Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες…

Όπως η προ-προηγούμενη, έτσι κι αυτή είναι μια έκτακτη και εκτός προγραμματισμού ανάρτηση. Όπως η προ-προηγούμενη, έτσι κι αυτή προέκυψε μέσα από την διαδικτυακή επικοινωνία. Είναι όμως τελείως διαφορετική από την προ-προηγούμενη περίπτωση. Εκείνη αφορούσε σε διάλογο. Η σημερινή αφορά σε «διάλογο». Είναι μια μικρή και διδακτική ιστορία, από τις χιλιάδες παρόμοιες του διαδικτύου. Ίσως λίγο πιο σημαντική από τις πολλές, μια και αφορά σε ήθη και έθιμα των διαδικτυακώς πολιτικολογούντων. Αξίζει τον κόπο να τη διαβάσετε.

Ψάχνοντας στα blogs για αναφορές στην ταινία «Ψυχή Βαθιά» δεδομένου ότι εκκρεμεί ένα post ακόμα για τις κριτικές της ταινίας (να δούμε πότε θα το τελειώσουμε!), φτάσαμε από καραμπόλα σε καραμπόλα, όπως συχνά συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, σε ένα blog ονόματι «Η καλύβα ψηλά στο βουνό». Είδαμε τη σχετική ανάρτηση, αλλά πριν συνεχίσουμε την περιήγηση μάς τράβηξε ένα post με τίτλο «Η ταξική φύση του Εμφυλίου στα χρόνια της Κατοχής».

Ήταν ένα μεγάλο κείμενο σχεδόν 5.000 λέξεων. Παρά το γεγονός ότι περιείχε πολλές αναφορές σε ιστορικά γεγονότα και μάλιστα ακόμα και από το μικροϊστορικό πεδίο, ο συντάκτης δεν παρέθετε ούτε μία βιβλιογραφική αναφορά ως πηγή. Θελήσαμε να λύσουμε την απορία μας στέλνοντας ένα σχόλιο, το οποίο, χωρίς να αξιολογεί το περιεχόμενο του post, περιοριζόταν στη διευκρινιστική αυτή ερώτηση και μόνον. Κι εδώ είναι που …shit happens! Παραθέτουμε αυτούσιο το «διάλογο»:

Εμείς: «Φίλοι της καλύβας ψηλά στο βουνό, [σ.σ.: Το blog είναι ομαδικό] Το ποστ βρίθει ιστορικών γεγονότων, πολλές φορές λεπτομερειακών. Μας προκαλεί όμως μεγάλη απορία το γεγονός πως δεν μπαίνετε στον κόπο να παραθέσετε ούτε μία (αρ. 1) βιβλιογραφική πηγή, όπως συνηθίζεται ακόμα και στα “ερασιτεχνικά” ιστοριογραφήματα του διαδικτύου. Ποιό είναι το σκεπτικό αυτής της παράλειψης; Τα λέμε».


Περιέχει το σχόλιό μας κάτι το μεμπτό; Παραβιάζει κάποιον κανόνα καλής διαδικτυακής συμπεριφοράς; Διατυπώνει, έστω, κάποιο «υπονοούμενο»; Κι όμως. Μάς έρχεται η εξής, λίγο «κάπως» απάντηση, υπογραφόμενη από κάποιον από τους διαχειριστές του blog, ονόματι Πάνος:

«Left700, εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις (από το URL) ότι το παρόν ποστ είναι το 29ο της ενότητας “Εμφύλιος”. Για τη βιβλιογραφία, λοιπόν, μπορείς να ανατρέξεις σε προηγούμενες αναρτήσεις. Δεν είναι λογικό να επαναλαμβάνεται κάθε φορά. Κατά τα άλλα, μην αγχώνεσαι: για ερασιτεχνική προσπάθεια πρόκειται». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φίλος Πάνος, ίσως για να μας διώξει λίγο το …άγχος, φρόντισε να κλείσει την απάντησή του και μ’ ένα χαμόγελο.

Η απάντηση, εκτός από «κάπως», όχι μόνο δεν έλυνε καμιά απορία, αλλά, αντίθετα, δημιουργούσε περισσότερες. Έτσι, ανταπαντήσαμε με τον ίδιο περίπου τρόπο που πιστεύουμε ότι θα το έκανε ακόμα κι ένας μαθητής του Δημοτικού : «Φίλε Πάνο, Ευχαριστούμε για την απάντηση, αλλά μας …υποχρέωσες! Δηλαδή πρέπει να διαβάσουμε 28(!) προηγούμενα κείμενα για να μάθουμε τις πηγές για το 29o; Και άντε, πες ότι το κάνουμε. Πώς θα βγάλουμε άκρη; Γράφεις, ας πούμε, στο 15ο ή στο 22ο ποστ ότι η βιβλιογραφία στην οποία θα βασιστείς για το 29ο που θα δημοσιευτεί προσεχώς είναι αυτή κι αυτή;! Θα τρελαθούμε τελείως; Φίλε Πάνο, κάθε ποστ έχει και μια αυθύπαρκτη υπόσταση. Μην ταλαιπωρείς λοιπόν τους αναγνώστες σου. Και μην υποσκάπτεις εσύ ο ίδιος την αξιοπιστία των κειμένων σου. Αυτά, τελείως φιλικά και καθόλου …αγχωμένα -πώς σου ήρθε πάλι αυτό; Τα λέμε».


Αυτή τη φορά μας απάντησε κάποιος με την υπογραφή «Παπούλης». Κι εδώ είναι που πραγματικά …shit happens! Γιατί ο συγκεκριμένος φίλος μάς είπε τα εξής «σοφά»:

«Όρε leftκτλπ, Σε βλέπω και εγώ αγχωμένο ως μη ώφειλες….. Διάβασε τα υπόλοιπα ποστάκια και το σχετικό σχολιασμό ( καμμιά χιλιάδα σχόλια ) και το συζητάμε πάλι… γιατί εδώ στη καλύβα υποσκάπτουμε συνειδητά την αξιοπιστία των αναρτήσεων μας επειδή εξασκούμε άθλημα και όχι επάγγελμα … ( φιλικότατα )». Φρόντισε δε κι αυτός να συνοδεύσει το σχόλιό του με ένα ακόμα χαμόγελο!

Μετά από αυτόν το «διάλογο», μπορούμε να πούμε ότι μάθαμε ένα-δυό χρήσιμα πράγματα. Μάθαμε ότι υποφέρουμε από κάποιο άγχος. Μάθαμε ότι το όνομά μας δεν είναι «LeftG700», αλλά «leftκτλπ». Μάθαμε ακόμα, ότι είμαστε στυγνοί και πουλημένοι μισθοφόροι (ψευδο;)ιδεών (ως «επαγγελματίες»), σε αντίθεση με τους ερασιτέχνες εραστές «των ωραίων των μεγάλων και των αληθινών ιδεών».Και βέβαια, μάθαμε ότι οι Αγγλοσάξονες έχουν απόλυτο δίκιο:

Shit happens!



Η φωτογραφία είναι από το wallaby-michy.blogspot.com


Έκτακτο παράρτημα: Ως οφείλαμε, ενημερώσαμε με σχετικό σχόλιο στο blog «Η καλύβα ψηλά στο βουνό» τους περί ων ο λόγος και τους προσκαλέσαμε να καταθέσουν τον αντίλογό τους. Μας απάντησε με σχόλιο ο @Πάνος. Ως εξής: «Αντίλογος, με την εικονογράφηση και τον τίτλο που χρησιμοποιείς στο ποστ σου; Προφανώς αστειεύεσαι… Και το ορέον είναι ότι είχα αποφασίσει να μπω στον κόπο να φτιάξω μια short list με βιβλιογραφικές αναφορές για χάρη σου – αλλά με πρόλαβες. Σου επιστρέφεται λοιπόν ό,τι σου ανήκει – και να σε βλέπουμε σπανίως, όπως έλεγε ο Σκαρίμπας στους αγενείς ή τους βαρετούς επισκέπτες του. (δε φαντάζομαι να θέλεις παραπομπή και γι’ αυτό…)».

Κι από αυτό το σχόλιο βγάζουμε ένα-δυό συμπεράσματα. Το πρώτο είναι ότι ο φίλος @Πάνος διαβάζει την Αγγλική γλώσσα, αλλά δεν την κατανοεί. Το δεύτερο, ότι επιτέλους κατάλαβε πως δεν γίνεται, αν θέλει να θεωρείται στοιχειωδώς σοβαρός, να δημοσιεύει ιστορικοπολιτικά κείμενα χωρίς βιβλιογραφικές αναφορές. Τέλος, το τρίτο, ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συμπεριφερθούν απαξιωτικά, αν και δεν τους έχεις δώσει καμία αφορμή, αλλά αγανακτούν όταν τους βάζεις στη θέση τους. Αγανακτούν μάλιστα περισσότερο, όταν η θέση τους είναι έτσι κι αλλιώς χαμηλή.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε στο φίλο @Πάνο για να καταπραΰνουμε την αγανάκτησή του είναι ό,τι έχουμε πει και παλαιότερα, με παρόμοια αφορμή, σε κάποιους άλλους φίλους (εκείνοι μάλιστα ήταν και ομοϊδεάτες):


Ξύδι!


IMPORTANT UPDATE (15 0κτωβρίου 2010): Αυτό το post (και τα σχόλια που ακολούθησαν) με θέμα συμπεριφορές και όχι πολιτικές πεποιθήσεις, ήταν ένα οργισμένο post. Συνεπώς, ανεξάρτητα από το πόσο πολύ ή λίγο εκπορεύτηκε από μια αίσθηση αδικίας, το βέβαιο είναι ότι, ως ένα βαθμό, υπαγορεύτηκε και από την οργή. Και η οργή είναι κακός σύμβουλος. Γιατί οδηγεί σε υπερβολικές ή και ακραίες εκφράσεις που με τη σειρά τους μπορεί, μέσα από μια επιπόλαιη ανάγνωση, φαινόμενο συχνό στο διαδίκτυο, να οδηγήσουν σε εσφαλμένα συμπεράσματα στα οποία επ’ ουδενί ο συντάκτης ήθελε να οδηγήσει τους αναγνώστες. Έτσι, η εικόνα που σχηματίζεται καταλήγει να είναι μια παραμορφωμένη εικόνα. Άρα και παραπλανητική.

Το ατύχημα είναι ότι πολλά από τα σκληρά και πικρά λόγια που είπαμε στο post και στα σχόλια τα απευθύναμε σε δυο συντρόφους: τον Παπούλη (Яков Федотович Павлов) και τον Καπετάνιο.

Ευτυχώς, η ζωή έδειξε (και μας έδειξε). Έτσι, σχεδόν ένα χρόνο μετά, συμπληρώσαμε σε μεταγενέστερο post την παραπλανητική εικόνα κι έτσι αποκαταστήσαμε τα πράγματα, σύμφωνα με αυτά που αργότερα μας έδειξε η ζωή.

Συνεπώς, όσοι αναγνώστες και αναγνώστριες ενδιαφέρονται για ακριβέστερες αποτυπώσεις της πραγματικότητας, αλλά και για κάποια διδάγματα που προσφέρει αυτή η ιστορία, καλούνται να επισκεφτούν το http://leftg700.blogspot.com/2010/09/blog-post_27.html












99 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Left.....

Η αγγλομάθεια και η εξυπνάδα δεν κρύβονται.
και εξηγούμαι:

Μπαίνεις για ΠΡΩΤΗ φορά σε ένα Blog με ιστορία και διάρκεια ετών όπου μια παρέα ανθρώπων από διαφορετικούς τόπους , πολιτικούς χώρους , καταβολές , επαγγέλματα συζητούν , διασκεδάζουν , διαφωνούν , συνευρίσκονται.

Όπως ο ίδιος ομολογείς , ψάχνωντας σχετικά με το "Ψυχή Βαθειά" , πέφτεις στο λινκ με τη "Ταξική φύση του Εμφυλίου" , διαβάζεις το άρθρο και έρχεσαι να σχολιάσεις απαιτώντας ( ; ) βιβλιογραφικές αναφορές.

Ρωτάς μάλιστα στο αρχικό σου σχόλιο :
"ποιό είναι το σκεπτικό αυτής της παράλειψης ;"

Αρχικά σου υποδεικνύεται ότι στη σχετική κατηγορία περί Εμφυλίου υπάρχουν πολλές αναρτήσεις και εκεί αναφέρεται πλούσια βιβλιογραφία , δίνωνται λινκ , γίνεται συζήτηση εκτεταμένη με χιλιάδες σχόλια και παραπομπές.

Η αρχική απάντηση του Πάνου είναι φιλική , αλλά η γενιά των 700 αριστερών ευρώ δεν πτοείται :

Μας κάνει υποδείξεις περί του αυθύπαρκτου των αναρτήσεων , περί της ταλαιπωρίας στην οποία υποβάλλουμε τους δυστυχείς αναγνώστες λόγω έλλειψης βιβλιογραφικών παραπομπών , περί του γεγονότος ότι υποσκάπτουμε την αξιοπιστία των κειμένων μας.

όλα αυτά "φιλικά και καθόλου αγχωμένα"

Στη δική μου απάντηση , "προσβάλλεται" η γενιά των αριστερών και 700 ευρώ επειδή της αλλάξαμε το τίτλο , αλλά δεν γνωρίζει ούτε τη σημειολογία ούτε τα έθη της Καλύβας. Γι αυτό ζητώ προσωπικά συγγνώμη ως μη ώφειλα , αλλά ας πάει στα ρημάδια.

Σου συστήνουμε και πάλι ( ο Πάνος και εγώ ) να διαβάσεις ή έστω να ρίξεις μια ματιά στον όγκο των αναρτήσεων και των σχολίων και σου στέλνω και το μήνυμα ότι εδώ δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες δημοσιογράφοι ούτε επαγγελματίες ιστορικοί ή πολιτικοί επιστήμονες ώστε να παρουσιάζουμε αναρτήσεις που θα περνούσαν ( κάθε μια από αυτές ) από peers και ειδικά περιοδικά.

Αν εσείς έχετε τέτοιες απαιτήσεις , και μάλιστα όταν δεν προτίθεσθε να ρίξετε μια ματιά έστω στη σχετική κατηγορία αναρτήσεων , τότε προφανώς:
α) δεν έχετε ιδέα περί blogs και ακόμα περισσότερο για το κλίμα και τις συμπεριφορές στη Καλύβα ( συγχωρητέο και κατανοητό )

ή

β) είστε επαγγελματίες και τα στάνταρ σας ( και στην αγγλομάθεια ) είναι υψηλά. ( οπότε συγχωρητέα και κατανοητή η φουκαριάρα η Καλύβα )

Η απάντηση σας ήταν το ποστ όπου τώρα σχολιάζω. Ήταν πράγματι φιλικότατο , της εικαστικής διάνθισης συμπεριλαμβανομένης , και μάλιστα διαστρεβλώνοντας συνειδητά τη μέχρι τούδε εξέλιξη των σχολίων στο σχετικό της Καλύβας ποστ.

Αντιγράφω και εδώ αυτά που "μάθατε" από τις πρώτες απαντήσεις μας :

"Μάθαμε ότι υποφέρουμε από κάποιο άγχος. Μάθαμε ότι το όνομά μας δεν είναι «LeftG700», αλλά «leftκτλπ». Μάθαμε ακόμα, ότι είμαστε στυγνοί και πουλημένοι μισθοφόροι (ψευδο;)ιδεών (ως «επαγγελματίες»), σε αντίθεση με τους ερασιτέχνες εραστές «των ωραίων των μεγάλων και των αληθινών ιδεών».Και βέβαια, μάθαμε ότι οι Αγγλοσάξονες έχουν απόλυτο δίκιο:

Shit happens!"

Αντιλαμβάνομαι , από τα ανωτέρω , ότι η μαθησιακή σας ικανότητα ξεπερνά και αυτήν του νεαρού Gauss αφού κατορθώσατε από τα δύο αυτά σχόλια- απαντήσεις μας να συνάγετε τόσα βαρύγδουπα συμπεράσματα.

Βέβαια δεν εκπλήσσομαι. Η διαλεκτική της αριστερής γενιάς των 700 ευρώ , απευθείας απογόνου του Έγελου , δεν θα μπορούσε να καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα. Στη διαστρέβλωση και το μανιπουλάρισμα τουλάχιστον επιδείξατε επαγγελματική ευσυνειδησία , εφάμιλλη εκείνων των γιγανταιωρημάτων που μας συνηθίζει ο Περισσός.

Και επειδή η πρότερη θητεία μου στο χώρο που εσείς τώρα κοσμείτε με τη παρουσία σας δεν μου επιτρέπει να σας στείλω να ξύσετε πατσές, προσπάθησα να σας απαντήσω με το σχόλιο μου αυτό.

Παπούλης

Νοσφεράτος είπε...

Παπουλη πολύ στριψιμο βλεπω ..Και σιγά τα εθη τ(ακου εθη υης Καλυβας )
Η Καλυβα εδώ και παρα πολυ καιρο προσπαθει να επιβαλλει δια της επναληψης χωρις κανέαν απολυτως στοιχειο εραν ορισμένων επιμονων σχολιoγραφων (ξερεις εσυ ποιων ) την πιο αυθαιρετη αποψη για τον Εμφυλιο. Οτι δηλαδή ο Εμφυλιος αρχισε το ..43 . Και οτι το ΕΑΜ εφταιγε που οι ταγματασφαλιτες γιναν ..ταγματασφαλιτες ..
Οσο για την ευγενει Ξερεις πολύ καλά τα ..εθη της Καλύβης'' ..
αλλά εντυπωση μου κανει βρε παπουλη ... Πολύ στριψιμο αδελφέ
Νισαφι

ernesto είπε...

καλημερα,

παιδια ουτε εγω βλεπω κατι το τοσο προσβλητικο ή το μεμπτο στην απαντηση που δωσανε τα παιδια απο την καλυβα.Εγω προσωπικα μιλαω!
Και σιγουρα δεν βλεπω κατι που να δικαιολογει ολοκληρο ποστ!
Σιγουρα το πιο σωστο θα ηταν να ειχανε βιβλιογραφια σε καθε ποστ αλλα στην ουσια (ετσι το εκλαμβανω εγω) δεχονται το λαθος τους λεγοντας οτι "δεν ειμαστε επαγγελματιες".

Συχνα εχουμε αλλα πραγματα στο μυαλο μας και ξεσπαμε εκει που δεν πρεπει .Ανθρωπινο ειναι ,το καταλαβαινω, αλλα οχι και σωστο !
Συγγνωμη που "μπλεκομαι" απλα ηθελα να πω την αποψη μου !
(και ξερετε οτι ειμαι φανατικος του LEFTG700 και δεν εχω μπει ουτε μια φορα "στην καλυβα" )

χαιρετω!

LeftG700 είπε...

Φίλε Παπούλη,


Πριν σου απαντήσουμε εφ' όλης της ύλης, έχεις την καλοσύνη να μας παραθέσεις τις ...πηγές από τις οποίες αντλείς τον ισχυρισμό σου ότι γράψαμε όσα γράψαμε "[...] και μάλιστα διαστρεβλώνοντας συνειδητά τη μέχρι τούδε εξέλιξη των σχολίων στο σχετικό της Καλύβας ποστ.";


Τα λέμε.

LeftG700 είπε...

Φίλε ernesto,


Βρε, βρε, βρε! Καλώς τονα κι ας άργησε! Πού χάθηκες εσύ;

Θα έχεις πληρέστερη εικόνα όταν απαντήσουμε στο σχόλιο του @Παπούλη. Θα το συζητήσουμε μετά, αν εξακολουθήσεις να έχεις την ίδια άποψη.


Τα λέμε.

Νοσφεράτος είπε...

Παντως παπουλη εχει μεγαλη πλάκα το οτι παρουσιαζεις ετσι την κλυβα και τα εθη της ε; μεγαλη πλακα


''Αρχικά σου υποδεικνύεται ότι στη σχετική κατηγορία περί Εμφυλίου υπάρχουν πολλές αναρτήσεις και εκεί αναφέρεται πλούσια βιβλιογραφία , δίνωνται λινκ , γίνεται συζήτηση εκτεταμένη με χιλιάδες σχόλια και παραπομπές.'

αν αφαιρεσεις βεβαικατι απιστευτες υβρεις τυπου : αρ ..και σ σε σους τολμουν να εχουν αντιθετη αποψη το
και το συνηθες για το εν λόγω Μπλογκ ΔΩΣΙΜΟ ονοματων και γκαιμ[ελιστικη κατασυκοφαντηση σε οσους εχουν αλλη αποψη απο τις αστηριχτες ακροδεξιες προπαγανδες των συνηγορων του ταγματασφαλητισμου και των δωσιλογων

ernesto είπε...

εδω ημουν απλα οταν δεν εχω αποψη για κατι προτιμω να καθομαι στην γωνια και να ακουω αυτους που εχουν κατι να πουν για να μαθω κατι ...(μιλαω για τα προηγουμενα ποστ φυσικα)

στην προκειμενη περιπτωση απλα λεω την πρωτη εντυπωση που εχω διαβαζοντας ΜΟΝΟ οτι εσεις γραψατε!
Μην παρεξηγουμαι...δεν κρινω ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ το συγκεκριμενο περιστατικο ! Ουτε τα παιδια που ειναι πισω απο την "καλυβα" ουτε ολο το μπλογκ τους!

γεια χαρα

γιουρι γκαγκαριν είπε...

Μυγα σας τσιμπησε?

Την "καλυβα" δεν την ηξερα ουτε την αναρτηση τους διαβασα..Αλλα δε καταλαβαινω γιατι αρπαχτηκατε..

Ανώνυμος είπε...

Νόσφυ

Θα σε παρακαλούσα να μη συνεχίσεις το ίδιο σκηνικό.

( Φαντάζομαι ότι ακόμα και αν δε σχολίαζα εδώ εσύ πάλι θα έγραφες αλλά... )

Ερνέστε

Μάλλον δε κατάλαβες

Δε δεχθήκαμε κανένα "λάθος" μας , απλά προτείναμε στον Left να ανατρέξει σε όλη τη κατηγορία και να βρεί τη βιβλιογραφία και τις παραπομπές γιατί δεν είμαστε υποχρεωμένοι , όπως οι επαγγελματίες , να εισάγουμε σε ΚΑΘΕ άρθρο τη σχετική βιβλιογραφία εφόσον έχει παρατεθεί ολόκληρη σε προηγούμενα σχετικά ποστ.
Εφόσον ο ίδιος λες ότι δεν μπαίνεις στη Καλύβα θα σου πρότεινα μια επίσκεψη στη κατηγορία περί Εμφυλίου για να διαπιστώσεις μόνος σου.
Πολλά γράφωνται εκεί ( και διαφωνίες υπάρχουν ) και μάλιστα έντονες. Βιβλιογραφικό όμως υλικό έχει πολύ.

Left

αυτά τα κορδελλάκια αλλού. Όποιος διαβάζει ελληνικά μπορεί να καταλάβει τι λέω στα περί συνειδητής διαστρέβλωσης.

Το να διαφωνεί κανείς με το περιεχόμενο άρθρων είναι και θεμιτό και αναγκαίο. Το να μεταχειρίζεται δήθεν μου ελλείψεις βιβλιογραφικές όταν του υποδεικνύεται η πηγή και μετά να κλαψομουνιάζεται για τις απαντήσεις , διαστρεβλώνοντας συνειδητά και την ουσία και τη συμπεριφορά είναι επιεικώς αθέμιτο και άχρηστο.

Να μη σας ζαλίζω περαιτέρω με τη γεροντική μου άννοια... όποιος κατάλα;βε , κατάλαβε.

Παπούλης

LeftG700 είπε...

Φίλε Γιούρι,


Κάνε κι εσύ -όπως κι ο @ernesto- λίγη υπομονή. Στο μεταξύ μπες στον κόπο να διαβάσεις την ανάρτηση της "καλύβας" καθώς και να ρίξεις μια ματιά στην ενότητα "εμφύλιος". Θα σου είναι χρήσιμο για την κατανόηση της περίπτωσης.


Τα λέμε.

Ανώνυμος είπε...

παπουλη κανεις λαθος . Δεν θα εγραφα αν δεν εγραφες εσυ .Αλλά μου κανει εντυπωσιν.Ασε δε που μιλάς για ...βιβλιογραφια. Ποια βιβλιογραφια ωρε παπουλιε.. Εκεινα τα τα τρελά τα Πελασγικά πο επικαλειτι ..Γιαννης 2; Τι εννοεις μωρε Παπουλη;

Τωρα το αν συνε χιζω η οχι .Έ δεν ειμαστε καλά ... Φυσικά καιθσυνεχιζω στο ιδιο σκηνικό.Ετσι νομιζεις οτιγινεται; Θυμασαι εκεινη την ΑΙσχροτατη αναρτηση οπου οι διαφοροι βρωμεροι τυποι με λυντσρανε Ονομαστικώς ε το ονμα που Εδωσε ο Ετσι αφου με αποκαλεσε ..κουκυλοφορο και διαβρα αλλα πιο Ασχρα ; κι μη μπορωντας να αντιδρασω .. Θυμασαι εκεινη τηνΒρωμια; Ε;
Που να τη θυμασαι θαμου πεις .Αφουδεν αφορουσε εσενα . Δεν εδωσε το Ετσι το Δικ σου ονομα στην Μπλογκσφαιρα ουτε καλεσε τα δικα του χυδαιανδρεικελα για να σε λυντσαρουν

Το δικο μου εδωσε ........Κι εγω το θυμαμαι ..

Πολύ στριψιμο μωρε Παπουλη ... Και κριμα

Nosferatos

Ανώνυμος είπε...

Νόσφυ

Σε ευχαριστώ πολύ.....

( Left ... συγγνώμη και από σένα , γιατί εδώ ειπώθηκαν από το Νοσφεράτο πράγματα που δεν θέλω να απαντήσω και δεν αφορούν το δικό σας μπλόγκ )

LeftG700 είπε...

Φίλε Παπούλη,


Τα 2 σχόλιά σου προς εμάς περιέχουν πολλές, μα πάρα πολλές ανακρίβειες και άτεχνες προσπάθειες δημιουργίας δυσμενών για μας εντυπώσεων (το δεύτερο σχόλιο, επιπλέον, και κάποια δικολαβίστικα επιχειρήματα). Απαντάμε λοιπόν σε όλα τα επίμαχα για μας σημεία, ένα προς ένα. (Οι απαντήσεις συχνά καταλήγουν σε ρητορικά ερωτήματα. Είναι αυτονόητο γιατί). Λοιπόν:

1) Γιατί τονίζεις με κεφαλαία γράμματα το γεγονός ότι πρώτη («ΠΡΩΤΗ») φορά επισκεφτήκαμε το μπλογκ σας; Είναι αυτό κάποιο αδίκημα; Κι αν ναι, του Αστικού ή μήπως και του Ποινικού Δικαίου; Ή πάλι μας εγκαλείς επειδή δεν φέραμε γλυκά;

2) Τι σημαίνει ακριβώς και ποιες υποχρεώσεις επιβάλλει στους αναγνώστες του το γεγονός ότι το μπλογκ σας έχει «[…] ιστορία και διάρκεια ετών όπου μια παρέα ανθρώπων από διαφορετικούς τόπους , πολιτικούς χώρους , καταβολές , επαγγέλματα συζητούν , διασκεδάζουν , διαφωνούν , συνευρίσκονται.»; Έπρεπε να προσέλθουμε γονυπετείς;

3) Γράφεις: «Όπως ο ίδιος ομολογείς , ψάχνωντας σχετικά με το "Ψυχή Βαθειά" , πέφτεις στο λινκ με τη "Ταξική φύση του Εμφυλίου", […]». Γιατί χρησιμοποιείς τη λέξη «ομολογείς» που παραπέμπει σε παράβαση; Ποια είναι η παράβασή μας στο συγκεκριμένο σημείο;

4) Πού είδες ότι «απαιτήσαμε» (sic!) βιβλιογραφία;

5) Γράφεις: «Ρωτάς μάλιστα στο αρχικό σου σχόλιο:
"ποιό είναι το σκεπτικό αυτής της παράλειψης ;"». Αυτό το «μάλιστα» δείχνει ότι ξεπεράσαμε κάποια κόκκινη γραμμή. Ποια είναι αυτή;

6) Γράφεις: «Η αρχική απάντηση του Πάνου είναι φιλική , αλλά η γενιά των 700 αριστερών ευρώ δεν πτοείται :
Μας κάνει υποδείξεις περί του αυθύπαρκτου των αναρτήσεων , περί της ταλαιπωρίας στην οποία υποβάλλουμε τους δυστυχείς αναγνώστες λόγω έλλειψης βιβλιογραφικών παραπομπών , περί του γεγονότος ότι υποσκάπτουμε την αξιοπιστία των κειμένων μας.
όλα αυτά "φιλικά και καθόλου αγχωμένα"».

Πρώτον: Εμείς δεν γράψαμε ότι ήταν εχθρική. Γράψαμε ότι ήταν «κάπως». Εσύ τη χαρακτηρίζεις «φιλική». Τόσο «φιλική» που δεν μπαίνει καν στον κόπο της τυπικής ευγένειας να μας αποκαλέσει με τη σειρά του «φίλους»!

Δεύτερον: Η έκφραση γνώμης είναι ταυτόχρονα και μια πρόταση. Εσύ, όλο αυτό το σύνθετο περιεχόμενο κάθε άποψης το βαφτίζεις «υπόδειξη». Χαρακτηριστικό δείγμα αλαζονείας. Δεν χρειάζεται να το σχολιάσουμε παραπέρα. Πολύ περισσότερο επειδή κάθε αλαζονεία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πέρα για πέρα αδικαιολόγητη.

Τρίτον: «Φιλικά» δεν σημαίνει και «σύμφωνη γνώμη». Και αντίθετη γνώμη δεν σημαίνει υποχρεωτικά «εχθρικά». Όσο για το «άγχος», εξακολουθούμε να περιμένουμε την υποστηρικτική επιχειρηματολογία…

7) Όχι, δεν γνωρίζουμε «τη σημειολογία και τα έθη της Καλύβας». Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά τη σημειολογία και τα ήθη του εμφυλιοπολεμικού αντικομμουνισμού.

8) Συγνώμες που κατατίθενται χωρίς ταυτόχρονα να αναγνωρίζεται ότι οφείλονται, δεν γίνονται αποδεκτές.

9) Σχετικά μα τις συστάσεις που μας κάνεις να διαβάσουμε όλο τον όγκο των αναρτήσεων και τα σχόλια για τον εμφύλιο, κλπ, κλπ.: Φίλε @Παπούλη, σύνελθε! Διαβάσαμε ένα συγκεκριμένο ποστ με αναφορές σε ιστορικά γεγονότα. Γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάσουμε καμιά τριανταριά χιλιάδες λέξεις για να δούμε τη βιβλιογραφία του; Και πώς θα καταλάβουμε ποια είναι η βιβλιογραφία του συγκεκριμένου ποστ; Πας καλά; Μα και μόνο η εκ των υστέρων φροντίδα του @Πάνου να μας δώσει τις πηγές του δεν σου δείχνει ότι πρόκειται περί τεράστιας μλκς (συγνώμη κιόλας!); Θα μας τρελάνετε; Και τι είναι αυτά που γράφεις περί «ανίδεων» σχετικά με τα μπλογκς και «επαγγελματιών» με «υψηλά στάνταρντς»; Δηλαδή θέλεις να μας πείσεις ότι δεν ξέρετε εκεί στην «Καλύβα» την αλφαβήτα της γραφής, σύμφωνα με την οποία κάθε συγγραφέας κειμένου (ερασιτέχνης ή επαγγελματίας, αδιάφορο) με ιστορικές αναφορές (ή επιστημονικές, ειδησεογραφικές, κλπ.) οφείλει να συμπεριλαμβάνει τις πηγές του; Κι αν δεν την ξέρετε, πώς και την ξέρατε σε προηγούμενες αναρτήσεις; Σε παρακαλούμε τώρα!...


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


10) Δεν «πουλήσαμε» καμία αγγλομάθεια. Σχολιάσαμε αιχμηρά την παρερμηνεία του @Πάνου σχετικά με την έκφραση «shit happens!». (Παρεμπιπτόντως, παραθέτουμε την πρώτη πρόταση της Wikipedia στο σχετικό λήμμα: «"Shit happens" is a common slang phrase, used as a simple existential observation that life is full of imperfections, or "C'est la vie"». Δεν το μεταφράζουμε για να μην κατηγορηθούμε για μία ακόμα …διαστρέβλωση!). Θα μας πεις γιατί διαλέξαμε τη συγκεκριμένη εικόνα. Εύγλωττη απορία. Απαντούμε: Γιατί θέλαμε να διατυπώσουμε αιχμηρά τη δυσαρέσκειά μας για τη συμπεριφορά σας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εκτοξεύσαμε το αντικείμενο της εικόνας εναντίον σας! Με αυτή την έννοια δεν μπορούμε να παραλάβουμε από τον @Πάνο ό,τι μας επιστρέφει: Δεν το αποστείλαμε ποτέ, οπότε τι να παραλάβουμε;

11) Όπως είπαμε στο 9, «δυσαρέσκεια» κι όχι «κλαψομουνίαση». Θα σε βόλευε αλλά …shit happens!

12) Για να βγάλουμε τα συμπεράσματα που βγάλαμε, δεν χρειάστηκε καμία «μαθησιακή ικανότητα του νεαρού Gauss» -ή οποιουδήποτε άλλου. Έφτασαν και περίσσεψαν οι στοιχειώδεις γνώσεις του (αριστερού) Δημοτικού!

13) Γράφεις: «Στη διαστρέβλωση και το μανιπουλάρισμα τουλάχιστον επιδείξατε επαγγελματική ευσυνειδησία , εφάμιλλη εκείνων των γιγανταιωρημάτων που μας συνηθίζει ο Περισσός».

Πρώτον: Σε ρωτήσαμε πού στηρίζεις την κατηγορία τηςδιαστρέβλωσης που δήθεν κάναμε. Απάντηση δεν πήραμε. Εκτός αν εννοείς απάντηση αυτό που στη ουσία μας είπες στο δεύτερο σχόλιό σου «Μας διαστρεβλώσατε γιατί (σ.σ.: μας βολεύει να ισχυριζόμαστε ότι) αυτή την εντύπωση σχηματίσαμε» (ή !

Δεύτερον: Την ίδια ερώτηση θα θέλαμε να κάνουμε και για την κατηγορία του «μανιπουλαρίσματος». Δεν την κάνουμε γιατί μαντεύουμε ότι θα πάρουμε την ίδια «απάντηση»…

Τρίτον: Στον υπότιτλο του τίτλου μας γράφουμε καθαρά και ξάστερα: «Το blog Left G700 ανήκει στην αριστερή πτέρυγα της Γενιάς των 700 ευρώ». Κι απ’ όσο ξέρουμε, η Αριστερά δεν έχει γραφεία ούτε στον Περισσό, ούτε στην Κουμουνδούρου, ούτε στη Βαλτετσίου ούτε οπουδήποτε αλλού. Απ’ την άλλη, πάλι απ’ όσο ξέρουμε, η Αριστερά έχει γραφεία και στον Περισσό και στην Κουμουνδούρου και στη Βαλτετσίου και οπουδήποτε αλλού χτυπάνε αριστερές καρδιές, οργανωμένες ή ανοργάνωτες, ενταγμένες ή ανέντακτες. Σύμφωνα με τα παραπάνω, τα περί «γιγανταιωρημάτων του Περισσού» καθίστανται άσφαιρα πυρά…

14) Συμπλήρωμα στα περί «επαγγελματιών»: Όπως ξέρεις, ως τέως αριστερός, η συγκεκριμένη έννοια όταν απευθύνεται σε αριστερούς έχει και κάποια συμφραζόμενα. Π.χ., «μίσθαρνα όργανα της Μόσχας» (σε παλαιότερες εποχές). Ή: «στελέχη που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και έχουν μετατρέψει την πολιτική σε βιοποριστικό επάγγελμα» (σε σημερινές). Παρά το ότι ήξερες ότι απευθύνεσαι σε αριστερούς, δεν φρόντισες να προφυλάξεις τον εαυτό σου από το να θεωρηθεί ότι υπονοεί κάτι παρόμοιο. Έρχεσαι τώρα και μας το γυρνάς στην «επαγγελματική δημοσιογραφία». Ειλικρινά, πολύ θα θέλαμε να σε πιστέψουμε. Δυστυχώς δεν μπορούμε. Ενδέχεται να σε αδικούμε; Ενδέχεται! Αλλά είμαστε «αθώοι του εγκλήματος»! Να αποδώσεις τις ευθύνες στον εαυτό σου.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Και μόνο από την έκταση της απάντησής μας και τον αντίστοιχο χρόνο που αφιερώσαμε, καταλαβαίνεις ότι η περίπτωσή σου μας απασχόλησε. Μαντεύεις γιατί; Σίγουρα. Επειδή δηλώνεις τέως αριστερός.

Γι’ αυτό λοιπόν σε προσκαλούμε να γράψεις ένα άρθρο με θέμα ακριβώς αυτό: Τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψες την παράταξη της Αριστεράς. Προσοχή: Την παράταξη (την κοσμοθεωρία της, τα οράματά της), όχι κάποιο συγκεκριμένο κόμμα της ή κομμάτι της. Θα προτιμούσαμε να το δημοσιεύσεις σε μας, εδώ. (Εννοείται ότι θα δημοσιευτεί αυτούσιο, αλλά ας το δηλώσουμε ρητά). Αν πάλι δεν θέλεις, δημοσίευσέ το στην «Καλύβα» ή σε δικό σου μπλογκ, αν έχεις. Στην τελευταία περίπτωση βέβαια θα πρέπει να μας δώσεις τη διεύθυνσή σου.


Τα λέμε.

LeftG700 είπε...

Φίλε Παπούλη,


Αυτή τη δεύτερη συγνώμη που μας στέλνεις μέσω του σχολίου σου προς τον @Νοσφεράτο, την αναγνωρίζουμε μεν, αλλά και πάλι ατύχησες! Δεν τη ...δεχόμαστε! Με την εξής έννοια: Δεν αισθανόμαστε ιδιοκτήτες του μπλογκ. Απλώς συνιδιοκτήτες (και διαχειριστές). Αν λοιπόν οι άλλοι συνιδιοκτήτες (δηλαδή εσείς, οι αναγνώστες) θέλετε, επειδή έτσι το έφεραν τα πράγματα να συζητήσετε κάτι εκ ...μεταφοράς, κανένα πρόβλημα. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ακουστούν ύβρεις. Όχι προς εμάς, αυτό δεν μας πειράζει. Δεν θέλουμε όμως για ευνόητους λόγους να εκτοξεύονται ύβρεις (με την ποινική έννοια, καταλαβαίνεις) προς τρίτους.


Τα λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Left...

Βλέπω ότι η περίπτωσή μου πράγματι σας απασχόλησε πολύ , πολύ περισσότερο από το ειδικό μου βάρος.
Όταν προ ημερών διάβασα την ανάρτηση σας με τη κριτική στη ταινία του Παντελή του Βούλγαρη σκέφτηκα ότι και η δική σας περίπτωση θα πρέπει να με απασχολήσει.

Είδα γράψιμο στρωτό , αισθητική αντίληψη , μερικές εύστοχες παρατηρήσεις. "Να κάτι ενδιαφέρον " σκέφτηκα , " κάτι χρήσιμο για να διαβάσω και να μάθω".

Με την ευκαιρία είδα και άλλα ποστ δικά σας και διάβασα και σχόλια , αλλά δεν θέλησα τότε να εκφράσω κάποια γνώμη.

Βρίσκομαι τώρα στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να συνεχίζω μια συζήτηση ανούσια και αδιέξοδη και μάλιστα πάνω σε μια διένεξη την οποία ούτε επεδίωξα , ούτε προκάλεσα , αλλά ας είναι....

Είναι προφανές ότι δεν θα ήθελα να ανεβάσω άρθρο στο μπλόγκ σας παρά την ευγενική ( ; ) σας πρόσκληση , πόσω μάλλον με θέμα το "Γιατί εγκατέλειψα τη παράταξη της Αριστεράς" και μάλιστα για τρείς λόγους :

α) Ποιός σας είπε ότι θέλω να κάνω "δήλωση";

β) Ποιός σας είπε ότι εγκατέλειψα την Αριστερά ; γιατί αν κάποιος εγκαταλείψει μια κομματική ιδιότητα συνάγεται αυτομάτως ότι δεν ανήκει πλέον σε ένα ρεύμα ή μια ευρύτερη παράταξη ;

γ) το τρίτο θα το καταλάβετε στη συνέχεια.

Σκέφτηκα αρχικά να απαντήσω ένα προς ένα τα σημεία που αναφέρετε στα προηγούμενα σχόλια - απαντήσεις σας ώς έχουν. Διαβάζωντας ξανά και ξανά αυτά που γράφετε κατέληξα να απαντήσω επί της ουσίας της διένεξης και όχι στις πολιτικές σας αιχμές. Για αυτές θα αναφερθώ στο τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια...

α) Τονίζω το ΠΡΩΤΗ για να καταλάβετε ότι προτού καταλήξετε στα όποια συμπεράσματά σας και να αναρτήσετε το παρόν ποστ θα μπορούσατε πρώτα ( όπως σας προτείναμε ) να ρίξετε μια ματιά στο μπλόγκ , να δείτε τη σχετική κατηγορία περί εμφυλίου και να αντιληφθείτε ότι ούτε επαγγελματίες ιστορικοί είμαστε ούτε έχουμε σηκώσει την οποιαδήποτε ιδεολογική ή κομματική παντιέρα . Αντ' αυτού επιλέξατε με το δεύτερο σχόλιό σας εκεί να μας κάνετε υποδείξεις περί του πρακτέου στο ιστολογείν. Τα λοιπά περί Αστικού ή Ποινικού Δικαίου εντάσσωνται στη πρακτική του μανιπουλαρίσματος που διέγνωσα παραπάνω και βέβαια αντί για γλυκά ( που δεν απαιτούνται από το καταστατικό μας ) φέρατε shit...

b)Το δεύτερο σημείο είναι το απαύγασμα της λογικής σας προφανώς. Δεν απαιτείται να γνωρίζεις την ιστορία ή τη διάρκεια του μπλόγκ. Αυτά ανφέρθηκαν για να καταλάβεις ότι υπάρχει εκεί ένα διαμορφωμένο κλίμα , μια συνέχεια όπου δεν προϋποτίθενται βιβλιογραφικές ή άλλες παραπομπές σε κάθε ποστ , ότι πολλά ποστ δεν είναι ανεξάρτητα αλλά αποτελούν συνέχεια ή επέκταση άλλων σχετικών συζητήσεων και ότι οι συζητήσεις αυτές συνεχίζωνται , κάποιες φορές ατέρμονες , έντονες , ακόμα και αδιέξοδες μερικές φορές.
Αν βέβαια εσύ επιλέγεις την επόμενη φορά να έρθεις γονυπετής δεν θα σε αποπάρω.... λέμε τώρα.

γ) για τη λέξη "ομολογείς" να αναζητήσεις και άλλες ερμηνείες . Μην αισθάνεσαι μονίμως υπό δίωξη , δε διέπραξες κάποιο παράπτωμα...

δ) Τα 4 και 5 πάνε πακέτο :
Όταν έρχεσθε να ρωτήσετε " Ποιό το σκεπτικό αυτής της παράλειψης " , ζητάτε όχι μόνο να αναρτηθεί βιβλιογραφία αλλά επιπλέον να εξηγηθεί ΚΑΙ η αιτία της παράλειψης . Αν αυτό δεν είναι απαίτηση τότε τι είναι ;;
Το "μάλιστα" ακριβώς αυτό έρχεται να τονίσει. Τη κόκκινη γραμμή την υπερβήκατε παρακάτω.

στ )Δηλαδή ο μοναδικός τρόπος για να μη χαρακτηριστεί από σας "κάπως" η πρώτη απάντηση του Πάνου θα ήταν να σας αποκαλεί "φίλους" ;;
Το καταπληκτικό είναι ότι στο άνωθεν άρθρο σας παρεξηγήσατε ακόμα και τα emoticons που βάλαμε , και ο Πάνος και εγώ , και εκφράζουν ακριβώς αυτή τη φιλική διάθεση.
Στη συνέχεια απεκδύεστε μετά βδελυγμίας το χαρακτηρισμό υπόδειξη ..
Επαναφέρω εδώ αυτούσιο το σχετικό σας απόσπασμα , όχι για να σας πείσω , αλλά για τον "ιστορικό του μέλλοντος" :

"Φίλε Πάνο, κάθε ποστ έχει και μια αυθύπαρκτη υπόσταση. Μην ταλαιπωρείς λοιπόν τους αναγνώστες σου. Και μην υποσκάπτεις εσύ ο ίδιος την αξιοπιστία των κειμένων σου."

Τα περί αλαζονείας επομένως σας τα επιστρέφω εσωκλείστως....

Περί άγχους απευθυνθείυε στους ειδικούς....

ζ) Γι αυτό στο τέλος... Πάντως δεν είστε υποχρεωμένοι να γνωρίζετε τις συμπεριφορές στη καλύβα , γι αυτό και παρεξηγήσατε ( τάχα μου ) τα emoticons.

η)Λυπάμαι που δεν κάνετε αποδεκτή τη συγγνώμη μας γιατί

θ)... εσείς ως γνώστες των κανόνων της γραφής και αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της επιστημονικής δεοντολογίας δεν αρκείσθε στη προτροπή να ανοίξετε τη κατηγορία περί Εμφυλίου στη Καλύβα. Αντίθετα ανεβάζετε το ποστ σας αναπαυμένοι στις δάφνες της "αριστερής" σας επιστημοσύνης και της άμεμπτης δεοντολογικής σας εσχατολογίας...
Τους λοιπούς χαρακτηρισμούς στο σχετικό σημείο σας τους επιστρέφω..

ι) Το 10ο σημείο σας προσπαθεί να μπαλώσει το χάος. Ακόμα και να πρόκειται για παρεξήγηση η διένεξη έχει αρχίσει και οι "αιχμηρές" σας απαντήσεις είχαν και το "κατάλληλο" άρωμα.

Ανώνυμος είπε...

Ματα συνέχεια....

ια) Το όλον του ποστ σας χαρακτηρίζεται με τον όρο αυτό...

ιβ) Πράγματι μόνο παιδάκια της πρώτης Δημοτικού θα μπορούσαν να καταλήξουν σε τέτοιες ερμηνείες .
Φαίνεται πως τα 700 ευρώ της αριστερής γενιάς δεν έφτασαν για να κάνετε φροντιστήριο λογικής. Έφταναν όμως για να μαθητεύσετε κοντά στο Ταλλεϋράνδο....

Τώρα για τα επιμέρους

1) Όταν κάποιος σχολιάζει "γιατί εδώ στη Καλύβα υποσκάπτουμε συνειδητά την αξιοπιστία των αναρτήσεων μας επειδή εξασκούμε άθλημα και όχι επάγγελμα … ( φιλικότατα )" και μάλιστα αυτοσαρκαζόμενος , έρχεται η δική σας "αριστερή" ερμηνεία :

"Μάθαμε ακόμα, ότι είμαστε στυγνοί και πουλημένοι μισθοφόροι (ψευδο;)ιδεών (ως «επαγγελματίες»), σε αντίθεση με τους ερασιτέχνες εραστές «των ωραίων των μεγάλων και των αληθινών ιδεών»"

Αν αυτό δεν είναι το κατεξοχήν υπόδειγμα διαστρέβλωσης και μανιπουλαρίσματος ποιό είναι ορέ κάλφες του Marx ;;

Στο δεύτερό μου σχόλιο απλά δεν ήθελα να δώσω συνέχεια , νομίζωντας ότι κάθε καλόπιστος καταλαβαίνει ( και μερικοί μάλλον κατάλαβαν )

2) Όρα το 1)

3) Τα περί Περισσού δεν αφορούσαν ειδικά εσάς , είναι προφανές ότι το δικό σας "αριστερό ιδεώδες" δεν ταυτίζεται με τους βροντόσαυρους του Κόμματος ( που είναι όπως πάντα ένα ). Αυτό στο οποίο ταυτίζεστε με το Περισσό είναι στο τρόπο που διαστρεβλώσατε , εκμεταλλευτήκατε , παραφράσατε και χειριστήκατε το θέμα που προέκυψε σε αυτό σας το ποστ. Για τις εμπεριεχόμενες εδώ διακηρύξεις σας στο τέλος λέμε...

ιδ) Στο λογαριασμό των διαστρεβλώσεων και των ειδικών "χειρισμών" παρακαλώ να προσθέσετε και αυτό σας το σημείο. Πού τα ξετρυπώσατε ορέ τέτοια εξαμβλώματα , σας μίλησε κανείς για Μόσχες και για τεμπέληδες τάχα μου αριστερούς , νομίζετε ορέ ζαγάρια ότι μιλάτε με το Μανδραβέλη ή το Κύρτσο ; Δεν μπορείτε να με αδικήσετε , μην αισθανθείτε τύψεις γιατί θα το φέρω βαρέως....
Για το "τέως" στο κλείσιμο...

.... που έρχεται παρακάτω:

Αν εσείς αποτελείτε το άνθος της αριστεράς , τις αριστερές καρδιές , αν αντιπροσωπεύετε ιδέες και ελπίδες θα το κρίνουν άλλοι και σίγουρα το μέλλον.
Αλλά σε ότι με αφορά όλες αυτές οι εκφράσεις περί "εμφυλιοπολεμικού αντικομμουνισμού" , "τέως αριστερού" και οι δακρύβρεκτες κοινοτοπίες σας περί Αριστεράς που έχει και δεν έχει γραφεία στο Περισσό , τη Κουμουνδούρου , κτλ με κάνουν να αισθάνομαι γιατί θα πρέπει να ανησυχώ επιπρόσθετα στο μέλλον. Πέρα από τη δική μου ανεπάρκεια , τα προσωπικά και οικογενειακά μου προβλήματα , τα προβλήματα και τις αντιθέσεις της κοινωνίας , τα οικολογικά , τα διεθνή , θα πρέπει να σκέφτομαι ότι οι νεώτεροι ( και φερέλπιδες ) που θα παραλάβουν το μετερίζι δεν είναι καλύτεροι από αυτούς που θα τους το παραδώσουν.

Γράψτε ότι θέλετε παρακάτω
ΔΕΝ πρόκειται να επανέλθω....

Παπούλης

LeftG700 είπε...

Φίλε Παπούλη,


Η ώρα είναι περασμένη. Θα διαβάσουμε με προσοχή τα όσα γράφεις, θα κοιμηθούμε μ’ αυτά για να συμβουλευτούμε και το μαξιλάρι μας, όπως έλεγε κι ο Καπετάνιος, και θα σου απαντήσουμε αύριο εν ψυχρώ. Πρέπει να διαλέξουμε με προσοχή τις λέξεις. Αφού είπες τις τελευταίες δικές σου, το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς. Επομένως, θα φροντίσουμε να εξαντλήσουμε τις όποιες δυνατότητές μας, ώστε να πιάσουν όσο περισσότερο τόπο γίνεται.


Τα λέμε.

Παναγιωτης είπε...

Left, το να διαβάζεις ένα άρθρο σε ένα blog, να ζητάς βιβλιογραφία, να σου λένε που είναι και να παραπονιέσαι ότι πρέπει να διαβάσεις 28 post για να την δεις είναι γυφτιά. Αφενός μεν γιατί είναι αγενές να μιλάς με αυτό το ύφος και τον τρόπο σε ένα blog που εσύ ο ίδιος πήγες και κανένας δεν σε έσπρωξε να πας και αφετέρου γιατί είναι ακόμη πιο αγενές να σου λένε ότι πρέπει να διαβάσεις όλο το υλικό για να έχεις όλη την εικόνα και εσύ να μην κάνεις καν τον κόπο να κάνεις το αυτονόητο και επιπλέον να ακυρώνεις το έργο και την δουλειά των ανθρώπων της καλύβας.

Νοσφεράτος είπε...

Η Βιβλιογραφια που επικαλειται η Καλυβα ειναι απο τις εκδοσεις ΠΕΛαΣΓΟΣ ..
ενας που εχει διαβασει και τα 28 ποστ που προσπαθουν να βγαλουν λάδι τους ταγματασφαλήτες ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝΑΙΣΧΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΟΣΟΥς ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ Η ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗς ΕΘΝΙΚΉς ΑΝΤΙΣΤΑΣΗς ΟΠΩΣ Ο ΓΛΈΖΟς ...
η αλλως
Ο νΟΣΦΕΡΑΤΟς

Νοσφεράτος είπε...

Φυσικά θα ακολουθησει και Βιβλιογραφική τεκμηριωση των ισχυρισμών μου για τον ρόλο των περιεργων σχολιογραφων της Καλύβας στην κατασυκοφαντηση της Εθνικής αντιστασης Χωρις Καθολου σοβαρη Βιβλιογραφική τεκμηριωση ..Καιθα χρσηιμοποιηθει Υλικό απο την ιδια την Καλύβα .. ΕΔν καιρώ και με το πασο μας \
Ελπίζω βεβαια να μην Ξαναδώ τις ακροδεξιου τυπου αισΧροτητες τυπου ΚΑΤΑΔΟΣΗς ονοματων και Υβρεις σαν αυτες που ειδα το 2008 και 2009 ΚΑΘΕ ΦΟΡΆ ΠΟΥ ΑΠΕΔΕΙΚΝΥΑ ΤΗΝ ΑΣΙΧΡΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΗς ΕΘΝΙΚΉς ΜΑς ΑΝΤΙΣΤΑΣΗς ΑΠΟ ΤΗΝ καλυβα
( ο πΑΠΟΥΛΗς ΞΕΡΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΔΕ )

LeftG700 είπε...

Φίλε Νοσφεράτε,


Σε διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βρίσει οποιονδήποτε. (Όποιος θέλει να βρίσει, ας βρίσει εμάς). Όσο για τη δημοσίευση ονομάτων, θα πρέπει να ειδοποιηθούμε από τον ενδιαφερόμενο για να διαγράψουμε σχόλιο. Αν το κάνουμε με δική μας πρωτοβουλία, κινδυνεύουμε να κατηγορηθούμε για λογοκρισία. Και όπως καταλαβαίνεις αυτή είναι από τις χειρότερες κατηγορίες για ένα αριστερό μπλόγκ.


Τα λέμε.

LeftG700 είπε...

Φίλε Παπούλη,


Πολύ μας στενοχώρησαν αυτά τα τρία τελευταία σου σχόλια. Γιατί εξακολουθείς να νομίζεις πως επειδή απευθύνεσαι σε μικρότερούς σου σε ηλικία, απευθύνεσαι ταυτόχρονα και σε αφελείς. Ε, όχι βρε φίλε. Όχι και πάλι όχι!

Δεν θα ασχοληθούμε πολύ με την αρχική διαφωνία περί βιβλιογραφίας. Κάνεις τον κουτό παρά τα όσα γράψαμε -στα οποία και δεν απαντάς- και δεν έχει νόημα να μιλάμε σε κάποιον που κάνει τον κουτό. Ένα από τα λίγα που μας μένουν είναι να σε παραπέμψουμε σε δύο από τα μπλογκς που διαβάζουμε εμείς τακτικά. Το e-cynical.blogspot.com και το greekrider.blogspot.com. Το πρώτο ασχολείται συχνά-πυκνά με ζητήματα θετικών επιστημών. Το δεύτερο με ζητήματα οικονομίας. Και τα δύο, όπως είναι λογικό, επανέρχονται σε παρεμφερή ή και ίδια θέματα. Ποτέ όμως δεν παραλείπουν να παραθέτουν τις πηγές τους. Επαγγελματίες δεν είναι ούτε αυτοί. Προφανώς θεωρείς κι εσύ πως, είτε είναι παράλογοι (αφού κατά τον @Πάνο, τον κολλητό σου εν Καλύβα, «δεν είναι λογικό να επαναλαμβάνονται»), είτε είναι …κορόιδα επειδή παραθέτουν πηγές που δεν είναι χρήσιμες σε κανέναν! Διάλεξε και πάρε!

Συνοπτικά και επί τροχάδην (γιατί θέλουμε να φτάσουμε στο «ζουμί» μια ώρα γρηγορότερα): Ρωτάς πού τα είδαμε τα περί Μόσχας, τεμπέληδων, κλπ. Στα συμφραζόμενα της έννοιας «επαγγελματίες», όταν αυτή αναφέρεται έστω και εμμέσως σε αριστερούς τα είδαμε. Στο γράψαμε, το πέρασες στο ντούκου. Σου είπαμε ότι αν σε αδικούμε, η ευθύνη είναι δικιά σου. Το πέρασες κι αυτό στο ντούκου. Ε, στο ξαναλέμε λοιπόν: Δεν τα ένιωσες, δεν τα έχεις «μυριστεί» ποτέ αυτά τα συμφραζόμενα στο αριστερό σου παρελθόν; Φαίνεται ότι και όταν ήσουν εντός Αριστεράς (της Αριστεράς, όχι των κομμάτων της) δεν ήσουν και μέχρι τα μπούνια που λένε. Γιατί αν ήσουν, θα τα είχες νιώσει ολ’ αυτά στο πετσί σου. (Όπως καταλαβαίνεις επιμένουμε να σε θεωρούμε τέως αριστερό. Θα το τεκμηριώσουμε αργότερα. Στο «ζουμί». Γιατί αυτό ακριβώς είναι το «ζουμί»). Συνεχίζουμε.

Όχι ρε φίλε Παπούλη, δεν θέλαμε να ρίξουμε εκείνη τη στιγμή καμιά ματιά στο μπλογκ. Δεν είχαμε το χρόνο ούτε τη διάθεση. Για άλλη δουλειά βρεθήκαμε στο μπλογκ σας. Ούτε είναι υποχρεωμένος ο κάθε αναγνώστης ενός ποστ να μάθει το κλίμα και τα συναφή ενός μπλογκ, πριν διατυπώσει την απορία του για την έλλειψη τεκμηρίωσης για το συγκεκριμένο ποστ! Δεν το καταλαβαίνεις ότι παραλογίζεσαι; Συνεχίζουμε.

Δεν παρεξηγήσαμε τα χαμόγελα. Τα εκλάβαμε ως αυτό που ήταν: Το λάδι μετά το κάψιμο, κατά τη γνωστή ρήση.

Ωραία, ας πούμε ότι κάναμε «υποδείξεις»! Και λοιπόν; Το ’χετε χάσει τελείως; Ποιοι είσαστε μωρέ; Η ηλεκτρονική έκδοση των New York Times ή της Le Monde; Μα ακόμα κι εκεί οι αναγνώστες κάνουν «υποδείξεις»! Δεν το ξέρεις εσύ που «κυκλοφορείς τόσα χρόνια στο net»; Κι έπειτα, αφού δεν είστε επαγγελματίες, τι σας ενοχλούν οι «υποδείξεις»; Θα υποστείτε μείωση του κύρους σας ή του μισθού σας;

Μας εγκαλείς επειδή ζητήσαμε να μάθουμε το σκεπτικό της απόφασης να μην παραθέσετε βιβλιογραφία; Ζητήσαμε να μάθουμε τη σκέψη σας πριν η απορία μας γίνει άποψη και μας εγκαλείς; Και πάλι σε ξαναρωτάμε: Πας καλά; Συνεχίζουμε.

Αφού τα περί Περισσού δεν αφορούσαν εμάς, τι το ’θελες; Μας «έψαχνες»; Ή πάλι περίμενες να σηκώσουμε καμιά αντι-ΚΚΕ σημαία; Μακριά νυχτωμένος είσαι φίλε Παπούλη! Ούτε αντι-ΚΚΕ σημαία θα σηκώσουμε, ούτε αντι-ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αντι-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε καμιά! Εμείς μία σημαία σηκώνουμε: Την Κόκκινη! Εμείς, γι’ αυτό κυκλοφορούμε στο net εδώ και λίγους μήνες. Εσύ γιατί κυκλοφορείς στο net τόσα χρόνια φίλε Παπούλη και ποια σημαία σηκώνεις; Συνεχίζουμε.

Είπαμε και επαναλαμβάνουμε: Δεν δεχόμαστε συγνώμες από κάποιον που δεν αναγνωρίζει ότι τις οφείλει. Αν τις δεχόμασταν, τότε ακριβώς θα ήταν σαν να ζητάγαμε «δήλωση»! Κατάλαβες τώρα; Τι να καταλάβεις ρε φίλε Παπούλη, τι να καταλάβεις… Συνεχίζουμε.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Από καμία ευγένεια (μετά ή άνευ ερωτηματικού) κινούμενοι σου προτείναμε να γράψεις στο μπλογκ μας. Τα κίνητρά μας ήταν καθαρά πολιτικά. Μας ενδιαφέρει σφόδρα γιατί ένας κάποτε αριστερός δεν είναι πια αριστερός. Και ζητήσαμε αιτιολόγηση, άποψη, σκεπτικό, πες το όπως θες (όχι όμως όπως σε βολεύει, «δήλωση» ας πούμε…). Δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει; Θα προτιμούσες να σε περνάγαμε από «συνοπτική δίκη» και μάλιστα πριν καν ακούσουμε τι έχεις να πεις; Και πάλι σου λέμε: Λάθος πόρτα χτύπησες! Συνεχίζουμε.

Είχαμε δεν είχαμε αντιρρήσεις, στο σχόλιο που σας στείλαμε εκφράσαμε απλώς την απορία μας για την έλλειψη βιβλιογραφίας. Αν νομίζεις ότι είμαστε από τα παιδάκια που κρύβουν λόγια, έχεις κάνει μέγα λάθος. Συνεχίζουμε.

Δεν είστε «επαγγελματίες αλλά ερασιτέχνες». Μάλιστα. Είσαι σίγουρος; Έλα τώρα καημένε Παπούλη! Ο καλυβάρχης σας (έτσι δεν τον λέτε;) έχει προαχθεί ήδη στην κατηγορία του ημιεπαγγελματικού μπλόγκινγκ, δεν τα ’μαθες; Μ’ ένα βιβλίο από το μπλογκ του, υποψηφιοβουλευτηλίκι και κάμποσες δημόσιες παρουσίες σε εκδηλώσεις και ΜΜΕ ως συνεντευξιαζόμενος, εσύ τον υποβιβάζεις στο άθλιο επίπεδο π.χ. το δικό μας, που δεν μας ξέρει ούτε η μάννα μας; Έτσι κάνουν οι φίλοι; Συνεχίζουμε. Στο «ζουμί».

ΤΟ «ΖΟΥΜΙ»


Έγραψες στο πρώτο σου σχόλιο (11 Νοεμβρίου) εδώ: «[…]επειδή η πρότερη θητεία μου στο χώρο που εσείς τώρα κοσμείτε με τη παρουσία σας δεν μου επιτρέπει να […]». Ποιος είναι ο χώρος μας; Είναι το ΚΚΕ; Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Είναι το ΚΚΕ Μ-Λ, ή το μ-λ ΚΚΕ; Όχι. Είναι η Αριστερά. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι όλα τα παραπάνω ούτε τα ξέρουμε, ούτε τα ψηφίζουμε ούτε είμαστε, όσοι είμαστε, οργανωμένοι σε κάποια απ’ αυτά. Σημαίνει όμως ότι σ’ αυτό το μπλογκ υψώνουμε την Κόκκινη Σημαία και μόνο. Σκέτο κόκκινο.

Τα ήξερες ολ’ αυτά; Τα ήξερες. Αυτό εκτιμήσαμε και δεν πέσαμε έξω, αφού παραδέχεσαι ότι είχες ήδη περιδιαβεί στο μπλογκ μας. Κι όμως έγραψες για «πρότερη θητεία». Γι’ αυτό το «πρότερη» σε χαρακτηρίσαμε τέως αριστερό. Μπορεί να σε αδικούμε; Μπορεί. Αλλά και πάλι, όπως με τα περί «επαγγελματιών», σου ξαναλέμε: Δικό σου το λάθος, όχι δικό μας. Εμείς φίλε Παπούλη, δεν μπορούμε να μυρίζουμε τα νύχια μας για να συμπεραίνουμε τι πρεσβεύει ο κάθε αναγνώστης -ως έχει κάθε δικαίωμα, εννοείται. Εμείς βγάζουμε τα συμπεράσματά μας από όσα ο κάθε αναγνώστης που σχολιάζει γράφει. Και ενίοτε τα συμπεράσματά μας μπορεί να διαφέρουν από τον αυτοπροσδιορισμό του. Όπως συμβαίνει στη δική σου περίπτωση.

Γιατί αυτό το «μπορεί να σε αδικούμε» που γράψαμε παραπάνω δεν το πιστεύουμε. Και -να το δηλώσουμε αυτό- δεν έχουμε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα επειδή είσαι τέως αριστερός, σε σχέση με κάποιον που, ας πούμε, είναι εκ γενετής δεξιός. Δεν σε θεωρούμε προδότη, ούτε πουλημένο (δεν έχουμε κανένα στοιχείο για κάτι τέτοιο, οπότε τσιμουδιά), ούτε σε περιφρονούμε ως ρίψασπι. Αν έχεις τέτοιες εμπειρίες από το παρελθόν, σε παρακαλούμε να τις αφήσεις έξω απ’ αυτό το μπλογκ. Τέτοιες μαλακίες εμείς δεν κάνουμε. Το τέως αριστερός είναι μία πολιτική θέση και ως τέτοια την εκλαμβάνουμε.

Εκείνο όμως που δεν μας αρέσει, είναι το «δήθεν». Και από δήθεν αριστερούς, άσε, έχουμε χορτάσει και δεν πάει μπουκιά κάτω που λένε. Εκεί θα σε κοπανήσουμε, όσο κι αν σε πονάει. Μιλημένα, ξηγημένα.

Ένα πρώτο δείγμα για να ξέρεις και να προετοιμαστείς. Εν όψει ποστ που προγραμματίσαμε στην τελευταία μας Ολομέλεια για το πώς βλέπει η «Καλύβα ψηλά στο βουνό» τον Ελληνικό εμφύλιο, η Υ.Τσε.Κ.Α. (Υπηρεσία Τσεκαρίσματος Καταγεγραμμένων Αναφορών) του μπλογκ μας ξεψαχνίζει τα σχετικά άρθρα των καλυβίστας (έτσι δεν αποκαλείστε μεταξύ σας;). Καλά, δεν σου λέμε ότι μέχρι στιγμής τους έχουν πέσει τα μισά μαλλιά. Αυτά εν καιρώ. Θέλουμε να σε ρωτήσουμε όμως ένα πράγμα:


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Αφού εξακολουθείς να είσαι αριστερός όπως λες, πώς και δεν ανέβασες ούτε ένα (αρ.1) ποστ δικό σου που να λέει στους «συντρόφους καλυβίστας»: «Ρε αφήστε τις μαλακίες για τον εμφύλιο που άρχισε το ’43. Και γιατί να μην άρχισε ρε ζαγάρια το ’41 που παρέδωσαν τους φυλακισμένους κομμουνιστές στους Ναζί; Αλλά ούτε τότε άρχισε ο εμφύλιος ρε ζαγάρια. Ο εμφύλιος έχει αρχίσει από την πρώτη ταξική κοινωνία. Γκέγκε ρε ζαγάρια;».

Αυτή, χοντρικά, δεν είναι η πολύ συνοπτική θέση ενός Έλληνα (και όχι μόνο) αριστερού, είτε είναι ΚΚΕ, είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είτε ό,τι άλλο; Τους την είπες; Η Υ.Τσε.Κα. δεν βρήκε ούτε ένα ποστ δικό σου. Αν ούτε αυτό μπήκες στον κόπο να τους πεις ρε φίλε Παπούλη, να τους ξεστραβώσεις στα βασικά της Αριστεράς, τι σόϊ αριστερός είσαι; Μπας και νομίζεις ότι είσαι ακόμα αριστερός επειδή πιθανόν τάσσεσαι υπέρ των μεταναστών και κατά των παπάδων; Μα κι ο Μανδραβέλης κι ο Κύρτσος συμφωνούν σ’ αυτά! Να λοιπόν γιατί σε μπερδέψαμε και μην παραπονιέσαι. Για άλλη μια φορά: Κοιτάξου στον καθρέφτη για τον ένοχο του μπερδέματος.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ

Άκου φίλε Παπούλη: Αυτή η ιστορία ξεκίνησε από την «κάπως» απάντηση του @Πάνου που ήταν η αρχή. Όχι όμως και η αιτία. Για μας, το θέμα είχε κλείσει στην ανταπάντηση που στείλαμε στον @Πάνο. Κι εσύ το ξανάνοιξες κάνοντας ρελάνς. Η δική σου «παρέμβαση» ήταν η αιτία. Για μία ακόμα φορά: Αναζήτησε τον υπαίτιο στον εαυτό σου γι’ αυτή την «ανούσια και αδιέξοδη συζήτηση».

Αρχικά δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε την «υποδοχή» εκ μέρους σας. Μετά, ψυχανεμιστήκαμε. Τώρα ξέρουμε. Το «Left» σας την έδωσε. Για άλλους λόγους στον @Πάνο, για άλλους λόγους σ’ εσένα, απ’ όσο εκτιμούμε μέχρι στιγμής. Η αντίδραση όμως ήταν η ίδια. Πάθατε αλαμπασία μ’ αυτό το «Left».

Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ανακαλύψαμε ένα μπλογκ με το οποίο υπάρχουν λόγοι να συνομιλούμε. Από εδώ βέβαια, αφού για τον «Καλυβάρχη» σας είμαστε ανεπιθύμητοι. Εξυπακούεται ότι για μας είστε καλοδεχούμενοι.


Τα λέμε.


ΥΓ. Η Υ.Τσε.Κ.Α. ανακάλυψε κι ένα λαβράκι σου που μας έκανε να γελάσουμε πολύ. Εκτός από τον @Πάνο αγανάκτησες κι εσύ με αυτό το περίφημο «Shit happens» και την εικόνα του, θεωρώντας ότι το αντικείμενό της δήθεν εξακοντίστηκε εναντίον σας, έτσι δεν είναι; Έτσι. Πολύ ωραία.

Για διάβασε τι έγραφες σε ένα σχόλιο στο μπλογκ σας, αναφερόμενους σε άλλους συν-σχολιαστές σας: «[…] εμφανίστηκαν οι διάφοροι καλοθελητάδες οι οποίοι ανενόχλητα και ανέξοδα άφησαν τα σχόλια τους εν είδει κουτσουλιάς…». Μη μας πεις ότι η Υ.Τσε.Κ.Α. μας δεν σκίζει, ε;

ΥΓ2. Επειδή δεν ήμαστε σίγουροι για το τι ακριβώς σημαίνει το «ζαγάρι», ανατρέξαμε τόσο στο Βικιλεξικό, όσο και στο λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκη. Αμφότερα δίνουν δύο σημασίες: 1.Κυνηγόσκυλο, 2.Άνθρωπος τιποτένιος. Η Υ.Τσε.Κ.Α. μας ενημέρωσε ότι με το ίδιο προσωνύμιο αποκαλείς ενίοτε και τους συνκαλυβίστες. Να υποθέσουμε ότι για εκείνους το εννοείς με την πρώτη σημασία και για εμάς με τη δεύτερη; Κι έτσι να ’ναι, εμείς όχι μόνο δεν επιστρέφουμε το χαρακτηρισμό αλλά θα συνεχίσουμε να σε αποκαλούμε «φίλο». Και δεν σου κρύβουμε ότι θα εξακολουθήσουμε να σε βλέπουμε με συμπάθεια, επειδή δεν μας πάει να ξεχάσουμε ότι κάποτε υπήρξες αριστερός.

ΥΓ3. Να πεις χαιρετίσματα στο φίλο σου τον @Πάνο ότι όταν θεωρείς κάποιους ανεπιθύμητους στο μπλογκ σου, δεν αναφέρεσαι μετά σ’ αυτούς. Ανέκαθεν, οι άντρες συνηθίζουν να αντιπαλεύουν με ίσους όρους. Φυσικά, μπορείς να του το θυμίσεις μόνο αν εξακολουθείς να το θυμάσαι εσύ.

LeftG700 είπε...

ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ:


Φίλε Παπούλη, εκ παραδρομής λησμονήσαμε να σε ευχαριστήσουμε για τα καλά λόγια που έγραψες για μας, σχετικά με το ποστ περί "Ψυχής Βαθιάς". Το κάνουμε τώρα.


Τα λέμε.

LeftG700 είπε...

Φίλε Παναγιώτη,


Με τόσο λανθασμένες ιδέες, μάλλον φτηνά τη γλυτώσαμε μόνο με την κατηγορία της «γυφτιάς»! ()

Αλλά φίλε Παναγιώτη δεν αποδεχόμαστε ούτε αυτήν. Και να γιατί:

1) Κάθε αναφορά σε ιστορικά ή επιστημονικά «συμβάντα», αλλά συχνά και σε σκέτα γεγονότα που έχουν ιδιαίτερη σημασία πρέπει να τεκμηριώνεται. Αυτό είναι υποχρέωση του γράφοντος. Είτε γράφει στο εγκυρότερο έντυπο του κόσμου, είτε στο ταπεινότερο μπλογκ. Η «Καλύβα ψηλά στο βουνό» το ξέρει αυτό. Το παρεβίασε όμως. Και αντί να επανορθώσει το λάθος της, πήγε να μας βγει κι από πάνω!

2) Σε καμία βιβλιογραφία δεν μας παρέπεμψαν! Απορούμε από πού βγάζεις αυτό το συμπέρασμα! Μας είπαν απλώς ότι σε προηγούμενα άρθρα για τον εμφύλιο έχουν βιβλιογραφία. Χέστηκε ο Πολύδωρος που ’ναι στα πόδια γρήγορος! Και θα μυρίσουμε τα νύχια μας εμείς (ακόμα κι αν είχαμε το χρόνο να διαβάσουμε 28(!) άρθρα) να καταλάβουμε ποια από τη βιβλιογραφία παρελθόντων άρθρων αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο; Φίλε Παναγιώτη, δεν συνειδητοποιείς το παράλογο του πράγματος;

3) Στο πρώτο σχόλιό μας δεν υπάρχει καμία αγένεια. Πού την είδες; Είναι αγενές να διατυπώνεις απορία;

4) Το ποστ μας ήταν η απάντηση σε μία υποδοχή που έβγαζε (πολιτικά) «αγκάθια». Τι περίμενες; Να περιείχε (πολιτικά) «λουλούδια»;

5) Κάθε μπλογκ είναι μία ανοιχτή πρόσκληση προς ανάγνωση. Απορούμε που φαίνεται να μην το έχεις συνειδητοποιήσει αυτό.

6) Δεν ακυρώσαμε κανένα έργο και δουλειά των ανθρώπων της «Καλύβας». Εντοπίσαμε μία παράλειψη που υπονομεύει το έργο τους και τη δουλειά τους. Δική τους παράλειψη!...

7) Στο συγκεκριμένο ζήτημα, του Ελληνικού εμφυλίου δηλαδή, θα ακυρώσουμε τεκμηριωμένα το έργο τους και τη δουλειά τους σε προσεχές ποστ. Stay tuned!


Τα λέμε.

LeftG700 είπε...

Φίλε Παναγιώτη,


Το τετραγωνάκι σε παρένθεση μετά την πρώτη πρόταση ήταν "χαμόγελο". Δεν ξέρουμε γιατί στο διάβολο κατάντησε έτσι!


Τα λέμε.

Νοσφεράτος είπε...

H Ετικετα εμφυλιος στηΣπηλια ου Νοσφερατου..
Τα περισσοτερα των εκει ποστ τα εκανα για να αντικρουσω τα Βρωμερα συκοφαντικά κειμενα που αναρτωνται στην Καλυβα ( μιας και εκει με περιμεε Κοψιμο και αλλοιωσησχολιων Υβρεις και Δωσιμο ονοματος

Εχω επισης πολλές αναλογες αναρτησεις στηνετικετα Εθνικη Αντισταση

Οταν βρω χρόνο θα κανω οτι υποσχεθηα : Θα δειξω οτι η Δθεν Βιβιογαφια στα προηγουενα28 οστ της Καλυβας στηριζεται ουσιαστικά σε καποια αναωνυασχόλια και σε καποια βιβλια των εκδοσεων Πελασγος \http://nosferatos.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%20%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7

LeftG700 είπε...

Φίλε Νοσφεράτε,


Ευχαριστούμε για τις παραπομπές. Εννοείται ότι θα τις συμβουλευτούμε. Και φυσικά, θα τις συμπεριλάβουμε στη ...βιβλιογραφία του άρθρου όταν το ετοιμάσουμε!


Τα λέμε. :-)

Νοσφεράτος είπε...

να και η ετικετα εθνικη αντισταση

http://nosferatos.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%20%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7

Νοσφεράτος είπε...

εντωμεταξύ δειτε
καιμερικάυπεροχα μαραγαριταρια που πεταξε ο κυριοτερος σχολιογραφος-Βιβλιογραφικη Πηγη της Καλύβας και μια αξιολογοτατη απαντηση στις Χυδαιες για τους αγωνιστες που υπεφεραν στην ακρονησο Προσβολές

http://nosferatos.blogspot.com/2009/09/blog-post_28.html


φύσικάεχουμε παρα πολύ δολεια ακόμα .. ΗΠλαστογραφια η Σκοφατηση και η ακροδεξια ροπαγα΄νδα γινεται κριως στα Σχολια της Καλυβας .. αι μόλις η ακροδεξια προπαγανδα αποκαλλυπτεται ..Η Καλύβα περνά στο επόμενο Ποστ και ..παραπέμεπι στο προηγουμενο
Οταν Φυσικα δεν εξαφανιζει σχολια δεν αλλιωνει διαλογους και δεν δινει ονοματα μαζ΄με απειλές και Υβρεις οπως εκανε επανειλημένα με τ δικο μο(ξερις ο Παππουλης

LeftG700 είπε...

Φίλε Νοσφεράτε,


Ευχαριστούμε και πάλι για τις παραπομπές. Θα τα ξεψαχνίσουμε όλα. Πάντως, όπως λέγαμε και προς τον @Παπούλη, ορισμένοι από μας έχουν χάσει μέχρι στιγμής τα μισά μαλλιά τους! Υποθέτουμε ότι ο @Παπούλης θα τα είχε χάσει από φυσικά αίτια πριν εμπλακεί σ' αυτές τις "συζητήσεις", γι' αυτό και δεν έχει πρόβλημα...

Η Υ.Τσε.Κ.Α. μάς πληροφόρησε ότι σε κάποιο σχόλιό του λέει προς τον @Γιάννη-2 ότι τους έκανε τιμή που τους έστειλε το άρθρο περί Μελιγαλά!!!

Τι θλίψη...


Τα λέμε.

Νοσφεράτος είπε...

OXI μωρε ο Παππουλης ..Εμπλεξε ο ανθρωπος.. Ειναι παρα πολύ καλό παιδι .. και συναισθηματικός..και προσπαθει να περισωσει οτι μπορει απο την παλια Καλύβα που ονως κατι ειχε να πει
αλλά οπως ελεγε και ο Νικολάκης (ο ζαχαριαδης ντε) οποιος παταει σε δυο βαρκες φευγουν καιοι δυο και πεφτει μεσα ..
Παντως σοβαρά τωρα .. Αποκλειεται ο παππουλης να εγραψε στα σοβαρά τετοιο σχόλιο προς τον τυπο τον Γινννη -2.. και αν υπάρχει κατι τετοιο ειναι ειρωνικό . Σιγουρα πραγματα ..

Μωρε παππουλη χεστους . Αφου βλεπεις τι γίνεται .. Ολοι πιά το εχουν πάρει χαμπαρι

LeftG700 είπε...

Αγαπητέ Φίλε Νοσφεράτε,


Στο λινκ στο οποίο μας παραπέμψατε, ένα από τα πρώτα σχόλια είναι του @Παπούλη. Έχει ως εξής:

Σεπτεμβρίου 11, 2009 στο 1:20 μμ
Παπούλης

"Doctor Sui
υποκλίνομαι στην εμβρίθεια και τη ψυχραιμία της ανάλυσης.
Αν πράγματι η πρόθεση του Γιάννη2 είναι αυτή που εκφράζει στη κατακλείδα του κειμένου του τότε οι παρατηρήσεις του δόκτωρα θα ήταν το καλύτερο έναυσμα για να αναθεωρήσει κριτικά ορισμένες αποφάνσεις του. Αν αντίθετα η εργασία του , ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, (σ.σ. τα κεφαλαία είναι της Υπηρεσίας μας) αποτελεί μνημόσυνο τότε καταλαβαίνω τη θέση του γιατί από μνημόσυνα και αγιογραφίες φάγαμε πολύ κόλλυβο και εμείς στην Αριστερά".


Μετά τιμής, εκ της Διευθύνσεως της Υ.Τσε.Κ.Α.

kapetanios είπε...

@LeftG700
Ο σχολιασμός σας στο ποστ/κείμενο/άποψη του Πάνου με βρίσκει αντίθετο όχι ως προς την επισήμανση σας (έλλειψη παραπομπών) αλλά ως προς το ύφος σας(το οποίο εξέλαβα ως προκλητικό/επιθετικό)
Να μου επιτρέψετε και τρεις ακόμη τοποθετήσεις:

1.η επίθεση προς τον @παπούλη ,εκτός από ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ [1]γιατί κρίνετε/χαρακτηρίζετε το άτομο και όχι την άποψη, αποτελεί και ΠΡΟΙΟΝ ΑΓΝΟΙΑΣ , από μέρους σας, της εκφρασμένης με όλους τους τρόπους και όλους τους τόνους άποψης του συγκεκριμένου σχολιογράφου σε όλα σχεδόν τα ποστ της Καλύβας που αφορούν την κατοχή και τον εμφύλιο.

2. πράγματι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ παραπομπή του επίμαχου κειμένου σε σοβαρή βιβλιογραφία, το οποίο κείμενο είναι οφθαλμοφανές ότι περιορίζεται στην προσωπική άποψη /ανάγνωση/αποκωδικοποίηση των γεγονότων του συγγραφέα του και μόνο.
( και έτσι έπρεπε , κατά την γνώμη μου πάντα , να σχολιαστεί – ή να μην σχολιαστεί-από μέρους σας, στην Καλύβα)

3. είθισται, ή τουλάχιστον είναι προτιμότερο για την ενημέρωση των αναγνωστών που αντλούν πληροφορίες μέσα από τα μπλογκς, ένα ποστ απάντηση στα γραφόμενα αυτά κάθε αυτά ενός μπλογκερ, πάρα ένα ποστ που αγγίζει τα όρια της αισχρότητας όσο αφορά τον τίτλο, και ακουμπά τα όρια της ύβρεως όσον αφορά το περιεχόμενο του.

Φιλικά πάντα

[1] τα «πας καλά» τα «καημένε» και άλλα νόστιμα, μάλλον αφορούν καφενειακού ή άλλου τύπου αντιπαράθεση και εν πάση περιπτώσει δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφορούν μια δημόσια συζήτηση /αντιπαράθεση για τόσο σημαντικά ζητήματα


@Νοσφεράτε

Με το να προτάσσεις , με αφορμή το παρόν ποστ, την προσωπική σου περιπέτεια με τον Πάνο, αδικείς τον εαυτό σου πάνω απ όλα.
Που χου , κι εγώ θα μπορούσα να το κάνω αλλά δεν νομίζω ότι λέει ;)

LeftG700 είπε...

Σύντροφε Kapetanie,


Λόγω έλλειψεις χρόνου, θα σου απαντήσουμε αργότερα σε όλα λεπτομερώς. Τηλεγραφικά μπορούμε να πούμε ότι διαφωνούμε. Μας παίρνει όμως ο χρόνος να διατυπώσουμε ένα ερώτημα:

Αφού επί της ουσίας της διαφωνίας μάς αναγνωρίζεις το δίκιο, πώς και τόσες μέρες δεν μπήκες στον κόπο να γράψεις ένα σχόλιο στο επίμαχο ποστ προς @Πάνο και @Παπούλη του τύπου:

"Μα τι μλκς λέτε στα παιδιά; Αφού έχουν δίκιο".

Εμείς έναν Καπετάνιο είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε από κοντά. Κι εκείνος θα το 'κανε!


Συντροφικά.


ΥΓ Θεωρούμε ότι το όνομα "Kapetanios" το πήρες για τους προφανείς (προφανείς σε αριστερούς) λόγους. Αν έχουμε κάνει λάθος, διάγραψέ τα και συγνώμη προκαταβολικά.

LeftG700 είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΥΓ:


ΥΓ Θεωρούμε ότι το όνομα "Kapetanios" το πήρες για τους προφανείς (προφανείς σε αριστερούς) λόγους. Γι' αυτό σε προσφωνήσαμε "σύντροφο". Αν έχουμε κάνει λάθος, διάγραψέ το και συγνώμη προκαταβολικά.

kapetanios είπε...

@LeftG700

η απάντηση στο ερώτημα σας είναι μάλλον απλή: δεν συνηθίζω να σχολιάζω εκτός θέματος.
(και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις σε ένα άσχετο ποστ είναι α . εκτός θέματος και β πολλές φορές η αφορμή να γίνει ένα ποστ κουρούμπελο απομακρύνοντας και αυτούς τους λίγους που απέμειναν και επιμένουν να ενημερώνονται από τον χώρο μας )
Μ’ ενδιαφέρουν τα σχόλια που στοχεύουν στην ουσία των ποστ [τα υπόλοιπα, όπως θα ξέρουν και οι αναγνώστες της Καλύβας τα βαριέμαι αφάνταστα-χώρια που δεν είναι και της ηλικίας μου :)] και επι της ουσίας έχω απαντήσει πολλάκις στην Καλύβα ;)

υγ
το kapetanios προέκυψε από την υπεύθυνη της παρουσίας μου στην μπλογκοσφαιρα πριν 3 χρόνια (δημιούργησε τον λογαριασμό και μου τον έκανε συζυγικό δώρο)
Το "σύντροφε" με συγκινούσε στα νιάτα μου και κάποιες φορές με συγκινεί και τώρα...

Νοσφεράτος είπε...

'' ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ''
ε ναι μωρε Πλάκα κανει .. Ειναι το στυλ του Παπουλη ...
Ετσι κιαλλιως οι ''αποψεις '' του Γιαννη 2 ειναι εντε΄λώς της Πλακας

Νοσφεράτος είπε...

@Νοσφεράτε

Με το να προτάσσεις , με αφορμή το παρόν ποστ, την προσωπική σου περιπέτεια με τον Πάνο, αδικείς τον εαυτό σου πάνω απ όλα.
Που χου , κι εγώ θα μπορούσα να το κάνω αλλά δεν νομίζω ότι λέει ;)

Kapetanie τι προσωπική περιπετεια ειχες εσυ με τον Πανο ; Εδωσε και το δικο σου ονομα στην Μπλογκοσφαιρα χωρις την αδεια σου και με χαρακτηρισμους ανωνυμε κουκουλοφορε Νοσφερατε (και δινει το ...ονομα ) βγαλε την κουκουλα και αλλα τετοια ακροδεξια ;

Νοσφεράτος είπε...

και ..με τον Πανο δεν ειχα καμμια προσωπικ΄περιπετεια ουτε φιλική ουτε εχθρικη σχεση .. Ειχα μια πολιτική εριπετεια: Τον εμπιστευτηκα -οπως και ΄πολλοι αλλοι- και δεχθηκα την χειροτερη και πιο υπουλη και προβοκατορικη επιθεση που θα μπορουσα να φανταστω .. Και εσυ καπετανιε ησουν Εκει οταν αυτή η υπουλη Βρωμερη προβοκατσια εις βαρος μου εγινε ..(παραμονες περασμένης πρωτοχρονιας )Και φυσικα εκανες την Παπια
Γιαυτο το καιδεν θα σε αποκαλουσα ποτε .. συντροφο


Συντροφους και φιλους θεωρω ακομα οσους μετα την
επιθεση και Λινσαρσμα τον περασμένο δεκεμβρη - Για λόγους ακρως πολιτικους- Δεν εκαναν την παπια . Και ειτε αποχωρησαν ειτε διαμαρτυρηθηκαν Τοτε ..
και τετοιοι Υπάρχουν
- ο Μουμουλ , ο Π 2 ο Θειος Ισιδωρος η Σκουπίτσα ,η Μαρικα
ακομα και ο Παπουλης που διαμαρτυρηκε ..
Εσυ δεν ησουν αναμεσα τους.. Δεν συμμετειχες στην βΡΩΜΙΑ αλλά δεν ειπες και τιποτε ..Δικαιωμα σου βεβαια..Αλλά και δικαιωμα μου να επιλεξω εγώ τους τοπος που θα ανιδρασω στα Λιντσαρισματα και στις δημοσιες Ρουφιανίές

Νοσφεράτος είπε...

και φυσικά σαυτήν την Κυρια Βρωμια .. Την Δημοσια ΚΑΤΑΔΟΣΗ του περασμένου Δεκεμβη -οπως και στις Αλλές απειρες βρωμιες τοσο εις βαρος μου οσο και εις βαρος συντροφων και φιλων μου δεν αντεδρασα Πραγματικά ακομα

...Καπετανιε..

Αυτο δεν σημαινειβεβαια οτι δεν θα.

Νοσφεράτος είπε...

για ν α δουμε μια απο τις παλιοτερες αναρτησεις τετοιου τυπου οπου σμμετειχα κιεγω ως αποσπεριτης πριν με αποκλεισειο Μπλογκαρχης στολίζοντας με με αδιανοητες βρισιες ακροδεξιου τυπου (σε αλλο Ποστ βεβαια και τις εχει σβυσει αλλά φυσικά ...

http://panosz.wordpress.com/2008/09/18/meligalas/

Νοσφεράτος είπε...

http://panosz.wordpress.com/2009/02/08/civil_war-8/

εδω ο ..Γιαννης 2 ...ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ Ο εΜΦΥΛΙΟΣ αρχισε το ..43..
(σχολια )

Νοσφεράτος είπε...

η μαχη του κιλκις με τους ταγματασφαλιτες ως...ποντιακος εμφυλιος

http://panosz.wordpress.com/2008/10/03/kilkis/

kapetanios είπε...

Νοσφεράτε

θα παραβώ μια φορά την συνήθεια μου να μην μετέχω σε προσωπικές διενέξεις/συζητήσεις σε άσχετα ποστ μόνο για να σημειώσω ότι το «ή με εμένα ή με τον "αντίπαλο " μου» είναι κάτι που δεν με αγγίζει στο ελάχιστο

Από εκεί και πέρα η θέση μου για το δικαίωμα στην ανωνυμία είναι εκφρασμένη όπως επίσης είναι εκφρασμένη και η θέση μου για την υποχρεωτική επωνυμία στην περίπτωση των προσωπικών καταγγελιών/κατηγοριών ένθεν και ένθεν.(πχ εάν θελήσω να καταγγείλω τον Ζέρβα ή κάποιον άλλον θα το κάνω επώνυμα και όχι σαν kapetanios δεξιά αριστερά )
Σε προσωπικό επίπεδο και θέλησα και πέτυχα την επωνυμία κοινών συκοφαντών(χωρίς να υπαινίσσομαι ότι ανήκει κάποιος από τους δυο σας σε αυτήν την κατηγορία) όπου κι όταν έπρεπε, διεκδικώντας το κατά την άποψη μου δίκιο , στους χώρους που εντέλει μπορεί ουσιαστικά κάποιος να το βρει.

Αυτά και τέλος

υγ
οι απόψεις σου για τον Μελιγαλά αλλά και άλλες που εξέφρασες δεν μπορούν παρά να με βρουν σύμφωνο (παραπλήσιες εξάλλου εξέφρασα και εγώ, όπως ίσως έχεις διαβάσει , σε διάφορες άλλες συζητήσεις με σχετική θεματολογία )

Νοσφεράτος είπε...

Από εκεί και πέρα η θέση μου για ''το δικαίωμα στην ανωνυμία είναι εκφρασμένη όπως επίσης είναι εκφρασμένη και η θέση μου για την υποχρεωτική επωνυμία στην περίπτωση των προσωπικών καταγγελιών/κατηγοριών ένθεν και ένθεν.(πχ εάν θελήσω να καταγγείλω τον Ζέρβα ή κάποιον άλλον θα το κάνω επώνυμα και όχι σαν kapetanios δεξιά αριστερά ) ''


Aπο οτι βλεπω ομως συνεχιζεις ενα Γνωστο υποννοουμενο- δηθεν επιχειρημα του Μπλογκαρχη της Καλυβας εναντιον μου...
Οτι δηθεν αναγκαστηκε να Βγαλει το επωνυμ μου τονΑερα διοτι δηθεν τον συκοφαντουσα
Ενώ και εσυ γνωρζεις οτι το επιχειρημα αυτό οπως και την Αδιανοητη Λασπη αι βερολογιο εναντιον μου το εβγαλε ακριβώς για να Δικαιλογησει την πολιτικων κινητρων - συκοφαντια εναντιον μου εκ των υστερων ..
Ουσιαστικά το κολπο της Καλυβας και της συγκεριμμένης ομαδας ανωνυμο επωνυμων ηταν - και ισως ειναι ακμα

- Σε Βριζω ΧΥΔΑΙΑ και Απροκλπτα και Διαστρεβλωνω και σβηνω τα σχολια σου ..
και αν εσυ διαμαρτυρηθεις σε κατηγορω ως συκοφαντη και ..Βγαζω το ονομα σου
Κατ' επαναληψηκαι κατα συστημα \

Το Γνωριζει πολύ καλά αυτό

Νοσφεράτος είπε...

Φυσικά απο την στιγμή που εγινε και μαλιστα κατ επαναληψη η ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ θεωρω οτι δεν εχω κανενα λόγ να αποκαλυψω το ονομα μμου ειναι ηδη Αποκαλυμμένο απο το εν λόγω ατομο ..
Ας κουραστουν και λίγο οι Ρουφιανοι του διαδικτυου αν δεν εχουν επαρκή συντονισμό .

Νοσφεράτος είπε...

Oσο για το

το «ή με εμένα ή με τον "αντίπαλο " μου» ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ (μου)
εχω να πώ
οτι και Παλι εμφανιζεις μια συγκεκριμμένη Πραξη

ως δηθεν ..προσωπική διαφορά''
υιοθετωντας στην ουισα την εκδοχή του ΕΤΣΙ
ενω μπροστα σου εγινε το Δωσιμο ..

Συνεπώς δεν ζητώ να εισαι εμενΑ η μ'αυτονα λές και εχω τιποτα να μοιράσω ...μ' αυτονανε ..


Λεω απλώς οτι εισαι ξεκαθαρα ..μαυτονα...


Οσο για το''οι απόψεις σου για τον Μελιγαλά αλλά και άλλες που εξέφρασες δεν μπορούν παρά να με βρουν σύμφωνο (παραπλήσιες εξάλλου εξέφρασα και εγώ, όπως ίσως έχεις διαβάσει , σε διάφορες άλλες συζητήσεις με σχετική θεματολογία )''

Ε δεν εχω διαβασει..

Αλλά κιαν ειχες ή δεν ειχες αυτο μου λεει τιποτε ..

Και ο Ετσι ειχε ή Παριστανε οτι ειχε παραπλησιες αποψεις με τις δικες μου πριν Δωσει τονομα μου Και διαγραψει σχολια και κατ επανα ληψη βρισει..Εξαλλου κατακαιρους παρατηρω να εμφανιζει ως αποψεις του τις ..αποψεις μου ή και αλλων για τις οποιες και τους οποιους πρινα απο λίγο ελεγε εντελώς αλλα ή και να αλλαζει εντελως τις αποψεις του οπως και τις ..αναρτησεις του πιθανον για να προσαρμοστει στις νεεες συνθηκες
Οπως ισως Γνωρζεις οι ανθρωποι Δεν ειναι οι αποψεις του,..
Εξαλλου ισως γνωριζεις την ρηση του ΛΕΝΙΝ : '' ο οΠΠΟΥΡΤΟΥΝΙΣΤΗς ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΠΟΨΕΙς ΑΛΛΗΛΟΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΕς ''

Νοσφεράτος είπε...

για να δουμε κιενα ..ΕΥΓΕΝΙΚΌ σχ΄λιο του κυριου αυτου που βεβαια απευθυνεται και στον καπετανιο
αλλά και δειχνει και καποια Βιβλιογραφια..

http://panosz.wordpress.com/2009/09/11/civil_war-23/#comment-70654

Βεβαια αξιζει τον κόπο να ριξουμε μια ματια στο συγκεκριμμενο Βιβλιο.(και στο ειδος στο οποιο ανήκει)

--------
οπως δηλώνει βεβαια ο κυριος ειναι απο χωιο και δεν μασαει τζαμπα μαγκες ... Μαλιστα κυριοι. .Ταδε εφη . Μαλιστα

Νοσφεράτος είπε...

e ας δουμε και ενα σχόλιο του προστατευομενου σχολιαστη η αντιδραση μου στο οποιο μου κοστισε ενα ακομη ΔΩΣΙΜΟ του ονοματος μου


http://panosz.wordpress.com/2009/02/14/chaves-2/#comment-55444

Γιάννης-2

Μαρία,

Ο Γλέζος μόνο κανένα ….κλεμμένο κοτόπουλο θα μπορούσε να καταχεριάσει

Ανώνυμος είπε...

Αποκλειστικά διαδικαστικό :

Παράκληση προς τους υπευθύνους του παρόντος ιστολογίου και τους εμφανιζόμενους σε αυτό το ποστ σχολιαστές που γνωρίζω από τη Καλύβα να κλείσει η ενασχόληση με τη περσόνα μου.

Οι μeν Left... δια της μακροσκελούς απάντησης τους τη Κυριακή νομίζω ότι κάλυψαν το ζήτημα μου σε ότι τους αφορά , με το τρόπο που αυτοί νομίζουν . Δικαίωμά τους και επί της ουσίας όπως είπα δεν θα σχολιάσω παραπέρα. Ας μείνουν μνημεία τα εκατέρωθεν σχόλια μας για τον "ιστορικό του μέλλοντος"

Για τους λοιπούς Νόσφυ , Παναγιώτη , Καπετάνιο , θα παρακαλέσω θερμά να μη συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια επεξήγησης της διαδικτυακης προσωπικότητας και των θέσεων μου.
Για όποιον ενδιαφέρεται στοιχεία υπάρχουν ( και θα εξακολουθήσουν να αναρτώνται ) στη Καλύβα κάτω από το νικ: Παπούλης.

Δήλωσα στο προηγούμενο τραινάκι σχολίων μου ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που σχολιάζω εδώ επί του τρέχοντος ποστ. Αναγκάστηκα να το παραβώ με το παρόν για λόγους καθαρά διαδικαστικούς και ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να το επαναλάβω.

Παπούλης

Νοσφεράτος είπε...

φυσικά θυμαμαι παρα πολλά σχολια στην Καλύβα επεξηγησης και ερμηνειας με τους Γνωστους τροπους (πως με λένε αν πεθανα αν συγχωρεθηκα κλπ λπ)που αφορουσαν την δικη΄μου διαδικτυακή προσωπκοηα οπως κιπολλών αλλων που κατά καιρους ειχαν μπει στο μικροσκόποιο της ΜπλογκοΚΑΛΥΒΟ αναλυσης ..
Αλλα ας ειναι παππουλη . Φυσικα και σε οσΟ με αφορά κα επειδη κατανοώ την θεση στην οποια βρεθηκες δεν ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να ξανασχοληθώ μαζί σου . Ελπίζω να μη ξανακανεις αι συ καμμια αναφοά στην καλύβα στην δικη μου Προσωπικοτητα ειτε θετική ειτε αρνητική πως εκανες πολλές φορες παλιοτερα δινοντας τηνευκαιρια συνεδητά ή αθελητα στους Λασπολογους να πετανε λάσπη και βρωμιες και να δινουν τ'ονομα μου ξαν΄και ξανά

LeftG700 είπε...

Φίλε Kapetanie,


Απαντούμε με καθυστέρηση στο χθεσινό σου σχόλιο προς εμάς. Ας τα πάρουμε ένα-ένα.

Εξέλαβες το ύφος στα σχόλιά μας στο επίμαχο ποστ της «Καλύβας» ως προκλητικά/επιθετικά. Παραθέτουμε το πρώτο-πρώτο μας σχόλιο:

«Φίλοι της καλύβας ψηλά στο βουνό, Το ποστ βρίθει ιστορικών γεγονότων, πολλές φορές λεπτομερειακών. Μας προκαλεί όμως μεγάλη απορία το γεγονός πως δεν μπαίνετε στον κόπο να παραθέσετε ούτε μία (αρ. 1) βιβλιογραφική πηγή, όπως συνηθίζεται ακόμα και στα “ερασιτεχνικά” ιστοριογραφήματα του διαδικτύου. Ποιό είναι το σκεπτικό αυτής της παράλειψης; Τα λέμε».

Πού ακριβώς εντοπίζεις την πρόκληση και πού την επιθετικότητα; Θα μας υποχρέωνες αν μας υπεδείκνυες τα επίμαχα σημεία.

Παραθέτουμε και το δεύτερο σχόλιό μας:

«Φίλε Πάνο, Ευχαριστούμε για την απάντηση, αλλά μας …υποχρέωσες! Δηλαδή πρέπει να διαβάσουμε 28(!) προηγούμενα κείμενα για να μάθουμε τις πηγές για το 29o; Και άντε, πες ότι το κάνουμε. Πώς θα βγάλουμε άκρη; Γράφεις, ας πούμε, στο 15ο ή στο 22ο ποστ ότι η βιβλιογραφία στην οποία θα βασιστείς για το 29ο που θα δημοσιευτεί προσεχώς είναι αυτή κι αυτή;! Θα τρελαθούμε τελείως; Φίλε Πάνο, κάθε ποστ έχει και μια αυθύπαρκτη υπόσταση. Μην ταλαιπωρείς λοιπόν τους αναγνώστες σου. Και μην υποσκάπτεις εσύ ο ίδιος την αξιοπιστία των κειμένων σου. Αυτά, τελείως φιλικά και καθόλου …αγχωμένα -πώς σου ήρθε πάλι αυτό; Τα λέμε».

Αντίστοιχα, θα σε παρακαλούσαμε να μας υποδείξεις και σ’ αυτό τα σημεία που συνιστούν κατ’ εσέ προκλητικότητα/επιθετικότητα.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Προχωράμε στα αριθμημένα από εσένα σημεία:

1) Γράφεις: «η επίθεση προς τον @παπούλη ,εκτός από ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ [1]γιατί κρίνετε/χαρακτηρίζετε το άτομο και όχι την άποψη, […]». Για να κάνουμε μια στάση εδώ.

Τι ακριβώς εννοείς «επίθεση»; Από πότε η κριτική (όπως εσύ ο ίδιος αναγνωρίζεις) χαρακτηρίζεται επίθεση; Από τότε που η κριτική είναι ανεπιθύμητη μήπως;

Χαρακτηρίσαμε το άτομο κι όχι την άποψη; Μπα; Τι χαρακτηρισμούς υιοθετήσαμε, κάνεις τον κόπο να μας πεις; Τον χαρακτηρίσαμε «γέρο» ας πούμε; «Μέθυσο»; «Γυναικά και κακό οικογενειάρχη»; «Χαρτοπαίκτη»; «Κοντό»; «Άσχημο»; «Καμπούρη»; Μας παραπέμπεις σε φράσεις της καθομιλουμένης που χρησιμοποιήσαμε («πας καλά;» και «καημένε») για να δώσουμε έμφαση στη διαφωνία μας, φαινόμενο πιο σύνηθες στις διαδικτυακές συζητήσεις κι απ’ τη βροχή. Αυτές είναι η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ (τα κεφαλαία δικά σου) επίθεση στο άτομο Παπούλη;;;

Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει και το ξέρεις. Ο μόνος χαρακτηρισμός ήταν το «τέως αριστερός». Αυτό είναι προσωπικός χαρακτηρισμός ή πολιτικός; Πριν από καιρό ένας αριστερός αναγνώστης μας αποκάλεσε «γιαλαντζί αριστερούς». Έπρεπε να του «βάλουμε χέρι» επειδή μας χαρακτήρισε (πολιτικά) ως (πολιτικά) άτομα; Τι είναι αυτά τα πράγματα και πού τα βρήκατε γραμμένα;

Γράφεις παρακάτω ότι τον αδικήσαμε κι ότι δεν ξέρουμε τι εστί Παπούλης. Ε όχι, δεν ξέρουμε. Και κρίναμε από αυτά που μας έγραψε. Το είπαμε στον ίδιο, το ξαναλέμε και σε σένα: Μας έγραψε: «Και επειδή η ΠΡΟΤΕΡΗ θητεία μου στο ΧΩΡΟ που εσείς ΤΩΡΑ κοσμείτε με τη παρουσία σας […]» -τα κεφαλαία δικά μας. Εσύ τι συμπέρασμα θα έβγαζες από αυτή τη φράση;

Α, «ξεχάσαμε»! Έπρεπε πρώτα να διαβάσουμε κανένα εκατομμύριο λέξεις για να δούμε τι «εστί Παπούλης»! Όχι ο @Παπούλης να μην παίρνει σβάρνα το πληκτρολόγιο και να γράφει ό,τι του κατεβαίνει, αλλά εμείς να σταματήσουμε για κανά δυό μήνες ό,τι κάνουμε για να δούμε τι εστί @Παπούλης! Δεν γράφουμε «πας καλά;» αφού σε ενοχλεί. Δεν το γράφουμε, αλλά το σκεφτόμαστε!

2) Εδώ μας τα μπερδεύεις, τώρα που το βλέπουμε προσεκτικά. Από τη μια μας δικαιώνεις για την απουσία βιβλιογραφικών πηγών, από την άλλη μας λες ότι δεν έπρεπε να το θίξουμε. Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι εσύ ο ίδιος έχεις μπερδευτεί και δεν έχεις ξεκάθαρη άποψη. Θα σε παρακαλούσαμε να την ξεκαθαρίσεις ώστε να συζητήσουμε επί καθορισμένης θέσης. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, δουλειά δεν γίνεται!

3) Μπορεί να είθισται και να είναι προτιμότερο ένα ποστ επί της ουσίας, δεν το αμφισβητούμε. Ωστόσο εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει ουσία και στις διαδικασίες (συμπεριφορές εν προκειμένω). Κάνε σε παρακαλούμε τον κόπο να διαβάσεις ένα περασμένο μας ποστ (http://leftg700.blogspot.com/2009/07/blog-post_03.html). Θα κατανοήσεις καλύτερα τι εννοούμε.

Εξηγήσαμε, επαρκώς νομίζουμε, το σκεπτικό πίσω από την εικόνα μας. Φυσικά δεν μπορούμε να σε πείσουμε, όπως δεν πείσαμε και τον @Παπούλη. Το κατανοούμε: Η ερμηνεία που δίνετε είναι πιο «βολική» για εσάς.

Για το περιεχόμενο του ποστ μας, θα σε παρακαλούσαμε να μας υποδείξεις τα σημεία που εφάπτονται με την περιοχή των ύβρεων.

Περιμένουμε τις απαντήσεις σου έτσι ώστε η συζήτηση να καταλήξει κάπου.


Τα λέμε.


ΥΓ Το «σύντροφε» δεν το επαναλαμβάνουμε γιατί έτσι κι αλλιώς αποφεύγουμε να το χρησιμοποιούμε. Δεν θέλουμε να δίνουμε την εντύπωση (και το «πάτημα» σε «άσπονδους φίλους») ότι αυτό το μπλογκ καλοδέχεται μόνο αριστερούς, ή ό,τι αυτοί που το «τρέχουν» είναι αριστερά «κομματόσκυλα». Χαιρόμαστε πάντως που σε συγκινούσε στα νιάτα σου και σε συγκινεί ακόμα, έστω και κάποιες φορές.

LeftG700 είπε...

Φίλε Παπούλη,


Δεν υπάρχει καμία "ενασχόληση" με την περσόνα σου. Υπάρχει πολιτική κριτική. Το γεγονός ότι δεν θέλεις να συμμετάσχεις άλλο στη συζήτηση δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να αναφερθούμε σ' εσένα, όταν ο λόγος το φέρνει, ή όταν υφιστάμεθα κριτική, από τον @Κapetanio π.χ., για κακή συμπεριφορά απέναντί σου. Αν δεν μας αναγνωρίζεις το δικαίωμα της πολιτικής κριτικής, αναγνώρισέ μας τουλάχιστον το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας.


Τα λέμε.

Νοσφεράτος είπε...

παντως ειναι ενδιαφερον οτι ορισμένοι που νομιζουν οτι εχουν δικιωματα Κριτικής και κουτσομπολιου και καθε είδους χαρακτηρισμών επι διαδικτυακών κα μη περσονων και ροσωπων κανουν λές και του τσιμπησε μυγα οταν και καποιοι αλλοι τολμυν ν ασχοληθουν με την δική τους διαδικτυακή περσονα ..

ernesto είπε...

καλησπερα,

@leftg700
χωρις να θελω να διακοψω τον διαλογο σας,μπορω να ρωτησω κατι ασχετο που το εχω απορια ??
Γραφετε π.χ. "όταν ο λόγος το φέρνει, ή όταν υφιστάμεθα κριτική, από τον @Κapetanio..."

Εγω ξερω οπως το γραφω και πανω οτι το "@" το χρησιμοποιουμε οταν επευθυνομαστε προς καποιο προσωπο (παντα για Online μιλαμε) και το βαζουμε με την εννοια που εξαρχης αντιπροσωπευει ,δηλαδη το αγγλικο AT (οπως π.χ. και στις διευθυνσεις των εμαιλ ΧΧΧ @ ΥΥΥ.COM ) .
Δεν καταλαβαινω λοιπον πως το χρησιμοποιετε εσεις.
Θα ημουν υποχρεος αν μου την λυνατε την (ασχετη) απορια αυτη!

ευχαριστω!!

LeftG700 είπε...

Φίλε Νοσφεράτε,


Το πρόβλημα είναι γενικότερο και πολύ μεγάλο. Εμείς είμαστε καινούργιοι στην ιστορία όπως μπορείς να δεις, αλλά αρχίζουμε να βγάζουμε πολύ απαισιόδοξα συμπεράσματα για το πώς συζητάνε οι δικτυωμένοι Έλληνες.

Πέρα από τα βρισίδια (με την κανονική έννοια του όρου) τα οποία νομίζουμε ότι τα αποφεύγεις σε μεγάλο βαθμό, αν το μπλογκ είναι σοβαρό και δεν ενθαρρύνει τέτοιες συμπεριφορές, μας έχει κάνει εντύπωση το ότι πολλοί μπλόγκερ βγάζουν αγκάθια με το παραμικρό.

Άκου εμπειρίες: Ο Προκόπης Δούκας μας έδειξε την πόρτα (με τη γνωστή του ...ευγένεια βέβαια) γιατί λέει ήμασταν ...φανατικοί! Ο φανατισμός μας έγκειτο κυρίως στο ότι ...τολμήσαμε να χαρακτηρίσουμε ένα πολιτικό κείμενό του στην "Athens Voice" "σούπα"... Τρομερό "έγκλημα" ό,τι και να πεις!

Οι Κοκκινοπράσινοι του ΣΥΝ μας είπανε "Και τι ξέρεις εσύ;" (είναι το λινκ που δίνουμε στον @Kapetanio) επειδή διαφωνήσαμε έντονα και ήμασταν λέει "ειρωνικοί"!

Ένα άλλο αριστερό(!) μπλογκ διέγραψε σχόλιά μας (αφού τα "ακούσαμε") και μας είπε ότι στο εξής έτσι θα κάνει με όλα! Το έγκλημά μας; Του είπαμε ότι δυσκολεύει τους αναγνώστες του όταν αναδημοσιεύει κείμενα χωρίς να αναφέρει την πηγή (Πάλι οι ...πηγές!). Η πλάκα είναι ότι σπανίως αναρτά κείμενα δικά του! Τα περισσότερα είναι αναδημοσιεύσεις. Το "άθλημα" δε, το συνεχίζει.

Τώρα, αυτό.

Τι είναι αυτά τα πράγματα ρε φίλε Νοσφεράτε; Έχουμε φρικάρει! Εσύ που είσαι και παλιός πώς το βλέπεις; Είναι δυνατόν να γράφεις ένα κιχ και να σου λένε ότι βρίζεις; Είναι δυνατόν να εμφασάρεις τη διαφωνία σου -διαφωνία πολιτική- και να σου λένε ότι το ύφος σου είναι απαράδεκτο, ότι ειρωνεύεσαι κι ότι συμπεριφέρεσαι "απρεπώς"; Τι κόμπλεξ είναι αυτά ρε γαμώτο;

Λίγες γραμμές παραπάνω ο @Παναγιώτης μας κάνει κριτική και μας καταλογίζει "γυφτιά". Τι έπρεπε δηλαδή εμείς να του πούμε του ανθρώπου (ο οποίος μάλιστα, αν είναι ο ίδιος Παναγιώτης με κάποιον που μας είχε στείλει σχόλια παλιότερα δεν είναι αριστερός και με γειά του και χαρά του βέβαια); Ότι μας ...βρίζει; Αφού είναι φανερό ότι το σχόλιό του είναι πολιτικό! Του εξηγήσαμε τη θέση μας και είτε τον πείσαμε είτε δεν τον πείσαμε όλα μέλι-γάλα. Πού είναι η δυσκολία δηλαδή να μάθουν να απαντούν στην κριτική χωρίς να "αγανακτούν" επειδή τάχα τούς επιτίθεσαι;

Αυτά. Έχεις κι εσύ τα δικά σου, σε ζαλίσαμε κι εμείς...


Τα λέμε.

LeftG700 είπε...

Φίλε ernesto,΄


Ναι, υπάρχει πλεονασμός αν το δει κανείς συντακτικά. Εμείς το χρησιμοποιούμε για να συμβολίζουμε την ιντερνετική διάσταση του κάθε ονόματος. Δηλαδή ο ernesto δεν είναι ένας πραγματικός ernesto σώνει και καλά, αλλά μία ιντερνετική "προσωπικότητα".

Η παρατήρησή σου όμως μας προβληματίζει γιατί αποδεικνύει ότι σε κάποιους αναγνώστες "γράφει" η ασυνταξία κι όχι ο συμβολισμός. Θα δούμε τι στο διάβολο θα κάνουμε. (Αν έχεις καμιά ιδέα για κάποιο άλλο σύμβολο που να αντικαταστήσει το @ και να παίζει κάπως το ρόλο που σου εξηγήσαμε, ευπρόσδεκτη!


Τα λέμε.

Νοσφεράτος είπε...

E για δες που εγινα και ..παλιος
Τωρα εδώ που τα λέμε ειναι κοντα δυομισυ χρονια που γραφω σην Μπλογκοσφαιρα ..Πρωτα ως σχολιαστης ( στην ...Καλύβα κ.α)
Αν ημουνα στρατο θα ημουν μαλλον... παλιος ..
Λοιπόν ριξτε μια ματια στην ετικετα στη Σπηλια με τιτλο Μπλογκοσφαιρα.. Εκει ψαξτε για μια συζητηση με τιτλο: Γιατι γινονται καυγαδες στην Μπλογκοσφαιρα

http://nosferatos.blogspot.com/search/label/%CE%9C%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B1

Παιδια η Μπλογκοσφαιρα ειναι η συμπυκνωμενη αντακλαση της Κοινωνιας μας : Εχει ολα τα χαρακτηριστικά της .. Την Μικροπρεπεια την διαχυτη Ρουφιανιά τον ακραιο ατομικσμό τον στομφωδη επαναστατισμο στα Λόγια και Απολυτο κομφοσρμισμό στη Πραξη
Αλλά και τη γοητεια της τις ποιητικές της στιγμές, τον ερωτα και την αγαπη , τα χελιδονια
Στην πραγματικκή ζωή χανοαστε στην αποσταση .. Στην Μπλογκοσφαιρα τα βλεπουμε Ολα ταυτοχρονα στην Οθονη ..
Βλεπομε καθάρά και την Μοχθηρια και την Θλίψη αλλά και την ελπίδα .
Ολα . Ταυτοχρονα. Συμπυκνωμένα ..
Δεν ξερω αν αυτο μας κανει καλυτερους η χειροτερους .. Ξερω πως γινομαστε κατι αλλο , κατι διαφορετικο μετα απο αυτή την μεμπειρια.. αλλα τα βλεπουμε πιο καθαρα

Και αλλα πιο συσκοτισμένα ..

kapetanios είπε...

@παπούλη
ΟΚ

@παιδιά πάμε παρακάτω.
Μην διυλίζουμε τον κώνωπα σε θέματα ανούσια. Επί τις ουσίας λοιπόν ο σχολιασμό σας στο ποστ του Πάνου περιορίστηκε στα ρηχά νερά(το οποίον μπορεί να μεταφράζεται από τους ψυλλιασμένους και ως έλλειψη επιχειρημάτων)
Εάν η όποια διαφωνία σας (επί της ουσίας πάντα)μετουσιωθεί σε απάντηση επί των απόψεων που κατατέθηκαν πολύ ευχαρίστως να επανέλθω με κάποιο περεταίρω σχολιασμό.
Καλημέρα

υγ
Αν κρίνω από τα παραδείγματα (εκ του αποτελέσματος πάντα) που αναφέρατε στον @Νοσφεράτο, το μόνο σίγουρο που προκύπτει είναι μια αδυναμία επικοινωνίας με τους άλλους μπλογκερς. Χρειάζονται τουλάχιστον δυο σε μια κουβέντα και ο "φιλοξενούμενος" είναι αυτός που αναλαμβάνει το μεγαλύτερο βάρος να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα μεταξύ τους.
Το να μπαίνει κανείς σε ένα χώρο σαν ταύρος σε υαλοπωλείο[1] δεν είναι και ο καταλληλότερος τρόπος να διατυπώσει τις απόψεις του πόσο μάλλον αυτές οι απόψεις να τύχουν και ιδιαίτερης προσοχής από τους αναγνώστες αυτού του χώρου.
Γνώμη μου
εάν θεωρείτε ότι οι υπόλοιποι μλογκερς είναι απλώς ανόητοι και κομπλεξικοί περιοριστείτε στον χώρο σας και στους επισκέπτες σας.
Εάν από την άλλη πιστεύετε στην ποιότητα τους και στο μέλλον του χώρου στην κοινωνία της πληροφορίας βρείτε κάποιο άλλον τρόπο σχολιασμού.
Στο φινάλε το μπλογκινγκ είναι γραφή και δόξα τον γιαραμπή με την γραφή μπορούμε να διατυπώσουμε με μύριους τρόπους όλα όσα έχουμε να πούμε ;)
Η γραφή είναι τέχνη (και το μλόγκιν το ίδιο)

[1] όχι απαραίτητα στο επίπεδο των προθέσεων αλλά και στο επίπεδο των εντυπώσεων που δημιουργεί κάποιος σχολιασμός -και δη ο πρώτος σχολιασμός ..

@Νοσφεράτε
Αυτό που είχα να πω το είπα ,και ο νοών νοείτω
καλημέρα

Νοσφεράτος είπε...

σε εννοησα παρα πολύ καλώς νασαι σιγουρος ,καλημερα επίσης

Νοσφεράτος είπε...

[1] όχι απαραίτητα στο επίπεδο των προθέσεων αλλά και στο επίπεδο των εντυπώσεων που δημιουργεί κάποιος σχολιασμός -και δη ο πρώτος σχολιασμός ..

E λοιπόν ειδα τον Πρωτο σχολιασμ΄σας στην Καλύβα. Ηταν ευγενέσταΤος ..
Ειπατε οτι γραφει ενδιαφεροντα και σγκεκριμμένα πραγματα και ζητησατε βιβλιογραφια
Σας απαντησε .. Ψαξτε στα πρηγουμενα ποστ

σημ : Οταν Λέμε ΒιβλιογραφΙα γι κατι εννοουμε συγκεκριμμένη βιβλιογραφια
Δλάδη .πχ αναφερω μια κριση ή ενα γεγονός

ε κανω παραπομή
Τι σημαινει Ψαξε στα προΗγουμενα .. Σημαινει ..Σιγά η σου δωσω βΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
σημαινει .. Οτι θελω γραφω Και γουστο μου καπελο μου . ια ΚΑι ..προσεξε καλά γιατι ..ξερεις ποιος ειμαι ΓΩ ΡΕ ; εΓΏ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΟυτσαβακοειδή

----------------------------
Ε αυτο σας συμβουλευει ο Καπετανιος.. Να ειστε προσεκτιοι και να μη ζητατε Βιβλιογραφιες απο τους Αρχοντες του Χωρου .. Ειναι δυνατον μΩρε να μ ξερουν αυτοΙ που ειναι Χρονια στο κουρμπετι;

και να ξερετε εσεις ;
Ακους εκει ν ζητανε Βιβιβλιογραφια τα κ...παιδα..Ας ψαξουν να την βρουνε και αν την Βρουνε να μου γραψουν για να την μαθω κιεγώ
ΟΡΙΣΤΕ ΜΑς
-------------------------

Νοσφεράτος είπε...

ΔΕς κιεδω: Μερικές θΛΙΒΕΡΕς ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ

http://nosferatos.blogspot.com/2008/11/blog-post_1793.html

Νοσφεράτος είπε...

Υπάρχει Φθόνος στο Μπλοκιγκ;




Ως νέος και άπειρος στο Μπλοκιγκ (όπως λέγει και ο κολλητός μου ο μικρός τυμπανιστής ντε) δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω επακριβώς ..Κάποτε θα μου φαινότανε γελοίο ...

Ομως θα μ'ενδιαφερε απο πλευράς κοινωνιολογίας των συναισθημάτων ...

Ασε που θα εξηγούσα ίσως πολλά και πολλές καταστάσεις αι οποιαι μου φαίνονταν εντελώς ανεξηγηται..

Ε λοιπόν θα ήθελα να βγάλω άκρη επ' αυτου....

Υπάρχει φθόνος .;

Δηλαδή είναι δυνατόν κάποιος Μπλογκερ ας πούμε ..παλιός και... έμπειρος να βλέπει με φθόνο κάποιον ... νέο στο Παίγνιον να εξελίσσεται ταχύτατα.;Και να του επιτιθεται και να του βάζει τρικλοποδιές κλπ;

Ας πούμε κάποιος ναναι περήφανος για τα Νούμερα Μπλογκοαματικότητας του ,ως Νουμερον ή όπως ο Σκρουτζ Μακ Ντακ τα πλούτη του (την οποια φαντασιωνεται να εξαργυρώνει με διαφόρους τρόπους π.χ με πολιτικές θεσεις κλπ )




και ταυτόχρονα να νιώθει αγωνία και τρόμο :Μήπως χάσει τα... καλούδια του;Μήπως τον ξεπεράσει κανας.... νέος;

ε;

Υπάρχει φθόνος , αγωνία , Μοχθηρία στο Μπλοκινγκ;Εννοώ για το Μπλόκινγκ ; Αυτο καθαυτο ...

Χμμ!!
http://www.blogger.com/publish-confirmation.g?blogID=9212338506418516525&postID=4386320563012032566&timestamp=1258535335293&javascriptEnabled=true

Νοσφεράτος είπε...

Μια παλια συζητηση περι Ψευδωνυμιας ..Κοιταξτε στα σχόλια

http://nosferatos.blogspot.com/2008/12/blog-post_9740.html

Νοσφεράτος είπε...

γιατι γινονται αυγαδες στην Μπλογκοσφαιρα;

http://nosferatos.blogspot.com/2008/07/blog-post_4035.html

Νοσφεράτος είπε...

για την Σπηλιά του Πλάτωνα

Ξέρετε ..εκείνη με τις σκιές ..Τις κινούμενες σκιές που οι αλυσοδεμένοι τις περνούσαν για την Πραγματικότητα ..(εξάλλου γιαυτο ησαν αλυσοδεμένοι.Για να μη βλέπουν πλαι. Μόνο μπροστά)

Και πίσω υπήρχε μια Φωτιά

Και υπήρχαν και οι μαριονετοπαίχτες ..Και οι θεατές τα χαφ τανε όλα όσα βλέπανε μια ζωή βουτηγμένη στο Ψέμα ..




Και τι σχέση εχει η Μπλογκοσφαιρα ..(θα μου πείτε)

Ε πως δεν εχει ..Πολλοί από σας -κι εγώ Μαζί ..Δεν είμαστε αλυσοδεμένοι; Κολλημένοι στις σκιές του Μόνιτορ μας;

Και βλέπουμε αυτό το παιχνίδι των σκιών

και συνήθως Χαφτουμε..(ολο αυτό το κινούμενο ψεύδος , ολους αυτούς τους διάττοντες αστέρες , ολες αυτά τις σκιές κάτω απο το Βλέμμα των Αρχόντων της Μπλογκοσφαιρας , ειδικευμένων να παρουσιάζουν το μαύρο για άσπρο

και την δική τους αυθαιρεσία για ...Ελευθερία του λόγου και της σκέψης ..)

Ε θα το ετοιμάσω .
http://nosferatos.blogspot.com/2009/08/h_27.html



Οσο νούπω...

ernesto είπε...

καλημερα.

1.ειναι κριμα να εχει τα περισσοτερα σχολια ενος τοσο καλου μπλογκ το χειροτερο ποστ με το πιο ευτελες θεμα.

2.νοσφερατε ....κουρασες!
και για να μην πω μας κουρασες(μπορει καποιοι να το βρισκουν διασκεδαστικο ολο αυτο) λεω οτι ΕΜΕΝΑ με κουρασες και μαλιστα πολυ ,οπως και ολη αυτη η ανουσια κουβεντα .( αληθεια νοσφερατε γιατι τα σχολια σου ειναι ακαταλαβιστικα? γιατι γραφεις ετσι περιεργα? ειναι σαν να εχει προβλημα το πληκτρολογιο σου...ειναι πραγματικη η ερωτηση μου,δεν ειρωνευομαι ή κατι τετοιο...)

3.ειναι προφανες οτι η "καλυβα" δεν αξιζει ολη αυτην την κουβεντα...δεν το καταλαβενετε? Γιατι ασχολειστε ακομα με αναξιους σχολιασμου ανθρωπους που δεν αναγνωριζουν καν τα προφανη λαθη τους??? (απαντηση προς εμενα λιγο πιο πανω : 'Δε δεχθήκαμε κανένα "λάθος" μας ')

4.Στην πραγματικη ζωη αφιερωνετε τοσο πολυ χρονο για τοσο ασημαντα ατομα? Αν τα ιδια αυτα ασημαντα ατομα γραφανε καπου σε ενα μπλογκ θα το κανατε τοτε? Αυτο το πραγμα που λεγεται ιντερνετ δεν ειναι τιποτε αλλο απο εναν καθρεφτη του κοσμου και της πραγματικης ζωης.Δεν το καταλαβαινετε? Θα κατσεις να μιλησεις για παραδειγμα με εναν ακροδεξιο (απλο παραδειγμα) στην πραγματικη ζωη για τα ανθρωπινα δικαιωματα? ΟΧΙ .Γιατι να το κανεις λοιπον στο ιντερνετ ?

5.Πιστευω ολοι καταλαβανε τι περιπου "παιζει" με το εν λογω μπλογκ και ποιος εχει δικιο και αδικο.Προχωραμε τωρα ? Αντε γιατι πολυ ασχοληθηκαμε/τε....

6.@leftg700
σχετικα με το @ . εχετε σκεφτει απλα το "..." ? ετσι προχειρα που το σκεφτομαι.

χαιρετω!

Νοσφεράτος είπε...

ernesto πραγματι εχω προβλημα με το πληκρολόγιο... Εχω αλλάξει κομπιουτερ μεα απο αρκετα χρόνια...

Σιγά σιγά το μαθαινω..
Τωρα

Λυπαμαι αν σε κουρασα.. Διαβασε τα σιγά σιγά .

Η μη διαβαζεις καθολου αν σε κουραζει.

Τα παιδια οι λέφτ μέ ρωτησαν τι συμβαινει στην Μπλογκοσφαιρα κα προσπαθώ να το αναπτυξω .. Δεν ειναι αναγκη να το διαβασουν ολα μονοκοπανιας ..Απλως τωρα εχω χρόνο για να τα βαλω καταλαβες..

επισης
σε σχέση με το ''4.Στην πραγματικη ζωη αφιερωνετε τοσο πολυ χρονο για τοσο ασημαντα ατομα? Αν τα ιδια αυτα ασημαντα ατομα γραφανε καπου σε ενα μπλογκ θα το κανατε τοτε? Αυτο το πραγμα που λεγεται ιντερνετ δεν ειναι τιποτε αλλο απο εναν καθρεφτη του κοσμου και της πραγματικης ζωης.Δεν το καταλαβαινετε? Θα κατσεις να μιλησεις για παραδειγμα με εναν ακροδεξιο (απλο παραδειγμα) στην πραγματικη ζωη για τα ανθρωπινα δικαιωματα? ΟΧΙ .Γιατι να το κανεις λοιπον στο ιντερνετ ''
Ε τα πραγματ ΔΕΝ ειναι τόσο απλά με το συγκεκριμμένο Μπλογκ .. Μακάρι να Ηταν τόσο απλά ..

ernesto είπε...

Οκ το καταλαβαινω και σε πιστευω...
το θεμα ειναι οτι πιστευω πως εδωσες αρκετα ερεθισματα (και υλικο) για καποιον που θελει να ασχοληθει να το κανει ...αυτος ο βομβαρδισμος πληροφοριων φερνει το αντιθετο αποτελεσμα απο αυτο που θελεις να πετυχεις!

φιλικα...

Νοσφεράτος είπε...

Αγαπητε Ερνεστο δεν ειναι δυνατον να ξερεις τι θελω Εγώ να πετυχω ..
Εινα δυνατον; Για σκεψου το καλύτερα ..

εκτος αν εχεις μαντικες ικανοτηες σαν αυτές που απαιτουσε η Καλυβα να εχουν οι Λέφτ στο θεμα της Υποτιθεμενης Βιβλιογραφιας της

Και εν πασει περιπτωσει σου λεω οτι
Δεν θελω να πετυχω τιποτε ..
Τα παιδια μου ζητησαν την αποψη μου και επειδή εχω ουκ ολιγο υλικό το δινω για να το κοιταξουν .. Τι θα πει ''πετυχω ή δεν πετυχω''
Αν τα παιδια οι Λεφτ μου πουν να σταματησω ας το πουνν οι ιδιοι

Επίσης Πολύ φιλικά.
Υ Γ Ελπίζω να διορθωθηκε καπως το προβλημα με την πληκρολογηση . Οπως βλεπεις μαθαινω ...

ernesto είπε...

δεν εννοω και δεν ξερω κατι συγκεκριμενο.
πιστευω ΟΜΩΣ οτι θελεις να πετυχεις την αφυπνιση των ανθρωπων που διαβαζουν τα σχολια σου σχετικα με την "καλυβα" ...
γιατι ΑΝ θελεις να πετυχεις οτιδηποτε αλλο μεσω σχολιων σε ενα μπλογκ μαλλον αδικα προσπαθεις...αρα κακως το πηρες στραβα.εσυ σκεψου καλυτερα τι εγραψα.

τελος παντων δεν συνεχιζω.καντε οτι νομιζετε...

υ.γ
οντως διορθωθηκε το προβλημα..

Νοσφεράτος είπε...

O.κ ερνεστο.. Σκεφτηκα και το τι εγραψες ..
Ε για να μη σε κουραζω και να μην βασανιζεσαι αλλο προσπαθωντας να καταλάβεις τι ακριβώς προσπαθω να πετυχω
σου βαζω ενα λίνκ ειδικά για σενα μαλλον χιουμοριστικό..ειδικά για σενα
μη προσπαθησεις ομως να καταλαβεις γιατι το εγραψα

διοτι δεν θα καταλαβεις (μαλλον )και θα κουραστεις αδικω και βερεσε.

http://nosferatos.blogspot.com/2009/05/o_11.html

και θαθελα να μου πεις τη γνωμη σου για την αναρτηση κα οχι να ψαξεις να βρεις την ερμηνεια ...
(αμα΄ν πιά με τις ερμηνειες ..)

LeftG700 είπε...

Φίλοι ernesto και Νοσφεράτε,


"Βοήθα καλέ μου μη φαγωθούμε μεταξύ μας"...


Συντροφικά.


ΥΓ Ξέρουμε ernesto ότι ποτέ δεν δήλωσες αριστερός ή οτιδήποτε άλλο. Θεώρησε ότι για σένα το "συντροφικά" δεν υποκρύπτει κανένα πολιτικό συνειρμό. Πάρτο καθαρά στην ονομαστική του αξία και όχι στη συμβολική.

ernesto είπε...

@left

δεν φαγωνομαστε,αλλα παντα υπαρχει χρονος να το κανουμε ετσι οπως το παει ο νοσφ.
απλα ειπα την γνωμη μου οτι ειναι κουραστικο αυτο το πραγμα...εξαλλου υπαρχουν και τα εμαιλ αν (δεν καταλαβα καλα και) ο σκοπος ηταν να δωθουν καποια στοιχεια προς εσας απο τον νοσφερατο.
αλλα τελος παντων εγω (εχει δικιο ο φιλος) απλα σταματαω να ακολουθω τα σχολια του ποστ αυτου και τελος....μην ενοχλειστε!

@νοσφερατο

δεν μου αρεσε αυτο το "γυρισμα" που εκανες στην κουβεντα.δεν καταλαβα καν το νοημα που εχει εξαρχης η προταση σου να διαβασω το συγκεκριμενο ποστ.ειδικα για μενα για ποιο λογο ?

και οχι οτι σε απασχολει αλλα το ποστ ειναι πολυ μετριο.κακογραμμενο ,χωρις συνοχη και το μονο αστειο σημειο ειναι αυτο με την ταση για εμετο που ειναι λιγο σουρεαλ ως εικονα γενικα.
Τα στανταρ του χιουμορ μου ειναι λιιιγο πιο ψηλα απο αυτο ωστε να με κανει να γελασω ....

Προφανως ειμαι πολυ χαζος για να καταλαβω οχι μονο το νοημα του ποστ(αυτο ειναι προφανες αλλα μην σου το χαλασω ) αλλα και το χιουμορ σου .συγγνωμη!

υγ.
καμια ερμηνεια δεν προσπαθησα να δωσω.αν σε ενοχλει η αληθεια οτι κουρασες ...και παλι συγγνωμη !

Νοσφεράτος είπε...

ειλικρινά δεν εχω προβλημα με τον φίλο Ερνεστο

Τον ευχαριστώ κιολας κιολας που μου την ειπε για το πόσο κουραστικό κατεληγε να ειναι το προβλημα μου με την πληκρολόγηση...

Και φυσικά δεν θάθελα να φαγωθειτε μεταξύ σας. Καθε αλλο.

ισα ισα μου ειστε
εξαιρετικά συμπαθεις

και μου ειστε ακριβώς γιατι δεν μασησατε αυτα τα εξυπνακιστικα τα ..περι βιβλιογραφιας και ψαξε στα προηγουμενα ποστ καιλπ κλπ


και γιατί εν γενει δεν φαινεσται να ειστε απο αυτους ππου εν ονοματι της Μπλογοαματικοτηας και του διαχυτου Κομφοσρμισμου στην Μπλογκσφαιρα καθονται και τρωνε τον καθε ενα που επικαλειται ακριβώς την Μπογκοαματικοτητα του για να κανει παιχνιδι

ετσι θα ηθελα να γραφω σχολια -με την αδεια σας φυσικά-Οχι μόνο σε αυτο το Ποστ αλλά και στα υπολοιπα..
Φιλικοτατα

LeftG700 είπε...

Φίλε ernesto,


Χθες το βράδυ, βγάλαμε λίγο τον ...πόνο μας στον e-Νοσφεράτο. (ΒTW: Πώς σου φαίνεται το καινούργιο σύμβολο; Λίγο αυγό του Κολόμβου, αλλά μας φαίνεται ΟΚ και πιό σαφές από τη δική σου ιδέα. Τι λες;). Μας άκουσε και μας παρέπεμψε σε κάποια δικά του ποστς. Καταλαβαίνουμε ότι επειδή είσαι έξω από το χορό του μπλόγκινγκ, δεν σε πολυενδιαφέρει και ίσως να κουράζει. Από την άλλη εμάς μας είναι χρήσιμα. Η λύση είναι μάλλον να τα παρακάμπτεις. Αν είχαμε κανονική ιστοσελίδα κι όχι μπλογκ, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Προς το παρόν όμως, πρέπει να ...ελιχθείς σύμφωνα με τις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες... Ίσως πάλι να ξανασκεφτούμε το ζήτημα του μέϊλ. Επειδή το μπλογκ είναι πολιτικό, θέλουμε όλα να συζητούνται ανοιχτά και δημόσια. Αυτό όμως έχει και τις παρενέργειές του όπως βλέπουμε... Θα δούμε τι στο διάβολο θα κάνουμε.

Αναφέρεσαι σε ένα-δυό πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα ουσίας. Θα τα σχολιάσουμε, αφού πρώτα απαντήσουμε στον e-Kapetanio.


Τα λέμε.

Νοσφεράτος είπε...

Ernesto

''Τα στανταρ του χιουμορ μου ειναι λιιιγο πιο ψηλα απο αυτο ωστε να με κανει να γελασω ....''


Μα ουτε καν να... χαμογελάσεις ; Κριμα..

ernesto είπε...

Λοιπον τελος !
εχετε δικιο ! δικο μου το λαθος !
Δεν μου πεφτει λογος . Συγγνωμη και απο τους 2 !
κακως το ανεφερα! και το εννοω...δεν το λεω καθολου ειρωνικα !

λοιπον χαιρετω !
καλημερα !

ernesto είπε...

@νοσφερατο

αν σου φτανει εσενα αυτο .ναι ... χαμογελασα....και γελασα στο σημειο που σου ειπα .αυτο ειναι οντως αστειο ....

καλη συνεχεια!

LeftG700 είπε...

Φίλε Νοσφεράτε,


Κατ' αρχήν μία διόρθωση. Στους στίχους που παραθέσαμε, το "μεταξύ μας" σε συμπεριελάμβανε. Φυσικά, δεν είσαι υποχρεωμένος να το αποδεχθείς! :-)

Είσαι καλοδεχούμενος, τι είναι αυτά που λες;;;

Και να ξέρεις: Η ανάγνωση άνευ σχολιασμού επισύρει βαρύτατο ...πρόστιμο! :-)


Τα λέμε.

Νοσφεράτος είπε...

ernesto
φυσικά και μου φτανει.. Διοτι το δικο μου στανταρτ στο χιουμορ φτανει μεχρι το ..χαμογελο
και οχι το τρανατχτο γελιο.

Και επειδή η επιτυχια σε ενα στοχο εξαρταται απο τον στοχο που βαζουμε εμεις και οχι απο τα στανταρντ των αλλων

απο την στιγμή που εχω πετυχει τοχαμογελο σου θεωώ οτι εχω ..πετυχει

και ετσι μπορεις να μαθεις να ερμηνευσεις το τι προσπαθώ να πετυχω ..
Παντως για να το ξερεις - μου εισαι συμπαθής - οχι παρά - αλλά εξαιτιας

του οτι εχεις υψηλά στανταρντ και εισαι μαλλον ..δυσκολος
Και θαθελα να τα ξαναπουμε
Φιλικά

ernesto είπε...

@left

οπως ειπα και πιο πανω για μενα ενα απλο " " θα ηταν αρκετο.ολοι ξερουμε οτι αναφερομαστε σε "ηλεκτρονικες προσωπικοτητες" ουτως ή αλλως.
Οποιος χρειαζεται επεξηγηση πλεον για αυτο και περιμενει απο εσας να βαλετε ενα @ ή ενα e μπροστα απο καθε nickname..... τι να πω...

Νοσφεράτος είπε...

Ernesto δες κιαυτο σε παρακαλώ μπας και μου ξαναχαμογελάσεις
Ο ΜΟΡΜΟΝΟΓΟΡΓΟΝΟΣ
με την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του Αγαπητου μου
ΘΕΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ

http://nosferatos.blogspot.com/2008/08/blog-post_7748.html

LeftG700 είπε...

Φίλε Kapetanie,


Μια και είπες τα τελευταία σου λόγια επί του ζητήματος που προέκυψε, θα πούμε κι εμείς τα δικά μας τελευταία. Θα μιλήσουμε απ’ την καρδιά μας και γι’ αυτό πολλά θα είναι πικρά λόγια. Όχι από κακία, ή κίνητρα προσωπικής αντιπαράθεσης. Θα μιλήσουμε ως αριστεροί προς αριστερό. Αλλά με ειλικρίνεια και χωρίς μασημένα λόγια. Λοιπόν:

1) Επί της αρχικής διαφωνίας (της βιβλιογραφίας), δεν θα γράψουμε ούτε μία πρόταση. Το ξέρετε όλοι κι ο Πάνος (που την ετοίμαζε για να μας τη δώσει!) κι ο Παπούλης κι εσύ: Είσαστε μισό γήπεδο οφσάϊντ! Και για να κλείσει το θέμα οριστικώς, άκου πώς θα απαντούσαμε εμείς στη θέση σας:

«Φίλοι LeftG700,


Καλώς ήρθατε κι ας είναι για …κακό! (Σ.σ.: Αυτή τη συγκεκριμένη προσέγγιση τη χρησιμοποιήσαμε όντως για ένα φίλο που, με αφορμή μία αναφορά στο μπλογκ του, μας έστειλε σχόλιο διαμαρτυρίας). Η παρατήρησή σας είναι βάσιμη. Το σκεπτικό μας ήταν πως, επειδή έχουμε ασχοληθεί κατ’ επανάληψη με τον εμφύλιο, θεωρήσαμε ότι είναι κουραστικό ίσως για τους αναγνώστες να παραθέτουμε κατ’ επανάληψη τις πηγές μας. Αυτό, όπως αποδεικνύεται, δημιουργεί πρόβλημα στους νεοεισερχόμενους στην Καλύβα. Θα παραθέσουμε τη βιβλιογραφία με ΥΓ λίαν συντόμως. Θα θέλαμε όμως μετά και την άποψή σας επί της ουσίας του ποστ». Πάει αυτό.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


2) Σε ρωτήσαμε γιατί δεν μας αναγνώρισες το όποιο δίκιο (λέμε «όποιο» γιατί δεν είναι απόλυτα σαφής η άποψή σου, όπως σου γράψαμε στο προηγούμενο σχόλιο) στην «Καλύβα». Μας απάντησες όπως μας απάντησες. Δεν το σχολιάσαμε πριν, θα το κάνουμε τώρα.

Η απάντησή σου είναι Πόντια (εκ του Πόντιος Πιλάτος, όχι εκ των Ποντίων). Δεν έχουμε στοιχεία να αμφισβητήσουμε το ότι δεν συνηθίζεις να σχολιάζεις εκτός θέματος. Αλλά τραβάμε εδώ δύο μεγάλους αστερίσκους:

1* Είναι εκτός θέματος η έλλειψη βιβλιογραφίας σε κείμενο με πλήθος ιστορικών αναφορών; Αν στο γυμνάσιο, λόγω έλλειψης καθηγητών, σας έκανε μάθημα ιστορίας ο γυμναστής, έχεις κάποια ελαφρυντικά. Διαφορετικά…

2* Αλλά ας πούμε ότι ήταν εκτός θέματος. Όταν εκ των πραγμάτων κατέληξε να είναι εντός θέματος γιατί εσιώπησες εκεί και προτίμησες να μας δώσεις τα όποια δίκια μας εδώ; Θα σου πούμε τη δική μας εκτίμηση.

Γιατί είσαι μέλος μιας καμαραντερί και δεν ήθελες να «πουλήσεις» τους «συντρόφους» σου και μάλιστα τον «Α΄ Γραμματέα» σας! Να γιατί! Όσο κι αν καταριέστε εσείς οι παλιοί αριστεροί τον αποδιοπομπαίο τράγο (τον Στάλιν βέβαια εννοούμε, που του φορτώσατε όλα τα κακά της Αριστεράς και νομίζετε αφελώς ότι καθαρίσατε) κι όσο κι αν αποκηρύσσετε μετά βδελυγμίας την «αιτία του κακού», τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό ντε -αυτός σας μάρανε!- δεν μπορείτε να κρύψετε την αυταρχική και αντιδημοκρατική νοοτροπία που είναι κοινή σε πολλούς αριστερούς, μεγάλους σε ηλικία και μικρούς, όλων των ρευμάτων και τάσεων, μηδενός και ουδεμιάς εξαιρουμένων!

Αυτή την καμαραντερί έβαλες πάνω απ’ το δίκιο (δίκιο συντρόφων σου, έστω και για «κάποιες φορές») κι ας το ’βλεπες! Και τι είναι αυτή η καμαραντερί σύντροφε Κapetanie σε σχέση με τη δική μας; Γιατί και το δικό μας μπλογκ καμαραντερί είναι. Αλλά αριστερή. Όχι του ΚΚΕ, όχι του ΣΥΡΙΖΑ, όχι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Απλώς α-ρι-στε-ρή! Η δική σας τι είναι; Ό,τι και να ’ναι, την έβαλες παραπάνω από τη δική μας. Παραπάνω από τη δική μας, αλλά κάτω απ’ την Αριστερά! (Ούτε για αστείο να μη σκεφτείς ότι πιστεύουμε πως είμαστε η Αριστερά. Το λέμε και κάτω απ’ τον τίτλο του μπλογκ μας: Ανήκουμε σ’ αυτήν).

Σχετικά με τα όσα αναφέρεις στο ΥΓ. Άκουσε σύντροφε Kapetanie:

Εμείς δεν βγήκαμε στο κουρμπέτι του Ίντερνετ για να «επικοινωνούμε» με άλλους μπλογκερς. Εμείς βγήκαμε στο κουρμπέτι για λόγους πολιτικούς και υπέρ της Αριστεράς. Όσο μπορούμε κι όσο μας κόβει βέβαια. Είμαστε μεροληπτικοί σύντροφε Kapetanie. Μεροληπτικοί υπέρ της Αριστεράς, αλλά δεν θα κάναμε την πάπια όπως έκανες εσύ, ούτε αν έπρεπε να ασκήσουμε κριτική στη μετενσάρκωση του Λένιν! Κατάλαβες τώρα;

Αυτό σημαίνει ότι χεστήκαμε, αν μας έδειξε την πόρτα ο Δούκας π.χ., αλλά φαρμακωθήκαμε με συμπεριφορές αριστερών στους οποίους ασκήσαμε κριτική! Και μάλιστα αριστερούς που κόπτονται υπέρ της Δημοκρατίας και δεν ξεκινάνε τη μέρα τους, αν δεν καταραστούν πρώτα τον Στάλιν (τρις)!

Και δεν είπαμε ποτέ σύντροφε Kapetanie ότι οι υπόλοιποι μπλόγκερς είναι «απλώς ανόητοι και κομπλεξικοί»! Μη βάζεις στο πληκτρολόγιό μας πράγματα που δεν περνάνε καν απ’ το καλώδιό του!

Για τις απόψεις μας επί της ουσίας, όχι μόνο του συγκεκριμένου ποστ, αλλά εφ’ όλης της ύλης του Ελληνικού εμφυλίου, όπως αυτός αναλύεται στην «Καλύβα», προσεχώς. Εκεί θα αποδείξουμε ότι η «Καλύβα», στο συγκεκριμένο ζήτημα, είναι -συμβολικώς μιλώντας- …παράγκα! Τότε, σύντροφε Kapetanie, θα σφίξουν τα πράγματα. Όσοι από τους «καλυβίστας» νιώθετε αριστεροί, θα πρέπει να διαλέξετε: Ή «καλυβίστας», ή αριστεροί!


Τα λέμε. (Και ειδικά για τους παλιούς αριστερούς της «Καλύβας», ένας χαιρετισμός που κάτι θα πρέπει να τους λέει: Καλή αντάμωση στα γουναράδικα!).

LeftG700 είπε...

YΓ @Kapetanios (σωστοί φίλε ernesto;)Παραλίγο να το ξεχάσουμε: Να πεις χαιρετίσματα στον "καλυβάρχη" σας, πριν αφιερώσει ποστ "στους πιτσιρικάδες που περνάνε από την καλύβα", θα ήταν καλό να κάνει την αυτοκριτική του. Το ξέρουμε ότι θα του ανέβει η πίεση, επειδή χρησιμοποιούμε μια λέξη που έχει ταυτιστεί με την Αριστερά. Αλλά δεν φτιάξαμε εμείς τον κόσμο!...

Νοσφεράτος είπε...

''Καλή αντάμωση στα γουναράδικα''
ηταν η φρασηπουειδα στην .Καλύβα οταν πρωτομπηκα. Και γιαυτο αλλωστε και πηα και εμειν
Που να φανατστω οτι την ελεγαν απο την πλευρα των...Γουναράδων

LeftG700 είπε...

Φίλε Νοσφεράτε,


Μην το πάρεις ως κριτική αυτό που θα σου πούμε -δεν είμαστε δα και οι αρχάγγελλοι της Αριστεράς με την πύρινη ρομφαία! Είναι όμως μια πραγματική απορία:

Όσο μπαίνουμε στα ενδότερα της "Καλύβας", τόσο αναρωτιόμαστε: Τι στο διάβολο γύρευες εκεί;


Τα λέμε.

Νοσφεράτος είπε...

Ε τα περισσοτερα θα σου τα εξηγησω αφου γνωριστουμε καλύτερα \
ενα μερος της εξηγησς ομως ειχε να κανει τοτε με ις δικες μου αναγκες και προτεραιοτητες

. Κατ' αρχας δεν ηξερα τιποτε ουτε απο Ινερνετ ουτε απο Μπλογκοσφαιρα.
δευτερον Ενθουσιαστηκα ( ειμαι λίγο εως πολύ ενθουσιωδης και την αταω συχνακις-και ...εθιστικα) τριτον

Βρηκα πολύ εδιφεροντες περσονες (εναν που ειδα εδώ συνεχιζω να συμπαθώ παρα παλύ παρά τα οσα μεσολαβησαν ) κυριως στην Χελιδονα κα τα Χελιδονακια της ..

Και φυσικά δεν ειναι μόνο αυτά..
Και βεβαια συνεχιζω κα θα συνεχιζω να κανω τα ιδια λάθη και να εμπιστευομαι
αλλά και να μην αντιδρω γυρνώντας και το αλλο μαγουλο οταν εχω δεχτει - εγώ και οι αξιες μου και οι αρχες και αυτο που θεωρώ Πολοτική ηθική-
μερικές δεκαδες στο ενα

Νοσφεράτος είπε...

τωρα ...βεβαια υπάρχουν και αλλοι λόγοι..πιο ολιτικι
να ενας:

http://nosferatos.blogspot.com/2009/07/blog-post_9720.html

LeftG700 είπε...

Φίλε Νοσφεράτε,


"Πεθαίνουμε" για αυτοπροσδιορισμούς τύπου "εμείς δεν είμαστε ούτε αριστεροί ούτε δεξιοί"! Χε χε χε...


Τα λέμε.

Νοσφεράτος είπε...

και μαλιστα οταν ερχονται ''τα αγρια να διωξουνε τα ημερα''
νομιζω οτι καταλαβαινομαστε..
τα λέμε επίσης
εν τω μεταξύ δεστε τι γινεται σε αλλο(εξαιρετικο) μπλογκ οπου καποιοι πιασανε -επισης- δουλεια

http://abravanel.wordpress.com/2009/11/14/antisemitic_serafim/

LeftG700 είπε...

Test

LeftG700 είπε...

Test