόμο, στις μειώσεις μισθών !!! Μπράβο σε αυτόν το εργοδότη !!! Όσο για το που πουλάει θάνατο, αυτό ας το σκεφτούμε εμείς που καπνίζουμε αγαπητοί μου !!! Άλλοι πουλάνε λάδια, αναμειγμένα με λάδι μηχανής, για αγνό ελαιόλαδο !!!! Μην καπνίζεται !!!

5.
Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι..
Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος μπορεί και να αλλάξει τελικά!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

MHN ΠΕΔΑΙΒΕΣΤΕ ΑΔΙΚΩΣ
οτι και να γινει τονα θα τους μυριζει ταλλο θα τους βρωμαει.
γι αυτους ειναι μονο η αγνη επαναστατικη βοτκα 100 βαθμων.
η στρατηγηκη τους ειναι να ξαναστησουνε τα σοβιετ με το συριζα σε ρολο κερενσκι
οι ανθρωποι ειναι τραγικοι
γι αυτους το ρολοι σταματησε η μερα που πεθανε ο σταλιν

ολοι ο ανθρωποι εχουν ενα δογμα στο μυαλο τους μια σταση ζωης και εξαρτημενα αντανακλαστικα
το δικο τους (lenin reloaded,fadom,waltefbhgfgk, modesto,zukov κλπ) προβλημα ειναι οτι α)θεωρουν τελευταια λεξη της κομματοσκυλιασης να μπαινουν σα μπαχαλακηδες σε αλλα σαιτ, ενω στα δικα τους μπλογ απλα λογοκρινουν τα παντα
επι της ουσιας λειτουργουν σαν δεσμοφυλακες ιδεων εμφανιζονται σαν φανατικα κομματοσκυλα της δεκαετιας '70 ενω ειναι απλως επαγγελματιες επαναστατες
οσοι μελετουν ιστορια ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΝΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ

οργουελ

LeftG700 είπε...

Φίλε όργουελ,


Το θέμα τόσο αυτής τής ανάρτησης όσο και της προηγούμενης, στην οποία ποστάρισες σχεδόν το ίδιο σχόλιο, δεν είναι ο άστοχος κατά την άποψή μας χειρισμός τού θέματος από μερικούς φίλους τού ΚΚΕ. Αυτό είναι παρεμπίπτον και δευτερεύον. Το κύριο είναι η αφωνία τής επίσημης Αριστεράς. Και αν για το ΚΚΕ μπορεί κάποιος να πει με άνεση ότι αυτό οφείλεται σε αμηχανία (κακώς), για τον ΣΥΡΙΖΑ το πράγμα είναι λίγο πιο "περίπλοκο". Και στην τελική: οι φίλοι τού ΚΚΕ τουλάχιστον πήραν μια θέση. Οι φίλοι τού ΣΥΡΙΖΑ τι μας είπαν;;;

Νομίζω ότι μπορεί κάλλιστα να διαφωνεί κάποιος με το ΚΚΕ για τον Χ ή τον Ψ λόγο, αλλά αυτό δεν πρέπει να τον εμποδίζει να μη βλέπει όλη την εικόνα και, ιδίως, να μην ξεχωρίζει πού πρέπει να κάνει φόκους...


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ και να το δειτε δεν στεκει.
αυτη η σταση του τιμητη απ τη μια και αυτο που υποκρυβει το γνωστο οσο χειροτερα τοσο καλυτερα ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ με τον χαρακτηρα τους.
ειναι μια απο τα ιδια.
δεν διαφερουν οσο κιαν προσπαθουν.
θυμηθειτε μονο προπερσυ που βγηκε η γραματεας τους και κατηγορουσε την εκκλησια γιατι εκανε συσσιτια!!! λες και θαπρεπε να περιμενουν την επανασταση για να φανε. εντωμεταξυ ας ψοφησουνε!!!!!
και τωρα μας εβγαλε το παμε τις κατσαρολες χριστουγεννιατικα.
(τωρα ανακαλυψαν οτι κι ο αηβασιλις κοκκινα φοραγε)
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ
το ιδιο κουτοπονηροι ειναι και στα ιδεολογικα, δε μπαναναι και καθηγητες.
τυπικοι εκπροσωποι της ελληνικης κοινωνιας με ολα τα αρνητικα τους

οργουελ

y.g.με βρηκατε ναι ειμαι ρομποτ

Ανώνυμος είπε...

Ζητω εκ των προτερων συγγνωμη για το εκ νεου ξεστρατισμα αλλα...
Δε μας λες ρε μουσιου οργουελ...απο που μας την βγαινεις εσυ;
Κοινως δωσε μας λιγο το πολιτικο στιγμα σου οταν ασκεις κριτικη.
Καποιοι βγαινουμε εδω και λεμε τι υποστηριζουμε.Εσυ εχεις τα κοτσια να μας πεις?
Και μετα μιλας για τιμητες...
Οταν δεν ασχολουμασταν με το διαδικτυο ημασταν πισω απο την εποχη.Τωρα που παρεμβαινουμε ημαστε μπαχαλακηδες.
Χωρις ξυλο μαρτυρατε ορισμενοι...


Гриша


Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΟΥΣΙΟΥ ΓΡΕΖΑ
εσυ τι εισαι πολυτμπιρο,σταζι,τσεκα
και μας τι βγαινεις ε? εεε?

ζητω συγνωμην σλουρπ σλουρπ
οργουελ

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Υπάρχει και το ...ντούκου. Και ορισμένες φορές είναι σωτήριο... ;-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Κατανοητο λεφτ,αλλα δεν επαιξα και ρεστα..


Гриша

Ανώνυμος είπε...

epeidh ειμαι αποκορεα και ηλθα με τις ανταλλαγες ,μηππως μπορει καποιος να εξηξησει και σε μενα?

ορργουελ

Ανώνυμος είπε...

Гриша

Μιας και σε βρήκα

Γιατί ρε σύντροφε ένα κόμμα που είναι κατάφωρα αντίθετο με την ΕΕ και όλα τα συναφή, διακηρύσσει την αντίσταση, σκούζει για ανυπακοη και άλλα μεγαλόστομα, έκανε γαργάρα την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ, τις χουντικές απαγορεύσεις των συναθροίσεων κα άφησε μόνο την ανταρσυα και άλλους εξωκοινοβουλευτικούς, αυτόνομους και αντιεξουσιαστές να αντιδράσουν;
Αν δεν διαδηλώσεις την μέρα της ανάληψης της προεδρίας όντας αντίθετος, πότε με το καλό έχεις σκοπό να το κάνεις;
Αν δεν διαδηλώσεις εσ'υ που κηρύττεις την ανυπακοή στους πολιτες, την μέρα που επεβλήθη η απαγόρευση, πότε να σε περιμένουμε;
Καλά που έσωσαν την αξιοπρέπειά μας, όσοι είχαν μπώλς.
Γιατί, αν περιμένουμε από μεγάλα λόγια...τ'ετοια λέει κι ο τρελαντώνης.

Είμαι πολύ περίεργος.
Αν εξαιρέσουμε την κακόβουλη κι ύποπτη αδράνεια λόγω του ότι είναι παρατραβηγμένο, τι μένει;
Το άι-κιού της ηγεσίας, νάναι κάτω του μετρίου;
Παρατραβηγμένο κι αυτό;

mbiker




Ανώνυμος είπε...

Leftg300

Για το συριζα, δεν το συζητάω...
Και θέλουν ΕΕ και όσο για την απαγόρευση, άσε καλύτερα, ίσως χρειαστεί κάποτες να την κάνουν κι αυτοί, μην ανοίγουν ιστορίες...
Πιάσανε πάτο σου λέω...

mbiker

Ανώνυμος είπε...

h σ.παπαπηγα ειπε οτι και επανασταση θα κανουμε και τζαμι δε θα σπασει

προφανως το φυλανε για μετα
(βλεπε δικες μοσχας πραγας κτλ)

μπερια με εγκεφαλικο.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε mbiker, εχεις μια ταση να βλεπεις οτι θες.Που την ειδες τη γαργαρα;

http://902.gr/eidisi/politiki/34728/kke-anakoinosi-gia-tin-enarxi-tis-ellinikis-proedrias-stin-ee

http://www.902.gr/eidisi/politiki/34686/kke-anakoinosi-gia-tin-apagoreysi-ton-diadiloseon

Για τα περι ανυπακοης δες ποσοι και ποιοι για τη δραση τους περνουν τις πορτες των δικαστηριων και τα ξαναλεμε.

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα για το ΚΚΕ ή τον ΣΥΡΙΖΑ είναι που δεν έκαναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Όχι πως θα ήταν κακό αν κατέβαιναν στο δρόμο, αλλά δεν είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι ο δρόμος δεν φτάνει; Δηλαδή τι έγινε που κατέβηκε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Έσωσαν την τιμή μας, λες. Για την τιμή τών όπλων δηλαδή γίνεται ο καβγάς, αυτό είναι το πάπλωμα;

Το κύριο πρόβλημα με το ΚΚΕ είναι ότι δεν παίζει μπάλα στο πραγματικό γήπεδο αλλά σε κάποιο που έχει φτιάξει με το μυαλό του. Και το κύριο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι κατεβαίνει στο πραγματικό γήπεδο αλλά δεν ξέρει τι παιχνίδι να παίξει.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Ενώ τις παλιές καλές εποχές μαρτυράγανε μετά το ξύλο ....

Γιάκοβ

ΥΓ : σίγουρα ΔΕΝ σας έλειψα

Ανώνυμος είπε...


"Γκρίσα

................... Κάνε μου λοιπόν τη χάρη να μου απευθύνεις άλλη φορά το λόγο μόνο αν ξανα ασχοληθώ ποτέ ( πράγμα χλωμό ) με την υπέροχη ύπαρξη σου"

Γιάκοβ
Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2013 7:30:00 μ.μ.


"Ενώ τις παλιές καλές εποχές μαρτυράγανε μετά το ξύλο ...."

Παρασκευή, Ιανουαρίου 10, 2014 7:49:00 μ.μ.


Tελικα δεν αντεξες παρα μονο κατι μηνακια ε;



Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


(Μην το πάρεις σαν υπόδειξη. Τη γνώμη μου σου λέω.)

ΟΚ, ο товарищ Яков παραβίασε αυτό που είχε πει. Τι έχει μεγαλύτερη σημασία; Να του "τρίψεις στη μούρη" την ασυνέπειά του σε ένα αδιάφορο πολιτικά ζήτημα, ή να αξιοποιήσεις την ευκαιρία για να συζητήσεις αυτό που θίγει; Εγώ στη θέση σου θα διάλεγα το δεύτερο.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Φιλε λεφτ,
νταξ ειμαι λιγο αλητακος το παραδεχομαι...
Αυτο που θιγει ομως δεν το συζητω.Εκτος και αν διευκρινισει τι εννοει.Με χρησμους δεν...

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Λεφτ για δες εδω....

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7778039&publDate=12/1/2014


Гриша

Ανώνυμος είπε...

ορέ κωμησάριε

Άμα δε καταλαβαίνεις από τόσο απλούς "χρησμούς" , ανατρέχεις στο αρχείο ;;;

Η ...αλητεία που ομολογείς ( και μάλιστα χωρίς ...ξύλο ) με διασκεδάζει . Μεγαλοπιάνεσαι κωμησάριε .

Γιάκοβ

ΥΓ Λέφτηδες το "πράγμα χλωμό" είναι που το έδεσε κόμπο ο Γκριγκόρης σας και προκλήθηκε ο δικός μου "χρησμός" που ο καημενούλης δεν τον καταλαβαίνει ( μάλιστα μου θέλετε ανάλυση και ...συζήτηση ...! ) . Δεν τον καταλαβαίνει αλλά έσπευσε να "απαντήσει" παρά το γεγονός ότι δεν απευθύνομαι ευθέως σε αυτόν ...

Ανώνυμος είπε...

( Του υστερογράφου συνέχεια )

Γιατί στην ουσία σε σας Λέφτηδες απευθυνόμνουν με την αρχική παρέμβαση επισημαίνωντας την ... ομορφιά

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Ναφθαλινη και μουχλα απο χιλιομετρα...οι νεο-κουλακοι.


Гриша





Ανώνυμος είπε...

ασχετο
<>
απο http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/01/blog-post_3210.html

οργουελ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΤΕ κι αυτα και προσοχη στους κουλακους.
Από τα 139 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής,τακτικά και αναπληρωματικά,που εκλέχθηκαν στο 17ο Συνέδριο του Κόμματος(το τελευταίο πριν τις διώξεις),συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν τα 98. Από τους 1.966 αντιπροσώπους του εν λόγω Συνεδρίου συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για αντεπαναστατική δράση 1.103 και από αυτούς εκτελέστηκαν οι 848. Εκτελέστηκε όλη η γενιά των στελεχών της παλιάς Τσέκας (υπηρεσία ασφαλείας επί Λένιν). Ο Γκένριχ Γιάγκοντα καταδικάστηκε και εκτελέστηκε για τη δολοφονία του Σεργκέι Κίροφ. Στις 4 Φεβρουαρίου του 1940 εκτελέστηκε ο Νικολάι Γιεζόφ και μαζί του εξαφανίστηκαν όλοι οι άνδρες της NKVD που διεκπεραίωσαν τις εκτελέσεις πριν από δύο χρόνια. Τέλος διώχτηκαν ως πράκτορες ξένων δυνάμεων μέλη ξένων κομμουνιστικών κομμάτων που είχαν βρει καταφύγιο στη Σοβιετική Ένωση

«… Κάποτε θα πρέπει να ζητείστε- ακόμα και με απόφαση συνεδρίου-, όλα τα χαρτιά της ΚΔ, της Τσεκά του KΠCC, του ΚΓΜπε (κρατική ασφάλεια) που αφορούν το ΚΚΕ και το κίνημα, τους αγωνιστές μας που χάθηκαν εδώ στη Σιβηρία (σαν τον Κλειδωνάρη, Φλαράκο, Χαϊντά κ.ά. πολλούς). Αφτή είναι ιερή υποχρέωσή μας. Το 1947 εγώ ζωντανούς βρήκα μονάχα δυο: το Χαλκογιάνη και το Δημητρίου…»

ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ
οργουελ

Ανώνυμος είπε...

πλουμπιδης (πρακτωρ των αγγλων)
αρης (μιζεριας)
πουλιοπουλος (πεθανε σα "δειλος")
χαιτας,μπεζεντακος (πρακτορες)

αφησατε κανενα?

οργουελ

Ανώνυμος είπε...

κι αυτα
Οι Ελληνες της ΕΣΣΔ υπέστησαν από το 1937 πολιτιστική γενοκτονία. Οι φυσικοί τους ηγέτες (κομμουνιστικής ιδεολογίας) εκτελέστηκαν ή πέθαναν στα γκουλάγκ και μεγάλο μέρος των σοβιετικών Ελλήνων υπέστη την υποχρεωτική μαζική μετεγκατάσταση κατά τη δεκαετία του '40 στις στέπες της Κεντρικής Ασίας - με την ανοχή της ίδιας της Ελλάδας. Ενώ γνωρίζουμε πλέον για τη μοίρα των ελληνικών κοινοτήτων, καθώς και για τη μοίρα των ντόπιων Ελλήνων κομμουνιστών (Ποντίων και Μαριουπολιτών), αγνοούμε το τι συνέβη με ακρίβεια στους Ελλαδικούς κομμουνιστές. Δηλαδή, ποια ήταν η μοίρα εκείνων των μελών του ΚΚΕ που είχαν καταφύγει στην ΕΣΣΔ, είχαν ενταχθεί στις ντόπιες ελληνικές κομματικές οργανώσεις και είχαν ενσωματωθεί ως εργαζόμενοι και καθοδηγητές στις σοβιετικές ελληνικές κοινότητες.

Η απόφαση της 10ης Ολομέλειας του ΚΚΕ

Ηδη κατά τη 10η Ολομέλεια του ΚΚΕ (Γενάρης 1967) είχε ληφθεί η απόφαση της κομματικής αποκατάστασης για τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΚΚΕ που δολοφονήθηκαν από τους σταλινικούς στην ΕΣΣΔ:

«Η 10η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ, παίρνοντας υπόψη τα στοιχεία που υπάρχουν για τους παρακάτω συντρόφους-θύματα της προσωπολατρίας και μέλη και στελέχη του ΚΚΕ:

1. Κλειδωνάρη Απόστολο 2. Μαρκοβίτη Μάρκο 3. Χαϊτά Ανδρόνικο 4. Ευτυχιάδη Κώστα 5. Πηλιώτη Διονύσιο 6. Ντούβα Γεώργιο (Βορεινό) 7. Τσαγκαράκη Γιάννη (Τόμωφ) 8. Γιαννοκούτση Γιάννη 9. Δημάκο Νικόλαο (Γρηγόριεφ) 10. Δουλούδη Βασίλη (Ταμπακώφ) 11. Χριστοδουλίδη Χριστόδουλο (Αλέξη) 12. Κολοζώφ Γεώργιο (Λεωνίδα) 13. Χαραμή Στάθη (Ασάνωφ)

Αποφασίζει:

1) Αποκαθιστά ηθικά και κομματικά τους συντρόφους αυτούς που πέθαναν, σαν μέλη και στελέχη του ΚΚΕ

2) Η απόφαση αυτή ν' ανακοινωθεί εσωκομματικά και να μη δημοσιευτεί στον κομματικό Τύπο.

οργουελ

Ανώνυμος είπε...

Πολυ προβλεψιμος.Οταν ξεμενουνε απο επιχειρηματα και για να δικαιολογησουνε την ανυπαρξια τους στο σημερα πανε καμια κατοσταρια χρονια πισω και ξεθαβουνε ολη την αντισοβιετικη προπαγανδα.Και μεσα στη φουρια τους δε δισταζουν να επικαλεστουν μεχρι και τον Γιακοντα.Δε ρωτας τον καθηγητη κο Ρουσση αποσπασματα του αρθρου του οποιου παραθετεις εδω τι ηταν ο Γιακοντα;



Гриша

Ανώνυμος είπε...

Α)τι σε κανει να νοιωθεις την αναγκη να υπερασπιστεις το σταλιν? εχετε καποια συγγενεια?
Β)μια που αναφερεις το γιαχιντα, υποθετω για τους αλλους συμφωνεις,ετσι?
στους αναφερω ξανα αφου θες να παιζουμε την κολοκυθια
πλουμπιδης
αρης
πουλιοπουλος
χαιτας,μπεζεντακος
Από τα 139 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής,τακτικά και αναπληρωματικά,που εκλέχθηκαν στο 17ο Συνέδριο του Κόμματος(το τελευταίο πριν τις διώξεις),συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν τα 98. Από τους 1.966 αντιπροσώπους του εν λόγω Συνεδρίου συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για αντεπαναστατική δράση 1.103 και από αυτούς εκτελέστηκαν οι 848.

Ανώνυμος είπε...

y.g.
antisobietikoi δεν ηταν αυτοι που νομιζεις εσυ
ηταν απλως διαφωνουντες
υ.γ.2
το ρουση γιατι τον φιλοξενουσατε τοσα χρονια? διαδρομιστες και δημοσιοσχεσιτες

οργουελ

Ανώνυμος είπε...

''Οι δίκες, σύμφωνα και με τη γνώμη φανατικών αντιπάλων της ΕΣΣΔ και της σοβιετικής κυβέρνησης, απέδειξαν σαφέστατα την ύπαρξη ενεργών συνωμοσιών ενάντια στο καθεστώς, απέδειξαν ότι οι φωλιές αυτές συνωμοτών είχαν προχωρήσει τόσο σε σαμποταριστικές ενέργειες στο εσωτερικό, και σε διαπραγματεύσεις με φασίστες διπλωμάτες, γύρω από τη στάση των κυβερνήσεών τους απέναντι σε ενδεχόμενη κυβερνητική αλλαγή στην ΕΣΣΔ.''

Mπ.Μπρεχτ

Να μας πεις εσυ τι σε κανει να παραθετεις τετοια αρθρα που ανδημοσιευονται εκτος των αλλων και σε μια σειρα εθνικιστικων και χρυσαυγιτικων μπλογκ.
Απατασαι αν νομιζεις οτι εδω ειναι η "παιδικη χαρα" που θα παιξεις ανεμελος αντι-ΚΚΕ παιχνιδακια.Θα εχεις αντιλογο.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Bλεπω εισαι απικο
αξιος ο μισθος

πραγματικα σου αρεσει η κολοκυθια

«… Κάποτε θα πρέπει να ζητείστε- ακόμα και με απόφαση συνεδρίου-, όλα τα χαρτιά της ΚΔ, της Τσεκά του KΠCC, του ΚΓΜπε (κρατική ασφάλεια) που αφορούν το ΚΚΕ και το κίνημα, τους αγωνιστές μας που χάθηκαν εδώ στη Σιβηρία (σαν τον Κλειδωνάρη, Φλαράκο, Χαϊντά κ.ά. πολλούς). Αφτή είναι ιερή υποχρέωσή μας. Το 1947 εγώ ζωντανούς βρήκα μονάχα δυο: το Χαλκογιάνη και το Δημητρίου…»
κουιζ
βρες ποιος εγραψε τα παραπανω
και θα κερδισεις...επαναστστικη εμπειρια

Υ.Γ.ελπιζω να βαλετε μυαλο για να μην σας δουλευει ο κοσμος

Υ.Γ.2
σε ..666 χρονια ελπιζω να αποκαταστησετε και τον αρη τον πουλιοπουλο και τον πλουμπιδη

Υ.Γ.3
Αν ελειπες στο μαθημα σε πληροφορω οτι Μπουχαριν, Καμενερ, Ραντεκ, Ζηνοβιεγ. εχουν ηδη αρμοδιως αποκατασταθει. Ο Μπρεχτ που λες για να με αποστομωσεις ειχε πεθανει μερικα χρονια πριν αρα δεν θα μπορουσε να το ξερει.
βλεπεις εγω απαντω δεν αποφευγω.

Υ.Γ. ΓΙΑ να μην ψαχνεις τα αρχεια, η λυση του αινιγματος ειναι Ο Ν.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ, Γνωστος χρυσαυγιτης εθνικιστης. χα χα

οργουελ

Ανώνυμος είπε...


Τι κολοκυθια βρε μπουμπουνα;
Eιχα την αφελεια οτι θα χες τα κουραγια να μην πιασεις για τριτη και φαρμακερη φορα στο στομα σου τον Βελουχιωτη.
Μαθε λοιπον οτι ο Αρης Βελουχιωτης εχει αποκατασταθει απο το κομμα.Οχι τιποτα αλλο αλλα για να μην σε κοροιδευει ο κοσμος.

Αν και το δικο σου προβλημα δεν ειναι ουτε οι αποκαταστασεις ουτε οι δικες της Μοσχας, ουτε ο Σταλιν.Το προβλημα το δικο σου οπως και πολλων αλλων ειναι αυτο καθαυτο το ΚΚΕ.Αρχισε ομως να συμφιλιωνεσαι με την ιδεα, οτι οχι μονο στην κοινωνια αλλα και μεσα στο διαδικτυο ακομα στενευει επικυνδυνα ο ζωτικος χωρος για να εκτοξευετε την αντιΚΚΕ λασπολογια.

ΥΓ.
Εκτιθεσαι και γελοιοποιεισαι ακομα περισοτερο οταν μου λες για μισθο και τα ρεστα.Τοσο ελαχιστα λιγοι ειστε να τα βαλετε και με τον τελευταιο κουκουε.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

EISAI ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
βρε ασχετε
τον αρη (οχι οτι με νοιαζει)ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΑΤΕ μονο το ζαχ.
αλλο ειναι το μνημοσυνο αλλη η επιστροφη του κομματικου βιβλιαριου
ζωντοβωλο
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.

οργουελ

Ανώνυμος είπε...

Y.G.
μαθε να απαντας στα επιχειρηματα και να μην πετας στρακαστρουκες και εξυπναδες

Ανώνυμος είπε...

"ουτε νερο ουτε ψωμι στον κλαρα τον μιζερια"

μανιαδακης(ιαπων πρακτωρ)(αξιος ο μισθος μου)

ορ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.kke.gr/istoria/gia_thn_politikh_apokatastash_toy_arh_beloyxioth_thanash_klara?morf=1

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη αποφασίζει την επίσημη πολιτική αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη. Θεωρεί ότι είχε δίκιο ως προς την εκτίμηση που έκανε για τη Συμφωνία της Βάρκιζας.


Μεγαλε εγκεφαλε συνεχισε να αυτοξευτιλιζεσαι με διασκεδαζεις.
Αυτο ειναι ολο κι ολο το επιπεδο πολιτικης ωριμοτητας και ανεξαρτησιας που απολαμβανετε ολοι εσεις εξω απο τα τειχη του περισου και της κοματικης καθοδηγησης;


Гриша

Ανώνυμος είπε...

to τελευταιο αν ρεν το καταλαβες ητανε καρφι δηλαδη προκα

το καταλαβες τωρα?
τι να καταλαβεις....
αφου δεν χωνευεις τα φανερα

οργουελ

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ αντιθετα απο σενα ΚΥΡΟ ΓΡΑΝΑΖΗ
απαντω ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΠΑΡΟΛΟ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ
καθομαι και "μιλαω" σε ντουβαρια

τελευταια ερωτηση και φευγω

μηπως εισαι απ΄τους αλλους?

οργ.

Ανώνυμος είπε...

Aστα καημενε τα κανες πουτανα.
Πριν φυγεις στριψε και κατι για το δρομο γιατι δε σε βλεπω καλα...


Гриша

Ανώνυμος είπε...

Διάλογος όργουελ και Гриша
Ο παραλογισμός προσωποποιημένος. Κι απ τους δυό.
Μια εμμονή του ενός, σ ένα θολό και βρώμικο παρελθόν όπου κυριαρχούσε ο πόλεμος, οι ανακατατάξεις κι η προπαγάνδα, γεμάτο ίντριγκες και λάθη και μια εμμονή του άλλου σε μια ανεξήγητη προσπάθεια δικαιολόγησης ηγεσιών, αποφάσεων κι εξίσου λαθών.
Αυτό που βγαίνει πάντως κι απ τους δύο κατά τη γνώμη μου, είναι πως ο τυχόν τρίτος που παρακολουθεί και δεν έχει ταξική συνείδηση, να σιχαθεί ο,τιδήποτε αριστερό (εγώ τσουβαλιάζω στη λέξη τους πάντες, από κομμουνιστές, ως αναρχικούς), να γίνεται εύκολο θύμα του συστήματος και οπαδός του κάθε αντιδραστικού.
Παρ ότι είναι άδικο να τσουβαλιάζουμε μια κοσμοθεωρία (τη μόνη που προτείνει ανθρώπινες λύσεις για όλους) με τις πρακτικές κάποιων που φρόντισαν να την απαξιώσουν και να την αποδημήσουν, με λύπη μου διαπιστώνω πως στο υποσυνείδητο του καθενός μας, έχουν πια κυριαρχήσει.
Έτσι έφτασε ο μεν ένας να μην βλέπει τίποτα καλό απ τον μαρξισμό, ο δε άλλος να μην βλέπει τίποτα καλό στους όποιους επικριτές κι έχοντες διαφορετικές προσεγγίσεις.
Και οι δυό με τον τρόπο τους κάνουν όλους τους άλλους, αντιδραστικούς.
Σουρεαλισμός !
Θυμάστε την ταινία "ο εχθρός προ των πυλών"?
Ο φασισμός προ των πυλών κι εμείς πάντα στην απέξω...

mbiker

Ανώνυμος είπε...

A ρε mbiker...

Eχεις δικιο, επρεπε να παραδεχτω οτι ειμαι εμμισθο οργανο του Περισσου και οτι το ΚΚΕ δεν αποκαταστησε ποτε τον Αρη.

Τελοσπαντων ,καταλαβαινω τι λες.Το θεαμα ειναι οντως αποκρουστικο.Εκανα μαλλον λαθος αλλα να ξερεις οτι απαντησα με τη μονη γλωσσα που καταλαβαινει.
Αν παλι επιμενεις και εχεις οριστικα συμπερανει οτι και απο τις μεταξυ μας συνομιλιες ειμαι οπως περιγραφεις τοτε πασο.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Гриша

Αν εξαιρέσεις έναν υστερικό ονόματι θαρσιτι που μπαινοβαίνει σε κουκουέδικα ή και απλά συμπαθούντα μπλόγκς και τα κάνει σκατά με την τυφλή υποστήριξη ακόμα και καραμπινάτων μαλακιών του κόμματος σε παρανοϊκό βαθμό, για κανέναν δεν έχω αμφιβολίες περί καλών προθέσεων και ανοχών.
Εγώ, έχω γίνει δύσπιστος ως προς τις ηγεσίες και νομίζω όχι άδικα.
Κι όχι μόνο του ΚΚΕ.
Όπως άφησα να εννοηθεί πριν, μπορώ να καταλάβω τα λάθη στους δύσκολους τότε καιρούς και ίσως να δικαιολογήσω πολλά.
Αυτό που δεν χωνεύω όμως, αναξαρτήτως όσων σοβαρών ή και σοβαροφανών επιχειρημάτων μου επικαλεστείτε οι πιστοί στο κόμμα, είναι η παράλογη εμμονή της παραμονής στην απέξω.
Με δικαιολογίες πως έτσι διαλύθηκαν τα ΚΚ στην ευρώπη, εγώ δεν πείθομαι.
Διότι
α. Τότεςςς ήσαν άλλοι καιροί κι ο κόσμος ψιλοκαλοπερνούσε, ο καπιταλισμός φαίνοταν όπως ήθελαν να φαίνεται κι οι ανατολικές χώρες πάλευαν με ελλείψεις και πανάκριβους ψυχρούς πολέμους.
Οι βιομηχανίες ήταν εθνικές, όλοι είχαν αποκτήσει αυτοκίνητο και σπίτι, στις όμορες με ΕΣΣΔ χώρες όπως τις σκανδιναυικές έδιναν τόσα που ζήλευες τη σοσιαλδημοκρατια και τις παροχές της και άλλα που τα ξέρουν οι πιο μορφωμένοι.
Τώρα, παίζουν άλλες προτεραιότητες και το κόμμα κάνει πως δεν καταλαβαίνει.
Και ρωτώ.
Νταξ, να κρατήσουμε στην απέξω το ΚΚΕ.
Και να κάνουμε, τιιιιι;;;;
Μόνο του στις απεργίες. Μόνο του στις διαδηλώσεις. Μόνο του στην αντιπολίτευση, μόνο του εδώ κι εκεί.
Αν το να μην παραγραφεί η παπαριά του ανδρ.παπανδρέου ήταν ένας λόγος για να κάνουμε πρωθυπουργό τον βρυκόλακα (μην ξεχνάμε, τα χώνατε στους Κάππο, Γράψα, Ρούση και λοιπούς, για τις διαφωνίες τις τότε), τώρα αυτό που βιώνουμε, δεν είναι αρκετός λόγος;
Εδώ εγώ διαφωνώ, είμαι (όσο και λάθος νάναι όπως λέτε μερικοί) υπέρ της ενότητας μπροστά στον κοινό εχθρό και σε τελική ανάλυση, δεν γίνεται ολόκληρες ηγεσίες του κόμματος να κάνουν λάθη (κι όχι μια φορά μόνο)και να τα δικαιολογούμε λέγοντας απλά, "ε, τι να κάνουμε, κάναμε λάθος τότε" κι εγώ να μην έχω δικαίωμα σε ένα.
Αν όμως εγώ όπως και πολλοί απ ότι διαπιστώνω, δεν είμαστε αυτοί που κάνουμε το λάθος μα οι σοφοί του περισσού;
Τι θα πούμε σε 30-40 χρόνια;
Όταν νομοτελειακά όπως πάμε θα την έχουμε κάτσει τη βάρκα; (που έτσι θα γίνει, πάμε και στοίχημα;)
"ε, τι να κάνουμε, κάναμε λάθος τότε";

mbiker

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΧΑΣΙΑ νοιωθει καποιος οταν εστω και ενα κομματι του εχει προβληθει σε αυτο. εχει επενδυσει συναισθηματικα.(ειναι κι αυτο ενα ειδος στρατευσης).
αυτη ειναι η σταση του μικρου γαβρια.
οσο ειναι καλο να κρατουμε την αριστερη αθωοτητα, αλλο τοσο ειναι ωφελημο να απομηθοποιουμε (οσο μπορουμε ) καταστασεις και να μην τις απωθουμε (οπως ειπε και η λιανα "εθνικον το αληθες".


www.ilet.gr/interview.pdf‎




ντιρεκτίβα Νο 50215 της NKBD 15ης Δεκεμβρίου του 1937 Κολιμά
«Μετά από επτά δεκαετίες τα παιδιά και τα εγγόνια των αδικοχαμένων ελλήνων ομογενών άρχισαν να μαθαίνουν για τον τόπο και την αιτία θανάτου τους




http://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=6516
http://panosz.wordpress.com/2010/04/22/civil_war-53/



http://archive.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=516106



https://fdathanasiou.wordpress.com/category/a%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CE%BD%CF%85%CF%83%CF%83%CE%B7%CF%83/

Μητροπολίτης Κοζάνης Ιωακείμ (1944): «Ο Κομμουνισμός είναι η πραγματική βασιλεία του Θεού επί της γης»

Διαβάστε περισσότερα: Μητροπολίτης Κοζάνης Ιωακείμ (1944): «Ο Κομμουνισμός είναι η πραγματική βασιλεία του Θεού επί της γης» | Πάρε-Δώσε http://www.pare-dose.net/4661#ixzz2qVUvQTBr

http://clamorous-being.blogspot.gr/search/label/Stalin


ISTORIKA DIKES MOSXAS PDF

http://pontosandaristera.wordpress.com/2011/10/02/nikos-zahariadis/

http://prodromikos.wordpress.com/2012/05/20/h-a%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4/

http://radicaldesire.blogspot.gr/2010/09/blog-post_22.html

Ανώνυμος είπε...

Νίκος Μπριασούλης*
Συνέντευξη από τον κ. Γιώργο Παπαθανασίου
μαχητή του Δ.Σ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Mbiker,μου γραφεις:

"Νταξ, να κρατήσουμε στην απέξω το ΚΚΕ.
Και να κάνουμε, τιιιιι;;;;
Μόνο του στις απεργίες. Μόνο του στις διαδηλώσεις. Μόνο του στην αντιπολίτευση, μόνο του εδώ κι εκεί."

Kαι σου απαντω:
Εν πρωτοις αυτο το "μονο του" εχει πολλες αναγνωσεις.Εννοω γιατι θεωρειται οτι το ΚΚΕ ειναι μονο του οταν το ΠΑΜΕ συσπειρωνει στις ταξεις του-και με πολυ συγκεκριμενο πλαισιο παλης-και κοσμο εκτος ΚΚΕ αλλα και γιατι αυτοματως θα ειναι λιγοτερο μονο του αν γινει ουρα των εκφυλισμενων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που ακολουθουνται απο ολους τους υπολοιπους τυπικα τουλαχιστον και καταφερνουν σχεδον παντα να συγκεντρωνουν λιγοτερο κοσμο με αποκορυφωμα τη ματαιωση της πορειας λογω βροχης....Και τι τελικα θα κερδιζε ακριβως το κινημα με μια τετοια ενοτητα ποσοτικης αθροισης χωρις ουσιαστικα αιτηματα χωρις ποιοτικα χαρακτηριστικα και ταξικο κριτηριο;

"...υπέρ της ενότητας μπροστά στον κοινό εχθρό..."

Αληθεια για σενα ποιος ειναι ο κοινος εχθρος;


Гриша

Ανώνυμος είπε...

παραθετω και την αλλη αποψη
η ντόπια και ξένη αστική τάξη, μην μπορώντας να του συγχωρέσει ότι επί ηγεσίας του μπήκαν οι βάσεις τουσοσιαλισμού και συντρίφτηκε η ντόπια αντίδραση και ο ναζισμός, εδώ και δεκαετίες χύνει τόνουςδηλητηρίου εναντίον του.

συγνωμη αλλα δεν μπορω να κρατηθω αντιγραφω και παρακατω (φταιιει η πανσεληνος

Και ακόμη ισχύουν ή όχι κατά το όργανο της ΚΕ, όσα υποστηρίζει ο ιστορικός Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος του ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές, ότι δηλαδή «το 45% των ανώτατων στελεχών του στρατού και του ναυτικού διώχθηκαν και συνήθως εκτελέστηκαν», «με κατηγορίες που «είναι ελάχιστα πιθανό να είχαν κάποια πραγματική βάση»;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΗΣ

το ισιωσα?

οργ.

Ανώνυμος είπε...

Ήρθες απ’ του Νταχάου τα συρματοπλέγματα
ήρθες απ’ τη δεκάχρονη σκλαβιά
όπως έρχεται ο ήλιος απ’ την πόρτα της νύχτας.
Ήρθες μ’ ένα χοντρό στρατιωτικό χιτώνιο
απλός φαντάρος της παγκόσμιας λευτεριάς
εσύ αρχηγός δίχως παράτες και γαλόνια και παράσημα
μόνο με το παιδιάστικο χαμόγελο σου ανίσκιωτο
σαν ένα γαρούφαλλο στην κουμπότρυπα του πόνου μας
μονάχα με τον ήλιο της ψυχής σου κρεμασμένον
σα φυλαχτό στον κόρφο του λαού μας.
Ήρθες χωρίς παράτες με τα σκονισμένα σου μαλλιά
καθώς κ’ Εκείνος μπήκε στα Ιεροσόλυμα με σκονισμένα ματόκλαδα
δίχως σημαίες και δίχως τύμπανα πάνου σ’ ένα άσπρο γαϊδουράκι
κρατώντας μες στο φωτεινό του χέρι ένα κλαδάκι πικροδάφνη.

Ανώνυμος είπε...

Гриша

"..."...υπέρ της ενότητας μπροστά στον κοινό εχθρό..."

Αληθεια για σενα ποιος ειναι ο κοινος εχθρος;"

Μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ποιός δεν είναι (για μένα πάντα).
Η σειρά τυχαία.
Δεν είναι οι ανταρσύοι, δεν είναι οι συριζέοι, δεν είναι οι κάθε λογής εξωκοινοβουλευτικοί, δεν είναι οι αντιεξουσιαστές (πλην κάποιων προβληματικών μπαχαλάκηδων ή αντικομμουνιστών αναρχικών-πρόσεξε, λέω αντικομμουνιστών, διότι υπάρχουν και κάποιοι αντιΚΚΕ, όχι απαραίτητα αντικομμουνιστές, τουναντίον).
Γενικώς είμαι οπαδός της ρήσης του Τσε, "αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, τότε είσαι σύντροφός μου".
Ρήση, που δεν μπορώ να πω πως την ασπάζονται οι περισσότεροι κουκουέδες (πάλι πρόσεξε, δεν λέω κομμουνιστές, διότι δεν εκχωρώ επ ουδενί το κόπυράιτ του σοσιαλισμού στο ΚΚΕ. Κάποτε, μπορεί να τόχε, για σήμερα, το συζητάμε όσο θες).
Οπότε, έχω γνώση για το πως οι κουκουέδες βλέπουν ο,τιδήποτε δεν έχει ταυτότητα μέλους του κόμματος, τον αντιμετωπίζουν ακόμα και σαν εχθρό.
Έτσι λοιπόν, σου επιστρέφω την ερώτηση. Είσαι αρκετά ειλικρινής για ν απαντήσεις;

mbiker



Ανώνυμος είπε...

Гриша

Συμπλήρωση στο προηγούμενο σχόλιο, όχι τίποτ άλλο, μα για να μην πιαστείς από παρεξήγηση ερμηνείας.
Εξυπακούεται πως το πακέτο ποιός δεν είναι εχθρός για μένα, περιλαμβάνει και το ΚΚΕ.
Κι άντε, βάλτο πρώτο στη σειρά.
"...Δεν είναι οι κουκουέδες, δεν είναι οι ανταρσύοι, δεν είναι οι συριζέοι, δεν είναι οι κάθε λογής εξωκοινοβουλευτικοί, δεν είναι οι αντιεξουσιαστές ..."

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Φιλε mbiker,
Μα δεν ειναι θεμα ειλικρινειας.
Εννοω οτι οταν εχεις καθαρες θεσεις δε δυσκολευεσαι να ονοματισεις τον εχθρο,και ακομα περισοτερο δε κανεις αντιπερισπασμους απαντωντας στο ερωτημα με το ποιος δεν ειναι εχθρος,πεφτωντας σε ακομα μεγαλυτερη λουμπα.
Γιατι πολυ απλα φιλε μου για μενα ουτε αυτοι που αναφερεις ειναι εχθροι αλλα ουτε και οι ψηφοφοροι των υπολοιπων κομματων που πληττονται απο τη βαρβαρη αντιλαικη πολιτικη και την καπιταλιστικη κριση.Μηπως τελικα εγω ειμαι στην πραξη πιο ενωτικος απο σενα;Γιατι εγω με ολους αυτους που σου ανεφερα και στη βαση των κοινων μας προβληματων και του κοινου μας εχθρου θελω να συμμαχησω για να τον ανατρεψω. Αυτη ειναι η Λαικη Συμμαχια που προτεινει το ΚΚΕ.
Και αυτη η πλατια Συμμαχια που η κατευθυνση παλης της καθοριζεται και απο το ποιος ειναι ο πραγματικος εχθρος,δεν μπορει να λειτουργησει με συνεργασιες σε επιπεδο πολιτικων κορυφων,ιδιως οταν αυτες οι δυναμεις εκφραζουν τον ιδνιο τον εχθρο,ή κανουν πως δεν το βλεπουν γιατι στην ουσια υπηρετουν συμφεροντα αντιθετα προς τα συμφεροντα αυτων που θελω να συμμαχησω.

Ποιος ειναι ο εχθρος οεοοο;;;;

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Ο εχθρός κωμησάριε είναι η βλακεία :

ενώ στο σχόλιο σου στις 13 / 01 απευθύνεις το "νεο-κουλάκος" σου σε μένα , ανοίξατε "συζήτηση" με τον άλλο περί διαγραμμάτου και ξοδέψατε εκατέρωθεν φαιά ουσία για το τίποτα ...


Ένας τέτοιος χαρακτηρισμός από κάτι απολειφάδια σαν εσένα είναι τιμή . Όταν θα μου περισσεύουν δυό τρία ευρώ , θα το κάνω κορνίζα για το ημιυπόγειο να το βλέπουν τα εγγόνια μου ....

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Προηγηθηκε το δικό σου ανορθόγραφο ειρωνικό "κωμησαριε ".
Επιπλέον οι χαρακτηρισμοί που κατα καιρούς μου έχεις αποδώσει όπως "νεουδι","υπέροχη υπαρξη"και τώρα "απολειφαδι".
Αν εσύ θέλεις κορνίζα εγω πρέπει να ψάξω για βιτρίνα.



Гриша

Ανώνυμος είπε...

προφανώς και βιτρίνα κωμησάριε

Γιάκοβ

ΥΓ μέχρι να καταλάβεις τις 'ανορθογραφίες" μου θα περάσει καιρός . Πρώτα θα έχεις παραδεχθεί ότι καταλαβαίνεις αμέσως τους "χρησμούς" μου , αφού σε αυτούς απαντάς άμεσα .


Λέφτηδες

στους μαύρους χρόνους που ζούμε αυτό το παιδί είναι θησαυρός . προσφέρει απλόχερα τη χαρά στο γέρο Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товарищ Яков Федотович,

Ατάκα απολύτως μη αξιολογική και μη αποσκοπούσα σε κάτι:

Τόσο βαριά το είχες πάρει που κάτι φεγγάρια παλιά (και ωραία όμως) κοντέψαμε να σου κάνουμε το τσαρδί Σμόλνυ και βάλθηκες να μας το κάνεις τώρα …Τασκένδη; ;-) :-)

Увидимся

ΥΓ Κάνα σοκολατάκι θα κεράσεις στο τσαρδί σου; Θα μπω τώρα να δω αν φιλοτιμήθηκες! :-)

Ανώνυμος είπε...

Με μια διαφορά Λέφτηδες

Ότι τότε σας υπερασπίστηκα μέχρις εσχάτων και με κόστος που δεν φαντάζεστε , για να τα λέμε όλα . Γιατί δεν σας είδα να αντιδράτε έστω και κατ ελάχιστο στην απίστευτη ατάκα του απολιθώματος ( προς άλλον κοκκορίκο ) που προκάλεσε τη δική μου αρχική παρέμβαση . ...

Γιάκοβ

ΥΓ κατά τα λοιπά αναμένω τσίπουρο από το Νικάλφα και τότε προτίθεμαι να κεράσω

LeftG700 είπε...

Товарищ Яков Федотович,

Μου φαίνεται ότι πήρες τοις μετρητοίς το σχόλιό μου, κι ας έγραψα εγώ ότι είναι μη αξιολογικό και δεν αποσκοπεί κάπου. Λοιπόν:

Αυτό που είχες πει περί Σμόλνυ μού είχε αρέσει πολύ κι είχα ρίξει πολύ γέλιο. Ίσως να θυμάσαι ότι την έχω χρησιμοποιήσει κάμποσες φορές σε άσχετα σχόλια (εκείνο που δεν ξέρεις και είναι καιρός να το μάθεις: έχω εισάγει την έκφραση σε κάτι παρέες και συναθροίσεις και έχει τύχει αποθεωτικής υποδοχής!). Επιπλέον, αν θυμάμαι καλά, όταν το είχες πετάξει δεν ήταν φάση κόκκινου συναγερμού. Τώρα βρήκα την ευκαιρία να πω κι εγώ την ‘‘εξυπνάδα’’ μου. Αλλά μόνο για να πω την ‘‘εξυπνάδα’’ μου, που μου φάνηκε καλό φόλοου απ τού Σμόλνυ, και για τίποτε άλλο. Πολύ περισσότερο για κάνω κάποιο παράπονο. Διότι και τότε αντιλήφθηκα το κόστος που κατέβαλες (όχι βέβαια με την πληρότητα που το βίωσες εσύ, έχεις δίκιο) και τώρα δεν το έχω ξεχάσει και στο μέλλον δεν θα το ξεχάσω.

Την αποστροφή περί ομολογίας άνευ ξύλου δεν την πήρα τοις μετρητοίς, την πήρα ως τρόπο τού λέγειν. Ατυχή ασφαλώς, αλλά μέχρι εκεί. Γι’ αυτό και δεν είπα κάτι.

Увидимся

ΥΓ Περιμένεις τσίπουρο απ’ τον Νικάλφα; Εγώ ξέρω ότι η Θεσσαλονίκη βγάζει κουλούρια και… (δεν λέω το υπόλοιπο που θυμίζει το καψόνι τού λοχία-εκπαιδευτή στο Φουλ Μέταλ Τζάκετ και βρεθεί εδώ κανένας Θεσσαλινικιός και με κάνει μισής πεντάρας: :-) ). Τώρα βγάζει και τσίπουρο; Μπόμπα θα ’ναι! :-)

Ανώνυμος είπε...

Κουλούρια και;...

Για τόλμα!

mbiker

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Μαλάκας είμαι; :-)

(Σε περίπτωση που δεν έγινε αντιληπτο να πω ότι αστειευόμουν βεβαίως βεβαίως... :-) )


Τα λέμε


Ανώνυμος είπε...

Άσχετο, μα απ τα καλύτερα που διάβασα :-)

Όσοι γράφετε σε sites στο "Επανεμφάνιση Χριστόδουλου" γράφετε δίπλα και το Ξηρός γιατί τρομοκρατούμαστε τζάμπα. Ευχαριστώ.


Πηγή:iefimerida.gr


mbiker

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

"Την αποστροφή περί ομολογίας άνευ ξύλου δεν την πήρα τοις μετρητοίς, την πήρα ως τρόπο τού λέγειν. Ατυχή ασφαλώς, αλλά μέχρι εκεί. Γι’ αυτό και δεν είπα κάτι. "

Η ταπεινότης μου ( προγέρων ων ) εισέπραξα τοις μετρητοίς τη δική σας ( ατυχή ; ) ατάκα ως μη ώφειλα . Εσείς αντίθετα εισπράξατε με δόσεις την καθόλου ατυχή ατάκα του εν λόγω αν και οφείλατε ... :)

Γιάκοβ

ΥΓ : για τα αναμενόμενα τσίπουρα ειδοποίηση εν καιρώ και άμα τη παραλαβή , γαμώ τις υπογεγραμμένες μου γαμώ

Ανώνυμος είπε...

Αγοράζω παλιά!..
Ντεμοντέ, μπαλωμένα,
σκουριασμένα μυαλά,
αγοράζω παλιά!..

Αγοράζω παλιά…
Σκονισμένες ιδέες,
παρωπίδες, χαρτιά,
βουλωμένα αυτιά!..

ΡΕΦΡΑΙΝ:
Μασκαράδικες στολές -- Παλιατζή πάρτα όλα
και παλιές περγαμηνές -- Παλιατζή πάρτα όλα
πέρνα κι από δω, κάνε ένα κόπο,
πάρτα να χαρείς να μην πιάνουν τόπο!

Aφιερωμενο εξαιρετικα μαζι με θερμες ευχαριστιες για την προαγωγη μου σε "απολιθωμα".

http://www.youtube.com/watch?v=qdsIc3HYUYQ

Θερμες ευχαριστιες και για τον υπερπαντων αντιΚΚΕ αγωνα.Τετοιες υπηρεσιες στο ΚΚΕ ουτε τα ΜΜΕ για την ΧΑ δεν προσφερουν τοσο απλοχερα.
Παντα τετοια!!!

Гриша

ΥΓ.Παρακαλειται οποιος ειχε ή θα εχει στο μελλον τη φριχτη εμπειρια να ακουσει ή διαβασει τη φραση "μαρτυρατε χωρις ξυλο" να μη διστασει να επικοινωνησει με το Συλλογο φυλακισθεντων-εξορισθεντων-βασανισθεντων Περισσου "Ο Γιακοβ".

Ανώνυμος είπε...

Χα Χα ....

Τώρα που με είπες και αντικομμουνιστή ξώφλησες τους λογαριασμούς σου , καθάρισες κωμησάριε και μπορείς να ξαπλώσεις στις δάφνες σου

Γιάκοβ

ΥΓ γιατί όπως και να το κάνουμε ένα είν το κώμα με τη σφραγίδα , το τίτλο , το αρχείο του και το ταμείο ( που ολοένα λιγοστεύει )

LeftG700 είπε...

Товарищ Яков Федотович,


Ωραία, να το συζητήσουμε.

Έγραψα πως το θεώρησα ως μία ατυχή έκφραση που δεν είχε βάθος. Ατυχή γιατί μπορεί και να δώσει λαβή για σχόλιο (καλή ώρα από εσένα). Συμφωνούμε μέχρι εδώ; Νομίζω πως ναι. Τώρα, για το πόσο σοβαρά ειπώθηκε. Αφού σού θυμίσω πως κι εγώ κάνω εκτιμήσεις όπως κι εσύ, λέω: Ο Гриша είναι σχολιαστής εδώ κάμποσο καιρό αν και το τσαρδί δεν είναι μονοκομματικό. Δεδομένης τής νοοτροπίας που χαρακτηρίζει κατά συντριπτική πλειοψηφία τους οπαδούς τού ΚΚΕ, αυτό δεν είναι κάτι θετικό; Είναι, λέω εγώ και δεν φαντάζομαι να διαφωνείς. Ε λοιπόν, από τη στιγμή που έχουμε ακούσει διάφορα ορέα από κουφιοκεφαλάκηδες Κουκουέδες που ήρθαν εδώ ως σκέτοι ανώνυμοι, όχι όμως και κάτι τόσο χοντρό που να παραπέμπει σε μαστίγια και βούρδουλες, πόσο αβάσιμη ήταν η εκτίμησή μου ότι η κουβέντα αυτή δεν ειπώθηκε κυριολεκτικά, αφού ο Гриша δεν έρχεται εδώ για να βρίσει, να αφορίσει ή να καταγγείλει (πράκτορες, παπαγαλάκια τού ΔΟΛ, κ.λπ) όπως έκαναν οι προαναφερθέντες;

Το δεύτερο, το ‘‘δικό μας’’. Νομίζω ότι σου εξήγησα με λεπτομέρεια αυτό που είπα περί Τασκένδης ως αντιγύρισμα του Σμόλνυ. Με ρωτάς αν μπορεί να χαρακτηριστεί κι αυτή ατυχής. Εκ τού αποτελέσματος, αφού φαίνεται να την παρερμήνευσες, λέω ναι. Κι αν ήξερα ότι όχι μόνο δεν θα γέλαγες αλλά θα της έδινες και ειδικό βάρος, θα κράταγα το καλαμπούρι για εσωτερική χρήση. Αλλά δεν μου πέρασε από το μυαλό πως θα την παρερμήνευες. Τώρα όμως, βλέποντάς σε να μην πείθεσαι από τις εξηγήσεις μου, ρωτώ: Γιατί τόση δυσπιστία πια απέναντί μου; Για πες. :-)


Увидимся

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Όπως έχει πει κι ο Σουν Τζου, η καλύτερη νίκη είναι αυτή που κερδίζεται χωρίς μάχη. Πρόσθεσε και λίγο Λένιν και θα δεις πώς πρέπει να αντιμετωπίζεις όσους ‘‘στην πέφτουν’’ επειδή τα έχουν μαζεμένα στο ΚΚΕ (σε μεγάλο ποσοστό με δική του ευθύνη).

Είσαι ο μοναδικός ‘‘πρεσβευτής’’ τού ΚΚΕ εδώ. ‘Ένας λόγος παραπάνω να ξαναδείς τα διαπιστευτήριά σου μήπως δεν είναι ακριβώς αυτά που πρέπει…


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

Ώρες ώρες δεν ... στρίβετε

στο σχόλιο μου τη Τρίτη 21 / 01 και 6:15 μμ σας έγραψα κατά λέξη ότι εξέλαβα σοβαρά τα περί Σμόλνυ ως ΜΗ ώφειλα ...! Τι δεν καταλαβαίνετε και μου παραπονιέστε ότι διακατέχομαι από δυσπιστία ;;; Να το ξαναπώ λοιπόν πιό καθαρά : στην ατάκα σας ο προγέρων τσίμπησε αντί για δόλωμα πετονιά , ή αλλιώς mea culpa ;)


Για τα λοιπά που μου σερβίρετε περί του κωμησαρίου τα περισσότερα τα γνωρίζω αφού το τσαρδί σας το παρακολουθώ όσο μπορώ ( και συνήθως σωπαίνω ) . Αν αυτό το απίστευτο περί ξύλου το είπε ελαφρά τη καρδία , θα ήταν αντρίκιο εκ μέρους του να το επισημάνει , να το παραδεχθεί και να το μαζέψει . Αν πάλι το είπε και το εννοούσε , θα έπρεπε πάλι να βγεί αντρίκια και να το υποστηρίξει . Ακόμα και αυτό θα ήταν κάτι.

Αλλά το σύννεφο χωρίς παντελόνια το έρριξε στη κλάψα και τη τζάμπα μαγκιά με την αρχική ατάκα για νεοκουλάκο , μέχρι και την προνομιακή επωδό του "αντικομμουνισμού" στο τελευταίο του προς εμένα σχόλιο , επειδή το καημένο μου πειράχτηκε που τον είπα κωμησάριο και απολίθωμα . Αντιλαμβάνεστε τη διαφορά ;;;;

Γιάκοβ

ΥΓ : με το κωμησάριο δεν έχω άλλο τίποτε να συζητήσω επ' αυτών . Θα έχω ίσως ευκαιρία που θα μου παρέχει σε επόμενο ( ελπίζω μακρυνό ) χρόνο . Το σχόλιο μου αυτό απευθύνεται αποκλειστικά σε σας Λέφτηδες που θέλατε να το .... συζητήσουμε

Ανώνυμος είπε...

Aπιστευτα πραγματα!Απιστευτα κι ομως αληθινα...
Τι να εννοουσα αραγε οταν ελεγα περι ομολογιας ανευ ξυλου και τι εννοουν αραγε οσοι αλλοι χρησιμοποιουν κατα καιρους αυτη την εκφραση και κατα κορον με τη διασταλτικη της εννοια;
Μα τι περισσοτερο περαν του προφανους: Oτι δηλαδη σε ενα διαλογο μεταξυ χ΄ και ψ΄
ο χ΄ χωρις ιδιαιτερη προσπαθεια και παραθεση επιχειρηματων(ξυλο) καταφερνει να αποσπασει με απροσμενη ευκολια την(ομολογια)του ψ΄;
Και χρειαζεται μεγαλυτερη αποδειξη απ το οτι ουδεις εκ των αναγνωστων και αμεσων σχολιαστων προσεβληθησαν μα ουτε και ενιωσαν οτι επρεπε να πιαστουν απ αυτο,πλην ενος(Γιακοβ);
Kαι ειναι τυχαιο οτι η συζητηση παρεκτραπη(Τασκενδη)αμεσως μετα
το σχολιο του τελευταιου("καποτε ομολογουσαν με ξυλο");
Και επρεπε ολα αυτα τα προφανη που ενα παιδι του δημοτικου θα τα καταλαβαινε να τα κανω πενηνταρακια για τον Γιακοβ για να υπερασπιστω τον ανδρισμο μου (ακουσον!)και να αποδειξω οτι δεν ειμαι συννεφο με παντελονια;
Ρε θα τρελαθουμε τελειως;
Και να μου προσαπτει και κλαψα;;;
Oταν δεν εχει στεγνωσει ακομα το μελανι απο τις επιμονες εκκλησεις του προς τους λεφτηδες να τον υπερασπισουν;
Και ολη αυτη του η σταση αντανακλα υποτιθεται το βαρος και την ωριμοτητα των χρονων;

Гриша

ΥΓ.Οχι κυριε. ΕΓΩ σας αποκαλεσα αντιΚΚΕ.
ΕΣΕΙΣ μεταφρασατε αντικομμουνισμος.
Ή εχετε τη μυγα...ή πολυ απλα...μολογησατε χωρις ξυλο.

Ανώνυμος είπε...

YΓ.2

Και καλα εμενα με εχεις γραμμενο στα παλια σου τα παπουτσια μιας και ειμαι κουκουες...τους υπολοιπους που τυχον διαβαζουν εδω δεν σκεφτηκες τι θα λενε διαβαζοντας σε.
Και καλα αυτους,
τον εαυτο σου τον ιδιο;Nα εκτιθεσαι μ αυτον τον τροπο;

LeftG700 είπε...

Товарищ Яков Федотович,


Αν ξαναδείς το σχόλιό σου θα προσέξεις ότι γράφεις:

Η ταπεινότης μου ( προγέρων ων ) εισέπραξα τοις μετρητοίς τη δική σας ( ατυχή ; ) ατάκα ως μη ώφειλα .

Αυτό το (ατυχή ;) με μπέρδεψε και το θεώρησα ως υπαινιγμό ότι ίσως και να μην έπρεπε να κάνω το αστείο. Πράγμα που σημαίνει ότι όσο και να αναγνωρίζεις ότι «δεν όφειλες», ένα κάποιο δίκιο στον εαυτό σου το δίνεις που κάπου το παρερμήνευσες. Πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει ότι θα μπορούσε και το καλαμπούρι μου να μην είναι σκέτο καλαμπούρι άνευ σκοπιμότητας.

Να το κόψουμε ισοπαλία και, όπως εγώ είπα στο προηγούμενο σχόλιο ότι εκ των πραγμάτων το καλαμπούρι μου αποδείχθηκε ατυχές, να δεχθείς κι εσύ ότι αυτό το (ατυχή ;) ήταν …ατυχές; ;-) :-)


Увидимся

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

κανένα πρόβλημα για το Χ :)

Γιάκοβ

ΥΓ : πάντως είναι άξιο θαυμασμού το γεγονός ότι το σύννεφο χρειάστηκε καμμιά δεκαριά σχόλια κλάψας για να φορέσει επιτέλους παντελόνια ...

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ2 : όσο για την υπεράσπιση που τάχα μου "αιτήθηκα" από τους Λέφτηδες ο ανωτέρω κωμησάριος , ως χθεσινός στο νετ , απλά δεν γνωρίζει . Ας ρωτήσει τον εν Κύπρω κομψευόμενο και όψιμο ομοιδεάτη του( και αν δεν καταλαβαίνει τόσο το χειρότερο )

( Γιάκοβ )

LeftG700 είπε...

Товарищ Яков Федотович,


ΟΚ, ισοπαλία λοιπόν. :-)

Για το …σύννεφο και τα …παντελόνια (με βάση τη δική σου αφήγηση):

Ωραία, τα φόρεσε. Έχεις δύο επιλογές για το μέλλον. Η πρώτη είναι να σπάσεις το μυαλό σου για να δεις πώς μπορείς να το ωθήσεις να τα …ξαναβγάλει! Η δεύτερη, να συνεχίσεις από αυτό το σημείο λαμβάνοντας υπ’ όψη σου ότι τα έχει φορέσει. Are you leftist enough to reject the first and adopt the latter? Για να σε δω! ;-) :-)


Увидимся

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

Λαμβάνωντας υπ όωιν ότι στο προκείμενο τα φόρεσε ( έστω και μετά από πεντάτευχο κλάψα ) στέκομαι και ΔΕΝ συνεχίζω γιατί δεν έχω κάτι άλλο να πω

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...



....win/win xevrakoma situation

....για πλακα.

....υγιεινος περιπατος.


Гриша

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

να μου θυμίσετε κάποια φορά να τον πάρω το κωμησάριο για ένα υγιεινό περίπατο , να μαζέψουμε πικραλίδες στο βουνό

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...



Just as though Stalin had been sitting right there in the hall, Yagoda confidently and insistently begged him directly for mercy: "I appeal to you! For you I built two great canals!"
White Sea – Baltic Canal
The canal was constructed by forced labour of GULAG inmates. During its construction by a total of 126,000 workers, about 12,000 died, according to the official records,[1] while Anne Applebaum's estimate is 25,000 deaths.[2]
The Soviet Union presented the canal as an example of the success of the First Five-Year Plan. Its construction was completed four months ahead of schedule. The entire canal was constructed in twenty months, between 1931 and 1933, almost entirely by manual labor.
Stalin seems to have been so intent on creating a highly visible symbol of development that he pushed and squeezed the project in ways that only retarded the reality of development. Thus the workers and engineers were never allowed the time, money or equipment necessary to build a canal that would be deep enough and safe enough to carry twentieth-century cargoes;
There were norms for labor: e.g. for digging by hand, the norm was 2.5 cubic metres (3.3 cu yd) of stone per day per brigade. These teams were pitted to compete against each other in surpassing the norms, and promises were made of shortened sentences, food and cash bonuses for those who would - however, the norms were impossible to fulfill, let alone surpass. After the construction, 12 000 prisoners were freed as a reward for their efforts. Meanwhile, about 12,000 workers died during the building process, according to the official records,[1] while Anne Applebaum's estimate is 25,000 deaths.[2]
consequently, the canal has never played any significant role in Soviet commerce or industry.[7]


org.

Ανώνυμος είπε...

apo wiki

Ανώνυμος είπε...

Yagoda may have been involved with the murder of his superior Menzhinsky, whom he was later accused of poisoning, and the popular Leningrad party director and Stalin opponent Sergei Kirov, who was assassinated in December 1934 by Leonid Nikolaev.
stalin became increasingly disillusioned with Yagoda's performance. In the middle of 1936, Stalin received a report from Yagoda detailing the unfavorable public reaction abroad to the show trials and the growing sympathy amongst the Soviet population for the executed defendants. The report enraged Stalin, interpreting it as Yagoda's advice to stop the show trials and in particular to abandon the planned purge of Mikhail Tukhachevsky, Marshal of the Soviet Union and the former commander in chief of the Red Army. Stalin was already unhappy with Yagoda's services, mostly due to the mismanagement of Kirov's assassination and his failure to fabricate "proofs" of Kamenev's and Zinoniev's ties with the Okhrana.[5]

org.

Ανώνυμος είπε...

Joseph Stalin wanted a symbolic direction represented by Felix Dzerzhinsky and Vyacheslav Menzhinsky and an effective direction represented by Yagoda who was neither a people's commissar nor a central committee member to ensure that the GPU remained loyal to the party. In 1931, Yagoda was demoted to second deputy chairman.
As deputy head of the GPU, Yagoda organized the building of the White Sea – Baltic Canal using forced labor from the Gulag system at breakneck speed between 1931 and 1933 at the cost of huge casualties.[1] For his contribution to the canal’s construction he was later awarded the Order of Lenin.[2] The construction of the Moscow-Volga Canal was also started under his watch but only completed after his fall by his successor Nikolai Yezhov.[3]

org.

Ανώνυμος είπε...

Ανακρινόμενος και βασανιζόμενος, ο Ισαάκ Μπάμπελ ομολόγησε ότι «η απροθυμία του να συγγράψει αποτελούσε συνειδητό σαμποτάζ ενάντια στη Σοβιετική Ένωση». Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό. Στη χειρόγραφη ομολογία του, λεκιασμένη από το αίμα του, ο Μπάμπελ παραδέχεται πως υπήρξε μέλος τροτσκιστικής οργάνωσης κι ότι ο Andre Malraux τον είχε στρατολογήσει ως κατάσκοπο της Γαλλίας. Επίσης, έδωσε ονόματα: Σεργκέι Αϊζενστάιν, Ιλγιά Έρενμπουργκ, Σόλομον Μίχοελς.

Η δίκη έγινε στις 26 Ιανουαρίου 1940 εν κρυπτώ, στα γραφεία του Μπέρια. Ο Μπάμπελ ανακάλεσε την ομολογία του, αρνήθηκε ότι υπήρξε ποτέ κατάσκοπος ή ότι έκανε οτιδήποτε εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης και δήλωσε ότι ενοχοποίησε τον εαυτό του και άλλους βασανιζόμενος. Η όλη διαδικασία κράτησε είκοσι λεπτά και η ετυμηγορία ήταν προαποφασισμένη, καθώς και η ποινή: μέλος τροτσκιστικής ανατρεπτικής οργάνωσης, κατάσκοπος της Γαλλίας και της Αυστρίας, καταδίκη εις θάνατον από εκτελεστικό απόσπασμα, άμεσα εφαρμοστέα. Εκτελέστηκε το επόμενο πρωί και τάφηκε σε ομαδικό τάφο, κοντά στο μοναστήρι Ντονσκόι, πολύ κοντά στον τάφο της Ευγενίας, της ερωμένης του και κόρης του Γιεζόφ, η οποία είχε αυτοκτονήσει, ενώ ήταν έγκλειστη σε φρενοκομείο.

Τίποτε δεν ακούστηκε για τον Ισαάκ Μπάμπελ στην Ε.Σ.Σ.Δ., μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 1954, όταν ένα σύντομο σημείωμα, γραμμένο στη γραφομηχανή, έλυσε τη σιωπή: «η απόφαση του στρατοδικείου της 26ης Ιανουαρίου 1940 σχετικώς με τον Μπάμπελ Ισαάκ Εμμανουήλοβιτς ανακαλείται βάσει προσφάτως ανακαλυφθέντων στοιχείων και η κατηγορία εναντίον του παύει να ισχύει ελλείψει ενδείξεων τελέσεως εγκλήματος».
apo το μπλογ
Shinecast's Blog
Γιώργος Τσακνιάς

οργουελ

Ανώνυμος είπε...


Evgenii Alexeyevich Preobrazhensky was born in the province of Orel in 1886, the son of a priest. While still at school he was introduced to Marxist literature, and set about organizing Social-Democratic student circles. In 1903 he joined the Russian Social-Democratic Labour Party and quickly attached himself to the Bolsheviks, carrying out Party work in Orel, Bryansk and Moscow from 1904-5, and attending the first Party conference at Tammerfors in December 1905. He then worked in the Urals during 1906-8, and was repeatedly arrested and eventually exiled from 1909-11. His defence lawyer at the trial, Kerensky, declared that Preobrazhensky was not involved in any revolutionary movement: Preobrazhensky immediately disavowed his lawyer and proclaimed his revolutionary convictions. In the winter of 1911 he escaped from exile, but was re-arrested late in 1912 and exiled again until 1915, when he took a leading role in the Siberian party organization, working in Irkutsk and Chita, and took part in the February revolution in Chita. He was elected a candidate member of the Central Committee at the Sixth Party Congress in Petrograd (July-August 1917) and returned to the Urals, where he led the party organization during the October revolution.

Early in 1918 he carne to Moscow and became associated with the group of young party intellectuals round Bukharin; he and Bukharin were regarded as the Party’s ablest economists. In the controversy over the Brest-Litovsk treaty in spring 1918 he joined Bukharin’s ‘Left-Communist’ faction which called for a revolutionary war, but which rejoined the party majority when the Civil War began in summer 1918. They collaborated again in the writing of a popular explanation of the Draft Party programme adopted at the 8th Party Congress in March 1919, published in October 1919 as The ABC of Communism. Preobrazhensky was also, under the same Bukharin, a member of the editorial board of Pravda.


he soon began to waver, impressed by Stalin’s empirical left turn in 1928 to industrialization and collectivization, and called for a rapprochement with Stalin, insisting that the bureaucracy was the unconscious agent of historical necessity. After publicly dissociating himself from the theory of permanent revolution, he deserted the Opposition in 1929 and was allowed to return to Moscow. In July 1929 he signed a letter of recantation together with Smilga, and was re-admitted to the Party, only to be expelled again in 1931. He was present, however, at the 17th Party Congress in January 1934 (The Congress of Victors) where he denounced both himself and the Opposition. He was arrested in 1935 and, although named as a defendant at the second Moscow Trial, was never brought before the court since he refused to confess to the frame-up charges; finally executed in prison in 1937.
απο το μαρξιστσ αρτσιβ.κομ

οργουελ