Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

«Θρακικό Ζήτημα»: Για να μην ξεχνιόμαστε, ο Νίκος Μπογιόπουλος μας θυμίζει μερικά πράγματα…




Πολλά έχουν γραφτεί αυτή την εβδομάδα από διάφορες αριστερές γραφίδες για την περίπτωση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν και τα όσα ακολούθησαν την απόσυρσή της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλα συναντούσε κανείς συχνά-πυκνά διατυπώσεις και αναφορές που περιελάμβαναν οπωσδήποτε τον επιθετικό προσδιορισμό «ευαίσθητος»: «ευαίσθητο ζήτημα», «ευαίσθητη περιοχή», «ευαίσθητη περίπτωση» κ.λπ. Από τον κανόνα αυτό δεν αποτέλεσαν εξαίρεση ούτε τα άρθρα που είδαν το φως σε Συριζικά ή φιλοσυριζικά ‘‘στέκια’’, συμπεριλαμβανομένου και τού άρθρου τού από πολιτική άποψη ανεκδιήγητου Δημήτρη Χριστόπουλου την Τρίτη μετά το Πάσχα, που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και πρωταγωνίστησε στις συζητήσεις που ακολούθησαν. Σε τι συνίσταται η «ευαισθησία» τού όλου θέματος; Σε τρεις αναμφισβήτητες παραμέτρους.

Η πρώτη είναι ότι το ζήτημα της μειονότητας συνδέεται ευθέως με τη συμφωνία τής Λοζάνης, που οριστικοποίησε τα ηπειρωτικά σύνορα της χώρας προς Ανατολάς και ρύθμισε το ζήτημα της ύπαρξης μειονοτήτων ένθεν και ένθεν τών συνόρων (Δυτική Θράκη – Κωνσταντινούπολη). Η δεύτερη, που εμπεριέχεται στην προηγούμενη, αλλά καλό είναι να τη θυμόμαστε αυτοτελώς: Η μειονότητα δεν βρίσκεται κάπου στην Πελοπόννησο ή στη Στερεά Ελλάδα. Βρίσκεται στα σύνορα της χώρας. Και η τρίτη είναι ότι, όπως όλοι καλώς γνωρίζουμε, οι κάθε λογής μειονότητας έχουν χρησιμοποιηθεί διαχρονικά και αποτελούν μία πολύ καλή φόρμουλα για αποσταθεροποιήσεις ή και κατακερματισμούς κυρίαρχων κρατών και αλλαγές συνόρων.

Όλα τα παραπάνω βρίσκονταν ανάμεσα στις γραμμές τών πολυπληθών κειμένων που δεν παρέλειπαν να κάνουν λόγο για το «ευαίσθητο ζήτημα». Εικάζουμε ότι έμειναν εκεί και δεν ειπώθηκαν αριθμητικώς και ολογράφως —ίσως επειδή το θέμα είναι «ευαίσθητο»... Εμείς όμως, που έχουμε την τάση να τα λέμε όλα, ‘‘τρωγόμαστε’’.  Γι’ αυτό ψάξαμε μπας και βρούμε κάποιο κείμενο που να τα λέει κι αυτό όλα ή σχεδόν όλα. Τελικά, το βρήκαμε στο σημερινό άρθρο τού Νίκου Μπογιόπουλου για το enikos.gr και το αναδημοσιεύουμε σε πιστή αντιγραφή, διατηρώντας αυτούσιες τις εμφάσεις τού πρωτότυπου.

ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ


(του Νίκου Μπογιόπουλου)

Πρώτο: Στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Δεν υπάρχει καμία «τουρκική» μειονότητα. Τελεία. Και παύλα!

Δεύτερο: Είναι ακριβώς η τριχοτόμηση της εθνοτικής καταγωγής  της μειονότητας (Τουρκογενείς, Πομάκοι, Τσιγγάνοι) που καθόρισε και το θρησκευτικό της προσδιορισμό ως μουσουλμανικής, με τη Συνθήκη της Λοζάνης. Η δε Συνθήκη της Λοζάνης αποτελεί αυτό που θα λέγαμε «ακρογωνιαίο λίθο» στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου για την απόκρουση από την Ελλάδα αιτιάσεων που εγείρονται από τρίτους. Όποιος επιχειρεί να ξηλώσει κάποιον «πόντο» από τη Συνθήκη της Λοζάνης επαπειλείται το ξήλωμα όλης της «κάλτσας». Συνεπώς με την Συνθήκη της Λοζάνης δεν «παίζουμε». Ούτε επιτρέπουμε σε άλλους να «παίζουν». Τελεία. Και παύλα!

Τρίτο: Η τακτική της ψηφοθηρίας που ανάγει σε κριτήριο ψήφου, το αν θα καταψηφιστεί ή θα υπερψηφιστεί κάποιος λόγω του θρησκεύματός του, όσο ταιριάζει στα ακροδεξιά ήθη διαφόρων κυβερνητικών ή εκκλησιαστικών παραγόντων, άλλο τόσο ταιριάζει στα «διαφωτιστικά» ήθη εκείνων που αντιλαμβάνονται την πολιτική σαν ανέξοδο «διαπολιτισμικό» χάπενινγκ. Τόσο οι «εθνικοί φωστήρες» του «κοσμοπολίτικου» δήθεν «διεθνισμού», όσο και οι «ελληναράδες» του κίβδηλου «πατριωτισμού», είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος: Παίζουν με το θρήσκευμα. Και οι μεν και οι δε. Οι πρώτοι καλλιεργούν, συντηρούν και αναπαράγουν τον «ελληνο-χριστιανικό εθνικισμό», οι δεύτεροι υποδύονται τους «ευρύχωρους», αλλά και οι δυο μαζί ψηφοθηρούν, επαναλαμβάνοντας το έγκλημα που επί δεκαετίες διαπράττεται στο ελληνικό κράτος: Την ώρα που μεταχειρίζονται τη μουσουλμανική μειονότητα ως κομπάρσο στο θέατρο της εσωτερικής πολιτικής καταναλωτικής τους εντυπωσιοθηρίας, αδιαφορούν ότι με αυτό τον τρόπο επιτρέπουν τη μετατροπή της σε υποχείριο και σε μπαλάκι στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.

Τέταρτο: Για τα παιχνίδια όσων επιδιώκουν τον «εκτουρκισμό» της μουσουλμανικής μειονότητας καθόλου αθώο δεν είναι το ελληνικό κράτος. Ο αντικομμουνισμός της καθεστηκυίας πολιτικής τάξης στην Ελλάδα όπως και οι εν γένει «συμμαχικές της υποχρεώσεις» λειτούργησαν σε συγκεκριμένες περιόδους ως το υπόβαθρο για τη δράση των φορέων του «εκτουρκισμού» της μειονότητας. Θυμίζουμε:

●Την υποχρέωση ενίσχυσης της κεμαλικής πολιτικής που ανέλαβε ο Βενιζέλος με το «Ελληνοτουρκικό Σύμφωνο Φιλίας» του 1930, όταν από το έδαφος της Δυτικής Θράκης εκδιώκονταν οι αντίθετοι με την πολιτική του Κεμάλ ηγέτες της μειονότητας και ταυτόχρονα στη Δυτική Θράκη έφθαναν βιβλία και δάσκαλοι από την Τουρκία και ασκείτο τέτοια βία με συνέπεια οι οπαδοί του Κεμάλ, που ήταν μια «ασήμαντη μειοψηφία» να πάρουν τα ηνία και (Αλ. Αλεξανδρής, «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις 1923 – 1987», εκδόσεις «Γνώση») να προωθούν την πολιτική του τουρκικού καθεστώτος σε θέματα Παιδείας, Δικαίου κλπ.

●Την πολιτική που με σύνθημα «να χτυπηθεί το φέσι» στην ουσία χτυπούσε τις μουσουλμανικές παραδόσεις των πληθυσμών της περιοχής με συνέπεια τη «σταδιακή μεταμόρφωση των κοινοτήτων της Δυτικής Θράκης από μουσουλμανικές σε τουρκικές» (σ.σ.: ο.π. σελίδα 71).

●Την τακτική πάλι της κυβέρνησης Βενιζέλου από το 1930 να λειτουργεί τούρκικο προξενείο, που ως τότε δεν ήταν παρά ένα τυπικό προξενικό γραφείο.

●Την τακτική του «εκτουρκισμού» ως απόρροια του αντικομμουνισμού. Η κυβέρνηση Παπάγου, το 1954, ενώ Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονταν ήδη στο ΝΑΤΟ, έπρεπε να τονώσει το δόγμα του «από Βορράν κομμουνιστικού κινδύνου» και να δείξει, αντίθετα, ότι στην «ελευθέραν Δύσιν» οι σχέσεις μεταξύ των «συμμάχων» ήταν ...αγγελικές. Έτσι, στις 28/1/1954, ο γενικός διοικητής της Θράκης, Γ. Φεσόπουλος, εκδίδει την εξής αλησμόνητη απόφαση: «Κατόπιν διαταγής του κ. Προέδρου της Κυβερνήσεως (σ.σ.: Παπάγος), παρακαλούμεν όπως εφ’ εξής εις πάσαν περίπτωσιν γίνεται χρήσις του όρος "Τούρκος - Τουρκικός" αντί του τοιούτου "Μουσουλμάνος – Μουσουλμανικός"»... Κάπως έτσι ο εξ Ανατολών κίνδυνος εξαφανιζόταν και θέριευε η θεωρία του «από Βορράν κινδύνου».

●Την τακτική, το Δεκέμβρη του 1952, και ενώ ο «κομμουνιστής κατάσκοπος» Ν. Μπελογιάννης είχε εκτελεστεί, η Φρειδερίκη να εγκαινιάζει τουρκικά σχολεία στη Θράκη, παρουσία του Τούρκου Προέδρου της Δημοκρατίας...

●Τις μορφωτικές συμφωνίες του 1951 και της χούντας του 1968, που καθιερωνόταν η τουρκική ως η μόνη μειονοτική γλώσσα εκπαίδευσης. Όμως, η μητρική γλώσσα των Πομάκων και των Αθίγγανων μουσουλμάνων της Δ. Θράκης δεν ήταν τα τούρκικα...

●Την τακτική (κάτι που η σημερινή ΝΔ το «ξεχνάει»…) η ίδια η κυβέρνηση στο ανώτατο μάλιστα επίπεδο να αποκαλεί στις συνομιλίες της με την ηγεσία της Τουρκίας σαν «τουρκική» την μειονότητα της Θράκης (βλέπε: Αρχείο Κωνσταντίνου Καραμανλή, συνομιλίες με Ετσεβίτ, 11 - 12/3/1978)

●Την τακτική, τον Ιούλη του 1999, λίγες μόλις μέρες μετά τις ΝΑΤΟικές σφαγές στο Κοσσυφοπέδιο που έγιναν στο όνομα της «προστασίας» των δικαιωμάτων μιας μειονότητας, να γνωστοποιείται η επιστολή των τριών μουσουλμάνων βουλευτών, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, που από κοινού με 13 «μειονοτικές» και «μη κυβερνητικές» οργανώσεις ζητούσαν την αναγνώριση από το ελληνικό κράτος της ύπαρξης «τουρκικής» και «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου – σε μια ασύγγνωστη αντιμετώπιση του ζητήματος του «ατομικού αυτοπροσδιορισμού» με τις παρενέργειες που γεννά η έγερση θεμάτων «συλλογικού αυτοπροσδιορισμού» - να δηλώνει ότι δεν τον ενδιέφερε αν κάποιος θα αυτοπροσδιορίζεται στην ελληνική επικράτεια ως «Τούρκος» ή «Μακεδόνας»…

●Δίπλα σε όλα αυτά είναι πασίγνωστο επίσης τούτο: Το πόσο σεβάστηκε αυτό το κράτος τους Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα για δεκαετίες. Να μιλήσουμε για το πώς τους συμπεριφερόταν το κράτος στο στρατό; Η’ όταν ζητούσαν μια άδεια οικοδομής; Η’ όταν ζούσαν πίσω από τις μπάρες;

Πέμπτο: Για το ρόλο του τουρκικού προξενείου όλοι κάτι έχουν να πουν και να καταμαρτυρήσουν. Εδώ δυο παρατηρήσεις:

α) Γιατί το προξενείο και εν γένει η Τουρκία αφήνεται να δρα όπως δρα στην περιοχή; Ποιος έχει την ευθύνη που δεν μπαίνει τέλος σε αυτή την ιστορία;

β) Γιατί τα ίδια (φραστικά, έστω)… πατριωτικά αντανακλαστικά δεν τα έχουμε δει από τα κάθε λογής κόμματα του «ανήκομεν εις την Δύσιν» και του «ευρωμονόδρομου», όταν τα ίδια με το προξενείο τα διαπράττουν οι σύμμαχοί μας, οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι. Όταν, δηλαδή, στη έγερση ζητήματος «μειονοτήτων» στην Ελλάδα πρωτοστατούν, γνωστής χρηματοδότησης, πολιτικής επιρροής και ευρωατλαντικής ...ιθαγένειας «ιδρύματα» και «οργανισμοί». Ας παρακολουθήσουμε τη δράση κάποιων εξ αυτών:

●Το Νοέμβρη του 2006, οι ΗΠΑ, διά του επιτετραμμένου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Τόμας Κάντριμαν, τάσσονταν ευθέως υπέρ της αναγόρευσης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης σε «τουρκική μειονότητα». Με τις ίδιες εκείνες δηλώσεις (στην «Ελευθεροτυπία»), το στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας ζητούσε να τεθεί η συνθήκη της Λοζάνης στο «μουσείο»

●Το Νοέμβρη του 1996 στην έκθεση με τίτλο «Ημιτελής Ειρήνη» (!), που συντάχτηκε από τη «Διεθνή Επιτροπή για τα Βαλκάνια» - που με τη σειρά της δημιουργήθηκε από το αμερικανικό ίδρυμα «Κάρνεγκι» και το Ινστιτούτο «Άσπεν» - η Ελλάδα κατηγορείται ότι δεν αναγνωρίζει μακεδονική μειονότητα και αρνείται το δικαίωμα των μουσουλμάνων να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι. Μια «λεπτομέρεια»: Η παρουσίαση της έκθεσης έγινε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με προεδρεύοντα τον επίτροπο Βαν ντε Μπρουκ...

●Στις 8/11/2006 το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δηλώνει: «Υπάρχουν εθνικής καταγωγής Μακεδόνες και Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα. Οι ΗΠΑ έχουν μια διαφορετική ερμηνεία του όρου μειονότητα από αυτήν που έχει η Ελλάδα. Σεβόμεθα τη Συνθήκη της Λοζάνης, η οποία αποτελεί τη νομική βάση για την ελληνική ερμηνεία, αλλά αυτός δεν είναι ο τρόπος της αμερικανικής ερμηνείας. Νομίζουμε ότι θα είναι σωστό γι' αυτές τις μειονότητες να έχουν το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, που δεν τους επιτρέπεται στην Ελλάδα...».

●Στις 17/4/2008 πραγματοποιείται στο χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, με τη στήριξη των «Πράσινων και της «Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων» εκδήλωση με θέμα «Μειονότητες στην Ελλάδα: Τούρκοι Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες»

●Στις 27/3/2008, ήταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), στις 27/3/2008, όταν οι ελληνικές αρχές απαγόρευσαν τη λειτουργία ενώσεων συλλόγων και οποιουδήποτε οργανισμού έφερε το επίθετο «τουρκικός/ή» στον τίτλο του, που εξέδωσε την απόφαση ότι ακόμα κι αν κάποιοι έχουν βαλθεί «να προπαγανδίσουν την ύπαρξη εθνοτικής μειονότητας στην Ελλάδα, αυτό δε συνιστά απειλή για τη δημοκρατική κοινωνία»... Μόνο που η απόφαση αυτή άνοιγε δυο κερκόπορτες: Μια για την καταστρατήγηση της Συνθήκης της Λοζάνης και μια για την υποδαύλιση από παγκόσμιους και περιφερειακούς ιμπεριαλιστές εθνικιστικών αντιθέσεων.

●Στα προηγούμενα ας προσθέσουμε κάτι ακόμα: Την απάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, ότι η ΕΕ «δεν έχει κάποια γενική αρμοδιότητα σε θέματα μειονοτήτων»

Έκτο: Η εποχή της αθωότητας έχει παρέλθει προ πολλού. Ειδικά όταν είναι γνωστό, από Γιουγκοσλαβία μέχρι Ουκρανία, πως δρα ο ιμπεριαλισμός στο όνομα της «προστασίας» των μειονοτήτων. Τόσο ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ με τις «παιδαριωδίες» του για τις οποίες η ίδια η Αυγή έφτασε να γράψει (23/4/2014): «Το ερώτημα είναι: ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να συμπεριφερθεί με την αραχνιασμένη νοοτροπία της ΕΥΠ και να υποβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν λάθρα, την υποψηφιότητα μιας μουσουλμάνας - Ρομά, που έχει υιοθετηθεί εδώ και χρόνια από την ελληνική Ακροδεξιά; Είναι προφανές ότι η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καλή τη πίστει, παρασύρθηκε» (σσ: αλήθεια τόσο εύκολα «παρασύρεται» η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ από κυπίτικες και ακροδεξιές  νοοτροπίες;…). Όσο και ως προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τους δικούς τους υποψήφιους και πολιτευτές που στηρίζουν το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB και διατηρούν στενότατους δεσμούς με τους τουρκικούς ακροδεξιούς και εθνικιστικούς κύκλους, μια κουβέντα: «Παιδιά, κόψτε το»!

Έβδομο: Κατά τα λοιπά, στην Ελλάδα της ΕΕ, του ευρώ, του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ, των τραπεζιτών και των «πλεονασμάτων» ο μαρασμός συνεχίζεται. Μαζί και ο μαρασμός της Θράκης (που πίσω από όσα φαίνονται έχει να αντιμετωπίσει και όσα δεν φαίνονται, τουτέστιν εκείνους που την «λιμπίζονται» ως «ειδική οικονομική ζώνη» για τις «μπίζνες» τους). Και ο μαρασμός αφορά όλους τους Έλληνες της περιοχής. Είτε πρόκειται για χριστιανούς, είτε για μουσουλμάνους, είτε για άθεους. Στη Θράκη η πλειοψηφία του πληθυσμού, είτε ανήκουν στην πλειονότητα είτε στην μειονότητα, είναι εργάτες, είναι άνεργοι, είναι αγρότες, είναι βιοπαλαιστές, είναι λαϊκά στρώματα, που «ή με Χριστό ή με Αλλάχ, όμως κι οι δυό μας αχ και βαχ». Αυτά που τους ενώνουν, δηλαδή, τα προβλήματα και οι ανάγκες της ζωής που βιώνει η φτωχολογιά, είναι απείρως περισσότερα από όσα τους διαφοροποιούν μεταξύ τους. Όσοι προσπαθούν να τους διαχωρίσουν δεν το κάνουν για να τους χαρίσουν ούτε τον επίγειο «εθνικό», ούτε τον επουράνιο θρησκευτικό «παράδεισο». Απέναντι στα προβλήματα που είναι κοινά για όλους, τους θέλουν διαιρεμένους πολιτικά, κοινωνικά, ταξικά, ώστε να μην βρίσκει ισχυρό αντίπαλο η πολιτική που γεννά αυτά τα προβλήματα.




Η φωτογραφία είναι τού Пол Тергейст. Από το photodom.com.

59 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

..."Είναι προφανές ότι η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καλή τη πίστει, παρασύρθηκε» (σσ: αλήθεια τόσο εύκολα «παρασύρεται» η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ από κυπίτικες και ακροδεξιές νοοτροπίες;…)."

Kαλα αμα δε καταλαβαινεις κι εσυ ρε Nικολα που εισαι μπαλαδοφατσα ποιος θα καταλαβει;
Βαλανε αυτογκολ λεμε τα παικτουρια γιατι μπορει να ειναι παικτουρια αλλα δεν ειναι ακομα επιπεδου champions league...
Καταλαβες τωρα;Kαι μη τα βαζεις με το συριζα γιατι θα τσαντιστει ο σταθης που υπονομευεις τη "ριζοσπαστικη αριστερα" και θα σου την πει που δε θελεις να τους να τους διωξουμε...

Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο σημείο ο Μπογιό ειρωνεύεται, γιατί προφανώς και δεν υιοθετεί τη Συριζική συνωμοσιολογία περί Σαμπιχά.

Βλέπω ότι επανέρχεσαι στην παρομοίωση που έκανε ο Khlysty με το Ch.L. Είσαι εντελώς τελείως λάθος. Θα το εξηγήσω στην ανάρτηση που το πρωτοέθιξες.

Κάνεις λάθος επίσης όταν μπερδεύεις τον Στάθη εδώ. Να σου θυμίσω ότι για τον Στάθη ξεσηκώθηκε όλος ο πολυπολιτισμικός ΣΥΝ στις προηγούμενες ευρωεκλογές και απαίτησε την αποπομπή του από την πρώτη θέση τού ευρωψηφοδελτίου με την κατηγορία ότι είναι «εθνοκομμουνιστής» (= «σταλινικός» στη διάλεκτο των Συνασπιστηριών). Ο Στάθης θα προσυπέγραφε με χέρια και με πόδια το συγκεκριμένο άρθρο τού Μπογιόπουλου.

Να δω πότε θα το καταλάβεις: Αν θέλεις να είσαι χρήσιμος στο ΚΚΕ πρέπει να αποκτήσεις την ικανότητα να διαβλέπεις τις περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να είσαι λιγότερο Κουκουέ...


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Λεφτ,
Προφανως ειναι ειρωνικος στο συγκεκριμενο ο μπογιοπουλος και προφανως λεω εγω κολλαει αυτη η ειρωνια με τις δηθεν αιτιασεις περι επιπολαιοτητας ανωριμοτητας,ερασιτεχνισμου με ποδοσφαιρικους ορους και τα ρεστα.
Επειδη βλεπω κι εγω να επανερχεσαι στο αν ειμαι χρησιμος ή οχι θα σου πω οτι ανεξαρτητα του οτι αυτο παιζεται σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο στο κοινωνικο πεδιο και λιγοτερο στο διαδικτυο, θεωρω οτι η συμβουλευτικη για "λιγοτερο ΚΚΕ" δεν αφορα καθολου το δευτερο.Για να μη σου πω στη τελικη,και τι σε κοφτει εσενα ρε μαστορα αν ειμαι χρησιμος ή οχι στο ΚΚΕ; Γιατι παιζει να σε κοφτει κιολας επειδη θα μου πεις μα το ΚΚΕ ειναι κομματι της αριστερας και ασφαλως με απασχολει συντροφε κτλ κτλ κτλ.Kαι θα σου πω ομως κι εγω Τετοια ανιδιοτελεια για το καλο του "ιερατειου" του Περισου;¨

Гриша

Ανώνυμος είπε...

ο ιδεολογικοπολιτικός κατήφορος του ΚΚΕ δεν έχει τελειωμό.

πλάι στις κοσμοπολίτικες θεωρίες άρνησης της πάλης για εθνική ανεξαρτησία, προσθέτει δόσεις σοβινιστικού ρατσιστικού δηλητηρίου ότι στην Θράκη ... δεν συμφέρει να έχει τουρκική μειονότητα (δεν λέει ότι δεν έχει).

το θέαμα του ΚΚΕ να προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ με όρους και γραμμή ΑΝΕΛ θα ήταν ένα σχετικά διαχειρίσιμο πρόβλημα για την αριστερά αν κατόρθωνε η υπόλοιπη έστω να βγάλει γραμμή αρχών για το συγκεκριμένο θέμα ότι δηλ στην Θράκη όποιος είναι Τούρκος είναι Τούρκος και όποιος δεν είναι Τούρκος δεν είναι Τούρκος.

αυτό βέβαια δεν γίνεται με τα δίπολα σοβινισμού/ κοσμοπολιτισμού που βγάζει η αριστερά, με την δήθεν υποχρέωση να διαλέγει κανείς ανάμεσα στην ασχετοσύνη και τον εθνικισμό του Μπογιόπουλου και τον κοσμοπολιτισμό του Χριστόπουλου

το ΚΚΕ πάντα αναγνώριζε εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα. Οδηγούνταν κατά καιρούς σε αριστερίστικα υπερδιεθνιστικά λάθη, τα διόρθωνε κλπ, αλλά σοβινιστικές απόψεις δεν χωράγανε.

είναι και αυτό ένα δείγμα των απωθημένων του ΚΚΕ για τα κεκτημένα της επανένταξης του στο "συνταγματικό τόξο" και τις "εθνικές δυνάμεις", που πρέπει να διαφυλαχτούν ως κόρη οφθαλμού.

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

Ολοι μ.. κκε ετσι ωστε να φυγουν οι αστοι και οι μικροαστοι και να φτιαξουμε τους δικους μας που θαχουν αλλο ονομα γραφειοκρατες.

POSTMOD.

Ανώνυμος είπε...

O αλλος ανακαλυψε γραμμη ανελ στο ΚΚΕ.Κανει μια αναλυση που χει βγαλει μεσα απ το κεφαλι του και τη σερβιρει ως θεση του ΚΚΕ.Τη μια λεει οτι το ΚΚΕ εχει υιοθετησει το προγραμμα του ναρ,την αλλη τις θεσεις της ΣΑΚΕ.

Και σιγα μην εχουν τη διαθεση να παλεψουν μεσα απο οποιοδηποτε κομμα κατι τετιοι.Να χαραμισουν την "υψηλη αριστερη διανοηση" τους και να βαλουν το υπερεγω και την αφεντια τους κατω απο μια υποθεση.Προχωρα κσ εισαι ταγμενος για μεγαλα πραματα φιλε.
Κωμικοτραγικος...αλλα χρησιμος για να ειναι σε καθε περιπτωση φανερο ποιους εχει-εκτος των αλλων-απεναντι το ΚΚΕ.


Гриша

Ανώνυμος είπε...

αγαπημένε σύντροφε με το κυριλλικό ψευδώνυμο

πρώτον να βάλεις ελληνικό γιατί όπως λέει ο Μπογιόπουλος εδώ είναι Ελλάδα

μετά το αστείο (και λίγο σοβαρό,ίσως και κωμικοτραγικό όπως λες και εσύ)διάβασε το κείμενο του Μπογιόπουλου , και μετά μίλα.

αυτή είναι η γραμμή των ΑΝΕΛ (για το θέμα όχι για τον σοσιαλισμό)

"ότι λέει η Συνθήκη της Λοζάνης".

στήριξε το αν έχεις άντερα, συγκρότηση δηλ. Υπάρχει γενικά η πιθανότητα μια θέση σε ένα θέμα να συμπίπτει, δεν σε κάνει ψεκασμένο δεξιό ούτε τον Καμμένο κομμουνιστή.

μην λες όμως ότι δεν είναι η θέση των ΑΝΕΛ γιατί γίνεσαι ρεζίλι.http://www.thrakitoday.com/2013/07/blog-post_9095.html

οι σ μου του ΝΑΡ τέτοια πράγματα, ότι δεν θα κάνουμε μισό βήμα πέρα από μια ιμπεριαλιστική συνθήκη πριν από έναν αιώνα, δεν λένε.

την ΣΑΚΕ που την θυμήθηκες ?

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

αααααααα!!!!

sorry αλλά ξέχασα κάτι σπουδαίο.

Μπογιόπουλε αν θες να αναφερθείς στους μεγάλους αριστερούς λαϊκούς δημιουργούς Πυθαγόρα και Απόστολο Καλδάρα, ειδικά σε πασίγνωστο τραγούδι, μην το κόβεις, μην το αλλάζεις, και βασικά μην το χρησιμοποιείς όταν λέει τα ακριβώς αντίθετα από σένα.

" Τούρκος εγώ και συ Ρωμιός" λέει

ελπίζω να μην βρει κανείς καμία ιδέα ότι ο Πυθαγόρας όταν το έγραφε είχε στο μυαλό του ότι αυτό δεν ισχύει για την Θράκη, γιατί ... το απαγορεύει η Συνθήκη της Λωζάνης ...

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Ακου ινστρουχτορα,
To KKE μιλαει για ταξικο κριτηριο συνολικα του πληθυσμου της Θρακης ανεξαρτητα απο επιμερους θρησκευτικες ή αλλες διαφοροποιησεις .Ειναι αυτο θεσεις ανελ;;;
Για σωβινισμους και η "ελλαδα ανηκει στους ελληνες" ψαξε προς συριζα μερια.Ειναι τοσο τουρλουμπουκι που θα βρεις απολα.
Οι σ. σου στο ναρ-ανταρσυα προς το παρον πριμοδοτουν τον κασιδιαρη παρεχοντας του διευκολυνσεις μαζι με δημαρ νδ πασοκ και συριζα απεναντι και εναντια στη προταση του ΚΚΕ.Παντα τετοια.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

είσαι ντενεκές ξεγάνωτος που πριμοδοτεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ τους ναζί ...

" κάποιος σύντροφος "

LeftG700 είπε...

Ευτυχώς που το μαγαζί εδώ δεν είναι φίρμα και δεν το διαβάζουν πολλοί. Θα τους σηκωνόταν η τρίχα κάγκελο να βλέπουν δύο αριστερούς να συναγωνίζονται ποιος θα αφήσει το μουτζούρη τού φασισμού-ρατσισμού στον άλλον...

Θλίψη...

Ανώνυμος είπε...

είπα εγώ ότι το ΚΚΕ πριμοδοτεί τους ναζί ?

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

"είσαι ντενεκές ξεγάνωτος που πριμοδοτεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ τους ναζί ..."

Bαγγελης Γιαννοπουλος απ το υπερπεραν...

Για πες μας τι εγινε στη διαπαραταξιακη του δημου της Αθηνας;

Гриша

Ανώνυμος είπε...

περιμένεις εγώ τώρα να σου απαντήσω για τα ...τραπεζάκια, τους χώρους για αφίσες κλπ ?

εσύ ξέρεις τι έγινε στο διαπαραταξιακό Κάτω Παναγιάς ? Εγώ γιατί να ξέρω για την Αθήνα ?

περιμένω με κομμένη την ανάσα να δω τι συμμαχία με τον ναζισμό έκανε ο Πέτρος Κωνσταντίνου ( με μαχαιρωμένους, δαρμένους κλπ από ΟΣΕ ΣΕΚ δεν ξέρω πόσους εδώ και δεκαετίες) για χάρη μιας γωνίας για αφίσες παραπάνω.

μην τα ισοπεδώνεις όλα.

" κάποιος σύντροφος "

Ελληνοφρενικος είπε...

Πολυ κοντα στους ΑΝΕΛ ειναι η κυρια δραστηρια ρομα που απεσυρε ο Συριζα απο το ευρωψηφοδελτιο και προτιμησε να βαλει μετα εναν αλλο κυριο που θα του δωσει περισοτερα ψηφαλακια.Εναν κυριο που μπορει να συνομιλει και με τουρκους φασιστες ιδεολογικα ξαδερφακια της χρυσης αυγης.Αλλα ξεχασα για καποιους στον Συριζα(δεν εννοω εσενα left)προτευον ειναι το δασος(να πεσει ο σαμαρας)και οχι το δεντρο(τσιπα λεγεται το δεντρο που δεν τους απεμεινε ουτε σταγονα)Και μην αρχισουν καποιοι να συγκρινουν ανομοια πραγματα(φωτο κανελη στη βιβλιοπαρουσιαση του φασιστοειδους συνομιλητη του κλασιδιαρη κλπ)γιατι η καταντια πια της ευρωαριστερας δεν εχει ορια.Ειλικρινα θελω να ακουσω την γνωμη του Σταθη για ολα αυτα και πως στηριζει αυτος και ανθρωποι με τις αντιληψεις του τους κυνηγους του δασους με καθε θυσια και ας αναλογιστουν τι σοι σκατα κυβερνηση θα κανουν και με ποιους ανθρωποι που δεν εχουν πια καμια μα καμια ηθικη αξια οχι μονο της αριστερας αλλα ουτε στοιχειωδης ηθικες αξιες της ζωης.Κατα τη γνωμη μου δεν θα εχουν καν προβλημα να συρθουν και σε εναν υποτιθεμενο λεω εγω πολεμο(κυρωσεων η πραγματικο)της δημοκρατικης ΕΕ και των συμμαχων μας του ΝΑΤΟ (μην μου πειτε οτι θα μας βγαλουν απο την συμμαχια;;;εξαλου δεν ειναι ετοιμος λενε ο λαος και ουτε ειναι καιρος να τον ετοιμασουμε τωρα που δεν μας νοιαζουν τα δεντρα αλλα το δασος).Παλι καλα λεω εγω ο γραφικος που κραταει το ΚΚΕ και ανθρωποι σαν τον μπογιο συντασοντε μαζι του παρα τις επι μερους διαφορες τους για να εχουμε ετοιμη την πραγματικη αριστερα του μελλοντος αυτην που λεει τα πραγματα με το ονομα τους χωρις να υπολογιζει συνεχεια το κοστος της καθε κινησης αλλα προσπαθει να πεισει το λαο πως ο σοσιαλισμος ειναι το μελλον και προς τα εκει πρεπει να παλεψουμε κυριοι της ευρωαριστερας και της προοδου.

Ανώνυμος είπε...

φίλε leftg700

Για τον Μπογιόπουλο έχω πολύ καλά λόγια, και πράγματι παίρνει φόρα και μπορεί να πείσει στο πεδίο της μαζικής πολιτικής. Επίσης, όταν παραθέτει τα δεδομένα είναι συστηματικός και δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Βέβαια ο χαρακτηρισμός μουσουλμανική μειονότητα είνα δόκιμος, και υποχρεωτική η αναφορά στη συνθήκη της Λωζάνης, όταν κάνεις μαζική πολιτική.

Αλλά άλλο η μαζική πολιτική, και άλλο η πιο ουσιαστική προσέγγιση, και το ποιος μας θυμίζει μερικά ακόμη πιο χρήσιμα πράγματα, θα το βρείτε εδώ:

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16128:ethnikismos-antipalou-mpelanths&catid=83:aristera&Itemid=200

Ο Μπελαντής είναι σχεδόν πάντα εγγύηση σε αυτά.

Συνταξιούχος

Υ.Γ. Καλά όλα αυτά κι εκείνα, αλλά ποιος θα θυμίσει επίσης ότι πίσω από την όποια καταχρηστική χρήση των μειονοτικών δικαιωμάτων, εδώ έχουμε να κάνουμε με κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος, και επίσης των Ευρωπαϊκών "ευαισθησιών" και κανονισμών, όταν όπως θυμάμαι από παλιότερα ρεπορταζ, θρησκευτικός ηγέτης (μουφτης) ασκεί διοικητικές πράξεις, και καθορίζει γάμους διαζύγια και επιλύσεις διαφορών. Μιλάμε για ιραν, εντός ΕΕ και με την πλήρη ανοχή της. Δεν γνωρίζω πραγματικά γεγονότα, ας βοηθήσει ο κ.σ., που φαίνεται πως ξέρει καλύτερα, αλλά θυμούμενος παλιότερα ρεπορταζ, αν τέτοια είναι αλήθεια, αυτά είναι μεσαίωνας, και εδώ η αριστερά και του "σαλονιού" και του "λιμανιού", σφυρίζει αδιάφορα. Ας μας διαφωτίσει κάποιος για αυτό το θέμα!

Ανώνυμος είπε...

σ Συνταξιούχε ο Μπελλαντής δεν λέει ότι δεν υπάρχουν "Τούρκοι Τελεία και παύλα, εφόσον έτσι λέει η Συνθήκη της Λωζάννης" .

"κάποιος σύντροφος"

ΕΟΣ είπε...

Φαντάζεστε αν ένας "αριστερός" να υποστήριξε την "Συνθήκη του Μααστριχτ" με το ίδιο απόλυτο τρόπο που υποστηρίζει ο Ν.Μ. την “Συνθήκη της Λοζάνης”, τι θα άκουγε;

Η συνθήκη της Λοζάνης μήπως εκφεύγει από τα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών διακανονισμών και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;

Για την ιστορία,
η πρώτη θέση του Ν.Μ. ήταν η γραμμή των Τούρκων διαπραγματευτών
της συνθήκης της Λοζάνης. Οι Τούρκοι ήταν αυτοί που τότε ισχυρίζονταν:

Στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Δεν υπάρχει καμία «τουρκική» μειονότητα. Τελεία. Και παύλα!

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα το μόνο κατάφερε ήταν να αναγνωριστούν ως “Έλληνες” μόνον οι Κωνσταντινοπολίτες (άρθρο 2 της συνθήκης), ενώ η διάταξη για την ανταλλαγή πληθυσμών προβλέπει (άρθρο 1):η υποχρεωτική ανταλλαγή των Τούρκων υπηκόων, ελληνικού ορθοδόξου θρησκεύματος, των εγκατεστημένων επί των τουρκικών εδαφών, και των Ελλήνων υπηκόων, μουσουλμανικού θρησκεύματος, των εγκατεστημένων επί των ελληνικών. Γιαυτό εκτός των Ελλήνων ήρθαν Αρμένιοι και Συροχαλδαίοι.

Αν λοιπόν σύμφωνα με τον Ν.Μ. θα πρέπει να είμαστε πιστοί σε αυτόν τον «ακρογωνιαίο λίθο» που λέγεται “Συνθήκη της Λοζάνης”, τότε τους Μικρασιάτες πρόσφυγες δεν θα πρέπει να τους αποκαλούμε “Έλληνες” αλλά “ελληνορθοδόξους χριστιανούς”....

Επίσης,
όσο και να χτυπιέται ο Ν. Μ. (και όχι μόνο αυτός...) ότι δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Θράκη, Τουρκική μειονότητα υπάρχει, είτε το λένε διεθνείς συμβάσεις είτε όχι. Αυτοί οι Μουσουλμάνοι, ποιά έχουν ως μητρική τους γλώσσα, αλλά και γλώσσα των προγόνων τους, μήπως την “μουσουλμανική”;

Ανώνυμος είπε...

Και αφου ρε ΕΟΣ υπαρχει Τουρκικη μειονοτητα κατ' εσε στη Θρακη γιατι δεν βγαινει το κομμα σου να το πει ντομπρα και σταρατα....εεε!!!
ΥΓ Ποσα χρονια ηταν ευρωβουλευτης του
μεγαλου σοσιαλιστη Ανδρεα ο Γλεζος
Ανοιξε ποτε το στομα του στη Ευρωβουλη για τις Γερμανικες αποζημιωσεις..τωρα τις θυμηθηκε;;;

Ανώνυμος είπε...

Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινι(συνθήκη του μααστριχτ).
Αλλα φαίνεται οτι ο πνιγμένος απ τα μαλλιά πιάνεται.Τι σχέση έχει τώρα η συνθήκη του μααστριχτ,με τη συνθήκη της λωζανης και γιατι δεν πρέπει να την επικαλείται ο οποιοσδήποτε οχι μόνο αριστερός.Ξεχνανε ορισμένοι τις διαχρονικές προσπάθειες της αγκυρας να αμφισβητήσει τμήματα τη συνθήκη της λωζανης.Φανταζομαι τι έχουμε να ακούσουμε ακόμα αν ειναι κάθε φορά που ο Συριζα κανει τις γνώστες καιροσκοπικες μαλακιες οι οπαδοί του προσφεύγουν σε τέτοια γελοία επιχειρήματα.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

η πλάκα είναι ότι το ΚΚΕ δεν αμφισβητεί ούτε την συνθήκη του Μάαστριχτ σε χρόνο ενεστώτα.

λέει κακώς έγινε, και θα βγούμε όταν κάνουμε την "επανάσταση".

είναι δηλ θέμα για το παρελθόν και το μέλλον.

η Άγκυρα ένα πράγμα θέλει.την άποψη δεν υπάρχουν Τούρκοι δηλ το να της χαρίζεται η μειονότητα στην μεγάλη της πλειοψηφία. Έτσι γίνονται τα Κόσσοβα.

κανείς Έλληνας τουρκικής συνείδησης δεν θα "πολεμήσει για την Τουρκία" (θα χρησιμοποιήσω την κλασσική εκβιαστική ερώτηση μιας και μιλάμε για την Κοσοβοποίηση) αν είναι πλήρως ενταγμένος. Μικρό ποσοστό θα πολεμήσει και αν δεν είναι πλήρως ενταγμένοι.

Είναι τόσο απλό που το ξεχνάμε. Η εθνική συνείδηση δεν είναι φάντασμα, είναι υλική ιδεολογική εγγραφή. Έχει να κάνει και με την ένταξη σε έναν κοινωνικό σχηματισμό, με το "που είναι τα συμφέροντα σου" που λέγανε παλιά. Αλλά και με την καταγωγή (όχι την φυλή, το ιστορικό αποτύπωμα, την γλώσσα, τον πολιτισμό, την αλήθεια ότι η εθνογένεση προηγήθηκε του έθνους κράτους με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχει Έλληνες μόνο στην Ελλάδα κλπ).

έτσι βγαίνει εντελώς άκυρος και ο Χριστόπουλος γιατί η μειονότητα δεν είναι πράγμα, και δεν είναι συμπαγές. Επίσης δεν είναι κάτι υπεριστορικό, τούρκικο ή μη, ενιαίο η μη, είναι κάτι που μπορεί να το βρίσκει η ίδια σε καθεστώς ελευθερίας, ένταξης, κοινών αγώνων με τον υπόλοιπο κόσμο της εργασίας.

Το σίγουρο είναι ότι τούρκικη μειονότητα υπάρχει, η διαδικασία αυτή δεν υπάρχει τρόπος να μην το αναδείξει, τι είναι δηλ ο πιτσιρίκος με την φανέλα της Φενερμπαξε, που μιλάει μισά ελληνικά, μισά τούρκικα, όταν δεν βρίσκει την λέξη που θέλει στην κάθε γλώσσα ? Που πήγε στην Ανάσταση μαζί με τον χριστιανό κολλητό του για να ρίξουν δυναμιτάκια ? Έλληνας που έτυχε να είναι μουσουλμάνος και Φενέρ ? Τούρκος που δεν έχει σχέση με μας και είναι και κίνδυνος, άρα να μην τον αφήνουμε να το λέει έστω ? Τούρκος που ελληνοποιείται (μιας και είπαμε ότι δεν βρίσκει πάντα την λέξη στα τούρκικα) και πρέπει εμείς να κάνουμε προσπάθεια να τα ξεχάσει τελείως ? Έλληνας τούρκικης συνείδησης, πραγματικός πλούτος και για την περιοχή ?

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Παίδες, να λύσουμε κατ' αρχάς ένα θεματάκι ορολογίας, που είναι όμως και θέμα ουσίας:

Υπάρχουν στη Θράκη πολίτες του κράτους που λέγεται "Ελληνική Δημοκρατία" και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, οι οποίοι, όσον αφορά την εθνική τους συνείδηση, είναι και αισθάνονται Τούρκοι; Η απάντηση είναι: ΝΑΙ! Τελεία και παύλα. Όποιος έχει έστω και ελάχιστη ιδέα του τι συμβαίνει στη Θράκη, νομίζω ότι δε μπορεί να αρνηθεί αυτό το προφανές και πασίδηλο γεγονός.

Είναι η μειονότητα τουρκική; Η απάντηση εδώ είναι: ΟΧΙ! Η μειονότητα είναι μουσουλμανική. Τελεία και παύλα. Πώς κι έτσι; Διότι (α) Έτσι τη χαρακτηρίζουν οι διεθνείς συνθήκες, και (β) δεν έχουν όλα τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας τουρκική εθνική συνείδηση.

Αν συμφωνούμε στα παραπάνω -που νομίζω ότι είναι πασιφανή και πρόδηλα-, ας περάσουμε και στο άλλο θέμα, που έχει στοιχήσει στην Ελλάδα ουκ ολίγες καταδίκες σε διεθνείς οργανισμούς:
Τα μέλη εκείνα της μουσουλμανικής μειονότητας που συμβαίνει επίσης να διαθέτουν και τουρκική εθνική συνείδηση δικαιούνται να συστήσουν συλλόγους με το επίθετο "τουρκικός,-ή,-ό" στον τίτλο τους και, γενικότερα, να προβούν σε πράξεις εθνικού (και όχι απλώς θρησκευτικού) αυτοπροσδιορισμού;
Εδώ η Συνθήκη της Λωζάνης δεν έχει κάτι να μας πει, γιατί παίρνει σα βάση της την παλιά, προνεωτερική οθωμανική διάκριση των μιλετιών. Δεν υπάρχουν Έλληνες και Τούρκοι στη Συνθήκη της Λωζάνης. Υπάρχουν μόνο μουσουλμάνοι (Οθωμανοί) και ελληνορθόδοξοι (Ρωμιοί). Έλα μου όμως που, 90 χρόνια μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, οι προνεωτερικές διακρίσεις δεν ανταποκρίνονται πλέον σε καμία πραγματικότητα. Η εθνική συνείδηση -που κάποτε αποτελούσε νεωτερισμό- έχει πλέον εμπεδωθεί ως αναπόσπαστο στοιχείο της προσωπικής και συλλογικής ταυτότητας.

Οπότε το ζήτημα μπαίνει επί τάπητος και δε μπορούμε να εθελοτυφλούμε. Έχουν δικαίωμα σε ένα νεωτερικό κράτος (όπως υποτίθεται ότι είναι η "Ελληνική Δημοκρατία") τα μέλη μιας μειονότητας στον ατομικό και συλλογικό τους αυτοπροσδιορισμό; Αυτό είναι το θέμα. Τελεία και παύλα.

Εγώ λέω: ΝΑΙ!
Η ΚΥΠ λέει: ΟΧΙ! ("Δεν υπάρχουν Τούρκοι".)
Η τουρκική ΜΙΤ λέει ΟΧΙ! ("Όλοι είναι Τούρκοι".)
Αλλά και ο Χριστόπουλος, απ' ό,τι κατάλαβα, κι αυτός λέει: ΟΧΙ!
Κι έρχεται να τον μαλώσει ο Μπογιόπουλος, που λέει κι αυτός: ΟΧΙ!


Για γέλια, ή για κλάματα;

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

Ανώνυμος είπε...

Φταιει δηλαδη ο συριζα για την διαμορφωμενη κατασταση που η πρεσβεια εχει μετατρεψει την κοινοτητα των αυτοαποκαλουμενων τουρκων (και πομακων και τσιγγανων) σε πεμπτη φαλαγγα και ξενο σωμα. ΤΙ εκανε ο συριζα?
Προσπαθησε να βαλει στο παιχνιδι ενα μελος της κοινοτητας με αντι-τουρκο-πρεσβειακη αποψη. ΤΙποτα παραπανω. Πρωτη η ΝΔ σε συνεργασια με το ΚΚΕ (οπως παντα) προσπαθησε και πετυχε να το ακυρωσει για λογους μικροπολιτικους.Τι κοψιας υποψηφιο εβαλε το κκε?
Α,ξεχασα το κκε δεν ειναι κομμα εξουσιας και συμβιβασμων, δεν βαζει οποιο ναναι (βασια τρυφιλη, ζουραρι (sic), λιανη κανελλη)
Σε περιπτωση σοσιαλιστικης επαναστασης (αυτο δηλαδη που ευαγγελιζεται το 'κ'κε) το πρωτο που θα γινοταν θα ηταν να προσαρτηθει η θρακη στην τουρκια (φυσικα μετα απο προβοκατσια και χωρις δημοψηφισμα), εκτος αν η επανασταση αυτη θα ηταν τυπου Σταλιν Βιζινσκι οποτε οι τουρκοι της θρακης θα πηγαιναν εκδρομη σε καποια μακρα νησια. Η τουρκικη συνειδηση δεν αλλοιωνεται γιατι βασιζεται εκτος απο τις υλικες προυποθεσεις (το ελληνικο κρατος δεν εχει λευτα να κανει πολιτικη αφομοιωσης), κυριως στο θρησκευτικο συναισθημα (κατι σαν το σταλινικο πατριωτισμο των κκεδων) που ειναι ΑΝΙΚΗΤΟ στις σημερινες συνθηκες. Αποδειξη. Αν ξερει κανεις για μικτους γαμους που εγιναν στη θρακη ας απαντησει. Η κοινοτητα της θρακης δεν ειναι απουλια και οι εχοντες τουρκικη συνειδηση δεν ειναι γρικανοι ή ελληνοαμερικανοι.
ΘΑ περιμενα στο θεμα θρακη να υπαρχει παγια και εννιαια γραμμη απο ολα τα κομματα εδω και καιρο. Και κυριως να μην προσπαθουμε να ακυρωσουμε την προσπαθεια του συριζα με επιχειρηματα δηθεν αρχης και για λογους μικροκομματικους.
Το κκε παντα ηταν οπου φυσαει ο ανεμος στο εθνικο θεμα και στα θεματα εθνους-λαου η θεωρητικη του αναλυση ειναι νηπιακου επιπεδου.
οργουελ

ΥΓ
Τις κοινοτοπιες του μπογιο ειναι καταδικασμενο το συριζα να τα προβαλλει για να εχει συζητητη μεσα στο μαυσωλειο του 'κ'κε

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Όσο σε διαβάζω, όλο και πιο πολύ μού μπαίνει η ιδέα: πίσω από το γεγονός ότι ο μεγάλος έρωτάς μου τού Λυκείου μού έριξε τελικά χυλόπιτα το ΚΚΕ πρέπει να βρίσκεται! (για να μην πάω στο Προπατορικό Αμάρτημα, όπου το ξέρουν κι οι κότες πως συνέβη μόνο μετά από τη σατανική παρέμβαση του Περισσού...)

Όσο νυχτώνει, τόσο και χειροτερεύει η κατάστασή σου... Έτσι που με υποχρεώνεις να κόψω και το παραδοσιακό κλείσιμο κάθε σχολίου μου...

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλε αναλυτη που'χεις βγαλει αχρηστο το μισο (ή ολο?) συριζα, για να μου τα χωνεις τοσο ασχημα, κατι σωστο πρεπει ναχω γραψει.
Επιβεβαιωνεις την αποψη μου για δηθεν ανεξαρτητους αριστερους, υπερμαχους δηθεν της ενοτητας και οπαδους της διαλυσης.

Γιατι χανεσαι στο διαδυκτιο.Η θεση σου ειναι εκει στην εξεδρα να φωτιζεις το κοινο της αριστερας και αυτο να σε χειροκροτει με ευγνωμοσυνη.

οργουελ

Υ.Γ. για την κοπελα που λες δεν φταιει το κκε αλλα ουτε κι εγω.

LeftG700 είπε...

Φίλε μου Όργουελ, αν εσύ με βλέπεις ως «μεγάλο αναλυτή», so be it. Σ’ ευχαριστώ πολύ, αλλά εγώ δεν κάνω τίποτε διαφορετικό από αυτό που κάνει ο καθένας (και εσύ): λέω τη γνώμη μου, τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Η διαφορά μας; Εγώ δεν βολεύομαι με αποδιοπομπαίους τράγους στους οποίους να ρίχνω όλο το φταίξιμο για τα προβλήματα της Αριστεράς και να ‘‘καθαρίζω’’. Εσύ προφανώς ζορίζεσαι να βγεις από αυτή την ευκολία. ΟΚ. Δημοκρατία έχουμε...

ΕΟΣ είπε...

Φιλίστωρ,

πριν γράφουμε κάτι, καλό είναι να το επιβεβαιώνουμε αν δεν το γνωρίζουμε:

Είναι λάθος ότι:

Δεν υπάρχουν Έλληνες και Τούρκοι στη Συνθήκη της Λωζάνης. Υπάρχουν μόνο μουσουλμάνοι (Οθωμανοί) και ελληνορθόδοξοι (Ρωμιοί).

Το άρθρο 2 της συνθήκης αναφέρεται στους "Έλληνες" της Κωσταντινούπολης που δεν περιλαμβάνονται στην ανταλλαγές των πληθυσμών, οι οποίες έγιναν πράγματι μεταξύ μουσουλμάνων και ελληνοθροδόξων. Αυτοί οι προσδιορισμοί έγιναν με απαίτηση του Τουρκικού κράτους, και τους αποδέχτηκε το Ελληνικό κράτος γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς εκείνη την εποχή, αφού είχε ήδη υποστεί μια στρατιωτική ήττα που οδήγησε στην Μικρασιατική Καταστροφή. Οι ηττημένοι λοιπόν δεν είναι αυτοί που υποβάλλουν τους όρους τους...

Επίσης,
τουρκική συνείδηση έχει και η συντριπτική πλειοψηφία των πομάκων. Μην ξεχνάς ότι πριν μερικά χρόνια το περιστατικό που ακραίοι τούρκοι εθνικιστές έκαψαν ελληνική σημαία, δεν συνέβη σε “τουρκοχώρια” αλλά στα “πομακοχώρια”. Εξάλλου “πομάκοι” δεν βρίσκονται στην νότια περιοχή της Ροδόπης, αλλά και στην βόρεια που ανήκει στην Βουλγαρία. Και εκεί ο “σοσιαλισμός” δεν κατάφερε να τους αλλάξει εθνική συνείδηση και αυτοπροσδιορίζονται και σήμερα ακόμα ως “τούρκοι”. Δεν είναι λοιπόν τόσο απλά τα πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

Y.G.2
ΓΙατι καποιοι αχολουνται απο το πρωι μεχρι το ..βραδυ με το συριζα και να το βαλουν στο σωστο δρομο (στρατα-στρατουλα) αφου ειναι αδιορθωτο.
Καλυτερο θα ηταν αν βοηθουσαν το κκε να χαλυβδωθει και να γιγαντωθει ωστε να βαδισει στο δρομο που χαραξε ο Μεγας Σταλιν.
οργ.

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείτε που δεν σας διαβάζω όλους με την ίδια προσοχή.

Πολύ καλά τα λέει ο Μπελαντής, μόνο που κακώς βάζει το ερωτηματικό στο τέλος, πιο σωστό θα ήταν:

"έχουμε τρελλαθεί τελείως καθώς πρόκειται απλώς για την «διακριτική γοητεία του μεταμοντέρνου» πάνω μας"

φίλε κ.σ. προφανώς ο Μπελαντής λέει τα σωστά και τα ουσιαστικά. Αυτό είπα.
Ο Μπογιό κάνει πολιτική, μαζική κεντρική, χοντροκομένη, αλλά αυτό είναι άλλο. Αυτό είπα.
και σαν συνταξιούχος κουράζομαι όταν αναγκάζομαι να ξαναλέω αυτό που είπα..

Είναι ξεκούραστο όμως να διαβάζω εδώ αστεία, όπως αστείο να συζητάμε αν είναι οι συνθήκες ιμπεριαλιστικές και τα κράτη αστικά.
Όποιος και να αναλάβει κυβέρνηση, μακάρι νάναι αναρχοκομμουμιστής, θέλει δεν θέλει θα χρησιμοποιήσει έτσι κι αλλιώς κάθε ιμπεριαλιστικό και αστικό εργαλείο που θα βρει μπροστά του για να προστατέψει το το λαό (και αναγκαστικά και το κράτος) που θα διοικεί. Θα έπρεπε να έχεις τρελλαθεί εντελώς για να ρίξεις μόνος σου τις λίγες διαθέσιμες ασπίδες που έχεις, ας είναι και χάρτινες, όπως η συνθήκη της Λωζάνης, όσο ιμπεριαλιστικές και αστικές και αν είναι.

Και μπορεί οι μεταμοντέρνοι οπαδοί και διανοητές να λεν ότι θέλουν, αλλά αυτοί που θα είναι στο τιμόνι, όποιοι κι αν είναι, και αν κάποτε είναι, φωτιά στα μπατζάκια τους και δεν του παίρνει για μεταμοντερνισμούς. Αν τυχόν το διανοηθούν και όποιοι το διανοηθούν, θα τους πάρει και θα τους σηκώσει ο ίδιος ο λαός με συνοπτικές διαδικασίες.

Το τι πραγματικά συμβαίνει θα το συζητήσεις με έναν δικό σου για να ξέρεις τι σου γίνεται και πάντως δεν πρόκειται να το εκχωρήσεις έτσι αφελώς σε κοινή θέα στον εξ αντικειμένου εχθρό σου, που εξ αντικειμένου σε επιβουλεύεται.

Άλλο μαζική πολιτική, ή κεντρική πολιτική σκηνή,
και άλλο η συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάτασης
με συγκεκριμένη στόχευση
- και άλλο φυσικά η μεταμοντέρνα παραψυχολογία.

Με συμπάθεια και κατανόηση προς όλους,
Συνταξιούχος

Υ.Γ. αλήθεια, συνεχίζω να μην βλέπω αναφορά στην υποκατάσταση διοικητικών και δικαιακών λειτουργιών του κράτους με καταχρηση της έννοιας των μειονοτικών δικαιωμάτων και με την ανοχή της ΕΕ. Ή μήπως αφού το κράτος είναι αστικό, τότε η απονομή δικαίου από έναν μουλά, είναι και αυτή προοδευτική;.

Ανώνυμος είπε...

Για οσους δεν καταλαβαν.
Το θεμα της θρακης ειναι πραγματικα προβλημα.οχι προβλημα εκλογικης μικροπολιτικης.
Ο συριζα προσπαθησε να μην το περιπλεξει και ταυτοχρονα να δωσει το λογο σε ενα προσωπο της βασης με δραση μεσα στο λαο (με τις δικες του ιδιαιτεροτητες και οχι του σωληνα).
Που ηταν το λαθος? ΘΑ μπορουσε να ανηκει και σε μια υπερκομματικη πλατφορμα.
Πως απαντησε η νδ και το κκε. ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ. Ετσι αποδομησαν την προσπαθεια. Και με ποια αντιπροταση?
ΝΤΡΟΠΗ.

οργ.

Υ.Γ. το μεταμοντερνο που κολλαει?
Ειναι καποιου ειδους βρισια?
Ο μαγιακοφσκι ηταν μεταμοντερνος?
Ο Τσαικοφσκι μεγας επαναστατης?
ΙΔΕΑΛΙΣΤΗΣ ειναι βρισια?

Ενη είπε...


Διαβάζοντας ολο αυτό το διαστημα, σχολια για τη Θρακη και το τι συμβαινει εκει,
μπορει κανεις να αναρωτηθει,

μα καλά, εχει καποιος απο αυτους ζησει ποτε στη Θρακη;

Ας πω δυο λογια.
Στην Ξανθη ηταν εγκατεστημενη η πατρικη μου οικογενεια , εκει γεννηθηκα, και διατηρω καποιες επαφες με τους Ξανθιωτες.

Αν ρωτήσετε τους Ξανθιωτες (ελληνες) πως συμβιώνουν με τους λεγομενους "τουρκους" (ελληνες υπηκοους), θα σας πουν οτι στην καθημερινη ζωή ζουνε πολυ ειρηνικά.

Οι "τουρκοι" (μουσουλμανοι) αυτοαποκαλουνται τουρκοι και ολοι οι αλλοι τους αποκαλουν "τουρκους".

Ηταν παντα τα πιο φτωχα στρωματα των κατοικων εκτος απο καποιους μπεηδες που ειχαν τσιφλικια και περιουσίες.
Οι δε Πομακοι ηταν ακομα πιο φτωχός λαός, καποτε τα ξυλα για τις σομπες τα προμηθευονταν οι ελληνες απο τους πομακους ξυλοκοπους.

Οι πομακοι ειναι ενα ξανθο γενος ,ειναι βουλγαρικης καταγωγης, αν πατε στα πομακοχώρια θα δειτε τα πιο ξανθα παιδακια αλλά και οι ενηλικες ειναι τετραξανθοι, γυναικες αντρες.

Το τι γινεται ομως απο την πολιτικη που ασκουν τα κρατη και το ελληνικο και το τουρκικό,
ειναι μια παραμετρος που χρηζει αντικειμενικης μελετης.

Το "τουρκικό στοιχειο" ταλαιπωρειται απο τους μουφτηδες, οι οποιοι καθορίζουν και σχεσεις δικαιακες (τα ειπε καποιος σχολιαστης πιο πανω).

Γενικα ως κατοικοι ειναι ταλαιπωρημενοι ανθρωποι και βεβαια ολοι αυτοι που ζουν εκει επι δεκαετίες δεν ειναι......οι γκριζοι λυκοι, οπως νομιζουν εδω οι Αθηναιοι κ.α.

Πριν απο χρονια που ειχαμε παει για καλοκαιρι στο πατρικό μου μου ειχε κανει εντυπωση η ευγενεια των απεναντι γειτόνων (ηταν "τουρκικη" οικογενεια. Δεν παρελειπαν να μας πουνε καλημερα μολις μας εβλεπαν απο το παράθυρο, παρ' ολο που ουτε μας γνωριζαν.

Ο μουσουλμανικός πληθυσμος της Θρακης αποτελειται απο μειονοτητες τους τουρκογενεις, τους πομακους και τους Τσιγγανους.
Δεν ειναι μια μειονοτητα.

Ως θρησκευτικο αισθημα βεβαια επικρατει το μουσουλμανικό ομως ειναι ελληνες πολίτες υπηκοοι.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ΕΟΣ,
Ομολογώ ότι με μπέρδεψες λίγο. Κατ' αρχήν, μου καταλογίζεις κάτι στο οποίο δεν αναφέρθηκα καν και με παρουσιάζεις να "ξεχνάω" ότι η πλειονότητα του πομακικού στοιχείου έχει τουρκική εθνική συνείδηση. Αναρωτιέμαι σε ποιο σημείο αμφισβήτησα το δικαίωμα οποιουδήποτε μέλους της μειονότητας (ασχέτως εθνοτικής προέλευσης) να αυτοπροσδιορίζεται ως προς την εθνική συνείδηση. Ακριβώς επειδή αυτό το δικαίωμα το αναγνωρίζω ρητά, τάσσομαι αντίθετος σε όποιον υποστηρίζει ότι όλοι οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι συλλήβδην, en bloc και εξ ορισμού τουρκικής εθνικής συνείδησης ("ένα ενιαίο τούρκικο πράγμα"). Δεν αρνούμαι βεβαίως ότι η μεγάλη πλειονότητα εμπίπτει όντως σε αυτήν την κατηγορία, όπως δεν αρνούμαι και το ότι οι Πομάκοι έχουν κατά βάση εθνική τουρκική συνείδηση. Αυτό όμως δεν έχει καμία συνάφεια με το επιχείρημά μου.

Κατά δεύτερον, δεν καταλαβαίνω την άγνοια που μου καταλογίζεις σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Δεν είναι αλήθεια ότι οι ανταλλάξιμοι ένθεν κακείθεν προσδιορίστηκαν με βάση το θρήσκευμα; Δεν είναι αλήθεια ότι απελάθηκαν από την Τουρκία χιλιάδες και χιλιάδες ελληνορθόδοξοι, που δε μιλούσαν γρυ ελληνικά; Ως εθνικά Έλληνες απελάθηκαν, ή ως ελληνορθόδοξοι (Ρωμιοί); Και δεν είναι αλήθεια ότι απελάθηκαν από την Ελλάδα ουκ ολίγοι μουσουλμάνοι, που δε μιλούσαν γρυ τούρκικα; Ως εθνικά Τούρκοι απελάθηκαν, ή ως μουσουλμάνοι (Οθωμανοί);
Και αν -όπως και συ ο ίδιος αναγνωρίζεις- οι απελάσεις έγιναν βάσει θρησκεύματος, οι εξαιρέσεις από την απέλαση βάσει ποιου άλλου κριτηρίου μπορεί να έγιναν;

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

Ανώνυμος είπε...

Apo pou afinw sxolia sto
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ parakalw?

Giati o kathenas mporei na to paizei aristeros "etsi antrikia" pou lene, parallila yiothetwntas kai anaparagwntas ola ta stereotypa aytou pou "ypotithetai" oti katagellei.

"Poustika"??

Oxi, ayto to exoun monopwlio alloi. (Eytyxws alloi exoun to onoma kai alloi th xarh)

Mallon h katagwgi ths Oikogeneias, kai ths Atomikis idiktisias (Engels) kai osa parepomena prokytpoun apo ayto (Patriarxia, Elegxos kai katastoli antrhwpinis sexoualikotitas, ktl) Gia na min pame se sxoles Frankfourtis (mias kai o grafwn einai kai gnwstis tis Psyxanalysis, Psyxanemismatos typou Lacan ktl)

Isws den pianei melani edw, mporei na exoun mazeytei poles soupies mazi, pou na piasei melani.

"Nikos M."

LeftG700 είπε...

Φίλε Νikos M.


Για άγνωστους λόγους (συμβαίνει καμιά φορά) ο Blogger δεν εμφανίζει το σχόλιό σου. Το ποστάρισα εγώ.

Δυστυχώς, επειδή δεν υπάρχει ξεχωριστή σελίδα για το Ημερολόγιο Περιθωρίου, μόνο εδώ μπορείς να βάλεις σχόλιο. Παράθεσε όμως το κείμενο που θέλεις να κριτικάρεις ή τουλάχιστον δώσε τα στοιχεία του (αριθμό εγγραφής και ημερομηνία) για να καταλάβω κι εγώ και όποιος άλλος ενδιαφερθεί. Αν είναι δυνατόν, γράψε ελληνικά και όχι γκρίκλις.

Δεν ξέρω τι σημαίνει η υπογραφή Nikos M. Σε μία ανάρτηση όμως με αναδημοσίευση κειμένου του Νίκου Μπογιόπουλου δημιουργούνται μπερδέματα και παρανοήσεις. Θα σε παρακαλούσα να διευκρινίσεις.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ο ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ


Δεν είναι μόνο ότι το κείμενο του Μπογιόπουλου εστίαζε σε ορισμένα ζητήματα που κουκουλώθηκαν κάτω από τις αναφορές σε «ευαίσθητο θέμα» σε όλη την αρθρογραφία που διαβάσαμε με αφορμή την περίπτωση της Σουλεϊμάν. Επιπλέον, είναι και το ότι βοήθησα κι εγώ, όσο μπορούσα, για να μην αγνοηθεί αυτή η εστίαση. Τόσο στον τίτλο («Θρακικό Ζήτημα») όσο και στην εισαγωγή. Παρ’ όλα αυτά, η κουβέντα πήγε κατά διαόλου. Διότι:

Με την εξαίρεση του φίλου συνταξιούχου —φίλε συνταξιούχε, ανανεώνω την παράκληση για ένα (1) ψευδώνυμο· νόμιζα ότι είχες οριστικοποιήσει το «Πικάπα»— και του φίλου Φιλίστορα, οι υπόλοιποι σχολιαστές προτίμησαν νε επιδοθούν στο αγαπημένο σπορ τής ...αριστεροκάθαρσης, εκτοξεύοντας διάφορα ορέα, τα οποία, αν τα πάρει τοις μετρητοίς κάποιος ακαταστάλαχτος πολιτικά αλλά πάντως όχι εχθρικός προς την Αριστερά, θα φύγει τρέχοντας από κάθε υπαρκτό πολιτικό σχήμα τής Αριστεράς με την ιδέα ότι οι μισοί αριστεροί είναι Ανελίτες με πολιτικά και σοβινιστές και οι άλλοι μισοί τα έχουν κάνει πλακάκια με τους Χρυσαυγίτες!

Ο κ.σ. ‘‘τα πήρε’’ με τις μπηχτές τού Μπογιόπουλου εναντίον τού ΣΥΡΙΖΑ (λες και είναι δυνατόν ο Μπογιόπουλος να μην έκανε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα τη στιγμή που παρόμοια κριτική κάνουν οι ίδιοι οι Συριζαίοι!!!), ο Όργουελ είπε τα δικά του και οι φίλοι τής ΕΟΣ κατήγγειλαν τον Μπογιόπουλο επειδή υπερασπίζεται μία ιμπεριαλιστική συνθήκη (εξ αυτού, υποθέτω ότι θα καταγγέλλουν και όποιον δεν ζητάει την επιστροφή στο καθεστώς προ τής ναυμαχίας τού Ναβαρίνου που ήταν μια ιμπεριαλιστική επέμβαση!) και, την ίδια στιγμή, επειδή ταυτίζεται με τους Τούρκους (τους είχα κατατάξει στην κατηγορία τών ούλτρα διεθνιστών... να τους διαγράψω;). Μετά από τέτοια διασταυρούμενα πυρά, πήραν φωτιά και οι φίλοι τού ΚΚΕ (ως γνωστόν δεν θέλουν και πολύ) και έγινε εδώ τής Θράκης! Χωρίς όμως να σχολιαστεί η ίδια η Θράκη, στο έδαφος της οποίας διαδραματίζονται και τα όσα συνδέονται με την περίπτωση της Σουλεϊμάν.

Έτσι ξεχάστηκε ότι το παιχνίδι τών εθνικών μειονοτήτων στη νέα εποχή που προέκυψε μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και των περί αυτήν χωρών δεν είναι καθόλου παιδικό και μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα Κόσσοβα (για να μην πάω σε Γιουγκοσλαβίες και Ουκρανίες).

Αυτό ξεχάστηκε μέσα στο πάθος τής αριστερομαχίας και την αντιπαράθεση ‘‘αρχών’’. Ίσως, αν κυβερνήσει η Αριστερά και στραβώσει το πράγμα εκεί πάνω στις μέρες της, να προσφέρει στον ελληνικό λαό, σε αποζημίωση για τη Θράκη που θα βγάλει ποδαράκια και θα αρχίσει να πηγαίνει προς ανατολάς, ‘‘αρχές’’. ‘‘Αρχές’’ και αρχίδια πολιτική...

Κάποια χρεωστούμενα σχόλια εδώ και στην επόμενη ανάρτηση, αύριο.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

ότι τα πήρα επειδή μου (!!) θίξανε τον ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στην σφαίρα του cult.

έχουν γραφτεί σοβαρά πράγματα για το θέμα, βιάστηκες να διαλέξεις ένα κείμενο ιστορικά και πολιτικά ελλειποβαρές.

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16128:ethnikismos-antipalou-mpelanths&catid=83:aristera&Itemid=200

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16128:ethnikismos-antipalou-mpelanths&catid=83:aristera&Itemid=200

ότι δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα επειδή δεν μας συμφέρει, δεν το έχω δει να το λέει συριζαίος, δεν το αποκλείω κιόλας, αν έχεις κάτι πρόχειρο παρέπεμψε με αν θες.

ελπίζω να ειναι καθαρό ότι όποιος δεν λέει αυτά που λέει ο Χριστόπουλος, δεν λέει ντε και καλά αυτά που λέει ο Μπογιόπουλος (που δεν έχουν και μεγάλες διαφορές από αυτά που λέει ο Χριστόπουλος, σύμφωνα με τον μηχανισμό που περιγράφει ο Μπελλαντής, και που έρχεται η στιγμή που κάνει τον κοσμοπολιτισμό και τον ντεφαιτισμό, εθνικισμό του άλλου).

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΟ ΤΟΝ BLOGGER NA SBHSEI ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ "ΖΗΤΗΜΑ"
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ

ΟΡΓΟΥΕΛ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΟ ΤΟΝ BLOGGER NA SBHSEI ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ "ΖΗΤΗΜΑ"
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ

ΟΡΓΟΥΕΛ

Ανώνυμος είπε...

callind northside
einai kaneiw ekei?
ΠΑΡΑΚΑΛΟ ΤΟΝ BLOGGER NA SBHSEI ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ "ΖΗΤΗΜΑ"
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ

ΟΡΓΟΥΕΛ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΟ ΤΟΝ BLOGGER NA SBHSEI ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ "ΖΗΤΗΜΑ"
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ

ΟΡΓΟΥΕΛ

Ανώνυμος είπε...

Η σιωπη ειναι χρυσος.
Οταν δεν υπαρχουν επιχειρηματα για αυτη την αντιστροφη λογοκρισια.
Το μονταζ που κανεις κοβοντας αυτα που εσυ επιθυμεις αλλοιωνει αυτα που θελω να πω σε ενα θεμα που αμφιβαλλω αν εσυ ο ιδιος εχεις προλαβει να καταθεσεις σαφη και τεκμηριωμενη αποψη στα τοσα χρονια που γραφεις.
Ενας τροπος υπαρχει τουλαχιστον να μην αλλοιωνεις αυτα που προσπαθω να πω.Ειτε να επαναφερεις ολα τα τελευταια ποστ που λογοκρινες ή διαφορετικα αν διατηρεις το δικαιωμα να λογοκρινεις οτι θεωρεις οτι δεν απαντα στα προηγουμενα ποστ (δικαιωμα που δεν το ασκεις βεβαια οταν αφηνεις πολεμικη υπερ του κκε με ασχετα τσιτατα και αφορισμους χωρις επιχειρηματα και ξεκαρφωτα με τα προηγουμενα) ή διαφορετικα, αν δεν αντεχεις αποψη που να απεχει απο την τρεχουσα γραμμη του μπλογκ, σβησε ολα τα ποστ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.

ΟΡΓ.

Ανώνυμος είπε...

Nai katanoito, katarxin DEN EIMAI o Nikos Mpogiopoulos (symmpiptoun ta arxika)

Oson afora ta HMEROLOGIA PERITHWRIOU,
einai diafora post pera dwthe, den ena mono sygkekrimeno, einai mia perireoussa kai diatrexousa grammi se polla.

Oson afora ta greekslish, endexomenws na exeis kapoio dikio, alla eimai yper this fwnitikis grafis.

Filika,
"Nikos M."
Δευτέρα, Απριλίου 28, 2014 4:34:00 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Kai epi toy thematos, to aksizei to post.

Katarxin ston "Συνταξιούχο"

Mporeis na mas peis giati einai apokelismenoi apo tin oikonomiki kai koinwniki zwi oi Pomakoi, oi "Mousoulmanoi" H oi "Tourkoi" tis Thrakis (kai twn perixwrwn)

Opws eipe proigoumena enas sxoliastis,
otan eisai kapou kai pernas kala (kai eisai apodektos kai melos) exeis kapoio logo na pas allou (se "diafores" yposxeseis oti o geitonas tha se frontisei kalytera??)

Loipon as koitaksoume giati (an kai ligo-poly kseroume tous logous) yparxoun oi apokleismoi aytoi. Na thymisoume thn katastash twn prosfygwn tou 1922 ("Tourkosporoi") kai meta pes mas
ti syzitas anoixta kai ti kanesi kryfa

Filika Panta,

"Nikos M"

YG:

Tin apantisi sto sxolio an eimai o Mpogiopoulos H oxi (kai ta ypoloipa) den tin vlepw dhmosieymeni (isws na einai kathysterisi tou Blogger, elipzw)
Δευτέρα, Απριλίου 28, 2014 5:07:00 μ.μ.

LeftG700 είπε...

Φίλε "Nikos M".


Να μην ελπίζεις. Να είσαι σίγουρος ότι τα σχόλιά σου τα είχε μπλοκάρει ο Blogger. Τα ποστάρισα εγώ.

ΟΚ, δεν είσαι ο Νίκος Μπογιόπουλος. Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.

Δεν μπορώ να είμαι όμως ευχαριστημένος με τις απαντήσεις σου σε δύο άλλα ζητήματα.

1. Τι θα πει «einai diafora post pera dwthe, den ena mono sygkekrimeno, einai mia perireoussa kai diatrexousa grammi se polla»; Κάνε μια σούμα. Κι αν δεν έχεις χρόνο ή βαριέσαι, απομόνωσε το πιο σημαντικό και κάνε την κριτική σου επ’ αυτού, ως παράδειγμα. Διαφορετικά, αυτά που έγραψες ως κριτική, δεν είναι κριτική, είναι λόγια στον αέρα.

2. Είσαι υπέρ τής φωνητικής γραφής; Κι άμα ήσουν υπέρ τής εσπεράντο τι θα γινόταν; Για να μείνεις εσύ πιστός στην αρχή σου, πρέπει να βγάζεις τα μάτια τών αναγνωστών; Είσαι σοβαρός;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Εντάξει, γράψε λάθος, σόρυ. Ήταν ανακριβής η διατύπωση γιατί έδινε την εντύπωση σε κάποιον που δεν ξέρει καλά τους σχολιαστές εδώ ότι είσαι υποστηρικτής τού ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να μη βγάζεις σπυριά όπως οι φίλοι τού ΚΚΕ, αλλά υποστηρικτής τού ΣΥΡΙΖΑ δεν είσαι. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας. Πιστεύω να έχεις καλυφθεί.

Το κείμενο του Μπελαντή είναι εξαιρετικό (μοναδική ένσταση η κριτική για την έκφραση του Χριστόπουλου «πράγμα»· έκφραση αμηχανίας ήταν, δεν είχε τίποτε άλλο από πίσω της). Αδικείς όμως το κείμενο του Μπογιό αν το συγκρίνεις μαζί του. Ο Μπογιό έγραψε ένα πληροφοριακό κυρίως άρθρο εκλαϊκευτικό και απλοποιημένο κι όχι μια θεωρητικοπολιτική ανάλυση.

Στο άλλο ποστ είδαν να γράφεις ότι ο Μπελαντής δεν λέει πουθενά ότι δεν υπάρχουν Τούρκοι στη Θράκη ή κάτι τέτοιο. Σωστά. Από την άλλη όμως δεν κάνει λόγο ούτε για τουρκική μειονότητα.

Δεν μου είναι καθόλου μα καθόλου καθαρό πού διαφέρουν οι θέσεις σου επί τού συγκεκριμένου ζητήματος με του Χριστόπουλου. Μπορεί ο Χριστόπουλος να είναι κοσμοπολίτης και αριστερίζων φιλελεύθερος κι εσύ κομμουνιστής, αλλά όπως εκείνος έτσι κι εσύ δεν έχεις κανένα πρόβλημα αν γεμίσει όλη η Θράκη με τουρκικούς συλλόγους, σωματεία και ομίλους. Αυτό δεν σε κάνει βέβαια κοσμοπολίτη και αριστερίζοντα φιλελεύθερο. Δεν σε κάνει όμως, κατά την ταπεινή μου γνώμη, και ικανό για πολιτική. Μόνο για «πολιτική αρχών»...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Χατίρια δεν χαλάω. Να σου διαγράψω τα σχόλια θέλεις; Θα γίνει. Αφού όμως σου εξηγήσω με ένα τελευταίο σχόλιο μερικά πραγματάκια που φαίνεται δεν τα πιάνεις αν και στα έχω πει, κι αφού μού δηλώσεις ότι θα εξακολουθείς να θέλεις τη διαγραφή τους. Αυτό θα γίνει μάλλον αύριο. Μέχρι τότε, θα σε παρακαλούσα να απέχεις από το σχολιασμό εδώ.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

οκ, κανένα πρόβλημα, ούτε αντί ΣΥΡΙΖΑ είμαι, απλά να συζητάμε για απόψεις χωρίς να νομίζουμε ότι είναι απέναντι η βαθιά Κουμουνδούρου,Περισσός κλπ.

ο Μπελλαντής μιλάει για συλλογικό προσδιορισμό για όλους, δεν αναφέρει Λοζάνη άρα νομίζω συνάγεται ότι δεν αρνείται το δικαίωμα στην ύπαρξη τούρκικης μειονότητας.

Που διαφωνώ με τον Χριστόπουλο ?

κοίτα, καλώς η κακώς έχω την συνήθεια να προσαρμόζω αυτά που λέω, εκεί που τα λέω. Έτσι εδώ δεν κάθομαι να απαντήσω στον Χριστόπουλο στα πάντα, γιατί δεν πήρε το μάτι μου να τον υποστηρίζει και κανείς. Για παράδειγμα είναι εκτεθειμένος που δεν έχει πει τίποτε για τον Αχμέτ Κουρτ, που είναι μεγάλο σκάνδαλο ότι μπήκε και μάλιστα σε τοπικό ψηφοδέλτιο (τον ξέρανε δηλ). Και όχι μόνο αυτός, και όλος ο δικαιωματισμός, γιατί "ο δικός μας εθνικισμός είναι ο χειρότερος".

αν και λένε δεν τους ιεραρχούν, το κάνουν. Για μένα δεν ιεραρχούνται γιατί έχουν διαλεκτική σχέση. Ο τούρκικος είναι αυτός που αμφισβητεί πράγματα, είναι καθαρά επιθετικός, από την άλλη όμως είμαστε στο ελληνικό κράτος, εκτιμώ του δίνει πατήματα με την άρνηση της πραγματικότητας, και εκτιμώ το κάνει σκόπιμα.

δεν είναι πολιτική αρχών. Είναι, για μένα, η ουσία, η απαραίτητη προϋπόθεση, μιας πολιτικής εθνικής κυριαρχίας στην Θράκη, που δεν μπορεί να γίνει παρά έξω από την "εθνική γραμμή" γιατί ο ελληνικός καπιταλισμός εντάσσεται άνισα στο διεθνές πλαίσιο (εξάρτηση το λένε κάποια ρεύματα, και ο Μπελλαντής στο κείμενο, αν και γενικά δεν το συνηθίζει), το οποίο δεν θα σταματήσει ποτέ τα παιχνίδια στην Θράκη, και ο ελληνικός καπιταλισμός θα είναι ο υπεργολάβος του. Μόνο μια άλλη κατάσταση στην χώρα και στην διεθνή της ένταξη (

δύσκολη κουβέντα αλλά ελληνική εθνική κυριαρχία και νατοϊκή Ελλάδα, ή Ελλάδα στην ΕΕ δεν πάνε μαζί. Και μέχρι τότε ? Προσπαθούμε προς τα εκεί, προσπαθούμε να προβάλουμε το τότε όσο γίνεται στο σήμερα.

μεγάλη κατάχρηση έχω κάνει ήθελα όμως να περιγράψω πως μπορεί 2 σκεπτικά να περιέχουν τούρκικες ταμπέλες αλλά να λένε πολύ διαφορετικά πράγματα.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Θα κάνω μία τελευταία απόπειρα να σου εξηγήσω για ποιους λόγους δημιουργείς πολύ περισσότερα προβλήματα σε αυτό το μαγαζί από όσα καλά φέρνεις, προσθέτοντας μία ακόμα φωνή (τη δική σου) στους εδώ διαλόγους.

Διακατέχεσαι από κάποιες εμμονές, τις οποίες αδυνατείς σχεδόν παντελώς να ελέγξεις. Το βάρος δεν πέφτει στις εμμονές (όλοι έχουμε κάποια εμμονή). Το βάρος πέφτει στην αδυναμία σου να τις υπερβείς.

Η φύση τών εμμονών σου (αντικουκουεδισμός με όλα τα συμπαρομαρτούντα) δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τον έτσι κι αλλιώς δύσκολο διάλογο με τους φίλους τού ΚΚΕ. Επειδή όμως ο διάλογος με όλες τις τάσεις και τα ρεύματα της Αριστεράς είναι καταστατικός λόγος ύπαρξης αυτού τού τσαρδιού, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να λυθεί το πρόβλημα. Και δεν μπορεί να λυθεί, αν δεν συμμορφωθείς με κάποιους κανόνες. Σαν καλός και ευέλικτος αριστερός, κάνω το συμβιβασμό μου. Αν δεν συμμορφωθείς με έναν (1) κανόνα:

Όχι σχόλια εκτός θέματος και εντός ΚΚΕ.

Μια εξήγηση για να μη το ρωτήσεις: Αυτός ο κανόνας είναι ένας ιδιώνυμος κανόνας. Δηλαδή, είναι κομμένος και ραμμένος ειδικά για σένα. Δεν ισχύει για άλλους σχολιαστές στους οποίους. Γιατί; Γιατί, απλούστατα, ενώ σε όλους μπορεί να συμβεί να κουκουεδολογίσουν σε αυτή ή την άλλη περίπτωση, σε σένα είναι ο κανόνας αφού η κουκουεδολογία είναι η δική σου εμμονή.

Δεν θέλω να ξαναασχοληθώ μαζί σου και δεν θέλω να υποχρεωθώ να ξαναδιαγράψω άλλο σχόλιό σου. Δεν γουστάρω να διαγράφω σχόλια και βέβαια σε καμία περίπτωση όταν το κάνω δεν ασκώ λογοκρισία. Υπάρχουν εδώ σχόλια που με έχουν περάσει γενεές 14 και ζουν και βασιλεύουν. Και έχω πει κατ’ επανάληψη ότι ακόμα και σχόλια υβριστικά («είσαι μαλάκας», «γαμιέσαι» και τέτοια), αν στρέφονται προς εμένα ή το μαγαζί, δεν διαγράφονται. Βγάλε λοιπόν από το μυαλό σου ότι σε λογόκρινα.

Από εσένα περιμένω μια απάντηση. Οριστική και δεσμευτική. Ή ότι αποδέχεσαι τον κανόνα ή πως δεν τον αποδέχεσαι. Αν δηλώσεις το πρώτο θα το ακούσω με χαρά. Επειδή όμως στο έχω ζητήσει πολλές φορές και το δις και τρις εξαμαρτείν κ.λπ. ουκ ανδρός σοφού, την πρώτη φορά που θα το παραβιάσεις και πάλι δεν θα διαγράψω μεν το σχόλιό σου, αλλά θα σου ευχηθώ καλή τύχη και θα σε αποχαιρετήσω οριστικά από εδώ διαγράφοντάς σε από τη λίστα ομιλητών. Είναι αυτονόητο ότι αν δεν δεχθείς τον παραπάνω κανόνα μας αποχαιρετάς πρώτος, όπου και πάλι σού εύχομαι καλή τύχη.


Τα λέμε (αλλά όπως είπαμε κι άλλο δεν έχει)


ΥΓ Να μου πεις τι θα κάνω με τα σχόλια που ζήτησες τη διαγραφή τους από αυτή και την επόμενη ανάρτηση. Αυτά που διαγράφτηκαν πάντως, δεν θα επαναφερθούν.

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Νομίζω ότι πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα πως σε έναν κοινό κοινωνικό σχηματισμό δεν είναι εφικτό (ούτε και ενδεδειγμένο) να κινείται η Αριστερά μονίμως και σε κάθε περίπτωση εκτός αυτού τού κοινού πλαισίου. Αν είναι κάτι που μπορεί να σε κατατάξει στον αριστερισμό, είναι κυρίως αυτή η εμμονή σου.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτα που λες δεν καταλαβαινω κατι. Οταν διαβαζουμε μια ενδιαφερουσα καταχωρηση-αρθρο και απο κατω πεντε δεκα καλα σχολια και μια χαζομαρα απλουστατα προσπερνουμε την χαζομαρα και ασχολουμαστε με τα ενδιαφεροντα. Το ιδιο κανουν οσοι περναν απο το μπλογκ αυτο. Με εξαιρεση καποιον γνωστο και καποιους περιστασιακους.
Ας πουμε οτι καταχραστηκα αρκετες φορες την φιλοξενια (αναποφευκτο γιατι ειναι πολιτικο και οχι παρεας το μπλογκ). Και επισις οτι χωρις μεγαλη εμπειρια στο νετ βρισκω το μπλογκ αυτο το πιο ενδιαφερον (αντε μεταξυ 2). Και αν υποθεσουμε οτι η πολιτικη ειναι κατι παραπανω απο θεατρο και οτι υπαρχει καποια αληθεια εκει εξω την οποια οφειλουμε να ανιχνευσουμε και υστερα να την κανουμε οπλο το μπλογκ ειναι πολυ χρησιμο για αυτο το σκοπο.
Το προβλημα ειναι οτι δεν ειμαι τοσο (μαλλον καθολου) χομπιστας με την πολιτικη και ετσι πολλα αρθρα μου φαινονται βαρετα. Αυτο ομως δεν ειναι μια αντικειμενικη αποψη και σιγουρα δεν εκφραζει τους φανατικους φιλους που ελκονται απο αυτα. Δεσμευομαι λοιπον να ειμαι οσο μπορω προσεκτικος. Καταλαβαινω οτι οι παρεμβασεις δεν ηταν σωστες σε χωρο και χρονο. Καποιες σας φανικαν αναρχικες ενω αλλες ακροδεξιες ή φιλελευθερες. Για μενα δεν υπαρχει αντιφαση. Ισως γιατι δεν δεσμευομαι απο καποιο πολιτικο-κομματικο σχημα. Αυτο το ξεκαθαρισα απο την αρχη και αυτο σταθηκε αφορμη να δεχθω αρκετα φαουλχωρις να διαμαρτυρηθω. Εν πασει περιπτωσει υπερασπιζομαι το περιεχομενο τους.
ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ το τελευταιο αρθρο.
Παρενθεση.
Οταν ειπα οτι θα ψηφησω συριζα ο φιλος-κκε (το γραφω ετσι γιατι δεν εχω πληκτρολογιο να γραφει ρωσικα) δεν εχασε την ευκαιρια να επιτεθει.
Σκεψου μονο οτι δεν υπηρχε καμμια αναλογη αντδραση οταν εγραψα προχτες οτι τελικα πρεπει να ψηφισουμε κκε και το εγραψα 3-4 φορες.
Εκτος ομως απο την αιτιολογηση, εβαλα και καποιους αστερισκους. Γι αυτο ζητησα να μπουν μαζι. ΘΑ περιμενω το καταλληλο αρθρο για να τα βαλω. Ισως σε καποιο πιο καταλληλο μπλογκ (αν εχεις φτασει το διαβασμα ως εδω, αναπνεεις με ανακουφιση). Στο παρον μπλοκ υπαρχει καποια περιστασιακη λογοκρισια (ενα δικτυ με μεγαλο ματι ας πουμε) στοχευμενη και ειδικου σκοπου. Παροτι διαφωνεις στο ονομα εντουτοις παραδεχεσαι το πραγμα.

Οργουελ

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Λογοκρισία εδώ;;; Α, μου πατάς τον κάλο πολύ άσχημα! Άκου λοιπόν πόσο μεγάλη "λογοκρισία" υπάρχει:

Πιάσε γράψε κάπως προσεκτικά και χωρίς συντακτικά λάθη όλα αυτά που θέλεις να πεις εδώ, στείλτα στο email μας, κι εγώ θα σου ανεβάσω το κείμενο πρωτοσέλιδα!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

μειλ δεν κατεχω.
Οι κατωθι ομορφιες απευθυνονται στους αφωτιστους απο εναν αφωτιστο. Αν τυχει να διαβαστουν απο φωτισμενο ζητω συγνωμην προκαταβολικα για τις αφελειες και το χασιμο χρονου. Αφου δεν μας ελαχε να μπουμε στην μαχη περιοριζομαστε σε ασκησεις επι χαρτου.

Ποιος θα βαλει τα σωστα ερωτηματα για το μελλον της καταργησης των ταξεων και του κρατους? Προς το παρον ξερουμε τι αριστερα θελει ο κοσμος. Θελει μια αριστερα τυπου κκε που να (ισχυριζεται οτι) θελει να εφαρμοσει την λαικη εξουσια οπως εφαρμοστηκε στην ρωσια επι σταλιν (διαφωνειτε?) και ταυτοχρονα μια αριστερα που να (ισχυριζεται οτι) βρισκει αμεσες λυσεις στα προβληματα, δηλαδη ειναι αριστερα εξουσιας. Το τι φρουτο ειναι το συριζα θα το διαπιστωσουμε οταν το φαμε.
Τα ερωτηματα πιθανον να μπουν μετα την καταληψη της εξουσιας απ το ΚΚΕ και μπορει να ειναι τα κατωθι.

Οι απο πανω που δινουν τις κατευθυνσεις για την οικοδομηση (η γραμμη που λεμε) ξερουν καλυτερα και οσο πιο σκληρη ειναι η γραμμη ειναι αυτη η ιδια αποδειξη του εαυτου της δηλαδη οτι ειναι σωστη.
Το ελαττωμα ειναι οτι ενω ο λαος εμπιστευεται την ηγεσια, η ηγεσια δεν εμπιστευεται το λαο και αρα αυτη ειναι που διαχωριζει τον εαυτο της απο το λαο.(η συνειδηση δεν σχηματιζεται ανεξαρτητα στο λαο αλλα επηρρεαζεται απο την αστικη προπαγανδα και τις καταβολες αρα πρεπει να διδεται η ορθη συνειδηση στο λαο απο εξω, απο την ηγεσια-Και εδω ταιριαζει το γνωστο :ποιος θα διαφωτισειν τους διαφωτιστες) και τα λαθη δεν επιτρεπονται (π.χ. εκλογες) για να μαθαινει ο λαος διοτι καιροφυλακτει η εσωτερικη αντιδραση και οι αστικες χωρες που κυκλωνουν την χωρα. Λαθη επιτρεπεται να κανει μονο η ηγεσια οπως στην περιπτωση Χουρσωφ και στην περιπτωση της αποκυρηξης του Βελουχιωτη.

synexizei

Ανώνυμος είπε...

Οταν το κκε καταλαβει την εξουσια θα εχουμε καποιου ειδους δικτατορια φαινομενικα του προλεταριατου, αλλα ουσιαστικα επι του τμηματος του προλεταριατου που διαφωνει σε καποια αποφαση της ηγεσιας (μειοψηφικη ή πλειοψηφικη δεν μπορουμε να ξερουμε εφοσον οποιος διαφωνει με την ηγεσια θεωρειται αυταποδεικτα πρακτωρ του εχθρου και του απαγορευεται να κανει φραξια, μεσα στο κομμα, θα πρεπει να εξοριστει, ή σε συνθηκες κινδυνου, να εκτελειται.) Οτι δηλαδη συμβαινει σημερα στο κομμα. Οποιος διαφωνει με καποια βασικη (ή και ασημαντη) κατευθυνση του κομματος λιγο-πολυ καταγγειλεται σαν καταστροφεας του κομματος και αρα συνειδητος ή ασυνειδητος πρακτωρ. Η μονη διεξοδος ειναι ή να μεινει στο κομμα και να μην μιλα εξω απο αυτο, ή να φυγει και να κανει μονος του μια οργανωση).
Το ιδιο θα συμβαινει και στην κοινωνια που ευαγγελιζεται το κκε,με την διαφορα οτι, εφοσον πολυκομματισμος δεν επιτρεπεται, φραξιες δεν επιτρεπονται, η διεξοδος για οσους διαφωνουν ειναι μονον να καθεται στα αυγα του να δουλευει και να μην μιλα με κινδυνο βεβαια καποιοι καλοθελητες να τον καταγγελουν για προδοσια και δολιοφθορα.

Επειδη οποιοσδηποτε ακομα και απο βλακεια μπορει να διαφωνησει με την γραμμη της ηγεσιας (εστω της πλοιοψηφιας -που μπορουμε να κατανοησουμε πως σχηματιζεται), και επειδη στην πολιτικη και μαλιστα στη κυβερνητικη πολιτικη δεν δικαιολογειται βλακεια, νομιζω οτι θα επρεπε να σκευτουμε πως θα συμβιβαστει η δημοκρατια μεσα στο κομμα με την οικοδομηση της σοσιαλιστικης οικονομιας και αμυνας.
Βεβαια, για καποιους αυτα τα θεματα ειναι λυμενα. Εμεις, λενε, υποστηριζουμε την αποψη οτι η ηγεσια, δεν κανει ποτε λαθος (αυταποδεικτο), ή κι αν κανει λαθος, πρεπει η αλλη αποψη να καθυποτασσεται "παντι τινι τροπω" (περιπτωση αποκυρηξης Βελουχιωτη).
Τι θα συμβαινει λοιπον οταν η ηγεσια , που αυταποδεικτα δεν κανει λαθος, εντελει ΚΑΝΕΙ λαθος?
ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ οι συντροφοι που θα διαφωνουν και θα θελουν να προβαλλουν την αποψη τους δεν θα μπορουν να το κανουν διοτι θα καταγγελονται ως πρακτορες (οπως και εγινε) ή ακομα δεν θα υπαρχουν καν διαφωνουντες.

Ο λογος ειναι
α)το κυρος της ηγεσιας το οποιο οφειλεται 1)σε αντικειμενικα γεγονοτα, 2)σε αυτοτροφοδοτουμενη προπαγανδα.
β)ο συμβιβασμος των καλοπροαιρετων που δεν μιλουν,γ)η προσκολληση των καθε ειδους παρασιτων και yes men οι οποιοι σε ωρα κινδυνου εξαφανιζονται αλλα σε καιρο ειρηνης και εφησυχασμου πολλαπλασιαζονται, δ)αντιπαλοι που εχουν παρεισφρυσει στην ηγεσια και καθοδηγουν ή ανεχονται την πορεια προς την καταστροφη για να την εκμεταλλευτουν. ε)Ολα τα προηγουμενα μαζι. Διαλεγετε και παιρνετε.

Οργουελ

υ.γ.
Στους 100 υποψηφιους δημαρχους του κκε, ποσοι ειναι επαγγελματοβιοτεχνες,δημοσιουπαλληλοι?
ολοι? Αν αυτο δεν φωναζει εγω τι αλλο να πω? Σεβομαι τις ευαισθησιες του μπλογκ.
www.orafok.gr/articleviews.php?id=5096

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=dRJ11GlHjuY

βικυ παγιατακη

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=xXeDUy6Csyo

λενης

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=IliJgdfUQ4E
λιανη

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=zgk_lxOK1ys

napoleon

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=BD-cp_DQWmI

samali kvk

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=TJL4Y3aGPuA
red star