Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ή η ελληνική Αριστερά θα εξοστρακίσει τον αεθνισμό από την εκκλησία του δήμου της, ή ο αεθνισμός θα εξοστρακίσει την Αριστερά από την εκκλησία τού ελληνικού δήμου. Τελεία. Και παύλα.




Αντί σχολίου στη συζήτηση που διεξάγεται στις προηγούμενες τρεις αναρτήσεις, για την ώρα, αυτή η αποφθεγματική αποστροφή τού τίτλου. Αύριο, ίσως, περισσότερα.




27 σχόλια:

Khlysty είπε...

Καλά, καλά, για την ώρα δέστε αυτό, κυρίως τα σχόλια. Νομίζω ότι δεν πάμε καθόλου, μα κάθόλου καλά...

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο τίτλος σου, Left. Σωστός, αλλά ελλιπής. Μαζί με τον "αεθνισμό" (αστικό κοσμοπολιτισμό δηλ.) πρέπει να παραμεριστεί και ο δήθεν σωβινισμός που μερικές φορές φορά προβιά "αριστερή"/"προοδευτική".

Δεν ξέρω άλλο κόμμα εκτός από το ΚΚΕ που να έχει μόνιμο μέτωπο και στα δύο αυτά ιδεολογήματα *ταυτόχρονα* (που είναι σε μεγάλο βαθμό ανατροφοδοτούμενα και μοιάζουν με όψεις ίδιου νομίσματος).

ΑΕΚτζής

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση:

Στο κείμενό μου (Κυριακή Απριλίου 27, 2014 1:44:00 μ.μ.) εκεί που γράφω "και ο δήθεν σωβινισμός", να διαγραφεί η λέξη "δήθεν".

ΑΕΚτζής

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ το κκε ειναι κομμα με ουμπαλα. Τα βαζει με ολους και ειναι και εναντιον τον ιδεολογηματων.
Προπαντον δεν πεταει αφορισμους.

ΟΛΟΙ κκε για μια ελλαδα νεα.

κκ οργουελ kai allew δημοκρατικες δυναμεις (ολα τα κανουμε και συμβολαια εκτελουμε)

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ για να μην παρεξηγηθω.

ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ

οργουελ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ,
ΠΡΩΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ Η Χ.Α. (ΜΟΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ)
Β' ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΕΛΙΕΣ,
ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΗΓΕΜΟΝΕΥΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.

ΚΚΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ
ποιος θα βαλει τα σωστα ερωτηματα για το μελλον της καταργησης των ταξεων και του κρατους.Προς το παρον ξερουμε τι αριστερα θελει ο κοσμος. Αριστερα να πιανει τα μαυρα (κκε) ή τα ασπρα(συριζα) ποντικια. τα ασπρα ποντικια ειναι πιο ευελικτα και ο συριζα δεν μπορει να στριβει πολυ γιατι θα διαλυθει.
αυτα.
Οργουελ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

Άκου να δεις Όργουελ! Αν θέλεις να έρχεσαι εδώ να σέβεσαι κάποιους βασικούς κανόνες. Ένας από αυτούς είναι να μην ποστάρεις εντελώς τελείως άσχετα σχόλια, τα οποία, αυτό είναι το χειρότερο, εκτρέπουν τη συζήτηση αλλού γι' αλλού!

Για την ώρα, τρως μια διαγραφή των τριων τελευταίων σχολίων σου. Για την ώρα...

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ σε παρακαλουσα (αν δεν θες να τα επαναφερεις ολα) να σβησεις και τα αρχικα σχολια γιατι πανε μαζι)
οργ.
Υ.Γ. τα σχολια ειναι ασχετα, ενταξει, ξεκινησα απο τους αφορισμους οτι το κκε ειναι κομμα παρταολα του αεκτση, και παρασυρθηκα σε μια αναλυση περι επαναστασης.
Δεν νομιζω να ενοχλησα καποιοον, ετσι κι αλλοιως κανεις δεν τα διαβαζει.
Εξαλλου δεν νομιζω να βλαπτει μια εξαιρεση στον κανονα. Δεν νομιζω να ακολουθησει κανεις το κακο παραδειγμα μου εδω και να γραφει οτι του κατεβει.
Εν πασει περιπτωσει, δεν νομιζω οι λογοι να ειναι τυπικοι.Θα ηθελα να μου επαναλαβεις αν υπαρχει καποιος αλλος λογος που διαγραφεις αυτα που εγραψα. Δεν συμφωνεις ?
Διαφορετικα διεγραψε ολα τα σχολια.

Ανώνυμος είπε...

επισις θα ηθελα να σβησεις ολα τα σχολια μου στο "ζητημα", αμεσως.
οργ.

Ανώνυμος είπε...

φίλε leftg700,
και πάλι μαντάρα έγινε το post, δεν φαίνεται και εδώ καλό περιβάλλον για σωστή κουβέντα.

Πάντως μην ανησυχείς για αεθνισμό στην αριστερά που διεκδικεί την κυβέρνηση.
Μπορεί στο μπλα μπλα διάφοροι με ασκήσεις επί χάρτου και οθόνης να λένε εδώ κι εκεί όσα διεθνικά και αεθνικά θένε,
αλλά όταν ο αρχηγός μιλά προεκλογικά μιλά για Ελλάδα ή Μέρκελ, για Ελλάδα που δεν θα γίνει αποικία, και όλα τα συναφή και ακόμα πιο βαριά.
Δεν γίνεται αλλιώς και αυτό το ξέρουν όλοι - επομένως μην ανησυχείς για αυτούς.

Από την άλλη, οι άλλοι, αν πούμε ότι ο Μπογιο τους εκφράζει, δείχνουν ότι έχουν γνώση οι φύλακες! - μην ανησυχείς και για αυτούς.

Συνταξιούχος

kolokotronis είπε...

Η καθαρή και μη επιδεχόμενη διασταλτικής ερμηνείας θέση του ΚΚΕ, στο σημερινό Ριζοσπάστη, εδώ: http://www.rizospastis.gr/page.do?id=15092&publDate=27%2F4%2F2014&direction=1&pageNo=8
Διάβασέ το, αξίζει τον κόπο.

Υ.Γ. Μη με θεωρήσεις τυπολάτρη αλλά το στερητικό "α" μπροστά από λέξη, που αρχίζει με φωνήεν θέλει και το "ν" για λόγους ευφωνίας (τι σού λέω τώρα, ε; ), επομένως: "ανεθνισμός" ή καλύτερα "αντιεθνισμός".

Ανώνυμος είπε...

η άποψη του ΚΚΕ δεν είναι σοβαρή ειδικά εφόσον αναδεικνύει την συνεργασία του ελληνικού και τούρκικου εθνικισμού, αλλά επιμένει να λέει πως ο απαγορευμένος τούρκικος εθνισμός είναι το ίδιο με τον τούρκικο εθνικισμό.

δεν ισχύει, τι να κάνουμε τώρα, αυτό δεν είναι απλά καρικατούρα της Θράκης, είναι καρικατούρα του καπιταλισμού. Εθνική συνείδηση δεν σημαίνει εθνικισμός, εγώ είμαι Έλληνας χωρίς να είμαι εθνικιστής. Αυτά είναι που λέει ο Χριστόπουλος και το ΚΚΕ που προσπαθούν να λύσουν το θέμα με φιρμάνια (από τα πάνω, βιάζοντας την αλήθεια της περιοχής, ο μεν Χριστόπουλος σε μια αντιεθνικιστική φιλελεύθερη απογείωση, το δε ΚΚΕ σε μια υποταγή στην εθνική γραμμή αναπαραγωγής του status quo)

δεν υπάρχουν ούτε μια στο εκατομμύριο οι ορδές των Τούρκων της Θράκης που θα κάνουν την Κοσοβοποίηση. Έχει άδικο σε αυτό και το προξενείο, και το ελληνικό κράτος και το ΚΚΕ. Είναι ακριβώς η υποτιθέμενη εθνική γραμμή άρνησης, που δημιουργεί τον κίνδυνο. Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ότι η Τουρκία θέλει την αναγνώριση της τούρκικης μειονότητας (το λέει, αλλά από πότε ο εθνικισμός διακρίνεται για ειλικρίνεια ? ήταν πχ η ΕΟΚΑ με την ένωση Κύπρου- Ελλάδας ? Προφανώς όχι.Την διατήρηση του μονοδρόμου της γκριζολύκικής τουρκικής εθνικής συνείδησης θέλει)

δεν μπορεί να σταθεί η άποψη του ΚΚΕ που ουσιαστικά λέει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα αλλά δεν συμφέρει να το λέμε.

θα είχε ενδιαφέρον να πάρει κάποιος εδώ τον λόγο και να πει ότι "ρε παιδιά εγώ είμαι Τούρκος, πως δεν υπάρχω ?"

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

κουλογλου λεει
'σας προσφωνω Μακεδονια"
'η Ελλαδα εχει αλλα προβληματα να λυσει"

Μεγαλε αμα λυνεις ετσι και τα αλλα προβληματα, ζητω που καηκαμε.

Μπεζ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Khlysty,


Δεν μπορώ να καταλάβω πού ρίχνεις το βάρος από τα ορέα τού λινκ που ποστάρισες. Στην κριτική για τη μη παρουσία τού Τσίπρα στο ντιμπέιτ (έχουν αξιοποιήσει πολύ πιο φτηνές αφορμές, εδώ θα κώλωναν;), ή στη διαγραφή για ψύλλου πήδημα και τις αποχωρήσεις; Αν θέλεις, διευκρίνισε.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Συνταξιούχε,


Ναι, μαντάρα. Η ανίατη αρρώστια τής Αριστεράς. Η σύγχυση μεταξύ κομματικότητας και κομματισμού...

Για το ΚΚΕ δεν ανησυχώ επί τού συγκεκριμένου ζητήματος. Ανέκαθεν τα πήγαινε πιο καλά σε τέτοιου τύπου ζόρικα ζητήματα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ όμως; Αρκούν οι κορόνες μαζικής απεύθυνσης του Τσίπρα; Δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Πρώτον, γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν βάθος, ότι είναι δηλαδή αποτέλεσμα κατασταλαγμένης πολιτικής αντίληψης. Δεύτερον γιατί, ίσως εξ αιτίας τής προσπάθειας συμψηφισμού, συχνά είναι υπεραπλουστευτικές. Και τρίτον, γιατί οι ούλτρα διεθνιστές κυριαρχούν στη διανόηση και στους θεωρητικούς τού κόμματος.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Κολοκοτρώνη,


Αν και γνωρίζω τιε θέσεις τού ΚΚΕ και την προσέγγισή του στα σχετικά ζητήματα, που εδώ και κάποια χρόνια με βρίσκουν σύμφωνο, και, συνεπώς, ήξερα περίπου τι θα διαβάσω, το διάβασα. Ναι, αξίζει τον κόπο.

Όχι, δεν κινδυνεύεις, από εμένα τουλάχιστον, να θεωρηθείς τυπολάτρης. Μια μικρή ενημέρωση σχετικά με το μπέρδεμα του στερητικού α στη συγκεκριμένη λέξη.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αποφασίσει ακόμα πώς πρέπει να το γράφω. Δηλαδή, δεν το έχω ψάξει γραμματολογικά. Σε διάφορα διαβάσματα το έχω συναντήσει και αεθνικός-ή-ό και α-εθνικός και ανεθνικός. Εξακολουθώ να είμαι μπερδεμένο κορμί. Και μου φαίνεται ότι θα ρίξω τα μούτρα μου (τα έχουμε τσουγκρίσει κάνα-δυο φορές) και θα ζητήσω τα φώτα τού πολύ καλού σε τέτοια θέματα Νίκου Σαραντάκου.


Τα λέμε


ΥΓ Γιατί χάνεσαι; Δεν πστεύω να φοβάσαι ότι θα κολλήσεις οπορτουνίτιδα; ;-) :-)

LeftG700 είπε...

Φίλε Μπεζ, σε καλωσορίζω εδώ.


Κάτι πήρα το αυτί μου (και τώρα ακούω τον Κούλογλου στον Χατζηνικολάου). Δεν έχω όμως ακριβή εικόνα ακόμα. Πατάτα έγινε, δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Δεν ξέρω όμως ακόμα πόσο μεγάλη πατάτα έγινε.


Τα λέμε

kolokotronis είπε...

"...ΥΓ Γιατί χάνεσαι; Δεν πιστεύω να φοβάσαι ότι θα κολλήσεις οπορτουνίτιδα; ;-) :-)..."

@ LeftG700,
όχι ρε μάγκα, όλα άσπρα!
Τυχαίνει να είμαι παλαιό κομμούνι, έχω επιβιώσει από πολλά και τα αντι-οππορτουνιστικά μου(με δύο "π" σύμφωνα με την παλιά γραφή) αντισώματα μού έχουν δημιουργήσει πλήρη ανοσία!
Να φανταστείς, εκείνα τα χρόνια, το αείμνηστο και παμμακάριστο "ΚΚΕεσ.", το αποκαλούσαμε ακόμα επισήμως: "Α.Ο." (= Αναθεωρητική Ομάδα)!
Και μη μου απαντήσεις, πως αυτά μας φάγανε. Περιμένω κάτι πιό γουστόζικο...
(Sorry για το ελαφρύ trollαρισμα)

Ανώνυμος είπε...

left
είναι χοντροκομμένες οι αναφορές του "αρχηγού" στην Ελλάδα και στους Έλληνες, αλλά δεν νομίζω ότι "κινδυνεύει" η ιστορία από τους κοσμοπολίτες διανοητές του Συρ.
Το ρόλο και την χρησιμότητά τους αν θυμάσαι την σχολίασα λίγο καιρό πριν, και νομίζω πως έπεσα μέσα. Αν θυμάσαι την εξήγηση, να μην τηεν επαναλάβω γιατί είναι και μεγαλούτσικη. Καλό είναι να την έχουμε πάντα στο νου για να μην πέφτουμε από τα σύνεφα.
Πάντα υπάρχει βέβαια η σοβαρή περίπτωση να παραστρατήσει ακόμα λίγο το πράγμα, οπότε τότε τα διεθνοδιανοήματα απλώς θα βοηθήσουν ώστε ο Συρ να μεταπέσει στην απλούστερη ενεργειακή (και φυσική του) κατάσταση της φιλελευθερης αριστεράς (Δημαροποίηση). Ήδη έχει συντελεστεί η συνασπισμοποίηση.
Μην είσαι καθόλου σίγουρος ότι μια τέτοια πολτιτική μετάλλαξη δεν μπορεί να σταθεί - μπορεί και παραμπορεί και με την κατάληλη δόση πολιτικαντισμού να διεκδικήσει αυτό που θέλει και η μεγάλη πλειψηφία, μια καλύτερη, ή πάντως μια όχι χειρότερη θέση στον διεθνή καταμερισμό, πατώντας μια στο καρφί (εθνική κυριαρχία) και μια στο πέταλο (ευρωπαϊσμό-κοσμοπολιτισμό). Αυτό που λένε πως δεν υπάρχει σήμερα έδαφος για σοσιαλδημοκρατία το βρίσκω πολύ υπερβολικό και απλουστευτικό, και ξεχνούν ότι το έδαφος σήμερα για λαϊκή εξουσία είναι ακόμη λιγότερο.
Άλλο τι θέλουμε, κι άλλο να ανοίγουμε τα μάτια και να βλέπουμε χωρίς παρωπίδες.
Συνταξιούχος

Khlysty είπε...

Στο γεγονός ότι δύο μακροχρόνιοι και εξαιρετικοί σχολιαστές/συζητητές στο μπλογκ ουσιαστικά παίρνουν την άγουσα για τα πιτς (ο ένας εκουσίως, ο άλλος τρώει μπαν...) επειδή τόλμησαν να χαρακτηρίσουν... κάπως έναν δημοσιογράφο του ΔΟΛ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα συλλαμβάνεται όλο και πιο συχνά να κάνει λαθροχειρίες (το παραδέχεται και ο δημιουργός του μπλογκ για το συγκεκριμένο κομμάτι).

Ρε παιδιά, τι έχουν πάθει λογικοί άνθρωποι και συμπεριφέρονται κατ' αυτό τον τρόπο (εννοώ τον δημιουργό του μπλογκ, ο τζούνιορ πάρτνερ του, που γεμίζει με ποστ από Πρώκταγκον και τα συναφή, δεν νομίζω ότι αφορά κανέναν);

LeftG700 είπε...

Φίλε Συνταξιούχε,


Δεν είμαι σίγουρος και τίποτε δεν θα με εκπλήξει. Όμως, σε μία τέτοια περίπτωση η ΣΥΡΙΖΑ θα αποαριστεροποιηθεί. Και δεν θα μετατραπεί σε καμιά σοσιαλδημοκρατία. Θα γίνει ένα κλασικό Δημοκρατικό Κόμμα (α λα Ιταλία, λόγου χάρη).

Κοινωνικό έδαφος για ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και πολιτική υπάρχει και παραϋπάρχει. Όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα όμως σε Ευρώπη και τα μεγάλα καπιταλιστικά κέντρα, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με την έννοια που είχε στη χρυσή τριακονταετία είναι το αντίστοιχο του επαναστατικού κόμματος στη δεκαετία τού ’20 και του ’30. Εδώ είναι ο κόμπος. Το έχει πιάσει πολύ καλά ο Λίο Πάνιτς αυτό, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ περιορίζονται να αναδημοσιεύουν κείμενά του ή να του παίρνουν συνεντεύξεις και να τον καλούν σε εκδηλώσεις. Κατά τα άλλα, τον γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Khlysty,


Α, μάλιστα. Το εντοπίζεις στην ‘‘πολιτική’’ σχολιασμού.

Κοίτα, τη βίωσα αυτή την ‘‘πολιτική’’ και έχω προσωπική εμπειρία. Είναι η αποθέωση της προσχηματικότητας και της υποκρισίας που χαρακτηρίζει το χώρο τού «ακραίου κέντρου». Δεν ξαφνιάζομαι. Και έχω πολλές επιφυλάξεις για τη λογική τού αφεντικού εκεί. Με ποια έννοια; Όχι πως αμφισβητώ την ικανότητα να σκέφτεται λογικά. Εκείνο που δεν δέχομαι με τίποτε είναι το ότι η λογική του σκέψη είναι ουδέτερη και απροκατάληπτη, όπως θέλει να πιστεύει ή να παριστάνει, με την αυταπάτη που έχουν όλοι οι πολιτικά ημιαναλφάβητοι τέτοιου τύπου ότι γίνεται πιστευτός.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Κολοκοτρώνη,


Εντάξει. Αφού έχεις ισχυρά αντιοππορτουνιστικά αντισώματα, κανόνισε να σε βλέπουμε πιο συχνά! ;-) :-)

Όχι, δεν θα σου πω ότι αυτά (οι διασπάσεις) μας φάγανε. Θα σου πω ότι αυτό που συνέβη μετά τις διασπάσεις, όπου οι μεν απέρριπταν τους δε ως προδότες, είναι που μας έφαγε. Ο Λένιν είχε απαντήσει κάποτε στον Γκράμσι, σε κάποιο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς που τον είχε ρωτήσει τι να κάνει με τη μειοψηφία, η οποία ‘‘τσίναγε’’ άγρια «Ε, διασπαστείτε! Και μετά, συνεργαστείτε!».

«Trollάρισμα»;;; Τρολάρισμα το λες αυτό; Πού να δεις κάτι άλλα (μερικά τών οποίων από ‘‘δικούς σου’’)! ;-) :-)


Τα λέμε


ΥΓ Πολύ μού άρεσε αυτό το «όχι ρε μάγκα, όλα άσπρα!». Μπορεί και να το θέσω σε κυκλοφορία στα δικά μας στέκια! Δεν πιστεύω να έχεις αντίρρηση;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε left

Όταν σκέφτονται ή και λένε ”να επαναφέρουμε τη σοσιαλδημοκρατία στην ιστορική της κοίτη¨, δεν νομίζω πως εννοεί κανείς τα χρόνια του 20-30, που είναι και λίγο μπερδεμένα, και ας μην το κάνουμε για ειδήμονες. Νομίζω πως στην κοινή γλώσσα, και εκεί να μείνουμε, σοσιαλδημοκρατία είναι ένας μέσος όρος της μέχρι και τη δεκαετία του 70, όπου είχε να “παρουσιάσει” μια σειρά ωραία “ευρωπαϊκά” και ¨πολιτισμένα¨πράγματα, που έδωσαν και την αίγλη της “ευρώπης” στον υπόλοιπο κόσμο (κοινωνικό κράτος κλπ, κλπ). Βέβαια, οι θαυμαστές αυτού του “ωραίου πράγματος” δεν θέλουν να θυμούνται ότι αυτό δε ήταν ακριβώς αποτέλεσμα του ¨ευρωπαϊκού ανθρωπισμού¨, αλλά καταναγκασμένο αποτέλεσμα των αγώνων και των θυσιών των κομμουνιστών (και μάλιστα όχι τόσο των “Ευρωπαίων” αλλά των Ρώσων). Από σπόντα και εξ ανάγκης αναδιανομή, και πάντα βέβαια τα έξοδα πληρωμένα από τους αιώνες συσσώρευσης και καταλήστευσης αποικιοκρατικού πλούτου. Με την κατάρρευση του αντίπαλου δέους, αυτή η σοσιαλδημοκρατία του ¨ευρω-ανθρωπισμού” τα δίπλωσε και τα γύρισε με συνοπτικές διαδικασίες.

Επανάληψη, ναι, αλλά πρέπει να τα λέμε, ξανά και ξανά, να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Παρόλα αυτά υπάρχει έδαφος για μια τέτοια σοσιαλδημοκρατία, παρότι οι συνθήκες δεν είναι ανάλογες. Δηλαδή, η καταλήστευση του κόσμου δεν εισρέει τόσο στην Ευρώπη, η πιο σωστά, μειώνεται το μερίδιό της, και θα μειώνεται. Από την άλλη, δεν φαίνονται στον ορίζοντα αυτοί οι αγώνες των Κομμουνιστών ή του αναλόγου τους, που θα αναγκάσουν.
Και πάντως, σοσιαλδημοκρατία και τα ανάλογα “επιτεύγματα” έτσι με το γλυκό και τον ήρεμο τον τρόπο, δεν πρόκειται να γίνει στον αιώνα τον άπαντα.
Παρόλα αυτά υπάρχει έδαφος πολύ, αν και αρκετά αχαρτογράφητο.

Την αριστερά την αφορά η συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένςη κατάστασης, και φυσικά να διατηρεί το δικό της στόχο, να μην εκχωρεί το όραμά της, αλλά και από την άλλη να επηρεάζει το σήμερα, και να μη χάνει την επαφή μα το παιχνίδι, φορτώνοντάς τα στο όταν και εάν....

Νομίζω οι εξηγήσεις για αυτά τα εφήμερα, τι κάνει ο Σύριζα, και οι άλλοι, πρέεπι να καταλήξουν στην κεντρική ιδέα του τι συμβαίνει.
Τα επιμέρους ¨συμβάντα”, θα επαναλαμβάνονται, μια έτσι, μια αλλιώς, και σιγά σιγά πρέπει να μειώνεται ο σχολιασμός των γεγονότων ως αυτόνομων γεγονότων. Τα “γεγονότα¨αυτού του είδους είναι προβλέψιμα, και η αριστερά έχει άλλα πολυτιμότερα να ¨προβλέψει”...
Συνταξιούχος