Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Λίγο ακόμα και ο Χρήστος Λάσκος δεν θα μπορεί ούτε καν να δέσει τα κορδόνια τών παπουτσιών του, χωρίς να σπάσει τη μύτη του!




Ευτυχής συγκυρία το έφερε και η χθεσινή Τρίτη, ημέρα που το Red Notebook δημοσιεύει το τακτικό εβδομαδιαίο άρθρο τού Χρήστου Λάσκου, συνέπεσε με την Πρωταπριλιά. Και ακόμα πιο ευτυχής που ο Λάσκος σε αυτό το άρθρο, με αφορμή το άρθρο τού Δημήτρη Μπελαντή που αναδημοσιεύσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση, αποπειράται για μία ακόμα φορά να απαντήσει όσο πιο πειστικά γίνεται στις εσωκομματικές κριτικές για την πάση θυσία ευρω-πορεία που ακολουθεί η ηγετική ομάδα τού ΣΥΡΙΖΑ, βαφτίζοντας βέβαια το κοτόπουλο ψάρι (ή μάλλον προσπαθώντας να χορτάσει το σκύλο, με ταυτόχρονη διατήρηση της πίτας στο ακέραιον). Πώς όμως μπορεί να τα κάνει όλα αυτά τα ‘‘μαγικά’’ ακόμα και ο πολύ ‘‘επιδέξιος’’ σε τέτοιες ‘‘ταχυδακτυλουργίες’’ Λάσκος, χωρίς να καταφύγει σε έναν απίθανο συνδυασμό από καραμπινάτα ψέματα, μισές αλήθειες και ‘‘κομψές’’ διαστρεβλώσεις; Διαβάστε εδώ, κάντε λίγο τα μαθήματά σας, και τα ξαναλέμε.



33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως ο αντίπαλός μας είναι το κεφάλαιο –και πρώτα απ’ όλα το ελληνικό κεφάλαιο, μικρό και μεγάλο– και ότι στόχος μας πρέπει να είναι «να πληρώσουν οι πλούσιοι την κρίση».

Aυτά μας λέει -μεταξύ άλλων- ο Χρήστος Λάσκος. Καμία αντίρρηση φυσικά. Πλην όμως πώς να πολεμήσεις τον κύριο αντίπαλο (που, κατά Λάσκον, είναι το ελληνικό κεφάλαιο) χωρίς να πολεμήσεις το βασικό στήριγμα του αντιπάλου, που βεβαίως δεν είναι άλλο από το ευρωπαϊκό κεφάλαιο, κυρίως δε το γερμανικό;

Η τακτική που προτείνει ο Λάσκος, μου θυμίζει την τακτική του ΕΛΑΣ το Δεκέμβρη του '44. "Κύριος εχθρός", εναντίον του οποίου στράφηκαν κατά προτεραιότητα οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ ήταν τα ένοπλα ελληνικά τμήματα, που στήριζαν την Κυβέρνηση Παπανδρέου (αστυνομία, ιερολοχίτες, ομάδες δωσιλόγων κλπ), ενώ αποφεύγονταν συστηματικά οι επιθέσεις εναντίον θέσεων που ελέγχονταν απ' τους Εγγλέζους.

Ε, με τέτοια τακτική πώς να μη χαθεί η μάχη της Αθήνας, βρε Χρήστο μου;

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

Υ.Γ.: Βεβαίως και υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ ΕΛΑΣ και Εγγλέζων κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών. Με πρωτοβουλία των Εγγλέζων όμως. Όχι με πρωτοβουλία του ΕΛΑΣ. Και δεν είναι τυχαίο ότι, καθ' όλο το διάστημα που εμαίνοντο οι συγκρούσεις στην Αθήνα, οι βρετανικές φρουρές σε άλλες πόλεις παρέμειναν απολύτως ανενόχλητες από τον ΕΛΑΣ. Η μοναδική εκτός Αττικής στρατιωτική επιχείρηση του ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών αφορούσε την εκκαθάριση της Ηπείρου από τις δυνάμεις του ΕΔΕΣ. Κάτι τέτοιοι ήταν, βλέπετε, ο "κύριος εχθρός" για την πάνσοφη ζαχαριαδική ηγεσία της περιόδου... [Βρε, μπας κι ο Λάσκος είναι κατά βάθος ζαχαριαδικός και δεν το ξέρει;]

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως ο αντίπαλός μας είναι το κεφάλαιο –και πρώτα απ’ όλα το ελληνικό κεφάλαιο, μικρό και μεγάλο– και ότι στόχος μας πρέπει να είναι «να πληρώσουν οι πλούσιοι την κρίση».

O ΣΕΒ το ξερει;

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Αχ, φίλε Гриша! Το ανέκδοτο που τελειώνει με το "Εγώ, γιατρέ, το ξέρω ότι δεν είμαι καλαμπόκι· οι κότες το ξέρουν;" μου θύμισες τώρα. Θα ήθελα όμως να σου επιστήσω την προσοχή στο ότι δεν εξετάζουμε την υποκειμενική ειλικρίνεια του Λάσκου αυτή τη στιγμή, αλλά η εσωτερική συνοχή του επιχειρήματός του.

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

Y.Γ.: Για να μη θεωρηθεί πάντως ότι πάω να πετάξω τη μπάλα στην εξέδρα, επανέρχομαι και σου λέω ότι τα λεβεντόπαιδα του ΣΕΒ μάλλον δεν αισθάνονται καλά με την προοπτική μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το απέδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας τον Ιούνιο του 2012, με τον πλέον αντικειμενικό και μετρήσιμο τρόπο. Κοίτα πώς ψήφισαν η Εκάλη, η Φιλοθέη, το Ψυχικό -κι έλα να ξανακουβεντιάσουμε. Κάτι μάλιστα μου λέει ότι δε θα ψηφίσουν πολύ διαφορετικά ούτε στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Ανώνυμος είπε...

Φιλίστορα: Ε, όχι και "ζαχαριαδιακή" η ηγεσία του ΚΚΕ το Δεκέμβρη του 44. Ο Ζαχαριάδης ήταν στο Νταχάου τότε από το οποίο βγήκε με το τέλος του πολέμου...

ΑΕΚτζής

Ανώνυμος είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=26596
ματαιοτης ματαιοτητων

οργ.

Ανώνυμος είπε...

δεν συνοδευονταν απο ..επιχορηγηση.

οργ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Έχει κάτι ορέα άρθρα και η Δημοκρατία για την Ζαχαριάδη. Θα τα ποστάρεις κι αυτά; Ρε μάστορα, τελικά τι έισαι; Αριστερός ή αντιΚΚΕ;


Τα λέμε (ξύπνα όμως, γιατί μού φαίνεται ότι κοιμάσαι με τις κάλτσες!)

Ανώνυμος είπε...

φιλε λεφτ
εντελως φιλικα
ερριξα το σχολιο μηπως και απαντησει κανεις οτι προκειται για πλαστο κατασκευασμα (ειναι δημοσιευμα περυσινο, μια και δεν ειμαι καλος στο καθημερινο καταβροχθισμα τυπου και διαδικτυου)
Αντι-κκε δεν ειμαι. Πιστευω ουτε ο Κυρκος (αν διαβασες την παραπομπη).
Ειμαι φιλος του λαου.

Επειδη και ο φιλος με το κυρηλλικο ονομα εχει εκφρασει την εντονη περιεργεια του περι του ιδιου θεματος, θα σου πω οτι δεν μελετω απαντα σταλιν, λιανας, ζουραρι και ενβερ χοτζα. Πολιτικα ειμαι κοντα στον εξτατικο αγριοβουβαλο.

http://www.youtube.com/watch?v=vYOaovYSd-8

οργουελ

Khlysty είπε...

Λέφτηδες, δεν αφήνετε τους Λάσκους, μπας και συζητήσουμε τίποτα πιο σοβαρό, όπως την υπόθεση Μπαλτάκου και τα όσα πολύ σοβαρά επισύρει;

LeftG700 είπε...

Φίλε Khlysty,


Εντάξει, δεν είμαι και μάγος να ξέρω ότι θα σκάσει το βίντεο του Κασιδιάρη! :-) Για πες σε ποιες πλευρές ακριβώς εντοπίζεις το σοβαρόν τής υπόθεσης Μπαλτάκου, για να προσανατολιστώ κάπως.


Τα λέμε

Khlysty είπε...

Γουέλ, υπάρχουν δύο πλευρές κατά την άποψή μου που αξίζουν ιδιαίτερης φροντίδας για να μη χαθούμε:

1ον: σήμερα ο Μπαλτάκος στην ουσία έδωσε στεγνά το Σαμαρά, λέγοντας ότι η απόφαση για ξήλωμα της Χ.Α. ήταν εν γνώσει του και αφορούσε, όχι στην εγκληματική της δράση, αλλά σε αποκλειστικά ψηφοθηρικούς λόγους (δες Ρίαλ διά τα περαιτέρω).

2ον: από χθες ακούω μια γενικότερη μίρλα ότι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑς -ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑς- αντιμετώπισαν την υπόθεση πολύ χλιαρά. Εδώ, λοιπόν, υπάρχει νομίζω ένα πολύ σημαντικό θέμα για την Αριστερά: χρειάζεται ένα γιούργια ή μήπως μια πιο προσεκτική διαχείριση του πράγματος, δεδομένου ότι η όλη φάση δεν απέχει και πολύ από μαφιόζικο ντηλ που στράβωσε;

Και, φυσικά, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να κάνουμε και τρελλή πλάκα με τα όσα λέγονται, ότι ο Σαμαράς δεν ήξερε τίποτα, ότι ο Μπαλτάκος είχε αυτονομηθεί και άλλα τέτοια ορέα. Τι λέτε;

LeftG700 είπε...

2ον: από χθες ακούω μια γενικότερη μίρλα ότι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑς -ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑς- αντιμετώπισαν την υπόθεση πολύ χλιαρά. Εδώ, λοιπόν, υπάρχει νομίζω ένα πολύ σημαντικό θέμα για την Αριστερά: χρειάζεται ένα γιούργια ή μήπως μια πιο προσεκτική διαχείριση του πράγματος, δεδομένου ότι η όλη φάση δεν απέχει και πολύ από μαφιόζικο ντηλ που στράβωσε;


Φίλε Khlysty,


Ίσως οι σκέψεις που καταθέσω αργότερα να σε βρουν σύμφωνο σχετικά με την «προσεκτική διαχείριση του πράγματος». Εσύ θα μας πεις. :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Προτού περάσουμε στα -όντως πολύ σοβαρά- της υπόθεσης Μπαλτάκου, αφήστε με όμως να όμως και το παράπονό μου, βρε παιδιά:

Στο πρώτο μου σχόλιο έκανα μία αναφορά στα Δεκεμβριανά, η οποία πέρασε απ' όλους στο ντούκου. Πάει καλά! Έκανα και μια παρεμπίπτουσα αναφορά στη ζαχαριαδική ηγεσία του ΚΚΕ εκείνης της περιόδου και -τσουπ!- όλοι πιάστηκαν απ' αυτήν. Με κομψό τρόπο ο ΑΕΚτζής, με το γνωστό του ανεκδιήγητο τρόπο ο Όργουελ.

Με συγχωρείτε, βρε παιδιά! Έχετε την εντύπωση ότι μπορεί να γίνει συζήτηση, αν πιανόμαστε ο καθένας από τις παρεμπίπτουσες αναφορές του άλλου; Θέλω να πιστεύω πως όχι. Γιατί αλλιώς...

(Anyway, προφανώς δε μου είναι άγνωστο ότι ο Ζαχαριάδης επέστρεψε στην Ελλάδα το Μάη του '45. Εγώ όμως δεν έκανα καμία αναφορά στο πρόσωπο του Ζαχαριάδη. Στη ζαχαριαδική ηγεσία του ΚΚΕ αναφέρθηκα. Και νομίζω ότι δε μπορεί να υπάρξει αμφιβολία για το ότι η ηγεσία του ΚΚΕ εκείνης της περιόδου ήταν ζαχαριαδική.)

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρων ο παραλληλισμός που έκανε ο Φιλίστωρ.

Καλά τα είπε ο Khlysty με την αλλαγή θέματος που έκανε.

Αγαπητέ leftg700, κακώς λέω ασχολείσαι με τέτοια άρθρα ακόμη. ως πότε βρε αδελφές. Το κοινό αυτών των άρθρων είναι συγκεκριμένο, για αυτούς που θέλουν να παραμυθαστούν.

Και εκείνο που προκύπτει από το θέμα του khlysty είναι ότι ενώ εμείς ψειρίζουμε το κάθε τι, και ακόμη ασχολούμαστε και με τις ευρω"κομμουνιστικές" σοφιστείες και τα κοκκινοπράσινα άλογα, ή πάλι με τα αποστειρωμάνα "κομουνιστικά" του ΚΚΕ, το παιχνίδι παίζεται αλλού, οι λούμπεν και οι αποκλεισμένοι δεν περιμένουν πια την αριστερά, η αριστερά δεν ασκεί τη δυνατότητα να πιάσει το λαϊκό σφυγμό και την συμπάθεια των καταφρονεμένων, καιενώ οι κάθε είδους μαύροι κάνουν καλά τη δουλειά τους, τα πράγματα είναι μαύρα - με το συμπάθειο.
Πικάπα

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη για το τυπογραφικό λάθος, μην παρεξηγήσετε κιόλας!
Διορθώνω:

ως πότε βρε αδελφέ!. Το κοινό αυτών των άρθρων είναι συγκεκριμένο, για αυτούς που θέλουν να παραμυθιαστούν.

Ανώνυμος είπε...

Σορρυ και γιατι ξέχασα την υπογραφή
Πικάπα

μάλλον φταίει το συνάχι

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟς ΦΙΛΟ ΛΕΦΤ

Τα σχολια μου για το κομμα τα αγνοεις μονιμως και αν απαντησεις, το πας επι προσωπικου. Αν μη τι αλλο προδιδεις και ελλειψη επιχειρηματων. Π.Χ. το αρθρο που τοσο σε ενοχλησε, αμφισβητειται?

Για μια ακομη φορα σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια κι αυτη τη φορα σου ανταποδιδω.

οργουελ

Khlysty είπε...

Φίλε ΠιΚάπα, ευχαριστώ και ανταποδίδω, λέγοντας ότι η κατακλείδα σου είναι τόσο εύστοχη όσο και ανατριχιαστική. Η Αριστερά παίζει splitting hairs, την ώρα που το παιχνίδι θα χοντρύνει ΠΑΡΑ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Πικαπα (δεν καταλαβαινω αν το νικ παραπεμπει καπου?)
Μηπως ζητας πολλα απο την αριστερα?
Μεταξυ μας και μην το ακουσουν οι οικοδεσποτες ουτε κι εμενα με τραβαει πολυ αυτος ο αφορητος καθημερινος αγωνας χαρακωματων επικαιροτητας στον οποιον επιδιδεται το παρον μπλογκ. Απο την αλλη ομως απο την εποχη που η αριστερα επελεξε να παιξει μπαλλα στα κοινοβουλια εχασε τον ενοποητικο της αυτοματισμο. Δεν απευθυνεται σε προλεταριους πια που κερδιζοντας τον παραδεισο με εφοδο απελευθερωνουν ταυτοχρονα (με χεγγελιανη νομοτελεια) ολη την ανθρωποτητα. Απευθυνεται σε καθε ενα που θεωρει τον εαυτο του ικανο να παλεψει για ενα καλυτερο (ή απλα βιωσιμο) κοσμο. Και αυτος ο ενας μπορει να ειναι απο τον τζανκι ή τον μεταναστη μεχρι τον δημοσιο υπαλληλο. Αυτα λοιπον τα αιτηματα η αριστερα τα ενοποιει και τα κανει πολιτικη με καθημερινη διαμαχη στα επιτελεια της. Σε αυτο τον αγωνα χωρις τυφλοσουρτες η ιδια η αριστερα ΦΤΙΑΧΝΕΙ και τον εαυτο της.
Φυσικα η σημερινη εποχη εχει αποκτησει ενα χαρακτηρα αγριοτητας που ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ του κοσμου ειναι αφορητος. Αυτο το τμημα του κοσμου ειδικα που υποτιθεται θα εκφραζοταν καλυτερα απο το κομμα 'Κ'ΚΕ, δεν μπορει να το πιασει. Και μην ξεχνας οτι η απελευθερωση του καθενα που ειναι ή αισθανεται προλεταριος ειναι καθηκον του ιδιου.
Μαζι με το λιπος που καιει ο λαος με τα μετρα λιτοτητας τα επομενα χρονια και η αριστερα και το 'κ'κε (και αυτο ΕΙΝΑΙ νομοτελεια) θα καψει και το λιπος που εχει εγκλωβιστει στον 'Εγκεφαλο' της.

οργ.

Ανώνυμος είπε...

φίλε khlysty ευχαριστώ για τα ευχαριστώ, και να δούμε πως θα τη βγάλουμε καθαρή.

φίλε οργ. όταν δεν το παρακάνεις, μπορείς να πεις πολύ ουσιαστικά πράγματα με σύντομο τρόπο - αλλά και πάλι, δεν μπορεί κανείς να τα πει όλα με σύντομο τρόπο

παιδιά, ή που το παιχνίδι θα χοντρύνει πάρα πολύ, οπότε με αυτά κι αυτά ούτε ψύλος στον κόρφο μας,
ή που το χαμηλό πλατώ θα εγκατασταθεί για τα καλά, με αφόρητη μιζέρια

δεν ξέρω τί είναι χειρότερο,
ούτε περιμένω κανένα θαύμα από την ¨αριστερά¨, που στο τέλος τέλος είναι εμείς κι εμείς και μερικά επαγγελματοποιμένα στελέχη
αλλά τι άλλο να περιμένω;
Πικάπα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι έτσι είναι όπως τα γράφει ο Λάσκος.
Το έθνος -κράτος έχει καταργηθεί ήδη και η Ιστορία δεν γυρίζει πίσω.
Οι συσχετισμοί δυνάμεων είναι συντριπτική εις βάρος των εργαζομένων όχι μόνο στο Ελληνικό κράτος αλλά και οποιοδήποτε άλλο.
Μόνο αντίσταση στην επίθεση του κεφαλαίου μπορεί να γίνει και προετοιμασία της ένωσης των εργαζομένων τουλάχιστον της Ευρώπης.
Αυτός είναι ο γνήσιος ΣΥΡΙΖΑ.
Κάθε άλλη εκδοχή την υπηρετεί το ξεπερασμένο ΚΚΕ καλλίτερα από τους άλλους.
markos

Ανώνυμος είπε...

O σταυρος θεοδωρακης (aka γιωργος μητσικωστας) δε θα τα λεγε και πολυ καλυτερα:

Aπο ποτε ο γνησιος συριζα ειναι κατα του κεφαλαιου;
Ο υιος αγγελοπουλος το ξερει οτι ο γνησιος ειναι κατα του κεφαλαιου;
Και αν ναι,τοτε γιατι τον χειροκροταγε κατω απ την εξεδρα;
Η μαμα του η Γιαννα τα ξερει αυτα;
H Μαριαννα η Λατση;
Tι παει να πει γνησιο;
Οταν γραφει στην ουγια παραγωγικη ανασυγκροτηση αλα ΣΕΒ;
To die linke ειναι γνησιο;
To ΚΕΑ που δεν ειναι αμελητεο στο συσχετισμο δυναμης ειναι γνησιο;
Ο Τσακ Νορις το ξερει πως υπαρχει αλλος πιο γνησιος Τσακ, τον λενε Αλεξη και θα μετασχηματισει την ΕΕ απο ευρωπη των επιχειρηματικων ομιλων σε Ευρωπη των λαων;
To Γαλλικο ΚΚ που εγκατελειψε το 13 το σφυροδρεπανο ειναι γνησιο;
Πως γινεται το ΚΚΕ του 4,5 να ειναι ξεπερασμενο και να παλευει για απεργιες συσπειρωνοντας παντα περισσοτερο κοσμο και ο γνησιος συριζα να μην μπορει να κινητοποιησει ουτε τα μελη του;
Tελικα ποιο ειναι το γνησιο ΠΑΣΟΚ;
To παλιο;
Της ελιας;
ή του συριζα;
Ποιος ειναι πιο ξεπερασμενος και δοκιμασμενος ευρωλιγουρης;;;
Ο γνησιος! O γνησιος!

Гриша

Ανώνυμος είπε...

εδλώ ο καθένας έχει και μια σφραγίδα και βγάζει τα πιστοποιητικά γνησιότητας και πετάειστο καλάθι τα πιστοποιητικά των άλλων.

με τέτοια γνήσια αριστεροσύνη ή κομμουνιστοσύνη, συριζοσίνη ή κκεσίνη, ούτε ψύλος στον κόρφο μας
είμαστε να μας κλαιν οι ρέγγες

πες ρε όργ. κάνα κουφό να μα έρθει λίγο το κέφι τουλάχιστον!
πικάπα

Ανώνυμος είπε...

Kάτσε, βρε markos! Το έθνος-κράτος έχει καταργηθεί ήδη; Από πού κι ως πού; Ποιο έθνος-κράτος έχει καταργηθεί -ή έστω βρίσκεται σε πορεία κατάργησης αυτή την περίοδο;

Οι ΗΠΑ; -Σίγουρα όχι!
Η Ρωσία; -Ούτε!
Η Κίνα; -Ούτε!
Η Γερμανία; -Αμ δε!

Το ότι βρίσκεται σε διαδικασία de facto κατάργησης το ελληνικό κράτος (όπως και κάτι άλλα "failed States", όπως π.χ. η Ουκρανία) δε σημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην... πρωτοπορία της ιστορικής εξέλιξης. Πολλού γε και δη! Το ακριβώς αντίθετο σημαίνει: Ότι ο ελληνικός κοινωνικός σχηματισμός υποβαθμίζεται στο διεθνή καταμερισμό εργασίας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Και να σου πω και το άλλο, βρε markos: Δεν τραβάω κανένα ζόρι για τις τύχες του ελληνικού κράτους, ούτε για τις τύχες του ελληνικού έθνους. Το ζόρι που τραβάω είναι για τις τύχες των υποτελών κοινωνικών τάξεων -και δε βλέπω πώς αυτές θα βελτιωθούν με τη μετατροπή του ελληνικού κράτους σε αποικία του ενός ή του άλλου. Αν ερχόταν η μαντάμ Μέρκελ να μας προσαρτήσει στο γερμανικό κράτος και να μας τη δώσει γερμανική υπηκοότητα και τα εξ αυτής απορρέοντα δικαιώματα, κανένα ζόρι δε θα τράβαγα. Το ίδιο κι αν ερχόταν ο μίστερ Ομπάμα να μας ανακηρύξει 51η Πολιτεία των ΗΠΑ και να μας δώσει αμερικανική υπηκοότητα. Αλλά το να γενούμε οι Παλαιστίνιοι της Ευρώπης δεν το θέλω, βρε markos. Και, πολύ περισσότερο, δε θέλω να το ωραιοποιώ με "διεθνιστικές" τάχατες σαπουνόφουσκες.

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

Ανώνυμος είπε...

http://www.alfavita.gr/apopsin/%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1

οργ.

Ανώνυμος είπε...

φιλίστορα,
τα είπες σύντομα και όποιος θέλει να καταλάβει είναι αρκετά και απόεκεί και πέρα δεν αξίζει τον κόπο, γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν τόσο δογματικό κοκκινοπράσινο διεθνοαριστερισμό στο τρίτο δεξιά συνεφάκι,
που μπροστά του ωχριά ακόμη και ο δογματισμός της ηγετικής γκρούπας του κκε

Γκρίσα,
αν υπάρχει καιρός για να καταλάβετε το κόλλημα που έχετε πέσει, εκμεταλευτείτε το
ένα μόνο θα σου πω: ότι και να λέει η ηγετική σας γκρούπα και όσο και να υπερασπίζεσε πατριωτικά το "τι λέει το κόμμα", όταν βρεθήκαμε στις τελευταίες εκλογές με τους συντρόφους του ΚΚΕ σαν εκλογικοί αντιπρόσωποι, ήταν φανεό από την αρχή μέρχι το τέλος, στα λόγια, στα μάτια και στην ψυχή, ότι είμαστε σύντροφοι. Είμαστε σύντροφοι με εκείνους τους συντρόφους σου, πιο πολύ κι από ότι θα μπορπύσε να φανταστεί η Κεντρική Επιτροπή σας τρομάρα της. είμαστε σύντροφοι, το θέλετε δεν το θέλετε
και μην αρχίσεις πάλι για το σύριζα, γιατί ξέρεις πως δεν είμαι εκεί πλέον

φίλε όργ.
παλιό, αλλά πολύ καλό

φίλε markos
μη μας ξενερώνεις, και ας χαλάμε καλύτερα τα λόγια μας μπας και πείσουμε κανέναν δεξιό και απελπισμεμένο
πάντως με τέτοια σαν κι αυτά, τον μόνο που μπορεί να πείσεις είναι κανέναν αδέσποτο αναγνώστη του notebook
μπορείς να τα θες βέβαια όσο θες,
και καθόλου δεν θέλων να εχθρευόμαστε,
απλώς μην περιμένεις να μπούμε στα σοβαρά σοτ κόπο να ξανα-ανακαλύψουμε τον τροχό γα να αποδείξουμε ότι γυρίζει

Πικάπα

Ανώνυμος είπε...

@πικαπα
Εχεις προβλημα που υπερασπιζομαι τη γραμμη του ΚΚΕ;
Να σε πληροφορησω οτι εχεις μαυρα μεσανυχτα μιας και τη γραμμη την υπερασπιζονται οι περισσοτεροι που ειναι κοντα στο κομμα.
Αλλα που να το ξερεις οταν τελευταια φορα που βρεθηκες με κουκουε ηταν πριν σχεδον δυο χρονια;Φανταζομαι πως το συντροφικο κλιμα τοτε σε απετρεψε απ το να κανεις αναφορες σε γκρουπες και τα ρεστα,ε;
Αυτα τα ωραια ειναι για να τα λετε στο διαδικτυο.Ας ειναι...
Ο καθεις εφ’ ω εταχθη.

Гриша

Khlysty είπε...

Όχι ότι ο ΠιΚάπα χρειάζεται κάποιου είδους υποστήριξη, αλλά ρε φίλε Γκρίσα, ο άθρωπας μίλησε συγκεκριμένα για την "ηγετική σας γκρούπα". Αν, τώρα, εσύ ταυτίζεις το ΚΚΕ με την ηγεσία του, τότε ένα θέμα υπάρχει, έτσι;

Ο φίλος σου ο Τζημερικός

Ανώνυμος είπε...

Γκρίσα,
Ξέρεις ππως δεν θα συμφωνήσουμε μάλλον ποτέ, αλλά και δεν μπορείς εύκολα να με κάνεις να μαλώσουμε.
Τι να σου πω τώρα για τα επιχειρήματά σου. Να σου πω ότι παλιότερα ήσουν πολύ καλύτερος (μάλλον κι εγώ!)
Με ανθρώπους του ΚΚΕ φυσικά και δεν έχω να βρεθώ 2 χρόνια. Μάλιστα με έναν τέτοιο βρίσκομαι και κάθε μέρα. Αλλά είναι λίγο περίπτωση.
¨Ανθρωποι του ΚΚΕ υπάρχουν ευτυχώς λογιών λογιών και δεν έχει καταφέρει ούτε και ποτέ θα καταφέρει καμμία Κ.Ε. να τους κόψει όλους μια κοψιά στον προκρούστη.
Έτσι λοιπόν το τι κάθε φροά συζητώ με τον καθένα, εξαρτάται από το πόσο αντέχει και πόσο χρήσιμο είναι για αυτόν, για μένα και για τη συνενόησή μας.

Η αναφορά στις εκλογές, ήταν χαρακτηριστική και θα περίμενα να καταλάβεις τη σημασία της. Μπροστά σε μια εκ των πραγμάτων κρίσιμη αναμέτρηση (αναμέτρηση που έκρινε την δεκαετία κατά τη γνώμη μου)
σχηματίζονται εκ του φυσικού τα στρατόπεδα, και έρχονται κοντά οι φίλοι και συμμαχοι και απέναντι οι εχθροί.
Έπρεπε να το καταλάβεις.
Φαντάσου στο μέλλον αν τα πράγματα αγριέψουν πάρα πολύ, να διώχνεις με τις φωνές και να ονομάζεις εχθρό, όποιον είναι εχθρός του εχθρού σου, αλλά δεν φορά την ίδια μπλούζα.
Έχετε πέσει σε μαγάλο κόλλημα Γκρίσα, πολύ μεγάλο, και κακό για όλους μας.
Πικάπα

Kαντριανιώτης είπε...

Εχω την γνώμη πως μετά την καταιγίδα Μπαλτάκου,η Αριστερά στο συνολό της έπρεπε να έχει σαν κύριο και άμεσο στόχο την παραίτηση-εκδίωξη-ανατροπή της κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες.Οταν η υπόθεση Μπαλτάκου και η ολοφάνερη παρακρατική δράση του Σαμαρά και της κυβέρνησης του,κάνει τον γύρο του κόσμου,οτιδήποτε άλλο είναι περιττό και αποπροσανατολιστικό.
Οποιος απο την Αριστερά δεν ομονοεί σε αυτό το αίτημα,που είναι και αίτημα του μεγάλου μέρους της κοινωνίας,παίζει άλλα παιχνίδια και εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα.
Ολα και όλοι κρίνονται.

LeftG700 είπε...

Φίλε Καντριανιώτη,


Ίσως δεν το πρόσεξες, αλλά η ανάρτηση έχει γίνει το προηγούμενο βράδυ από το σκάσιμο της υπόθεσης Μπαλτάκου. Και όπως ίσως είδες, στην επόμενη αφήσαμε τον Λάσκο στην ησυχία του. Άρα, η κριτική σου, εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να έχει αντίκρισμα στο ιστολόγιο. Νομίζω δε ότι δεν έχει αντίκρισμα ούτε στη συζήτηση που ξεκίνησε εδώ. Το γεγονός ότι τα σχόλια δεν αναφέρονται στον Μπαλτάκο (αν και υπάρχει ένα που το ζητάει), δεν σημαίνει πως το κύριο ζήτημα που απασχολεί τους σχολιαστές μετά το μεσημέρι τής 2ας Απριλίου είναι το άρθρο τού Λάσκου και όλα όσα σχετίζονται με αυτό.

Ομολογώ ότι μού κάθισε λίγο στο λαιμό η φράση σου «Οποιος απο την Αριστερά δεν ομονοεί σε αυτό το αίτημα,που είναι και αίτημα του μεγάλου μέρους της κοινωνίας,παίζει άλλα παιχνίδια και εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα». Γιατί είναι υποχρεωτικό να «παίζει άλλα παιχνίδια» και να «εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα»; Γιατί δεν μπορεί απλώς να κάνει λάθος ή να υπηρετεί άλλο πολιτικό σχέδιο, που κατά την άποψή του είναι το ενδεδειγμένο;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Ορισμένες υποθέσεις πρέεπει να κλείνουν, αφού πλέον με τον καιρό έχουν κατανοηθεί, για να πάμε παρακάτω και να μην κολλάμε στα ίδια και στα ίδια.

Στο άλλο post περιέγραψα ποια κατά τη γνώμη μου είναι η προσπάθεια που έχει επιλέξει στη συγκυρία η ηγετική ομάδα του Σύριζα. Μικρό καλάθι, να μην τρομάξουν οι έξω, αλλά βέβαια και οι μέσα, και μετά βλέπουμε ότι καλύτερο μπoρούμε.
Έχω τη γνώμη ότι αυτή την ίδια γνώμη, για το “τι είναι και τι θέλει ο Σύριζα”, την έχει και η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Επομένως, όταν αυτά τα έχει καταλάβει απλά και πρακτικά ο κόσμος, καλό είναι να παύουν μεταξύ μας οι απορίες γιατί να τα λένε αυτά ή εκείνα και γιατί κάνουν τέτοιες δηλώσεις και γιατί γράφουν τέτοια άρθρα. Δεν πρόκειται για ανεξήγητα λάθη οι για αδέσποτες δεξιές αποκλίσεις, αλλά για την καθεαυτό γραμμή που έχουν τραβήξει.

Στην όλη ιστορία η ιδεολογική κοσμοθεωρία του τέως κοκκινοπράσινου, εντάσσεται ως λειτουργικό στοιχείο. Όσον αφορά τους ίδιους αυτούς τους καλούς διανοούμενους που την εκφράζουν, είναι να απορεί κανείς πως είναι δυνατόν να πιστεύουν πράγματι αυτά που υποστηρίζουν. Μάλλον τα πιστεύουν κι ας πάμε παρακάτω. Αυτή λοιπόν η ευρωπαϊστική τους ουτοπία, ταιριάζει με την γραμμή της ηγετικής ομάδας, όπως την περιέγραψα. Δηλαδή, αν θες να πεις στους δυτικούς, ότι εγώ παρόλα αυτά είμαι δικό σας παιδί, και του δικού σας (μας) πολιτισμού μορφωμένος, αλλά όμως σαν παιδί θέλω να σας διορθώσω και να σας ξαναφέρω την (αριστερή) νιότη στην ωραία μας Ευρώπη, τότε θα σε ακούσουν, και μπορεί μερικοί να σε δεχτούν και σαν παιδί τους, που θα το φρονιμέψουν. Αν αντίθετα τους πεις ότι εγώ θα πάρω το κράτος μου και θα το κάνω ότι θέλω, τότε αυτοί θα βγάλουν πάνω όλα τα plan B και θα ετοιμάσουν και τις μηχανές των αεροπλάνων (όχι των επιβατικών βέβαια!).
Επομένως, τέτοιου είδους ουτοπίες χρησιμεύουν να βαφτίζουν το κρέας ψάρι και πρέπει να έχουν την κατανόησή μας, δεν χρειάζεται πια να απορούμε ούτε να κατηγορούμε ως έκπληκτοι και αγανακτισμένοι..

Έτσι κι αλλιώς, όταν και αν ο Σύριζα γίνει κυβέρνηση, (με ποιόν μαζί άραγε!) όλες αυτές οι διεθνο-ουτοπίες δεν έχουν καμία τύχη εφαρμογής, απλώς μπορούν να μεταλλαχτούν κατάλληλα, όσο να συνεχίσουν να χρειάζονται για τις νέες βαφτίσεις.
Όταν είσαι στην κυβέρνηση, δεν σε βάλανε εκεί χαλαρά για να αντιπολιτεύεσαι το κεφάλαιο, αλλά ανέλαβες ένα κράτος και μαζί την υποχρέωση να θρέψεις εσύ τον κόσμο, και να τον κουμαντάρεις να μη σκοτώνεται μεταξύ του. Για να μην πάμε σε άλλα και χοντρότερα, πως πρέπει να προστατέψεις τα σύνορα. (Εδώ ο φρόνιμος Σημίτης είχε πει αφελώς ο άνθρωπος να μειώσει τους εξοπλισμούς, και μιά μαγκιά στα Ίμια, τα είδε όλα!).
Η αστική διαχείριση είναι φορσε, φορσε, φορσε, εκτός κι αν έχεις φροντίσει να έχεις μέσα σε ένα ξύλινο άλογο ασκημένους μπολσεβίκους, και τους δώσεις το σήμα! Ομήρου Οδύσσεια!
Πικάπα

LeftG700 είπε...

Φίλε Πικάπα,


Πολλά και ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις. Κρατώ σημειώσεις για την ανάρτηση πάνω στο ζήτημα που ανοίξαμε με αυτήν.


Τα λέμε