Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Θα πεθάνει τουλάχιστον έγκαιρα;




Όπως ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του, έτσι και ένα κομμάτι τού ελληνικού λαού θα πιαστεί από την ελπίδα ότι το φως στην άκρη τού τούνελ είναι η έξοδος από αυτό, όπως μεταδίδει η κυβερνητική προπαγάνδα, κι όχι το αντιθέτως ερχόμενο τρένο, όπως είναι η πραγματικότητα. Δεν έχει καμιά σημασία αν όλοι ξέρουν πως το πρωτογενές πλεόνασμα είναι εικονικό, ότι τα 500 εκ. ευρώ που θα μοιραστούν στους ‘‘τυχερούς’’ είναι σαν τα ψίχουλα που μένουν στο οικογενειακό τραπέζι, ότι η περίφημη έξοδος από τις αγορές είναι ακριβά αγορασμένα φύκια με σκοπό να πουληθούν ως μεταξωτές προεκλογικές κορδέλες. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Το μοναδικό ερώτημα:

Θα πεθάνει αρκετά έγκαιρα, λίγο δηλαδή πριν εκπνεύσουν οι 55 ημέρες που μας χωρίζουν από τις ευρωεκλογές, έτσι ώστε η καταψήφιση των δύο κυβερνητικών κομμάτων-εκτρωμάτων να πάρει την έκταση που απαιτείται για να υποχρεωθούν σε βουλευτικές εκλογές;

Το ελπίζουμε (και για μας η ελπίδα πεθαίνει τελευταία). Και θα το ελπίζαμε λίγο περισσότερο, αν το κομμάτι τής Αριστεράς στο οποίο αντικειμενικά ανήκει η κυρίως ευθύνη, ο ΣΥΡΙΖΑ, έβρισκε τα πατήματά του. Έστω και στο παρά πενήντα πέντε…



Η photo είναι τού Evgeniy Shaman. Από το photodom.com.



56 σχόλια:

Khlysty είπε...

Λέφτηδες, δεν θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Πρώτον, διότι όπως έχω πει κι αλλού, η κυβέρνηση θα πέσει όταν αυτή το θέλει (ή όταν δε θα μπορεί να αντέξει άλλο...) και όχι όταν ο λαός/ο ΣΥΡΙΖΑς/το ΚΚΕ/οποιοσάλλος το επιθυμεί.

Δεύτερον, η προπαγάνδα θα ενταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ιδίως αν φανεί ότι ο λαός δεν τρώει τα φύκια, και προβλέπω ότι θα δούμε και θα ακούσoυμε πράγματα που θα ξεπερνούν το όριο της ασχήμιας.

Τρίτον, ο ΣΥΡΙΖΑς παραμένει... ψαχνόμενος, με αποτέλεσμα να εντείνεται η ανασφάλεια των πολιτών απέναντι στο ενδεχόμενο μιας αριστερής κυβέρνησης στη χώρα.

Και, τέταρτον, υπάρχουν ακόμα πολλά "συμβόλαια" και πολλά "γραμμάτια" που η κυβέρνηση θα πρέπει να εξοφλήσει, προτού πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Οπότε; Οπότε, το μόνο που ενδεχομένως να πιέσει τα πράγματα θα είναι ο κόσμος να κινηθεί σιωπηλά και αποφασιστικά στην καταψήφιση του ΝΔΣΟΚ στις 25 Μαΐου, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνει εμφανής η πλήρης απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και να αρχίσουν οι εσωτερικές φαγωμάρες.

Ανώνυμος είπε...

H απροθυμία του κόσμου να τα βάλει με τα τέρατα, δίνει βάση στην τρέχουσα επιλογή του Σύριζα (έχει αναλυθεί σε προηγούμενα post.
Βέβαια, αυτή η πολιτική ταιριάζει γάντι με τον ευρωκοσμοπολιτισμό των περισσότερων στελεχών του και την κληρονομιά του Συν.
Παρόλα αυτά το option Σύριζα παραμένει Plan B, μέχρις ότου και εάν το ΝΔΣΟΚ δεν μπορεί να σταθεί ούτε καν με τις πατερίτσες της φράου και των συμμάχων και μέχρις εξαντλήσεως!

Η σωστή εκίμηση της κατάστασης χωρίς παρωπίδες όχι μόνο δεν βλάπτει, αλλά είναι απαραίτητη
για να βρεθούν κάποτε και όσο είναι καιρός οι στενές δίοδοι προς ένα ξέφωτο. Διεθνώς, τι να λέμε τώρα. Εσωτερικά, λείπει εκείνη η πολιτική δύναμη που θα είναι αρκετά ριζοσπαστική (δηλ δυναμική και οργανωμένη) και μαζί όσο χρειάζεται ευέλικτη (δηλ και μια ιδέα ρεφορμιστική-λαϊκιστική), ώστε να μπορέσει να σταθεί στην κόψη του ξυραφιού, να καταφέρει τον κόσμο σε μια κατάσταση θάρρους, και να ανοίξει ένα δρόμο πριν προλάβουν τα κοράκια εντός και εκτός να τα κάνουν ρημαδιό. Με σκοπό τι; Μα φυσικά ότι καλύτερο μπορεί να γίνει. Βλέποντας στο σοσιαλισμό, αλλά βρίσκοντας τα εφικτά πατήματα, αποφεύγοντας την καταστροφή και τα πισογυρίσματα. Υπερβολικά δύσκολα, έτσι κι αλλιώς..
Σήμερα είναι εύκολο στον καθένα να κάνει ένα μέρος αυτλης της τεράστιας δουλειάς, αλλά αυτό δε φτάνει. Αλλος διαλέγει να προπαγανδίζει την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού χωρίς να ενδιαφέρεται να επηρεάσει άμεσα το παρόν, άλλος αναλαμβάνει να συνδεθεί με τις φθαρμένες ευρω-αριστερές της ηπείρου, άλλοι θέλουν να πουν κάτι ανάμεσα και καλύτερα, αλλά εδώ στη γλώσσα το έχουν να το πουν και δεν μπορούν να το πουν. Τελικά όλοι ακούν τον εαυτό τους και ελάχιστα μπορούν να συνομιλήσουν με τον κόσμο, πραγματικά να τον αγγίξουν και να τον παρακινήσουν.
Λόγια, άρθρα σχολιασμοί, και αντιπαραθέσεις της βελόνας, έξω από το λαϊκό καφωδείο, μακρυά επό εκεί που παίζεται το παιχνίδι. Ο κόσμος έρμαιο των καναλιών, και ούτε ένα ΜΜΕ της προκοπής να μην μπορεί να στήσει αυτή αριστερά που ξέρει πολύ καλά να τα σούρει ο στους διπλανούς της και στους σχεδόν ομοίους της, ελλά εκεί που χρειάζεται να δουλέψει, ανοικτά αστον κόσμο, αυτή ξέρει μόνο να ακούει την εαυτό της.

Ανώνυμος είπε...

για τα παραπάνω,
πικάπα

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω, αυτη ειναι η τραγωδια της αριστερας, η τραγωδια της πολιτικης.
Οι προσωπικες πολιτικες, η απατεωνια ακομα, απο τους πανω (παραδειγματα ευγλωττα στο προηγ. ποστ) και απο την αλλη ο συμβιβασμος, η εθελοδουλεια των αποκατω ειναι πραγματα που αργα η γρηγορα ολοι τα συνειδητοποιουν και παιρνουν θεση. Αλλοι μεσα στο μαντρι (σε οποιο μαντρι) προσπαθουν να μαντρωσουν και τους υπολοιπους και αλλοι εξω με την ψευδαισθηση οτι αυτοι κατι ξερουν παραπανω. Αν θες την αποψη μου ο αγωνας δεν ειναι αναμμεσα στους ορθους και τους λαθος αλλα αναμεσα στην ελευθερια και την ισοτητα (στη φαρμα των ζωων). Οσο για την αδελφοτητα αστο καλυτερα.

Αυτο που (αν εχεις αντεξει το διαβασμα ως εδω) ειναι το κεντρικο σημερα ειναι υποστηριξη στο συριζα χωρις βεβαια αυταπατες για τον απλο λογο οτι η κατασταση στο λαο ειναι ασχημη και απαιτειται αμεση ανακουφιση και το μονο ρεαλιστικο σεναριο εκλογικα φερνει το συριζα σε κεντρικο ρολο.

οργουελ

Υ.Γ. μην ξεχναμε οτι ολες οι στρατηγικες της αριστερας, "ρεφορμιστικες" ή αποσκοπωντας σε καποια μελλοντικη κοινωνια εχουν σαν σκοπο (η μια αμεσα η αλλη στο μελλον) αυτη την λυση του προβληματος της επιβιωσης και της αναπτυξης του λαου. Βεβαια για να γινει αυτο πρεπει να μπορει ο λαος να επιβιωσει εδω και τωρα.

Ανώνυμος είπε...

"Αυτο που (αν εχεις αντεξει το διαβασμα ως εδω) ειναι το κεντρικο σημερα ειναι υποστηριξη στο συριζα χωρις βεβαια αυταπατες για τον απλο λογο οτι η κατασταση στο λαο ειναι ασχημη και απαιτειται αμεση ανακουφιση και το μονο ρεαλιστικο σεναριο εκλογικα φερνει το συριζα σε κεντρικο ρολο."


Eπιτελους!!!

Συριζα για ακυρωση των μνημονιων με επαναδιαπραγματευση των δανειακων συμβασεων και αποπληρωμη του χρεους με ρητρα αναπτυξης!
Και σχεδιο μαρσαλ αμα λαχει...μεσα ειμαστε.

Συριζα για μια ανθρωπινη ΕΕ!

Συριζα μαζι με δημαρ,καμμενο,βουδουρη,μακαρη, και λοιπες ρεαλιστικες δημοκρατικες δυναμεις.

Συριζα με σταθακη και Eldorado gold και..

συριζα με Δασκαλοπουλο,Αγελοπουλεους και "υγιειη" επιχειρηματικοτητα.

Συριζα για λαικο κινημα των 500...ατομων χωρις βροχη και μαζι με πασκε δακε και ΧΑ σε σωματεια και συνδικατα.

Συριζα γιατι το ΚΚΕ διαγραφει εικονικα ολοκληρες οργανωσεις(το πε και το left.gr μα το πε κι Αυγη) ενω οι σοσιαλιστες με δημοκρατια και ελευθερια:

http://www.xekinima.org/arthra/view/article/diagrafes-ston-syriza-ilioy-dimosia-epistoli-tis-di/

και:

http://www.notiamatia.gr/index.php/component/k2/item/2240-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82


αλλα περιεργως;;;;δεν το κανουμε θεμα(ουτε στο left.gr,ουτε στην iskra,ουτε στην Αυγη,ουτε πουθενα!!!) γιατι ετσι μας αρεσει εμας,γιατι ειμαστε ενωτικοι και τιμιοι και γιατι ετσι συμφερει το συριζα και γιατι εχει αθηναικες πινακιδες...

Συριζα...για αμεση ανακουφιση...της αστικης ταξης.

Гриша


Ανώνυμος είπε...

Σύριζα ήμουν, αλλά δεν είμαι. Δεν το νομίζω, να το ψηφίσω, έτσι πως μπατάρει όλο και περισσότερο. Εξ άλλου όταν έχεις φύγει, δεν έχει σημασία αν εσύ ψηφίσεις, αλλά το ότι δεν θα είσαι πια παρών για να του φέρεις ψήφους. Τώρα, προεκλογικά mil;vntaw με κάποιoν θα του πω ότι καλύτερο μπορεί να ψηφίσει σε σχέση με το κόλλημα που έχει. Αν είναι π.χ. να πάει στη δημαρ, θα τον ψήσω να ψηφίσει συριζα. Αν είναι να πάει κκε μλ, ας πάει καλύτερα ΚΚΕ. Αν είναι να πάει Ανταρσυα, ας πάει με το καλό, αλλά να ξέρει πως δεν έχουν χαίρι έτσι πως πάνε.
Αν βγει ο Σύριζα και μπορώ να βοηθήσω σε κάτι καλό που θα κάνει, να πάρει κανένα εργοστάσιο να το λειτουργήσουν οι εργάτες, και ότι άλλο τέτοιο, μέσα.
Αν έρθει κάποια πιο ουσιαστική και πιο κομουνιστική αριστερά και βάλει κάποια πράγματα κάτω χωρίς τις άσκοπες φωνές και τα γκαρίσματα και τα κοκορίστικα του σκύλου που μόνο γαυγίζει, που κάνει τώρα το ΚΚΕ, τότε μαζί της.
Ψύχραιμα, χωρίς αυταπάτες, χωρίς μηδενισμούς.
Και από τα ολότελα, καλή και η παναγιώταινα. Αλλά όχι και να μας τρέχει τζάμπα!
Μεταβατική κατάσταση! Πικάπα

Ανώνυμος είπε...

απόλυτα σωστός ο διαχωρισμός που κάνεις Πικάπα ανάμεσα στην προσωπική ψήφο, και την πολιτική δουλειά.

γιατί σέρνεται στην αριστερά μια κουλτούρα ότι το να ψηφίσεις κάτι σε φορτώνει με ... ευθύνη με την έννοια του κοψοχέρη,(να μου κοπεί το χέρι αν το ξανακάνω) ή την έννοια " ο λαός δεν βάζει μυαλό" .

ή ότι αν πάει κάποιος και ψηφίσει τον Χ, τον ψηφίζει για να κάνει ... έργα σαν κυβέρνηση.

γενικά μεγάλα κομμάτια της αριστεράς (το ΚΚΕ οπωσδήποτε) είναι σε φαντασίωση υπερπολιτικοποίησης της κοινωνίας, και βλέπουν παντού στρατηγικές επιλογές, και έναν κόσμο που δεν είναι ποτέ έξω από τους κομματικούς στρατούς.

με τις αγωνίες του και τις αντιφάσεις του, την αβίωτη ζωή του την απελπισία του, τον αγώνα του και τον καναπέ του.

είσαι λέει συριζαίος, για να έχω να τσακώνομαι.

αλλά ψηφίστε ΚΚΕ χωρίς να συμφωνείτε σε όλα μαζί του !!!

ένα από τα 2 σύντροφοι του ΚΚΕ ...

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΚΑΠΑ
Δεκτον αλλα....
εκτος απο τι θα ψηφησεις (παιζει ρολο τι θα ...βγει που απ'οτι φαινεται μαλλον θα ειναι οι ιδιοι (να πω και οι χειροτεροι? βλεπε χ.α.) Ας μην μας διαφευγει οτι οι εκλογες δεν ειναι γκαλοπ αλλα βγαζουν κυβερνησεις που κανουν διαφορα πραγματα που εχουν αμεσες επιπτωσεις στη ζωη, την υγεια, την οικογενεια μας. Αυτα ετσι χαλαρα και χωρις προθεση να ακυρωσω τις επαναστατικες σου ορεξεις.

Εξαλλου αυτα που λες για τα εργοστασια, υπαρχουν τροποι να γινουν αν το θελει η πλειοψηφια-(τοχει κανει και ο καραμανλης το74)εστω και τωρα σε συνθηκες πανικου. Αφου δεν μπορεσαν να τις κανουν οι ορθοδοξοι το 81 που ηταν και καλυτερος ο συσχετισμος δυναμεων ισως γινει τωρα και (αν εχουν μεινει ακομα εργοστασια στην ελλαδα γιατι υπαρχει και ο κινδυνος σε 40 χρονια που θαχει ληξει? το μνημονιο να γινεται ακομα η ιδια κουβεντα αλλα χωρις να υπαρχουν εργοστασια, θα μονομαχει ο εγγονος του στουρναρα με τον εγγονο του Λαφαζανη για το ποιος θα διαχειριζεται καλυτερα τα ξενοδοχεια και τα φωτοβολταικα.

οργουελ

Ανώνυμος είπε...

Για έναν αριστερό δεν λέει και πολλά τι θα ψηφίσει, αλλά τι (μαζική) πολιτική δουλειά θα κάνει. Έτσι όπως τα έχουν κάνει τα κόμματα και τα μικροκόματά μας, οι ενεργοί αριστεροί όλο και λιγοστεύουν. Ανένταχτος δεν μπορείς να κάνεις σοβαρή πολιτική δουλειά, αλλά και ενταγμένος τελικά εγκλωβίζεσαι σε αδιέξοδες καταστάσεις, ενεργοβόρες, και ιδιαίτερα χαμηλής απόδοσης.
Δεν έχει σημασία να λες ότι προτιμάς να βγει ο συριζα αντί για αυτους που κυβερνούν. Αν ρωτήσεις και τους λάβρους φίλους του ΚΚΕ εδώ μέσα, και αυτοί θα το προτιμούσαν σίγουρα!
Είναι αυτό ικανό για να σε κάνει να πιαστείς στην αντίστοιχη πολιτική δουλειά; Αυό έχει σημασία. Το να σχολιάζεις δηλώνοντας τις προτιμήσεις σου, δεν πιάνει τόπο.
Υπάρχει μεγάλη σπατάλη στον αριστερό χώρο. Σπατάλη δυνάμεων, προσπαθειών, ευκαιριών και ελπίδων. Έτσι όπως πάει,θα βγει αυτό που είπε ο Οργ, ότι δηλ. η αριστερά θα κάψει το λίπος που έχει μαζέψει στον εγκέφαλό της. Αν είμαστε τυχεροί, θα μας απαλύνει τη δίαιτα μια κυβέρνηση με πυρήνα το Σύριζα. Κι αν δεν έχουν μείνει εργοστάσια, θα χτίσουμε ανεμόμυλους πάνω στα χαλασμένα φωτοβολταϊκά.
πικάπα

skipper είπε...

Πάει...έχουμε χάσει την μπάλλα.

Γίνονται δημοτικές εκλογές...η μία παράταξη υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ,η άλλη έχει τελείως διαφορετικό προσανατολισμό -σύμφωνα με την αναλοίνωση - λες και υπάρχουν ακομμάτιστοι , ανεξάρτητοι υποψήφιοι...στην συνέχεια κάποια ΜΕΛΗ του ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζουν την επίσημη υποστηριζόμενη παράταξη από το κόμμα και διαγράφονται.
Είτε σοσιαλιστική είτε κομμουνιστική είτε οποιονδήποτε επιθετικό- έτσι νομίζει - προσδιορισμό ,να προσδώσει ο καθείς σε μία τέτοια πρακτική (απόφαση διαγραφής) ...ΔΕΝ αποτελεί μομφή.
Μιλάμε για τέτοιες ή παρόμοιες περιπτώσεις.

Ανώνυμος είπε...

skipper το πρόβλημα δεν είναι ότι διαγράφηκαν αλλά ο λόγος.

ο οποίος ήταν ότι εφάρμοσαν τις υποτίθεται βασικότερες αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

ενότητα της αριστεράς - αυτονομία κινημάτων.

και έρχεται που λες η ηγεσία και λέει κομματική αυτάρκεια- ενδοαριστερός εμφύλιος- κομματικό καπέλο παντού.

ποιος είναι αντικομματικός?

και κάποιες ερωτήσεις στις οποίες θέλω απάντηση αν μπορείς σε όποιες θες, συναφείς είναι έτσι κι αλλιώς .

1. αν κατέβαινε ψηφοδέλτιο από ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Βουδούρη, έπρεπε να διαγραφούν όταν η αντικομματική κίνηση ήταν της ηγεσίας?

2. αν κατέβαινε στην Καλαμάτα απέναντι στον σαμαρικό υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να διαγραφούν?

3. αν κατέβαινε το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς, ή οτιδήποτε απέναντι στο ουσιαστικά κοινό κατέβασμα ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ στην Στερεά έπρεπε να διαγραφούν ?

4. όποιος προπαγανδίσει την ανάγκη παραδειγματικής καταψήφισης όλων αυτών, πρέπει να διαγραφεί ?

5.πως θα αποτιμηθεί πολιτικά το κάζο (εδώ θα είμαστε) της 18ης Μαΐου ?

6. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί, δεν έχει το αναγκαίο κοινωνικό αντίκρυσμα να νικήσει εύκολα τον Σγουρό ή τον Καμίνη ? Σου έχει μείνει κάτι από όσα λέει η Δούρου ? Γιατί να πάει κάποιος να την ψηφίσει? Για να μην χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει άλλη απάντηση. Έχει κανείς την αίσθηση ότι ζητάει να εκλεγεί σαν μια περιφερειακή αρχή που θα πάει με τον κόσμο έξω απο τα κέντρα εξουσίας μέχρι να πέσουν? Που θα προκαλέσει μπλακ- άουτ στο κράτος μέχρι να πέσουν?

7.ποια θα είναι η επίδραση του κάζου της 18ης στο αποτέλεσμα της 25ης ?

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα ειναι γιατι το fake της κονιτσας έπαιξε σε εκατοντάδες blogs και sites, ενώ οι παραπάνω διαγραφές πουθενά.Γιατι αυτή η διαφορετική αντιμετωπιση;

Гриша

Ανώνυμος είπε...

το θέμα της Κόνιτσας δεν ήταν fake.

γιατί εξαρτάται τι εννοείς θέμα της Κόνιτσας.

http://902.gr/eidisi/politiki/37742/te-ioanninon-thesprotias-toy-kke-shetika-me-provokatorika-dimosieymata-sta

http://revol-now.blogspot.gr/2014/02/epirusgate-leftgr.html

για παράδειγμα εδώ μιλάει για στήριξη ή όχι ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ψέμα.

δεν λέει αν όντως υπήρχε απόφαση της ΚΟΒ Κόνιτσας που ακυρώθηκε.

και αν αυτός που στηρίζει το ΚΚΕ είναι ... πασόκος.

όπως λέει εδώ.

http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-03-12-20-13-03/1609-2014-02-24-19-26-04

ακυρώθηκε η απόφαση γιατί η κεντρική γραμμή του ΚΚΕ δεν χωράει την τοπική αντίφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την απόφαση του ΚΚΕ.

αυτό είναι το πολιτικό θέμα της Κόνιτσας και είναι ακριβώς το ίδιο με το θέμα στο Ίλιον.

οπότε έπρεπε να έχει προβληθεί πολύ περισσότερο.

από κει και μετά, το ΚΚΕ παίρνει τον χρόνο του.

για παράδειγμα σύντροφε με το κυριλλικό όνομα, θυμάσαι τους πανηγυρισμούς, για το ότι " δεν κόπηκε η στήλη του Μπογιόπουλου "?

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε Khlysty,


Μα με την έννοια της εσωτερικής κατάρρευσης καταλαβαίνουμε κι εμείς την πτώση τής κυβέρνησης. Και ακριβώς μία ενδεχόμενη ήττα τής ΝΔ στις ευρωεκλογές με μεγάλη διαφορά και μία θεαματική συρρίκνωση της Ελιάς/ΠΑΣΟΚ, που ασφαλώς θα αναθερμάνουν σε κάποιο βαθμό και τις λαϊκές αντιστάσεις, είναι μία αναγκαία συνθήκη. Έτσι τα βλέπουμε κι εμείς.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Πικάπα,


Συνοπτική, αλλά πολύ ακριβής η περιγραφή τής κατάστασης, σχεδόν στο 100%, που κάνεις (και γενικά καλά μού φαίνεται τα λες και στα άλλα σχόλια). Από τη μεριά μου, μία επισήμανση/προσθήκη:

Νομίζω ότι δεν έχουν και πολλά να πουν αυτοί που ψάχνουν «κάτι ανάμεσα και καλύτερα» και οι οποίοι, όπως γράφεις, αν και «εδώ έχουν να το πουν», «δεν το λένε». Δεν το λένε, γιατί αυτό που έχουν να πουν είναι μόνο ή κυρίως θεωρία και ο κόσμος ζητάει πράξη (μία από τις περιπτώσεις που δικαιώνεται ο χαρακτηρισμός «σοφός λαός»). Ένα μόνο παράδειγμα, που το έχω πρόχειρο, γιατί διάβαζα νωρίτερα το editorial του Μηλιού, στο νέο τεύχος τού περιοδικού του (Θέσεις):

Θεωρία: «Οικονομία τών αναγκών».

Πράξη: «Μείωση της ανεργίας κατά 50% βαθμιαία και σταθερά, σε διάστημα δύο ετών».

Για το πρώτο, μπορούν να λένε μέχρι το άλλο Πάσχα. Για το δεύτερο, όχι μόνο δεν «το έχουν εδώ να το πουν», αλλά ούτε στο υποσυνείδητό τους!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Όσο δεν δίνετε στον κόσμο καμία άλλη εναλλακτική από τη σοσιαλιστική επανάσταση εδώ και τώρα και δεν μπορείτε να σκεφτείτε καμία άλλη κοινωνία πέρα από «το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε» (μείον τα αυταπόδεικτα και χοντρά προβλήματά του που κι εσείς παραδέχεστε), μην απορείς που δεν στρέφεται μαζικά ο κόσμος προς εσάς. Μαλάκας ήταν ο Λένιν που υποσχέθηκε στα μιλιούνια τών ρώσων αγροτών να τους κάνει μικροϊδιοκτήτες (Ψωμί, Γη, Ειρήνη);

Τέλος: Αναρωτήσου πόσο πειστικά ακούγεσαι όταν κατηγορείς τον ΣΥΡΙΖΑ για πιθανές «ανίερες συμμαχίες», από τη στιγμή που ένας από τους στόχους τής αποστείρωσης του ΚΚΕ έναντι τού ‘‘κινδύνου’’ σύναψης πολιτικών συμμαχιών με τους «οπορτουνιστές» είναι αυτό ακριβώς: να μην έχουν που αλλού να στραφούν, κι έτσι να τους κατηγορείτε μετά ότι ‘‘ψάχνονται’’ για συμμαχίες με δυνάμεις εκτός Αριστεράς. Να κάνει μια παρόμοια κριτική ο κ.σ. («κάποιος σύντροφος»), να το καταλάβω, άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ εν μέρει. Όχι εσύ όμως, ή οποιοσδήποτε Κουκουές συντάσσεται με την κομματική γραμμή. Φίλε Гриша, δεν λέω, οι λαϊκές μάζες κολυμπάνε στα σκοτάδια τους. Αλλά, τουλάχιστον, ξέρουν γραφή και ανάγνωση και δεν υπογράφουν με Χ, όπως οι ρώσοι μουζίκοι. Αν ο Λένιν δεν υποτίμησε τη νοημοσύνη τών εξαθλιωμένων συμπατριωτών του μία, εσείς δεν πρέπει να υποτιμάτε το λαϊκό αίσθημα δέκα!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Ναι, το έχω πει κι εγώ κάμποσες φορές: σε μία κατακερματισμένη Αριστερά, το πού θα ψηφίσει κάποιος που δεν είναι στρατευμένος με κάποιο από τα κομμάτια της είναι στην τελική μία τακτική επιλογή και τίποτε παραπάνω. Και εδώ, έρχονται οι Κουκουέδες και λένε: Όχι, η ψήφος δείχνει πολύ περισσότερα. Και δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι αποδεικνύονται κοινοβουλευτικότεροι της πιο κοινοβουλευτικιάρικης Αριστεράς!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε skipper, σαν τα χιόνια! :-)


Μήπως κάτι δεν έγραψες σωστά; Δεν βγάζω νόημα από το σχόλιό σου. Δεν γίνεσαι πιο σαφής;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Κλασσικά,άλλο ρωτάω εγω,αλλα άπαντας εσύ.Και αυτά που λες ειναι άστα να πάνε.Απόφαση που υπήρχε και ακυρώθηκε και πράσινα άλογα...
Αστο καλύτερα.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

ok με κάλυψες.

"άστο καλύτερα".

δεν είναι στον χαρακτήρα μου ή στην κοσμοθεωρία μου το " πίστευε και μη ερεύνα"

δεν το αφήνω, έβαλες θέμα Κόνιτσας, απάντησα για Κόνιτσα, κολλώντας και 2 αποφάσεις του ΚΚΕ για το θέμα.

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

αντίστροφος κοινοβουλευτισμός φίλε leftg700, αυτό ακριβώς που λες, έχω φάει χρόνια προσπάθειας να πείσω για αυτό, και έχω σπάσει βέβαια ωραιότατα τα μούτρα μου.

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

φίλε κ.σ.
θυμάσαι αλήθεια εδώ τους πανηγυρισμούς, για το ότι "δεν κόπηκε η στήλη του Μπογιόπουλου "?
εγώ δεν τους θυμάμαι φίλε κ.σ., αλλά όμως θυμάμαι άλλα και χειρότερα.

φίλε left
"όποιος έχει να πει κάτι το λέε"ι, έτσι λένε.
Το σωστό όμως είναι αλλιώς:

Όποιος έχει να πει πραγματικά κάτι που να μπορεί να πιάσει τόπο, γίνεται κατανοητός και οι άλλοι τον προσέχουν.

Τώρα βέβαια, εμείς εδώ το παρακάνουμε να τα λέμε μεταξύ μας, και δεν μας βλέπω για να βγούμε να τα πούμε εκεί που περιμένουν να μας ακούσουν.

Πικάπα

skipper είπε...

Λεφτ

εννοώ ...πως καλώς διαγράφηκαν και άρα η διαγραφή τους ...δεν αποτελεί "κατηγορία" για τον ΣΥΡΙΖΑ. (για μένα)

Θα επανέλθω αργότερα...γιατί "τρέχω".

Ανώνυμος είπε...

φίλε ΠΚ δεν λέω για πανηγυρισμούς εδώ, λέω για πολύ συγκεκριμένα άτομα που μου έτριβαν τον Ριζοσπάστη στην μούρη, και μετά μου λέγανε

" δεν θα μας πεις εσύ ... "

"ρε καλέ μου, ρε χρυσέ μου, αυτά που μου έλεγες χτες σου θυμίζω"
,
τίποτα οι σύντροφοι,

" είσαι τσιράκι του ΣΕΒ " !!!!

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

λεφτ 1.43'

καλο.
αν θες το φτιαχνεις λιγο και το στελνεις στο ριζο για δημοσιευση.

οργ.

skipper είπε...

Σύντροφε

από το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ :

"Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ως ενεργοί πολίτες, μετέχουν στις συνδικαλιστικές και άλλες ενώσεις, στα κοινωνικά κινήματα, σύμφωνα με τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα, και δρουν με γνώμονα τις αρχές και τους σκοπούς αυτών των κινημάτων. Όλα τα όργανα και οι οργανώσεις του κόμματος εργάζονται για την ανάπτυξη και μαζικοποίηση των κινημάτων και ενθαρρύνουν και οργανώνουν τη συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά"

Προφανώς λοιπόν για τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν σημασία τα κινήματα ως θεσμοί άμεσης δημοκρατίας...είναι δε απαραταίτητα διότι -ευελπιστούμε - θα συμβάλουν στην ανατροπή και στην "κατάληψη" της εξουσίας από την Αριστερά.
Είναι σαφές νομίζω ,ότι εννοείται-όπως το βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ - πως τα κινήματα αυτά είναι ένα συμπλήρωμα στον θεσμό της ΕΜΜΕΣΗΣ δημοκρατίας.

Το πρόβλημα λοιπόν αρχίζει ...όταν μπερδεύονται οι ρόλοι του καθενός. :-)



Ανώνυμος είπε...

αν δεν καταλαβες τι θελω να πω, το προβλημα σου δεν ειναι το συριζα που ειναι ρεφορμιστικο, αστικο, του σεβ του νατο, της σια
το ππροβλημα σου ειναι το κκε που ειναι το πιο μπετονενιο νεαντερλιανο κομμα.
ΚΑΠΙΟΙ πρακτορες (του che?)ανατρεχουν στο παρελθον για να βρουν την αιτια του κακου.
Εγω απλα και ξεκαθαρα λεω οτι το κκε ειναι κατ επιφαση κομμα κομμουνιστικο, και ο μονος λογος που υπαρχει ειναι για να εχει λογο υπαρξης η ηγεσια του (για να μην αυτοκτονησουν δηλαδη). Μπορει αν παψει να με πληρωνει η ασφαλεια και η 4η διεθνης να αλλαξω γνωμη, ισως παλι να ωριμασω μονος μου.

οργ?

υ.γ. συγνωμη για την παρεκβαση

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη
ποιο ηταν το διακυβευμα το 1924-32, οταν το ΚΚΕ πολλαπλασιαζε την επιρροη του στην ελληνικη κοινωνια και ποιο τωρα?
τοτε ηταν ζητημα επιβιωσης η αμεση επανασταση ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ γιαυτο και το ΚΚΕ της εποχης με ηγετες της ποιοτητας του Παντελη Πουλιοπουλου και αλλων πολλων μπορουσε ανετα να συνομιλει με αναρχικους (μη ξεχνας και τον αδελφο του Λενιν, τα ξερουν και οι κοτες, εσυ θα ξερεις και αλλες περιπτωσεις,)αστους τιμιους συνδικαλιστες γιατι το διακυβευμα δεν ηταν η επιβιωση του μηχανισμου αλλα η σωτηρια του λαου.

Δες τωρα τη σταση του σταλινο-ζαχαριαδικου 'κ'κε στο μεταπολεμο και στη χουντα
διατηρηση του μηχανισμου στο θερμοκηπιο, και στο διαολο να παει το κινημα και οι εσωκομματικοι αντιπαλοι για να σωθει η κιβωτος της διαθηκης με τα απαντα του σταλιν (φτου).

το φλωρακικο κκε (φλωρικο?) ειπα θα το αναλυσο προσεχος.

Τωρα τι θα εκανε ενα λενινιστικο κκ (εσυ τον ανεφερες)?
Θα εμπαινε στο ΚΕΝΤΡΟ της πολιτικης με ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ ενωτικη προταση σημειων για κυβερνηση εκτακτης αναγκης (σουχα γραψει για την κυβερνηση του 17 που ακομα και μετα την εμπειρια των σοβιετ συμμετειχαν πολλα αριστερα κομματα)

θα συνεισφερε σε προταση αλλου κομματος (βλεπε χιλη),

θα αποσυρονταν απο την κυκλοφορια για να αυξησει την αξια των αλλων κοματων?

ΘΑ μεινει αλυτο μυστηριο.

οργ.

Υ.Γ.
(μηπως στο οτι η ελλαδα δεν ειναι 'αδυναμος κρικος" οφειλεται ΛΙΓΟ και στο 'Κ'ΚΕ? Η θα τα ριχνουμε στο αντικειμενικο και υποκειμενικο παραγοντα

LeftG700 είπε...

Φίλε skipper,


Μάλιστα. Τώρα κατάλαβα πού πήγαινε το σχόλιό σου. Δικό μου το λάθος (δεν είχα διαβάσει τα λινκς που ποστάρισε ο Гриша).

Κοίταξε, δεν ξέρω τα ντσού ούτε της μιας ούτε της άλλης περίπτωσης. Τι να σου πω. Αυτά δεν είναι ωραίες καταστάσεις. Και νομίζω ότι δεν μπορείς να εφαρμόσεις μια γενική και ενιαία γραμμή. Ας πούμε: άλλη στάση πρέπει να κρατήσει ένα αριστερό κόμμα αν οι διαφωνούντες στηρίζουν ένα άλλο σχήμα στο οποίο ηγείται κάποιος πασόκος μπασμένος στα κόλπα, κι άλλη στην περίπτωση που σηκώνουν παντιέρα υπέρ ενός σχήματος με αγωνιστική προϊστορία και δράση που στήριξε στο παρελθόν το κόμμα τους και που τώρα, για χι ψι, λόγους δεν υποστηρίζει πια.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Εγω απευθύνθηκα σε όλους με το εξής απλό αλλα απ οτι φαίνεται ψιλοζορικο ερώτημα:

Πως γίνεται η περίπτωση των υποτιθέμενων διαγραφών της κονιτσας να αναπαράγεται σε μεγάλη έκταση στη μπλογκόσφαιρα και μάλιστα να συνοδεύεται με υπονοούμενα για αντιδημοκρατικες διαδικασίες,να φτάνει να tweetαρεται χωρις διασταύρωση μέχρι και απο τον παπαδημουλη και σε κεντρικό επίπεδο απο left.gr και αυγή και απο την άλλη οι πραγματικές διαγραφές που αφορούν τον συριζα να μη γίνονται θέμα πουθενά;
Δεν εξετάζω αν και κατα πόσο ειναι θεμιτες οι διαγραφές απο τη στιγμή που αποτελούν εσωκομματικό θέμα του συριζα.
Αυτο που αναρωτιέμαι ειναι:

Γιατι αυτή η επιλεκτικη αντιμετωπιση των δύο περιπτώσεων;

Που πήγε όλη αυτή η ευαισθησία οσων βιάστηκαν στην περίπτωση της κονιτσας να μιλήσουν για αντίδημοκρατικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις;

Τελικά:
Πως ειναι δυνατόν όλοι εσείς οι ανένταχτοι και ανυχτομυαλοι αριστεροί, ή εσεις οι κριτικοί υποστηρικτές του συριζα που δεν είστε σαν εμάς τους "κολλημένους γραμμιτζηδες" του ΚΚΕ, μπροστα σε αυτή την εξόφθαλμη ατιμια να κάνετε τη πάπια;;;;

Гриша

Ανώνυμος είπε...

φιλότιμε φίλε Γκρίσα

κατ αρχη για το θέμα την Κόνιτσας, να συμφωνήσουμε ότι κανείς από΄τους "ανοιχτόμυαλους" ανένταχτους δεν συμφώνησε ότι είναι fake.
Πολλοί θυμούνται συγκεκριμένα τους fake πανηγυρισμούς ότι δήθεν δεν παύθηκε η στήλη Μπογιόπουλου, που φυσικά παύθηκε λίγο μετά.
Κάποιοι πιστεύουν ότι οι διαγραφές στην Κόνιτσα θα γίνεουν εν "ευθέτω χρόνω" και δικαιούνται να το πιστεύουν, αφού οι παύσεις σας γίνονται μεθοδικά και σχεδιασμένα (ή μήπως όχι; - ΜΗΝ υπεκφεύγεις στα ερωτήματα!)
Kάποιοι θυμούνται πολλά πολλά άλλα που καταλογίζουν ως παρόμοια αμαρτήματα - δυστυχώς πολυάριθμα παραδείγματα- και κάποιοι το φέρουν πολύ βαρέως και για τις απολύσεις σας και για τα πρόσφατα παρόμοια, καθώς σας αφαιρούν πλήρως κάθε ιδιότητα κομουνιστή, με αυτά που κάνατε στο θέμα ως "καπιταλιστική" επιχείρηση!

Ο περισσότεροι δεν κατάλαβαν από τη διάψευση ότι δεν σημειώθηκε πράγματι σοβαρή διαφωνία, αντίθετα η διάψευση μάλλον το επιβεβαίωσε, μη διαψεύδοντας το.
Πάντως όλοι, ή σχεδόν όλοι συμφωνούν με την πολιτική κριτική που περιείχε εκείνο το υποτιθέμενο fake, και κανείς δεν έχει τη διάθεση να το ψάξει σαν ντετέκτιβ.

Τώρα για τα fake και τα unfair του Σύριζα. Σε καθημερινή βάση, ο περίγυρος του Σύριζα, αλλά και ο πυρήνας του Σύριζα, περιέχει ανοικτή κριτική μέχρι του σημείου του μπάχαλου.Πράγματα που ούτε καν διονοείται να εκφράσει ένα πιστό μέλος σας.
Ενώ στη δική σας μεριά, ο ποιοτικόιτατος Μπογιόπουλος που κάθε λογικός θα τον είχε σε πρώτο πλάνο, εξέφρασε κάτι διαφορετικό, θάφτηκε, ούτε καν εκλέχτηκε στο συνέδριο με τα πλειοψηφικά σας, του κόπηκ η στήλη, ενώ αν τον είχατε εκμεταλλευτεί, σήμερα θα είχατε υπερδιπλάσια επιρροή, απλώς δεν θα είχατε μάλλον την ίδια Κ.Ε!

Δεν είναι για συγκρίσεις,
Από τη μια μεριά μπάχαλο (συριζα) από την άλλη μεριά τη δική σας, κομπλεξισμός και μυωπία.
Πικάπα

skipper είπε...

Τελικά:
Πως ειναι δυνατόν όλοι εσείς οι ανένταχτοι και ανυχτομυαλοι αριστεροί, ή εσεις οι κριτικοί υποστηρικτές του συριζα που δεν είστε σαν εμάς τους "κολλημένους γραμμιτζηδες" του ΚΚΕ, μπροστα σε αυτή την εξόφθαλμη ατιμια να κάνετε τη πάπια;;;;

Гриша

Διότι είτε fake είτε όχι...δεν αποτελεί είδηση πλέον.
Τωρα γιατί εσύ έχεις "στραβώσει" έτσι και περιμένεις fair play από τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, όταν η μονολιθικότητα του ΚΚΕ επαινείται κι από τους πλέον αντικομμουνιστές πολιτικούς αντιπάλους (Άδωνις π.χ.) και έχει περάσει στην συνείδηση του κόσμου ...ως στανταράκι , δεν το καταλαβαίνω.

Θέλω να πως δηλαδή,πως κατά βάθος ...τον γουστάρετε τον ρόλο του "μαντρόσκυλου".

Ανώνυμος είπε...

@Πικαπα

-Πες μας Γιωργάκη για τον σκύλο.
-Εεεεε ο σκύλος είναι πολύ μικρότερος από τον ελέφαντα.
Ο ελέφαντας είναι γκρι,έχει προβοσκίδα,χαυλιόδοντες,μεγάλα αυτιά και ζει στην Αφρική.



@Гриша
Σόρυ ρε φίλε,αλλά τα θέλει και εσένα ο κώλος σου. :)
Να ξέρεις ότι οι "διαλλακτικοί","ανοιχτόμυαλοι" και"κριτικοί υποστηριχτές" είναι χειρότεροι από τρολάκια τύπου οργουελ.

"Ένας περαστικός"

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Αφού σού υπενθυμίσω ένα σχόλιό μου προς εσένα (Σάββατο, Απριλίου 12, 2014 1:43:00 μ.μ.), για το οποίο μού λείπει μία δική σου τοποθέτηση, να πω δυο λόγια για το θέμα που κακώς κατά την άποψή μου σε απασχολεί τόσο πολύ (Κόνιτσα/Ίλιον – Γλυφάδα).

Το ζήτημα δεν είναι αν έγιναν ή όχι διαγραφές στην Κ.Ο. Κόνιτσας. Δεν υπάρχει αμφιβολία από μένα για το ότι τα Συριζικά ΜΜΕ κακώς αναπαρήγαγαν την είδηση περί διαγραφών χωρίς να τη διασταυρώσουν ή έστω χωρίς να πάρουν τις αποστάσεις τους διατηρώντας επιφυλάξεις (δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η πιο κραυγαλέα: θυμίζω την περίπτωση των δήθεν σκυλιών που τάχα έφαγαν το θείο τού Κιμ Γιονγκ Ουν). Ωστόσο, μην πιάνεσαι από εκεί. Είναι προφανές ότι κάτι έπαιξε στην Κόνιτσα σε σχέση με τον υποψήφιό σας, κάποιες δεύτερες σκέψεις έκανε η καθοδήγηση, κάποια στροφή επέβαλε και κάποιοι Κονιτσιώτες Κουκουέδες τσίνισαν (όπως ήταν φυσικό). Από εκεί και πέρα, το πώς αντιμετωπίζει το ΚΚΕ τους δυστροπούντες με την εκάστοτε γραμμή, το ξέρουνε κι οι κότες. Δεν το ξέρουνε μόνο οι στρουθοκάμηλοι, επειδή κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο. Δεν σε ξέρω, αλλά το κόβω πως δεν είσαι στρουθοκάμηλος. Εδώ ο Blogger μπλοκάρει τα ρομπότ. Θα άφηνε να ποστάρει σχόλιο μία στρουθοκάμηλος; ;-)

Να έρθω τώρα στην περίπτωση του Ίλιου και της Γλυφάδας.

Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες (πέρα από το οφθαλμοφανές ότι η απόφαση τής κορυφής επιβλήθηκε διοικητικά στη βάση, δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι παίζει πίσω από τις διαφωνίες), εκείνο που βλέπω καθαρά ακόμα κι αν βγάλω τα μυωπικά μου γυαλιά είναι ότι εδώ έχουμε δύο περιπτώσεις όπου μέλη τού ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνουν ως υποψήφιοι με ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο από αυτό που αποφάσισε το κόμμα τους. Καθώς καταλαβαίνεις, η διαφορά με τους δικούς σας στην Κόνιτσα, που απλώς δυστρόπησαν, είναι πολύ μεγάλη. Όπως έγραψα και στον Skipper, οι διαγραφές δεν είναι ό,τι το καλύτερο και δεν αποκλείεται το δίκιο επί τής ουσίας να βρίσκεται από τη μεριά τών διαφωνούντων. Ωστόσο, δύσκολα μπορείς να κατηγορήσεις ένα κόμμα που διαγράφει μέλη τα οποία ανταγωνίζονται το κόμμα τους συμμετέχοντας με άλλο σχήμα.

Τι μένει; Μένει η απορία σου επειδή τα Συριζικά ΜΜΕ ‘‘σήκωσαν’’ την Κόνιτσα και ‘‘έθαψαν’’ Ίλιον και Γλυφάδα.

Μένω ενεός! Τώρα το παίρνεις είδηση ότι κάθε αριστερό σχήμα «δημοσιεύει μόνο ό,τι συμφέρει το λαό» (= ό,τι συμφέρει το σχήμα), ασχέτως αν κατά τα άλλα την πλήρωσε μόνο ο Χαρίλαος που το είπε για το Ρίζο; Μόνο εμείς εδώ το έχουμε γράψει εκατοντάδες φορές. Εν πάση περιπτώσει, αν είναι έτσι, σου λέω κάλλιο αργά παρά ποτέ και σε καλωσορίζω στο κλαμπ!

Ενώνω λοιπόν κι εγώ τη φωνή μου με τη δική σου και φωνάζω στα Συριζικά ΜΜΕ: «Ρε! Την αλήθεια, ρε!».

Εσύ την ενώνεις με τη δική μου, για να φωνάξουμε το ίδιο και στα Κουκουέδικα ΜΜΕ;


Τα λέμε


ΥΓ Φυσικά, δεν αγνοώ ότι, ακόμα και για ένα κομμουνιστικό ή αριστερό κόμμα υπάρχουν πάντα μερικά πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται. Δεν νομίζω όμως ότι περιπτώσεις σαν της Κόνιτσας και του Ίλιου ή της Γλυφάδας εντάσσονται μέσα σ’ αυτά τα απαγορευμένα προς συζήτηση πράγματα…

LeftG700 είπε...

@«Ένας περαστικός»:


Μεταξύ μας τώρα: Σε βολεύει όλοι οι εκτός ΚΚΕ αριστεροί να είναι δογματικοί στόκοι, μπετόβλακες και γραμμιτζήδες, έτσι δεν είναι; Ε, καλά. Δεν μπορεί να τα έχει κανείς όλα σε αυτή τη ζωή… ;-) :-)


Τα λέμε (μη φοβάσαι: αν φοράς χειρουργικά γάντια και μάσκα κάθε φορά που μπαίνεις στο μαγαζί εδώ, ούτε μία στο εκατομμύριο να κολλήσεις οπορτουνίτιδα! ;-) :-) )

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω και δεν κατάλαβα αυτά με το Γιωργάκη και τον ελέφαντα,κλάποιου περιαστικού εδωμέσα, ίσως πρόκειαται για επικοινωνία ανώτερου επιπέδου, στην οποία δεν αξιώθηκα.

Όταν κάποιος είναι περαστικός,είναι πιο εύκολο να το παίζει ανώτερος. Όταν από την άλλη έχεις πει πολλά, όπως είπα κι εγώ τώρα τελευατία, που περαστικός ξανάλθα και κάθισα, τότε έχεις πει και κάποια μέτρια ή όχι όσο πετυχημένα.

Πάντως το θέμα της συνομιλίας με έναν πιστό οπαδό της ηγεσιας του ΚΚΕ δεν είναι ποτέ εύκολο. Πρέπει να του πεις πάντα προσεκτικά τη μισή αλήθεια, αν του μιλήσεις λίγο πιο ειλικρινά θα παρεξηγηθεί, και αν του πεις στα ίσια αυτά που ξέρεις εσύ και τα ξέρει κι όλος ο κόσμος, κόμσος τότε θα σε πει και αντικομμουνιστή.
Δεν θέλω να το εκτραχύνω, σε αυτά είναι καλύτεροι οι πιστοί οπαδοί της ηγεσίας.

Όσον αφορά το Σύριζα, να τα εξηγήσω prima vista, δηλαδή χωρίς να μάθω και να ξέρω τίποτε για το συγκεκριμένο γεγονός των διαγραφών.
Όπως και στα παλιά έθιμα του ΣΥΝ, έτσι και στον Σϋριζα, όταν κάποιος κατεβαίνει στις εκλογές με αντίπαλο σχήμα, διαγράφεται. Είναι απλό και απλούστερο δεν γίνεται. Αν περάσουν οι εκλογές, αυτοί που διαγράφηκαν και θέλουν να ξαναρθούν, ξανάρχονται.
Σε όλα τα κόμματα της αστικής δημοκρατίας, το κόμμα είναι η ηγεσία του. Αν τύχει και το διευκρινίζει αυτό το κατασταικό, όπως το ξεκαθαρίζει πια το κατασταστικό του ΚΚΕ, γλυτώνεις από τζάμπα φασαρίες. Αν προσπαθείς να το κρύψεις μιλώντας για κόμμα των μελών, τότε έχεις αχρείαστες παρεξηγήσεις. Το κόμμα είναι η ηγεσία του, που έχει τη σφραγίδα, για όλα τα κόμματα της αστικής δημοκρατίας.
Παρόλα αυτά ο Σύριζα είναι μπάχαλο, γιατί αδυνατεί να καθορίσει ουσιαστικά και να υλοποιήσει την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των μελών. Αδυνατεί ακόμη και να μαζέψει τις μισές συνδρομές από τα μισά μέλη. Εξακολουθεί να έχει μέλη που δίνουν ένα δεκάρικο για να ψηφίσουν πριν από κάθε εσωκομματικές εκλογές και πατούν όποτε τους γουστάρει και όπου τους γουστάρει. Αδυνατεί επίσης να εκπληρώσει τα δικαιώματα των μελών, αφού δεν τους εκχωρεί το λόγο από τα μέσα του. Αδυνατεί να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των οργανώσεων μελών, ως κύταρο του οργανισμού.
Αδυνατεί;
Όχι ακριβώς. Το δεν μπορώ δεν ισχύει για ανθρώπους που είναι σχεδόν έτοιμοι να αναλάβουν υπουργεία. Εδώ λογικά
ισχύει το δεν θέλω. Βολεύει να διατηρείται ένα σώμα χύμα κάτι ανάμεσα σε οπαδούς και μέλη, έτσι ώστε "αυτοί που ασχολούνται" να αναπαράγονται και να τα κανονίζουν.
Όσν αφορά τις διαγραφές, λογικά στο δρόμο προς τηςν εξουσία, θα αυξηθούν.
Πικάπα

Ανώνυμος είπε...

γιατι ρε φιλε περιαστικε τρολ?

με ξερεις κι απο χτες?

στοιχεια παραθεσα. αυτα δηλαδη που αν εισαι λιγο πολιτικοποιημενος δεν γινεται να σου ξεφευγουν.
στο κατω κατω δεν υπερασπιστηκα ιδιαιτερα καποιο αλλο κομμα
μονο το κομμα που φιλοδοξει να ειναι το απαν (με την φιλοσοφικη εννοια ) του μελλοντος.
ΕΝΑ τετοιο κομμα θα την σηκωσει την κριτικη. Πρεπει να το κανει.
τοσο πολυ ποναει η αληθεια?

ΤΩΡΑ αν κι εσυ υποννοεις οτι υπαρχουν ΑΛΛΕΣ προυποθεσεις για να κανεις κριτικη στο Κομμα, τοτε παω πασο.
Περιμενω απαντηση, διαφορετικα θα θεωρηση μονο τιμητικο για μενα το χαρακτηρισμο σου.

για τα υπολοιπα παραπεμπω στο σ/φο πικαπα (αν επιτρεπει βεβαια και δεν με εχει διαγραψει και αυτος)

οργουελ

Ανώνυμος είπε...

@ οργουελ

Τώρα εσύ γιατί θίχτηκες; Αφού είπα οτι οι άλλοι είναι χειρότεροι από εσένα...
:)

Και πέρα από την πλάκα προτιμώ εσένα γιατί εμείς υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθούμε...ότι δεν έχουμε τίποτα κοινό.Οι άλλοι νομίζουν ότι κάτι μπορεί να μας συνδέει.

Καλά τα περί "αστικού κόμματος που είναι μόνο η ηγεσία" είναι για γέλια.
Οι διάφοροι ανένταχτοι πουθενάδες "διανοητές" κάνουν κριτική στα χιλιάδες μέλη του κόμματος που καθημερινά βρίσκονται στο δρόμο σε χίλιες δυο δουλειές θυσιάζοντας μέρος ή όλη την προσωπική τους ζωή και μετρώντας απολύσεις και καταδίκες.
Για να ακούν γελοιότητες από άμβωνος...
από κάποιους που βρίσκονται κοντά ή "κριτικά κοντά" σε ένα κόμμα που δεν είναι τίποτα άλλο από την ομάδα του "πρωινού καφέ" του Τσίπρα...

Αρκετά...

"Ένας περαστικός"



Ανώνυμος είπε...

Αυτο εννοουσα οταν μιλαγα για θεατρο και επαναστατικη γυμναστικη.
Αγωνας αποτυχημενος γιατι στηριζεται σε λανθασμενη στρατηγικη και τακτικη.
Αγωνας με καταδικες με αναστολη και δι αντιπροσωπων.
Τελος παντων δεν ξερω αγωνιστες να ζητανε τα ρεστα γιατι οι αγωνες τους δεν πειθουν κανενα.Το σφαλμα πρεπει (αποψη μου) να το ψαξουν στις αναλυσεις τους. (εκτος αν εισαι της αποψης "φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους" υπαρχουν και αυτες στο διαδυκτιο).
Αν νομιζεις οτι ζουμε σε ενα διαρκες εμφυλιο με αντιπαλους ή το λαο (δηλ.το κκε) ή το αλλο στρατοπεδο που αποτελειται απο ορκισμενους εχθρους του (δηλ. του κκε) θα σου ελεγα οτι δεν μπορω να συμμετεχω στο ονειρο σου ουτε σαν αντιπαλος. Αυτα που σου γραφω πιθανον να ακουγονται ακατανοητα. Ισως σε καποια χρονια τα καταλαβεις. Εφω ενδιαφερομαι να καταλαβω το εξης. Η αναλυση σας για το συριζα ως αστικο κομμα καταληγει μεχρι του σημειου να προδιαγραψει την πολιτικη του σαν κυβερνηση πριν αυτο γινει? Ετσι ειναι?

Αν ισχυει, τοτε θα μπορουσα εγω (δεν το κανω) να θεωρησω ως αχρηστη την συμμετοχη του κκε σε μια αριστερη κυβερνηση. ισως πραγματι να μην εχουμε κοινα.
Σχετικα (και επικαιρα) Υπηρχε κανεις στο κκε, (το οποιο ξεκοψε καθαρα απο το κκ ουκρανιας και συνεργαζεται με τους "κομμουνιστες ουκρανιας") που θα μπορουσε να προβλεψει τις εξελιξεις εκει με την επανεμφανιση της σημαιας της εσσδ? Εχει αυτο καποια σημασια η ειναι κολπο των σοσιαλφασιστων-οπορτουνιστων και γενικα των φιλοιμπεριαλιστων.Σου βαζω δυσκολα και σενα?

οργουελ

Ανώνυμος είπε...

Αντιπαρέρχομαι τις αστειότητες για πουθενάδες, που ανεύθυνα εκστομίζονται από αγνώστους απέναντι σε αγνώστους, οι οποίοι -και για τους οποίους- δεν έχουν την παραμικρή ιδέα τι είναι και τι έχουν κάνει και τι ακριβώς κάνουν τώρα και γιατί.
Παραμένω στην αρχή ότι μπορείς και πρέπει κάποτε να χαρακτηρίζεις την πράξη και τα λόγια, αλλά όχι το πρόσωπο που τα εκστομίζει, (εκτός κι αν τον ξέρεις τι κακό κουμάσι είναι!). Ότι δηλαδή η προσωπική κριτική σε έναν συνομιλητή μηδέν θετικό πολιτικό έχει να προσφέρει. Για να το κάνω λιανά, μπορείς να πεις τον άλλο ότι αυτό που λες είναι χαζομάρα, αλλά αν του πεις ότι είσαι χαζός, αυτό είναι κάτι άλλο.
Υπενθυμίζω ότι η κριτική σκέψη και η αβίαστη κριτική στην ηγεσία και σε οποιαδήποτε ηγεσία είναι μάλλον υποχρέωση ενός αριστερού, και ακόμη περισσότερο ενός κομμουνιστή. Και οι κριτικοί χαρακτηρισμοί απέναντι στην ηγεσία δεν είναι ποτέ προσωπικοί, αλλά είναι εκ των πραγμάτων πολιτικοί.
Τονίζω ότι όταν η διαφωνία οδηγεί σε προσβλητικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς, η όποια επικοινωνία έλαβε τέλος.
Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για να σπαταλά κανείς τα λόγια του. Από την άλλη μια σούμα πότε-πότε ίσως βοηθά. Η σπατάλη δυνάμεων στον αριστερό χώρο είναι δραματική. Επαναλαμβάνω, όπως τα έχουν καταφέρει τα κόμματα και τα μικροκόμματά μας. Ξαναλέω ότι ανένταχτος δεν μπορεί ς να κάνεις σοβαρή πολιτική δουλειά, και ενταγμένος πέφτεις σε καταστάσεις αδιέξοδες, ενεργοβόρες και χαμηλότατης απόδοσης. Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να αναζητήσεις τι καλύτερο μπορεί να βγάλει την κατάσταση από το αδιέξοδο. Επανειλημμένα έχω πει ότι εάν δεν συγκροτηθεί μια ισχυρή ριζοσπαστική αριστερά, ανεξάρτητα από ΚΚΕ και Σύριζα, ούτε τα δυο αυτά κόμματα θα μπορέσουν να βελτιωθούν και να λειτουργήσουν όπως χρειάζονται οι περιστάσεις. Κάτι τέτοιο ωστόσο φαίνεται απίθανο να γίνει άμεσα και όσο είναι καιρός. Κατά συνέπεια, πορευόμαστε κάπως κουτσοί και ανάπηροι, σε έναν κόσμο τρικυμισμένο. Και απίστευτα μεγάλος αριθμός αριστερά σκεπτόμενων και με ιστορικό στράτευσης είναι εγκλωβισμένο είτε σε απραξία, είτε σε αναποτελεσματικότητα.
Ο μεν Σύριζα, δύσκολα θα καταφέρει να κάνει τους ελιγμούς που έχει επιλέξει. Κάνοντας τις επιλογές και τις στροφές που έκανε μετά τις εκλογές, από ένα σημείο και μετά ανέκοψε ο ίδιος τη δυναμική του, και ενώ αυτοί που έχουν την εξουσία δεν χαρίζονται. Από την άλλη, μάλλον δεν είχε και τις δυνάμεις για κάτι περισσότερο, και με δεδομένη την έλλειψη δυναμισμού (πίεσης ή τροφοδοσίας) από τα αριστερά του. Η βαθμιαία μετάλλαξη σε ένα αριστερόστροφο κόμμα εξουσίας και συνδιαχείρισης ίσως απαλύνει κάπως τη διαβίωση κάποιων απελπισμένων. Ίσως κρύβει ασύμφορους κινδύνους, ίσως πάλι είναι ότι καλύτερο μπορεί να γίνει δεδομένων των καταστάσεων.
Το ΚΚΕ θα καταφέρει ίσως να κρατήσει αυτό που το ίδιο θεωρεί κιβωτό του κομμουνισμού, απισχνασμένο, αποκομμένο με δική του επιλογή από το μεγάλο σώμα των αριστερών και από το λαό, και με την προϋπόθεση ότι κάποιο κόμμα σαν το Σύριζα, θα του κάνει τη ¨βρώμικη¨ δουλειά να συμβιβαστεί και να εξασφαλίσει κάποιον αέρα δικαιωμάτων.
Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια
Η έγκαιρη ανασύνταξη του αριστερού χώρου είναι μάλλον απίθανη, καθώς τα ανεπίλυτα της κριτικής και ιστορικής αποτίμησης είναι συσσωρευμένα και δεν έχουν δουλευτεί και αντιμετωπιστεί όσο ήταν καιρός:
Η επαναθεμελίωση με απλούς και λαϊκούς όρους και ορολογίες το τι είναι σοσιαλισμός και κομμουνισμός, και κυρίως το τι ΔΕΝ είναι.
Η επαναχάραξη της στρατηγικής ( μετάβασης) σε σύνδεση με τον σύγχρονο κόσμο
Η συνεχής επανεκτίμηση της τακτικής, πού να είναι όμως συνεκτική και συνεπής με τη στρατηγική .
Τα χαρακτηριστικά του υποκειμένου (ή των υποκειμένων) μετάβασης, που να μην είναι ευχολόγιο, αλλά να δείχνονται με συγκεκριμένη πρακτική εφαρμογή και με μαζικές λαϊκές ρίζες.
Η μεταφορά όλων αυτών στο επίπεδο της μαζικής πολιτικής και η ανάκτηση της επαφής με τις λαϊκές μάζες.
Όλα αυτά θεωρούνται πολυτέλεια στις σημερινές συνθήκες για τις λαϊκές μάζες, που καθόλου δεν απασχολούνται με τα προβλήματα και τις αναζητήσεις της «αριστεράς».
Κάποιες φορές χρειάζεται να πει κανείς « σκάσε και σκάβε», ή « τράβα κουπί για να βγούμε». Κάποιες φορές χρειάζεται να θυμηθείς την παροιμία «όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια».
Ίσως τίποτε δεν πάει χαμένο, και πάντα ο παράδεισος θα είναι στην άλλη (και στων άλλων τη) ζωή, δηλαδή δεν θα τον δούμε εμείς στη δική μας τη ζωή. Αλλά έχει σημασία και όσο ζούμε, να μην είναι κόλαση.
Πικάπα

Ανώνυμος είπε...

Όταν κάνετε κριτική στο ΚΚΕ(όπως έχετε κάθε δικαίωμα,όσο εμετική και αν είναι),να έχετε τα @@ την κριτική αυτή να την απευθύνετε σε αυτό που είναι το ΚΚΕ,στα μέλη(μέρος τους είναι η ηγεσία) στους οπαδούς και τους φίλους του,που έχουν την ευθύνη για ότι σωστό η λάθος κάνει το ΚΚΕ,αφού το ΚΚΕ είναι οργάνωση εθελοντών ομοϊδεατών(δεν τους αναγκάζει κανείς ούτε να είναι οργανωμένοι ούτε να είναι φίλοι). Τα περί "ηγεσίας"-"βάσης" είναι μια καραμέλα που κούρασε.Μάλιστα δεν σας "κόβει" καθόλου ότι η επίθεση στην "ηγεσία" ξεχωρίζοντας την "βάση",με σκοπό την πλαγιοκόπηση της "βάσης",έχει το αντίθετο αποτέλεσμα αφού προσβάλει την "βάση" υποβιβάζοντας την σε στόκους και πρόβατα που ακολουθούν χωρίς να σκέφτονται(και μετά μιλάτε για προσβολές...).

Έλα αρκετά...
αρμένικη βίζιτα το έκανα.Αν και αγνοώ τις λιγότερο βαριές προσβολές.Ελπίζω να μην προκληθώ...στο βαθμό που θα πρέπει να επανέλθω. :)

"Ένας περαστικός"

Ανώνυμος είπε...

Όποιος μπερδεύει την πολιτική άποψη με την προσβολή, και θεωρεί την πολιτική κριτική προσωπική προσβολή, είναι άξιος της μοίρας του.

Όποιος νομίζει ότι με μεγαλόσχημες μαγκιές μπορεί να σβήσει τα ουσιαστικά πολιτικά επίδικα, απλώς προσπαθεί να "μαζέψει" με φωνές αυτούς που θεωρεί "δικούς του".

Προσβάλει αυτός ο ίδιος τους "δικούς του", και όχι άλλους

αλλά παρόλα αυτά συμφωνούμε

αρκετά!
η όποια επικοινωνία έλαβε τέλος

καλή καρδιά, και ψυχή βαθειά

ένας άλλος περαστικός

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολιτική άποψη,ότι τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ είναι πρόβατα που πιάστηκαν κορόιδα από την "ηγεσία";
Μάλιστα...
Βαφτίζουμε δηλαδή, την προσβολή για την ίδια την προσωπικότητα των ΚΚΕδων, "πολιτική άποψη" και έτσι μπορούμε να λέμε το μακρύ μας και το κοντό μας και μετά να εγκαλούμε κιόλας αυτόν που θα μας απαντήσει και θα μας θυμίσει ότι είμαστε πουθενάδες...

υ.γ
επίδικα;;...βρόμισε αμφιθέατρο...

"Ένας περαστικός"

Ανώνυμος είπε...

@πικαπα
Οτι μιλατε με μισολογα οταν απευθυεστε σε φιλους του ΚΚΕ το χουμε καταλαβει.Aπλα οταν αδυνατειτε να απαντησετε προτιμοτερο ειναι να μην απαντατε καθολου απ το να γραφετε κατεβατα ολοκληρα ασχετα με αυτο που σας ρωτανε.
@Left
H απορια μου δεν ηταν μονο για τα συριζικα ΜΜΕ.Ηταν για ολα τα ηλεκτρονικα μεσα που συντονισμενα παιξανε μια ψευτικη προβοκατορικη ειδηση σε αντιθεση με την πραγματικη που δε παιχθηκε πουθενα και αποδεικνυει και τα ταπεινα κινητρα τους.Εντελως αστοχη στη συγκεκριμενη περιπτωση η αναφορα στα μεσα του ΚΚΕ,γιατι πολυ απλα αυτα ΔΕΝ θα παιξουν ποτε την ειδηση των διαγραφων στο συριζα και το ξερεις πολυ καλα αυτο.Παντως εχει πολυ πλακα οταν σφιγγουν τα γαλατα να εμφανιζονται κατι πανικοβλητοι skipperαδες με το καταστατικο στα δοντια.Συγγνωμη ρε Λεφτ που αντιστεκομαστε και κοντρα στο ρευμα σημερα μιλαμε για το σοσιαλισμο.Συγγνωμη που δε κοροιδευουμε το λαο οτι η ΕΕ μπορει να εξαθρωπιστει για να τσιμπησουμε ψηφαλακια και συγγνωμη που δεν συνεργαζομαστε με αυτους που τα λενε αυτα.Συγγνωμη που παλευουμε για την ανασυνταξη του λαικου κινηματος και συγγνωμη και εκ μερους ολων οσων συσπειρωνονται γυρω απο τη Λαικη Συμμαχια και το πληρωνουν με την απωλεια της δουλειας τους και με καταδικαστικες αποφασεις.Τελος ενα μεγαλο συγγνωμη που το ΚΚΕ το 92 καταψηφισε το Μααστριχτ.Αν δεν ειμασταν τοσο αγυριστα κεφαλια θα μας σηκωνατε στους ωμους,το ξερουμε!
@κσ
Καλα εσυ το πηγες ενα επιπεδο παραπανω θεωρεις τις 2 περιπτωσεις ιδιες ,τη στιγμη που αποδεδειγμενα στη μια δεν υπηρξε ΚΑΜΙΑ διαγραφη και στην αλλη υπηρξαν συνολικα καμια σαρανταρια... Μονο εσυ κατι τετοια.
@οργουελ
Σου στελνω περηφανο χαιρετισμο τωρα που αποφασισες να πεταξεις τη κουκουλα .Γιατι δεν το κανες απ την αρχη;;;Tοσο δυσκολο ηταν να δηλωσεις τη κριτικη υποστηριξη σου στο συριζα για σενα που με περισση ευκολια σαν μεγαλος κριτης του κομμουνιστικου κινηματος καθε τρεις και λιγο πιανεις στο στομα σου ζαχαριαδη,αρη,πλουμπιδη,σταλιν και αλλους;H μηπως ντρεποσουν;;;Τωρα που σου φυγαν οι ντροπες να δεις τι ωραια που θα περασουμε.
@περαστικο
Ναι τα θελει ο κωλος μου...με τη μονη διαφορα at the end of the day, ο δικος μου σε αντιθεση με καποιων αλλων εδω μεσα δε μενει ξεβρακωτος. :)



Гриша

skipper είπε...

Δεν πανικοβάλλομαι εύκολα φίλε μου -που να σου λέω τώρα :-) - ..."έφερα" ένα μέρος του καταστατικού ως απάντηση στον ΚΣ ο οποίος το ανέφερε.

Κατά τα λοιπά δεν ξέρω αν τα μέσα του ΚΚΕ θα αναπαράγαγαν διαγραφές του ΣΥΡΙΖΑ...αλλά τι να το κάνεις όταν αναφέρονται στον Τσιπρα -και μάλιστα ποιοι- με "κοσμητικά" επίθετα του στυλ ...καναπεδάτο σκυλάκι , τσόγλαν μπόυ και τα σχετικά.

Βέβαια ,αρκετοί από τον ΣΥΡΙΖΑ , έχουν εκφράσει την γνωστή άποψη που λέει ότι ...με το σόι δεν κάνεις μπίζνες , αλλά που αυτός.
Όπως και να χει πάντως , είναι κρίμα που δεν φαίνεται φως στο τούνελ - μια ενωμένη Αριστερά που θα γα@@@σε και θα δερνε.

Ανώνυμος είπε...

φίλε με το κυριλικό όνομα,

μαγκιά, κλανιά, και τσαμπουκά
είναι το νέο σας στυλ;
είναι αυτή η λαϊκή αντεπίθεση;
είναι αυτή η νέα εμπνευσμένη τακτική του κόμματος;

αντε και σε καλή μεριά,
αφού τα άλλα δεν έπιασαν,
να σας βγει σε καλό βρε νεόμαγκες!

ο "Περαστικά σας"

ΥΓ
Από που κι ως που νομίζεις πως θα κρίνεις εσύ τι είναι πολιτική άποψη και τι δεν επιτρέπεται να είναι πολιτική άποψη; έχεις ξεφύγει;

Ανώνυμος είπε...

τ. αγαπητέ, τ. φίλε Γκρίσα

Σου απάντησα ακριβώς στα ερωτήματα που έθεσες - απλώς δεν σου απάντησα όπως ήθελες.

Ρώτησες γιατί αφού το fake της Κόνιτσας έπαιξε...δεν έπαιξε το θέμα των διαγραφών; κλπ

Σου εξήγησα λοιπόν, με πολυ υπομονή πράγματα που θα έπρπεπε να τα έχεις καταλάβει, δηλαδή το πως εκλαμβάνεται από τον ευρύτερο κόσμο των "ανοιχτόμυαλων" το θέμα της Κόνιτσας.
Δεν σου άρεσε.
ναι αλλά θα ήταν καλό είναι να μην διστάζεις να δεις κατάματα το τι νομίζουν η άλλοι, και αν νομίζεις ότι νομίζουν λάθος, να φροντίσεις αυτό να διορθωθεί - και δεν διορθώνεται με αγριάδες!

Για το θέμα το γιατί δεν έπαιξε το θέμα των διαγραφών, είμαι πλήρως αναρμόδιος να απαντήσω, ούτε και το γνωρίχω το θέμα - ούτε και δικαιουσαι να έχεις απαίτηση να σου απολογηθώ για αυτό - καμία σχέση δεν έχω.
Παρόλα αυτά σου εξήγησα γενικά τι συμβαίνει στο Σύριζα και γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι να πέφτεις από τα σύνεφα.

Σου εξήγησα και άλλα ουσιαστικά επίδικα, χωρίς να δώσω καμία λαβή ότι βρίσκομαι σε αμφιθέατρο. Τα λεγόμενά μου είναι πολύ σταράτα και πραγματιστικά, χωρίς βέβια να το παίζω μάγκας ή γκουρού.

Δεν σου άρεσαν - και φυσικά εσύ είσαι που δεν απάντησες σε συγκεκριμένο ερώτημα.

Μην αρχίζεις όμως σε παρακαλώ να "ενισχύεις" τα λεγόμενά σου με φράσεις ακατάλληλες,
γιατί αν μη τι άλλο, η συζήτησή μας ποτέ δεν ήταν του κώλου.

Αυτά όμως και ξανά θα με κάνεις να βγω για 2η φορά στη σύνταξη από εδώ μέσα.

Πικάπα

LeftG700 είπε...

Φίλε Πικάπα,


Δεν βλέπω γιατί πρέπει να βγεις στη "σύνταξη" από εδώ, επειδή δεν τα βρίσκεις με τον Гриша. Δεν τα βρίσκουν όλοι με όλους. Κι ο Гриша, έτσι κι αλλιώς, δεν είναι όλοι. Δεν σκοτωνόμαστε από σχολιαστές, όμως, διάολε, υπάρχουν και μερικοί άλλοι. Αν λοιπόν μπορείς να συζητάς με κάποιους από αυτούς τους άλλους, γιατί να "την κάνεις";


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Για να πείσεις, πρέπει να συζητήσεις. Πώς όμως θα συζητήσεις και με ποιους, αν διώχνεις τους συνομιλητές σου, και μάλιστα εκείνους που δεν έχουν αντίρρηση να συζητήσουν μαζί σου; Γιατί, βέβαια, το ξέρεις: δεν είναι όλοι οι εκτός ΚΚΕ πρόθυμοι να συζητήσουν με οπαδούς τού ΚΚΕ.

Λοιπόν;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Ρε λεφτ,ποιον να διωξω;Noμιζεις στις συνομιλιες που εχω εξω στο πραγματικο κοσμο δε συνανταω και πολυ χειροτερα;
Τωρα οταν το πραμα ζοριζει και δε μπορει ο αλλος να απαντησει θα του το πω.Μηπως εσυ δεν εχεις κανει το ιδιο;Tωρα αμα θελει ο οποιοσδηποτε μολις τα βρισκει σκουρα να απειλει οτι θα τη κοπανησει και να τσαμπουναει κατι ανυποστατα για αγριαδες,γκουρου και τα ρεστα για να στοχοποιησει δε φταιω εγω φιλε.
Ξερω πολυ καλα τι λεω εγω και τι εχουν πει οι αλλοι και δε παιρνω τιποτα πισω.

Гриша




Ανώνυμος είπε...

@ περαστικο

ερχεσαι για να μας ανακαλεσεις στην ταξη. δεν προσφερεις ομως τιποτα στο σ/φο με το ονομα που φερνει ενα αρωμα νοσταλγιας. ξερει κι αυτος να ντριπλαρει και να πεταει εξυπναδες.

απαντησεις δεν βλεπω.

ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ καβουρα.

ξερεις οτι αν παπαγαλισεις πολλες φορες τα τσιτατα σας στο τελος τα πιστευεις κιολας.

ΑΣ αρχησουμε με ενα απλο ερωτημα.
Εχετε παρει στις τελευταιες εκλογες το χαμηλοτερο εκλογικο ποσοστο στην ιστορια.
Σιγκεκριμενα πηρατε 4,54 το 93 μετα τη διασπαση.
το 2007 πηρατε 8,15
13.1 πηρε ο ενιαιος συνασπισμος.(φλωρ/κος)\
8,48 και 4,50 πηρατε το 2012 (86 χρονια μετα)
4,38 πηρε το 1926 το κομμα του Παντελη Πουλιοπουλου (ετων 26)

ΠΟΤΕ θα ρθει επιτελους ο καιρος ο ρημαδης? ΠΟΤΕ βλεπεις να γυρναει ο τροχος (οχι για μενα τοσο, για τους αλλους).

ΠΟΤΕ?


να κανω μια προταση ?

να γινει μια σιωπηλη συμφωνια και ολοι να ψηφησουμε κκε (οταν λεω ολοι εννοω και να παρει 35%

οργουελ

Υ.Γ. καλο θα ειναι να μην παιζετε με την υστεροφημια του Αρη και να μην τον τσουβαλιαζετε με το Ζαχαριαδη

Ο Μανιαδάκης χρησιμοποίησε τη βενιζελικής έμπνευσης “δήλωση μετανοίας και αποκήρυξης των κομμουνιστικών ιδεών”, για την υπογραφή της οποίας οι συλληφθέντες υπέστησαν βασανιστήρια (ρετσινόλαδο, καυτερή πιπεριά, ανελέητο ξύλο, πετάλωμα ακόμη και ευνουχισμός).
Ο Μήτσος Μαρουκάκης, συντάκτης του Ριζοσπάστη, πετάχτηκε από την ταράτσα της Γενικής Ασφάλειας Πειραιά στις 13 Οκτώβρη 1936, ενώ ο γηραιός (70 ετών) συνδικαλιστής Νίκος Βαλιανάτος εκπαραθυρώθηκε από την Ειδική Ασφάλεια Αθηνών στις 9 Αυγούστου 1938 και οι δολοφονίες τους αποδόθηκαν από την Ασφάλεια σε αυτοκτονία[16].
(wikipedia- kke)
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει ανοιχτά τον Άρη Βελουχιώτη»

«Ο σύντροφος Ζαχαριάδης μας ανακοίνωσε ότι η κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ, αφού συζήτησε πάνω σε εκθέσεις που ήρθαν από διάφορες κομματικές οργανώσεις αποφάσισε να καταγγείλει ανοικτά την ύποπτη και τυχοδιωκτική δράση του Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια). Ο Βελουχιώτης και ύστερα από την συμφωνία της Βάρκιζας συνέχισε τη δράση του..

Η δράση αυτή , που μονάχα την αντίδραση μπορούσε να εξυπηρετήσει, γιατί της έδινε όπλα για να κτυπά το ΚΚΕ, να παραβιάζει την συμφωνία της Βάρκιζας και να δικαιολογεί τα εγκλήματα της , δεν επιτρέπει πια καμιά καθυστέρηση για την ανοικτή καταγγελία του Άρη Βελουχιώτη..
Όπως είναι γνωστό , ο Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας) στον καιρό της δικτατορίας είχε πιαστεί και είχε κάνει δήλωση μετανοίας και αποκήρυξης του ΚΚΕ» (Ριζοσπάστης, 12 Ιουνίου 1945).

Μετά την Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, τώρα και στην Β’ Αθήνας το ΚΚΕ έρχεται δεύτερο κόμμα: ΝΔ 18,5%, ΚΚΕ 13%, ΔΗΜΑΡ 11,5%, ΣΥΡΙΖΑ 10%, ΛΑΟΣ 6%

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ οικοδεσπότη left

H συνταξιοδότηση είναι φρόνιμη όταν έχεις συμπληρώσει πολλά ένσημα και νοιώθεις ότι έχεις κουραστεί αρκετά. Εδώ έχει και συμβολική και πρακτική αξία.
Με τους πλην ΚΚΕ συνομιλητές εδώ, το έχω ζητήσει, θα ήταν ουσιαστικό να συζητήσουμε εάν θα μπορούσαν σιγά σιγά όλοι οι αντιρρησίες να αξιοποιήσουν τις δυνάμεις τους με το να μετατρέψουν τις διαφωνίες και τις αντιρρήσεις τους προς τα 2 μεγάλα κόμματα, σε μια αρκετά συγκροτημένη πρόταση και να προσφέρουν έτσι μια ακόμη συγκροτημένη και υπολογίσιμη δύναμη στην αριστερά. Αν υπάρχει τέτοια προοπτική, είμαι διαθέσιμος.
Το συνολικότερο επίδικο (! …) είναι αν μπορεί έστω στο και πέντε να διαμορφωθεί μια κρίσιμη λειτουργική συνοχή της όλης αριστεράς, που παρά την πανσπερμία της θα μπορεί να λειτουργήσει συνεργιστικά και συμπληρωματικά στις δύσκολες για όλους συνθήκες. Αυτό βέβαια δεν γίνεται χωρίς τον κόσμο του ΚΚΕ. Σε αυτή τη συζήτηση με τον κόσμο του ΚΚΕ δεν είμαι τώρα άλλο διαθέσιμος και τουλάχιστον για ένα διάστημα, μέχρι να μου φύγει η απίστευτη κούραση που μου δημιούργησαν εδώ οι φίλοι του. Το ΚΚΕ δεν αφήνει στην τύχη και χύμα τα πράγματα - και καλά κάνει ως ένα σημείο. Αλλά είναι η 2η φορά που γίνεται φανερό πως οι παρεμβάσεις του Γκρίσα είναι απλώς μια προσεγμένη προσπάθεια αναζήτησης κάποιων επιρροών, και όταν τυχόν δημιουργηθεί κάποια ουσιαστική συζήτηση ίσου προς ίσον και πιθανότητες να φανεί πια ότι μπορούμε να έχουμε κάποια αλληλοκατανόηση τουλάχιστον, τότε συστρατεύονται και επιστρατεύονται άλλοι, ώστε να αντιμετωπίσουν επιθετικά και να διακόψουν όπως όπως τον όποιο διάλογο. Δεν μπορώ πλέον να θεωρώ ότι ο τέως αγαπητός συνομιλητής μου δεν έχει συνέργεια σε αυτό (Και φυσικά εννοείται ότι πάντα του έχω απαντήσει στα ίσια, ενώ εκείνος τα στρίβει - ποτέ δεν του έβαλα πεπονόφλουδες, ενώ εκείνος βάζει - αλλά αυτά δεν με πειράζουν, τα ξέρω τα κόλπα και τα συγχωρώ).
Κατά συνέπεια, μου χρειάζεται τουλάχιστον κάποια ξεκούραση. Τα σέβη μου σε όλους
Πικάπα

LeftG700 είπε...

Περαστικέ,


Δεν μας τα λες καθόλου μα καθόλου καλά. Δεν φτάνει ότι μπουκάρισες εδώ και άρχισες να μοιράζεις διάφορα ‘‘ορέα’’ δεξιά κι αριστερά, ζητάς και τα ρέστα από πάνω επειδή τάχα προσβάλλανε εδώ κάποιοι (ποιοι;) τους Κουκουέδες! Εκεί που μας χρώσταγες, ζητάς και το βόδι!

Κατ’ αρχήν: Ποιος αποκάλεσε τους Κουκουέδες «πρόβατα» σ’ αυτή τη συζήτηση;

Κατά δεύτερον: Δεν το ξέρεις ότι στην καθομιλουμένη τής πολιτικής κουβέντας «πρόβατα» χαρακτηρίζονται οι γραμμιτζήδες; Μπορεί να ερχόσαστε μακράν πρώτοι σε ποσοστά γραμμιτζήδων, αλλά δεν έχετε και την αποκλειστικότητα. Εγώ το έχω γράψει άπειρες φορές αυτό και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος από τους τακτικούς επισκέπτες και σχολιαστές συτού τού μπλογκ που έχει την εντύπωση ότι γραμμιτζήδες υπάρχουν μόνο στο ΚΚΕ. Λοιπόν; Τι θέλεις τώρα. Να κόψουμε και την καθομιλουμένη, αν μας έρθει να χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη μεταφορά, για χάρη σου και για χάρη τού ΚΚΕ; Κομμουνιστές δεν είσαστε; Τι είσαστε; Ψηλομύτες γεροντοκόρες ή χήρες αντιστράτηγου εν αποστρατεία που λέτε «α, εμένα ο Επαμεινώνδας μου δεν θα το ανεχόταν ποτέ αυτό!»; Για σύνελθε και μη λες παπαριές!

Α, και πού ’σαι! Δεν ξέρω αν νομίζεις ότι εξυπηρετείς σε κάτι το κόμμα σου με τέτοιες πρακτικές, αλλά αν το νομίζεις, έχεις μαύρα μεσάνυχτα και κάλο στο μυαλό. Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάσατε να μη θέλει να σας βλέπει άνθρωπος κι άμα σας δει κατά λάθος να πιάνει τ’ αρχίδια του, σαν να είδε παπά!


Τα λέμε (να στρώσεις όμως πρώτα)

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Μιλάμε τόσο καιρό. Κάνει να με δουλεύεις; Δεν ισχυρίστηκα ότι ο Ρίζος γράφει για τα εσωτερικά τού ΣΥΡΙΖΑ (γράφει, αλλά δεν είναι αυτός ο καημός μου, εγώ γράφω πιο πολλά). Ούτε σου ζήτησα να διαμαρτυρηθούμε παρέα στα ΜΜΕ σας γι’ αυτό. Σου είπα το εξής πολύ απλό και κατανοητό πράγμα:

Άμα σε ενοχλεί που τα Συριζικά ΜΜΕ κάνουν τουμπεκί για τα άπλυτά τους, να σε ενοχλεί και που τα Κουκουέδικα ΜΜΕ κάνουν τα ίδιο με τα άπλυτα «του Κόμματος». Εγώ έτσι κάνω και νομίζω κάνω σωστά. Κι ας μιλάει ο Περαστικός (και κουφιοκεφαλάκης) σύντροφός σου για δήθεν διαλλακτικούς, ανοιχτόμυαλους και κριτικούς υποστηριχτές.


Τα λέμε


ΥΓ Δεν σου ζήτησα να πάρεις τίποτε πίσω. Να σκεφτείς σου πρότεινα.

LeftG700 είπε...

Φίλε Πικάπα,


ΟΚ. Μια και τα "έχεις πάρει", δεν λέω τίποτε για την ώρα. Θα απαντήσω όμως σ' αυτό το σχόλιό σου. Μείνε σε επαφή, τουλάχιστον γι' αυτό.


Τα λέμε